Page 1

Nr. 2

LA GRĂDINIȚĂ Revistă pentru educatori

Structura anului școlar 2018 – 2019 Bine te-am regăsit, grădiniță! Jocuri și activități de început de an școlar! Dezvoltare personală, o altfel de disciplină

e iar xil u a

N te ME oba r p a

2018, pentru g răd in

iță

Ofe rta de

Stiluri de învățare. Curs online gratuit pentru profesori. Înscriere gratuită prin SMS la 1800, cu textul CURS.


SUMAR

L A G RĂDINIȚĂ Revistă pentru educatori

04

Structura anului școlar 2018 –2019 Zile internaționale

06

Bine te-am regăsit, grădiniță! Jocuri și activități de început de an școlar

08

Grădinița de copii, de Aurora Georgescu, ilustrații de Șerban Andreescu

10

Dezvoltare personală, o altfel de disciplină. Articol de Gabriela Bărbulescu, Andreea

Ciocâlteu, Cristina Gunea, Mădălina Radu

12

Activități de dezvoltare personală pentru copii

13

Stiluri de învățare Curs online gratuit pentru profesori

14

Oferta de auxiliare aprobate MEN 2018 (grupele mică, mijlocie și mare)

Litera Educațional Bd. Dimitrie Pompeiu 5-7, etaj 8 sector 2, București Tel: 0374 833 500

/Clubul Profesorilor din Romania /Printre Litere suport@litera.ro www.literaeducational.ro


structura anului școlar 2018 – 2019* 10 septembrie – 14 iunie: 34 de săptămâni, 168 de zile de cursuri**

Semestrul I 10 septembrie 2018 – 1 februarie 2019, 18 săptămâni

Vacanța de iarnă

22 decembrie 2018 – 13 ianuarie 2019

Vacanța intersemestrială

2 februarie – 10 februarie 2019

Vacanța pentru învățămâtul primar și preșcolar

27 octombrie – 4 noiembrie 2018

Semestrul al II-lea 11 februarie 2019 – 14 iunie 2019, 16 săptămâni

Vacanța de primăvară 20 aprilie – 5 mai 2019

Vacanța de vară

15 iunie – 15 septembrie 2019

Sărbători legale 30 noiembrie 2018 – Sfântul Andrei 1 decembrie 2018 – Ziua Națională a României 25 – 26 decembrie 2018 – Crăciunul 1 – 2 ianuarie 2019 – Anul Nou 24 ianuarie 2019 – Ziua Unirii Principatelor Române 26 – 29 aprilie 2019 – Paștele 1 mai 2019 – Ziua Muncii 1 iunie 2019 – Ziua Copilului

Programul național „Școala Altfel” se va desfășura în perioada 1 octombrie 2018 – 31 mai 2019, pe o perioadă de 5 zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se realizează la decizia unității de învățământ. *Prezenta structură a anului școlar 2018 – 2019 este valabilă pentru învățământul gimnazial și este întocmită conform prevederilor Ordinului nr. 3220/19.02.2018, emis de ministrul educației naționale. **Pentru clasa a VIII-a, anul școlar are 33 de săptămâni de cursuri (10 septembrie 2018 – 7 iunie 2019)

4


10 + 1

motive să alegeți auxiliarele Litera Educațional

LITERA este editura cu cel mai mare număr de auxiliare pentru învățământul preșcolar, aprobate de MEN.

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 +1 5


Bine te-am regăsit, grădiniță! După o lungă vacanță de vară petrecută alături de familie, începerea sau reînceperea grădiniței poate fi dificilă pentru cei mici. Educatorii se străduiesc să facă această tranziție cât mai ușoară. Jocul le este atunci cel mai bun aliat în încercarea de a aduce zâmbetele pe chipul celor mici. Vă propunem, așadar, câteva activități educativ-distractive pe care să le încercați cu copiii la început de grădiniță. O toamnă plină de voie bună!

Găsește imaginile de același fel și numără-le. Scrie rezultatul în bulina din dreptul fiecărei insecte.

CINE LIPSEŞTE? Copiii se aşază în cerc, iar unul dintre ei este trimis mai departe, să nu vadă şi să nu audă ce se întâmplă. Un alt copil este ales din grup să meargă şi să se ascundă undeva. Asiguraţi-vă că toţi ceilalţi copii ştiu cine s-a ascuns. Apoi primul copil se întoarce şi încearcă să-şi aducă aminte cine lipseşte din cerc. Dacă nu-şi poate aminti, ceilalţi copii îi pot oferi indicii – cum era îmbrăcat copilul care s-a ascuns sau iniţiala numelui său. I se dau numai trei indicii. Dacă primul copil nu ghiceşte, celălalt iese din ascunzătoare şi jocul reîncepe cu alţi doi copii. Activități și jocuri extrase din volumele 501 activități pentru copii, de Di Hodges, Editura Litera Mică, 2011 și 175 de jocuri pentru preșcolari și școlarii mici, de Gabriela Bărbulescu, Silvia Borțeanu, Marilena Călin, Cecilia Iuga, Elvira Toma , Editura Litera, 2015.

