Page 1


Festes Patronals de Benicarló 2021

U

Salutació de l’Alcaldessa

n altre any en què es fa difícil donar-vos la benvinguda i convidar-vos a gaudir de les Festes Patronals de Benicarló. La crisi sanitària, econòmica i social provocada per la pandèmia de la covid19 s’està allargant més del que tots podíem preveure i està suposant un cop molt dur en tots els àmbits de la nostra vida. Un any sense les nostres Festes Patronals era assumible, fins i tot necessari si volíem afrontar en condicions la lluita contra la covid-19. I ara, un altre any amb les Festes condicionades per la pandèmia, és realment complicat de gestionar. Però així ha de ser si volem guanyar la batalla a aquest virus. Les Festes 2021, ja ho sabeu, tornaran a ser diferents. Preservarem de nou una alta quota de presència d’artistes locals, que ha estat una fórmula que va donar excel·lents resultats l’any passat, traslladarem els actes amb major presència de públic a la plaça de la Constitució i tornarem a celebrar l’acte de proclamació de la reina a la plaça de Sant Bartomeu. Enguany, a més, amb la presència per primera vegada de cavallers a la Cort d’Honor Infantil. Estic segura que aquest és el camí del futur per a la representació dels càrrecs de les Festes Patronals. A tots vosaltres, veïns i visitants, no vull deixar passar l’oportunitat de demanar-vos la vostra ajuda, perquè sense la col·laboració de tots i totes res de tot això serà possible. Viviu els actes amb prudència, respecteu les mesures de seguretat i ateneu les indicacions que regiran tots i cadascun dels actes que hem programat. Perquè només així aconseguirem que l’esforç de tantes i tantes persones que han treballat per configurar aquest programa, haja valgut la pena.

i a totes les seues famílies, que han acceptat els càrrecs en un any tan complicat com este. Estic segura, vull estar segura, que l’any que ve les podran viure en tota la seua plenitud. I el meu últim agraïment és per al mantenidor d’enguany, l’actor benicarlando Àngel Fígols. En ell hem volgut simbolitzar el nostre suport a tot el sector cultural, especialment el del teatre, que tant ha patit i està patint les conseqüències de la pandèmia. És la nostra manera de reconéixer-los l’esforç i de demostrar que la cultura forma part indissociable de les nostres vides.

És per això que, un any més, he de mostrar el meu agraïment a tot l’equip que integra la Comissió de Festes. A ells i elles, més que mai, els hem de reconéixer les hores de treball desinteressat i voluntariós per conformar un programa a l’alçada de les circumstàncies.

Per acabar, vull demanar-vos una vegada més, i no em cansaré de fer-ho, la vostra col·laboració per a viure les Festes des de la responsabilitat i el sentit comú, amb el convenciment que només així afrontarem en condicions la recuperació econòmica, social i emocional que tanta falta ens fa. Bones Festes!

No puc deixar de mencionar tampoc l’actitud encomiable de la reina, dama, dametes i cavallers

Rosario Miralles Ferrando Alcaldessa de Benicarló

3


Sumari

Festes Patronals de Benicarló 2021

Salutació de l’Alcaldessa· · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · 3 Mantenidor de les Festes Patronals · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · 7 Reina, dames i cavallers· · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · 8 Comissió de Festes· · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · 18 Programa de Festes · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · 23 Venda d’entrades· · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · 29 Programa de Fiestas· · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · 31

Edita: Ajuntament de Benicarló

4


Festes Patronals de Benicarló 2021

À

Mantenidor de les Festes Patronals 2021

ngel Fígols (Benicarló, 1976) és llicenciat en Art Dramàtic per l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) de València i és conegut sobretot per la seua aparició en sèries televisives com L’Alqueria Blanca, La Vall i La Forastera. Va començar la seua trajectòria com a actor a Benicarló, amb el grup de Teatro de Guardia, de Josi Ganzenmüller, amb l’obra Las bicicletas son para el verano, i després d’un periple per Barcelona va llicenciar-se en l’Escola Superior d’Art Dramàtic de València. Durant els seus inicis va treballar en diferents companyies i grups de dansa contemporània, performance i teatre experimental, sense deixar de banda el teatre més textual, i posteriorment es va incorporar al món de l’audiovisual. Ha treballat amb dramaturgs de la categoria de Paco Zarzoso, Lluïsa Cunillé, Carles Alfaro, Óscar Bernàcer, Paco Azorín, Eva Zapico, Juan Luis Iborra, Juan Pablo Mendiola, Xavi Puchades, Miguel Llorens, Toni Aparisi o Jaume Policarpo, entre d’altres, i actualment està preparant l’obra El plan, amb Ignasi Vidal. Els últims reconeixements que ha rebut són el premi al millor actor de repartiment de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual (AVAV) pel llargmetratge Coses a fer abans de morir, de la productora Flyhunter, i el premi al millor actor en el curtmetratge Stanbrook, de Nakamura Films. La tria d’Àngel Fígols com a mantenidor de les Festes Patronals 2021 suposa un reconeixement al món de la cultura en general i al sector del teatre en particular, un dels que més ha patit i està patint les conseqüències de la pandèmia.

7


Festes Patronals de Benicarló 2021

Paula Maluenda Marin REINA

Paula té 19 anys i està cursant el grau en Mestra d’Educació Infantil a la Universitat Jaume I de Castelló. Li agrada jugar al pàdel i compartir moments amb la família. Ha somiat ser reina de Festes des que l’any 2011 va formar part de la Cort d’Honor Infantil. Aquella experiència tan especial i inoblidable li va fer fixar 2020 al calendari per a repetir sense cap dubte. La pandèmia la va obligar a posposar el seu somni un any, però amb més il·lusió que mai. Paula té com a referent son pare, Juan Maluenda, qui com a membre de la Comissió de Festes durant molts anys, li les ha fet viure d’una manera més propera i amb un gran sentiment i intensitat. Enguany enyorarà els actes que més va gaudir en 2011, com la Crida, el Certamen i la desfilada de carrosses, però gaudirà l’acte que més espera: la Proclamació de dissabte 21 com a inici d’unes grans Festes, on viurà una nit màgica plena d’emocions al costat de la seua Cort d’Honor, per donar inici així a un gran any. La reina 2021 convida el veïnat a participar de tots els actes amb prudència i responsabilitat, i invita els visitants a descobrir les meravelles de Benicarló i la seua gent amigable i propera, perquè puguem gaudir tots junts d’una setmana inoblidable. Per a anys vinents, proposa incloure més actes per als joves tant de vesprada com de nit.

8


Festes Patronals de Benicarló 2021

10


Festes Patronals de Benicarló 2021

Maria Violat Gallego DAMA POPULAR

Maria té 18 anys i al setembre començarà a estudiar el grau en Biologia Humana a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. En el seu temps lliure practica equitació i balla danses tradicionals. També li agrada la fotografia, llegir llibres d’amor i ciència-ficció, dibuixar caricatures, jugar amb els seus animals i passar temps amb família i amics. Des de ben menuda, Maria llegir i rellegia el programa de Festes, i hi marcava els actes als quals volia assistir, com els bous a la mar, el caduf solidari, teatres o orquestres. Quan, enguany, la seua cosina Paula va decidir ser dama infantil es va animar a acompanyar-la. Per a ella suposa tot un honor poder representar allò que més li agrada del seu poble. Recorda amb il·lusió el dia del fanalet de meló de moro, quan l’avi li decorava el seu, i la Crida, quan el seu germà li portava una de les apreciades pilotes tan difícils d’aconseguir. Enguany espera especialment l’acte de Proclamació, on seran nomenades representants del seu estimat poble per a xalar juntes al màxim unes Festes tan especials. Maria convida tothom a gaudir d’aquestes festes adaptades i, en particular, els visitants per tal que descobrisquen la nostra cultura tan característica. Està convençuda que seran genials gràcies al treball de la Comissió de Festes.

11


Festes Patronals de Benicarló 2021

Martina Orero Maura DAMA INFANTIL

Yune Sánchez Ayza

Amb 9 anys, Martina ha cursat 3r d’educació

Yune té 7 anys i ha acabat 2n curs al CEIP Ángel

primària al Col·legi Ntra. Sra. de la Consolació.

Esteban. Es defineix com a alegre i inquieta, i li

Li agrada molt la música, tocar el clarinet i la

encisa parlar, ballar, pintar i dibuixar. Per això

gimnàstica rítmica. Li agraden el llibre Mirabella y el hechizo del dragón, l’última pel·lícula de La Bella y la Bestia i les cançons La isla del amor i El mejor momento. És extravertida, molt sociable i alegre. Espera l’acte de Proclamació per a ser oficialment dama quan li imposen la banda. Enguany enyorarà poder estar al balcó tirant aigua durant la Crida.

DAMA INFANTIL

li agrada visitar els murals que es pinten a les façanes durant les Festes. Li fa il·lusió ser dama de Festes com ho va ser sa mare, ja que per les fotos li sembla molt bonic i emocionant. Espera l’acte d’imposició de bandes. D’altres anys, li encantaven les carrosses i el confeti. A Yune, li agraden el llibre Narilú y Rubí, la pel· lícula Raya y el último dragón i el cantant Carlos

Martina està segura que ho passarà genial

Sadness. Creu que amb els companys podran

junt a les seues companyes i companys, dels

ser amics i passar-ho molt bé junts, i anima

quals en destaca la simpatia. Per últim, con-

tothom a venir a les Festes de Benicarló per a

vida a participar dels actes tota la gent i, en

gaudir-les, però anant amb compte per a cui-

especial, els xiquets.

dar-nos entre tots.

12


Festes Patronals de Benicarló 2021

Paula Laguna Maura DAMA INFANTIL

Als 8 anys, ha cursat 3r d’educació primària al Col·legi Ntra. Sra. de la Consolació. És una xiqueta un poc vergonyosa, amable, molt emocional i amb un poc de caràcter. Li agrada fer postals i cartells reutilitzant molts materials, anar en bici, tirar coets, ballar i divertir-se en família.

Aron Terán Batiste CAVALLER INFANTIL

Acaba de complir 7 anys després de cursar 1r d’educació primària al Col·legi Ntra. Sra. de la Consolació. És un xiquet alegre, familiar, responsable i bon estudiant. La seua gran afició és

Durant els últims anys, son pare ha estat el responsable de la Comissió de Bous, fet que li ha permés viure les festes de més a prop i gaudir moments molt divertits. A Paula, sempre li ha agradat la Crida i enguany espera el moment d’anar totes ben guapes a la Proclamació per tal que els posen la banda, tot i que li fa un poc de vergonya creuar la passarel·la.

el futbol. Enguany ha començat al Benicarló Base

Li agraden les pel·lícules Matilda i El Grinch, qualsevol llibre d’Isadora Moon i les cançons de Camilo. Creu que els companys faran bona pinya perquè tots són molt amables i divertits. Li pareix molt bonic veure la gent passejant pel carrer, anant als actes i compartint moments. Creu que la gent de Benicarló és molt acollidora i tothom hi és benvingut.

xicotet. Té com a favorits el llibre El petit príncep i

Futbol al costat de son pare com entrenador. Li agrada la idea de passar-s’ho genial i d’estrenar el càrrec de cavaller infantil juntament amb un gran amic. Li agradaria poder gaudir de la Crida, un acte que ha xalat en família des de molt la pel·lícula El dia del sí. Aron està segur que tots es faran molt amics i convida tots els xiquets i xiquetes a gaudir de les Festes amb totes les precaucions necessàries.

13


Festes Patronals de Benicarló 2021

Fede Beltrán Barba

Sofıa ´ Beltrán Barba

Fede té 7 anys i ha acabat 1r curs al Col·legi Ntra.

Amb 7 anys, ha acabat 1r d’educació primària al

Sra. de la Consolació. És extravertit, sensible i

Col·legi Ntra. Sra. de la Consolació. És una xi-

afectuós, i li agrada ballar, divertir-se i l’esport,

queta alegre, insistent i treballadora. Li agrada

especialment el futbol amb el seu equip Beni-

el ballet, muntar a cavall, fer treballs manuals,

carló Futbol Base Prebenjamí B.

maquillar-se, jugar i ballar.

Li agraden les pel·lícules dels Minions, els llibres

Sofía també recorda que s’ho va passar molt bé

de Geronimo Stilton i el cantant Álvaro Soler.

quan sa germana va ser dama. Té ganes de po-

CAVALLER INFANTIL

DAMA INFANTIL

der anar en la carrossa i tirar confeti. Li agraden Recorda quan sa germana va ser dama fa tres

La familia Addams, els llibres de Las Ratitas i la

anys i vol tornar a passar-s’ho molt bé. Li agra-

cantant Aitana.

daria poder divertir-se a la Crida banyant la gent. Les seues companyes li semblen simpàtiques

Creu que ho passaran molt bé amb unes compa-

i extravertides per a passar-ho molt bé junts. I

nyes tan simpàtiques i amables. I convida tothom

està segur que encara que siga un any diferent,

a unes Festes molt divertides on passar-ho geni-

seran unes Festes estupendes i genials.

al en un ambient diferent però festiu.

14


Festes Patronals de Benicarló 2021

Elena Añó Compte

Uxue Fernández Burguillo

Té 8 anys i ha acabat 3r de primària al Col·legi

Amb 9 anys ha finalitzat 3r de primària al CEIP

Ntra. Sra. de la Consolació. Es considera una xi-

Marqués de Benicarló. És divertida, alegre i inqui-

queta simpàtica, alegre, xarradora i inquieta. Ha

eta. Li agrada muntar jocs de Lego i jugar amb les

practicat ballet, bàsquet, tennis, patinatge, esquí

seues conilletes. Li agraden Shakira, les pel·lícu-

i gimnàstica rítmica. Li agraden Titanic, els llibres

les de Harry Potter i el llibre Els diaris de la Cirera.

DAMA INFANTIL

DAMA INFANTIL

d’Isadora Moon i les alegres cançons de l’estiu. Quan arribaven les Festes, Uxue sempre pensava Vol fer nous amics i amigues entre la Cort d’Ho-

com li agradaria poder representar el seu poble,

nor, perquè cada any veu com de bé s’ho passen

així que enguany li va fer molta il·lusió la sorpresa

les dametes de Festes. Espera els actes on ves-

que li havien preparat els seus pares. Espera la

tir-se de gala molt guapes i també la Crida.

divertida batalla de confeti i la inauguració de la mostra de bonsais on exposa el seu iaio.

Elena creu que els visitants no oblidaran unes Festes molt participatives i per a totes

Uxue anima tothom a participar en les Festes,

les edats. Està segura que, com que tots te-

perquè encara que enguany no es puguen fer al-

nen moltes ganes de passar-ho bé, gaudiran

guns actes habituals, està segura que ho passa-

d’unes Festes inoblidables.

rem molt bé i que seran molt divertides.

15


Festes Patronals de Benicarló 2021

Aitana Cornelles Arnau Violant Climent López DAMA INFANTIL

Aitana té 10 anys i ha cursat 4t de primària al Col·legi Ntra. Sra. de la Consolació. És amable i divertida, i li agrada molt cantar, ballar i el ballet, on s’ho passa molt bé des de ben xicoteta. Li agrada la música d’Aitana, les pel·lícules de Harry Potter i el llibre Un viaje del revés.

Li fa molta il·lusió poder participar en els actes de Festes i de tot l’any, en especial al Certamen, quan ja serà dama oficialment.

S’ho passa molt bé amb els seus companys, a qui defineix com divertits i graciosos. I us convida a venir a les Festes Patronals de Benicarló, que malgrat les circumstàncies seran divertides i ens ho passarem molt bé.

16

DAMA INFANTIL

Amb 9 anys, ha acabat 3r de primària al Col·legi Marqués de Benicarló. També estudia música i clarinet a l’Escola de l’Associació Musical Ciutat de Benicarló. Violant és alegre i divertida, i li agrada estudiar, llegir, descobrir i aprendre coses noves, la gimnàstica rítmica, l’esport i cantar. Els seus preferits són la pel·lícula Tú a Londres y yo a California, els llibres d’Astèrix i Obèlix, Les fantàstiques Formiguets i De mayor quiero ser feliz, i els cantants Queen i Shakira. Li fa molta il·lusió viure personalment l’experiència perquè sa mare i sa padrina ja van ser dames de les Festes de Benicarló. Li agradaria passar-ho molt bé a la festa de l’aigua de la Crida i a la desfilada de carrosses amb confeti. Espera gaudir molt amb uns companys tan divertits i està segura que també ho passarà genial tothom que participe en els actes.


Festes Patronals de Benicarló 2021

Meritxell Querol Giner

Noelia Masip Bretó

Té 10 anys i ha cursat 4t de primària a Internati-

Té 9 anys i ha finalitzat 4t d’educació primària al

onal School Peniscola. És treballadora, divertida

Col·legi Ntra. Sra. de la Consolació. És alegre i

DAMA INFANTIL

i festera, i li agrada fer ballet, esquiar, cantar i els idiomes, la pel·lícula Ballerina, els llibres de Sherlock Holmes i la música d’Aitana.

Meritxell vol fer nous amics i amigues i viure la bonica experiència de formar part de les Festes Patronals de Benicarló, animada per sa mare i sa padrina, que van ser dames, i son pare, que va formar part de la Comissió.

DAMA INFANTIL

un poc tímida i llépola. Li agrada pintar, fer esport, cantar a la coral, fer festa, la pel·lícula Raya y el último dragón, els llibres de Tea Stilton i la cantant Taylor Swift. Té molts bons records quan una cosina va ser dulcinea i sa padrina va ser dama de Festes, per la qual cosa li van donar la sorpresa de poder ser dama infantil. Espera especialment l’important acte d’imposició de la banda i la divertida batalla de confeti.

Espera l’acte de la Crida, on ha assistit cada any, i que tots gaudiu tant de les Festes com farà ella

Noelia té uns companys amables i divertits i està

amb els companys tan divertits i festers. Asse-

segura que tothom que participe en els actes or-

gura que no us en penedireu!

ganitzats enguany s’ho passarà molt bé.

17


Festes Patronals de Benicarló 2021

Comissió de Festes 2021

Regidor delegat i president de la Comissió de Festes: Pedro Manchón Pau Vicepresidenta i responsable de l’Àrea Econòmica: Ana Bueno Robles Vicepresident i responsable de l’Àrea de Protocol: Carlos Sánchez Redorat Vicepresident i responsable de l’Àrea d’Espectacles: Carlos López Beltrán Vicepresident i responsable de l’Àrea de Carrer i Entitats: Juan Ivan Alemán Borja Vicepresident i responsable de l’Àrea de Comunicació: Enoc Altabás Felipo Vicepresident i responsable de l’Àrea d’Impremta: Cristian Arin Esteller Vicepresident i responsable de l’Àrea de Pirotècnia: Ivan Forés Marzal Vicepresident i responsable de l’Àrea de Seguretat, Serveis i Logística: Juan Maluenda Cerdà Vicepresident i responsable de l’Àrea de Coordinació amb les Penyes: Eloy Cerdà Gellida Vicepresident i responsable de l’Àrea de Festejos taurins: Antonio Rodríguez Albiol

18

Vocals: Rubén Mundo Ibáñez Raül París García Mónica Vallés Alberich Alba Puig Grau Henar Martínez Ayza Adrián Flos Fresquet Sergi Beltrán Casanova Nuria Isern Arnau Christian Queral Carda Claudia Sorlí Alsina Javier Rodríguez Albiol Íñigo Fernández Bonet Óscar Colom Borrás Isaac Vázquez Manjón Antonio Rodríguez Esteller Juan Antonio Martín Forés Germán Fernández Beltrán Alexis Durán Lizano Javier Gil De la Torre Francisco José Moreno Rius Daniel Gil Selma


Festes Patronals de Benicarló 2021

19


Festes Patronals de Benicarló 2021

20


Festes Patronals de Benicarló 2021

COORDINADORA DE PENYES

PENYA ALAKRAN

PENYA L’ARJUP

PENYA L’EMBOLIC

PENYA EL MASCLET

PENYA LA PINYA

PENYA SECTOR CRÍTIC

PENYA EL SITRAL

PENYA TARAROTS

PENYA XQSI

21


Festes Patronals de Benicarló 2021

La celebració de la programació de les Festes Patronals 2021 està supeditada en tot cas a les directrius i indicacions de les autoritats sanitàries i governamentals. Seguiu en tot moment les indicacions de l’organització i dels professionals de seguretat. Donada l’afluència de públic, és obligatori l’ús de la mascareta en tots els espectacles i activitats de les Festes Patronals. Cal respectar els aforaments màxims permesos i la distància de seguretat, també a les possibles cues d’accés. No es permetrà moure les cadires. Als espectacles infantils, els xiquets i xiquetes de fins a 6 anys (inclosos) podran estar acompanyats d’una persona adulta a la seua cadira. Finalitzats els espectacles, la sortida dels espectadors/ es es durà a terme de manera esglaonada. Es netejaran i desinfectaran diàriament tots els espais on se celebren espectacles i exposicions.

22


Festes Patronals de Benicarló 2021

PROGRAMA DE FESTES

DISSABTE 21

VII Exposició «El Joc de la vida» amb diorames Playmobil pels comerços de Benicarló. Recerca de l’Intrús a benefici íntegre de l’Associació de Fibrosi Quística de la Comunitat Valenciana. Recollida de la inscripció per a participar a Don Caramelo i Quiosc Muchola. L’exposició romandrà oberta fins al diumenge 29 d’agost. 9:00 h. XVII In Memoriam Elias Tena Hinojo. Tirada de Compak Sporting. 75 plats. Lloc: Camp de Tir Municipal de La Basseta. Organitza: Club de Caçadors San Huberto. 13:00 h. Campanes al vol que anuncien el començament de les Festes Patronals. 14:00 h. Magazín televisiu Fem festes, fem poble, presentat per Oriol Vidal i produït per Mediarec. Retransmissió en directe per Canal 56 i pel canal de Youtube de l’Ajuntament de Benicarló. 18:30 h. Vestim els gegants! La Colla de Gegants i Cabuts mostrarà als més menuts i menudes com es vesteixen les figures de Tolo i Mar per a la setmana de les Festes Patronals. Els xiquets i xiquetes coneixeran un poc més el treball d’aquesta associació cultural. Lloc: Ajuntament de Benicarló. Organitza: Colla de Gegants i Cabuts de Benicarló. 20:30 h. Proclamació de la reina, dames i cavallers de les Festes Patronals 2021 Actuarà com a mantenidor l’actor Àngel Fígols. Flor Natural a càrrec de José Luis Llor Vilá. Obertura de la setmana de les Festes Patronals a càrrec de l’alcaldessa de Benicarló, Rosario Miralles Ferrando. Lloc: pl. de Sant Bartomeu. Assistència amb invitació i entrada lliure fins a completar l’aforament. 22:30 h. Ídolos, espectacle de l’orquestra Nueva Alaska. Lloc: pl. de la Constitució. (info entrades pàg. 23)

DIUMENGE 22

9:00 h. XI Open de Tennis Taula Ciutat de Benicarló. Lloc: Pavelló Municipal d’Esports. Organitza: Club de Tennis Taula Benicarló.

10:00 h. Classe de ball cubbà. Classes de ball dirigides per la professora Laia Montero. Lloc: pl. de la Constitució. Organitza: Coordinadora de Penyes i Penya Sector Crític. 11:00 h. Trobada de dibuix urbà. Porteu un quadern de dibuix i el vostre material preferit. Els menors d’edat hauran d’anar acompanyats d’un adult. Lloc: Magatzem de la Mar. Organitza: Urban Sketchers Maestrat. 14:00 h. Magazín televisiu Fem festes, fem poble, presentat per Oriol Vidal i produït per Mediarec. Retransmissió en directe per Canal 56 i pel canal de Youtube de l’Ajuntament de Benicarló. 16:00 h. Trobada de dibuix urbà. Porteu un quadern de dibuix i el vostre material preferit. Els menors d’edat hauran d’anar acompanyats d’un adult. Lloc: pl. del Mercat Vell. Organitza: Urban Sketchers Maestrat. 17:00 h. I Masterclass Ciclo. Classe de ciclisme de sala (spinning). Primera sessió limitada a 20 places. Preu: 10 €. Preinscripcions al telèfon 675 106 254 o a Onieva Gym Boutique fins al dimarts 17 d’agost. Lloc: pl. de la Constitució. Organitza: Coordinadora de Penyes i Penya Sector Crític. Col·labora: Onieva Gym Boutique. 18:00 h. Inauguració de la XXXI Exposició de Bonsai de Festes Patronals. Obertura fins a les 21:00 h. Lloc: col·legi Marqués de Benicarló. Organitza: Associació Bonsai Benicarló. 18:00 h. XXX Trobada de Gegants i Cabuts. Plantada dels gegants i cabuts entre la Tourist Info i la Cambra Agrària. Lloc: pl. de la Constitució. Organitza: Colla de Gegants i Cabuts de Benicarló. 18:00 h. X Degustació de Pinya. Per al delit dels vostres paladars, us portem la millor pinya de tots els voltants. Lloc: pl. del Ministre Marcelino Domingo. Organitza: Coordinadora de Penyes i Penya La Pinya. 18:00 h. I Taradance. Vine i balla durant una hora les cançons que sonen a la penya a Festes. Lloc: pl. del Ministre Marcelino Domingo. Organitza: Coordinadora de Penyes i Penya Els Tararots.

23


Festes Patronals de Benicarló 2021

18:30 h. I Masterclass Ciclo. Classe de ciclisme de sala (spinning). Segona sessió limitada a 20 places. Preu: 10 €. Preinscripcions al telèfon 675 106 254 o a Onieva Gym Boutique fins al dimarts 17 d’agost. Lloc: pl. de la Constitució. Organitza: Coordinadora de Penyes i Penya Sector Crític. Col·labora: Onieva Gym Boutique. 19:00 h. IV Edició de Zumba Pinyera. Classe d’iniciació a càrrec de Tania i Sandra, pinyeres expertes en zumba. Lloc: pl. del Ministre Marcelino Domingo. Organitza: Coordinadora de Penyes i Penya La Pinya. 19:00 h. Concert de la Coral Polifònica Benicarlanda. Lloc: Auditori Pedro Mercader. Organitza: Coral Polifònica Benicarlanda. 19:30 h. XXX Trobada de Gegants i Cabuts. Mostra de balls. Lloc: pati del col·legi Marqués de Benicarló. Organitza: Colla de Gegants i Cabuts de Benicarló. 20:00 h. Presentació del nou llibre de Sergi Cambrils Autorretrato ilustrado de un bohemio sin cabeza. Amb la participació del periodista Jordi Maura. Presenta María José Medina. Intervenció musical a càrrec de la flautista Bea Cambrils. Al final de l’acte signatura d’exemplars i sorteig d’una il·lustració original de l’autor entre qui adquirisca el llibre. Lloc: pl. de l’Ajuntament. Organitza: Onada Edicions. 20:30 h. Una de griegos, obra teatral a càrrec de Guirigall. Lloc: pl. de Sant Bartomeu. (info entrades pàg. 23) 22:30 h. A bordo del show boat, espectacle musical de Guzmán Arts Escèniques. Lloc: pl. de la Constitució. (info entrades pàg. 23)

18:00 h. II Classe d’Iniciació al Ioga. Cal portar estoreta. Lloc: pl. del Ministre Marcelino Domingo. Organitza: Coordinadora de Penyes i Penya XQSÍ. 18:00 h. XVIII Degustació de Meló de Moro. Lloc: pl. del Ministre Marcelino Domingo. Organitza: Coordinadora de Penyes i Penya Masclet. Col·labora: Frudex. 18:00 h. XXXI Exposició de Bonsai de Festes Patronals. Obertura fins a les 21:00 h. Lloc: col·legi Marqués de Benicarló. Organitza: Associació Bonsai Benicarló. 19:00 h. Classe de ball cubbà dirigida pels professors Fernando Roca i Laia Montero. Lloc: pl. del Ministre Marcelino Domingo. Organitza: Coordinadora de Penyes i Penya XQSÍ. 19:00 h. Érase una vez, teatre infantil de la companyia Tiritirante. Lloc: pl. de Sant Bartomeu. (info entrades pàg. 23) 20:00 h. Concert del Cor Da Capo Benicarló. Lloc: Jardins del Mucbe. Organitza: Cor Da Capo Benicarló. 21:00 h. Tradicional Serenata a Sant Bartomeu a càrrec de la Banda de Música Ciutat de Benicarló. Lloc: pati del col·legi Ángel Esteban. Organitza: Associació Musical Ciutat de Benicarló. 23:00 h. Tradicional cantada d’albades a l’alcaldessa, reina, dames i cavallers de la Cort d’Honor i persones o entitats destacades. Lloc: Ajuntament de Benicarló. Recorregut per diferents llocs emblemàtics del municipi. Organitzat per un grup de benicarlandos amants de les tradicions. 23:00 h. Concert de la Xaranga ‘Ls Desmadrats. Lloc: pl. de la Constitució. Organitza: Coordinadora de Penyes i Comissió de Festes. (info entrades pàg. 23)

12:00 h. V Camden Bló. Inauguració de l’escultura Un bri d’esperança de Josep Antoni Garcia Bel, Garci. Projecte de l’art urbà. Lloc: jardins del Mucbe. Organitza: Regidoria de Cultura. 14:00 h. Magazín televisiu Fem festes, fem poble, presentat per Oriol Vidal i produït per Mediarec. Retransmissió en directe per Canal 56 i pel canal de Youtube de l’Ajuntament de Benicarló. 17:00 h. V Gimcana QR Xqsita. Gimcana pels carrers de la ciutat mitjançant codis QR. Equips de 4 persones. Inscripcions gratuïtes a les 16:30 h. Cal portar telèfon mòbil amb dades i lector de codi QR. Lloc: pl. del Ministre Marcelino Domingo. Organitza: Coordinadora de Penyes i Penya XQSÍ.

10:00 h. Campanes al vol amb motiu del dia del patró de Benicarló, sant Bartomeu. 10:00 h. V Caduf Solidari (fins a les 13:00 h). Pinta el teu cadufet. Donatiu: 5 €. Lloc: pl. de la Constitució. Organitza: Coordinadora de Penyes i Penya Alakran. 11:30 h Missa en honor als nostres patrons, sant Bartomeu, santa Maria de la Mar i els sants Abdó i Senén, concelebrada pels rectors de les parròquies de la ciutat i rectors de les parròquies de l’Arxiprestat del Baix Maestrat. Presidida pel M. Il·ltre. Sr. Carlos Luis Garcia i Talarn, rector de Sant Bartomeu i canonge de la SECB de Tortosa. Predicarà Mn. Christian Pinto Corvalán. Lloc: Església de Sant Bartomeu.

DILLUNS 23

24

DIMARTS 24, DIA DEL PATRÓ


14:00 h. Magazín televisiu Fem festes, fem poble, presentat per Oriol Vidal i produït per Mediarec. Retransmissió en directe per Canal 56 i pel canal de Youtube de l’Ajuntament de Benicarló. 16:30 h. Tradicional concurs de guinyot. Inscripcions per parelles a les 16:00 h. Lloc: Bar Monterrey. Organitza: Coordinadora de Penyes i Penya Sitral. 17:00 h. V Caduf Solidari (fins a les 20:00 h). Pinta el teu cadufet. Donatiu: 5 €. Lloc: pl. de la Constitució. Organitza: Coordinadora de Penyes i Penya Alakran. 18:00 h. Edició especial de l’exhibició de fanalets de meló de moro. Porta el teu fanalet (fins a les 20:00 h) i penja’l per a enllumenar aquesta nit especial de sant Bartomeu. Lloc: pl. de la Constitució. 18:00 h. XXXI Exposició de Bonsai de Festes Patronals. Obertura fins a les 21:00 h. Lloc: col·legi Marqués de Benicarló. Organitza: Associació Bonsai Benicarló. 19:00 h. Mostra de balls tradicionals a càrrec del Grup de Danses La Sotà. Lloc: pl. de Sant Bartomeu. Organitza: Grup de Danses La Sotà. 19:00 h. II Bingo Solidari amb premis en espècie. Preu del cartó: 2 € destinats a Pulseras Candela. Lloc: pl. del Ministre Marcelino Domingo. Organitza: Coordinadora de Penyes i Penya XQSÍ. Col·laboren: Bar Brasil, Centro Óptico Eva Marín, Raquel Papers, Roda & La Pepa i Graphic Mundi. 20:00 h. Encesa dels fanalets de meló de moro, que il·luminaran la pl. de la Constitució durant tota la nit. Amb la participació de Percufenòmens i dels gegants de la ciutat. Lloc: pl. de la Constitució. Col·labora: Colla de Gegants i Cabuts de Benicarló. 20:00 h. Música als Jardins del Mucbe. Nit de la Corda. Concert del quartet format per Ana Falcó i Àngels Espiell (violins), David Guzmán (viola) i Lucía Gómez (violoncel). Lloc: jardins del Mucbe. (info entrades pàg. 23) 23:00 h. Concert de rock de MÑM. Lloc: pl. de la Constitució. (info entrades pàg. 23)

DIMECRES 25

10:00 h. Obertura del Mucbe, del Museu dels Mariners i de la Casa Tradicional Benicarlanda del c. de Santa Càndida, fins a les 14:00 h. 14:00 h. Magazín televisiu Fem festes, fem poble, presentat per Oriol Vidal i produït per Mediarec. Retransmissió en directe per Canal 56 i pel canal de Youtube de l’Ajuntament de Benicarló.

Festes Patronals de Benicarló 2021

16:00 h. XXXI Concurs de Parxís. Inscripcions gratuïtes a les 15:30 h. Lloc: c. de Sant Joan. Organitza: Coordinadora de Penyes i Penya Els Tararots. 17:00 h. Multiactivitats sitraleres. Gimcana infantil i juvenil dividida en quatre activitats: baló-tir amb globus d’aigua, futbolí humà, pilota bomba i prova de destresa amb un auto boig. Lloc: c. de Cabanes. Organitza: Coordinadora de Penyes i Penya Sitral. 18:00 h. I Mascletà de Botelles de Plàstic Reciclades. Lloc: pl. del Ministre Marcelino Domingo. Organitza: Coordinadora de Penyes i Penya Masclet. 18:00 h. Espectacle taurí (fins a les 21:00 h). Solta de vaques i bou de corro. Desafiament entre les ramaderies La Paloma i Germán Vidal. Lloc: plaça portàtil de la Mar Xica. (info entrades pàg. 23) 18:00 h. Inauguració de la LXXVI Exposició de Productes del Camp. Obertura fins a les 21:00 h. Lloc: Edifici Gòtic. Organitza: Associació de la Dona Llauradora. 18:00 h. Obertura del Mucbe, del Museu dels Mariners i de la Casa Tradicional Benicarlanda del c. de Santa Càndida, fins a les 21:00 h. 19:00 h. Espectacle infantil El show de Pelina. Lloc: pl. de Sant Bartomeu. (info entrades pàg. 23) 19:00 h. Concert de música tradicional a càrrec de Fartabelitres. Lloc: pl. de la Constitució. 19:30 h. Futbol. Partit de presentació CD Benicarló - CD Roda B. Lloc: camp de futbol Àngel Pitxi Alonso. 20:00 h. Música als Jardins del Mucbe. Nit del vent. Concert del quintet format per Manuel Monserrat (flauta), Anabel Querol (oboé), Josep Arnau (clarinet), Rosa Bellés (fagot) i Edgar Rodríguez (trompa). Lloc: jardins del Mucbe. (info entrades pàg. 23) 22:30 h. Espectacle taurí. Bou embolat. Participació de les ramaderies Bous La Ribera i I. Meseguer. Lloc: plaça portàtil de la Mar Xica. (info entrades pàg. 23) 22:30 h. Concert de Dani Tejedor, amb les cançons dels seus tres discos per primera vegada amb banda completa, músics excepcionals i col· laboracions sorpresa. Lloc: pl. de la Constitució. (info entrades pàg. 23)

25


Festes Patronals de Benicarló 2021

DIJOUS 26

10:00 h. I Jornades de Portes Obertes als Serveis d’Emergència (fins a les 13:00 h). Es mostraran quines funcions i treballs desenvolupen la Policia Local de Benicarló, Protecció Civil, Bombers i el Servei d’Ambulàncies. Lloc: pista annexa del Pavelló Poliesportiu. Organitza: Regidoria de Policia Local. Col·labora: Brigada d’Obres i Serveis i Regidoria de Festes. 10:00 h. Obertura del Mucbe, del Museu dels Mariners i de la Casa Tradicional Benicarlanda del c. de Santa Càndida, fins a les 14:00 h. 11:00 h. LXXVI Exposició de Productes del Camp. Obertura fins a les 14:00 h. Lloc: Edifici Gòtic. Organitza: Associació de la Dona Llauradora. 11:00 h. I Jornades de Portes Obertes als Serveis d’Emergència, acostament i proximitat a la ciutadania. Exhibició de la unitat canina. Lloc: pista annexa del Pavelló Poliesportiu. Organitza Regidoria de Policia Local. Col·labora: Brigada d’Obres i Serveis i Regidoria de Festes. 14:00 h. Magazín televisiu Fem festes, fem poble, presentat per Oriol Vidal i produït per Mediarec. Retransmissió en directe per Canal 56 i pel canal de Youtube de l’Ajuntament de Benicarló. 16:00 h. XII Street Voley. Torneig de voleibol al carrer, fins a les 21:00 h. Bases i inscripcions gratuïtes a través del web hj-crono.es, fins al dimecres 25 a les 23:59 h. Lloc: c. de Sant Antoni. Organitza: Coordinadora de Penyes i Penya L’Arjup. Col·labora: Tato’s Gastro i H&J Crono. 16:00 h. Torneig infantil d’escacs. Lloc: pl. del Ministre Marcelino Domingo. Organitza: Club Ajedrez Benicarló. 18:00 h. Espectacle taurí (fins a les 21:00 h). Solta de vaques i bou de corro. Desafiament entre les ramaderies F. Mansilla, H. Princep i I. Meseguer. Lloc: plaça portàtil de la Mar Xica. (info entrades pàg. 23) 18:00 h. V Camden Bló. Art urbà amb la pintada d’un mural. De la mà dels artistes Ángel Caballero, Xolaca i Esperanza Horunbia Sevilla farem la vista enrere i els monjos franciscans tornaran al jardí de l’antic convent de Sant Francesc. Organitza: Regidoria de Cultura i Comissió de Festes. Lloc: Jardins del Mucbe. 18:00 h. Obertura del Mucbe, del Museu dels Mariners i de la Casa Tradicional Benicarlanda del c. de Santa Càndida, fins a les 21:00 h. 18:00 h. LXXVI Exposició de Productes del Camp. Obertura fins a les 21:00 h. Lloc: Edifici Gòtic. Organitza: Associació de la Dona Llauradora.

26

18:00 h. I Jornades de Portes Obertes als Serveis d’Emergència (fins a les 20:00 h). Es mostraran quines funcions i treballs desenvolupen la Policia Local de Benicarló, Protecció Civil, Bombers i el Servei d’Ambulàncies. Exhibició de la unitat canina. Lloc: pista annexa del Pavelló Poliesportiu. Organitza: Regidoria de Policia Local. Col·labora: Brigada d’Obres i Serveis i Regidoria de Festes. 18:30 h. Tómbola solidària (fins a les 21:30 h). Lloc: baixos de la Torre Benicarló. Organitza: Mans Unides. 19:00 h. XVIII Concurs d’Allioli. Inscripcions gratuïtes a partir de les 18:00 h. Màxim: 30 participants. Lloc: pl. del Ministre Marcelino Domingo. Organitza: Coordinadora de Penyes i Penya Masclet. 19:00 h. Espectacle infantil Karpaty Cirque, de La Troupe Malabó. Lloc: pl. de Sant Bartomeu. (info entrades pàg. 23) 19:00 h. Presentació del conte Jo somiava… de Mar Espinosa (text) i María José Llorach (il·lustracions) amb la col·laboració de Merche Jovaní; i del curs en línia «Diseña tu maternidad con PNL y Coaching Creativo», a càrrec de María José Llorach. Lloc: Llibreria Maestrat (pl. de l’Ajuntament). 19:30 h. V Camden Bló. 43500, concert de joves talents del gènere urbà amb els artistes K-LIZ, Aka Pedro i Owner DRT. Lloc: pl. de la Constitució. 20:00 h. Música als Jardins del Mucbe. Nit del metall. Concert del quartet format per David Marqués, David Sanz, David Altaba i Edu Ruano. Lloc: Jardins del Mucbe. (info entrades pàg. 23) 22:30 h. Passem revista, espectacle amb la Banda de Música Ciutat de Benicarló i la participació de les veus benicarlandes Eva Menacho, Antonio Ruiz, Núria Sánchez, Cristian Sanjuan, Blanca Fontanet, Alberto Arévalo, Sara Fa i Carlos Delshorts. Lloc: pl. de la Constitució. (info entrades pàg. 23)

DIVENDRES 27

10:00 h. V Camden Bló. Art urbà amb la pintada d’un mural. De la mà dels artistes Ángel Caballero Xolaca i Esperanza Horunbia Sevilla farem la vista enrere i els monjos franciscans tornaran al jardí de l’antic convent de Sant Francesc. Organitza: Regidoria de Cultura i Comissió de Festes. Lloc: jardins del Mucbe.


10:00 h. Obertura del Mucbe, del Museu dels Mariners i de la Casa Tradicional Benicarlanda del c. de Santa Càndida, fins a les 14:00 h. 11:00 h. LXXVI Exposició de Productes del Camp. Obertura fins a les 14:00 h. Lloc: Edifici Gòtic. Organitza: Associació de la Dona Llauradora. 14:00 h. Magazín televisiu Fem festes, fem poble, presentat per Oriol Vidal i produït per Mediarec. Retransmissió en directe per Canal 56 i pel canal de Youtube de l’Ajuntament de Benicarló. 17:00 h. Torneig de Futbolí per parelles. Inscripcions gratuïtes a les 16:45 h. Lloc: c. de Sant Joan. Organitza: Coordinadora de Penyes i Penya Sector Crític. 18:00 h. Espectacle taurí (fins a les 21:00 h). Solta de vaques i bou de corro. Exhibició de la ramaderia de V. Benavent. Lloc: plaça portàtil de la Mar Xica. (info entrades pàg. 23) 18:00 h. LXXVI Exposició de Productes del Camp. Obertura fins a les 21:00 h. Lloc: Edifici Gòtic. Organitza: Associació de la Dona Llauradora. 18:00 h. Concert de rap. Obertura de portes a les 17:30 h. Lloc: c. de Cabanes. Organitza: Coordinadora de Penyes i Penya Sitral. 18:00 h. Arjup a l’aire. VII Scalextric Gegant, torneig de la Fallera Calavera, taller de dibuix i joc d’escapada (escape room) a l’aire lliure. Lloc: pl. de la Constitució. Organitza: Coordinadora de Penyes i Penya L’Arjup. 18:00 h. Obertura del Mucbe, del Museu dels Mariners i de la Casa Tradicional Benicarlanda del c. de Santa Càndida, fins a les 21:00 h. 18:30 h. Tómbola solidària (fins a les 21:30). Lloc: baixos de la Torre Benicarló. Organitza: Mans Unides. 19:00 h. Concert de rock infantil amb Ramonets. Lloc: pl. de Sant Bartomeu. (info entrades pàg. 23) 19:00 h. Poètiques al natural amb Nieves Salvador, Pepa Mateu i Blanca Jovaní. Lloc: c. de Sant Joan. (info entrades pàg. 23) 20:00 h. Música als Jardins del Mucbe. Nit de la percussió. Concert del quartet format per Vicent Obiol, Víctor Guzmán, Íker Gasulla i Joan García. Lloc: jardins del Mucbe.

Festes Patronals de Benicarló 2021

20:30 h. Nit de Monòlegs amb Rural Comedy. Podeu adquirir gratuïtament un màxim de tres entrades per persona, fins a completar l’aforament, al Mucbe i a la Tourist Info des de dissabte 21 fins al matí de divendres 27. Les entrades asseguraran la localitat fins a les 20:20 h, quan ja es permetrà accedir al recinte sense entrada prèvia, fins a completar l’aforament. Lloc: pl. de la Constitució. Organitza: Coordinadora de Penyes. 22:30 h. Espectacle Maestros de la magia. Lloc: pl. de la Constitució. (info entrades pàg. 23)

DISSABTE 28

10:00 h. Concurs federat de Tir i Arrossegament. Lloc: camp contigu a l’IES Ramón Cid. Organitza: Penya Surrach 2000. 10:00 h. V Camden Bló. Art urbà amb la pintada d’un mural. De la mà dels artistes Ángel Caballero Xolaca i Esperanza Horunbia Sevilla farem la vista enrere i els monjos franciscans tornaran al jardí de l’antic convent de Sant Francesc. Organitza: Regidoria de Cultura i Comissió de Festes. Lloc: jardins del Mucbe. 10:00 h. Obertura del Mucbe, del Museu dels Mariners i de la Casa Tradicional Benicarlanda del c. de Santa Càndida, fins a les 14:00 h. 10:00 h. V Camden Bló. Inauguració del Mercat d’Artesans, amb la participació de Percufenòmens. Obertura en horari matinal fins a les 14:00 h. Lloc: pl. de la Constitució. 14:00 h. Magazín televisiu Fem festes, fem poble, presentat per Oriol Vidal i produït per Mediarec. Retransmissió en directe per Canal 56 i pel canal de Youtube de l’Ajuntament de Benicarló. 16:00 h. Torneig absolut Masnou d’escacs. Lloc: pl. del Ministre Marcelino Domingo. Organitza: Club Ajedrez Benicarló. 16:00 h. Tirada open al plat, de fossa universal. 50 plats. Lloc: Camp de Tir Municipal de La Basseta. Organitza: Club de Caçadors San Huberto. 17:00 h. Concurs federat de tir i arrossegament. Lloc: camp contigu a l’IES Ramón Cid. Organitza: Penya Surrach 2000. 17:00 h. V Camden Bló. Obertura del Mercat d’Artesans, fins a les 22:00 h. Lloc: pl. de la Constitució. 18:00 h. Partit d’handbol Art del Moble Benicarló – BM Castellón A. Primer partit de pretemporada del Club Handbol Benicarló per a afrontar la 2a divisió nacional. Lloc: pavelló poliesportiu. Organitza: Club Handbol Benicarló.

27


Festes Patronals de Benicarló 2021

18:00 h. Espectacle taurí (fins a les 21:00 h). Solta de vaques i bou de corro. Participació de les ramaderies I. Meseguer i Hnos. Bellés. Lloc: plaça portàtil de la Mar Xica. (info entrades pàg. 23) 18:00 h. Trobada embolicà amb música en directe. Concert de rumba. Podeu adquirir gratuïtament l’entrada dijous 19 de 19:00 h a 21:00 h al Bar Auditori. Lloc: pl. de l’Ajuntament. Organitza: Coordinadora de Penyes i Penya L’Embolic. 18:00 h. Espectacle infantil Oreto i les formigues, de la companyia Paraules d’aire. Primera sessió. Lloc: Auditori Pedro Mercader. (info entrades pàg. 23) 18:00 h. Obertura del Mucbe, del Museu dels Mariners i de la Casa Tradicional Benicarlanda del c. de Santa Càndida, fins a les 21:00 h. 18:30 h. Espectacle infantil Oreto i les formigues, de la companyia Paraules d’aire. Segona sessió. Lloc: Auditori Pedro Mercader. (info entrades pàg. 23) 18:30 h. Tómbola solidària (fins a les 21:30 h). Lloc: baixos de la Torre Benicarló. Organitza: Mans Unides. 19:00 h. Espectacle infantil El mago Jaime. Lloc: pl. de Sant Bartomeu. (info entrades pàg. 23) 20:00 h. Música als Jardins del Mucbe. Nit de la veu. Concert amb Miguel Ángel Ariza (tenor), Clara Torres i Clara Ruiz (sopranos), José María Rico (piano) i Mar Anglés (arpa). Lloc: jardins del Mucbe. (info entrades pàg. 23) 22:30 h. Espectacle taurí. Bou embolat. Participació de la ramaderia Hnos. Bellés. Lloc: pl. portàtil de la Mar Xica. (info entrades pàg. 23) 22:30 h. De cine, espectacle musical. Lloc: pl. de la Constitució. (info entrades pàg. 23)

DIUMENGE 29

9:00 h. Concurs caní Ciutat de Benicarló. Lloc: c. de Joan Brusca (al costat del col·legi Ángel Esteban). Organitza: Club de Caçadors San Huberto. 9:30 h. Exhibició de 25 partides simultànies a càrrec del GM Alexis Cabrera. Lloc: Magatzem de la mar. Organitza: Club Ajedrez Benicarló. 10:00 h. XI Trofeu Escoles de Ciclisme Festes Patronals de Benicarló. Lloc: velòdrom municipal (Polígon Industrial El Collet). Organitza: UC Benicarló - CNC Academy. 10:00 h. Concurs federat de tir i arrossegament. Lloc: camp contigu a l’IES Ramón Cid. Organitza: Penya Surrach 2000.

28

10:00 h. V Camden Bló. Art urbà amb la pintada d’un mural. De la mà dels artistes Ángel Caballero Xolaca i Esperanza Horunbia Sevilla farem la vista enrere i els monjos franciscans tornaran al jardí de l’antic convent de Sant Francesc. Organitza: Regidoria de Cultura i Comissió de Festes. Lloc: jardins del Mucbe. 10:00 h. Obertura del Mucbe, del Museu dels Mariners i de la Casa Tradicional Benicarlanda del c. de Santa Càndida, fins a les 14:00 h. 11:00 h. V Camden Bló. Obertura del Mercat d’Artesans, fins a les 14:00 en horari matinal. Lloc: pl. de la Constitució. 14:00 h. Magazín televisiu Fem festes, fem poble, presentat per Oriol Vidal i produït per Mediarec. Retransmissió en directe per Canal 56 i pel canal de Youtube de l’Ajuntament de Benicarló. 17:00 h. Concurs federat de tir i arrossegament. Lloc: camp contigu a l’IES Ramón Cid. Organitza: Penya Surrach 2000. 17:00 h. V Camden Bló. Obertura del Mercat d’Artesans, fins a les 22:00 h. Lloc: pl. de la Constitució. 18:00 h. Espectacle taurí (fins a les 21:00 h). Solta de vaques i bou de corro. Desafiament entre les ramaderies Hnos. Bellés, Joan Faet i Bous La Ribera. Lloc: plaça portàtil de la Mar Xica. (info entrades pàg. 23) 18:00 h. Obertura del Mucbe, del Museu dels Mariners i de la Casa Tradicional Benicarlanda del c. de Santa Càndida, fins a les 21:00 h. 18:30 h. Tómbola solidària (fins a les 21:30 h). Lloc: baixos de la Torre Benicarló. Organitza: Mans Unides. 19:00 h. Espectacle infantil La Bruixa Maruixa, de Xarxa Teatre. Lloc: pl. de Sant Bartomeu. (info entrades pàg. 23) 19:00 h. Exhibició dels pals més populars del flamenc per part dels alumnes de l’Associació Cultural Flamenca Raíces Andaluzas. Lloc: pl. de la Constitució. Organitza: Associació Cultural Flamenca Raíces Andaluzas. 22:00 h. Concert de cloenda de les Festes Patronals a càrrec de l’Orquestra Clàssica de Benicarló. Lloc: Magatzem de la mar. (info entrades pàg. 23) 23:30 h. Fi de festes amb el castell pirotècnic de focs a càrrec de Pirotècnia Tomás. Lloc: escullera del Port.


Festes Patronals de Benicarló 2021

VENDA D’ENTRADES

Per a la seguretat de tothom, alguns actes requereixen l’adquisició prèvia d’entrades per tal de controlar-ne l’aforament. Aquestes activitats apareixen assenyalades amb a la programació. Els tiquets tenen un preu simbòlic d’1 € i poden adquirir-se digitalment mitjançant l’enllaç que apareix al web municipal benicarlo.org. A partir de dimecres 25, les entrades que queden disponibles es podran comprar també físicament al Mucbe, sent necessari el pagament amb targeta. Les localitats no són numerades, s’ocuparan per ordre d’arribada. Moltes gràcies per la vostra col·laboració!

29


Festes Patronals de Benicarló 2021

30


Festes Patronals de Benicarló 2021

PROGRAMA DE FIESTAS

SÁBADO 21

VII Exposición «El Joc de la vida» con dioramas Playmobil por los comercios de Benicarló. Búsqueda del Intruso a beneficio íntegro de la Asociación de Fibrosis Quística de la Comunidad Valenciana. Recogida de la inscripción para participar a Don Caramelo y Quiosco Muchola. La exposición permanecerá abierta hasta el domingo 29 de agosto. 9:00 h. XVII In memoriam Elias Tena Hinojo. Tirada de Compak Sporting. 75 platos. Lugar: Campo de Tiro Municipal de La Basseta. Organiza: Club de Cazadores San Huberto. 13:00 h. Campanas al vuelo que anuncian el comienzo de las Fiestas Patronales. 14:00 h. Magacín televisivo Fem festes, fem poble, presentado por Oriol Vidal y producido por Mediarec. Retransmisión en directo por Canal 56 y por el canal de YouTube del Ayuntamiento de Benicarló. 18:30 h. ¡Vistamos a los gigantes! La Colla mostrará a los más pequeños como se visten las figuras de Tolo y Mar para la semana de Fiestas. Lugar: Ayuntamiento de Benicarló. Organiza: Colla de Gegants i Cabuts de Benicarló. 20:30 h. Proclamación de la reina, damas y caballeros de las Fiestas Patronales 2021 Actuará como mantenedor el actor Àngel Fígols. Flor Natural a cargo de José Luis Llor Vilá. Apertura de la semana de las Fiestas Patronales a cargo de la alcaldesa de Benicarló, Rosario Miralles Ferrando. Lugar: pl. de Sant Bartomeu. Asistencia con invitación y entrada libre hasta completar el aforo. 22:30 h. Ídolos, espectáculo de la orquesta Nueva Alaska. Lugar: pl. de la Constitució. (info entradas pág. 23)

DOMINGO 22+

9:00 h. XI Open de Tenis de Mesa Ciudad de Benicarló. Lugar: Pabellón Municipal de Deportes. Organiza: Club de Tenis de Mesa Benicarló. 10:00 h. Clase de baile cubbá dirigida por la profesora Laia Montero. Lugar: pl. de la Constitució. Organiza: Coordinadora de Penyes y Penya Sector Crític. 11:00 h. Encuentro de dibujo urbano. Traed un cuaderno de dibujo y vuestro material preferido. Los menores de edad deberán ir acompañados de un adulto. Lugar: Magatzem de la Mar. Organiza: Urban Sketchers Maestrat.

14:00 h. Magacín televisivo Fem festes, fem poble, en directo por Canal 56 y por el canal de YouTube del Ayuntamiento de Benicarló. 16:00 h. Encuentro de dibujo urbano. Lugar: pl. del Mercat Vell. Organiza: Urban Sketchers Maestrat. 17:00 h. I Masterclass Ciclo. Clase de spinning. Primera sesión limitada a 20 plazas. Precio: 10 €. Preinscripciones al teléfono 675 106 254 o en Onieva Gym Boutique hasta el martes 17 de agosto. Lugar: pl. de la Constitució. Organiza: Coordinadora de Penyes y Penya Sector Crític. Colabora: Onieva Gym Boutique. 18:00 h. Inauguración de la XXXI Exposición de Bonsái de Fiestas Patronales. Apertura hasta las 21:00 h. Lugar: colegio Marqués de Benicarló. Organiza: Asociación Bonsái Benicarló. 18:00 h. XXX Trobada de Gegants i Cabuts. Plantada de los gigantes y cabezudos entre la Tourist Info y la Cámara Agraria. Lugar: pl. de la Constitució. Organiza: Colla de Gegants i Cabuts de Benicarló. 18:00 h. X Degustación de Piña. Lugar: pl. del Ministre Marcelino Domingo. Organiza: Coordinadora de Penyes y Penya La Pinya. 18:00 h. I Taradance, baila durante una hora. Lugar: pl. del Ministre Marcelino Domingo. Organiza: Coordinadora de Penyes y Penya Els Tararots. 18:30 h. I Masterclass Ciclo. Clase de spinning. Segunda sesión limitada a 20 plazas. Precio: 10 €. Preinscripciones al teléfono 675 106 254 o en Onieva Gym Boutique hasta el martes 17 de agosto. Lugar: pl. de la Constitució. Organiza: Coordinadora de Penyes y Penya Sector Crític. Colabora: Onieva Gym Boutique. 19:00 h. IV Edición de Zumba Pinyera. Clase de iniciación a cargo de Tania y Sandra, pinyeres expertas en zumba. Lugar: pl. del Ministre Marcelino Domingo. Organiza: Coordinadora de Penyes y Penya La Pinya. 19:00 h. Concierto de la Coral Polifònica Benicarlanda. Lugar: Auditorio Pedro Mercader. Organiza: Coral Polifònica Benicarlanda. 19:30 h. XXX Trobada de Gegants i Cabuts. Muestra de bailes. Lugar: patio del colegio Marqués de Benicarló. Organiza: Colla de Gegants i Cabuts de Benicarló. 20:00 h. Presentación del nuevo libro de Sergi Cambrils Autorretrato ilustrado de un bohemio sin cabeza. Con la participación del periodista Jordi Maura. Presenta María José Medina. Intervención musical a cargo de la flautista Bea Cambrils. Al final del acto firma de ejemplares y sorteo de una ilustración original del autor entre quien adquiera el libro. Lugar: pl. de l’Ajuntament. Organiza: Onada Edicions.

31


Festes Patronals de Benicarló 2021

20:30 h. Una de griegos, obra teatral a cargo de Guirigall. Lugar: pl. de Sant Bartomeu. (info entradas pág. 23) 22:30 h. A bordo del show boat, espectáculo musical de Guzmán Arts Escèniques. Lugar: pl. de la Constitució. (info entradas pág. 23)

LUNES 23

12:00 h. V Camden Bló. Inauguración de la escultura Un bri d’esperança de Josep Antoni Garcia Bel, Garci. Proyecto del arte urbano. Lugar: Jardines del Mucbe. Organiza: Regidoria de Cultura. 14:00 h. Magacín televisivo Fem festes, fem poble, en directo por Canal 56 y por el canal de YouTube del Ayuntamiento de Benicarló. 17:00 h. V Gincana QR Xqsita. Gincana por las calles de la ciudad mediante códigos QR. Equipos de 4 personas. Inscripciones gratuitas a las 16:30 h. Es necesario llevar teléfono móvil con datos y lector de código QR. Lugar: pl. del Ministre Marcelino Domingo. Organiza: Coordinadora de Penyes y Penya XQSÍ. 18:00 h. II Clase de Iniciación al Yoga. Es necesario traer esterilla. Lugar: pl. del Ministre Marcelino Domingo. Organiza: Coordinadora de Penyes y Penya XQSÍ. 18:00 h. XVIII Degustación de Sandía. Lugar: pl. del Ministre Marcelino Domingo. Organiza: Coordinadora de Penyes y Penya Masclet. Colabora: Frudex. 18:00 h. XXXI Exposición de Bonsái de Fiestas Patronales. Apertura hasta las 21:00 h. Lugar: colegio Marqués de Benicarló. Organiza: Asociación Bonsái Benicarló. 19:00 h. Clase de baile cubbá dirigida por los profesores Fernando Roca y Laia Montero. Lugar: pl. del Ministre Marcelino Domingo. Organiza: Coordinadora de Penyes y Penya XQSÍ. 19:00 h. Érase una vez, teatro infantil de la compañía Tiritirante. Lugar: pl. de Sant Bartomeu. (info entradas pág. 23) 20:00 h. Concierto del Cor Da Capo Benicarló. Lugar: Jardines del Mucbe. Organiza: Cor Da Capo Benicarló. 21:00 h. Tradicional Serenata a San Bartolomé a cargo de la Banda de Música Ciutat de Benicarló. Lugar: patio del colegio Ángel Esteban. Organiza: Associació Musical Ciutat de Benicarló. 23:00 h. Tradicional canto de albadas a la alcaldesa, reina, damas y caballeros de la Corte de Honor y personas o entidades destacadas. Lugar: Ayuntamiento de Benicarló. Recorrido por diferentes lugares emblemáticos.

32

23:00 h. Concierto de la charanga ‘Ls Desmadrats. Lugar: pl. de la Constitució. Organitza: Coordinadora de Penyes y Comissió de Festes. (info entradas pág. 23)

MARTES 24, DÍA DEL PATRÓN

10:00 h. Campanas al vuelo con motivo del día del patrón de Benicarló, san Bartolomé. 10:00 h. V Caduf Solidario (hasta las 13:00 h). Pinta tu cadufet. Donativo: 5 €. Lugar: pl. de la Constitució. Organiza: Organitza: Coordinadora de Penyes y Comissió de Festes. 11:30 h. Misa en honor a nuestros patrones, san Bartolomé, santa María del Mar y los santos Abdón y Senén, concelebrada por los rectores de las parroquias de la ciudad y rectores de las parroquias del Arciprestazgo del Baix Maestrat. Presidida por el M. Iltre. Sr. Carlos Luis Garcia i Talarn, rector de San Bartolomé y canónigo de la SECB de Tortosa. Predicará Mn. Christian Pinto Corvalán. Lugar: Iglesia de San Bartolomé. 14:00 h. Magacín televisivo Fem festes, fem poble, en directo por Canal 56 y por el canal de YouTube del Ayuntamiento de Benicarló. 16:30 h. Tradicional concurso de guiñote. Inscripciones por parejas a las 16:00 h. Lugar: Bar Monterrey. Organiza: Coordinadora de Penyes y Penya Sitral. 17:00 h. V Caduf Solidario (hasta las 20:00 h). Pinta tu cadufet. Donativo: 5 €. Lugar: pl. de la Constitució. Organiza: Coordinadora de Penyes y Penya Alakran. 18:00 h. Edición especial de la exhibición de fanalets de meló de moro. Lleva tu farolillo (hasta las 20:00 h) y cuélgalo para alumbrar esta noche especial de san Bartolomé. Lugar: pl. de la Constitució. 18:00 h. XXXI Exposición de Bonsái de Fiestas Patronales. Apertura hasta las 21:00 h. Lugar: colegio Marqués de Benicarló. Organiza: Asociación Bonsái Benicarló. 19:00 h. Muestra de bailes tradicionales a cargo del Grup de Danses La Sotà. Lugar: pl. de Sant Bartomeu. Organiza: Grup de Danses La Sotà. 19:00 h. II Bingo Solidario con premios en especie. Precio del cartón: 2 € destinados a Pulseras Candela. Lugar: pl. del Ministre Marcelino Domingo. Organiza: Coordinadora de Penyes y Penya XQSÍ. Colaboran: Bar Brasil, Centro Óptico Eva Marín, Raquel Papers, Roda & Pepa y Graphic Mundi. 20:00 h. Encendido de los fanalets de meló de moro. Con la participación de Percufenòmens y de los gigantes de la ciudad. Lugar: pl. de la Constitució. Colabora: Colla de Gegants i Cabuts de Benicarló.


20:00 h. Música en los Jardines del Mucbe. Noche de la Cuerda. Concierto del cuarteto formado por Ana Falcó y Àngels Espiell (violines), David Guzmán (viola) y Lucía Gómez (violonchelo). Lugar: jardines del Mucbe. (info entradas pág. 23) 23:00 h. Concierto de rock de MÑM. Lugar: pl. de la Constitució. (info entradas pág. 23)

MIÉRCOLES 25

10:00 h. Apertura del Mucbe, del Museu dels Mariners y de la Casa Tradicional Benicarlanda del c. de Santa Càndida, hasta las 14:00 h. 14:00 h. Magacín televisivo Fem festes, fem poble, en directo por Canal 56 y por el canal de YouTube del Ayuntamiento de Benicarló. 16:00 h. XXXI Concurso de Parchís. Inscripciones gratuitas a las 15:30 h. Lugar: c. de Sant Joan. Organiza: Coordinadora de Penyes y Penya Els Tararots. 17:00 h. Multiactividades sitraleres. Gincana infantil y juvenil dividida en cuatro actividades: balóntiro com globos de agua, futbolín humano, pelota bomba y prueba de habilidad con un auto loco. Lugar: c. de Cabanes. Organiza: Coordinadora de Penyes y Penya Sitral. 18:00 h. I Mascletà de Botellas de Plástico Recicladas. Lugar: pl. del Ministre Marcelino Domingo. Organiza: Coordinadora de Penyes y Penya Masclet. 18:00 h. Espectáculo taurino (hasta las 21:00 h). Suelta de vacas y toros de corro. Desafío entre las ganaderías Paloma y Germán Vidal. Lugar: plaza portátil de la Mar Xica. (info entradas pág. 23) 18:00 h. Inauguración de la LXXVI Exposición de Productos del Campo. Apertura hasta las 21:00 h. Lugar: Edifici Gòtic. Organiza: Associació de la Dona Llauradora. 18:00 h. Apertura del Mucbe, del Museu dels Mariners y de la Casa Tradicional Benicarlanda del c. de Santa Càndida, hasta las 21:00 h. 19:00 h. Espectáculo infantil El show de Pelina. Lugar: pl. de Sant Bartomeu. (info entradas pág. 23) 19:00 h. Concierto de música tradicional a cargo de Fartabelitres. Lugar: pl. de la Constitució. 19:30 h. Fútbol. Partido de presentación CD Benicarló - CD Roda B. Lugar: campo de fútbol Àngel Pitxi Alonso. 20:00 h. Música en los Jardines del Mucbe. Noche del viento. Concierto del quinteto formado por Manuel Monserrat (flauta), Anabel Querol (oboe), Josep Arnau (clarinete), Rosa Bellés (fagot) y Edgar Rodríguez (trompa). Lugar: jardines del Mucbe. (info entradas pág. 23) 22:30 h. Espectáculo taurino. Toro embolado. Participación de las ganaderías Bous La Ribera e I. Meseguer. Lugar: plaza portátil de la Mar Xica.

Festes Patronals de Benicarló 2021

22:30 h. Concierto de Dani Tejedor con banda completa. Lugar: pl. de la Constitució. (info entradas pág. 23)

JUEVES 26

10:00 h. I Jornadas de Puertas Abiertas de los Servicios de Emergencia (hasta las 13:00 h). Lugar: pista anexa del Pabellón Polideportivo. Organiza: Regidoria de Policia Local. Colabora: Brigada d’Obres i Serveis y Regidoria de Festes. 10:00 h. Apertura del Mucbe, del Museu dels Mariners y de la Casa Tradicional Benicarlanda del c. de Santa Càndida, hasta las 14:00 h. 11:00 h. LXXVI Exposición de Productos del Campo. Apertura hasta las 14:00 h. Lugar: Edifici Gòtic. Organiza: Associació de la Dona Llauradora. 11:00 h. I Jornadas de Puertas Abiertas de los Servicios de Emergencia. Exhibición de la unidad canina. Lugar: pista anexa del Pabellón Polideportivo. Organiza: Regidoria de Policia Local. Colabora: Brigada d’Obres i Serveis y Regidoria de Festes. 14:00 h. Magacín televisivo Fem festes, fem poble, en directo por Canal 56 y por el canal de YouTube del Ayuntamiento de Benicarló. 16:00 h. XII Street Voley. Torneo de voleibol en la calle, hasta las 21:00 h. Bases e inscripciones gratuitas a través del web hj-crono.es, hasta el miércoles 25 a las 23:59 h. Lugar: c. de Sant Antoni. Organiza: Coordinadora de Penyes y Penya L’Arjup. Colabora: Tato’s Gastro y H&J Crono. 16:00 h. Torneo infantil de ajedrez. Lugar: pl. del Ministre Marcelino Domingo. Organiza: Club Ajedrez Benicarló. 18:00 h. Espectáculo taurino (hasta las 21:00 h). Suelta de vacas y toros de corro. Desafío entre las ganaderías F. Mansilla, H. Princep e I. Meseguer. Lugar: plaza portátil de la Mar Xica. (info entradas pág. 23) 18:00 h. V Camden Bló. Arte urbano con la pintada de un mural. De la mano de los artistas Ángel Caballero, Xolaca y Esperanza Horunbia Sevilla echaremos la vista atrás y los monjes franciscanos volverán al jardín del antiguo convento de Sant Francesc. Organiza: Regidoria de Cultura y Comissió de Festes. Lugar: Jardines del Mucbe. 18:00 h. Apertura del Mucbe, del Museu dels Mariners y de la Casa Tradicional Benicarlanda del c. de Santa Càndida, hasta las 21:00 h. 18:00 h. LXXVI Exposición de Productos del Campo. Apertura hasta las 21:00 h. Lugar: Edifici Gòtic. Organiza: Associació de la Dona Llauradora. 18:00 h. I Jornadas de Puertas Abiertas de los Servicios de Emergencia (hasta las 20:00 h). Exhibición de la unidad canina. Lugar: pista anexa del Pabellón Polideportivo. Organiza: Regidoria de Policia Local. Colabora: Brigada d’Obres i Serveis y Regidoria de Festes.

33


Festes Patronals de Benicarló 2021

18:30 h. Tómbola solidaria (hasta las 21:30 h). Lugar: bajos de la Torre Benicarló. Organiza: Manos Unidas. 19:00 h. XVIII Concurso de Alioli. Inscripciones gratuitas a partir de las 18:00 h. Máximo: 30 participantes. Lugar: pl. del Ministre Marcelino Domingo. Organiza: Coordinadora de Penyes y Penya Masclet. 19:00 h. Espectáculo infantil Karpaty Cirque, de La Troupe Malabó. Lugar: pl. de Sant Bartomeu. (info entradas pág. 23) 19:00 h. Presentación del cuento Jo somiava… de Mar Espinosa (texto) y María José Llorach (ilustraciones) con la colaboración de Merche Jovaní; y del curso en línea «Diseña tu maternidad con PNL y Coaching Creativo», a cargo de María José Llorach. Lugar: Llibreria Maestrat (pl. de l’Ajuntament). 19:30 h. V Camden Bló. 43500, concierto de jóvenes talentos del género urbano con los artistas K-LIZ, Aka Pedro y Owner DRT. Lugar: pl. de la Constitució. 20:00 h. Música en los Jardines del Mucbe. Noche del metal. Concierto del cuarteto formado por David Marqués, David Sanz, David Altaba y Edu Ruano. Lugar: Jardines del Mucbe. (info entradas pág. 23) 22:30 h. Passem revista, espectáculo con la Banda de Música Ciutat de Benicarló y la participación de las voces benicarlandes Eva Menacho, Antonio Ruiz, Núria Sánchez, Cristian Sanjuan, Blanca Fontanet, Alberto Arévalo, Sara Fa y Carlos Delshorts. Lugar: pl. de la Constitució. (info entradas pág. 23)

VIERNES 27

10:00 h. V Camden Bló. Arte urbano con la pintada de un mural de la mano de los artistas Ángel Caballero Xolaca y Esperanza Horunbia Sevilla. Organiza: Regidoria de Cultura y Comissió de Festes. Lugar: jardines del Mucbe. 10:00 h. Apertura del Mucbe, del Museu dels Mariners y de la Casa Tradicional Benicarlanda del c. de Santa Càndida, hasta las 14:00 h. 11:00 h. LXXVI Exposición de Productos del Campo. Apertura hasta las 14:00 h. Lugar: Edifici Gòtic. Organiza: Associació de la Dona Llauradora. 14:00 h. Magacín televisivo Fem festes, fem poble, en directo por Canal 56 y por el canal de YouTube del Ayuntamiento de Benicarló. 17:00 h. Torneo de Futbolín por parejas. Inscripciones gratuitas a las 16:45 h. Lugar: c. de Sant Joan. Organiza: Coordinadora de Penyes y Penya Sector Crític. 18:00 h. Espectáculo taurino (hasta las 21:00 h). Suelta de vacas y toros de corro. Exhibición de la ganadería de V. Benavent. Lugar: plaza portátil de la Mar Xica. (info entradas pág. 23)

34

18:00 h. LXXVI Exposición de Productos del Campo. Apertura hasta las 21:00 h. Lugar: Edifici Gòtic. Organiza: Associació de la Dona Llauradora. 18:00 h. Concierto de rap. Apertura de puertas a las 17:30 h. Lugar: c. de Cabanes. Organiza: Coordinadora de Penyes y Penya Sitral. 18:00 h. Arjup a l’aire. VII Scalextric Gigante, torneo de la Fallera Calavera, taller de dibujo y juego de escape (escape room) al aire libre. Lugar: pl. de la Constitució. Organiza: Coordinadora de Penyes y Penya L’Arjup. 18:00 h. Apertura del Mucbe, del Museu dels Mariners y de la Casa Tradicional Benicarlanda del c. de Santa Càndida, hasta las 21:00 h. 18:30 h. Tómbola solidaria (hasta las 21:30). Lugar: bajos de la Torre Benicarló. Organiza: Manos Unidas. 19:00 h. Concierto de rock infantil con Ramonets. Lugar: pl. de Sant Bartomeu. (info entradas pág. 23) 19:00 h. Poéticas al natural con Nieves Salvador, Pepa Mateu y Blanca Jovaní. Lugar: c. de Sant Joan. 20:00 h. Música en los Jardines del Mucbe. Noche de la percusión. Concierto del cuarteto formado por Vicent Obiol, Víctor Guzmán, Íker Gasulla y Joan García. Lugar: Jardines del Mucbe. (info entradas pág. 23) 20:30 h. Noche de Monólogos con Rural Comedy. Podéis adquirir gratuitamente un máximo de tres entradas por persona, hasta completar el aforo, en el Mucbe y en la Tourist Info desde el sábado 21 hasta la mañana del viernes 27. Las entradas asegurarán la localidad hasta las 20:20 h, cuando ya se permitirá acceder al recinto sin entrada previa, hasta completar el aforo. Lugar: pl. de la Constitució. Organiza: Coordinadora de Penyes. 22:30 h. Espectáculo Maestros de la magia. Lugar: pl. de la Constitució. (info entradas pág. 23)

SÁBADO 28

10:00 h. Concurso federado de Tiro y Arrastre. Lugar: campo contiguo al IES Ramón Cid. Organiza: Peña Surrach 2000. 10:00 h. V Camden Bló. Arte urbano con la pintada de un mural de la mano de los artistas Ángel Caballero Xolaca y Esperanza Horunbia Sevilla. Organiza: Regidoria de Cultura y Comissió de Festes. Lugar: Jardines del Mucbe. 10:00 h. Apertura del Mucbe, del Museu dels Mariners y de la Casa Tradicional Benicarlanda del c. de Santa Càndida, hasta las 14:00 h. 10:00 h. V Camden Bló. Inauguración del Mercado de Artesanos, con la participación de Percufenòmens. Apertura en horario matinal hasta las 14:00 h. Lugar: pl. de la Constitució. 14:00 h. Magacín televisivo Fem festes, fem poble, en directo por Canal 56 y por el canal de YouTube del Ayuntamiento de Benicarló.


16:00 h. Torneo absoluto Masnou de ajedrez. Lugar: pl. del Ministre Marcelino Domingo. Organiza: Club Ajedrez Benicarló. 16:00 h. Tiro open al plato, de fosa universal. 50 platos. Lugar: Campo de Tiro Municipal de La Basseta. Organiza: Club de Cazadores San Huberto. 17:00 h. Concurso federado de tiro y arrastre. Lugar: campo contiguo al IES Ramón Cid. Organiza: Peña Surrach 2000. 17:00 h. V Camden Bló. Apertura del Mercado de Artesanos, hasta las 22:00 h. Lugar: pl. de la Constitució. 18:00 h. Partido de balonmano Arte del Moble Benicarló – BM Castellón A. Primer partido de pretemporada del Club Handbol Benicarló para afrontar la 2ª división nacional. Lugar: pabellón polideportivo. Organiza: Club Handbol Benicarló. 18:00 h. Espectáculo taurino (hasta las 21:00 h). Suelta de vacas y toros de corro. Participación de las ganaderías I. Meseguer y Hnos. Bellés. Lugar: plaza portátil de la Mar Xica. (info entradas pág. 23) 18:00 h. Trobada embolicà con música en directo. Concierto de rumba. Podéis adquirir gratuitamente la entrada el jueves 19 de 19:00 h a 21:00 h en el Bar Auditori. Lugar: pl. de l’Ajuntament. Organiza: Coordinadora de Penyes y Penya L’Embolic. 18:00 h. Espectáculo infantil Oreto i les formigues, de la compañía Paraules d’aire. Primera sesión. Lugar: Auditorio Pedro Mercader. (info entradas pág. 23) 18:00 h. Apertura del Mucbe, del Museu dels Mariners y de la Casa Tradicional Benicarlanda del c. de Santa Càndida, hasta las 21:00 h. 18:30 h. Espectáculo infantil Oreto i las formigues, de la compañía Paraules d’aire. Segunda sesión. Lugar: Auditorio Pedro Mercader. (info entradas pág. 23) 18:30 h. Tómbola solidaria (hasta las 21:30 h). Lugar: bajos de la Torre Benicarló. Organiza: Manos Unidas. 19:00 h. Espectáculo infantil El mago Jaime. Lugar: pl. de Sant Bartomeu. (info entradas pág. 23) 20:00 h. Música en los Jardines del Mucbe. Noche de la voz. Concierto con Miguel Ángel Ariza (tenor), Clara Torres y Clara Ruiz (sopranos), José María Rico (piano) y Mar Anglés (arpa). Lugar: jardines del Mucbe. (info entradas pág. 23) 22:30 h. Espectáculo taurino. Toro embolado. Participación de la ganadería Hnos. Bellés. Lugar: pl. portátil de la Mar Xica. (info entradas pág. 23) 22:30 h. De cine, espectáculo musical. Lugar: pl. de la Constitució. (info entradas pág. 23)

Festes Patronals de Benicarló 2021

DOMINGO 29

9:00 h. Concurso canino Ciudad de Benicarló. Lugar: c. de Joan Brusca (junto al colegio Ángel Esteban). Organiza: Club de Cazadores San Huberto. 9:30 h. Exhibición de 25 partidas simultáneas a cargo del GM Alexis Cabrera. Lugar: Magatzem de la mar. Organiza: Club Ajedrez Benicarló. 10:00 h. XI Trofeo Escuelas de Ciclismo Fiestas Patronales de Benicarló. Lugar: velódromo municipal (Polígono Industrial El Collet). Organiza: UC Benicarló - CNC Academy. 10:00 h. Concurso federado de tiro y arrastre. Lugar: campo contiguo al IES Ramón Cid. Organiza: Peña Surrach 2000. 10:00 h. V Camden Bló. Arte urbano con la pintada de un mural de la mano de los artistas Ángel Caballero Xolaca y Esperanza Horunbia Sevilla. Organiza: Regidoria de Cultura y Comissió de Festes. Lugar: Jardines del Mucbe. 10:00 h. Apertura del Mucbe, del Museu dels Mariners y de la Casa Tradicional Benicarlanda del c. de Santa Càndida, hasta las 14:00 h. 11:00 h. V Camden Bló. Apertura del Mercado de Artesanos, hasta las 14:00 en horario matinal. Lugar: pl. de la Constitució. 14:00 h. Magacín televisivo Fem festes, fem poble, en directo por Canal 56 y por el canal de YouTube del Ayuntamiento de Benicarló. 17:00 h. Concurso federado de tiro y arrastre. Lugar: campo contiguo al IES Ramón Cid. Organiza: Peña Surrach 2000. 17:00 h. V Camden Bló. Apertura del Mercado de Artesanos, hasta las 22:00 h. Lugar: pl. de la Constitució. 18:00 h. Espectáculo taurino (hasta las 21:00 h). Suelta de vacas y toros de corro. Desafío entre las ganaderías Hnos. Bellés, Joan Faet y Bous La Ribera. Lugar: plaza portátil de la Mar Xica. (info entradas pág. 23) 18:00 h. Apertura del Mucbe, del Museu dels Mariners y de la Casa Tradicional Benicarlanda del c. de Santa Càndida, hasta las 21:00 h. 18:30 h. Tómbola solidaria (hasta las 21:30 h). Lugar: bajos de la Torre Benicarló. Organiza: Manos Unidas. 19:00 h. Espectáculo infantil La Bruixa Maruixa, de Xarxa Teatre. Lugar: pl. de Sant Bartomeu. (info entradas pág. 23) 19:00 h. Exhibición de los palos más populares del flamenco por parte de los alumnos de la Asociación Cultural Flamenca Raíces Andaluzas. Lugar: pl. de la Constitució. Organiza: Asociación Cultural Flamenca Raíces Andaluzas. 22:00 h. Concierto de clausura de las Fiestas Patronales a cargo de la Orquestra Clàssica de Benicarló. Lugar: Magatzem de la mar. (info entradas pág. 23) 23:30 h. Fin de fiestas con el castillo pirotécnico de fuegos a cargo de Pirotecnia Tomás. Lugar: escollera del Puerto.

35


Festes Patronals de Benicarló 2021

El Programa Oficial de les Festes que l’Ajuntament de Benicarló dedica als seus patrons sant Bartomeu, santa Maria del Mar i sants màrtirs Abdó i Senén, des del dia 21 fins al 29 d’agost de 2021, ha estat aprovat pel Ple de l’Ajuntament, en la sessió ordinària que ha tingut lloc el dia 29 de juliol del 2021. Tots els textos d’aquest Programa de Festes estan registrats i no poden ser utilitzats sense l’autorització prèvia escrita d’aquest Ajuntament. L’Ajuntament de Benicarló es reserva el dret de canviar l’ordre dels actes, suprimir-los i variar-los, si les circumstàncies o el temps així ho aconsellen. La Comissió de Festes agraeix sincerament la col·laboració prestada per les associacions esportives i culturals, artístiques i recreatives, les actuacions de les quals ressalten l’esplendor de les nostres Festes, així com les ajudes d’organismes oficials, entitats i particulars que contribueixen a l’organització dels diferents actes del programa. La versió en valencià d’aquest programa ha estat revisada per Aviva, l’Agència de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Benicarló. La Comissió de Festes de Benicarló vol destacar l’ajuda i col·laboració rebuda de tots els cossos de seguretat i el treball logístic de la Brigada d’obres i serveis de l’Ajuntament de la nostra ciutat. ------El Programa Oficial de las Fiestas que el Ayuntamiento de Benicarló dedica a sus patrones san Bartolomé, santa Maria de Mar y santos mártires Abdón y Senén, desde el día 21 hasta el 29 de agosto de 2021, ha sido aprobado por el Pleno del Ayuntamiento, en la sesión ordinaria que ha tenido lugar el día 29 de julio del 2021. Todos los textos de este Programa de Fiestas están registrados y no pueden ser utilizados sin la autorización previa escrita de este Ayuntamiento. El Ayuntamiento de Benicarló se reserva el derecho de cambiar la orden de los actos, suprimirlos y variarlos, si las circunstancias o el tiempo así lo aconsejan. La Comisión de Fiestas agradece sinceramente la colaboración prestada por las asociaciones deportivas y culturales, artísticas y recreativas, las actuaciones de las cuales resaltan el esplendor de nuestras Fiestas, así como las ayudas de organismos oficiales, entidades y particulares que contribuyen a la organización de los diferentes actos del programa. La versión en valenciano de este programa ha sido revisada por Aviva, la Agencia de Promoción del Valenciano del Ayuntamiento de Benicarló. La Comisión de Fiestas de Benicarló quiere destacar la ayuda y colaboración recibida de todos los cuerpos de seguridad y el trabajo logístico de la Brigada de obras y servicios del Ayuntamiento de nuestra ciudad.

36


Festes Patronals de Benicarló 2021

37


Festes Patronals de Benicarló 2021

38


Festes Patronals de Benicarló 2021

40


Festes Patronals de Benicarló 2021

41


Festes Patronals de Benicarló 2021

43


Festes Patronals de Benicarló 2021

45


Festes Patronals de Benicarló 2021

46


Festes Patronals de Benicarló 2021

48

Profile for editorialmic

Benicarló Festes Patronals 2021  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded