Page 1

Ihon Hyvinvointi on Editor Helsingin tuottama kaupallinen asiantuntijajulkaisu.

IHON HYViNVOINTI EXTRA

Maaliskuu 2021 Ihon hyvinvointi -extra on Editor HelsiNGIn tuottama asiantuntijajulkaisu. Editor Helsinki on itsenäinen yritysviestinnän asiantuntija.

Vastaava tuottaja mikaela kennäsmäki | AD Jenni Hyttinen Toimituksellinen työ Maija-Liisa Saksa, Maarit Seeling, Kati Keturi Painopaikka Sanomapaino 2021

Editor Helsinki Oy | www.editorHELSINKI.fi | Valtteri Rantalainen p. 040 561 7703 tuotanto@editorhelsinki.fi

Saaren Taika tekee ihmeitä Saaren Taika -ihonhoitotuotteet ovat tuoneet helpotusta jo tuhansille ihon ongelmista kärsiville.

s. 4 Suojaa ihoa! Liiallista aurinkoa kannattaa välttää, sillä UV-säteily aiheuttaa ihosyöpää ja tuhoaa ihon tukikudosta kollageenia veltostuttaen sitä. s. 2.

Superfoodia iholle Luonnon oma tehotuote sopii kaikille ihotyypeille ja monenlaiseen kauneudenhoitoon. s. 3.

Ihonhoidossa pitää pureutua taustasyihin pelkkien oireiden sijaan – myös etänä Kiireisessä ja epävarmassa maailmassa tarve rauhoittumiseen ja pysähtymiseen korostuu. Ihohoitola Lupaus haluaa edistää asiakkaidensa kokonaisvaltaista hyvinvointia ja kohdata heidät kiireettömästi. dolliset kosmetologit tekisivät yhteistyötä koko hoitoketjun laajuudelta. – Käytämme sertifioituja luonnonkosmetiikkatuotteita ja uskomme ihon luonnolliseen kauneuteen. Paras palaute työssäni on, kun vaikkapa aknesta kärsivä ihminen saa apua vaivaansa, sillä on iso merkitys ihmisen itsetunnolle. Perusluonteeni on sellainen, että haluan selvittää syitä ja seurauksia, oppiminen on jatkuvaa.

Teksti: Kati Keturi

Ihonhoidon todellisen ammattilaisen perustama hoitola keskittyy ihmiseen kokonaisuutena, sillä ihmisen iho kertoo aina jostain. Pitkä ura farmaseuttina, kokemus iho-ongelmista sekä laaja kiinnostus kemiaa ja raaka-aineita kohtaan tarkoittavat, että asiakas on osaavissa käsissä. – Farmaseutin työnkuva alkoi muuttua. En halunnut vain ojentaa reseptilääkettä asiakkaalle, ihonhoito kun ei ole pelkkää lääkitsemistä. Itsekin atoopikkona tutustuin

kaikkiin ihokoulutuksiin, mitä Suomessa on ja tutkin innostuneena alaa kauttaaltaan. Pitkän harkinnan jälkeen opiskelin nelivitosena kosmetologiksi, kuvailee Lupauksen perustaja Tarja Kivinen. Ihohoitojen tekemisen ilo yllätti Kivisen jo alussa. Lupauksen tiloissa asiakkaaseen käytetään aikaa ja asioita tarkastellaan laajemmin. Aito holistisuus onkin tärkeää niin hänelle kuin asiakkaillekin. Hän toivoo myös, että jatkossa ihotautilääkärit ja ihonhoi-

Osaavien ammattilaisten ihonhoitoa

Lupaus aloitti vastikään videokonsultaatiopalvelun, jota on helppo käyttää ajasta ja paikasta riippumatta. Omien sanojensa mukaan yllättävän työlään prosessin tuloksena Kivinen kehitti viime vuoden aikana maailmanlaajuisestikin ainutlaatuisen luonnonkosmetiikan tietokannan. Sen avulla asiakkaiden ihonhoidon haasteita ratkotaan poikkeusaikoihin sopivasti nyt myös etänä. – Tietokantaa luodessani

mietiskelin sitä, miten tietty hoitotuote vaikuttaa toisiin tuotteisiin ja onko niiden yhdistelmässä ristiriitaa. Olemme tehneet hoitolassa ihokonsultaatioita pitkään, joten itse prosessi on tuttu. Etäkonsultaatio pyöri pitkään mielessäni ja Business Finlandin rahoituksen tuella se onnistui. Käymme läpi asiakkaan ihonhoidon, tuotteet ja rutiinit mahdollisten iho-ongelmien lisäksi. Seuraamme myös antamiemme suositusten vaikutusta. Tietojärjestelmän turvallisuus on huippuluokkaa ja konsultaatiossa läsnä on aina ammattilainen, ei tietokone. Kiireettömässä keskustelussa pääsemme pureutumaan pelkkien oireiden hoidon sijaan mahdollisiin taustasyihin. Siitä holistisessa ihonhoidossa on kyse!

www.ihohoitolalupaus.fi www.lupauspuoti.fi

Ihohoitola Lupauksessa uskotaan holistiseen ihonhoitoon.


Ihon Hyvinvointi on Editor Helsingin tuottama kaupallinen asiantuntijajulkaisu.

2 IHON HYVINVOINTI

Pakkaset lisäävät ihonhoidon tarvetta Talven pakkaset ja kuiva huoneilma tuntuvat jälleen monen ihossa kiristyksinä, kutisemisena, hilseilynä tai jopa halkeiluna. Eriasteisista kuivan ihon oireista kärsii lähes jokainen suomalainen elämänsä aikana. Useimmille hoidoksi riittää omalle iholle sopivan perusvoiteen käyttö. Teksti: Maija-Liisa Saksa

Ihon kuivumista aiheuttaa tavallista voimakkaampi veden haihtuminen ihon syvistä kerroksista. Tämä johtuu liian vähäisestä ihon sarveiskerroksen rasvan eli niin sanottujen pitkäketjuisten keramidien määrästä. Tähän vaikuttaa muun muassa perimä.

Tutkimusten mukaan ruokavaliolla, vitamiinien käytöllä tai veden juomisella ei ole vaikutusta ihon kuivumiseen.

Taipumus kuivaan ihoon on siis pitkälti perinnöllinen, mutta myös ikä vaikuttaa. Ihon kuivuus yleistyykin yli 65-vuotiailla keramidien tuotannon laskiessa. Iän myötä iho myös ohenee, koska elastiinin määrä vähenee sidekudoksissa. Elastiini ei kuitenkaan vaikuta ihon kuivuuteen. Osalla atooppista ihottumaa sairastavista ihon sarveiskerroksen valkuaisainerakenne on muuttunut niin sanotussa flaggriinigeenin mutaatiossa. Tämä aiheuttaa ihon rakenteen heikkenemistä ja myös taipumuksen ihon kuivuuteen. Tutkimusten mukaan ruokavaliolla, vitamiinien

käytöllä tai veden juomisella ei ole vaikutusta ihon kuivumiseen. Perusvoiteet kuivan ihon kulmakivenä

Perusvoiteita on laaja kirjo geelimäisistä ihoa kosteuttavista rasvaisiin. Ne kaikki kosteuttavat, pehmentävät ja suojaavat ihoa. Perusvoide valitaan omalle iholle sopivaksi, mutta yleensä talvella tarvitaan rasvaisempaa voidetta kuin kesällä. Perusvoiteissa kosteutta sitovia ainesosia ovat muun muassa karbamidi eli urea, glyseroli ja propyleeniglykoli. Tutkimuksissa on saatu viitteitä siitä, että karbamidia sisältävät voiteet vähentävät atooppisen ihottuman oireita ja parantavat ihon suojaominaisuuksia.

Liiallista aurinkoa pitää välttää, sillä UV-säteily aiheuttaa ihosyöpää ja tuhoaa ihon tukikudosta kollageenia veltostuttaen sitä.

Jos kaksi rasvauskertaa päivässä perusvoiteella ei riitä, on syytä vaihtaa rasvaisempaan tuotteeseen. Jos sekään ei auta ja iho kutisee jatkuvasti, on hyvä hakeutua lääkäriin.

