Page 1

D O M B Ó VÁ R É S KÖ R Z E T E

2013. október 3., XXIII/40.

Rekordot döntött Dombóvár A Richter Egészségváros legmagasabb adományát vehette át a Dombóvári Szent Lukács Kórház főigazgatója! Bővebben: 2. oldal.


2

2013. október 3.

Életmód

Agyi károsodást okozhat az energiaital

A koffeintartalmú szénsavas üdítőitalok gátolhatják a tinédzserek agyának fejlődését - figyelmeztetnek a szakemberek. Ennek fő okát abban látják, hogy a koffein megakadályozza a mély és megfelelő mennyiségű alvást, amely kulcsfontosságú a fiatalok agyi fejlődése szempontjából.

Rekordot döntött Dombóvár Szombaton a Szent István térre költözött a Richter Egészségváros programsorozat, ahol ingyenes szűrővizsgálatokon és egészségügyi tanácsadásokon vehettek részt a lakosok. A részvételért, valamint minden egyes aktivitásért 300-300 forintot érő matricát gyűjthettek a látogatók, mellyel a Richter Gedeon gyógyszercég által felajánlott 2.000.000 forintos alapadományt növelhették. Dombóvár megmutatta, hogy milyen eredményt lehet elérni kellő összetartással: a nap lezárásaként a Richter Egészségváros eddigi legmagasabb összegű adományát 5.485.100 Ft-ot vehette át Dr. Kerekes László, a Dombóvári Szent Lukács Kórház főigazgatója. A támogatás nagy segítséget jelent a kórháznak, ugyanis így lehetővé vált a „baba-barát kórház” szülőszobájának infrastrukturális felújítása és az ott szükséges orvostechnológiai eszközök beszerzése.

sukra is sokan voltak kíváncsiak és a vizsgáltak közel felénél találtak magas értéket. A kardiológiai szűrések különös jelentőséggel bírnak hazánkban, hiszen minden második ember szív- és ér„Megmutattuk ma az or- rendszeri megbetegedésben szágnak, hogy Dombóváron hal meg. A csontritkulás sáképesek vagyunk összefogni torba is sokan látogattak el a kórházért, saját magunkért és a vizsgálaton résztvevők és az egészségünkért. Fon- több mint 57%-a még sosem tos, hogy ez üzenetként eljus- vett részt ilyen jellegű szűson mindenkihez, igenis ez a résen. A férfiak is felismernép, ez a város képes ügyelni ték a prosztataszűrés jelentősaját egészségére, összefogni ségét és közel 200-an vettek és a jövőt illetően az egészsé- részt szűrővizsgálatukon. A gével törődni. Ez záloga lehet rendezvényen több mint 500 ennek a városnak és ezáltal az esetben mértek a normálnál egész ország fejlődésének is” magasabb értéket a különbö– köszönte meg a lakosoknak ző szűrősátrakban, a betegek a segítséget a főigazgató. azonnali tanácsadás kereA legtöbben a koleszte- tében helyi szakemberektől rinszintjüket ellenőriztet- közvetlenül tájékozódhattak ték, ahol a betegek 40%-ánál a szükséges további lépésekmértek a normálnál maga- ről, teendőkről. sabb értéket. A vérnyomá- Bővebben: www.infodombovar.hu


3

2013. október 3.

Ajánló

Vörösborfesztivál kezdődik pénteken Villányban

Neves pincészetek, pálinkaházak és kézművesek is kínálják termékeiket a Villányi Vörösborfesztiválon, amely pénteken kezdődik a baranyai kisvárosban. Borokat a belvárosban felállított standoknál és a pincéknél egyaránt lehet kóstolni. A gazdák nemcsak az elmúlt években évben készült primőr vagy nagy évjáratú, különleges boraikat kínálják, hanem az átlagosnál korábban kezdődött idei szüretnek köszönhetően új fehérborokat, rozékat és lehet, hogy már portugiesert is töltenek az érdeklődők poharába.

PÉNTEK ESTI HÁZ

2013. október 4. 20.00 PasKAlóz akusztik Kalóz Kata és Paska Kálmán nyilvános próbája a Dalkávéházban. A belépés díjtalan!

