Page 1

KÖRNYEZETBARÁT JELZÉS

környezetbarát jelzés 36x6,5 mm szín: C:0 M:0 Y:0 K:100 Myriad Pro, Black

D O M B Ó VÁ R

Jógával az egészséges gerincért

2. oldal

Tüskei horgász­ verseny

6,5 mm

36 mm

2012. május 10., XXII/19.

Ha örömet okoz a tanulás, szép lesz az eredmény Jelzés távolsága a léniától: 0,5 mm Jelzés a logóhoz középre rendezve

4. oldal

3. oldal

Foghatjuk a mo­ bilt – 30 ezerért

Egy házasság története

4. oldal

TeSzedd hulladék­ gyűjtési akció

5. oldal

Új rendezvény­ terem Dombó­ váron

3. oldal

Bővebben a 4. oldalon.

Sásdi borverseny

5. oldal
2012. május 10.

Jógával az egészséges gerincért A jóga egyik legismertebb felhasználása egészségmegőrző, a gerincet gyógyító ha­tá­sá­hoz kötődik.

junk végrehajtani, amelyre még nem állunk készen. A jógát úgy érdemes végezni, ha el tudjuk fogadni, meg tudjuk élni, és be tudjuk építeni mindennapjainkba. A kiegyensúA témáról Gyuró Évával, a Baraka Jógaiskola lyozottság meglátszik rajtunk, hiszen a jógát vezetőjével beszélgettünk. megélő ember elégedett, nyugodt, egyen– Mitől alakulhatnak ki gerincproblésúlyban van önmagával. Azonban ha valamák? milyen okból kifolyólag gyógyhatást szeret– A legtöbb embernél az ülőmunkában el- nénk elérni a jógával, érdemes szakszerű tatöltött hosszú hónapok során kialakul a gör- nácsot kérni hozzáértő jógaoktatótól. nyedt testtartás. Ennek egyik következménye, hogy a gerinc nyaki szakaszánál állandósul egy tartáshiba, melynek többféle mellékhatása lehet, például kialakulhat porckorongsérv, kopások, meszesedések vagy nem megfelelő vérkeringés. – Hogy tud segíteni a jóga? – A jóga gyakorlatai a gerincet hajlítják előre, oldalra, hátra, és csavarják is, tehát minden irányban átmozgatják. Kimozgatják a csigolyák közti ízületeket, és lazítják a medence körüli, zsugorodni hajlamos izmokat. – Hogyan álljunk neki a gyakorlatoknak? – Csak apró lépésenként haladjunk mindig, kellő türelemmel. Olyan gyakorlatot ne akar-

Állami kézben a dombóvári kórház Az állam május 1-jével hetven egészségügyi intézményt és az azokhoz kapcsolódó vagyont vett át az önkormányzatoktól. Ezek közül 54 kórháznak – köztük a dombóvárinak is – május elsejével fenntartója és tulajdonosa az állam. A dombóvári Szent Lukács Kórházban húsz százalékkal csökken az aktív ágyak száma – közölte Dr. Schmidt László igazgató az MTI-vel. Megszűnik a fül-orr-gégészeti fekvőbetegellátás, a betegeket a jövőben egynapos sebészeti ellátás keretében gyógyítják, összevonják az ideggyógyászati és a belgyógyászati osztályt. Mint az infodombóvár.hu-nak a jövőt illetően Dr. Schmidt hozzátette, sürgősségi osztály kialakítását tervezik a jelenlegi sürgősségi fogadóhely helyett. Forrás: www.infodombovar.hu

Tippek hátfájás ellen Ha sokáig kell egy helyben ülnünk, tegyük keresztbe lábainkat, ezzel megmozgatjuk a hát és a csípő izmait. Ha fel kell emelnünk egy nehéz tárgyat, hajlítsuk be térdünket és csípőnket, tartsuk a tárgyat a testünkhöz közel, hogy a láb izmai viseljék a nagyobb terhet. Ne tegyük az íróasztalra a számítógép billentyűzetét, az ideális helyzet az, amikor lefelé kell nyúlnunk a klaviatúra után.
2012. május 10.