Mikäli voide kirvelee iholla, kannattaa se vaihtaa vähäksi aikaa rasvaisempaan vaihtoehtoon. Jos iholle nousee finnimäisiä, kutisevia näppyjä, on voide liian rasvaista.

Perusvoide kosteuttaa ihoa.

Iho kannattaa rasvata perusvoiteella heti suihkussa käymisen jälkeen, jolloin iho on vielä kostea ja voide imeytyy parhaiten. Perusvoidetta tai pesuöljyä voi käyttää myös suihkussa tai kylvyssä saippuan sijaan.

Aurinkoa varoen

Auringonvalo lisää ihon keramidien tuotantoa. Tämän vuoksi iho on kosteutetumpi ja tasapainoisempi valoisana vuodenaikana. Kohtuullinen auringonvalo myös lievittää monia ihosairauksia, muun muassa atooppista ihottumaa, psoriasista ja aknea. Liiallista aurinkoa pitää kuitenkin välttää, sillä UV-säteily aiheuttaa ihosyöpää ja tuhoaa ihon tukikudosta kollageenia veltostuttaen sitä. Stressikin näkyy iholla laukaisemalla elimistössä lievän tulehdustilan, mikä voi tuntua lisääntyvänä kutinana.

Pihlajalinnassa lääkärin tavoitat myös etänä Pihlajalinnassa työskentelee satoja yleis- ja erikoislääkäreitä ympäri Suomen. Pääset lääkärin vastaanotolle varaamalla ajan suoraan verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse numerosta 010 312 010. Asiakaspalvelumme auttaa ajanvarauksessa joka päivä kello 6–22. Pihlajalinnassa lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen tavoitat myös etänä joko Pihlajalinna-terveyssovelluksen kautta tai varaamalla etävastaanottoajan. Etävastaanotot ovat hyvä vaihtoehto hoitaa monia kiireellisiä ja kiireettömiä asioita helposti ilman käyntiä toimipisteessä.

www.pihlajalinna.fi

Ihomuutos on aina hälytysmerkki Nopeasti väriään ja muotoaan muuttanut, mahdollisesti vuotava luomi tai epämääräinen hilseilevä alue ihossa ovat syitä hakeutua ihotautilääkärin vastaanotolle. Nopeus on valttia, jos kyse on vakavasta muutoksesta eli ihosyövästä. Ihon hyvinvointia, erityisesti auringolle alttiita alueita luomineen, kannattaa seurata säännöllisesti. Aurinkokeratoosi aiheuttaa usein karhean, hilseilevän läiskän paljon aurinkoa saaneelle ihoalueelle, kuten kasvoille. Sen saamisen todennäköisyyteen vaikuttaa ihon saama auringon UV-säteily koko elämän aikana sekä se, kuinka helposti iho palaa. Yli 60-vuotiailla se on yleisin ihomuutos ja voi hoitamattomana kehittyä okasolusyöväksi. Aurinkokeratoosin aiheuttamat läiskät ovat punertavia eivätkä ne häviä perusvoiteella tai hydrokortisonilla. Niitä hoidetaan esimerkiksi nestetyppijäädytyksellä. Se on nopeaa ja lähes kivutonta. – Oleellista on, että ihomuutokset hoidetaan ajoissa. Uusien muutosten määrää voi hillitä suojaamalla ihoaan auringolta, kertoo ihotautien ja allergologian erikoislääkäri Sanna Poikonen Pihlajalinnasta.

Luomet kannattaa tarkastaa Iso osa luomista näyttää vuodesta toiseen

samanlaisilta. – Jos luomi alkaa muuttaa muotoaan, iholle ilmestyy uusi, aiemmista poikkeava luomi tai rikkoontunut iho ei parane, kannattaa tilanne käydä näyttämässä ihotautilääkärille, korostaa Poikonen. Ihomuutosten huonoja merkkejä ovat luomen laajeneminen, sen rajojen ja värin epämääräisyys, kutiseminen, kyhmymäisyys ja vuotaminen. Erityistä huomiota kannattaa kiinnittää uusiin luomiin, sillä nykytietämyksen mukaan vain 20 prosenttia melanoomasta kehittyy aiempaan pigmenttiluomeen. Kaikki tummanpuhuvat luomet eivät kuitenkaan ole vaarallisia, sillä varsin yleinen ihomuutos on rasvaluomi eli vanhuudenluomi. Se on hyvänlaatuinen, vaikka kasvaakin nopeasti esim. rintojen väliin tai selkään.


