Llagostera Festa Mayor 2024

Page 1

Salutació de l’alcalde

Benvolguts, i benvolgudes,

Em plau saludar-vos des d’aquestes pàgines per donar la benvinguda a la Festa Major. Ens trobem a les portes d’uns dies especials per a tots els llagosterencs i llagosterenques, uns dies de trobada i convivència, per gaudir del nostre poble i participar activament en les activitats programades. També són uns dies especials per a l’equip de govern, ja que aquesta serà la primera Festa Major que viurem des que ara fa un any vam començar el camí al capdavant de l’Ajuntament; tenim moltes ganes de poder celebrar aquests dies amb tots vosaltres.

Fa mesos que des dels serveis de Festes i Cultura s’està treballant perquè tot surti bé. En aquest sentit, una de les primeres accions que s’ha tirat endavant és donar impuls a la Comissió de Festes. Comptant amb la base que ja hi havia, hem fomentat la incorporació de nous membres i hem intentat proporcionar les eines perquè puguin treballar a gust i amb autonomia. Actualment, la Comissió de Festes està integrada per una trentena de joves amb molta il·lusió per organitzar coses pel poble.

Igualment vull destacar la participació imprescindible de la resta d’entitats i associacions, que complementen la programació amb moltes propostes, algunes ja consolidades però d’altres de nova creació. Tot i les dificultats que sovint es troben per tirar endavant, les entitats del nostre poble continuen amb força la seva tasca integradora i de cohesió social.

Amb aquest esforç col·lectiu, us puc assegurar que la Festa Major tornarà a gaudir d’una programació per a totes les edats, sempre intentant trobar un equilibri entre les noves pro-

postes i les activitats de tota la vida. Així doncs, tindrem sardanes, exposicions, cercaviles de gegants i capgrossos, correfoc i focs artificials, però també balls d’orquestra, teatre de qualitat i concerts molt potents. Quan fullegeu aquest programa de ben segur que trobareu alguna activitat al vostre gust. I no voldria oblidar una part essencial de la Festa Major, la fira i les atraccions. Les olors i les músiques de les parades ens transporten immediatament als moments més dolços de la nostra infantesa.

També són dies per degustar els menús dels restaurants o fer una cervesa asseguts en una terrassa del nostre bar de tota la vida, conversant i deixant que passi el temps sense pressa. Són estones ideals per compartir amb els veïns, amics i familiars. També m’agradaria animar-vos a engalanar el vostre balcó, el carrer o l’aparador de la botiga. Entre tots podem fer que a tot el poble s’hi respiri l’ambient de festa gran.

De ben segur que aquests dies coincidirem en algun acte, o simplement passejant per la plaça o la fira, i tindrem l’oportunitat de conversar del que vulgueu, dels nostres projectes i de les vostres inquietuds. Estem a la vostra disposició.

Bona Festa Major!

Narcís Llinàs Gavilán Alcalde de Llagostera

3

La Comissió de Festes

Hola, LLAGOSTERENCS I LLAGOSTERENQUES!

Som la Comissió de Festes, un grup de joves motivats amb ganes de gresca!

Esperem que gaudiu tant de la Festa Major com nosaltres preparant-la.

Us proposem aquest joc per completar quan tingueu alguna estona lliure.

Si ho aconseguiu, ens ho podeu presentar a la barra de diumenge 19 de maig a la plaça Catalunya i us podreu endur un petit obsequi!

PD: Per l’any que ve us podeu apuntar a l’entitat, us ho passareu molt bé!

MOLT BONA FESTA MAJOR A TOTHOM! La Comi

Portada: Sergi Pozo Llenas. 1r premi del Concurs de Cartells de Festa Major 2024

Edita:

Ajuntament de Llagostera

Dipòsit legal: DL Gi 599-2023

 www.llagostera.cat www.culturallagostera.cat

 ajuntamentdellagostera @llagosteraldia

 ajllagostera culturallagostera

Busca les 7 diferències

4

Dimecres, 8 de maig

De 16 a 17.30 h. Eliminatòries del 1r TORNEIG MIXT DE FUTBOL 7 per a joves de 12 a 16 anys al camp de futbol municipal de Llagostera. Més informació a joventut@llagostera.cat.

Org.: Espai Jove CLV

Divendres, 10 de maig

16.30 h. CONCERT PRE-FESTA amb ROGER TORNER a la Llar del jubilat i el pensionista.

Dissabte, 11 de maig

De 17 a 1 h. FESTIVAL ESPURNES. Concerts d’artistes consolidats i noves propostes musicals per descobrir. Activitats per a tots els públics. Al parc de l’Estació.

Diumenge, 12 de maig

De 9 a 19 h. 42è APLEC DE PANEDES.

Org.: G.E. Bell-Matí.

9 h. 13a TROBADA DE COTXES CLÀSSICS al passeig Pompeu Fabra.