SZÍNHÁZ

2013. október 22. 19.00 Pesti Srácok - musical két részben 1956. emlékére Belépő: 2000 Ft; csoportos jegy 10 fő fölött: 1500 Ft. A 2013-2014 évadra szóló színházbérlet megvásárolható a Művelődési Ház Információján! Bővebb infó: www.muvhaz-dombovar.hu

Helyszín: Dombóvár, Hunyadi tér 25. Művelődési

Ház

Belépőjegyek elővételben a Művelődési Házban és a Mystic Szalonban (Dombóvár, Szent Gellért u. 12.) vásárolhatók. Érdeklődni és jegyet foglalni a 30/812-3452-es telefonszámon lehet.

Belépőjegy ára: 2.000 Ft


4

2013. október 3.

Hírek 2013. év Desszertbora Verseny eredménye

A Dombóvári Desszert Ünnep keretében meghirdetett 2013. év Desszertbora Verseny eredménye: A Hungarikum Szövetség és a Prémium Hungaricum Egyesület különdíját, egy egyedi, ez alkalomra készített és dedikált szaru kürtöt a Polgár Pincészet (Villány) 2009-es évjáratú deszszertbora nyerte el. A dombóvári székhelyű Róna Kft. által felajánlott különdíj a szentantalfai ( Ve s z p ré m m.) Brazsil Cseppek Borházhoz került, míg a szintén e gyönyörű fekvésű, Balaton-felvidéki községben működő, nagy múltú Dobosi családi Pincészet deszszertbora a Magyar Országos Cukrász Ipartestület különdíjára érdemesült. A Hungarikum Szövetség, egyetértésben a Mathiász Bor Olimpia

szervező bizottságával, minősített nemzetközi versenyszámmá kívánja nyilvánítani a Posta Biztosító kiemelt támogatásával is bátorított dombóvári szervezők: Gábor Sándor aranykoszorús cukrászmester és dr. Kriston Vízi József Podmaniczky-díjas örökségvédő által a Rákóczi János, legendás magyar „gasztro-király” emlékére kezdeményezett seregszemle e program-szeletét.

Kiemelten ellenőrzik az ittas vezetőket Dombóváron

Az év első kilenc hónapjában a sérüléssel járó balesetek mintegy 20 százalékát ittasan okozták a járművezetők a Dombóvári Rendőrkapitányság illetékességi területén. Ezért szeptember 23-tól – folyamatosan – fokozott közúti ellenőrzéseket tartanak. Az ittas vezetők jelentős hányada kétkerekű járművet vezet, ezért a fokozott rendőri jelenlét során kiemelt figyelmet fordítanak a kerékpárral, a segédmotor- valamint motorkerékpárral közlekedők ellenőrzésére is. arany- 10 ezüst és 9 bronzéremmel térhettek haza városunkba.

Vonatbaleset Döbröközön

Idősbarát díjat érdemelt Csikóstőttős Idősbarát önkormányzati díjat vehetett át Csikóstőttős önkormányzata, mellyel az idősekért végzett munkát, és az életminőségüket javító intézkedéseket díjazta az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Vonatbaleset történt múlt héten szerdán Döbröközön, amikor egy ittas nőt a síneken tartózkodva elütött a vonat. A nő súlyos fejsérülést szenvedett, mentőhelikopter szállította Kaposvárra.

Karatesulisok sikeres éremgyűjtése

Halfogási tilalom a Kaposon

2013. szeptember 21-én Szolnokon - a Nyílt Ippon Shobu Magyar Bajnokságon - szerepelt a Dombóvári Karatesuli tizenhat versenyzője, akik összességében 10

A Tolna Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatósága általános halfogási tilalmat rendelt el a Kapos folyó teljes Tolna megyei szakaszán a folyó szenynyezettsége miatt.


5

2013. október 3.