6


Semaforul Explicați-le copiilor că trebuie să se deplaseze dintr-un punct A într-un punct B, cât mai repede posibil, respectând câteva reguli de joc. Atunci când dați comanda verde, copiii se deplasează prin alergare; la comanda galben, copiii trebuie să meargă foarte încet, iar la comanda roșu, copiii rămân neclintiți în poziția în care se află la momentul respectiv. În această ultimă situație, copiii care nu pot rămâne nemișcați trebuie să se întoarcă la punctul de plecare.

Unde este prietenul meu? Puneți muzică și spuneți-le copiilor să se plimbe peste tot prin clasă (sau prin spațiul pe care îl aveți la dispoziție). Când muzica se oprește, toți copiii trebuie să se așeze ghemuit și să își acopere ochii. Imediat, acoperiți unul dintre copii cu un cearșaf. La semnalul stabilit (o bătaie din palme/ tobiță/ tamburină etc.), copiii se ridică și încearcă să își dea seama care dintre colegii lor a dispărut.

Traista cu povești Puneți într-o traistă câteva obiecte din natură (scoici, pietre colorate, frunze/flori presate, pene etc.). Alegeți unul dintre aceste obiecte și spuneți-le copiilor o poveste despre el, care poate fi adevărată sau închipuită. Pe baza cunoștințelor despre acel obiect, copiii trebuie să spună, cu argumente, dacă povestea este adevărată sau nu. După aceasta, copiii pot alege un alt obiect și pot spune, la rândul lor, o poveste. De asemenea, copiii pot completa traista cu povești cu obiecte aduse de ei.

Zboară, zboară Așezați copiii în semicerc, pe scaune sau pe covor, și spuneți-le să repete cuvintele: zboară, zboară. Din când în când, spuneți numele unui obiect, de exemplu, avion. Dacă acel obiect poate zbura, copiii trebuie să ridice mâinile și să le fluture în aer. În caz contrar, trebuie să înceteze să mai dea din mâini. Iese din joc copilul neatent.

7


Grădiniţa de copii

Mi-a zis mama dimineață, Cu un zâmbet larg pe față: – Hei, fetiță ștrengăriță, Astăzi mergi la grădiniță!

Și-n rochiţa mea cea nouă, De mânuță amândouă, Am plecat sărind din loc, Cu gândul c-o să mă joc.

8

Poezie din volumul Poezii pentru cei mici, de Aurora Georgescu, cu ilustrații de Șerban Andreescu, Editura Litera Mică, 2013


Eu credeam c-o grădiniță Este-o curte cu portiță, Unde cresc frumoase flori, În mulțime de culori. Dar, când colo, ea era Tocmai grădinița mea: Casă mare și frumoasă, Primitoare, luminoasă,

Cu păpuși și jucării Și-o mulţime de copii, Care vin, la fel ca mine, Să creștem cum e mai bine!

9


Dezvoltare personală, o altfel de disciplină de Gabriela Bărbulescu, Andreea Ciocâlteu, Cristina Gunea, Mădălina Radu

Înainte de vârsta de 3 ani, copiii învaţă abilităţile de care au nevoie pentru a fi implicaţi activ în lumea care îi înconjoară. Dezvoltarea personală este despre cum ajung copiii să înţeleagă cine sunt şi ce fac, despre cum să se înţeleagă pe sine în raport cu ceilalţi, despre cum îşi fac prieteni şi înţeleg regulile sociale, despre modul în care copiii îşi înţeleg propriile emoţii, dar şi emoţiile celorlalţi, dezvoltând abilitatea de a fi empatici. Acest suport, acordat constant, îi ajută să înţeleagă emoţiile de bază, să îşi controleze impulsurile şi să înveţe cum să gestioneze şi să afişeze emoţiile într-un mod adecvat. Copiii au nevoie să se simtă confortabil, atât din punct de vedere emoţional, cât şi fizic, pentru a putea învăţa eficient. A-i ajuta să înveţe cum să îşi regleze şi să-și gestioneze sentimentele este o piatră de temelie pe drumul succesului în învăţare şi în viaţă.

Importanţa relaţiilor Relaţiile stau la baza oricărei experienţe sau interacţiuni umane. Astfel, este foarte important pentru copii să fie ajutaţi să înveţe abilităţile sociale de care au nevoie pentru a interacţiona cu succes cu alţi oameni şi a forma relaţii calitative. Teoriile socio-constructiviste asupra învăţării şi dezvoltării, precum cele ale lui Vygotsky, pun accentul pe caracterul social al învăţării – atât adulţii, cât şi copiii tind să înveţe de la alţi adulţi sau copii mai experimentaţi ca ei. De asemenea, copiii au nevoie de multe oportunităţi şi încurajări pentru a începe să privească lumea din perspectiva celorlalţi şi să dezvolte sentimentul de empatie. Importanţa gestionării emoţiilor şi comportamentelor Atât bebeluşii, cât şi copiii mici, au nevoie de ajutor din partea celorlalţi – părinţi, tutori, membri ai familiei, profesori –, pentru a-şi putea gestiona emoţiile.

