Page 1

De Gavà a Eramprunyà

MAPA

T1, T2, T3

66, 78 N0, V7

DISSABTE, 31 DE MAIG Distància: 8 km (nivell mig) 3 hores caminant (en total 5 hores)

V7

NAL

LGO

A NIA AOD ADVIADG

Arribarem fins al castell d’Eramprunyà per celebrar la setmana del Medi Ambient, passant per l’ermita de Bruguer i la roca foradada abans de poder contemplar la plana deltaica del Llobregat.

M

NU

LÍNEA 3 MARIA CRISTINA

A

CI

ÀN

H8, 59 43 S RT

O SC EST

OLR

H8, H10, 59

D VAE RAR

TE S

S VE RA

DCE AS

LRE

E SSE

H8,T H10, 59

N VIA

GRA LES

CAR III

ADREÇA

HORARIS

CENTRE CÍVIC CAN DEU Plaça de la Concòrdia, 13 Tel. 934 101 007 08014 Barcelona

Dilluns a divendres de 9 a 22 h Dissabtes de 9 a 22 h i diumenges de 10 a 14 h

INFORMACIÓ ADDICIONAL

PER A MÉS INFORMACIÓ

Adaptat per a persones amb mobilitat reduïda i dotat d’anell magnètic

DIMECRES, 7 DE MAIG A LES 11 h Lloc de trobada a l’entrada del parc per la Diagonal Amb la col·laboració de la Fàbrica del Sol Dies abans del concurs de roses de Barcelona, visitarem aquest emblemàtic espai amb un especialista de la Fàbrica del Sol que ens explicarà els secrets del cultiu de roses i les característiques del parc.

les Corts

fotografia: bcn.cat

N NOVETAT

ALIMENTACIÓ NATURAL

Divendres, 9 I 16 de maig de 17.30 a 19.30 h Dissabtes, 10 i 17 de maig de 10 a 14 h Preu: 70,28 €

SERVEI DE L’AULA D’EDUCACIÓ AMBIENTAL DE LES CORTS

DEL 7 D’ABRIL AL 23 DE JUNY Dilluns de 18.30 a 19.30 h Preu: 49,73 €

LES VEUS DELS ARBRES

L’ART DE VISITAR UN JARDÍ. EL ROSERAR DE CERVANTES

LLEGENDA

Tallers de Medi Ambient

INICIACIÓ A L’ORIENTACIÓ

DEL 7 D’ABRIL AL 23 DE JUNY Dilluns de 19.30 a 20.30 h Preu: 49,73 €

Saps què és la dendrocronologia? En aquest espectacle visual relacionarem la vida de les persones amb l’estudi dels anells de creixement dels arbres i de les plantes llenyoses. Farem també una visita botànica guiada pel professor Ramon M. Masalles, catedràtic de Botànica de la Facultat de Biologia de la UB.

cccandeu.com candeu@lleuresport.cat twitter.com/cccandeu facebook.com/cccandeu

SERVEIS DE L’AULA

RACONS SOSTENIBLES

DISSABTE, 10 DE MAIG A LES 11 h Lloc de trobada: Finca Pedró i Pons (Vallvidrera) Bus: H8, H10, 59 i N0 Metro: L3 Les Corts Tram: T1, T2, T3 Numància

TALLERS DE MEDI AMBIENT

L’ART DE VISITAR UN JARDÍ. REMEIS NATURALS

H8, H10, 59 66, 78, N0,V7

LÍNEA 3 LES CORTS

RACONS SOSTENIBLES

T’agradaria orientar-te amb la brúixola i entendre perfectament els mapes quan vas a la muntanya? No et perdis aquest taller per aprendre els secrets de l’orientació i poder començar a caminar més segur o iniciar-te en senzilles competicions. Material: cal portar una brúixola amb limbe i regla.

EL MEDITERRANI: UN MAR PER DESCOBRIR Divendres, 30 de maig i 13 de juny de 17.30 a 19.30 h Preu: 35,14 €

Els remeis naturals de tota la vida ens ajuden en els petits malestars diaris; aprendrem a fer-los amb ingredients naturals.

En aquest monogràfic descobrirem els secrets del gran mar que ens envolta. Ho farem des d’una perspectiva històrica i natural, descobrint els recursos que hem extret els humans i els valors naturals (coneixerem les espècies més comunes quan ens capbussem a l’aigua) que alberga aquest mar. Rematarem el curs amb una visita guiada a l’exposició Mediterrani al museu de la ciència de Barcelona. La sortida s’acordarà amb els participants.

COSMÈTICA A CASA DEL 8 D’ABRIL AL 10 DE JUNY Dimarts de 19 a 20.30 h Preu: 56,63 € + 5 € en material Aprendrem a elaborar tot tipus de cremes naturals, tant corporals com facials, a través d’una alternativa sostenible i econòmica per aportar-nos, salut, creativitat i benestar. Material: cal portar 2 recipients petits amb tapa, 1 cullera de postre, 1 ganivet, davantal, llapis i paper.

CLIMA I ESPAIS NATURALS A CATALUNYA DEL 8 D’ABRIL AL 10 DE JUNY Dimarts de 20 a 21 h Preu: 49,73 € Aquest taller tracta i analitza alguns dels espais naturals més emblemàtics de Catalunya. Veurem i coneixerem aquests territoris des de varis punts de mira, el clima és l’eix organitzador de les sessions, però veurem les relacions històriques d’aquests espais, coneixerem les comunitats vegetals i com s’organitzen les societats en ells.

fotografia: Jordi Martínez-Samper

EXCURSIONS DE NATURA

Per a qualsevol dubte de l’aula, podeu trucar al 93 410 10 07, escriure al correu electrònic: mediambientcandeu@lleuresport.cat, o bé fer-vos seguidors del FB: facebook.com/mediambientcandeu o el TW: twitter.com/AulaAmbientalLC

FES EL TEU PROPI PAPER RECICLAT Préstec gratuït: utensilis per fer paper reciclat i instruccions per fer-lo a casa.

PUNT D’INTERCANVI DE LLIBRES I CD Qui no té un llibre o un cd a casa que ja no llegeix o que no escolta? Porta’l al nostre punt d’intercanvi i podràs agafarne un altre.

DUBTES DE MEDI AMBIENT Si tens algun dubte sobre temes d’ecologia i de sostenibilitat (no saps on llençar l’oli de la cuina o l’ordinador vell, on comprar productes de la llar ecològics, on és la deixalleria més propera, etc.) envia un correu electrònic i intentarem resoldre els teus dubtes més aviat possible. mediambientcandeu@lleuresport.cat facebook.com/mediambientcandeu twitter.com/AulaAmbientalLC

COL·LABORACIÓ AMB L’AULA: VOLS PARTICIPAR DE MANERA ACTIVA AMB NOSALTRES? Si últimament has fet algun viatge a la natura i vols compartir-lo. Si ets expert o gran coneixedor d’algun tema relacionat amb el medi ambient i vols fer una xerrada o bé exposar el tema i engegar un col·loqui entre tots els assistents. Si ets un gran aficionat al senderisme i vols proposar fer de guia en algun itinerari o altres idees que tinguin relació amb la sostenibilitat, posa’t en contacte amb nosaltres a: mediambientcandeu@lleuresport.cat facebook.com/mediambientcandeu

Centre Cívic Can Deu

AULA AMBIENTAL DE LES CORTS Abril-Juny 2014


INSCRIPCIONS

ECOTAULA

TERTÚLIES

JORNADES D’EFICIÈNCIA ENERGÈTICA

CINEMA MEDIAMBIENTAL

ALTRES ACTIVITATS

INSCRIPCIONS TALLERS

ECOTAULA

TERTÚLIES

CINEMA MEDIAMBIENTAL

VIDEOFÒRUM INFANTIL

EXCURSIONS DE NATURA (GR’S)

El Bicipark Numància és el resultat del programa Pla Buits al Districte de les Corts. Gestionat per la Fundació Formació i Treball, es vol potenciar la mobilitat sostenible i l’ús de la bicicleta, afavorint la inserció sociolaboral de joves en risc d’exclusió social.

En cap cas no es reservarà plaça per telèfon. Inscripcions presencials. El Centre es reserva el dret de suspendre les activitats per motius meteorològics, o altres motius que n’impedeixin un desenvolupament correcte.

VISITA A L’EXPOSICIÓ AIGUA, EL DRET A UNA VIDA DIGNA

Altres activitats de l’aula

Reflexionarem sobre el valor de l’aigua a través d’un recorregut pels diversos projectes i iniciatives que porta a terme la Fundació We Are Water, i acabarem xerrant sobre el curtmetratge d’Isabel Coixet Aral, el mar perdut.

A partir del 24 de març de 10 a 13 h i de 17 a 20 h Activitats gratuïtes. Cal inscripció prèvia. Places limitades El Centre es reserva el dret de suspendre les activitats que no tinguin un nombre mínim de participants.

DIJOUS, 10 D’ABRIL A LES 18 h Amb la col·laboració de Roca Gallery Lloc de trobada: 18 h davant de l’espai Roca Gallery

fotografia: Sos Delta

RIO

Dijous 10 d’abril A LES 18.30 h A càrrec de Jon Marín, biòleg

DIMARTS, 8 D’ABRIL A LES 19 h Del director Gus van Sant (107 minuts)

DIMECRES, 25 DE JUNY A LES 18 h Pel·lícula infantil d’animació (96 minuts)

Les males herbes han tingut i tenen un gran potencial culinari. Però són herbes que, normalment, passen desapercebudes. Vine a conèixer algunes d’aquestes herbes que apareixen al llibre “No hi ha mala herba” amb el seu autor, en un entorn tan especial com l’hort de Can Deu i celebrant Sant Jordi i el Dia de la Terra.

La guerra dels drets de perforació és un clàssic en molts indrets dels Estats Units. Grans empreses contra agricultors. En aquesta pel·lícula del 2012 coneixerem les vides dels empresaris, agricultors, ecologistes i de molts personatges que viuen de ben a prop aquests problemes en plena crisi econòmica.

Ja estem de vacances! I res millor que començar l’estiu parlant de les espècies exòtiques que viuen a l’Amazònia i els problemes amb els contrabandistes.

EXPOSICIONS EL DELTA DEL LLOBREGAT, TAN EXCEPCIONAL COM DESCONEGUT

DIJOUS, 22 DE MAIG A LES 19.15 h A càrrec de Jordi Martínez-Samper, educador ambiental i especialista en Gestió Costanera

PROU MALBARATAR ALIMENTS!

Canàries és un dels punts calents de biodiversitat del planeta. La seva situació geogràfica i singularitat geològica fan del seu territori un petit paradís ben a prop nostre. Descobrirem les meravelles que acullen les set illes i veurem que no només són sol i platja per als turistes.

Saps que a Catalunya llencem més de 34 kg de menjar aprofitable per habitant? I que el 58% es produeix a les llars? La Fundació Banc dels Aliments inaugura l’any contra el Malbaratament Alimentari a l’Aula ensenyant-nos la seva tasca i com podem aprofitar millor el menjar a casa nostra.

DEL 5 AL 29 DE MAIG Tècnica: fotografia A càrrec de: Delta Viu i SOS Delta Vestíbul

DIA INTERNACIONAL DE LA BIODIVERSITAT CONEIXEM LA BIODIVERSITAT DE LES ILLES CANÀRIES

ECO-CUINA

DIMARTS, 29 D’ABRIL A LES 19 h A càrrec de Josep Augé de la Fundació Banc dels Aliments. Els participants poden aportar algun producte per donar a una entitat del barri

fotografia portada: Jordi Martínez-Samper

PROMISED LAND

Ara que arriba el bon temps, marxarem una mica més lluny per descobrir nous boscos i indrets més allunyats de Barcelona. Com a novetat podreu veure les rutes a la web wikiloc.com i buscant les rutes de l’Aula Ambiental de les Corts. El dia abans de la sortida us trucarem per informarvos de l’hora de trobada i del cost aproximat del transport públic. Si voleu més informació contacteu amb el responsable de l’Aula per mail o trucant al centre cívic Can Deu.

L’ARBOÇ, EL PANTÀ DE FOIX I CASTELLET

ALTRES ACTIVITATS

DISSABTE, 5 D’ABRIL Distància: 16 km (fàcil) 6 hores caminant (en total 8 hores) Descobrirem aquest indret al bell mig del Penedès per caminar entre l’entorn del pantà, descobrir paratges espectaculars al voltant del castell i continuar estudiant la flora del Mediterrani.

CELEBREM SANT JORDI A L’AULA 22 I 23 D’ABRIL Per animar el punt d’intercanvi de llibres del vestíbul de Can Deu, viurem Sant Jordi d’una manera diferent: INTERCANVIANT! El dilluns 21 i el dimarts 22 podràs intercanviar els llibres que ja hagis llegit per d’altres que trobis a la prestatgeria. I el dimecres 23 serà el torn dels més petits!

PUJADA AL TAGAMANENT DISSABTE, 24 DE MAIG Distància: 11 km (nivell mig) 5 hores caminant (en total 7 hores)

JORNADA DE PORTES OBERTES A L’HORT DE CAN DEU

Un clàssic de l’excursionisme català. Pujarem fins al cim del Tagamanent per admirar aquest bonic racó del Montseny.

DIjOUS, 5 DE JUNY d’11 A 13 h Abans que arribi l’estiu, prepararem l’hort per les altes temperatures que vindran. I si encara no el coneixes, vine a descobrir aquest espai emblemàtic a la terrassa de Can Deu.

SETMANA DEL MEDI AMBIENT DEL 31 DE MAIG AL 5 DE JUNY Gaudeix com cada any d’una setmana plena d’activitats per a tots els públics i temàtiques. Des de l’estalvi energètic fins al malbaratament alimentari, també tindrem temps per la festa i la música. Més informació al fulletó especial.

fotografia: flickr.com

A partir del 24 de març de 10 a 13 h i de 17 a 20 h

DIJOUS, 3 D’ABRIL A LES 18.30 h A càrrec d’Albert Alberich, Director General de la Fundació Formació i Treball

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “NO HI HA MALA HERBA”

fotografies: Delta Viu i Sos Delta

Excursions de natura, matins sostenibles i racons mediambientals

PRESENTACIÓ DEL BICIPARK DEL CARRER NUMÀNCIA

fotografia: Jon Marín

Després d’un hivern estrany amb ciclogènesis, temperatures primaverals i temporals arreu del món, ja arriba la primavera! I amb ella les noves verdures a l’hort, la setmana del medi ambient i moltes sorpreses més. No t’ho perdis!

fotografia: wikipedia.com

A PARTIR DEL 17 DE MARÇ DE 10 A 13 h I DE 17 A 20 h

Programació de l'Aula ambiental de les Corts (abril-juny 2014)  

Programació de l'Aula ambiental de les Corts (abri-juny 2014)

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you