Piet Karsten Magazine Najaar 2015

Page 1

WELKOM THUIS!

PERSOONLIJK, INSPIREREND, COMPLEET & SFEERVOL

GEWOON JUBILEUMMAGAZINE

‘De sfeer van toen herkennen we nu nog steeds’ OKTOBER WOONMAAND 20% KORTING OP ALLE RAAMDECORATIE!

PIET KARSTEN

ZUIDSTRAAT 75-76 | 1781 BV DEN HELDER | 0223 615 773 | WWW.PIETKARSTEN.NL


www.zonnelux.nl

• Vouwgordijnen • Paneelgordijnen • Houten jaloezieën • Alu jaloezieën • Facetlight • Sheerlight Plissés & Duettes® • Rolgordijnen • Lamelgordijnen • Geweven hout • Horren


VOORWOORD

Al 85 jaar kwaliteit, creativiteit en een persoonlijke benadering. Piet Karsten Woninginrichting: trots op het verleden, ambitieus richting de toekomst. Martin Karsten, Kirsti Muijs en het volledige team delen graag hun belevenis waarin elke woonwens waargemaakt wordt. Een ongeëvenaard aanbod, altijd een passend advies en een gedeeld verlangen het ultieme thuisgevoel te creëren. Talloze huishoudens en projecten die laten zien wie de woonspecialist is en waar Piet Karsten voor staat, in één uitgave gevangen. Samengesteld met, door en voor klanten en vaste leveranciers. Persoonlijk, inspirerend, compleet en sfeervol.

WELKOM THUIS!


24 42 07

62


INHOUD

13

- JUBILEUMMAGAZINE -

GEWOON PIET KARSTEN

07

GEWOON, PIET KARSTEN

10

10

ONZE WINKEL, JOUW WINKEL

13

DE SPECIALISTEN

24

PARTICULIERE PROJECTEN

42

‘DE SFEER VAN TOEN HERKENNEN WE NU NOG STEEDS’

44

‘WE MAKEN VAN EEN HUIS WEER EEN THUIS’

45

‘EEN WAARDIGE, LIEFDEVOLLE DEKEN VOOR IEDEREEN’

48

‘PERSOONLIJK, UNIEK EN VOLLEDIG PASSEND BIJ JOUW INTERIEURWENSEN’

50

ZAKELIJKE PROJECTEN

60

50

KOOPMANS VERF

62

ONZE PARTNERS

66

RAAMDECORATIE EN BEHANG INSPIRATIELORUM IPSUM JUBILEUMMAGAZINE

GEWOON, PIET KARSTEN

Achter de kleine gevel van Piet Karsten Woninginrichting gaat een enorme woonwereld schuil. Het ‘tweede thuis’ op de Zuidstraat in Den Helder is een plek waar kwaliteit, creativiteit en persoonlijke benadering moeiteloos samenkomen. Opa Pieter startte het familiebedrijf, zoon Piet nam de zaak in 1967 over tot Martin Karsten en zus Kirsti Muijs in 2009 de familievisie een toekomst gaven. Piet Karsten Woninginrichting; al 85 jaar een begrip, waar ‘nee’ niet bestaat. Een feest der herkenning, zinnenprikkelende wooninspiratie in een vertrouwde omgeving. “We willen mensen blij maken, met een glimlach achterlaten in een eigen sfeervolle omgeving.” Welkom thuis, bij Piet Karsten. Ze werden groot tussen de rollen behang en verfblikken. Hij als piepjonge zaterdaghulp, zij in de verkoop. “Zo ging het toen. ‘Help jij deze mensen even?’, werd dan gevraagd. De schooltas ging in de hoek en voor je het wist stond je als achtjarige klanten te helpen”, vertelt Kirsti, die opgroeide boven de oude winkel aan de Zuidstraat. Het voormalige pand doet nu dienst als magazijn en voelt als een reis naar het verleden, vol warme herinneringen. Enkele deuren verderop werd jaren later een nieuw hoofdstuk geschreven. De huidige, sfeervolle winkel doet in gevoel terug­ denken aan het verleden. Tussen de wand­, vloer­, verfinrichting en raamdecoratie kunnen klanten ­ of beter gezegd gasten ­ op hun gemak struinen, aanschuiven voor een kopje koffie of eerlijk advies inwinnen. SOCIAAL “Het sociale is voor ons heel belangrijk. Altijd al geweest. We zijn mensen­mensen, nemen de tijd voor klanten. Of je nu komt voor een eerlijk advies of een kop koffie. We zijn recht door zee. We verkopen niet, maar helpen mensen uitzoeken. Eigenlijk vind ik afrekenen het minst leuke om te doen”, aldus Kirsti. De winkel voelt als een grote huiskamer, boordevol wooninspiratie. Een woonbeleving waar vrijblijvend advies ingewonnen wordt en altijd plek is voor een luisterend oor. Op sociaal vlak, maar ook voor het

verwezenlijken van alle woonwensen. “En dat doen we sámen. Op een persoonlijke, geïnteresseerde manier. De klant maakt de keuzes, wij maken het waar. Van inmeten tot installeren. Zo kun je zorgeloos genieten van een nieuwe woonomgeving, in jouw sfeer”, vertelt Martin, die geen uitdaging ­ groot of klein ­ uit de weg gaat. “Gaat het linksom niet, dan lukt het rechtsom.” TEAM De kracht van Piet Karsten is de breedte. Zowel in assortiment, als het team. “We zijn een team, waarin iedereen even belang­ rijk is”, benadrukt Kirsti. “Martin en ik zijn verantwoordelijk, maar we werken democratisch. Ieders mening wordt gehoord en elke medewerker heeft z’n specialiteit.” Martin: “We willen onze kennis graag delen, laten zien wie we zijn, waar we voor staan en wat we doen en kunnen. En dat met elk budget ­ voor thuis of projectmatig ­ een wens gerealiseerd kan worden. Mensen verwachten dat je duurder bent dan een bouwmarkt, maar dat is niet zo. Onze prijzen zijn scherp, scherper dan de grote, bekende jongens. Het leuke is dat de drempelvrees verdwijnt bij binnenkomst in onze winkel.” FILOSOFIE “We willen de woonbeleving delen. Niet alleen wij, ook de partners die dit mogelijk maken. We hebben een rotsvast vertrouwen in elk bedrijf waar we mee samenwerken. We verwachten dezelfde be­ roepsethiek, een wereld waarin je weet wat je aan elkaar hebt, een gedeelde filosofie. Daarom nemen ook zij een belangrijke plek in ons verhaal in. Net als de stichtingen waar we mee samenwerken. We zijn dankbaar en willen graag maatschappelijk betrokken zijn. Het laatste dankwoord gaat uit naar de vaste klanten uit de hele regio, die al jaren enorm betrokken zijn bij Piet Karsten. Generatie op generatie stapt binnen en schuift bij ons aan. Dat is een groot goed. We zijn oprecht geïnteresseerd in de mens áchter de klant. Zo kom je met elkaar tot de mooiste resultaten.”

07JUBILEUMMAGAZINE

‘BAMBOE IS HET NIEUWE HOUT VOOR DE TOEKOMST’ Nieuw in Nederland en klaar om de markt te bestormen. dutch interior blinds (dib) heeft grootse plannen. Met een duidelijke, uitgesproken visie en een rotsvast vertrouwen in het product wil het jonge bedrijf Nederland veroveren. “De beste kwaliteit, de beste prijs en een duurzaam product. Dat is waar wij voor staan”, vertelt Mike de Haan van dib. “We onderscheiden ons op het gebied van pre­ sentatie, prijs en het aanbod van jaloezieën”, gaat Mike verder. “Daarnaast werken we met een unieke ‘sample box’, waarin alle kleuren en materialen zijn opgenomen. Wil je thuis op je gemak bekijken welke jaloezieën binnen jouw inrichting passen dan neem je geen plaatje, maar een sample mee naar huis. Zo weet je ze­ ker dat je de beste keuze maakt.” De jaloezieën van dib worden vervaardigd van verschillende soorten hout, bamboe, aluminium en kunststof.

Eén van de materialen die momenteel het vaakst een plekje achter het raam krijgt is bamboe. “Bamboe is het hout van nu en voor de toekomst, mede door het feit dat de bamboeplant ontzettend snel groeit en het hout niet stuk te krijgen is. Een heel duurzaam product waar je de allermooiste jaloezieën van maakt. Wij zijn de enige leverancier die dit product in Nederland in veel mooie eigentijdse kleuren aanbiedt”, aldus Mike. Onze jaloezieen zijn alleen te koop bij woon­ en interieurwinkels, want daar krijg je namelijk het beste advies, de juiste service en garantie en altijd dicht bij jouw in de buurt.

Vraag uw woonspecialist waarom.

Goedkoop, makkelijk en snel. Drukken doe je bij

COLOFON UITGEVER

Ons enorme assortiment aan drukwerkproducten wordt regelmatig ververst en constant uitgebreid. Topkwaliteit drukwerk, simpel online te bestellen en ook nog eens voor de best mogelijke prijs. Daar word je toch blij van? Drukken doe je dus bij Druktemaker.nl Want drukwerkt!

Druktemaker Media Het Arsenaal 28A 1781 XP Den Helder 0223 79 50 97 mail@druktemaker.nl

PROJECTMANAGEMENT Druktemaker Media | Mark Eckhardt & Sander de Roos

TEKSTEN Druktemaker Media | Fabian Bijman

EINDREDACTIE Druktemaker Media | Sander de Roos

PARTNERWERVING Druktemaker Media | Tino Kerdijk

FOTOGRAFIE Druktemaker Media | Tino Kerdijk

VORMGEVING Druktemaker Media | Ron van Noord Wilt u ook een eigen krant? Neemt u dan contact met ons op. Wij geven u graag vrijblijvend advies.

09


GEWOON

10

PIET KARSTEN


JUBILEUMMAGAZINE

ONZE WINKEL, JOUW WINKEL

Een opeenstapeling van wooninspiratie, op één locatie. Stap eens binnen in onze winkel aan de Zuidstraat en laat je door het ervaren, betrokken team inspireren en voorlichten over het grote aanbod aan woninginrichting.

11


GEWOON

PIET KARSTEN

DE SPECIALISTEN - HET TEAM VAN PIET KARSTEN -

12


SPECIALISTEN

‘DE VERTROUWDE AANBLIK VAN TOEN, VERTAALD NAAR NU’

JUBILEUMMAGAZINE

MARTIN “Gordijnen kennen tal van voordelen”, trapt Martin Karsten af. “Ze zijn niet alleen decoratief en zonwerend, maar heffen bijvoorbeeld ook problemen met de akoestiek in huis op. Op basis van de wensen van de klant en de interieur­ situatie zoeken we altijd naar de beste oplossing.” Steeds vaker worden gordijnen - en ook vitrages - gezien als een modieuze aanvulling op het interieur, legt Martin uit. “Normaal gesproken vraagt bijvoor­ beeld een minimalistische inrichting niet om gordijnen, maar tegenwoordig zie je steeds meer mensen kiezen voor een licht, transparent product in combinatie met raamdecoratie. De klassieke gordijnstijl, vaak gemaakt van velours of de ecolook, blijft tegelijkertijd een tijdloos populair product. Uiteraard is de ver­ trouwde aanblik van toen vertaald naar de eisen en verwachtingen van nu.” In een branche die onophoudelijk in ontwikkeling is, volgen noviteiten zich in rap tempo op. De nieuwste innovatie heet de waveplooi. “Bij deze gordijnen en vitrages is geen sprake van een plooi in de stof zelf, maar ontstaan strakke, regelmatige plooien door de manier van ophangen aan een speciale waverails. De wavegordijnen zijn verkrijgbaar in dezelfde stoffen waar ook vouwgordijnen van gemaakt worden. Ook kun je kiezen voor het beste van twee werelden door een verduisterend gordijn mee te voeren in een vitrage. Binnen houd je het gevoel van transparantie, terwijl het huis donker blijft. De uitstraling is eenvoudig te beïnvloeden door de twee producten op kleur af te stemmen.”

KIRSTI

‘WE KUNNEN GROOTS UITPAKKEN’

Piet Karsten Woninginrichting is veel meer dan alléén een winkel. De woonspecialist uit Den Helder draait de hand niet om voor uitdagende particuliere en zakelijke projecten. “We zijn allround”, zegt Kirsti Muijs. “Achter de gevel van het kleine pand gaat een groot bedrijf schuil. Men verwacht het niet altijd, maar we gaan graag grote projecten aan. We hebben heel veel in huis.” “Onze intentie is om elke klus zo goed mogelijk af te leveren; vanaf het eerste contact in de winkel, tot het inmeten, bestellen, plannen, installeren en afronden wordt de klant bij het project betrokken. Het voordeel van samenwerken met ons bedrijf is dat klanten con­ tact hebben met één partij voor alle werkzaamheden. Dit biedt korte lijnen en een duidelijk verhaal. Dat werkt. Jij zegt wat je vindt en wilt, wij maken het waar”, aldus Kirsti. “In deze uitgave laten we zien dat we groots kunnen uitpakken. Verschillende projecten, zowel zakelijk als particulier, die wij de afge­ lopen jaren succesvol hebben afgerond worden uitgebreid getoond. Wil je meer zien? Kom dan eens langs in de winkel aan de Zuidstraat 75-76 of bezoek de website www.pietkarsten.nl en laat je inspireren door ons grote aanbod!”

13


GEWOON

PIET KARSTEN

MARCEL

‘DE JUISTE KLEUR VINDEN IS ALTIJD EEN UITDAGING’ “We zijn niet meer en niet minder dan een doorgeefluik van onze kennis. We proberen mensen iets nieuws te laten zien, iets over te brengen”, zegt medewerker Marcel Hoed. Hij kan het weten. Al 25 jaar staat hij klanten van Piet Karsten in raad en daad bij. “Zijn zij eindverantwoorde­ lijke, wij adviseren slechts. En dat gebeurt in een gemoedelijke sfeer, in een laagdrempelige, betrokken winkel.” “Uiteindelijk kun je artikelen overal kopen, maar het gaat ook om het goede gevoel dat je bij een winkel hebt”, vervolgt Marcel. “Met een beetje humor en een goed, gericht, persoonlijk advies, kom je een heel eind. Het werk is gewoon ontzettend leuk. Het contact met de mensen is oprecht, er zit geen druk achter. En dat stralen we uit.” Marcel is op dagelijkse basis op elke afdeling te vinden, als verfkenner tovert hij onder meer de mooiste, unieke kleuren tevoorschijn. De mogelijkheden op het gebied van verf zijn onbeperkt. Met behulp van de mengmachi­ nes kan elke kleur gerealiseerd worden. “Vroeger ging dat nog met de hand, tegenwoordig machinaal. Wel betrekken we de klant nadrukkelijk bij het proces. Welke kleuren het meest populair zijn? Vooral matte verf en krijtverf in zachte kleuren zijn in trek. Zalmroze, okergeel, maar ook een nieuwe, rustige groentint. Het vinden van de juiste kleur is altijd weer een uitdaging. Hoe woon je, hoe staat de zon, daar moet je rekening mee houden. Dagelijks nemen klanten kleurenpaletten mee naar huis om op hun gemak de juiste keuze te maken.”

EEN SCHOONMAAKTIP VAN DE KENNER Een mooie vloer is de basis van elke inrich­ ting. Bij Piet Karsten kunnen klanten kiezen uit maatwerkvloeren in alle vormen, stijlen en maten. En belangrijker nog: een ruim aan­ bod aan materialen. Hout, PVC, marmoleum, laminaat; aan de Zuidstraat in Den Helder vind je gegarandeerd de vloer die aansluit op jouw wensen en situatie. Zowel voor thuis, als pro­ jectmatig. Maar hoe houd je die comfortabele, functionele vloer schoon én mooi? Christa Zerp-Van Veen, al jarenlang interieur­ verzorgster bij Piet Karsten Woninginrichting, geeft een geheim prijs. “Iedereen die een nieuwe laminaatvloer heeft, moet deze abso­ luut behandelen met schoonmaakmiddel dat daar specifiek voor bestemd is. Gebruik vooral géén allesreiniger. Dit laat een waslaagje ach­ ter op de vloer en zorgt ervoor dat voetafdruk­ ken en strepen zichtbaar worden. Laminaat­ reiniger is iets duurder, maar garandeert wel een schone, smetteloze vloer.”

14

CHRISTA

“Wie liever iets minder uitgeeft kan met schoonmaakazijn aan de slag. Voor vijftig cent heb je al een fles. Er zit wel een klein luchtje aan; zet het raam even open en het luchtje is vertrokken! Zo krijg je direct frisse lucht in huis.” Mocht je onverhoopt toch allesreiniger gebruikt hebben tijdens het schoonmaken, is er geen man over boord. “Verwijder de waslaag door ammoniak te gebruiken bij het schoonmaken, daar is het probleem mee opgelost”, legt Christa uit. Als iemand verstand van interieurverzorging heeft, is zij het wel. De winkel van Piet Karsten is een plaatje, door de scherpe blik van Christa blijft dat ook zo. “Ik zorg ervoor dat het gehele assortiment spik en span is. De vloeren, stalen, alles moet schoon en opgeruimd zijn.”


SPECIALISTEN

SANDRA ‘EEN KLUS IS PAS AF, WANNEER DE KLANT HELEMAAL TEVREDEN IS’ Het vinden van de juiste raamdecoratie is een uitdaging. Net als het plaatsen. Binnen de ruime collectie gaat elke interieurwens, functioneel én decoratief, in vervulling bij Piet Karsten. En vaak is het Sandra Keppel - bij de specialist betrokken als adviseuse en planner - die klanten weet te inspireren. Al 25 jaar maakt zij een belangrijk onderdeel uit van het hechte team, dat service, klant­ vriendelijkheid en toegankelijkheid in praktijk brengt. “De planning van het plaatsen van gordijnen, zonweringen en vloeren bij mensen thuis luistert heel nauw. Ik zorg ervoor dat dit vlekkeloos verloopt voor de klant. De collega’s gaan op pad op het moment dat het de klant uitkomt.” Dagelijks trekken de installa­ teurs van Piet Karsten Woninginrichting erop uit om woonwensen te realiseren. “En dat doen zij op een hele prettige manier. Een klus is pas af, wanneer de klant helemaal tevreden is. Mocht er onverhoopt iets niet helemaal naar wens zijn, dan komen we met alle liefde opnieuw langs. De nazorg is heel goed, puur gericht op het gemak van de klant.”

Als adviseuse op het gebied van (binnen)zonwering, (rol)gordijnen en shutters weet Sandra vrijwel elke woonvraag van klanten te beantwoorden. “Met name binnen is zonwering een stukje deco­ ratie. Een versterking van de inrichting. We bieden producten in alle soorten, maten, kleuren, stoffen en patronen. Een belangrijke trend is de opmars van lichtgewicht houten jaloezieën en shutters. Populair is nu paloniahout. Een boom die vernoemd is naar Anna Paulowna, voormalig koningin van Nederland. Het hout is zeer licht en hard, ‘werkt’ niet en zorgt voor een warme sfeer in een woning of kantoor. Natuurlijk blijven ook aluminium en kunststof gewild.”

COCO AL 37 JAAR FLUITEND NAAR DE ZAAK Vaste bezoekers van de winkel van Piet Karsten kennen hem allemaal. De trouwste ‘werknemer’ van het bedrijf gaat altijd fluitend naar de zaak. Alweer 37 jaar actief en nog steeds kiplekker in z’n veren. Papegaai Coco, door Piet Karsten omgedoopt in Coco Snoot, hoort net zo thuis in de winkel als de talloze rollen behang, potten verf en gordijnen. “Veel mensen gelo­ ven het niet, maar het is nog steeds dezelfde papegaai als vroeger”, vertelt Kirsti Muijs. “We hebben Coco ooit onderweg gekocht. We reisden in het verleden veel heen en weer tussen Harlingen, Egmond, Den Helder en Hoorn, zodoen­ de. Uiteindelijk is Coco mee­verhuisd van het oude naar het nieuwe pand.” Van maandag tot en met zaterdag houdt de grijze roodstaart de wacht in de Zuidstraat. En dat gaat niet onopgemerkt voorbij. Elke medewerker en klant kan de hele dag door op een vrolijke begroeting rekenen. In het weekend houdt hij Piet en Lida thuis gezelschap. “Vooral kinderen zijn dol op Coco. Als hij op maandag iets later dan normaal weer in zijn kooi wordt gezet, dan hebben we wel wat uit te leggen.”

15


GEWOON

PIET KARSTEN

CLARK

EEN ONGEËVENAARD AANBOD AAN BEHANG Eén van de pijlers van Piet Karsten is het ongeëvenaarde aanbod aan bijzonder behang. Niet veel winkels bieden hetzelfde, uitgebreide assortiment aan wandbekleding als de Helderse woonspecialist. “Er is voor elke persoonlijke stijl, elke smaak wel wat te vinden. Je kunt het zo gek niet bedenken: als je het wilt, hebben wij het”, vertelt behang­ specialist Clark Tdlohreg. “We zijn één van de weinige winkels met zoveel verschillende soorten behang op voorraad. We hebben zo’n duizend soorten in de winkel en het magazijn liggen. In vrijwel alle gevallen kan ik de rol die de klant uitkiest pakken en meegeven. ‘Nee’ verkopen is er eigenlijk niet bij”, gaat de behangkenner verder. Met zo’n assortiment is altijd wel de stijl naar keuze tot in het kleinste detail te vinden. “Van klassiek, roman­ tisch tot landelijk en modern. Vergeet niet dat behang zeer trendge­ voelig is. Nu zijn natuurlijke materialen en kleuren zeer in trek. Na de industriële look van de afgelopen jaren, zijn het nu de warme tinten die het modebeeld bepalen.” Een andere populaire ontwikkeling in behangland is het posterbehang. Vrijwel elk beeld kan omgezet worden in een muurvullend geheel. “Een kwestie van een eigen foto uploaden, bij ons binnenlopen en het beeld afgeven. Wij drukken jouw beeld in elke maat af. Zo kun je een zeer persoonlijke touch toevoegen aan je eigen inrichting.” “We zijn een speciaalzaak, maar geen exclusieve speciaalzaak”, vertelt Clark over Piet Karsten Woninginrichting. “Allesomvattend, zo zou ik de winkel willen noemen. Alles voor in, aan en op het huis. We helpen klanten op weg op basis van hun inrichting en wensen. Veel mensen vragen me: ‘Wat zou jij doen?’. Dat vind ik nog weleens moeilijk, het gaat namelijk vooral om jóuw smaak. Maar tegelijkertijd is het een teken van vertrouwen.”

‘DE ONTWIKKELING STOPT EIGENLIJK NIET’

16

BAS

Wie alles van vloeren wil weten, is bij Piet Karsten aan het juiste adres. Vloerspecialist Bas Knobbe, die dertien jaar gele­ den de woonfamilie kwam versterken, houdt zich dag in dag uit bezig met kwaliteitsvloeren, tapijt en noviteiten. Tijdens een verbouwing van z’n eigen huis kwam Bas in contact met het bedrijf. “Ik was al snel om toen me ge­­vraagd werd bij Piet Karsten te komen werken. Het is net een familie.”

Door de grote verschillen in producteigenschappen kan Piet Karsten aan alle woonwensen voldoen. “Of je nu een stille, warme, harde of zachte ondergrond wenst of een PVC-vloer met vloerverwarming; wij maken het mogelijk. Wat je nu merkt is dat mensen steeds vaker voor tapijt kiezen, dit product is weer helemaal terug. Het past bij de ‘natuurlijke’ trend waarin warme kleuren de boventoon voeren.”

De nieuwste rage op vloergebied? “Het beste van twee werelden”, vertelt Bas. “Steeds vaker worden laminaatvloeren of houten vloeren gecombineerd met keramiek. Zo ontstaat een uniek ontwerp en dat past bij onze filosofie. We zoeken binnen het assortiment naar veel variatie, precies daarom kunnen klanten kiezen uit een groot aanbod. De collectie wisselt ook continu.”

“De ontwikkeling op het gebied van vloeren stopt eigenlijk niet. Er worden telkens nieuwe ideeën geboren.” Zo raakte Bas onlangs in gesprek met een leverancier van kurk- en laminaatvloeren waarop digitaal een afbeelding of print gedrukt kan worden. “Ideaal voor bijvoorbeeld kinderkamers. En natuurlijk te verkrijgen in alle verschillende maten, kleuren en stijlen!”


SPECIALISTEN

In de Nederlandse gemeente met gemiddeld de meeste zonuren, is zonwering geen overbodige luxe. Heerlijk dat zonnetje, maar een koel huis zonder ongewenst zonlicht is ook iets waard. Piet Karsten beschikt over een breed assortiment decoratieve en praktische zonweringen in de vorm van screens, rolluiken, markiezen en terrasschermen. Stap jij over op zonwering, dan is de kans groot dat Ronald Hoed voor je deur staat.

JUBILEUMMAGAZINE

‘BIJZONDER OM ZO BIJ DE MENSEN THUIS TE KOMEN’

RONALD

“Het is een uitdaging om samen met de klant voor elke situatie de meest geschikte oplossing te vinden”, vertelt de installateur, die al 25 jaar stad en land afreist namens het bedrijf. “We adviseren, meten in en helpen bij het vinden van het juiste product, dat precies voorziet in de behoefte. De stijl van zonwering is redelijk vast en vooral praktisch en functioneel, met als belangrijkste aspect dat de warmte wordt tegen­ gehouden. Alles wat wij leveren en installeren zijn maatproducten met een grote effectiviteit.” Dagelijks is Ronald op pad om in de gehele Noordkop ‘kleur toe te voegen aan het leven van velen’, zoals hij het zelf omschrijft. Het per­ soonlijke contact maakt dat hij met plezier de weg op gaat. “De reden dat je zo’n baan hebt, is grotendeels het sociale aspect. Daarom doe ik dit al zo lang. Iedereen die bij Piet Karsten werkt heeft een link met mensen. Dat is ook de kracht en stabiliteit van het bedrijf. We communi­ ceren heel helder. Ik vind het zelf heel bijzonder om op zo’n manier bij de mensen thuis te komen.”

17


GEWOON

18

PIET KARSTEN


SPECIALISTEN

RONALD KEPPEL

‘WE MAKEN ER ALTIJD IETS MOOIS VAN’

Piet Karsten Woninginrichting beschikt over een ruim assortiment aan vloeren. Laminaat, PVC, hout, marmoleum, tapijt en vinyl; het maakt stoffeerder Ronald Keppel niet uit. Hij kan met elk product uit de voeten. “We maken er altijd weer iets moois van.” “Het is leuk om op deze manier bij de mensen thuis te komen. Ik werk alleen, dus je maakt altijd even een praatje met de mensen.” Niet alleen de sociale kant van zijn beroep bevalt Ronald, ook de afwisseling in werkzaamheden. De ene dag bekleedt hij trappen, een dag later legt hij een hagelnieuwe vloer in een woon­ of kinderkamer. “De diversiteit maakt het leuk. Je doet eigenlijk geen dag hetzelfde”, zegt de specialist, die weet waar hij over praat. Al 26 jaar legt hij de meest uiteenlopende vloeren. “Nu zijn vooral harde vloeren ‘in’, in combinatie met de industriële look. Met name laminaat­ en PVC­vloeren in grijstinten, maar ook warme kleuren zijn populair. Zelf vind ik het een uitdaging om met extreme kleuren te werken. Wat ook leuk is, is het insnijden van figuren en stroken in vloeren. De belang­ rijkste afweging die je moet maken bij de aanschaf van een nieuwe vloer, is de gezinssituatie. Een huishouden met drie of vier kinderen kan beter voor kwaliteit kiezen, wil je lang genieten van je nieuwe vloer. Als dit buiten je budget valt, kun je misschien beter nog even doorsparen. Het is het waard!”

BAS & LEON

‘WAT IN DE WINKEL GESTART WORDT, MAKEN WIJ AF’ De ervaren installateurs Bas Koning en Leon van Bemmelen zijn sinds jaar en dag de vaste handige handen van Piet Karsten Woninginrichting. Allround inzetbaar en altijd op pad voor allerhande installatieklussen. Een vloer leggen of een zonwering installeren? Bas en Leon klaren de klus. “Bij het inmeten van een vloer, kijken we uitvoerig naar de situatie. Gaat het om een appartement, dan houden we rekening met bijvoorbeeld geluidsdemping en kou­optrek. Op de begane grond is vocht iets om in de gaten te houden”, zegt Bas. “Het belangrijkste is dat een vloer egaal is”, vult Leon aan. “Daarmee voorkom je dat het materiaal gaat werken. Bijna alles is afhankelijk van locatie en situatie. Wij zien snel genoeg wat wel en niet mogelijk is, wat de beste keuze is en geven altijd duidelijk advies. Zo weten klanten wat zij kunnen verwachten en komen zij niet voor verrassingen te staan.”

Bas Koning: 06 - 11 31 46 10 Leon van Bemmelen: 06 - 11 31 46 09 www.basenleon.nl | info@basenleon.nl

“Alles kan”, vertelt Bas. “Soms zitten er wat haken en ogen aan een klus of een wens, maar vaak gaan mensen mee in het advies dat wij geven.” Van laminaat­ en tapijtvloeren tot zonweringen, gordijnen, shutters en jaloezieën: wanneer iets geïnstalleerd moet worden staan Bas en Leon klaar. “Wat in de winkel gestart wordt, maken wij af. In elke omstandigheid vinden we de beste oplossing”, zegt Bas. Leon: “Het leukste aan dit vak is de afwisseling. Een vloer leggen, een trap bekleden of een zonwering installeren, elke dag is anders.”

19


GEWOON

PIET KARSTEN

luxury wallcoverings

20

originlife.nl


DUBBEL ISOLEREND, VLAM VERTRAGEND EN GERECYCLED “Als gordijnenspecialist bieden wij meer dan standaard gordijnen. Met onze collectie van A House of Happiness koopt de consument originele en trendy gordijnen met een meerwaarde.” Meerwaarde betekent gordijnen met een extra isolerende werking, stoffen die vlam vertragend werken en stoffen verwerkt met gerecyclede vezels. DUBBEL ISOLEREND, GERECYCLED EN VERDUISTEREND VERWERKT IN EEN TRENDY STOF In de nieuwe stof Reflex is veertig procent gerecyclede polyester gebruikt, afkomstig uit hergebruik van weggegooide waterfles­ jes. De extra meerwaarde van deze stof is de dubbel isolerende werking doordat de achterkant van hoogglanzende garens is gemaakt. Hierdoor blijft in de zomer de warmte in vergelijking met ‘normale gordijnstoffen’ vijftig procent beter buiten en ’s winters geldt hetzelfde voor de kou. Ook is de stof verduisterend door de extra ingeweven zwarte tussenlaag. Deze stof heeft een natuurlijke basic look en is breed toepasbaar in vele interieurs. Eerder introduceerde A House of Happi­ ness met veel succes gordijnstoffen met gerecyclede katoen van hergebruikt rest­ materiaal afkomstig uit de t­shirtproductie. Elke collectie breidt A House of Happiness uit met meer gerecyclede stoffen, met als doel mee te werken aan het verminderen van afval.

TRENDY EN BASIC VLAM VERTRAGENDE GORDIJNSTOFFEN Gordijnstoffen met deze eigenschap zien we al veel in openbare ruimtes, maar ook in huizen bieden deze stoffen veel voordelen! Zo zorgen deze stoffen voor meer veiligheid bij brand doordat ze niet ontvlammen, maar smelten en hierdoor de verspreiding van vuur vertragen. Bovendien zijn deze stoffen van een soort polyester gemaakt dat de fijne eigenschap heeft dat het goed wasbaar is en de kleu­ ren mooi blijven. Dit najaar zijn in onze A House of Happiness­collectie verschillen­ de types vlam vertragende stoffen verkrijg­ baar in een trendy en basic look. KLEURVERLOOP ZORGT VOOR BIJZONDERE GORDIJNEN De verftechniek Ombre is momenteel overal te zien; toegepast in fashion, haar­ en nagelstyling, op muren en meubels toegepast en zelfs in keukens. Ombre is een van onze favoriete technieken en trends; het geeft een prachtig kleur­ verloop in je gordijnen en zorgt voor een originele uitstraling. De voile Ombre van A House of Happiness is een soepel vallende transparante stof met een fris meerkleurig verloop over de gehele hoogte van het gordijn. Aan de onderzijde van de stof is een verzwarings­ koord gemaakt, zodat deze prachtig valt en er geen zoom in hoeft.

Het decoratieve inbetween gordijn Ombre is verkrijgbaar in een warme rood/oranje/ framboos kleur en een frisse aqua/cobalt blauw/violet variant. Deze voile is prachtig te combineren met een effen katoenen velours gordijn in meer dan 120 kleuren te verkrijgen. Het voeren van gordijnen geeft een luxe uitstraling, werkt extra verduiste­ rend, is geluiddempend, beperkt verkleur­ ing en is isolerend.

JUBILEUMMAGAZINE

PIET KARSTEN BIEDT A HOUSE OF HAPPINESS GORDIJNEN MET MEERWAARDE;

OVER A HOUSE OF HAPPINESS Het gordijnen­ en decoratiemerk A House of Happiness is marktleider in haar vakge­ bied en levert haar collectie aan meer dan veertig landen wereldwijd. De missie van A House of Happiness is om voor zoveel mogelijk mensen een persoonlijke sfeer te creëren in huis door middel van gordijnen. Het bedrijf biedt daarom een breed aanbod op maat gemaakte gordij­ nen met trendy kleuren en verrassende dessins die passen bij ieder interieur en budget. A House of Happiness levert full­service: van eigen ontwerp en pro­ ductontwikkeling in het eigen atelier tot de levering van op maat gemaakte gordijnen. Meer informatie over A House of Happiness en haar collectie kunt u vinden op www.ahouseofhappiness.com

21


GEWOON

22

PIET KARSTEN


JUBILEUMMAGAZINE

Designvloer® SilentTouch de som van alle vloeren Warm en mooi als hout, zo gemakkelijk in het onderhoud als laminaat, daarbij zonder weekmakers, eenvoudig te installeren en bijzonder geschikt voor renovaties - geen sprookje, maar een echte woondroom. De vloerinnovatie Silent Touch zorgt voor woonplezier en slaat daarbij een goed figuur over de ganse lijn. Van echt natuurlijk tot trendy bieden 18 decors een grote optische variatie. Overtuigend zijn natuurlijk ook de innerlijke waarden: met een opbouwhoogte van slechts 5 mm, maar met het royale formaat van landhuisplanken maakt Silent Touch zich rank en slank en laat zich via Multiclic eenvoudig installeren ­ optimale voor­ waarden voor renovaties. En daarbij helemaal gezond om op te wonen: Silent Touch doet het zonder PVC en kunstmatige weekmakers. En omdat wij onze nieuwe designvloer door en door vertrou­ wen, krijgt u op Silent Touch 20 jaar garantie bij woongebruik.

Meister importeur Viehoff feliciteert Piet Karsten met het 85-jarig bestaan.

"Oilily Home" Speelse kleurenvreugde uit Nederland

Oilily en de toonaangevende behangfabrikant AS Création hebben gezamenlijk een behangcollectie ontworpen die de typische speelse kleuren en decoratieve wereld van het Nederlandse lifestylemerk weerspiegelt. Soms zonnig in zachte tinten, soms krachtig kleurrijk. Deze muurtapijten zorgen voor een vrolijke noot. Of het nu in de kinder- of meisjeskamer is, in de hal of in de keuken - door de vrolijke stemming die het Oilily-behang verspreidt, verdwijnen alle zorgen als sneeuw voor de zon.

Levendige strepen in geel, rood en groen lopen als met de hand beschilderd langs de muur. Kanten boordontwerpen in verschil­ lende blauwtinten toveren de kamer om tot een vrolijke zomerjurk. Delicate bloemen in pastel feel­good kleuren en geometrische retropatronen zorgen voor een opgewekte sfeer; felgekleurde papieren bloemen zorgen voor een spetterend creatief kleurenvuurwerk. De fantasierijke behangcollectie 'Oilily Home', brengt de zowel bij kinderen als volwassenen populaire Oilily­esthetiek voor de eerste keer ook binnen de vier muren thuis. De kleur­ rijke ontwerpen bestrijken het hele spectrum van pastel tot fel ­ en blijven daarbij altijd typisch Oilily. Alle ontwerpen van de all­over prints zijn tot in het kleinste detail met liefde vorm­ gegeven ­ om van elk muurtapijt een klein kunstwerk te maken. De collectie die op hoog­ waardig papier gedrukt is, straalt authentieke charme en vrolijke luchtigheid uit.

23


GEWOON

PIET KARSTEN

PARTICULIERE PROJECTEN - WELKOM THUIS! -

24


DE HAAN

DEN HELDER

“Na vier jaar op Curaçao gewoond te hebben keerde deze Helderse klant terug naar Nederland. Na een bezoek aan de winkel - voor een korte terugkeer naar Curaçao - hebben we via e-mail en WhatsApp contact gehouden. Mede door het warme contact en het complete assortiment hebben we onder meer rolgordijnen, vitrages, verf, latex en laminaat geleverd en geïnstalleerd.”


DE WIT 'T ZAND

“Een voorbeeld van een Piet Karsten-sfeer; oud ontmoet nieuw. Een op traditionele wijze nieuwgebouwde woonboerderij, waarin het beste uit twee werelden samenkomt.”
VAN DER VEER

DEN HELDER

“Deze klant kwam eigenlijk alleen in onze winkel binnen voor behang, maar bestelde uiteindelijk alle materialen voor zijn interieur: van de verf tot het laminaat, gordijnen en houten jaloezieën.”KEPPEL

DEN HELDER

“Het oog van de specialist, thuis tot leven gewekt. Een modern, strak interieur.”


VINK

SINT MAARTENSVLOTBRUG

“In eerste instantie vond de klant in onze winkel een PVC-vloer die wij op verzoek in visgraatmotief hebben gelegd, maar al snel volgden ook vloerbedekking, gordijnen, vouw- en rolgordijnen en behang. Nadat de klus was afgerond, klopten ook de zoon, dochter en schoondochter van de klant bij ons aan voor de inrichting van hun woningen.�Relaxen doe je op

Interfloor

Interfloor: de breedste en meest actuele collecties tapijt en vinyl van Nederland www.interfloor.nl


VINK

SCHAGERBRUG

“De eerste keer dat deze klant bij ons over de vloer kwam, dacht hij de rolgordijnen ‘wel even aan het kozijn vast te spijkeren’. Leuk om te merken was dat de volgende keer dat hij bij ons in de winkel was, we hem blijkbaar hebben aangestoken met onze passie voor woninginrichting. Het goede contact resulteerde in het leveren van laminaat, het plaatsen van rolgordijnen en het behangen van zijn woning.”


GEWOON

PIET KARSTEN Rasch Nederland feliciteert P. Karsten Woninginrichting met het 85-jarige jubileum.

Collectie Florentine

36


JUBILEUMMAGAZINE

Best of Wood ‘n Stone Natuurlijke mix uit hout- en steenoptiek

Veelzijdig te gebruiken en natuurlijk - zo presenteert de nieuwe behangcollectie 'Best of Wood 'n Stone' van AS Création zich, die alle highlights van de verschillende steen- en houtoptieken verenigt. Het hoogwaardige vliesbehang geeft uw wanden een volledig nieuwe look en creëert voor elk wandoppervlak een unieke belevenis. Of het nu in een koele loft of een gemoedelijk landhuis is, deze behangsoorten kunnen overal worden gebruikt en kunnen perfect gecombineerd worden. Van een prachtig houtpaneel tot baksteen­, tegel­ en betonoptiek, de collectie is rijk aan facetten en omvat ver­ schillende kleurtonen ­ van beigegekleurd hout tot zwarte stenen. De fascinerende veelvoud aan stenen, evenals de veelvoudige hout­ oppervlakken werken authentiek en geven de wanden een geheel eigen, realistische touch.

Lethem Vergeer

Met onze zeer complete vloeren- en gordijnencollectie zijn wij al jaren één van de vaste leveranciers van de firma Piet Karsten. Onze trendy gordijnstoffen collectie varieert van mooie vitrages, luxe in-betweens tot sfeervolle overgordijnen, al dan niet verduisterend. Onze exclusieve lifestyle rolgordijnserie Glam Your Window biedt de mogelijkheid om uw rolgordijn een persoonlijk accent te geven. Een bondlook of lederlook bies, RVS-onderlat of het toevoegen van een transparant segment als subtiel accent en filtering van het licht. Met onze zeer totale vloerencollectie kunt u uw gehele woning inrichten. Tapijt en vinyl maar ook een kleurrijke serie karpetten om uw interieur een extra kleuraccent te geven. Het meest innovatieve product op het gebied van vloeren is de PVC­stroken­ vloer verkrijgbaar in vele dessins, waaronder een scala aan houtlook dessins. Een PVC­strokenvloer biedt u jarenlang plezier door de slijtvaste toplaag. Dit type vloer is uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming van­ wege een hoge waarde in warmte doorlaatbaarheid. Uiteraard behoort ook de laminaatvloer tot onze collectie, verkrijgbaar in vele dessins, kleuren, breedtes en lengtes. Een vloer geschikt voor ieder interieur. Vraag naar onze laminaatactie van de Balterio Vitality de Luxe.

Actie: Speciaal voor u van €19,95 voor €17,95 pm²

37


GEWOON

PIET KARSTEN Alles op het gebied van bed, bad, koken, tafelen en living. De leukste artikelen vind je bij Den Helder.

38


MADE IN HOLLAND

Suncoblinds is al bijna vijftig jaar leverancier van raamdecoratie, zonwering en rolluiken en staat bekend om zijn snelle levertijd, constante kwaliteit en bovendien vriendelijk geprijsde producten. Als u denkt dat tegenwoordig alles in lage lonenlanden wordt geproduceerd, heeft u het mis. Klanten worden bediend vanuit Heiloo en ondanks de lastige tijd heeft Sunco geïnvesteerd in een opschaling van de productie. Aangezien we er zeker van willen zijn dat ieder product foutloos geproduceerd is, worden alle producten opgehangen, getest en nagekeken. Leveringen geschieden middels ons eigen vervoer, zodat we verzekerd zijn dat er geen beschadigingen kunnen optreden. ZONNESCHERMEN, ROLLUIKEN EN MARKIEZEN Heerlijk, de zon schijnt! Maar daardoor kan de temperatuur in huis flink oplopen. Sunco­buitenzonwering is de oplossing. Onze zonneschermen, rolluiken en mar­ kiezen ­ met ruime keuze uit type, kleur en afmeting ­ houden de zon buiten. In huis blijft het aangenaam koel en u voorkomt dat meubels en gordijnen na langere tijd gaan verkleuren. Sunco­buitenzonwering wordt altijd op bestelling geleverd en op maat gemaakt. In Heiloo om precies te zijn. Made in Holland dus!

JALOEZIEËN Spelen met licht. Dat is de functie van de jaloezie, die weer helemaal terug is op het toneel. Van het fijne van de 16 mm, tot de shutterlook van de 70 mm jaloezie. Met het brede ladderband voor de 50 en 70 mm jaloezie creëert u een echte retrolook. De houten jaloezie is weer hot. De robuuste 50 mm lamellen geeft de jaloezie de shut­ terlook, die wordt versterkt door het brede ladderband. Houten jaloezieën geven uw huis een warme en luxe uitstraling. LAMELLEN Sunco­lamellen zijn leverbaar in drie soorten ­ aluminium, stof en pvc ­ en veelal in verschillende lamelbreedtes. Lamellen vormen een strakke basis voor ieder inte­ rieur en zijn buitengewoon geschikt voor grotere oppervlakten. Stel ze op iedere gewenste stand, zodat u het directe zon­ licht weert, maar nog wel zicht naar buiten heeft. Lamellen van Sunco zijn degelijk, mooi en bovendien zeer praktisch.

zonlicht filtert. Zowel de vrijhangende­, ingespannen­, plafond­ als dakraamsyste­ men zijn in vele modellen leverbaar. Zo is er de populaire AO20­uitvoering (topdown/ bottom­up), voor een optimale balans tussen lichtinval en privacy. De Duette® is populair vanwege de onzichtbare koorden en de isolerende en daardoor energiebe­ sparende werking.

JUBILEUMMAGAZINE

SUNCOBLINDS

MULTISHADE / DUOROLLER Het Multishade/duorolgordijn is een product met twee lagen stof, bestaande uit transparante en niet­transparante banen. Geheel gesloten, half open of open op elke hoogte van het raam. De trend van dit moment! Door de ketting te bedienen kunt u zelf de lichtinval bepalen. Het rolgordijn waarbij uw privacy modieus en decoratief wordt gegarandeerd.

PLISSÉ / DUETTE Of u nu kiest voor een fraai geplooide plissé of de honingraatstructuur van de Duette®; u kunt zelf bepalen hoe u het

Het assortiment knikarmschermen bestaat uit negen types. De maatvoering gaat van 2 tot 7,5 meter breedte en de uitval kan tot maximaal 450 cm. Het cassette uitval­ scherm is een strak vormgegeven scherm vooral geschikt voor keuken­ en bovenra­ men. Rolluiken kunnen worden voorzien van een anti­optilbeveiliging wat inbraak­ vertragend werkt. Tevens is er een oplos­ sing voor het regengekletter, een zogehe­ ten extrusierolluik. De kast wordt gemaakt van dikwandig aluminium zodat de bak niet meer functioneert als klankkast. ROLGORDIJNEN Het rolgordijn is een klassieke, strakke, functionele raambekleding voor bijna elke ruimte en is zeer goed te combineren met overgordijnen of vitrage. De toepassing is grenzeloos en kan van 35 cm tot 400 cm breed geleverd worden. U kunt het rolgordijn personaliseren door een keuze te maken in soorten onderlijsten, bedie­ ningskleur, schulpen en ketting.

39


GEWOON

40

PIET KARSTEN


LORUM IPSUM JUBILEUMMAGAZINE

85PIETJAAR KARSTEN 41


GEWOON

PIET KARSTEN

‘DE SFEER VAN TOEN HERKENNEN WE NU NOG STEEDS’

42


HISTORIE JUBILEUMMAGAZINE

Wie Zuidstraat zegt, zegt Piet Karsten. Sinds 1978 is het bedrijf een vertrouwd aangezicht van de Helderse kade. Piet Karsten Woninginrichting, dat 85 jaar geleden in het Friese Harlingen gestart werd door opa Pieter Karsten en in 1969 werd voorgezet door Piet, en Den Helder bleek en blijkt een gouden combinatie. Niet alleen op vakgebied, maar net zo zeer op sociaal vlak. De vertrouwde koffiekan is inmiddels ingeruild voor een ruime koffietafel, de ouderwetse gezelligheid is gebleven. “Die sfeer van vroeger herkennen we nu nog steeds”, vertellen Piet en zijn vrouw Lida, die maar wat trots zijn op kinderen Martin en Kirsti. De start van het bedrijf in Den Helder was over­ weldigend, steekt Piet van wal. “We kregen een geweldige ontvangst. We adverteerden één of twee keer en de winkel stond direct op de eer­ ste dag vol met mensen die even kwamen kij­ ken. Ook op de tweede dag was het een drukte van belang en die drukte hield aan.” De klanten bleven onder meer door een extraatje ­ wat een heuse rage werd ­ terugkomen. “De klant kreeg er altijd iets bij. Een kwast bij een pot verf bijvoorbeeld. Maar de echte run ontstond op de antieke woonaccessoires. Elke woensdag reden we naar een antiekmarkt in de buurt op zoek naar leuke kleinigheidjes. Die verkochten we los in de winkel, maar gaven we ook weg bij grote aankopen. Patrijspoortjes, kandelaars, als het maar antiek was. Dat was toen heel uniek. Ook nu nog worden we door mensen die deze kleine hebbedingetjes nog hebben aangesproken.”

‘WE GROEIDEN UIT ONS VESTJE’ Een week na de opening in Den Helder werd een extra personeelslid in dienst genomen, twee weken later volgde een tweede. “Het was niet dat wij nou zo goed waren, maar het klopte gewoon.” Het succes had jaren later tot gevolg dat het oude pand, waar het woonhuis van het gezin boven gevestigd was, te klein werd. Piet en Lida richtten zich tot het magazijn, de huidige winkel aan de Zuidstraat 75­76. “We groeiden uit ons vestje. Stap voor stap bouwden we het pakhuis om tot nieuwe winkel en dat leidde uiteindelijk tot de huidige opstelling.” Met de ‘verhuizing’ volgde ook de uitbreiding van het assortiment. Dat gebeurde met name op initiatief van Lida. “Piet was daar niet altijd een voorstander van, die hield het aanbod liever wat kleiner. Maar ik legde nieuwe producten op de toonbank en het werd meteen verkocht.”

‘DAAR ZIJN WE HEEL TROTS OP’ Het aanbod groeide gestaag en de winkel draaide op volle toeren. Daarmee waren bijna alle wensen van het tweetal in vervulling ge­ gaan. “We wilden het plaatje helemaal compleet maken door alle kinderen op de vloer te hebben in de verschillende vestigingen. Martin wilde meteen al niets liever, Kirsti volgde in eerste instantie haar eigen weg. Uiteindelijk koos ook zij voor het bedrijf.” In 2009 namen de twee de woninginrichting over van Piet en Lida. Tegen het advies van Piet in, vertelt hij in alle eer­ lijkheid. “We hebben ze gewaarschuwd: ‘De recessie komt eraan, doe het niet’. Toch stapten Martin en Kirsti erin. Ze hebben allebei een eigen willetje. Altijd al gehad. Maar ze hebben het op eigen kracht gedaan, in een moeilijke tijd. Daar zijn we heel trots op.”

43


GEWOON

PIET KARSTEN

‘We maken van een huis weer een thuis’ Stichting Present Den Helder biedt vrijwilligers de mogelijkheid om zich in de eigen woonplaats in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of sociaal isolement. De ‘makelaar in vrijwilligerswerk’, een lokale stichting die aanbodgericht werkt, slaat een brug tussen zij die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. “Wij steken de meest schrijnende gevallen een helpende hand toe”, zegt Herman Dubbeldam, algemeen coördinator van Stichting Present Den Helder. “Onze visie is dat het weer vanzelfsprekend wordt wat goeds te doen voor elkaar, iets te doen voor de me­ demens en naar elkaar om te kijken. Dat is een beetje verdwenen uit de samenleving. Het is zó dichtbij. We hebben elkaar gewoon nodig”, vertelt Herman. “We staan in nauw contact met diverse maatschappe­ lijke organisaties. Zij gaan al langer om met hulpbe­ hoevende mensen, hebben een duidelijk beeld van de persoon of het gezin in kwestie. Wanneer een aanvraag binnenkomt kijken we tijdens het huisbe­ zoek naar het financiële, medische en sociale plaatje. Vervolgens kijken we hoe we iemand in zijn of haar situatie kunnen helpen. Uiteraard aanvullend op de zorg die reeds geboden wordt.” De stichting helpt bijvoorbeeld met het opruimen, inrichten of schilderen van een woning en het opknap­ pen van tuinen. “We maken van een huis weer een thuis. Een opgeruimd huis zorgt voor rust in het hoofd en dat is vaak precies waar mensen met psychische problemen behoefte aan hebben. We zijn géén maat­ schappelijke organisatie, maar kijken vooral naar wat we kunnen doen vanuit een groot hart.”

44

De samenwerking met kringloopwinkel Het Boelhuys komt daarbij goed van pas. De stichting Het Boelhuys werd opgericht met als doel een financieel fundament te leggen voor Stichting Present. De netto-opbrengst van verkochte producten van de winkel komt geheel ten goede aan de stichting. Bij het inrichten en opknappen van woningen komt ook Piet Karsten Woninginrichting om de hoek kijken. “De financiële middelen van de mensen die we helpen zijn vaak beperkt. Zij moeten soms rondkomen van enkele tientjes per week. Samen met Piet Karsten gaan we aan de slag en kijken we hoe we kunnen hel­ pen. Het voordeel is dat je, ondanks een klein budget, weet dat je kwaliteitsartikelen aanschaft. Daar kunnen we wat mee.”


JUBILEUMMAGAZINE

‘Een waardige, liefdevolle deken voor iedereen’ Niemand hoeft in eenzaamheid te sterven. Aan de rand van het duingebied van Den Helder is een plek waar liefde, rust, geborgenheid en zorgzaamheid regeren. Hospice Den Helder biedt een plek aan ongeneeslijk zieke mensen, die de laatste maanden van hun leven niet thuis kunnen of willen doorbrengen. Het hospice wordt volledig bestierd door vrijwilligers. Zo’n 140 medewerkers staan, samen met een team verpleegkundigen van Omring, dag en nacht klaar voor de medemens. Hospice Den Helder biedt een deken van liefde, verzorging en een luisterend oor voor maximaal vijf gasten. Anita Hoedjes, initiatief­ neemster van het hospice dat ruim tien jaar geleden werd opgericht, geeft samen met Janetta Veenstra iedereen een thuis. “Iedereen, echt iedereen, is hier welkom. Ongeacht leeftijd, afkomst, inkomen en ach­ tergrond”, vertelt Anita, wiens zorg verder reikt dan alleen binnen de muren van het bijna-thuis-huis.

“We zorgen ervoor dat het niemand aan iets ont­ breekt. Voor familieleden en vrienden van gastbewo­ ners staat de deur altijd open. Waar nodig kunnen zij zelfs overnachten in het hospice. Ook huisdieren zijn van harte welkom. Alles wat we voor de gasten kun­ nen doen, doen we. We slaan om iedereen een deken heen want nogmaals; niemand hoeft in eenzaamheid te sterven. Wij bieden gasten een warm, waardig ver­ blijf met aandachtige, liefdevolle en deskundige zorg”, klinkt het uit het hart. “Met tien jaar expertise bieden wij ook hospicezorg bij de mensen thuis, die in de laatste fase van hun leven verkeren.” “We zijn begonnen met niets. Mede dankzij Martin en Kirsti van Piet Karsten en vele anderen hebben we hier een huis vol veiligheid en geborgenheid kunnen starten. Vanuit de grond van hun hart merkte je dat Martin en Kirsti echt het gevoel hadden dat dit hospice er moest komen. Door artikelen als gordijnen, zonwering, behang en de vloeren zeer scherp aan te bieden hebben zij een grote bijdrage geleverd aan de inrichting van het hospice. Ook nu is het contact nog altijd heel hartelijk, we voelen enorm veel vertrouwen.”

45


GEWOON

PIET KARSTEN

Kievitstraat 22 • 1781 ZE Den Helder • T 0223 62 10 08 • F 0223 62 71 53 • W autobedrijfgeha.nl

46


JUBILEUMMAGAZINE

Wood-Powder technologie Nadura en Lindura, een sterk karakter Bij MEISTER is het ambitie en traditie om nieuwe ideeën voor innovatieve producten te ontwikkelen. Sommige van deze ideeën bleken baanbrekend voor de markt en de branche. Zo introduceerden wij ‘Wood-Powder’, een nieuw materiaal bestaande uit hout en minerale stoffen. Als wereldwijd eerste onderneming ontwikkelde MEISTER een innovatieve productietechnologie voor serieproductie, om op basis van wood-powder geheel nieuwe vloeren aan te kunnen bieden. De natuurlijke combinatie van warm materiaal met een keihard karakter. Daartoe worden fijne houtvezels gemengd met minerale stoffen en onder druk en temperatuur in elkaar geperst. Deze revolutionaire technologie resulteerde in enerzijds een tegelvloer met de aangename warmte van hout en de extreme robuustheid van steen, genaamd Nadura én in een hightech houten vloer, genaamd Lindura; levendige tot rustieke, geborstelde en natuurgeoliede landhuis­ planken met een fascinerende, tot nu toe ongekend optiek en een opmerkelijke stevigheid. Loop binnen bij Piet Karsten Woninginrichting en laat u inspireren!

Actie: Bij bestelling van 10 pakken een 11e gratis Meister importeur Viehoff feliciteert Piet Karsten met het 85-jarig bestaan.

Rik Bodylanguage is ingericht en gestyled door B2Style met materialen van Piet Karsten Woninginrichting.

