Page 1

Kvalitet i mur

Hus med varig verdi


HUSMODELLENE

Katalogen presenterer tre

TRADISJON

husserier. Vi har kalt den første serien TRADISJON. Den andre kaller vi MODERNE og den tredje

Frogner

Langevåg

Gjøvik

Tynes

Sotra

Risør

Tvedestrand

Nesodden

Kristiansund

Fornebu

Solund

Haugesund

EKSKLUSIVE. Alle husene er med tidsmessige og håndtverksmessige løsninger etter våre

Drøbak

Aalesund

standarder.

MODERNE På denne siden finner du en oversikt av alle modellene i MURHUSKATALOGEN. Krossbu

Bodø

Vi håper du finner noe du liker og ønsker deg velkommen til en nærmere prat om både hus, tomt og innredning.

Namsos

Nordstrand

EKSKLUSIVE

Vi vil også minne om at

Mandal

Randaberg

Grimstad

Bergen

Stavanger

Trondheim

Murgaardhus som den eneste i det norske markedet har huskatalog for både mur- og trehus.

Nedregaard


INNHOLD

www.murgaardhus.no

Side Husoversikt Leder Historikk Arkitektkontoret Annonse maxit Annonse HTH Annonse Stryntrappa

Side MODELLSERIEN MODERNE Krossbu Bodø

36-37 38-39

5 6-7

Kristiansund Fornebu Solund

40-41 42-43 44-45

8 9 10

Namsos Nordstrand

46-47 48-49

2 4

MODELLSERIEN TRADISJON Frogner

12-13

Annonse maxit Annonse HTH Annonse Stryntrappa

Langevåg Gjøvik

14-15 16-17

MODELLSERIEN EKSKLUSIVE

Tynes Sotra Drøbak

18-19 20-21 22-23

Mandal Randaberg Grimstad

54-55 56-57 58-59

Aalesund Risør

24-25 26-27

Haugesund Nedregaard

60-61 62-63

Tvedestrand Nesodden

28-29 30-31

Bergen Stavanger Trondheim

64-65 66-67 68-69

Annonse maxit Annonse HTH Annonse Stryntrappa

32 33 34

Annonse Isola Annonse H-plus+

50 51 52

70 71

3


LEDER Kjære alle sammen Velkommen til vår 20 års jubileumskatalog. Det er med glede og stolthet vi presenterer årets huskataloger, både for mur- og trehus. Daglig leder Ståle Vegsund

Murgaardhuskjeden har lang erfaring med sine 20 års drift. Ståle Vegsund har fulgt kjeden i mange år som leder for Boligsenteret Møre AS. Det var derfor naturlig at nettopp han tok over kjeden når den tidligere eierfamilien ville trekke seg tilbake for nye krefter. Med et veldrevet konsept i Boligsenteret Møre AS hadde Ståle erfaring og ideer for videre drift. Ideer som måtte utvikles gjennom kjeden og sammen med andre medlemmer. Dermed har kjeden og medlemmene fått nye utfordringer og visjoner i en stadig mer krevende hverdag med nye forskrifter og regler, noe Ståle ser på med glede å utvikle til en av landets beste husbyggerkonsept.

4

Som kommende huskjøpere står dere foran et av livets store valg. Hver av katalogene innholder 25 husmodeller. Dette er bare et lite utvalg av hva vi kan tilby. Går dere inn på hjemmesidene våre finnes flere modeller, samt mye annet interessant stoff. Huskatalogen er først og fremst en idébok . Valgmulighetene er mange, avhengig av behov og selvsagt budsjett. Velg hus for skrå eller flat tomt, med eller uten kjeller og loft. Ettersom planene tar form anbefaler vi at dere besøker banken for å avklare de økonomiske rammene. Da er det lettere å planlegge videre. Murgaardhuskjeden krever en høy etisk standard og faglig dyktighet av sine forhandlere. Å bygge et Murgaardhus skal være en positiv og trygg opplevelse. Murgaardhuskjeden samarbeider med ledende leverandører og sammen med disse bruker vi de beste løsningene materialteknisk og faglig håndverksmessig. Husk også at i Murgaardhus kan trehus bli til murhus og omvendt. Lav pris kan gå på beskostning av kvalitet. Vi forholder oss seriøst til slike spørsmål og opplyser om alternativene slik at du slipper overraskelser. Rimelige midlertidige løsninger kan være et valg for noen, men da skal det opplyses om dette. Siden kan du oppgradere. Det er ofte sammenheng mellom pris og kvalitet, dette har vi kunnskap om. På vegne av meg selv og våre forhandlere ønsker vi lykke til med valgene. Nøl ikke med å ta kontakt. Vi står til rådighet for samtale og spørsmål. Vi gleder oss til å høre fra dere. Med vennlig hilsen Ståle Vegsund Daglig leder


HISTORIKK

www.murgaardhus.no

Murgaardhus er en landsdekkende ferdighuskjede for mur- og trehus med forhandlere over hele landet. Kjeden har hovedkontor i Ålesund. Navnet Murgaardhus ble registrert i 1990. Selskapet ble det første ferdighusfirma i Norge med egen murhuskatalog. Mye av inspirasjon til hustyper er naturlig nok blitt funnet i jugendbyen Ålesund. I 1992 kjøpte Murgaardhus ferdighuskjeden Vestbohus. Denne kjeden hadde vært i trehusmarkedet siden 1977. Murgaardhus drev de to ferdighuskjedene parallelt til 2001. Da ble det vedtatt å slå kjedene sammen fra to forhandlernett til ett. Siden den gang har Murgaardhus vært landets eneste ferdighuskjede med både mur- og trehuskatalog. I alle år har Murgaardhus hatt et nært samarbeid med Norsk Leca. Valget av produkt ble tidlig lettbetongproduktetet Leca isoblokk med Leca byggeplank som etasjeskiller. I 2010 markerte Murgaardhus 20 års jubileum. FORANKRING I NÆRMILJØ OG FAGKUNNSKAP Alle forhandlere er selvstendige selskaper med solid fagkunnskap og god forankring i nærmiljøet. De kjenner således ditt lokalmiljøs byggeskikk og krav til kvalitet. Alle boligene i huskatalogen er formet av Murgaardhus sitt arkitektkontor. De har fått et uttrykk og planløsning som er tilpasset dagens krav og behov. Våre ansatte har lang og bred erfaring i utforming av boliger. Dette gir oss gode kunnskaper om tekniske løsninger for boliger i mur og tre. Å velge gode tekniske løsninger betyr også å velge de rette produkter som holder høy kvalitet og stabilitet. Vi satser derfor på anerkjente produkter til alle våre hus.

