Page 1

#2 | 2013


Konferanse DeaD or alive

januar og Februar

Kulissene er klare, hesteskoene spares på, kokkene duellerer med hvilken mat som er best og de ansatte børster støv av uniformen… Er du klar for en litt annerledes konferanse? Bli med tilbake i tid – og vær lekne sammen med oss.

Pris fra 1280,- pr. pers. i dobbeltrom Prisen inkluderer: • Frokost • Lunsj • Middag • Møterom • Kaffepauser med rodeookse • Cowboyhatt • Linedance aktivitet

Ring 69 10 15 55 eller send mail til booking.sarpsborg@choice.no

2

#2 | 2013

Ønske

r

West du det ultima te er på kv n-part elden y ? Vi or

dner

alt!


INNHOLD 6

8

Ă…rets julebordshow

Bo trygt og godt

10

Mat- og vinopplevelser

14

Western for kurs- og konferansegjester

16 22

Ny stolpeklatrebane Lattergalla og julemat

#2 | 2013

3


Den positive utviklingen fortsetter i Sarpsborg! Velkommen til Quality Hotel & Resort Sarpsborg. Vårt hotell har mange strenger å spille på. Her trives både voksne og barn. Vårt hotell har fasiliteter som gir både kurs- og konferansemarkedet og gjester i feriemarkedet en garantert vellykket opplevelse.

D

et er ikke noe å legge skjul på at det har vært litt sommerstille hos oss. Den varme sommeren har satt sitt preg på aktiviteten, men antall overnattinger har heldigvis ligget på et høyt nivå. Det er Badeland og Superland som har hatt færre besøk enn vanlig, men slik må det bli når sola steker fra skyfri himmel uke etter uke.

Quality Hotel & Resort Sarpsborg, har i høst fokus på de gode matopplevelsene

Nå er imidlertid høsten her og det stunder etter hvert mot vinter. De betyr i praksis at kurs- og konferansetrafikken er i full gang igjen. Vi merker at trafikken øker og vi har mange bookinger i månedene som kommer. Som et stort hotell med mange muligheter, så er vi – som nevnt -attraktive for mange forskjellige markedssegmenter. Det er ingen tvil om at den store aktiviteten i Sarpsborg, og ikke minst i vårt nærområde, bidrar til økt trafikk for oss også. Det nye sykehuset bygges og holder tidsplanen for innvielse i 2016, det kommer nytt Politihus neste år og i 2015 flytter Skat Øst inn i nye lokaler. Begge blir naboer med hotellet. Det er ikke bare Sarpsborg som er i utvikling. Det er også Quality Hotel & Resort Sarpsborg. Vi har blant annet investert i en ny klatrepark i Superland. Stolpeklatreparken har allerede rukket å bli meget populær blant så vel barn som voksne. Klatrebursdager er det siste nye. Nå kan barna klatre både i veggen og i den nye parken.

derimot skal alle ha og da er ønsket å gjøre noe mer ut av den. Dette er da også bakgrunnen for at vi, og andre hoteller i Choice-kjeden, har inngått et samarbeid med den kjente og meget dyktige Christer Berens. Christer Berens har sammen med vår kjøkkensjef satt opp en meny med viner til. Det er alt fra en treretters meny til en femretters meny. Valget er ditt. En meny er preget av høsten, mens den andre bærer preg av vår. Christer Berens kan komme og holde foredrag om mat og vin om det er ønskelig. Vår hovmester kan også gjøre jobben. Da er man sikret en helhetlig matopplevelse som man seint vil glemme. Vi kan også tilby ulike temamenyer denne høsten, så mat og vin står i fokus på hotellet og blant våre ansatte. Apropos mat: Intervjuet med Gunhild A. Stordalen i denne utgaven av magasinet bør du lese. Gunhild A. Stordalen og hennes mann, Petter Stordalen, er mer enn gjennomsnittlig interessert i vår helse og våre miljøutfordringer. Det finnes knapt viktigere temaer enn nettopp dette i vårt moderne samfunn. Gunhild A. Stordalen peker på utfordringer og ikke minst løsninger på miljøproblematikken som vi alle burde tenke nøye gjennom. Heldigvis skal du som gjest vite at vi har tatt og tar miljøet på alvor. En rekke tiltak er iverksatt og flere kommer. Quality Hotell & Resort Sarpsborg er et «grønt» hotell. Julebordsesongen er både viktig og hyggelig for oss. Feststemte mennesker som skal markere at ett år snart er omme er trivelige gjester. Vi har i år slått på stortromma og inviterer til et forrykende show som skal hylle kjente og kjære divaer. Bestill bord allerede i dag! Det er, som dere vil forstå, travelt ved Quality Hotell & Resort Sarpsborg. Det er imidlertid slik vi ønsker å ha det, men du skal også vite at alle våre dyktige medarbeidere stiller godt forberedt. Velkommen til oss!

Quality Hotel & Resort Sarpsborg er opptatt av å velge aktiviteter, hvor man kan aktivisere seg fysisk, da vi ser at svært mange unge lever et for stillesittende liv. Her på Superland kan den enkelte virkelig få brukt seg selv og tatt seg helt ut. Jeg føler at jeg må nevne, at den nye trenden blant kurs- og konferansegruppene, er ønsket om å sette matopplevelsen i fokus. Alle våre teambuilding-aktiviteter settes det ofte av noe mindre tid til. En middag

4

#2 | 2013

Marit Bjørnland, administrerende direktør Quality Hotel & Resort Sarpsborg


#2 | 2013

5


TURBO JULESHOW MED VIVA LAS DIVAS! Musikalsk hyllest til de største og beste stjernene Årets julebord må du bare legge til Quality Hotel & Resort Sarpsborg! Her blir det nemlig et musikalsk fyrverkeri uten like, og det er artistene i gruppa Viva Las Divas som skal stå for underholdningen. Julematen blir også av ypperste klasse – som alltid.

6

#2 | 2013


V

iva Las Divas har skapt suksess-showene Pop & Pastell, Summer & Soul og Partygirls, så vi vet fra tidligere at de fire artistene – Jeanette Heidenstrøm, Renate Gjerløw Larsen, Desiree Ulvestad og Morten Gjerløw Larsen -som skal stå på scenen - har musikalsk teft og trøkk til å lage gode show. Denne gangen er det altså en hyllest til de store divaene innen musikken som Viva Las Divas ønsker å presentere.

Dansere og band

Bestill nå Quality Hotell & Resort Sarpsborg tilbyr flere alternativer til årets julebord. Julebordsbuffet med show er ett alternativ, men man kan også bestille 3-retter julemeny med show. For de som ønsker seg et eget lokale, så er det tilgjengelig. -Vi har gode priser på overnatting, for de som trenger det eller har lyst til å overnatte, sier markedssjef, Ann-Karin Vollebæk.

Artister som Shirley Bassey, Beyonce, Cher, Tina Turner, Lady Gaga, Madonna, Dolly Parton og mange flere kjente artistnavn vil bli hyllet. Det blir klare hentydninger til Las Vegas og Brroadway. Det blir med andre ord glitter og stas fra ende til annen. Viva Las Divas vil ha med seg to dansere og et kompetent band. -Dette blir et skikkelig turboshow med fest, tempo, humor, glamour, elegante kostymer og musikalske perler, forteller Morten Gjerløw Larsen.

Gleder seg Juleshowet på Quality Hotel & Resort er helt nykomponert. Artistene har brukt høsten på å forberede seg. -Vi legger det opp slik at vi dukker tre ganger under middagen. Vi kommer og synger for så å forsvinne igjen. Korte sekvenser, såkalte teasere, for å varme opp julebordsgjestene. Etter middagen er det show i en og en halv time. Vi gleder oss til å komme til Sarpsborg denne jula, fastslår Morten Gjerløw Larsen.

Standup Norge presenterer: Johan Golden // Nils Ingar Aadne // Bård Tufte Johansen

Lørdag 14. desember Dørene åpner kl. 20.00 Showet starter kl. 21.00

Kjøp billett på: billettluka.no // billettservice.no

Julebordsbuffet Kr 615,- pr. person I restaurant Østfoldstuene er det fantastisk julemat som er i fokus. Vår tradisjonelle julebordsbuffet har alt du kan tenke deg av kald og varm mat, samt desserter som hører julen til.

s Billettpri kr.

