Page 1

Tammerfest 2010 | Ilmoitusliite

Ilmoitusliite | Tammerfest 2010

!

sis채lt채채 festariohjelman


2

Tammerfest 2010 | Ilmoitusliite

Tammerfest 2010 | Jälleen kerran Suomen suurin kaupunkifestivaali, Tammerfest valtaa Tampereen keskustan. Keskiviikosta 14.7. lauantaihin 17.7. kadut, klubit, ravintolat ja viralliset tapahtuma-alueet pursuavat ohjelmaa ja musiikkia moneen makuun. Keskustorin teltassa esiintyvät kovimmat suomalaiset musiikkialan konkarit ja huiman suosion saavuttaneet supertähdet. Vuolteentorin tapahtuma-alueella voi paistatella auringossa suomalaisten huippuartistien tahtiin. Pakkahuone rokkaa perinteiseen tapaan alueista rankimmin. Koskenrannassa, Vuolteentorin vieressä sijaitsee Bilepuisto, jossa juhlitaan DJ:n tahdittamana aamusta iltaan. NOSTE-lava Väinö Linnan aukiolla esittelee perjantaina uusia ja nosteessa olevia bändejä. Festiperinteitä kunnioittaen M/S Tammerkoski vie halukkaat festaajat risteilylle Pyhäjärvelle. Tammerfest goes Viikinsaari-tapahtumassa nautitaan kesäisestä perjantaista ja lauantaista Viikinsaaressa rokaten. Kaikki illan ja yön parhaat klubit ja keikat löytyvät ohjelmakartasta. Festivaaliohjelma elää viimeiseen asti, joten pidätämme itsellämme oikeuden muutoksiin. Nettisivuiltamme löydät ohjelman viimeisimmät päivitykset ja kaikenlaisen muuttuvan Tammerfest-infon. www.tammerfest.fi

Ohjelmatiedoista löytyvät kaikki konsertit ja klubit, joihin myydään ennakkolippuja. Vain hankkimalla liput ennakkoon pääset varmasti katsomaan suosikkibändiäsi, etkä jää rannalle ruikuttamaan. Lähes kaikkia lippuja voi ostaa ennakkoon. Lunastamalla liput itsellesi ja kavereillesi etukäteen pääsette edullisemmalla hinnalla tapahtumiin. Lippuja myydään ovelta, jos tapahtumaa ei ole ennakkoon myyty loppuun. Ennakkolippuja kaikille Tammerfestin tapahtumapaikoille voi hankkia Lippupalvelusta. • Netistä: www.lippupalvelu.fi • Puhelimella: 0600 10 800 (1,83 euroa/min + pvm) 0600 10 020 (5,99 euroa/puhelu + pvm) Puhelinpalvelu avoinna ma – la 8.00-21.00, su ja pyhäisin 8.00-18.00 YO-talon keikoille voi lisäksi tilata ennakkolippuja netistä: www.yo-talo.fi

Ravintoloiden omat ikärajat ovat voimassa festivaalin aikana. Alueiden ja konserttien päiväkohtaiset ikärajat on mainittu ohjelmassa. Vuolteentorin, NOSTE-lavan ja Tammerfest goes Viikinsaari-tapahtuman konsertit ovat ikärajattomia. Vuolteentorilta löytyy K-18 anniskelualue. Keskustorin ja Bilepuiston ikäraja on K-18. Myös M/S Tammerkoski risteilee K-18 merkkisenä. Alle 7-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi maksavien vanhempien seurassa ikärajattomiin konsertteihin.

Toivomme festivaalivieraiden kunnioittavan käyttäytymisellään mahtavaa festivaalikaupunkia, Tamperetta, huolehtimalla omat jätöksensä oikeisiin paikkoihin. Niin roskiksia kuin vessojakin löytyy kaikilta tapahtumapaikoilta.

Kaikki löytötavarat toimitetaan Pirkanmaan Löytötavaratoimistoon ensimmäisenä festivaalin jälkeisenä arkipäivänä osoitteeseen Sammonkatu 21, 33540 Tampere. Aukioloajat: ma 14.00-18.00, ti – pe 9.3017.00. Löytötavaratiedustelut: 0600-300 758 (1,50 euroa/min + pvm)

Majoitusvaihtoehdoista saa kätevimmin tietoa Tampereen matkailutoimiston nettisivuilta. www.gotampere.fi

Ilmaisia pysäköintipaikkoja omalla autolla saapuville löytyy keskustan alueelta nihkeästi. Jokaisen tapahtumapaikan välittömässä läheisyydessä sijaitsee 24h vuorokaudessa toimiva pysäköintitalo.

Kaikilta tapahtuma-alueilta löytyy anniskelualue, josta janoinen festivaalivieras löytää monenlaista virvoketta. Jotta yhdenkään festarivieraan ei tarvitse vaeltaa janoisena, on Vuolteentorilla oma juomapiste myös alle 18-vuotiaille. Evästä nälkäisille tarjoavat ruokapisteet kaikkien tapahtuma-alueiden välittömässä läheisyydessä. Nälkänsä saa sammutettua myös kaupungin monissa ravintoloissa.

TAMMERFES T GOES MOBIL E! Aikataulut h ukassa? Kiire keikall e?

Tammerfest tarjoaa tän ä v uonna kä vijöilleen ohjelma-ai ka taulunsa se kä tapahtu m ap ai k katieton sa myös mob iilissa. Puhe limella lad attava mob iiliopas kertoo reaaliajassa , m itä m illä kin tapa ht umapai ka lla tapa htuu ja mihin ai ka an. Oppaa sta löy ty vät ka ik ki oleell isim mat ta aikatauluin pa htumapai een ja ikär kat ajoineen. M teuttaa Cityn obiilioppaan omadi Oy. toMobiiliopa s on ladattav issa puhelim mobi.tamm er en selaimel la osoitteest tammerfest fest.fi Lisätietoja sekä a .fi/festario so pas ja cityno veltuvat puhelinmal lit madi.fi/fes tariopas

Omien alkoholijuomien ja mahdollisesti turvallisuutta vaarantavien esineiden tuominen tapahtumapaikoille on ehdottomasti kielletty. Noudata festivaalijärjestäjien ja järjestyksenvalvojien antamia ohjeita mahdollisten vaaratilanteiden sattuessa. Jos huomaat onnettomuuden tai muun turvallisuusongelman, ilmoitathan heti asiasta järjestyksenvalvojille.

Tampere on kesällä festivaalikaupunki. Tapahtumat seuraavat toistaan käytännössä kesäkuun alusta aina elokuun puoliväliin. Festivaalit tuovat kaupunkiin sitä sykettä jota tarvitaan. Siitä riittää riemua niin paikkakunnalla asuville, kuin myös tänne kesällä suunnistaville. Ilman kansallisesti ja kansainvälisesti tunnustettuja festivaalejamme Tampere ei olisi siinä maineessa jossa se on. Tänne on hyvä tulla ja täällä on hyvä asua. Tampere haluaa olla moniarvoinen, suvaitsevainen ja kansainvälinen kaupunki, jonka keskusta on yhteisöllinen ja puoleensa vetävä ihmisten kohtauspaikka. Tammerfest järjestetään nyt jo kuudettatoista kertaa. Ohjelmistoon on jälleen onnistuttu saamaan tasokasta ja kiinnostavaa kuultavaa ja nähtävää. Kevyen musiikin parista lähtenyt festivaali on kasvanut nykyisiin mittoihinsa sitkeällä työllä. Siitä kiitos järjestäjille. Kotimainen rock

Tiedustelut: info tammerfest.fi. Nopeimmin uuden tiedon löydät festien nettisivuilta. Ohjelman, uutiset, infoa artisteista ja tapahtumista löydät osoitteesta www.tammerfest.fi. Tammerfestia voi nyt myös seurata Twitterissä tai fanittaa Facebookissa!

ja iskelmä kuulukoon ympäri kaupunkia, sillä musiikki kuuluu kesäiltoihin, kuten makkara nuotion ääreen. Tampereen kaupunki osallistuu niin Tammerfestin, kuin muidenkin festivaalien tekoon monin tavoin. Ohjelmiston ja taiteellisen kentän jätämme ammattilaisille niin kuin pitääkin, mutta festivaalien tekemiseen kuuluu paljon sellaista hommaa, joka parhaimmillaan ei näy, mutta jos sitä ei tehdä niin sitten näkyy ja kuuluu kyllä. Muistetaan yhdessä pitää kaupunki siistinä, niin tänne on tulevaisuudessakin mukava tulla. Tervetuloa Tammerfestiin.