Ihon Hyvinvointi on Editor Helsingin tuottama kaupallinen asiantuntijajulkaisu.

IHON HYVINVOINTI 3

Puhdas arganöljy on varsinaista superfoodia iholle - listasimme 6 vinkkiä ihoa hellivän arganöljyn käyttöön Arganöljyä monipuolisempaa tuotetta saa hakea. Olipa ihosi sitten normaali, kuiva, rasvoittuva tai sekaiho, voit luottaa arganöljyn luonnonmukaiseen tehoon. Laadukas arganöljy tasoittaa, rauhoittaa ja pehmentää ihoa, ja sopii myös mainiosti ihon puhdistukseen. Lue alta, miten saat kaiken ilon irti tästä luonnon omasta tehotuotteesta. 1. Yöllinen tehoseerumi

Lisää 1-2 pumppauksellista arganöljyä yövoiteen alle – yön aikana öljyn kosteutta sitovat rasvahapot ja ravitsevat vitamiinit ehtivät tehdä tai-

kojaan. Jos ihosi ei ole kovin kuiva, riittää lämpiminä vuodenaikoina yöksi pelkkä öljy.

päihin jäänyt öljy silmänympärysiholle.

2. Anti-aging

Arganöljy toimii myös osana hellävaraista meikinpoistoja puhdistusainetta. Okabon ravitseva Arganöljypuhdistus poistaa iholta epäpuhtaudet ja toimii hyvin myös silmämeikin poistossa. Yksiosaista puhdistusta varten tarvitaan vain öljyputsari, jonka jälkeen öljy pyyhitään kasvoilta esimerkiksi vanulapulla. Ravitseva Arganöljypuhdistus sopii kaikille ihotyypeille.

Arganöljyn antioksidantit torjuvat ympäristösaasteiden ja UV-säteilyn aiheuttamaa rasitusta. Rasvahapot ja E-vitamiini ehkäisevät ihon ennenaikaista ikääntymistä ja parantavat joustavuutta. Kun olet lisännyt öljyä kasvoille ja kaulalle, taputtele sormen-

3. Puhdistus

4. Ravinteita kasvoveteen

Anna ihollesi heleyttävä arganhoito jo ennen kosteusvoiteen levittämistä: sekoita pari tippaa arganöljyä kasvoveteesi. 100 % puhdas luomu-arganöljy sopii kaikille ihotyypeille, imeytyy nopeasti ja jättää iholle kauniin hehkun. Se ei sisällä synteettisiä kemikaaleja eikä säilöntäaineita.

5. Lempeä kuorinta

Poista kuollut ihosolukko kirkastavalla arganöljykuo-

rinnalla. Sekoita teelusikallinen öljyä samaan määrään sokeria ja hiero seosta hellästi kasvoille ja kaulalle. Huuhtele kädenlämpöisellä vedellä. Voit myös tehdä huultenkuorinnan: lisää pari tippaa öljyä sokeripalaan ja hiero huulia kevyesti. Viimeistele sipaisemalla huuliin öljyä. Se pehmentää ja suojaa niitä.

paras valinta. Kotimainen Okabo Organics haluaa varmistaa, että asiakkaat saavat ihonsa kauniiksi eettisesti ja luontoa kunnioittaen. Okabo Organics ostaa kylmäpuristetun, luomulaatuisen

neitsytarganöljynsä suoraan marokkolaisten naisten osuuskunnasta. Öljy valmistetaan laadukkaista, käsin erotelluista arganhedelmän siemenistä, eikä sitä ole jatkokäsitelty.

Ravitseva Arganöljypuhdistus puhdistaa hellävaraisesti poistamatta ihon omaa suojakerrosta. Samettinen koostumus pehmentää ihoa ja poistaa myös silmämeikin.

