Page 1

100% Weber 100% vellykket Nye Weber lim og fugemasser gjør flisleggingen enda enklere.

Alt du trenger å vite for å gjøre jobben selv


Alt du trenger for å legge flisene selv.

Weber Universal Flislim Lettvekts lim, støvredusert, drøyere i bruk og enklere å påføre. Det eneste flislimet du trenger til de vanligste jobbene.

NYHET! Weber lanserer nå tre nye produkter som dekker alle normale flisarbeider i hele huset: Et universallim for alle typer fliser, i alle rom, inne og ute. En universal fugemasse som kan brukes over alt. Og en ny silikon fugemasse til alle utsatte hjørner og overganger.

Weber.color Universal Ny fugemasse i 30 ulike farger. Lett å jobbe med. Til alle typer fliser over alt.

NYHET! For våtrom utgjør disse produktene, sammen med våre membraner og fuktsperrer, en komplett løsning som sikrer deg et tørt og tett våtrom i årevis. Og selvfølgelig har vi også alt det andre materialet som hører med for at flisleggingen skal bli 100% vellykket.

2

Weber.color Silikon En varig, elastisk fugemasse i de samme 30 fargene.

NYHET!

3


Jeg brukte 4 uker på å velge fliser til badet.

Jeg brukte 4 sekunder på å velge lim til flisene.

Å velge fliser blir bare vanskeligere. For stort utvalg, for mange butikker, og alt for mange meninger, trender og interiørblader. Heldigvis er det blitt lettere å velge lim og fugemasse. Weber Universal Flislim er et lettvekts, støvredusert og drøyere lim til alle typer flisarbeider, i våte og tørre rom, inne og ute. Vår nye Weber.color Universal er en lettarbeidet fugemasse i 30 ulike farger. De samme fargene får du også i den nye Weber.color Silikon. 4

5


Et flislim som passer til alt. Dette er egentlig det eneste limet du trenger – til nesten alle typer flisjobber. Til våte og tørre rom, gulv og vegg, til inn- og utvendig bruk. For avstivet trebjelkelag og over gulvvarme. Produktet er laget med Webers nye ”Low Dust” teknologi. Det betyr

NYHET!

at den støver langt mindre enn tradisjonelt flislim. Flislimet er også lett. Det veier mye mindre enn vanlig flislim. Det har lavt forbruk og er meget enkelt å påføre. Fåes i 3 og 12 kilos pakninger.

6

7


Flere flislim fra Weber

Weber Flytlim NYHET! Weber Flytlim er et sementbasert fleksibelt flytlim med veldig god vedheft. Gir

Weber Flislim NYHET! Et velegnet lim for innendørs liming av de fleste typer keramikk, mosaikk, kunstbaserte fliser og ikke fukt- eller fargeømfintlig naturstein. For gulv og vegg i våte/tørre rom innvendig. Produktet er laget med Webers nye ”Low Dust” teknologi. Det betyr at den støver langt mindre enn tradisjonelt flislim. Fåes i 15 kg.

bedre dekning mot flisene og er lett å dra ut. Kan brukes til de fleste underlag, både inne og ute, og til de fleste typer keramikk, flis og naturstein, i våte og tørre rom. Fåes i 20 kg.

Weber Flytlim Rapid NYHET! Har du det travelt? Da er dette løsningen. Har nøyaktig de samme egenskapene, men tørker meget hurtig. Det blir gangog fugbart etter bare 4–5 timer.

Weber Flislim Rapid NYHET! Et hurtig flislim for deg som har det travelt. Kan brukes på gulv og vegg, inne og ute. Er gangbar og kan fuges etter ca 3 timer. Fåes i 20 kg sekk.

Fåes i 20 kg.

Weber Pastalim Ferdigblandet elastisk lim med god fleksibilitet og godt feste. For liming av keramiske fliser i tørre rom. Fåes i 2 og 5 kg.

8

9


Fugemasser og silikon Weber.color Universal NYHET! En fugemasse for alt; ute, inne, vått, tørt, mange farger, lett å jobbe med. Fåes i 30 standardfarger. 2, 5 og 15 kg.

Weber.color Rapid NYHET! En hurtigherdende fugemasse til gulv og vegg, inne og ute. Mange farger, lett å jobbe med. Fåes i 8 standardfarger. 5 og 15 kg.