10

Importanţa cultivării încrederii şi conştiinţei de sine Pe parcursul primilor ani de viaţă, copiii încep să se înţeleagă pe sine, ca indivizi, ceea ce îi ajută să îşi îmbunătăţească încrederea în sine şi astfel să relaţioneze din ce în ce mai uşor cu alţi oameni, obiecte şi experienţe care au loc în lumea care îi înconjoară. Pe măsură ce copiii îşi îmbunătăţesc încrederea şi conştiinţa de sine, ei îşi extind orizonturile şi încep să observe că acţiunile lor provoacă consecinţe în lumea exterioară. Această abilitate de a relaţiona activ cu mediul înconjurător este unul dintre cele mai importante aspecte ale învăţării.


Cum îl însoțesc pe copil în procesul de dezvoltare personală? Strategii Oferă contexte în care copilul să se descopere, să fie valorizat, să aibă inițiativă, să greșească fără să fie criticat, să comunice, să interacționeze etc. Acordă cuvinte de laudă şi încurajare pentru a construi încrederea şi stima de sine. Oferă-i copilului destul timp pentru a încerca lucruri pe cont propriu, construindu-şi astfel independenţa şi simţul realizării. În timpul zilei, asigură-te că există perioade de timp în care copilul interacţionează cu un adult, dar şi perioade în care copiii se joacă împreună, într-un grup mai mare, privindu-se şi învăţând unul de la celălalt. Înţelegerea diferitelor patternuri prezentate de copii atunci când interacţionează cu lumea din jur te va ajuta să identifici şi să te concentrezi asupra modurilor cele mai eficiente prin care respectivii copii învaţă. Folosirea unor obiecte care nu au un scop bine determinat şi care pot fi folosite în nenumărate moduri va încuraja copiii mici să îşi pună ideile în practică. Aceste resurse pot include cutii, tuburi, cuburi, pungi, coşuleţe, cercuri, conuri de brad, pietricele, scoici, bucăţi de material, hârtie, carton. La vârsta școlară, copiii încep să dezvolte o gamă largă de abilităţi fizice. Ajută-i să îşi construiască independenţa şi stima de sine, acordându-le timp pentru a gestiona independent anumite sarcini: să-şi pună o pereche de şosete, să se încălţe, să-şi închidă nasturii la haină etc. Chiar dacă a-i lăsa să realizeze aceste sarcini pe cont propriu poate dura destul de mult, fără ca rezultatul scontat să fie întotdeauna atins, ţine minte că procesul învăţării este cel care contează!

“Visurile nu se risipesc. Dar nici nu zboară, dacă nu le dai aripi.” Pablo Neruda

11


aCTIVITĂȚI DE DEZVOLTARE PERSONALĂ PENTRU COPII JOCUL AUTOCUNOAȘTERII Competența vizată: Identificarea și prezentarea unor trăsături personale elementare în contexte variate și stabilirea unor asemănări și deosebiri între sine și ceilalți. Materiale necesare: coli și creioane colorate Desfășurarea activității: Copiii primesc câte o coală colorată pe care sunt delimitate patru cadrane. În fiecare cadran, copiii desenează simboluri pentru: Jocul preferat Destinația turistică preferată Profesia pe care o admiră Povestea preferată Alcătuiți o expoziție cu desenele copiilor și conduceți secvența ca în exemplul următor: Exemplu: Priviți și observați asemanările dintre desenele voastre.

TRENULEȚUL RADU Competența vizată: Identificarea și prezentarea unor trăsături personale elementare în contexte variate. Materiale necesare: cretă colorată Desfășurarea activității: Desenați pe tablă un tren ale cărui vagoane au diferite culori. Personalizați locomotiva desenându-i o față veselă. Spuneți copiilor o scurtă poveste despre trenulețul care trăiește foarte multe aventuri. Pentru a depăși cu bine fiecare obstacol, Radu are nevoie de calități pe care le avem fiecare dintre noi:

Trenulețul Radu se pregătește de un drum foarte lung prin munți și printre văi. Înainte de această călătorie, Radu știe că, pentru a se simți bine, atât el, cât și pasagerii, vagoanele sale trebuie să fie ......................... . La intrarea în tunel, pentru a traversa în siguranță, trenulețul Radu are nevoie de ......................... . Pe parcursul călătoriei sale, pentru a opri la timp în fiecare gară, trenulețul Radu este foarte ......................... . Când urcă un deal sau coboară o vale, trenulețul Radu este ......................... . Calitățile trenulețului Radu sunt: curat, curajos, atent, îndrăzneț etc. Rugați copiii să vorbească despre calitățile lor și despre situațiile dificile pe care le-au depășit cu ajutorul acestor calități.

CLASA CU JUCĂRII Competența vizată: Stabilirea unor asemănări și deosebiri între sine și ceilalți. Desfășurarea activității: Cereți copiilor să se gândească că sunt jucării. Întrebați fiecare copil ce jucărie este. Formați grupe din copiii care au ales aceeași jucărie. Solicitați copiilor să-și argumenteze alegerea în fața celorlalte grupe. Exemplu: Eu sunt o mașinuță, pentru că sunt rapid. Eu sunt o păpușă, pentru că sunt frumoasă. Aplaudați fiecare copil pentru răspunsul dat.

12


CUI SE ADRESEAZĂ

SCOP

COMPETENȚE VIZATE

DURATĂ

Cursul online Stiluri de învățare se adresează tuturor cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, indiferent de specialitate, vechime sau grad. • Dezvoltarea competențelor psihosociale ale cursanților, de înțelegere și abordare a strategiilor de învățare în vederea creșterii calității activității didactice. • Repere, sugestii și modalități de organizare, proiectare, desfășurare, evaluare a procesului instructiv-educativ, conform cerințelor unui învățământ de calitate, centrat pe nevoile și personalitățile elevilor.

• Utilizarea tehnicilor de învățare în vederea adaptării școlare și sociale a elevilor. • Facilitarea comunicării și valorizarea experienței personale în relație cu ceilalți. • Însușirea unor strategii moderne de evaluare în vederea ameliorării și dezvoltării procesului instructiv-educativ. • Asigurarea eficienței în învățarea de durată, cu rezultate directe asupra nivelului de dezvoltare dinamică, ca o componentă de construcție a personalității.

Cursul are o durată de 15 ore. După parcurgerea modulelor și realizarea evaluării finale, cursanții vor primi o adeverință care atestă cele 15 ore de formare.

TREI MODULE DE CURS ONLINE

24 MAI – 30 SEPTEMBRIE

1 SEPTEMBRIE – 31 DECEMBRIE

EVALUARE FINALĂ

ADEVERINȚĂ ELIBERATĂ DE CASA CORPULUI DIDACTIC BUCUREȘTI

Înscrierea la cursul online Stiluri de învățare.

Realizarea cursului, eliberarea adeverințelor.

Mai multe detalii și formular de înscriere la www.cursuridigitale.ro

13


Auxiliare aprobate MEN 2018

grupa mică

Ofertă specială!

La cumpărarea acestui set fiecare elev va primi cadou SET 6 CAIETE o carte-surpRiză.

48 90

COMENZI 0374 833 500 0770 408 924

lei

Ofertă generală! reducere

valoare comandă

25% 30% 35% 40%

până la 249lei

250 – 499 lei 500 – 999 lei peste 1000 lei

Această ofertă se referă la toate produsele din catalog, comandate atât individual cât și în pachete de ofertă.

Limbă și comunicare

Matematică

Cristina Bănică, Amalia Epuran, Luana - Corina Mircea, Adriana-Luminița Mușat Copertă capsată  Format: 20,5 × 26 cm  32 pagini

Cristina Bănică, Amalia Epuran, Luana - Corina Mircea, Adriana-Luminița Mușat Copertă capsată  Format: 20,5 × 26 cm  32 pagini

7 90 lei

7 90

Poziția 929 din anexa la O.M. 3022/2018

lei

Cunoașterea mediului

Creionul magic

Cristina Bănică, Amalia Epuran, Luana - Corina Mircea, Adriana-Luminița Mușat Copertă capsată  Format: 20,5 × 26 cm  32 pagini

Cristina Bănică, Amalia Epuran, Luana - Corina Mircea, Adriana-Luminița Mușat Copertă capsată  Format: 20,5 × 26 cm  32 pagini

7 90 lei

start la învățare! Copertă broșată  Format: 19,8 × 26 cm  64 pagini

14

13 90 lei

Poziția 470 din anexa la O.M. 3530/2018

7 90

Poziția 923 din anexa la O.M. 3022/2018

să știu mai mult

Poziția 932 din anexa la O.M. 3022/2018

lei

13 90 lei

Copertă capsată Poziția 467 din  Format: 19,8 × 26 cm anexa la O.M. 64 pagini 3530/2018