Egy házasság története

A Szalay Kriszta és Cserna Antal művészházaspár már 27 éve él együtt, és a napokban jelent meg a Lélekre vetkőzve című könyvük. A házasságukat, életüket sokan könnyűnek látják, de bizony sok mindenen mentek keresztül. Ezért Kriszta elkezdte írni történetüket. Mivel pont az első betűk leírása után pár nappal vallott szerelmet férjének egy fiatal lány, így a könyvből azt is megtudhatjuk, hogyan találtak még erre a helyzetre is megoldást. – Fontosnak tartom, hogy őszintén beszéljek magunkról. Hogy az emberekben tudatosuljon, nincs rózsaszín álomvilág. Világ van, melyet nekünk kell színezni – mondja a színművésznő.

Castello: új rendezvény­ terem Dombóváron A dombóvári MOL-kúttal szemben soká­ ig üre­sen álló kaszinóépület tu­laj­do­no­sa nem­rég úgy döntött, szicí­liai mintára ren­ dez­vény­teremmé ala­kítja. Cataniában járva ugyan­is igen megtetszett neki egy Castello nevű hely.

Az ötletet tett követte. Az igényesen kivitelezett, teljes körű átalakítás után mára egy klimatizált 70 m2-es nagyterem és egy hozzá kapcsolódó 25 m2-es tálalókonyha található a „kulcsos házban”. A Castello családi és vállalati rendezvényekhez bérbe vehető egész napra vagy akár csak egy alkalomra. Kitűnő helyszín legfeljebb 50 fős születésnapok, ballagások, osztálytalálkozók, lakodalmak, továbbképzések, előadások, illetve bemutatók megrendezéséhez. Előre megterített asztalok, CD-lejátszó hangfalakkal és 900 literes italhűtő várja a vendégeket a teremben, ahol az ide szállított ételekből történő étkezés előkészíthető tálalással vagy svédasztalos megoldással. De igény esetén grillezésre és bográcsozásra is van mód. Mindez kedvező bérleti díjért lehetséges. Az egész napra vagy egy alkalomra számított 28 000 forint magában foglalja a közüzemi díjakat, a takarítást és a mosogatást. Ha tehát legfeljebb 50 fős eseményt tervez, érdemes számításba vennie a Köztársaság útja 36. szám alatti Castello Rendezvénytermet, amellyel kapcsolatban Lőtz Imre Jánossal egyeztethet a 30/979-64-44-es telefonszámon vagy az imidom@citromail.hu email címen.

Csak a zene, a zene, a zene, a zene kell! Július 17-e és 22-e között Balatonlellére várja a világzene rajongóit a hazai fesztiválpaletta legegyedibb színfoltja, a Babel Sound. A szabad strand színpadán az afrikai, a marokkói, a latin, a cigány és a balkáni zene kap teret. A kis színpadon, a rendezvényparkban elsősorban a magyar zenéé lesz a főszerep, de a programot színesíti majd a zsidó és az ír muzsika is, és láthatunk katalán, bosnyák és kanadai zenekart is. A nagyszínpadon a hazai kedvencek mellett néhány olyan külföldi produkciót fedezhet majd fel a közönség, melyekről vélhetően sosem hallott, de jó esél�lyel hogy döbbenetes élményt fognak okozni.

A Holdviola is fellép
2012. május 10.

Horgászverseny a Tüskei-tavon Ha örömet okoz a tanulás, A város legnagyobb létszámú civil szervezete, a megala­ku­ lá­sá­nak 60. évfordulóját idén ünneplő Dombóvári Városi Horgász Egyesület ismét horgászversenyt rendezett az alapító Várnai Gyula emlékére.

A hétvégén 58 horgász igyekezett minél több halat kifogni a Tüskei-tóból, ám a szeles idő ezúttal nem igazán kedvezett nekik. A három órán keresztül tartó verseny végeztével a következő eredmények születtek: Az amatőrök kategóriájában induló 47 résztvevő közül: 1. Gelencsér Kornél, 6200 g; 2. Szőke János, 5940 g; 3. Lajos Tamás, 5290 g.

Fotó: Tilinger Sándor

A versenyzők kategóriájába benevezett 11 horgász közül: 1. Heiman József, 11 530 g; 2. Papp József, 8710 g; 3. Imre Gábor 8170 g. További fotók: www.infodombovar.hu

Foghatjuk a mobilt – 30 ezerért

Bizonyára mindenki tudja, hogy április 15-ével szigo­rod­tak a közlekedési szabálysértéseknél, sza­bály­sze­gé­sek­nél kiszabható bírságok. Felsorolni is nehéz lenne az új díjtételeket, így a teljesség igénye nélkül „csemegéztünk” a megemelt összegekből. Ha valaki például úgy gondolja, hogy egy pillanatra indokolatlanul megáll az úttesten – vagy a leállósávban –, az 100 ezer forintos büntetést vonhat maga után. Ennél is mélyebben – 150 ezer forint erejéig – a zsebébe kell nyúlnia annak, aki a leállósávban haladna. Szerencsés lehet az, aki a fénysorompó piros jelzése ellenére áthalad a vasúti átjárón, és megússza súlyos baleset nélkül, viszont ha ezt egy rendőr is látja, máris 300 ezer forintba került a kis kaland. Ha ezentúl valaki úgy kívánna vezetni, hogy a kezében tartja mobiltelefonját – tehát nem beszél rajta, csak fogja –, akkor azt 30 ezer forintos bírsággal büntetik, a gyerekülés hiánya vagy a biztonsági öv be nem kapcsolása pedig 60 ezer forintot ér. Szigorítás, hogy itt is bevezették a három csapás szabályát, azaz ha valaki 6 hónapon belül három közlekedési szabálysértést követ el, akkor kötelezően, mérlegelés nélkül be kell vonni a jogosítványát.

szép lesz az eredmény

A Belvárosi Általános Iskola április második felében ren­dezte meg a VII. Dombó Pál Tanulmányi Versenyt, amely a Zrínyi Ilona Általános Iskolában szervezett meg­mé­ret­te­tés utódja. A város iskoláinak diákjait mindig nagy számban mozgatja meg a Dombó Pál. Évek óta Somogy, Tolna és Baranya megyei települések iskolái is bekapcsolódnak a munkába. Idén 514 nevezés érkezett a versenyre. Április 20-án a 2-8. évfolyamos tanulók feladatlapot oldottak meg matematikából és magyar nyelvtanból, a 4-8. évfolyamosok pedig a nyelvi feladatsor mellett tollbamondást is írtak. Ettől a tanévtől kezdődően a diá­ kok újra mindkét tárgyból megmérettethették tudásukat. Matematikából és magyar nyelvtanból minden évfolyamon az első hat helyezett kapott meghívást az április 26-i eredményhirdetésre. Az első hat helyen végzettek évfolyamonként és tantárgyanként: Magyar nyelv 2. évfolyam: 1. Nagy Zsófia, Taszár; 2. Tóth Roland, Bikal; 3. Nagy Viktória, Szent Orsolya Isk.; 4. Csiszár Dorottya, Mágocs; 5. Szarka Tímea, József Attila ÁMK; 6. Horváth Zsófia Mágocs. 3. évfolyam: 1. Pusztán Sámuel, Kaposszekcső; 2. Kőszegi Gergő, Belvárosi; 3. Folkmann-Papp Petra, Hőgyész; 4. Balaskó Anna, Belvárosi; 5. Pusztán Fanni, Belvárosi; 6. Petter Daniéla, Taszár. 4. évfolyam: 1. Várteleki Richárd, Szent Orsolya Isk.; 2. Folkmann Ákos, Hőgyész; 3. Todero Botond, Kurd; 4. Bartkó Izabella, Hőgyész; 5. Tokos Gergő, Hőgyész; 6. Vajda Zsuzsanna Mária, Kurd. 5. évfolyam: 1. Máthé Zsuzsanna, Kurd; 2. Horváth Petra, Szent Orsolya Isk.; 3. Sirankó Boldizsár, Kaposszekcső; 4. Nemes Balázs Boldizsár, József A. ÁMK; 5. Varga Alexa Roxána, Taszár; 6. Simon Kati Belvárosi. 6. évfolyam: 1. Bessenyei Eliza, Kaposszekcső; 2. Pintér Márk, Belvárosi; 3. Hegyháti Lilla, Belvárosi; 4. Farkas Vanessza, Belvárosi; 5. Kovács Rómeó, Nagyberki; 6. Yusufu Kitti, Taszár. 7. évfolyam: 1. Bite Blanka, Szent Orsolya Isk.; 2. Németh Margaréta, Belvárosi; 3. Bencsik Flóra, Belvárosi; 4. Rigó Kitti, Kocsola; 5. Stein Dorina, Szent Orsolya Isk.; 6. Eigenbrót Gréta, Belvárosi. 8. évfolyam: 1. Széll Martina, Belvárosi; 2. Nieder Bálint, Kurd; 3. Bárány Gvendolin, Belvárosi; 4. Barna Erika, Döbrököz; 5. Fehér Dzsenifer, Döbrököz; 6. Vadász Klaudia, Döbrököz. Matematika 2. évfolyam: 1. Vercz Krisztián, Belvárosi; 2. Tar Dávid, Belvárosi; 3. Hajnal Benedek, Mágocs; 4. Völgyi Bence Zsolt, Belvárosi; 5. Szieber Dominik, Belvárosi; 6. Szemes Fanni, Belvárosi. 3. évfolyam: 1. Gulyás Ádám, Nagyberki; 2. Szabó Bence Bálint, Belvárosi; 3. Kőszegi Szabolcs, Belvárosi; 4. Virág Alíz, Belvárosi; 5. Török Bence Jó-

zsef, Attila ÁMK; 6. Németh Máté József, Attila ÁMK. 4. évfolyam: 1. Bocz Csenge, József Attila ÁMK; 2. Hegedüs Anna, Mágocs; 3. Pónya Bálint Bonifác, Bikal; 4. Folkmann Ákos, Hőgyész; 5. Sallai Domokos Barna, József A. ÁMK; 6. Nagy Barbara, Dalmand. 5. évfolyam: 1. Weber Márton, József Attila ÁMK; 2. Nemes Balázs Boldizsár, József A. ÁMK; 3. Habler Péter, József Attila; 4. Agócs Roland, Kaposszekcső; 5. Braun Fanni, Illyés Gyula Gimn.; 6. Kübler Dávid, Belvárosi. 6. évfolyam: 1. Pálfi Balázs, József Attila ÁMK; 2. Tonács Dóra, József Attila ÁMK; 3. Balassa Zoltán, Belvárosi; 4. Tancsa Gréta, Illyés Gyula Gimn.; 5. Dunai Eszter, Belvárosi; 6. Somogyi László, Belvárosi. 7. évfolyam: 1. Németh Margaréta, Belvárosi; 2. Borók Roland, Belvárosi; 3. Reinhardt Szilárd, Hőgyész; 4. Bödör Bence Péter, József Attila; 5. Simon Gergő, Belvárosi; 6. Lisicza Gréta, Belvárosi. 8. évfolyam: 1. Rohonczi Mirtill, Illyés Gyula Gimn.; 2. Faragó Eszter, Kurd; 3. Marosi Marcell, Illyés Gyula Gimn.; 4. Vadász Klaudia, Döbrököz; 5. Nagy Míra Dorina, Belvárosi; 6. Pónya Bence, Illyés Gyula Gimn. Forrás: APOK Belvárosi Általános Iskola
2012. május 10.

Ismét TeSzedd Őshonos és bevándorolt növényeink hulladékgyűjtési akció Június 2-án rendezik meg második alkalommal a TeSzedd! országos hulladékgyűjtési akciót, amelyre önkéntesek, társadalmi szervezetek, közösségek és önkormányzatok jelentkezését várják. Dombóvári vonatkozású képünk a tavalyi akción készült.

A június 2-án, szombaton 8 és 18 óra között tartandó hulladékgyűjtésre mindazokat várják, akik részt kívánnak venni környezetük tisztábbá, rendezettebbé tételében. Az érdeklődők május 30-áig regisztrálhatnak a www.teszedd.hu , ezután a szervezők értesítik az önkénteseket a gyűjtési pontokról. A Vidékfejlesztési Minisztérium a Belügyminisztériummal, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériummal (KIM), az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökséggel (OHÜ) és az Országos Polgárőr Szövetséggel közösen rendezi meg az akciót. A Start-program keretén belül 3750 ember fog segíteni. A belügyi tárca gépkocsikkal, markológépekkel biztosítja a hátteret, illetve a vízügyi igazgatóságokon keresztül is részt vesz a hulladékgyűjtési programban. Forrás: MTI

A címbeli témakört járta körül élvezetesen, mégis tanári precizitással a Dombóvári Herbárium legutóbbi klubfoglalkozásán a vendégelőadó, Kisvárdainé Fábián Erika.

A helyi Illyés Gyula Gimnázium biológia szakos tanára képzett környezetmérnök és környezetvédelmi szakértő is. Mindezen ismeretek birtokában – miként maga is mondta – évről-évre fejlődő és szélesedő vagy éppen (ön)kritikus meglátásaival igyekszik tevőlegesen is jobbítani az új évezred talán legnagyobb kihívásainak helyi megoldásait. A vizek apró és nyüzsgő élőlény-világától a fák, a madarak és egyéb élők szimbiózisáig húzódik az az ív, amelyben az egymásra hatás és az abban jelen lévő ember mind egy nagy egységet alkot. Dombóvár igen gazdag értéktárában egyaránt helyet kaptak s foglalnak el az elmúlt évtizedek ős- és idegenhonos, telepített vagy véletlenül idesodródott élő szervezetei szélfútta magvak, palánták, zsebben hazahozott kis sarjak vagy divatos szaporítások révén. Persze e téma amilyen hálás, annyira sok-sok megosztó gondolatot vagy véleményt is felvet, ám az ezekre adott türelmes és tudatos válaszok ismét csak a hosszú távra gondoló és tervező ember példáját igazolhatja napjainkra. A házi és közösségi hulladékok, az akaratlan szennyezés végül is magára a jövő évtizedekre felnövő nemzedékre hat majd, és bizony sokszor még nem tudni, milyen – de szerencsére nem mindig káros – következményekkel. Fotó és szöveg: dr. Kriston Vízi józsef

Borversenyt tartottak Sásdon Száz borminta mérettette meg magát a hagyományos Sásdi Borverseny április 27-i bírálatán.

Az esti eredményhirdetésen kiderült, a környéken végigsöpört jégeső ellenére szép eredmény született. Az arany-, ezüst- és bronzérmekért járó oklevelek után Urvald Péter a legfiatalabb borásznak járó, vegyes vörösborával Balaskó Pál a legjobb vörösborért, rajnai rizlingjével Ács Lajos pedig a legjobb fehérért kiérdemelt oklevelet vehetett át a zsűrielnöktől és ajándékot Székely Szilárdtól. A legeredményesebb borosgazdának járó díjat tavalyhoz hasonlóan Kovács Sándor kapta. Fotó: Cserveni Gábor. További fotók: www.infodombovar.hu


6

2012. május 10. ÁLLÁSBÖRZE

Dombóváron földszinti, 2 szobás, komfortos, felújításra szoruló lakás eladó. Irányár: 5.500.000.-. Tel.: 30/661-3456. Dombóváron Rákóczi utcában családi ház eladó külön bejárattal a Kertváros felől is. 06-30-458-7717 Eladó kétszobás, I. emeleti, felújított, hőszigetelt, középső lakás csendes környezetben. 06-30/956-3707. Dombóvár belvárosban 28 m2-es, csendes, parkra néző, tehermentes garzonlakás eladó. Irányár: 4.400.000.-. Érd.: 06-30/661-3085. Kétszobás, összkomfortos, felújított, kiváló állapotú lakás eladó. Irányár: 8.500.000.-. 06-20/827-9189. Budapesti, 53 m2-es, utcai, II. emeleti, gázfűtéses, felújítandó, tégla öröklakást cserélek dombóvári tégla lakásra II. emeletig vagy környékbeli házra nagy telekkel. Ár: 12.000.000.-. E-mail.: lakas08@yahoo. com

Avonozni szeretne? Hívjon! Ingyenes regisztráció! Tel.: 06-30/531-51-28.

2,5 szobás, felújított, beépített konyhás, III. emeleti lakásomat eladnám vagy nyaralóra cserélném. 74/462-597, 06-30/2676143.

Gyakorlattal rendelkező CO hegesztőt felveszünk Dombóvárról és környékéről. Érd.: 06-30/641-5334.

Eladó Dombóvár-Szőlőhegyen, Gárdonyi u. 34. alatt építési telek 2600 m2. Tel.: 0620/9308-814.

Bezerédj utcában, téglaépületben, II. emeleti, 80 m2-es, egyedi hőmennyiségmérős, felújított lakás eladó. 06-30/4188587.

Nagy gyakorlattal rendelkező lakatosokat, minősített hegesztőket keresek dombóvári munkahelyre. 06-30/474-1952.

Dombóvár, Tanácsköztársaság tér 9. alatt 1. emeleti lakás eladó. Érd.: 0620/575-2355.

Rákóczi utcában kis házrész sürgősen, olcsón eladó. Autót beszámítok. 0620/452-4546.

Balatonra, szezonmunkára, dinnyeárusításra dolgozókat felveszek. Teljes ellátás, szállás biztosítva. 06-85/375-346, 0630/979-8398.

Dombóvár központjában eladó 67 m2-es, 2,5 szobás, erkélyes, 2. emeleti téglalakás egyedi hőmennyiségmérővel, azonnal beköltözhető. Irányár: 14,2 M Ft. Autóbeszámítás lehetséges. Érd.: 0620/9475-071.

Újdombóváron (Bethlen u. 7). nagy családi ház sok melléképülettel, azonnal beköltözhetően eladó. Irányár: 10.500.000.-. 06-30/2982-302, 06-31/3122-948.

Melegkonyhás büfébe gyakorlattal rendelkező pultoslányt felveszek azonnali belépéssel. 06-30/9933-099. USA-ba keresünk szállodai takarítókat. Havi 400.000 Ft kereset. www. tengerentul.5mp.eu Munkalehetőség nyugdíjasoknak, gyesen, gyeden lévőknek, másodállást keresőknek. Érd.: 06-82/898-234. A Generali-Providencia Zrt. régi és leendő ügyfeleinek magasabb színvonalú kiszolgálása érdekében kollégákat keresek a dombóvári irodába! Jelentkezni fényképes szakmai önéletrajzzal: hanesska66@gmail.com Diplomások előnyben! Személygépkocsira sofőrt keresek Mágocsra, akár ittlakással is. 06-31/3117376. Dombóvári férfi munkaerőt keresünk középfokú végzettséggel, fizikai munkára. Tel.: 06-30/6366-056.

INGATLAN D O M B Ó V Á R

Újdombóváron 1985-ben épült, 3 szobás lakóház eladó. Irányár: 8.500.000.-. Érd.: 30/661-1392. Azonnal költözhető családi ház Újdombóváron eladó. Irányár megegyezés szerint. Tel.: 06-20/2411-292. Dombóváron eladó 60 m2-es, 1+2 félszobás, erkélyes lakás, szigetelt tégla épületben, egyedi fűtéssel. Irányár 7.300.000.-. Tel.: 30/661-1392.

Dombóvár belvárosában felújított, kétlakásos, csatornázott családi ház eladó. Ár megegyezés szerint. Dombóvári családi ház csere érdekel. 06-20/444-9606.

Városközponti, 50 m2-es, kertes, klímás, új lakás saját parkolóval eladó. 06-30/2490753.

Újdombóváron 2+3 szoba összkomfortos, tetőteres családi ház sürgősen eladó. Irányár: 14.400.000.-. Tel.: 30/661-3456.

Népköztársaság úton 52 m2-es lakás szigetelt házban, új nyílászárókkal eladó. Irányár: 6.000.000.-. 06-74/466-845.

Kertvárosban 864 m2-en összközműves építési telek eladó. Tel.: 06-30/485-1691, 06-74/485-519.

Dombóváron, Allende utcában, kétszobás, felújított, egyedi gázos lakás garázszsal vagy anélkül eladó. Irányár: lakás: 7,6 MFt, garázs: 1,9 MFt. Érd.: 30/204-4229, 30/520-6401.

Dombóváron, a Tulipán utcában kétszobás, összkomfortos, gázfűtéses családi ház garázzsal, melléképületekkel, rendezett telken, áron alul eladó, megegyezés szerint. 06-70/227-3250.

Dombóváron, a Népköztársaság úton II. emeleti, 55 m2-es, kétszobás, erkélyes, távfűtéses lakás eladó. 06-70/579-2362. Víztorony mögött háromszobás, étkezős, hőmennyiségmérős téglalakás eladó. Érd.: 06-20/411-4049.

Gunarasfürdőn nagyobb méretű nyaraló eladó. Irányár: 9 M Ft. 06-30/519-5598.

Eladó Dombóváron 5 éve felújított, 3 szobás+hallos családi ház dupla garázszsal. Irányár: 17.700.000.-. Érd.: 30/8221262. Dombóváron 100 m2-es családi ház mélyen ár alatt eladó. Ennyi pénzért ilyet nem talál! Irányár: 5,99 MFt. 30/7332044.
2012. május 10. Szolgál ta t ás

Tetőfedés, ácsmunkák, állványozás, napkollektorok és napelemek felszerelése, fa burkoló munkák. 0630/346-9871, 06-74/461-284. Érintés-, tűz- és villámvédelmi mérési jegyzőkönyvek, villanyszerelés. Blázsovics Ferenc, 06-20/248-2353. TV-javítás szállítással, Dombóváron és környékén. Érd.: 06-30/6627-813, 06-30/298-1697, 74/465-669, Molnár. Ereszcsatornák, bádogosmunkák, illetve tégla kémények bélelése, szerelt kémények kivitelezése, környéken a legolcsóbban, garanciával. 20/4177-177. Minőségi tűzifa 8.000 Ft/m3-től eladó, ingyenes szállítással. 06-20/4976-750. Redőny Szerviz! Új fa és műanyag redőnyök készítése, javítása, hétvégén is. 20% kedvezmény! +3670/227-6273. Jól működő kávézó lakással, műhellyel, nagy, gazdálkodásra alkalmas területtel eladó. Érd.: 06-20/455-9569.

Szentivánpuszta, Kölcsey u. 4. családi ház gazdálkodásra alkamas, nagy területtel eladó. Érd.: Attala, Rákóczi u. 16, 06-30/8270-883.

Sásd-Újtelepen 4 szoba nappalis, galériázott családi ház eladó. Irányár: 14.800.000.-. Érd.: 30/849-5639.

Sásd-Újtelepen családi ház nagy melléképülettel sürgősen eladó. Érd.: 0620/9364-995.

Regölyben gazdálkodásra alkalmas, kis parasztház nagy telekkel eladó. Tel.: 74/402-375.

Mágocson, alkalmi áron eladó 4 szobás családi ház. Irányár: 6.900.000.-. Érd.: 06-30/661-3085.

Döbröközön kis családi ház eladó. Irányár: 4 MFt. Tel.: 06-30/228-1413.

Dalmandon 3 szobás családi ház igényesen felújított, hőszigetelt, gáz-központi fűtéssel +cserépkályhával, garázs, melléképülettel, ipari árammal eladó. Dombóváron II. emeletig 2 szobás, erkélyes lakás csere érdekel. Irányár: 5.300.000.-. Tel.: 0630/9819-742. Ugyanitt terménydaráló (ipari áramos) eladó.

I nga t l a n v i d é k

Sásdon nappali+4 szobás, kétszintes családi ház melléképülettel, garázzsal eladó. Irányár: 13.500.000.-. Érd.: 30/8495639. Döbrököz Öreghegyen és Újtelepen családi ház eladó. Hívjon! Megegyezünk! 74/435-025. 600 m2-es csarnok Bikalon eladó. Érd.: 06-30/355-4122, 06-72/459-239. Gyulajon 3707 m2 területen 140 m2 házzal több generáció részére eladó. Irányár: 2.950.000.-. Tel.: 30/864-7080.

Gipszkarton szerelés. Ingyenes helyszíni felmérés, árajánlat készítés. 06-20/3308008. Álla t Előnevelt csirke megrendelhető. Sárga 350.-/db, kendermagos 370.-/db, húsfehér 390.-/db. Kiszállítva. 06-20/9391-895, 0620/5494-822. Malacok eladók. Érd.: 06-30/6411-924. Vörös tojótyúk 9 hónapos eladó, 550 Ft. 06-20/271-3129, 74/200-128, Dombóvár. Előnevelt bronzpulykák eladók. 0630/314-8930.

Jármű

Eltűnt Dombóvárról, Bajcsy 19-ből egy 5 éves shit-zu fekete-fehér kan kutyus, neve: Dongó. Nagyon barátságos. 95 éves néni nagyon várja haza. Ha valaki tud róla, kérem értesítsen: 06-30/768-1852.

Ford Fiesta L-1.1 eladó. Érd.: 06-30/5914482.

Választási malacok eladók. 8 hetesek. Dombóvár, Kisfaludy u. 35.

Készpénzért autóját, teherautóját megvásároljuk, állapottól függetlenül. Házhoz megyünk! Tel.: +36-30/729-61-12.

120-180 kg közötti sertések eladók. Érd.: 06-30/2043-621. Számí tás technika

Kaposszekcsőn háromszobás, felújításra szoruló családi ház 1045 m2 telekkel eladó. Érd.: 74/676-761, 30/6179-120.

P4 számítógép monitorral 9.900.-, monitor 1.500.-, billentyűzet, egér ingyen. 0620/271-3129.

Szép kilátással Csomában 3 szobás, félig alápincézett, vegyes-gázfűtéses családi ház eladó 2236 m2-es telken, gazdálkodásra alkalmas épületekkel, gyümölcsfákkal. +36-70/209-7259.

Disznóvágási asztalt, gyalupadot, fateknőket, dunnákat vásárolok. Érd.: 0620/487-7761.

K eresek

Vegyes

Kaposszekcsőn eladó 160 m2-es, nappali+3 szobás családi ház garázzsal. Irányár: 22.000.000.-. Tel.: 06 30/8647080. Egyházaskozáron 2 szoba, konyha, fürdőszobás, gázkonvektoros+egyedi fűtéses, kertes, gyümölcsfás, csatornázott ház eladó. Irányár: 4 M Ft. Érd.: 0672/459-010, 06-72/459-572 18 óra után. Attalában kis ház új tetővel, reális áron eladó. Irányár: 2,39 MFt. 30/733-2044.

Szeretettel várunk minden volt osztálytársunkat az 50 éves általános iskolai találkozóra 2012. június 2-án 10 órára a volt Gárdonyi Géza Ált. Iskolába (1962. 8.A, osztályfőnök: Nyers Anna). Daewoo Tico 800 cm3-es eladó. Kis fogyasztású. Irányár: 250.000.-. Üzembentartói lehetséges. 06-30/5504661.

Paprika- és paradicsompalánta eladó. Sásd, Jókai u. 46. 06-72/475-233.

Társkeresés

Független hölgy ismeretsését keresi egy 61 éves, komoly kapcsolatra vágyó férfi. Tel.: 06-30/218-9525. 33 éves fiatalember keresi élete párját. Válaszokat sms-ben: 06-20/2115-135. Kiadó

Döbröközön, a templomnál családi ház kis telekkel eladó vagy kiadó. 06-20/2542944, 74/679-564. Hunyadi téren földszinti, kétszobás lakás kiadó. Kaució szükséges. Érd.: 0630/268-9356. Dombóvár központjában garázs kiadó. Érd.: 06-30/569-8660. Liget ltp-en másfél szobás, bútorozott lakás olcsón kiadó. Érd.: 06-30/332-5232. Újdombóváron kiadó központi- és gázfűtéses 1 szoba-konyha, fürdő. Kaució szükséges. Tel.: 06-30/212-8043. III. emeleti, jó állapotú, kétszobás lakás kiadó, kaució szükséges. 06-20/452-4546.

Színesfémet és ócskavasat veszek magas áron. Házhoz megyek. 06-20/805-5041. Mindenféle ócskavasat, színesfémet, roncs autót, bontásra ítélt épületeket vásárolok. 06-30/260-9545. Új kazánok eladók. Érd.: 06-20/5136799. TZ4K japán kistraktorhoz fűnyíró eladó. Ár megegyezés szerint. Tel.: 06-30/9495891.

Körbálás réti széna eladó. Érd.: 0620/458-0036. Bátaszéki cserép eladó. Érd.: 0630/4641-986. Ócskavasat, színesfémet és fémforgácsot veszek magas áron, házhoz megyek. 06-20-529-1078 Kemény tűzifa erdei köbméterben vagy kályhakészre hasogatva, telephelyen vagy házhoz szállítva, fűrészpor eladó. 0672/475-208, 06-30/9596-883. Eladó 40-es kazán garanciával, beszereléssel. Szállítás ingyenes. 06-30/3815687. 300 l-es hentesárupult eladó Tel.: 0620/9308-814. 2 zsák mészhidrát ingyen elvihető. 0630/5604-743. 6 fiókos fagyasztószekrény eladó. Érd.: 74/466-095. Május 4-én a délutáni órákban a Zrínyi utca és a Penny Market közötti útszakaszon elveszett a kulcstartóm. A megtalálónak jutalmat fizetek! 06-20/497-6862. Új, 40 kW-os vegyestüzelésű kazán papírokkal, garanciával eladó. Tel.: 30/4249840.

Kutya kennelek építése. Kennel eladó. 30/403-9496. Régiség

Magas áron vásárolok régi bútorokat, festményeket, faliórákat, porcelánokat, hagyatékot. 74/435-209. Készpénzért vásárolok mindenféle régiséget, hagyatékot, órákat, festményeket, porcelánokat, dunnákat, párnákat. Helyszínen fizetek készpénzzel. A becsérték, kiszállás ingyenes. 06-20/593-1575. Régi pénzt és gyűjteményt, kitüntetést vásárolok! Tel.: 06-30/496-5222.
2012. május 10.

HASZNÁLT FEKETE ÍRÓASZTALOK 6000–9000 Ft/db áron ELADÓK. Érd.: 20/980-7788

2012-19 Dombovari Szuperinfo  

2012-19 Dombovari Szuperinfo

2012-19 Dombovari Szuperinfo  

2012-19 Dombovari Szuperinfo

Advertisement