5


ARKITEKTKONTORET Husbygging er for de fleste et av de viktigste valg i livet med langsiktige økonomiske konsekvenser. Derfor er det viktig at du velger riktig samarbeidsparter som du både trives med og som kan garantere deg et godt faglig resultat. Utviklingen de siste tiår har gått i retning av stadig mer avanserte hus med komplekse tekniske løsninger for isolasjon,

Planlegging er viktig i alle byggesaker. Hus skal tilpasses ønsker og behov, ideer skal drøftes og prøves. Alt for at dere skal være best mulig hjulpet til riktige valg. Vår erfaring kan være med og bekrefte riktigheten av valgene dere gjør. Vi kan i samråd også fraråde valgene ut fra erfaring og kunnskap om kostnader eller regelkrav som må innfris. Kanskje kan vi gi dere et alternativ som til og med er bedre. På disse to sidene vil vi prøve å skissere litt av samarbeidet fra tilbud til prosjektet er klart. TOMT/GRUNNARBEIDE Forhandler vil sammen med dere se på forholdene og komme med råd. Har du skrå tomt og den valgte husmodellen i katalogen er for flat tomt, kan vi tilpasse huset til skrå tomt. Ved tvil ser arkitektkontoret på saken sammen med forhandler.

materialer, ventilasjon, oppvarming osv. Vi vil derfor ha deg i tale så raskt som mulig for å få en god prosess, fra vurdering av tomt og grunnforhold til detaljene i planløsningen. Velkommen til et erfarent og kompetenet team – vi står klare for deg. Rolf Solevåg

6

KATALOGMODELLEN SOM UTGANGSPUNKT FOR DERES LØSNING Mange i Norge opplever bedret kjøpekraft og stor lønnsomhet ved å bygge og eie eget hus over tid. Vi opplever at det er flere enn tidligere som tilpasser huset etter egne ønsker, krav og ideer. Dette gjør at husmodellen i katalogen kun blir et utgangspunkt for det endelige resultatet. Faktisk er det ingen ting i veien for det heller. Moderne programvare gjør at vi raskt og greit kan tilpasse løsningene etter deres ønsker og deretter presentere alternativene for diskusjon og beslutning. En spennende prosess hvor vi prøver deres ideer.

V5000 - katalogmodell

V5000 - kundetilpasset

MUR ELLER TRE Murgaardhus er Norges eneste ferdighusleverandør med både mur- og trehuskatalog. Dette betyr at dere kan finne et murhus og bygge i tre, eller motsatt. Spennende er det også med hus som kombinerer materialbruken. Vi kan vise til flere prosjekter hvor dette er gjennomført.


www.murgaardhus.no

TEKNISKE ANLEGG Jordvarme, ventilasjon, nye byggeforskrifter. Vi har kunnskapen du trenger for ĂĽ beslutte løsningene innenfor gjeldende forskrifter og krav. Det er viktig ĂĽ velge et byggeďŹ rma som kan bistĂĽ og som kjenner rammene for deres valg innenfor gjeldende lover og forskrifter. Vi og vĂĽr forhandler vil bistĂĽ deg pĂĽ best mulig mĂĽte. PLANSKISSER FOR INNREDNINGEN Her kommer det punktet dere som oftest tenker mest pĂĽ nĂĽr dere er i startgropen for byggeplanene. I prinsippet kan alle planløsninger endres pĂĽ et ferdighus, unntatt bĂŚreveggene. Velg husmodell og kom med ønskene sĂĽ setter vi i gang.

KJĂ˜KKEN, BAD OG ELEKTRISK Kjøkken, bad og elektriske installasjoner har stor fokus nĂĽr moderne boliger skal planlegges. For disse fagomrĂĽder har det vĂŚrt aktuelt med egne temakvelder. Da kan dere motta rĂĽd direkte fra vĂĽre leverandører. Trivelig og nyttig samtidig som dere kan snakke med andre husbyggere. Mon tro er det ikke litt ĂĽ snakke med disse om?  

 

  

   

  

 

  

  

   

    

    

V5000 - kundetilpasset 

     

   

   

PRESENTASJON Moderne dataverktøy har endret arkitektens hverdag med hensyn til ü visualisere løsninger. Vi har det mest moderne utstyret og presenterer utskrifter for diskusjon og beslutning.

V5000 - katalogmodell

7


www.weber-norge.no

8


Glatt Hvit / Hvit Høyglans

Det klare, kompromissløse designet i modellen Glat Hvit fremheves på elegant vis i en kjøkkenløsning som kjennetegnes av stramme, rette linjer. En tykk benkeplate og et stort kjøleskap i amerikansk stil gir innredningen karakter og egenart.

En av de mange fordelene ved HTHs skyvedørsgarderober er at de kan skreddersys til rommet og på den måten skape perfekt harmoni. Se bare på dette eksemplet.

+\MrYT`LTLYOVZ

9


Stryntrappa Fauna

Trappen er husets mest synlige møbel Murgaardhus har valgt Stryntrappa Fauna i hvitt med eik trinn som standard trappeløsning til husserien Tradisjon. Det betyr noe. I stedet for den enkle furutrappen som er vanligst, får du med Murgaardhus en kvalitetstrapp med eik i trinnene, som vil gi vesentlig bedre slitestyrke og holdbarhet. Edle tresorter, som eik, er nemlig mye hardere enn furu. Stryntrappa Fauna gir dessuten mulighet for at du kan oppnå helhet, med samme treslag på gulvet som i trappene. Stryntrappa kan også leveres med andre harde tresorter som valnøtt, eik, ask, bøk, og bjørk. Husk at trappen er husets mest synlige møbel. Før du gjør en investering du skal leve så lenge med, besøk et av våre trappestudioer eller sjekk på www.stryntrappa.no. Da ser du mulighetene som Murgaardhus og Stryntrappa gir innen valg av trapper til tradisjonsrike norske hus.

