Page 1

SETMANARI INDFPENOENT DE LA CIUTAT

.551 any XI 1.65euras

ARRIBEN ELS REIS MAGS

El centre recupera el tradicional recorregut de la Cavalcada Pàg, 23 ESCALES TARRUELL

Finalment comencen les obres de remodelació Pàg. 25

Dijous, J desembre dd 2004

Agraïment pel suport popular a 'Pedra i sang'

PAPERS DE SALAMANCA

El govern central retornarà els arxius espoliats Pàg. 39 ECONOMIA

El comerç, satisfet amb la campanya de Nadal % » PRIMER DIARI DEL 2005

El pròxim número d'a DIARI sortirà el divendres 7 de gener

Lectura dramatitzada a càrrec de Tetrateatre a la Unió Un miler de signatures i 21 entitats adherides aconsegueixen que l'obra es faci anualment Pàg. 39

El més destacat del2004, resumit en 17 planes i més de 80 imatges Les imatges i notícies més rellevants dels darrers dotze mesos, en diferents àmbits de la ciutat, recollides en aquest especial Pàg.3a22

Solucions per a una Llar confortable

GARRIGA

D* Portes

Finestres

ALUMINI

^

ersi nes

P f 1 motors

Mampares bany

MaUorquines

Tendals

I

VIDRE

Orient, 68 Exposició i oficines Tel.: 93 675 29 02 Fax: 93 589 10 01 i nfo@al um i nisgarriga. com


2

Dijous. 30

el diari de Sant Cugat

de desembre dei 2004

TELEVISOR PANORÀMIC 28" Pantalla plana I panoràmica, 50 Hz, 5 formats de pantalla, teletext, estèreo, Dual, 25 W. so espacial, (imitador de volum, temporitzador, bloqueig Infantil, entrades: 2 euroconnectors. A-vïdeo frontal, auriculars

Media Markt Sant Cugat ant Cugat Centre Comer

^

Ofertes vàlides des del 30 de Desembre de 2004 fins al 5 de Gener de 2005. Tots els preus inclouen IVA.

JO NO SÓC

TONTO

EL MAJOR ESPECIALISTA D EUROPA EN INFORMÀTICA, ELECTRODOMÈSTICS, AUDIO-VIDEO, FOTO I CD'S


Dijous, 30 de desembre det 2004

el clari de Sant Cugat

3

RFSI IM >

NOTÍCIES DE SOCIETAT

Les noticies destacades dels darrers 12 mesos

Èxit de la macroexposició sobre la sida. Més de 13.000 santcugatencs van començar l'any 2004 amb una visita a la gran exposició multimèdia sobre la sida, instal·lada per la Fundació "la Caixa" i l'Ajuntament a la plaça del Rei. La mostra, que havia viatjat per una trentena de ciutats espanyoles des de 1998, explicava de manera molt visual quina és la batalla que lliura el sistema Immunològic humà quan detecta la invasió del VIH

Retall pressupostari al Carnaval. L'associació de gestió cultural Profeslo i l'Ajuntament no es van acabar d'entendre a l'hora de destinar una partida econòmica per a les activitats del Carnaval 2004. La tradició es va celebrar, tot i que amb una sensible retaitada pressupostària.

aquartet Servei i manteniment , ,„ „ , de piscines tractament d aigües Sistemes de disseny i bombeig instal·lació de reg automàtic 649.95.30.50 93.589.28.70

L'HGC, a l'avantguarda tecnològica. La inauguració al gener del nou aparell de neuroradiofogia de l'Hospital General de CataJunya -un dels dos que hi ha a l'Estat d'aquestes característiques- va mostrar la voluntat det centre de ser capdavanters en la tecnologia de diagnòstic mèdic.

Els veïns del Centre-Estació s'associen. Les obres de vianantització. el túnel de la plaça de Lluís Millet, la posada en marxa del sistema de pilons, la dinamització econòmica i cultural dels carrers de! centre... Aquestes són algunes de les qüestions que van afavorir la constitució, a mitjans de febrer, de la nova Associació de Veïns del Centre-Estació, encapçalada per Pere Soler. Et teatre de la Unió va acollir la presentació oficia! de la nova entitat.

Guanyi temps \Y

Bonn». 4 U 6a, 08190 Sant Cugat ilitl Valies Tel 93 590 60 96 Fax 93 674 06 09

Estalviï diners Solucioni problemes

AutoAlemania.com

akor

pelleteria

Ante • Xapa • Doble face • Alta pelleteria Transformacions • Servei de guarda • Neteja

^ j © ® ffi> © VW Touareg R5 Tdi e n Stock Avinguda Cerdanyola, 89 - Sani Cugat Tlf: 93 590 U 07

VtüUlwrn. 15-17» Sani ( ueal • icl 93 $89 <>y> 13


4

el dari de Sant Cugat

>

RESUM DEL

2004

DIJOUS, 30 de desembre m 2004

NOTÍCIES DE SOCIETAT

Record a les víctimes de Madrid. La nit de l·11 de març de 2004, desenes de santcugatencs es van sumar al dol per les prop de 200 víctimes de l'atemptat terrorista perpetrat el mateix dia a diferents estacions de metro i tren de Madrid. Diferents racons de la plaça d'Octavia s'omplien de rams de flors i d'espelmes enceses com a homenatge als morts i rebuig a la massacre terrorista que acabava de sacsejar ei país i el món sencer. Durant els dies posteriors a l'atemptat, la ciutat va donar suport a les víctimes des del punt de vista polític, aprovant una moció de condemna a la violència terrorista, i també de l'humà, col·laborant de manera molt activa en la campanya de donació de sang de Creu Roja per als ferits.

S^S^

El padró supera els 70.000 habitants. Les dades demogràfiques presentades al març per l'Ajuntament constataven que ei 2003 ta població de Sant Cugat va continuar creixent a bon ritme, gràcies a la immigració, sobretot equatoriana, i a la natalitat. El padró comptabilitzava 70. 664 habitants, 3.037 més que el 2002, un 10,2% dels quals eren menors de 6 anys.

La neu enfarina la ciutat A més de marcar el 2004 com a any de traspàs, el 29 de febrer va oferir als santcugatencs l'única oportunitat, durant els últims dotze mesos, de veure els carrers i els edificis de la ciutat coberts d'una fina capa de neu. La nevada, de poca intensitat, no va causar cap complicació al centre ni als districtes i va deixar imatges idíl·liques.

Cal Ferro, 'desokupat' després d'un any i mig. Els joves instal·lats des de juny de 2003 al número 23 del carrer de Sant Antoni van passar l'últim estiu enmig d'una calma tensa, en espera d'una sentència que els donés dret a viure a la casa. La decisió va arribar, però en sentit contrari, a l'octubre. Després d'obligar-los a marxar, els Mossos van tapiar l'edifici.

Comencen les obres a la seu del Muntanyenc. Després d'alguns entrebancs d'última hora i tres mesos des de la col·locació de la primera pedra, el Club Muntanyenc Sant Cugat va poder, finalment, iniciar tes obres de construcció de la nova seu de l'entitat a la rambla del Celler al març. L'edifici, que tindrà 3 plantes i un gran rocòdrom, estarà acabat el maig.


RESUM DEL

DIJOUS, 3 0 de desembre dei 2004

>

2004

el diari de Sant Cugat

5

NOTÍCIES DE SOCIETAT

Buscant llar als animals abandonats. L'Ajuntament va decidir al maig continuar la iniciativa d'instal·lar, amb caràcter periòdic a la plaça d'Octavià, un estand d'adopció d'animals abandonats. El programa, impulsat des de l'àrea de Medi Ambient, ha ajudat a trobar llar a molts gossos,

Trasllat del xiprer de Can Quitèria. El xiprer de Can Quitèria, després de dos dies d'operacions, que van tenir lloc a finals d'abril, va ser col·locat finalment al seu emplaçament definitiu, davant mateix de la masia i 20 metres enllà de la ubicació original. Tot i que l'àrea de Medi Ambient va qualificar d'exitós el trasplantament, cal esperar dos anys per assegurar que el xiprer s'adapta al lloc. Per al trasllat, que es va fer amb l'objectiu de preservar l'arbre centenari amb motiu de les obres d'un nou aparcament, van ser necessàries dues grues de gran tonatge.

'La Granja' dels famosos, a Can Bell. Així com les diferents edicions del Gran Hermano de Tele 5 han contribuït a fer popular el municipi de Guadalix de la Sierra, La Granja d'Antena 3, ubicada a la masia de Can Bell, ha aconseguit que molts teleespectadors situïn Sant Cugat al mapa.

Primera pedra amb retard per al CPA. Els socis del Centro Popular Andaluz (CPA) de Sant Cugat van viure el 10 d'octubre de 2004 una de les jornades més felices per a l'entitat: el dia de la col·locació de la primera pedra de la nova seu. després d'un retard suportat amb molta paciència,

125 anys de l'escola Santa tsabel. Més d'un segle i quart com a educadores. Aquesta és la fita que a principis de juny va commemorar amb un ampli programa d'activitats tota la comunitat educativa de l'escola Santa Isabel. A (a commemoració del 125è aniversari del centre van assistir la majoria dels estudiants amb les seves famílies, els mestres seglars, les religioses franciscanes que ostenten la tjtularitat del col·legi des de 1879 i un bon nombre d'exaiumnes que han conservat en ei record els anys d'estudi en una de les escoles més antigues de Sant Cugat. Ni tan sots sor Blandina, que va conduir el Santa Isabel molts anys, es perdre l'acte de bateig dels gegants de l'escota.

Ambulàncies d'anada i tomada. Aquesta tardor han tomat a posar-se de manifest les deficiències que viu el transport sanitari de Sant Cugat, després de les denúncies ciutadanes de retards superiors a la mitja hora, quan el màxim acceptable són 18 minuts. L'alcalde Lluís Recoder va denunciar les mancances i les va traslladar ai Departament de Salut, que després d'alguns estira-i -arronsa, també va admetre deficiències.

M*M«lu Centro de Estètica • Reflexologia Podal Plaza Dr Galtes, 8. 2-4 08190 Sant Cugat del Vallès Tol. 93 589 89 48

Tratamientos con aromaterapia y algoterapin

Passa ig Torreblanca cant. Rambla del Celler, 37 ïel 33 589 19 55 Fsx 93 675 27 54

HIPQTECAS FONDOS Y SEGUROS DE PENSIONES 'FONDOS DE INVERSIÓN 'SEGUROS MÉDICOS SEGUROS DE EMPRESA • SEGUROS EN GENERAL


6

>

el (fan de Sant Cugat

RESUM DEL

2004

Dijous. 30

de desembre dei 2ow

NOTÍCIES DE SOCIETAT

El tigre ataca sense pietat Una nova espècie, oriünda de terres tropicals i d'aspecte ferotge, ha destorbat el descans de centenars de santcugatencs aquest estiu amb la seva molesta picada. Es tracta, ni més ni menys, que de \'Aedes albopictus, més conegut popularment com a "mosquit tigre", L'insecte, originari de països asiàtics, va ser detectat a la ciutat et mes d'agost pels científics del Servei de Control de Mosquits del Baix Llobregat. La troballa ha convertit Sant Cugat en el primer municipi de l'Estat a tenir una colònia de mosquits tigre, una espècie que ja ha colonitzat àmplies zones dels Estats Units i també d'Itàlia, Tot i que als països d'origen l'insecte transmet malalties com el dengue o l'encefalitis japonesa, les picades a Sant Cugat només van provocar inflamació i coïssor,

El Muntanyenc rep la Creu de Sant Jordi. La Generalitat va distingir al mes de desembre el Club Muntanyenc Sant Cugat amb el màxim guardó que atorguen les institucions de Catalunya en reconeixement a la tasca social i cultura!, coincidint amb el 60è aniversari de l'entitat local.

Obres intermitents a l'IES Sant Cugat Després d'una reivindicació molt llarga per aconseguir unes instal·lacions dignes per a l'IES Sant Cugat, els pares dels alumnes van veure amb satisfacció com les obres a l'edifici de l'antiga escola Pla i Farreras començaven al mes de juny. Però quan tothom pensava que la construcció anava per bon camí, l'AMPA de! centre comprovava com un problema de càrregues a l'estructura aturava l'obra a l'octubre. La Generalitat va decidir reforçar l'edifici per complir els terminis.

Espectacular incendi a Can Magí. El mes de novembre començava amb un violent incendi, que va provocar importants danys materials, però sense víctimes personals, ai polígon industrial de Can Magí. L'empresa Mec, dedicada a la fabricació de mobles d'alumini, quedava totalment calcinada per lesflames.Els 14 operaris que treballaven a l'interior de la nau van tenir el temps just per sortir de l'edifici, sense poder fer res per controlar el foc.

Arvwvri

Setmana negra per al trànsit Dos joves -un valldoreixenc de 17 anys i l'aftre. un italià d'uns 30 anys- van perdre la vida en sengles accidents de moto registrats a mitjans de novembre a diferents carrers de la ciutat. En només una setmana, es van registrar a Sant Cugat quatre sinistres protagonitzats per motoristes que van acabar amb aquest tràgic balanç. En 3 dels 4 casos, a la joventut dels conductors s'hi va unir una velocitat massa elevada,

CATALOMA CERÀMIC

EXPOVENDES: m w Ctru. Sont Cugol, km 3. Cerdanyola del Vallès. Tel. 93 594 B9 00 Bwmoi Aira, 25. Barcelona. Tel. 93 41908 46 Rocafort. 112 Sojcebflo. Tel. 93 426 00 08 Plge. lo Plana, 10 Badolona. Tel. 93 464 03 70

CONEIXEU-NOS, ESTEM AL VOSTRE

SERVEI OBERT DE DILLUNS A DISSABTE

La ciutat estrena la 9a i 10a escoles públiques. Al setembre, Sant Cugat estrenava els parvularis del 9è i 10è CEfP als nous barris de Can Mates i la Guinardera. tot just començats a dibuixar. La construcció va durar poc més de dos mesos gràcies al sistema de mòduls prefabricats.

• • • • • • •

Ceràmica Sanitaris Aixetes Mobles d e bany Banyeres d'hidVomassatge Accessoris Materials per a la construcció


DIJOUS, 30 de desembre dei 2004

>

RESUM DEL 2004

el diari de Sant Cugat

7

NOTÍCIES DE SOCIETAT

La rotonda de la discòrdia. Els veïns del Parc Central s'han mobilitzat aquest any per protestar per la ubicació i les dimensions de la rotonda de la carretera de Vallvidrera. A mitjans d'octubre, fins i tot, van estudiar la possibilitat d'emprendre accions judicials.

Inauguració del túnel de la plaça de l'Estació. El túnel de la plaça de Lluís Millet es va inaugurar l'últim diumenge de novembre generant una gran expectació entre els ciutadans, que havien vist aquest indret en obres durant setze mesos. La finalització de l'obra, que desvia el pas dels vehicles per sota de la plaça de l'Estació. completa l'eix de vianants del centre de la ciutat. La circulació per un túnel de poca amplada o la sortida del carrer de Víllà al carrer d'Angel Guimerà es van plantejar, ja els primers dies, com alguns dels problemes que comporta la posada en marxa d'aquesta infraestructura i que l'àrea de Mobilitat de l'Ajuntament haurà de resoldre.

Ja hi ha escorxador. El nou escorxador, situat a ia carretera de Molins de Rei. ha entrat en funcionament aquest mateix mes de desembre. L'any que ve es desmantellarà l'antic i s'obrirà el vial del Torrent de Ferrussons.

Fins al 31 de desembre, estrena un Polo, un Golf, un Touran i un Passat a un preu irresistible.

Des de 85 € ' al mes

Des de 125 € ' al mes

Des de 199 € ' al mes

Si ets dels que fa temps que tenen un Polo, un Golf, un Touran o un Passat al cap, potser és hora de conduir-lo. 1 és que, ara, fins al 31 de desembre, el preu d'aquests models és realment irresistible. O sigui que no esperis més: vine a Auco Vallès i estrena un Volkswagen. *(li\dou IVA, transport, impost de matriculació, promoció i Pla Prever). (Vàlid per a vehicles en estoc. Pregunti les condicions).

A u c o Vallès Mercè Rodoreda, 16-32 - Tel. 936 747 171 - 08190 Sant Cugat del Vallès ü.iiiinui l'iil,,; ,,,n-.iitii mirj.ï B/lDOkníJ.ili- 1.1 B fi,7;t>mi<ilócfoI O 3è ÏÍ9« 82 Gïmmn iloll consum irtltj} •.: KJQkltt], de S i 7;*m1stiói* •'<> úe E35l 181 (Jnnimit Touraii: roimiin mtt|b (tflOOkm), de ïi.fla 7.4; rmKMiHh' CO* de t.íRti I7H Gamma Passai: cnnimm mi(|à (l·lDOkml.deM» 13.2, cm LvM tir 1 .(>.-. di- Ufia 317.

Des de 185 € ' al mes


8

>

el dari de Sant Cugat

RESUM DEL 2004

DIJOUS.

30 de desembre dei 2004

NOTÍCIES DE SOCIETAT

Reparacions per salvar el Coll. La brigada municipal va començar al mes de maig una reparació d'urgència de la plaça del Coll, en espera que l'empresa que va vianantizar la ptaça iniciés els arranjaments definitius.

Galleda d'aigua freda amb el TGV. La reunió, a primers de desembre, dels alcaldes de Sant Cugat, Sant Quirze i Terrassa amb el secretari d'Estat d'Infraestructures, Víctor Moriàn, va servir per constatar que el Ministeri de Foment veu el corredor del Vallès del tren d'alta velocitat com un simple bypass per treure les mercaderies del port de Barcelona i fer-les arribar fins a la frontera francesa. De moment, Foment no preveu cap estació ni a Sant Cugat ni en cap altre municipi del Vallès, ja sigui per a mercaderies o per a passatgers.

L'arbrat, patrimoni de la ciutat. L'Agrupació El Mussol va organitzar, a finals de novembre, el II Dia de l'Arbre, amb l'objectiu de sensibilitzar mediambientalment els veïns de la Floresta,

La nova ciutat ja es comença a dibuixar. Aquest any grans moviments de terra han deixat pas a vials i una nova fesomia dels que seran els nous barris amb els que d'aqui a pocs anys farem els 100. habitants.

Jornada sobre Torre Negra. La sessió va servir per constatar la necessitat de crear un ens gestor, d'avançar en l'adquisició pública de sòl I d'Implicar els propietaris en la gestió del futur parc rural.

Neteges Boix Cl Abat Biure, 20 baixos 1a* 08190 Sant Cugat

Neteges en Geneial Neteges de Vidres, Domicilis Particulars, Comerços. Comunitats, Indústries, Parquinrjs, Oltones. Locals, Escoles, Trac lament de terres

Tel. 93 675 35 02 Fax 93 590 91 87

OFICINES EN LLOGUER MOBLADES DES DE 8 M2

^U

OFIBUIL·DING CCWTtt Dl * 1 Í O C H

1*1*1 CUDAT

AinnriD iclofofiica, Domiciliactò du loeiolttft. Msbíhlil d'all itsndtny, Oficina Virtual. Htcepcio do correu i p i q u e u fia, t a l l d l n u n i o n i I conferencia», Serva i i do lafecomunicieioni Oferta jjïomgcwrtsl de d te íis.l pnmíis mmos

NOU CÍNTfí£D£ NEGOCIS Orianl. 78-84. edifici Inbise. 1*Planis Sani Cugat dol Valies - Tel. 93 544 te 80 www ofibuildinrj.com - ofibmldíngíSofibuiIrfinfl.com -Fex 93 589 97 39

iris

TINTORERIA BUGADERIA

M«t

NETEJA EN $EC I PLANXAT MÀXIMA QUALITAT PECES TEXT1LS,CORTIIMES ANTÍLOP, PELL I ALTA PELLETERIA, MANTES I EDREDONS

SERVEI A DOMICILI Francesc Macü. 63 (('«II l-'uvà) Tct.93 674 36 60 Rbb.ddCdkxVI l'cl. « 589 53 60


RESUM DEL

DIJOUS. 30 de desembre ttei 2004

>

2004

el cfarí de Sant Cugat

NOTÍCIES DE POLÍTICA

L'Estat ha de compensar per tortures Eduard Pomar i Ramon Piqué. El Tribunal Internacional de Drets Humans d'Estrasburg va condemnar, el passat 3 de novembre, l'Estat espanyol per no investigar les denúncies de tortures realitzades pels independentistes catalans detinguts l'estiu de 1992 en l'anomenada Operació Garzón. Els denunciants, entre ets quals hi ha els santcugatencs Eduard Pomar i Ramon Piqué, van rebre la notícia com una fita i, sobretot, com un pas més en ia visibilització de les tortures que s'han practicat i encara es practiquen a l'Estat.

1

El PP es queixa de la brutícia. El PP de Sant Cugat va denunciar, a mitjans de novembre, l'estat de deixadesa d'alguns parcs públics de ía ciutat i va demanar mesures coercitives per fer front a les bretolades.

Jm •

;

^

B

-<

W

-

H '^^r

|

11

1 SV

II

]••• H W S P

Campanar independentista. A finals d'octubre, les JERC van commemorar els 70 anys de proclamació de l'Estat català i van aprofitar per penjar una estelada gegant al campanar del Monestir.

I Cap a un nou conveni entre Sant Cugat i Valldoreix. Aquesta tardor s'ha revifat la qüestió del conveni econòmic entre l'Ajuntament de Sant Cugat i l'EMD de Valldoreix. Mentre les dues administracions negocien un nou conveni, el pressupost municipal no preveu descongelar la transferència de cara al 2005,

Discrepàncies sobre Can Busquets paralitzen la modificació del PGM. La Generalitat va demanar, a principis d'estiu, que un parell de punts de l'expedient de modificació de! PGM de la Floresta passessin per ple. Aquest tràmit, però, ha quedat aturat mentre no es resolen les divergències entre CiU i ERC sobre Can Busquets.

Pujol amb el DIARI DE SANT CUGAT. Jordi Pujol va mostrar el costat més humà de la seva trajectòria com a polític en la conferència de l'Aula d'Extensió Universitària i en l'entrevista concedida al DIARI OE SANT CUGAT.

9


10

>

el diari de Sant Cugat

RESUM DEL

2004

OÍJOUS, 3 0 de d e s e m b r e <tei 2004

NOTÍCIES DE POLÍTICA

Crisi 0 no crisi. La votació de les bases econòmiques del Pla d'Actuació Municipal, que va tenir lloc el 22 de novembre en ple extraordinan, va generar tensió en el si de l'equip de govern de la ciutat. ERC va abstenir-se i va deixar en minoria et posicionament de CiU, just abans que s'haguessin de votar els pressupostos municipals per al 2005. La "crisi de confiança", tal com la va qualificar CiU, no era en canvi cap crisi per als republicans. Sigui com sigui, la situació es va resoldre en menys de 48 hores i els dos socis van renovar la confiança mútua.

Euroconvergents pel "no" santcugatencs. La plataforma Euroconvergents pel "no", amb una àmplia representació de càrrecs públics de Sant Cugat, va néixer al mes de setembre per denunciar que el projecte de Constitució europea no respecta els drets de la llengua catalana.

Carod defensa el valor del diàleg a la Unió. L'actual president d'ERC, Josep-Uuis CarodRovira, i el president honorífic del mateix partit, Jordi Carbonell, van presentar a! teatre de la Unió l'últim llibre del santcugatenc Víctor Alexandre, El cas Carod.

Ferran Víllasenor, primer secretari del PSC local. Aquest membre de l'anterior executiva del PSC de Sant Cugat, encapçalada per Salvador Gausa. va ser escollit primer secretari el mes d'octubre I planteja obrir més la secció als ciutadans, a les entitats i als altres partits,

Imma Mayol enceta el nou cicle de conferències d'ICV. La tercera tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona per ICV. Imma Mayol, va defensar una política vinculada al dia a dia en la primera xerrada del cicle La ciutat en minúscules, impulsat per la secció local del partit,


PUBLICITAT

DI(OUS, 3 0 de desembre dei aow

eJ tSari de Sant Cugat

11

^

niu iiillllMli !ll>lll·ll)ll>·l·||l|

I \N

TARIMES TROPICALS

Productes de fusta tractada pensats per ser útils a cada necessitat '

el pUm&i ceH&ie eúfuctcUètjat fien, <* jwtdí Carretera de Sant Cugat a Rubí - Rotonda Centre Comercial Tel. 93 589 13 47 - www.indubruc.com - SANT CUGAT DEL VALLÉS

•tsiïfïïfïïïï·í·;»;*:

Ú PÈRGOLES

I I I I I ! • • • •

• • ! • • •

T


12

>

RESUM DEL 2004

el dari de Sant Cugat

Dijous. 30 de desembre * i 2004

NOTÍCIES DE CULTURA

i

|T[NÒMNIUM

1 A 1 |

y$Èfr

UÏNGUA CULTURA HM SANT CUOAT OiL VALLÈS

_

1

% 9*

\ i i-

1 f"7^T""ílítitò

rn^m

^ - -

A

Sant Cugat obté una delegació d'Úmnium Cultural. Després de l'acte de presentació d'Úmnium Sant Cugat, que va comptar amb e! suport del president d'Úmnium, Jordi Porta, i el president del FC Barcelona, Joan Laporta. L'última setmana de novembre la delegació santcugatenca va alçar un vot unànime per a Xavier Escura com a president.