6. Aknen ja sekaihon helpotus

Arganöljy sisältää linolihappoa, joka helpottaa aknen tulehdusta. Öljy sitoo kosteutta, jota myös rasvoittuva iho kaipaa. Se tasapainottaa talintuotantoa eikä tuki ihohuokosia. Siksi arganöljy sopii hyvin myös sekaiholle. Luomu-arganöljy on iholle

www.okabo.org

B-Cure lääkintälaser selättää tulehdukset, kivut ja haavat Lääkinnällinen laser on tehokas, lääkkeetön hoitomuoto tulehdusten, kudosvaurioiden ja haavojen hoitoon. B-Cure Laser on käytössä kipuklinikoilla, haavahoidossa ja jo sadoissa suomalaisissa kodeissa. teen kanssa. Lisäksi se on tehokas kivun lievityksessä. Muutamilta pitkäaikaispotilailta on haavaumat hoidettu kokonaan, Metsä-Tokila kertoo.

tutkimuksissa on terapian todettu olevan kivunlievityksessä teholtaan verrattavissa kipulääkkeisiin. Lääkintälaserterapian etuna on sen parantava vaikutus, joka takaa myös pitkäaikaisen hyödyn.

Akne ja herpes

Tutkitusti tehokas

Laserterapian teho aknen ja herpeksen hoidossa on kliinisesti todistettu. Tulehduksen hillitsemisen lisäksi terapia nopeuttaa Ammattilaistenkin käyttämä B-Cure Laser on turvallinen myös paranemista ja väkotikäytössä. hentää arpimuodostusta. Jos Oulun kaupungin kuntoutus- Hyviä tuloksia huuliherpestä hoitaa heti enpalvelujen fysiatrian yksikös- haavahoidossa situntemuksesta, voi välttää sä fysiatri Timo Pehkosella rakkulan puhkeamisen tai on käytössä B-Cure-laserlaite Uudenkaupungin terveys- myöhemmällä hoidolla noyhtenä ei-lääkkeellisenä ki- keskuksen haavavastaanoton peuttaa sen häviämistä. Suovunhoitomenetelmänä. haavayhdyshenkilö Mari- men käypähoitosuosituksissa – Kroonisen kivun hoi- kaMetsä-Tokila yllättyi jo laserterapiaa suositellaan dossa haasteena on kipu- kuukauden hoitotuloksista myös suun limakalvojen haalääkkeiden vaatimaton teho. diabeetikkojen säärihaavojen vaumien hoitoon. Lääkkeettömien hoitomene- hoidossa. telmien käyttöä korostetaan, – Neljässä viikossa saim- Edullinen hoitomuoto ja laser-hoitolaite on turvalli- me hyviä tuloksia kroonisten kotikäyttöön nen ja kokeilemisen arvoinen. haavojen ja arpikudosten hoi- B-Cure Lääkintälaser sopii Parhaimmillaan oirelievitys dossa. Laser tukee ja edistää koko perheelle ja lemmikkien on ollut hoitojakson jälkeen haavan paranemista yhdessä hoitoon. Laitteen käyttöikä noin pari viikkoa, kertoo haavan hyvän puhdistuksen antaa jopa 30 000 ohjeenmuPehkonen. ja oikean haavanhoitotuot- kaista hoitokertaa. Kliinisissä

Lääkintälaser (808nm) tehostaa kehon omaa immuunijärjestelmää ja vahvistaa solusignaaleja. Se nostaa elimistön entsyymien, kollageenin ja elastiinin luonnollista tuotantoa. Kliiniset tutkimukset todistavat pienteholaserin tehoavan muun muassa nivelrikon, reuman, ala- ja yläselkävaivojen, tenniskyynärpään, fibromyalgian ja akillesjännetulehduksen aiheuttamaan kipuun, sekä edistää iho- ja kudosvaurioiden paranemista; haavat, akne, herpes simplex jne. Lääkintälaser myös nopeuttaa urheilusuorituksen jälkeistä palautumista. Laite on helppokäyttöinen ja turvallinen. Saatavana on malleja ammattilais- ja kotikäyttöön. Laite on myös vuokrattavissa.