Perttu Pesä, Apulaispormestari

Tammerfest-festivaalilehti on Editor Helsinki Oy:n Tammerfest Oy:lle tuottama lehti. Lehti ilmestyy Aamulehden Valon yhteydessä 18.06.2010, 135 516 kpl jakelulla. Vastaava tuottaja: Nora Helanto, 09 4241 2225, nora.helanto@editorhelsinki.fi. Tuottaja: Valtteri Rantalainen, 09 4241 2223, valtteri.rantalainen@editorhelsinki.fi. Taitto: Pirja Kärki, pirja.karki@editorhelsinki.fi. Toimittajat: Riku Pyhälä, Reea Marjamäki, Tammerfest Oy/Karoliina Mäkinen. Painopaikka: Aamulehti. Editor Helsinki Oy, Huvilakatu 20-22 D, Vanha Ruumishuone, FI-00150 Helsinki, 09 4241 2222, www.editori.fi. Tammerfest Oy, Näsilinnankatu 48 E 4.krs, 33200 Tampere, www.tammerfest.fi


4

Tammerfest 2010 | Ilmoitusliite

4 000 kumiankkaa…

Kuka uikaan v oit toon?

Lauantaina 17 .7. Kehräsaar en sillalta Ta ketaan 4000 mmerkoskee kirk kaan kelta n lasista numeroi Mistä ihmee tua kumia nk stä tässä oike kaa. in on karallista tiety kyse? Tamm erfestin Anksti! Tammerfest Ank karalli on koko perheelle pajaiskilpailu tarkoitettu ar . Rallissa anka t uivat kilpaa radan mukai ennalta määrä sesti ja noin tyn 50 vikkelintä ku tavat huikeita miank kaa luna palkintoja, jo stka useat eri yritykset ovat pirkanmaala tapa htumaan iset la hjoittaneet. oma ankkasi Varmista ajoi ja kannusta se ssa voittoon! Arp osa menee m ajaisten tuotoi uun muassa nu sta orisourheilun den kansainv sekä opiskelij älistymisen tu oikemiseen.

Teksti: Riku Pyhälä | Kuva: Jarmo Katila

Kengänkärjet kohti uusia suuntia

Ankat ovat m yynnissä ja vo ittajat julkaist www.ankkar aan osoittees alli.fi. Tapaht uma on ilmain sa en ja ikärajat on.

L

eningrad Cowboys on uuden ajan edessä. Tötterötukkien keväälle ajoitetut levytyssuunnitelmat menivät uusiksi, kun yhtyeen solisti Tipe Johnson hyppäsi selloheviyhtye Apocalyptican remmiin. Tilalle saatiin Suburban Tribesta tuttu Ville Tuomi. - Vaihdoksen tiimoilta on otettu pieni aikalisä, ja äänitykset siirtyvät tuonne syksyn puolelle. Biisejä ollaan tehty ja demoteltu pikkuhiljaa. Varmaankin kevätpuolella voisi kuvitella, että päästään julkaisemaan jotakin, kertoo kitaristi Varre Vartiainen. Kuusi studioalbumia julkaissut yhtye otti viimeisimmällä albumillaan askelia kohti raskaampaa soundia ja kitaravallit kasvoivat ajoittain komeisiinkin mittoihin. Tulevan levyn tyyli saattaa olla jälleen vaihtelevampi. - Tässä on vähän sellaista ajatusta, että tehdään kenties pieni aikamatka musatyylillisesti lähtökuoppiin, Vartiainen sanoo. - Saattaa olla, että tehdään vähän useampaa tyyliä, ja mietitään sitten, miten ne nivotaan yhteen. Levyn tuottajaksi ja materiaalin nivojaksi on alustavasti ajateltu kitaravirtuoosi Marzi Nymania.

Laaja kokonaisuus Tuomen mukaantulo varmistui melko myöhäisessä vaiheessa ajatellen yhtyeen kesän konsertteja. Laulajalla on riittänyt työtä, sillä hänellä on omaksuttavanaan yhtyeen kaksi erilaista keikkakokonaisuutta: punaarmeijan kuorolla ja ilman. - Ylipäätään ei ole niin simppeliä hypätä tuohon bändiin. Siinä on niin paljon muutakin kuin pelkästään laulaminen – koko hahmo. Vartiainen näkee vaihdoksen positiivisena ongelmana: - Ikävä jättää yksi perheenjäsen pois, mutta toisaalta se pakottaa paiskimaan hommia ja aloittamaan tietyllä tapaa alusta. - Muutos ei rajoitukaan pelkkään solistin vaihdokseen vaan yhtye hakee selkeämpää

kasvojen pesua. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että joudumme menemään takaisin Japani-Australia -osastolle, missä emme ole olleet pitkään aikaan, vuosikymmeneen. Lehmipojat kiertävät alkukesästä muun muassa Tanskassa, Norjassa ja Saksassa. Näistä erityisesti Keski-Euroopan saksankielinen alue on ollut perinteisesti yhtyeen vahvaa aluetta. - On siellä esiinnyttykin, joka vuosi on

festareita tai klubirundi tai useampikin. Ehkä siinä voi olla jotain siinä saksalaisessa mielenlaadussa ja meidän tyylikkyydessä. Takatukka saattaa joitakin viehättää enemmän, Vartiainen naurahtaa.

aisen mukaan hiuksissa ja kengissä on kyse muustakin kuin pelkästä esiintymisasusta. - Se on myöskin tavallaan riitti, mikä tehdään kimpassa. Jokainen duunailee itse, ehostaa parhaaksi katsomallaan tavalla. Vartiainen näkee valmistautumisessa myös selvän eron tavallisempiin yhtyeisiin, joissa kokoonnutaan keinotekoisesti yhteen ennen keikkaa. - Useimmiten jollain on oikeasti pää kipeä, että ei halua tulla. Aina on joku syy: joku on shoppailemassa ja joku missä lie. Meillä ei ole vaihtoehtoa, kun on pakko olla oikeasti paikalla. Se tiivistää sitä tunnelmaa. Yhtyeen keikkakokonaisuus on ollut perinteisesti valtaisa show, mukana on ollut kuoroa, tanssityttöjä ja ilotulitteita. Tampereen keskustorilla järjestettävästä konsertista Vartiainen ei vielä osaa luvata muuta kuin että tytöt ovat mukana. - Ei tietenkään tanssityttöjä voida jättää, eihän meidän bäkkärillä olisi muuten yhtään naisia. Joka tapauksessa yhtye aikoo perehtyä paikallisiin eineksiin keikkaa suunnitellessa. - Tamperehan on mustan makkaran kaupunki. Sitä ei voi ikinä tietää, mitä sen aiheen tiimoilta keksii.

Yhtenä yhtyeenä Ahkerasta ulkomailla kiertämisestä huolimatta yhtyeen ulkoasu säilyy keikasta toiseen moitteettoman tyylikkäänä. Varti-

Onko teidän konttorilla aamiaista? Meilläpä on.

Konttorin perinteinen Tammerfestin varhaisaamiainen 16.-17.7. klo 11-15. 7 euroa. Tervetuloa!

Jäykkä mutta asiallinen festi.

Verkatehtaankatu 5 www.konttori.fi


Mammutin mysteeristä savutuvan tunnelmaan. Kulttuurihistorialliset ja luonnontieteelliset näyttelyt. Monipuolinen museokauppa.

16.1.2011 saakka

Tositarina Välähdyksiä Kuopiosta Kesä–elokuussa yleisöopastus torstaisin klo 13 ja perjantaisin klo 10.30, sisältyy pääsymaksuun.

17.10.2010 saakka

Rubus arcticus Mesimarja

Arvokkaan mesimarjan tie pientareelta pellolle ja kuuluisan liköörin raaka-aineeksi.

30.1.2011 saakka

muovia ja maria 60-luvun suomalaista muotoilua kulttuurihistoriallisen museon kokoelmista.