2004 Any Grau-Garriga. Enguany, i des de diverses entitats, s'han convocat diverses activitats per commemorar l'Any Grau-Garriga. que es van iniciar al mes de febrer de l'any passat i que acabarà aquest febrer. Durant eis onze mesos, i amb I exposició Grau-Garriga. Obra recentcom a eix vertebrador al Claustre del Monestir i a la casa Aymat, es festeja el 75è aniversari d'un dels filis més internacionals de Sant Cugat. Les mostres per donar suport a l'any Grau-Garriga han estat diverses: el concert del cantautor i amic personal de l'artista, Paco Ibànez, 0 la mostra B teixit com a llenguatge, a càrrec dels aiumnes de l'Escola Municipal d'Art. A més, la galeria Canals li va retre homenatge amb una mostra de la seva vida a través de la seva pintura, 0 la xerrada del crític Arnau Puig.

'Tradicions santcugatenques'. L'escriptor Rogeli Pedró va omplir de gom a gom la sala Bebop Jazz per presentar, després de 15 anys de treball, el seu llibre basat en les tradicions i les festes populars de Sant Cugat.

A Z o o m revelem les millors imatges d'aquest Cap d'Any

Bon Any Nou!

2005

CENTRE DE LA #

\m£t

PI, Dt OaJt«e, 0 • Tel.: M «76 M 74 c/RHUMirii.U • Tel.: H 876 67 U


Dijous, 3 0 de desembre dei 2004

>

RESUM DEL

2004

el diari de Sant Cugat 1 3

NOTÍCIES DE CULTURA

Primer Cicle de Cinema d'Autor. Amb una mitjana de 200 espectadors per sessió, les tretze propostes cinematogràfiques que es van programar a la I Edició, fa que per a la segona ja hi hagi posibles films candidats a ser exhibits per Cinesa. Pel preu de 3 euros, els santcugatencs podran gaudir amb pel·lícules com Ciudad de Dios. Tierra de nadie o Kanüahar.

•»1

\ Fita històrica dels Castellers de Sant Cugat La temporada dels camises verdes va finalitzar amb la VIII diada castellera, en què els de Sant Cugat van realitzar la millor actuació de la seva història. Amb una plaça d'Octavià plena a vessar de gent, que es va animar a fer pinya, la colla va arribar a descarregar diverses construccions com la dos de set, la tres de set per sota, i una de les torres més complexes, el cinc de set. D'aquesta manera, la colla se situa dins de les vint posicions de les colles castelleres, en dinovena posició al rànquing que edita la colla jove.

mm».

\

US

El llegat de Manuel Cabero a Sant Cugat La Fundació de Música Simfònica de Sant Cugat es va convertir en la dipositària de l'herència amb 12 volums de documentació original de l'Orfeó Català del 1905 al 1986.

iAlWtacfcdcl(ttCV*2»CVBMMACO:(fffcai):feltti2») C™mm«)ilJ>tOÜkd>)t5.l i K\»

N o u Audi A 3 S p o r t b a c k . Allibera'ns d e

l'avorriment.

Diu que no passeu prou temps junts. No obstant, presumeix de conèixer-te bé i per això opina que no necessites un automòbil equipat amb motors de fins a 250 CV, canvi automatitzat esportiu DSG i la tracció integral quattro*. Ell està convençut que en is teva vida ja hi ha massa emocions. Saps de qui parlem, ;oi? No esperis més. Allibera-te'n.

A u c o V a l l è s , S.L Mercè Bodoredit. 76-32 Tel. 93 6 8190 $ant Cugat d e l '


1 4 eJ dfari de Sant Cugat

>

RESUM DEL

2004

Dijous. 30

de desembre m 2004

NOTÍCIES DE CULTURA

Joan Tortosa exposa a Sant Cugat El cicle Artistes de Sant Cugat a la Casa de Cultura va ser encetat, la passada primavera, per l'artista Joan Tortosa, amb la mostra El llenguatge de les flors. En l'exposició, composta per 30 teles acompanyades per textos explicatius, Tortosa va explicar "que el tema de les flors semblava oblidat dinant els üttims anys".

'Pedra i sang' aconsegueix caràcter anual. La direcció de Tetrateatre va assabentar-se en un ple municipal que l'àrea de Cultura de l'equip de govern no havia previst per a enguany la representació de l'obra santcugatenca Pedra i sang no es cel·lebraria per falta de patrocini I que seria, a partir de! pròxim 2005, bianual. La decisió de l'Ajuntament va desencadenar el descontentament popular i de Tetrateatre. Oes de la companyia es va desmentir la xifra que havia fet pública el consistori i que ascendia a 30,000 euras, ja que les mateixes dades de! jutio! eren de 22.777. En el marc de la Festa de Tardor es va presentar l'associació Amics de Pedra i Sang, que van recollir 1.033 signatures i 21 entitats de diversos àmbits perquè l'obra aconseguís un altre cop el caràcter bianual. Finalment, el 15 de novembre es presentava una moció que es va defensar des de totes les formacions polítiques.

Kim Manresa exposa al Claustre. Una cinquantena d'instantànies en blanc i negre posen de relleu la bona relació que existeix a la nostra ciutat entre les diverses cultures i religions que hi conviuen. Santctigatencs també. Instants de mestissatge suposa la celebració de la quarta edició de la bienal fotogràfica, la mostra que s'expposarà fins al 27 de febrer.

inèdit Quim Vinolas. L'artista santcugatenc va penjar prop d'una vintena de quadres de la seva obra més recent dins del cicle Artistes de Sant Cugat a la casa de Cultura. Vinolas va assenyalar de la seva mostra: "la necessitat de buidar-se per dins i expressar-se a través de l'art".

Celler Cooperatiu sense finalitzar. A l'abril les obres de rehabilitació de la futura subseu del Museu i dels equipaments municipals van posar al descobert els cubs i els canals de celler vitivinícola. Les obres de l'edifici dissenyat per Cèsar Martinell el 1921, de propietat municipal, compta amb el suport del Ministeri de Foment. En l'actualitat, les obres estan parades des de l'octubre, per una qüestió tècnica, amb la voluntat de reinicíar-tes ben aviat.

nstru,m

il·lusions

piscines disseny coberH» protectores natació contracorrent

jardins disseny estanys i cascades regs manteniment


«tous, 30 de desem bre * t 2004

el dtarí de Sant Cugat 1 5

PUBUCiïAT

Préstec Estrella Auto Estreni cotxe amb el millor model de finançament

A l'hora de comprar un cotxe tan important

préstec 1, quan acabi el període d'amortització,

és saber triar bé la marca com el millor

si decideix vendreu el vehicle en podrà liquidar

sistema de finançament

el tant per cent restant, mentre que, si el vol conservar, podrà continuar pagant el cotxe

Per això, a "la Caixa" hem dissenyat un model

en còmodes terminis.

revolucionari, el POM, amb el qual podrà adquirir qualsevol vehicle sense haver de fer

Vingui a qualsevol oficina de "la Caixa"

grans esforços econòmics: li concedirem el

i descobreixi totes les prestacions que porta,

100% del valor del cotxe, es beneficiarà

de sèrie, el nou Préstec Estrella Auto.

d'unes quotes més baixes calculades sobre una amortització mínima del 70% del

Parlem?

7 ^ "la Caixa" @

www.laCaixa.es • 902 400 410


1 6 el diari de Sant Cugat

>

RESUM DEL

2004

Dijous.

30 de desembre dei aoo4

NOTÍCIES D'ESPORTS

L'Olimpyc Floresta FS celebra els 25 anys. L'entitat fiorestana de tutbol sala convoca diferents activitats per commemorar Ses noces de plata. Una recollida de joguines per ai dia de Reis, un partit entre l'Olimpyc i ei CFS Champion la Floresta -Torneig d'Històrics-, un festival infantil, la I Trobada d'intercanvi de Plaques de Cava i un sopar, és el programa d'activitats per festejar 25 anys de futbol sala a la Floresta.

Inaugurat el primer camp de rugbi de gespa artificial a Catalunya. Un miler de persones inauguren oficialment el camp d'entrenament de rugbi, situat a la zona de la GuinarrJera. L'acte està presidit per Lluís Recoder, alcalde de Sant Cugat, Sergi Brossa, president de la Federació Catalana de Rugbi, i Xavier Trubaí, vicepresident det Club de Rugbi Sant Cugat, Diversos partits de rugbi serveixen per donar per inaugurat aquest nou equipament esportiu a la població, a la Ciutat Esportiva Municipal. D'altra banda, l'equip cadet del club local s'adjudica et subcampionat d'Espanya de Clubs.

98 ^m

Carles Castro deixa ei CV Sant Cugat, setze temporades després. El fundador del Club Voleibol Sant Cugat, Carles Castro, abandona !a presidència de l'entitat esportiva després de setze temporades al capdavant del club. Castro marxa durant l'Assemblea Ordinària de Socis. El mandatari ja va anunciar aquesta decisió la temporada passada.

|RB

ïàí

j3

i

^^/

4B^^fc„

Neix Pericos de Sant Cugat, la primera penya del RCD Espanyol al municipi. Una quarantena de socis l simpatitzants del club blanc-i-blau lan possible aquesta penya, que ja compta antb 180 socis. Pericos de Sant Cugat escull Àngel Casas, exalcalde de la ciutat, com a president de la nova entitat.

El Cros Ciutat de Sant Cugat bat per quart any consecutiu la xifra de participants. Un total de 1.831 escolars, 379 més que en l'edició del 2003, prenen part en la segona prova escolar més important de la comarca. Ni més ni menys que 26 atletes locals pugen al podi d'aquesta cinquena edició del cros.

Medalla d'or de Melissa Caballero a l'europeu de natació. La nedadora santcugatenca finalitza primera en els 4 x 200 metres lliures a l'europeu de piscina curta. Caballero, de 19 anys, és sisena en aquesta mateixa prova als Jocs Olímpics d'Atenes. També suma el segon podi seguit -tercera- a la Copa del Món en la disciplina dels 800 lliures.


DIJOUS, 3 0 de desembre * t 2004

>

RESUM DEL

2004

el diari de Sant Cugat 1 7

NOTÍCIES D'ESPORTS

Ascens dels primers equips del CR Sant Cugat, Júnior FC femení, Sant Cugat Esport FC i UE Sant Cugat de bàsquet masculí. El Club Rugbi Sant Cugat fa història després de pujar a Primera Nacional. En dues temporades puja tres categories. El Júnior FC femení toma a la Divisió d'Honor d'hoquei herba.

Sant Cugat acull el català absolut i un ITF Futures de tenis. EI Club Esportiu Valldoreix organitza per primera vegada el 98è Campionat de Catalunya absolut, que guanyen Albert Portas i Laura Pous. També aquesta entitat aplega el Campionat Nacional sub-17 Trofeu Kia Motors. Per la seva banda, ei Club Tennis Natació Sant Cugat acult també per primer cop t'ITF Futures PGS-Gnjp XXI, que s'adjudica Javier Genaro,

PORSCHE DESIGN

Nova Col·lecció ARTICLES d * pell i viatge

S'inaugura el recorregut complet del Golf Can Sant Joan. En l'any del seu desè aniversari, s'inaugura oficialment la posada en manta dels divuit forats del primer i únic camp públic de golf a Catalunya. L'acte està presidit, entre d'altres personalitats, per Rafel Niubò, Emma Viflacieros, Lluís Recoder i Severiano Ballesteros.

r CARRERAS Neix el primer club d'handbol a Valldoreix. Exjugadors del Club Handbol Sant Cugat creen el CH Valldoreix, que milita a la tercera categoria sènior masculí. D'altra banda, ef Complex Esportiu de Valldoreix, que gestiona I explota l'empresa Eventing Sports 5, fa possible els primers clubs de natació i natació sincronitzada al municipi.

ESGLÍSIA. 14 • 08221 TERRASSA - T u . 937 H 40 25 PIAÇA A N S E I M CtAVÉ. 8 • 08221

,

TERRASSA • TEL. 937 88 SS 88


18

>

d <feri de Sant Cugat

RESUM DEL

2004

DIJOUS, 30 oe desembre oei 2004

NOTÍCIES D'ESPORTS

El Centre Obert Sant Cugat és subcampió de Catalunya. L'equip infantil del CO Sant Cugat acaba segon a la Final Nacional dels Jocs Esportius Escolars en la disciplina d'handbol. D'altra banda, quatre joves nedadors fan set podis a la Final Nacional de Natació,

Una quarantena d'actes per celebrar el 25è aniversari de la Penya Blaugrana Sant Cugat. La XV Trobada de Penyes del Vallès Oriental i Occidental i un dinar amb la presència de 200 comensals són els dos actes centrals per commemorar les noces de plata d'aquesta entitat que presideix Josep Maria Félez. Aquesta jornada la presideix Joan Laporta, president def Futbol Club Barcelona, a qui Uuís Recoder, alcalde de Sant Cugat, defineix com una "estrella mediàtica".

BMW Service

Prop de 8.000 usuaris patinen a la pista de gel de Valldoreix. La primera edició d'aquesta iniciativa de l'EMD comporta un destacat èxit de participació. Ciutadans d'altres poblacions del Valies hi prenen part.

Sense cues, ni dies d'espera... li agafem al moment.

A

Servei oficial

Autocugat Av. Cerdanyola, 100 08173 * Sant Cugat del Vallés tel. 93 589 32 00 Fax 93 589 46 40 autocugat@autocugat.com www.autocugat.com


DIJOUS, 3 0 de desembre asi 2004

PUBLICITAT

NUEVOMURANO i m p u l s a d o p o n la m e n t e

e! diari de Sant Cugat 1 9

njwswsawM WHKtfSINDUST

TAl·LEflS ROMAN • CerUaiïy» tO TU 93 674 0096* F« 93 67*02 63 www.ta*irNrDnwn.com / s·rvVawpo·Wrrt·fMafler·srMwxciTi

TALLERES ROMAN


2 0

>

d cfarí de Sant Cugat

RESUM DEL

2004

Dijous.

30 de desembre dei zow

NOTÍCIES D'ECONOMIA

El Banc Sabadell, al Barcelona Meeting Point, L'entitat bancària, amb seu central a Sant Cugat, va encapçalar, al mes d'octubre, la participació d'empreses valiesanes en ei sisè Saló Immobiliari Internacional, organitzat pel Consorci de la Zona Franca.

L'hotel obre les portes. El Sant Cugat Hotel & Resíaurante, construït pel grup Habitat a la rambla del Celler, va obrir les portes a l'abril. 97 habitacions distribuïdes en 5 plantes, una biblioteca, diversos salons d'actes, un restaurant i un aparcament són algunes de les prestacions que ofereix aquest establiment de 4 estrelles.

El Trade Center, a ple rendiment El centre de negocis Trade Center de Sant Cugat funciona ja al cent per cent i ofereix diversos serveis als empresaris, com ara el lloguer d'oficines o un centre d'assessorament.


DÍJOUS, 30 de desembre nei 2004

>

RESUM DEL 2004

el diari de Sant Cugat

21

NOTÍCIES D'ECONOMIA

Pfizer obre e! Centre d'Epidemiologia Global. L'empresa farmacèutica va triar el polígon Can Sant Joan per instal·lar-hi un centre que determina les necessitats sanitàries de la societat i la incidència d'alguns làrmacs, f que es va inaugurar el mes d'octubre.

Slomo Ben Ami, a Santcugatribuna. L'exministre d'Afers Estrangers israelià Slomo Ben Ami es va convertir, el passat mes de febrer, en el segon ponent de Santcugatribuna, l'espai fòrum empresarial de la ciutat. Ben Ami va aprofitar la seva visita a Sant Cugat per parlar de la inestabilitat al Pròxim Orient i com aquesta afecta l'economia. Santcugatribuna és una inciativa de l'Ajuntament de Sant Cugat que compte amb el patrocini de BMW, Deutche Bank i el Diari de Sant Cugat.

Sharp regularitza la situació de 61 treballadors. El comitè d'empresa i la direcció han acordat recentment convertir en indefinits els contractes d'una seixantena d'empleats de la seu que la multinacional té a la ciutat.


RESUM DEL

2 2 eJ dari de Sant Cugat

>

2004

DIJOUS, 30

de desembre dei 2004

NOTÍCIES D'ECONOMIA

la Cambra Cambra de Comerç de Terrassa

El SOM engega eis nous Plans d'Ocupació. 19 persones participen, des d'aquest mes de desembre, en el nou programa de Plans d'Ocupació promogut per la Generalitat i engegat aquí a través def Servei d'Ocupació Municipal. Els plans combinen formació teòrica! experiència labora!.

Neix la Federació d'Associacions de Comerciants de Sant Cugat L'entitat, presidida per Josep Lluis Gafvany, es va constituir formalment a finals de novembre i acull sota el seu paraigua el conjunt d'associacions de comerciants de la ciutat, amb l'objectiu d'engegar estratègies per al bé comú de totes elles.

*"••

Patrícia Hillarie guanya el Valldoreix Activa 2004. Hillarie va rebre el premi a la Millor Idea Empresarial, mentre que Queviures Víctor va rebre una distinció per ser el comerç més antic de Valldoreix.

» , . . . • o»-»"-"^»

offmpre %m svmrmre 1 1

I

00 B Mt

Tot l'equip de Carnisseries Tubau us desitja un Bon Any 20051 imMMINWtTÉfMKKffMJün

TimmuMinn


Dijous, 30 de desem bre M 2004

d ( M de Sant Cugat 2 3

SOCIETAT Menys d'una setmana per a l'arribada dels Reis Mags La Cavalcada del dia 5 recuperarà el camí original pels carrers del centre MTDERBS>

S

es Majestats Melcior, Gaspar i Baltasar es troba nin aquest any amb una grata sorpresa quan recorrin cl centre tic Sani Cugat amb la tradicional cavalcada la tarda del 5 tic gener. I és que. després tic ires anys de fer itineraris alternatius per evitar rases i piles de llambordes, les obres als carrers adjacents a l'eix de vianants entre la plaça de Lluís Millel i el Monestir estan acabades i permetran als Reis recuperar el camí de sempre, per travessar la ciutat i arribar fias a la plaça de Barcelona. "La recuperació al 100% de l'itinerari tradicional pel centre de la cimal és una de Ics grans novetats de la Cavalcada 2005", explica Jordi Beli, membre del grup d'Amics dels Velcrans i de la Regalèssia, l'entilat encarregada d'organitzar la logística necessària per a la visita de Ses Majestats a Sant Cugat. Els Reis arribaran en helicòpter al parc de l'Ar-

J LI un i G4RCIA

Com cada any, les carrosses dels Rets Mags repartiran entre els nens de Sant Cugat il·lusió i més de 5 tones de caramels boretum cap a les 5 de la tarda i, una nora després, muntaran a les carrosses estacionades a l'cxplanada de l'avinguda PladelVinyet-una dotzena, segons els organitzadors per començar un reconegut de prop de .1 hores per la ciutat. La primera part de la Cavalcada portarà els Reis fins al Monestir, on faran la tradicional parada per adorar el nen Jesús, a través del carrer de Francesc Moragas, la plaça dels Quatre Cantons, les

avingudes Rius í Taulet i Catalunya, la plaça de Pere San i el carrerMajor. Des del Monestir. Ses Majestats reemprendran la cavalcada pels carrers Indústria, Castellví, Salvador Espriu i Joan XXIII, fins a arri bar al passei g de Torre B1 anca. Des d' aq ui, la comitiva es dirigirà a la placa d'En Coll, l'avinguda de Cerdanyola i els carrers de la Creu, de la Torre, Santiago Rusino] i Santa Maria, per dirigir-se després a la plaça de l'estació,

travessar els carrers Valldoreix, Roselló i l'avinguda de Lluís Companys, per acabar al carrer Sant Antoni i davant l'ajuntament, on els esperarà el públic i un grup d'animació. Després de recolliries cartes dels nens i de saludar des del balcó, els Reis anunciaran cl veredicte del concurs d'engalamenl de carrosses, que enguany ha incremental de manera notable els premis per promoure la participació.

Els Reis, també als districtes Ses Majestats tle l'Orient també visitaran els districtes la tarda del 5 de gener, per garantir que els regals arriben a totes les llars de Sant Cugat, A Mira-sol, la Cavalcada començarà a dos quarts de sis al barri de Mas Gener Des d'allà, lacomitiva reial de carrosses i cotxes recorrerà els carrers Guadalajara. Aragó, l'avinguda Can Cabassa, el passeig del Roser, per continuar per l'avinguda de Pompeu Fabra, l'Església de Sant Joan i el carrer de Mallorca fins al Casal Cultural de Mira-sol. A la mateixa hora. dos quarts de sis de la tarda, els florestans tindran l'oportunitat de donar la benvingudaats Reis a la plaça de l'estació. Des d'aqui. Ses Majestats començaran un itinerari pel districte per la baixada de Can Llobet, que elsporlaràpels carrers Margarit, carretera de Vallvidrera, plaça del Centre i l'avinguda tle Sant Joan, fins als carrers Sant Josep Oriol i Verge de Montserrat. Desd'aqui. la Cavalcada es dirigirà a la plaça del Doctor Villar pel paiseíg de la Floresta i continuarà pels carrers Diputació, Pont del Diari, Pollancres. Mimosa, flí-lers. Albers i Emeterio Escudero, fins al Centre Social i Sanitari de La Floresta. Per últim, a les Planes, els reis Melcior, Gaspar i Baltasar deixaran les seves cavalcadures a la zona de Can Cases, també a dos quarts de sis de la tarda del 5 de gener. A continuació, recorreran cl districte des de la plaça de la Creu d'en Blau fins a la zona de Ca l'Avi, passant pels carrers Doctor Modrego. passatge del F'i. ('alvari. Vista Alegre, Molí, passeig del Desert, Nostra Senyora de l'Estrada, passeig del Torrent i l·)elladona.//S.Dlaz

Èxit d'assistència en la primera setmana de l'Envelat de Nadal OCI INFANT1L>EI recinte de l'Envelat de Nadal, instal·lat al parc Ramon Bamilsdesdel 23 de desembre, lia registrat un elevat percentatge d'usuaris durant la primera setmana de funcionament i manté el nivell de visites d'anys anteriors. La 15a edició d'aquesta proposta nadalenca d'oci infantil s'inaugurava dijous passat enmig d'una gran expectació, generada per l'actuació a la carpa central del conegut Mag Lan amb l'espectacle Màg/acadahm. Les invitacions facilitades per l'Ajuntament no van ser suficients per respondre a la gran demanda del públic per assistir al muntatge inau-

gural de l'Envelat i moltes famílies es van haver de quedar fora de la carpa, amb el consegüent disgust dels més petits. Totiaixí,mésde500

Més de 500 persones van assistir al'show' del Mag Lan, que va entusiasmar en la inauguració de l'Envelat persones van poder gaudir amb els números de màgia i humor del Mag Lari, que va escollir com a ajudants alguns nens del públic i es va atre-

vir, fins i tot, amb l'alcalde Lluís Rccodcr, a qui també va fer sortir a l'escenari. Desprésdc fer d'ajudant del mag i de constatar l'èxit de públic de la primera tarda de t'Envelat. Recodcr va reiterar la voluntat municipal d'aconseguir que la 15a edició d'aquesta iniciativa arribi a les 30.000 visites. "Crec que hi arribarem tranquil·lament. perquè l'Envelat ofereix una proposta d'activitats molt àmplia perquè infants i adults puguin passar aquestes festes de manera molt divertida", va dir Recodcr. L'Envelat estarà obert fins al dia 4 de gener.

JORDI GMlCIt

fins al 4 de gener, l'Envelat ofereix tallers infantils al mati I espectacles a la tarda

Excursions - Escoles - Empreses - Equips esportius ... Ens adeqüem al seu pressupost. Vehicles amb les últimes innovacions i el màxim confort.

LLOGUER D'AUTOCARS

SarbuS Anys i quilòmetres d'experiència

935S047M


24 d dari de Sant Cugat

RSC i Catalana Occident rebran el primer nadó PREMI>El nadó santcugatenc que s'inscrigui al Registre Civil com el primer nascut l'any 2005 no arribarà amb un pa sota el braç, sinó amb un lot de regals i una suculenta pòlissa d'assegurances. I és que, aquest any. Ràdio Sant Cugat, Catalana Occident i l'establiment de moda infantil Un Pcqueno Mutido tornen a organitzar una nova edició de la campanya /:/primer santcugatenc i/e l'uny. Aquesta serà la cinquena vegada consecutiva que aquest original certamen premia el pruner nen o nena de l'any inscrit al registre civil, i no el primer nadó nascut u l'Hospital General de Catalunya, com es va fer durant Ics tres primeres edicions. Els premis consisteixen en un lot de productes infantils per cortesia de la botiga Un Pequeiío Mundo i una pòlissa de 1.500 euros, aportada per Catalana Occident, que el petit podrà disfrutar quan sigui més gran. Segons confirmen des de Ràdio Sant Cugat, l'asseguradora té la intenció d'incrementar la dotació d'aquesta pòlissa fins als 2.000 curós en una pròxima edició. Entre els nadons escollits com el primer santcugatenc de l'any hi ha la petita Laura Guerrero, nascuda el gener de 2003.

SOCIETAT

DIJOUS, 3 0 de d e s e m b r e del 2004

Èxit de públic i de vendes al 26è Pessebre Vivent La tradicional representació va vendre productes de comerç just Les xocolatines i les coques de comerç just es van esgotar", explica Ramon Puignero, membre del Grup de Joves de la Parròquia, responsable de l'organització del tradicional Pessebre Vivent de Sant Cugat. La idea d'incorporar la venda de productes de comerç just a aquesta representació nadalenca, que com cada any va omplir els Jardins del Monestir ia tarda del 24 de desembre, ha estat molt ben acollida pel públic santcugatenc, A més de gaudir rememorant la història del naixement de Jesús, els centenars de visitants del Pessebre Vivent van aprofitar l'ocasió que els brindaven els organitzadors de la iniciativa, per ser solidaris amb la població dels països pobres, comprant tots els productes de comerç just que es van posar a la venda. "Hem aconseguit imprimir un caràcter reivindicatiu al Pessebre amb la idea del comerç just i és possible que mantiguem aquesta proposta en noves edicions per recuperar l'esperit nadalenc", explica Puignero.

El Pessebre Vivent de Sant Cugat està format exclusivament per nens Més nens i nenes que mai

A banda de recuperar el missatge solidari de Nadal, l'última edició del Pessebre Vivent també ha destacat per ser una de les més participatives de la història. Un total de 75 infants de4a I2anys van interpretar algun paper en el tradicional muntatge de Nadal, fet que ha obligat els organit-

< © CLUB DEL SUBSCRIPTl| CADA SETMANA

TOTS ELS DIMARTS

zadors a fer un esforç extra tant en la confecció de vestits, com en la creació de nous personatges. "Hem tingut una allau de nens i nenes", admei satisfet Puignero, mentre convida tots els assistents a fer arribar suggeriments per millorar la representació a l'adreça de correu eiectrònic/wfj;nem@msn. com.<

La Nit més Jove ofereix dos Caps d'Any alternatius FESTA> Els joves fins a 30 anys que encara no hagin decidit on i com acomiadar l'última nit del 2004 tenen al seu abast dues noves opcions per gaudir d'un Cap d'Any alternatiu, gràcies al programa municipal d'oci jove La Nil més Jove. L'àrea de Joventut de l'Ajuntament de Sant Cugat, amb la col·laboració de l'Ateneu i l'EMD de Valldoreix, ha preparat dues alternatives perdonar la benvinguda al 2005 d'una manera diferent a la que proposen ta majoria úe bars i discoteques. Els promotors d'aquesta iniciativa proposen començar la nit del 31 de desembre a la plaça d'Oetavià, cap a dos quarts de dotze, per seguir les campanades del Monestir i després escollir entre les ducs festes que se celebraran fins a la matinada a l'Envelat del parc Ramon Bamils i a la carpa de cultura de Valldoreix. En els dos casos l'oferta inclou música, animació, projecció d'audiovisuals i tatuatges efímers, entre altres. Els que es decideixin a passar el Cap d'Any a l'Envelat tindran l'entrada gratuïta i els qui s'apuntin a la proposta de Valldoreix, hauran de pagar 5 euros per gaudir deia festa.<

; • el diari de Sant Cugat CADA DIA

t r^nBEfrentfiti -

Agència

de

Viatges

'

«

Santo Bomingo jM»

CUIDE-M ELS TEUS CABELLS I LA TEVA IMATGE

Descomptes especials presentant aquest

20% de descompte en tots els serveis {vàlid per a familiars directes)

Regalem el llibre "Santcugatencs, també. Instants de mestissatge" de Kim Manresa

PRESENTANT EL CARNET DE

PER ALS PRIMERS SUBSCRIPTORS PER ALS SUBSCRIPTORS 0 'EL DIARI

SUBSCRIPTOR D'EL DIARI

QUE TRUQUIN A EL DIARI

C/Martorell. 12. Tel. 93 589 56 57 Horari de 9 a 19 h. No tanquen al migdia

C/ Sant Antoni, 42 Tel. 93 589 62 82

anunci

Doctor Murillo, 2

Tel. 93 675 69 64 totem@gruposercom .com

Vingui a conèixer el nostre servei de neteja d'interiors, de dilluns a divendres

1 passeig a cavall a Hípica Severino

RETALLANT AQUEST ANUNCI LI FEM UN DESCOMPTE DE 3 EUROS

PER COLLSEROLA PERA 2 PERSONES CADA DIUMENGE

C/Rius i Taulet, 131 Reserves al tel. 93 674 11 40 Tel. 93 675 58 13

TELÈFON D'ATENCIÓ AL SUBSCRIPTOR 9 3 5 8 9 6 2 8 2


SOCIETAT

Dijous. 3 0 de desem bre det 2004

d darí de Sant Cugat 2 5

Els florestans reben bé les Sant Cugat, més aigua i residus que l'entorn obres a les Escales Tarruell

Vista de les Escales Tarruell de la Floresta

URBANISME>Els veïns de la Floresta celebren la «urbanització de les Escales Tarruell i la plaça de Josep Playà, malgrat el retard de

mesos que va patir l'inici de les obres. Almenys aquesta és la percepció de l'Associactó de Propietaris i Veïns del districte, que consi-

deren que el projecte és "correctíssim" i que no dubten a l'hora d'atribuir la lentitud en l'execució de les obres al mal temps i a "les baixes temperatures que es registren en aquesta zona d'obaga i que podrien malmetre, segurament, el formigó". El president de l'associació veïnal, Josep Lleonart, explica que el retard en l'inici de les obres es deu, en bona mesura, a alguns tràmits que s'han hagut de dur a terme, sobretot perquè les mateixes pluges que van derruir les escales, van afectar també algunes finques i, per tant, hi ha hagut companyies d'assegurances involucrades en el procés administratiu. Pel que fa al progrés de les obres, Lleonart assegura que "els veïns preferim que vagin lentes, però que el resultat sigui cl que ha de ser". Les Escales Tarruell són un dels accessos a l'estació dels FGC de la Floresta. <

CÜMSUM>Sant Cugat és el municipi que consumeix més aigua Í produeix més residus de l'àrea metropolitana de Barcelona. Aquesta és la conclusió que es desprèn de Ics dades fetes públiques aquesta mateixa setmana per l'Entitat Metropolitana del Medi Ambient. Des de l'equip de govern s'ha assegurat que ja s'estan prenent mesures per reduiraquestes xifres, tant pel que fa a l'aigua com en matèria de residus. De fet, la diagnosi mediambiental del 2001, amb dades del 2000 i prèvia a l'aprovació de l'ordenança municipal pera l'estalvi d'aigua, situava el consum d'aigua en els 273 litres per persona, mentre que les dades aparegudes ara i referents al 2003 parlen de 215,6 litres.

215.6 litres d'aigua per persona Segons les dades de l'Entitat Metropolitana del Medi Ambient, el consum d'aigua a Sant Cugat va arribar el 2003 als 215,6 litres per habitant, mentre que la mitjana a l'entorn metropolità és de 136,6 litres. Ui ciutat encapçala, en aquest sentit, el llis-

tat pel que fa al consum d'aigua per persona, almenys en l'entom metròpoli là. El tinent d'alcalde de Serveis Territorials. Joan Recasens, considera que les dades conegudes aquesta setmana responen a "un model de creixement de ciutat horitzontal on molts habitatges tenen jardí" i creu que, justament per aquest motiu, "no poden comparar-se les xifres amb municipis que tenen una tipologia urbanística totalment diferent". Des de l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament s'han impulsat mesures, com l'ordenança municipal per a l'estalvi d'aigua, que planteja la reducciódcl consum d'aigua a 150 litres per persoruL Pel que fa als residus, la mitjana santeugatenca és de 2,25 quilos per persona i dia, mentre que la mitjana a l'entom metropolità és d' 1,44 quilos. Aquí, l'objectiudc l'Ajuntament no és tant la reducció de la quantitat de brossa generada com la conscienciació que cal rcciclar-!a i rvutilitzar-la, de manera que l'ús de l'abocador sigui mínim. <

Copcisa construirà el nou edifici de l'Ajuntament per 7,2 milions l emprem Tols els grups municipals van ( npeisa construirà el nou edifici tic donar suport a ta decisió en favor de l'Ajuntament de Sant Cugat. El pic (. 'opcisa, amb l'excepció del PSC, municipal va validar la setmana pas- que considera que l'equip de govern no ha buscat la seva complicitat cu ei sada, amb l'abstenció només del PSC, cl resultat del concurs públic procés d'adjudicació. "No hi ha bagul d'adjudicació de Ics obres de cons- cap intent per part de l'equip de trucció, al qual es van presentar un govern a l'hora de buscar la complitotal de 22 propostes. El cost de cons- citat del nostre grapen una qüestió trucció de l'edil IU, que s'aixecarà a que te un marcal caràcter instituciola rambla del Celler, és de 7.188.612 nal", vadir el portaveu del grup sociacurós j Ics obres tindran una durada lista, Jordi Mcnéndez. De la seva banda, Conesa va replicar que "la de 16 mesos. El ple va acordar, a més, crear una comissió de seguiment de Ics ohres amb representants de lots els grups municipals. U proposta, sorgida del grup d'ICV-EA. pretén que aquesta Mentre no comença la construcció del comissió "controli el desenvolupa- nou edifici. l'Ajuntament ha decidit ment de les obres", tal com va expli- encarregar un estudi del balcó de la ciar la tinenta d'alcalde de Territori. seva seu actual. El balcó, que dóna a Mercè Conesa. la plaça de Barcelona, ós t'indrel El nou edifici de l'Ajuntamcnl emblemàtic des d'on les autoritats s' ai vecarà a la rambla del Celler, entre municipals s'adrecen als ciutadans en la nova seu del Club Muntanyenc algunes ocasions assenyalades, com Sant Cugat i el S;nil ('ugal I iolcl & ara el pregó de Is Festa Major. Un altre Restaurant. El cost total de les obres d'aquests moments assenyalats és el es de 7.1 SS.612 euros; el de Copcisa 5 de gener, una data molt pròxima en és cl projecte més econòmic que es va el calendari, quan Ses Majestats els presentar a concurs. INSTITUCIONAL

mesa de contractació és bàsicament tècnica i no té pràcticament presència política". L'Ajuntament s'ha com promès a no finançar més d'un 20% de l'import amb venda de patrimoni. Aixi doncs, i segons cl pla de finaneamenl elaborat per l'àrea de Promoció Econòmica í Hisenda, només 1.7 milions provenen de la venda de patrimoni, mentre que la Diputació aportant 721 .(XX) euros i la Generalitat, 360.000 euros més, <

L'Ajuntament estudia l'estat del balcó l'estructura de la Casa Consistorial actual

Estudien el balcó de l'ajuntament

Impresión de pòsters

Ribamon

Reis de l'Orient saluden els infants, Aparentment, l'equip de govern tenia dubtes sobre t'estructura del balcó de la casa consistorial i, per aquest motiu, n'ha encarregat un estudi, La comissió de govern ha aprovat ja ta proposta de despesa corresponent a aquest estudi, que ascendeix a 2,784 euros a favor de l'empresa Payma Cotas SA. Aquesta quantitat es finança amb una partida del pressupost del 2004.//

R F l O C A f I O N RIBAMON Relocahon e i una omptesa creada para ofretet lodoi loi «srviciui de ocogicfq a ejocutlvos y a SUI lumilioj que JO han do trasladar por molí vos profeiionalos a Sant Cugat del Vallès

pubLigAt

GaranrUamoí una reco foc ací ón de alia calidod, graciós o nueslto equipo mulli li ngüo jcastollano, ingtés, francès, olemàn e italiono] ofrseiendo uno recolocación personal U a d a .

WWW.pubuqrAt.coM

recolocorionOribcnnon .com Tet. 9 3 4 1 4 M 2 7 m o v i l ; 627 35 5 1 41

RcabaDos especiales

ImprEsión digital

riastlflradoi, glatonadus...

tirada* ca .ai

InK Jfil ijran lormati

PRlNi Tel. 93 590 10 86

ideaprlnt@ldeaprint.es

!!OTU^OTST!RAH!^

Sant Antoni 15-17

Seruícío de esenner profesional rilindrlro iSuDdWr

Sant Cugat del Vallès


26

La GEC, amb Recoder per votar contra l'adopció gai Les entitats de la família critiquen "l'oportunisme" del PSC local

José Manuel Prats és membre de FANOC a Sant Cugat, entitat integrada al GEC

FAMÍUA>Una moció "oportunista i políticament interessada". Així qualifiquen els col·lectius santcugatencs integrats en el Grup d'Entitats Catalanes de la Família (GEC) cl text de suport als matrimonis i les adopcions per part de parelles del mateix sexe, presentat la setmana passada al ple municipal pel grup municipal del PSC. Els socialistes van aconseguir cl suport de republicans i eco-

Dijous, 30 de desembre det 2004

SOCIETAT

d tfari de Sant Cugat

socialistes, els tres socis al govem tripartit català, però tant CiU com PP van votar en contra, aconseguint que la moció no reeixís. Davant d'aquests fets, el president del GEC, Daniel Arasa, considera que l'únic objectiu d'aquesta moció era "erosionar la figura de l'alcalde Lluïs Recoder" per mantenir una posició "ferma" davant els projectes del govern català t espanyol de canviar la legislació per

reconèixer el dreta l'adopció perpari de parelles homosexuals. Arasa, que ha felicitat de manera pública Recoder i altres regidors de CiU i PP per defensar el concepte de família tradicional, considera que et debat sobre la conveniència o no de donar llum verda ai matrimoni i l'adopció per part d'homosexuals no és una qüeslióquc s'hagi de discutirà l'àmbit municipal, sinó al Parlament de Catalunya. Per això, des del GEC creuen que la presentació de la moció socialista n l'últim pic només tenia l'objectiu "d'utilitzar qualsevol assumpte, fins i tot el que afecta el nucli de la família i els drets dels nens, per tal d'arribar al poder". Aquest col·lectiu, dins del qual s'integren entitats com Famílies Nombroses de Catalunya {FANOC) amb àmplia representació a Sant Cugat, ha aprofitat per fer una crida als ciutadans perquè recordin el posicionament de cada polític pera futures eleccions i no donin el seu vot ni als partits, ni als candidats que, segons ells, "hagin erosionat la familia"7/S. Dfaz

El ple demana a l'Estat millors serveis socials ple de l'Ajuntament va com a Ics administracions locals. acordar, la setmana passada, demanar als governs de Catalunya i Espa- D'assistencialtsta a universalista nya que situïn la protecció a les per- La moció aprovada qualifica l'actual sones en situació de dependència sistema català de serveis socials es com la "màxima prioritat" a l'agen- pot qualificar "d'assistencialista", da pol ítica i que reconeguin de mane- perquè deixa fora del seu àmbit molra explícita la competència en aquest tes persones de classe mitjana per àmbit de la Generalitat, en col·labo- un desequilibri en la distribució de ració amb els ajuntaments, que per- recursos. L'objectiu ara és universametin desenvolupar mecanismes litzar aquest sistema perquè totes tes complementaris en persones afectades la prestació d'un per un problema de sistema de protec- El ple dóna suport ala dependència -és a ció social català. dir, les que no poden Totselspartitspoü- petició de considerar com dur a terme sense tics amb represen- a dret universal l'atenció ajuda tasques quotitació al consistori dianes com la higiesanteugatenc van a persones dependents ne, la mobilitat, l'auaprovar la moció tonomia ol'autogoinstitucional quereclamava aquestes vem- puguin beneficiar-se d'un sermesures i altres, com per exemple, vei d'atenció públic, independentla consideració de la protecció a les ment de la seva situació econòmica. persones en situació de dependència A més d'incorporar aquesta mesura com un dret universal i exigible a ta nova Llei de Serveis Socials com inclòs a la nova Llei de Serveis un dret universal, també està previst Socials. En aquest sentit, el regidor crear una agència de suport a tes perde Sanitat i Serveis Socials, Enric sones amb dependència i a les seves Tomàs va assenyalar que "cal que famílies, i millorar la gestió de l'asics futures lleis garanteixin un model sistència social, potenciant l'ajuda a de competències descentralitzat i, a domicili, la teleassistèncta i incremés, cal que cl govern de l'Estat doti mentant l'oferta de places en ceni desplaci les transferències necessà- tres de dia i residències assistides, i ries", tant al govern de Catalunya, aixi pal·liar les llistes d'esperax

Especialistas en tapas y menú diario ±y&/iO •

\//wr

.eseamos a nuestros socios, amiuos y simpatizantes Camino de la Cruz, 5 Tel. 93 589 16 74 - Tel y Fax 93 589 41 35 - 08190 Sant Cugat del Vallès


oyous, 3 0 oe desembre dei 2004

eídarirJe Sant Cugat 3 1

SOCIETAT

La Policia Local deté el presumpte lladre d'un pis a Bell Indret

Portada del disc dels Shitting Milks

Shitting Milks grava el primer disc i •

MÚSICA'"'W grup santcugatenc Shitting Milks, guanyadors de l'úttinia edició del concurs musical Sona 9 en la categoria de pop-rock, acaba de gravar als estudis Sonats de Girona cl seu primer disc, Un cop més. El nou treball de la banda inclou 11 temes, quatre dels quals ja estaven inclosos a la maqueta. Segons explica Marc Nalvàiz, vocaJista dels Shitting Milks, en aquest disc el grup continua amb l'estil que els va donar

;

>

a conèixer i que barreja la música disco, Úfitnk i el rock dur. També el primer videoclip Els sanlcugaiencs també han gravat aquesta setmana el primer videoclip del grup amb el tema "Stones", en una jornada de gravació intensiva en un motel de Sabadell. La producció ha anat a càrrec d'Imatge i Rickie la Mua, rcspoasablc també dels videoclips del grup Macedònia.<

TFAVéPSHOP Major. 32 -Tel. 93 589 02 02

La Policia Local de Sant Cugat va detenir la setmana passada un jove terrassenc de 24 anys, R.P.G.. com a presumpte autor del robatori en un habitatge del carrer Platí, situat al barri de Bell Indret. El jove, que té antecedents penals i ja ha passat a dispossició judicial, va ser atrapat el passat 18 de desembre, cap a tres quarts de quatre de la tarda, al vial que dóna accés al CEIP Can Mates. La Policia, alertada per veïns de la zona, va detenir el jove mentre era perseguit per un grup de persones que havia detectat la seva presència a l'habitatge de Bel! Indret. Durant la fugida, el presumpte lladre va perdre pel cami una bossa amb objectes robats, valorats en uns 6.000 euros.<

FGC invertirà més de 602 milions d'euros entre 2005 i 2007 Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha anunciat que durant els pròxims tres anys té previst invertir un total de 602,9 milions d'euros a les diferents unitats de negoci que gestiona el grup, des de la xarxa ferroviària, La Molina, Vall de Núria i el cremallera i funiculars de Montserrat. El pla trien-

nal 2005-2007 estructura les inversions en dues línies: la renovació i millora gestionada per FGC i les dotacions per a infraestructures gestionades pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques a través de la Direcció General de Política Territorial (DGPT). FGG té previst destinar 166 milions els pròxims tres anys a la millora de la Xarxa Principal, que es distribuiran al 50% a l'adquisició i renovació del parc mòbil i a la millora de vies, estacions i instal·lacions. Pel que fa a la inversió geslinada per la DGPT, una part important es destinarà a les obres relacionades amb el pas del I GV per Martore!l.<

L'IESLeonardoda Vinci instal·la al centre noves plaques solars

Les tarifes de l'autobús urbà pujaran el 2005 una mitjana del 5,07%

Cerdanyola talla el Camí Antic de Sant Cugat a Sabadell

A partir de I'l de gener, el bitllet senzill de l'autobús urbà de Sant Cugat passarà a costar 1,05 euros. en comptes d' 1 euro, i el títol per a 10 viatges o T-10 tindrà un preu de 6,10 euros, en comptes dels 5,80 que costava i'ins ara. Aquesta pujada en els títols de transport representa un increment mitjà del 5,07% en els preus. La decisió, adoptada la setmana passada per l'equip de govern, va ser traslladada a l'empresa Sarbus, concessionària del servei de transport urbà a la ciutat, i també a l'Autoritat del Transport Metropolitana.<

L'Ajuntament de Cerdanyola ha tallat el Camí Antic de Sant Cugat a Sabadell, ja que considera que el volum de vehicles que utilitzaven aquesta via per anar des de Bellaterra f ins a Can Joan era molt elevat i els carrers no estan prou preparats. Segons dades del consistori veí, pel Camí Antic de Sant Cugat a Sabadell hi circulaven uns 4.500 vehicles diaris. Pel que fa al terme municipal de Sant Cugat, la decisió de Cerdanyola afecta l'accés entre Bellaterra i el sector de Can Joan, que ara s'ha de fera través de l'autopista AP-7/B-30. <

Te proponemos una Navidad diferenTé ><jp Regalo Alimentación

>0P Cesta Sanskrit

>ÉJP Regalo Krto

>£jp Regalo Whíte Christmas

10P Cesta Oandy

> 0 p Regalo Selección

Des de la setmana passada, l'IES Leonardo da Vinci de San Cugat disposa ja de 6 noves plaques de captació de l'energia solar, que permetran escalfar aigua per a ús sanitari. La nova ínstal• lació, subvencionada per l'Ajuntament, permetrà a l'institut estalviar un 61% d'energia. El Leonardo da Vinci es el 5è centre educatiu de Sant Cugat que disposa de plaques solar, un element que el consistori vol promocionar per aconseguir que l'any 2007 en tinguin totes les escoles i instituts públ ics de la ciutat .<


3 2 el dari de Sant Cugat

SOCIETAT

Dijous.

30 de desembre &i 2004

El terratrèmol d'Àsia mobilitza entitats i ONG A J U D A ? D i v e r s e s entitats solidàries, c o m la Fundació C a i x a Sabadell, i O N t i c o m I n l c r m ó n O x f a m . C r e u R o j a o Farmacèutics M u n d i han c o m e n ç a t j a a e n v i a r a j u d a humanitari;) urgent per p a l · l i a r la situació de Ics víctimes de! terratrèmol de 8,9 graus i dels tsunamis que van assolar diferents països al sud-est asiàtic el passat 2 6 de desembre. La

r>Rfii r.anaA

Fundació C a i x a Sabadell ha posat en de fons a través del c o m p t e G e n i

Festa i cava solidari d'AVAN

Tanca l'històric forn de Mira-sol

Solidària < 2 0 5 9 - 0 0 0 0 - 9 5 - 8 0 0 2 1 0 -

E H T T T A T > L a delegació que !* Associació Vallès A m i c s de la Neurologia

C 0 M E R Ç > El forn q u e durant m o l t s anys ha lirat endavant la miraso-

0 0 1 3 ) per finançar la tasca de M e t -

( A V A N ) té a Sant Cugat va organitzar ta setmana passada una festa per c o m -

lenca M a r i a G ó m e z , davant l'estació de F G C , tancant les portes d e f i n i t i -

ges sense Fronteres a la zona, on j a

m e m o r a r el Nadal. A més, durant Ics festes l'entitat ha posat en m a r x a una

v a m e n t el d i a 31 de desembre. G ó m e z , que v a ser guardonada recentment

s'han declarat més de 7 7 . 0 0 0 morts.

campanya de captació de fons per construir un centre d'atenció ais malalts

per l'associació Sant C u g a t C o m e r ç per la seva trajectòria professional,

Fls donatius es poden fer a traves de

neurològics a la comarca, mitjançant la venda de 1.000 ampolles de cava.<

reconeix que tanca ['establiment per motius de salut.<

marxa una campanya de

recaptació

qualsevol de tes 2 8 4 o f i c i n e s q u e Caixa Sabadell lé a Catalunya. Altres organitzacions no governamentals, e o m Intermón O x f a m o

FRANCESC C A M A N T S I ROSA CAPDEVILA,

L'ESBART ORGANITZA UN CURS INTENSIU

L'IES ANGELETA FERRER ORGANITZA

GUANYADORS DE LES PANERES OERSC

DE DANSA DEL V E N T R E I TÈCNICA DEL VEL

LA II JORNADA SOLIDARIA A M B COLÒMBIA

C r e u R o j a i la M i t j a L l u n a R o j a , t a m b é han iniciat c a m p a n y e s de

El santeugatenc Francesc Carnals i la Sabade-

A m é s de treballar en les tècniques de bal l tra-

Els alumnes de F I E S Angeleta Ferrer van orga-

recaptació de fons per poder enviar

ll ença Rosa C a p d e v i l a són els dos guanyadors

dicional català, l ' E s b a r t Sant C u g a t vol fer u n

nitzar la setmana passada, a m b la col·laboració

aigua potable, aliments, mantes i ten-

d e l sorteig de les paneres de N a d a l q u e cada

pas endavant i o b r i r nous horitzonts als seus

de diverses O N G a m b presència a Sant C u g a t ,

des de c a m p a n y a per a la població

any, des d ' e n fa quatre, organitza R à d i o Sant

socis. Per a i x ò , l'entitat h a organitzat un curs

la segona jornada de solidaritat a m b C o l ò m b i a .

de Sri Lanka, Tailàndia, índia, Han-

C u g a t , a m b ta col·laboració del comerç local.

intensiu de dansa del ventre i tècnica del v e l .

Aquesta iniciativa, emmarcada dins de les acti-

gladcsh, Indonèsia i Malàisia que ha

A m b aquesta iniciativa, l'emissora municipal

en nou sessions. L a professora

vitats extracu m e u tars del centre, té c o m a objec-

Virgínia

sobreviscut a la catàstrofe. Intermón

v o l obsequiar la fidelitat dels oients a m b u n

C o m a s és l ' e n c a r r e g a d a d ' i m p a r t i r les c l a s -

tiu donar a conèixer i sensibililzar els joves estu-

O x f a m ha fet arribar j a 6 0 . 0 0 0 litres

deliciós tot de productes nadalencs. La quarta

ses cada d i a , de set a dos quarts de nou de la

diants d ' E S O i batxillerat, sobre la difícil situa-

d'aigua potable i 2 5 . 0 0 0 paquets d'a-

e d i c i ó d e l s o r t e i g de p a n e r e s de N a d a l ha

t a r d a , al local q u e l ' E s b a r t té al c a r r e r M i g -

ció que viu la població colombiana i, per exten-

liments bàsics a Sri Lanka, un dels

comptat enguany a m b un total de 143 partici-

d i a , e n t r e e l s d i e s 2 8 d e d e s e m b r e i 11 d e

sió, la d'altres països sud-americans. Durant la

països més castigats pel desastre.

pants de diferents punts de la c o m a r c a . <

gener.<

jorn atia es van organitzar milers i xerradcs.<

Fer la seva banda, la Federació Internacional de Creu Roja i la M i t j a Lluna Roja ja han destinat un m i l i ó de francs suïssos del Ions de reserva

iNUEVOS! i

i i G A N G A ! !

CON pf ouFNns IIAÍIOS ne IRANSPORTE

per al socors e n cas de desastre a ajuda humanitària per a la zona, con-

ELECTR0D0MÉSTIC0S PRIMERAS MARCAS

sistent en manies, al imenls, tendes de

» Aldí tttondicmnsrio

campanya i material mòdic. Les per-

• Mttimndss

sones que vulguin fer algun donatiu

( A D I M A

- Itomos • I uix»lluïm • OMBetailoíies

• l .iravajlllas • ! nelmaras vrlrocnrAmrcií • Campanas

Tarem de U Botnba. 36 M. I Fiu *3 5M 00 74 «mfronln puAHig Galtes)

fr. assessors Fiscal • Comptable «Laboral • Jurídic Francesc Moragas, 3 arni, despatx 6 I Tel. 93 5 9 0 1 0 79 l Fax. 93 589 82 54

tenen a la seva disposició diversos COmptea corrents als principals bancs i caixes- " l a C a i x a " , C a j a M a d r i d , MKNIJ DKL

Banesto, Banc Sabadell, Deustche Hank, B B V A , Banco IVipular, Santandcr-Ccnlral

llispano i Banco

SfttKSp

8,10€

£'ÍÏ dissabtes et convidem a una copa de cava amb el teu menú

Fspanol de C r é d i t o , entre all res- i

CWPi *

ANAL

PASSEIG SAWT M A G Í , 1 4 08190 SANT

©Z2

r 3 RIOMAR

MATERIALS R I O M A R , si. Stock i ofertas permanents MAGAT7EM Can Barata, lí-16 (Urb. Can Barata} im I 90 Santi inj.it del Va lli», Tal. 93 588 0149

O Sani Jordi, JS. Sant Cugat drl Valies Tel.: 93 5*7 93 96

termón i 902 2 2 2 2 9 2 de Creu Roja.-

D'ART

10 plats 1 > postres a escollir tm

també els telèfons 9 0 2 3 3 0 331 d ' i n -

CAURIA

DIA

Utitbrrer

• TEU. 9 3 5 8 7 9 3

8fc

llkV^

CERÀMICA I BANY

Especialistes en gres d exterior BonGA Av. Catalunya, 19 OBUOSanl Cugat del valtis T*l. 93 67Ï 69 É5

A s s e s s o r a m e n t Fiscal, C o m p t a b l e s I laboral C/Roselló, 13 Sant Cugat • T e l . 9 3 6 7 4 12 5 0 E-mail: j s o t o r r e s S e r e s m a s . c o m

ADVOCAT

CUQAT

C de la Creu 16 Snnl Cugnl

Contrallim

Tolt Fan 93 675 J9 02

Interno!'. rrttp:"www.canalS-art,com galeria (í canals-an.com

ESTUDI

BOTIGA

. jn&VufiUíUi'tit.njFTi

BOTIGA Fl.Octavia, 1 Tel.: 93 61S 12 48 F.ix ' Q'i ti/'i 13 Q'l

Mobles i complements

OJVOS

ITKfRJA

*9i I

/Xerric, 2 4 ( 0 8 1 7 2 Sant C u g a t )

Britta Stemmler

DELT, S.L.

Homeopatia i nutrició

PROJECTES, OBRES, REFORMES INTEGRALS, INTERIORISME Puietf íkijDttta. 6^ (W195 Sant Capi (Min-Mil ] A RE H. TsL 93 673 37 7J/647 37 77 34

C / M a r t o r e l l , n° 4 9 - 5 1 Tel. 9 3 . 5 8 9 . 7 9 . 3 4 Fax. 9 3 5 8 3 68.73

www. delt-santcugut.com 08190 SANT CUGAT DEL VALLÉS (BARCELONA)

TREN DE RENTATGE Santo Domingo Sant Cugat Pressió

93

674

70

C / R i u s iTaulet, 131 Tel.93 6 7 5 5 8 13

• Rentatges de qualitat

* M e c à n i c a ràpida

• Neteja de Tapisseries

• Autorentatge de pressió

• Canvi d'oli

87


SOCIETAT

OÍJOUS, 3 0 de desembre tw 2004

IN dITU...

d dari de Sant Cugat 3 3

PER ROGEU PEDRÓ I FONTANET

ELS ESCOMBRIAIRES

E

ls primers escombriaires que van existir venien d'una societat autosuficient en què ells mateixos es construïen el seu propi estri de treball, tal com ho feien els pagesos o els membres de les famílies que confeccionaven els seus vestits, els estris domèstics o la roba de casa. Els primers escombriaires exercien aquesta l'eina com una ocupació temporal que no servia per a la seva supervivència. A més, ja ho veurem, la neteja dels carrers la feien (és un dir) entre lots els veïns. A mesura que la societat evoluciona i es fa més gran, també es van creant noves necessitats i. per tant. es creen nous oficis i ocupacions de tota mena. Amb tot això. està clar que molts dels oficis que s'han mantingut fins ara s'han anat adaptant ales necessitats del moment històric que els ha tocat viure. Aquest és el cas dels escombriaires, ELS NOSTRES CARRERS DFX SEGLE PASSAT De tothom és sabut que la higiene i la neteja, antigament, havien estat símbol de bon viure. Encara avui trobem al número 14 del carrer Major, aquest escrit que ens ho recorda: Els,somiïs i la brutícia són mostres d'incultura. Mantenir net ei poble de Sani Cugat havia estat un dels grans reptes a qué s'enfrontaven els ajuntaments de principis del segle XX. El doctor Bonfiüo Garriga i Puig (metge titular de Sant Cugat), l'any 1907 quan parlava del que aleshores s'anomenava policia sanitària ho feia esparverat acausa de la gran quantitat de porqueria que remenava la gent del poble i tes consegüents malalties i epidèmies que això generava. En aquells temps, tot anava a parar al carrer o al femer del costat de casa. El doctor Garriga havia exhortat repetidament les autoritats locals per tal que fessin complir les disposicions respecte a la higiene de fornia inexorable i castiguessin severament amb les multes corresponents a cada infracció. Eren moments en que moltes cases no tenien desguassos i tiraven al carrer les aigües brutes dels safareigs, de Ics cuines i d'algunes comunes. Les deixalles, els animals morts, les restes de femsque queien dels carros... convertien els nostres carrers en veritables focus d'infeccions i malalties. Arran de tot plegat, en aquells anys de principis del segle XX abundaven ics malalties infeccioses com la febre tifoide o

>.

JORDI GAMIA

La recollida d'escombraries actualment és més mecanitzada les infeccions gastrointestinals, entre d'altres, D'altra banda, ta pudor en alguns carrers del nostre poble feia que molta gent deixés de passar-hi, sobretot a l'estiu. En aquell moment, lot i que ja existia l'escombriaire municipal, eren els mateixos veïns els responsables de netejar i regar el tros de carrer que ets corresponia. Els bancs de l'època tot sovint recordaven el compliment d'aquesta normativa necessària per a ta salut pública i la neteja urbana. Era tanta la preocupació per la brutícia dels nostres carrers que cl doctor Bonfilio no parava d'exhortar els veïns de Sant Cugat per tal de fer-los veure que les condicions higièniques dels nostres carrers i també a casa seva havien de millorar. ELS ESCOMBRIAIRES SANTCUGAT

DE

Com he dit més amunt, l'ofici d'escombriaire com a ta! no es va instal·lar a Sant Cugat fins a principis del segle passat. La seva feina consistia a recollir i netejar les deixalles, les escombraries i els animals morts dels espais públics. Al cap de poc temps el dotaren del carro de les escombraries. Tenim noticies que foren els veïns de cal l.isu els responsables de la neteja

pública ja ben entrats els anys trenta. Els escombriaires santeugatencs tenien noms i cognoms, però prefereixo recordar-los tal com se'ls coneixia en aquells temps. Solien ser persones molt agradables, enraonadores i que tenien molt bona relació amb el veïnat. És el cas de Miljano, el Cortina o el popular Melgarejo. La feina de l'escombriaire d'abans consistia, també, a recollir les galledes plenes i buidar-les al carro d'escombraries. Tanmateix, també treien els petits munts de brutícia que les senyores deixaven amin de carner després d'escombrar- lo. i que

l'escombriaire recol 1 ia amb la pala. En Tomàs Grau recorda "quan tocaven la campaneta del carro perquè les dones traguessin la bmssa. aleshores, i 'escombriaire els agafava la brossa i l'alwcava a tes grosses senalles acompanyades d'una pala original, grossa i corbada. " Un cop plenes les senalles o cl carro, les escombraries s'anaven a abocar en un indret anomenat Les Timbes, situat entre la masia de can Caldes i cl final de la rambla del Celler. Era un Hoc a la riera on l'aigua i les pluges havien erosionat bona part del terreny fins a provocar un desnivell considerable.

DISEND INTERIORES E INDUSTRIAL YBARBUENBaiTIA

ASDCIADDS

Antigament, al carro de les escombraries hi anava a parar poca brossa arran dels motius que ja he esmentat i perquè ia majoria de cases de Sant Cugat reciclaven (aprofitaven) bona part de les deixalles. En Joan Buscallà recorda un carro d'escombraries lot original que disposava d'unes comportes que s'obrien i es tancaven per la part baixa del vehicle tot accionant unes cordes. També em diu que, després d'aquests carros vingueren unes màquines dotades d'uns grans raspalls que rodaven per l'atracció dels cavalls i recollien la brutícia de la voravia. Les escombres més antigues que feien servir els escombriaires estaven fetes amb un mànec o pal de freixe jove, seleccionats per la seva rectitud. Un cop polit i afilat s'introduïa en un feix de branques fines de bedotl, lligades amb virnet o amb un filferro. També s'havien fet escombres amb branques de salze 0 d'avellaner. Les escombres d'avui són de plàstic més o menys rígid. Les escombres domèstiques solien ser de palmes, lligades d'una canya. LA NETEJA DELS CARRERS I PLACES AVUI La neteja de la via pública avui, malgrat la modernització dels diferents sistemes derecollida,necessita de l'escombriaire per netejar hona part de la via pública, i que les màquines no acaben de recollir. 1 A\ Paqui. una de Ics moltes escombriaires de Sant Cugat, ens comenta, en plena plaça de Barcelona, que

recullen de lot, però el que més abunda són les fulles dels arbres, les puntes de cigarretes, les caques de gos i els papers; però el que més embruta i ets molesta són els gelats de l'estiu i les gofres de l'Im era, I Icncats a mig acabar a les escombraries. La Paqui recomana que tols plegats siguem més responsables per tal de mantenir Sant Cugat més net i polit, LES ESCOMBRES HAN DEIXAT PETJADA A partir del mot "escombra", a banda de l'escombriaire, han sorgit diferents aplicacions que actualment utilitzem amb certa normalitat Quan actuem en benefici propi diem que escombrem cap a casa. En el terreny esportiu, a qui es guanya fàcilment, sense esforç o per golejada, se li diu que se l'ha escombrat. També utilitzem aquest mot quan volem apartar algú que molesta o pertorba tot dient que cal escombrar-los del barri. D'altra banda, s'anomena escambracarrers aquella persona que es passa el dia rodant per les places i carrers sense necessitat, per gust. 1 per finalitzar, es coneix com "fer escombra" atlò que fan els nens d'esclafar lapart inferior del palmó tot picant a terra cl diumenge de Rams després de beneir. •

Rogeli Pedró i Fontanet rogc I i pcdro(iÍ-! hotmait.com


3 4 el 4ari de Sant Cugat

DÍJOUS, 3 0 de desembre dei 2004

OPINIÓ EDITORIAL

TRIBUNA

L'home dels nassos

Sant Cugat, 2004

A

vui dijous, pels lectors arriba l'home que tenia tants nassos com dies ti quedaven a l'any. Un any carregat d'actualitat orça mogut ha estat l'any que de tots colors, un any de nassos per a alguns. Posat a destaacomiadem i ho ha estat en tots car-ne uns quants, els nassos de Reníe i els ministeris correspoels sentits, no solament els nents d'un color, perquè eas han portat enganyats, i els d'un amplis moviments de terres han creat aJtre, perquè acaba d'arribar i les expectatives s'han esvaït, de quilòmetres de nous carrers, que estan moment, és clar. Parlem de la línia de tren que passí) per la ciufent de Rubí i Sant Cugat un sot poble, tat amb estació a Coll Fava i que s'havia d'estrenar per a passatja que els carrers d'un indret enllacen gers el 2004. Haurem d'esperar el nou any, com eís trenta ambelsderaltre, i diuen que quelcom darrers, per veure què passa amb la línia del TGY que ara similar passarà amb Cerdanyola, per diuen que de passatgers, res de res, o quan s'acabarà la remodeaixò els tres alcaldes ja s'han lació del Celler. Quins nassos els qui han passat anys i panys començat a trobar per planificar el prometent el nou institut a Sant Francesc; aquest any s'han torfutur immediat. nat a retardar. I també dels qui no han acceptat la proposta que I és que la febre de venir a viure al Sant Cugat tingui jutjat i ens faran anar al de Rubí. sempre Vallès està transformant tot l'espai col·lapsat. Quins nassos els qui van decidir els acabats dels natural del nostre entom per donar carrers vianantitzats amb la famosa pedra "porfirio", que de tan pas a un espai de ciment. Ciment resistent es trenca, i si no que ho preguntin a les apedacades que cada dia augmenta triés al nosplaces d'En Coll o la de Pere San. També s'han quedat descantre poble. En aquest sentit, els ciutasats els qui van planificar el túnel de l'estació amb mesos i dans ens sentim enganyats pels obres milionàries, i no van preveure el caos dels carrers de sorpolítics, ja que els velis d'aquest tida, caos al qual s'afegim l'autobús quan passi per Lluís indret recordem les paraules de Millet. Un any de conflictes marcats per les exigències veïnals l'anterior alcalde, Joan Aymerich, per la construcció de la rotonda del Parc Central i, els de Can quan assegurava que el poble no Magí, pels accessos. Un any negre pel nombre d'accidents passaria dels 70.000 habitants. No mortals, amb molts joves involucrats. Aquests fets sovint destahan passat gaires anys d'aquestes pen mancances greus i injustificables, com el nombre d'amafirmacions i avui ja superem bulàncies que necessita una ciutat com la nostra. Però el 2004 aquesta xifra i continuem creixent també lia estat un any d'encerts, les mateixes obres de viananmolt ràpidament, i ara es parla de tització ho són. tot i les pedres. La iniciativa econòmica Santcu100.000 habitants. gatribuna, la posada en marxa d'equipaments esportius, com el Ei problema no és ser setanta o cent camp de rugbi, ta rectificació de donar suport municipal a la mil habitants, el problema òs que a representació anual de Pedra i sang, la inauguració de l'hotel al part de ser la ciutat número u en mil centre, els èxits culturals i esportius, com la celebració de l'Any i un aspectes, alguns tenim la senGrau-Garriga, o els ascensos dels equips locals, la Creu de Sant sació que les coses no s'estan fent Jordi al CMSC o el naixement de noves entitats, com els Perigens bé, perquè els que tenen la cos. Un any en què s'ha dibuixat sobre el terreny el creixement, paella pel mànec d'aquest històric mostra de vitalitat però també de preocupació. Un any en què indret són les empreses constructola grossa ha passat per Sant Cugat però ha somrigut a molt res. Encara estem en ple "boom" de pocs. Quins nassos! Que tingueu una bona entrada d'any.

F

la construcció i això és el que veritablement mou el poble i els altres dos pobles veïns. Els que no en sabem gaire de tenies econòmics, ens costa d'entendre les dificultats del nostre Ajuntament amb les seves finances en aquests moments en què la construcció és el motor del municipi Si ara la cosa està així. com estan dins d'una dècada, quan ja no quedi res per construir? Aquesta és la pregunta que ens fem els ciutadans, i aquest ha estat el principal fet diferencial del Sant Cugat 2004, un any més. Una moguda que no es veu tant, però que a poc a poc arrela en la ciutadania, és la que ha fet moure novament una minoria per modernitzar et poble amb els seus plantejaments intel·lectuals. Pel que fa a aquest punt cal agrair la disposició dialogant de tots eis responsables de la Casa de la Vila, que ens han deixat un any força tranquil i que sembla que veritablement volen solucionar els problemes dels ciutadans. Molts dels projectes de cara al futur comencen a no tenir pressupostats els diners municipals, i tot i això ha estat engrescador i del tot positiu, en aquest 2004, la moguda social que la cartera de Cultura ha endegat amb el pla de cultura amb la participació del món cultural de la ciutat, pensat per dur-lo a terme ara i a mitjà termini. Tots hi hem pogut dir la nostra, ara només cal esperar que

tot plegat no quedi només en paraules. I la falta de diners del nostre Ajuntament que es noti només en la castigada cartera de Cultura. La societat civil ha estat engrescadora, tal com acostuma a ser-ho en els últims anys, i sembla que l'Administració comença a adornar-se del potencial humà del vell poble i dels qui s'hi van integrant. Molles persones il·lusionades han demostrat voler servir al poble i ho han fet amb el millor de cada entitat, cada empresa o cada grup social i aquests són aspectes que des de la casa de la vila s'han de tenir molt en compte, ja que els que vivim aquí volem veure un poble viu durant tota la setmana, no només els caps de setmana. Durant cl 2004, els ciutadans hem sentit tots els grups de l'Ajuntament mes a prop. és a dir, l'Ajuntament ens ha escoltat. Ara només cal que les il·lusions i els projectes culturals arrelin a Sant Cugat, tal com ho fan aquestes festes, i que no topem amb el desengany de les falses promeses i que els Reis de l'Orient no hagin de dur carbó a algun representant municipal, per allò d'haver engalipat el poble.//

Josep Canals Promotor cultural

CARTES DELS LECTORS

EN SERVER ! EN TIT0

CARTES L'any que. ve: Ja tenim TGV Ens tornen els papers de Salamanca

Els textos tramesos a aquesta secció no han d'excedir de les 15 ratlles nwcanografisdes. L'autor haurà de signar i és imprescindible que hi consti el domicili, el telèfon i el número de DNI o passaport del seu autor EL DIARI DE SANT CUGAT es reserva el dret de publicar els textos tramesos I ai dret de resumir-los quan ho consideri oportú.

Eliminen els peatges

No hi ha problemes de trànsit a Sant Cugat

"WC*

Festes de Nadal, festes en família Estimats ciutadans de Sant Cugat, Durant aquests dies ens sentim tots imbuïts d'esperit nadalenc. Sembla que hem de fer memòria, recordar allò que no hem fet del tot bé, intentar no cometre els mateixos errors en et futur i proposar-nos noves fites per afany vinent,

També els polítics i concretament els regidors de Sant Cugat hem d'aplicar-nos aquesta gesta. Nosaltres, des del Grup Municipal Popular ja ho estem fent. És per això que, després d'un any dur per al nostre partit, hem decidit continuar endavant. Hem evitat, en els darrers temps, entrar en debats estèrils que més que fer créixer la ciutat intentaven dividir-la i ens hem centrat a presentar iniciatives i donar suport a aquelles que tinguessin com a centre les persones. Esperem que els senyors de l'equip de govern també es proposin millorar l'any 2005, Han de donar resposta als veïns de la Floresta i Can Busquets, als qui pateixen el vandalisme i l'incivisme als seus carrers, als qui viuen en barris cada vegada més abandonats i bruts, als qui veuen que

els seus impostos no serveixen per millorar la ciutat sinó per encarir-la... Tenen molta feina a fer!!! No creiem que la màgia d'aquests dies pugui solucionar per si sola els problemes del ciutadans malgrat que lacartaals Reis Mags sigui molt llarga. Un esforç molt important t'hauran de fer els senyors de CiU i ERC si no volen que l'any vivent el carbó sigui la recompensa dels ciutadans a la seva gestió municipal. Des d'aquí els animem a millorar pel progrés de Sant Cugat. I a vosaltres, santeugatencs, us desitgem un feliç any 2005, ple de pau i harmonia. Berta Rodríguez Callao Presidenta portaveu Grup Municipal Popular

el diari de Sant Cugat Edita: Premsa Local Sani Cugat, SL President Ramon Grau. Director Josep Maria Valies Consell Editorial: Víctor Alexandre. Francesc Carbó, Jordi Casas. Narcís Castanyer. Josep Daniel. Joan Carles Gasslol. Ramon Grau (president). Pepa Martin. Antoni Monerris, Manel Pardo. Rogeil Pedró, Montserrat Rumbau. (ones! Salvat. Josep M. SansTravé. Paco Soler, Josep A. Teixidó, Joan Tortosa I Núria Zabala. Gerent: Anna Cornellà. Redacció: POLÍTICA: Bia Arasa. SOCIETAT: Susana Diaz I Eva Arasa. ESPORTS: Àlex Lópeï. CULTURA: Marlona Sarjales Comeccló: Susanna Turon. Subscripcions: Slndn Gómez. Fotografia; Jordi Garcia Col·laboradors: Pere Vlvó, Marti Olaya. Imma Pueyo, Eduard Jener, Isabel Saez, Montse Sant. Jordi Casas. Josep A Teixidó, Tomàs Grau I Jordi Frontons Disseny I maquetactó: Marcel Mass. Adrià Gallego I Francesc Cabea Creació I disseny de la maqueta: L'Eixida. Impressió: Rotimprés Tel,, 972 40 05 95. Dipòsit teaal: Gl 405 93 Empresa distribuïdora: Mailing Valies (93 5S9 23 71). £t Oua x Sun Cuw expwssa únicament la sevrt opinió en els ^Mortals. Els articles signats expressen l'opinió rtels seus aiiton. qim EL Dtw x Sw Ci&r no fa seva necessàriament.


OPINIÓ

DIJOUS, 3 0 de desembre dd 2004

TRIBUNA

é tfeuï de Sant Cugat 3 5

L'OBSERVATORI

Declaració a la comissaria de policia de Sant Cugat (transcripció) £ t Mire ustet, agente. Se lo voy a COOtBtí hilo por randa para tal que ustet se asebentc. Nosotros solo queriamos gaudir, los vccinos todos plegados y con la canalla, de la revieja de Cabeza de Ano, aqui mas arriba del monsaterio, en Cuello Haba. Tanmismo, no podiamos alcanzar a imaginamos, ni de buen pcdazo, que se esdevé ndria esta desgracia. Malauradamente los hombres nos habiamos entestado en comprar un gran globo -si quiere darle un golpe de ojo al anuncio que nos grító la atcnción, le traigo aqui d diario--. Y al empezar la revieja nos pusimos a inflarlo con el gas. La tasca nos hacia sudar de valiente, y ya hacia goce de tan inflado que lo teniamos cuando, todo de un plegado, el globo hizo un pedo como una bcllota. Nos quedamos bien garratibados y esmaperdidos, la vcrdat. Y con las caras socarrimadas, como bicn puedc ustet comprobart. No caie dccir que la canalla se espanto de aquello màs, y empcsaron a csvalotar y a haccr un chivarrio fuerasefiado. Oiga, allí se armo un merder de casa de Diós. De un tado cl desgavello de la mainada xisclando y escampando la niebla, y del otro, las mujercs escridasàndonos que eramos

unos pocasueltas y eixalabrados. Todo plegado para alquilar sillas, oiga. Pcro... í,Por què hace ustet esta cara? Parese capf'icado. (*,0 es mal de cabeza? ^Donde se va, ahora? ^Un traductor, dise...? Oiga, sin ofendert, eh, que yo soy de taranà pacifico, però si ahora me sale ustet con este estirabote, aun me sacarà de polleguera y ;te enviaré a pastar fango! Ensima que me escarrasso de jovensito, trabajando de sol a sol en cl pedasso con mi padre, para aprendert de noche. y yo solo, el castellano. Porque, aunque no lo paresca, nadie me lo ensenó. ;eh! ^.Como? <,Que acaba ustei de llegart de Esrremadura? Pues màsa mi favor. Imaginese ustet, ahora, que yo me entestarà a hablarle solo en catalan, como hacen muchos conocidos mios que son de la cebolla... Ya sé que seguramente no pudo ustet triar la plassa, joven, nero al cabezadeabajo se supone que estan ustedes aqui para servir a la parròquia, ^,no? Haga, haga... ustet mismo, oiga. Busque un traductor. Si quiere pasar por corto de gambales delante de sus cabezas, por ustet harà, pcro ha de saber que ya ha bebido aceitc, amigo. Y que, a màs a màs, tiene ustet mala pieza en el telar..." (Fi de la transcripció).

És evident que aquesta declaració és ficció pura, i a la comissaria de Sant Cugat em perdonaran d'haver-los fet servir per a aquesta astracanada meva, però convindran amb mi que el guió ho demanava... Vaig al mol! de Tos: és possible que aquest monòleg que m'he empescat en un macarrònic castellà catalanitzat hagi pogut fer gràcia a algú. però tinc ía certesa que a la inversa -en català castellanitzat no n'hauria pas fet a ningú, perquè és la realitat lingüística del carrer. Aquí a Sant Cugat, a Barcelona i a qualsevol altra població catalana. I escric això no pas com a denúncia -ben càndida seria-, sinó com a reflexió, ara que, amb l'elaboració del nou Estatut (drets i deures, mitjà de comunicació de massa, eic.) ens hi estem jugant, entre d'altres coses, el futur del nostre sistema lingüístic (l'astut lector haurà copsat la meva maniobra per eludir les ires dels polítics valencians que fan i -sobretotdesfan per aquelles terres germanes).// Xavier Escura i Dalmau

pickin pack

Martí Olaya Escnpíw

D'Altea a Sant Cugat

E

l tema de l'article setmanal no sempre se cenyeix a l'actualitat san teu gat ença, a vegades glosso uns fets. una diada o un llibre que pot ser interessant per relacionar-lo amb la vida delaciutat. I, segons la diligència que posi a aprofitar aquestes circumstàncies, em puc trobar amb mitja dotzena d'articles fets, polidets i amb el límit de ratlles que està manat, que, publicats un cada dia, podrien omplir una setmana d'ni DIARI DE SANT CUGAT, si fos diari en lloc de sortir només els dijous. (Volen coloms), Hi ha vegades que amb quatre telefonades i la immersió en EL DIARI.

m'adono de coses de les quals es podria parlar. Ara, en acabar l'any. és qüestió de fer dissabte. Veureu que una d'aquestes coses és un estudi publicat al Time de mesos enrere, segons el qual hi ha unes capitals secretes a Europa i que a l'Estat espanyol només n'hi ha una. Altea. a causa de la gran quantitat de "pre-

jubilats internacionals en bona forma" que hom ha sabut captar. I jo penso que a Sant Cugat, tot i haverhi moltes criatures, també tenim molts jubilats i prejubilats (també dones, ei!) de bon veure i cap ben clar. Arran d'aquesta idea, llegeixo que el nostre Ajuntament ''està impulsant un banc del temps a Sant Cugat, un banc en què s'intercanvien tasques". Això em sona: en parlava fa un parell d'anys en un article sobre Can Quitèria. I més temes: aquells aparcaments prop del CAR l'estació nova de la Renfe. les farmàcies que fan falta a Sant Cugat... Tot. d'una actualitat relativa. Per aqui anava a començar. Vull dir. sense embuts, que aquest article podria esperar set setmanes o haver sortit el mes passat. Però surt avui. dia de Sant Mansuet i Sant Fèlix, Sant Raineri Santa Anisia. Vull felicitar ets qui se'n diguin. I els meus millors desitjós, amics, de cara a l'Any Nou. Que el 2005 fa patxoca, no us sembla?//

Sant Cugat del Vallès

Que en aquest any

Que en este nuevo

nou 2005 els vostres

ano 2005, vuestros

desitjós, il·lusions

deseos, ilusiones

i esperances es compleixin

y esperanzas se cumplan

i es converteixin en èxit

y se conviertan en éxito

professional i personal

profesional y personal


36

OPINIÓ

ef ifari de Sant Cugat

"TRIBUNA

DIJOUS, 3 0 de d e s e m b r e oei 2004

EL CAMPANAR

L'executiva local de Convergència ensenya la poteta

A

la tribuna Ó"RL DIARI SANT

Fresno, d'enorme interès per a la ciutadania -recordem les multituds que van acollir els nostres almogàvers quan van arribar de... era Macau? victoriosos i rodejats d'estelades a la plaça de Sant Jaume, i que no fa gaire els mateixos convergents qualificaven al ple municipal de Sant Cugat, i segurament a altres llocs, d'"assumpte privat entre entitats privades". De totes maneres, el més aclaridor de la tribuna comença a venir quan. després de desistir d'arreglar "el complex món socialista" -no crec que sigui el que s'espera d'ells, la veritat-, comença a exposar la seva doctrina. No els fa gràcia que altres l'aikimeiit de Madrid. 1-M.rvidenl que partits s'anomenin catalanistes. Si la dreta no se sent còmoda anib la com- fossin amples de mires, fins i tot plexitat. Ells entenen la societat BO podrien estar contents, ja que semcom un sistema dinàmic, composi per bla que. d'alguna manera, els donin ciutadans, que no són eterns ni immu- la raó. Però no. Defensar els interestables, sinó a la manera geològica, a sos de les persones que viuen i trepartir de pobles i nacions que tenen ballen a Catalunya en comptes dels essències, tradicions i comportaments interessos nacionals de Catalunya que venen de sempre, un sempre que, no és catalanisme de veritat, és peren el cas de Catalunya, podem situar versió i prostitució del concepte -ai, entre els romans i Jaume el Conqueri- aquest llenguatge de la dreta, que dor, és a dir, una eternitat curteta, que significatiu... quan s'acaba és sempre igual, com les Desenvolupant aquest argument, a pedres. Constitueix, òbviament, tasca molts, crec, ens agradaria saber què del bon nacionalista vetllar per la pure- va fer Convergència ja que defensa i la preservació d'aquestes essèn- sar els interessos dels ciutadans de cies, tradicions t comportHjnents i pre- Catalunya no era prioriíari, cosa que servar-les de la perversió, corrupció i sembla clara donats els resultats prostitució per part dels enemics aconseguits en serveis públics, externs i dels traïdors interns. Encara i nfrjestructures, balanços fiscals, que, també en el nostre cas, cal assen- etc- per defensar els interessos yalar que la incorporació del pa amb nacionals de Catalunya durant els tomàquet a Ics nostres tradicions llargs anys que va estar al poder, ancestrals deu ser posterior a la igno- Perquè de seleccions catalanes no miniosa colonització d'Amèrica, i que n'In havia, penso, i sembla evident, sembla que les no menys ancestrals tra- per exemple, que ha fet més el tridicions lligades a quadrúpedes que no partit pel reconeixement del català a són rucs -bous de foc per exemple , lluropa en un any que l'antic govern viuen ara menys bons moments que la en vint-i-tres... És clar, el senyor Patum o els castellers, per no citar-ne Mas reivindica que això ha estat així d'altres. gràcies a la seva pressió; si tingués Bé, l'assumpte dereferènciaés el de raó, resultaria ser, doncs, que el serutiAT del passat 16 de desembre, un membre de i'execuliva local de( IX". signant com g tal. aprofita perficar-seuna vegada més amb els socialistes, a partir d'una sèrie de facis -interessant manera de defensar el català, dins l'estil inaugurat a la darreracampanyamunicipal relatius a un assumpte que qualifica de "cop dur per a les aspiracions nacionals de Catalunya", Els senyors de Convergència juguen a la confusió a partir dflfciscva declarada incapacitat perdistingir entre dos partits dilèrents. com són el PSOE i cl PSC, i entre diferents posturesalplederAjíintanieiitdeSaiit Cugat, al Parlament de Catalunya i al

nyor Mas és molt més eficaç a l'oposició que ai govern, i pel bé dels interessos nacionals de Catalunya. convindria qac s'hi quedes molts anys. Però Iti ha més coses a la poc afortunada tribuna, i ací és on podem dir que els nostres amics ensenyen la poteta, com el llop del conte de les cabretes. Perquè els nostres amics convergents no només volen ('exclusiva sobre el concepte catalanista. Duts pel deliri nacionalista, als senyors de Convergència es veu, els molesta que els altres, que no pensen com ells, s'anomenin catalans Ja no els està bé la definició de l'Institut d'Estudis Catalans, "Natural de Catalunya. Relatiu o pertanyent a aquest pais o als seus habitants" ni la històrica definició de l'expresident Pujol "és català qui viu i treballa a Catalunya". No, no, català, per als nostres conciutadans de Convergència ha de ser "qui vol ser-ho i ho demostra". No expliquen, de moment, de quina manera cal demostrar-ho. però a partir del que expressa el seu document no sembla difícil entendre que votar el PSC o el PP. horror!, no deu ser la millor manera. No està malament, com a projecte nacional, excloure més de la meitat del pais (si és que les persones som pais, és clar). Espero que, en una altra columna tan lúcida i aclaridora com l'última, ens expliquin com ho faran per donar cl carnet, i què proposen fer amb aquells que gosem anomenarnos catalans, però que no combreguem amb Ics rodes de molí (interessos nacionals de Catalunya) que ens volen imposar.//

CARTES DELS LECTORS

Astorament I le quedat astorat llegim l'article del Sr. Jordi Puigncró en aquest setmanari, Indica queel catalanisme de certs partits "és exclusivament el de la defensa dels interessi» individuals de les persones que viuen i treballen a Catalunya, no pas la defensa dels interessos nacionals de Catalunya". Sr. l*uigncró, és que potser Catalunya té interessos diferents als dels ciutadans que hi viuen i treballen? C/uè és Catalunya per vostè, potser un ens abs-

tracte que estil per sobre de desitjós i voluntats individuals? 1 després li etziba que s'hauria d'ampliar la frase pujoliana que "és català qui viu i treballa a Catalunya" amb un "i qui vol scr-ho. ho demostra". I qui, Sr, Puigncró, certifica que hom demostra ser català? Vostè i els qui pensen com vostè, per exemple? I Vaqui a parlar de bons i mals catalans només hi ha un pas. Segueixi així, segueixi així, Sr. Puigneró (sevic). Vostè arribarà lluny, Jordi Casas i Roca

ABOGADOS *'*-

.•-.HM w f i é n d M l l i " l

\.%ln*t

iimitMiii"/

.il

A n r i f t t u FHrirtnM tireta l l í f l < í t l l'i S«*Q I J I I : • ' » l:il iMfitm) Nüttfll N u v d n n Otitl i>urml nrlHtl'i'i Attrtmlfiu CïHriivmitJ· D n r l I.IVII MnrfMMJnii C n i n l i i n i * M n t l n a r M i . | i n . i l i i i i i i PI LH n i i

711 * Tul l > : i 7 N O ' • • •'•• j, , i . *• i m ? • t IP<H riUMVCl 4 I T U M Í * I I H i i u t l

No a aquesta Constitució Aquests dies adrecem moltes cartes a S.M, els Reis de l'Orient. Aquesta.cn canvi, va adreçada a un rei dX>ccident: Joan Carles 1. Diu vostè, en el seu discurs de Nadal, referint-se al Tractat de la Constitució Europea, que "deliemos abordar con altura de miras las oportú n i d adés y responsabilidades que dichoTratado nos planten". I jo li diré que penso que els catalans prou tenim ganes d'estar a aquesta "altura

Pere Vivó Fxrector üel Monestir

La plaça neta i vigilada ixí volia l'Era -ara plaça d'Octavià- l'abai Montero. Per aconseguir-ho. el I79<í, creà el càrrec de batlle del Monestir. Res a veure amb el de la Vila. Pactes: Vetllar per la quietud del Monestir. impedint jugarà pilota o altres jocs dins els claustres i patis. Que no es maltractin els edificis del claustre de baix. Dins el Monestir, detemir tota baralla, procurant no separarse'n mai, i menys encara els dies de més concurs de gent: fires, diumenges i festes. Especialment els dies de fira, procurar que no es maltractin els arbres de 1' Era. A 1 estiu, regar-los dues o tres vegades. Deixar nets els claustres de dalt i de baix. escombrant-los cada quinze dics. El claustró cada setmana. Diàriament, si hi ha brutícies, trcure-Ies. Tenir net sempre els dos patis: el de l'Om i cl de l'abat. També el carreró i la llotgeta. Cavar dues vegades l'any l'hort botànic. Vigilar que no es rentin verdures a

A

la font, ni es malgasti l'aigua, i que, sense permís, no se'n treguin portadores. Si el Monestir resolgués posar porrer (el qui obra pas a les processons), deurà fer aquest servei. PeTreverènciaal temple de Déu, els dies d'exposició i processó amb el Santíssim Sagrament, no permetrà que hi entri cap home amb el cap obert i màniga de camisa descoberta, obligant a presentar-se amb la deguda compostura. Procurar que on entrin gossos l'església. En cas d'haver-se d'absentar o d'estar malalt, deurà, a compte seu, haver trobat qui el supleixi: persona, abans, aprovada pel Sr. Abat o els Srs. Clavaris (responsables de l'economia). No parlen d'enllumenat públic, no n'hi havia encara. En fer-se fosc, cadascú portava la seva minsa llum. Si no s'hi posa remei, segons l'hora: ens l'haurem de tomar a portar per anar al Monestir...?//

de mires". Però els governants que han fet aquesta constitució no ens han volgut mantenir a "aquesta altura", perquè no han tractat igual un ciutadà com vostè, un francès, un finès o un maltès que mi de català. I per això els calalans ens sentim tractats en aquesta constitució com a ciutadans de segona categoria. Diu l'article 1-2 d'aquesta constitució que "La Unió es fonamenta en els valors derespectea la dignitat humana, la llibertat, la democràcia la igualtat, l'Esta! de dret i el respecte dels drets humans, incloeni-hi els drets de les persones pertanyents a minories". Pern a lliora de la veritat, tant aquesta constitució com el n>emorànduin fet amb posterioritat, fan un tracte diferenciat, per una banda de llengües com el castellà, cl finèsoel maltès, i per l'altradel català. [ .i \ò que a I :uropa som molls més els catalanoparlants que els parlants de moltes llengües oficials a la Unió. Per tant, li demano que entengui el meu vot contrari el pròxim 20 de

febrer a aquesta Constitució. Miquel Soler I Ramon

CARPINTERÍA DE ALUMINIO

J.CRUZ, S.L. SOMOS FABRICANTES

Agraïment Voldríem agrair l'esforç de totes Ics persones que van assistir la Sra. Teresa Vilanova quan va caure el passat dimarts2l de desembre, carn i de l'estació. Així. volem manifestar la nostra gratitud per Ics atencions que li vàreu oferir. Moltes gràcies. Teresa Vilanova i família

ACLARIMENT En EL DIARI 550, a la notícia sobre

Sanlcugatribuna, quan ensreferima la pregunta que la presidenta de Sant Cugat Comerç, Maria Eulàlia Egea, va fer al conseller d'Economia Antoni Castells, no liavia de dir "mesures de la Generalitat per protegir el comerç urbà", sinó "mesures de la Generalitat per direu ni Izar cl comerç urbà".

Àluminier TECHNAL

Interpretamos obras a laperfección

Passeig Torre Blanca, 16 baixos Tel. 93 675 25 89 Fax 93 589 48 96 08190 St.Cugat del Vallès (Barcelona)


DIJOUS, 3 0 de desembre <** 200*

PUBLICITAT

el diari de Sant Cugat 3 7

-is

tia*

^ -fe

/

•2^3

to

§

JK to <3 p i !

£ "Si

M *-* J- -fe ?

™ £ 8 1 |S5ï dl 53 ?2

I1


38

d dari de Sant Cugat

D

Dijous, 30 de desembre *» 2004

QÜTICA

ERC llança un ultimàtum a l'Ajuntament i a l'EMD

Jaume Busquets, nousotedirector general de Paisatge

Esquerra espera que el deute pendent s'hagi resolt abans del 31 de gener DATA LÍMIT RC hafixal el pròxim .11 de gener com a data límit perquè l'Ajuntament de Sant Cugat i l'l:MD de Valldoreix arrihinaunaeordsobrciaquantitatde diners que el primer ha de transferir a l'entitat menor, de manera que es liquidi el tlcute pendent entre les dues administracions. Elsrepublicans,que formen pan de l'equip de govern tant a Sant Cugal com a Valldoreix, vulen liderar les negociacions i aquesta setmana han llançat un ultimàtum: si la situacióde tensió entre les dues administracions -que es concreta en les liquidacions pendents a favor de l'EMD- no es resol en aquest mes, s'emprendran mesures que, en un últim extrem, podrien portar-los a replantejar-se la seva presència en ambdós governs. ERC ha volgut aclariré! sentit de! seu vot en l'últim ple extraordinari, contrari a les al·legacions que l'EMD va plantejar al pressupost municipal peral 2(X)S. Els republicans asseguren que "no podíem acceptar unes al·lega-

i j l

E

s'hagin pogut establir abans del mateix 31 de gener, tol i que els responsables del partit entenen que el limit ]xx tenir aquest conveni enllestit ha de ser més ampli i podria fixar-se peral mes de juny. ERC, en última instància, no descarta replantejar-se els pactes de govern signats tanl a Valldoreix com

El ple desestima les al·legacions al pressupost municipal del 2005 P R E S S U P 0 S T 0 S > El ple municipal va desestimar divendres, en sessió extraordinària. Ics al legacions presentades al pressupost del 2<X)5 i el va aprovar, per tant. de manera definitiva, II pressupost municipal consolidat per al pròxim exercici és de 133,5 milions d'euros. Les despeses previstes ascendeixen a 132,3 milions d'euros, dels quals 60,1 es destinaran a la inversió global. Les al·legacions desestimades havien estat presentades pel grup municipal del PSC. el grup municipal d'ÍCV-EA i per l'Entitat Munici-

a Sant Cugat. El vicepresidenl de la secció local i vocal a l'EMD per Esquerra, Narcís Clavell, hadil que, el 31 de gener, "la situació s'haurà solucionat o s'haurà trencat". Clavell també s'ha ofert per ser present a les reunions internes de la presidenta de l'EMD amb els seus assessors financers.//Eva Arasa

CÀRRECS>E1 santeugatenc Jaume Busquets és. des de fa uns dies, cl nou sotsdirector general de Paisatge, càrrec que depèn de la direcció general d'Arquitectura i Paisatge de la Generalitat de Catalunya. Busquets ha assumit aquesta responsabilitat amb l'objectiu de vetllar per les qüestions tècniques vinculades a les polítiques de paisatge dutes a terme pel govern català. Busquets, que havia estat el president de la secció local d'ERC, va deixar aquest càrrec per discrepàncies internes i, posteriorment. es va desvincular del partit. El santeugatenc, per tant. ha assumit la sotsdircceió general de Paisatge com a independent, centrantse en l'aspecte tècnic de les polítiques promogudes en matèria de paisatge. Jaume Busquets és geògraf i ha publicat recentment el llibre Sant Cugat del Vallès. Paisatge i Patrimoni, que es va presentar la setmana passada a la Unió. <

sentades per l'EMD van ser desestimades, doncs, pels 13 vots de CiU i ERC. mentre que els 12 vots de PSC, ICV-EA i PP eren contraris a

aquesta desestimació. A l'hora de desestimar les al·legacions presentades pel PSC i ICV-EA. els populars es van abstenir. <

Acte d'Esquerra Republicana de Catalunya

cions al pressupost que nosaltres mateixos, amb CiU havíem fet". Tot i aixi, la "responsabilitat amb els ciutadans" és el motiu que els porta a reclamar un acord sobre les liquidacions que Sant Cugal té pendents amb Valldoreix. Pel que fa a un nou conveni econòmic entre les dues administracions, ERC espera que les bases

pal Descentralitzada de Valldoreix. Davant les al·legacions del PSC -les més nombroses-, cl tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Hisenda, Jordi Joly, va replicar que "no es pot destinar la meitat del superàvit previst a incrementar algunes partides, com proposa el PSC, ja que aquests diners han de poder cobrir les possibles eventualitats, com per exemple els impagats", Pel que fa a la proposta de transformar algunes inversions previstes per al 2005 en inversions de caràcter plurianual i alliberar, aixi, part dels

diners per dedicar-los a altres projectes, Joly va insistirque "això suposaria comprometre la proposta d'actuacions de l'equip de govern en 8, l milions d'euros". Pel seu cantó, el regidor socialista PauCalsamíglia considera que l'equip de govern s'equivoca i que "hauria de destinar més diners en despesa social i millorar també les tècniques recaptatòries per resoldre el problema dels impagats". El pressupost es va aprovar, definitivament, amb els vots de l'equip de govern, format pels grups de CiU i ERC, Les al·legacions pre-

< I

Hotel Vila Valldoreix RESIDÈNCIA ASSISTIDA PER A GENT GRAN

LA MILLOR ATENCIÓ • Centre de dia

GRUP

FRASMO

Alquiler y venta de oficinas Alquíler de locales y naves ZONA CAN SOLA

PKOMOCIONli WMOBltlARlAS

Av. Corts Catalanes, 2 - Tel. 93 544 22 09 -609 66 50 1

• Bany complert a cada habitació • Entitat col·laboradora acreditada pel departament de benestar í família de la Generalitat de Catalunya Av. Joan Borràs, n. 64 08190 VALLDOREIX (Barcelona) Tel. 93 589 62 58 - vi la KHSinfonegocio.com


el diari de Sant Cugat

DIJOUS, 3 0 de desembre &* 2004

3 9

CULTURA Tetrateatre agraeix el suport popular

El Govern retornarà els Tapers de Salamanca' a Catalunya DECISIÓ> El Govern té escassos mesos per retornar els arxius que hi dictadura franquista va espoliar al govern català i que van servir per incriminar i assassinar molts republicans. L'executiu estudia les fórmules tècniques i jurídiques més electives per realitzar la devolució dels arxius, que es guardarien a l'Arxiu Nacional de la nostra ciutat. La Generalitat s'encarregarà d' atendre

20 anys

La lectura dramatitzada de l'obra de 'Pedra i sang' va fer que trenta actors pugessin a escena

REPflESEMTAQC» rop de 300 persones van presenciar la lectura dramatitzada de Pedra i sang que els membres de Tetrateatre j untamenl amb l'associació Amics de Pedra i Sang van oferiren agraïment al suport popular per les 1.033 signatures aconseguides i les 21 entitats adherides, i per no perdre el fil entre ta representació de l'any passat i la del 2005. Abans de començar l'espectacle la direclora de Tetrateatre,

P

Dolors Vilarasau, va tenir unes paraules d'agraïment al públic, i va titular l'esdeveniment "Pedra i sang" en el record, moments abans de l'inici de la lectura dels 30 actors que van pujar a l'escenari. La representació va en registrar-se per editar pròximament un llibre de Pedra i sang, on s'inclourà un CD sonor Per Vilarasau el suport popular es deu al món del sentiment i a "una imatge de poble que no volem perdre". En aquest sentit, va destacar la

els ciutadans particulars que recla- min les seves pertinences. El final del llarg contenciós, iniciat l'any 1977, es dóna cinc dies després que la ministra de Cultura, Carmen Calvo, assumís la decisió dels experts, ja que. el passat 23 de desembre, la comissió d'experts dels arxius de ,„ Salamanca va considerar que la reclamació feta per la Generalitat de Catalunya era "justa i legítima". <

importància de tres elements lligats al sentiment "una història pròpia, que succeeix per Nadal i per una escenografia i un mare incomparable com cl Monestir". La representació es va acompanyar amb la projecció de fotografies que il·lustren l'obra. A més, es van incloure en el lext novetats en clau reivindicativa, com la guerra de l'Iraq, i còmica, com l'anunci que a partir d'enguany el Nadal tindria caràcter bianual. //M.Sagalés I Mas

oferint. _

seguretat auxjyd SEGURETAT

ICWMÉ *xwi. Mndrigw )

Valsos i polques inunden el concert de l'Orquestra Simfònica REQ1AL>L'()iquestra Simfònica de Sant ('ugat ha interpretat durant dos dies les petes del compositor austríac Johann Strauss Jr. al Teatrc-Aiidítori. Amb el concert de Nadal, l'orquestra integrada per 55 músics i dirigida per Josep remi. va locar diverses polques i valsos. L» vetllada amb Nmiiiss va coi neiiçar amb la primera part, i amb l'obertura del mf/n-uai. que passa el rclleua diverses polques, per finalitzar .in ili una mescla de nadales catalana de Salvador Un Untis, l'obra va arrancar els aplaudiu ien is forts del públic

quan l'orquesta va meadardues rtada• J desembre congeia i El noi de

Al Teatre-Audltort es van viure moments forca divertits a càrrec dels concertistes

!<> mare, 1 in la segona paït, hi va haver uns moments pa ;i les sorpreses íiinh la simulació còmica d'un atracament.

un músic tocant el violi amb guants de boxa, i un alia* que seguia el ritme de la música amb una bicicleta ettàtiea. Desprès es va see.uir amb el programa en què es van sentir peces com

cu

i

C fís,I

T amb tots J/A

vosaltres

Tel. 9 3 5 8 9 2 5 5 7 Sant Cugat del Vallès

i ï, doma 11 ançotts ol·lBeli dttnuvi Nau Finalment, t segons René, "per Jugtt a casa", l'onpjeatra va premiar la platea sailtciígateneaanibciiu peces més. com l'rix-inis Polca i el Ptiicato. L"orquestra va iniciar una gira el 12 de desembre jwr diverses ciutats catalanes i acabarà el pròxim 2 de gener a Mollet <

u

Us desitgem Bon Any Nou!

2005

LOCAL CLIMATITZAT Rbla Can Mora, 18, (Cant Sant Jordi)

IDIOMES

Tel. i tax 93 675 22 01

Av. llur, Companya, 60

\rn\w Sani Cugsl del Yallèa

I 589 17 99 fM 93 674 79 40 aux wytfítaux-wd cofli


4 0

CULTURA

et diari de Sant Cugat

ART A SANT CUGAT

per tmma Pueyo

Un any d'art

tat c i r c u m d a n t . Unes i altres van manifestar-se clarament en la instal·lació al claustre i al campanar, c o m una aposta per la contemporaneïtat, o r i ginant força soroll i polèmica, trencant l'atonia, el r i t m e cadenciós de m a n t e n i m e n t a r t í s t i c , sense riscos, que distingeix la nostra ciutat.

Balanç de l ' a n y

A

l llarg de l'any, s'han presentat un bon nombre d'exposicions artístiques, exhibides en sales o f i c i a l s : les subscus del M u s e u , la Casa de C u l t u r a , l ' E s c o l a d ' A r t , la B i b l i o t e c a del M i l · l e n a r i ; en locals d ' e n t i t a t s : l'Ateneu, el C l u b Muntanyenc Sant Cugat, el Club Esportiu Valldoreix; en espais alternatius com restaurants, bars. i en el bon nombre de galeries p r i vades amb què compta la ciutat. Cal destacar la nova d i r e c c i ó de la sala G o r i n a i ta creació d ' u n nou local, A r t b u b b t e , que incrementa q u a n t i t a t i vament Ea llista.

ficient p e r a una població creixent i sense capacitat per c o m p l a u r e l ' à m p l i a i variada demanda d ' e n t i t a t s i p a r t i c u l a r s . A l g u n e s g a l e r i e s . Pou d ' A r t , Canals, A r t b u b b t e i fa poc la sala G o r i n a . donen suport al treball dels artistes locats. temperant d'aquesta manera l'abundant mostra d ' o b r a forana. La X I V M o s t r a d ' A r t C o n t e m p o r a n i es presenta suggeridora, però els joves artistes d ' a quí proven tímidament en ets espais alternatius a l'abast, esperant l'oportunitat. L'associació d'artistes Firart manté els seus projectes per participar en la N i t de l ' A r i . però aquest tema necessita un altre article. Bon A n y

Durant aquest any, l ' A j u n t a m e n t ha mantingut els bons criteris de donar suport a la trajectòria dels artistes locals consagrats, organitzant-los exposicions. S'ha pogut veure a l a Casa de Cultura l'obra actual de Joan Tortosa i una retrospectiva de Joaquim Viíiolas, en un espai municipal únic pera aquest tipus d'activitats, i que ha esdevingut insu-

Els fets artístics més rellevants d'aquest any 2004 han estat, sense cap dubte, l'antològica de Marian Vayredai les activitats realitzades entorn la personalitat i l'obra de Josep Grau-Garriga, amb m o t i u del 75è aniversari. S'han fet exposicions, muntatges, conferències, concerts, tant en espais públics com privats. En el Claustre del Monestir, el museu de la Casa A y m a t , l ' E s c o l a d ' A r t , l ' A t e n e u , la galeria Canals, s'han pogut veure, en conjunt, una gran quantitat de pintures, alguns tapissos i peces tridimensionals, que ens han explicat el passat i el present del treball singular d'aquest autor. Entre les propostes més remarcables hi ha les reflexions del crític i f i l ò s o f de l'art Arnau Puig, exposades en un c o l · l o q u i a la Casa A y m a t sobre les raons estètiques i cl compromís de l'artista amb la reali-

PROGRAMACIÓ

Dijous, 30 de desembre m 2004

GENER-F

rles Flavià Coordinació de guió de Manel Fuentes intèrpret Cartes Flavià Divendres 14, 22:00h

ESPAI PATROCINAT PER:

Aportar Valor a través de la Innovación

Grapo Farmacéutico Boehringerlngelheim , Espana

La vistós <fcrfunjror d carietír prvicmdVtr

Nuestraï cspcoahdadH formatiu O Ü Ï

To dot y cada un D en B p e h r i n t e r

y h dedicacion a \J mveiLJgjuDri u.in

f productoi han ganido la confluïa de

lngcll·idm ten c mos una mental id*d

rmntciydo a Qoehrirç·Er tngcthcjf PI tsitn?

la cofnurudad científica y de b u o e d a d .

emprendedom que entiza con n u u t r a

t o i Hderes del secior f i r r r u t í m u e o

jvalandu sïi una larga irayettoria al

objecivo- Aporurr ÍOÍQT mcdianir

desdc 1885

u r v f t i o de b nítid

jM.'uj.,f:iLiJi

TEATRE AUDITORI

tal

iRoche Direcció Carmen Rocne intèrprets 14 ballarins a escena Dissabte 22,22:Oüh

Bolsillos veu i guitarra Pedró Guerra Divendres28, 220ori

Roseland Musical Dirrecoó artística Marta Almirall, intèrprets Marta Bou, Franclsco Uoberas, Anna Marín, Mercedes Recacha l susana Roca Diumenge 30,12:Q0h

Ja

MARÇ 2005

SANT CUGAT Espectacle dins del marc de u n í i més jove Preu especial per a ieves

/1jr\ Boehringer v\W Ingelheim

de dimarts a.divendres de de la funclO al vestíbul 10 a 14h. i de 17 a 19h. i dissabtes de 12 de Teatre-Audltorl sant Cugat. Adreça : a I4h. Teatre-Auditori Sant Cugat. Adreça: PI. Centre cultural, s/n. PI. Gabriel Ferraier s/n. en norar! de taquilla ai www teatre-audltori.sant cugatorg 93.58? 12.68 venda de localitats ami) targeta de crèdit. (visa, 60001 MasterCard) 93.589.12.48 Q Assaig ooert a les 19H. veniu a conèixet com treballa ta companyia abans de ; sortirà escena.

catxataratta

Zi

Ajuntament de SantCugat


PUBLICITAT

Dijous, 30 de desembre dei 2004

el diari de Sant Cugat 4 1

genda wwwjantt;,

le Sant Cugat

Ü l Divendres 21 h.CasalCulluialdf Mira-sol Festa de Cap d'Any del Col·lectiu de la Gent Gran de Mira-sol Sopar 1 ball per celebrar l'entrada de l'any Nou. Org.:Col·lectiu de la Gent Gran de Mira sol Col.: Ajuntament de Sant Cugat 23 h,C, Anselm clavé, 17 Ball a la Unió Ball de FI d'Any Amb Odlsea Orquestra Org.: La Unió Santrugat ença-Secció Ball Casal de Cultura de Valldoreix Pessebre Vivent Dissabte i a i e s 17,17.45 118.30 h. Diumenge 2 a le* 12,12,45,17,17,45 116.30 h, Org,: Grup de Teatre Espiral

Guia: Joan Vives. Desplaçament en cotxe, indispensable cotxe particular. Cal apuntar-se prèviament a l'Oficina de Turisme Org.:Ctub Muntanyenc Sant Cugal Col.I.: Ajuntament de Sant Cugat

Dimecres, 5 de gener 11 h. Museu de Sant Cugat- Casa Aymat El tapis perdut de ta Casa Aymat Activitat familiar. Preu: 4 £ (majors de 16 anys}

Recollida de joguines

Dissabte, 8 de gener 12h.MuseudeSantCugai-Monestir Deixeu parlar els capitells: ells ho saben tOt_! Activitat familiar

PI. dels Quatre Cantons Dies: 213 de gener De 10 a 20 h. Recollida de joguines (noves o usades en bon estat) i de llibres Org.:JNCdeSantCuga

Nits a l'envelat 31 DE DESEMBRE 2004 - 1 DE GENER 2005 I per cap d/any- una nit diferent- vine a ta Nit més Jove

Nadal a l'Envelat

23.45 h. Concentració a la pi. Octavià CAMPANADES DEL MONESTIR.Cal portar el raïm. I a partir d'aqul.dues propostes:

Diumenge 10 h. C.Santiago Rusinol Mostra Firart Org.: Firan

19.30 h.UREF Pastoretsa ta Floresta Org.:Veïnsdela Floresta Col,: Ajuntament de Sant Cugat

OPCIÓ 2 0.30 h. Casat de Valldoreix Amb curtmetrages i projeccions audiovisuals. DJ's. períormances 1 molt més. Accés 5 euros, Afot amem limitat Per a joves a partir de 16 anys Amb la col·laboració de l'EM D de Valldoreix i la dínamítzació de l'AAOJÚ!

|T] Dilluns D e l S a 20.30 rt.Cruïlla Av.Cerdanyola amb P.Torre Blanca Recollida de cartes El patge del Rei Baltasar us hi espera Org.: Comerç Barri del Monestir

|~4~| Dimarts

18 h. Claustre del Monestir Ambaixador Reial tBh.PI.OctavIà Presentació de les carrosses de Ses Majestats

5 Dimecres 17.15 h Parc de l'Arborètum Arribada de ses Majestats els Rels de l'Orient a Sant Cugat

MatÉenia14hTarda:de17a20K Drvendres.3} de desembre Taller visca la màgia i r r o m p i 1,15a12,15h. 2n torre de 1430313,30 h. AmbrobradorLudk Que peti fenvetarj Animació amb Xïp Xap Prei£2E-Hora;i8h.

TOTE5 DUES ACTIVITATS, FINS A LE5 QUATRE DE LA MATINADA!!!

*

,

Diumenge. 2 de gener Taller de fanatets de rels 1rtom:dï1,1Sa12.1Sh. 2niom:tle 12,30a 1330 h. Amb l'Obrador Lúdic Ei Sr, Vinagre TteHesambXipXap

Org: Ajuntament de Sant Cugat Dlnamitza: L'Ateneu Col·labora: Profeslo

Caps de setmana amb el Quinto de Nadal Diumenge 2 de gener. A mitjanit Xenamecu i Conxita punxen en directe! Entrada lliure, capacitat limitada Org.: Casal Popular La Guitza Lloc Parc Ramon Samits

Un Nadal de Museu

Preu:2EHora:18fi l7J0h Can Casas Arribada de ses Majestats ekReHderQrient ales Planes 17.30hP1.de l'Estació Arribada de ses Majestats eh Reis de l'Orienta la Floresta 18.30 h Mas Gener Arribada de ses Majestats els Rels de l'Orient a Mira-sol

_8J Dissabte 19 h. Casal Cultural de Mira-sol Recital de cançons i poemes nadalencs Nadal amb ta Coral Esclat de Germanor Org.: Casal Cultural de Mira-sol Coll: Ajuntament de Sant Cugat

9

Diumenge

9 h. PI. Barcelona Passejades per Collserota A ta recerca de les fonts amagades

Cavalcada dels Reis 2005

OPCIÓ 1 00.15 h. PL Ramon Barnlls Cercavila i animació fins l'envelat de Nadal Benvinguda a l'Envelat, pica-pica per a tothom, vídeo-reportatge valoració 20O4, construcció del gran arbre dels desitjós 2005,tatuatges efímers, percussió, animació i espectacle,., t'ho perdràs? I. en acabar, emporta't el teu record! Accés gratuït. Aforament limitat Per a joves a partir de 14 anys

17,30 h.Nou Centre Clvic-Casal de la Gent Gran Concert de Nadal i Carter Reial Org.: Agrupació Cultural i Musical les Planes. Comissió de Festes de les Planes

De 18 a 20.30 h.Cruïlla Av, Cerdanyola amb P, Torre Blanc .i Recollida de cartes El patge del Rel Baltasar us hi espera Org.: Comerç Barri del Monestir

Diumenge. 9 de gener 12 h. Museu de Sant Cugat-Monestir Sa nteugatencs, també. Instants de mestissatge Activitat familiar. Visita guiada Org.: Ajuntament de Sani Cugat

Dilluns, 3 de gener Taller de pstaxTWtrtcttat Irtorrerfl 1,15a 12,15 h. 2ntam:del230a13 ( 30n. AcarrecderOmet Dirwrts.4 de gener A partir de les 12 h. L'afcaWerespondràles preguntes deb nens i nenes a treves de Ràdfa Sant Cugat Festa de cloenda del Nadal alBrveiat Amb xocolata per a tothoml Fes l emportí! el joc de rEnvelat et sorprendràs! Uoc Parc Ramon Barnils Org: Ajuntament de Sant Cugat PatTOCÍna-BMW-MlNl. Concessionari CANO CATALUNYA

Drvendres.3t de desembre 12 h. Museu de Sant Cugat Monestir Deixeu parlar els capitells, ells ho saben lor_.l Activitat familiar Diumenge, 2 de gener 12 h. Museu de Sant Cugat- Monestir Sa nteugatencs, també. Instants de mestissatge Visita guiada a l'exposició. Activitat familiar 12 h. Museu de Sant Cugat- Monestir Visita guiada al Museu-Monestir Activitat familiar Org.: Ajuntament de Sant Cugat Dimarts, 4 de gener 11 h. Museu de Sant Cugat- Monestir L'aventura del monestir Edats:de6a tOanysirfll alSanys, Preu: 4 E (cal fer reserva uucani al telèfon 93 589 6166) 18 h. Museu de Sant Cugat- Monestir Nors, deixeu parlar els capitells: ells ho saben tot..! Activitat infantil.

Si wieu íúrtrr en aquesta ígtnot cal que adreceu li mtormeao 15 rt« atenta/'0fi«/tffferu/.jmc·W0çravrfcjfn7orre<íel'Homenafgí Tel 93 675 9í 57 / fiï 91675 99 SI Alt íyendAOíiuttaiQat.ory i AjuntamenttfeSwtt Cujat no et fa càrrec d* li responsèbilltil deb tetes putócao t" aquesta açtr-íria

Dimarts, 4 de gener lBh.PI.Octavia Presentació de les carrosses de Ses Majestats 18 h. Claustre del Monestir Ambaixador Reial Venda del fanalet dels Reis d'Orient Dimarts 4 i dimecres S de gener, de 17 a 21 h. Lloc PI.dels Quatre Cantons i Pl.d'Octavià Dimecres, 5 de gener i7.15hParc.de l'Arborètum Arribada de ses Majestats ets Reis de l'Orient a Sani Cugat Recorregut cavalcada: Pla del Vlnyel. Francesc Mora gas, PI. Quatre Cantons. Av. Rius 11autet,Av. Catalunya, PI. Pere San.C, Major, PI. Octavià, C. Indü si ria.C. Castell vi, Av. Francesc Macià, per ta part de l'esquerra.C. Salvador Espríu.C Joan XXM.P. Torr*bianca,P.d'enColl,Av.Cerdanyola.C.dela CreuC.de la Tone.C .SantiagoRosIrioLC. Santa M;irta,R Doctor Galtes, C. Valldoreix, C. Roselló, Av. Lluis Companys, P. de1 l'Estació. C.Valldoreix, C. Sant Antoni, PI. Barcelona. 1830 h Mas Gener Arribada de ses Majestats els Reis de l'Orient a Mira-sol Recorregut cavalcada: Mas Gener, C. Guadalajara, C Aragó, Av Can Cabassa, Pg.del Roser, Av. Pompeu Fabra, Església de Sant Joan. C, Mallorca, Casal Cultural de Mira-sol 1730 h Can Casas Arribada de ses Majestats els Rets de FOrient ales Planes Recorregut cavalcada: PI. Creu d'en blau, Dr. Modrego, Ptge. De) Pi, Calvari. Vista Alegre, Moll. Pg. Del Desert, Ntra, Sra. De l'Estrada, Pg.Torrent, Belladona,Ca l'Avi. 17J0h Pl.de l'Estació Arribada de ses Majestats els Rets de FOrient a la Floresta Recorregut cavalcada: Baixada de Can Llobet, C. Margarft, Ctra, De Vallvidrera, PI. del Centre, Av. Sant JoaaCSant Josep Oriol, PI.del Centre, Verge de Montserrat. Pg. De la Floresta, Pi Dr. Villar, P. Pere Planes, C Major, PI. Dr. Villar, C. Diputació. Pont del diari, C Pollancres, C. Mimosa, CTillers,C. Albers,C.£meterio Escudero. Pont del Diari, pas de l'Estació, Centre Social i Sanitari.

Ajuntament de SantCugat


4 2 dferideSantCug*

Dijous, 3 0 de desembre dei 2004

CULTURA

La Coral Serra d'Or festeja el Nadal amb el concert de Sant Esteve

La santeugatenca Marta Ballvé penja la seva obra a Ripollet L'artista santeugatenca Marta Ballvé instal·larà pròximament, del 17 al 30 de gener, una mostra a Ripollet. La sala 1 d'exposicions dclCentreCultural, que compta amb el suport de l'Ajuntament de Ripollet i el Patronat Municipal de Cultura i Joventut, acollirà les teles de Ballvé.<

L'Ateneu engega la nova programació de cinema de gener Després de ires projeccions, l'Ateneu continua amb el cicle Setena Sala, amb cintes que parlen d'històries personals i d'allò que les defineix com a éssers humans. A partir de Tl 1 de gener, cada dimarts a les deu del vespre els santeugatencs podran gaudir amb els films programats al cicle Històries Personals amb In the Moodfor Love o Trois couleurs: Bleu, cl relleu serà al febrer, amb et cicle Animals Socials. <

La Coral Serra d'Or va celebrar el seu XXII aniversari des de l'altar del Monestir

AUDICIÒ>

Després de l'àpat del de 26 de desembre, molts santcugatencs es van apropar fins al Monestir de Sant Cugat per disfrutnr amb el tradicional concert de Sant Esteve a càrrec de la Coral Serra d'Or i l'orquestra de cambra Art. L'agrupació, fundada ara fa

._<-

vint-i-dos anys per Andreu Recasens, va fer que prop de trenta intèrprets cantessin diverses peces d'estil nadalenc catalanes i internacionals. Dos concerts en un El recital es va dividir en dues

parts. En la primera, la música tradicional i popular, amb peces com Ei dimoni escuat o El noi de ia mare, va ocupar els cants dels santeugatencs. La segona va donar pas a una música més polifònica i més internacional, amb peces com VAl·leluia de U'àndel

Els'Monestirs pintats', de Moldàvia a les xerrades de la UNESCO Els Amics de la UNESCO Valldoreix-Sant Cugat han previst per al pròxim mes de gener la conferència Monestirs pintats. Borràs explicarà

la peculiaritat d'aquests monestirs que es troben situats a la zona de la Moldàvia romanesa, i que estan catalogats, gràcies a ta seva bellesa i originalitat, com a Patrimoni de la 11 u mani tat. Les construccions que pertanyen a l'església ortodoxa són monuments religiosos que es caracteritzen per estar pintats per dins i per fora, amb uns frescos que daten de! segle xv i que actualment conserven els seus colors. <

L'artista Margarida Olivé exposa a la granja Montserrat La pintora Margarida Olivé haexposat a la granja Montserrat la seva visió del pais de les piràmides amb 10 obres de Somni Egipci i 3 del Monestir. En l'exposició, que s'allargarà fins al pròxim 9 de gener, es posen de manifest les seves inquietuds basades en el tractament de les textures i e) lli en els seus quadres, amb un estil que caracteritza la seva obra.<

Repartides les paneres de la Bliblioteca Més de 2.000 persones han participat en el sorteig de les dues paneres literàries que la Biblioteca del Mil·lenari va rifar el passat 23 de desembre. Els guanyadors de les cistelles de llibres i CD han estat Vicki Vicente i Josep Maria Vallès. <


tí tiari de Sant Cugat 4 3

Dijous, 3 0 * desembre dei 2004

RWARD 4 8 1 0

WESTSÍDE

ÀMPLIA

COLECCIÓN DE A R T Í C U L O S DE P I E L . S O N LA

PERFECTA C O M B I N A C I O N DE T R A D I C I O N A R T E S A N A L, D I S E N O F U N C I O N A L Y MODERNIDAD.

4810

WESTSÍDE,

AVANZADO

Ofinova CARRER DE LA CREU, 6-8 TEL 93 590 68 30 AVCDA. LLUÍS COMPANYS, 18-20-TEL. 93 675 23 73

SANT CUGAT DEL VALLÉS

A

SU

TIEMPO.


4 4 d darí de Sant Cugat

CULTURA

CRITICA DE TEATRE per Eduard Jener *- Llegendes, tradicions i transmissions TlTOL PEDRA I SANG DE JOSEP M. JAUMÀ. LECTURA DRAMATITZADA DIRIGIDA PER M. DOLORS VILARASAU MÚSICA DE JOAN ALAVEDRA I DIRECCIÓ MUSICAL DE JORDI PICCORELLI TÈCNIC DE LLUM I SO: DANIEL ANTOLlN INTÈRPRETS: ENCARNA AOEUNTAOO, JOAN BERLANGA, JOAN FÀBREGAS, JOSEP M. JAUMÀ, JOAN LLAMAS, JOSEP MARFULL, MARTINA PÉREZ VILARASAU, JORDI PICCORELLI, JAUME PLA, ADOLF PRIANTE, MARTA SANA I XAVIER TOR. COR DEL POBLE I COR DE MONJOS: ENCARNA ADELANTADO, MAX AGUILERA, GLÒRIA ANDRÉS, MARTA BALAGUER, CRISTINA CAMPMANY, OLGA CAMPOS, MARIONA CANTÓ, JORDI CASALS, XAVIER CASAS, JUDIT COLL, EULÀLIA CORDJOS, GUSTAU ERILL, MAITE GÓMEZ, MARTA MAIRAL, LOURDES MAJEM, PILAR MIRALLES, MIQUEL MORILLO, ANNA NARDf, ROGELI PEDRÓ, ADOLF PRIANTE, MARTINA PÉREZ, TONI RAMON, ÀLVAR ROOA, MARTA SANA, ROSER TORRES I MARTA VICENTE LLOC I DIA UNIÓ SANCUGATENCA. 27 DE DESEMBRE CONCERT DE VALSOS I DANSES AMB L'ORQUESTRA SIMFÒNICA SANT CUGAT MÚSICA OE FRANZ LEHAR, POPULAR CATALANA I DE JOHANN STRAUSS, FILL DIRECCIÓ: JOSEP FERRÉ CONCERTINO: ANNA CALVO LLOC I DIA: TEATRE-AUDITORI. 28 DE DESEMBRE

O

rganitzat com un acte d "agraïment al suport ciutadà rebut, es va dura terme una lectura dramatitzada de fttini i sang, especialment interessant perressaltarel text de Jaumà. amb els afegits circumstancials de l'any, que va sonar diàfana amb un ritme aclaridor, contundent. exacte en eficàcia i bellesa L'acció minimaüsta, els moviments suficients, es veien embolcallais i rettircats per Ics fotografies ilc Ics pedres del Monestir, fetes per Mane Espinosa, i les d'antigiicsrLpnseiitacitHKah.SulaCapitulard'AdolfiJordiGiircia. projectades en una pantalla. Les actuacions del grup liahitual r i>rels i del cor responent a un nivell de qualitat ja demostrat i. probablement, a l'emotivitat fruit de les vicissituds viscudes ftnsaj moment. I ixit indiscutible d'una reina deeididaa reafirmar una realitat a la qual cal donar suport perquè iomi. anv rcrearry.alscu I loc d'ongeruo sigui, al recinte del Monestir i. per què rK>dtr-ho, amb d somni que algun dia es pugui feren cl seu lloc exacta,a l'església de Sani Pere. On es fa cl MLsíeri d'Eix? ones rcioicLsAulos Sacramentals? Aquesta estonostra historia de Nada! entesa amb la idkwincràdadel segle en què vivim. No diuen que la fe mou muntanyes? Doncs aquesta es la fedels creients i dels que no ho són, peróque voien munten ir termes les arrels. Aquesta és la feóHsciutadansque són lliures per escollir. Al dia següent, molts d'aquests ciutadans van escollir anara escoltar el tadickmal Concert de Nadal amb l'OSSC.un clàssic que es vesteix de festa i de bon humor amb les col·laboracions especials de t}uim Solé, un concert de timbre i campaneta amb bicicleta estàtica, o Jean Ctoude Bcrcot. en una demosirdL'it ulc virtuosisme tixante I viol I amb guants de boxa. Música bàsicament de StraussfilLelmés prolífic de la nissaga, amb valsos, polques i galops, fragments d'operetes i afegits de tota mena com 7rt///((i^ttunterprctada amb so IvértTa, ale^ cwpCTtotseLsramrwncnM'unaotqik^quejara^ conaTt cinc vegades ique encara n'hi queden tros enaltres indrets de Catalunya per on, no ho oblidem, portarà el nom de la ciutat com a bandera, per crear, si es pot, una I legenda i que va,ser

DIJOUS, 3 0 de desembre M 2004

acomiadada amb forts aplaudiments per un públic satisfet que. com no podia scnJ'altra manera, va poder picarde mans amb la Alarxa liuclctky, finalment. Les llegendes, que són narracions pnjuilars d'esdeveniments amb un fmsreaL sempre són desenrotl ladcs i transformades per la tradició que aduaulllargdelsaryswraurwtrarisrnissiòquc uncbigeneracHSis i generacions per un fet comú. un tet queeLsdóna lesarrclsiquc, si és utilitzat com cal. assegura en la sevaatemporalital el nexe necessari, imprescindible, per seguirseriteLs mateixos rxrrrwdificar-sct^ rera sinó que es trareforma. Així topasmainte^^ col·livtiuèswdiíiàmicioiriquidor.Aqncsls^^ re, plegats un any més. els dos comentaris de dos actes que són ja tradició í. sobretot, transmissió,»

JJ Pau al món per al 2005

r. . r JrJ

o*-

V.

Des de 1967

Administració de Finques: Francesc Moragas, 17-19 Tel.: 93 544 16 55 Agència de la Propietat Immobiliària: PI. Octavià, 7 Tel.: 93 674 32 08


Dijous. 30 de desembre dei 2004

PUBLICITAT

el diari de Sant Cugat 4 5

Ara, un lbi/.i amb climalítÍ II,: des de 10.380 €

ou Ibiza 5port 100 r"v amb ctímaritzador, llarttes d*a(!atge, seients esportiu! ïirflfboira pei 11.500 €. auto emoción

Autocomarca del Vallès, S. A. C/ Manel Farrés, 6 - 08190 SANT CUGAT DEL VALLÈS (Barcelona) - Tel. 93 674 68 50


46

Dijous. 30 de desembre AH 2004

el tferi de Sant Cugat

FSPORTS La base de Catalunya prové del CV Sant Cugat El tècnic i tres jugadores donen suport a la selecció La Gran Diada del Voleibol Català va desenvolupar-se en aquesta ocasió a Vilanova i la Geltrú, dijous de la setmana passada. En aquest tradicional partit de Nadal, sis de les deu jugadores seleccionades han vestit la samarreta del Club Voleibol Sant Cugat. A punt de sorprendre el setè El sènior A femení del CV Sant Cugat va tenir contra les cordes,

FFRfH MONÏ0Ï*

El combinat català perd amb Croàeia, seu de l'europeu de! 2005, per un ajustat 2 sets a 3

OHfN MONTOtk

Marta Bona ton l, capitana de la selecció catalana absoluta de voleibol

SELECCIONS> insa tres jugadores i l'entrenador del primer equip femenf del Club Voleibol Sant Cugat han defensat la selecció catalana absoluta de voleibol femení en un encontre internacional contra Croàeia, país que acollirà el 2005 el Campionat d'Europa femení. Marc Llinàs, entrenador del

F

sènior A fenteni del CV Sant Cugat, ha dirigit per segon any consecutiu el combinat català. En aquesta ocasió, el preparador sanlcugatcnc ha convocat tres jugadores de l'entitat local. Aquestes són Maria Bonafont, que ha exercit de capitana, Claiidia Caro! i Júlia Mandana. Croàeia va guanyar Catalunya per 2 sets a 3, amb parcials de 2426, 17-25. 25-22, 25-20 i 10-15.

El PHC Sant Cugat masculí jugarà contra la selecció catalana júnior ef S de gener

dimecres de la setmana passada, l'actual setè classificat a la Lliga, en partit corresponent a la segona jornada de la segona volta. L'Alvcmaca Excèntric va necessitar jugar el (k'-brvuk per endur-se finalment la victòria per 2 sets a 3, en parcialsde 26-24, 17-25,23-25. 25-22 i 1315, En aquest partit va debutar l'última incorporació del CV Sant Cugat, la eollocadora argentina Viviana Dominkó, que no va poder aconseguir cl que hagués significat la tercera victòria del conjunt vermcll-i-negrc a la Lliga. La nota negativa del xoc va ser ta lesió de la lliure Maria Bonafonl. Un fort cop al col/e esquerre l'obligarà a perdre's el pròxim enfrontament de Lliga, cl fi de gener, a la pista del Caja de Àvila. //Àlex López

CASO! Cas núm. 14 Invalidesa sí, però quina? El nostre client, a qui la Seguretat Social havia concedit la invalidesa "permanent total", reclamava la permanent absoluta" La diferència és que la "total" el considerava incapaç per realitzar el seu treball habitual, mentre que l'absoluta reconeixia que no podia realitzar cap activitat. Dictaminar un o altra tipus d'invalidesa resultava vital a efectes de la pensió que havia de percebre, L'assegurat va trucar a ARAG* perquè reclaméssim. El procés va ser complicat Primer es va desestimar un recurs administratiu i després tampoc no va prosperar una demanda davant el Jutjat del Social. Finalment, vàrem presentar un recurs de súplica davant el Tribunal Superior de Justícia, on, gràcies a les proves presentades, si qua e i va reconèixer la invalidesa absoluta. El nostre client va rebre més de 20.000 euros en concepte d'endarreriments i ara cobra una pensió vitalícia mensual sobre al 100% de la seva base reguladora. •Disposava d'una pòlissa ARAG de Defensa Jurídica Familiar per 75,49 euros al'anv

El Patí Hoquei, amb les seleccions catalanes RECONEIXEMENT Tal com ja havia anima.u M íquet Soler, president del Patí Hoquei Club Sant Cugat, en aquest setmanari fa unes setmanes, cl club organitzarà cl dissabte 8 de gener dos actes que tenen coma principal objectiu mostrar cl suport a l'oficialitat de la selecció catalana absoluta d'hoquei patins. El primer dels dos actes que tindran lloc al pavelló 2 de la Zona Esportiva Municipal de la rambla del Celler començarà a les deu del mati i consistirà en una sessió d'entrenament dirigida per jugadors i tècnics de la selecció catalana absoluta i que s'adreçarà als equips prebenjami, benjamí i alevi del PHC

(ARAG) bp·cMitt·f «t Stgurot de D*f enM Juridfc*

Sant Cugat, La segona activitat i acte central d'aquesta diada en favor del reconeixement de la selecció catalana absoluta per part de la Federació Internacional de Patinatge (FIRS) s'iniciarà a les dot/e del migdia i enfrontarà, en un partit de caire amistós, cl sènior masculí del PHC Sant Cugat amb la selecció catalana júnior. El Patí I loquei Club Sant Cugat és un dels molts clubs catalans que han donat suport a la Federació ( aialana de Patinatge, que continua treballant de valent perquè Catalunya sigui reconeguda internacionalment. //Àlex López

IM©

S.L.

CORREDORIA D'ASSEGURANCES ASSESSORIA J U R Í D I C A

, Tregui

mes avantatges

3 leS SeVeS pÒÜSSeS tl 'a SSeg U T3 I1C eS

Manel Farrés. 85 C - 08190 Sant Cugat del Vallès BARCELONA tel. 93 675 00 17 F


«jous. 30 de desembre m 2004

ESPORTS

Reyes pot fer-se amb el segon estatal de bàsquet

el diari de Sant Cugat 4 7

res la santcugatenca Claudia Re\e>. de 15 anys. per afrontar aquesta competició on participen vuit seleccions autonòmiques. Catalunya ha estat enquadrada en el grupA. amb les Illes Casaries, Balears i Andalusia. En el grup B s'enfrontaran Madrid. Castella i Lleó. Galícia i País Basc.

COMPETIGlOX'laudia Reyes podria aconseguir cl seu segon títol de campiona d'Espanya amb la selecció catalana femenina de bàs-

Formada a ta HE Sant Cugat Reyes ocupa la demarcació d'alcr i ic una alçada de 1 ,K5 centímetres. Aquesta est;') sent la seva >eeona temporada al Segle XXI, després de

Aquestaaléde15anys afronta amb Catalunya el Campionat d'Espanya, a Santiago de Compostela

equips inferiors de la secció de bàsquet de la Unió Esportiva Sant Cugat. Abans de deixar el club local. Gaudia Reyes era una jugadora de categoria infantil, però [li tiava partits de Lliga amb el cadel saiiicugalenc. Al tancament d'aquesta edició, Reyes, amb la selecció catalana femenina cadet, havia d'enfrontarse als equips júnior de l'SR Lima Horta i CB Cornellà. Amb anterioritat, en cl primer partit de preparació per a l'estatal. Catalunya ja va superar el júnior del CB L'Hospitalet. //Àlex López

formar-se com a jugadora als

JURO I GARCIA

La santcugatenca defensarà la selecció catalana cadet femení de bàsquet

quet si del 3 al 7 de gener s'adjudica l'estatal de Seleccions Territorials en categoria cadet a Santiago deCompostella (Galícia). L'any 2002 ja va assegurar-se ci Campionat d'Espanya infantil i ara podria fer-ho en la disciplina cadet. El seleccionador català Ricard Daura ha cridat d'entre 12 jugado-

ossetània DDDDDaDDl E D IC I 0 N S C. de la Vluteta, 6 • 43S00 Vall* • Tel. 977 602 691 • Fox 977 614 357 CnuetMifa·eoBMtanla.carn • www. casjnstanla.com

Tradicions santeugatenques

Xerrada de Niubò iBasiana,avuia 1a Casa de Cultura SELECCIONS > Rafel Niubò, secretari general de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, i Ramon Basiana, president de la Federació Catalana de Patinatge, seran aques-1. ta nit ets protagonistes d'una xerrada organitzada per les Joventuts d'EsqUerra Republicana de Catalunya (Jl-RC) i el grup local d'Esquena Republicana de Catalunya 11: Rt. 1.1 a conferència, que té com a t i tol Fresno: Pivsen! i Futur tk • U a ; Seleccions i atalanes, serà presentada net periodista i escriptor santCugatenc Víctor Alexandre. La xerrada tindrà lloc avui dijous, a les vuit del vespre, a la Sala d'Actes de la (!aaa de Cultura. Niubò i Basiana detallaran els t fets ocorreguts a l'assemblea de Fresno (Estats Units) on la Federació Internacional de Patinatge (FIRS) va impedir el reconeixement oficial de la selecció catalana absoluta d'hoquei patins. <

Toni Zamora deixa el Sant Cugat Esport FC FUTBOL. Toni Zamora, jugador del primer equip del Sant Cugat Esport Futbol Club. ha decidit abandonar la disciplina de l'entitat que presideix Àlex 1 íarberà per disposar de pocs minuts de joc. Zamora, de .12 anys, es converteix d'aquesta manera en la primera baixa federal i va d'aquesta temporada

2004/2005 que pateix el conjunt que prepara Manel Delgado. 'Zamora, que podia jugar en la posició de defensa central o de mig, portava dues temporades en el club i en l'actualitat era et tercer capità del eonjunl santeugatenc. El futbolisia va comunicar la seva decisió dimarts de ta setmana passada. <

Autor: Rogeli Pedró I Fontanet Cot-leccso: El Ilmer. ^J Nombre OH pàgines: 398 Prou: 18 surat Aquest llibre vol apropar vos al mon de la testa tradicional santeugatertea, nodrida de celebra* clor» festives d'una riquesa Inqüestionable. A Sant Cugat del Vallés, el món associatiu és el principal ocUu que gerwra I manté vtu el veritable sentit de la festa. L aplec de Sant Me dir I el ball del Paga-ll. Joan, Món dues de les tradicions mén arrelades det cicle anyal qus formen part del nostre patrimoni etnogràfic I que mereixen ser conservades.

L'aventura de ser pares Autor Ramon Casats 1 Cíenfuegos-Jovellanos f mleR: Salvador Altiu* Nombre de pagines: 192 Col·lecció; Prisma, 3 Prt-'U: 12 ewros Visquem amb alegria el fet de ser mare» I pare*. Basem ta nostra relació amb els fills en ef respecte I l'acceptació mútua; assumim el nostre paper amb esperit positiu, sent coherents I espontanis, pom oberts a In reflexió. Potser allò que ens sembla un problema no ho és tant. si aprenem a trobar solucions. I busquem un equilibri sn la relació amb els fills: compartint les responsabilitats. a cada edat d'una manera, pera compartint també les alegries I les frustracions, als projectes I les Il·lusions.

j&frhàtfe

Últims dissenys de dona i complements Talles de la 42 a la 60

Camí del Colomer, 2 Local 2 - Tel. 93 589 59 43

Hola, soy agenle del Grupo Catalana Occidente. Una profesionol del segur» disDuesta a ascuoriar y a aconseiarle lo major para ustad y su família. iPor que no me llama, o sa pasa por mi Oliana y habiamos? Sm ningún compromisc.

Grupo ?»U CATAL AN A WOCCtDEMTE Exportes on f\j{\jro duoto 18&4


48

Dijous. 3 0 de desembre dei 2004

ESPORTS

et rJaride Sant Cugat

De la Torre i Rodríguez, a l'estatal d'handbol cadet Catalunya jugarà aquest campionat aArmílIa, del 3 al 8 de gener , COMPETICIÓ Andrca de la Torre i Berta Rodríguez disputaran de dilluns a divendres de la setmana \ inenl cl Campionat d'fspnnya de Seleccions Autonòmiques d'handbol femení en categoria cadet. Aquesta competició, que es jugarà a la població d'Armilla, situada a pocs quilòmetres de Granada, reunirà un total de vuit seleccions autonòmiques que lluitaran per endur-se el títol. La selecció catalana cadel femeni. enquadrada al grup segon, jugarà contra Euskadi. Canàries i Castella i Lleó. El primer enfrontament de Catalunya serà el dia 3 de gener a les 12.30 hores i el seu adversari serà Fuskadi. El 4 de gener, també a Ics 12.30 hores, jugarà amb les Canàries i el . 5 de febrer tancarà aquesta fase de classificació davant Castella i Lleó. Per la seva banda, el grup primer d'aquest estatal està fornia! per Ics seleccions de Navarra, Aragó. Astúries i Andalusia. < .ii.llunya, que prepara aquest estatal des del 1-1 de novembre, va ser cinquena en l'última edició del Campionat d'l.spanya. La selecció catalana cadel

CABALLERO I GORGAS, AL PODI DEL CATALÀ DE CROS CURT EN CATEGORIA OPEN Lucia Caballero, en categoria femenina, i Carles Gorgas, en masculina, atletes del Running Vallès, finalitzen primera i tercer respectivament en la categorria Opcn en el Campionat de Catalunya de Cros Curi individual i per clubs. En aquesta categoria van participar un total de 57 corredors. En cl ( ampionnt de Catalunya, en categoria absoluta femenina, t'alleta basca amb residència a Sant Cugat, Isabel Li/mendí (FC Barcelona), va imposar-se amb un temps de 12:27. finalment, els també sanicugatencs Oriol Cascat lo (< \ Carrefour-Lleida) i Arnau Pujol (Club Muntanyenc Sani Cugat) van finalitzar cinquè en la categoria promesa i tretzè en juvenil respectivament. El català va ferse a Rubí el 19 de desembre. < a GOLF DE SANT CUGAT, PROTAGONISTA A U NIT DEL GOLF CATALÀ

! I "•

i.AIIL-H

Berta Rodríguez 1 Andrea de la Torre, de 14 anys, Juguen amb el BM La Roca

femení, que dirigeix cl tècnic Xavi Esteban, ha disputat quatre enfronta me rus de preparació, contra el sènior femeni de l'Amposta, e] juvenil femeni de la selecció c.u.i lana, el juvenil femeni del Grano-

llers i el juvenil femeni del ( asielldefels. L es j ugad ores sa n le u ga le nques, de 14 anys, defensen el [ÍM La (toca, tol i que ambdues s'han formal a Sant Cugat //Àlex López

Jugadors del Club de Golf Sant Cugal i del Golf Can Sant Joan van endur-se un bon grapat de trofeus durant La Nil del Golf Català, certamen on la federació Catalana de Golf va lliurar els trofeus als millors jugadors de la temporada oficial. Entre els més destacats hi figuren Diana Terol, amhsisiitols; Inésï'usqucts.anib quatre; Judilh Chnves, Marc Nogués i Alcjandro Sdnchez, amb dos, i José Maria García ( IkKÓn. Rosco de Checa i Llia í-olcli. amb un, l·l< ioH'l un Sani Joan també va recollir el trofeu

de campió de l'Interchibs Amateur de Catalunya. Aquest equip està integrat per Sergio Gotizàlez, Alcjandro Sànche/, Ignasi Torruella. Jordi Macià, Carolina Gonzàlez i Antoni Alca/ar. També va ser distingit I vó Giner, del Club de Golf Sant Cugat, per haver conquerit el Campionat d'Espanya de Professionals. L'acte, que va fer-se el 20 de desembre, va estar presidit per Mercè Curull, subdiroeioru de la secretaria general de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, i Ca ríos li o sal. president tic la Federació Catalana de Golf < LA PENYA MIL·LENNI DE SANT CUGAT PRESENTA LA TERCERA EDICIÓ DEL SEU CALENDARI L'estadi del Futbol Club Barcelona, el Camp Nou, va ser l'escenari. per tercer any consecutiu, de la presentació de! calendari Mil·lenni 2005, que edita la Penya Futbol Club Barcelona Mil·leni de ta nostra ciutat. 1,1 calendari, que ha elaborat els últims tres anys aquesta penya barcelonista del municipi, agrupa dotze de les gairebé 200 làmines que van presentar-se en el seu moment al Missatge Solidari de les Penyes del FC Barcelona al fòrum de les Cultures 2004. Aquesta entitat enviarà un exemplar a les 1,650 penyes censades que cl club, que presideix Joan I.aporta, té distribi udes arreu del món. També esta previst que al nies de febrer ta Penya l'C Un re el ona Mil·lenni presenti l'exemplar número u d'Ei Llibre Solidari de les fenws <lcl /•'(' Barcelona, que també té el suport de l'Ajuntament de Sant Cugat. <

Ajuntament de SantCugat

HORARIS DE NADAL Del 27 de desembre de 2004 al 7 de gener de 2005 Oficina d'Atenció Ciutadana (0AC) - PI. Barcelona, 17 De dilluns a divendres de 8.30 a 14.30 h. Gestió Tributària - c. De la Creu, 2 De dilluns a divendres de 8.30 a 14.30 h.

INSCRIPCIONS A LA CASA DELS INFANTS Inscripcions per al proper període, de gener a març, del servei municipal La Casa dels Infants (passeig Francesc Macià, 1). El pròxim trimestre La Casa dels infants Itinerant a l'escola bressol municipal El Niu, els dilluns ala tarda. Els fulls d'inscripció es poden recollir a: Oficina d'Atenció Ciutadana (0AC), oficines dels districtes o www.santcugat.org/lacasadelsinfants

_

ESCOLA MUNICIPAL _ D'ARTS PLÀSTIQUES I DISSENY INSCRIPCIÓ ALS MONOGRÀFICS DE GRAVAT

De febrer a abril MONOGRÀFICS DE GRAVAT Iniciació al gravat (30 hores) Gravat calcogràfic i fotogravat (30 hores) Serigrafia (30 hores) Places limitades Inscripció: Lloc: Horari:

Fins el 28 de gener de 2005 Secretaria del centre (c/Canovas del Castillo, 50) De dilluns a divendres de 9 a 12 h. Dilluns i dijous de 16 a 18 h. Tel. 93 674 13 10 e-mail: easc@arrakis.es


el dari de Sant Cugat

ESPORTS

DFKXE. 3 0 de d e s e m b r e dei 2004

4 9

CLASSIFICACIONS esport federat UmvaMBl de Baraüona-CRSant Uigai. LtSanrcoana

VOLEIBOL SUPERLLIGA FEMENINA UCAM Murcla-CVAtbacote

03

FUTBOL SALA PRIMERA NACIONAL A

Li Granada Ciudau Las Pahnas G G

3 0

GRUP SISÈ

CV Sant Cugal-Alvemaca Exceniríc

23

Lkiiwfadad de Burgos-Caja de Aviia

23

Equip

Tenente Macicnal AC A Pmguela

3-0

Gasítttl AWfco

Acostí votey-Caiasur Córdoba Voley

.13

FSGraoa

PJ PG

Barcelona

Pi PP GFGC m 0

FS E j * Casino PJ PG 15

PP

SF

SC

15

CV

15

12

Hotel Camur

M 30

12

AD Inca CEEttMPit

12

27

FSRubi

25

39

37

39

7B «7 59 70 87 00

37

33

56

27

50

26

64

25

86

25

47

23 22

I lOfr

CF Corbarà Equip

14

12

£

• :

26

FSHpotai

«SíasBarwxmH

10

35

17

24

FS will (te ien»

e s?

47

IhwroDri argot 15

9

31

28

24

\ti*jt> \ i nta -«i'

8

53

71

12

29

29

24

Okrroc Fkresta

B

52

70

12

23

19 64

te

10

10

n

10

UCAMMwwt

15

CLsfWiwaCCIi ttAPhgu* 15 Caauttantw 15 CV Sant Cugat IS

10

19

35

20

tj i.: M a FSLaUNOn FSSneu CfSAtotaMartt

10

20

38

20

FSMontsaon

11

24

30

19

13

13 4 1

17

AcMGJVotoy

14

13 43

10

Atvemam Eicenrfc 15

29

27

Capo* Anna

33

35

21

33

21

15

umaiCaKki5

14

3

4

7

21

25

13

14

3

3

8

21

26

12

POPofurM

14

3

I

10

20

41

HI

CDUFarga

14

2

2

10

25

34

8

BCN Poble Nou Enginyarà: RC l'HosprtaM B-FC

29

53

9 54 11 1 1

n

55 Hi: •!,;

BZ

9 7 5

IB

Propera jornada (9 DE GfNi

Pena Oepormra Paiart CF Uraon JAra «ít Saco. Júmr

Equip

PJ

PG

PP

JF

JC

Epc Caano Qrrvrç B

0 2 2

32 28 26

5 15 15

12

9

3

24

17

10

CwiH^4roui1p*l B CTT Bascaíd

8

I àtom

16 12

CPPii

J

24

21

B

CM lüraco

4

19

24

B

4

UE Sant Cugai

20

26

6

Cl Biir:.

6

18

24

6

CNrWw

7

14

30

4

CAISantugoTM. 3

8

0

•!

SabadeliMii:.!. Andalucln-Saiil Oulno del Vallès: Juvantud 25 de SepUBmOre PB Sani Cugat

BÀSQUET PRIMERA CATALANA MASCULÍ GRUPi PJ P G P P

CBCortKra

13 10

Drjftnoeu Tàrrega

13 10

Caano Comerç: C t l BàscaraCPP Iguala:

Sieric Terrassa

13 10

Santiago t M Uf. Sam Cugai; CN Tanaco-Can Beneda

13 10

CBMoDBt

13

9

FS vau aeTenw-FS Slneu. FS ftpoiii·l c r e Monusún,

CSCaWes

13

8

FS l a IMòn-Lst tWras·Otmpyc Floreaa FS, «

Súna

U propera (8 DE GENER)

Canlato-CFS A B U Mar». AD h a Cf E n * Pkc

F«mes Olesa B

Ciudad Las Palmas Oran CananaCV Albacete.

Gasüred AoeucoFS Epc Casino, O Cortmra Mamn

Ahemaca Excèntric Universidarj de Granada.

Montcada B.

FUTBOL REGIONAL PREFERENT

SantFnitos

GRUP PRIMER

C8Pral-LaSenaS

PRIMERA NACIONAL B GRUP SEGON Equip

PJ PG

Miró Martorell B 13

PJ

0 tamm RCPoto

un*!»»»)

9

JúntorFC

9

ApaoWüurarae

9

fltfSededad

9

OUiaeOTço

9

SanPattvsttiuf 9 AUnciemm

9

i

RCJoiaseta

9

0

0 ? 1 3 4 2 5 5 6 8

18 6 19 ?i 11 13 17 10 12 21 16 11 22 15 9 13 15 13 14 9 19 8 21 5 21

Btarms

PP GF GC M

3 62 40 30 1 74 47 30

10

13

P G PE P P G F GC tal

•< 9

PE

Equip

asp*ií 14 CNSabadM 13 9Andrauftiia 13

8

67

64

26

7

50

52

23

7

(4

38

23

C Santo Àngel

7

„.' «a

56

22

40

17

52

16

13

CX3 Esparreguera 13

B

fií Sota»

•I

'•••

SicortsClub

S

H

48

16

PB

3

17

S2

14

FS

3

6 65 56

13

FS Montsant

4

8

41

58

13

(.'«mena Merda 12

9

35

N

CESanrJJà

3

34

FSBoraüre HnnAwRB

13 13

2

D

0

10 36 0 0

Propera tomada (13 DE itBRfcR) O u t de Campo HC T e m s » RC Peta. ( M Socwsad San P a f » VahWur.

Propera tornada (9 OE GEMER) CH Sabadell PB

UD [Jbunmte Junof FC

Solsona. Cotegjo Sanio Àngel L'AmeUa da MerrJa; FS BonalieCt Sant Julià. FS Balaguer WWeittwr FS Sant Cugai; Sfccre O i * B-FS Miro Martorell B: FS Sani Andreu de la Barca PB CasteWetets; FS Mortsani CFS Esparreguera. Cf S Palleta (descansai

PJ FC Baratant,

re re

9

PP GF GC

tat

J4

16

15

JurtorFC

13

9

14

CC Snrcmerú

9

19

15

11

RSlmro

RUGBI PRIMERA DIVISIÓ NACIONAL GRUP D

9

20

21

ApòdcK Ouren» 9

26

17

DiPcfuato

9

19

21

Equip

BarrocanesCH

9

16

25

RCJOtoata

9

17

IS

itíl

9

20 35 15 33

IHC

9

Proper» tomada (20 DE FEBREflv CH Pwueb A f l a » HC;

Ca>t

CanlabrM

Serdinero Apòstol

Oran».

Barrocanes H C -RS temis. Júnior FC-RC Jüasett

PG PE PP GF GC

ComaUflC

8

t 259 79

CR Sant Cugat

6

1 229 92

CNPrjWeNou

7

2 336 117

UE SariOoiana B B

3 264 141

Univ Baicetona

8

4 230 131

FCBaraetoru

7

5 145 164

RC L-ttasprtaiel B 6 RC Sitges

6

0

0

7

68 483

8

56 377

36

11

30

avtenowiGeftu 13

14

9

22

11

29

UESCÍ

14

B

a

16

28

CB Balaguer

Vic

14

8

12

27

MrUlat

14

7

16

27

HOaUdl

M

S

CadanyotaM

14

29

15

24

StnCrWúbal

13

?-\

16

23

Sant Cugat

14

16

ta i';',;'

14

76 26 6 25 24

Olot

14

a

LI

14

16

Ripollet

13

6

21

21

15

Roses

13

6

13

18

15

Saoadrt Nord

13

21

VtosaardeDalt 14

27

Tossa

23

9

10

14

9

11

14

11

14

13 13

15

24

Juv25Sept

17

24

IB

0

PB Sara Cugat

16

S

14

ZS

29

Propera tornada (9 DE GENER): Corneli RC-RC Sitges.