Hagen trappestudioer: Stryn 57 87 35 00 - Oslo 22 54 58 00 - Trondheim 72 59 59 40 - Gjøvik 61 18 39 62 - Stavanger 51 80 11 20 - Ålesund 70 14 05 42 - Bergen 55 50 68 30 - www.stryntrappa.no


MODELLSERIEN

TRADISJON

Tradisjon betyr i alminnelig språkbruk kulturevner som er overført gjennom tid, (overdra, gi videre) ofte fra slektsledd til slektsledd. I vår sammenheng tenker vi denne serien som en viderefører av godt håndtverk basert på utprøvde løsninger, men etter dagens standard og forskrifter.

...tanken om tradisjon bringer oss tilbake til velprøvd byggeteknikk med tidsmessige løsninger...

Ta deg tid til å studere husene og husk at de fleste modellene lar seg tilpasse både utvendig og innvendig.

11


FROGNER – bolig med hjerte

Det skråstilte frembygget skaper spesielt uttrykk og planløsning. Spill mellom mur- og treverk bidrar også til å skape en spesiell bolig. Trivelig uteplass mellom boligens to fløyer.

Bredde:

14,30 m

Lengde:

13,40 m

Grunnflate:

143,60 m2

BRA:

126,90 m2

Soverom:

Med tretrinns puss, er våre murhus kledd for kraftig vestlandsvær!

12

3 stk.

Detalj fra stue


www.murgaardhus.no

SPORTSBOD 5,0 m²

SS

SOV

11,7 m²

BOD/TEKN 3,6 m²

GANG 11,7 m²

STUE/KJØKKEN 50,2 m²

BAD / VASKEROM

Åpent opp, h=3,2 m

8,6 m²

SOV

15,8 m²

SOV

14,3 m²

TERRASSE

Spiseplassen sentralt i boligen er husets hjerte. Her er det også høyt under taket og mye lysinnfall. Nærhet mellom innvendig stue og uteplass.

13


LANGEVÅG – tørrskodd adkomst

Hustype Langevåg er skapt for den som virkelig ønsker en praktisk bolig. Hjørneløsningene og karnappet gir den enkle bygningskroppen et spesielt preg.

Bredde:

15,30 m

Lengde:

17,00 m

Grunnflate:

164,80 m2

BRA:

145,30 m2

Soverom:

3 stk. Variant Langevåg

14


www.murgaardhus.no

BOD

CARPORT

5,0 m²

SS

BAD

7,4 m²

VASK/TEKN 5,6 m²

SOV

11,4 m²

GANG 17,3 m²

STUE

48,0 m²

BOD

3,5 m²

KJØKKEN 20,8 m²

SOV

9,6 m²

SOV

15,9 m²

Den romslige carporten gir tørrskodd adkomst til boligen. Her er alle funksjoner samlet på et plan. Planløsningen gir muligheter for universell utforming. Boligen kan lett forlenges for flere soverom.

15


GJØVIK – alt på et plan

Vinkelhus med gode muligheter for avskjermede uteplasser. Med sin enkle og harmoniske form glir hustypen inn i de fleste bomiljøer.

Bredde:

13,25 m

Lengde:

15,50 m

Grunnflate:

142,70 m2

BRA:

122,10 m2

Soverom:

2 (3) stk. HTH-kjøkken

Mur brenner ikke!

16


www.murgaardhus.no

SS

EVENT.SOV 7,6 m²

BOD

4,4 m²

VASK/TEKN 5,3 m²

SOV

7,0 m²

HALL

14,1 m²

STUE

35,2 m²

BAD

7,0 m²

SOV

13,3 m²

KJØKKEN/ALLROM 23,0 m²

Det store kjøkken/allrommet er hjertet i boligen. Planløsningen kan tilpasses tre soverom. Alle funksjoner er samlet på et plan.

17


TYNES – vinkel og valm

Boligens vinkelform med glassfelt inne i hjørnet gir et spesielt lysinnfall til boligens sentrale areal. Delvis overbygd uteplass.

Bredde:

13,50 m

Lengde:

13,50 m

Grunnflate:

155,60 m2

BRA:

136,90 m2

Soverom:

3 stk. HTH-bad

18


www.murgaardhus.no

BOD

3,1 m²

VF

BOD

6,4 m²

VASK/TEKN 7,8 m²

8,8 m²

SOV

9,8 m²

SS

WC/DUSJ 4,1 m²

SOV

10,3 m²

KJØKKEN/ALLROM 35,6 m²

BAD

GANG

6,8 m²

2,8 m²

STUE

22,8 m²

SOV

13,1 m²

Egen grovinngang via vaskerom/grovkjøkken. Foreldresoverom med eget bad. Alle funksjoner på et plan.

19


SOTRA – enkelt og fornuftig

Et enkelt og rimelig alternativ for den som ønsker alle funksjoner på et plan. Boligens takform gir skjermede ytterdører både for hovedinngang, stue og sportsbod.

Bredde:

11,25 m

Lengde:

16,00 m

Grunnflate:

133,20 m2

BRA:

115,70 m2

Soverom:

3 stk. HTH-bad

Sunne hus uten skadelige gasser. De murproduktene som vi benytter avgir ingen skadelige gasser. Mur i boliger er anbefalt av asmatikere.

20


www.murgaardhus.no

BOD

5,4 m²

SS

VASK / TEKN 4,4 m²

ENTRE 11,3 m²

BAD

6,9 m²

SOV

BOD

11,1 m²

2,8 m²

STUE/KJØKKEN 46,8 m²

SOV

9,4 m²

SOV

12,3 m²

Selv om boligen her et nøkternt areal virker den romslig når du kommer inn i stue/kjøkkenavdeling. Stuen har nær kontakt med overbygd terrasse.

21


DRØBAK – innholdsrikt og praktisk

En av våre mest populære hustyper med et harmonisk ytre. Takoppløft på to sider gir mulighet for god utnyttelse av loftet.

Bredde:

9,70 m

Lengde:

15,85 m

Grunnflate:

123,70 m2

BRA:

183,80 m2

Soverom:

5 (6) stk. HTH-kjøkken

22


www.murgaardhus.no

SOV

8,8 m²

Takvindu 114x118 GPL

BOD

3,8 m²

H= 1,9 m

BAD

SOV

8,9 m²

8,5 m²

TRAPP/GANG 10,8 m²

STUE/SOV 13,5 m²

SOV

SOV

11,7 m²

12,6 m²

H= 1,9 m

2. etasje

BOD

5,6 m²

WC/DUSJ 4,0 m²

HALL/TRAPP 15,8 m²

VASK/TEKN. 6,3 m²

STUE/KJØKKEN 23,7 m²

SS

STUE/SPIS 29,5 m²

SOV

15,2 m²

1. etasje

Drøbak har fire soverom på loft med mulighet for det femte. Stort kjøkken med spiseplass for mange. Hovedsoverommet kan om ønskelig flyttes til loft.