Isola / Marimekko

Savutuvassa tarinatuokio 16.7.–15.8. ti–su klo 11.30. Miniopastus sisältyy pääsymaksuun. Kauppakatu 23, Kuopio, (017) 182 603. Ti–pe 10–17, ke klo 10–19, la–su klo 11–17. Pääsymaksu 6 / 4 €, alle 7-v. ilmaiseksi


6

Festbab e on en

Tammerfest 2010 | Ilmoitusliite

Laulava suojelija Teksti: Reea Marjamäki Kuva: Warner Music

J

enni Vartiainen ryhtyi loppukeväästä Nettitukinainen-projektin suojelijaksi. Laulaja kehottaa ihmisiä käyttämään maalaisjärkeä tekemisissään. Perheestä, ystävistä ja terveydestä ei hänen mukaansa pidä tinkiä. Laulaja Jenni Vartiainen lähti mukaan Raiskauskriisikeskus Tukinaisen hankkeeseen, jossa paneudutaan hyväksikäytön riskien tunnistamiseen. - Nettitukinainen-projektin vetäjä oli keikallani ja kuuli siellä kappaleeni Nettiin. Hän otti yhteyttä levy-yhtiöön ja kertoi kuinka kyseinen biisi sopisi heidän sivustolleen. Samalla hän pyysi minua projektin suojelijaksi, Jenni kertoo yhteistyön taustoista. - Suostuin välittömästi. Netti tuo kaiken hyvän lisäksi mukanaan myös vaaroja, joita

ihmisten on hyvä tiedostaa ennen kuin laittavat oman elämänsä kaikkien ulottuville, hän valistaa. Jenni ei kuitenkaan halua kuuluttaa mitään erityistä sanomaa. - Kaikessa on hyvä käyttää maalaisjärkeä, hän tiivistää. - Ihmiset eivät netissä ole aina välttämättä niitä, keitä sanovat olevansa. Netissä tapahtuu paljon identiteettivarkauksia ihan jo Facebookin kaltaisilla sivustoilla, hän painottaa. - Vaikka kappaleeni Nettiin saattaa kuulostaa kepeältä pop-kipaleelta, siellä takana on kuitenkin tarina, joka voi monille ihmisille olla hyvinkin todellinen, Jenni selventää. Jenni sanoo olevansa äärettömän onnekas siitä, että niin monet ihmiset ovat kertoneet hänen musiikkinsa vaikuttaneen heihin. - Huikeimmissa tapauksissa se on jopa muuttanut ihmisten elämänsuuntaa, hän iloitsee. - Kun kuulee määrätyn kappaleen oikeanlaisessa tilanteessa, sen voi parhaimmillaan muistaa ikuisesti, Jenni toteaa. Menestyksen mukanaan tuomia asioita Jenni ei halua eritellä. - Positiivisten ja negatiivisten asioiden erotteleminen tai niiden miettiminen ei ole tärkeää. Olen kiitollinen, että saan tehdä tätä. En osaa kuvitella tekeväni mitään muutakaan, hän vastaa pohtiessaan miten ura on vaikuttanut häneen ihmisenä. Tampereella Jenni sanoo vierailleensa viimeksi Pitkä kuuma kesä -ohjelman puitteissa. - Mietin silloin uskaltaudunko Tornadoon. En uskaltautunut, hän paljastaa. Tammerfesteille Jenni ei kuulemma ehdi tällä vierailulla jäämään, sillä kiertue jatkuu Ouluun. - Pispala harjuineen on kyllä ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka, hän suosittelee muille. Festareilla Jenni kehottaa ihmisiä ottamaan kanssaihmiset huomioon. - Ja jos meinaa alkoholia nauttia, niin kuumalla säällä pitää muistaa juoda vettä, hän neuvoo. - Muuten sitten vaan festarihattu päähän ja hilipimpsis!

Vuolteentorilla järjestetään perjantaina 16.7. Tammerfestin mahtava After Work Zumba® -liikuntatunti. Zumba® on nopeasti yleistynyt ja suureen suosioon noussut liikuntamuoto, joka perustuu rytmeihin ja latinotanssiin. Zumba® sisältää monipuolisesti hitaita ja nopeita tanssiliikkeitä, ja yksinkertaisia liikesarjoja, jotka kaikkien on helppo oppia. Zumba® sopii mainiosti kaiken ikäisille ja kokoisille. Ideana on pitää hauskaa ja nauttia zumbaamisen rennosta meiningistä. Tammerfest After Work Zumba® -tapahtuman vetäjänä toimii Hannele Kaperi.

Tam abe Tapahtu merfestiä. It -finalistit läh se te tysohje maketju yhte finaali käyd vät ennakko kie ää is et sekä lisätieto työssä Tamm n Tammerfe rtueelle tuo m sti e a kilpa ilusta: rfestin kanss n avajaispäiv aan fiilistä te www.t rasseil apahtu a. Ennakkokie änä. Festbab le jo en e maketj rt u.fi ja w ueaikataulu -kisan tuotta a ja yleis ww.tam öäänes merfes t.fi.

Tulevan äidin puuhasteluboogie Teksti: Reea Marjamäki | Kuva: Lasse Kurki

K

esän kynnyksellä toisen albuminsa julkaissut Anna Puu ei ota paineita menestyksestä. Laulaja odottaa esikoistaan positiivisella mielellä ja taikoo raskauspahoinvoinnin pois laulamalla. Anna Puun uusi albumi Sahara ilmestyi 26.5. Vaikka ensimmäinen levy oli jymymenestys, erityisiä paineita toista levyä tehdessä ei kuulemma ollut. - Teimme levyä saman porukan kanssa ja samanlaisella puuhasteluboogiella. Tosin nyt jokainen biisi sovitettiin bändinä, Anna kertoo. - Knipin, Jukka Immosen ja Lasse Kurjen kanssa soittelimme kappaleet sellaiseen muotoon, jonka pohjalle oli hyvä lähteä rakentamaan. Pikemminkin arvelutti riittääkö aika, ja riittihän se, hän jatkaa tyytyväisenä. Annan ja hänen miehensä Olli Ripattilan esikoisen syntymän laskettuaika on syksyllä. Esikoisen odotus oli vahvasti mukana myös levynteossa. - Minulla ei onneksi ole ollut mitään suurempaa pahoinvointia, vaikka välillä pitikin laulaessa pitää roskista vieressä ihan vaan varmuuden vuoksi, Anna kuvailee odotustaan. - Yleisen ällötyksen saa kuitenkin taiottua pois laulamalla, mikä on oiva harhautuskeino, hän täydentää. Anna uskoo, että äitiyden ja poptähteyden yhdistäminen tulee sujumaan hyvin. - En näe, että siitä koituisi mitään ongelmaa. Siinähän se lapsi kulkee mukana min-

Satu Sopanen ja Tuttiorkesteri vauhdittaa Lasten Tammerfestia Tammerfestin lastenpäivän pääesiintyjäksi on kutsuttu Satu Sopanen ja Tuttiorkesteri. Heidän viimeisin levynsä ”Tuttirallaa” on valittu Vuoden 2009 Lastenlevyksi ja palkittu myös EMMA-patsaalla. Vuolteentorin esiintymislavalla nähdään tositoimissa myös

nenkai kkea as ennetta !

Itse os allistu in kisa nä, tee an v uo n juont n na 2 0 ajan tö den Fe 08 ja n itä ja to stbabe yt to imin p -k is a ss a . rojektiv imin täysipä Minull iväises e kisa o astaava ti yritt siin ja v li ponn na, my äjä a hdusla iihteen öskin t ä mä n v m uta - en H a u ta a a il m uosimmä kanka aan. Vu alle Fe iset ko oden 2 hän oli nta ktit stba 003 en kin Mis simmä oikeisii s Suom be-kisa toim iselle F n ihmiFestba i hy vä i muut estbab be-kisa nä esii a maa v elle No ssa ei o dellä m n u t y o m t ora t le bikin a myöh allien t iskoke mukse avoin. emmin ikierro t ua m a n Festba s . a t alaisjä a ja , eikä la be-kisa rkistä p valla p Tamm ssa hae ersoon o erfestie s e t e a r a a a n hy vä llista n n ajan. jota on llä asen ta ja pyörä huorta b Totta k mukav teella v eibeä t a i sa n a a katse u arusteto m lla, mu ”babe” aan fiil tta kau viittaa istä ke neus o ikoille m y ö skin ulk n enne n kaik k onä köö ea asen n, Tänä v netta! uonna Festb nen

Mimmit, joka on riemastuttavan hauska kahden rääkkyläläisen karjalaissisaruksen muodostama duo. Myös StaraSkaba – voittaja Tuuli Oikarinen saapuu esiintymään Lasten Tammerfestiin. Esityksistä nauttimisen lisäksi Lasten Tammerfestissa voi askar-

rella oman festarikukan rautalangasta ja kivestä Taitopajan osaavassa ohjauksessa. Myös kaupungin siisteysagentit ovat lupautuneet poikkeamaan tapahtumassa. Pai-

ne itsekin menee, tuleva laulajaäiti arvelee. - Tietysti asiat hieman mutkistuvat, mutta kaikki on omasta asennoitumisesta ja sopeutumisesta kiinni, hän jatkaa. Kesä on Annalle parasta aikaa Suomessa. - Kesä antaa minulle virtaa. Olen vireämpi, kun saan nauttia vihreydestä ja tuoksuista, Anna kuvailee. Hän kertoo myös festareiden kuuluvan olennaisena osana kesänviettoonsa. - Suomalaisista kuoriutuu kesällä leppoisia ihmisiä, joille on mukava esiintyä, hän toteaa esiintyvän artistin näkökulmasta. Paras festarimuisto Annalla on Ilosaarirockista. - Reggae raikaa, ja ystävien ympäröimänä nautiskellaan aurinkoisella hiekkarannalla kylmät juomat kourassa. Ah! Myös Tampereelta Annalla on hyviä muistoja. - Kannattaa käydä käppäilemässä Pyynikin näkötornilla ja syödä kaupungin parhaat munkit, hän sanoo vinkkinä. Tammerfestin aikana Anna aikoo ehdottomasti käydä katsomassa myös muita bändejä. - Lapko kiinostaisi, hän paljastaa suosikeistaan. Kysyttäessä aikooko Anna ensi kesänä kiertää festareita vauva kantorepussa keikkuen, hän vastaa napakasti: - Ehdottomasti ehkä.

kalle kannattaa tulla ajoissa, koska toimintapisteet käynnistyvät jo klo 11.30. Tyynyt tai viltit voi ottaa mukaan katsomoon istuinalusiksi.


