Page 1

KATALOG Den danske fotograf Jakob Carlsen har skildret de kasteløses liv i ”Outcast”. Om den skriver Ms. Navi Pillay, der er FNs Højkommissær for Menneskerettigheder: ”Bogen er en utrolig præstation med sine stærke billeder og personlige beretninger. Den skildrer på den mest overbevisende måde det armod, den uretfærdighed, fattigdom og udelukkelse, som flere hundrede millioner kasteløse, Dalitter, lider under i Sydøstasien.”


Journalistik

NY

BOG

Journalistikkens grundtrin II Solveig Schmidt

Allered ei 2. opla g

Bogen gennemgår hele den journalistiske arbejdsproces fra ideudvikling over research og interview til analyse og formidling. Solveig Schmidt definerer, afgrænser og fastlægger hele den faglige kerne, som alle gode journalister arbejder ud fra. I et demokratisk samfund, hvor journalistikkens mål er at arbejde for almenhedens interesser. Jeg kan næsten ikke få armene ned af begejstring over, at vi endelig får noget kvalificeret dansk litteratur at undervise efter på de journalistiske grunduddannelser. (Lene Rimestad, lektor på Center for Journalistik, SDU)

268 kr. | 207 sider |

2

e

BOG


10 % på alle bøger på www.forlagetajour.dk

Et spørgsmål om tillid - at lave tv med mennesker Jan Bacher Dirchsen De fleste mennesker kender tv-serien Årgang 0, der år for år følger familier, der fik et barn i år 2000. Kun få kender tilrettelæggeren bag de fleste af de udsendelser. Men her fortæller han for første gang om, hvordan arbejdet og overvejelserne er bag den type programmer, som der bliver flere og flere af: Det private og personlige bliver vist frem i fuld offentlighed. Dokumentarisk eller konstrueret, men altid tilrettelagt. Hvordan vælger man de mennesker? Kommer ind på livet af dem? Kommer ud igen? Reflektioner og råd om journalistiske, menneskelige, moralske dilemmaer. Om at være ansvarlig og ordentlig.

278 kr. | 264 sider |

NYG BO

e

BOG

NY

BOG

På! Den professionelle tv-vært Anja Steensig Holmbäck En dygtig tv-vært skal kunne mere end smile til kameraet. Du skal kende dig selv og dine virkemidler, og du skal have en professionel tilgang til dette særlige fag. Anja Steensig Holmbäck giver dig et konkret og præcist indblik i, hvad der skaber den gode professionelle tv-vært. Og du får samtidig erfaringer og råd fra en stribe af de bedste danske tv-værter: Cecilie Frøkjær, Hans Pilgaard, Jes Dorph-Petersen og Signe Lindkvist.

220 kr. | 134 sider |

e

BOG

Mediejura - det handler om informations- og ytringsfrihed Oluf Jørgensen Grundbogen om mediejura. Informations- og ytringsfrihed er grundstenen på et område, fyldt med dilemmaer: krænkelser af privatliv; injurier; manipulation; hadefulde ytringer og skjult reklame. Til alle, der arbejder med journalistik eller kommunikation. Den er et ’must have’ og opslagsværk på enhver kommunikationsrådgivers hylde. Bogen er en grundig og formidlingsvenlig indføring i de juridiske regler om muligheder og grænser for indsamling af information og publicering i medier. (Ane Eggert, kommunikationskonsulent, KL)

499 kr. | 295 sider |

e

BOG

NY

BOG

3


Journalistik

29 JA N K R A G J A C O B S E N

EN MODERNE RETORIK TIL P L A N L Æ G N I N G A F K O M M U N I K AT I O N

Interview for journalister

29 spørgsmål Jan Krag Jacobsen

Kurt Strand En bog om at stille spørgsmål, men også om at insistere på at få svar. Og med det grundlæggende synspunkt, at der er tale om et håndværk, altså noget man kan lære. Erfaringer, diskussioner og analyser ligger bag de mange konkrete eksempler og råd. (Lindhardt og Ringhof)

Film, radio, tv, internet, artikel, foredrag, plakat, teater og performance er meget forskellige medier, men overvejelserne bag brugen af dem er stort set de samme. Bogen handler om planlægning og praktisk udførelse af enhver form for kommunikation. Ny udgave. (Samfundslitteratur)

148 kr. | 152 sider

Klangen af et menneske Nils Thorsen Nils Thorsen er kendt og respekteret for sine portrætinterviews i Politiken. Med mennesker, vi troede, vi kendte. I bogen fortæller han om de tanker og metoder, der ligger bag de usædvanlige og meget personlige portrætter.

238 kr. | 262 sider |

e

BOG

359 kr. | 288 sider

OmVeje Nils Thorsen Livet er en gave, ingen har ønsket sig. Og byttes kan den ikke. Kun kastes bort eller tages i brug. Men hvordan finder man ud af, hvad for et menneske man er, og skaber sig et liv, der passer til én? Personlige og tankevækkende portrætter, der går tæt på mennesker og deres livs dramaer. (Politikens Forlag)

170 kr. | 234 sider

4


Tilmeld dig nyhedsmail på www.forlagetajour.dk

LARS BJERG

Den gode journalist Etik, værdier og kvalitet i journalistik

FORLAGET AJOUR

Den gode journalist

Idébogen

Få din bog ud!

Lars Bjerg

Dorte Nielsen

Pernille Nørregaard

Bogen er på sin reflekterende facon blevet grundbogen i journalistisk etik. Det er såmænd bare forskellen mellem godt og ondt, rigtigt og forkert, skriver Lars Bjerg. Også i journalistik. Det er ikke særlig indviklet. Det er bare svært. Nu i 2. oplag.

Metoder, inspiration, gode råd, praktisk vejledning. Nye indfaldsvinkler og tanker, der stimulerer eller provokerer. Det rummer bogen. Ideer til områder, som du måske hidtil ikke har udforsket. Dorte Nielsen viser, hvordan du gennem brug af enkle teknikker kan skabe et nærmest ubegrænset antal ideer. (Grafisk Litteratur)

Bogen handler om, hvordan du får din bog ud af hovedet og ned på papir. Og ikke mindst: ud i verden. Få indblik i hele processen fra journalist Pernille Nørregaard, der har prøvet det – flere gange. Og få tips fra fire meget erfarne og succesrige forfattere: Kirsten Jacobsen, Peter Øvig Knudsen, Tom Buk-Swienty og Thomas Larsen.