Org.: Lacustària Clàssics.

Dimecres, 15 de maig

9.30 h. CAMINADA DE FESTA MAJOR. Sortida del CAP.

Org.: CAP i Ajuntament de Llagostera.

Programa Festa Major 2024

17 h. Semifinals i final del 1r TORNEIG MIXT DE FUTBOL 7 per a joves de 12 a 16 anys al camp de futbol municipal de Llagostera. Més informació a joventut@llagostera.cat.

Org.: Espai Jove CLV

Dijous, 16 de maig

De 16 a 19 h. CAMPIONAT DE FUTBOLÍ per parelles a l’Espai Jove Ca La Viudi. Per a joves de 12 a 29 anys. Inscripcions a joventut@llagostera.cat o a l’Espai Jove Ca La Viudi fins al 23 de maig. Places limitades. Premi d’un sopar per a dues persones.

Org.: Espai Jove CLV

21 h. BALL DE LA GENT GRAN amb el conjunt GRAN PREMIER a l’edifici Polivalent. Hi haurà coca i cava per a tothom.

Divendres, 17 de maig

16.30 h. CONCERT de tarda amb l’orquestrina CALIDAE a la Llar del jubilat i el pensionista. Final de festa amb un bon cremat.

18 h. Inauguració del 33è CONCURSEXPOSICIÓ DE FLORS I PLANTES i lliurament del PREMI 2024 DE L’ASSOCIACIÓ LLAGOSTERA EN FLOR a la Sala de Plens. Org.: Llagostera en Flor.

6

18.30 h. REPIC DE CAMPANES I CERCAVILA

amb els Gegants de Llagostera i la Cuca Feliua a càrrec de la COLLA GEGANTERA DE LLAGOSTERA i amb la col·laboració de l’ESPLAI PAPU-TISORES. Itinerari: pl. del Castell, c. Sant Pere, c. Joan Maragall, c. Ganix, c. Barceloneta, c. Donzelles, c. Almogàvers i pl. Catalunya.

19.30 h. PREGÓ a càrrec del grup DONES (S)ÀVIES i lliurament dels obsequis del CONCURS D’ENGALANAMENT DE BALCONS.

20 h. 7a edició del CORREVARANS i del CONCURS DE SAMARRETES . Cercavilacorrebars amb xaranga.

Org.: Associació Cultural Moixiganga. Més informació al perfil Instagram de l’associació (@moixiganga_).

21.30 h. OBSERVACIÓ ASTRONÒMICA a la plaça Catalunya.

Org.: Astrogirona - Agrupació astronòmica de Girona.

00 h. CONCERT: FIGA FLAWAS + DJ XIRGO a l’edifici Polivalent. Entrada gratuïta / Aforament limitat.

6 h. TXIRIMIRI DE SEQUERA. Sortida de la zona del pavelló d’esports fins a l’skate park i esmorzar. A càrrec del grup de joves de l’Esplai Papu-Tisores.

Dissabte, 18 de maig

De 9 a 13 h i de 15 a 19 h. Entrenaments de TIR AL PLAT al camp de tir de can Fonollerons.

Org.: Societat de Caçadors Sant Hubert.

D’11 a 13 h. TORNEIG DE VIRUS I ESPAI DE JOCS DE TAULA a la plaça Catalunya. Per a inscripcions al torneig: jocsdetaulallagostera@gmail.com.

Org.: Associació de jocs de taula Meeple Llagostera.

12 h. PÒDCAST: POSEM L’ACCENT A LACUSTÀRIA. Programa en directe de l’alumnat de cinquè de Primària de l’Escola Lacustària. A la plaça Catalunya.

12 h. Inauguració de les exposicions de treballs de l’ESCOLA MUNICIPAL D’ART PERE MAYOL i CARTELLS DE FESTA MAJOR a l’Espai Cultural Casa de les Vídues (plaça Llibertat, 1).

12.30 h Inauguració de l’exposició de PUNTA AL COIXÍ al Local Social “La Caixa” (carrer Consellers, 12).

16 h. 54è Concurs Infantil de DIBUIX RÀPID. Inscripcions a la plaça Catalunya.

Org.: G.E. Bell-Matí.

De 17 a 20 h. Campanya LACUS DE FESTA MAJOR . Porteu tots els vostres Lacus, la moneda dels infants de Llagostera, i compreu un munt de coses. A la plaça Catalunya.

Org.: Unió de Botiguers i Ajuntament de Llagostera.

17.30 h. BALL de tarda amb ÀLEX PERIS, a la Llar del jubilat i el pensionista.

17.30 h. Plantada de gegants al parc de l’Estació per a la 26a TROBADA DE GEGANTS DE LLAGOSTERA.

Org.: Colla Gegantera de Llagostera.

18 h. CERCAVILA DE GEGANTS. Itinerari: parc de l’Estació, pg. Romeu, pg. Pompeu Fabra, c. Ferrer, pl. Campmany, c. Doctor Fleming i pl. Catalunya.

19 h. BALL DE GEGANTS I CAPGROSSOS a la plaça Catalunya.

19.30 h . BAIXADA DE PILOTES DE PINGPONG al carrer Consellers, a càrrec del grup Escanyapolls de l’Esplai Papu-Tisores.

22.30 h. CORREFOC amb ELS DIABLES DE L’ONYAR. Itinerari: pl. del Castell, c. Sant Pere, c. Santiago Rusiñol, c. Bonaire, pl. Campmany, c. Ferrer, c. Jaume I i pl. Catalunya.

23.30 h. CONCERT: LES TESTARUDES + BOOM BOOM FIGHTERS & COOKAH P + TAPEO SOUND SYSTEM a l’edifici Polivalent. Entrada gratuïta / Aforament limitat.

8

Diumenge, 19 de maig

De 9 a 13 h. TIRADA CAMPIONAT LOCAL DE TIR AL PLAT al camp de tir de can Fonollerons.

Org.: Societat de Caçadors Sant Hubert.

10.30 h MISSA SOLEMNE a l’església Parroquial.

12.30 h Lliurament de premis del 54è Concurs Infantil de DIBUIX RÀPID al Local Social “La Caixa”.

Org.: G.E. Bell-Matí.

12.30 h. Mitja audició de SARDANES amb la cobla LA FLAMA DE FARNERS a la plaça Catalunya.

18 h. Audició de sardanes amb la cobla LA FLAMA DE FARNERS al parc de l’Estació.

18 h. Cerimònia de LLIURAMENT DE PREMIS dels participants al 33è CONCURS-EXPOSICIÓ DE FLORS I PLANTES a l’església Parroquial.

18 h. Espectacle familiar EL PLANETA VIOLETA del grup ELS ATRAPASOMNIS al parc de la Torre.

19 h. 7è LLAGOSPRINT . Competició de velocitat cronometrada des del carrer Panedes (Casablanca) fins a la plaça del Castell.

Org.: La Palestra.

21.30 h. Presentació de l’HEREU I PUBILLA 2024 a la plaça Catalunya.

22 h. CONCERT: ORQUESTRA MARIBEL a la plaça Catalunya.

Dilluns, 20 de maig

D’11 a 13.30 h. PUJADA AL CAMPANAR.

Org.: Llagostera en Flor i G.E. Bell-Matí.

11 h. DESCOBREIX EL CENTRE HISTÒRIC. Visita guiada teatralitzada familiar a càrrec de la Cia. La Minúscula. Sortida: plaça del Castell. Places exhaurides.

12 h. Mitja audició de SARDANES amb la cobla LA PRINCIPAL DE LA BISBAL a la plaça Catalunya.

De 17.30 a 20.30 h. EXTREM ADRENALINE RUN + XUTÒMETRE FAMILIAR + DIANA FAMILIAR + GLADIADOR FAMILIAR + INFLABLE BABY COSMIC, al camp de futbol municipal. Activitat gratuïta per a petits i grans.

18 h. VISITA GUIADA per la mostra floral i patis. Sortida: plaça del Castell.

Org.: Llagostera en Flor.

19 h. CONCERT de l’orquestra LA PRINCIPAL DE LA BISBAL a l’edifici Polivalent.

22.30 h. BALL DE GALA amb l’orquestra LA PRINCIPAL DE LA BISBAL a l’edifici Polivalent. Entrada gratuïta.

Dimarts, 21 de maig

De 10 a 13 h. JORNADA DE PORTES OBERTES DE LA RESERVA de Can Caciques (carrer Major, 12).

D’11 a 13.30 h TALLERS PER A GRANS I PETITS a la plaça del Castell.

Org.: Llagostera en Flor.

17.30 h BERENAR-BALL de Festa Major amb TONI PUIGVERT a la Llar del jubilat i el pensionista.

De 17 a 20 h. XOCOLATADA al parc de la Torre. JOCS DE FUSTA gegants a càrrec de DJOCS, PINTA CARES a càrrec de les maquilladores de Game Explorers, i TALLER ARTÍSTIC de l’Escola Municipal d’Art Pere Mayol.

Org.: Ajuntament de Llagostera i Casal Parroquial Llagosterenc.

18.30 i 21 h. TEATRE: L’AUCA DEL SENYOR ESTEVE , a càrrec de la Cia. La Puntual. Al Teatre Casino Llagosterenc. Venda d’entrades anticipades a www.culturallagostera.cat.

10

CAN CACIQUES

C/ Olivareta, 38 – www.cancaciques.cat

Can Caciques és un equipament destinat a l’estudi, la preservació i la difusió del patrimoni llagosterenc, amb especial atenció a les col·leccions d’arqueologia i etnologia que custodia l’Ajuntament de Llagostera. Està ubicat a Can Caciques, una casa construïda aprofitant una de les torres de la muralla medieval del segle XIV.

Horaris d’obertura durant la Festa Major:

Dissabte, 18 de maig: d’11 a 13.30 h

Diumenge, 19 de maig: d’11 a 13.30 h i de 17 a 20 h

Dilluns, 20 de maig: d’11 a 13.30 h i de 17 a 20 h

Dimarts, 21 de maig: d’11 a 13.30 h

LA RESERVA DE CAN CACIQUES

El dimarts 21 de maig de 10 a 13 h obrirem LA RESERVA (c. Major, 12), el magatzem de Can Caciques, on podreu veure la resta de peces de les col·leccions que no formen part de l’exposició permanent. Us convidem a visitar les més de 2.000 peces inventariades de temàtica arqueològica i etnològica, i veureu com es gestionen per assegurar-ne la conservació.

Exposicions

EXPOSICIÓ DE TREBALLS DE L’ESCOLA MUNICIPAL D’ART

PERE MAYOL I CARTELLS DE FESTA MAJOR 2024

Inauguració:

Dissabte, 18 de maig a les 12 h

Lloc: Espai Cultural Casa de les Vídues

Organitza: Ajuntament de Llagostera i alumnes de l’Escola Municipal d’Art Pere Mayol

EXPOSICIÓ DE TREBALLS DE PUNTA AL COIXÍ

Inauguració: Dissabte, 18 de maig a les 12.30 h

Lloc: Local Social “La Caixa”

Organitza: Ajuntament de Llagostera i alumnes del curs de Punta al coixí

EXPOSICIÓ DEL 54è CONCURS DE DIBUIX INFANTIL

Lliurament de premis: Diumenge, 19 de maig a les 12.30 h

Lloc: Local Social “La Caixa”

Organitza: G.E. Bell-Matí

HORARIS PER A TOTES LES EXPOSICIONS

Dies d’obertura: 18, 19, 20 i 21 de maig

Matins: d’11 a 13.30 h

Tardes: de 17 a 20 h

12

Exposició De Flors 2024

Divendres, 17 de maig

18 h. Inauguració del 33è CONCURS-EXPOSICIÓ DE FLORS I PLANTES i lliurament del PREMI 2024 DE L’ASSOCIACIÓ LLAGOSTERA EN FLOR a la Sala de Plens. Horari d’exposició: de 18 a 20.30 h

Dissabte, 18 de maig

Horari d’exposició: d’11 a 13.30 h i de 17 a 20 h

Servei de carrilet: sortida de la plaça Catalunya a les 17.30 h i a les 19.30 h

Diumenge, 19 de maig

18 h. Cerimònia de LLIURAMENT DE PREMIS dels participants al 33è CONCURS-EXPOSICIÓ DE FLORS I PLANTES a l’església Parroquial.

Horari d’exposició: d’11 a 13.30 h i de 17 a 20 h

Servei de carrilet: sortida de la plaça Catalunya a les 12 i a les 19.30 h

Dilluns, 20 de maig

D’11 a 13.30 h. PUJADA AL CAMPANAR. Amb la col·laboració del G.E. Bell-Matí. 18 h. VISITA GUIADA per la mostra floral i patis. Sortida des de la plaça del Castell.

Horari d’exposició: d’11 a 13.30 h i de 17 a 20 h

Dimarts, 21 de maig

D’11 a 13.30 h. TALLERS PER A GRANS I PETITS a la plaça del Castell.

Horari d’exposició: d’11 a 13.30 h

Tarda: Tancat. Recollida de flors.

Organitza: AssociacióLlagosteraenFlor

ITINERARIS

• Plaça del Castell: església Parroquial (33è Concurs-Exposició de Flors i Plantes, i Mostra de Cartells) i terrassa

• Plaça del Castell: Sala de Plens

• Plaça del Castell: torre de la presó

• Plaça del Castell: mostres exteriors

• Escales plaça del Castell a plaça Llibertat

• Escales plaça del Castell a carrer Processó

• Can Caciques al carrer Olivareta

• Pati de Can Caciques al carrer Olivareta

• Plaça de Can Caciques del carrer Processó

• Plaça de l’olivera del carrer Processó

• Entrada Espai Cultural Casa de les Vídues

• Pati de Can Gandol al carrer Sant Pere

• Carrer Hospital

• Carrer Sant Pere

• Entrada Llar del jubilat i el pensionista

• Entrada Centre Cultural Can RoigBiblioteca Julià Cutiller

• Casino Llagosterenc

14
16
17

Actes destacats

CERCAVILES DE GEGANTS, CAPGROSSOS I LA CUCA FELIUA

Divendres, 17 de maig, a les 18.30 h a la plaça del Castell

Dissabte, 18 de maig, a partir de les 17.30 h al parc de l’Estació

Com cada any per la Festa Major, els nostres gegants i gegantes Elionor, Trencanúvols, Eleina de Ridaura i Zenó de Montagut, acompanyats de la Cuca Feliua i els capgrossos, encapçalaran les tradicionals cercaviles pels carrers de Llagostera. Després del repic de campanes del divendres es farà el primer recorregut per donar el tret de sortida a la festa. El dissabte, la música de gralles i tambors ens acompanyarà fins a la plaça Catalunya on es farà el tradicional ball de gegants amb les colles convidades. L’organització va a càrrec de la Colla Gegantera de Llagostera i de l’Esplai Papu-Tisores.