Sonera Laajakaista ja Spotify Premium: Rajattomasti musaa koneeseen ja kännykkään kolmeksi kuukaudeksi veloituksetta!

Vain Spotify Premiumissa saat musiikin myös kännykkään!

0€ /3 kk

(norm. 9,95 €/kk)

Nyt kannattaa ottaa Sonera Laajakaista tai nostaa nykyisen kaistan nopeutta. Saat Spotify Premiumin ja rajattomasti musaa kolmeksi kuukaudeksi veloituksetta. Eikä vain tietokoneeseesi vaan myös puhelimeesi, johon voit siirtää lempimusasi ja kuunnella sitä missä vain. Lisäksi voit jakaa soittolistoja Facebookissa kavereidesi kanssa mielin määrin!

Tilaa www.sonera.fi/spotify

Sonera Laajakaistan ja Spotify Premium saat täältä: 1. www.sonera.fi/spotify 2. Myyntipalvelu 0800 133 133. 3. Sonera jälleenmyyjältä: Expert, Gigantti, Sonera Kauppa, Veikon Kone. TeliaSonera Finland Oyj tarjoaa 9.3.–30.6.2010 kaikilla saatavuusalueilla uuden laajakaistaliittymän tilaajalle Spotify Premium -palvelun veloituksetta

3 kuukauden ajan (norm. 9,95 €/kk), minkä jälkeen sopimus jatkuu hinnaston mukaisin hinnoin. Tarjouksen saaminen edellyttää, että uudesta laajakaistaliittymästä solmitaan 24 kk määräaikainen sopimus. Tarjous on voimassa myös nykyasiakkaille, jotka nostavat liittymänsä nopeutta tai solmivat laajakaistaliittymäänsä uuden 24 kk määräaikaisen sopimuksen tilaushetkellä asiakkaalle myynnissä olevien tarjousten ehdoilla tai voimassa olevilla normaalihinnoilla. Kiinteistösopimuskohteissa tarjous on käytettävissä asiakkaille, jotka nostavat liittymänsä nopeutta. Tarjous ei koske Liikkuva Laajakaista -tuotetta. Esimerkiksi Laajakaista Extra normaalisti alkaen 22,90 €/kk + avaus 129 €. Tarkista voimassa oleva tarjous osoitteeseesi. Palvelun nopeus, saatavuus ja hinnat voivat vaihdella alueittain. Tarjous ei koske tarjousaikana irtisanottuja ja samalle henkilölle tai samaan talouteen uudelleen tilattua liittymää tai liittymiä, joiden nopeutta on laskettu tarjousaikana. Tarjous ei ole voimassa yritysasiakkaille.


8

Tammerfest 2010 | Ilmoitusliite

keskiviikko 14.7. KeskustoriN teltta

Vuolteentori

torstai 15.7.

perjantai 16.7.

lauantai 17.7. lauri tähkä & elonkerjuu klo 20.30 martti servo & napander klo 22.30 Ennakko 28 € / Ovelta 30 € Portit auki klo 18.00. K-18

Palava klo 20.30 Popeda klo 22.15 Ennakko 18 € / Ovelta 20 €

neljän suora klo 20.30 Pmmp klo 22.15 Ennakko 20 € / Ovelta 22 €

leningrad cowboys klo 20.30 me and my monkeys klo 22.30 Ennakko 28 € / Ovelta 30 €

Portit auki klo 18.00. K-18

Portit auki klo 18.00. K-18

Portit auki klo 18.00. K-18

Festbabe-finaali klo 16.00 Vapaa sisäänpääsy

irina klo 18.30 jenni vartiainen klo 20.30 Ennakko 15 € / Ovelta 17 € Portit auki klo 18.00 Anniskelualue K-18 Konserttialue ikärajaton

Tammerfest after work Zumba® klo 16.15. Vapaa sisäänpääsy

Mustat enkelit klo 18.30 Klamydia klo 20.30 Ennakko 15 € / Ovelta 17 € Portit auki klo 18.00 Anniskelualue K-18 Konserttialue ikärajaton

Lasten tammerfest klo 12-14 • Mimmit klo 12.00 • Stara-skaba voittaja Tuuli Oikarinen klo 12.50 • Satu Sopanen ja Tuttiorkesteri klo 13.10 Vapaa sisäänpääsy. Ikärajaton

jätkäjätkät klo 18.30 Cheek klo 20.30 Ennakko 15 € / Ovelta 17 € Portit auki klo 18.00 Anniskelualue K-18 Konserttialue ikärajaton

The winyls klo 16.30 flinch klo 18.30 negative klo 20.30 Ennakko 18 € / Ovelta 20 €. Portit auki klo 16.00. Anniskelualue K-18. Konserttialue ikärajaton

Pakkahuone

Olavi Uusivirta klo 21.30 Ismo alanko & teho-osasto klo 24.00 Ennakko 18 € / Ovelta 20 € Ovet auki klo 20.00. K-18

Disco ensemble klo 00.30 Stalingrad Cowgirls klo 22.00 Ennakko 16 € / Ovelta 18 € Ovet auki klo 20.00. K-18

viikate klo 21.00 michael monroe klo 00.30 Ennakko 20 € / Ovelta 22 € Ovet auki klo 20.00. K-18

diablo klo 21.00 stam1na klo 00.30 Ennakko 20 € / Ovelta 22 € Ovet auki klo 20.00. K-18

klubi

Samuli putro ja epilä klo 23.00 Epilä klo 21.00 Ennakko 15 € / Ovelta 17 € Ovet auki klo 20.00. K-18

pikku kukka duo klo 21.00 day eleven herra ylppö & ihmiset Ennakko 15 € / Ovelta 17 € Ovet auki klo 20.00. K-18

Miss monster truck klo 23.00 (Sama lippu kuin Pakkahuoneella) K-18

blake klo 23.00 (Sama lippu kuin Pakkahuoneella) K-18

klubin terassi

kari peitsamo klo 16.00 Vapaa sisäänpääsy

kari peitsamo klo 16.00 Vapaa sisäänpääsy

kari peitsamo klo 16.00 Vapaa sisäänpääsy

kari peitsamo klo 16.00 Vapaa sisäänpääsy

Noste-lava

Noste-lavalla Väinö Linnan aukiolla: Snow White’s Poison Bite, Petra Tikkanen,Vala, Lines of Leaving, Mugshot, George Double Use klo 16.00-21.00. Vapaa sisäänpääsy. Ikärajaton

Lippuinfo ja ikärajat Ikärajat: Ravintoloiden omat ikärajat ovat voimassa festivaalin aikana. Alueiden ja konserttien päiväkohtaiset ikärajat on mainittu ohjelmassa. Vuolteentorin konsertit ovat ikärajattomia. Paikanpäältä löytyy K-18 anniskelualue. Keskustorin, Pakkahuoneen sekä Bilepuiston ikäraja on K-18. Myös M/S Tammerkoski –laiva risteilee K-18 merkkisenä. Lipunmyynti: Ohjelmatiedoista löytyvät kaikki konsertit ja klubit, joihin myydään ennakkolippuja. Tammerfestin ennakkoliput ovat myynnissä Lippupalvelussa: www.lippupalvelu.fi, p. 0600 10 800 (1,83 euroa/min + pvm) tai 0600 10 020 (5,99 euroa/puhelu + pvm), puhelinpalvelu avoinna ma – la 8-21, su ja pyhisin 8-18. YO-talon keikoille voi lisäksi tilata ennakkolippuja netistä: www.yo-talo.fi Lippuja myydään ovelta, jos tapahtumaa ei ole ennakkoon myyty loppuun.