Céginfó

Új energiafűzfajtát nemesít egy dombóvári cég Az eddigieknél nagyobb hozamú és megbízhatóbb energiafűzfajta nemesítésén dolgozik a dombóvári Agrár-Béta Kft.

a Magyar Tudományos Akadémia szegedi biológiai kutatóközpontjával közös, több mint 500 millió forintos projektben. Az új fajta létrehozásához 378 millió forintos európai uniós támogatást nyert el a két szervezet konzorciuma. Molnár István, a kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek csütörtökön elmondta: jelenleg alig van magyar nemesítésű fűzfajta, ezért a magyar gazdák főleg svéd fűzfajtákat termesztenek, amelyek nehezen alkalmazkodnak az itteni viszonyokhoz. Ezeknek 8 és 23 tonna között ingadozik a terméshozama, és több vizet igényelnek, mint amennyi Magyarországon rendelkezésre áll. Az új fajta nagyparcellás kísérleti termesztése jövő tavaszszal kezdődhet, az első vizsgálati eredmények 2014. júniusban várhatók. A cégvezető ismertetése szerint legalább há-

rom év kell ahhoz, hogy a nemesített fajt szélesebb körben is termeszteni lehessen. Az Agrár-Béta Kft. jelenleg 86 hektárnyi, Kapos-menti árterületen termeszt energiafűzt, a növényt további 43 hektáron tervezik telepíteni. A fűzből származó aprítékot biomasszakazánban égetik el, és bioetanolgyártáshoz szükséges gőzt állítanak vele elő. Az etanolgyártás során keletkező szeszmoslékot egy évi 14 500 megawattóra áramot előállító biogázüzemben használják fel. Jövőre a bioetanolüzem hőszükségletének 70 százalékát saját energiafűzből fedezik – mondta Molnár István. A több mint kétmilliárd forintos beruházással épült bioetanol- és a biogázüzemet a cég szászázalékos tulajdonában lévő Agrár-Bioetanol Kft. működteti; az évi hatmillió liter etanolt külföldön, a biogázüzemben termelt áramot a Mavir Zrt.-nek értékesítik. Az ügyvezető közlése szerint mindkét létesítmény javuló üzleti eredménnyel működik. (MTI)

Már nem elég csak a papír! Legyen online is szem előtt!

Tárja ki vállalkozása kapuját Cégregiszterünkön keresztül: saját maga szerkesztheti, töltheti kezelőfelületéről, közvetlen Facebook kapcsolattal. www.infodombovar.hu/cegregiszter • www.dombovaricegregiszter.hu E-mail: info@infodombovar.hu


6

2013. október 3.

Apróhirdetése megjelenik az interneten is a http://dombovar.szuperinfo.hu

Apró

és a www.infodombovar.hu oldalakon. A legfrissebb álláshirdetésekről már egy nappal a nyomtatott megjelenés előtt értesülhet, ha lájkolja a Dombóvári Szuperinfó oldalát a Facebook-on!

Á L L Á S BÖRZE

Dombóvári varrodába varrónőket és vasalót keresünk. Érd.: 06-20/441-3765.

INGATLAN D O M B Ó V Á R

Dombóváron, a központban pincelakás olcsón eladó. Érd.: 18 óráig 06-70/599-7632. Dombóvár városközpontban 61 m2es, 1+2 félszobás, újszerű, földszinti lakás kitűnő állapotban eladó. Irányár: 11,9 MFt. Tel.: 30/849-5639. Dombóvár belvárosában 3 szoba+ nappalis, kiváló elosztású, felújított lakás eladó. Irányár: 8,3 MFt. Tel.: 30/298-5278. Dombóváron, Vörösmarty utcában 176 m2-es családi ház nagy telekkel, tehermentesen eladó. Érd.: 20/9134227.

Balaton-parti egész évben nyitva tartó éjszakai bár táncoslányokat keres. Érd.: +36-30/3313-997. Dombóvár és környékéről COhegesztőt, lakatost, forgácsolót, awi-hegesztőt keresünk. Érd.: 06-20/215-0111. Megbízható kőművest (pályakezdőt is) és segédmunkást keresek dombóvári és környékbeli munkákra. 0630/6947-522. Állatgondozói munkalehetőségek dániai tehenészetekben, sertéshizlaldákban, angol nyelvtudással. www.andreasagro.com Jelentkezés: tivadar.janos@andreasagro.com

Dombóváron családi ház eladó rendezett udvarral, kétféle fűtéssel. Tel.: 06-30/9696-812. Dombóváron, a Kórház utcában belül felújított, gáz- és vegyes fűtésű kisebb családi ház garázzsal, kerttel, családi okok miatt sürgősen eladó. Irányár: 7.500.000 Ft. Érd.: 06-30/600-2128, 74/465-494. Az ingatlan energetikai besorolása: F. Eladó Dombóvár, Tanácsköztársaság téren I. emeleti, 54 m2-es, erkélyes, parkettás, egyedi fűtésű, téglalakás tó-közeli, nyugodt környezetben. Irányár: 4.900.000 Ft. 06-30/9017409.