23


AALESUND – med røtter i jugendbyen

Det brede takoppløftet på to sider gir hustypen Aalesund særpreg og muligheter for mange gode rom. De særegne inngangspartiene og karnappet i kobber skaper eksklusivt preg på en ellers enkel bygningskropp.

Bredde:

8,80 m

Lengde:

12,60 m

Grunnflate:

106,90 m2

BRA:

206,80 m2

Soverom:

4 stk. Variant Aalesund

Her er det nesten bare plenen som trenger vedlikehold!

24


www.murgaardhus.no

H

=

9 1,

m H 4

H

=

2,

m

=

9 1, 4

SOV

10,0 m²

H

=

2,

m

m

BAD

11,8 m²

LOFTSTUE/TRAPP 24,0 m²

BOD

3,3 m²

SOV

16,7 m²

4

H

H

=

=

2,

9 1,

m

SOV

10,8 m²

SOV

10,8 m² H

=

4 2,

m H

=

m

9 1,

m

2. etasje

BOD

WC

5,0 m²

2,6 m²

HALL/TRAPP 12,9 m²

SS

VASK/TEKNISK 8,0 m²

STUE/KJØKKEN 60,0 m²

1. etasje

Stue og kjøkken gir mulighet for mange møbleringsmuligheter. 2. etasje har fire soverom rundt sentralt fellesareal. Utnyttbart loft på 40 m2 for lagring.

25


RISØR – vinkelhus med stil og harmoni

Vinkelhus med utgang til godt skjermet terrasse både fra stue og fra foreldresoverom. Et stilig hus med god harmoni i fasadene. Utnyttbart loft på 50 m2 til lagring.

Bredde:

10,50 m

Lengde:

13,20 m

Grunnflate:

117,70 m2

BRA:

203,80 m2

Soverom:

3 (5) stk. Variant Risør

26


www.murgaardhus.no

BAD

SOV

KJØKKEN

5,9 m²

8,0 m²

15,8 m²

GANG/TRAPP 15,8 m²

SOV

STUE

12,3 m²

41,7 m²

ALTAN (BETONG)

1. etasje

VASK/TEKN 5,6 m²

BOD

BAD

7,8 m²

5,6 m²

BOD

9,5 m²

SS

HALL/TRAPP 23,4 m²

SOV

14,4 m²

STUE

29,0 m²

Underetasje

Romslig hall fører oss inn i en godt organisert underetasje. Egen stue nede gir mulighet for fellesareal. Kjøkken med trivelig spiseplass ved karnapp. Mulighet for god lagerplass på loft. Kan tilpasses hovedinngang på øvre plan. 27


TVEDESTRAND – for de små areal

Den enkle og rene formen til Tvedestrand er inspirert av funkis. Hustypen kan tilpasses både skrå og flate tomter og egner seg godt på små areal. Gode muligheter for å kjede flere boliger sammen med carport mellom.

Bredde:

10,95 m

Lengde:

10,00 m

Grunnflate:

92,60 m2

BRA: Soverom:

135,70 m2 2 (3) stk. Stryntrappa Symfoni

28


www.murgaardhus.no

VASK/TEKNISK 5,3 m²

SS

WC

2,6 m²

BAD

8,0 m²

VF/TRAPP

10,4 m²

GANG/TRAPP

10,1 m²

KJØKKEN 13,9 m²

SOV

11,4 m²

BOD

3,7 m²

STUE

34,8 m²

BOD

9,9 m²

STUE/SOV 13,0 m²

SOV

7,3 m²

Underetasje

1. etasje

Selv om hustypen har liten grunnflate, virker boligen romslig når en kommer inn. Det ene av de tre soverommene kan gjøres om til kjellerstue. Den romslige boden nede er hobbysnekkerens drøm!

29


NESODDEN – utsikt fra tårnet

Det runde tårnet i hjørnet gir huset særpreg, lys og utsikt. Hustypen kan tilpasses inngang også fra nederste plan.

Bredde:

10,25 m

Lengde:

12,20 m

Grunnflate:

101,80 m2

BRA:

172,60 m2

Soverom:

4 stk. Variant Nesodden

Mur demper støy!

30


www.murgaardhus.no

WC

3,4 m²

HALL/TRAPP 16,3 m²

SOV

GARD.

STUE

8,6 m²

1,2 m²

28,1 m²

KJØKKEN/SPIS 26,0 m²

1. etasje

SS

VASK/TEKN 11,7 m²

BOD

BOD

3,3 m²

6,5 m²

BAD

7,2 m²

GANG/TRAPP 13,5 m²

SOV

15,4 m²

SOV

12,6 m²

SOV

10,2 m²

Underetasje

Nesodden har åpen kjøkkenløsning med en rekke mulige alternativer. Den romslige vinkelstuen har masser av lys og utsikt via det runde tårnet. Det største av fire soverom er lagt til underetasjens del av tårnet.

31


Lunere hus. Lavere energiforbruk.

Med den nye Leca Isoblokk 35 cm bygger du deg til lavere energiforbruk og et lunere innemiljø. Isoblokk 35 har en U-verdi på imponerende 0,16 W/m 2 K og tilfredsstiller kravene i de nye byggeforskriftene med god margin.

Leca støtter skijentene

32

I tillegg får du alle de andre gode Leca-egenskapene du kjenner fra før: Tilnærmet vedlikeholdsfrihet, brannsikkerhet, lydisolasjon og fuktbestandighet. Isoblokk 35 inngår i et komplett byggesystem med bl.a. fullisolert endeblokk og hjørneblokk som fjerner problemet med kuldebroer. Finn ut mer på www.leca.no


Scandinavian Classic Denne profilerte modellen har en naturlig romantisk sjarm som gjør det ekstra koselig å innrede det nye kjøkkenet. Legg merke til de utskårne treprofilene som omgir både kjøkkenøyen og de elegante vitrineskapene. Selve prikken over i-en.