Tammerfest goes viikinsaari MImoth klo 13.00 Shadow will follow klo 13.45 Clefsnake klo 14.30 skin alive klo 15.15 ancara klo 16.00 heijaste klo 16.45 jann wilde klo 17.35 matthau milkojan klo 18.30 Laivalla: The B and the Band, Jaakko Mäentausta. Vapaa sisäänpääsy. Laivalippu 10 €, alle 12v. 5 €

Tammerfest goes viikinsaari Alleycats klo 14.00 Naryan klo 14.45 Tuhkalehto klo 15.30 Rain diary klo 16.15 Silhuetti klo 17.00 Damian Cullen Band klo 17.45 Suicide Love Boat klo 18.35 T.A.P klo 19.30 Laivalla: Piiri, Joonas Lepistö Vapaa sisäänpääsy. Laivalippu 10 €, alle 12v. 5 €

Laiva tasatunnein Laukontorilta, paluu saarelta puolelta.

Laiva tasatunnein Laukontorilta, paluu saarelta puolelta.

Kartta

4. 13.

Kaupungintalo

10. 11.

1.

9.

20.

14.

15. 12.

1. 16. 17.

21.

2.

18.

3.

8. 19.

6.

7.

5.

4,5

8.

7.

2.

6.

1. Keskustori 2. Vuolteentori 3. Pakkahuone & Klubi Tullikamarinaukio 4. NOSTE-lava Väinö Linnan aukio 5. M/S Tammerkoski & TAMMERFEST goes VIIKINSAARI Laukontorin satama 6. Bilepuisto Koskenranta 7. Saha Koskikeskus, Koskenranta

8. Ilves Bar&Night Hatanpään valtatie 1 9. Yo-talo Kauppakatu 10 10. Laterna Puutarhakatu 11 11. Senssi Pirkankatu 8 12. Yökerho Love Hotel Hämeenkatu 10 13. Jack the Rooster Satakunnankatu 13 B 14. Amadeus Tammelan puistokatu 34

15. London Pellavatehtaankatu 8 16. Bricks Hämeenkatu 18 17. Tempo Hämeenkatu 15 18. Café Europa Aleksanterinkatu 29 19. Fall’s Bar & Terrace Kehräsaari 20. Ruma Murtokatu 1 21. Konttori Verkatehtaankatu 5


keskiviikko 14.7.

torstai 15.7.

perjantai 16.7.

SAHAN DISCO - Tammerfest Spesiaali Tanssilattiaa keinuttavat Kosminen DJ, Ystävämme Fyrre, Velipoika ja Yllätysvieras Liput ovelta 5€

Havannan Yöt -karnevaali - Latinorytmit, Bileet • Yhteistyössä Salsa Pasión -tanssikoulu (3 näytöstä) • Mr Carneval - DJ Cliff, DJ Taste (Club Diamond, Sauna Caliente) Liput ovelta 5€

Saha Beach Party Powered By MTV DJ Axl Smith, DJ Madjay Mellin, DJ Mista S (Deluxe) 2pv ennakkolippu 14 €/ Ovelta päivälippu 8 €

ankkaralli klo 14.00 Vapaa sisäänpääsy. Ikärajaton

Saha

SAHAN DISCO - Tammerfest Spesiaali Tanssilattiaa keinuttavat Kosminen DJ, Ystävämme Fyrre, Velipoika ja Yllätysvieras klo 22.00-04.00

Havannan Yöt -karnevaali klo 22.00-04.00

Club Malibu DJ Mista S klo 22.00-04.00

Saha Beach Party Powered By STARA Club Deluxe Tammerfest Special klo 22.00-04.00 Deluxe Aamujatkot - Keittiö auki ja Deluxe DJ’s klo 05.00-09.00

Ilves Bar&Night

Anna Puu Ovet klo 21.00. Show klo 23.30. Ennakko 14 € / Ovelta 16 €

Matti Nykänen & Samurai Ovet klo 21.00. Show klo 23.30. Ennakko 12 € / Ovelta 14 €

Poets of the fall Ovet klo 21.00. Show klo 23.30. Ennakko 15 € / Ovelta 17 €

Lauantain Tammerfestbileet Ilveksessä: DJ Tomi Ovet klo 22.00. Liput ovelta 5€.

Yo-talo

Naurunpaikka goes Tammerfest Stand Up club klo 19.00 MC Zaani, J-P Pirinen, JP Kangas Ovet klo 18.00. Ennakko 12 € / Ovelta 14 €

Naurunpaikka goes Tammerfest Stand Up club klo 19.00 MC Anitta Aho, Arimo Mustonen, Teemu Vesterinen. Ovet klo 18.00. Ennakko 12 € / Ovelta 14 €

Naurunpaikka goes Tammerfest Stand Up club klo 19.00 Mc Riku Sottinen, JP Kangas, Marko Kämäräinen. Ovet klo 18.00. Ennakko 12 € / Ovelta 14 €

Naurunpaikka goes Tammerfest Stand Up club klo 19.00 Mc Tommi Mujunen, Arimo Mustonen, Ilari Johansson Ovet klo 18.00. Ennakko 12 € / Ovelta 14 €

lapko i walked the line Ovet klo 21.00. Show klo 22.00. Ennakko 13 € / Ovelta 15 €

Francine Barbe-Q-Barbies Ovet klo 21.00. Show klo 22.00. Ennakko 13 € / Ovelta 15 €

Freak kitchen Dogsafe Ovet klo 22.00 Ennakko 13 € / Ovelta 15 €

Big POP DJ:t Sami & Riku Ovet klo 22.00 Liput ovelta 5 €

Laterna

Absoluuttinen nollapiste klo 24.00. Ovet klo 21.00. Ennakko 12 € / Ovelta 14 €

sweet jeena & her sweethearts klo 24.00 Ovet klo 21.00. Ennakko 12 € / Ovelta 14 €

Kaikukasti klo 24.00 Ovet klo 21.00. Ennakko 10 € / Ovelta 12 €

M/S Tammerkoski

nääsImpro Lähtö Laukontorin satamasta klo 19.00. Risteilyn kesto n. 3 h. K-18. Liput 20 €.

tumppi varonen & problems? Lähtö Laukontorin satamasta klo 19.00. Risteilyn kesto n. 3 h. K-18. Liput 20 €.

sir elwood duo Lähtö Laukontorin satamasta klo 19.00. Risteilyn kesto n. 3 h. K-18. Liput 20 €.

Senssi

maija vilkkumaa klo 24.00. Ovet klo 22.00. Ennakko 12 € / Ovelta 14 €

Chisu klo 24.00. Ovet klo 22.00. Ennakko 12 € / Ovelta 14 €

fintelligens klo 24.00. Ovet klo 22.00. Ennakko 12 € / Ovelta 14 €

Yökerho Love Hotel

Tammerfestin viralliset jatko­bileet: DJ AJ klo 22.00-04.00. Liput ovelta 5€.

Tammerfestin viralliset jatko­bileet: Summer of Love klo 22.00-04.00. Liput ovelta 5€.

Tammerfestin viralliset jatko­bileet: DJ AJ & Sampi klo 22.00-04.00. Liput ovelta 8€.

Tammerfestin viralliset jatko­bileet: DJ AJ & Sampi klo 22.00-04.00. Liput ovelta 10€.

(ravintola.fi-kortilla ilmainen sisäänpääsy ennen klo 24.00)

(ravintola.fi-kortilla ilmainen sisäänpääsy ennen klo 24.00)

(ravintola.fi-kortilla ilmainen sisäänpääsy ennen klo 23.00)

(ravintola.fi-kortilla ilmainen sisäänpääsy ennen klo 23.00)

Jack the Rooster

Metallica Tribute by the Four Horsemen klo 22.00. Liput ovelta 6€

Van Halen Tribute feat. Taage Laiho (Kilpi) klo 22.00. Liput ovelta 6€

Bon Jovi Tribute klo 22.00. Liput ovelta 8€

Guns N’ Roses Tribute feat. Vince (White Flame) klo 22.00. Liput ovelta 8€

Tammerfestin Päätösjamit klo 23.30. Vapaa sisäänpääsy

Amadeus

Snowhite support: Remins klo 21.00. Vapaa sisäänpääsy

Red Hot Chili Peppers Tribute klo 21.30. Vapaa sisäänpääsy

Aerosmith Tribute feat. Vince (White Flame) klo 21.30. Vapaa sisäänpääsy

Iron Maiden Tribute feat. Taage Laiho (Kilpi) klo 21.30. Vapaa sisäänpääsy

Tammerfestin Päätösjamit klo 21.00. Vapaa sisäänpääsy

London

Janne Hurme & House Band Ovet klo 22.00. Show klo 24.00. Liput ovelta 7€

Highboy Ovet klo 22.00. Show klo 24.00. Liput ovelta 7€

DJ Pali Ovet klo 22.00. Liput ovelta 5€

DJ Pali Ovet klo 22.00. Liput ovelta 5€

Bricks

Bookie Wookie Kings plays AC/DC Ovet klo 16.00. Show klo 24.00. Liput ovelta 5€

Sami Saari Ovet klo 16.00. Show klo 24.00. Liput ovelta 7€

DJ plays Disco Classics Ovet klo 16.00. Show klo 22.00. Liput ovelta 10€

DJ plays Disco Classics Ovet klo 16.00. Show klo 22.00. Liput ovelta 10€

Tempo

Chili & Chill @ terrace Ovet klo 12.00. Show klo 19.00. Vapaa sisäänpääsy

Tropical Thursday - DJ & Live Drums Ovet klo 12.00. Show klo 19.00. Vapaa sisäänpääsy