Fuktsperre og membran Weber.tec 1 Primer/fuktsperre En primer før du legger fliser i tørre rom. I våtrom fungerer den som fuktsperre i tørre soner og som primer før påføring av Weber.tec 822

Weber.color Silikon NYHET!

membran. Fåes i 1 og 5 ltr.

Weber.color Silikon er en varig elastisk,

10

silikonfugemasse. Fåes i de samme 30

Weber.tec 822 Membran

standardfarger som Weber.color Universal

En membran for våtrommet ferdig

fugemasse. Den er stabil, bruksferdig og

til bruk. Gjør badet ditt tett og trygt.

har høy strekkevne.

Fåes i 4, 8 og 16 kg.

11


Lure tips og råd. Lure tips og råd for våtrom • Fuktsperre og primer påfører du lettest med kost eller malerulle. Vent til primeren er tørr før membranen påføres. • Et lite tips er å påføre alle bånd og mansjetter før hele flater smøres med membran. • Ihjørner og overganger legger du fiberbånd eller gummibånd. Båndet limes til underlaget med membran og smøres over med membran. • Rørmansjetter og hjørnebånd påføres membran på samme måte som fiberbånd og gummibånd. • Membranen påfører du lettest med malerulle, eventuelt en kost. Legg på et godt og jevnt lag med membran. Regn ut på forhånd hvor mange kg membran som skal påføres. Det gjør det enklere å vite når du har hatt på nok. • La membranen tørke i minst 24 timer før flisleggingen starter. Flislegging • Ved flislegging på vegg eller gulv bør du alltid måle opp rommet og fordele flisene slik at du får like stor kapp i hver ende. Mål deg frem til midten av veggen/gulvet og sett en strek. Deretter kan du måle ut fra midten med flis inklusiv fuge hvor stor kapp du får mot enden. Får du et veldig lite kapp (under halve flisens bredde eller 7 cm) bør du måle opp en gang til. Denne gangen legger du midtstreken midt på flisen slik at du får lengre avstand til enden. 12

13


Fuging • Vent til flislimet er tørt, minimum 24 timer etter at flisene er lagt. • Bland opp fugemasse for en flate du ønsker å fuge. Bland med riktig vannmengde for å unngå å få fargeforskjeller. • Påfør fugemassen med et fugebrett med gummi. Press massen inn i fugene ved å påføre massen diagonalt over flisene. • Dra av fugemasse som ligger igjen på flisene. • Vask med en svamp som renses i vann. Vent med å starte vaskingen til fugen er hard nok til å bære fingeren din når du trykker den mot fugen. Hvis du kan presse fingeren lett inn og gjennom fugemassen er den ikke hard nok. • Fjern det siste fugemassesløret med en svamp og helt rent vann, eller børst over overflaten etter at overflaten er tørr med en tøy fille eller polergarn.

14

Her finner du noen utvalgte løsninger

15


Flislegging ute/inne på tørre arealer Produktene og løsningene nedenfor passer på områder som ikke utsettes for fukt. Våre profesjonelle løsninger sikrer at du ikke tar snarveier og får et resultat du må gjøre om etter kort tids bruk. I tillegg er disse produktene enkle og gode å bruke, og foretrukket av profesjonelle håndverkere.

V anskelighetsgrad

Fugemasse. Weber.color Universal

Flislim. Weber Universal Flislim/Flytlim Primer. Weber.floor 4716 Underlag. Betong, Weber B20, eller Weber. floor Avrettingsmasse.

16

17


Flislegging på bad og våtrom Når man skal behandle fuktpåkjente områder er det viktig å velge godkjente løsninger som gir trygghet. Går noe feil her, er det ofte dyre og omfattende konsekvenser. Weber har løsninger og system som er godkjent, utprøvet og foretrukket i alt fra baderom til offentlige garderobeanlegg og svømmehaller. Det vil si et komplett utvalg av limtyper, fugemasser membraner og gulvavretting.

V anskelighetsgrad

Underlag. Betong, mur, puss, gips, våtromsplater.

Fugemasse. Weber.color Universal Flislim. Weber Universal Flislim/Flytlim Membran. Weber.tec 822 Primer. Weber.tec 1 Påstøp. Weber Støpemørtel Bad. Varmekabler støpes inn.