Dombóvár központjában eladó egy 39 m2-es, 2 szobás, olcsó fenntartású lakás. Irányár: 4,99 MFt. Tel.: 30/298-5278. Dombóváron 2,5 szobás, étkezős, nappalis, összkomfortos családi ház vegyes+gáz-központi fűtéssel eladó vagy lakásra cserélhető értékegyeztetéssel. Érd.: 06-30/746-4271, 0630/548-6471. Újdombóváron, a Béke utcában eladó 98 m2-es, 3 szobás, jó műszaki állapotban lévő családi ház. Közelében iskola, bevásárlóközpont, orvosi rendelő, stb. található. Garázzsal, önálló 619m2 telekkel, kedvező áron. Irányár: 6,5 MFt. Érd.: 20/4333-964. Dombóváron 67 m2-es lakás (kétszoba, konyha, fürdő, spájz) garázzsal, kerttel, udvarral, szenespincével eladó vagy dombóvári kisebb lakásra, házra cserélhető. 70/2719173, 74/467-104. Dombóváron 3. emeleti, 2+félszobás, szigetelt, nyílászárócserélt lakás egyedi hőmennyiségmérésre csatlakozási lehetőséggel eladó. Irányár: 5,75 MFt. Tel.: 30/849-5639. Dombóváron, a Hunyadi téren, 62 m2-es, kétszoba-étkezős, nagyon kedvező, praktikus beosztású, klímás, 3. emeleti lakás eladó. Irányár: 5,4 MFt. 30/849-5639. 3 szobás, komfortos, cserépkályhával fűthető, 74 m2-es házrész eladó Dombóváron, az Erzsébet utcában. Érd.: 74/461-649. Dombóvár központjában I. emeleti, 2 szobás, 48 m2-es, szigetelt lakás eladó. 4.800.000 Ft. Érd.: 70/3239419. Dombóvár központjában eladó egy 3. emeleti, tégla, 3 szobás, erkélyes, egyedi fűtéses lakás. Irányár: 5,5 MFt. Tel.: 30/849-5639. Dombóváron, Teleki u. 10-ben 2,5 szobás, III. emeleti lakás eladó. Irányár: 7,8 MFt. Szőlőhegyen 1.000 m2 beépíthető telek eladó. 30/3089394. Eladó 3 szobás családi ház a Teleki u. 34-ben. Irányár: 12,5 MFt. Érd.: 0630/7490-534, 06-30/517-6941. Dombóváron 90 m2-es családi ház új tetővel, felújított víz és hőszigeteléssel, 992 m2 telken, melléképületekkel, garázzsal eladó. Irányár: 8 MFt. 30/864-7080. Dombóváron, a Kölcsey u. 68-ban kétszobás, 73 m2-es, cserépkályhás és gázfűtéses kis családi ház eladó. Alacsony rezsivel fenntartható. Érd.: 06-20/523-9937. Dombóváron 180 m2-es, újjáépített családi ház 886 m2 területen, kerti tóval, medencével, grillterasszal, igényesnek eladó. Irányár: 25 MFt. Tel.: 30/864-7080. Garázs eladó Dombóváron, Sparral szemben, a Teleki utcában, többszintes ház aljában. Minden oldalról védett, meleg helyiség, villanyórával, vas ajtókkal. 06-20/401-4559. Dombóvár forgalmas utcájában lakható, de felújítandó 48 m2-es garzonlakás, 5 lakásos társasházban a földszinten eladó. Irányár: 2,9 MFt. Tel.: 30/864-7080. INGATLAN VIDÉK