395,-

Ta kontakt for bordbestilling: Tlf: 69 10 15 55 booking.sarpsborg@choice.no

#2 | 2013

7


Stort fokus på sikkerhet:

BO TRYGT OG GODT! Med hånden på hjertet, kan vi fastslå at du som gjest bor trygt og godt på Quality Hotel & Resort i Sarpsborg. Hotellet har nemlig fokus på sikkerhet. Det gjennomføres kontroller og brannøvelser jevnlig ved Quality Hotel & Resort Sarpsborg.

Teknisk sjef og brannvernleder, Lars Ola Lunde, har sammen med de øvrige ansatte stort fokus på sikkerhet.

L

ars Ola Lunde er teknisk sjef og brannvernleder ved hotellet. Han forteller om en kjede og ett hotell som setter sikkerhet i fremste rekke. -For det første har Choice-kjeden et eget sikkerhetsprogram som alle ansatte må gå i gjennom. Kurset ender ut i en test som man må bestå. Dette gjennomføres jevnlig, sier Lunde og legger til at kursingen i brannsikkerhet er spesialtilpasset til hver avdeling.

Sjekkes ofte Alle former for sikkerhetsutstyr, brannalarmer, nødutganger og rømningsveier sjekkes kontinuerlig på Quality Hotel & Resort. Oppganger og trapper sjekkes også, slik at det ikke står esker eller annet skrot i veien. Intet overlates til tilfeldighetene. -Brannalarmene kontrollerer vi daglig og vi har brannøvelser, slik at alle ansatte er drillet i hva som skal gjøres om noe skulle skje. Alle ansatte har egne refleksvester de skal bruke ved krisesituasjoner, slik at våre gjester skal se hvilken funksjon de ansatte har. Quality Hotel & Resort Sarpsborg har sprinkelanlegg på alle rom og i alle fellesområder. Dette anlegget kontrolleres også ofte. Alle rom er skiltet og skilt finnes også mange andre steder på hotellet, slik at det er lett å finne rømningsveiene.

8

#2 | 2013

Forbudt å røyke -Det er forbudt å røyke på hotellet? -Vi har nulltoleranse for røyking. Det er mulig å røyke ute, men inne er det ikke lov. Det er installert varslere på alle rom og fikler gjestene med disse, så slår vi hardt ned på det. Kanskje røyker noen hjemme, men på et hotell med mange mennesker kan vi ikke ta sjansen på det. Vi vet av erfaring at mange branner har oppstått ved at folk har røyka på senga, så gjester som må ha seg en røyk bli henvist til uteplassene våre, sier Lars Ola Lunde.

Stuepikene viktig Skulle det oppstått brann eller en annen form for krisesituasjon, så utløses også talemeldinger. Talemeldingene kan høres både på rommene og i gangene. -Brannalarmen er knyttet direkte til Sarpsborg Brannvesen, forteller teknisk sjef og brannvernleder, Lars Ola Lunde som påpeker at stuepikene er av de viktigste forebyggende avdelingene i forhold til brann spesielt og sikkerhet generelt. Stuepikene sjekker daglig alle rom og de har et våkent øye for alt som er på rommet og at rommet selv er i god stand


INSPIRIA FOR ALLE

#2 | 2013

9


Christer Berens inviterer til mat- og vinopplevelser p책 Quality Hotel & Resort Sarpsborg.

10

#2 | 2013


I samarbeid med kjøkkensjefene på Quality Resort-hotellene har den kjente mat- og vineksperten, Christer Berens utviklet en spennende og inspirerende mat- og vinmeny. Menyen er tilgjengelig for alle, også hotellenes kurs- og konferansegjester.

MAT- OG VINOPPLEVELSER med Christer Berens

G

jennom kombinasjonen mat og vin, er kurs- og konferansegjestene på Quality Hotel & Resort Sarpsborg garantert en skikkelig mat- og vinopplevelse. Vinen er tilpasset maten, en perfekt «match» som vil glede en hver gane. -Vi er både glade og stolte over å kunne presentere kvalitetsmat og kvalitetsviner. Kjøkkensjefene våre har lagt ned mye arbeid sammen

med Christer Berens for å skape en helhetlig meny, forteller markedssjef ved Quality Hotel & Resort Sarpsborg, Ann-Karin Vollebæk

Viktig samspill Kurs- og konferansemarkedet er sammensatt i den forstand, at gjestene har forskjellige ønsker. Noen ønsker høyt aktivitetsnivå og team-

#2 | 2013

11


Christer Berens i samtale med kjøkkenpersonale på Quality Hotel & Resort Sarpsborg.

building, mens andre derimot ønsker det noe mer neddempet og vil prioritere god mat og drikke. -Det finnes også de bedriftene som ønsker begge deler, så vi kan tilby alt i våre pakker, men det er innlysende at mat og drikke får en stadig større betydning når ansatte og kunder treffes. Det er over det gode måltidet at relasjoner utvikles ytterligere og derfor satser vi litt ekstra på dette området, sier Vollebæk. -Det er samspillet mellom kjøkkensjefene og Berens som har gitt det gode resultatet, understreker markedssjef, Ann-Karin Vollebæk.

Her legges siste hånd på desserten.

Solid vin-navn Det er altså ikke hvem som helst kjøkkensjefene på Resort-hotellene har innledet samarbeid med. Christer Berens er nemlig synonymt med god mat og vin. Spesielt innen fagfeltet vin har Berens over tid skapt seg et solid navn. Christer Berens er født i Sverige, men har jobbet i Norge i en årrekke. Han er kåret til «årets vinkelner» i Norge to år på rad og Berens har representert Norge i verdensmesterskapene i Tokyo i 1995 og i Paris i 1997. Christer Berens er utdannet Sommelier ved Gastronomisk Institutt.

Personlig preg Siden år 2000 har Christer Berens utviklet vinserien Cuvee Christer Berens, som har blitt en stor suksess. -Hovedtankene er at vinene skal ha en signatur fra området de kommer fra. Jeg samarbeider med anerkjente vinmakere, slik at vinene får mitt personlige preg uten vinene mister sitt lokale særpreg, forteller Christer Berens. -Vår meny gir deg en 100 prosent opplevelse, en mat fra hjerte-opplevelse, fastslår markedssjef, Ann-Karin Vollebæk.

12

#2 | 2013

Administrerende direktør, Marit Bjørnland, prøvesmaker den nye menyen.


Du finner alt hva du kan forvente av et topp moderne treningssenter

noen skritt fra hotellrommet...

Les mer på www.fsc.no

*

*

DP REKLAMEBYRÅ www.d-p.no

Velkommen! ALL INCLUSIVE! QUALITY HOTEL & RESORT SARPSBORG - TLF 69 10 16 03 Family Sports Club treningssentre finner du her: Elverum, Fredrikstad, Halden, Kongsberg, Kragerø, Løten, Moss, Rakkestad, Rommen, Sarpsborg Iseveien, Sarpsborg Quality, Skarnes, Trøgstad og Mysen13 #2 | 2013


I januar og februar i 2014 vil Quality Hotel & Resort stå i cowboyenes tegn. Det skal skapes et eget western-miljø på hotellet til glede for alle kurs- og konferansegjestene.

N R E T S WE for kurs- og konferansegjestene

I

januar og februar i 2014 vil Quality Hotel & Resort stå i cowboyenes tegn. Det skal skapes et eget, litt uhøytidelig western-miljø på hotellet – forhåpentligvis til glede for alle kurs- og konferansegjestene. -Vi trenger alle litt forandringer i hverdagen og derfor satser vi «Dead og Alive». En cowboyhatt kan brukes til så mangt om man er litt kreativ, sier markedssjef ved Quality Hotel & Resort Sarpsborg, Ann-Karin Vollebæk og smiler. Resepsjonen, baren og lobbyen vil bli dekorert etter alle kunstens regler og gjestene vil fornemme at Quality Hotel & Resort Sarpsborg ser litt annerledes ut disse første ukene av 2014. I tillegg vil resepsjonister og konferanseverter stille med cowboy-hatter og tørkle i halsen.

Ekstra stemning -Meningen er at hotellets kurs- og konferansegjester skal kunne kjøpe en western-pakke og utnytte western-miljøet og cowboy-hattene til å skape ekstra stemning, men andre gjester vil også merke at vi satser

på western. Vi kan for eksempel også tilby Line Dance for de av våre kurs- og konferansegjester som ønsker det, påpeker markedssjefen. En egen rodeookse-maskin er lånt fra et annet Resort-hotel i kjeden, så det er mulig og «ri» på oksen for den eller ønsker det.

Gleder seg Høsten og vinteren benyttes til å lage kulisser og forberede westerntemaet. De ansatte gleder seg til å møte kurs- og konferansegjestene i en ny setting. Kulissene skal bidra til den gode stemningen uten at dette skal bli noen lekeplass i tradisjonell forstand. -De ansatte har masse energi og ser frem til å lage et hyggelig western-miljø. Vi håper og tror at dette gir både oss og våre gjester et lite løft på det nye året, sier markedssjef, Ann-Karin Vollebæk., som understreker at «westernpakka» bare er et supplement til alle de vanlige tilbudene kurs- og konferansegjestene på Quality Hotel og Resort Sarpsborg har.

Morten Marius Wiken og de øvrige ansatte ved Quality Hotel & Resort Sarpsborg ønsker velkommen til westernmiljø.

14

#2 | 2013


Superfredag på Superland

, med aktiviteter til gode priser. Hver fredag feirer vi at det er helg les et sted hvor vi legger til Vi ønsker at store og små skal sam er. ivels omg ge rette for aktivitet i tryg

Kr

115,- pr. person

Inkl. badeland, minigolf, maskindans, lekelabyrint og stolpeklatrebane

Vi har turnering fra kl. 18.00 – 19.00 Vi velger mellom klatrevegg, minigolf, fotball og kanonball. Les mer på superland.no Tlf: 69 10 16 00

VINTERFEIRE på Norges morsomste hotell WESTERN

Vi har tema på hele hotellet, så hva er vel mer naturlig enn å leke cowboy og indianer i vinterferien? Ta med kostyme, Piccolo venter på deg! Ring 69 10 15 00 for booking choice.no

#2 | 2013

15


16

#2 | 2013


Quality Hotel & Resort Sarpsborgs Superland har utviklet seg til å bli en meget populær avdeling på hotellet. Både barn og voksne benytter seg av Superlands mange aktiviteter og siste nytt er installasjonen «Stolpeklatrebane»!

STOLPEKLATREBANE - siste nytt på populære Superland

S

tolpeklatrebanen har slått godt an og blir mye benyttet, forteller markedssjef ved Quality Hotel & Resort Sarpsborg, Ann-Karin Vollebæk.

Klatrestolpebane Den nye klatrebanen består av 10 forskjellige hinder og er to meter høy. Her må det krabbes, svinges, rulles og eventuelt springes for å

oppnå den beste tiden. Det viktigste er imidlertid å ha det gøy og det får garantert ved å bruke Klatrestolpebanen. -Den nye banen passer ypperlig for barn, men kan også benyttes av voksne i teambuilding-sammenheng, understreker Ann-Karin Vollebæk, som legger til at det benyttes sikkerhetsutstyr. Quality Hotel & Resort Sarpsborgs ønsker ikke bare å være Norges morsomste hotell, men har også en ambisjon om å aktivisere sine gjes-

#2 | 2013

17


ter. Mange av hotellets gjester benytter seg av Superland og Badeland, men en god del av de besøkende kommer fra nærmiljøet. Barnebursdager er det for eksempel populært å legge til Superland. -Det å skape aktivitet føler vi er viktig og derfor kan vi nå tilby såkalt «klatrepass», der man kan benytte seg både av vår klatrevegg og vår nye stolpeklatrebane for en pakkepris, sier Vollebæk.

12 meter høy Klatreveggen blir mye benyttet. Den 12 meter høye veggen gir både store og små opplevelser man seint vil glemme. Det er til sammen ni baner, hvor du kan klatre alene. Banene har forskjellig vanskelighetsgrad. Banene har såkalt autobelay, brems og det er mulig å klatre med sikring om det er ønskelig. Maskindans er et annet alternativ på Superland. Åtte trådløse matter er tilgjengelige og det er en rekke sanger å danse etter. Maskindans er artig og kan benyttes som trening! Minigolfbanen på Superland er tilgjengelig året rundt – uansett vær og vind. Minigolfbanen har ni hull med forskjellig vanskelighetsgrad og følgelig kan både store som små bruke banen.

Dedikerte ansatte Lekelabyrinten faller alltid i smak – spesielt hos de yngste. På dette lekeområde kan de yngste boltre seg på egenhånd eller sammen med de voksne. Ballbingen brukes av både barn, ungdommer og voksne. Lek og moro eller en uformell fotballturnering, så Superland har noe for enhver smak. Superland er for øvrig fem år i år. -Vi får positive tilbakemeldinger på våre aktiviteter på Superland. Vi har gode aktiviteter og vi har dedikerte ansatte, som tar seg av barna, fastslår markedssjef, Ann Karin Vollebæk.

18

#2 | 2013


Som første SPA i Skandinavia kan Velvet SPA tilby konseptet “World beauty rituals” hvor de beste massasjene og velværetradisjonene fra en hel verden er samlet.

Marokkansk SPA-ritual Marokko

Filippinsk SPA-ritual

Hawaii

Hawaii SPA-ritual

Filippinene

Indonesisk SPA-ritual

Brasil Indonesia

Brasiliansk SPA-ritual

Madagaskar

Madagaskar SPA-ritual Lavashells massasje Afrikansk massasje Candle massasje Lomi-Lomi massasje Balinesisk massasje Orientalsk massasje Brasiliansk massasje

tlf. 69101410, www.velvetpsa.no

#2 | 2013

19


Felles opplevelse på

BARNAS HOTEL Quality Hotel & Resort Sarpsborg samarbeider tett med de andre hotellene i Nordic Choice-kjeden som også kaller seg Barnas Hotel. Blant annet vil alle barn som sjekker inn på Barnas Hotell få en felles opplevelse, som for eksempel ved å møte Piccolo i resepsjonen.

B

arna møter alltid Pikkolo og innsjekking er lik om du er på Hafjell, i Langesund eller Kristiansand, forteller markedssjef ved Quality Hotel & Resort Sarpsborg, Ann-Karin Vollebæk.

Barna i første rekke Det å kalle seg «Barnas Hotel» forplikter og hotellene tar barna på alvor ved å legge til rette med aktiviteter. -Vi setter barna i første rekke og ønsker å ha et særpreg ved våre hoteller som ingen andre har, sier markedssjefen og nevner ansiktsmaling som ett av flere slike særpreg. Det samme gjelder barnedisco og opplevelsen av å være prinsesse og prins. I tillegg har Quality Hotel & Resort Sarpsborg både Badeland og Superland, som bidrar sterkt til at barn i alle aldre trives ved hotellet. Quality Hotel & Resort Sarpsborg samarbeider tett med andre hotellene som har utviklet samme konsept. Samarbeidet fører til at man utvikler ideer og kjøper inn rekvisitter sammen.

Felles konsepter -Vi konkurrer i samme marked, men ser likevel ikke på hverandre som konkurrenter i ordets rette forstand. Ved å samarbeide utvikler vi sterkere og bedre konsepter med høy kvalitet til glede for de yngste gjestene våre, sier Ann-Karin Vollebæk. - Vi skaper felles konsepter og markedsfører oss sammen. Med det kan vi tilby markedet skreddersydd opplegg, sier AnnKarin Vollebæk.

XXXXXXXXX

20

#2 | 2013


Forskeren og kjemikeren Sissel Tolaas kommer til Inspiria. Tolaas har blant annet lagd ost av skosvetten til David Beckham!

Inspiria er nærmeste nabo til Quality Hotel & Resort Sarpsborg. Som gode naboer flest, så samarbeider hotellet og vitensenteret på flere områder. Inspiria har denne høsten og vinteren lagt opp til et spennende program. Et program som naturligvis vil glede og inspirere de som besøker Inspiria, men tilbudet kan også med hell benyttes av hotellets gjester.