47


GEWOON

PIET KARSTEN

, k j i l n ‘Persoo volledig n e k e i un w u o j j i b d n e s s pa ’ n e s n e w r u e i r inte Van de volledige inrichting van het huis van een bekende Nederlandse dj, het omtoveren van een bedrijfsloods in de fonkelnieuwe sportschool Rik Bodylanguage tot kleuradvies op maat bij de klant thuis. B2Style gaat geen interieurproject uit de weg. “Of het nu om een stukje advies gaat of het realiseren van volledige woon- en interieurwensen”, zegt binnenhuisarchitecte Barbara de Vries van B2Style.

48


LORUM IPSUM JUBILEUMMAGAZINE

De styliste geeft al ruim vijftien jaar het interieur vorm van de meest uiteenlopende projecten. De inrichting van huizen, hotels, beurzen, café’s en talloze andere kleine en grote projecten: van Den Helder tot aan Amsterdam wekt B2Style interieur- en woondromen tot leven. “Volledig naar de specifieke wens van de klant of op basis van een vrije hand. Ik denk op persoonlijke wijze mee met de klant. We overleggen uitvoerig over de gewenste stijl, het be­ schikbare budget en stemmen zo in detail af waar de inrichting aan moet voldoen.” Haar ruime ervaring en uitgebreide portfolio zijn voor veel klanten reden om Barbara een carte blanche te geven. “Dat is natuurlijk het grootste compliment dat je kunt krijgen en de allerleukste manier van werken. Uiteraard wordt het doen van gro­ te aankopen eerst overlegd, zodat de klant

niet voor verrassingen komt te staan. We creëren een inrichting in elke stijl en vol­ ledig op maat, geheel naar jouw wensen, smaak en behoeften”, aldus Barbara, die de trends, innovaties en ontwikkelingen op interieurgebied op de voet volgt. “Ik bezoek met grote regelmaat beurzen, lees stapels met (woon)tijdschriften en speur internet af om op de hoogte te blijven en nieuwe ontwikkelingen mee te kunnen nemen in mijn ontwerpen. Huidige trends zijn nog altijd de industriële look, maar ook in deze modewereld is er sprake van golfbewegingen. Wat we de komende tijd veel gaan zien is de botanische trend. Deze bestaat uit diverse groentinten. Als tegenhanger van de pastels is de kleur geel populair. Ook is het marmer weer terug van weggeweest. Nu zie je ook heel veel warme tinten terugkomen in

de inrichting. Mensen neigen weer naar het knusse gevoel van thuis. Al is dat natuurlijk wel persoonsgebonden.” In haar werkzaamheden maakt Barbara steevast gebruik van het brede assorti­ ment van Piet Karsten. “We werken heel exclusief samen. Net als ik doet Piet Karsten er alles aan om ervoor te zorgen dat een inrichting perfect is. Van een ne­ gen-tot-vijf-mentaliteit is geen sprake en de levertijd - ook bij grote projecten - is zeer kort. Dat vind ik heel prettig werken. De service die geleverd wordt bij Piet Karsten is ongekend. Of het nu om raamdecoratie, vloeren of behang gaat; beide bedrijven zijn zeer perfectionis­tisch. Niet voor niets zijn we heel loyaal naar elkaar toe.”

49


GEWOON

PIET KARSTEN

ZAKELIJKE PROJECTEN - WELKOM OP DE ZAAK! -

50


MONDIAL 'T ZAND

“Het team van Mondial kwam, in alle drukte, in onze winkel binnen voor tapijttegels. Wij hebben vervolgens advies gegeven op locatie en tapijttegels, jaloezieën, verf, vloerbedekking en decoratie geleverd.”


“We vinden het heel waardevol dat Den Helder een bijna-thuis-huis heeft en werkten dan ook graag mee aan dit mooie initiatief. Bij zo’n huis wil je betrokken zijn. We hebben in het hospice onder meer de vloeren gelegd, de trap bekleed en het behang en posterbehang geleverd.”

HOSPICE DEN HELDER
MOOIJ MODES DEN HELDER

“Eigenaresse Saskia Oenen klopte bij ons aan voor een harde vloer. Uiteindelijk is het, mede op ons advies, een combinatie van tapijt en PVC-vloer geworden. De zwarte PVC-vloer heeft een zilveren nerf voor een moderne uitstraling. Het middenstuk bestaat uit tapijt om zo een huiselijke sfeer te creëren. Saskia is erg blij met de vloer, die er nu al vijf jaar ligt en nog steeds zo goed als nieuw is.”ADVISAFE

DEN HELDER

“Bij Advisafe hebben we een zeer scherpe offerte neergelegd en het waargemaakt. We hebben onder meer binnenzonwering geleverd voor het prachtige pand; een zeer prettige samenwerking!”


SPORTHAL SPORTLAAN

DEN HELDER

“Dit project hebben we toegewezen gekregen doordat we het bestuur van de sporthal hebben weten te overtuigen van onze kwaliteit en prijs. Nadat wij als vierde partij een offerte op mochten stellen, kregen we het volle vertrouwen om de vloer van de sporthal aan te leggen.�GEWOON

60

PIET KARSTEN


JUBILEUMMAGAZINE

KOOPMANS VERF 130 jaar professionele kwaliteit Met een nieuw kleurenpalet is Koopmans Verf ready-mixed-assortiment weer volledig actueel. Vanuit een fabriek met een schaal die de continuïteit garandeert, met een drive om héél ver te gaan voor klanten en de absolute belofte van blijvende exclusiviteit voor de speciaalzaak. Koopmans Verf is één van de weinige fabri­ kanten die nog traditionele verven levert. En dat is wat veel consumenten willen. Verf van professionele kwaliteit op terpentinebasis, want die is voor hen gemakkelijker te ver­ werken. Maar ook buitenverven op lijnolie­ basis behoren tot het assortiment. Nieuwe kleuren, een opvallende kleurenkaart én kleine verpakkingen zijn andere troeven van het geactualiseerde concept. Alle kleuren zijn verkrijgbaar in hoog- en in zijdeglans, in 750 ml maar ook in kleine blikjes van 250 ml. KOOPMANS EXCLUSIEF VOOR VERFBEHANGSPECIAALZAKEN Wist u dat er bij Koopmans Verf bijna 100 mensen werken? Met merken als onder meer Koopmans Verf, Nelf en Drenth Verven en activiteiten in het bouw-, marine, en industrie­ segment draait Koopmans behoorlijk serieuze volumes. In de consumentenmarkt heeft Koopmans een paar jaar geleden de keuze gemaakt voor de verfbehangspeciaalzaken. Destijds werd er aan diverse bouwmarkt ke­ tens geleverd en kregen ze de kans om daar landelijk te gaan. Koopmans besloot dat toen niet te doen en zich exclusief te verbinden aan de speciaalzaken.

NIEUWE KLEUREN De speciaalzaken helpen Koopmans Verf met een nieuw ready-mixed-concept. Moderne nieuwe kleuren zijn bijvoorbeeld Appelbloe­ sem, Olijf, Mistblauw, Wolwit en Friesche klei. De nieuwe kleuren zijn bepaald in samen­ spraak met enkele Koopmans winkeliers, onder meer met Kirsti van de firma Karsten. Eén van de klanten die altijd bruist van de ideeën. Koopmans Verf luistert naar de ideeën en (markt)kennis van de klanten en heeft daardoor een kleurassortiment gecreëerd wat aansluit op de huidige trends en bijvoorbeeld de actuele behangboeken. In het nieuwe kleurconcept zijn ook enkele belangrijke goed lopende kleuren gebleven, waardoor er prachtige combinaties zijn te ma­ ken tussen traditionele en moderne kleuren. Kleuren buiten het standaard kleurassortiment zijn trouwens altijd te maken op de kleuren­ mengmachine van Koopmans Verf, ook bij de firma Karsten. BEKEND VAN TV Al vele jaren is Koopmans Verf een vertrouwd gezicht in het tv-programma Rob’s Grote Tuinverbouwing. Zowel de buiten- als de binnenverven komen regelmatig op een aantrekkelijke manier in beeld. Hierdoor is landelijk al veel bekend verkregen. Maar ook in andere tv-programma’s komt Koopmans Verf of Nelf regelmatig naar voren. Meer informatie en inspiratie op www.koopmansverf.nl

61


GEWOON

PIET KARSTEN

ONZE PARTNERS

- VAN HARTE AANBEVOLEN -

62


PARTNERS

Al 101 jaar zijn bedrijven en particulieren beter af met Buijtendijk. Het Helderse familiebedrijf werd door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander benoemd tot hofleverancier, een eretitel waar Niels Buijtendijk maar wat trots op is. “Uit deze titel spreekt voor leveranciers en klanten een stukje vertrouwen.” En dat vertrouwen is er, blijkt uit de wereldwijd meer dan twaalfhonderd leveranciers waar de vakspecialist voor gereedschap, machines en werkkleding nauw mee samenwerkt.

Industrieweg 2-AA 1785 AG Den Helder 0223 661007 buijtendijk@buijtendijk.nl www.buijtendijk.nl

Bedrijven en particulieren treffen bij Buijtendijk een onovertroffen aanbod van meer dan vijftigduizend artikelen aan. Van kwaliteitsgereedschap, profes­ sionele werkkleding en klimmaterialen tot persoonlijke beschermingsmiddelen voor de bouw, industrie en offshore. “En specialistische gereedschappen, maar

JUBILEUMMAGAZINE

HOFLEVERANCIER BUIJTENDIJK: ‘JIJ DE VRAAG, WIJ HET ANTWOORD’

bijvoorbeeld ook wc­papier”, vult Niels aan. “Als jij een vraag hebt, hebben wij het antwoord. We zeggen hier weleens gekscherend: ‘Als jij een nieuwe schoon­ moeder zoekt, hebben wij er een voor je staan’.” “Particulieren en bedrijven uit de offshore, industrie en bouw kunnen altijd rekenen op een gericht, persoonlijk advies. Onze adviseurs zijn specifiek geschoold en weten elke technische vraag te beant­ woorden. De merken uit ons assortiment zijn allemaal van topkwaliteit, waar we volledig achter staan. En onze klanten ook. Neem bijvoorbeeld Piet Karsten Woninginrichting. Het bedrijf is sinds 1978 gevestigd in Den Helder en vanaf de eer­ ste dag zijn zij klant bij ons. De onderlinge betrokkenheid tussen de bedrijven hier is iets moois. We hebben aan drie kanten water en moeten het met elkaar rooien.”

‘JE VERBAAST JE OVER DE ENORME KEUS’ Voor een complete witgoedbelevenis hoef je alleen maar binnen te stappen bij Scheffer Witgoed. De witgoedspecialist biedt een totaalaanbod op het gebied van wassen, drogen, koelen, vriezen, koken, afwassen en inbouwapparatuur. “De prijs doet heel veel, maar onze service maakt het verschil”, vertelt Johan Oostindiër van Scheffer Witgoed. De witgoedspecialist staat voor een snelle leve­ ring, eigen installatieservice, vakkundig advies en een unieke collectie van de beste merken in witgoedland. Niet voor niets groeide het bedrijf uit tot de grootste witgoedleverancier in de Kop van Noord­Holland. “Je verwacht het van de buitenkant misschien niet, maar als je binnenloopt zul je je verbazen over de enorme keus die wij bieden. Onze winkel leeft. Bij veel producten worden alle functies digitaal getoond. Vrijwel alle machines zijn aangesloten, zo kun je zelf testen hoe een apparaat werkt.”

“Ons compacte team, van verkoper tot bezorger, kent de producten uit het assortiment en geeft een gericht advies. We behoren, net als onder meer Piet Karsten Woninginrichting, tot de vaste kern van Helderse ondernemers en voelen ons betrokken bij de samenleving. De koffie staat altijd klaar; voor een stukje advies of een goed gesprek want het persoon­ lijke contact is een belangrijke waarde voor ons.”

Bedrijfsweg 3-H 1785 AK Den Helder 0223 636864 www.schefferwitgoed.nl info@schefferwitgoed.nl

63


GEWOON

PIET KARSTEN

Koningsweg 1 1764 MH Breezand 0223 521700 breezand@expert.nl www.expert.nl/breezand

‘HET GAAT OM NÉT DAT STAPJE MEER DOEN’

V.l.n.r. Antoine, Co, Dirk en Co In een wereld die continu in beweging is en nieuwe ontwikkelingen elkaar in razend tempo opvolgen is kennis van zaken een groot goed. Expert Breezand begrijpt ‘t. Aan de Koningsweg steken klantenservice en -advies er met kop en schouders bovenuit. “De medewerkers maken het verschil”, vertelt bedrijfsleider Antoine Huiberts. “De nadruk ligt op de manier waarop klanten bediend worden, de probleemoplossende denkwijze en de wens om iedereen met een tevreden gevoel achter te laten. We onderscheiden ons door nét dat stapje meer te doen”, zegt Antoine. De persoonlijke aandacht is één van de krachten van Expert Breezand, het complete en volledige

assortiment met de nieuwste producten op het gebied van audio, TV, inbouwapparatuur en witgoed doet de rest. “Klanten kunnen in de winkel op hun gemak producten bekijken en vergelijken. De medewerkers zijn bekend met de nieuwste technieken en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Een stukje kennis van zaken, waardoor je altijd verzekerd bent van een deskundig advies. Onze medewerkers verlenen prima service aan huis door aan­ kopen vakkundig te installeren of in te bouwen. Zo zorgen wij voor optimaal kijk­, luister­ en gebruiksgenot. En is er toch iets mis, dan staat de servicedienst klaar om zo snel mogelijk voor een passende oplossing te zorgen.”

NIET VOOR ÉÉN GAT TE VANGEN! Binnen- en buitenschilderwerk, wandafwerking waaronder behangwerk en spuitwerkzaamheden, glaszetten, herstelwerkzaamheden van lekkage; daar draait Yvonne Kramer van gelijknamig Schildersbedrijf Y. Kramer de handen niet voor om. Ze is gezegend met twee rechterhanden en timmert al jaren aan de weg. Door een nauwe samenwerking met Piet Karsten Woninginrichting kunnen klanten er voor kiezen om een compleet plaatje af te laten leveren. Het behangen en de te schilderen schilderwerkzaamheden worden dan uitgevoerd door het schildersbedrijf. “De vertrouwensband tussen beide bedrijven is hecht, zij gunnen mij wat en andersom ook”, zegt Yvonne. De woonspecialist kan Yvonne voor velerlei klussen inzetten maar schilderen blijft de hoofdmoot. Al is behang aan een opmars bezig. Wanneer het schildersbedrijf aan de slag gaat, is een timmerman overbodig. “We nemen tevens kleine reparaties mee. Denk aan verrotte

64

houtdelen, stucwerk, tochtstrips, scharnieren en het repareren of vervangen van sloten. Een totaalpakket. Je wilt een product achterlaten waar je trots op bent.” Yvonne komt graag bij u thuis voor een vrijblijvend advies. Projecten die tot stand zijn gekomen door samenwerking van beide bedrijven zijn onder meer diverse particu­ liere projecten, Hospice Den Helder, De Koogh, het uitvaartcentrum, Kade 60 en Hachi Lounge.

Het Arsenaal 36 1781 XP Den Helder 06 20416714 schildersbedrijfykramer@hotmail.nl


PARTNERS

Nóg meer mode bij Nameless! De winkel in de Keizerstraat in Den Helder is maar liefst met 100 m² aan winkelplezier rijker geworden door het naastgelegen oude pand van Mantje Mode bij de reeds bestaande winkel te betrekken. Zo kunnen de collecties nog beter gepresenteerd worden en komt de beleving van het winkelen bij Nameless nóg meer tot zijn recht.

Keizerstraat 25 1781GD Den Helder 0223 623908 info@nameless.nl www.nameless.nl

JUBILEUMMAGAZINE

‘WE SPRINGEN ALTIJD IN OP DE LAATSTE MODETRENDS’

De collecties worden op uitdagende, maar vooral eigen manier gepresenteerd aan het winkelend Helders publiek. “We springen altijd in op de laatste trends, het Hel­ derse publiek is namelijk heel modebewust!”, vertellen de meiden van Nameless. “Door de uitbreiding van het inmiddels ruime pakket van best scorende kleding­ merken in Nederland met de merken YaYa, Reinders en Airforce én een breed assortiment aan schoenen zijn wij in staat iedereen, van moeders tot dochters, van top tot teen aan te kleden.” Nameless is zeer actief op sociale media als Facebook, Instagram, Snapchat en Twitter. “Hierdoor zijn wij in staat dagelijks de laatste trends te laten zien en de klanten te inspireren. Dat doen we niet alleen digitaal, maar ook via de sprekende etalage, de presentatie van de poppen en de styling van de winkel. Door de grote invloed van internet en sociale media is elke vrouw heel goed op de hoogte van de trends en mode. En dat presenteren wij op ons geheel eigen wijze op een opper­ vlakte van 300 m².” Nameless heeft uiteraard ook een eigen website: www.nameless.nl. “Daar geven wij een impressie van onze merken en bieden wij ook de mogelijkheid tot online shop­ pen, omdat natuurlijk niet iedereen in het mooie Den Helder kan wonen!”

‘MET HET ASSORGIAPLEIN DE BINNENSTAD NIEUW LEVEN INBLAZEN’ Een stukje Sardijnse smaragdkust in Den Helder. Sinds 1978 kunnen liefhebbers van pizza, pasta en vlees terecht bij Pizzeria Costa Smeralda, in de toekomst wordt deze beleving versterkt met een plein in Italiaanse sferen. De droom van eigenaar Carlo Assorgia moet medio 2017 gestalte krijgen. Dan wordt een heus Assorgiaplein geopend in de binnenstad.

Koningstraat 86 Den Helder 0223 620183 info@costa-smeralda.nl www.costa-smeralda.nl

“De ontwikkeling is in volle gang”, vertelt Carlo. “We willen er een echt Italiaans piazza van maken, vol met restaurants. Naast Italiaans is het de bedoeling dat er ook onder meer Grieks en Mexicaans gegeten kan worden. Als je uit eten wilt, moet je op dit plein zijn is de gedachte.” Carlo’s ambities rijken verder. Hij denkt hardop aan het organiseren van evenementen op het plein aan de Prinsenstraat. “We willen samen met andere ondernemers

de binnenstad nieuw leven inblazen. Het Assorgiaplein is daar de ideale plek voor.” Ondertussen is het restaurant zelf al decennialang een regionale favo­ riet. Het geheim? “Je krijgt wat je ziet. Mensen hebben een bepaalde verwachting, daar voldoen wij aan. Wij herkennen de gasten en andersom. Die persoonlijke benadering is heel belangrijk. De menukaart is aangepast op de Nederlandse smaak, maar ook Italianen vinden de gerechten lekker. Zij staan er echt voor open.” Costa Smeralda opende net als Piet Karsten Woninginrichting zijn deuren in 1978. De twee bedrijven houden er een hartelijke relatie op na. “Wij kochten verf en behang bij hen, zij pizza’s bij ons. En nog steeds. Elke donderdag eten de medewerkers van het bedrijf Italiaans.”

65


GEWOON

PIET KARSTEN

BEHANG

66


INSPIRATIE JUBILEUMMAGAZINE

RAAMDECORATIE 67Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.