Dombóvár vonzáskörzetében lakható, komfortos, fürdőszobás, központi

fűtéses présház 4.000 m2 területtel (gyümölcsös, szőlő) bútorokkal, hűtővel eladó. Ár: 1,35 MFt. 06-20/2460632. Dombóvártól 15 percre, Csibrákon eladó egy belül szépen felújított, rendezett, önálló telken álló családi ház. 2 szoba, mely igény esetén egyszerűen 3 szobássá alakítható a korábbi válaszfal visszahúzásával, konyha, étkező, fürdő. A kert részben fákkal beültetett, többnyire füvesített, a belső járda simított beton burkolatú. Irányár: 3,9 MFt. Érd.: 20/4333-964. Kocsolán 3 szobás családi ház gázkonvektor +cserépkályha fűtéssel, gazdálkodásra alkalmas nagy területtel eladó. Irányár: 5 MFt. Érd.: 30/5691262. Liget ltp-en háromszobás, földszinti, gázkonvektoros lakás eladó. Irányár: 6 MFt. Érd.: 06-30/355-3312. 360 nöl földterület eladó Jágónak felé, méhészeknek, vadászoknak ideális. Érd.: 74/461-649. Csomában eladó egy takaros, olcsó, azonnal költözhető kis családi ház. Irányár: 1,99 MFt. Tel.: 30/298-5278. Mindszentgodisán kétszobás, komfort nélküli parasztház gazdasági épületekkel, kerttel, udvarral, ásott kúttal eladó. Ár megegyezés szerint. 06-20/228-9156. KIADÓ

Hunyadi tér 22/B-ben II. emeleti, 49 m2-es lakás kiadó. 06-70/267-7123. Pécsett másfél szobás bútorozott panellakás október közepétől kiadó. Érd.. 06-20/213-0745 Kiadó egy bútorozott szoba társbérletbe, konyha, fürdőszoba használattal. 06-30/594-2348 Újdombóváron felújított, gázfűtéses, sorházi lakás kiadó (kaució szükséges) vagy eladó. Kisebb csere is érdekel. Érd: 06-20/369-7484. Albérlet kiadó családi háznál, nemdohányzó férfi részére, rezsi nélkül. 06-30/647-8973. Családi házban kétszobás, különbejáratú lakás kiadó. Érd.: 30/5243-011, 74/462-900. ÜZLET

Dombóváron, a Szabadság utcában (az Ivanich Üzletházzal szemben) 104 m2 alapterületű, több helyiségből álló üzleti ingatlan eladó vagy kiadó. Érd.: 06-20/201-2809. SZOLGÁLTATÁS

TV-javítás szállítással, Dombóváron és környékén. Érd.: 0630/6627-813, 06-30/298-1697, 74/465-669, Molnár. Ács-tetőfedő munkák, régi és új tetők, teraszok készítése, cserepezés, csatornázás, gipszkartonozás. Ingyenes felméréssel, anyagbeszerzéssel. 06-30/346-9871, 06-74/461284. Otthonomban vállalok kisgép javítást: fűrész, kasza, fűnyíró, robogó. Dombóvár, 06-70/255-0223.

Németországba mikrobusz járat minden hétfőn Bonyhád-MünchenStuttgart útvonalon! Címre visszük! Érd.: 06-30/67-444-37. Szennyvízszippantás. Deák Zsolt 06-30/9723-858, 74/463-798 (üzenetrögzítő). Riasztószerelés, javítás, kivitelezés, karbantartás. Térfigyelő és kamera szerelés, javítás, kivitelezés, karbantartás. Dombóvár, Hunyadi tér 14. Gond-X Kft. 06-74/468-665, 06209/578-636.

Segélyhívást, támadásjelzést fogadunk magánszemélytől is, napi 24 órában. Lakások, objektumok távfelügyelete havi 1998 Ft/hó, helyi telefontarifával. Dombóvár Hunyadi tér 14. Gond-X Kft. 06-74/468-665, 06209/578-636. Szobafestés, mázolás, tapétázás, külső szigetelés elérhető áron. Érd.: 06-20/3434-473, 06-30/261-1405. Ácsmunkák 2008-as árakon. Tetőszerkezetek javítása, felújítása, új tető készítése, cserépátrakás, lambériázás, fa burkolás, gipszkartonozás, teraszok készítése, csatornázás. Anyagbeszerzéssel, ingyenes árajánlattal. 06-30/9933-297. Ház körüli mindenféle kisebb javító lakatosmunkák, zárak javítása, cseréje, ajtó-ablakrács készítése. 06-30/3324-175. Pedikűrt, manikűrt, lábápolást (tyúkszem kivágást) vállalok. Házhoz megyek. +30/9083-146. Matematika korrepetálást vállalok általános és középiskolásoknak, újdombóvári lakcímen. Érd.: 0620/569-3516. TÁRSKERESÉS