PREGÓ DE FESTA MAJOR

LLIURAMENT DELS

OBSEQUIS DEL CONCURS

D’ENGALANAMENT DE BALCONS

Divendres, 17 de maig, a les 19.30 h a la plaça Catalunya

Enguany el pregó de la Festa Major el farà el grup DONES (S)ÀVIES. Es tracta d’un projecte de trobada per reunir la saviesa popular acumulada al llarg dels anys per les dones de Llagostera. Vol ser un espai per compartir coneixements culinaris, remeiers, patrimonials, refranys, cançons o històries a l’entorn del nostre poble.

Tot seguit es farà el lliurament dels obsequis del concurs d’engalanament de balcons.

CORREVARANS I CONCURS DE SAMARRETES

Divendres, 17 de maig, a partir de les 20 h a la plaça Llibertat

Els reis de la “mandanga” ja ho tenen tot a punt per fer sortir els varans del cau i celebrar una nova edició de l’acte més esbojarrat de la Festa Major. Enguany l’inici de l’acte s’emplaçarà al parc de l’Estació, a l’alçada del restaurant El Carril 9, i comptarà amb un nou recorregut. Estigueu atents al seu perfil Instagram (@ moixiganga_) per estar al corrent de totes les novetats!

Organitza: Associació Cultural Moixiganga

18
19
20

CONCERT

FIGA FLAWAS + DJ XIRGO

Divendres, 17 de maig, a partir de les 00 h a l’edifici Polivalent

Entrada gratuïta / Aforament limitat

FIGA FLAWAS són la revolució de la nova generació de musica pop catalana. El seu so fresquíssim i un directe hipnòtic i singular han enamorat a tothom.

Xavier Cartanyà i Pep Velasco son els dos frontmans amb més personalitat del moment. Els set list dels seus concerts estan plens d’himnes que coreja tot el públic, i el seu cos de ball executa coreografies que no deixen indiferent a ningú. Tot plegat forma un dels majors espectacles de l’escena musical catalana. Cançons com “Mussegu”, “Diabla” o “Que no s’acabi” s’han convertit en himnes generacionals.

La nit del divendres la tancarà el DJ i productor llagosterenc DJ XIRGO.

TXIRIMIRI DE SEQUERA

Dissabte, 18 de maig, a les 6 h a la zona esportiva

Una nit de gresca a la Festa Major fa venir gana a tothom! Els joves de l’Esplai Papu-Tisores organitzen un Txirimiri de sequera la primera nit de Festa Major. Començarà a les 6 del matí, i un vehicle amb música portarà la festa des de la zona del pavelló fins l’skate park. Allà es servirà esmorzar i els diners recaptats aniran destinats a la ruta de final d’etapa. Veniu a matar el cuc i ajudeu-los a anar de ruta!

ESPAI DE JOCS DE TAULA

Dissabte, 18 de maig, d’11 a 13 h a la plaça Catalunya

L’Associació de jocs de taula Meeple Llagostera vol donar a conèixer els jocs de taula i els beneficis que poden aportar a la vida diària. A més de fer-nos passar una bona estona són un element integrador i de millora de les nostres habilitats cognitives. L’associació sempre està disposada a col·laborar en les diferents activitats que es fan al poble, i aquesta Festa Major ens torna a proposar un torneig del conegut joc VIRUS. Per inscriure’s al torneig cal enviar un correu electrònic a jocsdetaulallagostera@gmail.com.

21

PÒDCAST

POSEM L’ACCENT A LACUSTÀRIA

Dissabte, 18 de maig, a les 12 h a la plaça Catalunya

Durant aquest curs l’alumnat de cinquè de Primària de l’Escola Lacustària ha creat un PÒDCAST per donar veu a tots aquells pensaments dels nens i nenes. Aquest pòdcast sorgeix de la necessitat de transmetre inquietuds i sentiments en forma de paraules. Un projecte educatiu que l’alumnat ha teixit i elaborat des de zero, amb la motivació de comunicar per aprendre, per transformar, per escoltar i posar pausa en allò que volen dir. El dissabte de la Festa Major faran el programa en directe des de la plaça Catalunya.