micul artist

Copertă capsată  Format: 20,5 × 26 cm 48 pagini

Poziția 926 din anexa la O.M. 3022/2018

9 90 lei

În curs de aprobare


Auxiliare aprobate MEN 2018

grupa mică

activități matematice

anotimpuri

9 90

9 90

Copertă capsată  Format: 19,8 × 26 cm 40 pagini

Copertă capsată  Format: 19,8 × 26 cm 48 pagini

lei

lei

Poziția 441 din anexa la O.M. 3530/2018

Poziția 438 din anexa la O.M. 3530/2018

culori

animale

9 90

9 90

Poziția 445 din anexa la O.M. 3530/2018

Poziția 447din anexa la O.M. 3530/2018

jocuri și jucării

sărbători

Copertă capsată  Format: 19,8 × 26 cm 40 pagini

Copertă capsată  Format: 19,8 × 26 cm 40 pagini

lei

lei

Copertă capsată  Format: 19,8 × 26 cm 40 pagini

Copertă capsată  Format: 19,8 × 26 cm 32 pagini

9 90

7 90

lei

lei

Poziția 450 din anexa la O.M. 3530/2018

Poziția 454 din anexa la O.M. 3530/2018

lumea culorilor Copertă broșată  Format: 19,8 × 26 cm 48 pagini

grădinița din pădure Copertă broșată  Format: 19,8 × 26 cm 48 pagini

alfabetul animalelor 473 din anexa 9 90 Poziția la O.M. 3530/2018 lei

9 90 lei

Poziția 474 din anexa la O.M. 3530/2018

7 90 lei

Poziția 475 din anexa la O.M. 3530/2018

Copertă capsată  Format: 19,8 × 26 cm 32 pagini

15


Auxiliare aprobate MEN 2018

grupa mică

activități pentru preșcolari

Mă joc și descopăr Silvia Borțeanu Copertă broșată  Format: 20,5 × 26 cm  128 pagini

Copertă capsată  Format: 19,8 × 26 cm  48 pagini

9 90 lei

920 din anexa 26 90 Poziția la O.M. 3022/2018

În curs de aprobare

lei

BIBLIOTECA MAGICĂ

Disney EDUCAŢIONAL

sofia întâi. lecția de magie

GRUPA MICĂ

Copertă broșată  Format: 20,5  × 26 cm 32 pagini

Lecția de magie CAIET DE ACTIVITĂȚI o idee. îi veni să mă e și încăper în schimb, și tu, ea din nespus ie aici, ! încântă la dezordin curățen amuleta zi, îl o privire să faci fiecare să-i fure , în ea. aruncă să te ajut șanse Sofia aproape multe vrea îl întrebă lui. mai pe Sofia − N-ai fac vrăji? ucenica să o avea astfel avea de a înveți că prințesă Gândul pentru facă pe s-o pe Cedric,așadar Se învoi

Iepurașul Sofiei

Dintre aceste e diferită. imagini ale lui Poți să-ți dai seama Trifoi cinci sunt care? identice,

Disney

Lecția de magie

Copertă broșată  Format: 32 × 44 cm  16 pagini CaRte de povești

iar una

a

b

Sofia întâi. Lecția de magie

c

d

137

GRATUIT pentru 15 caiete achiziționate

f

Soluție:

e

c.

O poveste captivantă și activități distractive 37

9 90 lei

Poziția 938 din anexa la O.M. 3022/2018

BIBLIOTECA MAGICĂ

Disney EDUCAŢIONAL

GRUPA MICĂ

AbIA AȘtePt sĂ fIu regInĂ CAIET DE ACTIVITĂȚI Răspunde de cuvintela întrebări și rezolvă încrucișate, careul spațiile completând libere.

ORIZONTAL 1. Cum îl cheamă înțelept? pe babuinul 2. Cine e Gărzii cel mai curajos 3. Cum feline? membru îl cheamă al cu privirea pe ageră? bâtlanul

garda felină. abia aștept să fiu regină Copertă broșată  Format: 20,5  × 26 cm 32 pagini

5 2 6 3 7

N 3 O 1

K I A R A A

Soluție:

F

I

N O I K

spate. se din Kion labe, Bungași Ono strigă între Bunga! strâns bâtlanulprejos. tale, ținută liniștiți el mai nici stau pe urmele de baobabundenu se lasă – Sunt pe pajiște, Kion 68 Cu mingea jos, egrete. avântă sale suratele

I

F 2 B U N 6 L

G A

5

4

O poveste captivantă și activități distractive

9 90 lei

Poziția 940 din anexa la O.M. 3022/2018

16

AbIA AȘtePt sĂ fIu regInĂ

Garda felină. Abia aștept să fiu regină

Copertă broșată  Format: 32 × 44 cm  16 pagini CaRte de povești

VERTICAL 4. Cum 5. Cine o cheamă e sora e feline? cel mai rapid lui Kion? membru 6. Cine e liderul al Gărzii Gărzii feline?

4

1

Disney

GRATUIT pentru 15 caiete achiziționate


Auxiliare aprobate MEN 2018

grupa mijlocie

COMENZI 0374 833 500 0770 408 924

Ofertă specială! La cumpărarea acestui set fiecare elev va primi cadou SET 6 CAIETE o carte-surpRiză.

46 90 lei

Ofertă generală! reducere

valoare comandă

25% 30% 35% 40%

până la 249lei

250 – 499 lei 500 – 999 lei peste 1000 lei

Această ofertă se referă la toate produsele din catalog, comandate atât individual cât și în pachete de ofertă.

