Page 1

Uprskos iskušenjima, NEMOJTE lizati ekran vašeg računara.

filmova o vampirskoj ljubavi (KOJE JEDNOSTAVNO MORATE DA POGLEDATE...)

BROJ 1 (TS BROJ 20) 10.02.2012. www.vampires.rs


Sa nestrpljenjem očekujemo Vaša pisma! Pišite nam na magazin@vampires.rs, ili na adresu: UŽIČKE REPUBLIKE 124 31000 UŽICE sa naznakom za VAMPIRES SERBIA. Str. 4 – SHOW YOUR LOVE Pitali smo Vas, a Vi ste nam odgovorili šta volite. Plus, sastavili smo listu TOP PET VAMPIRSKIH filmova koje morate da pogledate. Str.5 – VAMPIRE DIARIES ZONE Ko su srpski Dejmon, Elena i Stefan? Vi ste odlučili, a sada ih upoznajte malo bolje. Str.6 – VAMPIRI U LJUBAVI Da li Vas zanima šta nas očekuje u daljim epizodama Vampirskih dnevnika? I nas. Zato smo ovaj tekst morali da objavimo. Uživajte! Str.10 – TWILIGHT ZONE Anonimni Xavier Samuel – Mladi glumac otkriva sve o svojoj ulozi u hit filmu „Anonimus“ Str.12 – TRUE BLOOD ZONE WAITING SUCKS – Zaista je tako, a mi Vam dajemo savete kako da preživite do nove sezone Prave krvi. Str.13 – ZGODNI ALEKSANDAR Alexander Skarsgard otkriva nešto više o svom poslednjem filmu, i govori kako je bilo na snimanju vrelih scena sa pravim bračnim parom. Str.14 – WITCHES Ko ne voli Tomasa Dekera? Saznajte nešto više o njemu uz pomod biografije koju smo Vam spremili Str.15 – CHRIS ZYLKA najnovije pojačanje u seriji Tajni krug. Upoznajte ga bolje kroz interesantan intervju. PLUS: FANOVI I RUBRIKA DA NE ZABORAVIMO...

Umesto uvodnika, samo du citirati slogan Vampirskih dnevnika...

LOVE SUCKS.

Gl. i odg. urednik: Nemanja Kutlešid IZDAVAČ: VISION / VAMPIRES SERIA Broj 1 (20), 10.02.2012. Redakcija: Stefana Pantid, Adelisa Živkovid, Milica Dragojlovid, Irena Muhar --------Disclaimer: Ovaj magazin je FAN magazin sa željom da svojim čitaocima još više približi svet vampira. Sve fotografije koje se nalaze u magazinu nađene su na internetu, i skinute sa sajtova na kojima nije precizirano da su zaštidene “kopirajtom”. Sve fotografije sa zaštidenim autorskim pravima pripadaju vlasnicima prava. VS MAGAZIN se trudi da navede autore objavljenih fotografija kada je to precizirano na sajtovima na kojima smo našli fotografije. Ukoliko ste Vi vlasnik prava određenog sadržaja u ovom magazinu, MOLIMO VAS DA NAS KONTAKTIRATE PRE NEGO ŠTO PREDUZMETE ZAKONSKE MERE. Sa zadovoljstvom demo ukloniti svaki sadržaj koji smo nelegalno objavili. Ovaj magazin nije usvojen, sponzorisan, ili povezan sa bilo kojim fenomenom koji promoviše. S’ toga za svako kršenje prava, izdavač nije odgovoran. ---------Copyright © 2012. Vampires Serbia magazin (nekadašnji Twilight Srbija magazin) Sva prava zadržana. Zabranjeno je elektronsko kopiranje i slanje ovog ili bilo kog broja VAMPIRES SERBIA MAGAZINA. Najstrožije je zabranjeno postavljanje zvaničnog linka za download na bilo kojoj internet lokaciji, bez prethodne saglasnosti redakcije ili bez postavljanja linka sajta: www.vampires.rs zajedno sa linkom. Zabranjeno je uploadovanje ovog, ili bilo kog drugog broja, na hosting sajtove (rapidshare, sendspace i sl.), a samim tim i distrubuiranje linka za download sa istih. Štampanje magazina je dozvoljeno, ali je tako dobijeno izdanje zabranjeno prodavati, iznajmljivati ili na bilo koji način zloupotrebiti. Redakcija nije odgovorna za sadržaj reklama i oglasa. Vedina tekstova u ovom magazinu objavljena je bez lekture i korekture, i trudidemo se da ovo u bududnosti ne bude slučaj. ;) VISION je organizacija koja brine o zaštiti životne sredine. Mi inspirišemo čitaoce da brinu o prirodi i ulažemo napore da se smanji emisija izduvnih gasova.

Podržavamo LGBT osobe u istrajnoj borbi za svoja prava i ravnopravnost u društvu. VREME JE ZA RAVNOPRAVNOST.


NE PROPUSTITE!

BESMRTNI

Besmrtni su i dalje oko nas! Hit priča našeg sajta, a koju piše Dane Grujid, nastavljena je posle zimske pauze. Kako sam autor kaže, u narednim poglavljima očekuje nas dosta toga zanimljivog. “Mogu samo da kažem da de biti veoma uzbudljivo, neočekivano i napeto.” Da li de tako i zaista biti ostaje da se vidi, a ukoliko ved niste fan priče koja obara rekorde čitanosti na našem sajtu, istu možete pronadi ako kliknete OVDE. I pazite se…Besmrtni su svuda oko nas!

JANUAR I vampires.rs Sa pravom možemo redi da je januar mesec bio udarni za Vampires Serbia, a možemo samo da pretpostavimo šta de nam februar doneti. Adresi našeg sajta www.vampires.rs u toku prethodnog meseca pristupilo se više od 25.000 puta, a ukupno smo imali više od 70.000 otvorenih stranica! Ali tu nije kraj obaranju naših rekorda. Naš YOUTUBE kanal koji se nalazi na adresi www.youtube.com/vampiresserbia je dostigao više od 100.000 pregleda krajem januara. Svi mi koji stojimo iza imena Vampires Serbia želimo da se zahvalimo vernim posetiocima i partnerima za fantastičnu posetu tokom prošlog meseca, i obedavamo dosta uzbudljivih stvari u nedeljama koje slede. A ukoliko ste i Vi nekim slučajem zainteresovani za saradnju sa nama, kontaktirajte nas putem email adrese office@vampires.rs.