35 éves srác csinos hölgyet keres. Válaszokat sms-ben: 06-30/4424146. 27 éves fiatalember komoly kapcsolat céljából barátnőt keres Dombóvár és környékéről. 06-70/300-7704. ÁLLAT

Malacok, süldők eladók 550 Ft/kg. Hízók, selejt kocák előjegyezhetők. 06-20/228-0949. Hízók, süldők, malacok, birkák, bárányok, húsgalambok, lovak, nyulak, rántani való csibék eladók. Érd.: 0630/473-7081. 10 db csüngőhasú malac és 2 db anyakecske eladó vagy lovaskocsira, takarmányra cserélhető. Érd.: 0630/2755-217. 8 hetes magyarvizsla kiskutyák olcsón eladók. Ugyanitt 1 db törpe anyakecske és 1 db ivarérett gida eladó. Érd.: 06-74/485-443.


7

2013. október 3. Tojótyúk (vörös, 1 éves) házhoz szállítva 650 Ft/db. Rendelés: 06-20/2042382. Malacok eladók. Tel.: 06-30/4902559. OK T A T Á S

Dajka és pedagógiai tanfolyam indul Dombóváron (70e Ft,2-3 részlet) Tel: 20/423-7877, 30/637-4083, 70/6401654. Ny.sz.: 05-0219-04.

Boltvezető, bolti eladó, vendéglős, vendéglátó eladó, szakács, cukrász, pincér, logisztikai ügyintéző, dajka tanfolyam indult. 06-70/637-4750. www.minervakft.hu JÁ R M Ű

Készpénzért autóját, teherautóját megvásároljuk, állapottól függetlenül. Házhoz megyünk! Tel.: +36-30/72961-12

SZÁMÍTÁSTECHNIKA

Számítógép garanciával, 17" LCD lapmonitorral! Házhoz szállítás! P42400: 19900 Ft, P5 (2-magos): 31900 Ft-tól, laptop: 34900 Ft-tól, új 4.3" GPS: 16900 Ft! 20/8008-444. VEGYES

Forgótárcsás mosógép kitűnő állapotban 20.000 Ft-ért, 35 kg-os kovácsüllő 30.000 Ft-ért, szőlőprés 20.000 Ft-ért eladó. Érd.: 06-20/3745679. Vadonatúj, 40-es férfi félcipő /barna, valódi nubuk bőr/ eladó. Irányár: 7000 Ft. Érd.: 06-30/253-2859 Kukorica 49 Ft/kg, búza 50 Ft/kg, árpa 55 Ft/kg eladó házhoz szállítási lehetőséggel. 74/463-769, 06-30/2705151. Kukorica (idei) eladó, szállítás megoldható, 50 Ft/kg. Tel.: 30/9562-815. Firestone Winterhawk 2 185/65x14 86 T alig használt téligumi garnitúra eladó. Ár megegyezés szerint. Érd.: 06-30/328-7955. MinDigTV Set Top Box modulált kimenetű (régi típusú TV-hez is jó) nem aktivált kártyával eladó. Ár: 22.000 Ft. Tel.: +36-30/398-5468 Eladó jó állapotú fotelágy, egy 3 fokozatú pulzáló mágnes matrac (190x80 cm), egy szekrénysor. Érd.: 06-30/554-9341. Akác csemete október végétől eladó. Érd.: 06-20/213-0745 Étkezési alma kis- és nagytételben eladó. Érd.: 06-30/237-5065, 0630/223-4288.

40x40-es vázszerkezetre épített 450-es átmérőjű fűrésztárcsa, 300 mm hosszú abrikter 380 V-os 3 kWos villanymotorral eladó. Érd.: 0630/381-2541, 82/377-161. Ufesa tea-kávéfőző 3.500 Ft-ért eladó. Érd.: 06-20/980-7788. Minőségi akác és vegyes tűzifa 8000 Ft/m3-től szállítással. 06-20/5330857. Hordozható cserépkályha jó állapotban eladó. Érd.: 06-30/515-5801.