Limbă și comunicare

Matematică

Ancuța Antemir, Marilena Cazan, Mirela Ciobică, Aurelia Grozea Copertă capsată  Format: 20,5 × 26 cm  32 pagini

Ancuța Antemir, Marilena Cazan, Mirela Ciobică, Aurelia Grozea Copertă capsată  Format: 20,5 × 26 cm  32 pagini

7 90 lei

Poziția 930 din anexa la O.M. 3022/2018

cunoașterea mediului

Creionul magic

90 Poziția 924 din anexa lei

lei

Ancuța Antemir, Marilena Cazan, Mirela Ciobică, Aurelia Grozea Copertă capsată  Format: 20,5 × 26 cm  32 pagini

Ancuța Antemir, Marilena Cazan, Mirela Ciobică, Aurelia Grozea Copertă capsată  Format: 20,5 × 26 cm  32 pagini

7

933 din anexa 7 90 Poziția la O.M. 3022/2018

la O.M. 3022/2018

Poziția 927 din anexa

7 90 la O.M. 3022/2018 lei

micul artist

Copertă capsată  Format: 20,5 × 26 cm 40 pagini

9 90 lei

Poziția 480 din anexa la O.M. 3530/2018

17


Auxiliare aprobate MEN 2018

grupa mijlocie

activități matematice

anotimpuri

9 90

9 90

Poziția 442 din anexa la O.M. 3530/2018

Poziția 439 din anexa la O.M. 3530/2018

animale

jocuri și jucării

9 90

9 90

Poziția 448 din anexa la O.M. 3530/2018

Poziția 451 din anexa la O.M. 3530/2018

culori

sărbători

9 90

9 90

Poziția 446 din anexa la O.M. 3530/2018

Poziția 455 din anexa la O.M. 3530/2018

Mă joc și descopăr

activități pentru preșcolari

Copertă capsată  Format: 19,8 × 26 cm 48 pagini

lei

Copertă capsată  Format: 19,8 × 26 cm 40 pagini

lei

Copertă capsată  Format: 19,8 × 26 cm 40 pagini

lei

Silvia Borțeanu Copertă broșată  Format: 20,5 × 26 cm  128 pagini

lei

Copertă capsată  Format: 19,8 × 26 cm 40 pagini

lei

Copertă capsată  Format: 19,8 × 26 cm 40 pagini

lei

Copertă broșată  Format: 20,5 × 26 cm  48 pagini

26 90

9 90

Poziția 921 din anexa la O.M. 3022/2018

Poziția 479 din anexa la O.M. 3530/2018

lei

18

Copertă capsată  Format: 19,8 × 26 cm 40 pagini

lei


Auxiliare aprobate MEN 2018

grupa mijlocie

educație pentru sănătate

educație rutieră Copertă capsată  Format: 19,8  × 26 cm  32 pagini

Copertă capsată  Format: 19,8  × 26 cm  48 pagini

9 90 lei

Poziția 434 din anexa la O.M. 3530/2018

435 din anexa 7 90 Poziția la O.M. 3530/2018 lei

educație pentru societate

educație ecologică Copertă capsată  Format: 19,8  × 26 cm  32 pagini

Copertă capsată  Format: 19,8  × 26 cm  32 pagini

7 90

437 din anexa 7 90 Poziția la O.M. 3530/2018

Poziția 436 din anexa la O.M. 3530/2018

lei

lei

mă pregătesc pentru scriere

să știu mai mult

start la învățare!

9 90

14 90

14 90

Copertă capsată  Format: 19,8 × 26 cm 80 pagini

Copertă broșată  Format: 19,8 × 26 cm  48 pagini

Poziția 457 din anexa la O.M. 3530/2018

Disney EDUCAŢIONAL

lei

GRUPA MIJLOCIE

O ZI DE VARÅ

Una dintre

Poziția 468 din anexa la O.M. 3530/2018

Disney

lei

Disney EDUCAŢIONAL

1

O ZI DE VARÅ PERFECTÅ PENTRU OLAF

2

3

19

4

2.

pițigăiat. gol. cu glasul zise ea cu piciorul nisipul fierbinte, încet mal. gleznele. de... uh... atinse răcori până la Anna este atât apa îi de mine, picioarelor ea, când – Vai vârful spuse apoi în mai bine! Dansă e mult – ah,

35

O poveste captivantă și activități distractive

Poziția 471 din anexa la O.M. 3530/2018 BIBLIOTECA MAGICĂ

GRUPA MIJLOCIE

Cele mai bune surori

imagini

se deosebește Care anume? de celelalte.

PERFECTÅ PENTRU OLAF CAIET DE ACTIVITĂȚI

BIBLIOTECA MAGICĂ

Soluție:

lei

Copertă broșată  Format: 19,8 × 26 cm  80 pagini

Unește

punctele

pentru spiritul a-l animal descoperi al Elenei. pe Zuzo,

surorii

Disney

Cele mai bune surori

CAIET DE ACTIVITĂȚI

ei.