Svi promo snimci za nove epizode Vampirskih dnevnika na jednom mestu + intervjui i snimanja iza scene. A od sada, i podcast VAMPIRES SERBIA bide kačen na naš YT kanal, pa nas možete slušati bilo gde. youtube.com/vampiresserbia Ako vas zanimaju Poslednje vesti u vezi Vaše omiljene serije, a stalno ste u pokretu, pratite nas na Tviteru. Non stop cvrkudemo za Vas kako bi uvek bili u toku! twitter.com/vampiresserbia Naravno, najaktivniji smo na našoj FACEBOOK stranici, pa ne postoji razlog da nas ne lajkujete još danas. facebook.com/vampires.serbia

I LOVE YOU! NOT ONLY FOR WHAT YOU ARE, BUT FOR WHAT I AM WHEN I AM WITH YOU.


MI SMO PITALI, VI STE ODGOVORILI: ŠTA VOLITE? PAVA STOJAKOVID: JA ♥ kad vidim Paula Wesleya na TVu,prosto tad odleprsam u nedodjiju xD ♥

KLAUS MUJOVID: JA ♥ ME.

TEODORA POPOVID: JA ♥ onaj osedaj kad izađe nova TVD epizoda! :) ♥ JELENA RADOSAVOVID: JA ♥ VAMPIRES. IVANA VELJKOVID: JA ♥ Srbiju, Čolu, Noleta, naše vaterpoliste i naše rukometaše! JOVANA JOVANOVID: JA ♥ da volim i da me vole :D

MILICA DRAGOJLOVID: JA ♥ OVAJ TIM. NEMANJA KUTLEŠID: JA ♥ NAŠ SAJT, TIM KOJI RADI NA NJEMU I SVE VAS KOJI STE SKINULI OVAJ MAGAZIN. STEFANA PANTID: JA ♥ KLAUSA ;D EMA RADULOVID: JA ♥ TVD CAST ;D

FILMOVA O VAMPIRSKOJ LJUBAVI (KOJE JEDNOSTAVNO MORATE DA POGLEDATE...) Za sve vas koji želite da gledate neustrašive romanse, spremili smo nešto posebno. Slededa lista sadrži top pet filmova u kojima je glavna tema ljubavna veza sa vampirom, i u njima dete nadi i ljubavne scene i one gde vampiri pokazuju svoju neustrašivost.

UNDERWORLD Kejt Bekingsejl razbija odelo mačke u ovom filmu gde igra elegantnog i seksi vampira ratnika. Kada upoznaje i zaljuvi se u vukodlaka, izbija pravi rat između ove dve vrste. Mada može zvučati kao Sumrak, ovaj film je više inspirisan pričom o Romeu i Juliji.

DRAKULA BREMA STOKERA Šta se desi kada Drakula teroriše grad zbog neuzvradene ljubavi svoje drage? Ovaj film koji govori o čudnoj vampirskoj ljubavi prepun je elemenata romantike i gotike.

INTERVJU SA VAMPIROM Bred Pit i Tom Kruz zajedno na jednom mestu? Taj film ne bismo propustili i da nije vampirski. Iako nema neke velike ljubavne priče u samom filmu, možemo da pratimo više različitih veza ljudi i vampira, što ovaj film čini baš onakav o vampirskoj ljubavi kakav tražimo.

GLAD Sama priča tiče se jednog ljubavnog trougla, a glavne zvezde filma su legendarni Dejvid Bouvi i Suzan Serendon.

PUSTI PRAVOG DA UĐE Švedski film o vampirskoj ljubavi koji je nedavno snimljen i kao engleska verzija. Originalni film govori o mladom, usamljenom dečku koji počinje da se druži sa devojkom za koju se na kraju ispostavlja da je vekovima stara vampirica.

"You know you are in love when you can't fall asleep because reality is finally better than your dreams."


Nina Jankovid kao Elena Gilbert

Šta bi bilo da se Vampirski dnevnici snimaju u Srbiji? Ko bi glumio u takvoj seriji? Vašim glasanjem izabrali ste srpsku ekipu Vampirskih dnevnika, a sada saznajte nešto više o Stefanu, Eleni i Dejmonu iz Srbije! Nina Jankovid rođena je u Šapcu 20. aprila 1988. Glumila je u hit filmu "Montevideo, bog te video!", što joj je kasnije otvorilo druga vrata. Viđali smo je u serijama "Pevaj, brate!", "Igra istine" i "Cvet lipe na balkanu", a glumide i u seriji "Jagodidi".

Milutin Miloševid

Talentovani Miloš Bikovid rođen je iste godine kao i Nina, samo 13. januara. Pohađao je školu glume i govora DADOV, a prvi put smo ga videli u popularnoj seriji "Stižu dolari". Nakon toga kao Dejmon Salvatore glumio je u seriji "Bela lađa", "Vratide se rode", a trenutno ga možete videti u filmu "Šešir profesora Koste Vujida" gde glumi Miku Alasa. Osim što je rođen kad i Nina, njih dvoje su glumili u filmu "Montevideo, bog te video!", a koji se trenutno prikazuje kao TV serija u našoj zemlji. Milutin Miloševid najpoznatiji je po svojoj ulozi u filmu "Beogradski fantom", gde je imao glavnu ulogu. Rođen je 28. decembra 1981. godine u Čačku. Pre uloge Fantoma, Milutina smo mogli videti u filmovima "Sveti Georgije ubiva aždahu" i "Poslednja audijencija". Na TV-u smo ga poslednji put videli u seriji "Žene sa Dedinja".

Miloš Bikovid kao Stefan Salvatore

DON`T WAIT FOR THE PERFECT MOMENT. TAKE THE MOMENT AND MAKE IT PERFECT.


FANOVIMA HIT DRAME VAMPIRSKI DNEVNICI NIKADA NIJE DOVOLJNO SEKSI LJUBAVNOG TROUGLA IZMEĐU DVA BESMRTNA BRATA I JEDNE VEOMA SREDNE, SMRTNE DEVOJKE. PRIČALI SMO SA EKIPOM I KREATORIMA ŠTA NAS OČEKUJE U BUDUDNOSTI SERIJE PLUS: UPOZNAJTE "ŠIPERE" NAJČUDNIJE (I NAJPOSVEDENIJE) FANOVE.


brzoj natprirodnoj seriji koja se hvali šokantnim smrtima, neverovatnim uskrsnudima, i napadnim specijalnim efektima, običan poljubac koji traje 15 sekundi uspeo je da podigne na noge ceo fandom. Romantična tenzija između glavnih likova Dejmona i Elene gradila se dve godine i 53 epizode. Onda su, prošlog meseca, izvršni producenti Kevin Vilijamson i Džuli Plik konačno odlučili da fanovima daju ono što čekaju od prve sezone: pravi poljubac. Kako bi to izveli, znali su da to mora da bude savršeno tempirano - ne samo zbog likova i priče, ved i zbog dve veoma glasne i veoma podeljene baze fanova: oni koje žele da ponovo vide uspostavljeni ljubavni plamen sa Stefanom, i oni koji umiru da ona preduzme slededi korak u svojoj vezi sa Dejmonom. "To je jedna od onih stvari za koju želite da možete da odbranite", objašnjava Vilijamson, koji kaže da je poljubac bio zahvalnica fanovima Dejmona i Elene što su ih gledali. "Ali još više želite da to ne morate da branite. Želite da to bude stvarno, pravo i očekivano u tom trenutku". Reakcija na spajanje usana bila je neverovatno. Manje od 10 minuta nakon emitovanja epizode 5. januara, "Elena i Dejmon" postala je prva tema na Tviteru, globalno. Video snimci su neverovatnom brzinom osvanuli na YouTube sajtu, sa najmanje jednim koji ima više od 300.000 pregleda do sada. "Desio se taj neverovatan i brz odgovor", kaže Somerhalder. "Bilo je jako zabavno gledati ljude kako misle Pobedio sam. To sam želeo’ ".


Zasnovani na kolekciji knjiga za tinejdžere od L.J. Smita, Vampirski dnevnici prate devojku Elenu Gilbert koja se zaljubljuje u emotivno rastrzanog vampira, Stefana Salvatora, dok je ujedno privlači i Dejmon, Stefanov brat. Vilijamson je pre ovoga pisao i režirao "Vrisak" filmove, tako da ne iznenađuje što Vampirski dnevnici - najgledanija serija televizije "THE CW" - mogu da budu neverovatno krvavi. Nije čudno, na primer, da vidimo kako nekim likovima jednostavno otkinu srce ili odseku glavu. Ipak, i te najmračnije epizode tiču se tog centralnog ljubavnog trougla, ono što oba producenta od samog starta smatraju da je glavna priča. "Mi smo to videli kao zanimljivu ljubavnu priču koja može da bude epska i romantična i opasna i sve to u isto vreme", kaže Vilijamson. "Ali tek kada smo skupili ekipu, sve sklopili kako smo zamislili i videli reakcije na to, znali smo da smo uradili dobru stvar". Nakon što je serija premijerno prikazana krajem 2009. godine, nije trebalo dugo vremena kako bi se legije "šipera" (shippers - izraz za fanove koji navijaju za određenu vezu izmišljenih likova) da uzmu svoje strane u trouglu. Tako da imamo dve grupe: fanovi Dejmona i Elene imaju svoj par sa nazivom "Delena", dok oni drugi koji su za Stefana i Elenu koriste izraz "Stelena". Sajtovi kao što su DamonandElena.com iskočili su na internetu kao podrška svakom paru, kao i desetine Tviter naloga i Fejsbuk stranica. "Mislim da je Sumrak saga začetnik ovoga, zbog elementa Tima Edvarda i Tima Džejkoba", kaže Plikova. Za glavne glumce, Dobrev, Somerhalder i Veslija - fenomen "shipper" bio je novo iskustvo. "Nikada nisam znao da su ovakve stvari i postojale", kaže Vesli. "Otišao bih na internet, video te stvari pitao se: ‘Šta je dođavola to?’" Neki posvedeni fanovi počeli su da pišu fan fikciju, dok su drugi pravili i sklapali YouTube snimke kako bi proslavili najbolje Delena i Stelena momente. "Sedam se kada je serija počela i kada smo otišli u London po prvi put", kaže Dobreva. "Ljudi bi me zaustavljali na ulici i pitali ‘ Jesi li ti Delena ili Stelena fan? ‘" Ono što posebno daje snagu fandomu je opipljiva hemija između tri glumca. Dobreva kaže, "Odmah su se pojavile glasine ‘Da li je Nina sa Ianom ila je Nina sa Polom?’ Bilo je dosta spekulacija, a nama je to samo smešno." Priče, ispalo je, nisu baš toliko preterivale. Iako Dobreva i Somerhalder nisu zvanično priznali da se zabavljaju, viđeni su kako se drže za ruke i tu i tamo se poljube, što je dalo dosta nade svim onim fanovima koji se nadaju njihovoj vezi na TV ekranu. "Možda je i bilo nekog prenošenja", kaže Somerhalder, pritom brzo dodajudi, "Ništa još nije potvrđeno. "

„Odmah su se pojavile glasine `Da li je Nina sa Ianom ili je Nina sa Polom?` Bilo je dosta spekulacija”


I Vilijamson i Plikova su dosta svesni kako su fanovi upudeni u parove. Videli su Delena i Stelena video snimke (Plikova bi ponekad tvitovala svoje omiljene) i čitali su fanfikcije. Ipak, producenti su primili i uvrede i pretnje smrdu od nezadovoljnih gledalaca na Tviteru posebno zbog poljupca Elene i Dejmona. Ali oni se trude da ništa od toga ne utiče na njihovu priču. "Teško je, jer se zapitate: "Da li ovu odluku donosim zato što mi je neko ušao u glavu? Ili je ovo tačno gde treba da budemo?", objašnjava Plikova, koja priznaje da ponekad pobegne od Tvitera kako bi blokirala buku oko svega. I mada je poljubac Dejmona i Elene bio njihov prvi "pravi", oni su par puta dodirnuli usne jedno drugom - ali ništa od toga nije bilo pravo (na primer, Dejmon je poljubio Eleninu dvojnicu, Ketrin). Svaki put, kreatori su razmišljali kako da nešto urade a da ne naljute fanove. Kako Plikova kaže, "Kako možemo da serviramo ovaj momenat između dvoje likova, kao na primer poljubac između Dejmona i Elene, a da fanovi Stefana i Elene ne ostanu bez nade i ne odustaniu od nas? I obrnuto, kada imamo momenat između Stefana i Elene; kako to da uradimo da ne naljutimo Delena fanove?" Odgovor je da se svi romantični momenti stope sa prirodnim pravcem u kojem serija ide. Na primer, poslednji poljubac između Dejmona i Elene praden je mesecima prijateljstva između njih dvoje dok je Stefan bio odsutan. "Mi smo takvi da kada pričamo priču, i želimo da se likovi poljube ili da ubijemo nekoga, želimo da budemo sigurni da je to zasluženo i da je to kako treba da bude.", kaže Vilijamson. Ono što Vampirske dnevnike odvaja od drugih serija je evolucija lukova (obično je to rezultat natrpirodnih modi). Mada je Stefan počeo kao heroj u seriji, on je u poslednje vreme pravi "bad boy" razvoj koji je naveo fanove Dejmona i Elene da polude. "Stefan je prešao na tamnu stranu i odjednom je postao više omiljen kao onaj koji treba da bude sa Elenom", kaže Vesli. I Vilijamson i Plikova upozoravaju da trougao uvek može da promeni oblik kako bi uključio drugačije ljubavne interese. "Mislim da se trougao konstantno menja, sa idejom da tokom serije postane kvadrat ili nešto potpuno drugačije u zavisnosti od okolnosti", dodaje Plikova. "Mislim da smo samo ogrebali površinu svih mogudnosti ovde" (Kada pitate na čijoj su strani ona i Vilijamson, Plikova odgovora, "Oboje smo Tim Salvatore jer nam je ljubav između dva brata važnija nego bilo šta.") I dok serija juri ka svom finalu trede sezone ovog maja, opet de dodi do velikih promena. Nakon meseci života na tamnoj strani, Stefan de konačno početi da razmišlja o svojim osedanjima. "Vidimo blage pokušaje da se vrati na pravi put, ali sve što je uradio i sve što ne dopušta sebi da oseda ga u stvari uništava iznutra", kaže Plikova, koja objašnjava da de Elenin poljubac sa Dejmonom i dalje okupirati Stefanov um. "On mora da pređe sa te strane kako bi čak i pomislio da ponovo bude opcija za Elenu". I dok Stefan pokušava da se ponovo poveže sa svojim emocijama, Dejmon de pokušati da svoje isključi - uz pomod lepih diverzija. "Dejmon treba malo da se vrati onim starim stvarima", kaže Somerhalder. Ali njegova želja za diverzijom nede biti jaka pored Elene. "Između njih je tenzija na kojoj moraju da porade kako dublje ulazimo u sezonu", kaže Plikova, koja ukazuje na to da de se možda neke stvari konačno rešiti na kraju sezone. "Elena se nalazi u toj poziciji da može da zapita sebe’Kako se osedam u vezi sa Stefanom i Dejmonom, i sa kim želim da budem? ”Ali svi "shippers" ne moraju da brinu da de odluka biti konačna uskoro. "Postoji razlog zašto se sredan kraj zove kraj", kaže Plikova. "Trik nas koji radimo na televizijskim pričama je da pokažemo sve reke, planine i doline koje vode do samog kraja".


I KEEP MYSELF BUSY WITH THINGS TO DO, BUT EVERYTIME I PAUSE, I STILL THINK OF YOU.


Anonimus nije tvoje prvo iskustvo sa Šekspirovom dramom. Kako ti je Bard pomogao u tvom ranom glumačkom iskustvu u Australiji? -Učio sam o Šekspiru tokom cele srednje škole. Oba moja roditelja predaju istoriju i engleski jezik , tako da je Šekspir uvek bio deo mog rada, čak i kada sam bio jako mlad.Kada sam krenuo u školu glume, radili smo predstavu Hamlet sa američkim direktorom koji je bio tada u poseti.. Tako da mogu redi da je Šekspir bio veliki deo mog iskustva do sada. Mislim ste zapanjeni kada vidite koliko je savremen taj scenario. On zaista još uvek priča svoju priču i današnjoj publici, te ona nije zastarela i još uvek je relevantna. Anonimus je veoma kontraverzan zato što dovodi u pitanje da li je Ver napisao vedinu Šekspirovih dela. Da li je vaše učestvovanje u ovom filmu dovelo da se zapitate isto? - Prilično sam siguran da je grof od Sautemptona pisao svoje komade. Posotji mnogo čudnih sličnosti koje bi mogle upudivati na to, ali predpostavljam da za mene kao osobu to nije bitno . Bez obzira na to ko je napisao ove predstave one su još uvek tu. Posotje svakako zanimljive diskusije o tome, to čini priču uzbudljivom i to me je odmah privuklo kod scenarija. Suština filma je odnos između politike i umetnosti . Relevanantno je to kako podseda ljude koliko umetnost može da bude modna i koliko može promeniti stvari na bolje

Postoji dosta tajnih afera i vanbračne dece u "Anonimusu" koji su učinili da tvoj lik, Henri, bude i sin i unuk Kraljice Elizabete I. Da li misliš da je Henri ikada saznao tajne otkrivene u Anonimusu? Mislim da je de Vere to želeo da mu kaže, zar ne? Moj lik i de Vere imaju taj neki dobar odnos koji proizilazi iz činjenice da su otac-sin. Ali ne razmišljam puno o tome šta se dešava nakon filma. Mislim da tada predajete sve publici i dopustite im da razmišljaju šta bi moglo da se kasnije dešava, jer se tu moj posao završava.

Šta te je navelo da pošalješ snimak za audiciju Pomračenja? Koliko si iznenađen bio kada si dobio tu ulogu? Bilo je kao da me je grom udario, potpuno je bilo nerealno! Ved sam tako i radio par audicija, tako što sam slao te snimke iz Australije, i to ti postane jednostavno navika da ne razmišljaš o tome. Pošalješ ih tamo i pitaš se da li de ko to uopšte i da odgleda. Bilo je veliko iznenađenje, pa sam odleteo u Vankuver kako bih upoznao reditelja Dejvida Slejda i to je bilo to. Bili su veoma tajnoviti što se tiče priče. Mislim da nisam pročitao ni dve rečenice filma sve do tri nedelje pred snimanje. Osvojio si MTV nagradu za najbolju tuču za svog lika Rajlija. Kako je to što si deo "Sumraka" uticalo na dalji tok tvoje karijere? Teško je redi, zaista. Definitivno je otvorilo dosta vrata koja pre sigurno ne bi bila otvorena i meni donelo dosta mogudnosti. Upoznate dosta interesantnih ljudi sa kojima postanete prijatelji, i to je glavna prednost za mene. Takođe, povratak u Australiju je doneo to da su se ljudi prema meni drugačije ophodili. I to veoma pozitivno.


Čekanje je i dalje dosadno. Zato Vam mi predlažemo kako da ispunite vreme do izlaska novih epizoda: i to u stilu „Prave krvi“ 1.Gledajte fanart na internetu. Da li ste ikada zamišljali Erika u novogodišnjem džemperu sa mačkom u krilu koja nosi kapu Deda Mraza? Ako jeste, ova fantazija de vam se upravo ispuniti. Postoji ceo neotkriven svet fanart-a serije “Prava Krv“! Neke od najpopularnijih radova možete pogledati OVDE. 2.Napravite fan video. Sve što vam je potrebno jeste par romantičnih scena iz serije i par balada, početno znanje iz MovieMaker-a i imate prilično dobar klip. Ako ipak želite samo da gledate, za vas imamo neke od najboljih fan videa dostupnih na internetu: http://www.wetpaint.com/true-blood/articles/7-awesomesauce-true-blood-fan-videos 3.Uđite u divan svet GIF sličica Jedino što je bolje od gledanja scene gde Erik izlazi mokar iz jezera punog krokodila jeste da to gledate iznova i iznova. I iznova. Naravno, to je samo jedan od milion gif-ova, i sigurni smo da de svako od vas nadi nešto po svom ukusu. 4.Kupite soundtrack „Prave Krvi“. On de vas sigurno podsetiti na neke zaboravljene scene a i muzika na njemu je stvarno odlična. Takođe, ovo može da bude dobar rođendanski poklon! 5.Ponovo pogledajte sve epizode. Naravno, na to ste na to pomišljali više puta ali sigurni smo da je upravo to ono što de vas ugrejati u ovim hladim danima. Ako ništa, bar de pomodi da obuzdate nestrpljenje do naredne epizode. EVERYONE HAS THEIR OWN REASON FOR WAKING UP IN THE MORNING...MINE IS YOU.


Popularni glumac govori o „Melanholiji“, novim ulogama i kako je bilo na snimanju ljubavnih scena sa pravim venčanim parom.

U “Melanholiji” (“Melancholia”), Skarsgard igra Majkla, čoveka koga upoznajemo na dan kada treba da se venča sa Justin (Kirsten Dunst), sve dok se ne dogodi sve loše što može da se dogodi na venčanju. Naravno, sve se to dogodilo pre nego što su saznali da je crvena planeta po imenu Melanholija na putu da se sudari sa Zemljom. Sajt Moviefone napravio je intervju sa Skarsgardom o tome kako je raditi sa kontraverznim rediteljem, o njegovom planu da izbegne česte uloge vampira, detalje sa snimanja vrudih scena sa parom iz pravog života kao i to kako je “Zulander“ (“Zoolander”) promenio njegov život. Novinar:Ovo je prilično za*eban film. Skarsgard:Jeste. Ovo je prilično za*eban film. N: O čemu si razmišljao dok si čitao scenario? S: Pazi, ovo je film Larsa Von Triera, tako da je to ustvari romantična komedija o kraju sveta. N: Ti igraš ubedljivo najfiniju osobu u ovom filmu.

S: To je vrlo interesantno jer sam kao Erik u “Pravoj Krvi” bio pravi alfa mužjak. Počeli smo sa snimanje odmah po završetku snimanja trede sezone tako da sam proveo sedam meseci kao Erik i bilo mi je vrlo zabavno da radim nešto toliko drugačije. N: Je li to bilo ono što te je privuklo ovom projektu? S: Ne. Lars von Trier je razlog zašto sam se zainteresovao za to. To je za mene bilo nešto o čemu nisam morao ni da razmislim. Šta god da je želeo od mene, uradio bih to. N: Stvarno mislim da ovaj film pokazuje manje više realan pogled na to šta bi se desilo kada bi druga planeta pretila da se sudari sa Zemljom. Ipak, Brus Vilis nije poleteo u raketi da bi nas spasio. S: (smeje se) Ne.

N: Zašto? S: Ne znam, jednostavno je… Sve je to bilo jedno divno iskustvo, snimati sve. Na neki način je teško objasniti. Bilo je drugačije od bilo čega što sam do sada radio. Von Tier ima vrlo neuobičajan način na koji pravi filmove. N: Šta je, po tvom mišljenju, tako neuobičajeno kod njega? S: Imate određenu slobodu. Sve je vrlo oslobađajude na neki način. Nemate strogo ograničeno vreme da završite neku scenu niti dugog nameštanja svetla zato što sve mora da ispadne savršeno. Sve je stvarno. I snimamo dosta, nema mnogo čekanja. Možemo da se zabavljamo na sceni, on ne brine mnogo o kontinuitetu snimanja.

N: Na osnovu toga, koje scene se po tebi ističu? S: Pa, prvi dan smo snimali scenu sa N: Ili možda jeste ali mi nismo imali limuzinom. Lars nam je rekao:’Ljudi, prilike to da vidimo. S: Sve je veoma konfuzno. Ponekad sam se zaglavljeni ste ovde, pričadete o tome neko vreme i onda de Aleks da izađe i da pitao ‘Šta je bre ovo? Šta se dešava?’ pomogne vozaču.’ Jas am se složio i pitao N: Teško je postavljati pitanja u vezi ovog ga na koju stranu bih trebalo da izađem na šta je on rekao:’ Ne znam, uradi šta filma. god hodeš.’ To je tako oslobađajude. S: Teško je pričati o njemu.

S: “To je vrlo interesantno sam kao “Love is like playing thejerpiano. FirstErik you must play by the rules, then you must forget the rules and play from your heart.” u “Pravoj Krvi” bio pravi alfa mužjak. Počeli


N: Da li kao glumac možeš dovesti stvari do ekstrema? S: Pa, osedam se slobodno da glumac može sve da radi. I može da caruje. Mislim da svi žele da osete slobodu kao glumci. Morate da osetite do samopouzdanje: Uradidu šta god želim.

N: Da li kao glumac možeš dovesti stvari do ekstrema? S: Pa, osedam se slobodno da glumac može sve da radi. I može da caruje. Mislim da svi žele da osete slobodu kao glumci. Morate da osetite do samopouzdanje: Uradidu šta god želim. N: Igraš nenormalno popularnog lika u seriji "Prava krv." Mnogo ljudi je igralo slavne karaktere na ekranima i nekada im se to osveti. Između filmova "Lars von Tier" i "Battleship," da li poseduješ neki plan za to da te ne zapamte zauvek kao Erika Nortmana? S: Pa, ne bih rekao da poseduješ nešto kao karijerski potez ili strategiju. Više je kao... treba mi to. Kao, kreativno. Naravno, posle "Prave krvi," dobijao sam mnogo scenarija koje su slični toj seriji ili veoma slični Eriku - zato što ljudi žele da iskoriste to što imate. Tako da - to je isti lik, ali drugačiji film. Prvo, naravno da nije dobar poslovni potez to prihvatiti, jer ona to postaneš. Zaglavideš radedi to zauvek. To je kreativno samoubistvo. Ali takođe je, za mene - ne želim da radim posao koji sam radi 25 puta pre. Jer nedu biti inspirisan. Nedu biti ohrabren. Ne postoji ništa u tom scenariju i ulozi što du otkriti. Mislim, tamo je - znam šta radim. Samo du da odem tamo i da budem šta sam bio X puta. Zato tako volim momke poput Majkla u ovom filmu, on je tako drugačiji od Erika.

N: Da li su ti nudili druge vampirske uloge? S: Ne, ali definitivno da uloge koje su slične Eriku - iako nisu vampirske. U osnovi, Erik Nortman ali bez očnjaka. Isti dečko. N: Znatiželjan sam koliko napora si priuštio u ovo: U prvoj sezoni serije smatrao sam Erika malo zastrašujudim, ali osedam da se nešto razvija u njemu tokom prethodnih sezona - iako uradi nešto zastrašujude i dalje želim biti njegov prijatelj. Možda je to do kose? S: To je upravo ono što volim kod njega. Kada ljudi nešto gledaju, onda su lenji. Žele da etiketiraju likove. "Hej, vidi. Heroj. Devojka. Loš momak." I sednu. To je učestalo, znate? I ono što volim kod Erika volim kada je život više komplikovan nego što zapravo jeste. U filmovima volim kada je tama u protagonisti. Znate? I kada postoji dobrota u antagonisti. I postoji više sive zone nego crne i bele. Ono što volim kod Erika je što kada ga upoznate, on je predstavljen kao "loš momak." I publika je kao: "U redu, dobro, evo ga onaj." Ali onda posle nekog vremena: "O čekaj, to je bilo lepo, zašto je to uradio?" I volim to, to što ljudi moraju da se podsete: "Oh hej, možda on nije samo loš momak?" Ali naravno, kada ljudi vide njegovu osetljivost i to da može biti slab i osedajan, ljubazan i lojalan... teško je, zato što želite da je opasan. On je i dalje predator.

N: Igraš nenormalno popularnog lika u seriji "Prava krv." Mnogo ljudi je igralo slavne karaktere na ekranima i nekada im se to osveti. Između filmova "Lars von Tier" i "Battleship," da li poseduješ neki plan za to da te ne zapamte zauvek kao Erika Nortmana? S: Pa, ne bih rekao da poseduješ nešto kao karijerski potez ili strategiju. Više je kao... treba mi to. Kao, kreativno. Naravno, posle "Prave krvi," dobijao sam mnogo scenarija koje su slični toj seriji ili veoma slični Eriku zato što ljudi žele da iskoriste to što imate. Tako da - to je isti lik, ali drugačiji film. Prvo, naravno da nije dobar poslovni potez to prihvatiti, jer ona to postaneš. Zaglavideš radedi to zauvek. To je kreativno samoubistvo. Ali takođe je, za mene - ne želim da radim posao koji sam radi 25 puta pre. Jer nedu biti inspirisan. Nedu biti ohrabren. Ne postoji ništa u tom scenariju i ulozi što du otkriti. Mislim, tamo je - znam šta radim. Samo du da odem tamo i da budem šta sam bio X puta. Zato tako volim momke poput Majkla u ovom filmu, on je tako drugačiji od Erika. N: Da li su ti nudili druge vampirske uloge? Ne, ali definitivno da uloge koje su slične Eriku - iako nisu vampirske. U osnovi, Erik Nortman ali bez očnjaka. Isti dečko. Znatiželjan sam koliko napora si priuštio u ovo: U prvoj sezoni serije smatrao sam Erika malo zastrašujudim, ali osedam da se nešto razvija u njemu tokom prethodnih sezona - iako uradi nešto zastrašujude i dalje želim biti njegov prijatelj. Možda je to do kose? To je upravo ono što volim kod njega. Kada ljudi nešto gledaju, onda su lenji. Žele da etiketiraju likove. "Hej, vidi. Heroj. Devojka. Loš momak." I sednu. To je učestalo, znate? I ono što volim kod Erika - volim kada je život više komplikovan nego što zapravo jeste. U filmovima volim kada je tama u protagonisti. Znate? I kada postoji dobrota u antagonisti. I postoji više sive zone nego crne i bele. Ono što volim kod Erika je što kada ga … ONLINE EKSKLUZIVA: KLIKNITE OVDE DA PROČITATE OSTATAK INTERVJUA!

"I love you for all that you are, all that you have been and all you`re yet to be."


Ako tražite momka zbog kojeg mi devojke (a i poneki muškarac) postavlja OVAKVE statuse, našli ste ga. Od kada je 2010. godine proglašen za jednog od “Pet glumaca na koje morate obratiti pažnju”, Deker je svoj talenat predstavio u spektru različitih uloga. Nedavno je igrao samohranog oca koji se bori sa tragedijom gubitka svog sina u filmu “Angels Crest”. Film koji je premijerno prikazan na Tribeka filmskom festivalu doneo je samo reči hvale za Dekerovu neverovatnu glumu. Deker je takođe viđen u televizijskom filmu nominovan za Emi nagradu, “Cinema Verite”, a koji je emitovan u aprilu prošle godine. Tu je glumio zajedno sa Dianom Lehn i Timom Robinsonom. Deker je takođe imao niz uloga u filmova “Waska”, “Kaboom” i u rimejku filma “Nightmare on Elm Street”, a koji je režiran ods trane Sema Bajera. Svoj proboj imao je ulogom Džona Konora u hit seriji “Terminator: The Sarah Connor Chronicles”, koja se emitovala na FOX televiziji. Takođe smo ga gledali u filmu “My Sisters Keeper”, gde je glumio sa Kameron Dijaz, Ebigejl Breslin i Alekom Boldvinom. Pored glume, Deker se bavi pisanjem scenarija, režijom i pevanjem. Multitalentovan glumac pokazao je deo svojih talenata kada je napisao, režiraio, editova i glumeo u filmu “Whore”, zajedno sa Megan Foks. To mu je inače tredi film na kome je radio kao scenarista, reditelj i producent. Pojavio se i u hit seriji “Heroes”, gde je igrao Zeka, najboljeg prijatelja Kler koju igra Hejden Penetier. Takođe je proveo tri sezone u seriji “Honey, I Shrunk the Kids”. Deker radi profesionalno na televiziji i filmu od svoje pete godine, a njegov glas ste mogli da čujete u animiranim filmovima “Land Before Time” i “An American Tale”. Kao što smo rekli, bavi se i pevanjem, te je Deker ved sada priznati kompozitor, pevač i tekstopisac sa dva izdata albuma. Takođe je umetnik, slikar i pravi neverovatne skulpture. Trenutno živi u Los Anđelesu.

"It`s never nice when u forget the things you`re supposed to remember. But it feels worse when you remember the things you`re supposed to forget."


Najdraži fanovi Tajnog Kruga, molim vas da zamislite sledeci scenario: Četvrtak, kišovito popodne, vreme prosto leti, dan se izmiče, a vi uživate u zavodljivoj konverzaciji o veštičarenju, lošim zadovoljstvima i crnoj magiji. Tipični dan u Čens Harboru, zar ne? E pa postaje još bolje, jer je sa druge strane telefonske slušalice Kris Zilka koji nam otkriva zanimljive stvari o Džejku, Kesi i životu na setu Tajnog Kruga!

“Don’t cry because they left. Just smile, because they gave you a chance to find someone better…”


TSC: Kako si se osedao kada si došao u seriju nakon smrti lika koga smo počeli da volimo? Kris: Uh, to je zaista dobro pitanje. Hvala što ste me zgazili. (smeh) Pretpostavljam da nisam tako gledao na to, kao dopuna za Nika, jer de njegovo prisustvo zavek biti tu. Niko ga nede jednostavno zaboraviti. TSC: Kako ti je protekao prvi dan na setu? Da li si bio nervozan? Kris: Prvi dan je protekao kao i svaki drugi. Igrao sam fudbal kao mali i rekli su mi da ako nisi nervozan pred utakmicu, onda nešto nije u redu sa tobom. Morate imati bar malo leptirida u stomaku ili vam nije dovoljno stalo do toga što radite. Plus, video sam kako glumačka ekipa radi pet epizoda pre nego što sam ja došao, i znao sam da radim sa neverovatnim timom. Imao sam samopouzdanje. Uloga u seriji je nešto o čemu mi je zaista stalo i zaista sam želeo to. Tako da jesam, bio sam malo nervozan, ali čim smo počeli da snimamo prvu scenu, sve se sleglo. TSC: Veštice u seriji imaju razne modi, ali kakve bi ti želeo da poseduješ? Kris: Obično dam neki klasičan odgovor. Šta bi bila moja ultimativna mod? Definitivno ne bih želeo da znam šta ljudi misle, to je previše ozbiljno. Da li biste vi želeli da znate šta svi misle? TSC: Misliš na telepatiju? Kris: Pa da, to sam i rekao. (smeh) TSC: Naravno - zašto da ne! Bilo bi zabavno! Kris: *dahde+ O moj Bože! Nikad! Radije ne bih da znam. Hm, hm...mir u svetu. Oh ne, čekaj - kako o tome kako o tome? *postaje uzbudjen+ Umesto mira u svetu, šta misliš o oživljavanju ljudi? To bi bila poprilično kul mod! *pravi pauzu i razmišlja o svom odgovoru+ Ipak, bili bismo brzo prenaseljeni. TSC: Sada dolazi neizbežno pitanje... Tim Adam ili tim Džejk (Jake)? Kris: Kako "politički" najbolje odgovoriti na ovo pitanje? Mislim da sam tim Kesi (Cassie). Šta god da ona odlučila, šta god je čini srednom, na kraju dana je jedino što mi je važno. Očigledno, želim je za sebe, želim da bude sa Džejkom - ili kako ved oni to zovu - Cake (torta)? TSC: Da - Cake! Kris: [smeje se] To je tako smešno. Zapravo, laska mi. TSC: Dakle, sada kada pričamo o Cake, fanovi žele da znaju - koje je tvoje najvede "guilty" zadovoljstvo? Kris: Hmm, hmmm da vidimo. Pa imam puno "guilty" zadovoljstava. O Bože. Ne znam. Jedenje pice? TSC: Njam! Kakvu picu? Kris: Jednostavno obožavam feferone i ako ih nema na pici, nedu je jesti. Nema tako dobar ukus bez njih. TSC: Čuli smo da si dobar muzičar. Da li ste ti i Tomas Deker (Thomas Dekker) svirali zajednoi? Kris: *smeje se+ Tomas bi me oduvao, on je baš talentovan. On je ustvari veoma veoma veoma talentovan muzičar. To je više od hobija za mene, nešto da radim, način da se vežbaju umetnički mišidi. TSC: Dakle tako, da li onda da očekujemo da Džejk u nekom trenutku zapeva serenadu Kesi? Kris: Serenada Kesi? *smeje se i bez razmišljanja odgovara+ Veštice ne pevaju serenadu. Mislim, pretpostavljam da je mogude, znate, ako dođe do toga. ` TSC: To bi bilo odlično. Kad bi smo samo imali magične modi da učinimo da se to i ostvari! Kris: *zadirkuje u šali+ Ti bi mogla da budeš veštica, mogla bi da budeš veštica... Nikad ne znaš! Počni da vežbaš! Dođi u krug! “Love and time – those are the only two things in all the world and all of life that cannot be bought, but only spent.” Gary Jennings


U čuvenoj rubrici iz magazina Twilight Srbija, čast da prva gostuje ima Adelisa – urednica sajta Vampires Serbia. Upoznajte bolje osobu zbog kojeg sigurno dobijate Vašu dnevnu dozu vampirskih novosti.

*Vaša ideja savršene sreće? Kada su pored mene dve osobe koje volim, kada im izmamim osmeh na lice i učinim da se osete dobro i onda se i ja osetim dobro. Tada sam srećna. *Šta je Vaš najveći strah? Da neću uspeti da ostvarim ono što sam zacrtala u životu. *Koju svoju osobinu ne volite? Tvrdoglavost. Nekada znam biti jako svojeglava i dosta me puta koštalo.

*Ko ili šta je Vaša najveća ljubav u životu? Čitanje, pretpostavljam. Ništa bolje od dobre knjige uz kaficu. *Koji talenat biste najviše voleli da imate? Za crtanje možda. *Šta je Vaše najveće blago? Moji prijatelji i porodica. *Vaša omiljena okupacija? Tvitovanje i gledanje serija. To obožavam.

*Koju osobinu ne volite kod drugih osoba? Licemerstvo.

*Šta je Vaša istaknuta karakteristika? Smisao za humor i dobro iskorišten sarkazam u potrebnim situacijama.

*Kojoj živoj osobi se najviše divite? Svojoj majci. Da.

*Šta najviše cenite kod prijatelja? Iskrenost i požrtvovanost.

*Trenutno stanje Vašeg uma? Haotično. Dan je bio naporan.

*Ko su heroji u Vašem životu? Svi ljudi koji su znali da pokažu svoje pravo lice.

*U kojoj prilici lažete? Kada je neophodno.

*Vaša ekstragavanca? Internet.

*Koje reči ili fraze previše koristite? Previše fraza na engleskom jeziku. Uglavnom se to brzo menja. *Šta najviše ne podnosite? Najviše laž i licemerstvo. *Za čim najviše žalite? Razmišljam o onome što radim tako da mi se nikada nije desilo da previše zažalim. *Kako biste želeli da umrete? Brzo. *Šta je Vaš moto? "The only one I can count on is... me." *Da umrete i da se vratite kao neka osoba ili stvar, šta mislite ko bi to bio? Neka otkačena tinejdžerka sa Beverli Hilsa. Mislim da ne bih podnela dva života prevelike ozbiljnosti kada doĎe do odreĎenih stvari. *Šta biste odmah na sebi promenili? Dodala bih par centimetara u visinu. Obojila bih kosu u živo crveno. I kad smo već kod kose naterala bih je da bude ravna i savršena zauvek.

BEING IN LOVE IS LIKE BEING DRUNK: NO CONTROL OVER WHAT YOU DO.


I U DOBRU, I U ZLU Ako tražite savršen ljubavni film koji želite da pogledate sa svojom drugom polovinom, onda je „I u dobru, i u zlu“ („The Vow“) baš ono što tražite. Snimljen po istinitom događaju, priča je vezana za sveže venčani par koji se oporavlja posle saobradajne nezgode nakon koje je supruga završila u komi. Kada se probudi sa ozbiljnim gubitkom pamdenja, njen suprug se trudi da ponovo osvoji njeno srce.

SHE IS BACK

Nakon višegodišnje pauze, kraljica pop muzike Madonna vrada se na svetsku scenu sa svojim novim albumom MDNA. Sam izlazak albuma pratide i turneja, a sama pevačica gostovade kod naših komšija, u susednoj Hrvatskoj. I dok čekamo novi album uživamo u aktuelnom singlu „Give Me All Your Luvin“ i razmišljamo otkud nam novac za njen koncert.

VOLIM LONDON

LANA DEL REY

Autorka serijala knjiga „VOLIM NJUJORK“, Lindzi Kelk, objavila je korice svoje nove knjige „VOLIM LONDON“. I dok sa nestrpljenjem čekamo kada ova knjiga doživeti svetsku premijeru, još uvek čekamo prevod knjige „VOLIM VEGAS. Prema najavama kompanije ALNARI, čekademo je sigurno još par meseci.

Ukoliko niste čuli za novu svetsku senzaciju Lanu del Rej, ne znamo gde ste se krili ove zime. Dovoljno je redi da je ova talentovana pevačica svoj koncert u Londonu rasprodala za svega pola sata. Lana sebe opisuje sebe kao ganstersku verziju Nancy Sinatre, a svoju muziku kao Hollywood pop/sadcore, što savšeno odgovara njenom imidžu tragične dive iz šezdesetih. Ukoliko niste poslušali njen album "BORN TO DIE", krajnje je vreme to da uradite. Verujte nam, nedete zažaliti.

SERIJA TRI HIL PONOVO NA PRVOJ

HOLIVUDSKI BROJ VANITY FAIR-A Stigao je februar, što za ljubitelje prestižnog magazina „Vanity Fair“ znači samo jedno: HOLIVUDSKO IZDANJE. Kako nam se dodela Oskara približava, samim tim i tradicionalna VF after-party. Ove godine, magazin je na trostrukoj naslovnoj strani predstavio jedanaest lepotica uz čiju glumu smo uživali, ili demo tek uživati u godini koju smo načeli. Između ostalih, na naslovnoj strani su se našle Mia Vasikovska, Dženifer Lorense, Džesika Čejnstejn itd. Što je zanimljivo, magazin i nakon brojnih kritika, i dalje na glavnu naslovnu stranu stavlja isključivo glumice bele puti. I dok ne dođemo do samog magazina, uživajte u pogledu iza scene, i saznajte kako je nastala naslovna strana tako što dete kliknuti OVDE.

Nakon emitovanja prve dve sezone serije „Vampirski dnevnici“, PRVA SRPSKA TELEVIZIJA ponovo je počela da emituje još jednu popularnu tinejdžersku seriju „TRI HIL“ U četvrtoj sezoni, Lukas i Nejtan Skot, Pejton Sojer, Bruk Dejvis i Hejli Džejms Skot posle drame sa njihovim drugom Džimijem, koji ih je držao kao taoce u srednjoj školi, nastavljaju dalje. Skot raskida sa Bruk i vrada se Pejton, dok Hejli i Nejtan pokušavaju da spasu brak. Den Lukas pokušava da ublaži grižu savest zbog ubistva rođenog brata, ali ubrzo saznaje da još neko zna njegovu mračnu tajnu. Glumedi želju za novim životom ponovo se zbližava s Lukasovom majkom Karen. Serija se još uvek emituje u Americi, mada se trenutno prikazuje poslednja sezona ovog popularnog fenomena.

PS. I LOVE YOU


Vampires Serbia magazine No.1  

Vampires Serbia magazine No.1

Vampires Serbia magazine No.1  

Vampires Serbia magazine No.1

Advertisement