Terry De Coteau & Italo Jose “The Boys from Brazil” (SAX & GTR) Ovet klo 12.00. Show klo 19.00. Vapaa sisäänpääsy

Down By The Tempo: Plauge DJ’s Ovet klo 12.00. Show klo 19.00. Vapaa sisäänpääsy

Café Europa

Lovable people, music, food & atmosphere klo 12-02. Vapaa sisäänpääsy

Lovable people, music, food & atmosphere klo 12-02. Vapaa sisäänpääsy

Lovable people, music, food & atmosphere klo 12-03. Vapaa sisäänpääsy

Lovable people, music, food & atmosphere klo 12-03. Vapaa sisäänpääsy

Fall’s Bar & Terrace

Hauli Bros Band Ovet klo 15.00. Show klo 21.00. Vapaa sisäänpääsy

REINO-klubi feat. Jukka Leisti Ovet klo 15.00. Show klo 21.00. Vapaa sisäänpääsy

Summer in the Riverside Ovet klo 15.00. Vapaa sisäänpääsy

Summer in the Riverside Ovet klo 15.00. Vapaa sisäänpääsy

Anniskeluravintola Ruma

Villi kantapäät (Suomirock klassikot) Ovet klo 18.00. Show klo 22.00. Liput ovelta 3€

Parasite City klo 22.00 Ovet klo 18.00. Show klo 22.00. Liput ovelta 3€

The Grammers klo 22.00 Ovet klo 18.00. Show klo 22.00. Liput ovelta 7€

DJ KimiK klo 21.00 Ovet klo 18.00. Show klo 21.00. Liput ovelta 7€

Bilepuisto Bilepuisto bailaa aamusta iltaan

(ravintola.fi-kortilla 5€)

(ravintola.fi-kortilla 5€)

lauantai 17.7.

sunnuntai 18.7.

Saha Beach Party powered By STARA Club Deluxe Tammerfest Special! - hiphop, rnb & good music. Club: DJ Mista S (resident), DJ K2 (100%/Salute ent.), DJ Young Smith (The Flyest). BBQLounge: DJ Juels (MMEN), DJ Special K, Jam-A-Holics. 2pv ennakkolippu 14 €/ Ovelta päivälippu 8 €

jarkko martikainen Lähtö Laukontorin satamasta klo 19.00. Risteilyn kesto n. 3 h. K-18. Liput 20 €.

(ravintola.fi-kortilla 5€)

Haussii ja Nakkei - Powered By Tampereen Lihajaloste spesiaali efterfesteily DJ KimiK, DJ Tommi A, Cook John Rampa

Tammerfest goes mobile mobi.tammerfest.fi

Tammerfestin päätösdisco: DJ AJ & Sampi klo 22.00-04.00. Vapaa sisäänpääsy


10 Tammerfest 2010 | Ilmoitusliite

Ismo Alanko & Teho-osasto juhlistavat pyöreitä vuosia

I

smo Alangolla on tänä kesänä edessään kolmaskymmenes festarikesänsä ja sen kunniaksi Tammerfestin yleisö saa nauttia ainutlaatuisesta konsertista ja kokoonpanosta. Ismo Alanko Teholla –duo, joka koostuu Ismosta ja perkussionisti Teho Majamäestä, laajenee kesäksi kokonaiseksi Teho-osastoksi. Lavalle nousevat herrojen kanssa Ismo Alanko Säätiö -ajoilta tutut Timo Kämäräinen ja Jape Karjalainen. Uutena jäsenenä nähdään lyömäsoitinvirtuoosi Zarkus Poussa. Alangon ja Majamäen historia ulottuu pitkälle. - Ismo pyysi minut muusikoksi IRTI -albuminsa levytykseen vuonna 1996, Majamäki kertoo. Sittemmin sama kokoonpano keikkaili nimellä ”Ismo Alanko ja Vapaat soittajat”. Miehet tapasivat Jouko Hohkon isännöimällä treenikämpällä, jossa Teho treenasi tuolloin omia juttujaan.

Tunnelma ratkaisee Majamäki tunnetaan laaja-alaisena ja monikulttuurisena lyömäsoitintaiteilijana, joka tuo oman selkeän mausteensa Ismon tunnettuun soundiin. Eritaustaisten soitinten yhdistely luo myös haasteita kaksikon musiikintekoon. - Useat eri kulttuurien – esimerkiksi intialaiset ja afrikkalaiset – lyömäsoittimet ovat niin sanottuja yhden sävellajin soittimia ja hyvin sidottuja johonkin tiettyyn sävelkorkeuteen ja -asteikkoon. Niiden

Teksti: Riku Pyhälä | Kuva: Harri Hinkka yhdistämisessä länsimaisten tasavireisten soittimien kanssa on paljolti kiinni kyseisen kappaleen sävellajista, harmoniasta ja tunnelmasta, Majamäki summaa. Lempisoittimekseen Majamäki nimeää Udu-rummun. - Udu on hyvin herkkä ja hiljainen soitin ja sen musiikillisessa luonteessa yhdistyy tavallaan basso ja rummut - sillä voi luoda pehmeitä bassolinjoja groovaavien savisten perkussiosoundien pohjalle samanaikaisesti.

sa suhteessa intensiteettiä ja yhtyeen groovaavaa kelluntaa. Tampere on ollut Majamäen mukaan aina hyvä kaupunki keikoille ja hänen mieleensä nousee hienoja keikkamuistoja aina 80-luvun lopun HC Andersenin keikoista lähtien.

- Tamperelaiselle yleisölle suurkiitos! Tervetuloa ainutlaatuiseen konserttiin joka on laadittu erityisesti vain tämän kesän keikkoja varten - Ismon 30-vuotisfestarikesän kunniaksi. Tulevaisuudesta ei ole taas takeita...

Duosta yhtyeeksi ”Teho-osaston” perusideana on Majamäen mukaan olla laajennettu versio ”Teholla” –duon soundista. - Tuossa on selkeä linja etenkin Onnellisuus -albumin biisien kohdalla, joita kesän settiin tulee aika paljon, Majamäki sanoo. - Ismon vanhemman matskun kanssa asia on tietysti eri, koska teemme biiseistä täysin uudet sovitukset tälle ryhmälle luontaisella tavalla ja kaivamme settiin biisejä, joita ei olla kuultu livenä pitkään aikaan. Kokonaisuudessaan biisejä on tulossa settiin koko Ismon kolmenkymmenen vuoden tuotantokauden varrelta. Duon ja bändin välillä on Majamäen mukaan selkeitä eroja. Duossa Teho ja Ismo ovat tilanteen ytimessä koko ajan täydellisellä intensiteetillä, kun taas bändin kanssa he voivat fiilistellä ja maalailla biisejä vapaammin junan jatkaessa matkaa heistä riippumatta. - Kahden viikon treenien jälkeen voisin sanoa, että bändissä on mielestäni sopivas-

Michael Monroe Teksti: Riku Pyhälä | Kuva: Ville Juurikkala

P

aljon voitaisiin kertoa tämän yhtyeen taustoista: tarinoita Hanoi Rocksista, aidosta rock n’ roll -elämästä, menetyksistä ja menestyksistä. Aloitetaan perusteista. Hanoi Rocksin tien päättymisen jälkeen yhtyeen solisti Michael Monroe perusti tämän vuoden alussa oman yhtyeensä, joka kantaa hänen nimeään. Myös yhtyeen muiden jäsenten taus-

tat ovat vakuuttavaa luettavaa. Mukana on muun muassa Hanoi Rocksissa soittanut basisti Sami Yaffa, kitaristeina toimivat The Wildheartsista tuttu Ginger sekä Steve Conte New York Dollsista, ja rumpujen takaa löytyy The Chelsea Smilesissa soittanut Karl Rockfist. Yhtyeen taustalla on siis melkoinen siivu rockmusiikin historiaa ja vielä suurempi annos asennetta. Kokoonpanot ja ihmiset saattavat vaihtua, mutta rock n’ roll pysyy.

en Tammer fest risteilee jälle 7.7. Pyhäjärven aalloilla 14.-1 Ohjelmassa: Täysi-ikäisille, niin nuorille kuin elämän an Ke 14.7. NääsImpro konkareillekin tarjota ja a tav kat nna tänä vuo nen & Problems? a To 15.7. Tumppi Varo monipuolinen ohjelm o M/S Tammerkosken Pe 16.7. Sir Elwood Du risteilyillä. Risteilyjä ainen än jokaisena järjestetä satäamastaLa 17.7. Jarkko Martik torin tö Laukont-pä Läh ivän Tammerfes 3 n. on to kes yn teil 0. Ris 19.0 klo .-17.7. 14.7 h. Liput 20 €. Ikäraja 18


12 Tammerfest 2010 | Ilmoitusliite

Teksti: Riku Pyhälä | Kuva: David Black

Lapko – rapakon takaa isoihin soundeihin

H

arjavallasta ponnistavan Lapkon neljäs albumi, A New Bohemia, julkaistiin maaliskuussa ja yhtye on keikkaillut sen jälkeen ahkerasti koko kevään ajan. Albumi äänitettiin New Yorkissa ja sen tuottajana toimi yhdysvaltalainen D. James Goodwin, joka on tehnyt yhteistyötä muun muassa Norah Jonesin ja The Braveryn kanssa. Bändin rumpali Heikkonen kertoo sopivan tuottajan löytyneen – kuinka ollakaan – juuri Tampereelta: - Päädyimme keikan jälkeen Yo-talolle ottamaan muutamat oluet ja juttelimme Jamesin agentin kanssa. Hän suositteli Jamesia. Silloin ei puhuttu enempää, mutta kun tuli ajankohtaiseksi alkaa etsiä tuottajaa, muistimme Jamesin, otimme yhteyttä ja lähetimme demoja. James halusi tehdä projektin välittömästi. Heikkosen mukaan Goodwin oli äänityksissä vahva isähahmo, joka tarvittaessa potki yhtyettä eteenpäin, mutta jätti musiikinteon bändille itselleen.

Isot soundit haltuun Uusimmalla levyllä soundit ovat kohonneet astetta suuremmiksi, ja tämä on tuonut uu-

insaari! k i i V s e t fest Go merfes Tammer nut Tam a Tama a s a s n n

lästä, ja Heikkonen myöntääkin kiertueen alussa olleen vaikeuksia. Nyt säädöt ovat alkaneet käydä jo luontaisesti ja Heikkonen uskaltaa olla itsevarma: - Kesän festareilla soitto tulee olemaan jo aika vakuuttavaa. Erityisesti hän nostaa uudelta albumilta Horse and Crow ja I Don’t Even Kill –kappaleet vahvoiksi keikkasuosikeiksi.

Innolla Tampereelle

sia haasteita livetoteutukseen. - Kaikesta palautteesta päätellen soundit toimii välillä vähän liiankin hyvin, Heikkonen sanoo ja muistelee naureskellen kotimaisen musiikkilehden livearviota, jossa soitto oli arvioitsijan mukaan kuulostanut kuin levyltä ja isoista stereoista soitetulta.

Yhtye ei kuitenkaan suinkaan kanna keikoilla kovalevyraituria mukanaan. - Me ollaan panostettu aika paljon siihen, mitä meidän soittimista lähtee. Kaikki elementit on 70 prosenttisesti mukana livenä, ja me teemme ne soittamisen ohella. Uusien elementtien haltuunotto on ollut työ-

Tampereeseen yhtyeellä on vuosien varrelta muodostunut tiivis suhde. Toisen levyn aikoihin yhtye kävi vuoden aikana seitsemän kertaa soittamassa Tampereen klubilla. - Tampere on ollut yksi meidän vahvimmista paikoista, ja jos puhutaan isoista kaupungeista, niin varmaan parhaita. Meillä on ollut aina tosi hyvä meininki Tampereella päin, ja ollaan aina tultu innoissamme sinne soittamaan. Tampere on kohdellut meitä hyvin.

Teksti: Riku Pyhälä | Kuva: Jussi Puikkonen

Disco Ensemble tarjoaa hyvää kaaosta

lku vuon esänä a , ! Tänä Viime k i jatkuu Viikinsaareen r a a s in k n ii te a e V ll ik s e d Go ytyy jä ja bän in t levittä a pidempänä, u s k fe a r n e a m ajemp si kerta la k a in k o r a r mutt nin ve aan mo iin Tam taukselt vuonna. ntyy n ä ä in r ä e u n k k e keja valle edellis aaren la ground-suosik ttaneita Viikins er vu d a n a s u omia helnimeä änkin pereen insaari k m ii m V e n s e e o nin, jo G ja s t o myö merfes au Mik h m a tt a T n, . M ä mm. eijastee yhtyeit ojanne oatin, H lv B in a e d k v n y o ä r lii tä isen b uicide L timantt ilden, S n u W u n m n Ja nen , ja mo autikille n T.A.P:n ka pikn rviik ! a jä in v , e voim entistä paikall ik s ii m s r u u on rock Saav aren n ja kunn lipun iikinsa ta s V a r u n e a a tima västä s llä laiv ista, hy ä pelkä maisem . Kaikki täm ista musiik a! ll a n hin taulut:

J

os etsitään yhtyeitä, jotka viime vuosina ovat saaneet festivaaliyleisönsä riehumaan ja tanssimaan, Disco Ensemblea ei voi olla mainitsematta. Ulvilasta lähtöisin oleva yhtye julkaisee tätä kirjoittaessa pian järjestyksessään neljännen albuminsa, The Island of Disco Ensemble. Yhtyeen basistin, Lasse Lindforsin, mukaan keikkanälkä on jo kasvamassa. - Levy on ollut tässä vaiheessa pari kuukautta valmiina. Kevät on ollut sellaista odottelua ja valmistelua. & aika opealinja.fi t jä Varsinaiset äänityssessiot ty a n a ii s www.h toja, es u Viikin in Lisätie mmerfest.fi ja n. Laivalipp ne olivat kuitenkin Lindforsin n tu sa to a www.t ma on ikäraja v. 5 €. Laivat ta mukaan helpompi prosessi 2 Tapahtu , lapset alle 1 sta puolelta. € re kuin aikaisemmilla levyillä. reen 10 rilta, paluu saa to Laukon Albumi äänitettiin tällä kertaa pidemmällä ajanjaksolla ja kokonaan Suomessa, muun muassa Helsingissä. Ratkaisu antoi mahdollisuuden ottaa välillä etäisyyttä levyntekoon ja päästä kotiin nollaamaan.

Kohti yhtenäistä kokonaisuutta

Hekumallisia keikkoja

Uudella albumilla on Lindforsin mukaan tavoiteltu aiempaa yhtenäisempää kokonaisuutta eikä mihinkään radikaaleihin suunnanmuutoksiin ole lähdetty. Kaikesta päätellen yhtye on alkanut löytää itsensä ja sitä osaltaan kuvastaa myös uuden levyn voimakas kansi. Kansitaiteen takaa löytyy yhdysvaltalainen taiteilija Ryan Browning, jonka Birth of an Island -teoksen yhtye on ostanut omakseen. Maalauksessa komeilevan liekehtivän saarekkeen merkityksiä Lindfors pohdiskelee ujosti: Kai siinä voi nähdä bändin, sehän on aika uniikki yhteisö. Suurin osa uuden albumin kappaleista odottaa vielä ensikastettaan keikkayleisön edessä, mutta esimerkiksi jo viime kesänä keikoilla soitettu So Called on osoittautunut vahvaksi livevedoksi. - Yleensä levyllä on aina joitakin biisejä, joiden livetoteuttaminen on vähän vaikeampaa. Tällä levyllä tuntuu, että kaikki biisit toimivat livenä aika hyvin.

Lindfors innostuu Tammerfestin asetelmasta, jossa yksittäinen klubikeikka on osa laajempaa festaria. - Parhaimmillaan yleisö on ehkä hieman vapautuneempaa, kun se pääsee siihen festarimoodiin. Lisäksi yhtye on Lindforsin mukaan klubikeikoilla intiimimmässä kontaktissa yleisöön ja menokin on usein yltynyt intensiivisemmäksi kuin ulkolavoilla. - Tavallaan siinä tulee molempien hyvät puolet. Muutoinkin yleisö on ollut Tampereella Lindforsin mukaan legendaarista ja keikat hekumallisia: - Kun me ollaan tehty Suomen klubirundi niin kyllä se on aina ollut rundin kohokohtia. Siellä on aina ollut sellaista hyvää kaaosta!