SPENNENDE hos den gode nabo Inspiria

D

et blir høy aktivitet gjennom hele høsten og vinteren hos oss, påpeker markedssjef ved Inspiria, Stine Ferguson. Et av høydepunktene er «kunstprosjektet» som Inspiria har gående med den verdenskjente forskeren og kunstneren, Sissel Tolaas. Hun har forsket og eksperimentert intensivt på temaet lukt siden 1990.

Lokale råvarer til Berlin -Sissel Tolaas har utviklet et bredt spekter av revolusjonære prosjekter med lukter basert på egen kunnskap om kjemisk vitenskap, matematikk, lingvistikk og språk og visuell kunst, forteller Ferguson. Prosjektet til Sissel Tolaas på Inspiria går i korthet ut på at hun har isolert og reprodusert luktmolekyler fra sesongens lokale råvarer fra Østfold. Inspirias egen Bente Marie Jacobsen, som er PhD-student i Molekylærbiologi, har sendt alle råvarene til Berlin, der Tolaas bor og arbeider. Sissel Tolaas skal ferdigstille prosjektet sammen med Inspiria mellom 18. og 20. oktober.

samarbeidsarrangement med frokost og foredrag. I tillegg skal vi ha workshop på lukter sammen med barna og andre besøkende på Inspiria, opplyser markedssjef, Stine Ferguson. Som et lite apropos for å understreke Sissel Tolaas sitt nyskapende arbeid, kan vi legge til: Forskeren og kjemikeren samler inn bakterier og avfallsstoffer fra mennesker, blander det melk og lager ost! - Osten er spiselig, forsikrer Tolaas.

Detaljert program Fotballskoene til selveste David Beckham ble levert til laboratoriet til Sissel Tolaas. Svetten til Beckham ble blandet med melk og ble til ost. Bakteriemolekylene man fant i fotballstjernens sko var faktisk akkurat de samme som den svært luktende tyske Limburger-osten, og nå kommer altså Tolaas til Sarpsborg. Det er bare til å glede seg. Sjekk gjerne www.inspiria.no for nyheter og et detaljert program over aktiviteter.

Ost av Beckhams svette -Vi legger opp til et program i forbindelse med et større partner/

#2 | 2013

21


LATTERGALLA OG JULEMAT Fantastisk god julemat og ellevill humor, er den perfekte kombinasjonen for en hyggelig kveld. Lørdag 14. desember kommer tre av Norges mest morsomme mennesker, Bård Tufte Johansen, Johan Golden og Nils-Ingar Aadne til Quality Hotel & Resort Sarpsborg for å underholde deg. Og julematen står klar i Østfoldstuene. «Lattergalla 2013» er stikkordet for humorforestillingen til Bård Tufte Johansen, Johan Golden og Nils-Ingar Aadne. Et forrykende show med egen lattergaranti!

Klassisk stand up Vi er sikret noe for enhver smak når denne humørfylte trioen entrer scenen. Det blir en svært morsom aften bestående av klassisk stand up av beste merke for her blir det ikke plass til parykker, løstenner, famlende dansetrinn og skjærende sangtoner. Det blir nemlig kun reine ord for pengene. Bård Tufte Johansen er blant Norges mest populære TV-komikere, så han alene borger for at kvaliteten er sikret 14. desember. Tufte Johansen debuterte i NRK allerede i 1990 og han har samarbeidet med blant andre Atle Antonsen, Espen Eckbo, Kristopher Schau og ikke minst Harald Eia. Nå skal imidlertid komikeren stå på egne bein sammen med Johan Golde og Nils-Ingar Aadne. Bård Tufte Johansen skal gjennom sine hverdagslige observasjoner overraske publikum. Komikeren kommer til å by på sine betraktninger og hysterisk morsomme innfall.

Komisk vanvidd Med sin noe lune, men autoritære stil er Johan Golden kjent fra både scenekanten og fra TV og radio. Golden vil med sine velformulerte betraktninger også ha et skråblikk på det meste av det som gir oss i hverdagen.

22

#2 | 2013

Nils-Ingar Aadne er en skikkelig kvikkas. Han blir betegnet som et av de største komikertalentene i Norge for øyeblikket. Han har deltatt i en rekke TV-programmer, der Aadnes sprell i programmet «Senkveld» er kanskje det morsomste av alt. Nils-Ingar Aadne gjør ofte dagliglivet til det reneste komiske vanvidd. Til sammen utgjør disse moroklumpene «Lattergalla 2013», som på mange måter er opptakten til Bård Tufte Johansen nye soloshow i 2014.


#2 | 2013

23


Quality Hotel & Resort Sarpsborg tar inn lærlinger hvert eneste år. Nå er det fire lærlinger ved hotellet og det ligger en bevisst strategi å satse på unge mennesker som ønsker seg fagbrev og yrkespraksis.

HAR ET BEVISST FORHOLD TIL Å TA INN LÆRLINGER

Fornøyde lærlinger ved Quality Hotel & Resort Sarpsborg tar seg en pust i bakken. Fra venstre: Jonas Frostrud Elyanssi, Magnus Husken Bjørgen, Ole Kristian Andersen og Mathias Vik.

24

#2 | 2013


F

or det første er rekrutteringen i enkelte bransjer vanskelig i dag og verre kan det bli fremover om vi ikke tar vare på de unge. Spesielt gjelder dette innen kokke- og servitørfaget, så vi må ta vår del av ansvaret for å sikre rekrutteringen fremover, påpeker driftsdirektøren ved Quality Hotel & Resort Sarpsborg, Camilla Lund Andersen.

Tar ansvar I resepsjonen er det i skrivende stund en lærling, mens en allerede er ferdig og har sikret seg fagbrev. To unge gutter, som har gått på salg- og service i ett år, har fått lærlingekontrakt og på kjøkkenet har hotellet i øyeblikket to læringer. Antallet ligger mellom to og fire stykker. -Som en av de største reiselivsbedriftene i Østfold tar vi det ansvaret vi må og skal ta. Det er også bra for arbeidsmiljøet å få inn unge mennesker, mener driftsdirektør Camilla Lund Andersen.

God skolering -Er de unge lærlingene sikret jobb ved hotellet den dagen de har siket seg fagbrevet og læretiden er over? -Noen får jobb direkte, men vi ønsker i utgangspunktet at de unge skal ut å «lufte» seg litt den dagen de er ferdig. De unge har godt av

å komme ut i nye og andre miljøer, for så eventuelt å komme tilbake til hotellet. Vår resepsjonssjef, Dino Beslic har tatt fagbrev hos oss og har vært her hele tiden, så dette varierer litt ut fra tilfeldigheter og hvilke jobber vi har ledig. - Uansett får de unge en god skolering, for vi tar de unge på alvor og tilrettelegger arbeidet så godt vi kan, sier Camilla Lund Andersen.

Fornøyde lærlinger To av kokkelærlingene på Quality Hotel & Resort, Jonas Frostrud Elyanssi og Magnus Husken Bjørgen har jobbet i ett år nå og trives godt. -Vi har hatt et fint læreår og det er mange trivelige mennesker på hotellet. Arbeidsmiljøet er meget godt og det teller mye i tillegg til det faglige. -Oppfølgingen er bra fra hotellets side? -Vi har hele tiden fått tett og god oppfølging, så dette har vært et inspirerende år. Nå gleder vi oss til fortsettelsen, sier de to lærlingene.

I 2016 fyller Sarpsborg 1000 år. Byen ble grunnlagt i 1016 av Olav den Hellige ved Sarpsfossen, Europas største foss. Vannkraften har vært byens puls for storhetsperioder med sagbruk og industri.