+\MrYT`LTLYOVZ

33


Stryntrappa Fjord

Det går an å tenke moderne, også når det gjelder trapper Murgaardhus har lagt listen mye høyere enn det som er vanlig når det gjelder trapper. Når du velger et hus i husserien Moderne, vil du få kvalitetstrappen Stryntrappa Fjord i hvitt med eik trappetrinn som standard, og ikke den enkle furutrappen som er vanligst. Eik i trinnene gir vesentlig bedre slitestyrke og holdbarhet. Stryntrappa Fjord gir dessuten mulighet for å oppnå helhet, med samme treslag på gulvet som i trappene. Stryntrappa kan også leveres med andre harde tresorter som valnøtt, eik, ask, bøk, og bjørk. Vær oppmerksom på at du også har muligheter til å velge andre løsninger innen Stryntrappa eller Escalia. Kanskje ønsker du å videreføre designelementer fra entré, kjøkken og stue gjennom valg av materialer i trinn og rekkverk – som for eksempel glass og børstet stål? Besøk et av våre trappestudioer eller sjekk på www.stryntrappa.no/ www.escalia.no. Der ser du mulighetene som Murgaardhus, Stryntrappa og Escalia gir innen valg av trapper til moderne norske hus.

Hagen trappestudioer: Stryn 57 87 35 00 - Oslo 22 54 58 00 - Trondheim 72 59 59 40 - Gjøvik 61 18 39 62 - Stavanger 51 80 11 20 - Ålesund 70 14 05 42 - Bergen 55 50 68 30 - www.stryntrappa.no


MODELLSERIEN

MODERNE

Når vi setter navnet moderne på en serie er det fordi vil vil uttrykke at her finner dere noe trendskapende og søkende med hensyn til stilart og løsninger. Gjerne minimalistisk og funksjonelle hus.

Her er det smaken som

...i moderne stil søker vi nye arkitektoniske uttrykk med gode løsninger for funksjon og holdbarhet...

avgjør. Materialbruk og tekniske løsninger følger våre normer.

35


KROSSBU – kryssende volum

En hovedkropp i mur med et tversgående volum i tre. En spennende bolig med et spenstig og moderne formspråk.

Bredde:

11,10 m

Lengde:

20,00 m

Grunnflate:

154,60 m2

BRA:

138,20 m2

Soverom:

3 stk. HTH-garderobe

Vi bygger murhus for din trivsel!

36


www.murgaardhus.no

VASK / TEKN 5,5 m²

SS

SOV

11,0 m²

BOD

4,0 m²

WC / BAD

WALK-IN-CLOSET

7,6 m²

5,7 m²

GANG 25,7 m²

SOV

18,2 m²

STUE

41,9 m²

SOV

11,1 m²

KJØKKEN 20,3 m²

Fra hallen har en lysinnfall tvers gjennom boligen. Både kjøkken og stue gir rom for de store vennelag. Boligarealet kan om ønskelig lett utvides.

37


BODØ – moderne og funksjonelt

Bodø er et moderne og kompakt hus. Garasje i tilknytning til boligen gjør at huset passer på små areal.

Bredde:

10,00 m

Lengde:

11,00 m

Grunnflate:

106,00 m2

BRA:

176,10 m2

Soverom:

3 stk. Stryntrappa Fjord

38


www.murgaardhus.no

BOD

3,0 m²

BAD

9,9 m²

KJØKKEN 18,8 m²

GANG / TRAPP 10,4 m²

STUE

38,1 m²

ALTAN

sk

8,4 m²

hi

m

lin

g

2. etasje

SOV

13,2 m²

GANG / TRAPP 12,1 m²

GARASJE 20,6 m²

SS

VASK/TEKN 4,2 m²

BOD

6,0 m²

GANG 5,3 m²

SOV

9,6 m²

BAD/WC 5,0 m²

SOV

10,6 m²

1. etasje

Fra garasjen kan en gå tørrskodd via vaskerommet inn i boligen. Soverommene er lagt i egen sone i første etasje. Går en opp trappen kommer en til en stor luftig stue med takhøye vinduer. Fra stuen har en nær kontakt til romslig kjøkken og uteplass. 39


KRISTIANSUND – bro til takterrasse Hustype Kristiansund har et moderne ytre og stilrene fasader. Boligen er tilknyttet garasje med takterrasse.

Bredde:

13,20 m

Lengde:

12,50 m

Grunnate:

117,60 m2

BRA:

175,70 m2

Soverom:

3 stk. Habitat-garderobe

40


www.murgaardhus.no

VASK/TEKN/GROVINNG. 9,1 m²

SOV

SS

11,7 m²

BOD

6,4 m²

WC/DUSJ

BOD

4,2 m²

4,0 m²

WC/DUSJ 5,5 m²

SOV

GARASJE

8,5 m²

20,1 m²

GANG/TRAPP

HALL/TRAPP

13,6 m²

13,2 m²

TAKTERRASSE

BAD

39,6 m²

SOV

19,4 m²

1. etasje

4,6 m²

STUE / KJØKKEN

WALK-IN CLOSET

8,6 m²

2. etasje

Fra garasjen har en tørrskodd tilknytning til boligens inngangsparti. Foreldresone med eget bad og walk-in garderobe. Bro fra 2.etasje til takterrasse over garasjen.

41


FORNEBU – mye lys og varme De store takhøye vinduene og den spesielle takformen gir huset sitt særpreg. Et spesielt hus med rene og moderne linjer.

Bredde:

9,25 m

Lengde:

17,00 m

Grunnflate:

131,40 m2

BRA:

226,20 m2

Soverom:

3 (4) stk. Variant Fornebu

Mur kan males i mange farger som holder i minst 15 år.

42


www.murgaardhus.no

WC

2,9 m²

BOD

SPORTSBOD

3,3 m²

6,5 m²

HALL / TRAPP 21,7 m²

BAD

6,0 m²

STUE

36,6 m²

KJØKKEN/SPISEPLASS 20,9 m²

SOV

10,9 m²

1. etasje

TEKN

SS

BAD

7,3 m²

4,7 m²

VASK 9,4 m²

BOD

11,8 m²

GANG 6,2 m²

HALL/TRAPP 18,7 m²

BOD

3,5 m²

PEISSTUE 23,6 m²

SOV

10,0 m²

SOV

10,0 m²

Underetasje

Det store glasspartiet gir mye lys og utsikt til stue, spiseplass og kjøkken. Foreldresoverom med eget bad. Planløsningen legger til rette for å ha hovedinngang alternativt på hovedplan eller på boligens underetasje.

43


SOLUND – skapt for lys og utsikt

En moderne bolig med mye glass i fasadene. Knekken i hovedfasaden er laget for å få best mulig utsikt. Her får naturen og lyset virkelig slippe inn.

Bredde:

9,00 m

Lengde:

20,00 m

Grunnflate:

162,00 m2

BRA:

281,00 m2

Soverom:

4 (5) stk. HTH-kjøkken

44


www.murgaardhus.no

G YG RB VE KO TA

TTING TREPLA

T AK SJ

WC

2,7 m²

1,6 m²

GANG

KJØKKEN

GARD.

18,0 m²

13,2 m²

SOV

BAD/WC 8,5 m²

TAK OVE RBY GG

18,5 m²

STUE

53,6 m²

TV-STUE 17,2 m²

1. etasje TERRASSE 33,0 m²

T AK SJ

BOD / KLE

TEKNISK / BOD

7,1 m²

SPORTSBOD

7,1 m²

WC/BAD

7,5 m²

5,8 m²

VASK 6,6 m²

SS

GANG

STUE

29,0 m²

31,4 m²

SOV

12,1 m²

SOV

12,5 m²

SOV

11,8 m²

Underetasje

Boligen kan passe med hovedinngang valgfritt på begge plan. Det store glasspartiet lar lys og utsikt flomme inn i boligen. Egen foreldresone på hovedplan og mulighet for egen stue i underetasjen.

45


NAMSOS – i takt med tiden Med sine moderne linjer og innredning er Namsos en bolig i takt med tiden. Vi har varianter av hustypen for skrå tomt og med egen utleiedel.

Bredde:

9,50 m

Lengde:

15,00 m

Grunnflate:

127,10 m2

BRA:

221,80 m2

Soverom:

3 stk. HTH-kjøkken

46


www.murgaardhus.no

BOD

STUE

3,0 m²

24,2 m²

ÅP NE ENT D

BAD / WC 13,1 m²

GANG 9,5 m²

SKRÅ

HIMLI

NG

KØKKEN / STUE 56,2 m²

TERRASSE 10,2 m²

2. etasje

SPORTSBOD

WC

9,4 m²

4,3 m²

ÅP OP ENT P

HALL

SOV

10,4 m²

SOV

18,4 m²

VASK / TEKN 8,5 m²

6,9 m²

SOV

18,1 m²

WALK-IN-CLOSET

23,1 m²

BAD

5,7 m²

SS

1. etasje

Du får en følelse av romslighet allerede når du kommer inn i boligen. Overbygde ytterdører både til sportsbod, vaskerom og hovedinngang. I stue og kjøkken flommer lys og utsikt inn.

47


NORDSTRAND – et spill mellom mur, glass og tre En moderne og eksklusiv bolig på 3 plan med utleiedel. Nordstrands fasader har et spill mellom mur, glass og tre. Boligens ”utsiktsboks” har et stort glassfelt innrammet i tre der de store glassfasadene er blitt innrammet. Det finnes varianter av hustypen for både flat og skrå tomt.

Bredde:

10,80 m

Lengde:

11,25 m

Grunnflate:

90,90 m2

BRA: Du maler ikke huset oftere enn hvert 15. år. Silikatmaling er spesialtilpasset mur, er diffusjonsåpen og bindes til muren på en meget god måte.

48

267,4 m2 (inkl. leil. 55,1m2 )

Soverom:

3 (4) stk. HTH-garderobe


www.murgaardhus.no

WC/DUSJ

GROVKJØKKEN/VASK

5,6 m²

WALK-IN-CLOSET 5,5 m²

6,8 m²

BOD

0,8 m²

GANG/TRAPP 18,9 m²

SOV

HJEMMEKONTOR/GANG/TRAPP

10,9 m²

21,0 m²

SOV

9,6 m²

SOV

BAD

11,4 m²

10,2 m²

h = 1,2m

KJØKKEN/ STUE 54,1 m²

2. etasje

1. etasje TERRASSE

LOFTSTUE 16,2 m²

49,2 m²

BAD/VASK

TEKN./BOD 13,6 m²

BOD

6,2 m²

3,0 m²

GANG/TRAPP 3,0 m²

ss

GANG 6,9 m²

BOD

9,1 m²

SOV

10,1 m²

KJØKKEN / STUE 26,5 m²

Underetasje

Boligens utforming med store glassflater gir masser av lys og utsikt inn i boligen. God kontakt mellom kjøkken/ stue og terrasse via skyvedører. Tre soverom med mulighet for fire. Egen grovinngang via vaskerom. Boligen har egen utleiedel. 49


Hurtigere og mer effektiv varmefordeling med maxit Komfortgulv for vannbåren gulvvarme. Vannbåren gulvvarme er en moderne og innredningsvennlig løsning. Lune gulv, bedre varmefordeling og ingen synlige installasjoner er kvaliteter som huseiere har lært seg å sette pris på. maxit Komfortgulv er en komplett gulvløsning for vannbåren varme kombinert med trinnlydisolasjon. Varmeløsningen inneholder et varmefordelingssjikt i aluminium. Det reagerer

hurtigere på temperaturendringer, fordeler varmen bedre og er mer energieffektivt enn tradisjonelle løsninger. Gulvets lydegenskaper overstiger kravene til lydisolasjon mellom boenheter og reduserer trinnlyd med 26-28 dB. maxit Komfortgulv har lav vekt og bygge høyde, og kan belegges med alle typer gulvbelegg som parkett, fliser, linoleum, tepper og lignende.

Her har du løsningen hvis du er på jakt etter et komfortabelt, økonomisk gulv som er raskt å installere i alle slags boliger eller kontorbygg.


Glatt Hvit / Sort Høyglans Hvis du ønsker rene linjer og gjennomtenkte kontraster er HTHs malte modell i sort høyglans det naturlige valget for deg. Legg merke til de smekre hvite overskapene.

Straight / Sort Høyglans De håndtaksfrie skapene i sort høyglans gjør baderommet et hakk mer eksklusivt.

+\MrYT`LTLYOVZ

51


Stryntrappa Fiol

Et eksklusivt hus fortjener eksklusive trapper Murgaardhus gir deg store valgmuligheter når det gjelder trappeløsninger til husserien Eksklusiv. Standard løsning er Stryntrappa Fiol med vanger og gelender i hvitt, valnøtt i trinnene og hvite stusstrinn som kontrast. De loddrette profilene går igjen på spilene, hjørnestolpen og inngangsstolpen. Valnøtt i både trinnene og på gulvet er lekkert, samtidig som man skaper en helhet. Husk også at trappen er husets mest synlige møbel. Med Stryntrappa og Escalia kan du eksempelvis også videreføre designelementer som glass og børstet stål fra entré, kjøkken eller stue gjennom valg av tilsvarende materialer i trinn og rekkverk. Besøk et av våre trappestudioer eller sjekk på www.stryntrappa.no/ www.escalia.no. Da ser du alle de mulighetene som Murgaardhus, Stryntrappa og Escalia gir innen valg av eksklusive trapper til eksklusive norske hus.

Hagen trappestudioer: Stryn 57 87 35 00 - Oslo 22 54 58 00 - Trondheim 72 59 59 40 - Gjøvik 61 18 39 62 - Stavanger 51 80 11 20 - Ålesund 70 14 05 42 - Bergen 55 50 68 30 - www.stryntrappa.no


MODELLSERIEN

EKSKLUSIVE

Som navnet sier er dette en serie med litt ekstra. Her er de tekniske løsningene i høyeste klasse...

Husene har den beste kvalitet og representerer den største grad av

Eksklusive hus er noe mer... for den som søker noe ekstra...

valgfrihet...

53


MANDAL – særpregent og stilfullt Husets takform skaper et særeget uttrykk. I taket er der innfelt en lun terrasse med adkomst fra loftstue.

Bredde:

9,70 m

Lengde:

17,60 m

Grunnflate:

150,40 m2

BRA:

226,90 m2

Soverom:

4 (5) stk. Variant Mandal

Sunne hus uten skadelige gasser. De murproduktene som vi benytter avgir ingen skadelige gasser. Mur i boliger er anbefalt av asmatikere.

54


www.murgaardhus.no

SOV

9,9 m²

SOV

BAD

13,3 m²

17,2 m²

GANG 9,9 m²

STUE

25,0 m²

SOV

22,3 m²

BOD

4,5 m²

TERRASSE

2. etasje

14,4 m²

VASK/TEKN

WC

6,1 m²

2,5 m²

HALL

BAD

SS

7,9 m²

20,7 m²

STUE

KJØKKEN

5,1 m²

25,3 m²

WALK-IN CLOSET

46,8 m²

SOV

12,9 m²

1. etasje

Boligens store karnapper gir masser av lys inn i stuen. Foreldresone og egen grovinngang via vaskerom. Loftet inneholder tre soverom, stort bad og stor felles stue med tilgang til terrasse.

55


RANDABERG – tårn og særpreg Hustypen Randaberg har utspring i vår bestselger ”Stavanger”. Det buede hjørnet er en del av boligen sitt særpreg. Denne versjonen er planlagt for flat tomt.

Bredde:

10,90 m

Lengde:

12,00 m

Grunnflate:

133,50 m2

BRA:

185,40 m2

Soverom:

4 stk. HTH-kjøkken

56


www.murgaardhus.no

Takvindu 1140x1400

STUE / TRAPP

SOV

15,8 m²

19,6 m²

12,9 m²

5,5 m²

SOV

BAD

9,6 m²

9,6 m² h=1,9m Takvindu 55 x 98

h=1,9m

TAKTERRASSE

h=1,9m

SOV

BAD 4,3 m²

WALK-IN -CLOSET

h=1,9m

h=1,9m

SOV 17,0 m²

2. etasje

SS

WC / DUSJ HALL / TRAPP

3,7 m²

16,1 m²

VASK/TEKN/BOD 11,6 m²

STUE 49,5 m²

KJØKKEN / ALLROM 31,8 m²

F

1. etasje

Boligen har egen grovinngang og romslig hall. Stort kjøkken/allrom. Loftet har foreldresone med bad og walk-in garderobe.

57


GRIMSTAD – huset du vil lengte hjem til En av våre mest populære hustyper med en rekke kundetilpassede varianter. Husets form skaper flere skjermede uteplasser.

Bredde:

10,70 m

Lengde:

16,00 m

Grunnflate:

129,80 m2

BRA:

189,00 m2

Soverom:

3 (5) stk. Variant Grimstad

58


www.murgaardhus.no

H = 1,9m

BAD

SOV

12,5 m²

BOD

14,1 m²

GANG/TRAPP

5,7 m²

7,2 m²

SOV

STUE

19,5 m²

29,4 m² H = 1,9m

2. etasje

SS

VASK/TEKN. 5,3 m²

WC/DUSJ

HALL/TRAPP

KJØKKEN

20,8 m²

20,8 m²

3,9 m²

SOV

12,5 m²

STUE

44,3 m²

1. etasje

Stort kjøkken med god spiseplass. Den romslige stuen har to overbygde utganger. Egen stue på loftet og bad med lysinnfall fra ark.

59


HAUGESUND – stilig og praktisk

Garasjens plassering gir mulighet for tørrskodd adkomst til boligen. Taket over garasje med svalgang binder garasjen godt til boligen både visuelt og praktisk.

Bredde:

10,75 m

Lengde:

17,40 m

Grunnflate:

145,90 m2

BRA:

233,30 m2

Soverom:

4 stk. Stryntrappa Horisont

Hei! Det er lite vedlikehold på et murhus – vet du!

60


www.murgaardhus.no

KONTOR / SOV / GJEST 7,8 m²

GANG 2,7 m²

STUE / KJØKKEN 61,9 m²

BAD

11,3 m²

STUE

14,8 m²

2. etasje

SOV

SOV

10,9 m²

10,8 m²

19,8 m²

VASK / / TEKN / SLUSE

SS

WC/DUSJ 4,6 m²

WALK-IN-CLOSET 4,0 m²

SPORTSBOD 5,0 m²

BOD

5,0 m²

GARASJE 22,4 m²

SOV

HALL / GANG 21,4 m²

WC / DUSJ 6,4 m²

15,1 m²

1. etasje

En romslig hall med sentral trapp organiserer trafikken i en innholdsrik første etasje. Her finnes foreldresone og adkomst til grovinngang via vaskerom og garasje. Andre etasje har stor og gjestmild stue/kjøkken. Egen tv- stue. 61


NEDREGAARD – tradisjonelt og stilrent

Et stilrent murhus i moderne innpakking. Det sentrale frembygget med buet glassparti gir huset særpreg. Kan tilpasses både flat og skrå tomt.

