DOK6 Theater | seizoen '22 '23

Page 1

D OK6 THEATER | SEIZOEN 2022-2023 | JAARGANG 15 | #1

THEATERSEIZOEN

ONTSNAP UIT DE

DAGELIJKSE REALITEIT DOK6 ontmoet je oude bekenden en nieuwe vrienden. Samen mooie herinneringen maken en even ontsnappen uit de realiteit. Het is tijd om te genieten! DOK6 heeft met haar warme en sfeervolle inrichting alle ingrediënten voor Ieenndagelijkse fantastische dag of avond uit. Geniet van een theatervoorstelling of bezoek die ene film waar je al zo lang op gewacht hebt. Combineer dit met een heerlijk hapje of drankje in het restaurant en je uitje is compleet! Elke maand opnieuw staat onze agenda vol leuke en uiteenlopende activiteiten. Ontspan, geniet en beleef wat wij te bieden hebben. Wees welkom!

IN DEZE KRANT THEATERDICHTBIJ EEN BOMVOL PRO GRAMMA PUZZEL: WIN VRIJKAARTEN VO ORSTELLINGEN UIT DE REGIO INTERNATIONAAL BALLET

2022 2023

VOORDELIG NAAR HET THEATER p6

pot jij ‘3x theater voor € 33,-’ in de krant? Dan kun je heel voordelig naar de voorstelling. Ben S jij benieuwd welke voorstellingen onder deze actie vallen? Blader dan snel door de krant!

MEER DAN THEATER

ist jij al dat wij naast een professioneel theater ook een warm welkom en een unieke accommodatie zijn voor het verenigingsleven van Peel en Maas? Wij rekenen geen zaalhuur maar de opbrengsten worden via een W partageregeling gedeeld! Hierdoor blijven de kosten laag en maken wij het mogelijk om talent uit de regio een plekje te bieden op de planken van een echt theater met professionele techniek! DOK6 is gevestigd in het centrum van Panningen in Peel en Maas. Theater, servicebioscoop, een gezellig café met restaurant, foyer en een businesslounge, dat is DOK6 in eennotendop. Wij hebben alles onder één dak, iedereen is welkom en bij ons is bijna alles mogelijk. Op zoek naar een unieke locatie voor een vergadering, presentatie, jubileum, (bedrijfs)feest, bruiloft, receptie of andere bijeenkomst? Wat dacht je van een presentatie in een bioscoopzaal, een vergadering in onze businesslounge, een groot feest in de theaterzaal of een intiem feestje met een dj of bandje? Het kan allemaal! Bij ons ben je aan het juiste adres.

ONZE SPONSOREN 3X THEATER VO OR € 33,-

kaarten en informatie:

DOK6.EU DOK6 T HEATER | Raadhu i s plei n 6 | 59 81 AT Panni ngen | 0 77 3 10 10 64

www.dok6.eu I 077 310 1064 Theater


2

D OK6 THEATER | SEIZOEN 2022-2023 | JAARGANG 15 | #1

Professioneel

FEVER OF LIFE

muziek

PLAYS GOLDEN EARRING

TON CD-presentatie ENGELS NOEIT MIER WERKE! n dan opeens is het ‘klaar’. Pensioen: niks meer te doen! Alleen bij muzikanten ‘werkt’ dat net een beetje anders. Ton Engels is dan E ook drukker dan ooit!

F

ever of Life heeft sinds de oprichting in 2005 op ontelbare podia gestaan in de provincie. Inmiddels hebben de mannen bewezen de muziek uit de jaren 70 en 80 in perfectie te kunnen uitvoeren.

Zo is zijn zevende dialect-album klaar om gepresenteerd te worden. Een paar titels: ‘Kiek Dien Meadje’, ‘Noeit Mier Werke’, ‘Bonanza’, ‘Truuk Nao Kepel’.

De muzikanten laten horen en zien hun instrumenten volledig te beheersen. Met die kwaliteiten is er ook een grote schare aan fans opgebouwd die de groep op de voet volgt. Mede voor die fans heeft de band nu een verrassing. Fever of Life maakt een uitstapje naar het theater en kruipt in de huid van Golden Earring. Verwacht een voorstelling met vele Earring hits, aangevuld met wetenswaardigheden. Dit optreden wil je niet missen!

De songs ontstonden voor het merendeel in de coronaperiode. Het enige dat van tevoren vaststond: het dient een feel-good album te worden. Er is al somberte genoeg! Vrijdag 29 september is de releaseavond van zijn album in DOK6 Theater. Oe Angers?!

D O 29 SEP ‘22 | 20.15u | € 15,00

ZA 24 SEP ‘22 | 20.15u | € 19,50

muziek

PIETER JOUKE LAARS LAPPEN

cabaret

n ‘Laars Lappen’ trakteert Pieter Jouke zijn publiek weer op interessante inzichten en hilarische grappen. Volgens het INRC is “Jouke uitgegroeid tot een alternatief voor Herman Finkers en Kees Torn. Taalkunstenaars die momenteel niet op de podia te vinden zijn” en “… zijn associaties zijn geestig en vindingrijk…”. Hij linkt het onlinkbare aan elkaar en geeft bestaande ideeën een nieuwe draai. Hij sleept je uit de waan van de dag, zo de tijdgeest terug in. Hij geeft je alvast alle antwoorden. Dan zoeken we daar later de vragen wel bij. Mooie verhalen en klassieke thema’s in een besmet jasje. Maar dan leuk, absurd leuk… Thierry Schut

Tja, wat moet je nog meer weten. De titel zegt eigenlijk alles al. “Ga die man zien” aldus Dolf Jansen.

ZA 1 OKT ‘22 | 20.15u | € 19,50

Marco Bakker

NIENKE PLAS

cabaret

FREEK DE JONGE cabaret

n ‘De Schreef’ speelt Freek een roekeloze oude man die wars van wetten en Iconventies in een waanzinnig geworden wereld

heeft gekozen voor barsten om niet te hoeven buigen. Of is hij het zelf?

VR 30 SEP ‘22 | 20.15u | € 25,00

e evolutie van een vrouw is als een roos. De mooie dichte knop die uiteindelijk open bloesemt waarna D ze op haar oude dag ondersteboven en uitgedroogd aan een radiatorbuis in de hoek van iemand zijn toilet hangt. Ali Mousavi & Lisa Wals

DE SCHREEF

POSTNATALE EXPRESSIE

Nienke Plas bewandelt een bijzonder pad. Eerst was zij een kind, nu heeft zij kinderen en uiteindelijk zal ze met eentje trouwen. Spijt van deze route? Ach ‘never look back’ tenzij je wilt leven en het doel van een achteruitkijkspiegel begrijpt.

WO 5 OKT ‘22 | 20.15u | € 24,50


3

D OK6 THEATER | SEIZOEN 2022-2023 | JAARGANG 15 | #1

THE FORTUNATE SONS CCR

muziek

50 YEARS OF ROCK ‘N ROLL HISTORY

& BEYOND BY THE LSB EXPERIENCE

en avond lang muziekplezier, geïnspireerd op de songs van The Beatles, vanuit nieuwe, E verrassende en pakkende invalshoeken. Maar, zoals de titel al doet vermoeden, gaat dit theaterconcert verder. Ook solomateriaal van de Liverpoolse helden, Beatleske muziek van uiteenlopende andere artiesten onder wie Tears for Fears en Crowded House en songs van muzikanten met een link naar The Fab Four, bijvoorbeeld Eric Clapton en James Taylor komen voorbij. Virtuoos gespeeld, prachtig gezongen en afgewisseld met de verhalen erachter, waarbij de onderlinge lol van het toneel spat. De vijf leden van The LSB Experience zijn enorme Beatlesfans en spelen al jaren met veel succes op het grootste Beatlesfestival in de VS. Ook traden zij al verschillende keren op in The Cavern Club, de plek waar het ooit allemaal begon.

VR 7 OKT ‘22 | 20.15u | € 25,00

toneel AFSLAG EINDHOVEN

NAAR DE OVERKANT VAN DE NACHT n een lange, met alcohol doordrenkte nacht, probeert de 40-jarige stratenmaker Ralf zijn Ileven op de rails te krijgen, of juist te laten ontsporen. Hij komt uit het westen, maar viert carnaval in Venlo. Voor het eerst sinds vijf jaar is hij weg van huis, weg van de intensieve zorg voor het gezin van zijn vriendin Sara. Wat leert hij in die vloeibare nacht van saamhorigheid, van warmte en vrolijke dwaasheid? Zwalkend in een heerlijke roes beziet hij zijn leven en hoe hij zichzelf is kwijtgeraakt. Het is een eenzame onderdompeling in een overrompelend feest in de hoop gelouterd weer boven water te komen. Afslag Eindhoven komt met een ontroerende en pakkende voorstelling, die de diepere laag van carnaval blootlegt: een fysiek bezinningsritueel. ‘Naar de overkant van de nacht’ is een monoloog geschreven door Frans Pollux, gebaseerd op de gelijknamige roman van Jan van Mersbergen (bekroond met de BNG Nieuwe Literatuurprijs 2011).

Z A 8 OK T ‘ 2 2 | 2 0.1 5u | € 2 0,00

muziek

naam heeft staan. Klassiekers die de tand des tijds moeiteloos hebben doorstaan en bij vele generaties in het muziekgeheugen gegrift staan. Toch is het in 2022 alweer 50 jaar geleden dat aan het korte maar hevige bestaan van CCR een einde kwam. Dit jubileum is voor ‘The Fortunate Sons’ de aanleiding geweest om in de voorstelling ‘CCR: 50 years of rock ’n roll history’ een halve eeuw terug in de tijd te gaan voor het complete verhaal van CCR. Het verhaal van John Fogerty en zijn schoolvrienden uit El Cerrito, Californië, die eind jaren ’60 uitgroeiden tot één van de meest succesvolle bands uit de Amerikaanse muziekgeschiedenis. Ga mee naar de hoogtijdagen van de popmuziek met de grootste hits van CCR. Een feest der herkenning voor jong en oud!

VR 21 OKT ‘22 | 20.15u | € 24,50

TONEELGROEP MAASTRICHT toneel

SCHULD

ZA 22 OKT ‘22 | 20.15u | € 22,50

n ‘Schuld’ vertelt een vierkoppig, ijzersterk ensemble van actrices het verhaal van een jonge Jezidische vrouw, die met een plotse ontmoeting I geconfronteerd wordt met haar verleden. In een vurige tekst van Timen Jan Veenstra en met de spannende livemuziek van multitalent Sam Gysel debuteert Jouman Fattal als regisseur bij Toneelgroep Maastricht. In de Nederlandse kunst kennen we het narratief van de daders vrij goed. We zijn gefocust op Nederlandse IS-strijders die naar Syrië afreizen en willen hen begrijpen, weten hoe iemand tot zoiets in staat is. Dat narratief heeft meer dan genoeg ruimte gehad. ‘Schuld’ legt de focus op de slachtoffers. De Jezidi’s zijn een vaak vergeten volk uit het Midden-Oosten die al sinds 2014 de grootste slachtoffers zijn van IS en waarvan grote getalen ook hier in Nederland wonen. Hun verhaal is nooit verteld. Geïnspireerd op de boeken ‘Het vergeten volk’ en ‘Ik zal de laatste zijn’ en door het legendarische stuk ‘Branden; van Wajdi Mouawad, vertelt dit stuk het op waarheid gebaseerde verhaal van Aryen; een Jezidische vrouw die na haar ontsnapping van IS hier in Nederland een nieuw leven heeft opgebouwd. Maar dan maakt een absurde ontmoeting met haar verkrachter in de Albert Heijn alles los en dwingt haar tot handelen. Hoe loopt zo iemand hier gewoon vrij rond? Wanneer niemand haar gelooft is ze genoodzaakt het lot in eigen handen te nemen. Is wraak hier gerechtvaardigd om geweld te stoppen? Of stopt het geweld bij jezelf? ‘Schuld’ is een mix van waargebeurde verhalen en de verbeeldingskracht van de makers. Het kleurrijke ensemble neemt de kijker mee in een verstikkende en confronterende vertelling over oorlog, vrijheid en wat schuld betekent in een wereld die geen schuld bekent.

ANDRIES TUNRU IN THEORIE cabaret

Super Formosa Photography

BEATLES

Ger Adrichem

ad moon Rising’, ‘Proud Mary’ en ‘Who’ll stop the Rain’. Dit is zomaar een greep uit de lange rij onverwoestbare ‘B klassiekers die Creedence Clearwater Revival (CCR) op haar

NL

zijn tweede programma haalt Andries Tunru, winnaar van onder andere Persoonlijkheidsprijs van Cameretten, zijn psychologiediploma onder Ihetden stof vandaan. Met zichzelf als welwillend onderzoeksobject neemt hij het mens-zijn stevig onder de loep. Met slimme grappen, een aanstekelijke energie en vlijmscherpe improvisaties ontleedt hij opgewekt zijn, en daarmee onze binnenwereld. Want waarom is half-vijf-in-de-kroeg-Andries zo anders dan Kerst-bij-de-schoonouders-Andries? Is het wel zo onlogisch om racistisch te zijn? En wat doet het mentaal met je als je, om maar wat te noemen, de finale van ‘De Slimste Mens’ verliest van Snollebollekes? Van verliefd zijn tot verlegen, van hunnie tot wij: wie weet wat we tegenkomen! In ieder geval de ingrediënten die je van Andries gewend bent: snelle stand-up, vette verhalen en prachtige liedjes.

VR 28 OKT ‘22 | 20.15u | € 19,50

NESIM EL AHMADI

Taboe!

Paul Beekhuis

ouTuber en presentator Nesim El Ahmadi gaat het theater in met zijn eerste cabaretvoorstelling ‘Taboe!’ In zijn eerste voorstelling bespreekt Y Nesim taboes en verhalen die voor hem belangrijk zijn. Hoe is het om de zoon van een vluchteling te zijn? De zoektocht naar zijn geloof, op jonge leeftijd trouwen met een christelijke vrouw en zelf moslim zijn. Een haartransplantatie op je 23e, de ontvoering van je vrouw of hoe het is om vast te zitten in een cel. Nesim el Ahmadi (1993) is voornamelijk bekend van het YouTube kanaal Supergaande en zijn eigen YouTube kanaal. Op televisie was hij te zien in twee seizoenen van Rambam, heeft hij een aantal jaar voor BNN gewerkt als presentator en presenteerde hij het onlineprogramma Platenbazen van Radio 538 en bij RTL Concentrate.

D O 3 NOV ‘22 | 20.15u | € 19,50

cabaret


D OK6 THEATER | SEIZOEN 2022-2023 | JAARGANG 15 | #1

THE DUTCH EAGLES NEW

lex Ploeg werd al door de A Volkskrant gekozen

HORIZON

en fantastische avond vol tijdloze muziek met de Eagles van de lage E landen. ‘New Horizon’ is de nieuwe show Daniel Maissan en Chris Pedis

van The Dutch Eagles. Met weergaloze gitaarsolo’s en meerstemmige zang zijn de hits en vergeten parels van toen weer helemaal van nu. Verken samen met The Dutch Eagles een nieuwe horizon van de Amerikaanse country rock.

Zes bevlogen muzikanten voeren je mee op een onvergetelijke muzikale roadtrip door de 70’s. Al vijftien jaar brengen zij hun passie voor deze muziek naar je toe en dat zij niet stilstaan bewijzen ze wederom met ‘New Horizon’. Of het gaat om ‘Lyin’ Eyes’ of ‘Life In The Fast Lane’, of juist een onverwachte muzikale verrassing: The Dutch Eagles geven steevast een eigen gezicht aan de oneindige bron van klassiekers uit de jaren zeventig. Dat brengen ze met verve, zoals je van ze gewend bent. Beleef het zelf in ‘New Horizon’ van The Dutch Eagles.

VR 4 NOV ‘22 | 20.15u | € 29,50

muziek

NASHVILLE’S COUNTRY CAFÉ

n Nashville’s Country Café staan we stil bij de grootste hits die dit genre heeft voortgebracht. IDolly Parton, Carrie Underwood, Shania Twain, Miranda Lambert, Vince Gill, Rascal Flatts, Kelsea Ballerini en Lady Antebellum zijn oude alsook nieuwe countrysterren die grote successen scoren. Met maar liefst drie zangeressen wordt het publiek meegenomen in een avond vol mooiste songs uit de rijke historie van de Country en Western. Jordyn Mallory, Pam Macbeth en Jack brengen ieder afzonderlijk hun rijke repertoire.

PLOEG

cabaret

ZA 19 NOV ‘22 | 20.15u | € 22,50

OPVLIEGERS GIRLS ON FIRE!

show

e Opvliegers zijn terug! Na het overdonderende succes van de theatervoorstellingen ‘Opvliegers’ komen de vriendinnen Antje Monteiro, Joanne Telesford en Hilke D Bierman met het leukste feel-good concert van het seizoen: ‘Opvliegers Girls on Fire!’. Een show vol bekende hits die élke vrouw kan meezingen zoals ‘I’m Every Woman’, ‘Respect’, ‘Girls Just Wanna Have Fun’ en ‘Telkens weer’, afgewisseld met hun zeer herkenbare, persoonlijke, ontroerende en hilarische verhalen. Want hoe 50 zijn deze vrouwen eigenlijk? Hoe houden deze carrièremoeders het vol in ‘a men’s world’? Hoelang kan Antje nog ontkennen dat ze in de overgang zit? Wat maakt Joanne zo’n hippe oma en is het waar dat Hilke worstelt met haar corrigerend ondergoed? Nooit gaven deze drie dames zich zo bloot. Dus heb je zin om mee te zingen, mee te dansen, maar zeker ook om te lachen? Kom dan met je vriendinnen (en beste vriend) naar ‘Opvliegers Girls on Fire!’. Hét vriendinnen uitje van het jaar. 50+ and still on fire! (soms iets te veel, zet open dat raam!)

D O 24 NOV ‘22 | 20.15u | € 27,50

D O 10 NOV ‘22 | 20.15u | € 24,50

Nicolette Verbeek

Willem van Walderveen

muziek

Desperado music productions

THE GREATEST COUNTRY STARS

ALEX EGO

tot hét Comedytalent, door NRC als één van de meest veelbelovende cabaretiers van het decennium en zijn debuut ‘Ultimatum’ werd genomineerd voor de Neerlands Hoop. Nu is hij terug met ‘EGO’. Harde grappen, persoonlijke verhalen en meeslepende liedjes komen in hoog tempo op je af. Alex fileert zichzelf en de wereld op ongekend hilarische wijze. Dat moet je gezien hebben!

Mark David

4

ROB SCHEEPERS BEKANT

THE 70’S UNPLUGGED

ob Scheepers is terug! In zijn nieuwe voorstelling ‘Bekant’ haalt Rob bewust alle R glans af van dat wat het mooier maakt dan het in

cabaret

SONGS FOR THE ROAD

e mooiste popsongs uit de seventies over weggaan en thuiskomen, over dromen, en desillusies. D illusies

Van Eagles tot Fleetwood Mac, van James Taylor tot John Denver, van Joni Mitchell tot Linda Ronstadt en vele anderen. Een avond genieten voor de liefhebbers van pure popmuziek!

VR 18 NOV ‘22 | 20.15u | € 24,50

muziek

Nicole Minneboo

Hoeveel popartiesten hebben hier niet over gezongen? Het leven van het onderweg zijn is voor veel van hen altijd een belangrijke inspiratiebron geweest voor het maken van prachtige, tijdloze popsongs. The 70’s Unplugged heeft de pareltjes weten te vinden en de band vertolkt de liedjes op z’n eigen ambachtelijke en doorleefde manier.

werkelijkheid is. Kanten gordijntjes voor het raam? Meteen een stuk gezelliger. Kanten lingerie? Meteen een stuk spannender. Een potsierlijke kanten kraag om de nek? De status druipt er direct van af. Maar is dat terecht? Verhult kant niet de onderliggende lelijkheid? Is kant niet het welbekende laagje chroom op een pakketje schroot? In ‘Bekant’ rekent Rob genadeloos af met een praalwereld vol influencers. Met Gucci zonnebrillen en Louis Vuitton poepzakjes. Met alle uiterlijke opsmuk die het innerlijke verdriet moet verbergen. Waarom willen we alles toch maar steeds mooier maken dan het is? Is het niet veel interessanter om de werkelijkheid te zien? En laat dát nu het kenmerk zijn van kant… je kunt er vrij gemakkelijk doorheen kijken.

ZA 26 NOV ‘22 | 20.15u | € 20,50


D OK6 THEATER | SEIZOEN 2022-2023 | JAARGANG 15 | #1

cabaret DE GESTAMPTE MEISJES

HUUB STAPEL ALLEEN FAMILIE uub Stapel is terug. De man die Mars en Venus genadeloos langs de meetlat H van het leven legde, en het huwelijk tot op het bot ontleedde, wijdt zich nu aan een nog groter onderwerp: familie. Want wie is er niet groot mee geworden? Familie is overal. En dan is er ook nog schoonfamilie, stieffamilie, pleegfamilie, adoptiefamilie, oranjefamilie en de grootste familie van Nederland. Geen ruzie gaat zo diep als familieruzie. En tegelijk is het de enige band waar je je nooit van ontdoen kunt. Een huwelijk kun je ontbinden. Een vriendschap kun je beëindigen. Maar familie blijft altijd. Huub Stapel leidt je, persoonlijker dan ooit, langs feesten der herkenning en verborgen verledens. Een hilarische, ontroerende en meeslepende voorstelling over die ene noemer waaronder wij allemaal vallen: familie.

THE LADIES OF THE 50’S & 60’S

Niets blijkt goed genoeg, dus vergeet al die goeroes, stop met het lezen van zelfhulpboeken en laat die ted-talk-experts maar kletsen. Echter dan dit krijg je het niet. De Gestampte Meisjes laten je de waarheid zien: de worstelende, hijgende, eerzuchtige mens in al zijn glorie.

Martin Dijkstra

VR 2 DEC ‘22 | 20.15u | € 24,50

D O 15 DEC ‘22 | 20.15u | € 19,50

EVI HANSSEN

SINDS IK NIET MEER DRINK inds ik niet meer drink… zie ik er beter uit dan ooit, ervaar ik soberschaamte, promoot ik toch nog alcohol, tel ik andermans glazen, kan ik beter dansen, S is slecht nieuws echt slecht nieuws. Wat zou jij hier invullen na 500 dagen zonder alcohol? De Vlaamse Evi Hanssen is gestopt met drinken en beschrijft openhartig haar ervaringen in het boek ‘Sinds ik niet meer drink’. Na 20.000 verkochte exemplaren en een overvloed aan lezersreacties kon het niet uitblijven dat Evi met dit verhaal ook het theater in zou gaan. Met de nodige dosis humor zoekt Evi uit wie ze precies is zonder dat gezellige glas in de hand. Honderduit vertelt ze over de vele beproevingen die ze op haar pad tegenkomt.

DEF

AMERICANS JOHNNY CASH GOD, LOVE & MURDER

Gijs Spierings

Bijgestaan door The Bendellas, drie fantastisch dansende zangeressen, laten zij zien dat de opkomende jeugdcultuur ook veel betekende voor de rol van meisjes en vrouwen. Zoals The Raelettes die Ray Charles de deur wijzen, Tina Turner die een megahit scoort zonder Ike en Nancy Sinatra die de benen neemt met haar lange laarzen. Muziek, dans en popcultuur uit de 50’s en 60’s; een feest van herkenning voor jong en oud!

cabaret

D O 8 DEC ‘22 | 20.15u | € 20,00

ijdens hun vorige show lieten The Bentleys zien en horen hoe de rock-‘n-roll T van Amerika naar Engeland reisde, en terug. Maar waar waren eigenlijk de meisjes in dat verhaal? In de nieuwe muziekvoorstelling brengen The Bentleys een ode aan The Ladies of the 50’s & 60’s; met swingende dansnummers, maar ook met liefde en romantiek.

zijn allemaal herkenbare symptomen die zich manifesteren rond Sinterklaas en Kerst. En die treffen niet eens alleen overgevoelige kinderen; ook een nuchter zieltje kan behoorlijk op tilt slaan. Hoe blijft de feestmaand feestelijk? Hoe houden we het vrolijk? Deze voorstelling dus. Over kersmarkten bezoeken, André Hazes, goede voornemens, All You Need Is Love, kersthits, Zwarte Piet-discussies, bunkeren, de Top-2000 en heerlijke Sinterklaasconferences. En natuurlijk mag het kerstverhaal, het tweeduizend jaar oude mirakel dat door tonprater Andy Marcelissen in een modern jasje is gestoken, niet ontbreken.

komen je inspireren en intimideren. Niemand kan meer om ze heen. De Gestampte Meisjes zijn op zoek gegaan naar de beste versie van zichzelf. Wat is een gelukkig leven? Hoe behaal ik al mijn dromen en doelen? Wanneer ben ik ooit tevreden?

WO 30 NOV ‘22 | 20.15u | € 26,50

THE BENTLEYS muziek & THE BENDELLAS

HIJ KOMT, HIJ KOMT AANDVOORSTELLING ESTMslapen, FElecht weinig eetlust, buikpijn, hoofdpijn, plotselinge koortsaanvallen, S overspannen of superdruk gedrag; het

e tijd van twijfel is voorbij. De Gestampte Meisjes hebben getraind en zijn hun beste D zelf geworden: glorieus en meedogenloos. Ze

Dennis van Tergouw

toneel

Mark Engelen

LEXT NEVEL

ANDY MARCELISSEN

muziek

e thematiek in de muziek van Countryheld Johnny Cash is niet bepaald D zoetsappig of licht te noemen. Met name de thema’s ‘God, Love & Murder’ worden vaak zo breed uitgemeten in de muziek van ‘The Man In Black’ dat er een serie verzamelplaten van kon worden samengesteld in zijn American Recordings periode. Sombere murder ballads, godvrezende traditionals, tranentrekkers over stervende cowboys en mannen die alle hoop zijn verloren, worden keurig in balans gebracht met springerige Johnny & June liefdesduetten en uitbundige gospels die hun oorsprong vonden op de katoenvelden van het zuiden van de VS. Volg samen met ‘Def Americans Johnny Cash tribute’ de grootmeester in zijn voetsporen door het muzikaal landschap doorspekt van tradities, nergens zo somber en prachtig tegelijk als bij ‘The Man In Black’.

VR 9 DEC ‘22 | 20.15u | € 24,50

Jij als bezoeker wordt meegenomen in dit verhaal. Op welke vooroordelen betrap jij jezelf? Vind jij mensen saai die niet meer drinken, of vertel je jezelf ook dat je beter slaapt met een slaapmutsje op? Hilarische anekdotes wisselen elkaar af met wetenschappelijke en historische inzichten, waardoor je als bezoeker wordt meegenomen in de zoektocht van Evi over wie zij is sinds zij niet meer drinkt. Een voorstelling voor eenieder die van een drankje houdt of juist niets daarvan moet hebben, maar vooral inspiratie zoekt om zijn of haar leven op de juiste manier in te richten ‘Sinds ik niet meer drink’ geeft een humoristische kijk over de invloed van het gebruik van drank. De voorstelling is zeker geen pleidooi tegen alcohol of het gebruik daarvan. Sterker nog, je mag je drankje juist meenemen de zaal in. Wat kan jij zeggen over jezelf na het bijwonen van ‘Sinds ik niet meer drink’?

Geert van de Velde

Try-out

5

VR 16 DEC ‘22 | 20.15u | € 22,50

theatercollege

DE CABARET CLUB at bekt dat lekker, nietwaar? De Cabaret Club! Ga genieten van een W superleuke en te gekke line-up show. Getalenteerde cabaretiers bieden jou een theaterbeleving die je niet snel zult vergeten. Op deze avond zie jij drie verschillende cabaretiers voor de prijs van één. De uitgelezen kans om kennis te maken met nieuw talent en oude rotten. Kom jij naar de club? De Cabaret Club? cabaret

ZA 17 DEC ‘22 | 20.15u | € 24,50


6

D OK6 THEATER | SEIZOEN 2022-2023 | JAARGANG 15 | #1

Heb jij ‘3x theater voor € 33,-’ al gespot? Voor slechts € 33,- kun je drie voorstellingen naar keuze bezoeken in ons theater. Je kunt hierbij kiezen uit een aantal geselecteerde voorstellingen.

Maak op een voordelige manier kennis met talent in de theaterwereld! Meer informatie en actievoorwaarden: www.dok6.eu/theater

LAKSHMI

ODESSA FESTIVAL BALLET dans DE NOTENKRAKER

DROOM

AKSHMI’s muziek is een verrassende combinatie van fluisterzachte luisterliedjes L en gruizige elektronica, aangevuld met

VR 30 DEC ‘22 | 20.15u | € 34,50

krassende gitaren en kwetsbare strijkers. Zelf noemt LAKSHMI het pop-noir. Als maker staat ze bekend als degene die haar eigen wereld op een ijzersterke manier visueel weet te vertalen.

NEIL DIAMOND MEMORIES A LEGEND IN CONCERT evende legende, icoon en ’s werelds bekendste en meest succesvolle singerL songwriter, Neil Diamond kan terugkijken op

een zeer succesvolle carrière van ruim 50 jaar. De Neil Diamond Memories band eert het rijke oeuvre van de man die wereldwijd meer dan 130 miljoen albums heeft verkocht. Dé Nederlandse Neil Diamond zanger van dit moment, Marcel Mulders, neemt je samen met zijn 11-koppige band mee naar de glorietijd van de wereldster. Tijdens de theatershow blikt Marcel terug op het leven van Neil Diamond en vertelt over Neils fantastische carrière met leuke anekdotes. Deze liveband slaagt erin de sfeer van de legendarische concerten ‘Hot August Night’ en ‘Love at the Greek’ te doen herleven. Geniet van een fantastische show met passie, emotie, mooie herinneringen en muziek waarbij het publiek zeker gezellig mag meezingen. Nummers als ‘Sweet Caroline’, ‘Red Red Wine’, ‘I Am…I Said’, ‘Cracklin’ Rosie’ en vele andere hits passeren de revue. Kortom, een overweldigende muzikale en visuele show met de mooiste hits, videobeelden en anekdotes vol met passie, emotie en herinneringen. Als liefhebber D O 12 JAN ‘23 | 20.15u | € 26,50 wil je deze show niet missen!

De ultieme feel good kerstvoorstelling voor de hele familie. Onvergetelijk klassiek ballet uit Odessa, van één van de oudste ballethuizen van Europa. Uit Oekraïne, het land dat moedig tegen een brute bezetter voor zijn vrijheid vecht.

KIDS € 22,50

MARTIJN KARDOL DE SITUATIE

VR 13 JAN ‘23 | 20.15u | € 18,50

cabaret

ames en heren, we zitten met een situatie. En situaties moeten worden opgelost. Is er D iemand in de zaal die zich geroepen voelt om de situatie aan te pakken? Wat is eigenlijk die hele situatie waar we het over hebben? En wie is er verantwoordelijk voor? Is er iemand die dit kan oplossen? Of moet ik het doen? En hoe dan? Martijn Kardol werd met zijn programma ‘Bang’ genomineerd voor Neerlands Hoop. ‘De Situatie’ is na ‘Welkom’ zijn derde cabaretprogramma en gaat over het bezweren van een crisis in je leven. In zijn geheel eigen stijl haalt Martijn allerlei herkenbare en hilarische situaties aan. Want of het nu gaat om het leren omgaan met een pandemie en een dreigende klimaatcrisis of het samen met je vriendin moeten beslissen wat er wordt gekeken op Netflix, iedere crisis heeft zijn impact.

Aisha Zeijpveld

muziek

verandert in de prins van haar dromen. Het fantasierijke verhaal brengt Klara langs een strijd tussen tinnen soldaatjes met de Muizenkoning, dansende sneeuwvlokjes en een kleurrijk snoepgoedland. Een fantasieland waar de vrolijke, internationale bevolking met onder meer dansende speculaaspoppen op geweldige muziek vreedzaam met elkaar dansen.

Mike Pasarella

Wat gebeurt er als je onderbewustzijn je overneemt en alle verlangens en dromen naar de oppervlakte drijven? Durf je al je dromen te volgen of ben je bang voor nachtmerries? In ‘Droom’ duikt LAKSHMI met haar muzikanten het onderbewustzijn in en creëert een wereld van muziek en film over dromen, nachtmerries en alles ertussenin. De wereld tussen slaap en wakker waar ze eigen pop-noir nummers spelen die variëren van liefelijke kleine liedjes tot groots en duister, net als het leven zelf. Ondanks haar jonge carrière, LAKSHMI debuteerde in 2017 met het naar haar zelf getitelde debuutalbum, heeft ze al twee theatertours op haar naam staan. In 2021 brak ze bij het grote publiek door met haar deelname aan het TV-programma ‘Wie is de Mol?’ Dat jaar bracht ze ook nieuwe singles uit in aanloop naar haar derde album, waaronder ‘Empty’. Met een videoclip waarin ze muziek medewerking kreeg van topontwerpers zoals Ronald van der Kemp en was het nummer te VR 23 DEC ‘22 | 20.15u | € 25,00 horen in de CBS-serie ‘Charmed’.

e magische avond voor Kerst. Alles blijkt anders dan op het eerste gezicht lijkt in dit wereldberoemde sprookje. Het meisje Klara mijmert over D liefde en geluk, en over haar lievelingspop ‘De Notenkraker’ die na twaalven


7

D OK6 THEATER | SEIZOEN 2022-2023 | JAARGANG 15 | #1

DANA WINNER

toneel

MISS YOU MOST

WO 1 FEB ‘23 | 20.15u | € 32,50

Try-out

muziek

et meer dan 3.500.000 verkochte albums over de hele wereld is Dana Winner ongetwijfeld één van de allergrootste zangeressen in M Benelux. Daarnaast hebben zich wereldwijd meer dan 145.000

HUISVROUWEN

Laat je meevoeren door de weergaloze stem van Dana Winner.

BESTAAN NIET

cabaret

et leven is soms net een vuilniszak, er kan altijd nog wat bij.” Of je nou ziek, verliefd, “H vrolijk of verdrietig bent, de was wacht nooit. Net

MARCO LOPES

PARAAT

als de rest van het huishouden trouwens. En dat terwijl je natuurlijk gewoon wil léven. In de herkenbare en humoristische voorstelling Huisvrouwen Bestaan Niet’ maken we kennis met drie vrouwen die totaal verschillend omgaan met de combinatie relatie, werk, kinderen, vrienden en familie en elkaar proberen te overtuigen van hun manier.

‘Huisvrouwen Bestaan Niet’ is familie van de gelijknamige bioscoophit die de best bezochte film van het jaar was en een nominatie voor een Gouden Kalf ontving.

WO 25 JAN ‘23 | 20.15u | € 26,50

muziek NICO DIJKSHOORN & THE HANK FIVE DIJKSHOORN DURFT n zijn nieuwe theatershow ‘Dijkshoorn Durft’ gaat Nico op zoek naar alles wat hem gelukkig Imaakt. Een flard J.J. Cale uit het openstaande raam van die hele lieve buurvrouw. Een linkerschoen langs de snelweg en dat je een kilometer verder de rechter ziet liggen. Die ene zin van Bob Dylan. Twee stokstaartjes. Een juichende recensie uit 1958. Dijkshoorn durft. Eindelijk. Geen bijtende ironie, geen politiek. Niets om zich achter te verschuilen. Muziek, liefde, geluk. Een avond lang.

D O 26 JAN ‘23 | 20.15u | € 24,50

at kan er misgaan als je iets goeds wilt doen voor een ander? Een heleboel! Marco Lopes, de harigste cabaretier van dit moment, staat W klaar voor zijn derde voorstelling ‘Paraat’. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, echt waar!

Mark David

Gijsje (29), wiens smetvrees symbool staat voor haar angst voor zo’n beetje het hele leven. (Mam, hoe lang gebruik jij dit doekje al?) Halfzus Marjolein (39) die alles neemt zoals het komt, ook als het niet komt. (Bij ons kakken de kinderen met een bord nasi op schoot.) En moeder Loes (59) die met haar extravagante levensstijl misschien nog wel het meest midden in het leven staat. Over een ding zijn ze het eens: ‘Huisvrouwen Bestaan Niet’ (meer). Al lijkt het huishouden soms wel erg op het leven: “net als je het aan de ene kant op orde hebt, is het aan de andere kant alweer een zooitje.

Dirk Alexander

Begeleid door vier muzikanten trekt zij in seizoen 2022-2023 langs de Nederlandse theaters met de show ‘Miss You Most’. Een intiem concert waarin je Dana Winner puur en van dichtbij kunt beleven. Met gloednieuwe nummers en haar grootste hits, waaronder ‘Westenwind’ en ‘One Moment In Time’, viert Dana de liefde voor muziek.

Try-out

D O 2 FEB ‘23 | 20.15u | € 18,50

Marco neemt je mee naar het moment dat hij voor iemand klaarstond. Was dat nou wel zo’n goed idee? Had hij dit wel moeten doen? Wat vindt hij er eigenlijk echt van? En hoe zeg je dat soort dingen? Wat zijn de consequenties van het aangeven van je grenzen? En wat levert het op? Een avond vol vragen, verrassingen en verhalen over ouder worden, voor jezelf opkomen, jezelf laten zien en horen. Marco is er eindelijk klaar voor. Hoopt hij.

STEFANO KEIZERS

D O 9 FEB ‘23 | 20.15u | € 22,50

HANS TEEUWEN

ijn trilogie aan voorstellingen werd lovend ontvangen door de pers. Hij is veel op tv en werd de publiekslieveling van de Z kijkcijferhit ‘Het Perfecte Plaatje’. Niemand lijkt meer om Stefano heen te kunnen. En dat komt goed uit. Want hij komt terug in de theaters met zijn derde voorstelling: ‘Hans Teeuwen’. In zijn eerste voorstelling schonk Stefano zijn lichaam aan het publiek. In de tweede zijn ziel, zijn eer. Nu is de rest aan de beurt. Hierna ben je van hem af.

cabaret

Ermin de Koning

Willem van Walderveen

liefhebbers geabonneerd op haar YouTube-kanaal. Hier is de Vlaamse muziekcoryfee inmiddels 55.000.000 keer bekeken.

DANIËLLE SCHEL OK

ltijd en overal bereikbaar en toch zijn we de eenzaamste samenleving in de geschiedenis van de mensheid. Gelukkig is er genoeg afleiding. Waar A hadden we het over? O ja, ‘OK’. Een voorstelling over verbinding. Hartje. Profiel wordt bijgewerkt.

Herman Klaassen

In 2017 won Daniëlle de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival en werd daarmee ‘een dame om in de gaten te houden.’ In 2019 ging haar eerste avondvullende voorstelling ‘PATROON’ in première en nu is ze terug in het theater met haar nieuwe voorstelling getiteld ‘OK’. Voor ‘OK’ kreeg Daniëlle in 2020 op voordracht van de VSCD jury van de cabaretprijzen het ‘Stijgend Applaus Stipendium’ toegekend, een aanmoedigingsprijs voor jonge cabaretiers. “In OK zoekt Daniëlle de tragiek van de mens ditmaal in het spanningsveld tussen enerzijds onze behoefte aan contact en anderzijds de voortschrijdende technologie, die vaak gericht is op het bevredigen van individuele verlangens. Het resultaat is “A new way of being alone together”, zoals ze de Amerikaanse hoogleraar Sherry Turkle citeert. Een actueel thema, dat door de gebeurtenissen van de afgelopen maanden zelfs alleen maar relevanter is geworden” - Juryrapport SAS

VR 10 FEB ‘23 | 20.15u | € 19,50

cabaret


D OK6 THEATER | SEIZOEN 2022-2023 | JAARGANG 15 | #1

2000 UNPLUGGED

cabaret

THE WIENERS

PLAY CLASSIC ROCK’N’ROLL STARS ock ‘n roll band The Wieners is bekend van de zeer succesvolle R ‘tributes to’ The Everly Brothers en

N 00 B SPEELT N OO B et duo n00b (Laura Bakker en Isabelle Kafando) won vorig jaar het H Amsterdams Kleinkunst Festival en ze namen daarmee de publieksprijs en de Wim Sonneveld prijs in ontvangst. Nu duiken de dames het theater in met hun allereerste avondvullende voorstelling. ‘n00b speelt n00b’ gaat over het zijn van een n00b. Een nieuweling, een beginneling, een groentje, een nobody. Schakelend van de ene naar de andere scène laat n00b je zien hoe weird en lachwekkend de realiteit soms is. Humor in een modern jasje. Losers waar je een hart voor krijgt. Met muziek welke je mee kan zingen en achterovergeslagen naar kan kijken. De avond waar je met je onzekere zusje, de boys van Albufeira en met de minnaar van je vader naartoe wilt. Cabaret voor en door de n00bs van deze wereld, een ode aan de eenling en een hartverwarmende trip.

WO 8 MRT ‘23 | 20.15u | € 19,50

VR 10 MRT ‘23 | 20.15u | € 22,50

NATIONAL BALLET SWAN LAKE

MARTINE SANDIFORT

Anoek van Nunen

asper zit propvol grootse plannen, sterke grappen, vage herinneringen, dubieuze Jargumenten, scherpe bespiegelingen, slap

Manon van der Zwaal

en onweerstaanbare combinatie van drama en tragedie afgezet tegen de strijd tussen goed en kwaad. The Ukrainian National Ballet of Odessa brengt een E inspirerende versie van ‘Swan Lake’, het Zwanenmeer. Over de romantische liefde tussen prins Siegfried en prinses Odette, koningin van de zwanen. Het is een van de beroemdste en meest geliefde werken. ‘Swan Lake’ is gebaseerd op de magische en mystieke uitvoering van Tsjaikovski. De werkelijk prachtige kostuums, decors en decoraties nemen je mee naar de danszaal van het paleis tot aan de waterkant van het meer.

DOOR ENIGE KENNIS

cabaret

muziek

THE UKRAINIAN

muziek

NIET GEHINDERD

D O 9 MRT ‘23 | 20.15u | € 19,00

Een eerbetoon aan de country- en rock ’n roll- pioniers, de Classic Rock ’n Roll Stars!

ZA 18 MRT ‘23 | 20.15u | € 24,50

JASPER VAN NAMASTEETJES cabaret DER VEEN

geouwehoer en prachtige verhalen. Aan de ene kant wil hij zijn ongezouten mening geven, actie ondernemen en iets veranderen. Aan de andere kant loopt zijn brein, langzaam maar zeker, steeds verder vol met triviale kennis en nuancerende informatie. Dus moet hij kiezen: alles kapot redeneren en tot niks komen. Of simpelweg het podium oplopen en weer beginnen met praten, niet gehinderd door enige kennis.

Prachtige, authentieke vertolkingen van tijdloze liedjes die iedereen nog kent. The Wieners voorzien de muziek van interessante, soms komische en soms ontroerende anekdotes over deze eerste pophelden, waarvan de meesten op tragische wijze aan hun eind kwamen.

Hi Ho Silver

N00B

Buddy Holly. In plaats van een heleboel nummers van één artiest, spelen ze nu van een heleboel artiesten één nummer: Elvis Presley, Johnny Cash, The Everly Brothers, Eddie Cochran, Roy Orbison.

toetsen en percussie, brengt dé muziek die ons allen verbindt in een sfeervolle ambiance. Het is tevens een mooie gelegenheid om wat meer te weten te komen over Top2000 artiesten, hun verhaal en over de noteringen in dé lijst der lijsten. Geniet van veelal Engelstalige liedjes en een aantal Nederlandstalige liedjes van grote hits en meezingers. De muzikanten hebben speciale en verrassende muzikale uitvoeringen uitgewerkt en zingen meerstemmig. Een muzikale reis met nummers van onder anderen Nirvana tot De Dijk, van Elvis tot Prince, van Danny Vera tot U2 of en van The Eagles tot Coldplay. Laat je verrassen en geniet van de heerlijke sfeer tijdens deze avond.

Dave van Hout

Mark Engelen

000 UNPLUGGED neemt je mee naar de sferen van de MTV Unplugged Sessions en 2 de Top2000. Deze viermans-formatie op gitaar,

en jij op zoek naar geluk, rust en balans in je leven? Wil je eindelijk weer eens B zorgeloos van het leven genieten? Dan moet je niet bij Martine Sandifort zijn! Met haar online-trainingen ‘creëer je eigen crisis!’, ‘het is wat het is!’ en ‘ben je er nou nóg niet overheen?’ heeft Martine Sandifort het afgelopen jaar al duizenden mensen naar de klote gecoacht! En met succes! Nieuwgierig? Kom ook naar Namasteetjes en laat Martine Sandifort jouw goeroe-coach zijn! Wat krijg je? Allerhande tips, tricks en gasten, bepaalde oefeningen, een geliefde meditatie gegeven door haar hond Fiebie en natuurlijk haar wereldhits ‘Namasté’, ‘Koffiebekerrrrr’ en ‘Ik wil wel dood maar het lukt me maar niet!’. Aarzel niet en gun jezelf ‘Namasteetjes’, een life-changing-experience-event! En daarna zal ook jouw leven compleet veranderd zijn. Of niet.

D O 16 MRT ‘23 | 20.15u | € 21,50

Olga Kifyak is de nummer één solist van The Ukrainian National Ballet of Odessa. Zij heeft internationaal meerdere publieke en dans professionele awards gewonnen en wordt geroemd om haar ongelooflijk voetenwerk en gracieuze bewegingen. The Ukrainian National Ballet of Odessa tourt sinds 2006 internationaal met diverse succesvolle producties. Het ballet staat onder artistiek leiding van Aleksandra Fedorina, die meermaals is onderscheiden voor haar bijdrage aan de ontwikkeling van het nationaal ballet van Oekraïne.

ZO 26 MRT ‘23 | 20.15u | € 29,50

CHRISTEL DE LAAT n ‘Hoe dan?!’, alweer haar derde voorstelling, is Christel de Laat Iopnieuw ouderwets op dreef. Moeiteloos

HOE DAN?!

pakt ze de draad op van haar vorige shows en vertelt op volstrekt eigen wijze over haar worsteling met het leven. Dat resulteert als vanouds in weergaloos hilarische verhalen. Zonder enige schaamte gooit Christel haar frustraties op tafel. Over de gekmakende bureaucratie, de ellende van bevolkingsonderzoeken, irritante kinderen en niet te vergeten haar eigen fysieke ongemakken. Want Christel spaart niemand, ook zichzelf niet! Een avond boordevol dolkomische verhalen en liedjes, waarna de toeschouwer met Christel verzucht: ‘Hoe dan?!’

30 & 31 MRT ‘23 | 20.15u | € 22,50

cabaret

Rijk in Beeld

8


D OK6 THEATER | SEIZOEN 2022-2023 | JAARGANG 15 | #1

9

FOREVERLY BROTHERS XL it keer staan de ForEverly Brothers niet met twee, maar met maar liefst zeven muzikanten op het podium! Een grote swingende show waarin de allergrootste hits van The Everly Brothers worden D gespeeld. Van oud sentiment en country tot aan swingende rock ‘n roll, het komt allemaal voorbij. Dat is waar het goedlachse duo Marcel Hufnagel en Harold Verwoert, de ‘ForEverly Brothers’, samen met hun fantastische vijfkoppige liveband garant voor staan. Marcel heeft onder andere klassieke albums gemaakt waarvan er wereldwijd meer dan 450.000 zijn verkocht en stond eerder als vertolker van Phil Everly in een landelijke theatershow.

COUNTRY ROADS

Harold is bekend van onder andere de theatergroep ‘Jeans’ waarmee hij acht seizoenen in de theaters te zien was en is bekend als presentator van verschillende tv-programma’s. Hij maakte zes succesvolle Nederlandse bioscoopfilms, waarvan er vijf een gouden status behaalden.

Michel Vandehoven

TRIBUTE TO THE EVERLY BROTHERS

A TRIBUTE TO JOHN DENVER

In 2020 werden zij als ForEverly Brothers de trotse winnaars van de RTL4 show ‘All Together Now’. Ook kwam dit jaar hun eerste single, een versie van ‘Bye Bye Love’, uit. In 2021 was het duo te zien in de tv-show ‘We Want More’ op SBS6. Tijdens hun performance, waarbij ze worden begeleid door hun geweldige liveband, spat het plezier en de ervaring van het podium. Met deze tribute-act laten de mannen de legende van The Everly Brothers voortduren. Met veel respect naar de Everly Brothers vinden zij het een eer om hun repertoire actueel te houden en een nieuwe generatie kennis te laten maken met deze muziek.

at John Denver meer is dan ‘Country Roads’ en ‘Leaving on a Jetplane’ bewijst Jimmy Duchateau met zijn band in ‘A Tribute D to John Denver’. Zijn theaterconcert is een eerbetoon aan de Amerikaanse countrylegende. In 2022 is het precies 25 jaar geleden dat de Amerikaanse zanger overleed. Jimmy: “Ik wil John Denver niet nadoen, al klinkt mijn stem wel als die van hem.” Geen blonde pruik en cowboyhoed dus. Maar wél met gitaar en - vooruit - een westernshirt om in de sfeer te blijven. En de legendarische muziek natuurlijk, want daar draait deze voorstelling om. Zelfs 25 jaar na zijn sterfdag leeft de muziek van John Denver nog steeds voort. Hoewel de jonge muzikant geen generatiegenoot van Denver is, begrijpt Jimmy zijn muziek als geen ander. Een grootse show met een intieme sfeer waarin de levenslessen in Denvers teksten nog meer betekenis krijgen en de inmiddels legendarische muziek de aandacht krijgt die het verdient.

Laat je verrassen en ‘let’s take a trip down memory lane!

muziek

muziek

VR 7 APR ‘23 | 20.15u | € 27,00

ZA 1 APR ‘23 | 20.15u | € 26,50

WILLIE WARTAAL MOEDERDAG

cabaret

‘Watskeburt?!’. Inmiddels is hij niet meer weg te denken uit het muzikale landschap. Naast rapper is Willie dj, presentator, acteur, songwriter én vader. Na 17 jaar alle festivals plat te hebben gespeeld, clubs, popzalen en stadions te hebben uitverkocht, duikt Willie Wartaal voor het eerst het theater in, met zijn eigen show ‘Moederdag’. Een programma gevuld met grappige en serieuze verhalen over zijn leven, muziek, zijn moeilijke jeugd, het hebben van een drugsverslaafde moeder en de levenslessen die hij daaruit gehaald heeft.

Sinan Seyhan

Annemieke van der Togt

e veelzijdige rapper Willie Wartaal maakt onderdeel uit van De Jeugd Van Tegenwoordig, D die doorbraken in 2005 met hun debuut single

show

ZA 15 APR ‘23 | 20.15u | € 20,00

TOBI KOOIMAN

MARJA VAN

cabaret

KATENDRECHT MARJA’S RELATIE ADVISATIE SHOW

BEST OF

obi Kooiman is cabaretier, stand-up comedian, wiskundige en stoïcijn. Hij probeert met zijn gevoel voor logica T levensvraagstukken en alledaagse kwesties te tackelen, ziet

D

WO 12 APR ‘23 | 20.15u | € 21,50

(non-)causale verbanden en ontrafelt statistiekmisbruik. Helder toch? Op het podium wel; daarbuiten brengt het hem steevast in wonderlijke situaties. Hij neemt op de koop toe dat het publiek ongegeneerd door zijn verhalen heen lacht.

Anne van Zantwijk

e Nederlandse Ambassadrice van Rotterdam en theaterpersoonlijkheid Marja van Katendrecht komt het theater verwarmen met haar ‘Relatie Advisatie Show’. Nadat Tupperware eenzijdig de relatie met haar verbrak, volgde voor Marja een lastige tijd. Bij de pakken neerzitten is voor haar geen optie en nu voelt zij de noodzaak om diverse relatiesituaties uit het leven te gaan ontrafelen. Tijdens deze, door haar zelf ontwikkelde, cursus-avond, prikkelt zij zichzelf en haar publiek en geeft (on)gevraagd advies. Marja schijnt haar licht op de toekomst en doorziet menselijke patronen. Zij mijmert over levensdoelen en zoekt naar nieuwe inzichten die toegang geven tot de ‘Bron van het Geluk’. Tijdens een bonte avond vol verrassingen hoopt zij van ieders (gebroken) hart weer een warm kloppend orgaan te maken.

‘’Tobi Kooiman strooit met een spervuur aan grappen, die bijna allemaal raak zijn. (…) Een waar feest voor de theaterbezoeker.” Aldus de jury van Cameretten. Een uitverkocht oude Luxor Theater bekroonde hem dan ook met de Publieksprijs, en NRC roemde zijn “talent voor een coherent verhaal, slimme grappen en opvallende redeneringen.” De Volkskrant tipte hem als een van de drie grootste comedytalenten van 2021, het jaar waarin zijn eerste solovoorstelling, ‘Best Of’, in première ging en meteen vijf sterren van cabaret.nl kreeg – dat was sinds 2019 niet meer voorgekomen!

VR 28 APR ‘23 | 20.15u | € 17,50


10

D OK6 THEATER | SEIZOEN 2022-2023 | JAARGANG 15 | #1

KARIN BLOEMEN & COR BAKKER

muziek ZA 27 MEI ‘23 | 20.15u | € 29,50

WAAR WAREN WE GEBLEVEN... a, waar waren we ook alweer gebleven, toen geluk nog het oude normaal Karin en Cor zaten midden in een prachtig liedje, in een heerlijk Jwas?

gevulde zaal, vol mensen, jong en oud, die meegenomen werden door de magie van het moment. En toen, ruw onderbroken door ‘dat wat niet genoemd mag worden’...

Zangeres/cabaretière Karin Bloemen en pianist Cor Bakker hebben een lange historie samen, van de eerste kennismaking op de Kleinkunstacademie in de jaren 80 tot de grote theatershows ‘De diva en de divan’ (2002) en ‘Diva’s van Carré’ (2013). Ook dit keer zullen ze er zonder twijfel in slagen om het publiek met zich mee te nemen en met een lach op het gezicht weer naar huis te laten gaan.

DE MEIDEN

VICTOR LUIS VAN ES

DE LACHENDE DERDE

VAN TOEN LEVEN NU!

cabaret

cabaret Jannick Hamberg

n ‘Leven nu!’ van DE MEIDEN van toen nemen we een kijkje in het leven van drie jonge Ivrouwen. Verwachtingen, twijfels, relaties, overwinningen, teleurstellingen en ietwat overdreven huilbuien. Moedig en gewapend met een grote dosis humor, trotseren de meiden allerlei levensvragen. Een feel good voorstelling die je niet wilt missen!

VR 1 2 MEI ‘23 | 20.15u | € 19,50

Erwin Olaf

Jessica de Vries

In ‘Waar waren we gebleven...’ doen Ka&Co net of er niets gebeurd is; het ‘C-woord’ zal niet genoemd worden, er komen ouderwets leuke conferences langs en natuurlijk worden, op het hoogste niveau, de mooiste liedjes gespeeld en gezongen! Een avondje theater zoals het hoort, zonder Zoom, scherm en koptelefoon, maar met al die echte, lachende en genietende mensen om je heen.

ZA 10 JUN ‘23 | 20.15u | € 17,50

ls Victor vroeger spijbelde, deed hij dat om rondjes te kunnen lopen. De hele dag wandelde hij dan doelloos door de stad. Het enige wat hij A deed was dagdromen over de toekomst en kijken naar de mensen op straat en fantaseren over later. Nu hij ouder is, is de stad, maar ook de wereld veranderd. Hij wandelt en spijbelt nog steeds. Waarom staat hij soms volledig uit en waarom baart hem dat geen zorgen? Een persoonlijke voorstelling over alledaagse worstelingen met discipline, vriendschap, liefde, werk, en het bestaan op zich.

familie

MONIQUE SMIT KIDSPOP

VANAF 3 JAAR

onique Smit is bekend als zangeres en presentatrice en heeft al diverse Nederlandstalige hits op haar naam staan. Samen met haar broer Jan Smit M lanceerde Monique in 2014 het project ‘2 Kleine Kleutertjes’. Twee jaar geleden lanceerde de Volendamse haar eerste boek met cd van een nieuw concept: KleuterPop. Het album bevat tien liedjes en een bonus track. Speciaal voor de KidsPop-theatershow worden daar een aantal nieuwe en exclusieve nummers aan toegevoegd. “Nu mijn oudste zoon de kleuterleeftijd is ontgroeid vond ik het tijd worden voor een knallend vervolg op KleuterPop. De stijl blijft hetzelfde; kids kunnen nog steeds heerlijk meedansen en zingen! Met KidsPop brengen we de gezelligheid naar de huiskamers, de scholen en in de auto en met deze gloednieuwe show zorgen we voor feest in de theaters bij jou in de buurt!” Bij nieuwe muziek hoort natuurlijk een gloednieuwe liveshow! Voor kinderen van alle leeftijden, maar in het bijzonder voor de kleintjes, brengt Monique een geweldige nieuwe show van 50 minuten door het hele land. Vergezeld door twee danseressen, een DJ en boordevol interactie tussendoor, is het één groot en vrolijk feest voor iedereen. Na afloop is er natuurlijk gelegenheid om met Monique op de foto te gaan en het boekje met cd te kopen en te laten signeren.

ZO 27 NOV ‘22 | 13.00u | € 15,00


D OK6 THEATER | SEIZOEN 2022-2023 | JAARGANG 15 | #1

11

ERNST, BOBBIE EN DE REST JAAR WETEN HET NIET MEER

VANAF 4

e grootste en populairste kinderhelden van Nederland komen dit seizoen terug met een nieuwe meedoe- en meezingvoorstelling voor het hele gezin. In deze familieshow staan D zoals gewoonlijk grappen, avontuur en spanning centraal. In het nieuwe avontuur doen

NG EDUCATIEVE VOORSTELLI

Ernst en Bobbie mee aan een heel bijzondere wedstrijd met als hoofdprijs: een droomvakantie. Wonder boven wonder winnen ze deze wedstrijd, maar aan uitrusten op vakantie komen ze helaas niet toe. Alles gaat namelijk mis en via een tropisch strand komt het duo terecht in Amerika. Zullen ze dit avontuur toch tot een goed einde kunnen brengen? De nieuwe voorstelling van Ernst en Bobbie is een feest voor het hele gezin. Natuurlijk komen alle bekende Ernst en Bobbie-hits weer aan bod. Voor Ernst en Bobbie is een optreden pas geslaagd als alle bezoekers schor van het zingen en meedoen de zaal verlaten.

ZO 19 MRT ‘23 | 14.00 & 16.00u | € 19,50

BEUMER & DROST HET DING

VANAF 8 JAAR

eneer P bevindt zich in de behandelkamer van een psychiater. Om de herinnering aan hem levend te houden, maakt P met deze docteur een reis M naar zijn zoekgeraakte vader: een uitvinder, wetenschapper, musicus en een spion tegelijk. Rondkijken in het brein van Meneer P? Dan geeft het ding je daar in deze eclectische voorstelling de mogelijkheid toe. Zoals dat gaat in een brein, schiet je daarbij alle kanten op. Met muziek en filmbeelden komen de hersenspinsels en het verlangen van P kleurrijk tot leven. Acteren op film en toneel vloeien buitelings in elkaar over. Het gebeurt voor je ogen. Magisch. Dat is het ding in ‘Het Ding’. Een associatieve theatervoorstellling die kijkt als een spannende serie, iets waar Beumer & Drost het patent op heeft. Zowel hilarisch als ontroerend met als thema: aan iedereen zit wel een dingetje los. Filmtheater van de aller, allerbovenste plank voor iedereen vanaf 8 jaar.

ZO 12 FEB ‘23 | 14.30u | € 9,50


12

D OK6 THEATER | SEIZOEN 2022-2023 | JAARGANG 15 | #1

HÉT KINDERPOPCONCERT MIJN ALLEREERSTE POPCONCERT onbevreesd zien crowdsurfen? Het kan zomaar gebeuren tijdens het ‘Kinderpopconcert’ W van Jelle Amersfoort en zijn geweldige liveband! Alles mag: meezingen, mee zwaaien, el eens een peuter, wild zwaaiend met zijn fopspeen, zien stagediven?! Of driejarigen

meedansen of gewoon lekker luisteren; net als bij een écht popconcert. Tijdens je allereerste popconcert hoor je de leukste en bekendste kinderliedjes als ‘Hokie-Pokie’ en ‘Tsjoe Tsjoe Wah’ in een stoer popjasje, en maak je kennis met nieuwe liedjes die je binnen no-time kunt meezingen! Hét Kinderpopconcert is een swingende middag met stoere gitaarsolo’s, een vette lichtshow, springende ouders en dansende kleuters. Je allereerste popconcert is meteen je allerleukste! Niet te vergeten: ook erg leuk voor opa’s, oma’s, ouders en verzorgers!

ZO 9 APR ‘23 | 14.30u | € 19,50

VANAF 3 JAAR

KIKKER IS VERLIEFD! ikker en zijn vriendjes, bekend van de boeken van Max Velthuijs, zijn al ruim 30 jaar favoriet onder kinderen. Eigenlijk is Kikker het K gelukkigst in zijn eigen fijne huis aan de rivier, maar avontuur is ook

Set Vexy

leuk! Dus maakt hij nu weer een uitstapje naar het theater. In de spetterende familiemusical ‘Kikker is verliefd!’ duik je mee met Kikker en zijn vriendjes in een vrolijk, muzikaal avontuur! Tijdens deze familievoorstelling voelt Kikker zich vreemd. Hij moet lachen en huilen tegelijk en zijn hartje doet boem, boem, boem. Gelukkig staan zijn vrienden altijd klaar om hem te helpen. Maar wat zou er met Kikker aan de hand zijn? Heeft hij misschien honger, of is hij ziek? Samen met zijn bekende vrienden Varkentje, Eend, Rat en Haas doet Kikker er alles aan om antwoord te krijgen op die ene grote vraag: Hoe komt het toch dat Kikker zijn hartje zo klopt? De voorstelling ‘Kikker is verliefd!’ is gebaseerd op het gelijknamige boek van Max Velthuijs, uitgegeven door Uitgeverij Leopold. Het is een magisch mooie poppenvoorstelling met veel interactie en humor. Na de voorstelling kun je Kikker en zijn vriendjes in de foyer van het theater ontmoeten en met hen op de foto gaan tijdens een uitgebreide meet & greet.

ZA 13 MEI ‘23 | 14.30u | € 19,50

VANAF 3 JAAR

Cinema

GENIET VAN EEN LEUKE FILM, ONZE SERVICE EN LUXE STOELEN!

Horeca

MAAK JE AVOND UIT COMPLEET MET EEN HEERLIJK HAPJE EN DRANKJE!


D OK6 THEATER | SEIZOEN 2022-2023 | JAARGANG 15 | #1

13

muziek

uit de regio toneel

OVER DEMENTIE

FANFARE CONCORDIA LEVEROY

WEI:

ACHTER DE MIST

Craviet Theatermakers

ocumentairemaker Ruud Lenssen legt in ‘Wei, zorgen voor pap’ het dementie- en mantelzorgtraject van zijn D ouders vast. Drie jaar na de première van de documentaire,

PERCUSSION BEYOND BORDERS

is het tijd om het verhaal naar het theater te brengen. ‘Wei: achter de mist’ vertelt het verhaal over emoties en gedachten die spelen op het moment dat dementie het leven gaat bepalen. Het laat de onmisbare rol van de mantelzorger zien. De opofferingen die gemaakt moeten worden, maar ook de onvoorwaardelijke liefde voor elkaar. Dit alles valt samen met het onvermijdbare afscheid. Afscheid van het leven dat de familie Lenssen en haar omgeving ooit had en de toekomst die zij dachten te bezitten. De documentaire ‘We, zorgen voor papi’ (2019) is bekroond met een Kristallen Film Award. Daarnaast is de documentaire winnaar van de Beste Internationale Documentaire 2020 van Filmfestival Kitzbühel.

ol trots presenteert de percussiegroep van Fanfare Concordia een anderhalf uur durend slagwerkspektakel: ‘Percussion beyond V borders’. Na de eerste succesvolle editie in 2018, is het tijd voor een vervolg! Deze enthousiaste groep slagwerkers, onder leiding van Roy Janssen, is altijd op zoek naar vernieuwingen en laat veel stukken zelf schrijven of arrangeren. Als voormalig Limburgs, Nederlands en vice-wereldkampioen hebben ze hun sporen verdiend in de slagwerkwereld. Met dit concert schotelen de slagwerkers het publiek een zeer gevarieerd programma voor. Natuurlijk boordevol slagwerk, maar ook met nieuwe verbindingen, onverwachte samenwerkingen en unieke cross-overs. Kortom, een niet te missen concert voor iedere (slagwerk)muziekliefhebber van alle leeftijden.

ZO 2 OKT ‘22 | 14.00 & 19.30u | € 22,50

ZO 9 OKT ‘22 | 15.00u | € 15,00

DANCING

DÖRPER REVUE toneel DRUIM

PEEL EN MAAS 2022

en verhaal over de dromen van gewone mensen in een doodgewoon dorp. Ambities die misschien uitkomen, en of E wensen die nooit verwezenlijkt zullen worden. Dit zijn allemaal

ingrediënten voor samenwerking maar kunnen ook een reden zijn om koste wat kost je eigen ideeën door te zetten. Dörper Revue neemt je mee in het leven en de dromen van Hetty, Odette en Lambert. Wie ziet zijn toekomstdroom uitkomen en voor wie valt hij in duigen? Is het uiteindelijk wel echt datgene wat je voor ogen had? Humor, een schaterlach en ontroering. Zang, dans en een niet alledaags decor. Laat je verassen en kom genieten van ‘DRUIM’.

KIDS € 7,50

ancing Peel en Maas is hét dansprogramma van Omroep P&M. Uit elke dorpskern van de gemeente gaat een prominent D dansen met een topdanser. De dansen worden beoordeeld door

dans

een kundige jury onder leiding van oud-dansschoolhouder Nic Kortenoeven. Van salsa tot rumba en van de Weense wals tot een mambo; je ziet het allemaal. De dansers doen hun uiterste best om het beste uit zichzelf te halen. Beleef hét dansspektakel van het jaar in het publiek!

ZO 23 OKT & ZO 13 NOV ‘22 | 14.30u | € 12,50

12 T/M 15 OKT ‘22 | 20.15u | € 17,50

ONDERNEMERSPRIJS oor de twaalfde keer zal Kiwanis Club Peel en Maas in 2022 de Ondernemersprijs Peel en Maas organiseren. V Zij willen met de prijs het ondernemerschap binnen Peel en Dick Holthuis

Maas op een positieve wijze in de schijnwerpers plaatsen. Elk jaar is er een thema en dit jaar is gekozen voor het thema ‘Risico’s en Kansen’. Ondernemen is immers altijd een kwestie van het zien van kansen en het afwegen en verkleinen van de risico’s die onverbrekelijk verbonden zijn met het benutten van kansen.

special

WO 2 NOV ‘22 | 20.15u

JEUGDORKESTEN PEEL EN MAAS

KIDS LIVE

KIDS € 3,50

e Jeugdorkesten Peel en Maas, onder leiding van Maarten Rijs, zullen op zondagmiddag 6 november D 2022 voor de vierde keer op de planken staan in DOK6 theater met hun concert ‘Kids Live’. Zij zullen deze middag een spetterend concert geven, waarbij ze worden bijgestaan door diverse gastmuzikanten. Laat je verrassen en geniet van het gevarieerde muzikale programma wat met veel enthousiasme ten gehore wordt gebracht.

ZO 6 NOV ‘22 | 15.00u | € 7,50

muziek


14

D OK6 THEATER | SEIZOEN 2022-2023 | JAARGANG 15 | #1

ZJWARTBROEËD BAR DANCING ‘DE NACHT’

muziektheater

Dancing ‘De Nacht’. Zoals het er nu uitziet zullen W Sjaak en zijn vrouw Marie de tent morgenvroeg moeten

elkom op (waarschijnlijk) de laatste avond van Bar

verkopen en gaat de sloophamer er in. Ook al liep het de laatste jaren niet echt meer storm… jammer is het wel… het einde van een tijdperk… Eigenlijk heeft eigenaar Sjaak zelf niks met Carnaval (Vastelaovend) maar vanavond is alles anders en niks wat het lijkt!

KONINKLIJKE

HARMONIE CONCORDIA PANNINGEN

JUBILEUMCONCERT IN MUSICALSFEREN

De band Zjwartbroeëd viert dit jaar haar 11-jarig jubileum en trakteert iedereen op een onvervalst ouderwets avondje Limburgs theater met veel muziek, humor en drama… kortom met een lach en een traan. Samen met vrienden en vriendinnen die de band in de loop van de jaren heeft ontmoet zullen ze zorgen voor een héél bijzondere avond uit. Een avond waarop ‘t dorp en de stad samen komen, oftewel “van heej wies in Kölle en dan via Vènnel truuk…” Laat je vooral verrassen en wees welkom in Bar Dancing ‘De Nacht’ (nu het nog kan…)

muziek

ZA 21 & ZO 22 JAN ‘23 | 20.15u | € 17,50

SJLOETINSTIED

WAE ZIEN SJLOETINGSTIED

muziek

ae zien Sjloetingstied! Acht gezellige kerels uit de regio, boordevol energie, allemaal anders, maar samen één. Als ware kruisvaarders toeren ze door het W Limburgse land om hun overtuiging uit te dragen. Gezelligheid, verbroedering en

egin je zondag goed met dit speciale concert ter ere van het 160-jarig bestaan van Koninklijke B Harmonie Concordia Panningen.

samen feesten! Vele feesttenten en -zalen zijn al ten prooi gevallen aan deze feestbeesten. Hun volgende doel: het theater!

Na het grote succes van het vorige concert ‘Herinnert u zich deze nog?’ hebben de Panningse muzikanten wederom de samenwerking opgezocht met Koninklijke fanfare Maasoever uit Kessel. Het combinatie-orkest wordt daarnaast nog aangevuld met andere muzikanten uit de gemeente, dus maak je op om omvergeblazen te worden!

Een dialect theateroptreden waarbij je in een achtbaan stapt wat betreft muziekcombinaties. Feestmuziek en gevoelige nummers afgewisseld met sterke, maar zeker ook gevoelige verhalen over wat er voor en achter de bühne allemaal gebeurt. Verhalen met een lach en misschien zelfs met een traan. Voor hen die deze mannen al denken te kennen: je gaat ze nu nóg beter leren kennen! De mannen van Sjloetingstied stellen zich graag aan je voor tijdens de voorstelling ‘Wae zien Sjloetingstied!’.

Diverse bekende musicalwerken komen voorbij, ondersteund met zang en prachtige sfeerbeelden. Genieten met een hoofdletter G tijdens dit jubileumconcert.

Kortom: een muzikale totaalbeleving vanaf dat het doek open gaat tot na SJLOETINGSTIED!

ZO 20 NOV ‘22 | 11.00u | € 10,00

CULTUURPRIJS

PEEL EN MAAS special

eze avond komt er aan de spanning een eind; wie van de genomineerden voor de D Cultuurprijs van de gemeente Peel en Maas, gaat er met de mooie trofee vandoor? Uit de voordrachten van het publiek zijn genomineerden gekozen. Zij kunnen de Cultuurprijs winnen maar ook de Stimuleringsprijs of de Publieksprijs. De uitreiking is een spannende avond, waarbij diverse optredens door talenten van lokale bodem zorgen voor de nodige ontspanning. Een fijne avond voor geïnteresseerden én de vele mensen die actief zijn in het culturele veld. Afsluitend treffen ze elkaar ook in de derde helft.

VR 25 NOV ‘22 | 20.00u | GR ATIS

23 t/m 25 MRT ‘23 | 20.15u | € 17,50

SPORTGALA e gemeente Peel en Maas mag zich met recht een sportgemeente noemen. De elf kernen tellen ruim 120 sportverenigingen. Het D Sportgala-comité verzorgt een programma met een sportieve en muzikale omlijsting, waarbij het sporttalent, de sportman/-vrouw en de sportploeg van het jaar 2022 van de gemeente Peel en Maas bekend wordt gemaakt. Ook wordt op deze avond de IKS (Iedereen Kan Sporten)-prijs uitgereikt aan een Noord-Limburgse sporter/sportser of sportploeg met een geestelijke en/of lichamelijke beperking. Uiteraard vormt de uitreiking van de gemeentelijke sporttrofee de ultieme climax van de gala-avond. Kijk voor meer informatie op www.peelenmaas.nl of www.sportgalapeelenmaas.nl.

VR 14 APR ‘23 | 20.00u | € 5,00

special

MIKS & METSJ

OVER DE FLOS

( IN HET SPROOKJESBOS )

arien Klaassens is al jaren de directrice van een rustoord voor mensen met psychische problemen. Burn-out, drugsverslaving, relatieproblemen, kortom voor elk probleem is er een juiste therapie te vinden. Dramatherapeute Lenthe heeft haar eigen K ideeën om de mensen in de kliniek te helpen. Ze besluit om de cliënten een

Esmee Luijpers Photography

toneelstuk te laten spelen voor familie en vrienden. Haar keus is gevallen op het sprookje van ‘Sneeuwwitje’. Niet alleen de cliënten staan op het podium maar ook de andere hulpverleners zijn vriendelijk verzocht om een rolletje mee te spelen. Wat zij met frisse tegenzin doen. Het valt nog niet mee om de voorstelling op de planken te krijgen. Kent iedereen zijn tekst? Zijn de kostuums op tijd aanwezig? Heeft Sneeuwwitje niet te veel drugs gebruikt? Weten de dwergen nog welk mutsje ze op moeten? Wil de prins Sneeuwwitje nog kussen? Kan de boze koningin het allemaal nog wel aan of is zij zelf bijna rijp voor opname? Waarschuwing vooraf: deze versie van Sneeuwwitje lijkt in niets op het eens zo zoetsappige sprookje wat je kent uit je kindertijd!

ZA 22 APR ‘23 | 20.15u | € 12,50

toneel


D OK6 THEATER | SEIZOEN 2022-2023 | JAARGANG 15 | #1

15

Heerlijk toch, zo’n krantje om relaxed te lezen? Maar wist je ook dat je online en via social media op de hoogte kunt blijven van ons theater?

In één oogopslag zien welke voorstellingen bij jou in de buurt spelen?

Bezoek onze website www.dok6.eu en volg DOK6 op social media!

DOK6 Theater

trotse partner van

bedankt haar sponsoren

Maak kans op twee vrijkaarten voor een voorstelling naar keuze! Los de puzzel op en stuur je antwoord in vóór 1 juli naar publiciteit@dok6.eu

IJ

E

V

I

L

M U

Z

I

E

K

O

H

N

R

B

E

T

B

E

L

E

V

E

N

B

E

T

V

A

T

A M

E

N

I

C

T

E

V

D

O

T

L

C

H

T

G

L

E

M W A

A

P

N

S

L

W U

C

S

E

O

O

H

N

O

A

E

A

E

E

S

L

I

E

N

S

S

U

P

N

E

G

T

L

K

F

T

D

I

I

S

T

V

N

L

S

F

K

E

E

E

U

R

T

E

A

L

I

A

E

A

O

N

R

H

E

U

E

R

T

I

N

C

I

M M

V

T

O

N

R

R

T

A

E

G

E

Z

I

P

R

O

G

R

A M M

A

G

E

R

O

L

D

O

N

T

S

P

A

N

N

E

N

O

E

I

J

E

C

A

B

A

R

E

T

R

H

H

N

E

U

I

L

A

I

C

E

P

S

S

T

T

ARTIEST BALLET BELEVEN BEWONDER CABARET

CINEMA CULTUUR DANS FAMILIE GASTVRIJ

GENIET HORECA LIVE MUZIEK ONTMOETEN

ONTSPANNEN OPVLIEGERS PANNINGEN PROGRAMMA SEIZOEN

SFEER SPECIAL THEATERDICHTBIJ THUISHAVEN TONEEL WELKOM

OPLOSSING WIJZIGINGEN VO ORBEHOUDEN D eze uitgave van de theaterkrant is met grote zorg samengesteld. Kijk vo or alle actuele informatie en eventuele programmawijzigingen op onze website.

brillen contactlenzen oogmeting hoortoestellen

Markt 26, 5981 AP Panningen • Telefoon (077) 306 06 99


16

D OK6 THEATER | SEIZOEN 2022-2023 | JAARGANG 15 | #1

THEATERSEIZOEN S E P T E M B E R ‘22 ZA 24

FEVER OF LIFE | MUZIEK | € 19,50

DO 29 ZO 25

TON ENGELS | MUZIEK | € 15,00

VR 30

FREEK DE JONGE | CABARET | € 25,00

2022 2023

O K T O B E R ‘22 ZA 25 1 ZO

PIETER JOUKE | CABARET | € 19,50

ZO 25 2 ZO

WEI: ACHTER DE MIST | TONEEL | € 22,50

WO 5

NIENKE PLAS | CABARET | € 24,50

VR25 7 ZO

BEATLES & BEYOND | MUZIEK | € 25,00

J A N U A R I ‘23 DO 12 ZO 25

NEIL DIAMOND MEMORIES | MUZIEK | € 26,50

VR 13 ZO 25

MARTIJN KARDOL | CABARET | € 18,50

21

ZJWARTBROEËD | TONEEL | € 17,50

&

22

WO 25 ZO 25

HUISVROUWEN BESTAAN NIET | TONEEL | € 26,50

DO 26

NICO DIJKSHOORN | MUZIEK | € 24,50

F E B R U A R I ‘ 23 WO 1

DANA WINNER | MUZIEK | € 32,50

DO252 ZO

MARCO LOPES | CABARET | € 18,50

DO 9

ZA 8

AFSLAG EINDHOVEN | TONEEL | € 20,00

ZO 9

FANFARE CONCORDIA LEVEROY | MUZIEK | € 15,00

STEFANO KEIZERS | CABARET | € 22,50

VR25 10 ZO

DANIËLLE SCHEL | CABARET | € 19,50

ZO 11 12 ZA

BEUMER & DROST | 8+ | FAMILIE | € 9,50

M A A R T ‘23

12 t/m 15

DÖRPER REVUE | TONEEL | € 17,50

WO25 8 ZO

N00B | CABARET | € 19,50

VR 21 ZO 25

THE FORTUNATE SONS | MUZIEK | € 24,50

DO25 9 ZO

JASPER VAN DER VEEN | CABARET | € 19,00

ZA 22

TONEELGROEP MAASTRICHT | TONEEL | € 22,50

VR 10

2000 UNPLUGGED | MUZIEK | € 22,50

ZO 23

DANCING PEEL EN MAAS | DANS | € 12,50

DO 16 ZO 25

MARTINE SANDIFORT | CABARET | € 21,50

VR 28

ANDRIES TUNRU | CABARET | € 19,50

ZA 18

THE WIENERS | MUZIEK | € 24,50

ZO 19

ERNST, BOBBIE EN DE REST | 4+ | FAMILIE | € 19,50

N O V E M B E R ‘22 WO25 2 ZO DO25 3 ZO

23 t/m 25

SJLOETINGSTIED | MUZIEK | € 17,50

ONDERNEMERSPRIJS | SPECIAL ZO 26 25

UKRAINIAN NATIONAL BALLET | DANS | € 29,50

30 31 ZO& 25

CHRISTEL DE LAAT | CABARET | € 22,50

NESIM EL AHMADI | CABARET | € 19,50

VR 4

THE DUTCH EAGLES | MUZIEK | € 29,50

ZO 25 6 ZO

JEUGDORKESTEN PEEL EN MAAS | MUZIEK | € 7,50

DO 10

NASHVILLE’S COUNTRY CAFÉ | MUZIEK | € 24,50

ZA25 1 ZO

FOREVERLY BROTHERS XL | MUZIEK | € 26,50

ZO 13

DANCING PEEL EN MAAS | DANS | € 12,50

VR25 7 ZO

A TRIBUTE TO JOHN DENVER | MUZIEK | € 27,00

VR 18

THE 70’S UNPLUGGED | MUZIEK | € 24,50

ZO 9

HÉT KINDERPOPCONCERT | 3+ | FAMILIE | € 19,50

ZA 25 19 ZO

ALEX PLOEG | CABARET | € 22,50

WO 12 ZO 25

MARJA VAN KATENDRECHT | CABARET | € 21,50

ZO 20

HARMONIE CONCORDIA PANNINGEN | MUZIEK | € 10,00

VR 14

SPORTGALA | SPECIAL | € 5,00

DO 24

OPVLIEGERS | SHOW | € 27,50

ZA 15

WILLIE WARTAAL | SHOW | € 20,00

VR 25

CULTUURPRIJS | SPECIAL | GRATIS

ZA 22

MIKS & METSJ | TONEEL | € 12,50

ZA 26

ROB SCHEEPERS | CABARET | € 20,50

VR 28 ZO 25

TOBI KOOIMAN | CABARET | € 17,50

ZO 27

MONIQUE SMIT | 3+ | FAMILIE | € 15,00

WO 30

HUUB STAPEL | TONEEL | € 26,50

D E C E M B E R ‘22 VR25 2 ZO

THE BENTLEYS & THE BENDELLAS | MUZIEK | € 24,50

DO25 8 ZO

DE GESTAMPTE MEISJES | CABARET | € 20,00

VR 9

DEF AMERICANS | MUZIEK | € 24,50

DO 15 ZO 25

ANDY MARCELISSEN | CABARET | € 19,50

VR 16

EVI HANSSEN | THEATERCOLLEGE | € 22,50

ZA 17

DE CABARET CLUB | CABARET | € 24,50

VR 23

LAKSHMI | MUZIEK | € 25,00

VR 30 ZO 25

ODESSA FESTIVAL BALLET | DANS | € 34,50

A P R I L ‘ 23

M E I ‘ 23 VR 12 ZO 25

DE MEIDEN VAN TOEN | CABARET | € 19,50

ZA 25 13 ZO

KIKKER IS VERLIEFD! | 3+ | FAMILIE | € 19,50

ZA 27

KARIN BLOEMEN & COR BAKKER | MUZIEK | € 29,50

J U N I ‘ 23 ZA 25 10 ZO

VICTOR LUIS VAN ES | CABARET | € 17,50

ZA 25 17 ZO

PULSE | DANS | € 12,00

IE T A M R O F IN N E N E T R A KA 4 6 10 10 3 7 7 0 I U .E W W W.D O K 6


HENRY VAN LOON JANNIE THE SHOW DOG

oen Henry van Loon zijn hond Jannie kreeg brak niet lang daarna een wereldwijde uit en zat hij ineens permanent binnen met die nerveuze joekel. Tpandemie Midden in die pandemie werd vervolgens zijn dochter geboren. Het plaatje was compleet: 1 relatie, 2 stiefkinderen, 1 hond, 2 impulsaankoop-konijnen, 1 baby, 0 x ongestoorde seks. Samen. In 1 huis. 2 jaar lang. Dag in dag uit. Uur na fucking uur. Een zware tijd, dat zeker. Maar ook een tijd voor bezinning. Tijd om na te denken wie de Henderball nou eigenlijk was. En wat hij eigenlijk écht wilde. En weet je wat dat was? WEG! ON THE ROAD AGAIN! Terug naar jullie. Terug naar jou. Gewoon zoals vroeger. Mannen onder elkaar. Of vrouwen onder elkaar. Of mannen onder vrouwen. Of vrouwen onder vrouwen, of personen onder elkaar, nou ja. Je begrijpt het. Hoe dan ook: Het huis uit. Deel je dat gevoel? Kom dan ook! Bel de oppascentrale.Of laat iemand op je planten passen en ontdek wat er nog te lachen valt na twee jaar lockdown. Henderball. Is. Back. Be Very

VR 16 SEP ‘22 | 20.15u | € 25,00

cabaret

Jouk Oosterhof

Afraid

RONALD GOEDEMONDT cabaret

MET KNIELENDE KNIKJES

ouderschap, de toekomst en de dood? Vrij lang, zo blijkt. Er komt voorlopig nog geen einde aan het infantiele getetter en gehups van deze man. Foeteren, ageren, verdoven, verzetten E en negeren. Denkt hij nou echt dat hij het daarmee gaat redden? Nee, hij denkt helemaal niet dat hij het gaat redden. r sluipen grotere thema’s het kleine wereldje van Goedemondt binnen. Dat vindt hij niet prettig. Maar ja, hoelang kun je je blijven verzetten tegen een volwassen omgang met

VR 23 SEP ‘22 | 20.15u | € 25,00