Page 1

HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS

FRI ENTRÉ För anm äl d i g gär na!

NÄRING

SLIVSG

NOMIN

ALAN

ERADE 2018

N ON R RRKK Ö IN OR Ö PPI N G SG S

NÄRINGSLIVSMÄSSA NÄRINGSLIVSMÄSSA

STADIUM ARENA TOR 17 MAJ KL.9-16 - FRE 18 MAJ KL.10-15

EN MÄSSA FÖR DIG AHLÉN D L E A MIC ISABELLA LÖWENGRIP

SOM ÄR ANSTÄLLD ELLER DRIVER EGET FÖRETAG

e .s a s s a m s v i l s g n i r a nkpgn Arrangeras av

Samarbetspartners

Produceras av


HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS

2

Nya Nissan LEAF SIMPLY AMAZING

VAR MED OCH VATTNA EKOSYSTEMET Vem kan undgå att älska Norrköping? Inte jag i alla fall. Jag brukar kalla mig polyamorös när det kommer till städer, jo, för man kan faktiskt älska flera stycken. Samtidigt. Och då inte minst Norrköping – kulturen, byggnaderna, drivet, hängivenheten, invånarna. Det är ju människorna som gör staden, det är människornas drömmar och vilja som gör staden levande. Näringsliv är egentligen en inte särskilt poetisk benämning på just detta – vilja, drömmar och driv. Förmåga att både göra det man är bäst på, och göra det riktigt bra, och samtidigt se sig som en del i ett större ekosystem som, med bra förutsättningar, får växa och blomma. Norrköpings näringslivsmässa, och den härligt glittriga Näringslivsgalan, är ett tillfälle att vattna och ge näring till ekosystemet. Här finns gott om tillfällen att både vårda redan kända kontakter och skapa helt nya, som leder till nya drömmar och idéer, nya affärer och ett växande ekosystem. Att bli inspirerad av människor som går före med ledarskap och idérikedom, och att lyfta blicken från den egna vardagen och se hur mycket vi har att vara stolta över. Varmt välkommen! Anna Lindberg VD Östgöta Media

100 % eldriven 11/22/17 12:12:37

nissan_Leaf_pre_tour_DM_2017_210x148_SWE_toNMS 1

Linköping

Linköping

REDISCOVER

Linköping

FORD RANGER WILDTRAK DOUBLE CAB 200HK. Linköping Linköping

FORD RANGER

LÅT RANGER GÖRA JOBBET. MED IMPONERANDE EFFEKT OCH BRÄNSLEFÖRBRUKNING, HÖG NYTTOLASTKAPACITET OCH KOLOSSALT LASTUTRYMME ÄR RANGER BYGGD FÖR ATT ARBETA. NU ÄVEN MED SYNC 3 (8”) SÅ ATT DU KAN JOBBA SMARTARE.

Vi skapar trygghet och bidrar i förändring

PRODUCERAD AV Projektledning: Anna Borgslycka, 0735-42 888 00, anna.borgslycka@motesfabriken.se Produktion: Jenny Lingström, grafisk formgivning, Jenny.Lingstrom@ostgotamedia.se Tryck: Pressgrannar, Norrköping Utgivningsdag: 15 maj 2018

117 + 118

REDISCOVER THE BEAUTY AND THE BEAST

Oavsett om du vänder dig till KPMG för revisions-, redovisningsuppdrag, skattefrågor eller konsulttjänster, så handlar vårt arbete om att ge dig tryggheten att förstå var din verksamhet står idag. Det handlar också om att stötta dig hela vägen på de förändringsresor du har framför dig.

FORD TRANSIT ÄR SOM EN KORSNING MELLAN EN SKÖNHET OCH EN ARBETSHÄST. SNYGG OCH KOMPAKT PÅ UTSIDAN, ÖVERRASKANDE RYMLIG PÅ INSIDAN. SMIDIG I STAN MED AUTOMATLÅDA.

© 2018 KPMG AB, Sweden.

Välkommen att kontakta oss!

Under Norrköpings Näringslivsmässa hittar du oss i monter nr 70. Välkommen!

Du träffar oss i monter

FORD TRANSIT CONNECT

NORRKÖPINGS INNEHÅLL NÄRINGSLIVSMÄSSA s. 4 Information till besökarna

s.6-7 Program & seminarier s.12-13 Utställare & karta s 16-23 Näringslivsgalan

Linköping

VÄLKOMMEN ATT PROVKÖRA.

Malmgatan 21 • Norrköping 011 -18 18 01 • www.bilbyter.se

ford NKPG FORDON TORNBY AB

– EN DEL AV BILKVARTERET.se –

Moa Martinssons gata 18 • Norrköping 011-20 22 10 • www.fordontornby.se Gilla oss på


4

HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS

INFO

DIN NYA FORD ÅTERFÖRSÄLJARE I LINKÖPING!

Se mässprogram på sidan 6-7

REGISTRERING, INFORMATION OCH SERVICE

MINGELBAR PÅ MÄSSAN

Fri entré till mässan och alla föreläsningar, registrering krävs. Mässan vänder sig till dig som är anställd eller driver eget företag. Du registrerar dig antingen i förväg via vår hemsida, naringslivsmassa.se eller på plats i entrén. Informationsdisken finner ni i monter nr 1 hos Mötesfabriken.

Time Out flyttar ner på mässan och har försäljning av öl, vin, bubbel och alkoholfritt i monter 108. Öppettider 11-16 tors, 11-15 fre.

LUNCHALTERNATIV PÅ MÄSSAN RESTAURANG TIME OUT 1 tr. upp erbjuder Lunchbuffé med två varmrätter, salladsbuffé och dryck: 100:ÖSTGÖTA KÖK i monter 21 inne i arenan erbjuder kalla alternativ: sallad, mackor, smoothies

NYHETER I ÅR PÅ MÄSSAN Eventapp – NKPG NÄRINGSLIVSMÄSSA För att ytterligare höja möjligheter till affärsnyttiga relationer har mässan i år kopplat på en eventapp. Här har ni som besökare tillgång till er mässbiljett, program, monterskiss och utställarlista. Appen är webbaserad och ni får tillgång till den via ett SMS-utskick till det nummer som ni registrerar i anmälningsformuläret.

FÖRELÄSNINGAR /SEMINARIER I Glasburen finns det ca 150 sittplatser, först till kvarn. Det finns dock gott om ståplatser utanför. Ingen föranmälan krävs!

SPEEDMEETING PÅ BNI-HYLLAN Under 60 minuter får ni i full fart ca 15 nya möten med andra kontaktsökande affärspartners. Förbered dina kontakuppgifter, vilka du söker och vad du kan hjälpa till med. Glöm inte att ta med ordentligt med visitkort. Förbered: 1: Namn, 2: Företag, 3: Ditt expertområde, 4: Dina sökningar, 5: Vad du kan hjälpa till med – Företag/nätverk/Organisationen

TOALETTER Vid mässentrén ligger samtliga toaletter.

ÖPPETTIDER Torsdag 17 maj 09.00-16.00 Fredag 18 maj 10.00-15.00 Det bubblar på Händelö Agroetanol - mycket mer än etanol

Vi ses på Näringslivsgalan!

Vill du också längta till jobbet? Missa inte vårt stora utbud av lediga tjänster i regionen!

I vårt bioraffinaderi omvandlas spannmål och andra stärkelserika råvaror till etanol, proteinfoder och grön kolsyra. Produkterna har en sak gemensamt, nämligen klimatnytta. Det är det vi säljer och bygger vår framgång på i en värld som ropar efter förnybara produkter i allt fler branscher. Idag blir vår etanol bl a drivmedel, imorgon kanske den ersätter oljan i plastprodukter.

=bb[h j$e$c$ )& `kd_ (&'.

FORD RANGER WILDTRAK DOUBLE CAB 200HK, FORD RANGER WILDTRAK DOUBLE CAB 200HK, KAMPANJPRIS FRÅN 281 700 KRONOR KAMPANJPRIS FRÅNJOBBET. 281 700MED KRONOR LÅT RANGER GÖRA IMPONERANDE

LÅT RANGER GÖRA JOBBET. MED IMPONERANDE EFFEKT OCH BRÄNSLEFÖRBRUKNING, HÖG NYTTOLASTEFFEKT OCH BRÄNSLEFÖRBRUKNING, HÖG NYTTOLASTKAPACITET OCH KOLOSSALT LASTUTRYMME ÄR RANGER KAPACITET OCH KOLOSSALT LASTUTRYMME ÄR RANGER BYGGD FÖR ATT ARBETA. NU ÄVEN MED SYNC 3 (8”) SÅ BYGGD FÖR ATT ARBETA. NU ÄVEN MED SYNC 3 (8”) SÅ ATT DU KAN JOBBA SMARTARE. LÄS MER PÅ FORD.SE ATT DU KAN JOBBA SMARTARE. LÄS MER PÅ FORD.SE *Denna kampanj gäller för näringsidkare vid leasing av Fords transportbilar och kan inte kombineras med andra företagsavtal, fråga din återförsäljare. Administrationsavgift 45 kr tillkommer. Det här är en rekommenderad kampanj och gäller endast hos de Fordåterförsäljare som deltar i kampanjen. Ranger Wildtrak DC 200hk Auto med ett kampanjpris på 281 700 kr, 36 mån, 6 000 mil, 2,90 % ränta, 30 % särskild leasingavgift, 40 % restvärde av ordinarie pris ger en månadskostnad på 1 999 kr. Garanti gäller i 5 år eller 15 000 mil, vad som kommer först. Alla priser exkl. moms. Med reservation för felskrivningar.

Vårt raffinaderi ingår som en viktig del i Norrköpings omtalade eko-industriella park på Händelö. Eftersom alla strömmar här är bio-baserade, alltså förnybara, innebär det att alla produkter som lämnar oss har hög klimatnytta.

FordStore

Just detta är unikt i världen - vi är helt enkelt ett bioraffinaderi i världsklass!

www.agroetanol.se

RABATT 72000:-

1999:-

LINKÖPING

FordStore

8eddehfi]WjWd , š LINKÖPING

FORD NKPG &')#*/+ ,, '& š www.fordontornby.se CeW CWhj_diiedi ]WjW '. š NORRKÖPING

LINKÖPING

8eddehfi]WjWd , š LINKÖPING

FORDON AB (( '& šš www.fordontornby.se zff[j /Ä'. šandra Bhföretagsavtal, '&Ä'+ Id *Gäller bil ordertecknad senast 2017-09-30. Denna kampanj gäller för näringsidkare vid leasing av Fords transportbilar och TORNBY kan Cd#\h[ inte kombineras med&''#(& frågaijd]j din återförsäljare. Administrationsavgift 45 kr tillkommer. Öppet fre 10–18, lör 10–15, sön 11–14 Öppet fre 10–18, lör 10–15 (sön stängt) Det här är en rekommenderad kampanj och gäller endast hos de Fordåterförsäljare som deltar i kampanjen. Ranger Wildtrak DC 200hk Auto med ett kampanjpris på 281 700 kr, 36 mån, 6000 mil,Gilla 2,90 % oss ränta, på 30 % särskild leasingavgift, 40 % restvärde av ordinarie pris ger en månadskostnad på 2 119 kr. Garanti gäller i 5 år eller 15 000 mil, vad som kommer först. Alla priser exkl. moms. Med reservation för felskrivningar. I samarbete med

&')#*/+ ,, '& š www.fordontornby.se

– EN DEL AV BILKVARTERET.se –


6

HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS

HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS

SEMINARIEPROGRAM

SEMINARIEPROGRAM

TORSDAG 17 MAJ

FREDAG 18 MAJ

08.00-09.00

FRUKOSTMÖTE I TIME OUT

NORRKÖPINGS KOMMUN och Näringslivsavdelningen bjuder in till frukost mingel och nätverkande för er som är med och skapar Norrköpings näringsliv. God morgon Norrköping och världen är ett möte som ger dig inspiration, informtion och en bra start på dagen. Ät frukost i en häftig miljö samtidigt som du knyter nya affärskontakter. Vi lovar inspirerande samtal, intressanta personer och spännande program. Fokus är möten, affärer, trendspaning och inspiration.

09.00 09.30- 10.30 12.30-13.10

MÄSSAN ÖPPNAR BNI SPEEDMEETING PÅ HYLLAN POLITIKERDEBATT

NORRKÖPINGS KOMMUN bjuder in till en spännande politikerdebatt där alla politiska partier deltar. Under ledning av Näringslivsdirektör Pontus Lindblom och Anna Lövheim, Näringspolitisk chef på Östsvenska Handels kammaren, debatterar partierna valets nyckelfrågor.