CORREFOC: ELS DIABLES

DE L’ONYAR

CONCURS INFANTIL DE DIBUIX

Dissabte, 18 de maig, a les 16 h a la plaça Catalunya

La tarda del dissabte la plaça Catalunya s’omple d’infants que participen al tradicional concurs de dibuix organitzat pel G.E. Bell-Matí. El tema del concurs és la Festa Major i aquest any arriba a la 54a edició. El lliurament de premis tindrà lloc el diumenge 19 de maig a les 12.30 h al Local Social “La Caixa”, on tots els dibuixos romandran exposats fins a l’últim dia de la festa.

Dissabte, 18 de maig, a les 22.30 h

De la mà d’Els Diables de l’Onyar celebrarem una gran festa de foc i pirotècnia. Fa més de 30 anys que aquesta colla gironina es dedica mantenir viu l’esperit d’una activitat que té les seves arrels en el ball de diables ja documentat en el s.XII. A Llagostera ha anat creixent el nombre de públic que hi participa i podem dir que és una de les activitats més multitudinàries de la Festa Major. La sortida serà a la plaça del Castell, on els més valents començaran a córrer entre guspires i a saltar abraçats als diables. L’itinerari arribarà a la plaça Catalunya on hi haurà l’espectacle final.

22
23
24

CONCERT

LES TESTARUDES + BOOM

BOOM FIGHTERS & COOKAH

P + TAPEO SOUND SYSTEM

Dissabte, 18 de maig, a partir de la 23.30 h a l’edifici Polivalent

Entrada gratuïta / Aforament limitat

LES TESTARUDES són una banda de música ska, reggae, rocksteady i soul, formada per nou dones que tenen com a objectiu comú “fomentar la presència femenina sobre els escenaris i la visualització del seu treball tant en l’àmbit compositiu com artístic”. El seu nom és una referència a la seva tossuderia a formar la banda exclusivament per dones i també per la seva fidelitat a l’elegància retro del moviment rude. L’origen de la banda i el seu epicentre és el barri barceloní de La Bordeta i el seu primer concert va ser el maig de 2023, creixent llavors la seva popularitat fins a oferir més d›una quarantena d›actuacions arreu de Catalunya. Al seu repertori s›hi troben cançons tant d›artistes nacionals com internacionals, amb un interès per oferir un espai d›aprenentatge i coneixement sobre les dones intèrprets i les compositores de la cultura musical jamaicana, resumint-se elles mateixes com «Nou ties xulíssimes amb qui fer unes bones ballarugues».

BOOM FIGHTERS & COOKAH P és un projecte que neix el 2021, entre Mataró i Girona, format per l’Oriol Pujades, àlies Cookah P, en Joan Fité i en Tomàs Sánchez. La banda ha aconseguit situar-se al panorama musical català amb una proposta innovadora que combina el Roots reggae dels anys 80’s amb el dancehall dels 90’s, amb una essència única, fresca i desenfadada. En directe són una banda de sis músics amb molta energia i amb la capacitat de fer ballar al públic durant tot el show. Els Boom Boom són pura festa, han vingut per quedar-se i per fer de cada plaça un dancehall on els seus ritmes fan moure sense parar al personal!

Marxant una de pop! Una de rock! Una de rumba! Una de disco! Una de ska! Una de heavy! Una d’electrònica! TAPEO SOUND SYSTEM ens ofereix un menú degustació variat i contundent de cançons barrejades amb naturalitat, humor i desimboltura; captivant a tots els públics en una festa exquisida per als paladars mes exigents. Preparat a base d’ingredients de màxima qualitat, Tapeo Sound System són un dels plats principals de les nostres festes majors. Tasta’ls i en demanaràs una altra!

25

ESPECTACLE

FAMILIAR:

EL PLANETA VIOLETA

amb Els Atrapasomnis

Diumenge, 19 de maig, a les 18 h al parc de La Torre

El grup Els Atrapasomnis ens conviden a una gran festa. El centre és una porta màgica que connecta el Planeta Terra amb el Planeta Violeta. Mentre gaudim cantant i ballant amb les cançons i danses, compartim tot allò que hem descobert en la nostra aventura amb l’objectiu de millorar el nostre món.En aquesta gran celebració presentarem els nous personatges a través de molts reptes i sorpreses i tractarem varietat de temes, com ara la igualtat i el respecte, el menjar saludable i el compromís social. Un repertori d’estils variats on no hi poden faltar els èxits de sempre del grup. Tots i totes sou importants en aquesta aventura!

CONCERT

ORQUESTRA MARIBEL

EXTREM

ADRENALINE RUN + XUTÒMETRE FAMILIAR

+ DIANA FAMILIAR + GLADIADOR FAMILIAR + INFLABLE BABY COSMIC

Dilluns, 20 de maig, de 17.30 a 20.30 h al camp de futbol municipal

Després de la bona rebuda a la Festa Major de l’any passat, torna aquesta activitat familiar única a la Festa Major de Llagostera! Podreu gaudir d’una jornada inoblidable.