Mopedautó-alkatrészek eladók. Aixam, Ligier, Microcar alkatrészforgalmazás. +36/30/700-1242, +36/20/370-7092, www.mopedautoalkatresz.hu

Renault Scenic (régebbi típus) gyári tetőrúd adapter (4 db) 8.000 Ft-ért eladó. Érd.: 0620/980-7788. Felújított Simson Schwalbe motorkerékpár eladó. Érd.: 06-20/425-9422.

Fehér borszőlő eladó. Érd.: 0620/449-0168. Gyümölcscefre eladó. 100 Ft/liter. Érd.: 06-30/519-5973. Elektromos olajradiátor (5 tagú) 4.500 Ft-ért eladó. Érd.: 06-20/9807788. Akciós tűzifa 10.03-tól 10.15-ig 9500 Ft/m3-től házhoz szállítással. 06-20593-7605. Garázsvásár október 5-én 9-16 óráig. Kisméretű női, lányka és férfi ruhák 100-200 Ft/db. Dombóvár, Harangvirág u. 19. 06-30/4573-149.

KERESEK

Akciós tűzifa házhoz szállítva 10.03tól 10.31-ig 13500 Ft/m3-től. 0630/448-6341, 06-70/222-9757. Sony 51 cm-es színes tv 12.000 Ft-ért, Vestel 37 cm-es színes tv 9.000 Ft-ért eladó. Érd.: 0620/980-7788. Vásárolnék szőlődarálót és cefréshordót. Tuja, hűtőszekrény és fagyasztószekrény eladó. Érd.: 0630/465-2522. 2x2 méteres franciaágy eladó, 30.000 Ft. Tel.: 06-20/994-0091. Avair szobai elektromos párologtató 4.500 Ft-ért eladó. Érd.: 06-20/9807788.

Arany ékszert vásárolnék saját gyűjteményembe. Házhoz megyek. Érd.: 06-70/558-4315. Dombóváron jó állapotú, főbérlő nélküli családi házat bérelnénk hosszú távra. Érd.: 06-30/278-7039. Személygépkocsit vásárolnék 6-7 éveset, magánszemélytől, saját használatra. Érd.: 06-30/519-5973. RÉGISÉG

Készpénzért vásárolok mindenféle régiséget, hagyatékot, órákat, festményeket, porcelánokat, dunnákat, párnákat. Helyszínen fizetek készpénzzel. A becsérték, kiszállás ingyenes. 0620/487-7761. Magas áron vásárolok régi bútorokat, festményeket, faliórákat, porcelánokat, hagyatékot. 74/435-209.
2013. augusztus 1.

2013. október 3.

PALACKOT PALACKOT VÁSÁROLOK VÁSÁROLOK VÁSÁROLOK (PB, ipari gáz)

Tel.: 06-20/9275-689

(PB, (PB, ipari ipari gáz) gáz) Tel.: 06-20/9275-689 Tel.: 06-20/9275-689

BOMSTAL®

148.580 Ft BOMSTAL®

243.600 Ft

BOMSTAL® A Cabero Cégcsoport felvételre

mobilgarázsok keres németül beszélő 3x5 m-es már

logisztikus 148.580 Ft-tól kollégát.

szállítással, Elvárások: rugalmas, önálló munkavégzés, magabiztos összeszereléssel! felhasználói szintű számítógépes ismeret.

30/747-7376 Előny: logisztika során szerezett tapasztalat, angol nyelvtudás. Jelentkezni fényképes, német nyelvű önéletrajzzal: 30/748-5923 magocsi.robert@cabero-hx.eu e-mail címen. www.bomstal.hu

UTOLSÓ LEHETŐSÉG! Jogszabály változás miatt sokkal drágábbak és hosszabb Jelentkezzen most augusztus 29-én induló OKJ-s képzéseinkre: Vendéglátó eladó: 125.000,-Ft + 18.000,-Ft vizsgadíj Élelmiszer vegyi áru eladó, Ruházati eladó: 92.000,-Ft + 25.000Ft vizsgadíj Kereskedő boltvezető: 80.000,-Ft + 18.000,-Ft vizsgadíj A díj felének az 1. képzési napig történő befizetésekor 10% engedmény.

2013-40 Dombóvári Szuperinfó  

2013-40 Dombóvári Szuperinfó

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you