Bredde:

10,60 m

Lengde:

12,00 m

Grunnflate:

114,00 m2

BRA:

197,20 m2

Soverom:

4 (5) stk. Strynetrappa Horisont

FASADE ØST

62


www.murgaardhus.no

BAD

BAD

7,7 m²

VASK / TEKN

8,1 m²

10,1 m²

SOV

13,1 m² SS

HALL/TRAPP 22,5 m²

BOD

SOV

16,6 m²

5,7 m²

GANG 4,4 m²

SOV

11,8 m²

STUE

39,7 m²

KJØKKEN 15,9 m²

SOV

SK RÅ HI ML IN G

13,4 m²

STUE / SOV 21,5 m²

1. etasje

2. etasje

Stue på begge plan gir alternative oppholdssoner for foreldre/barn. Fire soverom skaper god kapasitet til store familier. Gode muligheter for alternative planløsninger.

63


BERGEN – herskapelig og stilrent

Et stilrent hus med aner fra gamle dagers herskapshus. Detaljer i murverk og kobber på arker og over inngangsparti understreker kvalitet i en flott bolig.

Bredde:

9,00 m

Lengde:

15,00 m

Grunnflate:

135,00 m2

BRA:

208,30 m2

Soverom:

3 stk. Variant Bergen

Mur demper støy!

64


www.murgaardhus.no

WALK-IN CLOSET

BAD

4,2 m²

9,9 m²

SOV

14,6 m²

BAD

7,0 m²

GANG/TRAPP 9,0 m²

SOV

17,6 m²

SOV

14,9 m²

STUE

18,5 m²

Altan (Betong)

2. etasje

BOD

5,0 m²

BAD

6,0 m²

STUE

14,6 m²

HALL /TRAPP 13,9 m²

3,0 m²

1,3 m²

VASK/TEKN 7,4 m²

SS

BOD

GARD.

STUE/KJØKKEN/ALLROM 62,8 m²

1. etasje

En romslig hall med tofløyet dør fører oss inn i en stor og åpen stue/kjøkken. Loftet har egen stue mellom foreldre- og barnesone. Planløsningen åpner for flere alternativer.

65


STAVANGER – kontinental stil

Med rundt tårn og inspirasjon fra murt bindingsverk i gavlene og utvendige piper er dette en bolig med virkelig særpreg. Stavanger er vår aller mest etterspurte og tilpassede hustype.

Bredde:

10,90 m

Lengde:

13,50 m

Grunnflate:

124,60 m2

BRA:

295,80 m2

Soverom:

3 (6) stk. Variant Stavanger

Her er det nesten bare plenen som trenger vedlikehold!

66


www.murgaardhus.no

WC

2,7 m²

h=1,9m

VASK

HALL/TRAPP

6,4 m²

18,8 m²

SOV

18,0 m²

SOV

12,6 m²

GANG/TRAPP 13,1 m²

STUE

45,3 m²

KJØKKEN/ALLROM 31,7 m²

KLÆR 5,3 m²

BAD

5,9 m²

BAD

SOV

5,8 m²

12,6 m²

h=1,9m

LEK

8,8 m²

ALTAN (BETONG)

2. etasje

SS

BOD

BOD/TEKNISK

WC/DUSJ

4,5 m²

7,2 m²

9,8 m²

FREMT. BADSTUE

1. etasje

SPORT 8,5 m²

GANG/TRAPP 13,6 m²

STUE

26,1 m²

STUE

31,5 m²

Underetasje

Husets hjerte er kjøkkenet med god spiseplass og mulighet for ildsted. Foreldresone med utgang til takterrasse på tårnet. Et av barnerommene har fått eget lekeareal. Boligen har egen grovinngang via vaskerom. Underetasjen kan om ønskelig utnyttes til utleiedel. 67


TRONDHEIM – god plass for de fleste

Trondheim minner om gode, gamle dager. Fasadene gir dette huset et eksklusivt preg. Her er det heller ikke spart på plassen.

Bredde:

11,10 m

Lengde:

17,50 m

Grunnflate:

168,80 m2

BRA:

297,60 m2

Soverom:

4 (5) stk. Variant Trondheim

Murhus er varme om vinteren og virker svale en varm sommerdag.

68


www.murgaardhus.no

WC/DUSJ 8,7 m²

ed tn en åp

WALK-IN GARDEROBE

WC/DUSJ

8,4 m²

10,7 m²

SOV

9,9 m²

GANG 15,4 m²

SOV

26,9 m²

SOV

LOFTSTUE

9,9 m²

SOV

23,3 m²

12,0 m²

2. etasje ALTAN (i plasstøpt betong).

SS

pp

to en åp

HALL

27,3 m²

WC

SPORTBOD 5,0 m²

2,6 m²

VASK/TEKN 12,3 m²

STUE

47,9 m²

KJØKKEN/ALLROM 47,1 m²

1. etasje

Den romslige hallen er åpen over to etasjer. Tofløyede dører fører inn til stort kjøkken/allrom. Andre etasje har fire soverom med mulighet for det femte. Egen foreldresone og stor felles loftstue.

69


 

  

 

 

 

 

 

      

   

    

 

 

   

           !      

 

 


FOTO: TONY HALL HAVNEVIK

MAN TRENGER IKKE VÆRE GENI FOR Å FORSTÅ AT VEDLIKEHOLDSFRITT LØNNER SEG... Vedlikehold av vinduer og dører er en kostbar prosess. Med et vedlikeholdsfritt materiale sparer du både tid og penger. H-plus+ vedlikeholdsfrie vinduer og dører leveres av ledende byggvareforretninger. Mer om våre vedlikeholdsfrie vinduer og dører finner du på www.hplus.no


Forhandler:

MURGAARDHUS AS Postboks 7904 Spjelkavik, 6022 Ă…lesund Telefon: 70 17 21 10 - Telefaks: 70 17 21 21 E-post: post@murgaardhus.no www.murgaardhus.no

katalog  

Kvalitet i mur Hus med varig verdi

katalog  

Kvalitet i mur Hus med varig verdi