Page 1


3

Στο δεύτερο επίπεδο του De Cafe Νεανικός Πολυχώρος τα πάντα από Επιτραπέζια Παιχνίδια


ΙΣΤΙΚΗ

ΑΠΟΚΛΕ

ΤΑΞΙ∆ΙΑ:

ΥΞΗ:

ΣΥΝΕΝΤΕ

PAVLO

ΟΛΜΗ

ΣΤΟΚΧ ΙΑ:

ΒΙΟΓΡΑΦ

ΡΕΝ

Τ ΛΙΝΤΓΚ ΑΣΤΡΙΝ

ΥΞΗ ΣΥΝΕΝΤΕ ΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΛΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΑΒΑΚΗ

Η ΓΚΛ

www.greekskiresorts.gr

Α

Ε

ΚΔ Ο ΣΕ Ι

Ο.Ε .

ΓΙΑΝΝ

Μ Σ ΝΟΡ

σεις

εκδό ε μ έ λ ν α τ ...ό

Κατάστημα Forthnet - Δράμα: Εφ. Αξιωματικών 7, τηλ.: 25210 45745

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ

Κατάστημα Forthnet

Δράμα: Εφ. Αξιωματικών 7, τηλ.: 25210 45745

2009-2010 FREE PRESS

από το 1995

LIVE Τενέδου 38 (ιχθυόσκαλα), Καβάλα, τηλ. 2510 247150

• εκδόσεις • εκτυπώσεις • διαφημιστικά • γραφιστικές εργασίες • σχεδιασμός ιστοσελίδων

Τενέδου 38 (ιχθυόσκαλα), Καβάλα τηλ. 2510 247150 Fax: 2510 240060 www.perles.gr - e-mail: info@perles.gr

Αισχύλου 9 / Δράμα / τ: 25210.31172 e-mail: ekdoseisnorma@gmail.com

FOITHTIKOS ODHGOS KABALAS E

95

ΕΚ∆ΟΣΕΙΣ ΝΟΡΜΑ Ο.Ε.

ό

απ

το

19

LIV


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2010 ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

6

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

24

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

26

ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΓΓΙΤΗ

38

ΑΓΟΡΑ

41

ΔΙΑΜΟΝΗ

61

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

69

ΦΑΓΗΤΟ

89

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

124

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΝΟΡΜΑ Ο.Ε. ΔΡΑΜΑ ΑΙΣΧΥΛΟΥ 9, Τ.Κ. 66100 ΤΗΛ. & FAX: 25210 31172

5

ekdoseisnorma@gmail.com


Δράμα …η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων

Η Ονειρούπολη του Δήμου Δράμας είναι πλέον κατά κοινή ομολογία, η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη γιορτή – δράση που πραγματοποιείται στην χώρα μας. Πολύ γρήγορα γνώρισε την καθολική αποδοχή της τοπικής κοινωνίας αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών της. Ο Δήμος Δράμας και σε αυτή την 7η του προσπάθειά, έχει ενεργοποιήσει εκατοντάδες δημότες εθελοντές, πολλούς φορείς και τους συλλόγους της περιοχής. Κάθε χρόνο έχουμε 32 μέρες γεμάτες δράσεις, 32 μέρες με καθημερινές εκδηλώσεις, 32 μέρες με παραμυθένια και χριστουγεννιάτικη ατμό-


σφαιρα και βέβαια 32 μέρες γεμάτες χαμόγελα. Ο Δημοτικός Κήπος και η πλατεία Ελευθερίας της Δράμας μεταμορφώνονται σε μια Ονειρούπολη... ένα πραγματικό χωριό του Άη Βασίλη, όπως το ονειρεύτηκαν μέσα από τα παραμύθια εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο. Φέτος τα σχέδια του Δήμου είναι μεγαλύτερα και εντυπωσιακότερα. Η Ονειρούπολη ξεκινάει την λειτουργίας της στις 3 Δεκεμβρίου 2010 και ολοκληρώνεται στις 2 Ιανουαρίου 2011. Φέτος θα παραδώσουμε στους επισκέπτες μας την μεγαλύτερη και ομορφότερη που έγινε ποτέ... Τέλος ας μην ξεχνάμε ότι η Ονειρούπολη, είναι η γιορτή με τις περισσότερες δωρεάν παροχές.

Πλατεία ρς και η ο π ή εταμο Κ τικός άμας μ η... Ο Δημο θερίας της Δρ Ονειρούπολ ια μ ε Ελευ ται σ φώνον

3 Δεκεμβρίου 2010 έως 2 Ιανουαρίου 2011

7

Ζήστε το όνειρο!


Ονειρούπολη Δράμας Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή με τις περισσότερες ΔΩΡΕΑΝ παροχές Η Ονειρούπολη της Δράμας είναι η γιορτή, που στις 30 και πλέον ημέρες τής λειτουργίας της, έχει τις περισσότερες δωρεάν παροχές από οποιαδήποτε άλλη αντίστοιχη που πραγματοποιείται στην Ελλάδα. ΟΛΕΣ οι συμμετοχές στις δράσεις της, τα προϊόντα και τα υλικά, είναι προσφορά του δήμου Δράμας και των χορηγών. Το δώρο της «Μαγικής διαδρομής» και η βόλτα μέσα στην πόλη με το μεγάλο τρένο, είναι επίσης δωρεάν. Ενώ όλες οι καθημερινές εκδηλώσεις –περισσότερες από 100– έχουν ελεύθερη είσοδο. Με βεβαιότητα, λέμε, ότι μπορεί μία οικογένεια, να περάσει αρκετές ώρες, με τα παιδιά να συμμετέχουν σε δραστηριότητες, να παίρνουν δώρα και προϊόντα… χωρίς να ξοδέψουν ούτε ένα ευρώ! Φυσικά η Χριστουγεννιάτικη αγορά, λειτουργεί με ευθύνη των συλλόγων, φορέων και σωματείων της Δράμας μακριά από κάθε λογική εμπορευματοποίησης. Η οργανωτική επιτροπή της Ονειρούπολης, ελέγχει με αυστηρότητα τις τιμές των προϊόντων και των παιχνιδιών που υπάρχουν με ευθύνη της στους χώρους της εκδήλωσης. Καταφέρνει έτσι να διατηρεί τις τιμές σε εξαιρετικά χαμηλά ή συμβολικά επίπεδα.


ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ Οι δράσεις της Ονειρούπολης κάθε χρόνο πολλαπλασιάζονται. Με διάθεση και πολύ μεράκι δημότες εθελοντές και στελέχη του Δήμου Δράμας φιλοξενούν και υποδέχονται στα σπίτια που υλοποιούνται οι δράσεις, όλους τους επισκέπτες μας.

9

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όλες οι παρακάτω δράσεις είναι ΔΩΡΕΑΝ και βρίσκονται στον Δημοτικό Κήπο και στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.


Το σπίτι του Άη Βασίλη Ο κεντρικός ήρωας και οι οικοδεσπότες της Ονειρούπολης υποδέχεται πάντα χαμογελαστός μικρούς και μεγάλους στο πανέμορφο διώροφο σπίτι του. Περιμένει δίπλα στο αναμμένο τζάκι, με ανυπομονησία να γνωριστεί μαζί σας, να βγει αναμνηστικές φωτογραφίες, να ακούσει τις επιθυμίες σας και όταν σας αποχαιρετίσει δεν θα σας αφήσει με άδεια χέρια! Το Παραμυθόσπιτο και ο Κινηματογράφος της Ονειρούπολης Καθ’ όλη την διάρκεια της Ονειρούπολης σε αυτό το σπιτάκι παραμυθάδες, που αγαπούν τα παιδιά και τα παραμύθια, διηγούνται διάφορες ιστορίες στους μικρούς επισκέπτες. Επιπλέον τα στελέχη της Δημοτικής Επιχείρησης Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας θα επιμεληθούν την προβολή παιδικών ταινιών.


Το Ταχυδρομείο της Ονειρούπολης Το πιο κλασσικό σπίτι του χριστουγεννιάτικου χωριού. Όσοι δεν έχουν γράψει ακόμη το γράμμα τους στον Άη Βασίλη, μπορούν να το κάνουν, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Ονειρούπολης. Οι μικροί επισκέπτες μπορούν να ταχυδρομήσουν τις επιθυμίες τους και τις ευχές τους. Οι εθελοντές της Φιλοτελικής Εταιρείας και του Αθλητικού Συλλόγου «Ερμής», τους υποδέχονται με χαμόγελο και είναι έτοιμοι να τους εξυπηρετήσουν. Όλα τα γράμματα διαβάζονται από τον Άη Βασίλη και απαντά σε κάθε ένα παιδί ξεχωριστά.

11

Το Εργαστήρι του Άη Βασίλη Ξεδιπλώστε την δημιουργική σας φαντασία. Η καλλιτεχνική ομάδα της Ονειρούπολης ξεκινά ένα ταξίδι στο παραμυθένιο χωριό του Άη Βασίλη. Μελετώντας, σχεδιάζοντας και προτείνοντας δημιουργικές δράσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και καλλιτεχνικά δρώμενα για παιδιά και νέους. Το εργαστήρι της Ονειρούπολης θα έχει δύο δράσεις που σίγουρα θα αγαπηθούν. Οι νεαροί επισκέπτες θα κατασκευάζουν με απίθανα υλικά, χριστουγεννιάτικα μαγνητάκια και κονκάρδες. Επιπλέον ένα απίθανο διαδραστικό πρόγραμμα για όλα τα παιδιά, έχουν ετοιμάσει τα στελέχη της ΙΗ΄ Ε.Π.Κ.Α. Εφορίας προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων Καβάλας.


Ζαχαρομαγειρέματα της Ονειρούπολης Γαντάκια, σοκολάτα, τρούφες, μπισκότα, αλεύρι, ζάχαρη και φαντασία. Έτσι απλά, αυτά είναι τα ζαχαρομαγειρέματα της Ονειρούπολης. Συνταγές της γιαγιάς που με πολύ εύκολο τρόπο γίνονται οι νοστιμότερες απολαύσεις. Το λαχταριστό αποτέλεσμα το γεύονται πρώτα οι «παρασκευαστές». Οι κανόνες φιλοξενίας επιβάλουν να κεραστούν όλοι ! Το Ατελιέ των Ξωτικών Η αγαπημένη δράση της Ονειρούπολης από φέτος θα είναι σε δύο διαφορετικά σημεία. Και στον Δημοτικό Κήπο και στην Πλατεία. Οι βοηθοί του Άη Βασίλη έχουν κέφια …οικολογικά χρώματα και πινέλα. Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες μεταμορφώνονται. Η ζωγραφική


προσώπου (face painting) είναι τέχνη αλλά και παιχνίδι. Χριστουγεννιάτικα χαμόγελα θα γεμίσουν την πόλη μας. Σημαντική θα είναι και η εθελοντική βοήθεια του Α΄και Β΄ τμήματος αισθητικών του ΕΠΑΣ Δράμας. Το Σπίτι του Αρκτούρου Στελέχη και εθελοντές της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Αρκτούρος» θα υποδέχονται σε ένα από τα μεγαλύτερα σπίτια της Ονειρούπολης όλους του μικρούς επισκέπτες και θα τους ενημερώνουν για τις δράσεις της οργάνωσης και άλλα περιβαλλοντικά θέματα. Με πηλό τα παιδιά θα έχουν ευκαιρία να κάνουν μοναδικές κατασκευές με θέματα της φύσης. Το σπίτι της Οικοπεριπέτειας Πολύχρωμα στολίδια από οικολογικά προϊόντα και από υλικά της φύσης κατασκευάζονται στο πανέμορφο σπιτάκι της Οικοπεριπέτειας από τους μικρούς πρωταγωνιστές της Ονειρούπολης. Το Σπίτι των Πειραμάτων Διασκεδαστικά, εύκολα και απλά πειράματα που σκοπό τους έχουν να φέρουν τα παιδιά και τους νέους ακόμη πιο κοντά στα μυστήρια του μεγαλειώδους κόσμου της φυσικής. Απλά, καθημερινά υλικά μπορούν, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών του Τεχνολογικού Μουσείου Δράμας να αποκτήσουν ιδιότητες που δεν έχετε φανταστεί ! Με τα πειράματα αυτά καλύπτουμε μια σειρά από βασικές αρχές της φυσικής. Κάθε ένα είναι σχεδιασμένο ώστε να είναι διασκεδαστικό, ασφαλές και εύκολο στην εκτέλεση και δεν προϋποθέτει άριστη γνώση σε κανένα επιστημονικό πεδίο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι πολύ ενθουσιασμός, κοινή λογική και τη βοήθεια των εκπαιδευτών.

13

Εργαστήρι Κατασκευής Επιτραπέζιου Παιχνιδιού Είναι το Εργαστήρι που η δράση του σχεδιάστηκε από την εταιρεία Last Factory Toy ειδικά για την Ονειρούπολη της Δράμας.


Οι εθελοντές του Συλλόγου Μονογονεϊκών Οικογενειών βοηθούν τους μικρούς επισκέπτες να δημιουργήσουν το δικό τους παιχνίδι. Αυτοκόλλητα, πολύχρωμα πούλια, ζάρια, καρτέλες, χαρτόνια, μαρκαδόροι και φαντασία, είναι τα υλικά για τα παιδιά που θα έρχονται στο συγκεκριμένο σπίτι προκειμένου να γνωρίσουν την φιλοσοφία αλλά και να συμμετέχουν στον σχεδιασμό, τη δημιουργία και την ανάπτυξη του Επιτραπέζιου Παιχνιδιού. Φυσικά, τα παιδιά κρατάνε το παιχνίδι που δημιούργησαν. Το Χαμόγελο του Παιδιού Πολλά παιδιά έχουν ανάγκη από ένα ζεστό σπιτικό, μια αγκαλιά, ένα χαμόγελο. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι ο σύλλογος που προσπαθεί να δίνει αυτό το χαμόγελο σε κάθε παιδί που το έχει ανάγκη και αγωνιά, για το αν θα έχει αυτή την δυνατότητα κάθε φορά που ένα παιδί το χρειάζεται. Μια πρωτότυπη και πάρα πολλή χρήσιμη δράση περιμένει μικρούς και μεγάλους στο ζεστό και φιλόξενο σπίτι «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Το κάστρο της Playmobil Μια ακόμη μεγάλη συνεργασία της Ονειρούπολης. Ένα τεράστιο Κάστρο της Playmobil 150 τ.μ. θα γίνει το αγαπημένο στέκι των παιδιών! Όλοι οι ήρωες καθώς και όλα τα αγαπημένα θέματα


της γνωστής εταιρίας στα χέρια των μικρών επισκεπτών - ιπποτών του κάστρου! Επιπλέον εκπλήξεις με μοναδικές κατασκευές.

15

Ευχές «On line» - Η τηλεόραση και το ραδιόφωνο της Ονειρούπολης Μια νέα καινοτόμα δράση διαδικτυακού χαρακτήρα. Μικροί και μεγάλοι γίνονται παρουσιαστές της τηλεόρασης και ραδιοφωνικοί παραγωγοί. Στέλνουν τα μηνύματα και τις ευχές τους ζωντανά μέσω διαδικτύου, σε φίλους και αγαπημένα πρόσωπα σε ολόκληρο τον κόσμο! Πρέπει όλοι να ξέρουν πως φέτος το χωριό του Άη Βασίλη θα εκπέμπει 24/24 σε ζωντανή μετάδοση από το internet (www.oneiroupolh.com) Οι τρεις καλύτερες ευχές βραβεύονται από τις εταιρείες godrama.gr και dramina.gr που έχουν αναλάβει να μεταδώσουν την εικόνα και τον ήχο στην Ονειρούπολη. Η κριτική επιτροπή είστε όλοι εσείς …τρέξτε να ψηφίσετε την καλύτερη ευχή στο διαδίκτυο.


Πε

πάρκο ό κ ι τ ν ο Τιμή εισιτηρίου ριβαλλ ργείται

ιου λη δημ ναφορά ειρούπο α ν ε Ο μ ο ν κ η Στ τικό πάρ αμούθ - Δειν ο λ λ α ιβ την ένα περ ειδών (Μ λιξη των του, πέρα από ηστην εξέ ς ο ισ χ ή ευα θ οι). Στό ικολογικ ο νόσαυρ η υ θα ι α ίν ση ε , μια πο ενημέρω ων επισκεπτών ικές αλλαη τ κλιματ τοποίησ ορά στις φ α ν α ι γίνετα μας. μούθ πλανήτη σαύρων και Μα τα γές του ο μα ιν έ ε θ κ Δ ο ά με ε Το Πάρκ θημεριν ευτο τ α κ ίσ ί π ε α γ ρ υ σε ένα , ς θα λειτο ήπο ο Κ θ ε ό γ ημοτικ ικό μέ ν, στο Δ σε φυσ είου ο σ λ υ λ ο ά Μ ιβ περ ήμα του ων από μ τ φυσικό ι α ίν μας. Ε οσαύρ τυτης Δρά ι Πάρκου Δειν τα πρό α κ θ ε ύ κ ο ή ν ι σ αι Α ίν Μαμ . ε η ίκ ία οπο σαλον άρκα τα ίο Παιδείτη Θεσ π ά ικ τ υ ε ιδε ργ πα εκπα α από το Υπου ίβλεψη του έν επ ιμ ν ρ η τ κ ε ό κ π γ ε είου υργεί υ ο ιτ ριστοτελ ε Α λ ι υ α ο τ ς ας κ ία γ ο . ς Γεωλ λονίκης Τμήματο υ Θεσσα ίο μ η τ ισ π Πανε

3,00 ευρώ


«Skies to Eternity»

Πέρα από τους Ουρανούς Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μουρτζόπουλος Σενάριο: Γιάννος Αιόλου, Δημήτρης Μουρτζόπουλος Πρωτότυπη μουσική: Γιάννος Αιόλου Stereoscopic Animation: Icon Plus Team Παραγωγή: Icon Plus Παλιό Δημαρχείο – Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (2ος όροφος) Ώρες προβολής 10.00-14.30 και 17.00 – 21.30 Διάρκεια προβολής 20 λεπτά και οι προβολές γίνονται ανά μισή ώρα. Τιμή εισιτηρίου: 3,00 ευρώ

17

Η Ονειρούπολη, σε συνεργασία με την Αερολέσχη Δράμας & την εταιρία παραγωγής Icon Plus, με περηφάνια παρουσιάζει την στερεοσκοπική ταινία με τίτλο: Skies to Eternity με θέμα την ιστορική εξέλιξη της αεροπλοΐας από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας, που οι μικροί και μεγάλοι θεατές θα απολαύσουν με τη χρήση των ειδικών 3D γυαλιών. Περισσότερα από 40 αεροσκάφη και πτητικές μηχανές παρουσιάζονται σε πλήρη δράση, στο φυσικό και ιστορικό τοπίο τους. Από τον Ίκαρο και τον Λεονάρντο ντα Βίντσι, τους αδερφούς Ράιτ, τα διπλάνα του 1ου Παγκοσμίου πολέμου, έως τα πρώτα Jet του 2ου παγκοσμίου πολέμου, από το Apollo 11 και την αποστολή στο φεγγάρι, το Boeing 707, έως το Concorde, το SR71, το F4, το MIG 21, το Mirage αλλά και το Airbus A300, το Boeing 747, έως το διαστημικό λεωφορείο και τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) και πολλά ακόμη...


4ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ Για όλα τα παιδιά και όσους αισθάνονται παιδιά Κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη, δώσ’ της κλότσο να γυρίσει παραμύθι ν’ αρχινήσει. Μια φορά κι έναν καιρό σ’ έναν τόπο όμορφο και ξεχωριστό δημιουργήθηκε μια πόλη μαγική, φερμένη θαρρείς από ένα υπέροχο όνειρο, βγαλμένη από ένα απίθανο παραμύθι, την Ονειρούπολη. Ταξιδέψτε με την φαντασία σας και γράψτε το δικό σας παραμύθι. Χρησιμοποιήστε ήρωες φανταστικούς ή πραγματικούς, φτιάξτε σενάρια απίθανα ή ρεαλιστικά αλλά μην ξεχάσετε ότι η Ονειρούπολη γεννήθηκε στη Δράμα. Με την δική σου συμμετοχή η «γέννηση» ενός βιβλίου θα γίνει πραγματικότητα! Για τους όρους συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες της Ονειρούπολης: www.oneiroupolh.gr & www.oneiroupolh.com


Αφιέρωμα σ’ ένα παραμύθι

19

«Ο Μικρός Πρίγκιπας», ένα έργο του Antoine de Saint Exupery θα ζωντανέψει στο μαγικό τούνελ της κεντρικής πλατείας της Δράμας. Μικροί και μεγάλοι θα ζήσουν «από μέσα» κάθε γωνιά του παραμυθιού και θα αγγίξουν το σημαντικό νόημά του. Όμορφες εικόνες που πρέπει να κρατηθούν από τους πρωταγωνιστές – επισκέπτες του παραμυθιού. «Ζούσε κάποτε σε ένα μικρό πλανήτη ένας πρίγκιπας, ο μικρός πρίγκιπας. Ήταν ένα μικρό ξανθό αγόρι και ο πλανήτης του μόλις που χωρούσε τρία μικρούλια ηφαίστεια και είχε για κήπο ένα αστέρι με ένα μόνο λουλούδι. Ένα τριαντάφυλλο που το αγαπούσε και το φρόντιζε πάρα πολύ. Ο μικρός πρίγκιπας μια μέρα αποφάσισε να ταξιδέψει όσο πιο μακριά μπορούσε για να γνωρίσει τον κόσμο. Είχε πολλές απορίες…». Πού θα ταξιδέψει; Τι θα γνωρίσει στο ταξίδι του; Θα επιστρέψει στον πλανήτη του; Είσοδος Ελεύθερη.


Το φωτογραφικό σας ταξίδι στην Ονειρούπολη ξεκινά… 4ος διαγωνισμός φωτογραφίας

Ανακαλύψτε την μαγεία των Χριστουγέννων …Ανακαλύψτε τα χρώματα και τα «αρώματα» της ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗΣ. Ακουμπήστε τα χαμόγελα των παιδιών όταν ξεχνιούνται στην αγκαλιά του Ταρανδούλη και του Χιονούλη. Αγγίξτε με τον φωτογραφικό φακό σας τα μεγάλα γλυκά μάτια όλων των παιδιών που με αγωνία περιμένουν την συνέχεια του παραμυθιού… Το χωριό του Άη Βασίλη περιμένει ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους από της 3 Δεκεμβρίου 2010 έως και της 2 Ιανουαρίου 2011.

Η Ονειρούπολη είναι ένα μικρό χριστουγεννιάτικο χωριό που δημιουργήθηκε στο κέντρο της πόλης. Φέτος θα λειτουργήσει για έβδομη χρονιά. Η Δράμα είναι όμορφη τα Χριστούγεννα και η κάθε γωνιά της είναι μια πρόκληση. Ανακαλύψτε την… Φωτογραφίστε την. Για τους όρους συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες της Ονειρούπολης: www.oneiroupolh.gr & www.oneiroupolh.com


ΜΑΓΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗΣ

τρου άκι του Κέν Από το σπιτ μικροί οι οι όλ ν Πληροφοριώ ηθεύοέπει να προμ επισκέπτες πρ ητάκι «Ωχ! Χάθηκολλ νται το αυτο ράφουν οίο θα αναγ οπ κα…» στο φωνο ετο και τηλέ όνομα, επίθ ύν θο χα που σε περίπτωση ριό. χω ο ικ άτ νι εν στο χριστουγ

21

Ωχ! Χάθηκα

Ζητείστε το ειδικό έντυπο της Μαγικής Διαδρομής της Ονειρούπολης, ακολουθείστε την και κερδίστε. Επισκεφτείτε (φυσικά δωρεάν) τα σπιτάκια των δράσεων, το παραμύθι του μικρού πρίγκιπα και το μεγάλο τρενάκι της Ονειρούπολης (αφετηρία μπροστά από το ξενοδοχείο Εμπορικό). Οι εθελοντές σε κάθε σημείο δράσης, θα επιβεβαιώνουν την επίσκεψη και τη συμμετοχή σας σφραγίζοντας στο έντυπό σας, τον κενό χώρο κάτω από κάθε δράση. Όποιο παιδί συμπληρώσει όλες τις σφραγίδες, κερδίζει ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο μπαλόνι της Ονειρούπολης. Καλή επιτυχία …καλό ταξίδι! Τα δώρα δίνονται από εθελοντές στο περίπτερο της Μαγικής Διαδρομής στον Δημοτικό Κήπο.


ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕ ΝΕΣ ΓΩΝΙΕΣ και τα παιχν ίδια ΤΗΣ ΟΝ ΕΙΡΟΥΠΟΛΗ Η βόλτα με τα «Μαγικά» Καρουζέλ μέσα στο Δημοτικό Κήπο κλέβουν την παράσταση. Τα πολύχρωμα αλογάκια του κυριαρχούν στο χώρο, ζωντανεύουν μαζί με τα χαμόγελα των παιδιών, την αίσθηση του παραμυθιού. Η κεντρική πλατεία έχει μια διαφορετική εικόνα. Ένα τεράστιο κάστρο της playmobil, το μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο, η φάτνη και το παραδοσιακό τρενάκι θα δημιουργούν μια εικόνα μοναδική στη Βόρειο Ελλάδα. Στο Δημοτικό Κήπο θα βρείτε το τεράστιο και πανέμορφο παγοδρόμιό μας. Η Ονειρούπολη διαθέτει ακόμη τρία «ζαβολιάρικα» τρενάκια. Το ένα «κόβει» βόλτες μέσα στην χριστουγεννιάτικη Νανοπολιτεία με επιβάτες αποκλειστικά τα μικρά παιδιά. Το δεύτερο απευθύνεται στο ίδιο επιβα-

Σ

τικό κοινό και κάνει τις «ζαβολιές» του ανάμεσα στα δέντρα του Δημοτικού Κήπου. Ενώ στο τρίτο και μεγαλύτερο μπορούν να ανέβουν άτομα οποιασδήποτε ηλικίας. Είναι δωρεάν και οι επιβάτες του έχουν την δυνατότητα για μια συγκεκριμένη βόλτα μέσα στη Δράμα, για να θαυμάσουν τα ομορφότερα σημεία της πόλης. Είναι δύσκολο στην εποχή μας να ξεφεύγεις από την πραγματικότητα και όμως… «τα παιχνίδια» της Ονειρούπολης το καταφέρνουν!


ΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣΚΟΤ: Η ΑΙΚΓΑ ΠΑΡΕΑ ΖΑΒΟΛΙΑΡ Η

23

Χαρακτηριστικές οι μασκώτ και οι φιγούρες που κινούνται με άνεση οικοδεσπότη μέσα στην Ονειρούπολη, προσπαθούν με τα καμώματα και τα παιχνιδίσματά τους να προσφέρουν μια ευχάριστη πινελιά στο χωριό του Άη Βασίλη. Ο Χιονούλης, κάνει βόλτες κι αγκαλιάζει τα παιδάκια, ο Ταρανδούλης ο ακούραστος βοηθός του Άη Βασίλη οδηγεί το έλκηθρό του για να ρθει εδώ κοντά μας , φορτωμένος δώρα και ελπίδες, ο Ονειρούλης το γλυκό και αγαπημένο αρκουδάκι μας είναι το σήμα κατατεθέν της Ονειρούπολης, ο Μπαρμπα-Χονιάς χοντρούλης και λευκός κάθε Χριστούγεννα πιστός στο ραντεβού του. Και οι τέσσερεις μαζί με την υπόλοιπη ζαβολιάρικη παρέα, το Ξωτικό, τους κλόουν Κρόκο και Λίνο, τα καλικαντζαράκια, τις παραμυθούδες μας και τους μικρούς βοηθούς του Άη Βασίλη, προκαλούν μικρούς και μεγάλους να ΄ρθουν να χορέψουν μαζί τους, στο δικό τους πάρτι. Να βγουν φωτογραφίες μαζί τους, και τέλος να κάνουν βόλτες με το τρενάκι σ’ όλη την πόλη.


ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ*

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Δράμας θα πραγματοποιηθεί βραδιά χορού αφιερωμένη στη «Φλόγα» και στην αξέχαστη Βίκυ Γλάρου. Η εκδήλωση περιλαμβάνει κλασσικό μπαλέτο, σύγχρονο έντεχνο, τζάζ και χιπ χοπ από σχολές χορού, μέλη του σωματείου (Τρίκαλα, Καβάλα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα). Τα έσοδα θα διατεθούν στον σύλλογο Φλόγα, και οι προσκλήσεις θα προπωλούνται στο κατάστημα υποδημάτων «Scarpe», στο βιβλιοπωλείο «Πάτσης» και στη σχολή χορού της κ. Έλενας Αγγέλοβα - Καλφοπούλου. Η τιμή πρόσκλησης: παιδικά 5,00 ευρώ και ενήλικες 8,00 ευρώ.

*Λόγω περιορισμένου χώρου έχει γίνει επιλογή των παράλληλων εκδηλώσεων


εμβρίου ιέρωμα στο Τρίτη 21 Δεκ ίο Δράμας, αφ δε Ω ό τικ μο οΔη 19.00 στο ληνικά Ταχυδρ Τραγούδι. Τα Ελ ό ιο ϊκ πο Λα κά κό σε νι Ελλη χρόνο ρουν πίσω στο αμγρ ι έξ ό απ μεία μας μεταφέ σα ντανεύοντας μέ ας Ι. πάλκο λαϊκό, ζω τέχνησε ο ζωγράφος Κώστ λο φι ϊκού υ λα ύ κο νι λη Ελ ματόσημα πο ς μορφές του λε α γά ρί με το , ισ ης ύν υς Σπηριο τη δική το , που έγραψαν ου μμ υ. ρά το αγ ής ντ οχ πε της επ ικό στερέωμα στο καλλιτεχν

25

Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Ιανουαρίου 20.00 στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας, «Ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός». Μουσική παράσταση με τραγούδια του μεγάλου συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου, αφιερωμένη στη «Βασίλισσα του Χιονιού» της Ονειρούπολης, Βίκυς Γλάρου. Ερμηνεύουν η Μελίνα Μποτέλη και οι αδελφοί Γρηγόρης και Πέτρος Παπαεμμανουήλ.Στο πιάνο η Γιάννα Λύκοβα και στο τσέλο ο Άγγελος Φιλίππου. Είσοδος Ελεύθερη.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗΣ*

2011 0 1 0 2

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 12.00 Αφιέρωμα στη μνήμη του πιο γλυκού «ξωτικού» της Ονειρούπολης. Η Βίκυ Γλάρου - Παπαεμμανουήλ ήταν ένα από τα πρώτα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής και προσέφερε με όλες της τις δυνάμεις, στην δημιουργία και στην γιγάντωση της εκδήλωσης. Το κενό που άφησε πίσω της, τόσο στην επιτροπή όσο και στην ζωή μας, δεν αναπληρώνεται. Στην περίπτωση της «Βικούλας» μας δεν ισχύει το «ουδείς αναντικατάστατος». Για εμάς η Βίκυ είναι αναντικατάστατη. Λέμε αντίο στο πιο γλυκό «ξωτικό» μας και στην δική μας «Βασίλισσα του Χιονιού». Ο χορός της «Μαγικής Μπάλας|». Μια Νεράιδα της Ονειρούπολης χορεύει με απίστευτο τρόπο μέσα σε μια τεράστια χιονισμένη κυλιόμενη μπάλα. Ένα πρωτόγνωρο θέαμα.

19.30 «May Day» σημαίνει… ανοιξιάτικη μέρα! Οι May Day, η Ελβίρα Δαγιάγλου και ο Μπάμπης Συντάκης, από την Θεσσαλονίκη παρουσιάζουν το πρώτο τους άλμπουμ «Γυάλινη Σφαίρα» με πρωτότυπα, νεανικά κομμάτια σε ποπ & ροκ ύφος.


*Λόγω περιορισμένου χώρου έχει γίνει επιλογή του προγράμματος. Το ολοκληρωμένο βρίσκεται στο έντυπο του δήμου Δράμας.

Κυριακή 12 11.30 «Τα Δεκεμβρίου ξιδευτές σ το Δρόμο» «Πολυθέα . Παρέλασ μα Κρόκο η με την ο & Λίνο», ξυλοπόδα μάδα του τη ζαβολο ρους με εν παρέα της τυπωσιακά μοτοσικλετ Ο νειρούπολ κο ιστές Άη Β στούμια, τύ ης, ασ μπανα, λά Μια μαγευ βαρα και τική πομπή ίληδες με Harley. ξεκινά από παρασέρν την ει μ της μουσικ ικρούς και μεγάλους καρδιά της Ονειρού πολης… ής και κατα στους ρυθ μούς της λ κοινό παν ήγει στην κίνησης κα ηγύρι. Συν πλατεία τη ι οδεύει η Φ ς πόλης σ’ ένα τρελό ιλαρμονικ ή του δήμ ου Δράμα ς.

27

16.00 «Κυριακή στο χωριό». Μαγνητοσκόπηση της τηλεοπτικής εκπομπής της ΕΤ3 με την δημοσιογράφο Μάρνη Χατζηεμμανουήλ. Μεγάλα ονόματα, απίθανες εκπλήξεις, τραγούδια, χορός και απίθανες γεύσεις. Το γνωστό συγκρότημα «Cabaret Balkan» χαρίζει μοναδικές μουσικές περιπλανήσεις. Η Ονειρούπολη θα λειτουργεί κανονικά για τους επισκέπτες.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗΣ

2011 2010-

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 18.00 «Χριστούγεννα - πρωτούγεννα, τώρα Χριστός γιννιέτι». Το Λύκειο Ελληνίδων Δράμας παρουσιάζει χορούς και τραγούδια από την Μακεδονία.

20.00 Ο γνωστός καλλιτέχνης Χρήστος Γεωργοπέτρης και οι «Μουσικοί του Δρόμου» κάνουν αυτή τη νύχτα γιορτινή και ονειρική, τραγουδώντας ροκ και έντεχνα ελληνικά κομμάτια.


Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 19.00 Καραόκε Show. Μια ξεχωριστή βραδιά για τους επισκέπτες της Ονειρούπολης. Τραγουδήστε τα αγαπημένα σας τραγούδια, διαβάζοντας τους στίχους στην οθόνη και γίνεται σταρ της βραδιάς.

29

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 18.30 «Οι ευχές ταξιδεύουν». Ο Σύλλογος Γονέων μαθητών του 13ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας ενώνουν και στέλνουν τις ευχές σας ψηλά με τα αιωρούμενα φωτεινά φανάρια. Ένα φανταστικό θέαμα που θα το δημιουργήσουν γονείς και παιδιά το απόγευμα στην πλατεία της πόλης μας.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗΣ

2011 2010-

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 19.30 Σε μια μεγάλη συναυλία ο αγαπημένος, Γιώργος Παπαδόπουλος, τραγουδάει τις επιτυχίες του. Με εκπληκτική φωνή και ταλέντο στη μουσική, έρχεται να επιβεβαιώσει πως το νέο αίμα της ελληνικής δισκογραφίας και ωραία φωνή έχει και όμορφα τραγούδια γράφει και επιτυχίες ξέρει να κάνει.

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 19.00 Τα γενέθλια της Ονειρούπολης. «Αν η μαγεία είναι σαν όνειρο …τότε ελάτε να ονειρευτούμε». Μεγαλώσαμε, σβήνουμε εφτά κεράκια ! Καλεσμένοι όλοι στο πάρτι γενεθλίων της Ονειρούπολης, με τη ζαβολοπαρέα, τους κλόουν Κρόκο & Λίνο, dj τον Χρήστο Σαραντούδη και τους διεθνούς φήμης μάγους Martino & Tobi.


Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 13.30 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλής Βρύσης θα παρουσιάσει παραδοσιακούς – τοπικούς χορούς υπό τους ήχους των παραδοσιακών οργάνων, γκάιντας και νταχαρέ. 19.30 Οι «Free Soul» επιστρέφουν στην Ονειρούπολη. Ένα από τα πιο δυναμικά rock ‘n’ roll συγκροτήματα της ελληνικής ανεξάρτητης σκηνής. Δημιουργήθηκαν το 2002 από τον Ανδρέα Χριστόπουλο. Το πρόγραμμά τους βασίζεται σε χορευτικό rock ‘n’ roll με τραγούδια που έχουν κάνει μεγάλες επιτυχίες στις δεκαετίας ’50 και ’60.

19.30 «DisplayeD» μια αγγλόφωνη alternative rock μπάντα από την πόλη της Δράμας άρχισε να παίρνει τη μουσική στα σοβαρά και να ονειρεύεται περισσότερο! Στην Ονειρούπολη παρουσιάζει το πρώτο album με τίτλο «Older».

31

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 16.30 Σύλλογος Κρητικών Δράμας «Η Μεγαλόνησος». «Όταν γλεντούν οι Κρητικοί και όταν χαροκοπούνε, άγγελοι κατεβαίνουνε και τον χορό κρατούνε» Ένα κύτταρο πολιτισμού στην όμορφη, φιλόξενη και μαρτυρική πόλη της Δράμας. Με τους λεβέντικους χορούς που θα μας παρουσιάσουν θα μας ταξιδέψουν στην όμορφη και λεβεντογέννα Κρήτη.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗΣ

2011 2010-

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 18.00 Στο Σπιτάκι του Παραμυθιού, η δραμινή συγγραφέας Βάσια Μώραλη παρουσιάζει το παραμύθι της «Η Βροχή των Αστεριών». Το παραμύθι κέρδισε το πρώτο βραβείο εικονογράφησης το 2008 του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

18.00 Ο νέος, ταλαντούχος και πολλά υποσχόμενος τραγουδιστής Κωνσταντίνος Νταντής παρουσιάζει στους Ονειρουπολίτες τις επιτυχίες του.

19.30 Το πιο φωτεινό πρόσωπο της ελληνικής pop σκηνής, η Τάμτα στην Ονειρούπολη. Η πανέμορφη Τάμτα στα φετινά της live παρέα με τους Cabin 54 παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με ελληνικές και ξένες επιτυχίες. Ένα πρόγραμμα που με τη σφραγίδα της ελκυστικής παρουσίας και της μοναδικής φωνής της, αναδεικνύεται σε ένα από τα πιο δυναμικά live!


Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 20.00 Ο Ηλίας Χριστοφορίδης ετοίμασε ειδικά για την Ονειρούπολη ένα Christmas Spirit dj set με ηλεκτρονικούς προοδευτικούς ήχους.

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 20.30 Μουσική βραδιά με έντεχνη ελληνική μουσική από το δραμινό συγκρότημα «4D’ S».

33

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 18.00 «Τα Χριστούγεννα κοντεύουν … όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή … όμως κάτι πρόκειται να συμβεί που θα φέρει τα πάνω - κάτω». Η πρώτη τάξη του 5ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας, με την υποστήριξη του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, θα παρουσιάσει το παραμύθι που έγραψε η δραμινή στιχουργός και συγγραφές Όλγα Βλαχοπούλου και κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Τετράγωνο του Νίκου Μουρατίδη. Το παραμύθι θα προλογίσουν η συγγραφέας και ο εκδότης Νίκος Μουρατίδης. Το έργο θα πλαισιώνουν τμήματα της σχολής μπαλέτου της Έλενας Αγγέλοβας - Καλφοπούλου.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗΣ

2011 2010-

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 19.00 Στο Σπιτάκι του Παραμυθιού σε συνεργασία με την Ένωση Κυριών Δράμας, παρουσιάζεται το παραμύθι «Ο Παράξενος Επισκέπτης της Ονειρούπολης» του Βασίλη Τερζόπουλου, που απέσπασε το 1ο Βραβείο στον Διαγωνισμό Συγγραφής Παραμυθιού της Ονειρούπολης και κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Άγκυρα».

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 18.00 Ο Θίασος σκιών Κωνσταντίνου Κουγιουμτζή παρουσιάζει της παράσταση «Τα τρία αινίγματα και η μάγισσα του δέντρου της Ονειρούπολης». Χριστουγεννιάτικο παραμύθι για το θέατρο σκιών Την ονειρούπολη έχει βάλει στο …μάτι, η μάγισσα του δέντρου εκτός αν μπορέσει κάποιος να απαντήσει σε τρία αινίγματα που θα βάλει. Κανείς δεν μπορεί να τα καταφέρει και τα Χριστούγεννα στην Ονειρούπολη είναι σε ...κίνδυνο ! Κανείς είπα; Κείμενο: Κωνσταντίνος Κουγιουμτζής


Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 11.00 Εργαστήρι Ζογκλερικών. Ζογκλέρ και κλόουν μαθαίνουν ζογκλερικά στους μικρούς φίλους της Ονειρούπολης. Ένα ζωντανό σχολείο ζογκλερικών όπου η δράση και η απόλαυση δεν έχει τέλος.

35

12.30 Η ζαβολιάρικη παρέα της Ονειρούπολης, ο Μπάρμπα Χιονιάς - ο Ταρανδούλης - ο Χιονούλης - τα Ξωτικά - οι Βοηθοί του Αη Βασίλη - οι Παραμυθούδες - ο Ονειρούλης μοιράζουν πολύχρωμα μπαλόνια σε όλα τα παιδιά της Ονειρούπολης.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗΣ

2011 2010-

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 19.30 «Δραμαμίνη». Το δημοφιλές και αγαπημένο συγκρότημα με ποπ - ροκ εναλλακτικό – ηλεκτρονικό ήχο είναι έτοιμο για μία ακόμη μεγάλη συναυλία. Απολαύστε τους και ταξιδέψτε μαζί τους σε μία ξεχωριστή μουσική διαδρομή.

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 12.00 Τι γίνεται όταν ο Άη – Βασίλης ξεκινά το ταξίδι του στη γη και δεν μπορεί να δέσει τη μπότα του; Στο Σπιτάκι του Παραμυθιού, η συγγραφέας Δήμητρα Πυργιλή παρουσιάζει το βιβλίο της «Η μικρή μπότα του Άη Βασίλη» και μας αποκαλύπτει το τέλος της ιστορίας…


12.00 Parachute Games – «Περπάτα, τρέξε, πήδα». Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν με ένα … γιγάντιο πολύχρωμο αλεξίπτωτο!

37

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 20.00 Τη σκυτάλη παίρνει το γνωστό και πετυχημένο συγκρότημα «Emigre» για οποίο μιλά όλη η Ελλάδα. Έκαναν αισθητή την παρουσία τους το 2004, με το πρώτο τους album «Σήμερα», λανσάροντας μια νέα πρόταση στον χώρο της ελληνικής pop/rock σκηνής. Σήμερα, συνεχίζοντας αυτήν την προσπάθειά τους, παρουσιάζουν στιγμές από την δισκογραφία τους στην κεντρική σκηνή της ονειρούπολης. Φρέσκος ήχος, μελωδίες που σε κερδίζουν, ξεχωριστή παρουσία επάνω στη σκηνή! Θα μας ξεσηκώσουν και θα μας παρασύρουν σε ένα μουσικό ταξίδι με τραγούδια που ήδη έγιναν επιτυχίες και αγαπήθηκαν ιδιαίτερα από τον κόσμο!


Σπήλαιο των Πηγών του Ποταμού Αγγίτη Κάτω Νευροκόπι ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΓΓΙΤΗ Προσοτσάνη

Αλιστράτη

Το σπήλαιο Πηγών Αγγίτη, γνωστό και ως Σπήλαιο του Μααρά, βρίσκεται κοντά στο χωριό Αγγίτης, στις βόρειες παρυφές της λεκάνης της Δράμας. Η φυσική είσοδος του σπηλαίου αποτελεί την πηγή υπόγειου ποταμού που φέρει το όνομα Αγγίτης. Πρόκειται για επιμήκη καρστικό αγωγό το μήκος του οποίου υπολογίζεται σε 12 χλμ. από τα οποία έχουν εξερευνηθεί τα 8. Κατά μήκος του κύριου άξονα έχουν σχηματιστεί αίθουσες και σιφόνια και κατά τόπους λιθωματικός διάκοσμος. Τα πρώτα 500

Δράμα Δοξάτο Άγιος Αθανάσιος

Καλαμπάκι

Γενικές Πληροφορίες Το σπήλαιο είναι ανοικτό κάθε μέρα (και το Σαββατοκύριακο). Ώρες λειτουργίας: • Από Δευτέρα έως και Σάββατο από τις 10:30 π.μ. έως τις 17:00 μ.μ. • Κυριακή και Αργίες από τις 10:00 π.μ. έως τις 17:30 μ.μ. Για πληροφορίες, καθημερινά στο τηλέφωνο του εκδοτηρίου: 2522060460 από τις 10:30 π.μ. έως τις 17:00 μ.μ. Διεύθυνση Δ.Ε.Τ.Α.Σ.Π.Α. 2522060122 από τις 8:30 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ. κινητό 6978845011


39


μ. του σπηλαίου έχουν αξιοποιηθεί τουριστικά. Ανατολικά της τεχνητής εισόδου του σπηλαίου εντοπίστηκαν λίθινα εργαλεία και οστά ζώων, ο ανώτερος ορίζοντας των οποίων τοποθετείται χρονολογικά μεταξύ των 31.000 έως 27.900 ετών από σήμερα. Τα εργαλεία συνίστανται σε φολίδες, λεπίδες, ξέστρα, αιχμές, κ.λ.π., διαμορφωμένα σε πυριτόλιθο και χαλαζία. Τα οστά προέρχονται από ζώα της οικογένειας των Ιππιδών -κατά κύριο λόγο- αλλά και των Ελαφιδών, Αρκτιδών, Ελεφαντιδών και Ρινοκερωτιδών. Εξάλλου, στο εσωτερικό του σπηλαίου εντοπίστηκαν κατάλοιπα ανθρώπινης εγκατάστασης -χρηστική κεραμική, εστίες, περίαπτα, κ.λ.π. - που χρονολογούνται στη Ύστερη Νεολιθική - Χαλκολιθική Εποχή.


41

ΑΓΟΡΑ


43

ΑΓΟΡΑ


I

DRAMA


45

Em.pappa 13, 66100 Drama- Greece Tel.+30 25210 20845 Mob.+30 6944 412 669


47

ǿȃ

ȉǽ

¼ Ȇȅ


49


ΚΑΤ’ ΕΙΚΟΝΑ

εκκλ ησ ι α σ τι κά - ε ίδ η λα ϊκ ής τέ χν ης

Προµηθευτείτε αναµνηστικά της Δράµας και της Ονειρούπολης 19ης Μαΐου 44 • Δράµα • Τ: 25210.46186 www.kateikona.com • info@kateikona.com


ALL MAN Ε Μ Π Ο Ρ Ι Ο

Ρ Ο Υ Χ Ω Ν

51

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 30 Τ: 25210.46353


piu G. Papandreou 12•Drama


53

.ѱѦѫѬњѦѬѢѦѨѭ›ٌѤўѱѪуѩ‫و‬ѥњ ›њѩњ›ѤўٍѩѱѪђѩяўѢѩњѢَѪ ђѠѤ


Χειροποίητο Κόσμημα 925ο

Προμηθευτείτ ε τα γο της χρονιάς ύρια Σκρα 20, Δράμα, τηλ.: 25210.45571 e-mail: alexandra@dra.forthnet.gr


55


ĬǼȅȁȅīǿǻǾȈȇǹȂĭȅȆȅȊȁȅȈ ȊǹȁǿȀǹĭȍȉǿȈȉǿȀǹǼȆǿȆȁǹȋǹȁǿǹ

ǻȇǹȂǹȠǺİȞȚȗȑȜȠȣȉȘȜR0ǹȜİȟȐȞįȡȠȣȉȘȜ ȠRȤȜȝǻȡȐȝĮȢĬİıțȘȢZZZWKHRUDPJUHPDLOWKHUDP#RWHQHWJU


57


ΠΟΛ ΜΠΟΝΤΡΟΥΑ Οπτικός-Οπτομέτρης

Ερυθρού Σταυρού 5, Δράμα, Τ: 25210.22136 & 20233 (δίπλα στην Εθνική Τράπεζα)


GENIUS Εθν. Αμύνης 5 (πλατεία Ελευθερίας) Τ: 25210.30686

DE TOI

59

Βενιζέλου 4 Τ: 25210.33676


Καθαριστικά βιομηχανίας τροφίμων Απορρυπαντικά Χαρτικά Εξοπλισμοί Είδη ατομικής προστασίας Αναλώσιμα πλυντηρίου αυτοκινήτου Μηχανές καθαρισμού «Ηπείρου» 39, Δράμα Τηλ., φαξ 25210 31772 «Εθνικής αμύνης» και «Παπαφλέσσα» γωνία, Δράμα Τηλ., φαξ 25210 38772

Δίκητηρ ιο

ρτές Καλές γιο www.cleancenter.eu cleancenter@cleancenter.eu


61

ΔΙΑΜΟΝΗ


Hotel X ENIA

63

Αισχύλου 10 • Δράµα • Tηλ.: 25210.33195


6ο χλμ.Δράμας-Νευροκοπίου Τ:25210 81348 65

www.epavlis-hotel.gr email:info@epalis-hotel.gr


ΣΥΓΓΙΡΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ ΛΥΔΙΑ - ΚΑΒΑΛΑΣ τηλ.: 2510.517067 κιν.: 6936 974857 www.laspoloutra.com


67

ΒΩΛΑΚΑΣ • 6948248104 www.petalo.com.gr


ΚΑΛΦΑΣ OIL ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

τε έψ ια, δ ι ε ξ τα φάλ αι σ α ακ με ότητ ιμές ι τ πο ικές λ ι φ

Θεμιστοκλέους 8 - Δράμα

25210 32684


69

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


EVENT

ΝΟΣΤΟΣ ΜΑΙ ΤΑΙ

ETHNIK DK

BAROQUE

CHOCOLATE 1900

71

ENVY


Ελλησπόντου & Παγγαίου • Δράμα Τ: 00302521035203 • info@coffee-art.gr


˜µÇ»Ç¿ÈÅÆ»ÌÌßÅͶËÃÈÌÍÈŵÇÍËÈÍÂГ˦t»Ðt¿ÍÓ¦Åà %KTFUT »”Ât¿ËÃǦÅMJWFtÈÒÌÃŶ—µtÉÍÂŘ»¼¼¦ÍÈ

»ÀµÐ Ú

ɵÓû » Ë Í Ã É œ ª¦¼ÆÃ

73

šÎ»Ç»Ì·ÈÒ“æÅÈÒ —¦ËȾÈИtºËÇÂÐ ˜ÍÈÇȳËÈÀÈ


ãØāûĄòăúćąċÛćάμα 75

Ćõĉď÷ĆĒĊ÷*RRG\ĘV


FOOD SERVICES

Θα μας βρείτε στα καταστήματα: Cappucino (πλατεία Ελευθερίας) Art cafe (πλατεία Ελευθερίας) Cafe Stadium (δίπλα στο γήπεδο της Δόξας) BB • De cafe • Ατλαντίδα K21 • Ντίνος • Παγοποιείο

8th km Thes/niki - Athens, Sindos T.+30 2310 757532 +30 2310 759989 F. +30 2310 776136 e-mail: dsavas@motta-coffee.com, ppolis@motta-coffee.com www.motta-coffee.com


77

ััžัฉัขัฃัคโ€ซู‰โ€ฌัจัญัชั‰โ€ซูˆโ€ฌั›ััšั’


Μελέτη Κατασκευή Επίβλεψη Ανακαίνιση Σχεδιασμός Επίπλων Διακόσμηση Φωτορεαλισμοί

Γραφιστική Λογότυπο Κάρτα Έντυπο Διαφήμιση 3d Animation Web Design

Οργάνωση: Εκδηλώσεων Εκθεσιακών Χώρων Εκθ/κών Περιπτέρων Συνεδρίων Αρχιτεκτονικές Μελέτες Μελέτες εφαρμογής Επίβλεψη ǼșȞȚțȒȢǹȝȪȞȘȢ| ȠȢȩȡȠijȠȢ| ǻȡȐȝĮ

T: 25210 45331 | F: 25210 45381 | M: 6947562620 | E: info@ideateam.gr


79


81

Εθνικής Αμύνης 10 Δράμα Τηλ.: 25210.33195 32737


Εθν. Αμύνης & Κάβδα


83

ц›ўًѩѨѭуѩ‫و‬ѥњѬѠѤ


85


ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ 19 - ΔΡΑΜΑ Τηλ.: 25210.33229


Π. Κάβδα & Ηπείρου • Τ: 25210.46555

87

Εφ. Αξιωματικών 14 & Ηπείρου • Τ: 25210.46222


Μπουάτ Μουσική Σκηνή ΔΟΞΑΤΟ ΔΡΑΜΑΣ

Έναρξη προγράµµατος 23:30

Ε Τηλ. ΡΕΖΕΡΒ 7 694 886079


89

ΦΑΓΗΤΟ


ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ

ΗΔΩΝΑΣ 4 ΕΠΟΧΕΣ ΜΕΝΟΙΚΙΟ ΑΓΝΑΝΤΙ ΠΕΤΑΛΟ ΕΠΑΥΛΙΣ

ΡΟΔΟΣΤΑΜΟ

ΠΕΡΑΣΜΑ ΝΕΡΑ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΚΟΥΖΙΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ


ΚΥΡΑ ΛΕΝΑ ΚΑΛΑΜΙΑ ΠΑΝΤΕΛΙΣΙΜΟ ΑΝΑΤΟΛΗ

ΧΑΡΟΥΛΑ ΣΙΜΟΣ

ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

MANGO EOK

DESEO

FLIK FLAK ΟΥΣΙΕΣ

91

ΣΤΕΦΑΝΟΣ


ćÿòĊÿĀûĈ ĆõĊûĈ íď

Úāċ Ā ò Ċ÷ Ďÿąē

щѱYѫѬњѦѬѢѦѨѭ›ٌѤўѱѪуѩ‫و‬ѥњђѠѤ


Μπουγάτσα παραγωγής μας με αγνά υλικά

• Τοστ • Κρέπες • Κρύα Σάντουιτς • Σφολιατοειδή-Μπουγάτσα • Καφέ

93

1ο κατάστημα: Ηπείρου 33 Δράμα 2ο κατάστημα: Γ. Ζερβού 1 (στην πλατεία της Δράμας)


Hot Dog Toast Kρύο Σάντουιτς

Εφ.Αξιωματικών 27 Δράμα Τηλ:25210 30706


95


97


ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΝ Ε.Ο.Κ.

ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ Π. Κάβδα 39 - Τ: 25210.32522


99

Μακεδονίας 5, Δράμα Τη λ . : 2 5 2 1 0 . 3 1 0 5 0


10 1

Πηγές Αγίας Βαρβάρας


Ψητά στα κάρβουνα αρνάκι-κατσικάκι • κοκορέτσι • κοντοσούβλι • κότσι σούβλας • πανσέτα σούβλας • ψητά της ώρας •

Παραδοσιακό ψητοπωλείο «ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ» Περιοχή Αγίας Βαρβάρας Σούτσου 10, Δράµα

τηλ.: 25210.39686


10 3

Ορφέως 8, Δράμα Τ: 25210 46351 6942 253934


ικιλία λη πο ά γ ε Μ

Tα νερά της Αγ. Βαρβάρας

σε κρέας και ψάρι

Καθημερινά Μεσημέρι - βράδυ Τηλ.: 25210.47602

ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ • ΣΟΥΤΣΟΥ 12 • ΔΡΑΜΑ


ελληνική•πολίτικη•ασιατική

Ορφέως 2, Δράμα

(δίπλα από το Μύλος BAR)

10 5

τηλ.: 25210 32451 κιν.: 6978 194382


κορωνέικη

• συχνάζει στα καλά εστιατόρια • μ’ ένα τηλέφωνο στο σπίτι σας σε όλη την Ελλάδα Τσουκαλαίικα Μεσσηνίας, Τ.Κ. 24 002 ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ: 27240 23340 Μπαρούνης Στάθης: 6945 778689 Κατσαμπάνης Αλέξανδρος: 6932 801186


10 7


Δ. ΓΟΥΝΑΡΗ 32 - ΔΡΑΜΑ Τ: 25210.32192

εστιατόριο με παραδοσιακή ελληνική και διεθνή κουζίνα

10 9

by


ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΑΒΕΡΝΑ

11 1

Ευξείνου Πόντου 22 • Δράμα • Τ: 25210.32066 Λειτουργεί τμήμα catering


11 3


˜ÉµÌûÆÌÈҼƦÅà t¿ɻ˻¾ÈÌûŶÉÈÆ·ÍÃÅÂÌÒÇÍ»Á¶ ®ÌÁÓÁËÑÅÁÓÉˬŽÍÁÉÃÈu»ÍÁÒÓÁ ˬÑÂÎØÍÁ ÎÉÏÁÓ¬ÓÅÖŽÍÁÉÍÕÏ»ÖËÁÉ ÓÎ̬ÄÉÒÓÉÖÒÁ̬ÓÅÖÅÌÁɾÌÁÄÎ

œ¦¬ÂÄÁ˜Ñ¬uÁ

5FMFNFOV

¿ÑÅÖÏÁÑÁÇÇÅÌÉÐÍÏuuu


Ψητοπωλείο

Από το 1970 το ψητοπωλείο «ΚΑΛΑΜΙΑ» βρίσκεται κοντά σας με αγνές, ποιοτικές και παραδοσιακές γεύσεις!

Λ. Λαμπριανίδη 1 • Τ: 25210.24149

11 5

(50 μ. επάνω από την πλατεία Ελευθερίας)


11 7

Εθνικής Αμύνης 14 - 25210.32778


Παράδοση από το 1948

Βεργίνας 12, Δράμα, τηλ.: 25210.32985


Ζαχαροπλαστεία

11 9

Βεργίνας 63 & Αδριανουπόλεως Δράμα, τηλ.: 25210.38441 Δοξάτο Δράμας, τηλ.: 25210.67441


ΣΟΥΠΑ ΜΟΥΠΕΣ

ΚΑΛΦΑΣ OIL


12 1

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΑΠΝΟΜΑΓΑΖΟ ΑΦΡΟΔΙΤΗ


Τριανταφυλλίδου Σοφία Πραξιτέλους 5 - Δράμα Τηλ.: 25210.47030


α ν ρ έ Ταβ

12 3

ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ ΔΡΑΜΑΣ Τ: 25210.98126, 6934174264


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΙ


ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ - ΤΑΒΕΡΝΕΣ - ΟΥΖΕΡΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ 25210 30019 25210 24994 25210 38413 25210 21003 25210 35181 25210 35100 25210 48278 25210 34800 25210 47740 25210 32192 25210 47552 25210 47161 25210 45525 25210 46818 25210 46055 25210 23287 25210 45015 25210 21881 25210 45222 25210 32451 25210 21200 25210 31389 25210 47802 25210 31027 25210 23999 25210 47602 25210 39686 25210 32510 25210 32066 25210 33195 25210 47007 25210 31050 25210 38310 25210 46351

12 5

4 ΕΠΟΧΕΣ Ευξείνου Πόντου5 ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ Λ. Στρατού 93 ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ Παγγαίου 5 ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ Μακεδονίας 2 ΓΑΛΛΙΑ Σμύρνης 32 ΓΙΑΝΝΗΣ Παγγαίου 15 ΓΙΟΜΑΤΑΡΙ Διοικητηρίου 1, Παγγαίου 5 ΓΙΟΥΡΑΣ Ευξείνου Πόντου 45 ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ Εθν. Αμύνης 24 ΗΔΩΝΑΣ Δ. Γούναρη 32 ΘΑΝΑΣΗΣ Σούτσου 10 ΚΑΒΟΥΡΑΣ Αθ. Διάκου 7 ΚΑΛΗΩΡΑΣ Γούναρη 25 ΚΑΛΛΙΓΕΥΣΤΟΝ Εθν. Αμύνης 113 ΚΑΠΗΛΕΙΟ Χρυσοβέργη 9 ΚΗΠΟΣ Φιλίππου 95 ΚΙΟΥΠΙΑ Ηπείρου 1 ΚΛΗΜΑΤΑΡΙΑ Λ. Στρατού 55 ΚΟΡΥΛΟΒΟΣ Κορύλοβος ΚΟΥΖΙΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ορφέως 2 ΛΟΥΚΟΥΛΟΣ 2ο χλμ. Δράμας Καβάλας ΗΔΩΝΩΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ Εθν. Αμύνης 46 ΜΑΣΑ ΣΟΥΡΑ Περικλέους Κάβδα 37 Ο ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ Εθνομαρτύρων Πόντου 23 ΜΠΕΡΕΚΕΤ 19ης Μαΐου ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ Πατρ Διονυσίου ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ Σούτσου 2 ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ Αγ. Βαρβάρας 3 ΝΗΣΑΚΙ Αγ. Βαρβάρας 3 ΝΟΥΣΔΙΛΗΣ Ευξ. Πόντου 22 DESEO Εθν. Αμύνης 10 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ Κορυτσάς 1, Λαχανόκηποι ΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΑ Μακεδονίας 5 ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ Βουλγαροκτόνου 99 ΠΕΡΑΣΜΑ Ορφέως 8


ΠΕΤΡΟΣ Αγ. Βαρβάρας ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ Χρυσοβέργη 1 ΡΕΜΑ πίσω από τη Βίλα Πατρικαλάκη ΡΟΔΟΣΤΑΜΟ Αμύντα 64 ΣΟΚΑΚΙ Κάσσου 25 ΣΟΥΠΑ ΜΟΥΠΕΣ Πραξιτέλους 5 ΠΕΡΙ ΑΝΑΤΟΛΗΣ Στοά Ντινάκη ΤΑ ΣΟΥΞΕ ΤΗΣ ΚΥΡΑ ΛΕΝΑΣ Πτολεμαίων 6 ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ Λαμπριανίδη 8 ΤΑΒΕΡΝΑ ΣΤΑΘΜΟΥ Τέρμα Εθν. Αμύνης Ο ΤΑΣΟΣ Μονκεντάου 9 ΦΑΝΑΡΙ Παπαδιαμάντη 9 ΧΑΝΙ Βενιζέλου 47

25210 35566 25210 46047 25210 33889 25210 27492 25210 47030 25210 27773 25210 28075 25210 22252 25210 45925 25210 30120 25210 47770 25213 00996

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ Ο ΑΓΓΙΤΗΣ Ο ΜΑΑΡΑΣ ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ IL NIDO ΚΑΛΗ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΕΡΑΤΩ ΜΟΝΟΠΑΤΙ Ε6 ΜΥΛΟΣ ΣΕΛΗΝΗ Η ΓΩΝΙΑ ΟΙΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΟ ΧΑΝΙ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ Ο ΒΑΗΣ ΚΙΜΩΝ ΚΟΥΤΟΥΚΙ Ο ΜΗΤΣΟΣ ΚΥΡΟΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΤΑΚΗΣ ΤΖΙΒΑΕΡΙ

Αγγίτης Αγγίτης Αγγίτης Άγιος Αθανάσιος Άγιος Αθανάσιος Βώλακας Βώλακας Βώλακας Βώλακας Βώλακας Γρανίτης Γρανίτης Γρανίτης Γρανίτης Δοξάτο Δοξάτο Δοξάτο Δοξάτο Δοξάτο Δοξάτο Καλαμπάκι Καλαμπάκι Καλαμπάκι

25220 60480 25220 60273 25220 60400 25210 66466 25210 67597 6923310009 25230 23988 25230 23816 25230 23990 6972294266 25230 22306 25230 22011 25230 23767 25230 23226 25210 68895 25210 66312 25210 66305 25210 67739 25210 66385 25210 66397 25210 51999 25210 51015 25210 52315


Καλή Βρύση Καλή Βρύση Καλλιθέα Καλλίφυτος Κ. Νευροκόπι Κ. Νευροκόπι Λευκόγεια Κεφαλάρι Κεφαλάρι Κεφαλάρι Λιβαδερό Λιβαδερό Μικρόπολη Μοναστηράκι Μοναστηράκι Οχυρό Παρανέστι Παρανέστι Παρανέστι Παρανέστι Πετρούσα Πηγάδια Κυργίων Ποταμοί Ποταμοί Προσοτσάνη Πύργοι Σιδηρόνερο Σιδηρόνερο Σιδηρόνερο Σιδηρόνερο Σιταγροί Φωτολίβος Φωτολίβος Χωριστή

25220 51688 25220 51193 25220 51506 25210 98196 25230 22038 25230 22308 25230 71297 25210 86041 25210 86047 25210 86111 25210 91398 25210 91418 6972006257 25210 85372 25210 85244 25230 22154 25240 22550 25240 22159 25240 22203 25240 22322 25220 41664 25210 71848 25210 68180 25230 22359 25230 23627 25220 23634 25220 23634 25210 91265 25210 91393 25210 91288 25210 91201 25210 95420 25210 93857 25210 93789 25210 66457

12 7

ΔΙΟΝΥΣΟΣ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΜΕΝΟΙΚΙΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΙΩΡΑΣ Η ΣΟΦΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ Ο ΑΛΕΚΟΣ ΤΑ ΚΡΥΑ ΝΕΡΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΠΕΤΡΙΝΗ ΓΩΝΙΑ ΑΓΝΑΝΤΙ ΛΙΟΓΕΡΜΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΛΗΣ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΜΠΟΖΙΔΗΣ Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΡΑΒΑΙΣΙ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΗΓΕΣ ΔΗΜΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ ΤΟ ΚΟΥΤΟΥΚΑΚΙ ΤΑΒΕΡΝΑ ΠΕΠΕ ΠΥΡΓΟΙ ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ Ο ΣΤΑΘΗΣ Ο ΤΑΚΗΣ ΦΕΡΦΕΡΗΣ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Δ. ΣΑΒΒΑΣ ΤΣΑΝΤΑΛΙΔΗΣ ΨΑΘΑ


ΚΑΦΕ - ΜΠΑΡ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ 1900 ΑΒΑΤΟΝ ΑΙΓΑΙΟ ROCK N ROLL ΑΝΩΙ ART ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ BAROQUE BB CARANO CHOCOLATE ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ EVENT ENVY ETHNIK FASHION CAFE CAFE DE CAFE PEOPLE CAFE GRECO FRESS ΚΛΑΣΙΚΟ LIVING ROOM MAI TAI ΝΕΦΕΛΗ ΝΟΣΤΟΣ DK ΠΑΡΚΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΡΕΜΒΗ PLAZA ΤΡΑΜΟΝΤΟ ΥΔΡΑΜΑ

Π. Κάβδα & Ηπείρου Βεργίνας 166 Πατρ. Διονυσίου 15 Βεργίνας 100 Αμύντα 13 Εθν Αμύνης & Σμύρνης Αγ. Βαρβάρα Π. Κάβδα & Ηπείρου Ηπείρου 14 Ζερβού 6 Εθν. Αμύνης 10 Κουντουριώτου 1 & Βενιζέλου Μ. Αλεξάνδρου 20 Π. Κάβδα 2α-2β Π. Κάβδα 2 Σμύρνης 30 Ηπείρου 19 Ηπείρου 19 Γ. Ζερβού 11 Π. Κάβδα Ηπείρου 16 Ηπείρου 21 Εθν. Αμύνης 19 Π. Κάβδα 4 Αθαν. Διάκου 7 Εθν. Αμύνης & Κάβδα Πάρκο Κομνηνών Πλατεία Ελευθερίας Εθν. Αμύνης 59 Εφ. Αξιωματικών 14 &Ηπείρου Π. Κάβδα 31 Αγ. Βαρβάρα

25210 47666 25210 24697 25210 45128 25210 48038 25210 35116 25210 34100 25210 48248 25210 46555 25210 36900 25210 23339 25210 32737 25210 47616 25210 36766 25210 39208 25210 39140 25210 39140 25210 20810 25210 47618 25210 47501 25210 47110 25210 33229 25210 31490 25210 39892

25210 38797 25210 31051 25210 46222 25210 37402 25210 34266


ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ - ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ 25230 22319 25210 55550 25210 31900 25210 51134 25210 91391 25230 23955 25230 22832 25210 91300 25210 81348 25210 37925 25210 34114 25210 57200 25210 31520 25230 23916 25240 21021 25210 33195 25210 91418 25210 23885 25230 23714 25240 22001 6932 739073 25210 91395 25230 23350 25230 22515 25210 30005 6947 895548 25230 23435 25210 24134 25220 41822 25230 23990 6948 248104

12 9

ΑΚΡΙΤΑΣ Κ.Νευροκόπι ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 10ο χλμ. Δράμας – Καβάλας ΑΝΕΣΙΣ Αγ. Ανάργυροι 8 ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ Καλαμπάκι ΒΟΡΕΑΣ Σιδηρόνερο ΓΡΑΝΙΤΗΣ Γρανίτης GRAND CHALET Γρανίτης ΕΛΑΤΙΑ Δάσος Ελατιάς ELEGANT-ΕΠΑΥΛΙΣ 6ο χλμ. Δράμας – Νευροκοπίου ΕΜΠΟΡΙΚΟ Εθν. Αμύνης 8, Δράμα ΕΣΠΕΡΙΑ Βίτσι 14, Δράμα ΚΟΥΡΟΣ 3ο χλμ. Δράμας-Καβάλας ΜΑΡΙΑΝΝΑ Βοραζάνη 3, Δράμα ΜΟΝΟΠΑΤΙ Ε6 Βώλακας ΝΕΣΤΟΣ Παρανέστι ΞΕΝΙΑ Εθν. Αμύνης 10, Δράμα ΠΕΤΡΙΝΗ ΓΩΝΙΑ Λιβαδερό ΤΑΣΚΟ Τέρμα 1ης Ιουλίου, Δράμα Τ’ ΑΛΩΝΙ ΤΟΥ ΚΥΡ ΘΑΝΑΣΗ Βώλακας ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ Παρανέστι ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΠΑΠΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Βώλακας ΔΡΥΑΔΕΣ Σιδηρόνερο ΜΑΡΗΛΙΑ Βώλακας ΚΟΙΝ. ΚΛΗΡ/ΜΩΝ ΣΑΒ. ΙΩΑΝΝΗ Κ. Νευροκόπι JENNIFER Ταξιάρχες ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΚΟΥΡΙ 7ο χλμ. Βώλακα-Φαλακρού ΤΟΥΡΓΑΪΔΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ Μικρομηλιά ΔΕΝΔΡΑΚΙΑ Δενδράκια ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΦΑΛΑΚΡΟΥ Φαλακρό ΜΥΛΟΣ Βώλακας ΠΕΤΑΛΟ Βώλακας


Δράμα-www.aphrodite-show.gr


info@gadget-shop.gr //////www.gadget-shop.gr/////////////////////////// ÄŤČ†ÄŽĘŒÄŽČžÄŻČĄČ‘Č ČŁǝȥČ?Č?ÄŽÄ˛Č˜Čœ

DreamLand Dramas  

DreamLand Dramas

DreamLand Dramas  

DreamLand Dramas