PS 29. juli 2016 feirer vi 1000-årsjubileet i Hafslundparken

www.sarpsborg2016.no Følg oss i sosiale medier og få siste nytt innen jubileet og markeringer, les spennende blogger fra sarpinger på vår nettside og ikke minst se hvem som blir hyllet som Dagens sarping! Hva er flott i Sarpsborg? Merk dine Instagrambilder med #sarpsborg2016

www.facebook.com/sarpsborg2016 www.instagram.com/sarpsborg2016 www.twitter.com/sarpsborg2016

Hotellmagasin_gronn_no2013.indd 1

10.09.2013 13:03:47 #2 | 2013

25


MØTEALTERNATIVER FOR ALLE BEHOV

26

#2 | 2013


ANBEFALT OPPSETT

Lokale

Klasserom

Kino

Ubord

Tune I

68

108

Tune II

56

Tune III

Cafè

Småbord

Styrebord

m2

36

60

60

-

135 m2

75

30

30

30

20

86 m2

56

75

30

30

30

20

86 m2

Tune IV

56

75

30

30

30

20

80 m2

Tune I og II

156

220

-

120

120

-

221 m2

Tune III og IV

120

168

-

90

90

-

166 m2

Tune I, II og III

222

-

-

180

180

-

307 m2

Tune I, II, III og IV

300

460

-

240

240

-

387 m2

Tune II, III og IV

154

-

-

-

-

-

252 m2

Tune II og III

112

-

-

-

-

-

172 m2

Olav I

30

48

20

20

25

18

53 m2

Olav II

18

25

12

-

-

12

34 m2

Olav I og II

54

90

-

30

-

-

87 m2

Borg I

30

48

20

20

25

18

53 m2

Borg II

18

25

12

-

12

34 m2

Borg I og II

54

90

-

30

30

-

87 m2

Suite 202

-

-

-

-

-

10

55 m2

Suite 255

-

-

-

-

-

10

55 m2

Grp.rom 122-131

-

-

-

-

-

6-8

15 m2

Lekerom

-

-

-

-

-

-

Gandalf

250

350

-

240

180

-

283,5 m2

Gandalf II

250

350

-

240

180

-

285,5 m2

Gandalf III

250

350

-

240

180

-

285,5 m2

Gandalf I og II

600

750

-

480

360

-

569 m2

Gandalf II og III

600

750

-

480

360

-

571 m2

Gandalf I, II og III

850

1150

-

720

540

-

854,5 m2

Engsmyr

34

52

24

20

25

20

56 m2

Kalnes

32

50

20

20

25

20

56 m2

Solli

26

40

16

20

20

16

47 m2

10 pr. bord

10 pr. bord

#2 | 2013

27


«WORLD BEAUTY RITUALS» -suksessfullt spa-konsept på Velvet

Velvet Spa på Quality Hotel & Resort Sarpsborg kan nå skilte med å være først i Norge som kan tilby sine kunder det suksessfulle spa-konseptet «World beauty rituals». Velvet Spa har kun fått positive tilbakemeldinger på den nye behandlingsformen. «World beauty rituals» er enkelt forklart et konsept, der de beste massasjene og velværebehandlingene er samlet i et konsept. Behandlingene er kort og godt hentet fra forskjellige steder i verden.

Hele verden -Disse nye behandlingene er et resultat av belgieren Luc Andre Delacuvelleries sju års lange reise rundt om i verden, hvor han har latt seg inspirere og imponere av de mange lokale råvarene, massasjene og velværebehandlingene som finnes, forteller Marit Jørgensen hos Velvet Spa på Quality Hotel & Resort.

28

#2 | 2013

«World beauty rituals» består av behandlingsformer fra Hawaii, Brasil, Mexico, Marokko, Madagaskar, Indonesia og Fillipinene. -All massasjen vi tilbyr har dype tradisjoner i sitt hjemland. I tillegg gjenspeiler alle produktene i behandlingene de lokale råvarene, forteller Jørgensen.

Mange hundre år -Kan du gi noen eksempler? -I marokkansk ritual brukes arganolje i alle produktene. Marokko er et eneste landet i verden med kjent forekomst av argan, som også kal-


les «Marokkos gull». Argan har vært populært og mye benyttet i hårpleie, og kommer nå for fullt inne hudpleie også. Argan er så populært, fordi den er 100 prosent økologisk kilde til vitamin E og essensielle fettsyrer. Argan har gode egenskaper mot antialdring, fukter og gjør tørr hud myk. Den har også helbredende effekt mot kviser, lysner arr, reduserer rynker, reparerer skadet hår og mye annet. En fantastisk olje. Vi kan nevne, at i Hawaii ritual brukes Lomi-Lomi-massasje. En massasjeform som har blitt benyttet i mange hundre år. Essensene i produktene kommer fra Hawaiis berømte blomster. Når det gjelder filippinsk ritual masseres det med oppvarmede, polerte muslingsskjell fra Filippinene med produkter basert på kokosnøtter.

Positive tilbakemeldinger -Hvorfor har Velvet Spa begynt med akkurat denne formen for behandlinger? -Vi har faktisk vært på leting etter noe nytt i lengre tid, men vi falt ikke for noe som var nyskapende og innovativt. I Norge er det stort sett de amme massasjeformene og spa-behandlingene som benyttes over alt. Vi kastet våre øyne ut i verden og litt tilfeldig kom vi over dette konseptet på en av de største spa-anleggene Brussel i fjor høst. Vi ble imponert og nå er tilbudet kommet til Sarpsborg, sier en meget fornøyd, Marit Jørgensen. I ett år har Marit Jørgensen og hennes terapeuter drevet med opplæring og trening. Det har vært krevende, men samtidig morsomt å lære nye massasjeteknikker og behandlingsformer. -Det beste av alt er at kundene har respondert positivt. Alle tilbakemeldingene vi har fått er av det hyggelige slaget, så vi elsker å jobbe med «World beauty rituals», sier Marit Jørgensen.

Marit Jørgensen hos Velvet kan nå tilby et helt nytt spa-konsept.

Gull og glitter Det var for øvrig velvære, gull og glitter på Quality Hotel Resort Sarpsborg i september. Da kom nemlig superstylisten Jan Thomas på besøk. Det ble en hyggelig aften for damene som hadde turen til hotellet. Jan Thomas holdt foredrag og kom med gode råd samt inspirasjon. De som hadde meldt seg på fikk også champagne, en eksklusiv goodiebag, det var boksignering og fotosession med Jan Thomas. En vellykket aften med andre ord. -Det er mange som er opptatt av helse og velvære. En slik aktivitet med Jan Thomas bekrefter akkurat det, sier markedssjef, Ann-Karin Vollebæk.

#2 | 2013

29


FOTBALLKRETSEN stortrives på Quality Hotel & Resort Sarpsborg

Østfold Fotballkrets benytter seg av Quality Hotel & Resort Sarpsborg til kurs, samlinger og overnattinger. Fotballkretsen er godt tilfreds med tilbudet til hotellet og har ingen planer om å søke seg til andre alternativer.

K

retsting, ledermøter, dommersamlinger og kurs både før, under og etter sesongen legger Østfold Fotballkrets til Quality Hotel & Resort i Sarpsborg.

Åpen og god dialog -Alle de store sesongforberedelsene avvikler vi Sarpsborg. Det er fin beliggenhet, flotte konferansefasiliteter og alt annet fungerer som det skal. Vi har en egen kontaktperson som vet hva vi har behov for og vi har alltid en åpen og god dialog. Det at vi kjenner hverandre godt bidrar til at samarbeidet går knirkefritt, sier konsulent i Østfold Fotballkrets, Runar Tønnesen.

Runar Tønnessen og Østfold Fotballkrets trives med å avvikle møter og samlinger på Quality Hotel & Resort Sarpsborg.

30

#2 | 2013

Konsulent Runar Tønnesen har blant annet mye å gjøre med alle fotballdommerne i Østfold Fotballkrets. Dommerne trives også på Quality Hotel & Resort Sarpsborg og oppmøtet er alltid veldig bra. -Det at hotellet også har Superland og Badeland gjør det mulig for oss å koble av og «tømme hodet» om det skulle være behov for det. Det kan bli mye teori på våre kurs, sier Tønnesen i Østfold Fotballkrets.


Mange overnattinger Østfold Fotballkrets kan registrere over 300 overnattinger på hotellet hvert år. Noe skjer i forbindelse med landslagssamlinger eller i andre sammenhenger. -I september var det aldersbestemte landslag, fire lag, som bodde på hotellet og brukte blant annet Østfoldhallen i treningsøyemed. Landslagsovernattinger blir det en del av og noen overnattinger knyttes til kurs og seminarer også.