18

19


Flislegging utendørs Utvendige fuktpåkjente områder som balkonger, terrasser og trapper er utsatt for både fuktighet og temperaturvariasjoner. Derfor er det viktig å bruke frostsikre og fleksible vanntettingssystemer, limtyper og støpemasser som er optimalt tilpasset både til hverandre og til et norsk klima. I tillegg til produkter for de forskjellige utvendige underlagene har Weber et eget balkong- og terrassesystem som sikrer en varig, tett og effektiv løsning. Uansett hvilke system som passer best for deg, kan du være sikker på at Weber har markedets sikreste og mest varige løsning.

V anskelighetsgrad

Fugemasse. Weber.color Universal Flislim. Weber Universal Flislim/Flytlim Vanntetting. 1. og 2. sjikt. Weber.tec Superflex D2 Primer. Weber.floor 4716 Underlag. Betong

20

21


Skifer og naturstein

Weber har god erfaring med naturstein, og har festemasser til så godt som alle steintyper. Det er viktig i forhold til både vedheft og ikke minst misfarging av naturstein. Om det er en norsk skifertype eller en italiensk marmor – ta kontakt med oss – vi har erfaringen! Ved legging av skifer og naturstein utvendig anbefaler Weber å beskytte underliggende konstruksjon med for eksempel Weber.tec Superflex D2 – en membran for inn- og utvendig bruk.

V anskelighetsgrad

Fugemasse. Weber.color Universal

Flislim. Weber Skiferlim/Weber.set 862

Vanntetting. Weber.tec Superflex D2

Primer. Weber.floor 4716

Underlag. Betong, avrettingsmasse

22

23


Forbrukskalkulator på nett Du kan også benytte våre nettbaserte forbrukskalkulatorer. Da får du raskt og enkelt en oversikt over hva du trenger av materialer, både når det gjelder gulvavrettingen og lim og fug-produktene.

Så mye trenger du

For kalkulasjon av produkter til gulvavretting i våtrom: Se brosjyren “Når gulvet er rett, går resten lett”

Når gulv er rett, et resten går lett.

Alt du tre

nger å vite

Gulv m2

Vegg m2

Du finner dem her: www.weber-norge.no

Weber gjø r gulvavretting enda let tere. Ny, kom plett ser ie for alle typer gulv.

for å gjø

re jobben

selv

Weber.tec 1 Fuktsperre

Weber.tec 822 Membran, 1- komponent

Ca forbruk 0,15 kg/m

Ca forbruk gulv og vegg

2 m2

13,4 m2

2,31 kg

28kg

4m

2

19,2 m

3,48 kg

42 kg

21,6 m2

3,99 kg

35 kg

7,5 m

2

26,4 m

5,1 kg

45 kg

10 m2

31,2 m2

6,2 kg

55 kg

Gulv m2

Vegg m2

Lim

Fugemasse

Silikon

Weber Universal Flislim

Weber.color Universal 1 - 8

Weber.color Silikon

2 m2

13,4 m2

35 kg

9 kg

4 tuber

4 m2

19,2 m2

53 kg

13 kg

5 tuber

5 m2

21,6 m2

61 kg

15 kg

6 tuber

7,5 m2

26,4 m2

78 kg

19 kg

7 tuber

10 m2

31,2 m2

95 kg

23 kg

8 tuber

2

2

5 m2 2

24

25


For å legge fliser og avrette gulv er dette nyttig og nødvendig utstyr: • Tommestokk • Vater • Drill med blandevisp • Blandebøtter • Skrutrekker • Langflosset rulle • Pensel • Tannsparkel 6 mm og 8 eller 10 mm • Stanley kniv • Plastsparkel (tapetsparkel) • Fugebrett • Fugeskrubb • Vaskeklut • Fugesnor eller fugekryss • Mureskje (firkantskje) • Svamp

26

27


Vi støtter skijentene

Last ned vår app for datablad, råd og veiledning, og mer informasjon om Webers produkter.

www.weber-norge.no

Saint Gobain Byggevarer as Brobekkveien 84 Postboks 216 Alnabru 0614 Oslo Tlf: 22 88 77 00 Fax: 22 64 54 54

Lim og fug_ha°ndbok 0507  
Lim og fug_ha°ndbok 0507