Page 1

P E R S B E R I C H T Kaasspeciaalzaak Ed Boele weer in de finale voor de titel Nederlands Beste Kaasspeciaalzaak 2013

Houten, 5 oktober 2012 – Tijdens de opening van de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Houten zijn de finalisten van de Nationale Competitie ‘Nederlands Beste Kaasspeciaalzaak 2013’ bekendgemaakt. Kaasspeciaalzaak Ed Boele aan de Fahrenheitstraat 625 in Den Haag is één van de vijf genomineerden. Voor eigenaar Ed Boele en zijn enthousiaste medewerkers breken spannende tijden aan. Wint zijn winkel straks de eretitel ‘Nederlands Beste Kaasspeciaalzaak 2013’? En mag hij naar huis met de bijbehorende wisselprijs, het Gouden Kaasmes? De diverse vakjuryteams, die de winkel vorige maand hebben bezocht, waren vol lof over de winkel. Deze winkel heeft alles voor elkaar. De functie van de rijpingskasten wordt prima uitgelegd. Uitmuntende presentaties en eigenaar en medewerkers zijn goed en volop met hun vak bezig. Voorbeeld voor de branche. Jurybezoeken De finale vindt plaats in oktober en november. Dan beoordelen twee deskundige en onafhankelijke finalevakjuryteams en zes kritische, anonieme consumenten alle genomineerde winkels. Deze bezoeken zijn onaangekondigd. Deze vakjuryteams komen op een willekeurig moment in de winkel en letten vooral op de visie van de ondernemer en de onderscheidendheid van de winkel. Daarnaast komen zaken als hygiëne, assortiment, personeel en performance aan bod. De consumenten letten daarentegen op zaken als assortiment, bediening en sfeer in de winkel. Juist deze combinatie kan soms voor een verrassende einduitslag zorgen. Want het oordeel van de consumenten komt niet automatisch overeen met dat van de vakjuryleden. Terwijl de score van de consumenten wél voor vijftig procent meetelt in de einduitslag! Bekendmaking winnaar De winkel die over de hele linie het beste scoort, wint het Gouden Kaasmes. Deze winkel wordt op dinsdagavond 13 november 2012 bekendgemaakt, tijdens het grote Branchefeest Kaas & Delicatessen in Theater De Flint in Amersfoort. Op deze feestelijke bijeenkomst worden ook de winnaars van de Nationale Competitie ‘Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel 2013’ en de Productcategoriewedstrijden ‘Nederlands Beste Boerenkaasspecialist 2013’, ‘Nederlands Beste Buitenlandse Kaasspecialist 2013’ en ‘Nederlands Beste Notenspecialist 2013’ onthuld en in het zonnetje gezet. Organisatie De Nationale Competitie ‘Nederlands Beste Kaasspeciaalzaak’ is een initiatief van het Vakcentrum, Kaas & Delicatessen te Woerden. De uitvoering berust bij de Stichting KDWN, Blekerijlaan 1, 3447 GR Woerden.

Voor de redactie, niet voor publicatie  Bel voor meer informatie over De Kaasspeciaalzaak met Ed Boele, telefoonnummer 070-3631819.  Voor meer informatie over deze wedstrijd belt u met Barend Koelman, directeur van de Stichting Kaas- en Delicatessenwinkels Nederland. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 0348 – 419 771 / 06 – 53 622 060 en e-mailadres b.koelman@vakcentrum.nl.  Natuurlijk bent u van harte welkom om het Branchefeest op dinsdagavond 13 november 2012 in Theater De Flint in Amersfoort bij te wonen!

Kaasspeciaalzaak Ed Boele weer in de finale voor de titel Nederlands Beste Kaasspeciaalzaak 2013  

Houten, 5 oktober 2012 – Tijdens de opening van de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Houten zijn de finalisten van de Nationale Competitie ‘Ned...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you