Lääkkeettömillä kipulaastareilla helpotusta paikalliskipuun Lääkkeetön kipulaastari hyödyntää kehon omia lämpö- ja infrapunasäteitä parantaen kudoksen verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Laastarin kipua lievittävä vaikutus alkaa nopeasti ja kestää viisi vuorokautta. Kliiniset tutkimukset todistavat laastareiden lievittävän lihas- ja nivelkipuja, sekä kuukautiskipuja ja nopeuttavan ruhjeiden paranemista. – Toistuvia tilauksia tekevät kärsivät usein kulumiin tai nivelrikkoon liittyvästä pitkäaikaisesta kivusta tai väliaikaisista lihasjumista tai hermopinteestä, kertoo maahantuojan edustaja Sanna Selenius. FIT-kipulaastareita saa muotoiltuna eri nivelille, joko kahden tai kahdeksan kappaleen paketeissa. Yksi laastari pysyy paikallaan viisi päivää ja kestää suihkuttelun, sekä pienen saunomisen. Laastaria ei tule käyttää rikkoontuneella iholla. Hinta 14,90–39,90/pkt.

Tuotteiden maahantuoja on hoitolaitteiden palveluntarjoaja Terveystekniikka Valko Oy. Kliinisiä tutkimuksia, käyttäjäkokemuksia ja hoito-ohjeita löytyy sivustolta terveystekniikka.fi Puh. 045 609 9000


Ihon Hyvinvointi on Editor Helsingin tuottama kaupallinen asiantuntijajulkaisu.

4 IHON HYVINVOINTI Saaren Taika teepuusaippua rauhoittaa ärtyneen ihon. Kamomilla-sheavoide pysäyttää kutinan.

Saaren Taiasta apua iho-ongelmiin Saaren Taika ihonhoitotuotteet ovat tuoneet helpotusta jo tuhansille psoriaatikolle, couperosa ja akneihosta, kutinasta ja monesta muusta ihon ongelmista kärsiville. Teksti: Maarit Seeling

Salon kupeessa, Särkisalon saaristossa luonnonkosmetiikkaa ja ympäristöystävällisiä pesuaineita valmistavan Saaren Taika -yrityksen ja sen perustaneen Johanna Amnelin tarina on kuin elokuvasta. Yrityksen liikevaihto on muutamassa vuodessa kasvanut nollasta miljoonatasolle. Amnelin itse on selättänyt monia henkilökohtaisia ongelmia. Puhtaista luonnonraaka-aineista valmistetut ensimmäiset voiteet ja saippuat kehitettiin yrittäjän omien iho-ongelmien helpotukseksi, kun atooppinen ekseemaihottuma kämmenessä ei ottanut helpottaakseen lääkärin määräämin konstein. – Ongelmani äityi niin pahaksi, että oli pakko etsiä muuta apua. Ensimmäiseksi kehitin teepuusaippuan, jolla sain ihon rauhoittumaan, ja perään kamomilla sheavoiteen, joka pysäyttää kutinan, Amnelin muistelee. Vakuuttavuuttaan parantaakseen Amnelin suoritti sekä tuotekehittäjän erikoisammattitutkinnon että luonnonkosmetiikan tuotekehittäjän tutkinnon.

Puhtaasti luonnosta

Saaren Taika -ihonhoitotuotteissa käytetään ensisijaisesti luonnollisia ja vegaanisia ainesosia, kuten sheapuun pähkinästä uutettua sheavoita tai Espanjan vuoristoissa kasvavien oliivipuiden oliiveista kylmäpuristettua extraneitsytoliiviöljyä. Tuotteiden laadukkuus perustuu sertifioituihin, luonnollisiin, runsaasti vitamiineja ja ravintoaineita sisältäviin raaka-aineisiin. Kylmäpuristusmenetelmillä tuotetut luomulaatuiset ainekset sisältävät Amnelinin mukaan eniten kasveissa luonnostaan olevia ravintoaineita. – Hoitotuotteen mukana ne siirtyvät ihon kerroksiin tekemään työtään eli korjaavat vaurioitunutta ihoa, silottavat ryppyjä ja tasapainottavat ihon toimintaa. Saamme päivittäin runsaasti palautetta ja kuvia asiakkailtamme, jotka ovat löytäneet tuotteistamme avun pitkäänkin vaivanneeseen ongelmaan. Kokemustieto apuna tuotekehityksessä

Amnelin kertoo pesevänsä itse Saaren Taika Teesaippualla leukansa aina, kun

siihen ilmaantuu hormoninäppylöitä. Yrittäjän omilla iho-ongelmilla sekä herkästi reagoivalla iholla onkin ollut suuri merkitys tuotteiden kehittämisessä.