13.20-14.00

HÅLLBAR STADSUTVECKLING

FASTIGHETS AB L E LUNDBERG Hållbar stadsutveckling – Vår gröna tråd. Keynote speaker Louise Lindh VD Fastighets AB L E Lundberg Intervjuer med Jimmy Ekström, Miljö-och energiansvarig Fastighets AB L E Lundberg, Karin Öhrström Head of custumers & sales, E.on, Lisa Nisser, HR-chef Fastighets AB LE Lundberg samt Lena Rutqvist, Great place to work.

14.15 - 15.15

MICAEL DAHLÉN

Micael Dahlén är professor i företagsekonomi på Handelshögskolan i Stockholm och expert på konsumentbeteende, kreativitet och marknads- föring. 2017 vann han årets Mensapris och han gjorde sig ett namn långt utanför akademiska kretsar genom sin bok Nextopia, om förväntans samhället. Under föreläsningen får vi svar på varför vissa människor är lyckligare än andra, varför blomstrar vissa företag medan andra faller platt? Och varför tävlar hundratusentals unga människor om en enkel biljett till Mars? Svaret kan hittas i sambandet mellan den mänskliga utvecklingen och modern teknologi, i något som Micael kallar ”Streamness”.

16.00

MÄSSAN STÄNGER

07.00 - 08.30

SUPER BNI, I TIME OUT

10.00

MÄSSAN ÖPPNAR FÖR DAGEN

10.30 - 11.00

HANDEL OCH LOGISTIK

NORRKÖPINGS KOMMUN och Näringslivsavdelningen presenterar Kalle Eklöf, vd Stadium som talar om handel, e-handel och logistik ur ett Stadium- och framtidsperspektiv.

10.30 - 11.30

BNI SPEEDMEETING PÅ HYLLAN

11.30 - 12.30

SLUTA BLUNDA NÄRINGSLIVET!

NÄMNDEMANSGÅRDEN och ett DROGFRITT NORRKÖPING. Är beroendeproblematik i arbetslivet vanligare än man tror?

13.00 - 14.00

ISABELLA LÖWENGRIP

Entreprenör, författare, föreläsare och bloggare!

Isabellas resa börjar när hon som 14-åring 2005 startade bloggen Blondinbella.se och blev snabbt en av Sveriges första stora sociala påverkare. I dag är bloggen nordens största, med över 1,5 miljoner följare. Vi får lyssna på Isabella i en personlig intervju om hennes entreprenörsskap och resan till idag då hon har 50 anställda, driver 4 bolag och har en total omsättning på 100 miljoner kronor inom de olika bolag som hon är verksam i.

15.00

MÄSSAN STÄNGER

7


9

HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS

”ATT STÄLLA UT PÅ MÄSSAN GAV OSS PÅ NEUVRON DEN SKJUTS VI BEHÖVDE.”

Attraktiva tjänstebilar till attraktiva företag. Svårslaget utbud till din tjänst från Volkswagen, Audi, SEAT och Skoda.

Förväntningar inför? - Vi förväntade oss att vi skulle få chansen att visa upp våra tjänster och produkter, men inte att vi skulle träffa vår största kund. Ett trevligt samtal framför mässmontern ledde till en stor affär och en långsiktig samarbetspartner. Hur vi upplevde mässan? - Vi upplevde att Näringslivsmässan i Linköping och Norrköping 2017 var sociala och ett ypperligt tillfälle att lära känna nya kontakter. Det ska inte handla om försäljning. Det ska handla om att bygga relationer. Det tycker vi Närings-

Provsmaka vårt kaffe Norrköpings Näringslivsmässa 17 - 18 maj

livsmässan har lyckats bra med att lägga en grund för. Resten gör man själv. Ert resultat av mässorna? - Vi har fått igen pengarna flera gånger om och över 100 nya visitkort bara i år. Det går aldrig veta vad en mässa kan leda till, man ska tro på sin affärsidé, då gör andra det också. För oss har Näringslivsmässorna varit en succé. Benny Antonsson och Dennis Andersson

Behöver du en ny fikalösning till kontoret? Vill du veta mer om smarta kaffemaskiner? Besök oss i monter 125. Vi hjälper dig välja en lösning som passar just er.

Andréa - Vinnare av Hela Sverige Bakar

möter ni i vår monter: To rsdag kl 10, 13 & 15 Fredag kl 10 & 13

Kom och provsmaka Café Bar Tårtan, och Café Bar Cupcakes.

Tel 077 - 520 50 50 | kundservice@cafebar.se | www.cafebar.se

VÄLKOMMEN TILL LINGMERTHS Din närkontakt för världens alla resmål AFFÄRSRESOR

Anders Berggren

Mycket kretsar förstås kring våra bilar - Volkswagen, Audi, Seat, Skoda och Volkswagen Transportbilar. Tillsammans är dom en del av Volkswagen Group. Det är ett kompetent gäng att ha i ryggen. Men utan människorna är vi ingenting. Det är våra lokala kunder och medarbetare som vårt liv på Söderbergs Personbilar handlar om. Bilaffären är för oss början på en långsiktig relation. Vi vill att du ska se oss som din kompletta partner när det gäller företagsbilar. Och vi är stolta över förtroendet från alla lokala företag, både stora och små, som valt oss. Därför tycker vi också att det är viktigt att stötta andra aktörer som förgyller Norrköping. Vita Hästen, IFK Norrköping – både damer och herrar, och Norrköping International Horse Show är bara några av alla duktiga ambassadörer för Norrköping som vi stöttar.

Anders Honkanen

Anders Höge

Cecilia Joelsson

Ingrid Andersson

Kaisu Kangas

Karin Brydolf

Kent Monson

Lotta Strandh

Lotta Örnsjö

RESEBYRÅCHEF

Maria Knutsson

Maria Olofsson

Maria Rydström

Maria Hejdström

GRUPP & KONFERENS

Pauline Eriksson

Peter Redéen

Rajaa Ayoub

Robin Germundahl

Sofie Borg

Eva Gavatin

KUNDRELATIONER

PRIVATRESOR

Vi ses på Näringslivsmässan i monter 127!

Elisabeth Hell

www.soderbergsbil.se Importgatan 8 i Norrköping. Tel 011-28 01 00

Ellinor Petersson

Louise Eskilsson

Lena Svensson Wendel

VINN FINA VINSTER! Möt oss i monter 93.

Cecilia Wasén

Anna Alfredsson

Petra Krysander

Jennie Lidemalm Peter Ström Key Accound Manager Key Accound Manager

Åsa Hellberg Ekonomi

Lingmerths Resebyrå, Linköping

Affärsresor: Storgatan 46, tel 010-122 68 50 Grupp & Konferensresor: Storgatan 46, tel 010-122 68 80 Privatresor: Klostergatan 32, tel 010-122 68 75

www.lingmerths.se


10

HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS

NYHET!

UTSTÄLLARAPP

EN BEKVÄM AFFÄRSRESA

Nu kan du ge ditt digitala visitkort till utställarna på mässan, som underlättar uppföljningen av era samtal!

HUR GÅR DET TILL: • Besökaren registerar sig i förväg via nkpgnaringslivsmassa.se/for-besokare eller vid entrén till mässan. • Vid ankomst får besökaren en namnbricka med streckkod lagrad med de kontaktuppgifter som angetts. • Utställarna som har denna tjänst kan scanna streckkoden med sin telefon eller surfplatta och lagrar på så sätt besökarens kontaktuppgifter och noteringar från samtalet.

börjar i business loungen på Linköping City Airport

Välkommen till en stor flygplats i litet format. Här möts du av vår generösa business lounge by Lexus, korta avstånd och personlig service i toppklass!

Detta är frivilligt och sker i samtycke mellan utställaren och besökaren. Säkert, stärker affärsnyttan och underlättar uppföljningen!

Upp till 3 avgångar om dagen med KLM tar dig, via excellenta förbindelser i Amsterdam, smidigt vidare till din destination. Under 10 år har redan 1 miljon passagerare rest med KLM till/från oss, gör det du också!

MAGISKA UPPLEVELSER PÅ

DIN TEATER

Söker Du lokal? Nu eller i framtiden.

Vi är Linköping City Airport – din flygplats. Hoppas vi ses vid vår monter på Näringslivsmässan i Norrköping. .................................... SOMMARSPECIAL – Direktflyg till Prag på torsdagar och söndagar med Czech Airlines.

Kom och träffa oss i vår monter (nr 92). Låt oss hjälpa dig att hitta roliga och givande möten med teatern!

Exklusivt mässerbjudande till musikalen Camera Nyförsäljning av abonnemang för nästa spelår

Kv. Spiran

Kv. Proppen

Tävling med fina priser

Kom och prata med oss i monter 67 om era behov och hur vi kan hjälpa er.

CAMERA En nyskriven musikal om Ingrid Bergman. Följ med till 1940- och 1950-talet och upplev tiden då Ingrid Bergman stod i centrum för en av de största skandalerna i Hollywoods historia.

www.ostgotateatern.se

Cecilia S Aldén Affärsområdeschef

www.linkopingcityairport.se


HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS

12

HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS

13

HÄR TRÄFFAR DU UTSTÄLLARNA IN-/UTLAST 123 122

12 6

21

MONTER/FÖRETAG ALFABETISKORDNING 5 PacsOn Östgöta Papper 3 Primetex 4 Primetex 61 Promotionhuset 94 PWC 126 Rejmes 64 Renall 21 Rent aTent 31 Resia 22 Riksbyggen 38 Rundgrens Utbildning & Konsult 35 Rädda Barnen 14 Samhall 62 Scandic Hotel 34 SEB 106 Securitas Direct 107 Securitas Direct 123 Skyltstället 27 Slättö/Yooba/Military Work 28 Slättö/Yooba/Military Work 114-116 Smedjan Ekonomikonsult 114-116 Stadskärnan i Söderköping 119 Storleden 59 Swedbank 114-116 Sågbackens Handel 58 Söderberg & Partners 127 Söderbergs Bil 114-116 Söderköpings kommun 17A TB Bil 75 Teknomedia 86 Telia-Cygate 87 Telia-Cygate 108 Time Out BAR 11 Top Städ 57 TRR Trygghetsrådet 7 Tvättexperten 49 UCS Ekonomiservice 128 Wellnox 39 Viking Line 47 Yogayama 21 Östgöta Kök 24 Östgöta Media 25 Östgöta Media 26 Östgöta Media 92 Östgötateatern

20

22

32 45

23 18

17A

115

11

3

114

84 85

112

98 99 97 100

83 86

111

82 87

110 109

96 101

81 88

95 102

108

59 60 61

127

107

124

62 63 64

94 103

106

93 104

35 42

24-26

80 89

65 66 67 68 69 70

36 41 17B

116

53 54 55 56 57 58

34 43

19

118 117

47 48 49 50 51 52

31 46

33 44

28 27

96 Flytt & Städ Sverige/Arbetsgruppen 120 Frukt & Trivsel 91 Gsons Åkeri Ab 51 Handelsbanken 124 HarmonySweden.se 40 HR Support i Östergötland 30 Hud & Hälsa/Fideli 121 Husby Säteri 122 Husby Säteri 32 IFK Norrköping 33 IFK Norrköping 1 INFO - Mötesfabriken 91 Jetpak 113 JK Business Coffee 6 JobbPlus 2 JOBmeal Norrköping 17B Kolmårdens Djurpark 10 Kontor-X 70 KPMG 84 Kriminalvården 85 Kriminalvården 16 A LAN Assistans 76 Lernia Bemanning 54 Lika som bär 114-116 Lilla Tidningen I Östergötland 93 Lingmerths Resebyrå 31 Linköping City Airport 9 Logitjänst Forenom 52 Louis De Geer Konsert & Kongress 18 Länsförsäkringar Östgöta 82 Mark & Trädgårdspartner 83 Mark & Trädgårdspartner 46 Mark Wilson 43 Mattab 80 Moderaterna 111 Montico 79 MW Logistikpartner i Norrköping 105 Neuvron 50 Nitab 37 Norrköping Airport 20 Norrköpings Kommun 63 Norrköpings Lärlingsgymnasium 53 NTM Distribution/Svensk Hemleverans 77 Nämndemansgården 110 Ocab/NHS/ MCM Relining 8 OnePartnerGroup 81 Packoplock

30 29

48 A little piece of Sweden 74 Ahlsell 42 AllOffice (fd Ocay) 71 Almi Företagspartner 12 Arbetsfabriken/Skäggbyrån 13 Arbetsfabriken/Skäggbyrån 55 Arbetsförmedlingen 69 Arkitektkopia 89 ATEA-HiQ 90 ATEA-HiQ 73 Avenir Advokater 41 BBGRUPPEN 109 Bennys Däck 36 Big Travel 117 Bilbyter/Ford Norrköping 118 Bilbyter/Ford Norrköping 114-116 Bokhandeln i Söderköping 97 Bråviken bil/YP Yrkesbutiker/Visuell Partner 98 Bråviken bil/YP Yrkesbutiker/Visuell Partner 99 Bråviken bil/YP Yrkesbutiker/Visuell Partner 100 Bråviken bil/YP Yrkesbutiker/Visuell Partner 125 Café Bar 65 Canon 68 Canon 67 Castellum 56 Comfort Hotel 15 Consid 114-116 CoOperate i Söderköping 88 Datarådgivarna 44 Dialect 72 Dolphins 101 Dsolution Östergötland 102 Dsolution Östergötland 23 E.ON 112 Elgiganten 29 Elite Grand Hotel 16 B Entreprenörsdriv 66 Estate Concierge 66 Estate Consulting 78 Ett Drogfritt Norrköping 45 Extema 60 EY 114-116 Fam Westerbergs Fastigheter 103 Familjejuristen 19 Fastighets AB L E Lundberg 104 FF Fastighetsservice 95 Flytt & Städ Sverige/Arbetsgruppen

121 120 119

37 40

79 90 78 91

71 72 73 74 75 76

38 39

105

128

77 92

WC

12

5 16B 16A

15

14

13

12

11

10

9

8

7

6

5

4

3

2

1

ENTRÉ MONTER/FÖRETAG NUMMERORDNING 1 INFO - Mötesfabriken 2 JOBmeal Norrköping 3 Primetex 4 Primetex 5 PacsOn Östgöta Papper 6 JobbPlus 7 Tvättexperten 8 OnePartnerGroup 9 Logitjänst Forenom 10 Kontor-X 11 Top Städ 12 Arbetsfabriken/Skäggbyrån 13 Arbetsfabriken/Skäggbyrån 14 Samhall 15 Consid 16 A LAN Assistans 16 B Entreprenörsdriv 17A TB Bil 17B Kolmårdens Djurpark 18 Länsförsäkringar Östgöta 19 Fastighets AB L E Lundberg 20 Norrköpings Kommun 21 Rent aTent 21 Östgöta Kök 22 Riksbyggen 23 E.ON 24 Östgöta Media 25 Östgöta Media 26 Östgöta Media 27 Slättö/Yooba/Military Work 28 Slättö/Yooba/Military Work 29 Elite Grand Hotel 30 Hud & Hälsa/Fideli 31 Linköping City Airport 31 Resia 32 IFK Norrköping 33 IFK Norrköping 34 SEB 35 Rädda Barnen 36 Big Travel 37 Norrköping Airport 38 Rundgrens Utbildning & Konsult 39 Viking Line 40 HR Support i Östergötland 41 BBGRUPPEN 42 AllOffice (fd Ocay) 43 Mattab

44 Dialect 45 Extema 46 Mark Wilson 47 Yogayama 48 A little piece of Sweden 49 UCS Ekonomiservice 50 Nitab 51 Handelsbanken 52 Louis De Geer Konsert & Kongress 53 NTM Distribution/Svensk Hemleverans 54 Lika som bär 55 Arbetsförmedlingen 56 Comfort Hotel 57 TRR Trygghetsrådet 58 Söderberg & Partners 59 Swedbank 60 EY 61 Promotionhuset 62 Scandic Hotel 63 Norrköpings Lärlingsgymnasium 64 Renall 65 Canon 66 Estate Concierge 66 Estate Consulting 67 Castellum 68 Canon 69 Arkitektkopia 70 KPMG 71 Almi Företagspartner 72 Dolphins 73 Avenir Advokater 74 Ahlsell 75 Teknomedia 76 Lernia Bemanning 77 Nämndemansgården 78 Ett Drogfritt Norrköping 79 MW Logistikpartner i Norrköping 80 Moderaterna 81 Packoplock 82 Mark & Trädgårdspartner 83 Mark & Trädgårdspartner 84 Kriminalvården 85 Kriminalvården 86 Telia-Cygate 87 Telia-Cygate 88 Datarådgivarna 89 ATEA-HiQ

90 ATEA-HiQ 91 Gsons Åkeri Ab 91 Jetpak 92 Östgötateatern 93 Lingmerths Resebyrå 94 PWC 95 Flytt & Städ Sverige/Arbetsgruppen i Norrköping 96 Flytt & Städ Sverige/Arbetsgruppen i Norrköping 97 Bråviken bil/YP Yrkesbutiker/Visuell Partner 98 Bråviken bil/YP Yrkesbutiker/Visuell Partner 99 Bråviken bil/YP Yrkesbutiker/Visuell Partner 100 Bråviken bil/YP Yrkesbutiker/Visuell Partner 101 Dsolution Östergötland 102 Dsolution Östergötland 103 Familjejuristen 104 FF Fastighetsservice 105 Neuvron 106 Securitas Direct 107 Securitas Direct 108 Time Out BAR 109 Bennys Däck 110 Ocab/NHS/ MCM Relining 111 Montico 112 Elgiganten 113 JK Business Coffee 114-116 Lilla Tidningen I Östergötland Fam Westerbergs Fastigheter CoOperate i Söderköping Bokhandeln i Söderköping Stadskärnan i Söderköping Smedjan Ekonomikonsult Sågbackens Handel Söderköpings kommun 117 Bilbyter/Ford Norrköping 118 Bilbyter/Ford Norrköping 119 Storleden 120 Frukt & Trivsel 121 Husby Säteri 122 Husby Säteri 123 Skyltstället 124 HarmonySweden.se 125 Café Bar 126 Rejmes 127 Söderbergs Bil 128 Wellnox


HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS

14

Låt livet vara ett äventyr – inte din ekonomi

26-27 SEPTEMBER 2018 - SAAB ARENA lkpgnaringslivsmassa.se

Oavsett var i livet du befinner dig uppmuntrar vi din ambition och hjälper dig förverkliga dina mål och drömmar. Läs mer om hur vi kan hjälpa dig under livets alla händelser på seb.se/livet Du kan också passa på att besöka oss på Norrköpings näringslivsmässa 17–18 maj.

ÅRETS ADVOKATBYRÅ 2017

ÅRETS ADVOKATBYRÅ

VINNARE | ADVOKATBYRÅER 200+ MKR

VINNARE | ADVOKATBYRÅER 200+ MKR

26-27 SEPTEMBER 2018 - SAAB ARENA

STÄRK DIN POSITION INOMSTÄRK LINKÖPINGS NÄRINGSLIV! DIN POSITION INOM LINKÖPINGS NÄRINGSLIV! lkpgnaringslivsmassa.se

2015

Tack, tack, tack För tredje året i rad har vi fått utmärkelsen Årets Advokatbyrå i Regis årliga kvalitets- och branschstudie. Tack alla klienter och medarbetare. Läs mer om vårt arbete på delphi.se

2018 Näringslivsbilagan.indd 1

Boka monterplats! FrånBoka 10.000:monterplats!

Onsdag Isabel Adrian Onsdag Isabel Adrian

Från 10.000:-

Torsdag -Fredrik Reinfeldt Torsdag -Fredrik Reinfeldt

2018-05-04 11:25:53

En modernare advokatfirma. ISABEL ADRIAN – MER ÄN EN BLONDIN I HÖGKLACKAT!

FREDRIK REINFELDT – EN GLOBAL TRENDSPANING

Isabel är producent, regissör, författare, skådespelare och dessutom medlem i Mensa USA.

Via digitalisering och mer sammanhängande marknader, har många av utmaningarna i näringslivet och på arbetsmarknaden förändrats.

Under Linköpings Näringslivsmässa pratar hon bland annat om:

”Hur ser de nya förutsättningarna ut och vad kan vi förvänta oss framöver?”

ISABEL ADRIAN – MERoch ÄNmedveten/omedveten EN BLONDIN I manipulation. HÖGKLACKAT! Motstå härskartekniker Hur manär använder motgångar sin fördel. Isabel producent, regissör,till författare, Och hennes eget motto Utmana idig själv,USA. varje dag!” skådespelare och”Fearless dessutom– medlem Mensa

”Hur ser de nya förutsättningarna ut och vad kan vi förvänta oss framöver?”

Under Linköpings Näringslivsmässa pratar hon bland annat om: Motstå härskartekniker och medveten/omedveten manipulation. Hur man använder motgångar till sin fördel. Och hennes eget motto ”Fearless – Utmana dig själv, varje dag!”

Besök oss gärna på näringslivsmässan i monter nr 73!

”Mässan gav oss den skjuts vi ”Mässan behövde” gav oss den skjuts vi behövde” ARRANGERAS AV

I höst kommer han till Linköpings Näringslivsmässa och ger oss bland annat en global trendspaning och pratar om ledarskap i förändring.

”Att ställa ut på mässan gav oss på Neuvron den skjuts vi behövde.” Förväntningar innan: ”Vi förväntade oss att vi skulle få chansen att visa upp våra tjänster och produkter, men inte att vi skulle träffa vår största kund. Ett trevligt samtal framför mässmontern ledde till en stor affär och en långsiktig samarbetspartner”. Hur vi upplevde mässan: ”Vi upplevde att Näringslivsmässan i Linköping och Norrköping 2017 var sociala och ett ypperligt tillfälle att lära känna nya kontakter. Det ska inte handla om försäljning. Det ska handla om att bygga relationer. Det tycker vi Näringslivsmässan har lyckats bra med att lägga en grund för. Resten görut man ”Att ställa på själv.” mässan gav oss på Neuvron den skjuts vi behövde.” Vårt resultat avinnan: mässorna: ”Vi har fått igen gånger och över 100 nya visitkort bara i år”. Detinte gåratt aldrig veta träffa vad envår mässa kankund. leda Ett till, trevman Förväntningar ”Vi förväntade oss att pengarna vi skulle fåflera chansen attom visa upp våra tjänster och produkter, men vi skulle största ska samtal tro på sin affärsidé, då gör andra det ossoch haren Näringslivsmässorna varit en succé.” - Benny Antonsson och Dennis Andersson ligt framför mässmontern ledde tillockså. en storFör affär långsiktig samarbetspartner”. Hur vi upplevde mässan: ”Vi upplevde att Näringslivsmässan i Linköping och Norrköping 2017 var sociala och ett ypperligt tillfälle att lära känna nya kontakter. Det ska inte handla om försäljning. Det ska handla om att bygga relationer. Det tycker vi Näringslivsmässan har lyckats bra med att lägga en grund för. Resten gör man själv.” Vårt resultat av mässorna: ”Vi har fått igen pengarna flera gånger om och över 100 nya visitkort bara i år”. Det går aldrig veta vad en mässa kan leda till, man ska tro på sin affärsidé, då gör andra det också. För oss har Näringslivsmässorna varit enPRODUCERAS succé.” - Benny AV Antonsson och Dennis Andersson

Linköping ARRANGERAS AV

Drottninggatan 19, Norrköping, tel 011-10 37 10

Linköping

Linköping

PRODUCERAS AV

Linköping

w w w . AV E N I R A D V O K A T E R . S E

FREDRIK REINFELDT – Näringslivsmässa EN GLOBAL TRENDSPANING I höst kommer han till Linköpings och ger oss bland annat en global trendspaning och pratar om ledarskap i förändring. Via digitalisering och mer sammanhängande marknader, har många av utmaningarna i näringslivet och på arbetsmarknaden förändrats.

Linköping

Linköping


16

HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS

HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS

NORRKÖPINGS

NÄRINGSLIVS GALA

EN KVÄLL DÄR VI HYLLAR NORRKÖPINGS NÄRINGSLIV!

FLYGELN 17 MAJ Mingel 18.00 – 18.45, 19.00 startar Galan

Foto Fotofabriken

Tillbakablick i bilder från tidigare galor

DE NOMINERADE I ÅR ÄR...

17


18

HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS

De nominerade är:

De nominerade är: NORRKÖPINGS

NORRKÖPINGS

NÄRINGSLIVS GALA

NÄRINGSLIVS GALA

CRAZY PICTURES

MATTHIAS TYBÅHL

Filmkollektivet från Norrköping startade 2008 och gjorde sig kända bland annat genom sin kortfilmsserie “Poesi för fiskar” på Youtube. Tio år senare är de nu aktuella med sin första långfilm ”Den blomstertid nu kommer” som har premiär i midsommar och redan sålts till tio länder. Produktionsbolaget har även producerat en rad reklamfilmer för bland andra Norrköpings Kommun, Länsförsäkringar och UNICEF Sverige. Crazy Pictures är egentligen en livsstil där de genom sin glädje för berättelsen är goda ambassadörer för Norrköping då de visar att i vår stad är ingenting omöjligt.

IDEAL OF SWEDEN Framgångssagan och barndomsdrömmen som började i ett garage når i dag 45 länder fördelat på över 8 000 butiker. Innovation och nyfikenhet har från start varit deras ledord och styrka. Med fingertoppskänsla för sociala medier har de blivit trendsättande inom sin bransch och influencers står på kö för att få lansera deras svenska, mobila designtillbehör. Butiken på Drottninggatan med namnet Ideal of Sweden är också namnet på var och varannans mobilskal runt om i Sverige och världen. Så sätter man Norrköping på kartan.

19

HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS

Matthias Tybåhl arbetar på Forsknings- och utvecklingsavdelningen på utbildningskontoret för säkra arbetsplatser för arbetsförlagt lärande för Norrköpings yrkeselever. Det är en språngbräda ut i yrkeslivet och vikten av att möta en utbildad och trygg handledare är avgörande. Med sin erfarenhet, stora hjärta och kunskap tar han sig an uppgiften att överbrygga glappet mellan skola och näringsliv.

Årets Ambassadör

Let’s create Norrköping

KRITERIER FÖR ÅRETS AMBASASSADÖR

KRITERIER

Priset ges till ett företag eller organisation som i sin dagliga gärning är en god ambassadör för Norrköping och vår region. Priset kan även utdelas till en individ eller en särskild händelse som ”satt Norrköping på kartan”.

Priset går till en person, ett lärarlag eller en skolledare som arbetar med det viktigaste vi har, våra barn och ungdomar! Genom inspiration och engagemang har elever och kollegor utvecklat entreprenörskap och insett kraften i samverkan mellan skola och näringsliv. Detta bidrar i allra högsta grad till att visa på möjligheter och utveckling för att ge barn framtidstro att studera för att sedan ta plats i Norrköpings näringsliv! Lets create Norrköping.

PRISET PRESENTERAS AV

UTBILDNINGSKONTORETS MOTTAGNINGSGRUPP Utbildningskontorets Mottagningsgrupp arbetar med ungdomar i Kommunala Aktivitetsansvaret. Mottagningsgruppen arbetar med stort engagemang, värme, tålamod och hög kompetens för att få fler ungdomar ”på banan” igen. Det krävs vägledning, envishet och klokskap för att nå ungdomarna och ge dem en väg tillbaka i en aktivitet och det är här Mottagningsgruppen ihärdiga arbete ger resultat.

PRISET PRESENTERAS AV

SVÄRTINGEHUS ÖSTGÖTA KÖK Med kärlek till råvaror från östgötaslätten skapar de fantastiska matupplevelser oavsett koncept. De har modet att sticka ut och står trygga i det faktum att de alltid lagar maten från grunden. Genom ett antal centralt belägna koncept sätter de Norrköping på gourmetkartan för de affärs- och nöjesturister som besöker vår stad och i Arkösund nås även sommarturisterna. Nu står Linköping på tur att få njuta av deras matkunskap. Oavsett om det är en enklare rätt eller måltid av högsta klass som serveras så känns smaken igen – den östgötska, vällagade smaken.

På Svärtingehus finns ett rum där personalen tillsammans med eleverna förverkligar olika drömmar barnen har om ett yrke i framtiden. Här ges alla barn möjlighet att träda in i rummet där framtiden finns. Eleverna provar olika yrkesroller under tiden de är i rummet och inspirerade och fulla av intryck har de sedan ett stort urval av yrken att fortsätta drömma om.


HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS

20

De nominerade är:

HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS

NORRKÖPINGS

NORRKÖPINGS

NÄRINGSLIVS GALA

NÄRINGSLIVS GALA

HAGA CYKEL

De nominerade är:

FRANCKS KYLINDUSTRI

I Norrköping njuter vi av att ha en av Sveriges trevligaste cykelhandlare på rullavstånd! Bolaget har trampat på i mer än 30 år med Peter Nilsson säkert i sadeln. Under de senaste åren har Haga Cykel lagt in en ny växel och mer än fördubblat sin omsättning. Peter har också fått sällskap bakom styret, med tre medarbetare som klivit upp och blivit delägare.

Årets Tillväxtföretag

Årets Energipris

KRITERIER

KRITERIER

Vinnaren av Årets Tillväxtpris är ett bolag på frammarsch med sunda värderingar och stabil tillväxt. Företaget är en god förebild genom sitt sätt att agera hållbart och sitt engagemang för att bidra till Norrköpings och regionens utveckling.

Norrköpings energipris ges till ett företag som aktivt driver sina energifrågor och värderar dem högt. Företaget kan genom medvetna energival ha uppnått en betydande energieffektivisering, bidragit till övergripande klimatbesparingar, skapat ny innovation eller aktivt förmedlat hållbara energilösningar.

SVAGSTRÖMSINSTALLATIONER I NORRKÖPING Här är bolaget som är starkast på svagström. När fibertåget gick höll det lokala bolaget Svagströmsinstallationer i Norrköping sig framme och lyckades vinna både kundernas och medarbetarnas förtroende genom ett helhjärtat engagemang och långsiktigt tänk. Det har bland annat skapat mer än 50%-iga årliga omsättningslyft, ohm och ohm igen.

21

Francks Kylindustri har i tre generationer varit en av Sveriges kompetensmässigt ledande aktör inom industriell kyla och värme, för omställning till hållbara och naturliga köldmedia. Deras lösningar med kylmaskiner och värmepumpar för bland annat kyl- och fryslager, logistikcenter och idrottsarenor handlar om att skapa funktionell och ekonomisk trygghet tillsammans med tydliga besparingar inom energi och miljö. Francks vision är att vara landets bästa arbetsplats för kyla och värme med kompetent och motiverad personal genom sin egen utbildningsakademi.

NORRKÖPING VATTEN OCH AVFALL

PRISET PRESENTERAS AV

PRISET PRESENTERAS AV

Norrköping Vatten och Avfall bidrar aktivt till ett hållbarare samhälle. Genom ett helt nytt insamlingssystem för avfall ökas möjligheten till källsortering i hushållen. Detta leder till att 50% av avfallet energiåtervinns till värme och el genom förbränning eller rötas för biogasproduktion. Nästan 45% materialåtervinns och den andelen ökar. En nyinvestering på reningsverket gör att all producerad biogas används som fordonsbränsle samt till värme- eller elproduktion. Naturligtvis sker hela insamlingen av avfall med fordon, som drivs med biogas.

ARBETSFABRIKEN På Arbetsfabriken sätts folk i arbete i en imponerande takt. Sedan starten 2011 har maskineriet gått för högvarv och bolaget upplevt en fantastisk tillväxtresa. Här matchas kompetenser hos nyanlända, långtidsarbetslösa och personer med funktionshinder med rätt arbetsgivare och utbildning. På så sätt har 1000-tals människor fått en tryggare framtid. Mer verkstad, mer jobb, mer kompetens ut på arbetsmarknaden!

TRANSDEV SVERIGE Transdev driver idag 100% av Norrköpings kollektivtrafik med förnybara drivmedel. Spårvagnarna drivs med grön el och hela bussflottan körs med biogas. På detta sätt har man redan överträffat branschens mål på 90% för 2020. Biogas som drivmedel jämfört med fossilt bränsle minskar klimatpåverkan med ca 95%. En biogasbuss som är 15 meter lång tar ca 80 resenärer, om alla dessa satt i varsin bil skulle kön bli ca 300 meter lång. Dessutom har man infört ”smart körning”, som går ut på att minska energianvändningen.


HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS

22

HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS

De nominerade är: NORRKÖPINGS

NORRKÖPINGS

NÄRINGSLIVS GALA

NÄRINGSLIVS GALA

23

De nominerade är:

MARIA ANDERSSON Maria har länge arbetat med att bygga ett jämställt samhälle, fritt från våld mot kvinnor och barn. 1 av 3 kvinnor utsätts för våld eller sexuella övergrepp i sitt liv. Med målmedvetenhet har Maria arbetat med världen som arbetsfält för att upplysa, påverka och skapa möjligheter för våldsutsatta kvinnor och ett jämställt samhälle där alla har lika värde. Den 25 maj arrangerar hon OrangeDay MC kortege till förmån för UN Women Sverige (FN:s jämställdhetsenhet) med slutdestination Norrköping. Kortegen har fått en global spridning och redan i augusti 2018 körs ytterligare korteger i andra länder. Målet är att 2019 arrangera OrangeDay MC kortegen i ett antal länder världen över, där intresse visats från Nord Amerika till Europa och där man valt att engagera sig i hennes manifestation mot våldet och för jämställdhet. Det betyder att kortegen 2019 kan bli världens största manifestation mot våldet och för jämställt samhälle och där Norrköping sätts på världskartan för sitt engagemang som första stad som valde att ta ställning.

CHRISTOFFER ”TJOFFE” SJÖGREN KONCERNCHEF OCH GRUNDARE TILL STÄDARNA Christoffer har öga för företagande och ser utvecklingspotential både i idéer och personer i sin närhet. Idén till Städarna föddes från ett eget behov av hemstädning för 7 år sedan. Städarna Sverige AB är idag Sveriges 4:e största hemservicebolag med kontor i 15 orter och har över 240 medarbetare. Företagets framgångsresa bygger på teamarbete och framgången handlar om att våga låta medarbetare växa och utvecklas med ansvaret. Det har Christoffers ledarskap lyckats mycket väl med!

Årets Samhällsutvecklare

Årets Ledare KRITERIER

FRIVILLIGCENTRALEN

KRITERIER

Föreningen Frivilligcentralen förmedlar kontakter mellan män-

Ett samhälle byggs av de människor som lever och verkar i det. Hur dess framtid ser ut är mycket upp till dem. Årets samhällsutvecklare är en person eller ett förtag med Norrköpingsanknytning som tar ett extra stort socialt ansvar och hjälper till att leda samhällsutvecklingen, nära eller fjärran i en positiv riktning. Genom ett långvarigt engagemang hjälper de till att bygga upp ett samhälle där alla vill leva och bo.

niskor som vill engagera sig frivilligt och människor som önskar gemenskap, stöd eller hjälp i vardagen. Den som vill engagera sig kan till exempel vara stödkompis, extramormor och läxhjälpare, eller hjälpa till med praktiska saker. Det frivilliga engagemanget utgår helt från den enskildes behov och önskningar. Genom föreningen har mängder av människor träffat nya vänner och hittat ny mening i sina liv, något som har bidragit till en rik gemenskap och ökad trygghet. – Att få någon att prata med och göra saker tillsammans med, skapar gemenskap och motverkar ensamhet och utanförskap. Människor blir delaktiga i samhället och även de frivilligas livskvalitet ökar eftersom de får känna sig behövda, säger Signe Isaksson, ordförande i Föreningen Frivilligcentralen.

Årets ledare är en person som genom sitt sätt att leda, motivera och inspirera bidrar till att lyfta såväl den egna verksamheten som personalen samt näringslivet i Norrköpings kommun

JOHANNA PALMER VD ÖSTSVENSKA HANDELSKAMMAREN Med sitt aldrig sinande engagemang för regionen och dess framgångsfaktorer fortsätter Johanna att driva tillväxtfrågorna med högsta prioritet, med Norrköping och regionens intresse i fullt fokus. Johanna visar mod och vågar gå före, hon utmanar och vill bli utmanad. Johanna är ledaren som hjälper till att skapa förutsättningarna för framtidens region!

PRISET PRESENTERAS AV

PRISET PRESENTERAS AV

ALLA PÅ SNÖ I NORRKÖPING Oavsett barnens sociala bakgrund, fysiska och ekonomiska förutsättningar får varje individ chansen att prova på både alpint och längdåkning under en dag i en vintermiljö. Något som alla annars inte har möjlighet att få uppleva. Att se dessa barns glädje, engagemang och hjälpsamhet mot sina kamrater under den här vinterdagen är något som måste upplevas på plats. Detta är verkligen en dag med nya livserfarenheter som barnen tar med sig in i framtiden när de ställs mot nya utmaningar i dagens samhälle. Norrköpings Skidklubb har under 10 år låtit över 17 000 elever i Norrköpings kommun uppleva känslan av att vara en dag på snö. De har med sitt engagemang och nytänkande varit en pådrivande kraft i skidsverige till att projektet Alla på Snö nu finns på över 50 platser och med över 100 000 deltagande elever.

FRIDA WYGLER KONTORSCHEF PÅ FLYTTFÖRETAGET LIKA SOM BÄR Frida representerar den moderna kvinnliga företagsledaren som trots sina unga ålder uppvisar ett proffsigt och etablerat ledarskap. Med en mix av struktur, mod och personlig touch sköter Frida den dagliga driften hos Flyttfirman Lika som bär. Frida ett föredöme för många unga kvinnor och visar genom sitt ledarskap att allt är möjligt!


PLANERAR NI ETT EVENT ELLER MÖTE? Det gör vi med! Hela tiden. Varje dag. I över 25 år! Låt oss hjälpa er!

EN HELHETSLEVERANTÖR AV EVENT

www.motesfabriken.se Träffa oss på mässan, vi finns i monter nr 1

Näringslivsbilagan 18  
Näringslivsbilagan 18