238 kr. | 223 sider |

e

BOG

340 kr. | 196 sider

238 kr. | 242 sider |

e

BOG

Fra idé til bestseller Rikke Moos En succesfuld fagbog er det bedste visitkort, du kan have på hånden, hvis du vil booste din karriere. Her er værktøjskassen, der hjælper dig i gang. Bogen giver dig overblikket, motivationen og værktøjerne til at realisere dit bogprojekt. Enkle og overskuelige vejledninger, tjeklister, tips og gode råd. (Frydenlund)

229 kr. | 195 sider

5


Journalistik Nye veje for journalistik Gitte Haslebo og Magnus Harald Haslebo (red.) I denne bog behandler syv forfattere nye perspektivrige ideer til, hvordan journalistik bør udvikle sig. Bogen rejser nogle vigtige spørgsmål om journalistikkens fremtidige roller, metoder og etik. (Dansk Psykologisk Forlag) Bogen er relevant for alle, der beskæftiger sig med journalistik og kommunikation, som tør udfordre egne antagelser […]. Jeg kan stærkt anbefale bogen. (Egon Petersen, ledelseskonsulent, Danske Kommuner)

348 kr. | 304 sider

Bag nyhederne Ida Willig

Ida Willig

Bag nyhederne Værdier, idealer og praksis

Hvorfor bliver nogle begivenheder til nyheder? Hvilke nyhedsværdier hersker på danske redaktioner? Bogen tegner et billede af en journalistisk kultur, hvor udvælgelse, prioritering og vinkling af nyheder ofte er præget af interne spil om anerkendelse og prestige imellem journalisterne. Et sjældent indblik i hverdagens journalistiske praksis. Ny udgave. (Samfundslitteratur)

2. oplag med nyt kapitel om journalistuddannelse

285 kr. | 270 sider

Mediehistorier Kirsten Drotner

Mediehistorier Kirsten Drotner Medier forbindes ofte med forandring, fornyelse og fremtid. Men medier handler også om gentagelse, fastholdelse og fortid. Medier har nemlig en historie, og de er med til at forme samfundets historie om sig selv. Bogen fik Lærebogsprisen, som er Danmarks største faglitterære pris. (Samfundslitteratur)

6

298 kr. | 261 sider


AJOUR er en del af Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

G i t t e G r av e n G a a r d

Journalistik i praksis

valg og fravalg af nyhedsideer

Sådan gør journalister

Journalistik i praksis

Eva Tverskov og Kim Tverskov

Gitte Gravengaard

Nøgtern, grundig, instruktiv skrev tidsskriftet Dansk Presse om bogen. Ikke tynget af den teori, der ligger bag, men spækket med konkrete anvisninger og overbevisende eksempler på, hvordan journalister tænker og arbejder. Udkommet i 6 oplag.

Journalistik er redigeret virkelighed. Undersøgt, vurderet, udvalgt, arrangeret. Men hvad foregår der egentlig på redaktionen, når ideer og historier udvælges? Det har Gitte Gravengaard fulgt i dagligdagen, spurgt til og studeret. Med resultater, der er interessante for journalister og alle andre. (Samfundslitteratur)

238 kr. | 160 sider |

e

BOG

Journalistens digitale værktøjskasse Vi er online som aldrig før. Nettet og mobilen er ved at vende op og ned på den kommunikerende verden. Bogen introducerer 10 digitale værktøjer, som enhver journalist eller kommunikatør bør kende. Konceptet og bogen er udviklet af firmaet Seismonaut.

168 kr. | 96 sider |

e

BOG

238 kr. | 189 sider

En ny undersøgelse viser Kresten Roland Johansen & Lars Friis Rundspørger er ganske velegnede til at sætte fokus på væsentlige emner og en genvej til omtale i medierne. Men forudsætningen er, at de er lavet på en måde, der gør dem troværdige. De to forfattere gennemgår konkret og praktisk, hvordan man gør - og hvordan man gennemskuer, om en undersøgelse nu også reelt viser noget som helst.

NYG BO

Bogen er egentlig rettet til journalister, så den rummer også de kritiske spørgsmål, journalister bør stille til rundspørger, og den kan således anvendes af mange andre, der har brug for at udarbejde og gennemføre en spørgeskemaundersøgelse samt at foretage en kritisk vurdering af egne og andres. (Forbundet Kommunikation og Sprog)

198 kr. | 96 sider |

e

BOG

7


foto Dies Irae Paolo Pellegrin Otte gange har Pellegrin vundet World Press Photo, og der er ikke tal på hans antal kåringer som Årets Fotograf. Jeg ser fotografiet som en bro mellem motivet og beskueren – som en hånd, der rækker ud for at indlede en samtale, siger han selv. Og så lader jeg noget usagt, så beskueren selv kan fylde det ud. (Thames & Hudson)

325 kr. | 208 sider

Brassaï in America Agnés de Gouvion Saint-Cyr Bogen indeholder mere end 150 nyopdagede fotos af Brassaï (1899-1984), der er en af det 20. århundredes helt store fotografer. Til forskel fra hans kendte og mere statiske fotos fra Paris er disse fotos med mere dynamik – legende børn, forbipasserende kvinder, lys filtreret af byens arkitektur. (Flammarion)

325 kr. | 168 sider

Japanese Photobooks of the 1960s and ´70s Kaneko og Vartanian Den ene af forfatterne er storsamler af fotobøger, og her præsenterer han 37 af sine japanske yndlingsfotografer. Kendte – og især ukendte. Men inspirerende og overraskende fra en fremmed verden og fototradition. (Aperture)

8

295 kr. | 240 sider


MAGNUM for feinschmeckere!

MAGNUM Contact Sheets Kristen Lubben (red.) Før det digitale kamera, da fotografer stadig tog deres billeder på film, lavede de et ark med aftryk af alle en films cirka 40 negativer – et kontaktark. Med det som grundlag blev de endelige fotografier udvalgt og bearbejdet. Denne bog giver et helt unikt indblik i dette ellers hemmelige og private materiale: Den indeholder 139 kontaktark, taget af 69 af verdens bedste fotografer! Suppleret med notater, opslag og tekster, skrevet af den enkelte fotograf eller en ekspert. 508 sider | 995 kr. | Thames & Hudson MAGNUM Contact Sheets kommer også i en helt særlig udgave i kun 500 eksemplarer. I en stofbetrukken æske ligger selve bogen. Men desuden ligger der et løst, trykt kontaktark på 40x30 cm. Det har et nummer mellem 1 og 50, det er påtrykt ”Magnum Photos Collection” - og på bagsiden håndstemplet med fotografens copyright. Der er 10 fotografer med i dette samler-projekt, så der er altså 50 kassetter med ét kontaktark fra den enkelte fotograf. Hos Ajour kan du vælge kassetten med et kontaktark fra én af disse fotografer: Jonas Bendiksen, Martin Parr, Trent Parke og Rene Burri. 508 sider + nummereret, stemplet kontaktark | 3.575 kr. | Thames & Hudson

9


Kommunikation

Strategisk kommunikation for praktikere Jens Otto Kjær Hansen og Hanne Birgitte Jørgensen Journalister forlader deres fag. Akademikere og andre faggrupper søger derhen: Professionel kommunikation. Hvad er det? Hvad skal man kunne? Det er ikke nok bare at være en god håndværker eller at have dyb teoretisk indsigt – begge dele er nødvendige, og det giver bogen redskaber til på en meningsfyldt og praktisk måde. Overblik over et arbejdsfelt i rivende udvikling. Ny viden, genopfriskning, sammenhæng og inspiration.

499 kr. | 442 sider |

10

e

BOG


Flere bøger pü www.forlagetajour.dk

Kommunikationsteori

KommuniKation

- en grundbog Redaktion

skaber din

Jørn Helder

TorbjÜrn BredenlÜw Jens Lautrup Nørgaard

organisation

Hans Reitzels Forlag

Heidi Hansen Hans Reitzels FoRlag

PlanlÌg kommunikationen Tom Nervil Skal man altid lÌgge kommunikationsplaner? Ja! I alle situationer, hvor en afsender af et budskab ønsker at opnü noget bestemt hos en eller flere modtagere, skal man lÌgge en plan først. Jo mere bevidst planlÌgningen er, jo større er sandsynligheden for, at det gür som forventet, og at man lÌrer noget af processen. (Gyldendal Business)

Kommunikation skaber din organisation

Kommunikationsteori – en grundbog

Heidi Hansen

gaard og TorbjĂśrn BredenlĂśw

Forfatteren griber fat i de mest grundlĂŚggende og centrale aspekter af organisationskommunikation som intern kommunikation, krisekommunikation, vĂŚrdikommunikation, storytelling og public relations. (Hans Reitzel)

298 kr. | 334 sider

300 kr. | 274 sider

ABOPLKIOF@EB@HRIQRO>IPQRAFBPGBOCLOELIAKQELKVFAABKPIL?>IFPBOFKD ABLILDF OFQFPHQBLOF BAFBM>KFH BAFBPL@FLILDF BAFBZHLKLJF>AAV@>KKBIOBPPBCOFEBAR?IF@PBOSF@BMFKBKOB BAFB BAFBEFPQLOFLDO>] BAFRJQEBLOVLPQJ>KOL ARHQFLKPPQRAFBOCHLAKFKDÂĽQLIHKFKDLROAFBRCCBHQCLOPHKFKDLHRPDORMMB ABKQF]H>QFLK XPBO BAFBBQKLDO>]MFKFLKPRKABO PZDBIPBBO@BMQFLKR?IFHRJÂĽPBBOB@BMQFLKP>K>IVPBB@BMQFLKPQBLOFÂŞIFQQBOXOÂŤBDJBKQLDJdIDORMMBHBJ>LDOBCBOBK@BO>JJB HQ>KQJLABIIBKBOBQQBOJLABIIBKBJFKFPQFPHK>OO>QLILDFLOQXIIBOMLPFQFLKBO >O>HQBO LDKFQFSK>OO>QLILDF>OO>QFSFQBQ>OO>QL ILDFLPQJLABOKBK>OO>QLILDFODRJBKQ>QFLKBKLQ>QFLKÂĽHLKKLQ>QFLK>IIFA>V KCLOJ>QFLKPPQORHQRO LEXOBKP LDLP BQ>CLO >O>AFDJBOLKLJBKMOLD?VDKFKDMOLDE>KAIFKDPQBLOFAPFDBIPBCPBKABOO>KAFKDRAPH>?LOMLO>QBLJJRKF@>QFLKC CBHQJLABIIBOBBA?>@HIBOQOFKPJLABILO>KAOFKDPHLJJRKFH>QFLKORMMBHLJJRKFH>QFLK>?BOJ>PL?BOQB>QE J>DB >K>I LJJRKFH>QFLK LJJRKFH>QFLKPJLABI LJJRKFH>QFLKPMLIFQFH LKQBHPQ OFPBHLJJRKFH>QFLK >PPTBII BABIPB REJ>KK >O HBAPHLJJRKFH>QFLK >PPBHLJJRKFH>QFLK BAFBMI>K LAQ>DBOBQSXOHPHLJJRKFH>QFLKCCBKQIFDHLJJRKFH>QFLKOD>KFP>QFLKP FABKQFQBQLIFQFPHHLJJRKFH>QFLKOLM>D>KA>R?IF@OBI>QFLKPBCBOBKQBHI>JB>KKLK@BBHI>JBH>JM>DKBFPFHLHLJJRKFH>QFLK QLOVQBIIFKDFOHPLJEBAPHLJJRKFH>QFLK>HEQFKFPHROP>K>IVPBQKLJBQLALILDF¸>OCÂ’XKLJBKLILDFBDBJLKF KQBOHRIQROBI JBAFBLMIBSBIPB KQBOQBHPQR>IFQBQ LKSBOP>QFLKP>K>IVPB OFQFPHAFPHROP>K>IVPBLR@>RIQBQLOFHFWBHQORHQRO>IFPJB>OQEBP FIIBABFDFQ>IFPBOBQ>C?FIIBA?BE>KAIFKDLQLDO>] LA>IFQBQ RIQFJLA>IPBJFLQFH RIQFJLA>IFQBQLLAJ>KFHQLDO>JI>H>Q OBPPBCLQLBDKBPBOFBQQO>HQLORDJBKQ>QFLKS>Q>OOLTPBOORDBODOXKPB^>ABLJMRQBOLJMRQBOPBJFLQFH>Q>?>PBF DFQ>IXPQBQFHFDFQ>ICLOQXIIFKDFDFQ>IBHIZCQBOFDFQ>IBJBAFBOÂŚIXOFKDIBHQOLKFPHCXIIBPPH>?SLIRQFLKXOJBAFBQBLOF>QBHBBMFKD VMBO]HQFLK KCLOJ>QFLKPQBLOF KQBOKBQCLOPHKFKD BAFBHLKSBODBKP BAFBJ>QOF@B L?FIBJBAFBOBQIFQBO>@VBQSXOHPP>JCRKA BQSXOHPQBLOFVEBAPDORMMBOLCQT>OBRMMIBOFKDPQBLOFFOQR>IOB>IFQV LH>IÂŚLDKXOO>AFL VQQBOJdIFKDBO>AFLALHRJBKQ>O >AFLBKFESBOA>DPIFSBQ>AFLBKPMOLDO>JEFPQLOFBQBJKFKDBAPQBPBKABQFAZOKBÂŚLDRKDALJPÂŚQS>HQ>RKABOELIAKFKDFHQFLKP DBKOBOFQSGBOKPVK LH>IQÂŚLDOBDFLK>IQQS BAF>BSBKQPOLDO>JIXDKFKDSÂŚALHRJBKQ>OFPJBSÂŚCLOJ>QBOSÂŚOBHI>JBOSÂŚOB MOXPBKQ>QFLKKFJ>QFLKP]IJOKEBFJLOATBIIFDFQ>IQBHKLILDFLHRJBKQ]IJFIJLDCXKLJBKLILDFFIJLDP>JCRKAFIJDBKOBO FIJFKARPQOFFIJIVA Q>IFBKPHKBLÂŚOB>IFPJB LDKFQFLKLD]IJQBLOF vKPQBO?BOD>OO>QFSB]IJVPHBHPMOBPPFLKFPJBSFPK>IVQFPH GLROK>IFPQFHIBOJBAF>IFQBQLOQXIIBQOBH>KQ KQBOKBQGLROK>IFPQFH KQBOSFBT LROK>IFPQFH LROK>IFPQFPHBDBKOBO FIABO¸OBPB>O@E IRJJB LJJBKQ>O RIQROGLROK>IFPQFHVEBABOVEBAPCLOJFAIFKDVEBAPHOFQBOFBOOBPPBBQFHFKHBIBKBAF@QKABOPLKIOF@E B@HRIQRO>IPQRAFBPGBOCLOELIAKQELKVFAABKPIL?>IFPBOFKD ABLILDF OFQFPHQBLOF BAFBM>KFH BAFBPL@FLILDF BAFBZHL KLJF>AAV@>KKBIOBPPBCOFEBAR?IF@PBOSF@BMFKBKOB BAFB BAFBEFPQLOFLDO>] BAFRJQEBLOVLPQJ>KOLARHQFLKP PQRAFBOCHLAKFKDÂĽQLIHKFKDLROAFBRCCBHQCLOPHKFKDLHRPDORMMB ABKQF]H>QFLK XPBO BAFBBQKLDO>]MFKFLKPRKABOPZDBIPB BO@BMQFLKR?IFHRJÂĽPBBOB@BMQFLKP>K>IVPBB@BMQFLKPQBLOFÂŞIFQQBOXOÂŤBDJBKQLDJdIDORMMBHBJ>LDOBCBOBK@BO>JJBHQ>KQ JLABIIBKBOBQQBOJLABIIBKBJFKFPQFPHK>OO>QLILDFLOQXIIBOMLPFQFLKBO >O>HQBO LDKFQFSK>OO>QLILDF>OO>QFSFQBQ>OO>QLILDF LPQJLABOKBK>OO>QLILDFODRJBKQ>QFLKBKLQ>QFLKÂĽHLKKLQ>QFLK>IIFA>V KCLOJ>QFLKPPQORHQRO LEXOBKP LDLP BQ>CLO>O> AFDJBOLKLJBKMOLD?VDKFKDMOLDE>KAIFKDPQBLOFAPFDBIPBCPBKABOO>KAFKDRAPH>?LOMLO>QBLJJRKF@>QFLKCCBHQJL ABIIBOBBA?>@HIBOQOFKPJLABILO>KAOFKDPHLJJRKFH>QFLKORMMBHLJJRKFH>QFLK>?BOJ>PL?BOQB>QE J>DB >K>I LJ JRKFH>QFLK LJJRKFH>QFLKPJLABI LJJRKFH>QFLKPMLIFQFH LKQBHPQ OFPBHLJJRKFH>QFLK >PPTBII BABIPB REJ>KK >OHBAPHLJJRKFH>QFLK >PPBHLJJRKFH>QFLK BAFBMI>K LAQ>DBOBQSXOHPHLJJRKFH>QFLKCCBKQIFDHLJJRKFH>QFLKOD>KFP> QFLKPFABKQFQBQLIFQFPHHLJJRKFH>QFLKOLM>D>KA>R?IF@OBI>QFLKPBCBOBKQBHI>JB>KKLK@BBHI>JBH>JM>DKBFPFHLHLJJRKF H>QFLKQLOVQBIIFKDFOHPLJEBAPHLJJRKFH>QFLK>HEQFKFPHROP>K>IVPBQKLJBQLALILDF¸>OCÂ’XKLJBKLILDFBDBJLKF KQBO HRIQROBIJBAFBLMIBSBIPB KQBOQBHPQR>IFQBQ LKSBOP>QFLKP>K>IVPB OFQFPHAFPHROP>K>IVPBLR@>RIQBQLOFHFWBHQORHQRO>IFPJB >OQEBPFIIBABFDFQ>IFPBOBQ>C?FIIBA?BE>KAIFKDLQLDO>] LA>IFQBQ RIQFJLA>IPBJFLQFH RIQFJLA>IFQBQLLAJ>KFHQLDO>J I>H>QOBPPBCLQLBDKBPBOFBQQO>HQLORDJBKQ>QFLKS>Q>OOLTPBOORDBODOXKPB^>ABLJMRQBOLJMRQBOPBJFLQFH>Q> ?>PBFDFQ>IXPQBQFHFDFQ>ICLOQXIIFKDFDFQ>IBHIZCQBOFDFQ>IBJBAFBOÂŚIXOFKDIBHQOLKFPHCXIIBPPH>?SLIRQFLKXOJBAFBQBLOF >QBHBBMFKDVMBO]HQFLK KCLOJ>QFLKPQBLOF KQBOKBQCLOPHKFKD BAFBHLKSBODBKP BAFBJ>QOF@B L?FIBJBAFBOBQIFQBO>@VBQ SXOHPP>JCRKABQSXOHPQBLOFVEBAPDORMMBOLCQT>OBRMMIBOFKDPQBLOFFOQR>IOB>IFQV LH>IÂŚLDKXOO>AFL VQQBOJdIFKDBO>  “ AFLALHRJBKQ>O>AFLBKFESBOA>DPIFSBQ>AFLBKPMOLDO>JEFPQLOFBQBJKFKDBAPQBPBKABQFAZOKBÂŚLDRKDALJPÂŚQS>HQ>RKABOELIA KFKDFHQFLKPDBKOBOFQSGBOKPVK LH>IQÂŚLDOBDFLK>IQQS BAF>BSBKQPOLDO>JIXDKFKDSÂŚALHRJBKQ>OFPJBSÂŚCLOJ>QBO SÂŚOBHI>JBOSÂŚOBMOXPBKQ>QFLKKFJ>QFLKP]IJOKEBFJLOATBIIFDFQ>IQBHKLILDFLHRJBKQ]IJFIJLDCXKLJBKLILDFFIJLD P>JCRKAFIJDBKOBOFIJFKARPQOFFIJIVA Q>IFBKPHKBLÂŚOB>IFPJB LDKFQFLKLD]IJQBLOF vKPQBO?BOD>OO>QFSB]IJVPHBHPMOBP PFLKFPJBSFPK>IVQFPHGLROK>IFPQFHIBOJBAF>IFQBQLOQXIIBQOBH>KQ KQBOKBQGLROK>IFPQFH KQBOSFBT LROK>IFPQFH LROK>IFPQFPHB DBKOBO FIABO¸OBPB>O@E IRJJB LJJBKQ>O RIQROGLROK>IFPQFHVEBABOVEBAPCLOJFAIFKDVEBAPHOFQBOFBOOBPPBBQFHFKHBI BKBAF@QKABOPLKIOF@EB@HRIQRO>IPQRAFBPGBOCLOELIAKQELKVFAABKPIL?>IFPBOFKD ABLILDF OFQFPHQBLOF BAFBM>KFH BAFBPL@FLILDF BAFBZHLKLJF>AAV@>KKBIOBPPBCOFEBAR?IF@PBOSF@BMFKBKOB BAFB BAFBEFPQLOFLDO>] BAFRJQEBLOV LPQJ>KOLARHQFLKPPQRAFBOCHLAKFKDÂĽQLIHKFKDLROAFBRCCBHQCLOPHKFKDLHRPDORMMB ABKQF]H>QFLK XPBO BAFBBQKLDO>]

 ÂŚ    ÂŚ

  

       

Jens Lautrup Nørgaard

Jørn Helder, Jens Lautrup Nør(red.) Grundbogen giver en første indføring til et kolossalt stort og meget vanskeligt afgrÌnseligt omrüde. Den behandler pü forskellige müder kommunikation mellem aktører i forskellige perspektiver. En lang rÌkke begreber prÌsenteres, defineres og diskuteres. (Hans Reitzel)

525 kr. | 584 sider

Medie- og kommunikationsleksikon Søren Kolstrup m.fl. Medie- og kommunikationsleksikon er allerede en klassiker. Denne 2. udgave indeholder nye og reviderede artikler om centrale begreber, teorier, metoder, fÌnomener og forskere inden for bl.a. journalistik, medieteori og -historie, kommunikationsteori, fortÌlleteori, digitale medier, radio, tv og film. Leksikonet giver lÌseren et solidt overblik over et hastigt voksende omrüde, det giver korte og prÌcise forklaringer pü de enkelte emner. Det prÌsenterer den nyeste viden og rummer henvisninger til, hvor man kan lÌse mere. (Samfundslitteratur) Et fremragende og tiltrÌngt videnskabeligt opslagsvÌrk af høj, høj klasse. (Politiken)

399 kr. | 645 sider

11


Kommunikation

7(25,

0(7$

0(7$

)5$ 0(7$7(25, 7,/ .20081,.$7,21

5('

+$165(,7=(/6)25/$*

3(51,//( $/0/81'

1,1$ %/20 $1'(56(1

7(25, Fra metateori til kommunikation

Mød din kunde

Pernille Almlund og

Guide til effektiv kommunikation

Nina Blom Andersen (red.)

Malene Bjerre

Bogen præsenterer forskellige teoretiske tilgange og begreber, der hver især er frugtbare, når man skal analysere forskellige kommunikative problemstillinger. Dialogisk kommunikation, praksisteori, aktionsforskning, feministisk teori m.fl. - hele tiden holdt op imod og anvendt i forhold til kommunikation og medievidenskab. (Hans Reitzel)

Vi ved godt, det er kunderne, det hele handler om, men glemmer bare at kommunikere det til dem. Bogen viser, hvordan kommunikationen bliver meget mere effektiv, hvis kunden tænkes med hele vejen: i budskabet, indholdet, opbygningen og sproget. Bogen demonstrerer, hvordan man skaber et mere reelt og nærværende møde mellem afsender og modtager. (Gyldendal Business)

325 kr. | 294 sider

200 kr. | 112 sider

Fokusgrupper for begyndere Mette Reinhardt Jakobsen Konkret viden om at gennemføre fokusgrupper i forhold til ressourcer, de forskellige gruppetyper, design af spørgerammen, hvor og hvornår. Plus mange andre råd. (Frydenlund) En fin introduktion til fokusgrupper, som adskiller sig fra anden litteratur om emnet ved at være meget pragmatisk og let at gå til. (Lektørudtalelse)

199 kr. | 92 sider

Karin Sloth

Mål dine resultater – analyse, evaluering, måling af kommunikation

6VTCVGIKUMGOmN

$PCN[UGT

7GU

12

V

/C

- analyse, evaluering, måling af kommunikation Karin Sloth

+CPFNGTWO

2RGTCVKQPGNNG OmN

Mål dine resultater

PE

PI G TK

0mNKPI

5GUU QWTEG

T

Bogen giver konkret vejledning i, hvordan man måler sammenhæng mellem årsag og virkning. Gennemgår en række undersøgelsesmetoder og evalueringsmodeller, kort introduktion til de vigtigste af ledelsens styringsværktøjer og et klart billede af, hvordan kommunikationsafdelingerne kan indarbejde måling af kommunikation og eget strategiske arbejde i organisationens overordnede styring. (Samfundslitteratur)

428 kr. | 230 sider


Tilbud og nyheder på www.forlagetajour.dk

Jesper HøJberg CHristensen

Når forretNiNgeN kommunikerer – topledelsens nye strategier

Hans Jørn nielsen, Helene Høyrup, Hans Dam CHristensen (reD.)

nye viDensmeDier Kultur, læring, KommuniKation

Nye vidensmedier Hans Jørgen Nielsen, Helene

Når forretningen kommunikerer

Høyrup, Hans Dam Krist (red.)

Jesper Højberg Christensen

Digitale og sociale medier skaber nye muligheder for læring og formidling, men signalerer også, at selve vidensbegrebet er blevet mere dynamisk. For professionelle formidlere er det en udfordring. (Samfundslitteratur)

Hvordan kan ledelsen bruge kommunikation til at skabe bedre forretning? Bogens mange instruktive modeller og eksempler viser skarpe scenarier og giver råd til, hvordan kommunikationsprocesser kan løfte hele organisationen. (Gyldendal Business)

319 kr. | 318 sider

gyldendal business

 - JyllandsPosten YYYY - Politiken  - Berlingske Tidende

Få det fortalt Sådan skriver du gode pressemeddelelser Søren Marquardt Frederiksen Synlighed i medierne er vejen til indflydelse og vinding. Men hvordan får man gjort medierne interesserede i det, man tilbyder? Bogen byder på et godt teoretisk grundlag, konkrete anvisninger og eksempler på gode og dårlige tekster. (Gyldendal Business)

250 kr. | 184 sider

350 kr. | 374 sider

og husk lige at sige undskyld krisekommunikation i praksis Yvonne Schantz Uanset hvilken krise, der end rammer én eller ens virksomhed, kræver det, at man kan kommunikere hensigtsmæssigt i situationen og i en fart. Så hvad gør en leder, en person eller en virksomhed med kommunikationen, når krisen rammer? Schantz’ bog går grundigt til værks! Bogen har konkrete huskeregler, anbefalinger og refleksioner – samt relevante eksempler - til enhver, der kan komme ud for at skulle kommunikere under og om en krise. (Gyldendal Business)

250 kr. | 142 sider

13


Sprog

Skriveredskaber for praktikere 47 uundværlige råd til skribenten Roy Peter Clark Poynter Institute i USA er en af verdens mest ansete skoler for journalister. De mange råd fra den internationale skriveguru Roy Peter Clark kom oprindeligt som et ugentligt essay på Poynters webside. Nu er de her, oversat og bearbejdet til danske skribenter af lektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Gitte Luk. Med inspirerende eksempler og præcise råd letter han vejen ind i det skønne skriveland. (boghallen.dk) Stort set alle rådene i “Skriveredskaber” udspringer af fremragende teksteksempler, og derfor er der god grund til at tro, at de virker. Måske ikke så meget i kampen mod en grundlæggende skriveblokering, men mere til at skrive bedre, mere afvekslende og inspireret. (Journalist Anders Rou Jensen på journalisten.dk)

248 kr. | 268 sider |

14

e

BOG


facebook.com/forlagetajour

Skriv så det fænger Teddy Petersen Med 9 oplag bag sig er bogen en klassiker – nu har den været igennem en foryngelseskur. Gennemskrevet, ny-illustreret og med masser af helt nye eksempler på sproglig vitalitet. Og et nyt kapitel med gode råd fra erfarne skribenter. At skrive er talent og inspiration. Men det er også et håndværk, man kan blive bedre til. Bogen fortæller dig hvordan. (Frydenlund)

Skriv så du bliver læst Søren Marquardt Frederiksen Hvordan vinkler man en historie? Hvad er det nu, en rubrik er? Hvilken genre skal jeg bruge? Kommunikationsfolk har ikke nødvendigvis lært at bruge journalistiske virkemidler i deres uddannelse. Bogen viser, hvordan man i virksomhedskommunikation kan bruge journalistiske redskaber. (Gyldendal Business)

300 kr. | 266 sider

Skriv! Mikkel Hvid Du kan lære at skrive. Endda at skrive hurtigere, bedre og lettere, end du troede det muligt. Bogen giver dig den viden og de redskaber, du har brug for. Mikkel Hvid minder mig om, at jeg kan gøre det bedre, og han fortæller mig hvordan. ‘Skriv’ er det, jeg får lyst til, mens jeg læser den. (Dansk Kommunikationsforening)

248 kr. | 261 sider |

e

BOG

199 kr. | 172 sider

Skriv gode taler Taleskrivning som strategisk kommunikation Kristian Madsen Den gode tale giver os gåsehud og kan rykke vores holdninger. Hvis lederen holder den gode tale, kan troværdighed og loyalitet øges i én og samme bevægelse. Bogen giver læseren konkrete redskaber, ideer og tips til at skrive bedre taler og indeholder talrige eksempler til såvel inspiration og beundring som til skræk og advarsel. (Gyldendal Business)

275 kr. | 144 sider

15


Sprog

, ? , , , ?,, ?,, , ?

Den nødvendige grammatik Kirsten Rask

Grammatisk ordliste Grammatik er sproget set indefra Bøjning Forlaget Grafisk Litteratur Relationer i sproget Sætningsled Sideordnende konjunktioner Skema over ordklasser Sætningens dybde Eksempler på grammatisk tekstanalyse

Den nødvendige grammatik Kirsten Rask Mange sprogbrugere ærgrer sig over, at de ikke kender det grundlæggende begrebsapparat inden for grammatikken. Bogen giver kort oversigt over sprogets byggesten og eksempler på grammatisk tekstanalyse. (Grafisk Litteratur)

Gitte Luk

Malene Bjerre

Styr kommaet

Fjern fejlene

Korrekt dansk

Danmarks Journalisthøjskole

Korrekt dansk

hans

eller

gger

er læ

er ell

ligg

sin

typiske stavefejl

d

re or

er fle

ét ell

Danmarks Journalisthøjskole

Styr kommaet

Fjern fejlene

Gitte Luk

Malene Bjerre

Vi har kun ét komma, og det kan lade sig gøre at sætte det. Hæftet gennemgår enkelt og klart de vigtigste regler for kommaet, som de er fastsat af Dansk Sprognævn. En slags førstehjælp, som du hurtigt kan læse – og genlæse, når du kommer i tvivl.

Det er irriterende med småfejl i en tekst – både for den, der skriver og for den, der skal læse det. Ad eller af? Et eller to ord? Nogen eller nogle? Tjek egne og andres fejl og bliv klogere.

68 kr. | 46 sider

78 kr. | 64 sider

160 kr. | 56 sider

505 sprogøvelser

sprogøvelser – i dansk stavning, komma og grammatik Kirsten Rask g r a f i s k l i t t e r at u r

16

Kirsten Rask Sund hjernegymnastik med øvelser i det danske sprog. Test din kunnen inden for stavning, grammatik og kommasætning på en lærerig og underholdende måde. Et sjældent eksempel på lærerig underholdning. (Grafisk Litteratur) Denne bog giver mulighed for at få testet sin viden - og vigtigst af alt: Bogen rummer en facitliste, der hurtigt afklarer eventuelle huller. (Hanne Probst i Folkeskolen)

95 kr. | 72 sider


Kommatest på www.forlagetajour.dk

Fascinerende fortælling Mikkel Hvid Feature er fakta - skrevet med fiktionens mest effektive teknikker. Feature ligner litteratur, men det er journalistik. Bogen beskriver genrens udvikling, og den forklarer, hvordan man tænker og skriver en feature. Pædagogisk og logisk struktureret og kan fint tjene som inspirationskilde (Magasinet Prent)

188 kr. | 112 sider |

e

BOG

Virkelighedens fortællere Ole Sønnichsen og Mark Kramer Fire prisbelønnede amerikanske journalister. Deres artikler, deres tanker og følelser, deres metoder. Oplevelse og inspiration for alle, der vil fortælle en god historie godt. Ole Sønnichsen har de seneste år skrevet biografier om bl.a. Dirch Passer, Johannes Møllehave og Benny Andersen.

198 kr. | 397 sider |

e

BOG

Virkelighed - set i Herman Bangs Speil Ulrik Lehrmann Herman Bang var forfatter - af de store. Men hans måde at skrive journalistik på skabte nybrud, historie og udvikling. Hans reportager var allerede i deres egen tid inspiration for danske skribenter. Det er de stadig.

128 kr. | 216 sider |

e

BOG

Der er dage… Poul Høi 11. september 2001 indledte Poul Høi sin reportage med det berømte anslag: “Der er dage, hvor ord bliver for små. Hvor ens øjne er større end ens mund. Hvor lyden af fly over hovedet, synet af skyer, der stiger til himmels som en sort kegle, og lugten ... lugten af brand, af det øjeblik, hvor et bål er allermest fortærende, synes næsten for overvældende til at formidle. For betvingende. Men ord er, hvad vi arbejder med, og ord må nu gøre arbejdet.” Det er meget smukt dansk. Det er også en stil, der let kan kamme over og blive til krukkeri, hvis man ikke som skribent behersker sine virkemidler. Men når den lykkes, ophæver den grænsen mellem journalistik og litteratur. (Per Salling på omatskrive.dk) Poul Høi fik i 2002 Cavling-prisen.

128 kr. | 204 sider |

e

BOG

17


Foto

A8BF 9  :8 I CJ < E

flkZXjk

flkZXjk lYc`j_`e^

K ? <  I < G I < J J < ; G < F G C <  F = 8 J @ 8

NY

BOG

Outcast - The Repressed People of Asia Jakob Carlsen For 20 år siden rejste den danske fotograf i det eksotiske Indien og blev betaget. Men det gik også op for ham, at en femtedel af landets befolkning var kasteløse – Outcasts. Regnet for urene og derfor stødt ud af samfundet, ned på bunden. Med diskrimination og udnyttelse som dagligdag. Det samme sker i nabolandene. De næste rejser til området gik med at fotografere den dagligdag. Billederne fik i 2009 POYi World Understanding Award. Wall Street Journal brugte en halv side på bogen og skrev under overskriften Not a Millionaire in Sight blandt andet: De sort-hvide fotos hjemsøger én. Carlsen fandt ikke ”Shining India”, men ansigter, forbrændt af middagssolen, skinnende af sved og fedt og præget af endeløst slid. 388 kr. | 220 sider

18


www.forlagetajour.dk

In the Light of Darkness Kate Brooks Umiddelbart efter angrebet på World Trade Center 11. september 2001 tog Kate Brooks til Pakistan for at fotografere virkningerne af USA’s udenrigspolitik på civilbefolkningen i hele det område. Hun var 23 år. De efterfølgende 10 år har hun rejst i området og i Mellemøsten – og giver os et vindue, så vi kan se både skræk, humanisme og endog humor. (Lyse Doucet, BBC World News) (Schilt Publishing)

268 kr. | 250 sider

Face to Face The Art of Portrait Photography Paul Ardenne og Élisabeth Nora Kig i samlingen af familiebilleder: Det er portrætter. Pasbilledet. Kørekortet. Sjælen, tiden og livet fanget i et ansigt. Bogen her rummer over 200 portrætfotografier, og de rangerer noget højere end pasfotoet! Det er fotografer som Helmut Newton, Robert Capa, Sophie Calle og Annie Leibowitz. Det er portrætter af Che Guevara, Marilyn Monroe, Picasso og Kate Moss. Med forfatternes analyser og betragtninger får man skærpet sin bevidsthed om, hvad det vil sige at blive fotograferet, og de udforsker spørgsmålet om, hvad autentisk vil sige, hvad der gør et portræt værdifuldt – og om portrættets muligheder for at skabe illusioner. (Flammarion)

275 kr. | 300 sider

19


Foto Our True Intent is All for Your Delight Martin Parr (introduktion) Vi er i det ene tæt befolkede ferieparadis efter det andet i England i 1960erne og 1970erne. Farvefoto, så det kan ses og mærkes. De kigger, danser, spiser, flirter, tager sig ud på de fotos, der oprindelig blev lavet som postkort. Et gyldent øjeblik i britisk fotohistorie. Charmerende og nostalgisk. (Boot)

200 kr. | 128 sider

Europeans Henri Cartier-Bresson Der udkom allerede i 1955 en bog med denne titel og af samme fotograf. En bog, som fangede stemningen i efterkrigstidens Europa. Den nye bog udkom 45 år senere og viser billeder helt frem til begyndelsen af 1990erne. Og den demonstrerer, som The Observer skrev, at han måske er den eneste ægte mesterfotograf i det 20. århundrede. Det er nu nok at stramme den, men Cartier-Bresson er enestående, og hans indflydelse på fotografiet anes i hvert eneste billede. En klassiker. (Thames & Hudson)

268 kr. | 230 sider

Street Photography Now Sophie Howarth & Stephen McLaren Skulle det være en kunst bare at fotografere på gaden? Knips! Knips! Gør folk ikke det hele tiden med de små digitale kameraer eller mobiltelefonerne? Jo, men det bliver som regel netop knips! Det kan faktisk udvikles og gøres bevidst, så det bliver en genre, der giver os nye og holdbare billeder af de umiddelbare øjeblikke, der er væk sekundet efter. I bogen ser man hvordan. (Thames & Hudson)

20

338 kr. | 220 sider


10 % på alle bøger på www.forlagetajour.dk

Musikalske portrætter

Mia Fuglsang Holm

Fotografier og fortællinger af Jan Persson Mia Fuglsang Holm

MUSIKALSKe PORTRÆTTER

Verdens mest betydende jazztidsskrift Downbeat udvalgte den engelske udgave af bogen til Månedens Bog og skrev blandt andet: Persson er kunstner af samme statur som mange af de musikere, han har fotograferet – og det er navne som Miles Davis, Louis Armstrong, Duke Ellington, Bob Dylan, Leonard Cohen og The Beatles!

Fotografier og fortællinger af Jan Persson

268 kr. | 142 sider

NY

BOG

The New York Times Magazine Photographs Kathy Ryan (red.) I mere end 30 år har New York Times Magazine præsenteret de myriader af muligheder, fotografiet giver. I denne moppedreng (3 kg) af en bog viser 500 farvebilleder bredden, inddelt i genrerne reportage, portræt, stil og koncept-fotografi og illustrationer. Et kig ind bag facaden, når fotografer og redaktører giver perspektiver og fortæller anekdoter – næsten 150 af vor tids største billedmagere. (Aperture)

440 kr. | 448 sider

Photobox Det er en boks, den lille firkantede sag. Den klapper i med en magnetisk lukning, men især åbner den - lige så elegant - for en vidunderlig verden af fotos fra 250 af verdens bedste fotografer. Et billede, en kort biografi og en kommentar. Fra A for Abbas til Z for Zuckerman. (Thames & Hudson)

248 kr. | 510 sider

21


Foto

NY

BOG

Flyvende Photoshop Ole Lind

Alene med et kamera Kristian Frederiksen Vaner, arbejdsmetoder og indgroede holdninger står for fald i en tid, hvor flere og flere får adgang til digitale kameraer og redigering. Videojournalistikken er i gang med at revolutionere tv-branchen. Kristian Frederiksen var med i forreste geled og er det stadig – hans viden og erfaring er til rådighed her.

348 kr. | 312 sider |

Han har gjort det igen: Den erfarne pressefotograf og superbruger af Photoshop giver generøst sine fif og genveje videre. Pædagogisk, skridt for skridt, billede for billede. Bedre selskab kommer du ikke i, hvis du vil have konkrete anvisninger, gode råd og masser af tip til det store program til billedbehandling.

368 kr. | 158 sider |

e

BOG

e

Photojournalism Kenneth Kobré Hans jordnære, praktiske holdning til faget har gjort hver eneste fotojournalists arbejde bedre skriver David Leeson, Pulitzervindende fotograf. Todd Heisler fra New York Times tilføjer: Jeg har stadig min lasede kopi, som nu er 15 år gammel. Den her er den absolut nyeste udgave! (Focal Press)

499 kr. | 504 sider

BOG

Årets pressefoto 13 årgange Danske pressefotografer og fotojournalister tager billeder, der er historiske, sjove, triste, dramatiske, underfundige. Og med det til fælles, at de er gode. Køb 13 årgange og få historier og historiske billeder. De ældste fra 1997/1998 og de nyeste fra 2010/2011.

22

148 kr.


www.forlagetajour.dk Projekt1_Steffen Jensen 27/09/11 11.01 Side 1

Untold Stories

Steffen Jensen

Steffen Jensen Der er så mange billeder og så mange historier, der aldrig bliver plads til i nyhedsudsendelserne. Og til forskel fra den flimrende tv-skærm står fotografiet og den skrevne historie længere. Fortælleren er TV2’s vidende og engagerede mand i Mellemøsten siden 1988. Bogen er hans personlige dokument med egne fotos og tekster – om mennesker og steder og begivenheder, der fæstnede sig. Som de gør i bogen.

untold stories

- historier, du ikke så på tv

248 kr. | 210 sider | Udgivelse januar 2012

“Jeg sad i jetflyet på vej hjem og betragtede Himalayas sneklædte, takkede tinder, der som et kridhvidt jætte-gebis skar sig igennem det lavere skydække. Jeg spurgte mig selv, om der overhovedet var noget i Nepal, der havde haft et vist skær af bekendthed. Og det slog mig pludselig, at landsbyhusene havde mange fælles træk med husene på Frilandsmuseet i Brede!”

Spejlinger Jens Dalsgård

Så med hundredvis af fotos fra halvanden måneds trekkingtur i Himalaya gik Jens Dalsgård i gang med at tage billeder i Danmark. Af natur, mennesker, bygninger, liv. Forskelle og ligheder i en tankevækkende blanding.

228 kr. | 224 sider | Udgivelse november 2011

23


Alle Ajours bøger, undtagen fotobøger, findes også som e-bøger, der kan læses på alle e-readere. Hver type bog har sine fordele, men den information, du køber, er den samme. Det er prisen derfor også.

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Olof Palmes allé 11 8200 Århus N 89 440 440 ajour@dmjx.dk www.forlagetajour.dk

Priserne er inkl. moms. Vi tager forbehold for trykfejl og prisændringer . Layout: særpræg designbureau, srpg.dk . Tryk: Print24

e

BOG

Forlaget Ajour - katalog 2012  

Katalog for forårt

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you