Saamme päivittäin runsaasti palautetta ja kuvia asiakkailtamme, jotka löytäneet tuotteistamme avun pitkäänkin vaivanneeseen ongelmaan.

– Testaamme uutuuksia aina ensimmäiseksi itseemme. Perhepiirissämme on lähes kaikki ihosairaudet, joten saamme hyvän käsityksen tuotteiden vaikutuksista. Sen jälkeen testaamme tuotteet vielä ulkopuolisilla vapaaehtoisilla. Saaren Taika Tyrni Luksus Spa Saippua Erityisen tehokas auttaa vaikeiden iho-ongelmien hoitamisessa ja sopii muun muassa couperosa, rosacea ja ruusufinni iholle. Tuotemerkin valikoimasta löytyy myös couperosaihon sävyeroja tasoittava kasvovesi ja rauhoittava hoitovoide.

Vihreä Tee & Kamomilla palashampoo on puolestaan kehitetty hillitsemään psoriaatikon päänahan kutinaa ja kuivuutta. Vaikeuksista voittoon

Johanna Amnelin rikkoo myyttejä siitä, miltä menestyksekkään yrittäjänuran cv:n tulisi näyttää. Hän kertoo varsin avoimesti nuoruuden vaikeuksistaan. Parikymppisenä Amnelin oli koukussa huumeisiin, ja istui hetken jopa vankilassa. Vieroitushoidon ja vanhempien tuen avulla hän selvisi haasteistaan, mutta sairastui pitkäkestoiseen masennukseen. Ratkaisun avaimet löytyivät lopulta saariston rauhasta, jonne muutettuaan Amnelin perusti ensimmäisen oman toiminimen ja käsityöläistuotteita myyvän verkkokaupan vuonna 2013. Uusi ihmissuhdekin löytyi. Verkkokauppa ei kuitenkaan oikein ottanut tuulta siipiensä alle, kunnes vuonna 2017 tapahtui käänne. Myyntiin otettu kotimainen, käsintehty luonnonkosmetiikka alkoi tehdä kauppansa muita tuotteita paremmin. Samoihin aikoihin Amnelin

alkoi kehittää myyntiin omia tuotteita kuten ekologista pyykkietikkaa ja luonnonkosmetiikkaa. – Olimme juuri muuttaneet omakot it a lo on, jonka likavedet johdettiin m a a i m e y t- Saaren Taika -tuotteiden laadukkuus perussertifioituihin, luonnollisiin, runsaasti tämön kaut- tuu vitamiineja ja ravintoaineita sisältäviin raata takaisin ka-aineisiin. ympäristöön. Kiinnostukseni kotitaloudes- luonnonkosmetiikkaan ja sa käytettävistä kemikaaleista ekologisiin tuotteisiin ja luoheräsi ja siitä pikkuhiljaa al- pui yrityksensä muista osista. koi ajatus oman pyykkietikan Saaren Taika -tuotteita myykehittämisestä. Saippua ja vä osakeyhtiömuotoinen yrivoide erilaisiin iho-ongelmiin tys aloitti virallisesti vuonna tulivat pian perässä. 2018. Loppu onkin sitten sitä Amnelin päätti keskittyä menestystarinaa.

Saaren Taika • • • • •

Perustettu: 2018 Liikevaihto: 2,9 M€ vuonna 2020 Työntekijämäärä 2021: 9 Liiketoiminta-alueet: Suomi Myynti: verkkokauppa ja pienet erikoisliikkeet www.saarentaika.com

Profile for Editor Helsinki Oy

Ihon Hyvinvointi -Extra  

Ihon Hyvinvointi -Extra  

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded