Page 1

Produkter och system fรถr nybygge och renovering


Weber – en erfaren och kompetent samarbetspartner

Weber utvecklar, tillverkar och marknadsför produkter och system för bygg och anläggning – Weber är ett företag med kunskaper och erfarenheter från över 100 år i branschen. Miljö och kvalitet Weber är ett kvalitets- och miljöcertifierat företag


Betongprogram med bredd Weber är Sveriges största tillverkare av torrbetongprodukter – Webers betongsortiment sträcker sig från enkla betonger till avancerade specialbetonger.


Nordens största tillverkare av plattsättnings- och tätskiktssystem Weber har ett komplett program av plattsättnings- och tätskiktssystem för både den professionella marknaden och Gör-Det-Själv-marknaden. Våtrumssystem

Rollat tätskikt – Weber Z-line Liquid System består av en primer Z-line Liquid No 1 och ett tätskiktsmembran Z-line Liquid No 2.

Weber Z-line Foil System – istället för att rolla tätskiktet fäster du upp en tätskiksfolie, något som säkerställer samma täthet i hela utrymmet.

Litex Våtrumsskiva – komplett med tätskikt Byggskivor försedda med ett av marknadens mest avancerade tätskikt med ett ånggenomgångsmotstånd på mer än 5 000 000 s/m. Skivorna används på vägg och är gjorda för att kaklas direkt efter montering, skivorna kan även användas för inredningar som hyllor, skåp m m.


Helhetskoncept för golv Weber Floor omfattar allt från leverans och maskinsystem genom Certifierade Weber Golventreprenörer, formgivning funktionella lösningar till kundutbildning, support och med fokus på kvalitet och miljö. Vårt produktsortiment omfattar allt ifrån handspackel till avancerade pumpsystem för stora ytor. Vi marknadsför även den unika fuktindikatorn Floor Screedry. Konceptgolv Weber Komfortgolv Dämpar ljud och förser huset med golvvärme. Weber Designgolv Golvet som en viktig del av inredningen. Weber Ljudgolv Golvsystem för dämpning av ljud. Industrigolv Weber har lösningar för alla typer av industrigolv. Golvsystem där höga krav på slitage ställs. Marina applikationer För fartyg och oljeplattformar (mer info hittar du på vår hemsida).


Leca-kulor har väl de flesta hört talas om? Att de är bra att ha i blomkrukor vet alla också. Men de används till så mycket annat också — kulorna används bla som markisolering under hus, som lätt fyllning vid vägarbeten, ballatmaterial m m. Därutöver används Leca-kulorna till att framställa olika typer av byggblock och grundelement av kulorna. Dessutom heter det inte Leca-kulor utan lättklinker! Vad betyder Leca? Namnet Leca är en förkortning av Light Expanded Clay Aggregate som fritt översatt betyder lätt expanderad lera. Den officiella svenska termen för Leca-kulorna är Leca Lättklinker. Sveriges enda tillverkare Weber är genom koncernbolaget AB Svensk Leca enda tillverkaren av lättklinker i Sverige. Produktionen är förlagd till Linköping i ett område med närbelägna lertäkter.

Weber Leca-hus Weber Leca-hus byggs med produkter av Leca lättklinker och andra oorganiska naturliga material. De är miljövänliga och beständiga, och har goda referenser långt tillbaka i tiden. Materialen brinner inte, ruttnar inte och ger dig en överlägsen värdebeständighet.


Puts med miljoner m2 av erfarenheter Vi är Sveriges ledande fasadputsleverantör. I vårat sortiment finns allt från traditionella putsprodukter till nyare fasadsystem, med eller utan isolering. Till såväl nyproduktion som renovering har Weber rätt fasadsystem. Serporoc Fasadsystem Ett komplett fasadsystem för puts på isolering med erfarenheter från 70-talet. Systemet kan användas på alla typer av fastigheter, från småhus till industri- och offentliga byggnader, vid nyproduktion eller vid renovering när fastigheten ska tilläggsisoleras. Serpomin EF – fasadsystem med mineralisk tunnputs på mineralull Ibland är kraven på snabb produktion av isolerad eller tilläggsisolerad fasad extra höga. Då är en tunnputsad fasad ett alternativ. Serpomin EF har tagits fram för att motsvara högt ställda krav på funktion och estetik. Du får en motståndskraftig fasad med putsens unika känsla och egenskaper. Systemet är anpassat för både nyproduktion och renovering.


Weber institutet Det är viktigt att vara uppdaterad på nya produkter, system och teknik. Som marknadsledare vet vi vad marknaden kräver – och kommer att kräva i framtiden. Det vill vi gärna förmedla till dig, genom vår egen skola Weber Institutet. Våra kunskaper är till för dig som är beställare, arkitekt, konstruktör, entreprenör eller återförsäljare. Tillsammans ska vi föra vidare en viktig byggtradition.


Maskiner för rationell och säker hantering Vår maskinavdelning förser byggmarknaden med maskiner för golvavjämning, putsning, gjutning och murning.


Instruktörer Webers instruktörer arbetar med användarteknisk rådgivning och instruktörsverksamhet. Kundsupport Hos Weber Kundsupport får du som kund hjälp med tekniska frågor och produktinformation. Affärsutvecklare För tidig dialog med föreskrivare och beställare som säkerställer rätt system/produkt i produktionen. Certifierade entreprenörer Weber utbildar och certifierar entreprenörer inom områdena golv och fasad. Våra certifierade entreprenörer är viktiga samarbetspartners för att säkerställa ett högkvalitativt och professionellt arbetsutförande.


Saint-Gobain Byggprodukter AB Box 707, G책rdsv채gen 18 169 27 Solna Tel: 08-625 61 00 Fax: 08-625 61 80 www.weber.se

SE produkter och system  

produketr & system

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you