Elena e Isabel ! îi spune răspund na pentru ajuți, la expoziție mai întotdeau mă la timp să mergemsă înapoi timp hai va face gata, că nu ai că își se furișeze – Sunt te să lui Isabel – Credeam ită. plănuieș promite nedumer îi prințesa Elena regelui. 9 ei. acestea, sora toate de sosirea Cu înainte castel

O poveste captivantă și activități distractive

CaRte de povești

CaRte de povești GRATUIT pentru 15 caiete achiziționate

regatul de gheață. o zi de vară perfectă Copertă broșată pentru olaf  Copertă broșată  Format: 20,5  × 26 cm 32 pagini

9 90 lei

Poziția 935 din anexa la O.M. 3022/2018

Format: 32 × 44 cm  16 pagini

GRATUIT pentru 15 caiete achiziționate

elena din avalor. cele mai bune surori Copertă broșată  Format: 20,5  × 26 cm 32 pagini

Copertă broșată  Format: 32 × 44 cm  16 pagini

9 90 lei

Poziția 939 din anexa la O.M. 3022/2018

19


Auxiliare aprobate MEN 2018

grupa mare

COMENZI 0374 833 500 0770 408 924

Ofertă specială! La cumpărarea acestui set fiecare elev va primi cadou SET 6 CAIETE o carte-surpRiză.

51 90 lei

Ofertă generală! reducere

valoare comandă

25% 30% 35% 40%

până la 249lei

250 – 499 lei 500 – 999 lei peste 1000 lei

Această ofertă se referă la toate produsele din catalog, comandate atât individual cât și în pachete de ofertă.

Limbă și comunicare

Matematică

Nina Beldie, Virginia Chirac, Ramona Radu, Gabriela Radu Copertă capsată  Format: 20,5 × 26 cm  48 pagini

Nina Beldie, Virginia Chirac, Ramona Radu, Gabriela Radu Copertă capsată  Format: 20,5 × 26 cm  48 pagini

9 90 lei

Poziția 931 din anexa la O.M. 3022/2018

9 90 lei

cunoașterea mediului

Creionul magic

Nina Beldie, Virginia Chirac, Ramona Radu, Gabriela Radu Copertă capsată  Format: 20,5 × 26 cm  48 pagini

Nina Beldie, Virginia Chirac, Ramona Radu, Gabriela Radu Copertă capsată  Format: 20,5 × 26 cm  48 pagini

9 90 lei

Poziția 925 din anexa la O.M. 3022/2018

micul artist

Copertă capsată  Format: 20,5 × 26 cm 64 pagini

12 90 lei

Poziția 481 din anexa la O.M. 3530/2018

20

Poziția 934 din anexa la O.M. 3022/2018

9 90 lei

Poziția 928 din anexa la O.M. 3022/2018


Auxiliare aprobate MEN 2018

grupa mare

activități matematice

numere și numărări

9 90

9 90

Poziția 443 din anexa la O.M. 3530/2018

Poziția 444 din anexa la O.M. 3530/2018

anotimpuri

animale

9 90

9 90

Poziția 440 din anexa la O.M. 3530/2018

Poziția 449din anexa la O.M. 3530/2018

jocuri și jucării

la carnaval

9 90

9 90

Copertă capsată  Format: 19,8 × 26 cm 48 pagini

lei

Copertă capsată  Format: 19,8 × 26 cm 48 pagini

lei

Copertă broșată  Format: 20,5 × 26 cm  48 pagini

lei

Poziția 452 din anexa la O.M. 3530/2018

sărbători

Copertă capsată  Format: 19,8 × 26 cm 32 pagini

7 90 lei

Poziția 456 din anexa la O.M. 3530/2018

Copertă capsată  Format: 19,8 × 26 cm 40 pagini

lei

Copertă capsată  Format: 19,8 × 26 cm 48 pagini

lei

Copertă capsată  Format: 19,8 × 26 cm 40 pagini

lei

Poziția 453 din anexa la O.M. 3530/2018

Mă joc și descopăr Silvia Borțeanu Copertă broșată  Format: 20,5 × 26 cm  128 pagini

26 90 lei

Poziția 921 din anexa la O.M. 3022/2018

21


Auxiliare aprobate MEN 2018

grupa mare

învață cu mine. cifrele/literele/ exerciții grafice

Copertă capsată  Format: 19,8 x 25,5 cm 48/64/48 pagini

9 90 / 13 90 / 9 90 lei

lei

lei

Pozițiile 464/ 465/ 466 din anexa la O.M. 3530/2018

printre litere și cifre

unu, doi, trei

9 90

13 90

Copertă capsată  Format: 19,8 × 26 cm 48 pagini

Copertă capsată  Format: 19,8 × 26 cm 72 pagini

lei

lei

Poziția 462 din anexa la O.M. 3530/2018

Poziția 463 din anexa la O.M. 3530/2018

start la învățare!

să știu mai mult

15 90

15 90

Copertă broșată  Format: 19,8 × 26 cm  96 pagini

Copertă capsată  Format: 19,8 × 26 cm 96 pagini

lei

lei

Poziția 472 din anexa la O.M. 3530/2018

învăț despre litere Mapă cu fișe  Format: 21 × 29,7 cm 48 pagini

învăț despre cifre și numere Mapă cu fișe  Format: 21 × 29,7 cm 40 pagini

Poziția 469 din anexa la O.M. 3530/2018

exerciții grafice Mapă cu fișe  Format: 21 × 29,7 cm 32 pagini

activități matematice

Mapă cu fișe  Format: 21 × 29,7 cm 32 pagini

466 din anexa 460 din anexa 458 din anexa 459 din anexa 17 90 Poziția 16 90 Poziția 14 90 Poziția 14 90 Poziția la O.M. 3530/2018 la O.M. 3530/2018 la O.M. 3530/2018 la O.M. 3530/2018 lei

22

lei

lei

lei


Auxiliare aprobate MEN 2018

grupa mare

educație pentru sănătate Copertă capsată  Format: 19,8 × 26 cm  48 pagini

educație rutieră Copertă capsată  Format: 19,8  × 26 cm  32 pagini

434 din anexa 435 din anexa 9 90 Poziția 7 90 Poziția la O.M. 3530/2018 la O.M. 3530/2018 lei

lei

BIBLIOTECA MAGICĂ

Disney EDUCAŢIONAL

DINCOLO DE MÅRI logice, care lipsesc.

cu pânze. ze frumoasă 44 fredone o barcă să aleseră începu cârmă! și Elsa Anna iar olaf așeză la se ajunseră,la drum, Ba chiar curând

l vesel.

Copertă capsată  Format: 19,8  × 26 cm  32 pagini

436 din anexa 437 din anexa 7 90 Poziția 7 90 Poziția la O.M. 3530/2018 la O.M. 3530/2018 lei

lei

Disney

DINCOLO DE MÅRI

CAIET DE ACTIVITĂȚI

17

Soluție:

Când

Copertă capsată  Format: 19,8  × 26 cm  32 pagini

educație ecologică

GRUPA MARE

Completea desenând ză șirurile elementele

Porniră

educație pentru societate

un cântece

O poveste captivantă și activități distractive

CaRte de povești

regatul de gheață. dIncolo de mări Copertă broșată  Format: 20,5  × 26 cm 32 pagini

9 90 lei

CaRte de povești

GRATUIT pentru 15 caiete achiziționate

Copertă broșată  Format: 32 × 44 cm  16 pagini

Poziția 936 din anexa la O.M. 3022/2018

GRATUIT pentru 15 caiete achiziționate

mașini. luat de vârtej

Copertă broșată  Format: 20,5  × 26 cm 32 pagini

9 90 lei

Copertă broșată  Format: 32 × 44 cm  16 pagini

Poziția 437 din anexa la O.M. 3022/2018

învățăm despre litere și sunete învățăm despre NUMERE învățăm SĂ MĂSURĂM Coperte broșate  Format: 19,8 × 26 cm 80/80/48 pagini

14 90 lei

Poziția 476 din anexa la O.M. 3530/2018

14 90 lei

Poziția 477 din anexa la O.M. 3530/2018

478 din anexa 12 90 Poziția la O.M. 3530/2018 lei

23


Auxiliare aprobate MEN 2018

grupa mare

Clubul Profesorilor din România este o platformă online dedicată cadrelor didactice. Înscrierea în club se face automat, prin plasarea unei comenzi de auxiliare, manuale și carte școlară.

Iată beneficiile de care vă veți bucura înscriindu-vă în club:

Biblioteca clasei

carte cadou

resurse didactice gratuite

(corp de mobilier și cărți)

cadouri speciale

cursuri online gratuite

- aparate foto - imprimante - tablete

Detalii pe www.literaeducational.ro sau la nr. de tel: 0752 548 372 /Clubul Profesorilor din Romania Pentru comenzi și informații suplimentare referitoare la oferta prezentată în revistă, vă rugăm să contactați echipa de vânzări Litera Educațional: Comenzi

0374 833 500 Comenzi WhatsApp 0757 576 763

0770 408 924 0753 068 140 0770 410 477 COmenzi Email comenzi@litera.ro

0748 881 184 0755 111 778 0724 508 117

0746 290 648 0747 494 996 0747 494 997

COmenzi sms Oricare din numerele prezentate

Notă! Ofertele din revistă sunt valabile în limita stocului disponibil. Imaginile pentru produsele-cadou sunt cu titlu de prezentare.

Revista La gradinita nr 2  
Revista La gradinita nr 2  
Advertisement