DR Big Band sæson 2021-22

Page 1

DR BIG BAND SÆSON 2021-22


LARS MØLLERS ”GLOBAL MYSTERIES” FRE 24. SEP '21 KL. 20.00 DR KONCERTHUSET STUDIE 2

Kom med på en musikalsk rejse gennem ritualer og mysterier fra mange forskellige kulturer, når DR Big Band, Marilyn Mazur og Lars Møller lukker op for en eksplosion af rytmer og klangfarver i Studie 2. Med inspiration fra bl.a. indiske ragaer og afrikanske grooves venter en bigband-aften fuld af nye musikalske forbindelser. Dirigent: Lars Møller.

DR BIG BAND & KURT ROSENWINKEL

LØR 2. OKT '21 KL. 20.00 DR KONCERTHUSET KONCERTSALEN

Koncertsalen fyldes af brasilianske vibes i skarp newyorkerstil, når DR Big Band og chefdirigent Miho Hazama for første gang møder stjerneguitaristen Kurt Rosenwinkel. En stærk cocktail af toneangivende internationale jazznavne og et toptunet DR Big Band med udgangspunkt i albummet ’Caipi’. Chefdirigent: Miho Hazama. Turné: Aabenraa.

DR BIG BAND & JOEL ROSS FRE 8. OKT '21 KL. 20.00 DR KONCERTHUSET STUDIE 2

FRE 5. NOV '21 KL. 20.00 DR KONCERTHUSET STUDIE 2

Det store nye navn på det legendariske jazzselskab Blue Note Records er vibrafonisten Joel Ross. Nu kan du opleve den kun 23-årige jazzkomet i fri leg med DR Big Band og chefdirigent Miho Hazama på scenen – et unikt møde mellem to toneangivende newyorkere og et tændt bigband. Chefdirigent: Miho Hazama.

DR BIG BAND & MIHO HAZAMA – IMAGINARY VISIONS

DR Big Band og chefdirigent Miho Hazama er klar til at præsentere deres første fælles album ’Imaginary Visions’ med en eksklusiv release-koncert. Grammy-nominerede Hazama er både dirigent og komponist bag al musikken denne aften. Chefdirigent: Miho Hazama.

ONABULÉ SYNGER AL JARREAU FRE 19. NOV '21 KL. 20.00 DR KONCERTHUSET KONCERTSALEN

Det slog gnister, da den britisk-nigerianske soulstjerne Ola Onabulé sidst mødte DR Big Band i DR Koncerthuset. Nu er han tilbage med en stærk hyldest til en af sine store forgængere, det amerikanske soul-ikon Al Jarreau – med masser af spritnye arrangementer for bigband. Dirigent: Magnus Lindgren.

DR BIG BAND & LYDEN AF KÆRLIGHED LØR 27. NOV '21 KL. 16.00 DR KONCERTHUSET STUDIE 2

følg os på facebook

DR Big Band sætter lyd til kærligheden, som den føles når man er ung – fra den store forelskelse til den eneste ene, der slap væk. Otte unge har fortalt om deres kærlighedsoplevelser til musikerne i DR Big Band, og det er blevet til en koncert med masser af følelser. Vært: Line Kirsten Nikolajsen, P3. Turné: Bredsten, Humble.


LØR 11. DEC '21 KL. 20.00 SØN 12. DEC '21 KL. 16.00 DR KONCERTHUSET STUDIE 2

LØR 8. JAN '22 KL. 20.00 SØN 9. JAN '22 KL. 16.00 DR KONCERTHUSET KONCERTSALEN

FRE 28. JAN '22 KL. 20.00 LØR 29. JAN '22 KL. 16.00 DR KONCERTHUSET KONCERTSALEN

MERRY CHRISTMAS, BABY!

DR Big Band byder på jazzet julestemning sammen med to stærke frontfigurer, soulpop-kongen Erann DD og bluesdivaen Miriam Mandipira. Glæd dig til et populært og velsmurt show, hvor julestemningen garanteret stiger et par grader. Turné: Vordingborg, Svendborg, Birkerød, Frederiksværk, Aabenraa, Esbjerg, Kolding,.

DR BIG BANDS NYTÅRSKONCERT

DR Big Band præsenterer i år et stærkt line-up af nordiske navne, som sparker døren ind til 2022 med et brag af en nytårskoncert i Koncertsalen. Glæd dig til at opleve bl.a. Jimmy Jørgensen, Mads Mathias og Sinne Eeg for fuldt blus sammen med DR Big Band i det glamourøse At the Sands-univers. Dirigent: Dennis Mackrel. Turné: Næstved, Skive.

FONK! DET ER DR BIG BAND

Velkommen til et forrygende funky festfyrværkeri med DR Big Band, Milling & Molbech og groovy solister i Studie 2. Danmarks skarpeste horn crew møder planetens hårdeste radioshow og hylder ikonet Jerry Hey med et show der frem for alt satans FONKY! Dirigent: Tom Walsh.

DR BIG BAND & FATOUMATA DIAWARA

LØR 5. FEB '22 KL. 20.00 DR KONCERTHUSET KONCERTSALEN

Oplev den Grammy- og Oscar-nominerede sangerinde Fatoumata Diawara indtage Koncertsalen sammen med DR Big Band. Hun er kendt for sin sceneoptræden, og i anledning af besøget er DR Big Band forstærket med Dawda Jobarteh på kora og Diawaras faste guitarist Yacouba Kone. Dirigent: Geir Lysne. Turné: Svendborg.

FRE 11. FEB '22 KL. 17.00 DR KONCERTHUSET STUDIE 4

TOR 24. FEB '22 KL. 20.00 DR KONCERTHUSET KONCERTSALEN

DR BIG BAND MØDER THORSTEN WOLLMANN

DR Big Band går i nærkontakt med en af musikkens skjulte kæmper, den multiprisvindende komponist og arrangør Thorsten Wollmann. I en intens portrætkoncert viser Wollmann sin kunstneriske spændvidde med sine bedste værker for bigband, arrangeret og dirigeret af mesteren selv.

DR BIG BAND & VINCENT NILSSON – FAREWELL & SPIRITUALS

DR Big Bands ’grand old man’ Vincent Nilsson er hovedperson i en aften fuld af ægte spirituals og musikalske minder. Efter 47 sæsoner med DR Big Band og gæstekunstnere takker Vincent af med egne favoritter i bigband-arrangementer.

Vokal/percussion: Eliel Lazo. Turné: Hässleholm, Malmø, Sorø.

Køb billetter og læs mere på drbigband.dk


DR BIG BAND & DEN DANSKE SANGSKAT DR KONCERTHUSET STUDIE 2

FRE 25. MAR '22 KL. 20.00 DR KONCERTHUSET KONCERTSALEN

Hvordan lyder den danske sangskat, når den fortolkes af en japansk-amerikansk komponist og tilsættes den særlige bigband-sound? Miho Hazama præsenterer sit eget ’take’ på en samling af smukke danske sange – helt uden ord og i tæt samspil med DR Big Band og saxofonist Hans Ulrik. Chefdirigent: Miho Hazama. Turné: Nyborg.

DR BIG BAND & CÉCILE MCLORIN SALVANT

Sangerinden Cécile McLorin Salvant er en sensation på den internationale jazzscene. Som 30-årig havde hun vundet tre amerikanske Grammy Awards for sin stærke jazzvokal. Oplev hende for første gang sammen med DR Big Band. Chefdirigent: Miho Hazama. Turné: Vejle, Aarhus.

VELKOMMEN TIL SÆSON 2021-22 MED DR BIG BAND Sammen med musikerne i DR Big Band vil jeg gerne takke alle jer, som har fulgt os gennem de seneste sæsoner. Vi føler mere end nogensinde, at vi er sat i verden for at spille for et live-publikum, og jeg er fantastisk glad for at vi nu kan byde velkommen til en ny, spændende sæson. Efter en lang periode, hvor vi ikke kunne rejse frit rundt i verden, kommer vi i DR Big Bands nye sæson vidt omkring på en fælles rejse gennem musikken. Vi samarbejder med store internationale navne fra bl.a. USA, Afrika og Sydamerika i et vidtfavnende program, som gør sæsonen både unik, autentisk og mangfoldig. Vi glæder os til at dele glæden og energien i den ægte, levende jazz med jer igen!.

Miho Hazama Chefdirigent, DR Big Band

Vi tager forbehold for trykfejl og programændringer. Fotos: PR fotos, Per Morten Abrahamsen, Nicolas Koch Futtrup.

FRE 18. MAR '22 KL. 20.00