Synergieffekt Som en følge av at Østfold Fotballkrets har et nært samarbeid med Quality Hotel & Resort Sarpsborg, så har også Oslo Fotballkrets og dommerlaug lagt sine dommersamlinger til Sarpsborg. -En klar synergieffekt at vårt samarbeid med Quality. Vi har på en måte gått god for at hotellet fungerer og folket fra hovedstaden trives også i Sarpsborg, sier konsulent Runar Tønnesen.

FAKTA Østfold Fotballkrets er et ”Lokalt forvaltnings- og utviklingsorgan i Norges Fotballforbund” • Ca. 19 000 aktive fotballspillere • 85 klubber • 1413 lag • Administrerer ca. 11 000 fotballkamper per sesong • Behandler ca. 700 overgangssaker per år • Behandler ca. 400 straffesaker/sanksjonssaker per år • Behandler og godkjenner søknader om ca. 75 cuper/turneringer/fotballskoler per år • Administrerer ca. 500 lag i turneringer for uorganiserte lag • Arrangerer Artigfotball (ca. 200 lag), Bendit Cup (i samarbeid med Rolvsøy IF - ca. 200 lag), Ungdomstreff (i samarbeid med Rolvsøy IF - ca. 100 lag), Alle Jenter

På Banen (ca. 140 lag), Bycup, Sonecup og kretslagskamper. • Administrerer og utvikler 192 aktive og godkjente dommere • Ca. 3 200 personer på ulike kompetansehevende tiltak i 2012, 1381 spillere fordelt på 489 spillerutviklingstiltak i 2012, fordelt på sonelag, kretslag og bylag. • Bistår klubbene aktivt i arbeidet for aktivitetsutvikling, klubbutvikling og anleggsutvikling • Eier 50 % av Østfoldhallen Fotball AS – ansvarlig for drift, utleie og vedlikehold av Østfoldhallen (idrettsdelen)

EN HEL DAG PÅ

SUPERLAND! Har du sett innholdet i våre tre dagspakker? Mini dagspasset er mer enn bare lekelabyrinten. Har du lyst til å bade eller bruke klatreveggen i tillegg velger du Super dagspasset. Men – har du virkelig lyst til å gjøre absolutt alt og bruke dagen på Superland – da velger du Superduper dagspasset!

Kom og skap nye minner! For mer informasjon se superland.no eller ring 69 10 16 00

Mini DAGSPASS

145,-

Inkl. minigolf, lekelabyrint, ballbinge og klatrebane

SUPER DAGSPASS

245,-

Inkl. minigolf, lekelabyrint, ballbinge, klatrebane og velg mellom badeland eller klatrevegg

SUPERDUPER DAGSPASS

295,-

Inkl. minigolf, lekelabyrint, ballbinge, klatrebane, badeland og klatrevegg

#2 | 2013

31


Sarpsborg 08 er en av mange foreninger som Quality Hotel & Resort Sarpsborg har omfattende samarbeidsavtale med.

Choice-hotellenes eier, Petter Stordalen, er særdeles opptatt av at hans bedrifter skal ta samfunnsansvar. Denne strategien følges opp til punkt og prikke av Quality Hotel & Resort Sarpsborg, for hotellet tar nemlig et stort samfunnsansvar gjennom sine ulike engasjementer.

QUALITY HOTEL & RESORT SARPSBORG tar et betydelig samfunnsansvar

V

i engasjerer oss i lokalsamfunnet og tar vår rolle som en lokal bedrift på alvor ved å bruke både økonomiske midler og menneskelige ressurser på å støtte andre, sier administrerende direktør ved Quality Hotel & Resort Sarpsborg, Marit Bjørnland.

Skikkelig drift Spesielt lokalidretten støtter Quality Hotel & Resort. Klubber som Sarpsborg 08, Sparta Warriors (ishockey) og Sarpsborg-alliansen (håndball) har omfattende sponsorater med hotellet. -Vi samarbeider primært med klubber som er forutsigbare og som har skikkelig drift. Vi er mer opptatt av akkurat det enn sportslige resultater. Vi sponset for eksempel Sarpsborg 08 med like mye penger da de var i Adeccoligaen som når de spiller i Tippeligaen, forteller Bjørnland.

Samarbeider med UNICEF Quality Hotel & Resort er stolt sponsor av Hennesrittet – et sykkelritt for damer – som har blitt en stor suksess. Sponsor for Østfold Triatlon (se egen artikkel) er man også og Choice-kjeden har et utstrakt samarbeid med UNICEF, som støttes lokalt.

32

#2 | 2013

-Kjeden gir bort 10 kroner til UNICEF hver gang en ansatt trener. Vi registrer oss sender oversikt til hovedkontoret som deretter utbetaler penger til UNICEF. Flott for UNICEF og fint for alle ansatte, som har et ekstra mål å strekke seg etter i treningen. Alle våre tiltak er naturligvis viktig utad, for å profilere vårt hotell, men samarbeidet med andre aktører i lokalsamfunnet har også stor betydning innad i organisasjonen. De ansatte får noe å være opptatt av og snakke om i fellesskap. Det skaper godt arbeidsmiljø, mener administrerende direktør, Marit Bjørnland.

Gaver til jul Et annet eksempel på Quality Hotel & Resort Sarpsborg samvittighetsfulle arbeid for lokalsamfunnet er aksjonen til jul. Barna kan komme å legge igjen en pakke under juletreet, som står plassert i hotellets lobby. Hotellet samler sammen gavene og gir de til barn som lever under vanskelige forhold. Barna setter pris på å hjelpe barn. -I fjor ga vi gavene til foreningen «Alle barn» og responsen fra barnefamiliene var enorm. Svært mange kom innom hotellet med en gave, så vi gjør det samme i år igjen, sier Marit Bjørnland.


Levert av:

www.sydvent.no

Storm Event Syd AS

Vi skaper de gode konferanseopplevelsene Kreative utfordringer

Seiling

American BBQ

Papp-båt-regatta Matglede

jettegryte bading

Team-building

Motiverende foredragsholdere

Spør oss også om: - Artister - Lyd/ lys og dekor - Web-basert deltageradministrasjon

Kongsten Fort

Hummer Safari

Væromslag...

Alle aktiviteter er klimanøytrale.

For forslag og booking kontakt: Tor Rustad

M: 928 55 956

Petter Bjørge M: 920 55 283

Mail: tor@sydvent.no

www.modul.no/event

Mail: petter@pitdesign.no

www.stormevent.no

#2 | 2013

33


DET HVITE HUS -et godt alternativ for hotellets gjester Det Hvite Hus i Sarpsborg, mer konkret Sarpsborg Bowlingssenter, er et godt alternativ for de som gjester Quality Hotel & Resort Sarpsborg og som føler behov for «å lufte seg» litt utenfor hotellet. Sarpsborg Bowlingsenter ligger ikke langt fra Quality Hotell & Resort Sarpsborg og senteret utfyller hotellets tilbud. Sarpsborg Bowlingsenter kan karakteriseres som et komplett aktivitetssenter.

D

aglig leder Tom Heine Bjercke sier: -Det er stor aktivitet hos oss hele året. Folk fra Østfold velger å ta seg en tur hit for å spille bowling, spise pizza og få med seg laserworld. Siden Sarpsborg Bowlingssenter har endret strategien bevisst har besøkstallene om steget betraktelig. Før var det veldig mange konkurranser på høyt nivå som opptok tiden, men nå har man frigjort tid slik at «drop inn» kunder og andre kan benytte Norges fineste bowlinghall nær sagt til alle døgnets tider.

Landets mest moderne -Vi har 2. 000 bursdager i året, mange avslutninger for idrettslag og andre foreninger samt vennegjenger som kommer for å få en positiv opplevelse i et miljø som er preget av høy servicegrad, ro og orden. Vi har aldri hatt politi på døra på grunn av bråk, påpeker en entusiastisk Bjercke, som legger til at det nesten alltid vil være plass og mulig å spille bowling.

Familiejulebord på Norges morsomste hotell

Hver søndag fra 24. november – 16. desember serveres familiejulebord fra kl. 13.00 – 16.00. Kr 335,- pr. person Kr 15,- pr. år pr. barn* Inkl. julebordsbuffet, juleverksted og godtepose fra julenissen

Ring oss for tilbud på tlf. 69 10 15 00 eller send mail til qr.sarpsborg@choice.no

34

#2 | 2013

* Alle barn som har spist opp maten sin får gratis inngang i Superland, klatrelabyrint, minigolf og ballbinge!

Unge som eldre benytter seg av bowlingbanene i Sarpsborg Bowlingsenter.


Sarpsborg Bowlingssenter er en av landets mest moderne bowlingbaner og senteret har hele 16 baner og man var først i Europa med et nytt datasystem, som blant annet gjør det mulig å styre «banerennene», slik at de heises opp når barna skal spille. Det blir altså mulig for voksne og barn å spille sammen på lik linje.

angrer jeg ikke, for det har vært arbeidsomme, men flotte år sammen med en stabil arbeidsstokk. Samtidig har vi hele tiden vært opptatt av å ligge i front av utviklingen og satse på service. Det skal være gøy å besøke oss, sier Tom Heine Bjercke.

Alle kan leke I tillegg til den velutstyrte bowlinghallen har Sarpsborg Bowlingssenter også et egen laserworld-avdeling. Her kan folk i alle aldre leke den moderne formen for cowboy og indianer. Spillet foregår delvis i mørket og med tett røyk, høy musikk og flotte lyseffekter blir det garantert en spennende opplevelse. Det finnes også en egen biljardsalong i bygget, som er på 3. 500 kvadratmeter.

Innovativ tenkning Tom Heine Bjercke har drevet Sarpsborg Bowlingsenter i 22 år. Han har investert 25-30 millioner i bygget som ligger i Torsbekkdalen – langs en av innfartsveiene til Sarpsborg og ikke langt fra E6. -Hva fikk deg til å starte noe spesielt som et slikt senter? -Jeg har alltid hatt mange tanker og ideer. Jeg har likt å skape og drev i mange år et byggmesterfirma og det gjorde jeg også noe spesielt i forhold til mange andre. Jeg ønsket å være en totalleverandør og tilbød kundene mer enn rene byggmestertjenester, så det ligger vel i blodet å satse og gjør ting noe annerledes enn andre.

Satser på service - Jeg oppdaget tomta og syns den var fin. Stilte spørsmålet om hva byen trengte, reiste rundt i inn og utland og slo til med bowling. Det

Sarpsborg Bowlingsenter kan også tilby Laserworld.

#2 | 2013

35


Family Sportsclub Quality er et flott treningstilbud til lokalbefolkningen, men en del av gjestene på Quality Hotel & Resort Sarpsborg benytter seg også av treningsmulighetene som finnes på Family Sportsclub Quality.

Family Sportsclub med fokus på

FUNKSJONELL TRENING N

yheten denne høsten, er at treningssenteret legger økt fokus på det man kaller funksjonell trening. En treningsform som passer for alle.

Trening for alle

Populær trening -Funksjonell trening er populært og derfor satser vi for fullt på det, sier daglig leder ved Family sports Club Quality, Marianne Wiese Ringsrød. Funksjonell trening innebærer trening som er fornuftig med tanke på å forberede bevegelser som er sentrale i hverdagslige aktiviteter. Eksempler på slike aktiviteter, kan være å leke med barna, bære handleposer, måke snø eller å løfte tungt i arbeidssammenheng. For en idrettsutøver vil funksjonell trening være

36

trening som har til hensikt å hjelpe utøveren til å mestre kravene som idretten stiller.

#2 | 2013

Funksjonell trening kommer altså i tillegg til alt senteret allerede kan tilby, som svømming, vannaerobic, klatring, fotball, innebandy og man går nå til anskaffelse av fristenger med bumperskiver, TRX, pull-ups stenger og dipsrack. -Vi på Family Sportsclub Quality i Sarpsborg slipper deg ikke ut i den store treningsverden på egenhånd. - Vi lærer deg og følger deg opp, slik at du trener riktig. Vi er opptatt av at hver enkelt skal føle seg trygg og ha godt utbytte av treningen. All oppfølging hos oss er gratis og du får opp til 20 timer i året med din faste, personlige veileder. Trening for alle, det er Family, understreker Marianne Wiese Ringsrød.


VINTERFERIE med cowboyer og indianere

Quality Hotel & Resort Sarpsborg er barnas hotell og hva er da mer naturlig enn å invitere de aller yngste til cowboy og indianerfest i februar 2014.

A

lle familier som kommer til oss i vinterferien vil kunne leke cowboy og indianer på hotellet. Det er vi ganske trygge på at barna vil sette stor pris på, mener markedssjef ved hotellet, Ann-Karin Vollebæk.

Lek og gøy Quality Hotell & Resort Sarpsborg har western som tema på hele hotellet de første månedene i 2014. Mens kurs- og konferansegjestene skal bruke western-elementene i et mer seriøst opplegg, så kan barna benytte seg av mulighetene til kun å leke og ha det gøy i en eller flere dager. -Vi oppfordrer barna til å ha med seg kostyme, så fikser vi resten, påpeker markedssjefen.

Velkommen til vinterferie Det er grunn til å understreke at Piccolo venter på barna, som alltid. Piccolo svikter selvsagt ikke sine yngste venner, selv om cowboyen og indianerne også er på plass. -Velkommen til oss i vinterferien. Dette vil bli morsomt, sier AnnKarin Vollebæk. Det blir full cowboy og indianerfest på Quality Hotel og Resort Sarpsborg i vinterferien i 2014.

#2 | 2013

37


Østfold Triathlon ble første gang arrangert i 2010 med 150 deltakere. I år var det innpå 400 deltakere, mens håpet er at antall påmeldte kan bli det dobbelte i 2014. Hvis deltakerantallet skal økes må imidlertid arrangørene komme til enighet med Sarpsborg kommune, slik at området rundt den store badestranda ved Tunevannet kan benyttes.

ØSTFOLD TRIATHLON FÅR FLERE DELTAKERE FOR HVERT ÅR D et er dialog mellom arrangørene og kommunen, så det er håp om at arrangementet flyttes fra området rundt Sarpsborg Roklubb neste år. Det gir altså muligheter for å ta i mot flere deltakere. -Det er for så vidt ikke bare, bare å utvide antall deltakere. I tillegg til at vi altså trenger større arealer, så vil det også kreve flere mennesker som bidrar til å gå gjennomført selve arrangementet, forteller Mats Johansen Wallin, en av initiativtakerne bak Østfold Triathlon.

Stor jubel og glede etter at den krevende svømmingen er unnagjort.

38

#2 | 2013

Østfold Triathlon-konkurransen består av to distanser – en kort og en lang løype. Den korte løypa består av 500 meter svømming, 20 kilometer sykkel og 5 kilometer løp. Den lange løypa består av 1 500 meter svømming, 40 kilometer sykkel og 10 kilometer løp. -Vår visjon er at arrangementet skal passe for alle som er glad i å bevege seg eller som har lyst til å komme i bedre form. Det er ingen krav til at man er en «proff» utøver eller har vært med i triathlon tidligere, påpeker Mats Johansen Wallin.


Triathlon som konkurranseform har blir stadig mer populært og av den grunn tror arrangørene på enda flere påmeldte neste år. I år var det deltakere fra åtte forskjellige nasjoner og eldste utøver var en 71-årig kvinne. -Hun syns det var morsomt at hun skal være med igjen i 2014, sier Johansen Wallin. Det viser seg at svømmingen er den av de tre grenene som ofte skaper størst utfordringer for deltakerne. Av den grunn tilbyr Østfold Triathlon svømmetrening på Badeland på Quality hotel & Resort Sarpsborg. -Vårt samarbeid med Quality er godt og fungerer fint. Det å trene på Badeland er nyttig for mange av deltakere. Det er Fredrikstad Triathlonklubb som står som teknisk arrangør av Østfold Triathlon.

I Østfold Triathlon inngår sykling som en av øvelsene.

Mats Johansen Wallin er en av arrangørene av Østfold Triathlon.

Løping er en av tre øvelser i triathlon.

Christer Berens – kjent fra Nytelsesfredag på P4 KAMSKJELL ISHAVSRØYE REINSDYRFILET RULLET I PEPPER OG EINEBÆR VARM CHAUMES MULTE TRIOLOGI

3 retters med vin pakke kr 965,-* 4 retters med vin pakke kr 1140,-* 5 retters med vin pakke kr 1325,-* *Vin pakken inneholder en enhet pr. rett.

#2 | 2013

39


- Vi kan spise verden bedre, sier Gunhild A. Stordalen.

40

#2 | 2013


En av vår tids største utfordringer, er hvordan vi skal kunne fø 9 milliarder mennesker innen midten av dette århundret på en sunn og bærekraftig måte. Gjennom tverrfaglig forskning, klare politiske visjoner og et offensivt næringsliv mener Gunhild Stordalen at det er mulig.

- VI KAN SPISE VERDEN BEDRE, SIER GUNHILD A. STORDALEN

I

tillegg til en rekke nasjonale og internasjonale styreverv, er Gunhild Stordalen lege og gift med eier og styreleder i Nordic Choice Hotels, Petter A. Stordalen. - I dag diskuterer og forsker vi fortsatt på klima, helse, miljø, ressursfordeling, dyrevelferd og etikk som separate problemstillinger. Men alt henger sammen med alt, som Gro Harlem Brundtland sa tidlig på 80-tallet, sier Stordalen.

Skjev fordeling Det er anslått at under en fjerdedel av maten som kastes i USA og Europa er nok til å mette de 900 millioner mennesker som fortsatt sulter. For å løse problematikken mener Stordalen det trengs en mer helhetlig og integrert matpolitikk enn den som føres i dag. -Det produseres mer enn nok mat og kalorier i verden, men fordelingen er fryktelig skjev. Samtidig ødelegges avlinger og det kastes ufattelige mengder mat. Så mye som 30-50 prosent av det som produseres havner aldri i noens mage, forteller Stordalen.

Klare symptomer I følge Stordalen vil en mer helhetlig og integrert matpolitikk også sette større fokus på sammenhengen mellom menneskenes og planetens helse. Hun mener epidemien av kroniske livsstilssykdommer, som hjerte- og karsykdommer, kreft og diabetes type 2, er et klart symptom på et lite bærekraftig samfunn. - Det moderne, fossilavhengige industrialiserte samfunnet vi lever

FAKTA • Gunhild A. Stordalen, gift med Petter A. Stordalen, utdannet lege med doktorgrad i patologi/ortopedi fra Universitetet i Oslo • Stifter og styreleder av Stordalen Foundation (www.stordalenfoundation.no) og GreeNudge (www.greenudge.no) • Sitter i styret for en rekke selskaper og organisasjoner, inkludert Nordic Choice Hospitality Group, miljøstiftelsene European Climate Foundation og Zero.

Gunhild A. Stordalen er blant annet opptatt av dyrevelferd.

#2 | 2013

41


i bidrar til utfordringer som kroniske sykdommer og ikke minst klimaendringer. I følge verdens helseorganisasjon, WHO, kunne de fleste tilfellene av slike sykdommer vært forebygget ved en sunnere livsstil, ved å påvirke tobakks- og alkoholvaner, kosthold og fysisk aktivitet. Samtidig er usunn mat med masse sukker, fett og salt den billigste og mest tilgjengelige. Dette fører til ytterligere forskjeller i helse og utvikling, sier Stordalen.

Nordic Choice satser på bærekraftig Med 172 hoteller og mer enn 7.5 millioner gjester hvert år, har Nordic Choice stor påvirkningskraft både som innkjøper og tilbyder. Fra å tilby økologisk frokost på alle hotellene, har Nordic Choice nå tatt matsatsningen enda et skritt videre. -Maten vi spiser påvirker helsa vår, miljøet og dyra vi får den fra. Som Skandinavias største hotellselskap, ønsker Nordic Choice ikke bare å servere gjestene gode matopplevelser, men også å bidra til en positiv samfunnsutvikling, påpeker Stordalen. Nå jobber hotellselskapet med å innføre helhetlige retningslinjer for god, sunn og bærekraftig mat på alle hotellene. Gjennom hennes styreverv i Nordic Choice har Stordalen vært en av pådriverne bak initiativet. - I dag er det ofte opp til forbrukeren å ta valget mellom biff eller scampi, oppdrettsfisk eller frittgående kyllinger og økologiske tomater fra Spania eller kortreiste fra Vestfold. Matsatsning til Nordic Choice handler om å friste og tilrettelegge, uten nødvendigvis å forby det usunne. Vi er for valgfrihet og mot pekefingre. Men et lite ”nudge”, et vennlig dytt i riktig retning, er lov, sier Stordalen og smiler.

Stort engasjement I løpet av høsten 2012 fikk Stordalen mulighet til å snakke om matsatsningen for nærmere 4000 Nordic Choice-medarbeidere, fordelt på 12 store internarrangementer i Norge og Sverige. -Å få reise rundt på hotellene og snakke med de som jobber i restaurantene og på kjøkkenet er utrolig inspirerende og lærerikt. Nordic Choice har utrolig mange dyktige og kunnskapsrike medarbeidere, som med genuint engasjement går inn for å gjøre verden bedre gjennom maten de serverer, avslutter Gunhild A. Stordalen.

Gunhild A. Stordalen viser et stort miljøengasjement.

FAKTA Nordic Choice har helt siden 90-tallet arbeidet målrettet med sitt miljøarbeid. Her er noen av de viktigste engasjementene: • Samtlige hoteller er miljøsertifisert etter ISO-14001 • Den totale energibruken i hotellene er redusert med nærmere 25 prosent, som tilsvarer oppvarmingen av 3 000 boliger hvert år. • 50. 000 lyspærer skal skiftes ut med LED-lys. • Hvert år kjøper Nordic Choice fornybar strøm med opprinnelsesgaranti tilsvarende 8. 500 familiers årsforbruk. • Det arbeides aktivt med utfasing av fossil brensel til oppvarming. • Siden 2007 har hotellkjeden spart 275 millioner liter vann og arbeidet med å redusere bruken av kjemikalier fortsetter for fullt. Mengden av kjemikalier er allerede redusert med 40 prosent. • I 2012 serverte hotellene 1 600 kopper økologisk kaffe i timen – hele året. Hadde man kjøpt dette konvensjonelt, ville hotellkjeden ha brukt over 20 tinn kunstgjødsel og to tonn kjemiske sprøytemidler for å dyrke frem kaffen. • I 2012 ble Quality Hotel Fredrikstad Norges første palmeoljefrie hotell. Palmeoljeindustrien er hovedårsaken til rasering av regnskog i Indonesia og Malaysia. • Ved å bo på en natt på et Nordic Choice-hotell, freder hotellgjester 100 kvadratmeter regnskog i ett år. Siden 2008 har kjeden gitt ca. 14 millioner kroner til regnskogbevaring. • Nordic Choice støtter en rekke organisasjoner, inkludert UNICEF, The European Climate Foundation og ZERO, med titalls millioner kroner i året.

42

#2 | 2013


#2 | 2013

43


Quality Hotel & Resort Sarpsborg presenterer Trakt og Tut produksjonen:

Let`s get the party started! Et fartsfylt musikalsk show

med glamour, stil, humor og en hyllest til divaer fra Shirley Bassey til Lady Gaga. Vi skimter Las Vegas og Broadway i det fjerne! Fredag 22/11 Lørdag 23/11

Fredag 29/11 Lørdag 30/11

Fredag 6/12 Lørdag 7/12

Booking: Telefon: 69 10 15 55 // booking.sarpsborg@choice.no

Stand Up 14/12

44

#2 | 2013

QUALITY H OTE L & R ESORT SA R PS B O RG // Bj ø r n st a dve ie n 2 0 , 1713 Grålum // Te l . : + 4 7 6 9 1 0 1 5 0 0 // s u p e r l an d. n o // choice.no/resort

Qu 02 2013  
Qu 02 2013  
Advertisement