Page 1

Editorial_PÀG. 3

|

a Fons_PÀG. 4

|

el Poble_PÀG. 15

|

Lectors_PÀG. 33

|

Opinió_PÀG. 34

|

la Ciutat_PÀG. 37

|

Economia_PÀG. 47

|

Esports_PÀG. 52

|

Cultura_PÀG. 66

|

Passatemps_PÀG. 76

Recoder: “El DIARI no només pren el pols a la ciutat, sinó que en copsa el batec” Opinió _PÀG. 34

15

DiarideSantCugat anys

SETMANARI INDEPENDENT DE L’ACTUALITAT SANTCUGATENCA

www.diaridesantcugat.cat

NÚM. 664

Divendres, 27 d’abril del 2007

ANY XV

1,90 €

VOLS ACONSEGUIR EL LLIBRE ‘MARILYN EN ESPAÑA’? CLUB DEL SUBSCRIPTOR _PÀG. 79

Boix: “Si arribem al govern, farem una auditoria urbanística”

Tercera entrega del ‘Dossier Santcugatribuna’

la Ciutat _PÀG. 44/45

Suplement

S’estrenaelparcurbàmésgran La inauguració del jardí més extens de la ciutat ja és una realitat a Can Mates. Un total de 21 hectàrees formen aquesta nova zona verda, amb arbres autòctons que limitaran el consum d’aigua al municipi. El parc també inclou espais infantils i esportius, un pícnic i un mirador Els visitants es poden fer una idea de la magnitud de la gran zona verda des del mateix mirador del Parc de Can Mates . #LLUÍS LLEBOT

Una trobada gegantera clausura el vintè aniversari de la Colla de Sant Cugat Cultura _PÀG. 70

El DIARI revelarà la intenció de vot a través d’un estudi electoral Els gegants de la ciutat. #LL. LLEBOT

la Ciutat _PÀG. 37

la Ciutat _PÀG. 37


Diari de Sant Cugat Divendres, 27 d’abril del 2007|

Publicitat

www.diaridesantcugat.cat


www.diaridesantcugat.cat

Divendres, 27 d’abril del 2007

Editorial_ |

a Fons_ 4 |

el Poble_ 15 |

caçadors d’imatges

Lectors_ 33 |

Opinió_ 34 |

la Ciutat_ 37 |

Economia_ 47 |

Esports_ 52 |

Cultura_ 66 |

Diari de Sant Cugat

Passatemps_76

|

3

editorial

per Lluís Llebot lluis.llebot@premsalocal.com

Els colors de la ciutat

C Dues roses esplèndides

Aquesta diada de Sant Jordi va permetre fer moltes fotografies artístiques. Per exemple, la que ens presenta en Lluís aquesta setmana, en què podem veure, en primer terme, una rosa de color taronja i, de fons, una de les joies de Sant Cugat, com acostuma a dir l’alcalde, Lluís Recoder: el nostre Monestir. Casualment, també hi surt un globus de color taronja,de la campanya electoral de CiU, segurament.

l’ascensor

K-Gat

UN SANT JORDI PLETÒRIC

PLE DE L’EMD DE VALLDOREIX

La bona climatologia del 23 d’abril va animar una part ben nombrosa dels santcugatencs i les santcugatenques a sortir al carrer, en busca de la rosa i el llibre per regalar a la persona estimada. Amb els carrers del centre plens de gom a gom, les llibreries van registrar, igual que les floristeries, unes vendes elevades, símptoma inequívoc del bon ambient de la jornada de Sant Jordi.

En el darrer Ple de l’Entitat Municipal Descentralitzada de Valldoreix va quedar palès el mal ambient que hi ha entre els diversos grups polítics. Les acusacions, els comentaris pujats de to, la manca de cortesia i de respecte dels torns, tant dels vocals com de la secretària i del públic, van ser, malauradament, la tònica general de la sessió que acomiadava aquest mandat.

per Eloi Alegre www.eloialegre.com

om podeu veure, el DIARI ha estat íntegrament renovat, i hem volgut aprofitar per fer-ho en la celebració dels nostres quinze anys, en un moment en què la premsa està en plena transformació. Els qui la fem ens hem d’avançar, amb creativitat i innovació, evolucionar cada vegada més de pressa, perquè la nostra societat canvia, també, molt ràpidament, aprofitant les noves tecnologies. Per això també afegim, en aquesta nova etapa, la pàgina web del DIARI, que ha de ser un element complementari, dinamitzador i participatiu. Un canvi de fesomia per continuar millorant, adaptant-nos a les necessitats d’una ciutat que també canvia i exigeix, d’altra banda, un nivell d’informació més complet. I ho fem amb un gran salt de qualitat en tot l’aspecte formal, on agafa encara més força el que és essencial: el contingut informatiu. Fa quinze anys sortia al carrer Els 4 Cantons, nom amb què va néixer la publicació, amb la voluntat de fer possible que la ciutat tingués un mitjà clarament periodístic, de la mateixa manera que ho havien fet, a Catalunya, un bon grup de diaris i setmanaris. Avui, amb la capçalera de DIARI DE SANT CUGAT, hem escrit, al llarg d’aquests anys, les planes del dia a dia d’una ciutat que ha consolidat la seva transformació. El DIARI, amb el suport i la fidelitat de tots vosaltres, s’ha anat fent un espai destacat en la comunicació local i ha contribuït a ser un element de cohesió i d’integració, i un clar referent informatiu del que ens passa ben a prop. En un món més global, la informació sobre el fet local i les coses properes es fa més necessària. I en aquesta ciutat, potser més que en d’altres. Aquesta és la missió del DIARI. Esperem que us agradi!

DiarideSantCugat President: Ramon Grau Director: Josep Maria Vallès Edita: Premsa Local Sant Cugat, SL. Sant Antoni, 42-44 08172 Sant Cugat del Vallès (BCN) www.diaridesantcugat.cat

12 ANYS

AVANÇANT AMB TU

Consell Editorial: Víctor Alexandre, Francesc Carbó, Jordi Casas, Josep Daniel, Valentí Feixas, Joan Carles Gassiot, Ramon Grau (president), Xavier Grau, Pepa Martín, Antoni Monerris, Rogeli Pedró, Montserrat Rumbau, Ignasi Salvat, Josep M. Sans Travé, Josep M. Simeon, Josep A. Teixidó, Joan Tortosa, Josep M. Vallès i Núria Zabala Gerent: Anna ComellaRedacció:LACIUTAT:MarionaSagalésELPOBLE:SusanaDíaz ESPORTS: Àlex López i Eduard Romea CULTURA: Sara Bella i Romina Vallès ECONOMIA: Mariona Sagalés i Jordi Garrell Correcció: Susanna Turon i Elisabet Kamal Departament comercial: Cristina Fernández, Núria Olivé i Elisa Palazón Fotografia: Lluís Llebot, Efrén Montoya i David Fernández Col·laboradors: Pere Vivó, Martí Olaya, Dolors Vilarasau,Christian,Treceño,PepTugues,GeraldFannon,TriniEscrulea, Imma Pueyo, Eduard Jener, Montse Sant, Jordi Casas, Josep A. Teixidó, Tomàs Grau, Víctor Alexandre, Carme Laraburru, Carme Colomina, Pep Blanes, Rogeli Pedró, Quim Pla, Eloi Jové, Diana Comas, Jordi Frontons, Grup d’Estudis Locals i Banif Disseny i maquetació: Adrià Gállego, Sergi Felip i Francesc Cabeza Creació i disseny de la maqueta: L’Eixida Impressió: Rotimprés Tel.: 972 40 05 95 Dipòsit legal: GI-405-93 Empresa distribuïdora: Mailing Vallès (93 589 23 71). EL DIARI DE SANT CUGAT EXPRESSA ÚNICAMENT LA SEVA OPINIÓ EN ELS EDITORIALS. ELS ARTICLES SIGNATS EXPRESSEN L’OPINIÓ DELS SEUS AUTORS, QUE EL DIARI DE SANT CUGAT NO FA SEVA NECESSÀRIAMENT.


Diari de Sant Cugat Divendres, 27 d’abril del 2007

4

|

Editorial_ 3 |

a Fons

|

el Poble_ 15 |

www.diaridesantcugat.cat

Lectors_ 33 |

Opinió_ 34 |

la Ciutat_ 37 |

Economia_ 47 |

Esports_ 52 |

Cultura_66 |

Passatemps_ 76

a Fons El nou DIARI DE SANT CUGAT #TEXT:

Jordi Garrell

#TEXT:

Susana Díaz

#FOTOGRAFIES:

Lluís Llebot

EL DIARI DE SANT CUGAT AFRONTA EN EL SEU 15è ANIVERSARI UNA NOVA ETAPA, MARCADA PER LA SEVA MADURESA I PER LA VOLUNTAT DE FER-SE MOLT MÉS “ENTRE TOTS”. LA SEVA TASCA INFORMATIVA ES VOL MILLORAR AMB L’APORTACIÓ DE LA CIUTADANIA, DE LES ENTITATS I DE TOTS ELS AGENTS DEL MUNICIPI.

RENOVACIÓ DE

CARÀCTER

E Collage amb el conjunt de planes del prototip del nou DIARI DE SANT CUGAT, un número 0 que no s’ha distribuït mai. Ha estat d’ús intern per al DIARI. #L’EIXIDA

l Diari obre les seves pàgines a la participació i a una nova manera de veure les notícies, complementant les informacions amb les visions dels mateixos periodistes i dels protagonistes de les notícies, afegint al reflex objectiu de la realitat la realitat subjectiva dels seus actors. Han estat vuit mesos d’una activitat molt intensa, durant els quals una comissió formada per personal de tots els departaments del Diari ha fet reunions setmanals, per aportar idees i opinions, en les quals s’ha comptat amb els punts de vista del Consell Editorial del Diari, format per destacats i diversos membres de la societat santcugatenca. Vuit mesos de feina durant els quals s’han treballat les propostes suggerides per l’estudi de disseny gràfic L’Eixida, que ha dirigit el projecte de renovació del Diari. El dissenyador local Xavier Grau, director de L’Eixida, té una àmplia experiència en el redisseny dins del món editorial, fruit de la seva estada a l’estudi barceloní Cases i Associats, on va col·laborar en els redissenys de diaris com Diario do Noroeste (Brasil), Irish Independent (Irlanda) o Gazeta Wiborzca (Polònia), entre altres. La decisió més complexa a què s’ha enfrontat el Diari ha estat l’elecció de la nova capçalera, en la qual ha participat tot el conjunt de Premsa Local Grup de Comunicació, una cinquantena de persones. Finalment, el pes de la decisió ha recaigut, després d’escoltar totes les veus, en el director de la publicació, Josep Maria Vallès, el dissenyador, Xavier Grau, i l’editor del Diari de Sant Cugat, Ramon Grau.

El DIARI s’omple de contingut La nova etapa que comença avui el DIARI estarà marcada molt més per la potenciació del seu caràcter de setmanari; vol ser capaç d’oferir al lector tot allò de significatiu que s’esdevingui a la ciutat, i per fer-ho ha de poder aportar un veritable repàs de la setmana santcugatenca, de la seva actualitat, cada dia més frenètica. És justament per això que el DIARI canvia la manera d’enfocar els seus continguts i les seves notícies, per oferir al lector, a més de la informació en si, la possibilitat de conèixer-la des de punts de vista diferents, d’una manera molt més personal i amb molta més profunditat, gràcies a la inclusió complementària de gèneres com la crònica, el minireportatge, els elements addicionals imprescindibles i les claus per entendre més bé, de més a la vora, i també d’una manera més àmplia, la realitat diversa del nostre municipi; no es limitarà al fet noticiable, sinó que també inclourà les diferents interpretacions que tinguin els agents relacionats amb els esdeveniments.

Un DIARI ple de colors Un DIARI ple de colors, perquè aquest afegit de profunditat en les notícies estarà acompanyat, també, per un nou tractament gràfic. A partir d’ara, tot el DIARI serà en color i una impressió garantida per una trama estocàstica. Però és que, a més, el color servirà, més que mai, per informar: la fotografia guanya protagonisme, com un element més de la informació, molt més creativa, per permetre que el fotògraf no es limiti al testimoni i pugui dir-hi una mica


www.diaridesantcugat.cat

Divendres, 27 d’abril del 2007

Editorial_ 3 |

més la seva. També tindrà una secció fixa, que és la imatge de la setmana. No serà, per força, la imatge més important, sinó una foto curiosa, un detall que tingui certa gràcia, encara que es tracti d’una notícia menor.

Les seccions El redisseny formal i de continguts del Diari ha afectat totes les seves seccions. La inclusió de punts de vista variats i una càrrega gràfica molt més forta han modificat diferents aspectes que ara repassarem. Per exemple, el Diari tindrà més opinió que mai, en el sentit que s’afegeix opinió en cada secció, en totes, mentre que fins ara es limitava a la secció del mateix nom, i que no només es manté, sinó que creix per establir-se en una doble pàgina –molt reforçada, per tant– amb dues columnes fixes i dues de rotatives, que ompliran col·laboradors relacionats amb els esdeveniments d’actualitat, collaboradors que seran personatges de la vida pública, cultural, etc. S’ha posat un nom nou a altres seccions, com la nova El Poble (abans Societat), que es complementarà i es diferenciarà d’una secció que manté el seu nom, La Ciutat, en el sentit que la primera farà referència a les persones, les entitats, les societats i els agents, en general, mentre que la segona tractarà els temes més oficials, els més institucionals, com, per exemple, l’urbanisme, els partits polítics o l’Ajuntament. El Diari inclourà, també, a partir d’ara, una secció més atrevida, que lloarà o penalitzarà alguna de les coses que s’esdevinguin a Sant Cugat, a mode de semàfor o de cara o creu. És una secció arriscada, que no sempre agradarà a qui topi amb el color vermell o amb la creu de la moneda, però que, d’alguna manera, correspon a un Diari consolidat,

a Fons

|

el Poble_ 15 |

Lectors_ 33 |

conegut per tothom i que vol tenir opinió pròpia i criteri davant de la realitat local. L’esport també es veurà reforçat, amb totes les classificacions de l’esport de Sant Cugat, amb columna d’opinió, amb rànquings, etc. Tota una secció esportiva, amb molt més ordre i més amena. La secció de Cultura prendrà molt més protagonisme. Es destaca amb un color propi, diferenciada, amb títols més relaxats, gràficament, que la resta de notícies. Oferirà crítiques de cultura en general, de cinema, de teatre o d’història. Finalment, s’ha recolocat la columna que habitualment apareixia a la contraportada, L’Estirabot, d’en Jordi Casas, que anirà inclosa a la secció La Ciutat per guanyar espai per a l’entrevista de contraportada, on també apareixeran altres informacions, com el temps climàtic, diferents reclams, la data, etcètera.

Connexió a la web Com que actualment els lectors estan cada vegada més acostumats a opinar, fruit de l’apogeu de l’univers internauta (webs, blogs, etc.), connectarem la xarxa i el paper per crear un feedback entre la web del Diari, desenvolupada en una primera fase, i el mateix Diari. A partir d’informacions que es demanin a la web, s’incorporaran les notícies sol·licitades pels lectors, perquè puguin posar de manifest realitats d’entrada menys visibles, però que els preocupen i són d’interès. A mesura que la web del Diari evolucioni, anirem incorporant més notícies diàries que complementaran el caràcter de setmanari del nou Diari De Sant Cugat, que, no ho oblideu, a partir d’ara canvia el dia d’aparició de dijous a divendres.

Opinió_ 34 |

la Ciutat_ 37 |

Economia_ 47 |

Esports_ 52 |

Cultura_66 |

Diari de Sant Cugat

Passatemps_ 76

Han estat vuit mesos d’una activitat molt intensa, en els quals una comissió formada per personal dels diferents departaments ha col·laborat en el nou disseny|

1

2

1. i 2. Les reunions entre Josep Maria Vallès, director del Diari De Sant Cugat, i Xavier Grau, dissenyador de l’estudi L’Eixida, s’han intensificat les darreres setmanes. A les

imatges es poden observar algunes de les propostes inicials de capçalera per al nou Diari De Sant Cugat. #LLUÍS LLEBOT


Diari de Sant Cugat Divendres, 27 d’abril del 2007

6

|

Editorial

|

a Fons

|

el Poble

|

www.diaridesantcugat.cat

Lectors

|

OpiniĂł

|

la Ciutat

|

Economia

|

Esports

|

Cultura

|

Passatemps

a Fons_ EL NOU Diari De Sant Cugat

LA HISTÒRIA EN PORTADES El canvi mÊs evident de la portada del Diari De Sant Cugat Ês, justament, la capçalera, Ês a dir, la marca o el nom del mitjà de comunicació. Inicialment, la capçalera era Els 4 Cantons, amb referència a la popular cruïlla del centre de la ciutat, entre el carrer de Santa Maria, el carrer de Santiago Rusiùol, el carrer de Rius i Taulet i el car-

rer de Francesc de Moragas. Un nom que es va canviar el 2001, per passar a ser El Diari De Sant Cugat, i que anys mÊs tard es convertiria definititament en Diari De Sant Cugat, per arribar a un públic mÊs nombrós, que, any rere any, arriba a Sant Cugat per arrelar-s’hi. Aquí teniu, doncs, quinze anys en portades.

•

1

2

3

4

Editorial_PĂ€G. 3

|

a Fons_PĂ€G. 4

|

el Poble_PĂ€G. 15

|

Lectors_PĂ€G. 33

|

OpiniĂł_PĂ€G. 34

|

la Ciutat_PĂ€G. 37

|

Economia_PĂ€G. 47

|

Esports_PĂ€G. 52

|

Cultura_PĂ€G. 66

|

Passatemps_PĂ€G. 76

Recoder: “El DIARI no nomĂŠs pren el pols a la ciutat, sinĂł que en copsa el batecâ€? OpiniĂł _PĂ€G. 34

15

DiarideSantCugat anys

nĂşm. 663 any XiV 1,90 euros iSSn 1699 - 1664

         

SETmanari inDEpEnDEnT DE La CiUTaT

Dijous, 19 d'abril del 2007

SETMANARI INDEPENDENT DE L’ACTUALITAT SANTCUGATENCA

Nit de vidres trencats en vehicles i aparadors

www.diaridesantcugat.cat

NĂšM. 664

Divendres, 27 d’abril del 2007

VOLS ACONSEGUIR EL LLIBRE ‘MARILYN EN ESPAĂ‘A’? CLUB DEL SUBSCRIPTOR _PĂ€G. 79

Boix: “Si arribem al govern, farem una auditoria urbanĂ­sticaâ€?

Tercera entrega del ‘Dossier Santcugatribuna’

la Ciutat _PĂ€G. 44/45

Suplement

la coaliciĂł presenta cinc nous fitxatges de cara als comicis PĂ g. 16 els autors locals presenten les seves novetats PĂ g. 24 LLUĂ?S LLEBOT

doblet econòmic

desenes de cotxes afectats al centre. La Policia Local va detenir un menor diumenge com a presumpte autor dels danys a alguns vehicles. PĂ gina 7

300 treballadors de Delphi protesten pel tancament de la planta de Cadis

Els visitants es poden fer una idea de la magnitud de la gran zona verda des del mateix mirador del Parc de Can Mates . #LLUĂ?S LLEBOT

empResa>La plantilla de la factoria que Del- Els treballadors es van concentrar davant de tres de producció a tot el món. La protesta phi tÊ a Sant Cugat va sortir dimecres al carrer l'Ajuntament per llegir un manifest de suport va coincidir amb la jornada de vaga general per protestar contra el tancament de la planta als seus companys andalusos i denunciar convocada dimecres per UGT, CC OO i CGT que la multinacional de components automo- l'estratègia de "terrorisme industrial" que a catorze ciutats de la badia de Cadis, contra el bilístics tÊ al municipi gadità de Puerto Real. segueix la firma amb el tancament de cen- tancament de la factoria. Continua a la pàg. 11

Una trobada gegantera clausura el vintè aniversari de la Colla de Sant Cugat Cultura _PÀG. 70

4-7

5-6

6-5

7-4

8-3

la Ciutat _PĂ€G. 37

9-2

El DIARI revelarà la intenció de vot a travÊs d’un estudi electoral Els gegants de la ciutat. #LL. LLEBOT

2-9

3-8

La inauguració del jardí mÊs extens de la ciutat ja Ês una realitat a Can Mates. Un total de 21 hectà rees formen aquesta nova zona verda, amb arbres autòctons que limitaran el consum d’aigua al municipi. El parc tambÊ inclou espais infantils i esportius, un pícnic i un mirador

sant JoRdi

a partir de la setmana vinent, el Diari sempre es distribuirĂ els divendres

1,90 â‚Ź

S’estrenaelparcurbà mÊsgran

     

novetats a la llista de ciu

sant cugat actiu coincideix amb santcugatribuna PĂ g. 48

ANY XV

1 - 10

10 - 1

la Ciutat _PĂ€G. 37

5

6

1. Portada del número 0, novembre del 1992. 2. Portada del número 58, setembre del 1994. 3. Portada del número 139, març del 1996. 4. Portada del número 373, març del 2001. 5.Portada del número 663, 19 d’abril del 2007. 6.Portada del número 664, 27 d’abril del 2007. #CREDIT FOTO

higiene bucal 17,00 â‚Ź

reconstruccions compòsit

Edif. Trade Center II ¡ Av. Corts Catalanes, 8 SANT CUGAT DEL VALLĂˆS

Tel.:

93 553 11 53

SALA D’ESPERA PER A NENS

29,00 â‚Ź

1

a visita gratuïta Finançament tractament sense interessos

Conveni amb les mĂştues principals


www.diaridesantcugat.cat

Divendres, 27 d’abril del 2007

Diari de Sant Cugat

Publicitat

|
Diari de Sant Cugat Divendres, 27 d’abril del 2007|

Editorial

|

a Fons

|

el Poble

|

Lectors

www.diaridesantcugat.cat |

Opinió

|

la Ciutat

|

Economia

|

Esports

|

a Fons_ EL NOU Diari De Sant Cugat

Cultura

|

Passatemps

E

ditar cada número del Diari De Sant Cugat és una feina que requereix molt d’esforç i que implica molts professionals. La setmana laboral, per a l’equip que treballa en la creació del Diari De Sant Cugat, no comença els dilluns, sinó els divendres, amb la sortida al carrer de cada nou número. Redactors, maquetadors i comercials esperen, de bon matí, l’arribada de la nova edició de diaris, per comprovar el resultat de tota una setmana de feina i poder començar a treballar immediatament en el nou número, que tornarà a sortir, puntualment, el divendres següent. El Consell de Redacció és la reunió en què els periodistes i el director del Diari, Josep Maria Vallès, decideixen els temes de cada edició. #LLUÍS LLEBOT

fer el Diari, una feina d’equip i un esforç setmanal

Del contingut a la maqueta L’equip de redacció i fotografia, acompanyats pel director del Diari, Josep Maria Vallès, participen, cada divendres al matí, en un Consell de Redacció per fer una valoració de l’edició que acaba de sortir d’impremta i per dibuixar l’agenda de temes del proper número. En aquesta reunió cada redactor –Mariona Sagalès a La Ciutat i Economia, Àlex López a Esports, Sara Bella a Cultura i Susana Díaz a El Poble– presenta les propostes de contingut per a la seva secció, d’acord amb l’actualitat informativa del municipi. Els temes aniran evolucionant al llarg de la setmana i adquiriran més o menys rellevància, segons es vagin registrant nous fets noticiables. A continuació, el director distribueix la publicitat dels anunciants que confien en la publicació per vendre els seus productes i, en funció de les necessitats d’espai, dibuixa el primer llançat del que serà el pròxim número del Diari. Aquesta serà la guia perquè el maquetador –l’Adrià Gàllego– confeccioni les maquetes per ordinador, amb les peces adients per presentar reportatges, cròniques o articles d’opinió.

a la recerca De la notícia El creixement demogràfic i urbanístic dels últims anys, la riquesa cultural del municipi, el dinamisme de les institucions públiques i la gran quantitat d’entitats i associacions de tot tipus fan de Sant Cugat una ciutat que cada cop genera un volum més important de notícies i opinions. Els periodistes de Premsa Local treballen tota la setmana per recopilar aquesta informació i fer-la arribar amb la màxima objecti-

vitat als lectors del Diari. Aquesta actualitat es presenta en forma de rodes de premsa, convocades per entitats o organismes oficials, actes públics, com celebracions o inauguracions, conferències, concentracions i comunicats, o a través de l’observació directa. Equipats amb la llibreta i la gravadora, cada setmana els redactors prenen el pols a la ciutat per formar-se una imatge de

2.000 subscriptors

A més de les vendes al quiosc, el Diari De Sant Cugat té una bona base de subscriptors. la realitat de la ciutat i poder-la transmetre als lectors, en cròniques, reportatges i entrevistes, on la informació gràfica també té una funció molt destacada. Els fotògrafs del Diari –Lluís Llebot, Efrén Montoya i David Fernández– enfoquen amb la seva càmera els protagonistes de l’actualitat local en els àmbits de la política, la cultura, les entitats i l’esport.

tancant a contrarellotge El ritme de treball a la redacció de Premsa Local s’accelera els dijous, perquè cal enllestir tots els elements de cada pàgina –textos, fotografies i anuncis– per poder enviar la maqueta acabada a impremta a temps i sortir puntualment divendres. És el temible dia de tancament, una jornada en què tothom treballa a contrarellotge. Des de primera hora del matí, les pàgines del Diari van passant alternativament de les mans dels redactors –que enllesteixen textos i col·loquen titulars, destacats i peus de foto allà on calen– a les de les correctores –Susanna Turon i Elisabet Kamal– que s’encarreguen de polir els textos i d’assegurar que no hi ha errors ortogràfics. A les pàgines d’opinió, es col·loquen l’editorial, les tribunes i les cartes dels lectors i, finalment, es decideixen els continguts de la portada del Diari, en un miniconsell editorial d’última hora. L’objectiu és a aconseguir que la coberta engresqui els lectors i els animi a voler saber-ne més. Un cop corregides, les pàgines tornen a passar per maquetació, per fer una última ullada de comprovació. Si tot és correcte,


www.diaridesantcugat.cat

Divendres, 27 d’abril del 2007

Editorial

la maqueta s’aprova i es converteix en un arxiu .pdf, que s’envia per correu electrònic a la impremta, a més de cent quilòmetres de distància.

De la impremta al quiosc Un cop enviades per correu electrònic totes les pàgines del Diari, la impremta comprova que el material és correcte i inicia el proJosep Maria Cabrerizo, a la imatge, va fundar el Diari De Sant Cugat amb el nom d’Els 4 cantons. L’editor actual, Ramon Grau, se’n va fer càrrec el 1994.

cés de preimpressió, per aconseguir que cada pàgina del Diari tingui un acabat de qualitat. Com que es tracta d’una publicació d’abast local, la rotativa fa una feina molt ràpida per enllestir la tirada de 5.000 exemplars de cada edició. Un cop impresos, a la part central s’hi encarta la revista Presència, un contingut afegit que el Diari ofereix als seus lectors, amb reportatges de fons i actualitat d’àmbit català. A primera hora de la nit de dijous, l’empresa s’encarrega d’anar fins a Girona a buscar els nous diaris, perquè l’endemà arribin de manera puntual a tots els quioscos i les llibreries de Sant Cugat. Però la feina de l’equip de distribució de Premsa Local no s’acaba aquí, ja que, des de primera hora de divendres, treballa per portar el Diari a casa dels prop de 2.000 subscriptors que ja té la publicació. Quan els exemplars de la nova edició arriben a la redacció, la roda torna a girar i tot es posa en marxa per a la propera edició.

|

a Fons

|

el Poble

|

Lectors

|

Opinió

|

la Ciutat

|

Economia

El Diari De Sant Cugat s’imprimeix a Girona dijous, i divendres arriba puntual a Sant Cugat, per distribuir-lo als quioscos i als subscriptors

|

Esports

|

Cultura

|

Diari de Sant Cugat

Passatemps

9

|

2

1. El fotògraf, Lluís Llebot, acompanya els periodistes per captar en imatges tota l’actualitat del municipi. 2. El Departament de Maquetació s’encarrega de donar forma als textos i les fotografies perquè cada número tingui una identitat pròpia. 3. La feina dels comercials com la Cristina Fernández és indispensable per mantenir la base d’anunciants que sustenta la publicació. 4. Els redactors del Diari assisteixen a actes i rodes de premsa durant tota la setmana, per copsar el pols de la informació local. #

3

2

LLUÍS LLEBOT

Des de 1991 Concessionari oficial

Autocugat Av. Cerdanyola, 100 Telèfon 93 589 32 00 - Fax 93 589 46 40 www.autocugat.com - autocugat@autocugat.com

1

4


Diari de Sant Cugat Divendres, 27 d’abril del 2007

10

|

Editorial

|

a Fons

|

el Poble

|

www.diaridesantcugat.cat

Lectors

|

Opinió

|

la Ciutat

|

Economia

|

Esports

|

Cultura

|

Passatemps

a Fons_ EL NOU Diari De Sant Cugat

PLA DE CONVENIS AMB LES EMPRESES I LES ENTITATS

EL CONSELL EDITORIAL, fòRuM PER MILLORAR

1. La flota de taxistes de la ciutat també s’ha convertit en promotora del Diari De Sant Cugat. 2. Ramon Grau, editor del Diari De Sant Cugat, signant un acord amb la Unió Ciclista de Sant Cugat. #LLUÍS LLEBOT

El Consell Editorial es reuneix tres cops l’any al voltant d’una bona taula #LLUÍS LLEBOT

1

D E 2

urant els darrers mesos, el Diari ha iniciat una línia de convenis amb les entitats i les empreses del municipi, amb la intenció de crear sinergies que afavoreixin la promoció de les mateixes entitats i els seus col·lectius i, al mateix temps, fomentar l’arrelament del mitjà de comunicació. Aquests acords també estan dirigits a les empreses del municipi que es volen vincular amb la ciutat a través del mitjà. Els convenis tenen una durada inicial de tres anys i es fan a mida de les necessitats de cada empresa o entitat. En aquests moments ja són prop d’una vintena els que s’han establert i, entre els avantatges principals per als col·lectius, hi ha els espais de divulgació de les entitats, tant en el mateix Diari com en altres mitjans, la promoció, al Diari, dels associats i les subscripcions col·lectives amb les empreses, tant per a treballadors com per a clients. Fins avui, cal destacar els convenis establerts amb les empreses – Delphi, Trade Center i Grup XXI–, el Teatre-Auditori, l’Aula Universitària de la Gent Gran o la Galeria Canals, i amb les entitats següents: Club Muntanyenc Sant Cugat, Òmnium Cultural, Club de Tennis Set Ball, Unió Ciclista Sant Cugat, Club de Golf Sant Cugat, Olímpyc La Floresta, Unió Esportiva Sant Cugat o Sant Cugat Esports; amb els col·lectius empresarials Associació Empresarial Sant Cugat i PIMEC Vallès Sud, o el darrer conveni, signat amb Radiotaxi Sant Cugat-Valldoreix. Ben aviat, aquest tipus de convenis s’ampliarà a altres col·lectius de la ciutat, en l’àmbit econòmic, social, cultural i esportiu. Les empreses i les entitats que en formen part figuren, a partir d’aquest número, com a col·laboradors de la publicació. Els objectius són l’arrelament del mitjà com a eina de dinamització i el suport, per part del Diari, a la difusió de les activitats que organitza el gran ventall d’entitats a la ciutat. Una bona manera de sumar.

l Consell Editorial és un òrgan consultiu, constituït ara fa onze anys, per tal de reflectir les opinions, des de la pluralitat, de persones vinculades amb els diversos sectors de la ciutat. Al llarg d’aquests anys, el Consell Editorial del Diari s’ha anat renovant i ampliant, i en aquests moments el constitueixen divuit membres. El Consell es reuneix un mínim de dues vegades l’any i està presidit pel mateix editor del Diari, que, quan ho creu convenient i davant de fets rellevants, el convoca, com ara fa pocs dies, per la remodelació d’aquest mitjà de comunicació. Actualment formen part del Consell Editorial les persones següents: Víctor Alexandre, escriptor; Francesc Carbó, mestre i expresident del Club Muntanyenc; Jordi Casas, historiador, membre del Comitè d’Empresa de Delphi i columnista del Diari; Josep Daniel, empresari i vicepresident de l’Aula Universitària de la Gent Gran; Valentí Feixas, mestre, director d’escola i president de la UESC; Joan Carles Gassiot, fundador de l’AV de Coll Favà; Xavier Grau, dissenyador gràfic; Pepa Martín, comerciant; Antoni Monerris, empresari i president de l’Aula Universitària de la Gent Gran; Rogeli Pedró, tècnic cultural i escriptor, vinculat al món cultural. Montserrat Rumbau, historiadora i expresidenta dels Amics de la UNESCO; Ignasi Salvat, jesuïta, director del Centre Borja i vicepresident d’ESADE; Josep M. Sans Travé, director de l’Arxiu Nacional de Catalunya; Josep M. Simeon, metge; Josep A. Teixidó, metge i president de l’AMPA IES Sant Cugat; Joan Tortosa, artista, escriptor i cronista local; Núria Zabala, periodista, i Ramon Grau, editor del Diari. Al Consell també hi assisteix el director del Diari, Josep M. Vallès, i els membres de la redacció; Àlex López actua com a secretari. Les opinions del Consell es tenen en compte a l’hora de plantejar nous projectes i millores, però també per enriquir els continguts editorials.


www.diaridesantcugat.cat

Divendres, 27 d’abril del 2007

Diari de Sant Cugat

Publicitat

RESPOSTA SEGURA DES DE 1967

Compartim amb vosaltres els valors d’innovació i millora contínua Enhorabona!

ADMINISTRACIÓ DE FINQUES Francesc Moragas, 17-19 • Tel.: 93 544 16 55 EC-1655/04

AGÈNCIA DE LA PROPIETAT IMMOBILIÀRIA Pl. Octavià, 7 • Tel.: 93 674 32 08

|

11


Diari de Sant Cugat Divendres, 27 d’abril del 2007

12

|

Editorial

|

a Fons

|

el Poble

|

www.diaridesantcugat.cat

Lectors

|

Opinió

|

la Ciutat

|

Economia

|

Esports

|

Cultura

|

Passatemps

a Fons_ EL NOU DIARI DE SANT CUGAT

l’equip De premsa local...

N

o hi són tots els que haurien de sortir a les imatges, ja que en som uns quants més. Hi ha molta gent darrere dels diferents productes editorials que fa Premsa Local Sant Cugat, com són el Diari De Sant Cugat, el TOT Sant Cugat, la Guia de Sant Cugat, la Guia de Terrassa, la Guia de Sabadell, el Llibre del comerç, la

1

Guia gastronòmica, el Dossier Santcugatribuna, la Guia infantil i un llarg etcètera. També hi falten els companys de l’agència P Comunicació: Pere Esquerda, Marta Trabal, Raúl Jaramillo, Elena Queralt i Eva Raquel Díaz, Jesús Barreda, i l’equip de la Print Zone, coordinat per la Marisa Arnaiz. 1. L’equip comercial de Premsa Local, d’esquerra a dreta i de dalt a baix, està format per Maribel Pinillos, Sònia Fornell, Gemma Rodés, Marta Mas, Elisa Palazón, Cristina Fernández, Núria Calonge, Ferran

2

3

4

5

Calonge, Sandra Boix, Teresa Pla, Ricard Oriol, Sinda Gómez, Núria Olivé. 2. Els fotògrafs del Diari De Sant Cugat i del TOT Sant Cugat són, d’esquerra a dreta, David Fernández, Lluís Llebot i Efrén Montoya. 3. L’equip de redacció i correcció l’integren, de dalt a baix i d’esquerra a dreta, Àlex López, Josep Maria Vallès, Susanna Turon, Sara Bella, María José Orcera, Susana Díaz, Mariona Sagalés i Montse Sant.

4. Equip d’administració i distribució

dels productes de Premsa Local compta amb Susana Carmona, Eva Remolina, Anna Troyano, Irene Mir, Carlos Rodríguez, Anna Comella i l’editor i president del grup, Ramon Grau. 5. L’equip de disseny i maquetació de Premsa Local el componen en primer terme i a l’esquerra, Francesc Cabeza, Fina Casadevall, Sergi Felip i, assegut, Adrià Gállego.


www.diaridesantcugat.cat

Divendres, 27 d’abril del 2007

Diari de Sant Cugat

Publicitat

|

13


Diari de Sant Cugat Divendres, 27 d’abril del 2007

14

|

Publicitat

www.diaridesantcugat.cat


Diari de Sant Cugat

www.diaridesantcugat.cat

Editorial_ 3 |

a Fons_ 4 |

el Poble

|

Lectors_ 33 |

Opinió_ 34 |

la Ciutat_ 37 |

Economia_ 47 |

Esports_ 52 |

Cultura_ 66 |

Passatemps_ 76

|

15

Proposa’ns la teva notícia a: lectors@diaridesantcugat.cat

el Poble

Nans segrestats _Pàg. 20

El Front d’Alliberament de Nans de Jardí (FLEJ) ja ha fet desaparèixer algunes figures a cases de Sant Cugat i Mira-sol.

Passarà aquesta setmana...

Comença la segona part del Programa d’Orientació Acadèmica i Professional

El Casal de Joves TorreBlanca acollirà la xerrada ‘L’elecció d’uns estudis després de l’ESO: com fer una bona tria’, el 3 de maig a les 21 h

Com una loteria. Dimarts, unes 400 persones van seguir en directe el sorteig davant de notari que l’Ajuntament va organitzar al Teatre-Auditori per adjudicar 118 pisos de lloguer protegit, construïts per Promusa a Vullpalleres.

Pluja de pisos de lloguer protegits a Vullpalleres Promusa ha sortejat 54 pisos a la Clota i 64 al carrer Benet Cortada El lloguer serà de 5 anys per als joves i de fins a 15 per a la resta Susana Díaz

Susana.diaz@diaridesantcugat.cat

en un pis compartit amb tres noies més, a la rambla de Can Mora. Per la seva habitació paga uns 250 euros mensuals, un lloguer molt més elevat que el que pagarà els pròxims cinc anys pel pis de Promusa que li ha tocat. “Estic molt agraïda, perquè un dels meus objectius era trobar un habitatge per viure-hi sense haver-lo de compartir”, diu la jove.

en context Capdavanters en habitatge social

Més pisos a la tardor habitatge. L’estudiant Júlia López va ser una de les 118 persones que dimarts va sortir del Teatre-Auditori amb l’alegria d’haver aconseguit un pis de lloguer protegit de Promusa. El seu número –1.346–va ser el primer a sortir del bombo, que contenia les il·lusions de les 1.732 persones inscrites per optar als habitatges de les noves promocions de lloguer social general i per a joves, al carrer de Benet Cortada i a l’avinguda de la Clota. La Júlia, de 22 anys, viu

Si el sorteig d’aquests 118 pisos ha fet feliç molts santcugatencs, també ha estat una decepció per a tots aquells que van marxar del Teatre-Auditori amb les mans buides. “Tenia l’esperança que em toqués, perquè no vull haver de marxar de la meva ciutat, però no ha pogut ser”, lamenta l’Helena, una de les personesnoafortunadesenaquesta loteria. Promusa tornarà a oferir novesoportunitatsd’aconseguir un pis de lloguer protegit a partir de la tardor, a les promocions que té en marxa al Turó de Can Mates, Mira-sol centre, la Guinardera i Can Trabal.

el sorteig es va fer al teatre-auditori, amb la presència de tècnics de Promusa i davant de notari. #LL. LLEBOT

Les llistes, a internet Els que no van assistir al sorteig poden consultar les llistes provisionals a la seu de Promusa o, des d’avui divendres,

a la pàgina web www.promusa.cat. Ara, els afortunats hauran de presentar tota la documentació a Promusa –certificat d’empadronament i d’ingressos, entre altres– perquè els

tècnics municipals comprovin que compleixen els requisits per ser adjudicataris dels pisos. L’Ajuntament apunta que els habitatges es podrien lliurar a final d’aquest any.

Primers a Catalunya. Des de la seva creació a l’any 1988, la promotora municipal Promusa ha impulsat la construcció de 2.098 habitatges, dels quals 884 ja han estat lliurats, 841 estan en obres i 373 més en fase de projecte. Aquestes xifres han fet que Sant Cugat sigui, per segon any consecutiu, la ciutat de Catalunya que proporcionalment ha impulsat la construcció de més habitatge protegit. De fet, quan totes les promocions previstes estiguin acabades –tant les que estan en obres com en fase de projecte– l’Ajuntament haurà facilitat pisos a un 8,5% de la població del municipi.


Diari de Sant Cugat Divendres, 27 d’abril del 2007

16

|

Editorial

|

a Fons

|

el Poble

|

www.diaridesantcugat.cat

Lectors

|

Opinió

|

la Ciutat

|

Economia

|

Esports

|

Cultura

|

Passatemps

El Consorci per la TDT del Vallès Sud demanarà un canal analògic provisional Primera reunió. Els alcaldes dels vuit municipis que compartiran el futur canal digital públic es van reunir dimarts al nou ajuntament de Sant Cugat determinar el moment en què s’hauran de fer les inversions en la TDT”. Els integrants del Consorci també van aprovar per unanimitat la designació de càrrecs de l’ens, que estarà presidit per l’alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder. L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel García, ocuparà la vicepresidència de l’entitat i la resta d’alcaldes, juntament amb alguns regidors dels diferents municipis, participaran en el Consorci com a vocals.

Un element vertebrador

El Consorci es va constituir al nou ajuntament amb l’assistència dels vuit alcaldes del Vallès Sud .#L.LLEBOT

L’alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, presidirà el Consorci Susana Díaz

nom.cognom@diaridesantcugat.cat

ComuniCaCió. La sala de plens del nou ajuntament va acollir dimarts la primera sessió del Consorci per a la Gestió de la Televisió Digital Local Pública del Vallès Occidental Sud. Els màxims representants dels vuit municipis que compar-

teixen la llicència d’aquest nou canal públic –Sant Cugat, Castellbisbal, Cerdanyola, Montcada i Reixac, Ripollet, Rubí, Santa Perpètua de Mogoda, Sant Quirze i Rubí– es van reunir per prendre les primeres decisions perquè la nova cadena de televisió sigui aviat una realitat. Un d’aquests primers acords és el de demanar a la Generalitat l’adjudicació d’un canal de televisió pública analògic en règim transitori, fins que hi hagi la migració definitiva al sistema digital. La

3 de maig

“La TDT tindrà el paper de vertebrar el territori des de la comunicació, d’aproximar-nos més i de fomentar les relacions” antoni morral

ALCALDE DE CERDANYOLA

sol·licitud respon a la voluntat de començar les emissions al més aviat possible, sense haver de pagar els interrogants del calendari per a l’apagada del sistema analògic, un fet que, segons Recoder, “ha de

Els alcaldes dels vuit municipis que compartiran la TDT del Vallès Sud han qualificat de “pas endavant” la constitució d’aquest ens gestor, sense oblidar la feina que quedarà per fer als governs municipals que surtin després de les eleccions del 27 de maig. Durant la sessió, els representants de les ciutats van destacar el valor comunicatiu del nou mitjà audiovisual i el paper vertebrador que tindrà en un territori amb una població d’unes 350.000 persones. “El Vallès Sud és un espai que té molt a oferir comunicativament i que necessita una televisió pública que cobreixi l’intens pols diari de la vida dels nostres pobles”, va dir l’alcalde Recoder.

CONFERÈNCIA PER A LES PARELLES

Solució de conflictes en la parella PONENT: EDUARD VINYAMATA CAMP Doctor en ciències socials Director de la Fundació Campus per la Pau i la Solidaritat Professor en conflictologia a la UOC i a diverses universitats europees i americanes Woody Allen

“Scoop” Regne Unit, 2006 (95’)

DIA: DIUMENGE 13 DE MAIG HORA: 18 h LLOC: CENTRE BORJA (JESUÏTES)

Amb servei de guarderia ORGANITZA: CPM DE SANT CUGAT

Tallen l’AP-7 un quart d’hora per un senglar L’animal va colar-se a l’autopista divendres al matí, en hora punta trànSit. Divendres passat, la irrupció d’un porc senglar al pas de l’AP-7 per Sant Cugat va obligar les autoritats a tallar el trànsit per l’autopista en sentit Girona durant quinze minuts, per evitar possibles accidents. L’incident va passar cap a dos quarts de deu del matí, quan la circulació per l’AP-7 era molt

densa, i va provocar retencions de vehicles de fins a tres quilòmetres. Després de colar-se a l’autopista, l’animal va quedar atrapat en una mitjana. Els Mossos d’Esquadra i operaris d’Acesa, l’empresa adjudicatària de la via, van desplaçar-se fins al lloc on es trobava l’animal amb la intenció de matar-lo amb una arma de foc. Finalment, no va ser necessari, perquè el porc senglar va abandonar l’autopista. _Redacció

La dona acomiadada al Prat torna a la feina La metgessa Anna Vegué ha arribat a un acord amb l’empresa laboral. La santcugatenca Anna Vegué va tornar dimarts al seu lloc de treball després d’haver arribat a un acord amb l’empresa SEAE, gestora de l’equipament esportiu municipal del Prat, d’on la metgessa va ser acomiadada per negar-se a parlar en castellà. Vegué i l’empresa van arribar a una entesa divendres

passat, en l’acte de conciliació laboral celebrat a la delegació de Treball. SEAE respectarà les condicions laborals que tenia la metgessa abans de l’acomiadament i li pagarà el sou dels dies que no ha estat treballant. Per la seva banda, la santcugatenca es reserva el dret de denunciar l’empresa per danys i perjudicis i reclamar una indemnització. Des de l’Ajuntament del Prat van demanar públicament la readmissió de la treballadora, després de conèixer el motiu de l’acomiadament. _Redacció


www.diaridesantcugat.cat

Divendres, 27 d’abril del 2007

Diari de Sant Cugat

Publicitat

|

17


Diari de Sant Cugat Divendres, 27 d’abril del 2007

18

|

Editorial

|

a Fons

|

el Poble

|

www.diaridesantcugat.cat

Lectors

|

Opinió

|

la Ciutat

|

Economia

|

Esports

|

Cultura

|

Passatemps

Un santcugatenc, detingut per una estafa amb extintors Reincident. Francesc S.T., de 51 anys, ja havia estat arrestat tres vegades pels Mossos d’Esquadra i deu per la Policia Nacional per fets similars ció –com factures i catàlegs– i més de mig centenar d’extintors defectuosos i buits. Després de declarar davant del jutge, els detinguts van quedar en llibertat provisional amb càrrecs, acusats dels delictes d’instrusisme, estafa continuada i falsificació documental.

De moment ja hi ha tretze comerços afectats per l’estafa Susana Díaz

susanna.diaz@premsalocal.com

DETENCIÓ. Oferien el servei de revisió i recàrrega d’extintors a establiments comercials de tota l’àrea metropolitana sense tenir autorització, i, a més, passaven la factura sense haver fet res. Aquesta és l’estafa que els Mossos d’Esquadra van destapar a principi d’abril, després de rebre les denúncies d’alguns clients de l’empresa Sant Cugat Serveis i Prevenció, del carrer de Martorell. La policia autonòmica ha detingut dos homes – el santcugatenc Francesc S.L., de 51 anys, i l’equatorià S.M.M.T., de 19 anys i veí de

Els Mossos han intervingut una furgoneta i desenes d’extintors. #CEDIDA

l’Hospitalet– com a presumptes autors de l’estafa. La denúncia d’una perruqueria que va contractar els serveis de l’empresa fraudulenta va donar la primera pista als Mossos per destapar un engany que, de moment, ja afecta tretze establiments comercials de Sant

Cugat i Terrassa, però que pot tenir un abast molt més gran. Després de les dues detencions, els agents van registrar la seu de l’empresa, regentada per F.S.L., des d’on presumptament es desenvolupava l’estafa, i van intervenir ordinadors, gran quantitat de documenta-

ACTUACIÓ. Els Mossos d’Esquadra han aconseguit identificar un altre jove –Francesc J.M., de 18 anys i sense antecedents policials– com a presumpte implicat en l’atac vandàlic que fa dos caps de setmana va deixar un rastre de vidres trencats per tota la ciutat, amb desenes de vehicles i tres comerços destros-

sats. La Policia Autonòmica va detenir el jove dimecres de la setmana passada, al seu domicili, on es van trobar diversos objectes robats a alguns dels cotxes. El presumpte vàndal va passar a disposició judicial dijous, acusat de robatori i venda de material robat, i va quedar en llibertat. Aquesta és la segona detenció pels fets, després que la Policia Local aconseguís localitzar un menor de 16 anys com a presumpte autor del’atac a cotxes i comerços, el mateix dia dels

Aparador d’Halcón Viajes. #CEDIDA

Aquesta no és la primera vegada que Francesc S.L. es veu implicat en un cas d’estafa relacionada amb la revisió d’extintors. El novembre de 2002, la Policia Nacional el va detenir a Barcelona –juntament amb R.G.R.–per un frau similar amb la mateixa empresa. Segons els Mossos, el santcugatenc ha estat detingut tretze vegades – tres per aquest cos i deu per la Policia Nacional– per estafa, falsificació documental i amenaces, entre altres.

fets quan intentava amagar-se al celobert d’un bloc de pisos.

Un mal final de festa L’atac a cotxes i comerços es va registrar la matinada de diumenge a dilluns, quan els dos joves tornaven d’una nit de festa. Un taxi els va deixar a la plaça de Can Quitèria, on van agafar material d’unes obres, que van fer servir per deixar un rastre de destrosses en més d’una desena de vehicles estacionats a la rambla de Can Mora, la plaça de Barcelona i els carrers de Xerric i d’Anselm Clavé. A més de cotxes, també van destrossar els aparadors d’Halcón Viajes i Òptica Cottet, al carrer de Santa Maria, i l’establiment Tono Sierra, al carrer de Xerric.

Escola Mariló Casals d’esoterisme i creixement personal 21 cursos diferents

A 5 min de l’estació de Provença

amb els millors professors i en grups reduïts Esoterisme Tarot (3 nivells) Astrologia (3 nivells) Runes I Ching Esoterisme Càbala Parapsicologia

Informa-te’n: 93 539 03 96 www.marilocasals.com

Creixement personal Hipnosi Fisionomia Llenguatge corporal Flors de Bach Tècniques energètiques Grafologia Interpretació de somnis Horari: de 10 a 14 h i de 16 a 20 h París, 189, entl. - 08036 Barceloa

daixonses i dallonses ROGELI PEDRÓ

SOPAR PRO-ÀFRICA

El profeta Peray

S

i vols salut, a Sant Cugat en venen.” Això escrivia en Josep Peray i March en el seu llibre Monografia històrico-descriptiva de Sant Cugat, de l’any 1907. Explicava Peray que Sant Cugat estava protegit de les humitats del mar i que el clima era sec i sa, en aquell poblet de poc més de 2.120 persones. Segons les cròniques de l’època eren moltes les famílies barcelonines que venien a estiuejar a Sant Cugat per les bones condicions ambientals. Les coses han canviat i, ara, al llindar dels vuitanta mil habitants, ens desplacem amb tren, autobús i vehicle propi, i no amb carro, com aleshores. Els

El restaurant Pasta Loca va acollir un sopar africà per contribuir, amb els fons, a construir una escola agrícola a Burkina Faso.

Detingut en 13 ocasions

Detenen un altre jove pels danys a vehicles i comerços El detingut és un santcugatenc de 18 anys sense antecedents

nom pinyons breus

VANDALISME

Set contenidors incendiats i tres cotxes destrossats El cap de setmana ha tornat a deixar un rastre de vandalisme de baixa intensitat als carrers de Sant Cugat. Almenys set contenidors i tres cotxes van resultar afectats per l’acció de brètols que es van dedicar a destrossar-los. Divendres, cap a les quatre de la matinada, la Policia Local i una dotació de bombers van haver d’apagar dos contenidors incendiats al passeig de Sant Magí i al carrer de les Escoles. Els actes vandàlics es van intensificar la matinada de dissabte a diumenge, amb l’aparició de cinc contenidors incendiats a la plaça de Rafael Casanova i els carrers de Colom, de Martorell i Rovellat. Els cinc focs es van declarar entre la una i les dues de la matinada. La mateixa nit, una patrulla d’agents va haver de desplaçar-se, també, fins al pàrquing de l’estació de FGC de Valldoreix, on van aparèixer tres vehicles amb els vidres trencats. INCENDI

Una burilla encesa crema un cotxe al carrer de Sant Josep Els bombers van intervenir diumenge en l’extinció d’un incendi que va cremar l’interior d’un Ford Escort estacionat al carrer de Sant Josep. La Policia Local va rebre l’avís del foc passades les set de la tarda i va enviar una patrulla fins al lloc dels fets, per intentar extingir-lo. Finalment, es van haver d’avisar els bombers perquè apaguessin l’incendi, causat, segons la Policia, per la presència d’una burilla de cigarret encesa a l’interior del vehicle.

Les coses han canviat i ara ja no anem amb carro que ho feu amb cotxe per feina (el 48,22%) o per estudis (14,04%) hauríeu de saber que contribuïu al descens de la qualitat de l’aire que respirem, ja que el CO2 que desprenen els vostres cotxes es considera un gas perillós per a les persones, i tots en som responsables. Tot i això, la nostra població continua sent una de les predilectes per als barcelonins a l’hora del canvi de domicili. El profeta Peray afirmava, ara fa cent anys, que, a causa de les bones condicions de Sant Cugat “... s’hi establiran més famílies, creixerà per conseqüència lo preu de les terres, y ab lo successiu engrandiment de Barcelona vindrà a convertir-se ab un dels seus jardins”. A partir d’aleshores, els hereus d’aquells que van comprar terres, patis i terrenys, ara, han vist realitzat el miracle de la multiplicació dels seus ingressos, malgrat el canvi climàtic i les condicions ambientals.

rogelipedro@hotmail.com


www.diaridesantcugat.cat

Divendres, 27 d’abril del 2007

Diari de Sant Cugat

Publicitat

PROFESSIONALS DEL SERVEI ESPECIALISTES EN AIGUA C O N S T R U C C I Ó DE PISCINES

REFORMES

SERVEI TÈCNIC I MANTENIMENT

JARDINS I REGS AUTOMÀTICS

Felicitats i endavant amb aquest nou Diari de Sant Cugat! Av. de les Corts Catalanes, 5-7 - Tel. 93 589 28 70 - aquanet@aquanet.es - www.aquanet.cat

|

19


Diari de Sant Cugat Divendres, 27 d’abril del 2007

20

|

Editorial

|

a Fons

|

el Poble

|

www.diaridesantcugat.cat

Lectors

|

Opinió

|

la Ciutat

|

Economia

|

Esports

|

Cultura

|

Passatemps

Una moda que ve de França. Els primers segrests de nans es van registrar el 1996 a Alençon El Front d’Alliberament de Nans de Jardí (FLEJ) s’ha emportat figures d’alguns patis de cases de Mira-sol, per deixar-les al mig del bosc i alliberar l’ànima de nans i follets

Els raptors de gnoms Montse Sant

redaccio@diaridesantcugat.com

S

i un dia, passejant entre els arbres de Collserola, trobeu la figura d’un nan de pedra, no us espanteu. Heu topat amb una de les figures alliberades pel Front d’Alliberament de Nans de Jardí (FLEJ). Des de fa algunes setmanes, a molts carrers de Sant Cugat es poden veure unes pintades de color verd llampant amb la silueta d’un gnom i la frase “Tu jardín no es mi mundo”, signada per les sigles F.L.E.J. Al principi, no semblava res més que una de les innombrables pintades sense cap sentit que embruten les parets de Sant Cugat. Paral·lelament, a Mira-sol alguns veïns veien com uns desconeguts entraven a la nit als seus jardins i s’enduien els nans. A més, l’endemà a les bústies hi havia una carta denunciant la maldat dels propietaris per empresonar els nans i anunciant que aviat rebrien el seu càstic. El FLEJ havia arribat a Sant Cugat.

Una història al darrere Un dia de l’any 1996, al poble d’Alençon, França, un nan de jardí va desaparèixer. Al cap de poc temps, l’amo va rebre una postal del seu nan prenent el sol en una plat-

Els alliberadors de nans de jardí creuen que les figures de pedra cobren vida quan les deixen al bosc. #LLUÍS LLEBOT

ja caribenya, on expressava la seva felicitat per sentir-se lliure després d’anys d’esclavatge. Havia nascut el moviment d’alliberament de nans de jardí. De bon principi, cap dels afectats va gosar denunciar el furt, però a mesura que aquests actes vandàlics es van anar repetint, els veïns van començar a passar a l’acció. El fundador del moviment va ser detingut acusat de furt o d’alliberar més de 150 nans de jardí i això va fer que semblés que el grup aturava una mica la seva activitat. Però el movi“El teu jardí no és el meu món”. Aquest és l’eslògan de les pintades amb què el Front d’Alliberament de Nans de Jardí (FLEJ) han començat a marcar les parets del centre de Sant Cugat. La de la fotografia es pot veure a una de les cantonades de la plaça dels Quatre Cantons, però n’hi ha moltes més per tota la ciutat. A més d’anunciar-se al carrer, els alliberadors de nans tenen presència a internet –a pàgines com http://membres.lycos.fr/ multipmaniop/index– i són protagonistes de la novel·la El raptor de gnoms, publicada per Jordi de Manuel a La Magrana.

ment, lluny de morir, es va anar estenent per França, Alemanya i, més tard, els EUA. Sembla que l’any 2001 el moviment arriba a Espanya a través d’un comando asturià, i des d’allà el moviment s’ha anat estenent per tot Espanya, fins arribar a les Canàries, Madrid, Andalusia i, des de fa poc, Catalunya. Fa pocs mesos es va constituir el comando que sembla que opera per les poblacions de la rondalia. Aquest moviment segresta els nans de jardí i els allibera pel Parc de Collserola. El moviment té una pàgina a internet perquè els integrants dels grups puguin penjar les fotografies dels nans alliberats i amb informació del grup.


www.diaridesantcugat.cat

Divendres, 27 d’abril del 2007

Diari de Sant Cugat

Publicitat

|

21


Diari de Sant Cugat Divendres, 27 d’abril del 2007

22

|

Publicitat

www.diaridesantcugat.cat


www.diaridesantcugat.cat

Divendres, 27 d’abril del 2007

Editorial

|

a Fons

|

el Poble

|

Lectors

|

Opinió

|

La II Jornada sobre Drogues reflexiona sobre el model d’oci i els hàbits de consum La consellera Carme Capdevila va assistir a la inauguració de l’acte PREVENCIó. Què cal oferir als joves perquè s’ho passin bé sense recórrer a les drogues o l’alcohol? Quins missatges són els més efectius a l’hora de desenvolupar polítiques de prevenció en el consum? Aquestes són dues de les pre· guntes que van intentar res· pondre els més de 80 partici·

pants en la II Jornada sobre Drogues i Comportaments de Risc, organitzada dimecres al Casal de Joves TorreBlanca. A través d’una ponència i tres tallers, la jornada va analitzar els hàbits de consum de subs· tàncies estupefaents pels joves en el temps lliure i va intentar reflexionar sobre quin model d’oci és el més adient per mini· mitzar les conductes de risc. “No es pot plantejar un programa d’oci sense conèixer bé el terri· tori on s’adreça i, a més, cal bus·

la Ciutat

|

Economia

|

Esports

car la implicació dels joves per· què autogestionin el seu temps de lleure”, va cloncloure el tèc· nic de Joventut de l’Ajuntament de Barcelona, Lluís Coromines. Una altra de les conclusions assolides al llarg de la jornada, després de conèixer les experi· ències en prevenció de ciutats com Zuric, Lloret o Sant Cugat, amb el Pla Heura, és que l’Admi· nistració ha de fugir dels missat· ges de negació del consum i ha d’apostar per parlar de la ges· tió del risc i del plaer. “Hi ha un consum, hem de ser realistes, i les polítiques han de tendir a aquesta realitat”, explicava el cap de Salut de l’Ajuntament de Rubí, Andreu Cano.

Visita de la consellera La consellera Capdevila amb l’alcalde Recoder a l’esquerra . #LL.LL.

La iniciativa, impulsada de

Dimecres s’obrirà la inscripció a les escoles bressol INFANTS. El pròxim dimecres, 2 de maig, s’obrirà el termini de preinscripció a les escoles bressol municipals, per al pro· per curs Les cinc guarderies públiques que hi ha a Sant Cugat –La mimosa, Gargot, El niu, Cavall Fort i Tricicle– oferiran un total de 122 pla· ces vacants i 20 llocs més per a infants amb necessitats d’edu· cació específiques. A aquestes places cal sumar, també, les 35 que oferirà l’escola bressol de Valldoreix i 35 més de la Llar d’Infants Parroquial Nostra Senyora de Montserrat. Les famílies que vulguin optar a una plaça pública poden presentar la preins· cripció fins al 15 de maig. Les llistes baremades es publica· ran el 22 de maig i l’endemà se celebrarà el sorteig per determinar l’ordre de les sol· licituds. En cas de no estar·hi d’acord, es podran presentar reclamacions el 23, 24 i 25 de maig. Les llistes definitives d’alumnes admesos sortiran l’1 de juny i la matrícula serà del 14 al 20 del mateix mes.

|

Cultura

|

Diari de Sant Cugat

Passatemps

|

23

manera conjunta pels ajun· taments de Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal,va tenir l’assis· tència de representants dels tres Ajuntaments i de la conse· llera d’Acció Social i Ciutada· nia, Carme Capdevila, de visi· ta a la ciutat per fer un segui· ment de les obres del futur Centre Residencial d’Acció Educativa (CRAE) Mas Pins. Aquest equipament, que depèn de la Direcció General de la Infància i l’Adolescèn· cia (DGAIA), rellevarà el cen· tre que actualment es troba a Torrelles de Llobregat i esta· rà a punt a final d’any. El nou CRAE acollirà trenta infants i adolescents amb dificultats familiars i en situació de risc social. _S. Díaz

pinyons

TRÀNSIT

Onze denúncies per alcoholèmia durant el cap de setmana Onze conductors van donar positiu als controls d’alcoholèmia instal·lats per la Policia Local el cap de setmana, a l’avinguda de Cerdanyola. De les 104 proves efectuades, onze van donar positiu. La Policia ha obert diligències penals a un conductor. CONVENI

La Fundació Mapfre i l’Ajuntament, junts en seguretat viària L’Ajuntament i la Fundació Mapfre han arribat a un acord perquè l’entitat asseguradora ofereixi cursos de seguretat viària a mestres de primària i policies locals, per millorar l’educació viària a les escoles. Mapfre també estarà a la Mostra Sant Cugat Actiu.

_Redacció

Gabriel Foix i Cuscó Lamentem la mort del nostre amic, company i patriota Gabriel Foix i Cuscó, que ens ha deixat a l’edat de 78 anys. Gràcies per la teva feina per Sant Cugat i Catalunya, no oblidarem el que vas fer pel teu municipi. Descansi en pau.


Diari de Sant Cugat Divendres, 27 d’abril del 2007

24

|

Editorial

|

a Fons

|

el Poble

|

www.diaridesantcugat.cat

Lectors

|

Opinió

|

la Ciutat

|

Economia

|

Esports

La inversió municipal en Serveis Socials creix un 141% durant la legislatura El 2007 el pressupost en aquest àmbit serà d’1,78 milions d’euros balanç. La inversió municipal en Serveis Socials al llarg dels últims quatre anys ha augmentat un 141% respecte a l’anterior legislatura, amb una partida pressupostària que ha passat dels 740.400 euros del 2003 a més d’1,78 milions el 2007. Aquestes són algunes de les xifres presentades pel regidor de Sanitat i Serveis Socials, Enric Tomàs, a l’hora de fer balanç del treball dut a terme des d’aquesta àrea els últims quatre anys.

El Taller Jeroni de Moragas en una jornada de treball . #LL.LLEBOT.

|

Cultura

|

Passatemps

A l’hora de distribuir les inversions, l’Ajuntament ha donat prioritat al Servei d’Atenció Domiciliària (SAD), que el 2007 ha rebut prop de 405.000 euros. El segon lloc de la llista l’ocupen els convenis i les subvencions amb entitats de caràcter sociosanitari –com Creu Roja, ASDI, el Taller Jeroni de Moragas o Cáritas–, amb més de 254.000 euros d’inversió municipal. També s’han destinat uns 170.500 euros al transport adaptat, més de 138.500 euros a programes per a les famílies en risc social i uns 96.000 euros a la promoció de la salut. A més d’aquests programes, el regidor Enric Tomàs ha destacat les inversions de l’actual equip de govern en equipaments socials, com l’arranjament i l’ampliació del Centre Obert del centre de la ciutat, l’adequació del Punt de Trobada de Creu Roja, el Servei d’Infermeria Comunitària de les Planes –impulsat per l’Ajuntament i el CatSa-

lut– o la creació d’un nou equipament per a la gent gran i pisos de lloguer social a la plaça d’en Coll, entre altres. Pel que fa a l’atenció prestada els últims quatre anys, des de l’Àrea de Sanitat i Serveis Socials s’ha atès un total de 1.382 famílies, de les quals 564 s’han adreçat a aquests serveis per primera vegada. També destaca la gran quantitat d’immigrants –més de 900– que han rebut assessorament municipal en temes d’estrangeria.

Més diners per a entitats A l’hora de fer balanç, Tomàs també ha remarcat l’impuls municipal en la creació de diferents taules sectorials –com les de salut mental, malalties neurodegeneratives, gent gran o immigració– i l’augment del nombre de subvencions a entitats. “De les deu que rebien ajuda municipal el 2003, hem passat a subvencionar-ne trenta, el 2006”, explica el regidor. _S. Díaz

Nova ubicació del servei d’orientació laboral a joves SErvEi MuniCiPal. El Servei d’Assessorament Laboral per a Joves, que funciona des de l’octubre, s’ha trasllada t aquesta setmana al Casal de Joves TorreBlanca. L’objectiu d’aquest servei municipal és oferir orientació sobre el mercat laboral a joves de totes les edats, des dels que accedeixen a la primera feina, a partir dels 16 anys, fins als que ja treballen, però tenen dubtes de qüestions relacionades amb la feina, com la contractació, les hores extra o la subcontractació. L’horari d’atenció al públic del servei és els dimarts i dijous, de cinc a vuit del vespre. _Redacció

ERC vol evitar la fractura social amb més recursos Una de les apostes dels republicans serà el nou espai de Can Quitèria S. Díaz

susanna.díaz@premsalocal.com

SErvEiS SoCialS. Els republicans Toni Ramon i Enric Tomàs –tinent d’alcalde de Polítiques Socials i Joventut i regidor de Sanitat i Serveis Socials, respectivament– han alertat aquesta setmana del risc que Sant Cugat pateixi una fractura social si no es destinen els recursos municipals suficients per desenvolupar polítiques socials que millorin la qualitat de vida de la ciutadania. “Una ciutat amb un creixement demogràfic tan gran i una força econò-

Membres d’ErC davant de l’edifici municipal de Can Quitèria. #LL. LLEBOT

mica com la nostra no es pot permetre el luxe d’un trencament social”, alerta Ramon. Per tal d’evitar aquest risc, des d’ERC proposen mantenir la mateixa línia d’atenció i inversions en aquest àmbit, impulsada al llarg dels últims quatre anys amb projectes de gran

El Casal TorreBlanca serà la seu del projecte musical Campus Rock MúSiCa.Toni Xuclà, de Menaix a Truà, Jimmy Piñol i Pemi Rovirosa, de Lax’n’Busto, i Joan Pau Chaves, d’Els Pets, seran alguns dels músics que impartiran classes al

Casal de Joves TorreBlanca, dins del Campus Rock, que se celebrarà del 18 al 20 de maig. El Campus Rock –una proposta impulsada des de l’Ajuntament– convertirà

abast per al municipi, com el futur equipament municipal de Can Quitèria. La masia, immersa en un procés de rehabilitació interna que acabarà aquest any, es convertirà en un espai d’atenció global a la infància i l’adolescència, en ple centre de Sant Cugat.

Sant Cugat en una escola de música oberta a tothom, que oferirà tallers de composició i producció de cançons, masterclasses amb músics de prestigi, conferències, taules rodones i diferents concerts. Entre les activitats més destacades hi haurà l’actuació de Quimi Portet a La Unió, el 18 de maig, i un concert dels alumnes que tancarà el curs, a la plaça de l’Om. _Redacció


www.diaridesantcugat.cat

Divendres, 27 d’abril del 2007

Diari de Sant Cugat

Publicitat

Av. Corts Catalanes, 7, loc. 3 Sant Cugat • Tel. 93 590 62 62

www.xarlot.com

Cuina elaborada i braseria 15 ¤

Menú migdia Si tens poc temps, a Xarlot dinaràs en 30 minuts! (Acceptem tiquets-restaurant)

30’

Salons privats Adaptem l’espai en funció de les necessitats dels nostres clients (grups de 8 a 100 persones) Club de maridatge Tast de plats + vins. Amb enòleg (truca’ns i te n’informarem) (Privats per a grups de fins a 15 persones) Pàrquing 2 hores gratuïtes (soterrani al mateix edifici)

La qualitat del nostre servei és el que ens fa ser diferents

FELICITATS AL NOSTRE DIARI DE SANT CUGAT PELS 15 ANYS DE TRAJECTÒRIA I PER LA SEVA NOVA IMATGE!

CUINA ELABORADA I MEDITERRÀNIA

Plana de l’Hospital, 7 Tel.: 93 590 05 06

www.restaurantmatilda.com

Edifici modernista al costat del Monestir, on podreu gaudir d’una cuina excel·lent en un ambient familiar. Dinars per a grups i empreses • Sopars romàntics • Reunions familiars Matilda ofereix una cuina amb una combinació de qualitat, preu i servei excel·lent. Preu aproximat per persona: 25-30 €

Dimecres i diumenges nit, tancat Pàrquing a 100 m (CAP)

|

25


Diari de Sant Cugat Divendres, 27 d’abril del 2007

26

|

Publicitat

www.diaridesantcugat.cat


www.diaridesantcugat.cat

Divendres, 27 d’abril del 2007

Editorial

|

a Fons

|

el Poble

|

Lectors

|

Opinió

|

la Ciutat

|

Economia

|

Esports

|

Cultura

|

Diari de Sant Cugat

Passatemps

|

27

Un miler d’infants encercla el Monestir pel dret a l’educació Objectiu del Mil·lenni. Alumnes i professors d’algunes escoles públiques van formar una cadena humana per demanar l’escolarització universal dels infants L’acte simbòlic va reunir infants de cinc escoles de primària S. Díaz

susanna.diaz@premsalocal.com

eduCaCió. Un miler d’alumnes de totes les edats dels CEIP La Floresta, Collserola, Joan Maragall, Pins del Vallès i Gerbert d’Orlhac van participar dimecres en un acte simbòlic a la plaça d’Octavià per reivindicar el dret universal a l’educació. Alumnes i professors es van agafar de les mans per formar una cadena humana i encerclar el Monestir, com una mostra de l’adhessió de la ciutat a les activitats de la Setmana d’Acció Mundial per l’Educació 2007, una iniciativa d’abast internacional que reclama als governs de tot el

La cadena humana d’escolars va fer una volta al Monestir. #LL. LLEBOT

món que treballin perquè tothom tingui accés a l’educació, un dels compromisos internacionals adquirits en els Objectius del Mil·lenni. Un cop tancat el cercle, els participants en aquesta cadena humana van fer una volta completa al Monestir i, a continuació, van assistir a la lectura dels manifests redactats per les diferents escoles. “Exigim als governs de tot el món que garanteixin el dret a l’educació de tots els nens i que, per fer-ho, canviïn l’armament per escoles i els soldats per mestres”, van demanar els estudiants del CEIP Collserola. A més d’alumnes i professors, a la jornada hi va assistir la tinenta d’alcalde d’Educació, Àngels Solé, que va destacar la importància d’inculcar els valors de la solidaritat i la justícia social des la primera infància.

La jornada va concórrer com una festa major per a l’escola. #CEDIDA

Multitudinària Diada Familiar a La Farga feSta. Més de 5.000 persones van participar diumenge passat a la XVII edició de la Diada Familiar de l’escola La Farga. Aquesta jornada, equiparable a una Festa Major per al centre, va oferir l’oportunitat, als alumnes i les seves famílies, de gaudir d’un ampli programa d’activitats a les instal·lacions de La Farga. Atracccions de fira, inflables, competicions esportives, quads, tómboles o l’actuacció de la coral dels alumnes de primària eren només algunes de les propos-

tes amb què l’escola va voler animar grans i petits per compartir una diada de germanor. Més d’un centenar d’estudiants de secundària van participar com a voluntaris en l’organització i el suport a les activitats, juntament amb l’equip de professors. A més dels docents i dels alumnes i les seves famílies, a la Diada també hi van ser presents l’alcalde, Lluís Recoder, i alguns jugadors veterans de l’Espanyol, com Marañón, Solsona o Escaix. _Redacció


Diari de Sant Cugat Divendres, 27 d’abril del 2007

28

|

Editorial

|

a Fons

|

el Poble

|

www.diaridesantcugat.cat

Lectors

|

Opinió

|

la Ciutat

|

Economia

|

Esports

|

Cultura

|

Passatemps

Intermón se solidaritzarà amb les dones en la Festa de la Solidaritat Un dia per a l’esperança. La jornada recaptarà fons per als projectes impulsats a la República Dominicana

SENSiBilitZaCiÓ

El Golf Can Sant Joan farà un campionat contra el càncer La Junta Local de l’Associació Contra el Càncer (AECC) i el Golf Can Sant Joan organitzaran el 5 de maig un campionat benèfic de golf, per tal de contribuir econòmicament a la investigació contra el càncer i oferir més suport als malalts. A més, el 6 de maig, l’AECC també durà a terme la jornada de qüestió anual per recaptar fons en favor dels afectats per aquesta malaltia.

Susana Díaz

susanna.diaz@premsalocal.com

Solidaritat. Mostrar el treball que l’ONG duu a terme a països com la República Dominicana i conscienciar els santcugatencs que la la seva aportació –tant social com econòmica– pot servir per canviar la situació de pobresa en què viuen milions de persones a tot el món. Aquests són els objectius de la XIII Festa de la Solidaritat, que Intermón Oxfam organitzarà a Sant Cugat el diumenge 6 de maig. La jornada festiva serà la cinquena que l’ONG fa la ciutat i se celebrarà de manera simultània a 46 municipis més d’Espanya i Andorra. Sota el lema Vine a donar la cara pels drets de la dona, Intermón Oxfam vol convidar els santcugatencs a participar en més d’una desena d’activitats a la plaça d’Octavià, que combinaran el vessant lúdic amb el de la sensibilització. La festa oferirà tallers per a infants i adults, parades de venda de comerç just, música i teatre

nom pinyons breus

GENt GraN

l’ajuntament renova conveni amb l’aula Universitària

les responsables d’intermón, dolors Fontanella i anna lloret. #LL.LLEBOT

a càrrec del Grup Metromàtic i Machu Picchu i les actuacions dels Bastoners de Sant Cugat i el Grup Mediterrània de La Unió, a més de la lectura del manifest de la jornada, a càrrec de l’actriu Margarida Min-

guillón. “Serà una festa dedicada als milions de dones que són víctimes de la pobresa al món i que veuen els seus drets vulnerats”, explica la coordinadora d’Intermón a Sant Cugat, Anna Lloret.

L’alcalde Lluís Recoder i el president de l’Aula d’Extensió Universitària de la Gent Gran, Antoni Monerris, van signar la setmana passada la renovació del conveni de col·laboració entre ambdues entitats. L’acord preveu que l’Ajuntament atorgui una subvenció de 1.300 euros a l’Aula, per finançar les activitats culturals que organitzarà al llarg d’aquest anys per als majors de 55 anys. CoNVENi

Set detinguts per una baralla amb Latin Kings a la plaça Doctor Galtès SUCCéS. La Policia Local va detenir divendres set persones implicades en una baralla multitudinària a la plaça del Doctor Galtès. Els fets van passar cap a les deu de la nit, quan uns joves d’origen sud-americà, armats amb objectes con-

tundents, va agredir un grup de compatriotes. Segons les víctimes, els agressors eren membres dels Latin Kings que pretenien captar-los perquè entressin a formar part dela banda. La negativa dels joves va tenir com a resposta una baralla amb

Menú diari, de cap de setmana i per a grups! Disposem de dos amplis menjadors amb una capacitat d’entre 20 i 60 comensals per celebrar tot tipus de banquets BATEJOS, COMUNIONS, CASAMENTS, ANIVERSARIS...

BAR - RESTAURANT Pl. Octavià, 6, • Tel./fax: 93 674 10 47 • Tel.: 93 589 27 02 www.mesonsantcugat.com • info@mesonsantcugat.com

una vintena de persones implicades, en què també van haver d’intervenir els Mossos d’Esquadra. Des de la comissaria de la Policia Local no han volgut facilitar més detalls sobre la identitat dels detinguts. _S.Díaz

Caja Madrid dóna 35.000 € a l’Àrea de Protecció Civil L’Obra Social Caja Madrid ha signat un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament per contribuir amb 35.000 euros a la compra d’un nou vehicle, que completarà l’Àrea de Protecció Civil de Sant Cugat. El gest de Caja Madrid facilitarà la tasca dels 12 voluntaris que treballen en aquest àmbit a la ciutat.


www.diaridesantcugat.cat

Divendres, 27 d’abril del 2007

Diari de Sant Cugat

Publicitat

INTERIORISME REFORMES INTEGRALS MOBILIARI A MIDA

30è

aniversari

Gràcies a tots!

Garantim: preus tancats i al cèntim • Terminis d’entrega per escrit Serveis postvenda • Coordinació total • Direcció d’obra diària Des del 1977 estem al servei de les persones exigents que desitgen rehabilitar, reformar o decorar casa seva o un local comercial. Des del projecte fins a la realització total, SENSE PREOCUPACIONS

FELICITATS AL DIARI DE SANT CUGAT PELS 15 ANYS DE CONSTÀNCIA I TREBALL EN EQUIP!

C/ Valldoreix, 10 • 08172 Sant Cugat • Tel.: 93 674 65 98 • Fax: 93 674 14 81

|

29


Diari de Sant Cugat Divendres, 27 d’abril del 2007

30

|

Editorial

|

a Fons

|

el Poble

|

www.diaridesantcugat.cat

Lectors

|

Opinió

|

la Ciutat

La Cuina dels Monjos, al Saló del Turisme tuRISmE. Sant Cugat ha estat present a la darrera edició del Saló Internacional del Turisme de Catalunya, celebrada a Fira de Barcelona, amb el projecte gastronòmic La Cuina dels Monjos. Aquesta iniciativa, en la qual parti-

cipen 19 restaurants de Sant Cugat, Sant Quirze, Terrassa i Matadepera, adapta a la cuina actual plats del receptari escrit al segle xii per Pere Ferrer, un monjo benedictí que va viure al Monestir. _Redacció

Surt la setena ‘Guia local de Sant Cugat’ COmERç. Premsa Local Sant Cugat acaba d’editar la setena edició de la Guia local de Sant Cugat, una publicació que facilita als ciutadans informació de tots els establiments comercials de la ciutat, un

plànol del municipi i els telèfons d’urgència locals. Els impulsors de la Guia n’han editat 35.000 exemplars, que ja s’han distribuït per les bústies del centre de Sant Cugat i pels districtes. _Redacció

|

Economia

|

Esports

|

Cultura

|

Passatemps

Els 80 taxistes de la ciutat promocionaran el Diari R.G.

redacció@diaridesantcugat.com

CONVENI. A partir d’ara, els prop de vuitanta professionals de la ciutat promocionaran la subscripció i la lectura del Diari a tots els clients que viatgin als seus vehicles. Aquesta acció innovadora fa que els taxistes de la ciutat es vinculin plenament amb el mitjà. Cada setmana, el Diari De Sant Cugat, que ha fet un conveni de subscripció amb

L’editor del Diari De Sant Cugat, Ramon Grau, amb els taxistes. #LL.LLEBOT

el col·lectiu, distribuirà exemplars als taxistes, que informaran els seus clients dels avantatges de rebre el diari a casa. Els taxis en tindran un exemplar a disposició dels usuaris, perquè el puguin llegir durant el trajecte. Radiotaxi Sant Cugat es va fundar fa 17 anys i integra 77 professionals que ofereixen el servei 24 hores. Disposa d’una flota extensa i cuidada, i de vehicles adaptats. L’acord inclou la promoció del servei de taxi al diari, així com un espai d’entrevistes anomenada Dalt del taxi, amb professionals de l’associació local. Els taxistes col·laboraran amb la redacció comunicant els incidents noticiables que vegin durant la seva jornada.

12 anys seguint el pols de la ciutat i a prop del nostre ”DIARI”

Vida Sana organitza la fira Biocultura ECOLOGIa. L’Associació Vida Sana, amb seu a Sant Cugat, organitzarà, del 4 al 7 de maig, la catorzena edició de la fira Biocultura, al Palau Sant Jordi de Barcelona. La mostra aplegarà més de 650 expositors de productes eco-

lògics i alternatius i espera superar els 80.000 visitants. Paral·lelament a Biocultura, l’associació Vida Sana també impulsarà el II Festival Ecològic de la Infància Mamaterra. _Redacció

Lampisteria, electricitat i tot tipus de reparacions. Reformes de pisos, oficines i locals comercials.

www.manobre.com GRUP ATMAN BCN, S.L.

Tel. 647 973 189

SELECCIÓN DE PERSONAL Ofrece personal para empresa y servicio doméstico

HOGAR: fijas, interinas, canguros, cuidadoras EMPRESA: dependientas, secretarias, recepcionistas... Para más información de ofertas: www.laboris.net

93 589 14 33

Avançant amb la teva empresa Assessoria empresarial, fiscal, laboral i jurídica Av. Lluis Companys, 29 / Tel. 93 589 72 08 / www.gapassessors.com


www.diaridesantcugat.cat

Divendres, 27 d’abril del 2007

Diari de Sant Cugat

Publicitat

El seu magatzem de fusta tractada Volem donar la més sincera enhorabona a tot l’equip del Diari de Sant Cugat!

Casetes • Refugis • Tanques • Tarimes Murals • Mobiliari de jardí • Pèrgoles Gelosies • Jardineres

www.indubruc.com

Pol. Industrial Can Magí. Av. Ragull, 74 - Tel.: 93 589 00 23 · Fax: 93 674 38 71 SANT CUGAT DEL VALLÈS

|

31


Diari de Sant Cugat Divendres, 27 d’abril del 2007

32

|

www.diaridesantcugat.cat

Publicitat

Av. Lluís Companys, 24 Tel.: 93 589 90 19 - Sant Cugat del Vallès www.facilmobel.es

Mobles per a la seva llar adaptats al seu espai

P r e s s u p o s t s e n s e c o m p r o m í s. Fi n a n ç a m e n t a m i d a Barcelona Rosselló, 498 Tel.: 93.450.05.61

Provença, 185 Tel.: 93 453 52 79

Pg. de la Bonanova, 61 Tel.: 93 212 82 91

Ronda Sant Antoni, 47 Tel.: 93 423 58 07

Av.Roma, 17 - 19 Tel.: 93 321 75 16

Crtra. Sants, 85 Tel.: 93 422 28 34

Joan Güell, 198 - 200 Tel.: 93 439 17 41

Pl.Gal·la Placidia, 26 Tel.: 93 415 33 41

Psg. Fabra i Puig, 164 Tel.: 93 349 48 29

Granollers

Badalona

Mollet del Vallès

Girona

Sabadell

Mataró

Terrassa

Puertollano

Roger de Flor, 47 Tel.: 93 879 45 83 Rambla 123 Tel.: 93 745 71.71

Canonge Baranera, 101 Tel.: 93 464 32 49 Camí de la Geganta, 83 Tel.: 93 798 44 74

Av. Jaume I, 163 Tel.: 93 570 25 29 Galileu, 266 Tel.: 93 733 27 79

Joan Maragall, 48 Tel.: 972 22 76 18 Goya, 6 Tel.: 926 42 81 02


www.diaridesantcugat.cat

Divendres, 27 d’abril del 2007

Editorial_ 3 |

a Fons_4 |

el Poble_ 15 |

Lectors

|

Opinió_ 34 |

la Ciutat_ 37 |

Economia_ 47 |

Esports_ 52 |

Cultura_ 66 |

Diari de Sant Cugat

Passatemps_ 76

|

33

lectors@diaridesantcugat.cat ENVIA’NS ELS TEUS MISSATGES: PER CORREU ELECTRÒNIC: santcugatencs@diaridesantcugat.cat DES DE LA WEB: www.diaridesantcugat.cat

cartes dels lectors

lectors@diaridesantcugat.cat

Àrees lliures de fum

agraïment

Estic cansat que molt sovint, a la Universitat Autònoma de Barcelona, trobi gent fumant als passadissos i a les àrees de menjador. Hi ha persones que s’han acostumat a no respectar els cartells que hi prohibeixen fumar. Ara he passat uns dies a Alemanya, on la llei és més permissiva que a Catalunya, i aquesta estada m’ha fet adonar de la importància de lleis que no permetin fumar en recintes tancats. Perquè tots els ciutadans tenim dret a respirar un aire sa. O almenys aquells que som no fumadors.

Des d’aquestes senzilles línies, vull donar les gràcies a tots aquells que m’han fet costat de manera incondicional amb el meu patiment d’aquests últims anys. Fa uns mesos vaig escriure una carta explicant el meu pelegrinatge de dolor i penúries per poder aconseguir el reconeixement de la meva invalidesa, que m’impossibilita fer una vida totalment normal, per fi arribat. Vull donar les gràcies, especialment, a l’empresa on tants anys he treballat, perquè sense el seu ajut, suport i, sobretot, la seva comprensió, no hauria estat possible arribar fins al reconeixement d’aquesta invalidesa. Gràcies, companys del Taller Jeroni de Moragas. No podré oblidar mai el vostre suport, i vull que se sàpiga el que heu fet per una companya. Així mateix, el meu agraïment al meu metge de capçalera, familiars, amics, companys i totes aquelles persones que durant tants anys m’han donat suport i ajut. Moltes gràcies a tots.

Miquel Soler i raMon

roSa M. lorenzo Miquel LA FLOREStA

Senyor Massanes: vostè creu que els ciutadans són ingenus? Benvolgut senyor Massanes, Mai no hem pensat que els ciutadans, ni dels districtes, ni del centre, ni d’enlloc fossin ingenus. I vostè? Ho creu? Senyor Massanes, vostè fins fa poc militava a ERC, vostè, fa poc, va decidir canviar de jaqueta, vostè fins fa poc defensava, i en alguns casos exigia, que les coses es fessin d’una determinada manera i amb un calendari i unes prioritats concretes, i des de fa molt poc, defensa postures diferents perquè “ha canviat de jaqueta”, d’ERC a ICV. Vostè creu que els ciutadans són ingenus? Parla d’encanteris, quan el que vostè voldria és que els ciutadans i les ciutadanes estiguessin encantats i es creguessin tot allò que vostè els diu, tot i que ha canviat d’opinió, de trinxera, i vol que, malgrat tot, ara també

se’l creguin. Senyor Massanes, senyor candidat d’ICV, senyor expresident d’ERC a Sant Cugat, coherència! Vostè va ser un dels negociadors del pacte CiU-ERC fa encara no quatre anys, vostè va estar d’acord amb el programa d’urbanització del districtes, vostè va estar d’acord amb els projectes d’urbanització que es van anar fent (també va estar d’acord amb el projecte d’urbanització de la plaça de Borràs, que ara critica; que no recorda les reunions de seguiment del pacte CiUERC?). Per cert, el retard dels desdoblaments de negres i pluvials a Mira-sol és degut, sobretot, i vostè ho sap, al fet que la Generalitat no ho ha autoritzat fins ara, i aquestes obres les ha d’autoritzar la Generalitat. Això no ho denuncia? Quins interessos defensa, senyor Massanes? Creu que els ciutadans són

Les cartes enviades no poden superar les 15 línies mecanografiades o 1.000 caracters (espais inclosos). El Diari de Sant Cugat es reserva el dret a tallar en qualsevol cas el text com també a publicar-les en aquesta pàgina.

PER CORREU TRADICIONAL: Sant Antoni, 42-44 08172 Sant Cugat del Vallès (BCn)

ingenus? Joan recaSenS i Guinot CAnDIDAt núM. 3 A LES LLIStES MUnICIPALS DE CIU

L’Escola Tagore/ Ramon Fuster de Bellaterra El 20 de juny de 1957 obria les portes, per primer cop, l’Escola tagore de Bellaterra, fundada per M. Rosa Fàbregas i Ramon Fuster. És a dir, que enguany celebra el 50è aniversari. Som molts els que recordem l’escola amb tendresa, pel seu entorn, per la seva manera de fer i per la seva singularitat. Alumnes de Bellaterra, Cerdanyola, Sabadell, Sant Cugat, Barcelona i més indrets van trobar, en la seva direcció i els seus mestres, un tarannà diferent de les escoles de l’època, molt proper i entranyable. Molts anys després, l’Escola tagore va esdevenir l’Escola Ramon

L’actualitat de la teva ciutat, cada divendres al

Fuster i, tot i el canvi de nom, mai no va renunciar a l’esperit originari de la primera escola, esperit que encara conserva. El temps, però, i el canvi de titularitat i d’edifici, van fer que molts dels arxius del tagore es perdessin. Per això fem una crida a tots els antics alumnes i mestres de l’escola d’entre els anys 1957 i 1985, per tal de confeccionar un nou llistat de noms i adreces i, així, poder-vos assabentar dels actes que hem pensat per commemorar aquesta efemèride. Feunos arribar les vostres dades a fundacio@fcollserola.cat o ignasi_roda@wanadoo.es. Fa 50 anys va néixer l’Escola tagore/Ramon Fuster de Bellaterra. Escampeu la notícia! Gràcies. iGnaSi roda FàbreGaS COMISSIó PROMOtORA DELS 50 AnyS DE L’ESCOLA tAGORE/ RAMOn FUStER

Aclariment El diari de fa unes setmanes posa “Ara fa teatre amateur, dirigida per Pedro José Martín, un gran director, el mes antic de tot Espanya”. Fins aquí no sé si és cert. El que no és cert és que “enguany farà cinquanta anys com a president-director de l’Agrupació teatral de la Floresta, ubicada a l’Uref”, ja que el dia 20 de gener de 2006, signa la renúncia a la presidència, i, a partir d’aquesta data, es forma la nova Junta Directiva i s’aprova el reglament d’ordenació i funcionament del registre d’associacions, així com els canvis en la composició de la nova Junta de l’Agrupació teatral la Floresta a la Generalitat de Catalunya. Ens sap greu que no hi sigui, però va ser una decisió seva la de sortir del grup. ànGel lópez

enquesta de la setmana www.diaridesantcugat.cat

creus que hi ha prou comerç tradicional a Sant cugat? El 78% dels lectors creu que hi ha prou comerç local.

NO

NO HO SÉ

78% 10% 12%

COMENTARIS DELS LECTORS: Doncs a mi em sembla que un Ikea a Sant Cugat encara serà més negatiu per el comerç tradicional...

El comerç local s’ha de potenciar però els preus dels lloguers no ajuden... SARA MAJOR

JOAn PERE

Jo penso que el comerç local Crec que tenim un problemaS’ESTÀ s’ha deCARREGANT... posar les piles!... AQUESTA SECCIÓ alhora de concebir i donar JOAn PERE pròximament a www.diaridesantcugat.cat ajuts al comeroblema alhora de concebir i donar Doncs a mi em sembla ENQUEstEs, FÒrUMs,que OpiNiÓ... ajuts al comerç desde un Ikeu per el comerç l’administració... tradicional... LAIA LóPEZ

JOAn PERE

PREGUNTA D’AQUESTA SETMANA:

què en pensa de l’arranjament de la calefacció del Monestir? participa DEsDE:

www.diaridesantcugat.cat

+ comentat

+ popular

www.diaridesantcugat.cat

www.diaridesantcugat.cat

Queda aprobat l’emplaçament del nou Ikea

PARAULES MÉS BUSCADES PELS LECTORS A LA WEB DEL DIARI:

Doncs a mi em sembla que un Ikea a Sant Cugat encara serà més negatiu per el comerçm un Ikea a Sant Cugat encara serà més negatiu per el comerçm un Ikea a Sant Cugat encara serà més negatiu per el comerçm un problema alhora de concebir i donar ajuts al comerç desde l’administració. LAIA LóPEZ

1. Correus 2. Pi d’en Xandri 3. Laporta


Diari de Sant Cugat Divendres, 27 d’abril del 2007

34

|

Editorial_ 3 |

a Fons_ 4 |

el Poble_ 15 |

www.diaridesantcugat.cat

Lectors_ 33 |

Opinió

|

la Ciutat_ 37 |

Economia_ 47 |

Opinió

Esports_ 52 |

Cultura_ 66 |

Passatemps_ 76

El dèficit de l’economia catalana afecta Sant Cugat, en tant que és un dels territoris més dinàmics de Catalunya” l’Entrevista _PÀG. 80

l’horitzó

Lluís Recoder. 15 anys del DIARI DE SANT CUGAT

Quinze anys fent ciutat

VÍCTOR ALEXANDRE

www.victoralexandre.cat

Sant Cugat, ciutat castigada

ALCALDE DE SANT CUGAT alcaldia@santcugat.cat

E

l DIARI DE SANT CUGAT compleix quinze anys. Una dècada i mitja és temps suficient per afirmar que es tracta d’un mitjà de comunicació consolidat a la ciutat. Quan es tracta, però, d’un mitjà de comunicació, la consolidació no és només una qüestió temporal. La consolidació d’un mitjà de comunicació la determinen la seva independència, pluralitat i, sobretot, credibilitat. La credibilitat és el factor decisiu en la consolidació d’un mitjà de comunicació. En el cas del DIARI DE SANT CUGAT, la credibilitat ha estat sobradament demostrada al llarg d’aquests quinze anys; per aquesta raó, la ciutadania hi confia, li fa costat i el té com a mitjà de referència imprescindible per saber tot allò que passa a casa nostra. Un altre factor determinant en la continuïtat i la consolidació del DIARI DE SANT CUGAT ha estat la professionalitat demostrada per l’editor, el director, els periodistes, els col·laboradors, els articulistes i tots els treballadors i les treballadores actuals i els que han passat per la seva redacció al llarg d’aquests quinze anys. Em vull referir especialment al seus periodistes, amb els quals, com a alcalde, em relaciono tot sovint. El DIARI DE SANT CUGAT és una escola de periodistes excepcional. Molts han sabut, amb esforç i dedicant moltes hores a seguir l’actualitat local, obrir-se camí dins del propi mitjà o en els principals mitjans de comunicació nacionals i estatals. Són molts els noms que recordo que avui ocupen llocs de responsabilitat en els principals mitjans de comunicació del país i de l’estat, i que van iniciar la seva carrera al DIARI DE SANT CUGAT. A tots ells i elles, als periodistes actuals del DIARI i als que han passat per la seva redacció al llarg d’aquests quinze anys, els vull felicitar per aquest aniversari i per la feina feta. Ells i elles són els grans protagonistes d’aquesta història d’èxit. Hi ha un darrer element que voldria destacar del procés de consolidació d’aquest mitjà de comunicació: la seva implicació en la vida ciutadana de Sant Cugat. El DIARI DE SANT CUGAT no només es limita a prendre el pols a la ciutat, sinó que és part activa del seu batec. Òmnium Cultural, l’Aula d’Extensió Universitària per a la Gent Gran, el Museu de Sant Cugat, el Teatre-Auditori, el Club Muntanyenc, Santcugatribuna, els Premis Esport en Marxa, la Festa de Tardor, la Festa Major, el Congrés de

RAMON TREMOSA DOCTOR EN CIÈNCIES ECONÒMIQUES

E

l bon resultat del pacte municipal CiU-ERC a Sant Cugat és una dolorosa espina per als socialistes perquè els recorda el fracàs sistemàtic del seu anterior candidat, Jordi Menéndez, que, valentse del càrrec de director general de Difusió Corporativa de la Generalitat, discriminava aquest setmanari en la publicitat institucional per considerar-lo desafecte. Sant Cugat, per tant, és una enutjosa pedra a la sabata per al PSC. Ho és fins el punt que la consellera de Justícia, Montserrat Tura, fent seva la tècnica de Menéndez, discrimina aquesta ciutat – inclosos els votants socialistes– del seu dret a tenir un jutjat de primera instància. Una discriminació, per altra banda, que no sols infringeix la Llei de Demarcació i de Planta Judicial segons la qual totes les ciutats de més de 25.000 habi-

#IVANOVITX

Vull felicitar tots els periodistes del DIARI per aquest aniversari i per la feina feta

la Ciutat, l’UESC, el Sant Cugat Esport FC, el Teatre la Unió o Sant Cugat Actiu són alguns dels exemples d’implicació i col·laboració del DIARI DE SANT CUGAT en la vida ciutadana. El llistat ompliria diverses pàgines. Vull aturarme, però, en un punt d’aquest llistat, el Santcugatribuna. El DIARI DE SANT CUGAT ha donat suport des del primer moment a una iniciativa de relació empresarial que ha estat tot un èxit, i que ha servit d’embrió per organitzar el món econòmic local al voltant d’una associació, per relacionar els empresaris i les empresàries del municipi i per conèixer l’opinió de ponents de prestigi sobre temes fonamentals per al futur del nostre país i del món. La implicació del DIARI DE SANT CUGAT a Santcugatribuna ha anat molt més enllà de la difusió del mateix esdeveniment. El DIARI ens han sorprès, una vegada més, amb un producte, el Dossier Santcugatribuna, que s’ha convertit en un element de consulta obligada per tenir una visió del que significa l’economia del municipi, de la qual el mateix DIARI forma part. Felicito el DIARI DE SANT CUGAT per aquest aniversari. Han estat quinze anys fent ciutat, quinze anys fent poble. La història dels darrers quinze anys a Sant Cugat s’ha escrit a través de les seves pàgines.

La Tura, fent seva la tècnica de Menéndez, discrimina la ciutat del seu dret a tenir un jutjat de primera instància tants han de tenir com a mínim un jutjat, sinó que resulta altament ofensiva, ja que Sant Cugat té 76.000 habitants i és de totes les ciutats de Catalunya amb més de 60.000 habitants l’única que no té jutjat propi. Doncs bé, la resposta de la senyora Tura, que surt del terreny polític i entra en el de la befa, és que millorarà el nostre jutjat de Pau i que reforçarà els jutjats de Rubí. La befa, ja ho sabem, és l’eina del cínic. I el cínic, a més de riure’s de l’informe elaborat pel Col·legi d’Advocats de Terrassa i de l’acord aprovat el 2002 per la Generalitat per dotar Sant Cugat d’una seu judicial, cau en el despropòsit de reforçar els col·lapsats jutjats de Rubí quan la causa del col·lapse és que el 60% de la feina que tenen prové de Sant Cugat. D’això se’n diu el món a l’inrevés. És el preu que Montserrat Tura i José Montilla fan pagar a Sant Cugat per ser ciutat desafecta als interessos del seu partit. Un preu massa alt tenint en compte que el PSC trigarà molts anys a governar aquesta ciutat.


www.diaridesantcugat.cat

Divendres, 27 d’abril del 2007

Editorial

Per crear opinió

ENQUESTA ELECTORAL SOBRE LES MUNICIPALS 4 I 11 DE MAIG A les planes del DIARI DE SANT CUGAT

|

a fons

|

el Poble

|

Lectors

|

opinió

|

la Ciutat

|

Economia

La ciutat sempre és notícia

D

el repte assolit JOSEP M. CABRERIZO COFUNDADOR D’ELS 4 CANTONS

El DIARI és el puntal de la informació de casa nostra

M

’agrada reflexionar sobre les meves actuacions passades, sobretot quan hi implico altres persones, les seves il·lusions, les seves frustracions o els seus projectes. Penso que tot allò que fem ens condiciona a seguir avançant. A mi, això de mirar enrere em serveix i m’ajuda moltes vegades per agafar embranzida cap endavant. Per exemple, aquest mitjà d’informació que forma part del meu passat. Quan

Esports

Permeteu-nos que per ser la primera setmana d’aquesta nova secció no us recomanem un acte concret, sinó que estigueu atents als dos pròxims números del DIARI DE SANT CUGAT, ja que publicarem els resultats i l’anàlisi de l’enquesta electoral que hem encarregat.

Donem més espai al representant de l’entitat, a l’artista, a l’esportista, a l’economista...

afecten Sant Cugat. No en va, les dades de l’estudi de mitjans elaborat al desembre del 2006, i encarregat per l’Ajuntament a l’empresa DEP Consultoria Estratègica sobre una base de 800 santcugatencs enquestats, indica que el 24,6% de la població llegeix el DIARI DE SANT CUGAT, un percentatge que ens satisfà i que queda per damunt de mitjans com El País (24,2%), ADN (22,4%), l’Avui (6,8%), El Mundo (6,2%) o El Punt (1,5%). Què vull dir amb això que ara volem arribar més lluny? A banda del pas endavant que fem amb el nou i atractiu disseny, de l’ampliació de seccions, de passar del blanc i negre al color, de millorar el paper, etc., impliquem encara més la

miro enrere veig que en un moment donat vaig haver de prendre decisions que en alguns sectors de la societat santcugatenca van generar opinions oposades. El temps m’ha acabat donant la raó sobre la decisió per la qual vaig apostar: un mitjà viu abans que mort, o perquè fos el lector qui jutgés la seva línia editorial i els seus continguts. El setmanari, el vaig veure néixer. I en vaig ser cofundador, juntament amb una bona colla d’amics, especialment en Roman Ventura i l’incalculable ajuda de Rafael Merayo. Avui, aquell mitjà fa un pas endavant molt important. No tan sols pel canvi de format, sinó, i sobretot, per haver assolit la majoria d’edat. Quinze anys ja no són qualsevol cosa. És molt. Molt de tot. Però sobretot MOLT d’experiències personals. Des d’aquells primers números amb la capçalera d’Els 4 Cantons fins avui, el diari ha estat sempre puntual amb els lectors, sen-

|

Cultura

|

Diari de Sant Cugat

Passatemps

|

35

JOSEP MARIA VALLÈS EDITOR D’OPINIÓ Telèfon de contacte: 93 674 86 61 jm.valles@premsalocal.com

tots els colors

Josep M. Vallès. El nou caràcter del DIARI

esdelmomentenquèuna persona individual o bé un col·lectiu expressa una opinió sobre qualsevol tema que afecti el nostre entorn, això es converteix en un tema susceptible de ser noticiable al DIARI DE SANT CUGAT, a banda, és clar, de tots aquells temes que anomenem “d’agenda o previsió”, o aquells que són imprevistos i que succeeixen, de vegades, desafortunadament, al costat d’un conegut nostre o del veí de més enllà, o aquells temes que el mateix DIARI “aixeca” a partir d’un reportatge, o d’observar un fet, de participar en una conversa al carrer, de llegir una carta d’un lector, etc. On vull anar a parar? Doncs, molt senzill. Si en aquests quinze anys hem estat un referent de l’actualitat de Sant Cugat, a partir d’ara ho volem ser més i millor. El gran fet diferencial del nostre producte editorial respecte a qualsevol altre mitjà de comunicació d’àmbit general és justament l’àmbit. Nosatres ens considerem premsa especialitzada de proximitat, expliquem allò que passa a Sant Cugat, Valldoreix, Mira-sol, la Floresta i les Planes, i també aquells fets que passen fora del nostre territori i que tenen una incidència directa o

|

CARMEN LARRABURRU

larraburru@periodistes.org

DIRECTOR DEL DIARI DE SANT CUGAT jm.valles@premsalocal.com

societat civil de la ciutat multiplicant els espais d’opinió. No tan sols volem explicar com a periodistes el què, qui, on, quan i per què, sinó que a més donem més espai al representant de l’entitat, a l’expert, a l’artista, a l’esportista, a l’economista…, perquè ens expliquin en primera persona una altra manera de veure la nostra actualitat i alhora ens donin l’oportunitat de llegir i/o reflexionar sobre temes que potser fins ara no ens preocupaven o desconeixíem. Estem segurs que les noves incorporacions, sumades a les opinions que ja teníem, enriquiran el DIARI DE SANT CUGAT. Ara només resta que tu, benvolgut lector o lectora, gaudeixis de la feina que un bon grup de persones hem elaborat els darrers vuit mesos, la critiquis i la valoris. Tots els departaments del DIARI DE SANT CUGAT han aportat els seus suggeriments al projecte, un treball que també ha estat avaluat pel conjunt del Consell Editorial del DIARI DE SANT CUGAT i que, des de l’inici fins al darrer dia, ha estat guiat i coordinat per l’estudi local L’Eixida a través de l’amic Xavier Grau. Gràcies a tots. Potser avui és un d’aquells dies en què també nosaltres som notícia, però és una excepció. La notícia sempre serà la ciutat, o el poble, o la cultura, o els esports, o l’empresa… Tots sou notícia.

se fallar cap setmana. El setmanari, avui Diari de Sant Cugat, és el puntal de la informació més important de casa nostra. I això, gràcies als esforços de tants que en un moment o altre hi han posat el seu granet perquè fos així. Tots hem contribuït a fer la història. Des d’aquells primers animosos col·laboradors de la redacció de la rambla del Celler, fins a l’actual equip del carrer de Sant Antoni, tots hem fet possible que arribés aquest dia tan especial. No tan sols pel que representa haver-hi arribat, sinó pel que esperem d’ell en el futur. El Diari de Sant Cugat avui està consolidat i és un clar referent per als santcugatencs. I com a tal el volem continuar tenint. Per acabar, i seré breu, m’adono que he omplert l’espai reservat i no he dit res d’en Ramon Grau. Però és que, avui, el dia és del Diari. Del “Messi” del Diari en parlaré un altre dia, que bé que s’ho mereix. Felicitats a tots!

Una economia multicultural

I

gual que molts municipis catalans, Sant Cugat és actualment una societat amb una economia multicultural, que ha rebut els darrers temps la força productiva i inversora del primer món, amb multinacionals i grans empreses amb seu al nostre territori, però també la del tercer món, amb un exèrcit de persones disposades a treballar sense descans i a qualsevol preu. No sempre aquestes dues sòlides i importants bases del creixement econòmic han rebut la mateixa benvinguda. Mentre l’arribada dels primers ha estat sempre festejada, la dels segons ha estat, sovint, qüestionada. I, indubtablement, disposar de totes dues és una immensa fortuna per a la societat receptora. Quan es pregunta als experts les raons de la bona marxa de l’economia espanyola en comparació amb l’europea, n’hi ha dues que, en general, sempre se citen. La primera és l’euro, a la pertinença del qual es deu el fet d’haver desaparegut les tensions sobre la moneda espanyola, tradicionals en el cas de l’antiga pesseta. I la segona raó que gairebé tots els analistes assenyalen com a qüestió fonamental de la bonança econòmica és l’arribada de la immigració dels darrers anys, no solament pel nombre de persones que s’han incorporat al món del treball i a la Seguretat Social, afavorint el creixement del consum interior, sinó, sobretot, perquè ho han fet amb salaris més baixos. Per gestionar bé aquest tipus d’economia és fonamental la integració social, creant ponts d’entesa amb les persones que configuren aquest escenari econòmic i les seves necessitats, entre altres raons perquè són imprescindibles. I així ho reclamen els estudis econòmics. Només cal mirar qui passeja la gent gran, qui cuida els nostres fills, qui fa les feines que els nadius no volen fer i que s’han de fer. L’economia multicultural comporta una planificació social i econòmica diferent, que requereix molta voluntat política i imaginació. En aquest sentit, convé recordar les paraules de l’economista americà Paul Krugman quan diu: “El problema és que volíem treballadors, però han arribat persones”.


Diari de Sant Cugat Divendres, 27 d’abril del 2007

36

|

www.diaridesantcugat.cat

Publicitat

C / E n d a v a l l a d a , 2 5 - Te l . 9 3 5 4 4 1 2 7 7


Diari de Sant Cugat

www.diaridesantcugat.cat

Editorial_ 3 |

a Fons_ 4 |

el Poble_ 15 |

Lectors_ 33 |

Opinió_34 |

la Ciutat

|

Economia_ 47 |

Esports_ 52 |

Cultura_ 66 |

Passatemps_ 76

|

37

Proposa’ns la teva notícia a: lectors@diaridesantcugat.cat

la Ciutat

Enderrocament parat _Pàg. 42

BEI Barcelona nega l’entrada als encarregats d’enderrocar la casa construïda en zona verda a Valldoreix per “falta de documents”

Passarà aquesta setmana:

L’11 de maig Artur Mas donarà suport a la candidatura de Recoder a Can Cabassa Més informació: www.diaridesantcugat.cat

Sostenibilitat. Al nou jardí de Sant Cugat, que s’estén sobre 21 hectàrees de terreny, s’han plantat espècies mediterrànies que ajudin a fer disminuir el consum d’aigua

Can Mates és un dels parcs urbans més grans de Catalunya Mates, com també el de Vullpalleres, ha estat dotat amb un sistema de reg intel·ligent, que a través d’un ordinador, que s’ubicarà a l’ajuntament, controlarà el nivell d’humitat en l’aire i en el sòl i activarà el sistema de regatge únicament quan sigui necessari. Aquest mecanisme funciona a través d’uns paràmetres i permet en tot moment conèixer quin és el consum de cada zona en concret, i rega en funció del tipus de plantació i per asperció o gota a gota.

Can Mates i el Parc Central sumen un jardí de 28 hectàrees Un sistema de reg intel·ligent redueix la necessitat de regatge Mariona Sagalés

mariona. sagales@diaridesantcugat.cat

Ciutat vErda. La bonança climatològica de la primavera i una festa popular van ser el teló de fons de la presentació del Parc de Can Mates. Aquest parc urbà, que s’ha completat amb àrees de jocs infantil, espais esportius, zones de pícnic i un mirador, s’erigeix com un dels més grans de Catalunya, amb una superfície de 21 hectàrees. Aquest espai dóna continuïtat al Parc Central, que amb les seves 7 hectàrees converteix la zona en un gran jardí de 28 hectàrees. Les espècies vegetals del Turó de Can Mates, que s’ha

Entrega d’horts

Fins al turó de Can Mates es van apropar milers de ciutadans per conèixer el nou parc local. #LLUÍS LLEBOT

10.671

plançons plantats a Can Mates s’han plantat espècies meditèrranies, com pins, alzines i roures

poblat amb un total de 10.671 plançons mediterranis a través de pins, alzines i roures que contenen la despesa d’aigua, contribueixen a augmentar la sostenibilitat. En aquest sentit s’ha expressat l’alcalde Lluís Recoder, que després de definir el Parc de Can Mates com un

“gran pulmó verd” i una contribució de Sant Cugat “al medi ambient global”, ha dit que aquest jardí és com un tros de la Serra de Collserola, però “al bell mig de la ciutat”, perquè recrea les espècies autòctones que hi ha a la zona. A més, el sector de Can

L’acte de presentació del Parc de Can Mates, on van assistir milers de santcugatencs i santcugatenques, va coincidir amb l’entrega de 9 horts urbans, dels 21 que s’han instal·lat dins del parc, al costat de la masia de Can Rabella. Per optar als horts que encara estan pendents d’adjudicar s’ha de ser major de 64 anys o jubilat i no tenir cap altre hort. A més, les associacions i entitats locals i els altres grups ciutadans també podran optar a aquests horts urbans.

El Diari encarrega una enquesta electoral MuniCiPalS. El D iari De S ant C ugat ha encarregat una enquesta electoral a l’empresa especialitzada TIME CONSULTANTS, que s’ha elaborat entre el 26 de març i el 3 d’abril a partir de 400 santcugatencs amb dret a vot el pròxim 27 de maig. Cada enquesta ha tingut una durada de 15 minuts de mitjana i s’ha fet telefònicament, aplicant un qüestionari amb preguntes tancades i preguntes obertes, que s’han codificat posteriorment en el treball de camp. 400 entrevistes representa l’acceptació d’un marge d’error estadístic d’un +/-5%, amb un nivell de confiança del 95,5%. Quan mitjans d’àmbit general fan una enquesta electoral sobre els resultats a Catalunya entrevisten 800 electors i quan es tracta de tot l’Estat espanyol la mostra es fa sobre 1.500. Els resultats de l’enquesta encarregada pel Diari ens indicaran quina és la percepció general del municipi, la valoració política municipal, el coneixement i la valoració dels alcaldables, les eleccions municipals, el comportament electoral, l’estimació electoral, els pactes postelectorals i els hàbits d’informació local. La primera part dels resultats la publicarem el 4 de maig i la segona, l’11 de maig. _Josep M. Vallès

Oferim el primer mes de manteniment gratuït Netegem oficines, comunitats de veïns, aparcaments... Manel Farrés, 39, local • 08173 Sant Cugat • Tel.: 93 675 95 95


Diari de Sant Cugat Divendres, 27 d’abril del 2007

38

|

Editorial

|

a Fons

|

el Poble

|

www.diaridesantcugat.cat

Lectors

|

Opinió

|

la Ciutat

|

Economia

|

Esports

|

Cultura

|

Passatemps

La participació, objectiu principal d’ICV-EUiA Representació europea. L’eurodiputat santcugatenc Raül Romeva tancarà la llista electoral dels ecosocialistes en vint-i-cinquena posició Boix destaca el bon moment i la paritat de la seva opció política

dat ecosocialista, del fet que molta gent s’acosta al projecte dels d’Iniciativa arran de “la feina feta durant els últims anys”.

Mariona Sagalés

mariona.sagales@premsalocal.com

La participació com a base

ComiCiS. Sota el lema Participació, sí gràcies, la secció local d’Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa (ICVEUiA) ha presentat la llista electoral completa per fer front als comicis municipals de maig. El conjunt de membres d’aquesta opció, que a més de tenir set independents presenta un total de deu suplents, destaca, segons l’alcaldable de la formació, Xavier Boix, per la paritat i la diversitat de condicions i d’estudis, però “amb valors iguals que els nostres”. Boix s’ha mostrat molt satisfet amb el bon moment pel qual està passant la seva agrupació política: “Estem en el millor moment de la nostra història, i per això esperem donar alguna sorpresa”. Això és conseqüència, segons el candi-

A la presentació completa de la llista, que s’ha celebrat als jardins del Monestir, Boix ha apuntat que un dels principals compromisos, tant si ICV-EUiA està en el govern municipal com si no, serà el foment de la participació. En aquesta línia, el cap de llista de la secció ha exposat que ja han començat a preparar una campanya “diferent”, basada principalment en la participació. De la seva banda, l’eurodiputat santcugatenc Raül Romeva, que tanca la llista electoral en el número 25, ha dit que la tasca d’ICV-EUiA és la més propera als ciutadans, ja que la coalició treballa de manera “coherent” i ben coordinada, sobretot a les administracions locals. De la mateixa manera, el diputat d’Iniciativa a Estrasburg ha exposat que se sent compromès amb la ciutat i satisfet per tancar la llista santcugatenca.

Els membres de la llista d’iCV-EUiA als jardins del monestir. #EFRÉNMONTOYA

Pi al mig de la imatge en l’acte de presentació de partit. #LLUÍS LLEBOT

El PRC vol obtenir el vot “en clau nacional” ElECCionS. La secció local del Partit Republicà Català (PRC) s’ha presentat amb la voluntat d’aglutinar el vot santcugatenc “en clau nacional”, segons han explicat els membres d’aquest partit, que han escollit l’informàtic Marc Pi Vendrell com a alcaldable de la formació per a aquestes eleccions. El PRC, que es va constituir el passat 10 de febrer, ha exposat que el seu programa

passa, entre altres punts, per augmentar la participació ciutadana en la vida política local, sobretot en els grans temes de ciutat; donar via lliure als independents a les llistes electorals, i sancionar els incompliments de les promeses electorals. La candidatura encapçalada per Pi la continuen Albert Pérez, Marisa Aixàs, Miquel Solé i Elia Arnau. _M. Sagalés

CiU acusa el tripartit d’utilització partidista dEnúnCiA. CiU ha denunciat davant la Junta Electoral el tripartit deValldoreix per haver fet servir una imatge i els colors institucionals de l’EMD amb finalitats partidistes. Segons els membres de CiU, la candidatura catala-

nista ha utilitzat, entre d’altres, la mateixa fotografia de la candidata del tripartit, Montserrat Turu, que surt en el butlletí InfoValldoreix. De la seva banda, el tripartit ha dit que aquest fet és fruit de la casualitat. _M. Sagalés


www.diaridesantcugat.cat

Editorial

a Fons

|

el Poble

|

Lectors

|

Opinió

|

la Ciutat

|

Economia

|

Esports

|

El PSC critica el PP i Els populars renoven la llista CiU pel pressupost amb les noves generacions de Valldoreix La seguretat, la mobilitat i la pressió fiscal, eixos del partit

muniCipalS. Els populars santcugatencs centraran la seva campanya electoral en la seguretat ciutadana, segons ha assegurat la candidata del PP, Berta Rodríguez, que després de recordar les 3.000 signatures que va rebre l’alcalde Lluís Recoder de veïns insegurs, ha revelat qui l’acompanyarà a les llistes electorals:

Salvador Gausa . #ARXIU

dit que els dos candidats comparteixen un “projecte socialista” i que entre les seves prioritats destaca el diàleg i fer avançar els ciutadans i les ciutadanes d’ambdues ciutats. Gausa, de la seva banda, ha exposat que la gran contribució del PSC ha estat no dividir la societat i que la seva opció política es basa en “la justícia social”. _M. Sagalés

l’empresari de 37 anys Fernando Vázquez-Dodero ocuparà el segon lloc, seguit d’Alfredo Bergua, que repeteix per tercer cop en aquesta candidatura, a més del premi Ciutat de Sant Cugat 2006, Eric Johansson, l’estudiant de polítiques Carla Muñoz i la secretària de l’AV de Can Borrull, Purificación Moreno. La llista integra entre els deu primers llocs tres membres més menors de 21 anys provinents de les Noves Generacions del PP: Ignacio Garriga, Ariadna Hernández i Ezequiel

Cultura

|

Passatemps

|

39

Pérez. Per al PP aquesta iniciativa demostra “l’esperit de renovació de la formació”. La llista la tanca el secretari del PP a Madrid, Jorge Fernández Díaz. Rodríguez ha destacat “l’aposta per la joventut i la renovació del partit” i ha continuat dient que el seu programa també inclourà el treball per les famílies, la reducció de la pressió fiscal “insostenible de Sant Cugat” i el desenvolupament d’un pla de mobilitat efectiu, sobretot amb els reptes d’IKEA i ESADE. Finalment, la cap de llista del PP ha dit que en el supòsit de no formar part de l’equip governant apostaran per continuar fent una oposició constructiva.

Rodríguez a l’estació. #LLUÍS LLEBOT

_M. Sagalés

La CUP proposa canviar el nom de la plaça del Rei Mariona Sagalés

mariona.sagales@premsalocal.com

Canvi. La Candidatura d’Unitat Popular (CUP), que aquest any es presenta per primer cop a les eleccions municipals, ha

proposat que es canviï l’actual nom de la plaça del Rei per plaça dels Països Catalans, perquè les places i els carrers del municipi s’acostin més a la realitat catalana. L’alcaldable de la CUP, Guim Pros, ha dit que

no és la primera proposta per canviar el nom de la plaça i ha dit que aquesta acció sempre té més suport de la ciutadania que de l’Administració local, per la qual cosa espera que algun partit reculli la proposta.

eigs

A 150m FGC Sant Cugat

Safar

C/ Villà, 92-94 Tel. 93 675 58 53 (Al costat del Club de Golf) • Dilluns-dissabte: de 10 a 14 h/16 a 20 h • Diumenges i festius: de 10 a 14.30 h

Col·legi El Pinar

C/ Villà, 92-94 ls C/ de

La boutique del jardí i de la llar

pros va fer la proposta. #LL. LLEBOT

Seu Social Club de Golf

C/ Àngel Guimerà

L’alcaldedeMontellano dóna suport a la candidatura de Gausa ReSpoSta. El grup socialista ha acusat els vocals de l’EMD de CiU, el PP i el vocal no adscrit Narcís Clavell, al qual acusen de trànsfuga, de “paralitzar l’acció de govern de Valldoreix de forma injustificada donant prioritat als interessos partidistes”. D’aquesta manera el PSC de Valldoreix denuncia que la no aprovació del pressupost per al 2007 “dificulta” les obres de reforma de la nova seu de l’EMD, així com l’inici d’unes obres a l’escola Ferran i Clua i la contractació de dos agents de seguretat privada, i a més limita la pujada dels sous dels treballadors de l’EMD. A banda, l’alcalde de Montellano, el també socialista Paco Salazar, ha donat suport a la candidatura de Salvador Gausa. Salazar ha

Diari de Sant Cugat

Divendres, 27 d’abril del 2007 |

SANT CUGAT JARDÍ garden center


Diari de Sant Cugat Divendres, 27 d’abril del 2007

40

|

Publicitat

www.diaridesantcugat.cat


www.diaridesantcugat.cat

Divendres, 27 d’abril del 2007

Editorial

|

a Fons

|

el Poble

|

Lectors

|

Opinió

|

la Ciutat

Eleccions municipals

Xavier Escura deixa Òmnium Cultural L’historiador Xavier Escura ha deixat la presidència d’Òmnium Cultural a Sant Cugat per poder estar present a les llistes electorals de CiU. De moment el seu càrrec l’ocuparà el vicepresident d’Òmnium, Joan Franquesa.

Esports

|

Cultura

|

Diari de Sant Cugat

Passatemps

|

JORDI CASAS

casasj@eresmas.net

Els integrants del tripartit en una imatge de família. #CEDIDA

El tripartit defensa el model de Valldoreix Clavell en el Ple. # ARXIU

ha acusat l’oposició de jugar amb la minoria en què es troba el seu govern, que paralitza l’acció de govern, i ha tornat a acusar el vocal no adscrit Narcís Clavell. Els membres de CiU han apuntat que Turu els ha forçat a acordar els pressupostos fent-los xantatge a través dels salaris del funcionariat. _M. Sagalés

ELECCIONS. La Candidatura de Progrés i Catalanista de Valldoreix ha tornat a presentar la seva cap de llista, Montserrat Turu, per accedir als comicis municipals. Després de repassar l’acció de govern dels darrers quatre anys, Turu, acompanyada dels altres membres del tripartit, tant de l’àmbit de Valldoreix com de Sant

Cugat, ha destacat la participació com a “base d’acció d’aquest govern”, gràcies, ha assegurat, “a la col·laboració de partits polítics, entitats i associacions i la mateixa ciutadania”. La presidenta també ha assenyalat la capacitat de planificació i el rigor i la tenacitat per poder “capgirar la tendència de més de dues dècades de govern de CiU”. _M. Sagalés

L

a columna s’ha centrat (la qual cosa no vol dir que ho facin els seus continguts) i ampliat. És, doncs, un bon moment per fer-ne una presentació, de caràcter retroactiu per a aquells lectors que vinguin de lluny i d’avís per als nous. M’ha semblat que aquestes sis definicions deixen els paràmetres prou clars: agnòstic. No crec en la transcendència ni en explicacions que en depenguin. Ara bé, entenc que per a moltíssima gent (i ho respecto profundament) constitueixi una bona crossa per transitar per aquest parèntesi biològic que és la vida. D’esquerres. Però no partidari de gaires disquisicions sobre què vol dir, avui, ser-ne. Això sí, tres requisits em semblen imprescindibles: pagar els impostos sense fer trampes, admetre que tothom té dret a viure com nosaltres (una altra cosa és que això sigui possible) i assumir que els canvis són inevitables. No nacionalista (tema no menor a casa nostra). No admeto la inevitabilitat del maridatge (coextensió, en diria Ernest Gellner) entre cultu-

De les amigues no en parlo, a elles sí que les tinc comptades i formen part del que no s’explica ni als amics ra i política. Ras i curt: enlloc no està escrit que a cada nació li correspongui un estat, amb els malentesos, les frustracions i els inconvenients que això comporta. Santcugatenc escèptic. Sóc feliç de viure en aquesta ciutat, però em sobren les marques. Al final, la marca (i tindrem ocasió de parlar-ne) acabarà esdevenint una catifa on amagar les nostres pífies (algunes gens petites, per cert). Lector empedreït. M’agrada llegir diversos llibres a la vegada (4, 5, 6...), però les novelles se’m resisteixen. La meva debilitat són les ciències socials i, especialment, la història. No pretenc trobarhi l’explicació del que ens passa, però tinc l’esperança que m’ajudi a preveure certes actituds. Amic dels meus amics. No sé si en tinc gaires, però els que tinc hi són. Res millor que una estona amb ells, gaudint dels vicis que l’atzar ens ha posat a l’abast. De les amigues no en parlo, a elles sí que les tinc comptades i formen part del que no s’explica ni als amics. Bé, m’he despullat davant del lector. Potser era innecessari, però m’ha semblat que és bo ensenyar les cartes (o, més ben dit, tornar-les a ensenyar), perquè els que s’atansin setmanalment a aquestes línies sàpiguen, més o menys, què hi poden trobar. Ara ja ens coneixem. Fins la propera.

Joves polítics

La llista de CiU integrarà tres membres de les JNC Les Joventuts Nacionalistes de Catalunya (JNC) han presentat els membres que estaran presents a la llista electoral de CiU. Així, mentre que Joan Manel Nonell estarà a la llista de la coalició per Valldoreix, Marta Canas, Àlex Calmó i Xavier Tizon ocuparan el lloc 18, 20 i 21, respectivament. A més, les JNC han volgut desmentir les declaracions de les JERC que s’atribuïen l’execució del Casal Jove de TorreBlanca, la sala de concerts i l’habitatge protegit per a joves.

41

Presentació

La sessió no va ser capaç de pactar un pressupost de mínims

llambordes

Economia

|

l’Estirabot

La falta de respecte i el desordre centren el Ple de l’EMD

PLENARI. En un ple marcat per les intervencions que no respectaven el torn de paraula i les acusacions directes, on un dels vocalsesvaaixecarpercaminar sense rumb fix, on la secretària i el públic intervenien segon el seu desig, reflex de la mala sintonia que estan vivint tots els grups polítics, la sessió no va ser capaç d’aprovar el pressupost de mínims per a aquest 2007. Entre altres, el pressupost pretenia adequar els sous dels funcionaris municipals amb l’IPC, així que s’hauran de prorrogar els pressupostos del 2006. En aquest sentit, la presidenta de l’EMD, Montserrat Turu,

|

per a la micro, petita i mitjana empresa Som a Sant Cugat, av. de les Corts Catalanes, 7-9 Edifici Trade Center. Tel.: 93 552 85 09 pimec.vallessud@pimec.es


Diari de Sant Cugat Divendres, 27 d’abril del 2007

42

|

Editorial

|

a Fons

|

el Poble

|

www.diaridesantcugat.cat

Lectors

|

Opinió

|

la Ciutat

|

Economia

|

Esports

|

Cultura

|

Passatemps

El vell ajuntament acollirà el Síndic i el 010 Mariona Sagalés

mariona.sagales@premsalocal.com

NoVa direCCió. Quan s’ha· gin traslladat totes les àre· es de l’Ajuntament des de la seu consistorial de la plaça de Barcelona fins a la de la ram· bla del Celler, que comença·

rà a operar a ple rendiment a partir del 2 de maig, l’antiga seu consistorial conservarà el Servei d’Atenció al Ciutadà del 010, el Síndic de Greuges, el Jutjat de Pau i el Registre Civil. Així ho ha explicat la regido· ra de Serveis Generals, Mar· ta Subirà, que ha recordat que

la seu consistorial. #LL. LLEBOT

la decisió final que l’exajunta· ment albergui el Jutjat de Pau, encara que sigui una proposta nascuda en el si de l’equip de govern, no depèn d’ells. Subirà, que ha dit que l’ajuntament “ha de tenir un ús públic”, ha asse· nyalat que, si finalment s’auto· ritzen els jutjats que pertoquen

a la ciutat, també es podran incloure dins del vell edifici de l’ajuntament, perquè aquests tres serveis s’emplaçarien a la planta baixa de l’edifici i ocu· parien un espai mínim. Amb referència al mobiliari de l’anti· ga seu, la intenció és “reubicar tot l’equipament que estigui en

bones condicions a les instal· lacions municipals existents”. Segons el mateix Consistori, el plantejament de l’ajuntament nou “requeria un nou tipus de mobiliari i no es podia aprofitar l’existent”. Això, afegit a “l’ob· solescència d’alguns mobles”, en complica el trasllat.

BEI atura l’enderroc de la casa construïda sobre zona verda Negació d’entrada. El gerent denega l’accés dels operaris a la casa al·legant falta de documentació

les obres d’enderroc de la casa de Valldoreix van començar el dimecres 11 d’abril. #LLUÍS LLEBOT

“Vull saber qui treballa a casa meva, en sóc l’últim responsable” Mariona Sagalés

mariona.sagales@premsalocal.com

paralitzaCió. L’empre· sa propietària de les tres cases construïdes sobre zona verda de Valldoreix, BEI Barcelona, ha denegat l’entrada als immobles als encarregats de fer l’ender· roc de la primera, situada a la rambla de Mossèn Jacint Verdaguer, número 52. La demolició d’aquest habitatge, que va comen· çar el dimecres 11 d’abril, només n’ha afecta t les parets, ja que, segons ha explicat el gerent de BEI, Sebastià Altet, el mateix dia de l’enderrocament van

demanar la documentació als obrers, que no la tenien, ni l’empresarial ni la perso· nal. “Aleshores van marxar a buscar la documentació i ja no van tornar en tot el dia. El dia següent van tor· nar uns altres manobres, però només amb el DNI, i jo vull saber si estan donats d’alta, és a dir, si tenen els papers en regla, TC 2 i TA 2”, assegura el gerent, que també recorda que les cases estan en una propietat priva· da: “Vull saber qui treballa a casa meva, perquè l’útim responsable, si passa alguna cosa, és la propietat”. El valldoreixenc ha expo· sat que la tasca de verificar que tota la documentació estigui en regla recau sobre l’Entitat Municipal Descen· tralitzada de Valldoreix i ha volgut posar de manifest que,

en el procés d’enderroc, hi ha faltat la figura del director de l’obra, i que la falta de docu· mentació i l’anar i venir dels operaris és molt estrany.

Ordre d’entrada al jutjat El mateix dia de l’enderroca· ment, Altet va negar l’entra· da a la presidenta de l’EMD, Montserrat Turu, per la qual cosa l’ens de Valldoreix va demanar un requeriment judicial per poder entrar a la casa a revisar les tasques d’enderroc. Aquesta ordre, que actualment encara es troba a tràmit al jutjat, ha estat replicada per Altet, que explica, sempre segons la seva versió, “que abans que entri la senyora Turu i el seu seguici, el jutjat ha de saber com estan les coses, perquè abans d’actuar sàpi· ga el que ha passat”.


www.diaridesantcugat.cat

Divendres, 27 d’abril del 2007

Diari de Sant Cugat

Publicitat

|

43


Diari de Sant Cugat Divendres, 27 d’abril del 2007

44

|

Editorial

|

a Fons

|

el Poble

|

www.diaridesantcugat.cat

Lectors

|

Opinió

|

la Ciutat

|

Economia

|

Esports

|

Cultura

|

Passatemps

ELECCIONS MUNICIPALS 2007

Alcaldables. Xavier Boix Cap de llista d’ICV-EUiA EL MISSATGE

“FINS ARA LA CIUTAT HA CRESCUT, PERÒ ARA EL CREIXEMENT S’HA DE GESTIONAR PENSANT EN LA QUALITAT DE VIDA” L’editor del DIARI DE SANT CUGAT, Ramon Grau, el vicepresident de PIMEC Vallès Sud, Lluís Godayol, els membres del Consell Editorial del DIARI Valentí Feixas i Rogeli Pedró i els periodistes Josep Maria Vallès i Mariona Sagalés van sopar amb Xavier Boix, el 18 d’abril, al restaurant Be-Bop de Sant Cugat. El pròxim sopar serà amb Raül Grangé, alcaldable per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). #LLUÍS LLEBOT

“Lanostraopciópolíticaes basa en tres pilars: l’ètica, l’equitat i l’ecologia” Mariona Sagalés

mariona.sagales@premsalocal.com

S

eré un bon alcalde perquè m’agrada escoltar, i prendre decisions sense tenir en compte l’opinió dels ciutadans em fa angúnia.” Així ha explicat l’alcaldable de la coalició ICV-EUiA, Xavier Boix, quina serà la seva principal virtut si encapçala l’alcaldia del municipi. Boix, que a més és portaveu de la secció local d’Iniciativa, ha dit que la seva opció política es fonamenta en tres pilars, “les tres e”, ha concretat, “l’ètica, fomentant la participació ciutadana; l’equitat, a través de la lluita contra la desigualtat social, perquè es redueixi al màxim, i l’ecologia, intentant viure bé sense fer malbé”. L’ecosocialista, que es presenta per segona vegada als comicis municipals de Sant

Cugat, ha explicat que, actualment, al consistori hi ha massa regidories, per la qual cosa els membres d’Iniciativa estan disposats a deixar les àrees més potents, amb tres o quatre regidories, i les altres definir-les com a sub-àrees, de manera que es pugui treballar de manera transversal: “les àrees de Medi Ambient i Urbanisme no poden anar separades”. El polític ha apuntat la gran preparació dels diversos membres que formen les seves llistes electorals, que enguany disposen de deu suplents, per la qual cosa “podrem gestionar qualsevol àreea”, i ha assenyalat, en matèria de pactes, que “s’haurà de deixar que CiU reflexioni des de l’oposició”. El cap de llista de la secció local d’ICV-EUiA també ha volgut fer palès que la primera cosa que farà la seva agrupació quan arribi a l’Ajuntament serà una auditoria urbanística, no perquè hi hagi hagut irregularitats, ja que, en aquest cas, les haurien denunciat, sinó “perquè, després de vint anys de CiU, hem de saber quines possibilitats tenim i en quin punt ens trobem”. En matèria de creixement urbanístic, Boix

ha dit que ICV-EUiA hi va donar suport perquè “era imparable, encara que el vam donar quan es van introduir dues modificacions al projecte, les dues escoles, que ja estan plenes, i oferir serveis als barris”, i ha manifestat que a l’hora de fer polítiques “ens hem d’avançar”. De la mateixa manera, el representant polític ha dit que Sant Cugat ha d’assumir que el municipi arribarà a tenir entre 90.000 i 100.000 habitants i que, principalment, s’ha d’executar un pla sòlid de mobilitat perquè les generacions futures no quedin compromeses, en aquest sentit. Pel que fa a l’habitatge públic, l’alcaldable ha apuntat que si s’hagués previst i s’hagués “fet bé”, actualment al municipi hi hauria més vivenda de protecció municipal i no “només el 10%”, quan s’acabi l’execució dels habitatges de caràcter social que s’estan projectant ara. El d’Iniciativa ha dit que la formació que lidera es diferencia de les altres propostes polítiques perquè “és el projecte d’una Esquerra verda i nacional”. En aquesta línia, Boix ha diferenciat la seva formació amb els altres grups polítics, com CiU, que “és la dreta catalana i defensa una mane-

Viure de la política El candidat d’ICV a l’alcaldia, Xavier Boix, és un terrassenc de 39 anys que viu a Sant Cugat des de 1989 i milita a la formació ecosocialista des de principi dels noranta. Casat i amb una filla, Boix és un exemple del polític que, en un moment determinat, decideix deixar de banda la seva professió per centrar-se en la carrera política i convertir-la en el seu modus vivendi. Fins fa dos anys, l’ecosocialista treballava com a cap de logística a l’empresa La Sirena, càrrec que va deixar el 2005 per incorporar-se a la Diputació de Barcelona, com a assessor d’ICV. Això li ha permès compaginar més bé la vida laboral i familiar amb la feina d’oposició política que porta a terme al capdavant del grup municipal d’ICV des de fa vuit anys.//S.Díaz


www.diaridesantcugat.cat

Divendres, 27 d’abril del 2007

Editorial

ra de pensar liberal”; el PP, que segons l’ecosocialista s’erigeix com “la dreta rància espanyola”; el PSC, que “és l’esquerra antiquada, basada en el progrés d’una infraestructura de transport privat i a qui falta madurar una mica més”, o ERC, que “respon a un discurs massa social”. Boix sosté que ICV-EUiA registrarà un augment de vots i a les eleccions municipals del 27 de maig “hi haurà sorpreses agradables, en consonància amb la línia en què estem ara, perquè som l’únic partit a l’alça”. Pel que fa a la representació política, i en referència amb l’extensa concurrència per a aquestes municipals, ja que és l’any en què es presenten més opcions polítique a la cursa pel Consistori local, Boix dubta que hi hagi més de sis partits representats a l’Ajuntament. En aquest sentit, el líder local dels ecosocialistes ha dit que el risc més gran és l’abstenció, així que des de la seu del grup animen a exercir el dret a vot a tothom, i ha explicat que la seva formació ha fet una aposta clara pels joves. Boix ha manifestat que, tot i l’augment de població que ha experimentat la ciutat, el municipi no té un pla estratègic en el qual participin entitats o agents socials, i que el projecte educatiu només s’ha aplicat de manera parcial. En aquesta línia, el membre d’Iniciativa s’ha referit a les accions positives que s’han dut a terme des del govern local, entre les quals ha assenyalat l’Agenda 21, així com la definició de les polítiques de joventut, en què ha participat un gran nombre de joves. Pel que fa a les dades negatives, el santcugatenc ha exposat que el mandat ha estat caracteritzat per la falta de diàleg, i amb referència a l’alcalde, Lluís Recoder, ha dit que “només et té en compte quan et necessita molt”. Boix, que també ha dit que actualment hi ha una crisi de participació ciutadana en els consells de districte, ha apel·lat al consens i ha manifestat que els polítics “hem de treballar tots pel govern, perquè és fantàstic que un alcalde pugui aprovar coses amb l’acompanyament de tots els grups”. En aquest sentit, ha manifestat que si la fórmula actual del Consell de Districte no és eficaç, s’haurà d’idear un mecanisme que garanteixi la participació des dels barris, i ha recordat que, en alguns consells, els veïns no hi assisteixen perquè “hi ha una baixa incidència política als districtes”. Segons Boix, “des de l’Ajuntament només informen del que els interessa”, i s’ha lamentat de no haver aconseguit aprovar un nou Reglament Orgànic Municipal (ROM). El candidat ha reiretat que no són necessaris ni el vial interpolar ni l’execució del IV cinturó, i, en referència amb l’impuls del transport públic, ha apuntat que “és urgent”, com també és decisiu “condicionar les infraestructures que ja tenim”. Finalment, i pel que fa al món econòmic i empresarial de la ciutat, l’alcaldable ha remarcat la dificultat de facilitar l’accés de tots els treballadors del Parc de Can Sant Joan, amb una única estació de ferrocarrils i un únic bus llançadora. Així, l’ecosocialista ha dit que la seva formació prioritzarà una connexió amb altres ciutats veïnes amb transport públic. En quant al projecte de Creàpolis, Boix ha explicat que el complex d’ESADE es podria haver ubicat en una altra zona, “molt més adequada, ja que “és una iniciativa privada, que pot pensar en la ciutat, però no necessàriament”. A més, el membre d’ICV-EUiA ha exposat el que implica, tant en l’àmbit econòmic com en el mediambiental, perforar Collserola per passar-hi un túnel, i ha declarat que els peatges han de servir per gestionar els problemes de mobilitat, així que els vehicles amb més passatgers haurien de tenir peatges més barats, i viceverça. Boix també ha dit que ICV-EUiA intentarà impulsar el tramvia del Vallès.

|

a Fons

|

el Poble

|

Lectors

més personal

|

Opinió

|

la Ciutat

|

Economia

|

Esports

|

Cultura

|

Diari de Sant Cugat

Passatemps

|

45

L’estudi del caràcter MARIA ROSA VICENS

“Hi haurà sorpreses agradables relacionades amb el vot, en consonància amb la línia en què estem ara, perquè som l’únic partit a l’alça” “La primera cosa que farà la nostra agrupació quan arribi a l’Ajuntament serà una auditoria urbanística” “Vam donar suport al creixement quan es van introduir dues modificacions al projecte: les dues escoles i serveis als barris” “Als districtes hi ha una baixa incidència política”

Què és el primer que fa al matí? Prendre un suc de préssec natural que fa la meva família. Què li molesta de les persones? Que siguin altives i prepotents. I què n’admira? Admiro les persones autèntiques i transparents, que es mostren tal com són. Digui’ns alguna virtut seva. M’implico en les coses en què crec i sóc honest i optimista. I algun defecte? Sóc perfeccionista i impacient. A quina banda del llit dorm? A l’esquerra. A quina edat va fer el primer petó? Als catorze anys, quan feia vuitè d’EGB. Quan es va emancipar? Als vint-i-un anys. Té hipoteca? No, visc de lloguer. Quin cotxe té? El de la meva dona, però, en general, vaig amb tren o a peu. Quin és el seu objecte més preuat? En tinc dos: un bolígraf Montblanc que em va regalar la dona fa dotze anys, quan estava al primer Comitè d’Empresa de La Sirena, i una foto del meu avi vestit de milicià, a la Guerra Civil, que porto sempre a sobre. Què és el que no faria mai? Pujar en atraccions de fira. És supersticiós? No. Quina és l’última cosa que fa abans d’anar a dormir? Un petó a la dona.

Professora de fisiognomonia i psicomorfologia

Caràcter fort, tossut i inquiet que transmet entusiasme

S

’aprecia un conjunt de trets destacables relacionats amb la seva capacitat de resistència i força física, així com una fortalesa interior per suportar dificultats. És una persona inquieta, el seu perfil indica capacitat per concentrar-se i aconseguir els seus propòsits, però aquesta mateixa capacitat pot arribar a posar-se-li en contra, perquè, per als altres, pot arribar a semblar tossut o que, de vegades, no té en compte l’opinió de la resta. Tendeix a centrar l’atenció i l’energia en determinades àrees de la vida, deixant o abandonant altres qüestions que considera menys importants. La zona mitjana del rostre indica un caràcter fort, que acull emotivitat i una certa sensibilitat, però que de vegades pot ser una mica brusc. S’aprecien trets de sociabilitat i capacitat d’intercanvi amb el món que l’envolta, actituds generoses. És apassionat i entusiasta, però existeix una intensitat que el podria portar a tenir alguna reacció excessiva. En algunes ocasions li pot faltar diplomàcia, però existeixen elements de franquesa. Té un tipus d’intel·ligència ràpida i desperta, però moltes vegades es pot regir per un instint natural. Procura, sempre que pot, que les coses es facin a la seva manera, i tendeix a exercir cert control o a tenir una actitud una mica possessiva amb les persones que aprecia, a qui transmet el seu entusiasme.

Detalls que marquen

1

2

3

1. El candidat opta per sabates còmodes. 2. Porta l’aliança juntament amb un anell sahrauí. 3. L’ecosocialista té un estil informal a l’hora de vestir

SOPARS AMB CANDIDAT MUNICIPALS Organitza:

Patrocina: Col·labora:

‘07


Diari de Sant Cugat Divendres, 27 d’abril del 2007

www.diaridesantcugat.cat

Publicitat

MAZAUTO VALLÈS S.A. Nuevo concesionario para Sant Cugat del Vallès, Cerdanyola y Rubí.

Vi a la e

MAZAUTO VALLÉS SA

Au g

us ta

Exposici n y Taller en: Av. Vía Augusta, 3-11, bloque 2D 07184 Sant Cugat del Vallès (BCN) Tel.: 93 590 64 51 • Fax: 93 590 64 61 E-mail: mazauto@mazautovalles.com

Av .d

46

|

Ru

Sant Cugat Centre Comercial


Diari de Sant Cugat

www.diaridesantcugat.cat

Editorial_ 3 |

a Fons_ 4 |

el Poble_ 15 |

Lectors_ 33 |

Opinió_ 34 |

la Ciutat_ 37 |

Economia

|

Esports_ 52 |

Cultura_ 66 |

Passatemps_ 76

|

47

Proposa’ns la teva notícia a: lectors@diaridesantcugat.cat

Economia

la Xifra

3.753 euros per m2

Segons les dades del Ministeri d’Habitatge, Sant Cugat és la tercera ciutat espanyola amb els pisos més cars

Passarà aquesta setmana:

L’Ajuntament demana suport a la candidatura santcugatenca per a l’Institut de Tecnologia Europeu Més informació: www.santcugatribuna.cat

Més empreses que mai. La Mostra comptarà amb la presència de 250 empreses, setanta més que en la que es va celebrar fa dos anys, la majoria referents al sector serveis, instal·lades sota una carpa de 6.000 metres quadrats

Tot a punt per a la novena edició del Sant Cugat Actiu A més de les activitats, la fira tindrà una mostra gastronòmica i cultural Disminueix el nombre d’estands per facilitar l’accés al recinte

El municipi en xifres

7,1%

d’assegurats socials El 2000-2006, Sant Cugat ha registrat un increment de més de 7 punts en els afiliats

Mariona Sagalés

mariona.sagales@diaridesantcugat.cat

fira. El 27, 28 i 29 d’abril, el Parc de l’Arborètum acollirà la 9a Mostra de Comerç, Indústria i Serveis, Sant Cugat Actiu. Aquesta edició, que s’inaugura divendres 27 a dos quarts de cinc de la tarda i es clourà tres dies després, a les deu de la nit, serà la fira que aplegarà més empreses de totes les que s’han celebrat fins ara, ja que en el recinte de 25.000 metres quedrats, dels quals 6.000 estaran coberts amb una carpa, 250 empre-

3.943 empreses

Cada any s’instal·len 300 noves empreses al municipi; el 2005 rondaven les 4.000

La carpa de l’arborètum, de 6.000 m2, estarà oberta fins diumenge a les deu de la nit. #LLUÍS LLEBOT

ses mostraran les seves ofertes a la ciutat. Per a la 9a Mostra s’ha optat per disminuir el nombre d’estands, amb la voluntat de facilitar l’accés al

recinte, ja que en la darrera edició es van registrar diversos problemes en aquest sentit. Així doncs, moltes de les empreses presents a l’anomenat aparador més gran com-

partiran estand, com és el cas de les associades a la Federació de Comerç, que comptarà amb 22 empreses, i les agrupades en el Trade Center. L’alcalde, Lluís Recoder,

ha repassat les dades econòmiques i empresarials de la ciutat i ha dit que la Mostra “és un exemple de la força econòmica del municipi”. En aquesta línia, el polític ha dit que la ciutat ha de mantenir un equilibri entre el Parc Empresarial i la ciutat residencial. “No podem perdre ni

un metre quadrat de sòl per a oficines, comerços i indústries per passar-lo a residencial, així mantindrem l’equilibri com a ciutat i la sostenibilitat de les finces municipals”.

Més serveis i activitats Per sectors, el sector serveis continua sent el més representatiu de la Mostra. Pel que fa a les activitats complementàries de la Fira, aquest any s’ha instal·lat l’espai Mapfre, destinat a l’educació viària infantil, i l’espai RACC, que donarà a conèixer el significat del bicicivisme. Com és habitual en les darreres mostres, es manté la zona gastronòmica, l’àrea dedicada a Firart, a les associacions esportives i a la cultura tradicional popular, i continua també l’espai lúdic infantil Uaal·la! Com a novetat, la Mostra acollirà un estand propi per descobrir el nou Parc Rural de la Torre Negra, que es va aprovar recentment en el Ple municipal.

Vol llogar, comprar o vendre oficines o locals? Des de 50 fins a 20.000 m2

Gestión Inmobiliaria

93 367 11 02 www.tasinsa.com cgil@tasinsa.com


Diari de Sant Cugat Divendres, 27 d’abril del 2007

48

|

Editorial

|

a Fons

|

el Poble

|

www.diaridesantcugat.cat

Lectors

|

Opinió

|

la Ciutat

|

Economia

|

Esports

|

Cultura

|

Passatemps

Cano Catalunya inaugura instal·lacions a Barcelona TMa a Sant Cugat. #LLUÍS LLEBOT

L’Ajuntament de Rubí pagarà 1 milió d’euros a TMA SEnTÈnCia. L’Ajuntament de Rubí ha aprovat aquesta setmana en el seu ple municipal una modificació de pressupost que ha de permetre satisfer el pagament d’un milió d’euros a l’empresa santcugatenca TMA per complir una sentència. L’aprovació de la modificació s’ha fet amb l’abstenció d’Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR) i l’absència dels membres del grup municipal d’UPR (Units per Rubí). Es tracta de l’import total en concepte d’interessos i factures impagades del període corresponent als anys 1998-2000, en els quals a Rubí governava el grup municipal d’IC-V, compromís que va contraure el consistori i que havia quedat pendent i a part dels resultats als seus comptes. Com ha assenyalat Armand Querol, que s’ha mostrat preocupat i crític amb la “irresponsabilitat” de l’antic equip de govern, aquesta xifra que ha de satisfer l’Ajuntament de Rubí destarota del tot el superàvit amb què s’havia tancat econòmicament el pressupost municipal de la ciutat. Per la seva banda, Vicenç Rabadán, portaveu d’ACR, ha volgut deixar clar que la sentència ha de “servir de lliçó”, amb referència a l’antic grup de govern, mentre que el tinent d’alcalde de Serveis Territorials, Josep Castro, del PSC, ha deixat clar que s’estan “pagant els plats trencats d’uns altres”, en una al·lusió directa a IC-V, grup que ostentava l’alcaldia durant l’època dels impagats. L’actual portaveu d’IC i anterior alcaldessa, Núria Buenaventura, ha declarat que era necessari el pagament d’aquest deute “per responsabilitat i per imperatiu legal de complir la sentència”. Carme García, l’actual alcaldessa, del PSC, ha recordat que era la mateixa Núria Buenaventura la regidora d’Hisenda durant el període esmentat. J. Garrell

Martí Carbonell i Gemma Mengual van assistir a l’acte

Recull econòmic

Tercera edició del ‘Dossier Santcugatribuna’

Josep Maria Vallès jm.valles@premsalocal.com

novaConCESSió.Elconcessionari BMW Cano Catalunya, amb una de les seves botigues de vehicles a la carretera de Rubí, ha inaugurat un nou concessionari a la Gran Via de les Corts de Barcelona, 438-440, molt a prop de la plaça d’Espanya. A l’acte d’inauguració de les noves installacions, que tenen un total de 1.200 metres quadrats disposats en dues plantes, que acullen exposició i venda de la marca alemanya, hi van assistir el presentador del Telenotícies

divises

Barrera mostra a Gironell i Mengual les noves instal·lacions. #CEDIDA

Cap de Setmana de TV3, Martí Gironell,lamedallistaennatació sincronitzadaGemmaMengual, el tenista Albert Costa, el gerent de Cano Catalunya, Rafael Barrera, a més del president i la consellera del grup, Antonio Cano i Maria Cano. Durant l’acte, l’artista brasiler instal·lat a

Barcelona Davis Lisboa va ser l’encarregat de recrear, sobre la carrosseria d’un BMW Serie 1 de color blanc, una mescla de pop-art i el món del còmic, que passarà a la col·lecció particular de BMW anomenada Art Cars i que el grup Babar està fent des de l’any 1975.

Coincidint amb la presentació del nou disseny del Diari i amb la celebració de la 9a Mostra Sant Cugat Actiu, Premsa Local publica el tercer dossier econòmic, que actualitza i presenta un panorama de la situació econòmica al municipi. El dossier recull la candidatura a l’Institut Europeu de Tecnologia, el potencial logístic de Catalunya segons l’economista Ramon Tremosa i tota la informació sobre la Mostra de la ciutat.

en global

Cautela en renda variable

L

es previsions de l’economia nordamericana confirmen la desacceleració moderada, amb creixement esperat del PIB del 2,2%. A Europa, l’entorn és més favorable i de la zona emergent, Xina és la sorpresa, amb pujades del PIB superiors a l’11%, que asseguren futures pujades de tipus en aquesta economia. Un escenari sense canvis per a les corbes de tipus a llarg termini, que continuen tensionant-se, en què és recomanable mantenir durades curtes en la renda fixa. I amb el dòlar en mínims respecte a l’euro.

Un enfocament sectorial i mantenint les posicions Un entorn en què la inversió en renda variable continua sent l’aposta principal, encara que ha d’imperar la cautela. Els múltiples dels valors estan pujant, per la qual cosa és aconsellable guiar-se per un enfocament sectorial a l’hora de seleccionar els valors; a igualtat de múltiples, les diferències les marca el comportament sectorial. En el moment actual, les operacions corporatives i les presentacions de resultats (el 27 d’abril, Banc Sabadell i Catalana Occident, per exemple) converteixen el sector financer en protagonista. Des d’un punt de vista general, convé mantenir-se en la renda variable, a l’espera del desenllaç en resultats i els esdeveniments corporatius.

jvilaseca@banif.es


www.diaridesantcugat.cat

Divendres, 27 d’abril del 2007

Editorial

|

a Fons

|

el Poble

|

Lectors

|

Opinió

|

la Ciutat

|

Economia

|

Esports

L’Associació Invertir en borsa: cap als d’Empresaris mercats més segurs visita l’hospital Perspectives macro. La banca Banif analitza en una taula rodona la situació financera mundial Asepeyo Prevenció. Els representants de la Mútua reclamen més prevenció, seguretat i higiene a les empreses

Els experts analistes aconsellen invertir en empreses grans XERRada. Dimarts el pànic s’apoderà dels inversors: “La bombolla immobiliària ha escaltat!”, deien alguns. Però ningú no s’atrevia a apuntar amb el dit ningú. En tot cas, es deduïa que l’excessiva especulació que acumulaven alguns valors va ser el detonant d’aquest gir inesperat de la muntanya russa. Qui va obrir la veda de les caigudes va ser Astroc, que en una setmana va veure com les seves acci-

Els membres de l’aESC van visitar les instal·lacions d’asepeyo. #CEDIDA

Asepeyo compta amb 48.000 assegurats al Vallès Occidental mútua. L’Hospital Asepeyo va oferir el 17 d’abril una jornada de portes obertes per a l’Associació d’Empresaris de Sant Cugat (AESC), que han pogut conèixer de primera mà la mútua catalana, en una presentació i posterior visita, oficiades per Joan Sánchez, director d’Àrea, Jesús Ezquerra, gerent de l’hospital, i Josep Castells, director de la Unitat Especialitzada en Seguretat i Higiene al Treball. En la presentació, Joan Sánchez va subratllar la important xifra d’assegurats que té el centre al Vallès Occidental, que arriben fins als 48.000 treballadors, i va remarcar el paper de la Comissió de Prestacions Especials, que enguany ha augmentat les ajudes a persones afectades, per destinar-hi un import

de més d’1,8 milions d’euros. Josep Castells va remarcar l’important paper de la seguretat i la higiene en la prevenció de la sinistralitat a les empreses i la necessitat d’integrar-les en el concepte de la prevenció, que està obligada per llei dins les empreses, però no els camps de la seguretat i la higiene, que acaben sent accions complementàries que la mútua desenvolupa. Frederic Boix, president de l’AESC, es va mostrar molt interessat pels punts febles en les relacions entre mútua i empreses. Joan Sánchez va aclarir que qui fa servir els serveis són gairebé sempre els treballadors, i que a les empreses els falta la motivació suficient i els coneixements necessaris de la legislació, que reduirien notablement la sinistralitat: “Totes les empreses, grans i petites, haurien de tenir prevenció, però només el 30% ho fan”. J. Garrell

La taula amb membres de la banca i de les dues gestores. #LLUÍS LLEBOT

Sant Cugat, la tercera ciutat amb l’habitatge més car Jordi Garrell

jordi.garrell@premsalocal.com

habitatgE. Només amb Sant Sebastià i Madrid per davant, i seguida per Getxo (Biscaia), Sant Cugat

és la tercera ciutat de l’Estat espanyol amb l’habitatge més car, segons les dades fetes públiques pel Ministeri d’Habitatge. Mentre que a la primera en el rànquing el preu del metre quadrat

se situa en els 4.337 euros, a Sant Cugat arriba als 3.753,2 i Barcelona als 3.539,6. Entre Sant Cuga t i Barcelona (vuitena) hi trobem encara Alcobendas, Majadahonda i Pozuelo de Alarcón.

|

Cultura

|

Diari de Sant Cugat

Passatemps

|

49

ons queien el triple. “A Espanya, és millor invertir en els grans bancs, com el Santander o el BBVA, que no pas en els domèstics”, aconsellen els experts de la gestora Invesco. “També apostaríem per les telecomunicacions –en concret Telefónica–, perquè és un mercat que respon força bé davant les fluctuacions, i també compraríem valors energètics”, recomanen. “Cal tenir els ulls ben oberts davant les companyies mitjanes i petites, sobretot les immobiliàries, perquè poden estar sobrevalorades, mentre que les grans empreses ara tenen la rendibilitat que els correspon”, coincideixen des de Franklin Templeton, l’altra gestora ponent en la conferència. Darrere de tots aquests panells lluminosos, una realitat: la desacceleració del creixement econòmic mundial. Però segons Pedro Mas, de Banif: “No hi haurà recessió. Mentre el consum i la inversió continuïn a bon ritme, el 2007 l’economia espanyola seguirà creixent per sobre de la mitjana europea”. _R. Vallès

Segons les dades, el metre quadrat a l’Estat espanyol costa, de mitjana, 2.042,2 euros, xifra que implica l’increment d’un 7,2% dels preus des dels tres primers mesos de l’any 2003. A Catalunya, el preu mitjà arriba als 2.357,4 euros per metre quadrat, mentre que Extremadura és l’única comunitat que se situa per sota dels mil euros, 978,5 el metre quadrat.

Per a qualsevol consulta i comandes: Te l . : 9 3 6 7 4 1 2 8 5 - F a x 9 3 6 7 5 1 2 9 4 w w w. t u b a u . c o m - t u b a u @ t u b a u . c o m

TREGUI MÉS AVANTATGES A LES SEVES PÒLISSES D’ASSEGURANCES Tel. 93 675 00 17 • Fax 93 675 21 10

Av. Corts Catalanes, 2 , 3º , 3ª 08173 Sant Cugat del Vallès (Barcelona) • www.imb.es imb@imb.es


Diari de Sant Cugat Divendres, 27 d’abril del 2007

50

|

www.diaridesantcugat.cat

Publicitat

EL SC TRADE CENTER COL·LABORA AMB LA FUNDACIÓ BOCALAN

de 180 assistents.

Per primer cop a Espanya s’ha presentat un curs complet sobre teràpia assistida amb animals, impartit per conferenciants de rellevància internacional, i creant un dels l’autisme, organitzat per la Fundació Bocalan i patrocinat més complets cicles formatius sobre aquesta nova i exitosa per Bayer Salut Animal i el SC Trade Center. L’acte especialitat. s’adreçava a estudiants i professionals del món de la psicologia, medecina, terapèutica, fisioteràpia, logopèdia, ÈXIT DE LA FESTA DE L’HÍPIC CENTER educació, treballadors socials, ensinistradors d’animals i CAN CALDÉS I ADE veterinaris. El curs va comptar amb l’assistència d’Àngels Ponce, diplomada en treball social, terapeuta familiar, i l passat diumenge 22 d’Abril es va celebrar a l’Hípic premi Serra d’Or infantil del 2006, la qual va explicar què Center Can Caldés una festa benèfica per tal de recaptar és l’autisme i els beneficis que poden aportar els gossos fons per ADE, Associació en Defensa dels Equids. L’acte en aquests casos. El Sr. Chris Fowles, com a director del va ser molt lluït i entretingut, i els assistents van poder programa “National Service Dogs” del Canadà, va explicar gaudir de les diferents activitats en un dia ben assolellat la tasca de la institució que representa, i va presentar la que convidava a gaudir a l’aire lliure. Es va oferir una Sra. Maureen Butter, mare del nen autista que ha rebut gimcana pels més petits i una pels genets més el primer dels 130 gossos lliurats per la seva fundació. La experimentats, així com passejades en poni, demostracions Sra. Butter va exposar la seva emocionant experiència de salt, un carrusel, exhibició de maniobrabilitat i velocitat davant un públic molt interessat en el tema, amb un total de carruatge, el concurs de pintura “dibuixa un cavall”, demostració de volteig i, per acabar, una botifarrada al ritme de batucada de carrer, a càrrec del grup Kimbala. L’esdeveniment va tenir una bona acollida de públic, sobretot tenint en compte la gran quantitat d’esdeveniments que coincidien a Sant Cugat. Per altra banda, l’Hípic Center Can Caldés està encantat de poder recolzar l’Associació ADE, dedicada a rescatar èquids maltractats o abandonats, i procurar-los cura i una llar digna. Agraïm a tots els treballadors i col.laboradors de Can Caldés el seu ajut i entusiasme, alhora que esperem repetir properament aquests esdeveniments benèfics i continuar donant a conèixer l’apassionant món del cavall.

El passat cap de setmana va tenir lloc a la Sala Montserrat del nostre complex empresarial un interessant curs sobre

E

93 454 80 00 - Fax 93 454 11 86 www.bufete-carreras.es

Tel: 93 553 11 83 secretaria.cancaldes@sctradecenter.es www.hipicacancaldes.com · Classes d'iniciació, doma, volteig i salt · Passejos en ponies · Pupil·latge box i paddock · Concursos salt i doma · Colònies · Visites escolars


www.diaridesantcugat.cat

Divendres, 27 d’abril del 2007

Diari de Sant Cugat

Publicitat

· Disseny i instal·lació de xarxes de veu/dades · Manteniments d'equips informàtics · Manteniment de xarxes · Consultoria tecnològica · Interconnexió de xarxes, VPN, GPRS, RTB... · Desenvolupament de projectes de veu sobre IP

www.santcugatconsulting.es telèfon 935 895 358 :: fax 935 895 852 scc@santcugatconsulting.es

www.casystems.es :: info@casystems.es telèfon 935 528 520 :: fax 935 52 85 21

|

51


Diari de Sant Cugat

52

|

Editorial_ 3 |

www.diaridesantcugat.cat

a Fons_ 4 |

el Poble_ 15 |

Lectors_ 33 |

Opinió_ 34 |

la Ciutat_ 37 |

Economia_ 47 |

Esports

|

Cultura_ 66 |

Passatemps_ 76

Proposa’ns la teva notícia a: lectors@diaridesantcugat.cat

Esports

Futbol sala _PÀG. 54

L’Olímpyc Floresta FS afronta tres jornades clau amb la permanència com a objectiu

Números en joc _PÀG. 62 HOQUEI PATINS: PHC SANT CUGAT Segon al Grup A de Primera Catalana masculí

L’elit femenina. El Club de Golf Sant Cugat va ser l’escenari, del 19 al 21 d’abril, de la dissetena edició del Campionat d’Espanya per Equips Femení, que reuneix els millors equips de l’Estat espanyol

El CG Sant Cugat, segon a l’estatal per equips femení Chaves, Tusquets i Terol no revaliden aquest campionat L’RC Puerta del Hierro guanya el torneig per tercer cop Àlex López Puig

alex.lopez@premsalocal.com

GOLF. El Club de Golf Sant Cugat no va poder revalidar el Campionat d’Espanya per Equips Femení, títol que va guanyar l’any passat per primera vegada, però va aconseguir una destacada segona posició, amb un total de 434 cops, després de tres jornades de competició (del 19 al 21 d’abril). L’equip madrileny de l’RG Puerta del Hierro va guanyar, amb 426 cops, el campionat, que es va jugar al Club de Golf Sant Cugat. D’aquesta manera, l’RG

Puerta del Hierro s’endú el seu tercer triomf en aquest torneig, després de fer-ho en les edicions del 1999 i el 2003, i ara jugarà el Campionat d’Europa per Equips Femení, al setembre, a Alemanya. El tercer classificat ha estat l’RCG El Prat, amb 456 cops, mentre que l’altre club de Sant Cugat, el Golf Can Sant Joan, ha estat sisè de tretze clubs, amb 467 cops. Després de la dissetena edició del Campionat d’Espanya per Equips Femení, les tres components del Club de Golf Sant Cugat, de tan sols 19 anys, reconeixien que no havien fet un bon joc. “No hem jugat bé”, va afirmar Judith Chaves. Diana Terol, per la seva banda, assegurava que “les dues primeres jornades van ser clau. Ens van guanyar molt d’avantatge.” Finalment, Inés Tusquets va argumentar que “el nostre camp és més curt i això ha beneficiat l’RG Puerta del Hierro”. D’altra banda, la golfista del CG Sant Cugat Inés Tus-

quets es va classificar en quarta posició, amb 146 cops, en la classificació de scratch indistinta acumulada. Després d’aquesta competició, les tres jugadores del CG Sant Cugat preparen la seva participació als campionats de Catalunya i d’Espanya.

La clau del resultat La jugadora i la capitana de l’RG Puerta del Hierro, Macarena Campomanes, va assenyalar, després de l’estatal, que la diferència entre les santcugatenques i el seu equip és que l’RG Puerta del Hierro “ha fet més bons putts” . El lliurament de trofeus va estar presidit, dissabte passat, per Alberto Duran, president de la Federació Catalana de Golf, i Andrés Gimeno, president en funcions del Club de Golf Sant Cugat. D’altra banda, el CG Sant Cugat serà l’escenari, del 23 al 25 de maig, de la sisena edició del Campionat d’Espanya Sènior de l’APG (Associació de Professionals del Golf).

Eleccions El CG Sant Cugat escull president Avui divendres, 27 d’abril, a les vuit del vespre, es tanca el període de presentació de candidatures a les eleccions a la presidència del Club de Golf Sant Cugat, que es va obrir dimarts passat. Al tancament d’aquesta edició, la candidatura de Francesc Cailà, president de l’entitat els últims quatre anys, era l’única que s’havia presentat. Així, Cailà afrontaria el seu segon mandat al capdavant d’aquest club esportiu. En el cas que hi hagués més d’una candidatura a les eleccions a la presidència, l’entitat local convocaria una Assemblea General Extraordinària el dissabte 5 de maig. En aquests moments, el president en funcions del Club de Golf Sant Cugat és Andrés Gimeno.

Inés Tusquets fent un cop durant el torneig. #LLUÍS LLEBOT


www.diaridesantcugat.cat

Divendres, 27 d’abril del 2007

Diari de Sant Cugat

Publicitat

www.subarucat.cat PRODRIVE TOT MOTOR: Av. Abat Marcet, 354, 08225 TERRASSA - Tel. 93 733 66 44 ESTIL COMPETICIÓ: c/ Sol i padris, 44-48, 08203 SABADELL - Tel. 93 726 14 25

|

53


Diari de Sant Cugat Divendres, 27 d’abril del 2007

54

|

Editorial

|

a Fons

|

el Poble

|

www.diaridesantcugat.cat

Lectors

|

Opinió

|

la Ciutat

|

Economia

|

Esports

|

Cultura

|

Passatemps

Futbol sala. CE Rubí FS 2 Olímpyc Floresta FS 5

El Patí supera amb nota la doble jornada de Lliga

Amb pas ferm CE Rubí FS: Palau, Cristian, Manolo, Campoy i Jonatan –equip inicial–, Xavi, Rober, Dani, David i Miquel. olímpyC FloRESta FS: Sandro, Gerard, Xaloc, Martí, Ruben –equip inicial–, Dani, Arnau i Marc Feu. gols: 1-0 Manolo (2), 1-1 Arnau (9), 1-2 Ruben (20), 1-3 Arnau (28), 1-4 Ruben (29), 2-4 Jonatan (32) i 2-5 Sandro (40). Àrbitres: Francisco Achalandabaso i Toni Escalona (Lleida). instal·lació: Pavelló Municipal de Can Rosés. Públic: 75 espectadors. inciDències: 27a jornada del Grup 6è de Primera Nacional A de futbol sala Amb tres jornades perquè acabi la Lliga al Grup 6è de Primera Nacional A, l’Olímpyc Floresta FS va imposar·se, dissabte passat, a la pista del CE Rubí FS. Amb aquest triomf, els florestans aban·

donen les últimes tres posicions de descens i ara se situen cinquens per la cua amb 27 punts, a un punt del descens. L’equip que prepara José Luis Sánchez Pepe ha de jugar els dos pròxims partits a casa, davant el FS Sineu, penúltim a la tau· la, i el FS Canet, cinquè. En la darrera jorna· da de Lliga, l’Olímpyc es desplaçarà a la pis· ta de l’AE Centelles, setè. Aquest dissabte, 28 d’abril, els florestans reben el FS Sineu, a dos quarts de set de la tarda. José Julián Pitu, en declaracions al Diari De Sant Cugat després del partit, va afir· mar que “ens salvarem, segur. Espero que aquest dissabte vingui molta gent a animar· nos. És un partit decisiu”. D’altra banda, l’Olímpyc ha rebut una advertència de tancament del seu pave· lló arran dels incidents en el partit que va enfrontar l’Olímpyc amb l’Èpic Casino FS. _À. López Puig

Els corredors, a punt d’arribar a la meta. #EFRÉN MONTOYA

Més de 300 corredors en la cursa dels Medijocs Èxit de convocatòria. La participació augmenta cada any en una cursa que promociona esport i salut El Parc de la Pollancreda acull la tercera edició dels jocs La prova és una combinació de circuit urbà amb forestal atlEtiSmE. Un any més s’ha celebrat la cursa dels Medi· jocs, el jocs esportius orga· nitzats pel Col·legi de Met· ges de Barcelona, que aquest any celebren la tercera edi· ció i que tenen l’objectiu de promocionar la unió de salut, medicina i esport. La cursa té dos traçats diferents, depenent de la categoria: per als menors de 14 anys, una volta al Parc de la Pollancreda, i per als majors de 14, un circuit que parteix del parc i arribava pel circuit forestal fins a Can Borrell i torna, en total 5 milles. Aquest any la cursa ha comptat amb la participa·

NB

ció de 300 atletes, entre met· ges, infermers, personal sani· tari i públic en general, i tam· bé cal destacar la participació de més de 30 nens i nenes, cosa que demostra el creixement de la cursa any rere any. Des del Diari De Sant Cugat hem parlat amb el Dr. Marc Soler, director tècnic del col· legi de metges i responsa· ble de l’organització, que ha agraït un cop més la implica· ció de la ciutat en aquesta cur· sa. Soler ha explicat que Sant Cugat va ser des del primer moment el lloc idoni per a la cursa, ja que es permetia fer la combinació de cicuit urbà i el forestal, estava a prop de barcelona i servia de reco· neixement per ser la sego· na ciutat de Catalunya amb més metges al cens, gairebé 1.000. Els Medijocs continua· ran amb altres competicions com la de tenis o la de futbol, que se celebrarà al CAR. _E. Romea

Neteges Boix Neteges en general

Neteges de vidres, domicilis particulars, comerços, indústries, pàrquings, oficines, locals, escoles. Tractament de terres Abat Biure, 20, baixos 1a 08190 Sant Cugat

www.netegesboix.com Tel. 93 675 35 02 - Fax 93 590 91 87

hoquEi patinS. El sèni· or masculí del Patí Hoquei Club Sant Cugat és a un pas d’assegurar·se matemàtica· ment l’ascens a la Primera Nacional Catalana. El cap de setmana passat, entre diven· dres i diumenge, el conjunt vermell·i·negre va afrontar una doble jornada de Lliga, que va finalitzar amb dues victòries. Divendres, el PHC Sant Cugat va imposar·se a la pista del CP Riudoms, per 4 gols a 10, i diumenge, a la del FC Martinenc, per 2 a 4. Amb aquests sis punts, els de Xavi Gimeno, segons a la classifi· cació, sumen deu punts més que el seu perseguidor més immediat, el CP Vilanova· L’Ull Blau B. A falta de sis jornades per· què s’acabi el campionat, el PHC Sant Cugat rep demà dissabte, a les set de la tarda, l’HC Piera, dotzè a la taula. Per la seva banda, l’in· fantil A del PHC Sant Cugat juga aquest cap de setmana, a Breda, la fase final del Cam· pionat de Catalunya. _À. López Puig

El Sant Cugat Esport FC promociona el futbol femení Futbol. El Sant Cuga t Esport Futbol Club orga· nitzarà, a partir del mes de maig, un torneig per promo· cionar el futbol femení i cap· tar noies per complementar els seus equips del sènior, el cadet i el base, a més d’inten· tar obrir una escola d’equips femenins. S’ha previst que els par· tits es juguin cada dimecres de maig en equips de tres con· tra tres, al camp de futbol·7 de la Zona Esportiva Muni· cipal Jaume Tubau. Enric Fortes, responsable del torneig, explicava l’es· forç que han fet per poder captar el màxim nombre de noies, repartint més de 1.500 díptics per totes les escoles i els instituts de secundària de Sant Cugat, amb l’objec· tiu d’animar totes les noies de la ciutat que s’acostin a les intal·lacions de Coll Favà per provar o millorar el seu futbol. Fortes espe· ra complir els objectius de completar els equips i obrir l’escola. _E. Romea


www.diaridesantcugat.cat

Diari de Sant Cugat

Divendres, 27 d’abril del 2007

Editorial

|

a Fons

|

el Poble

|

Lectors

|

Opinió

|

la Ciutat

|

Economia

|

Esports

Bàsquet. UE Sant Cugat 49 - CB Grup Barna 67

L’equip de la UE Sant Cugat va perdre l’oportunitat de posar-se al capdavant de la Primera Catalana després de caure derrotat de 18 punts (49 a 67), per l’actual líder, el CB Grup Barna. David Lizano, entrenador de la UESC, va explicar les claus de la derrota al Diari De Sant Cugat. Lizano va veure els seus jugadors molt ansiosos durant tot el partit, amb el nerviosisme de jugar davant de tanta gent i amb la pressió de posar-se líders.

Lizano, López, Grau, Feixas i Salvat, després de l’acte. CEDIDA

Els jugadors de la UESC durant el partit contra el Grup Barna.EFRÉN MONTOYA

Per l’entrenador, aquesta és la causa que va provocar que en cap moment acabessin d’entrar al partit. Per altra banda, va explicar Lizano, el Grup Barna va demostrar per què va líder i va saber aprofitar totes les circumstàncies per deixar enrere un rival directe per assolir l’ascens. El mister segueix confiant en el grup i a poder pujar de categoria com a millor segon. L’úlim partit, contra el Tàrrega, és molt important, encara que insisteix que ara toca recuperar moralment els jugadors de cara als pròxims enfrontaments i pensar només partit a partit. _E. Romea Moya

Cultura

|

Passatemps

|

55

L’OMET apropa el futbol sala als més petits

Falta de concentració UE Sant CUGat: Daniel Salvat (4), Bernat de Pablo (7), Xavier Pernas (5), Eloi Pérez (5), Ferran Arús (16) –5 inicial–, Joan Viladomat (0), Isaac Pérez (0), César Ruano (11), Nacho Mayol (1) CB GrUp Barna: Israel Fernández (11), Iván Villaplana (10), Ricardo Llobet, Óscar Villaplana (11), Albert Lacruz (10) –5 inicial-, Óscar Pérez (13), Albert Molins (2), Rubén Aristin (4), Álex Ramos (6) PARCIALS: 2-10, 20-27, 3745, 49-67 ÀRbItReS: Sergi Carbó, Ferran Aranda (Catalunya). InStAL·LACIó: Pavelló 1 de la Zona Esportiva Municipal de la rambla del Celler. PúbLIC: 300 espectadors. InCIDènCIeS: 23a jornada de Lliga del Grup 3 del Campionat de Catalunya de Bàsquet

|

El Diari De Sant Cugat i la UESC signen un acord ConvEni. El Diari De Sant C ugat i la Unió Esportiva Sant Cugat han signat un acord de col·laboració. Amb aquest conveni, l’entitat esportiva disposarà d’un espai en aquest mitjà de comunicació per exposar les seves activitats. El conveni es va segellar el passat 16 d’abril, en un acte que van presidir Ramon Grau, editor del Diari De Sant Cugat, i Valentí Feixas, president de la Unió Esportiva Sant Cugat. La trobada va

comptar també amb la presència de Xavier Salvat, directiu i responsable de l’àrea de comunicació del club, i David Lizano, director tècnic esportiu de l’entitat local.

Un club de formació La Unió Esportiva Sant Cugat, amb dues seccions, la de bàsquet i la de tennis de taula, és una entitat que aposta decididament per la base. El seu projecte esportiu s’anomena FES (Formació i Esport). _À. López Puig

ESport ESCoLar. L’Oficina Municipal d’Esports per a Tothom (OMET) celebrarà aquest dissabre, de 8 a 12 h, al Parc de Ramon Barnils, la quarta jornada d’apropament de l’oferta esportiva escolar, que ofereix des d’aquest any als diferents centres d’educació de Sant Cugat. Aquesta jornada està dedicada al futbol sala i, com les altres jornades, es prepararà un circuit amb diferents activitats amb l’objectiu de familiaritzar, de manera lúdica, els més petits amb aquest esport. Fins ara s’han celebrat les jornades d’apropament al bàsquet, l’atletisme i l’handbol, amb la participació d’entre cinquanta i setanta nens i nenes, i per a aquesta jornada s’espera que la participació pugui arribar als cent nens, ja que el futbol és considerat l’esport de referència. L’activitat va adreçada tant a les escoles públiques com a les privades i concertades de Sant Cugat. _E. Romea

Aprima’t de manera sana i natural, sense passar fam, sense ansietat _N. Cognom

Holoteràpia i holotèrmia • Teràpies manuals • Dietes personalitzades (d’aprimament, per a esportistes...) • Osteopatia • Endomassatges (cel·lulitis i drenatges) • Reiki • Coaching personal Indústria, 39, 3r Tel.: 93 590 33 73 - Mòbil: 605 90 63 12 cuerpoideal@grupouni2.com Sant Cugat del Vallès


Diari de Sant Cugat Divendres, 27 d’abril del 2007

56

|

Editorial

|

a Fons

|

el Poble

|

www.diaridesantcugat.cat

Lectors

|

Opinió

|

la Ciutat

|

Economia

|

Esports

|

Cultura

|

Passatemps

Handbol Handbol Sant Cugat 28 - OAR Gràcia Sabadell 29 Un error d’alineació en els últims segons del partit fa perdre una de les últimes oportunitats dels santcugatencs de mantenir la categoria

No aixequen el cap Handbol SanT CugaT: Miquel López, Xavier Martí (1), Juanjo González (9), Jordi Martínez, Álex Morera (8), JuanCarpio(2) –equip inicial–, Alfred Marc (5), Lluís Puig (2), Nacho Álvarez(1), Martí Nicolau.oaR gRàCia SabadEll: Joan Maria Cantamoro, Gerard Francès (1), Aleix Conejero, Akira Oshiro (5), Uriel Fernández (3), David Sànchez –equip inicial–, Alfred Pérez (2), Marc Pérez (1), Guillem Aguilar (1), Noel Morales PARCIALS: 18-17, 27-28. ÀRbItRe: Marc Grau Moneo (Catalunya). InStAL·LACIó: Pavelló 3 de la Zona Esportiva Municipal de la rambla del Celler. PúbLIC: 80 espectadors. InCIDènCIeS: 8a jornada fase de permanència a Primera Catalana Els homes d’Antoni Tortosa, Peli, no aixequen el cap. Després de guanyar el últims quatre partits i mostrar unes petites millores, sobretot en concentració, han perdut inexplicablement els dos últims i per tan sols un gol.

Els homes de l’Handbol Sant Cugat durant el partit. EFRÉN MONTOYA

Durant tot el partit hi va haver alternança en el marcador, però en cap moment la diferència entre els dos equips va ser superior als tres gols. Els vermell-i-negres en tot moment van saber aguantar les envestides del Gràcia i es va arribar als últims segons de partit amb els de Sant Cugat un punt avall. Durant tot el partit Antoni Tortosa, Peli, va estar fent canvis en la defensa segons si defensaven o atacaven. En els últims segons, l’OAR va fallar el seu atac i el Sant Cugat es va disposar a contraatacar: tocava canvi. Però en el canvi, amb les presses van acabar set jugadors de camp sobre la pista. Això va provocar l’exclusió del jugador sortint i alhora un fort nerviosisme entre els jugadors , que no van poder completar l’atac. Peli ha declarat que estan molt decebuts perquè han perdut quatre punts que no se’ls podien escapar, i ha afegit que han perdut un partit més i queda una jornada menys i que per tant només poden guanyar els partits que queden. Sigui com sigui, els santcugatencs ja no depenen d’ells mateixos per mantenir la categoria. _E. Romea Moya

Erica Castañeda, plata en l’Open Internacional La taekwondista està en un molt bon moment de forma TaEkwondo. La lluitadora santcugatenca de taekwondo Erica Castañeda va fer plata en la categoria de pes lleuger, en el 5è Open Internacional d’Espanya per Clubs. La taekwondista de Sant Cugat es va enfrontar, i va perdre, a la final amb la valenciana Estefania Alamela, a la qual havia vençut en les semifinals del Campionat d’Espanya celebrat al mes de febrer a Tres Cantos, a Madrid, on Erica també va conseguir la medalla de plata. Castañeda actualment s’està entrenant per afrontar el Campionat d’Espanya Universitari que se celebrarà els dies 12 i 13 de maig a Còrdova i, a continuació, té previst disputar, els dies 16 i 17 de juny, la Copa del Rei a Gandia, València. Aquests bons resultats han coincidit amb la recep-

Erica Castañeda. #CEDIDA

ció privada que va fer ahir l’alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder. En l’acte, Erica Castañeda va mostrar les medalles obtingudes aquesta temporada i l’alcalde va aprofitar per felicitar-la pels bons resultats que està aconseguint aquest any. A més, també li va entregar un cub de vidre que representava el capitell del Monestir. _E. Romea Moya


www.diaridesantcugat.cat

Divendres, 27 d’abril del 2007

Editorial

|

a Fons

|

el Poble

L’OMET promociona els esports minoritaris alta participació. 250 nens i nenes ajuden a consolidar el projecte de l’Oficina Municipal d’Esports per a Tothom Eduard Romea

eduard.romea@premsalocal.com

oriEntaCió. L’Oficina Municipal d’Esports per a Tothom va organitzar la quarta edició de la Cursa d’Orientació Urbana de Sant Cugat. La cursa va comptar amb la participació més alta de totes les edicions i gairebé 250 nens i nenes ,d’entre les categories benjamí i juvenil de totes els escoles i alguns instituts de la ciutat, van formar part de la cursa (97 parelles i 43 en individual). Els participants van haver de fer un recorregut per la vila amb tan sols un mapa mut on hi havia diferents marques per trobar. Guanyava qui amb menys temps, i sempre en ordre, trobava les marques. Els més petits tenien un recorregut al voltant del Monestir, punt de partida, i

Un grup de participants a la sortida del Monestir. #EFRÉN MONTOYA

a mesura que pujava la categoria, més ampli era el radi d’acció de la prova. Des de l’OMET es coincideix a considerar un èxit la participació i es valora que any rere any s’aconsegueix consolidar la feina que es fa des de l’oficina de promocionar competicions escolars d’esports minori-

taris, com poden ser les curses d’orientació. Els tres primers classificats de les categories aleví, infantil i cadet, i els dos primers classificats de la categoria benjamí accedeixen a la final nacional, que tindrà lloc els dies 5 i 6 de maig a Hostalric i Sant Feliu de Buixalleu, la Selva.

|

Lectors

|

Opinió

|

la Ciutat

|

Economia

|

Esports

El II Easy Raid Sant Cugat, diumenge raidS. El Club Muntanyenc Sant Cugat organitza aquest diumenge 29 d’abril la segona edició consecutiva de l’Easy Raid Sant Cugat, una competició d’aventura puntuable per a les proves Open de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). Respecte a l’edició del 2006, una de les principals novetats és la introducció de dues proves més en aquest raid d’iniciació, que seran el ràpel i la de descens a una cova. També es competirà en

les proves d’orientació (urbana i bosc), bicicleta tot terreny (BTT), patins i escalada. Hi participaran una quarantena d’equips –el màxim d’equips que havia fixat l’organització– i cada equip estarà format per dues persones (masculí, femení o mixt). D’aquesta manera, el CM Sant Cugat supera els 26 equips que hi van participar l’any passat. El Diari De Sant Cugat i el TOT Sant Cugat són els mitjans oficials d’aquesta prova d’aventura. _À. López Puig

Les entitats esportives no seran a la Mostra PartiCiPaCió. L’Ajuntament i la Coordidandora d’Entitats Esportives no s’han posat d’acord per muntar un estand a la 9a Mostra d’Indústria, Comerç i Serveis Sant Cugat Actiu. L’Ajuntament havia cedit un espai a la coordinado-

ra perquè hi fes una sèrie d’activitats de promoció de les entitats esportives de la nostra ciutat, però la manca de temps per dissenyar l’estand i el final de Lliga ha fet impossible la participació de moltes entitats. _E. Romea

|

Cultura

|

Diari de Sant Cugat

Passatemps

|

57

Axa Winterhur renova amb el FS Sant Cugat fUtbol Sala. L’empresa d’assegurances Winterthur va comunicar, dimarts passat, al Futbol Sala Sant Cugat que renova, un any més, el seu conveni d’esponsorització amb l’entitat esportiva local. Winterthur i FS Sant Cugat encara no han tancat l’acord econòmic, però la quantitat podria rondar els 12.000 euros, import del patrocini de l’últim any. El president del FS Sant Cugat, Josep Maria Zapater, ha detallat al Diari De Sant Cugat que “per a nosaltres és molt important que Winterthur continuï apostant per l’entitat i que tingui confiança en el nostre projecte”. D’altra banda, el FS Winterthur Sant Cugat ha estat eliminat en els setzens de final de la Copa Catalunya. En un partit jugat el passat 19 d’abril, el Winterthur va empatar a cinc gols amb el Corbera CF, equip de Primera Nacional A, però els visitants van passar de ronda després d’imposar-se en els penals. _À. López Puig


Diari de Sant Cugat Divendres, 27 d’abril del 2007

58

|

Editorial

|

a Fons

|

el Poble

|

www.diaridesantcugat.cat

Lectors

|

Opinió

|

la Ciutat

La UESC repassa els últims vint anys amb una exposició Àlex López Puig

alex.lopez@premsalocal.com

EntitatS. Valentí Feixas, president de la Unió Esportiva Sant Cugat, acompanyat d’Àngels Solé, tinenta d’alcalde d’Esports, i Xavier Cortés, regidor d’Esports, va inaugurar dimarts, a la Casa de Cultura, l’exposició 20 anys d’Unió Esportiva Sant Cugat, que es podrà visitar fins al 13 de maig. L’acte també va comptar amb la presència de dos expresidents de la UE Sant Cugat, Jaume Espina i Enric Tomàs, i amb el president de la Coordinadora d’Entitats Esportives de Sant Cugat, Ignasi Bassó.

|

Economia

|

Esports

L’exposició, que compta amb la col·laboració del Diari De Sant Cugat, repassa les dues últimes dècades de l’entitat esportiva, amb les notícies –un total de vint– més destacades del club publicades en aquest setmanari. També s’hi poden trobar fotografies, samarretes i la projecció d’un vídeo que explica l’objectiu formatiu que persegueix la UE Sant Cugat.

L’exposició, en dos sentits Durant els parlaments, Feixas va detallar que “durant els últims vint anys, han passat moltes coses a la UE Sant Cugat i aquesta exposició és un símbol del que ha estat l’entitat en aquest període, en dos sentits. És una mirada al passat, en agraïment a tota la gent que ha treballat pel club, i una mirada cap al futur, amb il·lusió i esperança”. Per la seva banda, Àngels Solé va detallar que la UE Sant Cugat “és un club que sempre es marca nous reptes”. L’exposició. #LLUÍS LLEBOT

|

Cultura

|

Passatemps

L’Ajuntament i la UESC, amb els valors de l’esport formaCió. L’Ajuntament de Sant Cugat i la Fundació Unió Esportiva Sant Cugat organitzaran el dijous 3 de maig la jornada Valors de l’Esport, amb l’objectiu de debatre la transmissió dels valors en el món de l’esport. La jornada comptarà amb la participació de diferents sectors de l’àmbit esportiu i educatiu de la ciutat que, a través de conferències i taules rodones, tractaran aquest tema.

Entre els ponents cal destacar la participació de Josep Marí, psicòleg del CAR de Sant Cugat, i Xavi O’Callaghan, exjugador d’handbol del FC Barcelona. La jornada Valors de l’Esport tindrà lloc al SC Trade Center, entre les sis de la tarda i quarts d’onze de la nit. La inscripció és gratuïta i per formalitzar-la cal adreçar-se al Servei d’Esports de l’Ajuntament de Sant Cugat o bé a la Unió Esportiva Sant Cugat. La formació és important. #ARXIU

_À. López Puig

Els clubs de karate i de jujitsu de Sant Cugat donen a conèixer el seu esport KaratE. El Club de Karate de Sant Cugat juntament amb el Club de Jujitsu de Sant Cugat, van organitzar, per segona vegada, una jornada de portes obertes amb l’objectiu d’apropar i donar a conèixer aquestes dues arts marcials. La jornada es va celebrar al Club Muntanyenc de Sant cugat i hi van assistir 25 alumnes, que van poder fer una classe introductòria a aquestes disciplines. La classe la va impartir Miguel Fernández, quart dan de jujitsu, i Antonio Matin, professor

del Club Khion de Barcelona i cinquè dan aikikai, una variant d’aquest esport. A part de les classes d’iniciació, els assistents també van poder gaudir d’una exhibició per part de la secció d’aikido del club barceloní. Sergi Subirats,president del Club de Jujitsu i vicepresident del Club de Karate, va declarar que estava molt satisfet d’haver repetit aquesta iniciativa que no tan sols serveix per captar nous alumnes, sinó per apropar un esport tan desconegut per a tanta gent. La jornada. #LLUÍS LLEBOT

_E. Romea Moya

Recasens guanya la Volta a Catalunya

Els caps de setmana: Barbacoa al pati-terrassa interior Pantalla TV digital per als partits de futbol Anselm Clavé, 13 Tel.: 93

Acceptem tiquets restaurant

590 00 21

Horari: de dilluns a divendres, de 8 a 23 h Dissabtes i diumenges, de 8.30 a 24 h

Btt. El ciclista santcugatenc de BTT Eduard Recasens ha guanyat les tres últimes proves que ha disputat en la categoria júnior: la tercera cursa de la Copa de Catalunya Intercontinental, la Volta a Catalunya, que constava de dues etapes –Igualada-Calaf, Calaf-Igualada–, on corrien més de tres-cents corredors, i finalment, aquest passat cap de setmana, s’ha proclamat campió de la segona prova de l’Open d’Espanya, on a més, han aconseguit podis tres companys d’equip del santcugatenc. La pròxima cursa de l’Open d’Espanya se celebrarà a partir del 6 de maig a la localitat d’Àger, Lleida, on el corredor arriba amb possibilitats. _E. Romea Moya


www.diaridesantcugat.cat

Divendres, 27 d’abril del 2007

Diari de Sant Cugat

Publicitat

|

59

Can Magí disposa de diferents sales perfectament restaurades per a realitzar convencions, presentacions de producte, reunions d'empresa, cocktails... Des de 20 fins a 2.000 persones en un entorn únic, envoltat de 8.000 m2 de jardins amb aparcament privat per a cotxes i autocars.

La nostra cuina busca sempre que la gastronomia estigui en perfecta harmonia amb l'atmosfera que es crea en els nostres espais únics. Els oferim el nostre servei de càtering a qualsevol lloc de la seva elecció.

Av. Can Magí, 5 08173 Sant Cugat Tel. 93 675 63 47 - 687 72 85 82 - 647 43 71 16 - Fax: 93 675 65 45 www.canmagi.com - info@canmagi.com


Diari de Sant Cugat Divendres, 27 d’abril del 2007

60

|

Editorial

|

a Fons

|

el Poble

|

www.diaridesantcugat.cat

Lectors

|

Opinió

|

la Ciutat

|

Economia

|

Esports

|

Cultura

|

Passatemps

Obert el procés per escollir president del CV Sant Cugat

El pàdel s’instal·la al Junior FC

Eleccions. Les candidatures per a la presidència de l’entitat esportiva santcugatenca es poden presentar del 4 al 16 de maig Miquel Martínez, president en funcions del club, opta al càrrec Àlex López Puig

alex.lopez@premsalocal.com

EntitatS. El Club Voleibol Sant Cugat obrirà el divendres 4 de maig el període de presentació de candidatures de les eleccions per optar a la presidència del club. Serà aquest dia quan, al Pavelló de Voleibol de Sant Cugat a Valldoreix, es constituirà la Junta Electoral. Les candidatures que optin a la presidència de l’entitat, que des de fa uns mesos dirigeix una junta gestora encapçalada per Miquel Martínez, tindran com a data límit el dimecres 16 de maig. De moment, l’única candidatura que té la inten-

Miquel Martínez és el president en funcions del CV Sant Cugat. #ARXIU

ció de presentar-s’hi és la de Miquel Martínez, actual president en funcions del CV Sant Cugat. En el cas que hi hagi més d’una candidatura, les eleccions a la presidència es farien el diumenge 3 de juny al Pavelló de Voleibol de Sant

Cugat a Valldoreix, seu social d’aquesta entitat esportiva local. Els socis haurien de votar de nou del matí fins a les dues de la tarda. Les condicions que han de reunir els possibles candidats són: ser soci del CV Sant Cugat, està al corrent

de pagament de la quota de soci i tenir més de 18 anys. Les candidatures han de tenir un mínim de cinc directius i un màxim de vint-i-un i, entre els càrrecs, cal fixar un president, vicepresidents, secretari, tresorer i vocals. De la mateixa manera, per exercir el dret a vot cal reunir els mateixos requisits que els candidats. L’exposició del cens ja es pot consultar, des de dilluns passat, al tauler d’anuncis del Pavelló de Voleibol de Sant Cugat a Valldoreix. El termini de reclamacions del cens finalitzarà el dilluns 7 de maig. D’altra banda, el CV Sant Cugat ha convocat per al dijous 3 de maig, al vespre, una Assemblea General Extraordinària, que es farà a l’església protestant de Valldoreix.

pàdEl. El Junior FC va acollir el cap de setmana passat la fase final del II Torneig de Pàdel La Carpa Sant Cugat. Hi han participat extenistes com Alberto Berasategui o Galo Blanco o altres esportistes retirats, com Enric Masip o Carles Reixach. El torneig va ser un èxit de participació. #EFRÉN MONTOYA


www.diaridesantcugat.cat

Divendres, 27 d’abril del 2007

Editorial

|

a Fons

|

el Poble

|

Lectors

|

Opinió

|

la Ciutat

|

Economia

|

Esports

|

Cultura

|

Diari de Sant Cugat

Passatemps

|

61

Coll Favà inaugura una nova sala de ‘fitness’ Eduard Romea

eduard.romea@premsalocal.com

InStal·laCIonS. La Zona Espotiva Municipal Jaume Tubau compta des d’aquest dilluns amb una renovada sala de fitness de proximitat. Aquestes sales les va posar en

xuts

funcionament l’Ajuntament fa pocs anys amb l’objectiu de poder donar les sales d’entrenadors personals que ajudin el ciutadà en tasques molt específiques, ja sigui per posar-se en forma o bé per solucionar problemes físics o de recuperació. A part de les millores en les instal-

Xavier Cortés. LOCALPRESS

lacions també s’han ampliat les ofertes de cursos que s’imparteixen a la zona esportiva i, per exemple, s’han programat activitats per millorar abdominals, activitats per millorar la flexibilitat –com l’streatching– o activitats per millorar la força i la resistència.

L’Ajuntament ha invertit 10.260 euros per millorar el condicionament de la sala i ha aprofitat per millorar també l’enllumenat del camp. Aquest centre és tot un model de cara al nou projecte de l’Ajuntament per a la zona municipal d’esports que té previst

construir a Mira-Sol. Xavier Cortés, regidor d’Esports de l’Ajuntament, va ser l’encarregat d’inaugurar la nova sala i va declarar que amb aquesta sal es pretén complementar l’oferta esportiva de la nostra ciutat i sobretot del barri de Coll Favà.

Després de gaudir d’un passeig pel Parc Torre Negra, disfruta d’una bona cuina

casolana, en un entorn únic, en plena natura. Enric Bosch. ARXIU

CRoS

Campionat Intern de la Unió Esportiva

Més de 900 nens i nenes de les escoles de la Fundació Collserola es reuneixen al col·legi Avenç per disputar el setè cros de la Fundació. FUtBol

El Sant Cugat Esport, més a prop de la permanència El primer equip del Sant Cugat Esport Futbol Club és cada cop més a prop de mantenir-se a la Regional Preferent després d’imposar-se el cap de setmana passat al terreny de joc del Parets, per 0 gols a 1.

Ara també divendres i dissabtes

tEnIS

albert Costa guanya el I torneig Masters Senior de Madrid

nit

El santcugatenc Albert Costa s’ha adjudicat el I Torneig Masters Senior de Madrid de tenis després d’imposarse en la final al nord-americà John McEnroe, per 3-6, 6-4 i 9-1.

s

lane

C a ta

Trade Center

orts

La Penya Blaugrana Sant Cugat ha convocat l’Assemblea General Ordinària de socis a la seva seu social el divendres 4 de maig. La primera convocatòria serà a dos quarts de nou de la nit, i la segona, mitja hora més tard.

Et les C

l’assemblea de la Penya Blaugrana, el divendres 4 de maig

FOAP

A v de

EntItatS

casa! a m o c s à sentir Camí Can Caldes

A Quadra

Camí Can Caldes, s/n Sant Cugat del Vallès

Tel. reserves: 664 423 586

tEnIS dE taUla. La secció de tenis de taula de la Unió Esportiva Sant Cugat ha tancat el seu Campionat Intern amb la victòria d’Enric Bosch, que iguala d’aquesta forma Josep Anton com a jugador amb més títols interns de la història del club, tots dos amb quatre títols. A les semifinals de la prova hi participaven els setze millors jugadors de cada categoria del club, i es van enfrontar Josep Anton amb Enric Bosch i Roger de las Cuevas amb David Azcón. Bosch va vèncer Anton en un partit que ha estat la final del torneig en sis ocasions. I per la seva banda Cuevas, que va destacar com la revelació del torneig, va derrotar Azcón en el duel sub 21. A la final, Roger Cuevas no va poder repetir la victòria aconseguida en la fase classificatòria contra Bosch i va caure en tres sets contra el campió vigent. El campionat se celebra cada any, des de fa deu temporades, un cop s’han acabat les competicions oficials i serveix per mesurar forces entre els jugadors del club; són d’aquelles activitats que des del club entenen que ajuden i serveixen per fer pinya. Tot i que els equips de tennis de taula de la UE Sant Cugat encara estan en competició, aquesta secció tancarà la temporada 2006-2007 amb un balanç positiu. _E. Romea Moya


Diari de Sant Cugat Divendres, 12 de març del 2007

62

|

Editorial

|

a Fons

|

el Poble

|

Lectors

www.diaridesantcugat.cat |

Opinió

|

la Ciutat

|

Economia

|

Esports

|

Cultura

|

Passatemps

Números en joc

el Marcador

136

GOLS MARCATS

rànquing

resultats esport federat HoquEi HErba

preferent catalana

divisió d’honor femenina

primera divisió territorial

Junior FC-Real Sociedad ...........................1-1 divisió d’honor a masculina

Egara 1935-Junior FC ...............................4-3 primera divisió masculina

Junior FC-CD Terrassa ..............................2-3 segona divisió masculina

Junior 1917-Vallès Esportiu.....................0-0 Barceloní Stick-Junior FC .........................1-4 segona divisió femenina

Junior FC-Vallès Esportiu ......................... 1-3 tercera divisió masculina

Pedralbes 1991-Junior FC ........................5-2 juvenil masculí camp. catalunya

RC Polo-Junior FC .....................................8-2 juvenil femení camp. catalunya

Junior FC-CH Xaloc ................................. 4-0 cadet masculí

Can Salas-Junior FC ................................. 1-9 infantil masculí camp. catalunya

Club Egara-Junior FC ...............................4-2 Junior FC-Atlètic Terrassa HC ..................4-1 Junior FC-RC Polo .....................................3-2 infantil femení

Junior FC-Línia-22 HC ..............................0-2 aleví masculí camp. catalunya

Atlètic Terrassa HC C-Junior FC.............. 0-4 Junior 1917-Vallès Esportiu B ..................0-7 Junior FC-RC Polo .....................................2-5 Atlètic Terrassa HC-Junior 1917 ..............0-2

CE Sant Nicolau-UE Sant Cugat 2 ..(suspès)

CFS Gornal-Olímpyc Floresta FS B ..........5-3

infantil masculí nivell d

AE Martorell B-CB Mira-sol-UESC ......51-38

FS Bonaire B-Winterthur FS St Cugat B ..2-4

infantil femení nivell b-1

segona divisió a territorial

UE Sant Cugat-Bàsquet Gramenet .... 48-26

FSC Champion Floresta-FS Parets B .......3-5

preinfantil masculí nivell b-1

segona divisió a femenina

La Salle Bonanova-UE Sant Cugat 1 ..60-53

Olímpyc Floresta FS-CE Rubí FS..............4-5

preinfantil masculí nivell c-2

juvenil primera divisió

Ràpid Sta. Coloma B-Olímpyc Floresta...3-2

Sagrat Cor-UE Sant Cugat 2 ............. 104-91 Bàsquet Llor-CB Mira-sol-UESC ........ 49-24

juvenil segona divisió a

preinfantil femení nivell b-1

cadet primera divisió

HaNdbol

Sta. Coloma Riu Nord-FS W. St. Cugat 4-10

UE Sant Cugat-CB Llinars....................37-18

CFS Esparraguera-Olímpyc Floresta FS.. 1-5 Winterthur FS St. Cugat-FS Sant Just ..... 9-1

lliga catalana masculí

H. St. Cugat-OAR Gràcia Sabadell B .. 28-29

infantil segona divisió

CE Rubí FS-Olímpyc Floresta FS..............2-2

segona catalana masculí

aleví primera divisió

CH Valldoreix-H. Balsareny ................ 38-36

aleví segona divisió

tercera catalana masculí fase d’ascens

Olímpyc Floresta FS B-CN Caldes ...........2-2

CH Alcarràs-H. Sant Cugat B...............27-33

benjamí

juvenil

rugbi

cadet primera catalana 2a fase a

Olímpyc Floresta FS A-FC Barcelona ...... 1-6

H. Sant Cugat A-Amposta ...................33-25 Tarragona-H. Sant Cugat B..................35-27

Sta. Perpètua-Olímpyc Floresta FS (suspès)

CR Sant Cugat-FC Barcelona .................24-7 cadet copa catalana

RC Sitges-CR Sant Cugat ...................... 0-34 infantil primera divisió

UE Santboiana-CR Sant Cugat..............19-5

Hoquei patins. l’infantil a del patí afronta el català. aleví primera divisió

Parets CF-Sant Cugat Esport FC .............0-1 primera regional

aleví segona divisió

HoquEi Sala

CD La Farga-La Romanica CF..................1-4 UE Sabadellenca-Junior FC B .................0-0

benjamí 4X4 camp. catalunya

benjamí masculí 6X6

Matadepera 88-Junior FC........................2-4 Junior FC-Pedralbes HC ........................... 3-1 Junior FC-RC Polo .................................. 0-10 Pedralbes HC-Junior FC ........................... 1-3 benjamí femení 6X6

Junior FC-Línia 22 HC ..............................3-3

Futbol regional preferent

Junior FC A-Martorell CF .........................1-4 segona regional

tercera regional

PB Sant Cugat-CD Olímpic Can Fatjó B .. 1-3 CF Mira-sol-Baco-Can Boada CF B.......... 2-1 Sant Cugat B-CD Can Parellada B ........... 2-1 veterans vallès-maresme primera divisió

Junior FC-Alella .........................................1-1

VolEibol

juvenil primera divisió

lliga catalana primera divisió

juvenil segona divisió

CV Lubesa Valldoreix .................. (descansa) lliga catalana segona divisió a

Vòlei Sant Esteve-CV Lubesa Valldoreix 0-3 CV Lubesa Sant Cugat juv.-H. Bordils .... 3-0 lliga catalana segona divisió b

CV Lubesa Valldoreix-AEB Mataró B ..... 3-0 lliga catalana primera sub-19 juv.

Lloret-CV Lubesa Valldoreix ...................3-2 lliga catalana segona sub-19 juv.

CV Tordera-CV Lubesa Sant Cugat ........ 0-3 lliga catalana sub-17 infantil

CV Vall d’Hebron-CV Lubesa St. Cugat .. 1-3 CV Lubesa Valldoreix-CV Esplugues ...... 0-3

Futbol Sala primera nacional a

CE Rubí FS-Olímpyc Floresta FS..............2-5 primera nacional b

Winterthur FS St. Cugat-FS Martorell B .4-6

agenda esport federat

Sant Cugat Esport FC A-EF Montcada ...5-4 Ripollet CF-PB Sant Cugat ....................... 7-1 UE Sabadellenca B-Sant Cugat B............ 3-1 Junior FC-Cerdanyola Vallès FC B ........... 1-3 cadet primera divisió

Cerdanyola Vallès FC-Sant Cugat B ........1-0 Junior FC A ................................... (descansa) Ripollet CF-Sant Cugat A .........................3-3 cadet segona divisió

PB Sant Cugat B-Sarrià CP B..................0-11 Sant Cugat C-PB Barcino C ......................6-2 EF Barberà Andalucía-PB St. Cugat A .....1-4 infantil primera divisió

San Pedro Lumen CF-Sant Cugat A ....... 3-0 CN Terrassa B-PB Sant Cugat A ............. 5-0 Can Boada CF-Junior FC A ....................... 1-5 Can Rull R.T.-Sant Cugat B....................... 3-1 infantil segona divisió

PB St. Cugat B-PB Ramon Llorens............1-1 EF Bonaire-Junior FC B............................. 1-6 Junior FC C-CD Can Parellada ................ 4-0 Sant Cugat C................................ (descansa) HoquEi HErba divisió d’honor femenina

Dg. 13.00 h Junior FC-Atlètic Terrassa HC Dt. 13.00 h Club de Campo-Junior FC divisió d’honor b masculina

Dg. 11.00 h Junior FC-CH Benalmádena primera divisió masculina

Ds. 15.00 h FC Barcelona-Junior FC juvenil masculí campionat de catalunya

Dg. 10.00 h Junior FC-Club Egara

benjamí 4X4 masculí campionat de catalunya

Ds. 11.00 h RC PoloJunior FC Ds. 11.00 h Junior 1917-Línia-22 HC Ds. 10.00 h Junior 1917-Atlètic Terrassa

Futbol sala. El FS Winterthur Sant Cugat B juga dissabte (19 h) contra e l CFS Ordal, en la seva lluita per ascendir.

cadet primera catalana 1a fase b

Junior FC-Junior 1917 ...............................4-9 FC Barcelona B-Junior 1917 .................... 0-6 Club Egara-Junior FC ............................ 10-9 Junior 1917 B-FC Barcelona ...................12-6

Club Egara B-Junior FC ............................8-7

l’ascens

H. Sant Cugat A-H. Terrassa................27-36

sub-23

Sant Cugat A-Can Rull R.T. B ...................4-1 PB Sant Cugat A-CD Olímpic Can Fatjó ..2-2 CN Terrassa-Sant Cugat B .......................4-3 Junior FC A-Sabadell Nord CF .................8-1

aleví femení camp. catalunya

amb aquesta xifra, el sènior masculí del patí Hoquei Club Sant Cugat és a un pas d’assolir l’ascens

HC C Dv. 18.30 h Junior 1917-Junior 1917 B VolEibol sènior segona divisió a femenina

Ds. 16.30 h CV Lubesa Valldoreix ACV Esplugues juvenil Dv. 20.30 h CV Lubesa Sant Cugat juvenil-CV Vall d’Hebron

sènior segona divisió b femenina

Dg. 12.00 h Torredembarra-CV Lubesa Valldoreix B sub-17 femenina

CV Lubesa Sant Cugat infantil (descansa) CV Lubesa Valldoreix infantil (descansa) sub-19 primera divisió femenina

Ds. 16.00 h CV Lubesa Valldoreix juvenil-CV Joves

Sant Cugat C-CB Badia del Vallès ...........2-2 Juventud 25 Septiembre B-Junior FC B ... 1-2 UD La Planada-PB Sant Cugat B ..............1-1 E. Sports Center-CE Sabadell C......(ajornat) CF Mira-sol-Baco A-UE Castellbisbal ..... 1-6 Castellbell i Vilar-CF Mira-sol-Baco B. ... 4-0 benjamí 7 preferent

Sant Cugat A-PB Sant Celoni .................. 2-1 benjamí 7 primera divisió

Sant Cugat B-CE Júpiter B .......................5-2 CF Mira-sol Baco A-Igualada CF B .......... 6-1 CE Manresa-Junior FC A .......................... 1-3 Gimnàstic Manresa B-Sant Cugat C ....... 5-1 benjamí 7 segona divisió

PB Sant Cugat B-Poble Nou Atl ...............8-1 CE Poble Sec B-PB Sant Cugat C .............3-2 CE Vacarisses CF-CF Mira-sol Baco B .... 3-0 Sant Cugat D-San Pedro Lumen CF B .....2-3 Ripollet CF B-E. Sports Center.........(suspès) CP San Cristóbal B-Sant Cugat E ............3-2 Terrassa FC E-CF Mira-sol-Baco C ..........5-2 CE Jábac Can Jofresa D-Sant Cugat F .....2-4 PB Sant Cugat A-CD Lepanto ..................3-4 Junior FC B-CD Olímpic Can Fatjó C........3-7 prebenjamí 7

Sant Cugat A-UE Rubí..............................4-2 Sant Cugat B-EF Bonaire ...................... 18-0

UE Sant Cugat 1-CB Grup Barna ........ 49-67 segona catalana femení

CB Seca-UE Sant Cugat 1 ................... 63-34 tercera catalana masculí

UE Sant Cugat 2-Súria B .....................55-60 tercera catalana femení

B. Ateneu M.-UE Sant Cugat 2 ...........65-50

jÚnior masculí nivell c

PHC Sant Cugat A-Igualada HC B......... 13-3

jÚnior fem. preferent permanència

PHC Sant Cugat B-CP Congrés B........... 17-3

jÚnior femení nivell a

Granollers-UE Sant Cugat 2 ................51-25

PHC Sant Cugat A-Reus Deportiu B ........ 5-1 PHC Sant Cugat C-HP Tona B................. 8-8

cadet masculí campionat de catalunya preferent 3a fase

aleví campionat de catalunya b

CE Noia-Freixenet B-PHC St. Cugat B ....7-4

cadet masculí nivell a-1

CE Noia-Freixenet-PHC St. Cugat B..... 10-6

CB Mira-sol UESC ....................... (descansa) BF Viladecans-UE Sant Cugat 1 ......... 56-59

Unió Gironina-UE Sant Cugat 1.......... 57-50 Canovelles-UE Sant Cugat 2 ............. 80-60 cadet masculí nivell a-1

UE Sant Cugat 3-Unipreus Lleida B ... 49-52 cadet masulí nivell c-2 cadet femení nivell a-1

primera catalana masculí

infantil masculí nivell c-1

Caldes juvenil

Floresta segona divisió a femenina

Ds. 11.00 h Olímpyc Floresta FS-CFS PB Palau

primera regional

sub-19 segona divisió femenina

aleví primera divisió

segona regional

primera divisió territorial

Ds. 19.00 h Winterthur FS Sant Cugat B-CFS Ordal segona divisió a territorial

Ds. 17.00 h Jamones Alta Montaña BFSC Champion La

juvenil preferent

PHC Sant Cugat B-CP Calafell .................6-8

UE Sant Cugat-Lluïsos de Gràcia ....... 48-56

bàSquEt

Ds. 17.00 h SafaHorta Xarxa-Olímpyc Floresta FS B

PHC Sant Cugat-CHP St. Feliu Codines .5-3

jÚnior masculí nivell a

infantil masculí nivell b-2

preferent catalana

primera catalana masculí

GEiEG-PHC Sant Cugat A ........................ 2-1

UE Sant Cugat-UE Mataró B ...............48-51

cadet femení nivell a-2

Ds. 17.30 h Winterthur FS Sant Cugat-CFS Balaguer

HoquEi patiNS

sub-21 masculí

Vilanova Geltrú CF-CF Mira-sol Baco ..... 6-1 PB Sant Celoni-Sant Cugat ................... 10-0

primera nacional b

CH Sabadell-H. Sant Cugat A..............12-36 CE Molins de Rei-H. Sant Cugat B ......24-27 El TOT Mataró-H. Sant Cugat C .........39-21

jÚnior campionat de catalunya b

IMMA C-Bàsquet Sant Cugat A ..........54-61 CB St Pere de Tera B-B. St Cugat B ..... 78-46

femení base complementari

Ds. 18.30 h Olímpyc Floresta FS-FS Sineu

infantil masculí

campionat territorial masculí

UE Sant Cugat 1. ......................... (descansa)

primera nacional a

CH Agramunt-H. Sant Cugat ..............23-23

CP Riudoms-PHC Sant Cugat ............... 4-10 FC Martinenc-PHC Sant Cugat ...............2-4

CB Mira-sol UESC-Sant Quirze BC B.. 44-55

AE Teià-CB Mira-sol-UESC ..............(suspès)

Ds. 10.00 h H. Bordils cadet-CV Lubesa Sant Cugat cadet Futbol Sala

cadet femení

campionat catalunya b masculí

femení cadet complementari

Sant Cugat-Vilanova i la Geltrú CF ......... 5-1

H. St. Cugat B-OAR Gràcia Sabadell B 35-33

CE Vilanova Geltrú-UE Sant Cugat 2 ..52-55

juvenil campionat de catalunya b infantil preferent

Dg. 11.30 h CN Caldes B-MC Sant Cugat Dg. 12.00 h CFS Caldes-Olímpyc Floresta FS juvenil primera divisió

Ds. 16.00 h Olímpyc Floresta FSL’Hospitalet Bellsport juvenil segona divisió a

Ds. 15.00 h Winterthur FS Sant Cugat-FS Llinars cadet primera divisió

Ds. 17.45 h CE Futsal Olesa 2004-Olímpyc Floresta FS Ds. 16.00 h Winterthur FS Sant Cugat-CFS Esparreguera infantil segona divisió

Ds. 14.45 h Montcada-Olímpyc Floresta FS A aleví segona divisió

Dg. 13.15 h CFS PB Palau-Olímpyc Floresta FS B benjamí

Ds. 12.00 h Olímpyc Floresta FS-CFS Esparreguera rugbi cadet copa

Ds. 12.00 h RC Gòtics-CR Sant Cugat sub-23

Ds. 16.30 h CR Sant Cugat-RC Gòtics Futbol regional preferent

Dg. 12.00 h Sant Cugat Esport FCL’Escala FC

Dg. 12.00 h Barberà UF-CD La Farga Dg. 12.00 h Junior FC B-CD Lepanto tercera regional

Dg. 12.00 h Llorençà FC-PB Sant Cugat Ds. 16.00 h Can Boada CF B-Sant Cugat Esport FC B Dg. 12.00 h CF Mirasol-Baco Unión-UD Castellar B

aleví preferent

benjamí preferent

benjamí campionat de catalunya b

CP Sitges-PHC Sant Cugat A1 ............... 11-2 prebenjamí campionat catalunya b

HC Sant Just-PHC Sant Cugat A ............. 3-1 PHC Sant Cugat B-C. Sant Josep B......... 3-0 PHC Sant Cugat C ....................... (descansa)

CorFbol segona divisió

KCB Sant Cugat-Vacarisses B ................ 11-6

Cugat-Junior FC Ds. 20.00 h Sant Cugat Esport FC BRipollet CF B cadet primera divisió

Dg. 17.30 h AE Josep Maria Gené-Sant Cugat Esport FC B Ds. 08.45 h CN Terrassa B-Junior FC A Ds. 14.30 h Sant Cugat Esport FC A-EF Barberà Andalucia cadet segona divisió

Ds. 17.00 h UD Cirera-Sant Cugat Esport FC A

Ds. 14.00 h Can Buxeres-PB Sant Cugat B Ds. 14.30 h Sant Cugat Esport FC CPB Barcino C Ds. 17.45 h PB Sant Cugat A-Juan XXIII Ds. 12.30 h Junior FC B-EF Base Ripollet

juvenil segona divisió

infantil primera divisió

veterans vallèsmaresme primera divisió

Dg. 09.00 h Junior FC-Vilamajor juvenil primera divisió

Dg. 10.00 h PB Sant

bàsquet masculí. El sènior masculí de la UE Sant Cugat, segon a la taula, va perdre amb el líder, el CB Grup Barna (49-67).

infantil campionat de catalunya b

Sant Medir-UE Sant Cugat 1 .............. 29-65

Dg. 17.00 h UD San Mauro-Junior FC A

la derrota

Dg. 15.30 h AE Josep

Maria Gené-Sant Cugat Esport FC A Ds. 16.00 h PB Sant Cugat A-UD Castellar Ds. 16.30 h Junior FC A-CN Terrassa B Ds. 16.15 h Sant Cugat Esport FC B-CE Jábac Can Jofresa B infantil segona divisió

Ds. 15.00 h CD Olímpic Can Fatjó BPB Sant Cugat B Ds. 11.00 h Junior FC B-San Pedro Lumen CF B Ds. 12.45 h CE Sabadell C-Junior FC C Ds. 13.00 h Sant Cugat Esport FC CUD San Lorenzo B aleví primera divisió

Ds. 16.00 h CD Can Parellada-Sant Cugat Esport FC A Dg. 10.00 h Sant

El millor equip l’olímpyc Floresta FS. S’imposa al CE Rubí FS i fa un pas endavant per assegurar-se la permanència a la Primera Nacional A.

Cugat Esport FC BUD Castellar Ds. 09.30 h Junior FC A-PB Sant Cugat A aleví segona divisió

Ds. 11.15 h EF Base Ripollet-Sant Cugat Esport FC C Ds. 09.30 h Junior FC B-CE Sabadell C Dg. 10.00 h UD Can Anglada-CE Europa Sports Center Ds. 09.30 h PB Sant Cugat B-Juventud 25 de Septiembre B Ds. 10.00 h PB Ramon Llorens-CF Mira-sol-Baco Unión A Dg. 10.00 h CF Mirasol-Baco Unión B-EF Viladecavalls benjamí 7 preferent

Ds. 15.15 h UD Gramenet Milan B-Sant Cugat Esport FC A benjamí 7 primera

divisió

Ds. 09.00 h UE Sant Andreu B-Sant Cugat Esport FC B Ds. 10.00 h CF Mirasol-Baco Unión A-CE Manresa Dg. 10.15 h AE PieraJunior FC A Ds. 09.30 h Sant Cugat Esport FC CArtés FC benjamí 7 segona divisió

Ds. 11.00 h PB Sant Cugat B-AE Unificació Badalona Sud Ds. 10.00 h CE Salesians BoscoHorta B-PB Sant Cugat C Ds. 11.15 h CF Mirasol-Baco Unión B-CN Terrassa B Ds. 11.10 h Cerdanyola del Vallès FC D-Sant Cugat Esport FC D Ds. 10.00 h CE


www.diaridesantcugat.cat

Editorial

a Fons

|

el Poble

|

Lectors

|

Opinió

la Ciutat

|

|

Economia

|

esports

Base Espirall-Les Clotes-UD San Mauro (0-1) UD Marianao Poblet B-Santa Eulàlia CF (3-3) UD Unificación Bellvitge-CD Turó Peira (0-1)

Atlètic Terrassa HC-UD Taburiente (3-1) RC Jolaseta-Ourense HC (2-1) San Pablo Valdeluz-51-CD Terrassa (2-4) Club de Campo-RC Jolaseta (3-0) Junior fC-Real Sociedad (1-1)

equip

divisió d'honor femenina

Olesa M. UD San Mauro Martorell CF Base Espirall CF Sant Joan Despí Espluguenc FA CD Turó Peira Sant Ildefons

pJ pG pe pp Gf GC p

Club de Campo 15 12 2 1 39 8 26 Atètic Terrassa 15 11 2 2 36 16 24 RC Polo CD Terrassa Real Sociedad RC Jolaseta UD Taburiente Ourense HC Sant Pablo V.

15 8 4 3 27 19 20

15 6 15 6 15 6 15 5 15 4 15 2 15 1

7 5 4 1 2 1 0

Júnior fC

2 23 11 19 4 25 20 17 5 18 14 16 9 14 26 11 9 15 17 10 12 15 42 5 14 11 50 2

U. Bellvitge Esparreguera CD La Guardia Santa Eulàlia UD Vallirana Marianao Poblet La Florida CF Vilanova CF CE Torrellenc

Pròxima jornada (29 D’ABRIL): CD TerrassaRC Jolaseta; RC Polo-San Pablo Valdeluz-51; Ourense HC-UD Taburiente; Junior fC-Atlètic Terrassa HC; Real Sociedad-Club de Campo.

divisió d'honor B masCulina Honigvogel-RS Tenis (1-1) CH Benalmádena-València HC (2-1) Egara 1935-Junior fC (4-3) CH Complutense-Vallès Deportiu (3-0) Caja Cantabria Sardinero-Pedralbes HC (2-6) RS Tenis Complutense Egara 1935 Júnior fC

Vallès Esportiu Pedralbes HC Benalmádena Sardinero València HC Honigvogel

3 8 2 3 5 7

6 4 7 7 7 8

29 31 15 27 21 14 23 25 14 28 34 13 26 32 11 15 50 7

Escola Pia-FS Gavà; FS Ripollet-FS Vilassar de Mar; SD Formentera-Canet FS.

Pròxima jornada ( 29 D’ABRIL): València HC-RS Tenis; Junior fC-CH Benalmádena; Vallès Esportiu-Egara 1935; Pedralbes HC-CH Complutense; Caja Cantabria SardineroHonigvogel.

Futbol Sala

primera naCional a GRUP 6

equip

pJ pG pe pp Gf

GC

p

AE Montornés FS Vilassar Mar CF Corbera FS Gavà Canet FS SD Formentera AE Centelles CE Escola Pia Santvicentí FS Èpic Casino FS Figueres FS

27 27 27 27 27 27 27 27 27 27 27

22 21 17 17 12 12 11 12 9 10 9

4 2 4 4 6 4 7 3 5 2 3

1 4 6 6 9 11 9 12 13 15 15

151 148 149 116 110 129 133 113 100 125 107

94 84 93 81 112 117 128 113 106 151 142

70 65 55 55 42 40 40 39 32 32 30

Metacom CFS FS Ripollet FS Sineu Rubí FS

27 27 26 26

6 8 7 1

9 2 4 3

12 17 15 22

104 113 81 78

127 134 116 148

27 26 25 6

olímpyc floresta 27 7

6 14 102 113 27

Pròxima jornada (28 D’ABRIL): olympic floresta-FS Sineu; AE Centelles-CE Rubí FS; Metacom CFS-Èpic Casino FS; AE MontornésFigueres FS; Santvicentí FS-CF Corbera; CE

Europa Sports Center-Sant Quirze del Vallès FC B Ds. 10.00 h Terrassa FC D-Sant Cugat Esport FC E Ds. 10.00 h CF Mira-sol-Baco Unión C-Juan XXIII Ds. 09.30 h Sant Cugat Esport FC FTerrassa FC E Ds. 12.00 h PB Sant Cugat A-Juventud 25 de Septiembre Ds. 12.00 h CD Lepanto-Junior FC B preBenJamí 7

Ds. 10.00 h Cerdanyola del Vallès FC-Sant Cugat Esport FC A Ds. 12.00 h CD Badia del Vallès-Sant Cugat Esport FC B femení CadeT ComplemenTari

Ds. 12.00 h Molins de Rei CF-Sant Cugat Esport FC

primera naCional B GRUP SEGOn CFS Balaguer-Sícoris B (2-2) CE Sant Julià-CCR Castelldefels (3-4) CFS Casa Alcalá-PB Castelldefels (4-3) P. Hermanos Úbeda B-CFS Esplugues (6-3) Tàrrega-PB Solsona (5-2) FS Sant Andreu Barca-Cn Sabadell (5-3) PB Trinitat-Vila-seca FS (7-5) fs Winterthur sant Cugat-FS Martorell B (4-7) equip

pJ pG pe pp pG pe pp Gf GC p

W. sant Cugat

25 9 0 3 6 3 4 145 120 48

Cn Sabadell 24 9 1 1 11 0 2 1386961 St. Andreu Barca 24 11 0 1 7 0 5 96 71 54 FS Martorell B 25 8 1 3 8 2 3 132 106 51

Canet FS-FS Sineu (5-3) CE Rubí FS-olímpyc floresta fs (2-5) Èpic Casino FS-AE Centelles (7-4) Figueres FS-Metacom CFS (2-2) CF Corbera-AE Montornés (6-2) FS Gavà-Santvicentí FS (10-5) FS Vilassar de Mar-CE Escola Pia (4-2) SD Formentera-FS Ripollet (4-2)

femení Base ComplemenTari

Dg. 10.00 h Sant Cugat Esport FC-FE Atlètic Vilafranca Ds. 10.15 h CF Mira-sol-Baco UniónSantboià FC bàSquet primera CaTalana masCulí

CFS Casa Alcalá 24 10 1 Tàrrega 25 8 1 Vila-seca FS 24 8 1 Sícoris B 25 7 2 PB Castelldefels 25 6 3 P. Hermanos U. 25 9 1 CFS Balaguer 25 7 1 PB Solsona 24 6 0 CFS Esplugues 25 6 1 PB Trinitat Vella 25 3 0 CCR Castelldefels 25 3 0 CE Sant Julià 24 3 3

reGional preferenT GRUP PRIMER Dg. 11.00 h CP Font Castellana B-CB Mira-sol-UESC CampionaT TerriTorial masCulí

Ds. 18.00 h Bàsquet Sant Cugat A-PB Creu de Sant Jordi Ds. 16.00 h Bàsquet Sant Cugat B-Cn Badalona

seGona CaTalana femení

JÚnior masCulí nivell a

Dg. 12.30 h Gasso de Ripollet-UE Sant Cugat 2 TerCera CaTalana femení

Ds. 20.30 h UE Sant Cugat 2-S.E.K. CampionaT CaTalunya B masCulí

0 6 103 92 46 1 5 100 75 44 2 8 128 11936 2 7 117 10934 1 9 93 113 31 0 11 114 12631 01010613128 0 9102119 27 1 1094 12526 3 7 10913121 1 8 79 11519 0 9 77 11218

Futbol

suB-21 masCulí

TerCera CaTalana masCulí

2 5 4 6 2 3 4 3 3 3 3 1 5 2 6 3 5 2 9 3 10 3 7 2

Pròxima jornada (29 D’ABRIL): CCR Castelldefels-Sícoris Club B; PB CastelldefelsCE Sant Julià; CFS Esplugues-CFS Casa Alcalá; PB Solsona-Promociones Hermanos Úbeda B; Club natació Sabadell-Tàrrega; Vila-seca FS-FS Sant Andreu de la Barca; FS Martorell B-PB Trinitat; fs Winterthur sant Cugat-CFS Balaguer.

Dg. 12.00 h CB IPSI-UE Sant Cugat 1 Grup Catalana Occident Ds. 19.00 h UE Sant Cugat 1-CB Balaguer

4 2 3 3 1 3 4 5

0 3 3 5 5 5 3 6

9 6 7 7 4 5 4 7

4 5 2 4 4 4 5 3

1 4 6 3 6 5 6 4

59 22 68 49 30 52 64 44 50 45 34 49 45 35 44 45 37 43 38 41 42 48 39 41

29 6 29 7 29 8 29 7 29 6 29 5 29 5 29 5 29 3

6 6 4 2 2 6 2 3 3

2 1 3 5 7 3 7 6 9

4 2 1 3 5 4 3 2 0

3 5 7 5 1 2 5 1 1

8 4044 39 8 4041 38 6 47 49 38 7 39 52 37 8 45 47 36 9 39 38 35 7 29 40 31 12 20 58 25 13 25 70 13

29 8 3 4 4 1 9 53 4940

primera CaTalana masCulí GRUP 3

Handbol. l’H. Sant Cugat va perdre amb l’oar Gràcia.

15 6 3 6 43 36 15

15 6 15 3 15 6 15 5 15 3 15 0

29 11 29 9 29 8 29 7 29 9 29 7 29 7 29 4

bàSquet

pJ pG pe pp Gf GC p

15 11 4 0 42 15 26 15 8 2 5 34 22 18 15 7 3 5 19 19 17

pJ pG pe pp pG pe pp Gf GC p

Pròxima jornada (29 D’ABRIL): UE Sant Joan Despí-UD Vallirana; Vilanova del Camí CF-CE Torrellenc; CE Esparreguera-UE Sant Ildefons; La Florida CF-Olesa Montserrat CF; Martorell CF-CD La Guardia; UD San Mauro-Júnior fC a; Marianao Poblet-Turó de la Peira La Guardia; Santa Eulàlia CF-Base Espirall-Les Clotes CF; CD Turó de la Peira-UD Marianao Poblet B; UD Unificación Bellvitge-Espluguenc FA.

Pròxima jornada (1 DE MAIG): UD TaburienteCD Terrassa; RC Jolaseta-RC Polo; Atlètic Terrassa HC-Ourense HC; San Pablo Valdeluz51-Real Sociedad; Club de Campo-Junior fC.

equip

Ds. 16.30 h La Salle Comptal-UE Sant Cugat Ds. 17.45 h CB Torelló-UE Sant Cugat

JÚnior masCulí nivell C

Ds. 19.30 h CP Font Castellana-CB Mirasol UESC JÚnior femení preferenT permanènCia

Dg. 10.30 h AE Minguella-UE Sant

Gironella CF-UE Vic (0-0) Martinenc CF-CE Sant Celoni (2-0) L’Escala FC-Vilassanés At. (1-0) Parets CF-sant Cugat esport fC (0-1) UE Mollet-UE Llagostera (2-1) UE Canovelles-UD Tossa (2-0) CP San Cristóbal-UD Taradell (4-2) Bellavista Milán-AD Guíxols (1-0) CE Vilassar de Dalt-CD Montcada (1-2) equip

CP San Cristóbal B. Milán AD Guíxols CD Montcada UE Vic Gironella CF Vilassar Dalt UE Llagostera UD Taradell Parets CF sant Cugat

UE Canovelles L’Escala FC UE Mollet At. Vilassanés CE Sant Celoni Martinenc FC UD Tossa

9 7 6 9 4 8 5 4 2 6

2 4 4 4 6 1 5 8 5 2

3 4 5 2 4 5 5 3 8 6

29 3 29 5 29 6 29 5 29 2 28 3 29 3

6 5 8 5 9 8 8

5 3 3 2 3 1 0

4 3 3 2 4 5 2

5 30 40 34 8 22 39 32 8 35 52 31 11 32 38 27 7 36 54 23 7 26 43 21 13 22 55 14

Pròxima jornada (29 D’ABRIL): CE Sant CeloniUE Vic; At. Vilassanés-Martinenc FC; sant Cugat esport fC-L’Escala CF; UE LlagosteraParets CF; UD Tossa-UE Mollet; UD Taradell-UE Canovelles; Guíxols-CP San Cristóbal; CD Montcada-Bellavista Milán; CE Vilassar de Dalt-Gironella CF

primera reGional GRUP TERCER

Espluguenc FA-UD Vallirana (2-4) CE Torrellenc-UE Sant Joan Despí (1-2) UE Sant Ildefons-Vilanova del Camí CF (0-0) Olesa de Montserrat CF-CE Esparreguera (3-0) CD La Guardia-La Florida CF (2-1) Júnior fC a-Martorell CF (1-4)

Juvenil primera CaTalana masCulí

CadeT masCulí preferenT a

Juvenil Copa federaCió masCulí

Ds. 18.30 h CH Sant Fost-H. Sant Cugat seGona CaTalana masCulí

ACE Fornells-CH Valldoreix

TerCera CaTalana masCulí

Dg. 12.30 H. Sant Cugat B-H. Garbí de Palafrugell veTerans lliGa CaTalana masTers

Veterans OAR Gràcia-

43 21 64 49 25 58 47 25 56 50 28 55 53 25 53 38 32 46 41 43 44 4032 43 38 41 39 28 31 37

29 4 7 3 4 4 7 39 45 35

H. Sant Cugat

lliGa CaTalana masCulí fase de permanènCia

ue sant Cugat

0 1 0 4 2 3 4 5 4 6

JÚnior femení nivell a

Ds. 19.30 UE Sant Cugat 1 Chocolat Factory-Siemens Cornellà Handbol

CB Grup Barna Cn Tàrrega Cn Terrassa

29 10 5 29 10 3 29 10 4 29 7 3 29 11 2 28 5 6 29 7 3 29 7 2 29 9 1 29 4 5

6 5 1 4 4 4 3

Dg. 11.00 H. Poblenou-H. Sant Cugat A

Cn Tàrrega-Lluïsos de Gràcia (65-55) CB Cerdanyola-BC Andorra B (83-71) CB Ciutat Vella-CB Olesa B (86-70) Sícoris-UE Barberà (57-90) CB Guinardó-S.E.S.E. (65-80) CB Esparreguera-Cn Terrassa (73-74) ue sant Cugat-CB Grup Barna (49-67) CB CIC-CP IPSI (56-54) equip

pJ pG pe pp pG pe pp Gf GC p

Cugat 1 Ds. 16.00 h UE Sant Cugat 2-Joventut Les Corts

Cultura

|

Passatemps

|

63

valenTí feixas

Hoquei Herba

Júnior fC

|

la tribuna

Classificacions esport federat

equip

Diari de Sant Cugat

Divendres, 12 de març del 2007 |

Lluïsos Gràcia UE Barrberà S.E.S.E. CB Esparreguera Sícoris CB Ciutat Vella CB IPSI CB Guinardó CB Olesa B CB Cerdanyola BC Andorra B CB CIC

pJ pG pp pf

pC

p

27 20 7 2047 1788 27 19 8 2047 1894 27 19 8 1921 1797 27 18 9 2051 1877

ue sant Cugat

Sant Quirze BC BC Andorra

pC

p

26 24 2 1800 1291 50 26 21 5 1460 1140 47 26 18 8 1632 1412 44 26 16 10 1408 1368 42 26 15 11 1573 1408 41

25 15 10 1398 1246 40

26 14 12 1567 1436 40 26 14 12 1354 1335 40

equip

H. Bordils CH Palautordera HC Manyanet La Salle M. OAR Gràcia BM Granollers C Creu Alta S. Pardinyes Sant Martí B

pJ p G pe pp Gf GC p

18 13 2 18 12 3 18 12 1 18 11 1 18 10 3 18 10 2 18 7 2 18 6 3 18 5 4

28 27 25 23 23 22 16 15 14

Pròxima jornada ( 29 D’ABRIL): Creu Alta Sabadell-BM Barberà; h. sant Cugat-CH Sant Fost; CH Bordils-Pardinyes; CH PalautorderaPardinyes; KH-7 BM Granollers C-HC Manyanet-Les Corts; Sant Martí Adrianenc BOAR Gràcia Sabadell; El TOT Mataró (descansa)

34

primera CaTalana GRUP A

equip

Calafell CP

pJ

pG pp pe Gf GC p

28 21 3 4 113 64 66

phC sant Cugat 28 21 1 6 136 81 64

CP Vilanova CH Vila-seca CP Congrés Cn Reus Ploms Pla HC CP Sant Ramon CP Monjos CH Corbera Cambrils CH HC Piera CP Pla Igualada HC FC Martinenc CH Mollerussa CH Juneda CP Riudoms

28 28 27 28 27 28 28 26 28 28 28 27 27 28 26 28

17 14 14 13 13 13 12 11 10 11 10 10 10 9 6 1

3 5 5 7 5 3 2 4 7 4 4 4 2 1 3 1

8 9 8 8 9 12 14 11 11 13 14 13 15 18 17 26

131 70 54 106 78 47 97 91 47 96 93 46 109 91 44 114 102 42 98 106 38 93 79 37 92 94 37 112 138 37 97 90 34 92 105 34 100 109 32 98 123 28 98 146 21 88 210 4

Pròxima jornada (29 D’ABRIL): CP MonjosCH Mollerussa; CH Juneda-Cn Reus Ploms; Igualada HC-CP Congrés; CH Vila-seca-Calafell CP; Cambrils CH-CP Riudoms; CH CorberaCP Vilanova-L’Ull Blau B; CP Sant Ramon Vilafranca-FC Martinenc; phC sant Cugat-HC Piera; CP Pla-Pla HC

Cugat C-Sant Ot Hoquei patinS primera CaTalana masCulí

Ds. 19.00 h PHC Sant Cugat-HC Piera

CH Sant Esteve Sesrovires-H. Sant Cugat A Dg. 10.30 h H. Sant Cugat B-EH Sant Vicenç CadeT femení

Dg. 09.00 h H. Sant Cugat A-Granollers Dg. 09.00 h H. Sant Cugat B-Sant Martí Adrianenc Dg. 12.00 h H. Sant

482 478 478 419 447 468 498 512 482

18 6 2 10 492 490 14

CadeT primera CaTalana masCulí

infanTil masCulí

520 526 508 460 486 498 498 497 474

18 3 1 14 511 551 7 18 1 0 17 434 599 2

Dg. 10.45 H. Sant Cugat B-H. Cooperativa

Ds. 16.30 h BM Barberà-H. Sant Cugat

3 3 5 6 5 6 9 9 9

CH Mollerussa-CH Juneda (7-3) CP Congrés-CH Vila-seca (5-3) Calafell CP-Cambrils CH (5-2) CP Riudoms-CH Corbera (2-7) Cn Reus Ploms-Igualada HC (4-3) CP Vilanova-CP Sant Ramon V. (5-1) FC Martinenc-phC sant Cugat (2-4) HC Piera- CP Pla (4-4) Pla HC-CP Monjos (1-1)

Cn Sabadell B-Esquaix Igualada (41-47) Collblanc-La Torrassa-CB St Celoni (78-24) Atlètic Terrassa HC-CB Mollet (50-42) CB Elvira Cuyàs-Sant Gervasi (68-70) BC Andorra-Granollers (48-70) CB Balaguer-Cn Caldes B (46-60) Sant Quirze BC-Valentine Montcada (58-63) CB Seca-ue sant Cugat (63-34) pJ pG pp pf

H Bordils-BM Barberà (36-30) CH Palautordera-Pardinyes (32-29) Sant Martí-Adrianenc B-HC Manyanet (30-33) Creu Alta Sabadell-CH Sant Fost (35-22) KH-7 BM Granollers C-La Salle M. (29-26) h. sant Cugat-OAR Gràcia Sabadell (28-29)

Hoquei patinS

seGona CaTalana femenina GRUP 4

Montcada CB Seca Granollers CB Mollet Cn Caldes B

lliGa CaTalana GRUP B

45

45 45 42 42 39 39 39 35 35 35

PRESIDEnT DE LA UnIó ESPORTIVA SAnT CUGAT

40 39 36 35 34 34 33 26

Handbol

BM Barberà CH Sant Fost

Pròxima jornada (29 D’ABRIL): CB IPSI-ue sant Cugat; CB Grup Barna-CB Esparreguera; Cn Terrassa-CB Guinardó; S.E.S.E-Sícoris; UE Barberà-CB Ciutat Vella; CB Olesa B-CB Cerdanyola; BC Andorra B-Lluïsos de Gràcia; CB CIC-Cn Tàrrega.

equip

26 14 12 1340 1367 26 13 13 1377 1346 26 10 16 1272 1326 26 9 17 1333 1421 25 9 16 1417 1557 26 8 18 1343 1548 26 7 19 1294 1453 26 0 26 1101 2015

Pròxima jornada (29 D’ABRIL): ue sant Cugat-CB Balaguer; Cn Caldes B-BC Andorra; Granollers-CB Elvira Cuyàs; Sant GervasiAtlètic Terrassa HC; CB Mollet-AEC CollblancLa Torrassa; CB Sant Celoni B-Cn Sabadell B; Esquaix Igualada-Sant Quirze BC; Valentine Montcada-CB Seca.

h. sant Cugat

47 46 46

27 18 9 1950 1778 27 18 9 1994 1891 27 15 12 2042 1965 27 15 12 2048 2006 27 12 15 1895 1944 27 12 15 1869 1884 27 12 15 1975 2055 27 8 19 1779 1972 27 8 19 1836 2034 27 8 19 1718 1896 27 7 20 2011 2171 34 27 7 20 1788 2019

CB Balaguer Cn Sabadell B Atlètic Terrassa E. Igualada Sant Gervasi Collblanc-La T. CB Elvira Cuyàs CB Sant Celoni B

L’actualitat de la teva ciutat, cada divendres al

“20 anys de UESC”, l’exposició

d

imarts la vam inaugurar a la Casa de Cultu· ra. L’exposició vol ser, en primer lloc, una mirada vers el pas· sat que només pot ser d’agraïment a tantes persones que, com l’En· ric Tomàs i en Jaume Espina, han fet possi· ble, amb la seva dedi· cació, una realitat viva com la UESC. Una mira· da que recorre la his· tòria a través del tes· timoni de les pàgines del TOT i del Diari De Sant Cugat, dels collage d’imatges, de les samar· retes enlaire i dels guar· dons més destacats. En segon lloc, vol ser una mirada d’il·lusió vers el present, a partir de les imatge de nois i noies que avui configuren el rostre humà de l’enti· tat, i dels documents que defineixen allò per· què estem treballant i mostren allò que fem. I, finalment, una mirada d’esperança cap al futur a través dels muntatges de vídeo. Futur que avui estem construint amb el suport de l’Ajuntament de Sant Cugat, de col· laboradors com Premsa Local, de patrocinadors com Motor Klasse, i de tot l’equip humà de la UESC. Tots ells han fet possible l’exposició.


Diari de Sant Cugat Divendres, 27 d’abril del 2007

64

|

www.diaridesantcugat.cat

Publicitat

abril Agenda maig del 27 al 6 27 Divendres 19 h Casal de Joves TorreBlanca Campionat Sing Star Cantes? Balles? El millor karaoke al casal. Els guanyadors tenen premi! Organitza: Ajuntament de Sant Cugat 19.45 h Casal de Joves TorreBlanca Taula rodona. Diàlegs al voltant de l’adolescència Hi intervindran: Anna Fitó, Cesc Notó, Vladimir Reinhardt, Mario Izcovich Organitza: Institut de la Infància de Barcelona Deleg. Sant Cugat 20 h Sala Capitular Lliurament del VI Premi de Poesia Sant Cugat a la Memòria de Gabriel Ferrater i del IX Premi de Poesia Gabriel Ferrater per a Centres de Secundària Lectura de poemes a càrrec dels actors Rosa Vila i Joan Berlanga, música a càrrec dels alumnes de l’Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels Organitza: Ajuntament de Sant Cugat

TorreBlanca Batuka De 23 a 1 h Skate Parc (Parc de la Pollancreda) Patinatge urbà De 23.30 a 2.30 h Pavellons municipals Futbol (torneig a 7) Organitza: Ajuntament de Sant Cugat Divendres 27, dissabte 28 i diumenge 29 Mostra de Comerç, Indústria i Serveis 28 Dissabte

10 h Parc Ramon Barnils Jornada prebenjamina de futbol sala Per a alumnes de 2n de primària Organitza: Ajuntament de Sant Cugat 20 h Teatre La Unió Conferència. Fisioterapeutes a la dansa Dins la programació del Dia Internacional de la Dansa Organitza: Ajuntament de Sant Cugat 22 h Teatre La Unió Dansa. Basat en fets reals Espectacle de Hip-Hop a càrrec de la CIA. UNIQ amb DLUX. Preu: 13 euros. Socis: 11 euros Dins la programació del Dia Internacional de la Dansa Organitza: La Unió Santcugatenca, Ajuntament de Sant Cugat Practica l’esport de nit! De 22 a 24 h Casal de Joves

D'Octavianum a Sant Cugat Any de la Vila

12 h Biblioteca del Mil·lenari Hora del conte. Contes per fer-se un tip de riure A càrrec de Clara Gavaldà Per a infants a partir de 3 anys Organitza: Ajuntament de Sant Cugat Pl. d’Octavià/Pl. de l’Om Espectacle de dansa 12 i 13 h Espectacle de carrer Slot A càrrec de Nats Nus 20 h Mostra de dansa amb escoles de dansa de Sant Cugat Dins la programació del Dia Internacional de la Dansa Organitza: Ajuntament de Sant Cugat 17 h Escola Municipal de Música

010

Victòria dels Àngels Classes de dansa i percussió africana Informació tel.: 646 244 141 Organitza: Associació Karamalá

Dins la programació del Dia Internacional de la Dansa Organitza: Ajuntament de Sant Cugat

17.30 h Casal de Joves TorreBlanca Campionat d’escacs Cal inscripció prèvia Organitza: Ajuntament de Sant Cugat

2 Dimecres

17.30 h Centro Popular Andaluz Teatre. Entre dos amores A càrrec del grup de teatre Fem el que Podem Organitza: AVAN

22 h Club Muntanyenc Sant Cugat Cicle cinema Stephen Frears: Mi hermosa lavandería Organitza: Club Muntanyenc Sant Cugat, Casal Popular la Guitza 3 Dijous

29 Diumenge

18 h Auditori del SC Trade Center Jornada. Valors a l’esport Ponències, taules rodones i xerrades a l’entorn dels valors de l’esport Inscripcions: xaviercodina@santcugat. cat/comunicacio@uesc.org Organitza: Ajuntament de Sant Cugat, Fundació UESC

12 h Teatre La Unió Espectacle infantil. El meravellós món d’en Pinotxo A càrrec de Mònica Moreira, Salvador Llaó, Cristina Moncunill i Omar Ocampo Preu: adults 6 euros. Infants: 4 euros Organitza: La Unió Santcugatenca

19.30 i 22 h Cinemes Sant cugat Cinema. Scoop Del director Woody Allen Preu: 3 euros Organitza: Cinesa, Ajuntament de Sant Cugat. Col·l.: Diari de Sant Cugat Patrocina: Grup XXI

13 h Canals Galeria d’Art Visita comentada. Exposició Rosa Agenjo Organitza: Canals Galeria d’Art

19.45 h Museu de Sant Cugat Monestir Xerrada. Ecfrasi A càrrec de Sam Abrams, escriptor i filòleg Organitza: Firart

18.30 h Terra Dolça Titelles. L’ocell meravellós A càrrec de Titelles Babi Organitza: Terra Dolça

18 h Teatre-Auditori Assaig obert. J’arrive...! 21 h Teatre-Auditori Veniu a conèixer com treballa la companyia abans de sortir a escena Dins la programació del Dia Internacional de la Dansa Org.: Ajuntament de Sant Cugat 18.30 h Teatre La Unió Teatre. La gata sobre la teulada de zenc calenta De Tennessee Williams Preu: 10 euros. Socis: 8 euros Organitza: La Unió Santcugatenca 21 h Teatre-Auditori Dansa. J’arrive...! A càrrec de la Cia. Marta Carrasco Preu: 18 euros

20 h Museu de Sant Cugat - Casa Aymat Inauguració exposició. El cartellisme de Ramon Casas Organitza: Ajuntament de Sant Cugat, Fundació Caixa Girona 20.30 h Club Muntanyenc Sant Cugat Xerrada. La torre de nou amb folre i manilles. Història i curiositats Ponents de les colles Jove i Vella de Valls, Minyons de Terrassa i Castellers de Vilafranca Organitza: Castellers de Sant Cugat 21 h Casal de Joves TorreBlanca Xerrada. L’elecció d’uns estudis després de l’ESO: com fer una bona tria


www.diaridesantcugat.cat

Divendres, 27 d’abril del 2007

Diari de Sant Cugat

Publicitat

Dins el cicle saps què vols estudiar? Organitza: Ajuntament de Sant Cugat 4 Divendres 19.30 h Canals Galeria d’Art Inauguració exposició. M. Assumpció Raventós Tapissos Organitza: Canals Galeria d’Art 22 h Teatre-Auditori Màgia. Els amics del Mag Lari A càrrec d’Anthony Blake, Sergi Buka, Hausson, Enric Magoo i Mag Lari Direcció: Josep Maria Lari Preu: 24 euros Organitza: Ajuntament de Sant Cugat 5 Dissabte 10 h Pavelló de voleibol de Valldoreix 3a Jornada prebenjamina Per a nens i nenes de P5 i 1r Organitza: Ajuntament de Sant Cugat 12 h Museu de Sant Cugat -

Monestir Visita teatralitzada. Deixeu parlar els capitells: ells ho saben tot Preu: 2 euros Organitza: Ajuntament de Sant Cugat 18 h Teatre-Auditori Màgia. Secrets A càrrec del Mag Lari Preu: 6,50 euros. Socis de La Xarxa: 5,50 euros Organitza: La Xarxa, Ajuntament de Sant Cugat 18.30 h Terra Dolça Projecció del documental: Terra Lliure: punt i final Xerrada posterior amb David Martínez i Pep Musté, militants independentistes Organitza: Terra Dolça 19 h Pl. del Rei Festa de presentació de la nova plaça del Rei Organitza: Ajuntament de Sant Cugat 22 h Oficina de Turisme Visita guiada: El Monestir de nit Durada: 1 h 30 min Preu: 10 euros. Menors de 7 anys:

gratuït Cal fer reserva prèvia a l’Oficina de Turisme Organitza: Ajuntament de Sant Cugat 6

Diumenge

10 h Carrer Santiago Rusiñol Mostra Firart Mostra d’art al carrer Organitza: Firart 10.30 h Pl. de Barcelona 17a Festa del Llibre Gegant

Organitza: Associació del Llibre Gegant, Ajuntament de Sant Cugat 11.30 h Pl. d’Octavià Festa de la Solidaritat. Un dia per a l’Esperança Jocs infantils, comerç just, etc. Organitza: Intermón Oxfam A partir de les 12 h Festa de la Creu de Maig

|

65

Pl. de la Creu d’en Blau Benedicció de la creu Casal de la Gent Gran de les Planes Missa Organitza: Racó de l’Amistat 12 h Teatre-Auditori Màgia. Secrets A càrrec del Mag Lari Preu: 6,50 euros. Socis de La Xarxa: 5,50 euros Organitza: La Xarxa, Ajuntament de Sant Cugat 12 h Museu de Sant Cugat - Casa Aymat Visita comentada. El cartellisme de Ramon Casas Organitza: Ajuntament de Sant Cugat, Fundació Caixa Girona + activitats activitats a: a: www.santcugat.org. www.santcugat.org. + Si voleu sortir en aquesta agenda cal que Si voleu sortir en aquesta agenda cal que adreceu la adreceu la informació 15 dies abans a informació 15 dies abans Pl. a l'Oficina de Turisme Pl. l'Oficina de Turisme Octavià, s/n Torre Octavià, s/n Torre deTel. l'Homenatge. Tel. 93 99 5293i de l'Homenatge. 93 675 99 52 675 i fax 675 99 53. A/e agenda@santcugat.org. La fax 93 675 99 53. A/e agenda@santcugat.org. La resresponsabilitat dels actes i de la informació ponsabilitat dels actes i de la informació publicada en publicada en aquesta agenda recau en les aquesta recau en les entitats organitzadores. entitats agenda organitzadores.


Diari de Sant Cugat

66

|

Editorial_ 3 |

www.diaridesantcugat.cat

a Fons_ 4 |

el Poble_ 15 |

Lectors_ 33 |

Opinió_ 34 |

la Ciutat_ 37 |

Economia_ 47 |

Esports_ 52 |

Cultura

diaridesantcugat.cat/agenda

Passatemps_ 76

Proposa’ns la teva notícia a: lectors@diaridesantcugat.cat

Cultura Agenda _PàG. 74

|

Trobada Gegantera _PàG. 70

Dotze colles van acompanyar els Geganters santcugatencs en la celebració del seu vintè aniversari diumenge passat

CONCERT DE la PuERTa DE lOs suEñOs 29 DE mAiG a les 19 h, a la Mostra sant Cugat actiu

Un dia assolellat. La diada de Sant Jordi d’enguany es va caracteritzar pel bon temps, cosa que va animar un gran nombre de santcugatencs i santcugatenques a passejar pels carrers del centre de la nostra ciutat

Sant Jordi floreix a la ciutat

res. De totes les mides i com· binacions, i amb preus per a totes les butxaques. Amb una agulla de cap clavada al centre, la novetat de l’any. Amb tan· ta rosa per escollir, si algú no va trobar l’adequada, és per· què no va voler.

El fet que no coincidís amb un dia festiu es va notar sobretot al matí Sergi Pàmies va ser un dels autors més venuts de la diada

Les dones també llegim El mateix dia en què el drac va caure desplomat a mans del cavaller Sant Jordi, mori· en, uns segles més tard, Cer· vantes, Shakespeare i el cata· là Josep Pla. Això va fer que la UNESCO declarés el 23 d’abril com el Dia Mundial del Llibre,

Sara Bella

sara.bella@premsalocal.com

SAnT jorDi. El dilluns pas· sat, Sant Cugat es va omplir de llibres i roses per celebrar una diada de Sant Jordi mar· cada pel bon temps i les ana· des i vingudes atrafegades dels santcugatencs i les sant· cugatenques. Els carrers del centre lluïen les tradicionals paradetes de roses, amb vari· etats per a tots els gustos, de la mateixa manera que totes les llibreries, papereries i entitats de la ciutat van tro· bar el seu espai des d’on ven· dre llibres i altres regals. No obstant això, la diada va caure en un dia laborable, i aquesta circumstància es va notar, especialment durant les primeres hores del dia. Gairebé totes les parades de la nostra ciutat van coinci· dir en el fet que les vendes del matí van ser més aviat fluixetes. En canvi, la gran afluència de gent al llarg de la tarda va comportar bene· ficis a totes les paradetes. De totes maneres, van ser tantes les parades que es van instal· lar pels carrers del centre de Sant Cugat, que va ser difícil donar sortida a totes les roses fins a l’últim moment.

Tradició i innovació Quan el cavaller Sant Jordi va clavar la llança al drac,

El llibre ‘Història de Sant Cugat’ va ser una de les publicacions locals més venudes de la diada de Sant jordi.

La diada de Sant jordi va reunir un gran nombre de passejants a la plaça octavià, que estava plena de paradetes . LLUÍS LLEBoT

En imatges La diada de Sant jordi

2

1

1. Sardanistes a la plaça de l’om. 2. Fins i tot els més petits van aprofitar per comprar-se algun llibre. 3. Les llibreries i entitats van posar les seves parades de llibres. #LLUÍS LLEBOT

3

de la seva sang en va sortir una rosa. Una formosa rosa que el guerrer va recollir i va regalar a la princesa d’aquell país tan llunyà. Des d’ales· hores, per Sant Jordi, la tra· dició dicta que els nois han d’obsequiar amb una rosa les seves enamorades. Però, com que cada enamorada és úni· ca, i ja sabem que contra gus· tos no hi ha res escrit, avui en dia es poden trobar infi· nitat de varietats d’aquesta flor tan delicada. Blaves, grogues, roses, ver· melles, taronges, blaugranes o amb els set colors que formen l’arc de Sant Martí. Embolica· des amb paper pintat a mà, cel· lofana, tela d’espart o sense

data que hauria de servir per fomentar la lectura i la indús· tria editorial. Per aquest motiu, les prin· ceses del segle xxi han de demostrar el seu amor rega· lant un llibre al cavaller de torn. Però cada vegada són més les princeses que no es conformen amb una bonica flor, de manera que a banda de comprar un llibre per a les seves parelles, se’n rega· len un a elles mateixes, a les amigues o als familiars. Aquest any, les obres més venudes de les paradetes de la nostra ciutat han estat l’últim recull de contes de Sergi Pàmies, Si menges una llimona sense fer ganyotes, L’abadia profanada, de Montserrat Rico, Un home de paraula, d’Imma Monsó, i La ciudad sin tiempo, d’En· rique Moriel.


www.diaridesantcugat.cat

Divendres, 27 d’abril del 2007

Diari de Sant Cugat

Publicitat

|

67


Diari de Sant Cugat Divendres, 27 d’abril del 2007

68

|

Editorial

|

a Fons

|

el Poble

|

www.diaridesantcugat.cat

Lectors

|

Opinió

|

la Ciutat

|

Economia

|

Esports

agraïment. L’artista vol agrair a l’empresa el seu suport

Lluís Ribas regala una obra d’art a Autocugat Sara Bella Puigdomènech sara.bella@diaridesantcugat.cat

art. Lluís Ribas va regalar un quadre a Josep Maria Negre, gerent d’Autocugat, com a agraïment a tot el que aquest empresari santcuga· tenc ha fet pel món de l’art. El dijous 19 d’abril es van reu· nir tots dos al concessionari de l’avinguda de Cerdanyola per mostrar l’obra d’art als mitjans de comunicació. Lluís Ribas va confessar que aquest és un dels pocs quadres que ha regalat mai. “Als nou anys el meu mestre em va ensenyar que si dónes una obra, aquesta no serà

ribas i Negre, a la sala de juntes d’autocugat. #LLUÍS LLEBOT

|

Cultura

|

Passatemps

mai valorada”, va dir. L’artis· ta santcugatenc va explicar que Negre, a qui considera un bon amic, li ha donat suport sempre en totes les iniciati· ves artístiques que li ha pro· posat, tant psicològicament com econòmicament, i que, per aquest motiu, considera que es mereix un premi. La pintura, que presideix la sala de juntes des del dimecres passat, és d’un estil completa· ment diferent al que s’acos· tuma a veure en les exposici· ons de Ribas. En aquesta oca· sió, l’artista ha optat per fer un quadre abstracte, que ha signat amb el seu segon cog· nom, Castellseguer. Es tracta d’una obra de tons grocs amb un símbol que recorda el logotip de la casa Opel, d’una textura ter· rosa i granulada, que serveix per expressar força i vitalitat. Pel que fa a l’elecció del color, Ribas ha explicat que “el groc desprèn llum, vitalitat, sensa· ció d’un nou dia, a la vegada que és el color institucional de la casa Opel”.

sota el barret eduard jener

eduardjener@telefonica.net

Imatge de l’obra ‘Príncipe azul’ al teatre la Unió.

Des del fons del temps El divendres 20 d’abril ens arriba, al ta!, l’Escolania de Montserrat des del seu passat gloriós. Programa en dues parts. La primera, amb música del p. Miquel López, iniciada amb 15 veus blanques i el suport de 7 components de la Capella de Música de Montserrat, peces diverses a 4, 8 o 9 veus, que sonen correctes, però reiteratives en la forma. A la segona part, l’Escolania omple l’escenari amb més de 40 veus, música del p. Àngel Rodamilans i de Pau Casals, amb la seva Nigra sum, d’emocionat record i, a continuació, un esplèndid Cristòfor Taltabull, un mestre de la musicalitat i el cantabile, en què reconeixem l’esperit de l’Escolania. Per tancar, quatre cançons de Segarra, on el mestre recull totes les possibilitats del cor (memorable No mireu la morenor). El públic en demana més i, després d’un Magnificat, l’esperada El Vilorai.

Sant Jordi gloriós

El GEL a recercat. #CEDIDA

La capital del Segrià acull la tercer edició de la mostra Recercat GEL. La tercera edició de la mostra Recercat es va cele· brar el dissabte passat a Lleida, Capital de la Cultu· ra Catalana 2007. El Grup d’Estudis Locals (GEL) va tornar a participar en aques· ta jornada, organitzada per l’Institut Ramon Muntaner i la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, que es va celebrar a la cèntri· ca plaça de Sant Joan. En total, han participat en la mostra 59 col·lectius, d’entre els quals el GEL ha estat l’únic representant de la comarca del Vallès Occi· dental. Cada centre disposa· va d’un estand per mostrar els seus projectes, les activi· tats i les publicacions. Al llarg de la jornada es va poder comprovar, una vega· da més, l’interès i la difusió assolida per la revista local Gausac, feta per aquest col· lectiu santcugatenc. _S. Bella

Com cada any, l’OSSC ens ha portat el seu concert, en aquesta ocasió la vigília de la diada, amb un programa molt ben estructurat, que presentava, a la primera part, una nova audició d’Història d’un Mil·lenni, op. 89, de Salvador Brotons, amb text de Gustau Erill. Una cantata per a solistes, narrador i orquestra que recull diferents llegendes dels nostres orígens, i que va ser presentada amb qualitat i rigor per tots els actuants: Mariona Benet, soprano, Elisenda Arquimbau, mezzosoprano, Sergi Bellver, tenor, Josep Ferrer, baix, i Joan Berlanga, narrador. Música interpretada amb el format reduït, on les cordes sonen crispades, amb el suport dels ostinatos del piano, climes dramàtics accentuats per la percussió, que la senyera de flors i el gall a l’escenari ens inviten a recrear mentalment. A la segona part, el Concert num. 2 en re major de François Devienne, amb tres temps, que la solista Patricia de No inicia amb un allegro introductori que ens exposa, ja d’entrada, la necessitat d’un domini virtuós de l’instrument en un període de gran brillantor musical. Uns breus compassos introdueixen l’adagio, amb una tonalitat menor fosca, que s’aixeca cantant la nostàlgia, i on la cadenza de la solista encadena amb el tercer temps, Rondo. Patricia de No, deixebla d’Arimany, va demostrar el coneixement exhaustiu del concert, la seva identificació buscant l’esperit i no tant la tècnica, que, d’altra banda, va dominar. Per tancar el concert, Montjuïc, de la Suite of Catalan Dances, de Benjamin Britten, una peça en quatre temps de força al·legòrica que inclou, entre altres, al·lusions al Paga-li, Joan, i que mostra la sensibilitat i la tècnica del mestre anglès per a l’orquestració efectiva. La direcció de Ferré i el so de l’orquestra in crescendo. Bis amb Sant Martí del Canigó, de Pau Casals.

teatre d’arreu a La Unió Príncipe Azul, de l’argentí Eugenio Griffero, el divendres, ens porta una obra sensible, interpretada esplèndidament per dos actors, Xavier Tor i Manel Solas, sota la direcció d’Òscar Calvo. Una història d’amor adolescent i de l’inexorable pas del temps, que va trencant expectatives i creant una màscara inevitable, inexorable. El dissabte, Harold Pinter, ara Nobel, però sempre combatiu i provocador. Fila zero, amb Teresa Canas i els actors Sofia Maseda, Francesc Roura, Jordi Tena i Pere Royo, amb la companyia del pianista Sergi Riera, el saxo i clarinetista Pep Mira i la cantant Rosa Manent, ens explica la història d’una traïció o, potser, més d’una?


www.diaridesantcugat.cat

Editorial

a Fons

|

el Poble

|

Lectors

|

Opinió

|

la Ciutat

|

Economia

|

Esports

Llamas i Fàbregas reben un homenatge Sara Bella Puigdomènech sara.bella@diaridesantcugat.cat

homenatge. Els actors Joan Fàbregas i el difund Joan Llamas seran homenatjats el diumenge 6 de maig, a les sis de la tarda, al Teatre la Unió. Durant l’acte se’ls entregarà

vitralls

eSPeCtaCLe InFantIL

eLS tIteLLeS Van aL teRRa DoLÇa DIssAbTE 28 D’AbRIL 18.30 h, al Terra Dolça

Aquest dissabte, el Terra Dolça ha reservat la tarda per a la canalla. La companyia Titelles babi representarà l’espectacle L’ocell meravellós. serà a dos quarts de set de la tarda.

la distinció de Fills Predilectes de la ciutat. L’homenatge, que estarà dividit en dues parts, començarà amb la representació de La màscara, una peça sobre les aparences, la hipocresia i la mentida en l’àmbit sexual, que va ser interpretada per

Llamas i Fàbregas. #LLUÍS LLEBOT

aquests dos grans actors al mateix teatre l’any 1990. En aquesta ocasió, l’obra, dirigida per Dolors Vilarasau, serà interpretada per Joan Berlanga, Roger Casadellà, Xus Estruch, Joan Fàbregas, Carme González, Sílvia Servan, Montse Soto, Clara del

Ruste i Xavier Tor. A la segona part de l’acte l’alcalde i el consistori lliuraran la distinció de Fills Predilectes. L’entrada és gratuïta. Per assistir-hi ja es poden recollir les invitacions a les oficines de La Unió.

onfian a 1 fiabilitat 1 professionalitat 1 efic cia 1 garantia 1 professional 1 qualitat del servei 1 servei personalitzat rofessionalitat 1 efic cia 1 garantia 1 professional 1 qualitat del servei 1 servei personalitzat 1 confian a 1 fiabilitat rofessional 1 qualitat del servei 1 servei personalitzat 1 confian a 1 fiabilitat 1 professionalitat 1 efic cia 1 garantia onfian a 1 fiabilitat 1 professionalitat 1 efic cia 1 garantia 1 professional 1 qualitat del servei 1 servei personalitzat rofessionalitat 1 efic cia 1 garantia 1 professional 1 qualitat del servei 1 servei personalitzat 1 confian a 1 fiabilitat rofessional 1 qualitat del servei 1 servei personalitzat 1 confian a 1 fiabilitat 1 professionalitat 1 efic cia 1 garantia onfian a 1 fiabilitat 1 professionalitat 1 efic cia 1 garantia 1 professional 1 qualitat del servei 1 servei personalitzat rofessionalitat 1 efic cia 1 garantia 1 professional 1 qualitat del servei 1 servei personalitzat 1 confian a 1 fiabilitat rofessional 1 qualitat del servei 1 servei personalitzat 1 confian a 1 fiabilitat 1 professionalitat 1 efic cia 1 garantia onfian a 1 fiabilitat 1 professionalitat 1 efic cia 1 garantia 1 professional 1 qualitat del servei 1 servei personalitzat rofessionalitat 1 efic cia 1 garantia 1 professional 1 qualitat del servei 1 servei personalitzat 1 confian a 1 fiabilitat rofessional 1 qualitat del servei 1 servei personalitzat 1 confian a 1 fiabilitat 1 professionalitat 1 efic cia 1 garantia onfian a 1 fiabilitat 1 professionalitat 1 efic cia 1 garantia 1 professional 1 qualitat del servei 1 servei personalitzat rofessionalitat 1 efic cia 1 garantia 1 professional 1 qualitat del servei 1 servei personalitzat 1 confian a 1 fiabilitat rofessional 1 qualitat del servei 1 servei personalitzat 1 confian a 1 fiabilitat 1 professionalitat 1 efic cia 1 garantia onfian a 1 fiabilitat 1 professionalitat 1 efic cia 1 garantia 1 professional 1 qualitat del servei 1 servei personalitzat rofessionalitat 1 efic cia 1 garantia 1 professional 1 qualitat del servei 1 servei personalitzat 1 confian a 1 fiabilitat rofessional 1 qualitat del servei 1 servei personalitzat 1 confian a 1 fiabilitat 1 professionalitat 1 efic cia 1 garantia onfian a 1 fiabilitat 1 professionalitat 1 efic cia 1 garantia 1 professional 1 qualitat del servei 1 servei personalitzat rofessionalitat 1 efic cia 1 garantia 1 professional 1 qualitat del servei 1 servei personalitzat 1 confian a 1 fiabilitat

RENDA 2006

PIntURa

montserrat gómez, seleccionada per al Premi Ricard Camí L’artista valldoreixenca Montserrat Gómez ha estat seleccionada en el 10è Premi de Pintura Ricard Camí, de Caixa Terrassa, per una obra sobre el nu femení. Només s’han seleccionat 31 pintures, de les més de 400 presentades en el concurs. El certamen el va guanyar el gironí Joan Mateu. teatRe

el cap de setmana del teatre la Unió

Servei integral a l empresa Per a la seva tranquilitat...

Aquest divendres 27 d’abril, a les 22 h, el Teatre la Unió acull l’espectacle de hiphop Basat en fets reals. Diumenge, a les 12 h, es podrà veure la representació infantil El follet i el sabater. PIntURa

Didier Lourenço ens mostra els records dels seus viatges

La GaLeRia acull l’última exposició de Didier Lourenço: Viatges..., mitjançant la qual l’artista ens proposa fer una passejada per algunes ciutats emblemàtiques, com París o Istanbul.

Diari de Sant Cugat

Divendres, 12 de març del 2007 |

Comptable i fiscal 1 Laboral 1 Jur dic 1 Assegurances 1 Enginyeria 1 Arquitectura Consultoria inform tica 1 Consultoria de LOPD 1 Recursos humans

|

Cultura

|

Passatemps

|

69

parlem de vi PeP BlaneS

targeta de presentació

A

l molt proper mes de maig farà 24 anys que es va publicar el primer, i fins ara únic, Catàleg general de vins i caves de Catalunya. Una proposta, i a la vegada un repte, que em va fer l’enòleg Jaume Ciurana, el primer director general de l’INCAVI de la Generalitat. Amb l’amic Antonio Palagón vàrem dedicar un any sabàtic a trepitjar la Catalunya vitivinícola. Vàrem visitar tots els cellers i caves de ciutats, pobles i poblets prenent notes, xerrant amb els propietaris i enòlegs, fent algun tast. Aquesta tasca va fer que m’enamorés per sempre més del món del vi. Fins i tot ja pensava com un enòleg. Quantes coses vaig aprendre! Però, amics, en visitar l’entorn del vi, a la vegada coneixíem els hostals i les fondes, també els secrets de moltes cuines. Aquesta circumstància tan gratificant em va aficionar a la gastronomia. Ara bé, en aquesta columna només parlarem del vi i el seu entorn, un tema llarg, engrescador i ple de vivències. Catalunya és terra de vinyes. Ara contemplem les llargues fileres de ceps amb els pàmpols d’un verd brillant, i que molt aviat s’adornaran de les flors que esdevindran gotim de raïm, i que a la tardor, feta la verema, es convertiran en vins blancs, rosats o negres. En elaborar el catàleg esmentat, a Catalunya només teníem set denominacions d’origen. Actualment ja en són onze. Un magnífic aglutinador de vins i caves. Inicialment aquesta serà la temàtica de la columna: Catalunya i els seus vins. Parlem-ne!

Av. Rius i Taulet, 5-9, 1r 3a Tel fon 93 675 33 07 tramit@tramitserveis.com www.tramitserveis.com redaccio@diaridesantcugat.com


Diari de Sant Cugat Divendres, 27 d’abril del 2007

70

|

Editorial

|

a Fons

|

el Poble

|

www.diaridesantcugat.cat

Lectors

|

Opinió

|

la Ciutat

|

Economia

|

Esports

|

Cultura

|

Passatemps

Alta participació. Van ser molts els santcugatencs i les santcugatenques que es van acostar a la plaça d’Octavià per veure l’aplec de Geganters

La Trobada Gegantera posa punt i final a la celebració dels 20 anys sara.bella@diaridesantcugat.cat

Una cercavila pel centre

ANIVERSARI. Aquest diumenge, els Geganters van fer l’últim acte de celebració del seu vintè aniversari, la Trobada Gegantera commemorativa. Per a aquest esdeveniment tan especial, els Geganters santcugatencs van convidar les mateixes colles que els van acompanyar en la seva primera cercavila, la del bateig d’en Joan i na Marieta.

Al passeig dels Plàtans els Geganters tenien un esmorzar preparat per anar agafant forces i per preparar-se per a la cercavila. La rua, que va portar els gegants pels carrers més cèntrics de la ciutat, va arrencar a les dotze a la plaça d’Octavià, on l’orquestra Llàtzarus no va deixar de tocar en tot el matí.

Una jornada emotiva

12 colles convidades

La cercavila dels Geganters va estar marcada pel bon temps. #E. M .

Sant Jordi. Totes les localitats exhaurides

L’Orquestra Simfònica ofereix el tradicional concert de Sant Jordi MÚSICA. El diumenge 22 d’abril, a les set de la tarda, l’Orquestra Simfònica Sant Cugat (OSSC) va fer el tradicional concert de Sant Jordi al Teatre-Auditori de Sant Cugat, sota la direcció de Josep Ferré. Totes les localitats es van exhaurir i el teatre municipal, ple de gom a gom, va presenciar aquest espectacle que va estar protagonitzat per la música inspirada

PERE VIVÓ

redaccio@diaridesantcugat.com

es van exposar els gegants durant unes hores.

Sara Bella Puigdomènech

Així, les colles de Badalona, Barcelona, Castellar del Vallès, Cerdanyola, Gràcia, Montblanc, Poble Nou, Pont de Vilomara, Rubí, Sabadell, Sant Andreu del Palomar i Sant Quirze del Vallès, van anar arribant de bon matí al recinte del Monestir, on

de lluny i de prop

El concert de l’OSSC es va celebrar el diumenge passat. #E. MONTOYA

Soci protector principal:

M. Assumpció RAVENTÓS Tapissos C/ de la Creu, 16 / Tel. i fax: 93 675 49 02 www.canals-art.com / galeria@canals-art.com

La diada, que va veure tornar a ballar el gegantó Valentí, fillol dels gegants de Sant Cugat, també va servir per retre un sentit homenatge als Geganters fundadors que actualment ja no es troben en actiu. Finalment, es va lliurar un record a totes les colles participants.

en les tradicions santcugatenques més emblemàtiques.

Música de la terra El programa de l’OSSC estava format per la Suite de danses catalanes, de Benjamin Britten i Lennox Berkeley, composició que inclou la melodia del Paga-li, Joan, i Història d’un Mil·lenni, op. 89, de Salvador Brotons, inspirada en algunes de les llegendes més conegudes de Sant Cugat. Finalment, també es va interpretar el Concert número 2 per a flauta i orquestra del francès François Devienne, que va comptar amb la participació de la jove santcugatenca Patrícia de No amb la flauta travessera. _S. Bella

www.ideaprint.es ideaprint@ideaprint.es 93 590 10 86 Sant Antoni, 15 bis Sant Cugat

· Acabaments · Producció d’estands · Escàner · Impressió de gran format Fusteria · Pintura · Electricitat · Imatge · Àudio · Vídeo · Contractacions

Imatge del Claustre de Sant Cugat. #ARXIU

Petjades compostel·lanes al Monestir

A

lgunes ja conegudes. El Monestir, en antics mapes del Camí, hi és ben present: com un desviament més en la ruta que, deixant la més recta, molts aprofitaven per venerar els indrets de més forta anomenada religiosa, i Sant Cugat n’era un! Majorment per als seguidors de la ruta de l’est francesa. Testimoni rellevant: la capella de Sant Jaume –sembla– que formava part de la desapareguda galilea o atri de l’església, la romànica anterior amb reixa protectora, potser per poder venerar l’apòstol –fins de fora estant– en hores de portes barrades... Noves dades. En el Ritual de 1218 hi trobem la benedicció dels pelegrins i de llur senzill equipatge, fet que suposa un ús necessari i fins corrent: el desgast de les planes n’és una prova! En aquell temps, incloure un text en un llibre suposava molt d’esforç: escrits a mà, tinta de colors, copistes o artistes il·luminadors –sovint no monjos–, laics llogats i forans. Les benediccions. Del sporta: literalment, ‘cistell’. Mena de sarró per als queviures i poca cosa més, que el pelegrí, apropant-se a les reixes de l’altar, lliurava –ja proveït– al sacerdot, juntament amb el bàcul o bastó i, retornats, els eren beneïts. Alguns vilatans? Ben pocs! (si érem quatre gats). Gairebé tots forasters, que a cada aturada renovaven esperit i sarró, fins a retrobar un nou alberg... Síntesi de les pregàries. “Rep el sarró amb l’aliment que et cal i no t’oblidis que, el que més necessites, és el diví.” “Rep el bastó de pelegrí, que et sostingui i et sigui defensa de tot escamot d’enemics (caterva inimicorum), i en salut retornis.” Benediccions adaptables a qualsevol altre pelegrinatge, fins a Terra Santa, amb la benedicció de la significativa creu. “Els hostes siguin rebuts com el Crist mateix!” Lema benedictí per excel·lència, que a Sant Cugat ressonava generosament: en els monjos, a l’hospital, a la capella de Sant Jaume... I, sens dubte, també en l’acollida de la bona gent de la vila: que algun profit en treien, i que bé prou necessitaven...


www.diaridesantcugat.cat

Divendres, 12 de març del 2007

Editorial

crítica d’art

|

a Fons

|

el Poble

|

Lectors

|

Opinió

|

la Ciutat

|

Economia

|

Esports

Per a tots. L’acte oferia activitats per a totes les edats

La il·lusió omple la festa d’aniversari dels Bastoners

IMMA PUEYO

immapueyo@telefonica.net

Sara Bella

sara.bella@diaridesantcugat.cat

llibre aliment. art conceptual. #CEDIDA

la historiografia de l’art

Q

uan l’historiador de l’art es planteja l’anàlisi i el comentari estètic, surten moltes qüestions per resoldre, entre elles tenir una visió suficient per valorar les dades relacionades amb la temàtica, el mètode que s’ha d’utilitzar i les directrius que s’han de seguir, tant si són científiques com basades en l’experiència pròpia. Tot això, la crítica d’art i molt més, forma part del que s’anomena historiografia de l’art, que té com un dels seus objectius la interpretació i l’explicació dels elements que s’integren en la naturalesa d’una obra artística. Es considera una activitat cultural que estableix judicis de valor i fa clars els significats, amb l’ajuda de la filosofia, de la sociologia, de la perspectiva històrica. El concepte modern de crítica d’art es va configurar el segle xviii, especialment amb l’impuls que Winckelmann (1717-1768) i altres autors van donar al desenvolupament de la ciència estètica i, al mateix temps, van crear unes condicions favorables per definir-la en tant que disciplina autònoma. Ni la cultura de l’antiguitat ni l’edat mitjana tenen informes especialitzats dels problemes estètics, i cal esperar Dant, i sobretot Vasari (1511-1574), considerat el fundador de la història de l’art, per trobar les primeres enciclopèdies de biografies d’artistes de caire pràctic i pedagògic. El segle xx proliferen les orientacions per fer possible el treball historiogràfic, però volem destacar-ne els estudis que va fer Erwin Panofsky per elaborar un mètode eficaç d’anàlisi de l’obra d’art: idees, forma i contingu,t i les relacions que s’estableixen entre elles en cada context històric. Els crítics d’art l’hi agraïm.

Cultura. Dissabte passat, els Bastoners de l’Esbart Dansaire van ser els protagonistes de la ciutat. Amb motiu del seu 15è aniversari, van organitzar una sèrie d’activitats que es van celebrar al llarg de tot el dia. A les deu del matí, van iniciar la festa amb una traca a

Imatge de la bastonada a la plaça d’Octavià. #R. ACOSTA

Diari de Sant Cugat

Passatemps

|

71

la plaça de l’Om. Després, van promoure la participació dels més menuts amb una gimcana i uns tallers d’iniciació al món dels bastons. El plat fort de la diada commemorativa va ser la cercavila pels carrers de la ciutat, que va comptar amb la participació dels Bastoners de Torredembarra i Vilafranca del Penedès. A les nou del vespre, el passatge dels Plàtans va acollir un sopar popular protagonitzat per la colla santcugatenca, i obert a tothom que hi volgués acudir. Per concloure aquesta llarga jornada de festivitats, els Bastoners van organitzar un concert del grup Revolution ’80, a la plaça de l’Om.

Teatrenblau commou els santcugatencs teatre. Divendres passat, a les deu de la nit, el Teatre la Unió va presentar l’estrena de l’espectacle Príncipe Azul, de la companyia Teatrenblau. L’obra narra la història d’amor entre dos adolescents que, en separar-se, prometen retrobar-se cinquanta anys més tard al mateix banc on es van enamorar. _S. Bella

el mag va deixar bocabadats tots els nens i nenes. #LLUÍS LLEBOT

escena de l’obra a la unió. #CREDIT

Sant Antoni, 58 Sant Cugat del Vallès Tel. 93 675 31 13

Tanquem diumenges nit i dilluns MENÚ MIGDIA

Cada divendres, MÚSICA EN VIU!

El Mag Lari ens revela alguns dels seus trucs màgIa. Divendres passat, al Cafè Auditori de Sant Cugat, el Mag Lari va presentar el seu nou llibre, Secrets del Mag Lari. Una trentena de persones, majoritàriament nens i nenes, van assistir a la presentació de la publicació d’aquest il·lusionista tan estimat a la nostra ciutat. L’acte va ser presidit per la tintenta d’alcalde de Cultura, Àngels Solé. Secrets del Mag Lari està pensat per a lectors de totes

les edats, ja que hi ha jocs de diverses dificultats per sorprendre amics i familiars. El Mag Lari va confessar que en el seu llibre no explica tots els seus secrets, sinó que només en revela els bàsics per iniciar-se en el món de la màgia. Després de parlar una estona del llibre, el mag va fer uns quants dels trucs de màgia que es poden trobar en la seva obra. _S. Bella

COL·LECTIVA

Visión de futuro, carácter innovador.

Del 17 d’abril al 13 de maig

La visión de futuro, el carácter innovador y la dedicación a la investigación han mantenido a Boehringer Ingelheim entre los líderes mundiales del sector farmacéutico.

MIQUEL VILAR

PAISATGES ESSENCIALS

Nuestras especialidades farmacéuticas y productos se han ganado la confianza de la comunidad científica y de la sociedad, avalando así una larga trayectoria al servicio de la salud. La mentalidad emprendedora de todos y cada uno de los que formamos parte de Boehringer Ingelheim hace posible la realización de nuestro objetivo: Aportar valor mediante la innovación.

Cultura

|

estrena. El Teatre la Unió va acollir l’estrena de l’obra ‘Príncipe Azul’

Els diumenges “ASADO ARGENTINO” Aportar valor mediante la innovación

|

abcd

DIMARTS 1 DE MAIG ÚLTIM DIA De dimarts a divendres, de 18 a 21 h. Dissabtes, d’11.30 a 14 h i de 18 a 21 h. Diumenges, d’11 a 14.30 h C/ Gorina, 13 Sant Cugat Tel. 93 589 57 76 info@espailluisribas.com www.espailluisribas.com

Tel. 93 675 47 51

www.salarusinyol.net


Diari de Sant Cugat Divendres, 27 d’abril del 2007

72

|

Editorial

|

a Fons

|

el Poble

vitralls

|

www.diaridesantcugat.cat

Lectors

|

Opinió

|

la Ciutat

|

Economia

|

Esports

|

Cultura

|

Passatemps

Cartells. La mostra fa un recull de l’obra gràfica de l’artista català

La Casa Aymat acollirà la faceta més innovadora de Ramon Casas

POESIa

PREMI dE POESIa GaBRIEl FERRatER 26 D’ABRIL 20 h Sala Capitular del Claustre

Aquest divendres es lliu· raran el VI Premi de Poesia Sant Cugat a la Mèmoria de Gabriel Ferrater i el IX Premi de Poesia Gabriel Ferrater per a centres de secundària al Claustre del Monestir. PIntURa

Marta Ballvé i laia Bedós exposen a la galeria Pou d’art Des del passat 21 d’abril i fins al 6 de juny, les artistes Marta Ballvé i Laia Bedós mostren la seva obra a la galeria Pou d’Art. CUltURa

la 17a Festa del llibre Gegant se celebrarà el 6 de maig Aquest any, es necessi· ten voluntaris per a la Fes· ta del Llibre Gegant. Per col· laborar·hi podeu escriure a l’adreça electrònica info@llibregegant.org o bé trucar al 639 136 452.

EXPOSICIÓ. Dimarts passat es van reunir a la Sala del Tapís del Claustre del Monestir Lluís Campins, director del Museu de Sant Cugat, i Daniel Girlat-Miracle, comissari de l’exposició produïda per la Fundació Caixa Girona, El cartellisme de Ramon Casas. Aquesta mostra, formada per una norantena d’obres, es

podrà visitar a la Casa Aymat a partir del dijous 3 de maig. A través d’aquest recull es pretén donar a conèixer un vessant molt especial de Casas, artista que va ser definit per Girlat-Miracle com “el primer dissenyador gràfic de Catalunya”. Ramon Casas va viure en la Barcelona de finals de segle xix i principis del xx, caracte-

Roda de premsa. #LOCALPRESS

ritzada pel gran dinamisme cultural i econòmic, immers en una societat fanàtica pel progrés i la modernitat. En aquest context, Casas apareix com un personatge trencador i innovador, que va saber adaptar-se als canvis i va fer evolucionar el seu propi art. La mostra dóna una visió transversal de la figura de Casas com a dissenyador grà-

fic, a la vegada que traça un itinerari per l’ampli ventall de suports que l’artista va utilitzar: des del cartell fins a les postals, passant pels fullets, les portades de les revistes o les il·lustracions per a cròniques de La Vanguardia, entre d’altres. El conjunt d’obres que es podrà veure a la Casa Aymat va ser creat per l’artista amb la finalitat primera de donar a conèixer algun producte, és a dir, de fer-ne publicitat, i en totes elles es mostra l’univers plàstic menys conegut del dissenyador. Les obres de l’exposició procedeixen, bàsicament, de les col·leccions privades de Marc Martí i Mateu Llinars. _S. Bella

La Quinzena Verda acosta Música. Les famílies de l’escola van acollir els joves els castells a la nostra ciutat L’Escola Fusió acull més d’una CaStEllERS. A partir del dijous 3 de maig s’iniciaran les activitats de la Quinzena Verda dels Castellers de Sant Cugat. Els objectius d’aquest esdeveniment són, d’una banda, començar a escalfar per a totes les actuacions que hi ha programades al maig i juny, especialment per a la de la nostra Festa Major, i de l’altra, consolidar la celebració de Sant Ponç, que els Castellers ja van festejar l’any passat amb una cercavila de castells pels carrers de la ciutat.

Divendres 29 d’abril 21 h

DANSA Direcció

Marta Carrasco Carme Portaceli Intèrprets

Marta Carrasco Adrian Devant Carme González Xavi Sáez Cristina Sirvent

El tret de sortida de la Quinzena Verda serà amb la xerrada 2 de 9 amb folre i manilles. Història i curiositats, que comptarà amb la participació dels caps d’algunes de les colles més emblemàtiques de les terres catalanes. Després d’una actuació a Ripollet i un assaig a la fresca a la plaça d’Octavià, tindrà lloc, el dissabte 12 de maig, la cercavila de castells, que finalitzarà amb una botifarrada popular i un concert. L’endemà es farà l’actuació de Sant Ponç. _S. Bella

quarantena de músics francesos IntERCanvI. Les famílies de l’Escola Fusió van acollir, la setmana passada, 45 joves músics francesos procedents de l’Escola Nacional de Música de La Dordogne. Durant l’estada, els estudiants d’intercanvi van oferir diversos concerts, acompanyats pels alumnes de Fusió, a diferents espais de la ciutat, com el Monestir, l’Aula Magna, el CEIP Pi d’en Xandri, el CEIP

J’arrive...! Cia. Marta Carrasco

J'arrive...! en francès vol dir “ja vaig”, ja arribo, ja estic arribant. Fa més de 10 anys que estic corrent. A J'arrive...! hi ha molt de tot el que hem dit al llarg d'aquests 10 anys, però dit des d'avui. J'arrive...! és un punt i a part, l'acabament d'un cicle, però no pas un punt i final, perquè mai no s'arriba. Es tracta de seguir corrent. Marta Carrasco

ASSAIG OBERT A LES 18 H

Collserola o el Club Muntanyenc. A banda d’això, els joves músics també van fer una mica de turisme. El grup va visitar el Liceu,l’EscolaniadeMontserrat, el parc Güell i la Sagrada Família, entre d’altres. Al llarg de la setmana els ajuntaments de Sant Cugat i La Dordogne van celebrar un acte d’intercanvi d’obsequis molt emotiu. alumnes d’intercanvi. #CEDIDA

_S. Bella

SANTDIACUGAT BALLA INTERNACIONAL DE LA DANSA Del 26 al 29 d’abril de 2007

Divendres 27 d'abril. Teatre La Unió

Entitats benefactores:

20 h. Fisioterapeutes a la dansa. A càrrec de Jordi López Bravo 22 h. Basat en fets reals. Cia. UNIQ

Dissabte 28 d'abril. Pl. d’Octavià/Plaça de l'Om 12 h i 13 h. Slot de Nats Nus. Espectacle de carrer 20h. Mostra de dansa a càrrec de les escoles de dansa AndançaEsbart Sant Cugat, Arabesc, Color Dansa, Dansa Block, Centre de Dansa Laura Esteve i Escola Sant Cugat.

Diumenge 29 d'abril. Teatre-Auditori Sant Cugat J'arrive...! Cia Marta Carrasco Col·laboren:

Amb el suport de: VENDA DE LOCALITATS

93 589 12 68

www.teatre-auditori.santcugat.cat


www.diaridesantcugat.cat

Divendres, 27 d’abril del 2007

Diari de Sant Cugat

Publicitat

|

73


Diari de Sant Cugat Divendres, 27 d’abril del 2007

74

|

Editorial

|

a Fons

|

el Poble

|

www.diaridesantcugat.cat

Lectors

|

Opinió

|

la Ciutat

|

Economia

|

Esports

|

Cultura

|

Passatemps

Agenda cultural

per Sara Bella agenda@diaridesantcugat.cat Més activitats a: www.diaridesantcugat.cat/agenda

des del galliner

Propostes per a la setmana

DOLORS VILARASAU

Ovació a Llamas i Fàbregas

Divendres

CLUB MUNTANYENC (CMSC) DOS DE MAIG

19.00 h. Música. El Casal TorreBlanca presenta el primer campionat de Sing Star. Hi haurà premi per als guanyadors.

A totes hores. Pintura. Si encara no heu vist l’exposició Fars, de l’artista santcugatenc Ivanòvitx, acosteu-vos a l’espai cultural i gastronòmic Terra Dolça. Entrada gratuïta.

CASAL SOCIAL TORREBLANCA AV. PLA DEL VINYET, 81-85

E

n teatre, el galliner no és el corral de les gallines, sinó el pis més alt, on s’apleguen les classes populars, perquè és l’entrada de més bon preu. El galliner, paradoxalment, és el lloc on hi ha els entesos i les expressions d’aplaudiment, els bravos!, i allà les mostres de rebuig –fins i tot la rebequeria– sempre són sinceres, lluny de les vel·leïtats i els compromisos de la platea. Des d’aquest observatori teatral privilegiat, en aquesta primera collaboració amb el DIARI DE SANT CUGAT, permeteume donar el meu aplaudiment entusiasta a dos actors, en Joan Fàbregas i en Joan Llamas, que, probablement, han estat els dos actors més emblemàtics del teatre santcugatenc dels últims cinquanta anys. Encara que trobo una pega en l’última escena, quan l’actor Llamas desapareix de l’escenari. El sis de maig, a les sis, a La Unió, el teatre que van trepitjar tantes vegades, que els va veure créixer com a actors i que van ajudar a fer créixer com a teatre, acollirà un homenatge cívic, d’amistat i institucional, de reconeixement a la seva trajectòria teatral i humana. L’acte donarà cabuda a la representació del vodevil La màscara, a vivències dels amics i a moltes sorpreses, així com al lliurament de la distinció de fills predilectes. Afanyeu-vos, perquè els actors són primeres figures i les entrades són gratuïtes, però cal recollir-les anticipadament al Teatre. Aquesta vegada, tota la platea serà un galliner.

dolorsvilarasau@tetrateatre.com

TERRA DOLÇA ENRIC GRANADOS, 8

20.00 h. Poesia. Lliurament del VI Premi de Poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater i del IX Premi de Poesia Gabriel Ferrater per a centres de secundària.

Dijous

SALA CAPITULAR DEL CLAUSTRE PLAÇA DE L’OM

20.00 h. Conferència. Dins la programació del Dia Internacional de la Dansa, l’Ajuntament de Sant Cugat ha organitzat la conferència Fisioterapeutes a la dansa. TEATRE LA UNIÓ ANSELM CLAVÉ, 17

22.00 h. Hip-hop. L’única companyia de hip-hop de tot l’Estat espanyol, UNIQ, arriba a Sant Cugat per presentar el seu espectacle de música i ball Basat en fets reals. Preu: 13 euros, general. TEATRE LA UNIÓ ANSELM CLAVÉ, 17

Dissabte 12.00 h. Infantil. L’hora del conte presenta Contes per fer-se un tip de riure, a càrrec de Clara Gavaldà. Activitat per a nens i nenes a partir de tres anys. BIBLIOTECA DEL MIL·LENARI PL. CENTRE CULTURAL, S/N

12 i 13 h. Dansa. La companyia Nats Nuts ofereix l’espectacle de carrer Slot. PLAÇA D’OCTAVIÀ

17.00 h. Dansa. L’associació Karamalá organitza classes de dansa i percussió africana. Per a més informació, truqueu al 646 244 141. ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA PL. CENTRE CULTURAL, S/N

22.00 h. Màgia. El proper divendres 4 de maig, Anthony Blake, Sergi Buka, Hausson i Enric Magoo participaran en l’espectacle Els amics del Mag Lari. Preu: 24 euros TEATRE -AUDITORI. PLAÇA CENTRE CULTURAL, S/N PARTICIPA EN EL SORTEIG DELS SUBSCRIPTORS TRUCANT AL NÚMERO DE TELÈFON 93 589 62 82

17.30 h. Teatre. Entre dos amores, del grup de teatre FemelquePodem (organitzat per AVAN). CENTRO POPULAR ANDALUZ CAMÍ DE LA CREU, 5

17.30 h. Campionat. El Casal Social TorreBlanca organitza un campionat d’escacs. Per participar-hi cal inscriure-s’hi prèviament. CASAL SOCIAL TORREBLANCA AV. PLA DEL VINYET, 81-85

18.30 h. Titelles. Tarda per als nens i nenes al Terra Dolça, amb l’espectacle de titelles L’ocell meravellós, de la companyia Babi. Entrada gratuïta. TERRA DOLÇA ENRIC GRANADOS, 8

20 h. Dansa. Mostra de les escoles de dansa, dins de la programació del Dia Internacional de la Dansa. PLAÇA D’OCTAVIÀ

Diumenge 12.00 h. Infantil. La programació infantil del Teatre la Unió porta a Sant Cugat l’espectacle El follet i el sabater. Preu: 6 euros adults, 4 euros nens. TEATRE LA UNIÓ ANSELM CLAVÉ, 17

13.00 h. Art. Visita comentada de l’exposició de Rosa Agenjo. CANALS GALERIA D’ART DE LA CREU, 16

18.00 h. Dansa. Assaig obert de l’espectacle J’arrive...!, de la companyia Marta Carrasco, per conèixer com treballa el cos de dansa abans de sortir a escena. TEATRE-AUDITORI PL. CENTRE CULTURAL, S/N

18.30 h. Teatre. Tomás Rodríguez dirigeix La gata sobre la teulada de zenc calenta, de Tennessee Williams. TEATRE LA UNIÓ ANSELM CLAVÉ, 17

19.00 h. La Puerta de los Sueños en concert. DIARI DE SANT CUGAT organitza aquest concert del grup santcugatenc coincidint amb el 15è aniversari del mitjà d’informació local i el llançament del nou format del DIARI. Entrada gratuïta. ESCENARI DE LA FIRA SANT CUGAT ACTIU PARC DE L’ARBORÈTUM

21.00 h. Dansa. Marta Carrasco porta al TeatreAuditori el seu espectacle de dansa J’arrive...!, interpretat per Adrian Devant, Carme González, Xavi Sáez, Cristina Sirvent i Marta Carrasco. Preu: 18 euros. TEATRE-AUDITORI PL. CENTRE CULTURAL, S/N

Dimecres 22.00 h. Cinema. Dins del Cicle de Cinema Stephen Frears, es projectarà la pel·lícula Mi hermosa lavandería. Entrada gratuïta.

L’actualitat de la teva ciutat, cada divendres al

20.30 h. Xerrada. Emmarcada dins de la Quinzena Verda, els Castellers han organitzat la xerrada 2 de 9 amb folre i manilles. Història i curiositats. L’acte tindrà ponents de la Colla Vella de Valls, els Minyons de Terrassa, la Jove de Valls i els Castellers de Vilafranca. CLUB MUNTANYENC DOS DE MAIG

20.00 h. Xerrada. Firart ha organitzat la xerrada Ecfrasi, a càrrec de l’escriptor i filòleg Sam Abrams. MUSEU DE SANT CUGAT MONESTIR

20.00 h. Inauguració. El Museu de Sant Cugat inaugura l’exposició organitzada per l’Ajuntament de Sant Cugat i la Fundació Caixa Girona El cartellisme de Ramon Casas, comissariada per Daniel Giralt-Miracle. CASA AYMAT VILLÀ, 68

22.00 h. Cinema d’autor. Aquesta setmana, el Cicle de Cinema d’Autor dels Cinemes Cinesa Sant Cugat presenta Scoop, l’últim film de Woody Allen. Preu: 3 euros. TEATRE LA UNIÓ ANSELM CLAVÉ, 17


www.diaridesantcugat.cat

Diari de Sant Cugat

Divendres, 27 d’abril del 2007

Editorial

|

a Fons

|

el Poble

|

Lectors

|

Opinió

|

la Ciutat

|

Economia

|

Esports

|

Cultura

|

Passatemps

|

75

crítica de cinema

Cinema a Sant Cugat

DiAnA COMES

redaccio@diaridesantcugat.com

ESTRENA. PREMONITION. Director: Mennan Yapo. Amb: Sandra Bullock, Julian McMahon, Jeff Galpin. Linda Hanson té una vida perfecta fins que rep la notícia de la mort del seu marit, jim, en un accident de cotxe. YELMO: 16.15 - 18.30 - 20.40 - 22.45 H SESSIÓ GOLFA DISSABTE: 01.00 H TELÈFON RESERVES: 902 22 09 22

ESTRENA. LA MALDICIÓN DE LA FLOR DORADA. Director: Zhang Yimou. Amb: Chow Yun-Fat, Gong Li, Liu Ye. Quan s’apropa el Festival Chong Yang, el Palau Imperial s’omple de flors. L’emperador hi torna amb el seu segon fill amb el pretext de celebrar la festa amb la família.

Carrey, Virginia Madsen, Logan Lerman. És la història d’un home obsessionat amb un llibre que sembla descriure la seva vida. YELMO: 18.15 - 20.30 22.40 H SESSIÓ GOLFA DISSABTE: 01.00 H TELÈFON RESERVES: 902 22 09 22

SUNSHINE. Director: Danny Boyle. Amb: Rose Byrne, Cliff Curtis, Chris Evans. En un futur proper, el sol envelleix i la humanitat s’exposa a extingir-se... YELMO: 18.15 - 20.30 - 22.40 H SESSIÓ GOLFA DISSABTE: 01.00 H TELÈFON RESERVES: 902 22 09 22

SEDUCIENDO A UN EXTRAÑO. Director: James Foley. Amb: Halle Berry, Bruce Willis, Giovanni Ribisi. Seguint les pistes de l’assassinat sense resoldre d’un dels seus amics, una periodista decideix investigar-lo pel seu compte fins a trobar-ne el culpable. CinESA: 18.10 - 20.25 - 22.35 H - Dj: 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.45 H. SESSIÓ GOLFA DIVENDRES I VIGÍLIES DE FESTIu: 00.45 H TELÈFON RESERVES: 902 33 32 31 YELMO: 20.30 - 22.45 H SESSIÓ GOLFA DISSABTE: 01.00 H TELÈFON RESERVES: 902 22 09 22

CERDOS SALVAJES... Director: Walt Becker. Amb:

YELMO: 16.15 - 18.30 - 20.40 - 22.45 H SESSIÓ GOLFA DISSABTE: 01.00 H TELÈFON RESERVES: 902 22 09 22

TÚ LA LETRA Y YO LA MÚSICA. Director: Marc Lawrence. Amb: Hugh Grant, Drew Barrymore, Brad Garrett. Alex Fletcher és un cantant pop dels anys vuitanta que ha perdut l’èxit i ara es conforma fent petites actuacions. CinESA: 16.00 - 18.10 - 20.20 - 22.30 H. SESSIÓ GOLFA DIVENDRES I VIGÍLIES DE FESTIu: 00.40 H. TELÈFON RESERVES: 902 33 32 31 YELMO: 16.15 - 18.30 - 2A0.40 - 22.45 H SESSIÓ GOLFA DISSABTE: 01.00 H TELÈFON RESERVES: 902 22 09 22

EL NÚMERO 23. Director: Joel Schumacher. Amb: Jim

YELMO: 20.15 - 22.30 H SESSIÓ GOLFA DISSABTE: 01.00 H TELÈFON RESERVES: 902 22 09 22

LAS VACACIONES DE MR. BEAN. Director: Steve Bendelack. Amb: Rowan Atkinson, Willem Dafoe, Emma de Caunes. Mr. Bean decideix anar a passar les vacances a la Costa Blava francesa. YELMO: 17.00 H TELÈFON RESERVES: 902 22 09 22

300. Director: Zack Snyder. Amb: Gerard Butler, Lena Headey, Dominic West. La pel·lícula està basada en la novel·la gràfica de Frank Miller i narra l’antiga batalla de les Termòpiles.

YELMO: 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.40 H SESSIÓ GOLFA DISSABTE: 01.00 H TELÈFON RESERVES: 902 22 09 22

ESTRENA. I LOVE MIAMI. Director: Alejandro González Padilla. Amb: Juan Luis Galiardo, Ofelia Medina, Jaime Camil. Fidel Castro és desmitificat en una tragicomèdia on, víctima d’un atemptat intern, sobreviu a un naufragi i arriba a les costes de Miami.

Tim Allen, John Travolta, Martin Lawrence. un grup d’amics decideixen trepitjar l’accelerador de les seves vides rutinàries suburbanes amb un viatge amb motocicleta.

ESTRENA. DAME 10 RAZONES. Director: Brad Silberling Amb: Morgan Freeman, Paz Vega, Anne Dudek CinESA: 16.45 - 18.40 - 20.30 - 22.30 H. SESSIÓ GOLFA DIVENDRES I VIGÍLIES DE FESTIu: 00.30 H. TELÈFON RESERVES: 902 33 32 31

LA VIDA EN ROSA. Director: Olivier Dahan. Amb: Marion Cotillard, Sylvie Testud, Gérard Depardieu. La vida d’Edith Piaf va ser una lluita per cantar i sobreviure, viure i estimar. CinESA: 16.30 - 19.15 - 22.00 H - DIjOuS: 16.00 H. SESSIÓ GOLFA DIVENDRES I VIGÍLIES DE FESTIu: 00.40 H TELÈFON RESERVES: 902 33 32 31

SHOOTER. Director: Antoine Fuqua. Amb: Mark Wahlberg, Michael Peña, Danny Glover. un franctirador d’elit de l’exèrcit abandona el seu lloc després d’assassinar una persona innocent.

en català UN PONT CAP A TERABITHIA. Director: Gabor Csupo. Amb: Anna Sophia Robb, Josh Hutcherson, Robert Patrick. jess Aarons s’ha entrenat tot l’estiu per convertir-se en el noi més ràpid de la seva classe, però el seu objectiu es veu frustrat de manera inesperada. YELMO: 16.00 H TELÈFON RESERVES: 902 22 09 22

YELMO: 17.30 H TELÈFON RESERVES: 902 22 09 22

YELMO: 16.00 H TELÈFON RESERVES: 902 22 09 22

LA VIDA DE LOS OTROS. Director: Florian HenckelDonnersmarck. Amb: Martina Gedeck, Ulrich Muehe, Sebastian Koch. El capità Gerd Wiesler és un oficial extremadament competent de la Stasi, la totpoderosa policia secreta del règim comunista de l’antiga República Democràtica Alemanya. YELMO: 19.15 - 22.15 H SESSIÓ GOLFA DISSABTE: 00.45 H TELÈFON RESERVES: 902 22 09 22

DESCUBRIENDO A LOS ROBINSONS. Director: Steve Anderson. Wilbur Robinson és un noi que inventa una màquina capaç de recuperar records del passat. CinESA: 16.00 H.TELÈFON RESERVES: 902 33

(doblada al català)

32 31 YELMO: 16.00 - 18.15 H TELÈFON RESERVES: 902 22 09 22

Una escena de la pel·lícula biogràfica de l’artista francesa. #CEDIDA

Piaf i el color de la seva trista vida

A

la recent actualitat cinematogràfica es reflecteix una època de biopics musicals: Ray, En la cuerda floja, Camarón, Lola, etc. França també té històries musicals apassionants per explicar, com és el cas que ens ocupa, i que neix com la primera biografia fílmica de la mítica Edith Piaf, veu que va acompanyar la postguerra d’un país castigat per la segona Guerra mundial. la sublim actriu marion cotillard fa una espectacular mimetització amb la cantant, que va créixer als barris baixos de París fins que la seva màgica veu la va convertir en una estrella reconeguda a escala mundial. la seva vida, plena de pèrdues, va ser una dura lluita per sobreviure, cantar i estimar. dirigeix Olivier dahan (Ríos de color púrpura 2, Érase una vez), que escull una estructura narrativa valenta, però no del tot acurada, consistent en viatges constants en el temps que pretenen que sigui l’espectador qui vagi muntant el trencaclosques. aquest estil resulta sovint pompós i el personatge de Piaf acaba perfilant-se com una barreja de trets confosa, que van de la fragilitat a la duresa, de la genialitat a la toxicomania, del romanticisme a la perversió... Però la personalitat de la complexa figura mai no s’acaba de resoldre, la càmera mai no acaba de penetrar en el seu interior i l’obra queda com un intent fallit de posar-nos en la seva pell, experiència que hauria estat apassionant en un personatge de tanta envergadura. malgrat tot, La vida en rosa ens apropa amb prou dignitat a la seva trista vida.

LA VIDA EN ROSA: (LA MÔME, FRANÇA-REPÚBLICA TXECA-REGNE uNIT, 2007). DIRECTOR: Olivier Dahan. INTÈRPRETS: Marion Cotillard, Sylvie Testud, Pascal Greggory

El cinEma dE casa tEva P

Parking 2 h gratis

VA Venda anticipada

902 33 32 31*

CE Dimarts dia de l’espectador

65 Carnet més gran de 65 anys

Informació i venda 24h.

Carnet d’estudiant universitari

CARNET JOVE Accéssos minusvàlids

1

carnet jove

2

Sessions numerades

Pagament amb targeta crèdit

LA VIDA EN ROSA

SEDUCIENDO A UN EXTRAÑO

DAME 10 RAZONES

TÚ LA LETRA Y YO LA MÚSICA

16.30 - 19.15 - 22.00 H - Dj.: 16.00 H. SESSIÓ GOLFA DIVENDRES I VIGÍLIES DE FESTIu: 00.40 H. TELÈFON DE RESERVES: 902 22 09 22

18.10 - 20.25 - 22.35 H. - Dj.: 16.00 - 18.15 20.30 - 22.45 H. SESSIÓ GOLFA DIVENDRES I VIGÍLIES DE FESTIu: 00.45 H

16.45 - 18.40 - 20.30 - 22.30 H. SESSIÓ GOLFA DIVENDRES I VIGÍLIES DE FESTIu: 00.30 H. TELÈFON DE RESERVES: 902 22 09 22

16.00 - 18.10 - 20.20 - 22.30 H. SESSIÓ GOLFA DIVENDRES I VIGÍLIES DE FESTIu: 00.40 H. TELÈFON DE RESERVES: 902 22 09 22


Diari de Sant Cugat

76

|

Editorial_ 3 |

www.diaridesantcugat.cat

a Fons_ 4 |

el Poble_ 15 |

Lectors_ 33 |

Opinió_34 |

la Ciutat_ 37 |

Economia_ 47 |

Passatemps

Esports_ 52 |

Cultura_ 66 |

per J.M. Vallès

Passatemps

qui l’encerta... És rodona i té dos costats. Està immobilitzada i ja fa anys que ha superat la maduresa. Depèn del costat per on la miris, els seus colors tenen una lluminositat diferent. Hi ha qui, quan parla d’ella, ho fa en masculí... Solució: el divendres que ve...

lletres al cove

per Susanna Turon susannaturon@premsalocal.com

Autòpsia

mots encreuatencs 1

2

3

4

5

6

7

1

3 4

Taure 21/4 al 20/5

Aquests dies no aneu gaire de festa i quedeu-vos a casa, ja que les configuracions astrològiques que us afecten són una mica negatives en el camp dels amics i podeu tenir algun desengany.

5 6

Bessons 21/5 al 21/6

7

SOLUCIÓ: (LA SETMANA QUE VE)

? AMBULÀNCIES: 93 588 57 70 BOMBERS GENERALITAT: 112 BOMBERS RUBÍ: 93 697 60 80 CAP SANT CUGAT: 93 589 11 22 (DIA I HORA): 93 589 76 98

...estaven a punt de finalitzar les obres de les noves sales de cinema CINESA, de l’avinguda del Pla del Vinyet, i també de l’escola japonesa de Sant Cugat.

Amb els germans sembla com si res del que us puguin dir us senti bé, només poseu impediments i entrebancs a tot el que fan. Us ho heu d’agafar amb més tranquil·litat. Si no teniu germans, es pot enfocar amb els amics o cosins.

Cranc 22/6 al 22/7

Us sortiran moltes coses bé al llarg d’aquests dies, projectes que teniu a mitges s’acaben d’engegar i estareu en plena forma per tirar endavant coses que sempre us havien fet mitja por.

Lleó 23/7 al 23/8

És el moment de gaudir dels amics, és necessari que sortiu i que us ho passeu bé, deixant de banda les coses que us preocupen. Encara que és possible rebre algun ensurt relacionat amb la feina o els estudis, serà lleu, no patiu.

Verge 24/8 al 23/9

Tot i que és probable que gaudiu d’un gran refredat, astrològicament teniu força bons aspectes per passar aquests dies; és possible que rebeu alguns diners d’un familiar i que tingueu una oferta de treball interessant.

Balança 24/9 al 23/10

No seran uns dies gaire bons, ja que serà fàcil que es torcin moltes coses que vulgueu fer. Potser us aniria millor estar amb els amics i descarregar-vos una mica de les responsabilitats que us col·loqueu vosaltres sols.

Escorpí 24/10 al 22/11

(URGÈNCIES): 93 589 44 55

És probable que la majoria del temps us el passeu buscant solucions per al vostre pla monetari i és que voleu fer alguna cosa grossa i us fan falta diners, però això no és gaire el vostre fort. Si ho voleu fer, hi haureu de posar més ganes.

POLICIA NACIONAL (DNI): 93 674 78 58

CAP VALLDOREIX 93 583 74 00 HOSPITAL GENERAL CATALUNYA: 93 565 60 00 93 565 60 20 MOSSOS D’ESQUADRA: 088 / 93 583 50 00 POLICIA MUNICIPAL: 092 / 93 589 13 28

P. NACIONAL (URGÈNCIES) 091 URGÈNCIES I EMERGÈNCIES SANITÀRIES 061

Sagitari 23/11 al 21/12

Si voleu fer un viatge, us hauria de dir que millor que us espereu uns dies més. De totes maneres, si l’heu de fer, aneu amb més precaució que d’altres vegades, tot i que no ha de passar res d’especial. Amb tema de parella estareu molt bé.

SANITAT RESPON 902 111 444

Capricorn 22/11 al 20/1

Farmàcies DÍAZ-PUERTO Pg. Sant Magí, 50 Tel. 93 674 33 53. 24 hores tot l’any. Obert a les nits i diumenges. No tanca per vacances

SALAVERT Santiago Rusiñol, 38 Tel. 93 674 06 45. Laborables, de 9 a 13.30 h i de 16.30 a 20.30 h. Dissabtes, de 9.30 a 14 h

LLORENS Santa Maria, 27 Tel. 93 674 15 31. De 9 a 22 h, de dilluns a dissabte. No tanca per vacances

ORENGA Rbla. del Celler, 97 Tel. 93 674 77 49. Laborables, de 8.30 a 21.30 h. Dissabtes, de 9 a 14 h

CULLELL Ptge. Diputació, 6 Tel. 93 674 03 64. Laborables, de 9 a 13.30 h i de 16.30 a 21 h. Dissabtes, de 9 a 13.30 h

BERINGUES Av. Lluís Companys, 46 Tel. 93 674 04 83. De 8.30 a 21.30 h, de dilluns a dissabte. No tanca per vacances. www.farmaciaberingues.com

RIERA-RIVIERE Dr. Murillo 1 / Sant Jordi Tel. 93 674 04 30. Laborables, de 8 a 14 h i de 16.30 a 21 h. Dissabtes, de 9 a 14 h

fa 15 anys...

Telèfons bàsics ADF. S. CONTRA INCENDIS: 93 589 80 80

redaccio@premsalocal.com

Aquests dies els teniu molt enfocats al món de la parella i hi haurà molt bon rotllo amb el vostre company. Si no en teniu, és molt possible que us llanceu, es preveuen bons resultats. També són bons dies per viatjar i desplaçar-se.

HORITZONTAL: 1. En Tugues en munta cada un... 2. El Uaal·la! en té més d’una. A la universitat de l’Ignasi Salvat n’ensenyen. El fòrum Santcugatribuna en té. 3. Si no li dónes el que li deus, la ballarem. 4. L’Estatut el té a Sant Cugat. Treu-li al suc si no t’hi cap Sant Cugat. El preu de viure a Sant Cugat. 5. Canvia el cap per fer feliç en Guim Pros. Senyor AP-7 6. No és apte per a menors. El nou concessionari de Cano en té molts. On comença la ciutat veïna de Rubí? 7. Digueu als romans quantes en té “la Floresta”. El Sant Cugat Esport en vol un. VERTICAL: 1. En Tugues se l’ha trobat muntat. Al revés, no em venguis la moto 2. Pinyons santcugatencs entre es. 3. T’ho miris, com t’ho miris, aquest mapa del poble no hi és tot. Al revés, si vols entrar al ta!, posa-t’hi 4. Al revés, sense sant. 5. Que bé que ens ho passem a la dels Tres Tombs. Ni poble, ni districte 6. Al revés, la meitat del zoo entre es. 7. Artistes units.

Serveis

L’IMMA DEL DESTÍ. ACPG

MORAL Santa Teresa, 40 Tel. 93 675 33 44. Laborables, de 8 a 22 h. Dissabtes, de 9 a 14 h

PARC CENTRAL Manel Farrés, 95 Tel. 93 674 05 12. Laborables, de 9 a 21.30 h. Dissabtes, de 9 a 14 h. Diumenges i festius, de 10 a 14 h SERRET (MIRA-SOL) Pg. Baixador, 78 Tel. 93 674 23 72. De dilluns a dissabte, de 9 a 14 h i de 16 a 21 h ISERN (LA FLORESTA) Pg. La Floresta, 9 (Estació FGC) Tel. 93 674 18 63. Laborables, de 9 a 14 h i de 16.30 a 20.30 h. Dissabtes i diumenges, de 9 a 14 h. No tanca per vacances PINTO (VALLDOREIX) Església, 3 Tel. 93 674 28 71. De 9

MARIA ÀNGELS QUADRAS

Àries 21/3 al 20/4

2

Hem matat el tema (el DIARI), i ara toca fer-ne l’autòpsia. Després de passareltemps llegint què passa, ara ens toca a nosaltres, als ociosos, passarlestona. I ho farem jugant amb l’eina, amb la classe obrera, amb la víctima de tot plegat: LA PARAULA. Permeteu-me que converteixi aquest espai en una sala de disseccions verbals per, entre tots, i setmana rere setmana, dissecar la Sra. Llengua i descobrir, com ho ha fet el senyor Miquel Pueyo (llegiu El fantasma de la mort del català), que la víctima encara respira. Per cert, benvingut nou diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans... amb una estirada d’orelles: fins quan haurem de dir dissecar en comptes de disseccionar?

signes

recepta

a 22 h, tot l’any. Obert diumenges. No tanca per vacances SERRES (LES PLANES) Pg. Torrent, 1 Tel. 93 674 92 51. Laborables, de 8 a 13.30 h i de 16 a 20 h. Dissabtes, de 9.30 a 13.30 h. No tanca per vacances RUIZ DE BUSTILLO Av. Cerdanyola, 23 Tel. 93 590 10 35. Laborables, de 8.30 a 21.30 h. Dissabtes, de 9 a 14 h. No tanca per vacances QUIRANTE Pg. Olabarria, 50 Tel. 93 675 33 11. Laborables, de 8 a 21.30 h. Dissabtes, de 9 a 14 h

L’actualitat de la teva ciutat, cada divendres al

Aquests dies teniu una influència una mica gran per part dels pares, és com si es fiquessin molt en com porteu la vostra vida i intentessin fer-vos canviar d’idea. Us diré que els escolteu, però que feu el que us sembli més convenient.

Aquari 21/1 al 19/2

Són uns dies estrambòtics, en què serà fàcil que us comentin la mort de persones que en principi no us són gaire properes. No us ho agafeu a pit, us aniria millor utilitzar altres aspectes que teniu per gaudir d’uns dies més divertits.

Peixos 20/2 al 20/3

Aquests dies poden ser força bons en el sentit que s’arreglaran moltes coses. Potser un dels millors serà la feina, on la possibilitat de seguretat serà important, i si no en teniu, serà fàcil trobar-ne.

Bacallà amb coco

T

alleu el bacallà a trossos petits un dia abans de preparar el plat i dessaleu-lo deixantlo en remull i canviant-li l’aigua diverses vegades. Obriu el coco i guardeu-ne el líquid. Ratlleu el coco (la part blanca, no l’escorça) i coeu-lo, amb el líquid que heu guardat, durant cinc minuts. Una vegada cuit, coleu-lo i deixeu-lo refredar. En una cassola amb mantega, sofregiu l’all i la ceba molt picats i, abans que es daurin, afegiu-hi el bacallà. Ofeguelo i afegiu-hi el coco cuit, el suc de llimona, la fulla de menta i el julivert finament picats, la sal i el pebre.Deixeu-ho coure a foc lent durant quinze minuts, remenant de tant en tant.Es pot menjar calent o fred. Recepta gentilesa de Salums INGREDIENTS: 1 fulla de menta 1/2 ceba petita 1 gra d’all 1/2 got d’aigua Mantega Julivert Sal i pebre

per la cara Joan Fàbregas Actor L’amic Joan Fàbregas té una fisonomia que ens parla d’una persona de caràcter, de pensament ràpid i una mica impulsiva, però compensat amb una certa prudència a l’hora d’expressar els seus pensaments. És un bon observador de la realitat que l’envolta i a més té facilitat per comunicar-se amb els altres. No oblidem, però, que és una persona de caràcter i també pot tenir algun cop de geni. #JOAN CARLES LOZANO (ESPECIALISTA EN PSICOMORFOLOGIA


www.diaridesantcugat.cat

Divendres, 27 d’abril del 2007

Diari de Sant Cugat

Publicitat

|

77


Diari de Sant Cugat Divendres, 27 d’abril del 2007

78

|

Publicitat

www.diaridesantcugat.cat


www.diaridesantcugat.cat

Divendres, 27 d’abril del 2007

Diari de Sant Cugat

79

www.diaridesantcugat.cat/subscriptors

Club del Subscriptor

DiarideSantCugat

Per veure totes les ofertes o fer-te subscriptor, visita el nostre web: www.diaridesantcugat.cat

Fes-te’n subscriptor ara per només 85 € l’any. Rebràs cada setmana el Diari a casa i gaudiràs de totes aquestes ofertes!*

Atenció al subscriptor: 93 589 62 82 / www.diaridesantcugat.cat Teatre

Música

Música

Música

Passat el riu de Joe Di Pietro Dirigit per Oriol Broggi*

Quimi Portet World Tour*

Kaiser Chiefs Yours truly, angry mob*

Campus Party Movistar 2007 i Campus Experience Movistar

Divendres 11 de maig, a les 22 h, al Teatre-Auditori Pl. Centre Cultural, s/n PARTICIPA EN EL SORTEIG (93 589 62 82)

Divendres 18 de maig, a les 22 h, al Teatre la Unió Av. Punt d’Anselm Clavé, 17 PARTICIPA EN EL SORTEIG (93 589 62 82)

Dijous 24 de maig, a les 21.30 h, a l’Espacio Movistar Parc del Fòrum, Taulat, s/n PARTICIPA EN EL SORTEIG (93 589 62 82)

Del 29 d’abril al 4 de maig, a l’Espacio Movistar Parc del Fòrum, Taulat s/n PARTICIPA EN EL SORTEIG (93 589 62 82)

Cinema

Llibre

Màgia

Massatge

Entrades gratuïtes*

Marilyn en España per Frederic Cabanas*

Els amics del Mag Lari Anthony Blake, Sergi Buka, Hausson, Enric Magoo i Mag Lari*

Massatge fisioterapèutic de 1/2 hora*

Novetat!

De dilluns a dijous Via Augusta, 2-14

PARTICIPA EN EL SORTEIG (93 589 62 82)

Salut

Gratuït per als subscriptors

Fins que se n’exhaureixin les existències

Restaurant

Divendres 4 de maig, a les 22 h, al Teatre-Auditori Pl. Centre Cultural, s/n PARTICIPA EN EL SORTEIG (93 589 62 82)

Club Cafè

Pg. Francesc Macià, 62 (Coll Favà)

PARTICIPA EN EL SORTEIG (93 589 62 82)

Més ofertes Restaurant El Mesón Sopar per a 2 persones de dimarts a dijous Plaça d’Octavià, 6

Pack ENErzONA Dieta per a 1 setmana + 1 DVD Guia La Dieta de la Zona Pl. Pep Ventura, 5 (local 5) PARTICIPA EN EL SORTEIG (93 589 62 82)

Dinar per a dues persones de dilluns a divendres* Av. Corts Catalanes, 2 (Local 10)

PARTICIPA EN EL SORTEIG (93 589 62 82)

50 € de descompte per la compra d’una cafetera Lavazza Blue*

Restaurant Mystic Menú per a 2 persones dissabte al migdia Rambla del Celler, 125

Elies Rogent, Local 2

PARTICIPA EN EL SORTEIG (93 589 62 82)

Consulta’ns les condicions especials de tarifes i enviaments per a empreses i col·lectius. Tel.: 93 589 62 82 / www.diaridesantcugat.cat


diarideSantCugat

i la setmana que ve...

27.04.2007 Editorial_PÀG. 3

|

a Fons_PÀG. 4

|

el Poble_PÀG. 15

el Temps Dissabte Màx 18º MíN 11º

Diumenge Màx 17º MíN 10º

l’Entrevista

|

El contenciós de Núñez i Navarro contra la subhasta pública de terrenys a Can Mates TRObARÀs TOTA lA InFORmAcIó dIÀRIA A:

Lectors_PÀG. 33

|

Opinió_PÀG. 34

|

la Ciutat_PÀG. 37

|

Economia_PÀG. 47

|

www.diaridesantcugat.cat

Esports_PÀG. 52

|

Cultura_PÀG. 66

Per la cara

Música i teatre. El Club regala entrades per

Coneixes Joan Fàbregas? Apropa’t

Club del Subscriptor_PÀG. 79

mÉs InFORmAcIó: _PÀG. 79

a l’obra Passat el riu, de Joe Di Pietro, al ta!, i per al concert de Quimi Portet a La Unió. Entra en el sorteig trucant al 93 589 62 82.

al caràcter i la manera de fer d’aquest actor santcugatenc a través de l seu estudi fisonòmic i psicomorfològic.

#TEXT: mariona sagalés #FOTOGRAFIA: Lluís Llebot

“Catalunya serà logística, o no serà” La logística és un sector poc desenvolupat a Catalunya que crea molta riquesa en altres regions europees, i permet consolidar i fer més competitius els sectors i guanyar-ne de nous. Catalunya té un potencial logístic gran.

tràmits també són més ràpids, perquè el port d’Anvers és un dels més eficients del món i no serveix de res atracar a Barcelona si tardes tres dies a descarregar.

No donem tot el que podríem donar, logísticament?

Del port de Barcelona surten diàriament 18 trens i del d’Anvers 220, i no és arribar, descarregar i marxar, la funció logística és importantíssima. Patim per si Volkswagen marxarà o no, però si te’n vols assegurar, fes que els components que la marca fabrica a l’Àsia entrin per Barcelona, i aleshores crearà noves plantes a Catalunya. Ara descarrega a Bremen, però està estudiant que si el port de Barcelona, d’aquí a tres anys, té un tren de mercaderies que l’enllaçi amb França, es queda a Barcelona. Les multinacionals tanquen fàbriques a tot Europa i les envien a l’Àsia, per tant, no és només un problema català, sinó europeu. Si fóssim port d’entrada a Europa, seríem un cloister automobilístic i farmacèutic.

I és més barat descarregar a Barcelona que a Flandes.

T’estalvies tres dies de volta, el que passa és que a Flandes t’ho descarreguen molt més ràpid que a Barcelona, i els

GESTIÓ I CONFIANÇA

Passatemps_PÀG. 76

Subscriptors

ramon tremosa, economista

El corredor de trànsit marítim més gran del món ja és el d’Àsia i Europa, i resulta que el 80% dels vaixells passen per davant de la Mediterrània, fan tres dies de volta per esquivar Gibraltar, pugen per l’Atlàntic i descarreguen als ports de Flandes, Rotterdam, Hamburg i Bremen; moltes d’aquestes mercaderies viatgen fins a Barcelona amb tren. És un comerç que es duplica cada cinc anys i que passa per davant dels nostres nassos. Només que en captéssim un part representaria una riquesa molt gran per a Catalunya.

|

A més, allà tenen una xarxa ferroviària de trànsit intens.

Què es pot fer?

El port de Barcelona s’està

de multinacionals, ni celebrar congressos ni fires mundials, ni tenir els millors hospitals o les millors universitats del món. Sense vols directes, els clients d’altres continents no et volen.

Ara és el moment per demanar el canvi, aprofitant que la Moncloa i la Generalitat comparteixen color polític?

És el moment, perquè, a més, hi ha 47 diputats catalans al Congrés, a Madrid; els bascos en tenen vuit i aconsegueixen el que volen de Zapatero. El que passa és que Zapatero no hi té cap interès i va tirant pilotes fora, pel sistema centralitzat que beneficia els funcionaris d’AENA.

ampliant i, avui, el trànsit de creuers i vaixells s’està duplicant. I s’ha fet pagant-ho el mateix port, ni un euro del Ministeri. El coll d’ampolla és la demora del govern central per fer els trens de mercaderies, indispensables, perquè si no es descarreguen ràpidament tot plegat no serveix de res.

Creu que la iniciativa de la B-30 fortificarà l’economia municipal?

Un element clau per captar empreses és que el govern regional tingui la capacitat de baixar impostos a les empreses. Això, avui, no ho tenim. Per fer una bona articulació de la B-30, has de tenir capacitat normativa pert competir fiscalment amb regions i estats que sí que en tenen.

Així el desenvolupament de l’economia catalana dependrà del port i de l’aeroport?

Catalunya serà logística, o no serà. És el meu punt de vista d’economista, veig la importància de la logística, que no es tracta només de traslladar trens i contenidors, sinó que té un joc econòmic brutal, perquè permet crear cloisters i empreses, consolidar les que ja tens i desenvolupar nous negocis. El fet que els vaixells entrin per Barcelona dóna al territori un valor afegit, perquè quan un vaixell descarrega està acompanyat d’un avió amb executius que gestionen la mercaderia.

Què li passarà, a l’economia catalana,si l’aeroport no té vols intercontinentals? No podrem aspirar a ser seus

L’economista incansable “En un context global en què el comerç es multiplica, si tens un port potent en el comerç amb Àsia, tindràs aeroport intercontinental, per les sinergies entre el port i l’aeroport.” Així explica Tremosa, doctor en ciències econòmiques a la UB el 1999, i investigador al Centre d’Anàlisi Econòmica i de les Polítiques Socials, per on passa el futur econòmic del nostre país: per la logística. L’expert en economia catalana, sempre a la recerca de les barreres que limiten el creixement econòmic català a través del model econòmic del nou Estatut, o la manca de dades en ports i aeroports i, sobretot, de les balances fiscals i el dèficit fiscal, tanca la tercera edició del Santcugatribuna amb la sessió sobre el potencial logístic de Catalunya.

A Sant Cugat el PIB està baixant. Això és una conseqüència de la falta d’infraestructures?

A Sant Cugat hi veig un potencial molt gran, la ciutat no va malament, però avui trobem empreses que no s’instal·len a l’àrea de Barcelona per falta de trens, perquè les mercaderies no arriben, perquè no hi ha vols intercontinentals, etc. El dèficit de l’economia catalana afecta Sant Cugat, en tant que és un dels territoris més dinàmics que té Catalunya.

Gestoria

Comptes anuals

Assessoria fiscal i laboral

Constitució i administració de finques

Comptabilitat

Lloguer i vendes

Impost de societats

Serveis jurídics

Carrer Sant Medir, 35 - Tel. 93 589 22 20 leontomas@leontomas.com

Diari de Sant Cugat 664  

Diari de Sant Cugat 664, 27 d'abril de 2007

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you