Hyvää festarikesää toivottaa Pirkanmaan aluetoimisto www.jhl.fi • Rautatienkatu 10 TAMPERE • Puh. 010 7703 620


Aurinkoiseen festarikesään... Gimme5

39,50

65€

turkoosi ja t.ruskea

punainen, t.pun., vihreä, lila, sininen ja musta

39€

65€

musta

89,50€ ParkWest

59,50

119€ ...sateen sattuessA Meiltä löydät festarille myös trendikkäät kumisaappaat!

Hämeenkatu 13. ma–pe 10–19, la 10–17


14 Tammerfest 2010 | Ilmoitusliite

NOSTE-LAVA 2010 • Bubbling under(ground) • Tammerfestin NOSTE-lavalla tarjoillaan tänäkin vuonna vaihtoehtona isompien bändien keikoille showcasekeikkoja underground-artisteilta ja -bändeiltä, jotka ovat jo näyttäneet kyntensä mm. bändiskabojen finaaleissa, kriitikoiden ja bloggaajien hehkuttamina ”tulevaisuuden toivoina” tai genrensä nousevina kulttibändeinä. NOSTE-lavalle on saatu haalittua mielenkiintoisia populaarikulttuurin valtavirrasta poikkeavia esiintyjiä joka puolelta Suomea. Tällainen tilaisuus nähdä kerralla uusia nousukkaita Joensuusta Helsinkiin ja Oulusta Turkuun onkin tamperelaisille ainutlaatuinen mahdollisuus ja vielä ilmaiseksi, oman kylän huomisen lupauksia unohtamatta. Esiintyjät ja heidän musiikkinsa kattavat laajan kirjon tyylisuuntia indie-alternative-rock-punk-emo/screamo- kentältä, mutta joukossa on myös laadukkaita akustisia singersongwriter-esiintyjiä antamassa vastapainoa tiukoille nuorille energisille paahtajille.

Poets of the Fall ravistelee irti rutiinista Teksti: Riku Pyhälä | Kuva: Tia Öhman

P

oets of the Fall julkaisee uuden albumin. Yhtyeen uusi albumi menee suoraan listaykköseksi. Yksi levyn kappaleista julkaistaan huippumenestystä havittelevassa tietokonepelissä. Bändi kiertää menestyksekkäästi ulkomaita myöten. Poets of the Fallin kohdalla tällaisiinkin uutisiin voisi alkaa jo tottua. - Tämän levyn kohdalla ollaan tajuttu ottaa enemmän aikaa itsellemme, kertoo yhtyeen laulaja Marko Saaresto. - Nyt me tehtiin projektia yli vuosi, ja se on ollut aika hyvä meille, koska me tehtiin toinen ja kolmas levy neljässä kuukaudessa per levy. Saaresto myöntää, että liioista tottumuksista pyritään nyt aktiivisestikin eroon. - Kyllä me sitä rutiinia yritetään aina purkaa. Koitetaan miettiä jotain, mikä olisi meille uusi juttu, mitä halutaan kokeilla: joku soundimaailma tai uusia soittimia.

Uuden ja vanhan risteyksessä Tapahtuma on ilmainen ja ikärajaton. Paikka: Väinö Linnan aukio, Finlayson. Lisäinfo, esiintyjät ja ennakkomaistiaiset: http://myspace.com/independentsoundsoy

EN ROKKAAMISTA LOPETTAA VOI LAIN i la in a lopett aa vo En ro kk aa mi st ks sa in
 ja ah nl t sy nn yi Mä mojo-v oi ma ta ra a tsin mutt a ki Re mu antoi ro ä ön -y ky my rs Jo hn Foge rt y an ma ta it ne uv oi so Kari Peitsamo esiintyy perinteiseen tapaaan jokaisena Tammerfest-päivänä Klubin terassilla.

Neljännen julkaisun jälkeen yhtyeen biisirepertuaari alkaa olla varsin mittava. Keikoilla yhtye on pyrkinyt soittamaan mahdollisimman paljon uutta materiaalia.

- Välillä, esimerkiksi festareilla tai tilaisuuksissa saattaa olla määritelty soittoaika, että emme pääse vetämään uutta levyä kokonaan, Saaresto sanoo ja lisää heti perään, että vanhoja tuttuja biisejä täytyy tietysti myös soittaa. - Kyllä nekin tuntuu itsestä freeseiltä, kun emme mekään ole niitä yli vuoteen soittaneet. Uudet biisit ovat uponneet Saareston mukaan hyvin yleisöön. - Taannoin on ollut sellaisiakin keikkoja, että jengi on tunnistanut Carnival of Rustin, mutta muut biisit samalta levyltä ovat saaneet ne ymmälleen. Sellaista ei ole ollut tällä levyllä, vaan hyvin on oltu introsta lähtien mukana.

Erilaisia yleisöjä, keikkapaikkoja ja keikkoja Yhtye on kiertueellaan ehtinyt tänä keväänä Suomen ja Euroopan lisäksi Venäjälle. Saareston äänestä kuultaa positiivinen innostus, kun puhutaan venäläisyleisöstä. - Kyllä se meininki siellä muuttuu, on ne aika villejä. On meillä ollut hyviä keikkoja Suomessakin, parhaimmillaan ihan samaa meininkiä. Mutta on ne kyllä jän-

Freak Kitchen Teksti: Riku Pyhälä | Kuva: Lennart Sjöberg

M

elodisen ja arvaamattoman hevin ystävät saavat mannaa korvilleen, kun ruotsalainen Freak Kitchen tuo kattauksensa Yo-talolle nautiskeltavaksi. Yhtyeen esiintymiset ovat keränneet kiitosta Suomessa ja edellisen Tampereen vierailun jälkeen yhtye kutsuttiin uudelleen paikalle, nyt Tammerfestiin. Genrerajoja jazzin, popin ja metallin hybridillä rikkova yhtye on julkaissut jo

seitsemän pitkäsoittoa, mutta nykyisellä kokoonpanolla ollaan vasta kolmannen albumin kohdalla. Kolmijäsenisessä bändissä vaihtuivat neljännen levyn jälkeen sekä rumpali että basisti, joten kyseessä on ollut todellinen muutos. Muutos on kuitenkin avain uusiin ulottuvuuksiin. Jos ironmaidenit ja metallicat ovat alkaneet tuntua vanhan toistolta, kannattaa suunnata Yo-talolle vilkaisemaan, miten hevin saralla availlaan uusia suuntia naapurikansan voimin.

niä tyyppejä. Jokaisella maalla on hänen mukaansa oma tapansa nauttia keikkatilanteesta: suomalaiset kuuntelevat enemmän musiikkia, kun taas toiset riehuvat ja toiset laulavat mukana. Ilves Bar&Nightissa kuultavan keikan settilistasta Saaresto ei uskalla vielä lupailla, mutta esimerkiksi akustista soitantaa kuullaan varmasti. - Uudella levyllä on niin paljon biisejä, mitä pystyy vetämään akustisesti. Saaresto kertoo nauttivansa erityisesti klubitilanteen mahdollisuudesta fiilistellä ja jamitella, kontrastina ulkoilmafestareiden tykitykseen. Yhtye on Tammerfestin konkareita. - Siellä on ollut aina todella paljon yleisöä ja iloista sakkia, joka kuuntelee musaa mielellään. Saaresto lähettääkin kesäisiä terveisiä tamperelaisille: - Hyvää kesää kaikille, koska nythän tämä näyttäisi alkaneen. Toivottavasti ihmiset saavat uida Pyhäjärvessä ennen syksyä!


Kysy majoituspaketteja!

OLE FESTIEN AITIOPAIKALLA! Sokos Hotel Ilves Hatanpään valtatie 1, Tampere Hotellin tankkauspisteet: Amarillo, Fransmanni, Ravintola Masuuni, Pub Ukko Nooa, Ilves Bar&Night

Sokos Hotel Tammer Satakunnankatu 13, Tampere Hotellin tankkauspisteet: Ravintola Trattoria Tammerin Puisto, Bar&Bistro Vihtorin kirjasto

Sokos Hotel Villa Sumeliuksenkatu 14, Tampere

Sokos Hotels Myyntipalvelu: ark. klo 8-20, puh. 020 1234 600 www.sokoshotels.fi Puhelut lankapuhelimesta 0,0821 €/puh + 0,02 €/min. Matkapuhelimesta 0,0821 €/puh + 0,149 €/min.

Tammerfest 2010  
Tammerfest 2010  

Sisältää vuoden 2010 festariohjelman ja bändihaastatteluja.

Advertisement