Diumenge, 19 de maig, a les 22 h a la plaça

Catalunya

La plaça Catalunya s’omplirà de festa amb el concert de l’ORQUESTRA MARIBEL, un dels grups de versions més coneguts a les comarques gironines. La banda farà embogir tot el públic amb un repertori que rememora els “hits” més ballats a la dècada dels 80, tot combinat amb els temes més actuals. Abans del concert es farà l’acte de presentació de l’Hereu i la Pubilla, elegits per votació popular entre els joves que aquest any fan 18 anys.

La pista d’obstacles Xtreme Adrenaline Run és una activitat pensada per als més aventurers! 10 reptes que estan dividits en dues pistes americanes de 5 reptes cadascuna. Cada pista té 30 metres de llarg i estan dissenyades per a tota la família o colla d’amics, perquè pugueu gaudir junts d’aquesta experiència emocionant. Activitat amb diferents nivells i per a totes les edats, especialment per a joves. Els infants de menys de 6 anys han d’anar acompanyats d’un adult. A més a més, aquest any comptem amb tres novetats que faran de la tarda del dilluns una de les jornades més esperades de la Festa Major per tota la família i en especial pel públic jove. Són El Xutòmetre familiar, la Diana familiar i el Gladiador Familiar. Finalment, pensat per als més petits de la casa (de 0 a 3 anys) tindrem l’inflable Baby Cosmic. Un disseny divertit i atractiu que els permetrà jugar i saltar sense parar. És ideal per a infants d’escola bressol i, sens dubte, els farà passar una estona inoblidable.

*Cal dur mitjons per participar a les activitats. Es recomana roba còmode.

26
27
28

LA PRINCIPAL DE LA BISBAL

Dilluns, 20 de maig

Sardanes, a les 12 h a la plaça Catalunya

Concert, a les 19 h a l’edifici Polivalent (entrada de pagament)

Ball de Gala, a les 22.30 h a l’edifici

Polivalent (entrada gratuïta)

Fundada l’any 1888, el naixement de La Principal de la Bisbal coincideix amb l’època on la sardana comença a expansionar-se per Catalunya, en plena Renaixença. Actualment continua duent a terme una tasca fonamental per a l’expansió i el coneixement de la música tradicional i aporta un llegat musical que l’ha convertit en referent musical de primera fila. Pel fet de ser expressió de la Catalunya cívica, el president Francesc Macià li atorgà el títol de cobla oficial de la Generalitat de Catalunya, que li fou restituït després de la dictadura amb l’arribada de la democràcia. Entre molts altres guardons, La Principal de la Bisbal és Creu de Sant Jordi 1988 i Premi Nacional de Cultura 2024.

Venda d’entrades del concert a partir de les 17 h a la taquilla de l’edifici Polivalent (Preu: 6 €). L’entrada al ball serà gratuïta.

TEATRE:

L’AUCA DEL SENYOR ESTEVE, de la Cia. La Puntual

Dimarts, 21 de maig

Dues funcions: 18.30 h i 21 h

Teatre Casino Llagosterenc

Clourem la Festa Major amb l’espectacle L’Auca del senyor Esteve de Santiago Rusiñol i dirigida per Àngel Llàcer. L’espectacle és el resultat del procés de creació que s’ha pogut veure al programa de Televisió de Catalunya “La Puntual”. Un muntatge amb una adaptació absolutament fidel al text original, una gran comèdia costumista que posa en valor l’artesania del fet teatral.

L’Auca del senyor Esteve és una obra modernista, en la qual es poden veure reflectits tots els valors de la societat d’aquella època. L’eix temàtic és l’enfrontament entre l’artista i la societat, problemàtica que visqué el mateix autor.

Els llagosterencs i llagosterenques tenim un molt bon motiu per anar a veure l’espectacle, i és que una de les protagonistes és la nostra estimada convilatana Encarna González, “l’Encarnita”. Un gran premi a tota una vida dedicada al teatre amateur.

Venda d’entrades anticipades a www.cultura@llagostera.cat (Preu: 18 €)

XOCOLATADA + JOCS DE FUSTA + PINTA CARES + TALLER ARTÍSTIC

Dimarts, 21 de maig, de 17 a 20 h al parc de la Torre

La tradicional XOCOLATADA organitzada amb la col·laboració del Casal Parroquial Llagosterenc es complementarà amb un seguit d’activitats familiars per passar una bona tarda al parc de la Torre. JOCPALETS és un recull de 20 jocs populars gegants, tots són de caire tradicional i popular, per això estan construïts a partir de “palets” de fusta reutilitzats que donen un toc autèntic i rústic a parts iguals. Un espai lúdic on els jocs de tota la vida tenen un protagonisme clau. També hi trobareu l’espectacle participatiu de maquillatge ràpid, PINTA CARES, destinat als més petits de la casa i un TALLER ARTÍSTIC a càrrec de l’Escola Municipal d’Art Pere Mayol.

29
30
31

HORARI CARRILET

Dissabte 18 de maig: de 17.30 a 00 h

Dues pujades a la plaça del Castell: a les 17.30 h i a les 19.30 h

Diumenge, 19 de maig: de 12 h a 14 h i de 18 a 00 h

Dues pujades a la plaça del Castell: a les 12 i a les 19.30 h

Passejada de la gent gran de la Residència Josep Baulida: dissabte, 18 de maig de les 16.30 a les 17.30 h

ENGALANAMENT DE CARRERS, BALCONS I

APARADORS

Tots podem col·laborar per fer que la Festa Major es visqui a cada carrer del poble!

Els CARRERS que decideixin fer l’engalanament amb banderoles tindran un obsequi d’una caixa de cava. Els que s’animin a fer un engalanament amb elements decoratius elaborats tindran una caixa de cava i una espatlla per poder fer un sopar de veïns ara que ve el bon temps.

Tots els establiments que decideixin fer un APARADOR de Festa Major tindran un obsequi de dues entrades per a un dels espectacles de pagament de la programació del Magazín Cultural d’octubre/desembre de 2024.

També podeu participar sense moure-us de casa engalanant el vostre BALCÓ. Hi haurà un obsequi d’un sopar per a dues persones al Restaurant Ca la Maria per al balcó més original de temàtica lliure. També hi haurà un obsequi “Llagostera en flor” per al balcó més original engalanat amb motius florals.

Inscripcions a infocultura@llagostera.cat o Whatsapp: 625 73 96 04.

Cal enviar una fotografia del balcó/carrer/ aparador i indicar el nom del participant, carrer o establiment, l’adreça postal i un telèfon de contacte.

Data límit d’inscripcions:

dimarts 14 de maig

Lliurament d’obsequis de l’engalanament de balcons el divendres 17 de maig a les 19.30 h a la plaça Catalunya.

32
33

Activitats de la llar del jubilat i el pensionista

La Llar del jubilat i el pensionista també ha volgut participar en la programació de la Festa Major 2024. La junta de l’entitat s’encarrega de dinamitzar la Llar amb l’objectiu d’oferir un espai acollidor de trobada i demostrar que la gent gran de Llagostera vol estar activa. El local, situat al c. Concepció núm. 20, consta d’un bar i diversos espais per realitzar-hi activitats de tot tipus: balls, concerts, tallers, xerrades, cursos...

Els actes que han programat aquesta Festa Major són:

• Divendres, 10 de maig a les 16.30 h: Concert pre-festa amb Roger Torner

• Divendres 17 de maig a les 16.30 h: Concert amb l’orquestra Calidae i cremat

• Dissabte 18 de maig a les 17.30 h: Ball amb Àlex Peris

• Dimarts 21 de maig a les 17.30 h: Berenarball amb Toni Puigvert

Campanya gastronòmica de Festa Major

Del 17 al 26 de maig, els restaurats de l’Associació de Restaurants de Llagostera cuinaran rostit i canelons de Festa Major.

Restaurants participants:

• El Carril9 (872 008 759)

• Entre Terres (626 379 221)

• L’Atelier Dagà Clos (972 80 56 41)

• La Pedra (972 80 50 35)

• Can Cassoles (972 78 45 03)

• Ca l’Artau (972 83 05 38)

• Cal Degollat (972 83 11 25)

• Ca la Maria (972 83 13 34)

• Els Tinars (972 83 06 26)

34
35

Campanya LACUS de Festa Major

La Unió de Botiguers, amb el suport de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Llagostera, us conviden a participar a la tercera edició de la campanya LACUS de Festa Major, la moneda infantil de Llagostera.

Del 10 al 17 de maig us animem a recórrer en família els comerços adherits a la campanya. Per cada 10 € de compra podreu demanar 1 Lacu, el bitllet dels nens i les nenes de

Llagostera (amb un màxim de 5 Lacus per tiquet de compra).

El dissabte 18 de maig de les 17 a les 20 h podreu portar tots els vostres Lacus a la carpa de la plaça Catalunya i comprar un munt de coses.

LA CARPAFEST

Aquesta Festa Major no podeu deixar de fer parada a la CARPAFEST, de la Colla Carnavalesca El Porró que no pari. Situada al costat de l’Edifici Polivalent, cada nit hi podreu trobar una festa diferent amb bon ambient, música actual i molt més. 200 m2 de carpa i 200 m2 de pati perquè “la festa no pari”!

BARRA SOLIDÀRIA

Els guanys de la barra solidària d’enguany es destinaran a les associacions Somriures de Madina Jambor i Càritas.

36
37

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.