14

30

20

»

57

38

19

3

BB

32

18

3

52

35

t7

3

58

38

IS

Ï5

1E

53 37

31

12

41

42

10

HC Sara Just

33

53

CPfilixloms

42

Doc Calafell CP

46

n sa

CP Monjos

; n

ii

PUC Ssit Cugat

e

H

34

Reus Oenorfu

B

28

CH jurada

9

30

53

p.Vlk6nrn

12

32

HE

Propeo jornada (16 DEGENERI CP Riudoms Floiü Pla. . CP MonjtB·PHC Sani Cygoi. HC Sam Jusi CU Jungda. Igualada HC P Vilatranca: CP Sant Ramon VtWranca- OH MoBenow CP HnaJabloteCHCoroer». CP Sfloes 8 Andorra HC; Doc CaaleM CP Reus Oaporlw. CE N o a Freoanet {

PRIMERA CATALANA FEMENINA GRUP 1 Equip

PJ

PG PE PP GF GC tai

CPVoltrega

13

13

CHSarfFelut:

12

10

H MdH CHMatard HCPafauP GkonaCH CH Camera

PJ repp

PF

re tat

AD Femení Ronda 12 10 2

810

690 22

Equip

12 UE Sant Cugat 12 Ini ma 12 CB Lleida 12 UE Claret 12 AESC Ramat Lluu 12 Bf L'Hospita!ei B 12 CB Grup Sarna B 12

791

599

22

Bon)

727

689

20

H Banyoles

628

555

20

Gf.ifG

MEiptajM H Santpedor CH Sant Cugat CttLaSaneM SIMrtAdrtnB CHStatMSB

Equip

SamQuinrj

23

'jf

:

2

HANDBOL PRIMERA CATALANA GRUPA

Can Rull H i

SabadullerN^i

34

1

4

GRUP1

26 25 25 22 21 21 20 19

RuU'B

tal 23 23 23 23 22 21 20 19 19 19 18 IB 18 16 16 14

GC tat

Flodlta

SEGONA CATALANA FEMENÍ

?9 ?!

PP GF

a> KnOeoiBies

13

16 16 15 18 22 14 18

CenbnvoidV

IHC Í,H MnüoriESa

13

16

23 79 20 20 23 13 19

AnBftjoa

IHC

PHCSt Cugat 13

10 Propera Jornada (9 DE GENER): Martcucr! MnUet: Sani 8 Cugat Esport FC Cassà O M Vilassar de fait. 8 Cerdanyola de Uatato-Blanes. Vic Ripoilei San B Ursiohai iaraoeU Sallem-SabadH Nord: L'Escata7 Monicada. fossa-Roses 7 6 6 6 6 SEGONA REGIONAL g i; Dol·imdeu Tàrrega GRUP SISÈ 5 7 CBSeca 5 7 B. Ateneu M PJ PG PE PP GF GC tat CB Balaguer 4 8 u StaPenritua 13 8 26 15 28 Voramar 4 8 Júnior FC A 46 24 27 12 2 10 A.E.S.E. Radí.i tM Vallès 24 IS 26 BC Andorra 12 0 12

M

València CH-FC Barcetaru

CPSIHamonV

La propera (9 DE GENER): CB Castollcfci Caldes; Finques Olesa B CB Prat U Seda B: Dohlndeu Tarrega-Súria: CB CoroeraCB Balaguer; CB Mollet UC Barberà; Stenc Terrassa-CE Vilanova I la Geltrú; CB Anes-UE Sant Cugat A CasaUnlversai; Sant Frurtós-CN Terrassa.

13 27

14

PF PC 981 855 953 896 990 903 1038 965 941 944 1026 970 1009 1038 1009 954 97TJ 959 939 962 996 1051

936 906 893 940 3 10 965 1079 3 10 1004 1041 1 12 9091096

CB Castelidefets

l'Escala

lUdaboTR PJ

10

GC Fas

CB Sarna

D

J c t w f i . CO terrassa Apòstol Ouera»; ABèoc de

DIVISIÓ D'HONOR MASCULINA B

13

F

Casií

Satni

sa

PJ PG

3

6 6

CN Terrassa

Camut; Acesol Voiey UCAM Mwcta

HOQUEI HERBA DIVISIÓ D'HONOR FEMENINA

13 13

Artlunt Artés

Unrversidad de Buioos; Playas BenldomvCV

PE

11

CPSKgesB

Eqwp

Propera |omada 18 OE GINER). Qut> Falcons-£pK

13

3 Noti f;«enel

Cjrolmfflise üïfi RuK Komuto liimctiuni. CÜ La farga

M

PJ PG

..M • o r i n i

FCA-tadabo lone Romeu. Rubí B Bada del Vall*

UELTarberà

Teneríle Mancfiai; Cajasur Córdoba VofeyHotel

- - Santa

Perpetua Cerdanyola del VaftM Rwotet B-Barueta

Hllhill.'l

Cajn de Avila-CV San! Ciigai; AD A Pinpetà

GROPA Equip

TENIS OE TAULA PRIMERA NACIONAL GRUP 3

Propera jornada I» M GENER)- Finques Olwa-Rnfti FS;

15

HOQUEI PATINS PRIMERA CATALANA MASCULINA

787

581

20

605

620

19

578

566

19

m

694

18

652

709

18

630

683

18

627

659

17

615

648

17

701

777

16

HÉiHital UEH Caieu

600

654

16

H BordUsB

598

708

14

Creu Arias.

441

652

12

13 12 13 13 13

0 119 15 2 77 30 60 32 30 45 26 16 9 48 12 14 77 52 17 89

PJ PG 12 9

26 20 19 14 12 7 2 2

GC

M

287

20

32'2 268 SOI 275

19

309 268 391 319 320 305 326 6 340

20 IB

333

14

317

13

294

12

316

11

336

11

334

10

6 315 313 8 292 347 7 293 311 10 2S6 337 12 244

8

Propera jomaos |16 DE GENER) Creu Alta SabarM-CH La propera |9 DE GENERI. UE Sant Cugai Can

Santpedor. UEH Cakjta-Palautordera. Sant Marit

Caoassa Castafto A A E S E ,

CB Seca-AESC

Adnanenc B-Anahana, Gavà CH La Sala Montcada.

Ramon Uuli. AD Femení Ronaa-BC Andorra: CB

CH Sani Eslovè Sesrovires B H Bordis B. GEiG-H

Balaguer-Dohlndeu

Banyoles; CH Esptugues CH Sarrl Cugai

Lleida:

UE

Tàrrega.

Clarel-B

CB Sarria CB

Aleneu

Montserrat.

VoramaiCB Grup Barna B: Bf L'Hospitalet B Imma.


5 0

DÍJOUS. 30 de desembre M 2004

eJrJari de Sant Cugat

ECONOMIA Els comerciants, satisfets amb la campanya de Nadal Les joguines, els articles d'electrònica i la roba són els productes de regal més venuts ració. La planificació de la despesa i l'anticipació a l'hora de fer les compres són alguns dels consells que aquests dies s'han llançat tant des de les associacions de consumidors com des de les institucions públiques. Galvany, però. creu que "la gent només s'anticipa en certa manera. Tot i que hi ha molles persones que investiguen dics abans i volten per les botigues. la ventat és que la compra l'acaben fent bastant a última hora". Una altra qüestió que preocupa els coinercJanLsésIaquaJitatdcls productes. "El comerç tradicional està

Un consum més responsable El carrer de Santiago Rus i noi és un dels eixos comercials de la ciutat

CONSUM a campanya de Nadal a Sant (. 'ugai no porta sorpreses i els comerciants estan satisfets per com està funcionant. Aquesta es la peiuepüó de la recentment creada federació de Comerciants de Sant CugaL, entitat que aplega sota el seu paraigua les diferents associacions de comerciants del

L

<

«

»

&

municipi, l.es joguines encapçalen el líinquing de productes de regal més venuts, seguides pels articles d'electrònica i la roba. Pel que fa al menjar, la federació constata que en aquest àmbit també hi ha un increment considerable de Ics vendes, "De cara a les festes no es mira prim i les compres es fan peosant en no quedar curt", explica Josep I luis Galvany, president de la fede-

S

»

GABINET D'ASSESSORAMENT PROFESSIONS 1

^

^

^

^

Quatre entitats del municipi han decidit sumar esforços i han engegat aquest Nadal una campanya sobre el comerç just i ef consum responsable. L'Observatori del Deute, Aba Guima, les JERC i la Universitat Internacional de la Pau pretenen, amb aquesta iniciativa, sensibilitzar i consciènciar els ciutadans sobre què i com consumeixen. La campanya va començar amb una xerrada sobre la importància del comerç just per eradicar la pobresa, a càrrec de membres de la Xarxa de Consum Responsable i d'Intermón-Oxfam. Altres activitats que es duen a terme són parades informatives al carrer i tol un seguit d'accions. //

-

Assessoria Empresarí^H

mg

"M É "^M

al teu costat]

des del pri Av. Uuls Companys, 2 9 j Sant Cugat del Vallès

L·jm

R

N

Tendència general La tendència santcugatcnca no s'allunya de la del conjunt del Principat. L'Institut Català del Consum va donar a conèixer, a finals de novembre. els resultats de l'enquesta que cada any encarreguen amb motiu de les festes nadalenques. Segons aquesta enquesta, els catalans hauran gastat una mitjana de 689 euros al final de les festes. Més del 25% d'aquesta despesa uns l77euroscs destinarà a viatges, restaurants i oci. HI segon àmbit en què es gastaran més diners és en productes alimentaris i begudes no alcohòliques -uns 145 euros i el tercer seran les joguines, els esports i la cultura uns 117. L'Institut Català del Consum, que depèn del departament de Comerç, Turisme i Consum, encarrega un estudi anual per conèixer els hàbils de compra del Nadal. Ea despesa total a( 'atalunyaseràdcmésde 4.ò(H) milions d'etiros. un 7% més que l'any anterior. Altres resultats de l'enquesta són que S de cada 10 catalans no fan un pressupost de la despesa que realitzaran en menjar i L|LK- un 66% no planifiquen el que es gastaran en regals.//E.A.

T"

CURSOS DE 8hA20h INFORMA-TE'N

D O M E S

al

93 552 85 28

EL SERVEI D'IDIOMES DELS PROFESSIONALS públ

cionsde produí i al pul administralion pur

mica

- .

C/Pau Claris, 164 Barcelona

93 589 72

P

molt consciència! sobre el fet que cal vetllar per la qualitat. Últimament s'han detectat a Catalunya irregularitats en botigues tipus basar, però nosaltres no estem en contra de ningú ni pensem que sigui responsabilitat nostra fer d mipl ir ics normatives".

Sprint Idiomes Trade (edifici Trade Center)

m^ '

Av. de les corts Catalanes, 7 08173 Sant Cugat del Vallès email:sprintidiomes@tradecentersc.com

El grup ING compra l'edifici del Deutsche Bank a Can Sant Joan El grup holandès ING ha comprat l'edifici d'oficines Deutsche Bank, al polígon Can Sant Joan. per 45 milions d'euros. L'edifici té una superfície global de 27.000 metres quadrats i disposa de 500 places d'aparcament. L'adquisició de l'edifici Deutsche fiank, que va deixar de serseu d'aquesta entitat bancària fa mes d'un any, ha estat a càrrec de l'empresa immobiliària ING Real Estats, filial del grup ING. ING Real Estate ha comprat l'immoble al fons nord -americà 13 lackstone, que n'ha estat el propietari aquest últim any, i preveu llogar-lo a l'empresa nord-americana EDS. La filial del grup holandès no descarta, de cara al Intuí. realitzar noves operacions immoh i lianes al parc empresària] de Can Sant Joan, un espai que acull diverses multinacionals. <

Neix el bufet Torres Advocats Associats de la fusió de dues firmes Des d'aquest mes de desembre, la ciutat disposa d'un nou bufet d'advocats. Torres Advocats Associats ha nascut de la fusió de dues firmes amb una llarga tradició a Sant < ugai. I ni ics \dvocatsiVI > \dvocats. Les instal·lacions del nou des» putu s'han ubicat a l'edifici Mercedes Benz. a l'avinguda de les < orb ( atalanes l'els responsables de Torres Advocats Associats, ei fet d'instal·lar-se en aquesta àrea de negocis de la ciutat, on hi ha també el Trade ('enter, "s'adiu a la filosofia innovadora de la firma". La nova firma s'ha destacat per haver unit experts professionals de les diferents especialitats del Dret, constituint-se d'aquesta manera en cl primer despatx de Sant ('ugat que ofereix una cobertura jurídica interna! i multidiscipl mar. Torres Advocats Associats treballs "utilitzant paràmetres d'assessorament moderns i innovadors, amb tma atenció personalitzada". I a firma inclou, entre les seves prioritats, la utilització de noves tecnologies i el desenvolupament de les eines necessàries per facilitar l'atenció i la i n formac ió a I client, lamhé per via lelemàtica. <

La Cambra de Terrassa vol una estació del TGV a Sant Cugat La Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa ha manifestat públicament el desig que cl corredor det Vallès del Tren de Gran Velocitat sijjui també per a passatgers i tingui una estació a Sant Cugat. La ( ainhru considera "una visió limitada" l'opció de destinar el tercer carril del Vallès només a mercaderies. <


oijous, 30 de desembre dei 2004 el diari de Sant Cugat

5 1

GUIA comercial ADVOCATS

DINO'S

MARIA GRACIA

fel, 93 674 43 90

CCrist Treballador, s/n

MONTOSA

ANDREU PLANAS

Avda Can Graells, 9

Borrell, 7. local 21

TOTARTCANDfNI

Tel. 93674 14 53

Rep. TV, yi'deo, ante-

GHAS

Tel. 93 674 37 17

Tel- 93 589 33 34

Botiga-taller, pintura i

Dret Seguretat Social

LA FAUNA

Tel. 93 780 22 68

Rbia. Celler, 35-37

ASSESSORIES

CASTANEOA ADVO-

Tel, 93 674 13 05

BELL & ASSOCIATS

Plaça Barcelona, 6

ANTENES

Santiago Rusinyol, 42

Tel. 93 6/4 98 62

Tel 93 675 12 48

fel. 93 675 10 10 CASTELLVÍ

nes. videoponers

ESMOLATS

INTERFILM

GRÀFIQUES

Rius i Taulet. 4

Montserrat, 33

VALLÉS

Rbla. Celler, 23

GRÀFIQUES ARIS

fel. 93 674 12 41 -

Pca Dr. lianes. 6 i 3

COMPRAVENDA

Tel, 93 674 47 58

Vic. 28. local 3

Tel. 93 587 84 27

Castellví. 19

93 674 13 66

Tel. 93 675 39 03

MER-K2

VALLS

Tei. 93 675 41 23

ZOOM

Tel. 93 675 32 66

FINCAS OCCIDENTl

Rius i Taulet. 49-51

Rep. TV, vídeo. Hi-Fi

decoració mobles

Plaça Barcelona. 11

CATS

fel 93675 46 24

fel. 93 674 17 84

BICICLETES

Tel 93 675 60 21

Martorell. 6

API

Sarna Maria, 14

ESPORTS AVENTURA

fel. 93 675 56 74

HAMBURGUE-

Castlllejos. 31

SES

fel 93 67518 48

RIESGO AVENTURA

FRUITERIES

MC DONALD'S

G.I.P.E.

Passatge Diputació. 9

FRUITERIA ÀNGEL

Ctre Dat St Cugat

Sant Bonaventura, 5

Tel 902 165 165

Av. Catalunya, 8

fel 93 674 46 54

620 92 2181

Tel. 93 589 70 47

Tel 93 589 38-11

COLL FAVA SERVEIS

F.R. ASSESSORS

CARDONA

CRISTINA ACCAR1N0

Portera eleclronlcs

Fc. Moragas 3 enl. 3

Valldoreix, 41

CONGELATS

GARAVENIA

Avd, Fsc. Macià. 85 C

Tel 93 59010 79

rel 93 674 15 09

LTLLA CONGELATS

Dret crvtl

Tel, 93 590 63 07

GAP.

SUN BIKE

Mrct Pere San.P 125

ELECTRODOMÈSTICS

Uuls Companys. 29

Can Matas, 2

Tel 93 589 38 06

CADIMA

ii

DIETÈTICA

SACA FINQUES

C0NSULT0R1A DE DIRECCIÓ

Tei. 93 589 00 74

ESTANCS

FUSTERIES

GERD DIETÈTICA

Valldoreix, 60

TOBELLA

CAL CRISPIN

FUST. EBENISTERIA

Raça Pere San, 9

Tel 93 674 67 15 -

GLOBALMED

Santiago Rusifiol. 49

Santiago Rusinoi, 23

Tel. 93 699 67 48 -

fel. 93 674 00 60

93 589 33 68

Tel. 93 590 69 80

Tel. 93 674 03 08

93 674 70 68

SUPER-NATURAL

ÒRGAN

LATABAQUERlA

TOTA FUSTA

Sant Ramon, 4

Plaça Octavtà, 7

LI. Companys, 30-32

Dos de maig, 9

Tel. 93 675 59 53

Tel. 93 674 32 08

Tel. 93 780 22 88

fel. 93 674 64 12

EULÀLIA PINYOL

ARQUITECTES

Tel 93 589 72 08

M. Farrés, 1 5 A - l c D

ARQUITECTURA 1

NOGUERA MARCETI

Tel 93 674 44 69

GESTIÓ MARTI

ASSOCIATS

GAP.

FINET

Laboral, fiscal i jurídic

CARNISSERIES

Lluís Companys, 29

De la Creu, 25. f i

Sta Maria, 38,2n 2a

SAGARRA

Formació i asses. en

Tel 93 589 72 08

Tel. 93 589 30 65

Tel. 93 589 51 00

Enclavaliada, 72

ges»

GARCIA JULIÀ

BAJ

R«R ASSESSORS EC

Tel. 93 674 01 60

Ptge. Celler, 1

Av. Catalunya 221 r

Arquitectura ecològica

Fiscal, merc. i lab

Fsc. Moragas, 13

Tel. 609 262 848

Tel. 93 674 41 64

Dr. Murillo, 11, local A

Flrjc Celler, s/n. dbr. 7

fel. 93 675 37 77

INGLA

Tel. 93 590 64 00

Tel 93 589 08 70

TUBAU

COPiSTERIES

Ctra. Sant Cugat-

Artà. Pau Casals, 42

CU8 ARQUITECTES

RAMIREZ-LAM8EA

La Torre, 14

ARPAU

Rubi, edifici Fòrum

ESTUDI DEC. I INTERIOR.

Tel. 93 583 60 24

Pau Casats. 36. loc. 6

Plana Hospital, 6 esq.

fel. 93 674 12 85

Valldoreix. 45

fel. 902 300 037

SL DISSENY

ISABEL FERRER

Tel. 93 58967 13

Tel 93 589 37 15

Mel Torreblanca, l-fi

Tel. 93 674 96 02

FACTOR RRHH

Villa, 12

Girona, 9.414a

DANIEL CALATAYUD

SANCHEZ CRESPO

Tel. 93 675 30 65

COPfSTERIATHER

Sia. Mana, 9, I r i a

Tel. 93 589 54 51

M i . nibataiiada. 31

Laboral, llscal, comp-

Mrct Pere San P. 104

Sani Antoni, 24

Tel 93 6 75 6/ 00

J. SOTORRES

B3 4r1a

table- |ui:i:..

Tel. 93 58914 18

Tel. 93 589 7442

Asses fiscal, eomp

Tel 93 675 18 03

Montserrat. 26

Passeig Rubí, 108

lable i laboral

E.V.PROJECT

Tel, 93 589 79 23

[Valldoreix]

Roselló, 13

MANAGER

13 5891757

Tel 93674 57 47

Torrent Bomba 36-42

Plaça Octavlà. 8

Xerrlc, 26

HlPICASEVERINO

Tel. 93 675 43 02 -

Tel. 93 674 05 88

Pg Calado, 12

93 674 57 04

Tel. 93 674 11 40

STILO

HOSTESES

Vlllà, 1. loc. 8 (entra-

CANALS GALERIA

MARKET DEVELOP.

da Dr Murillo. 21)

GAP.

Martorell, 49-51

D'ART

AZAFATAS Y REL

fel 93 674 88 01

COPY-GRAFIC

i Uns Companys. 29

Tel. 93 683 68 87

C. de la Creu 16

PÜBUCAS

Can Matas, 3

Tel. 93 589 72 08

YBARGÚENGOfTIA

fel. 93 675 49 02

Avrla

API

LOOK & FIND Corts

ASOCIADOS

ESPAI L. RIBAS

Calalanes, 7, 1r

OFINOVA

ENGINYERIA

L Companys 18-20

Plaça Gorina. 13

Tel, 93 589 58 60

APK GABINET D'EN-

Tel 93 59025 00

fel. 93 589 57 76

Tel. 93 675 36 53

JOSÉ-PASTOR FER-

LES

CATtFES

Av. LI. Companys. 18

NÀNDEZ RODRÍGUEZ

ESTUDI ARO

AUTOESC. MOLINS

PAPIOL

fel. 93 675 23 73

Dret laboral

Villa. 12

viiia. i

Venda i neteja

Tel. 93 780 22 86

Tel. 93 675 67 97

Tel. 93 674 42 00

Cànovas Castillo. 4

JOSEFA TORTOSA P.

FUSTER I FREIXA

Tots els carnets

Tel. 93 674 65 00

St Antoni, 12

La Mina, 17. L 8

EN MARXA

Tel. 93 674 05 93

Tel 936751835

Rosselló, 21, baixos

QUE

HÍPIQUES

THI 93675 67 88

AUTOESCO-

ft Moragas, 5,3r 3a

IMDESA

XERRfC FUSTERIA

VERPLA, SL

Tel 607 65 35 15

Tel. 93 675 59 09

Tel. 93 674 3543

Valldoreix. 35 Tel 93 544 28 29 MULTtCASA

,•

Rambla del Celler. 2

POU D'ART

IDIOMES

fel 93 589 00 66

Sabadell. 11, bx

FERRETERIES

Saimes. 35

DEUTSCHE AKADE-

CASAS-CASAS I G.

CONSTRUC.

Tel. 93 6751008

EL PONT

Tel. 93 590 60 86

MIE

Uuis Companys, 22

BELSCON XXI SA

INGENIERIAAP

Girona, 3

SALARUSINOL

Martoiell, 31

fel. 93 674 14 91 -

Cm Can Calders 10

Vlllà, 12

Tel. 93 675 01 75

Santiago Rusinoi

Tel 93 675 27 27

93 674 14 97

CERÀMIQUES I BANYS

Tel. 93 675 32 67

Tel, 93 67568 04

FERRETERIA ROS

Tel. 93 675 47 51

SPRINT IDIOMES

DOINGIT

Francesc Moragas. 8

Rbla.

CATALONIA

CRISTALLERIES

ENSENYAMENT

fel. 93 674 37 64

GELATS ARTESANS

Tel. 93 589 22 64

Verdaguer.

PUNT CLAU

TRINITY

(Valldoreix) Tel. 93 590 03 79

GINYERIA

Dos de maig. 12

Mn

i Cinio

Tel 93 674 44 94

Manel Faries, 15 C

AUTOMÒBILS

CERÀMIC

MERCF.OES CAMI-

Tel. 93 590 61 87

AUTOALEMANIA.CM

Ctra. Sant

GIL BARCELONA

ANTIQUA

Fsc Macià, 52-56

LA X1X0NENCA

Rbla. Can Mora, 18

NALS MOLINER

JORDI CUFl

Av. Cerdanyola. 89

Certíanyola, km 3

Avda Cerdanyola, 26

Restauració mobles

Tel 93 589 51 25

Gelats i torrons

Tel 93 675 2201

LEÓN TOMÀS

Dret matrimonial

BORRELL

Tet. 93 590 14 07

fel. 93 580 15 00

fel 93 674 57 97

Vlfíoies. 14

Major, 29

WAY-IN

Sant Medir, 35

Tel 93 780 22 88

Av Vall d'Or. 2

AUTOCOMARCA DEL

DELT, SL

SANT CUGAT

Tel. 93 675 53 07

FISIOTERÀPIA

fel. 93 675 25 86

Rius i Taulet. 2 prat

Tel. 93 589 49 44

Tel. 93 674 26 01

VALLÈS

Martorell, 49

Av. Lt. Companys, 29

CARME TAUEDA

CTRE. TERAPÈUTIC

Xerric, 30

fel 93 674 82 15

RIVER IMMOB. &

JORDI FRONTONS

Av. LI. Companys. 29

Tel 93 589 79 34

Tel. 93 674 13 98

MÚSICA

ST. CUGAT

Tel. 93 674 13 48

Martorell, 4

Pça, Pep Ventura, i.

PINGÜÍ TROPICAL

ALIMENTACIÓ

,

GALERIES D'ART

Paiil^isais.36,lOC.2

JOAN ENRIC EJAR-

fel. 93 675 04 05

ASTEL

Tel 93 G74 12 50

11GRIERA CABELLO

EMPRESA DE SERVEIS

Tei 93 589 03 43 699 08 8617

Cugat-

19

SERVICE

AIRES LAT1N0S

Cokm, 8

Tel. 93 674 68 50 -

FOAP

Esp. surfamericanes

Tel. 93 587 99 34

93 674 71 99

Av. Rius I Taulet. 27

ECONOMIS-

Tel. 93 589 28 33

2-3 (cant. escaletes]

Plaça Octavlà, ?

IMMOBILIÀRIES

Montserrat 17-19

JORDI MERCADÉ

OELPHI

Tel. 93 674 05 03 -

TES

CENTRE D'ESTUDIS

Tel. 93 589 22 85

Tel, 93 674 58 84

ACTIU IMMOBILIÀ-

93 674 84 03

fel. 93 675 65 02

Creu, 6-8.2n 3a

Av, Cerdanyola, s/n

93 589 31 21

EMILI SAPENA

MUSICALS GYMEL

RIA

FINQUES GIRONE-

Tet 93 209 73 26 -

Tel. 93 589 20 00

RIOMAR

Rosselló, 12,2n2a

Carme, 18

FLORISTERIA

Lluis Companys, 18

LLA

608 49 45 19

J. MUNOZ

Avda Catalunya. 19

fel. 93 590 13 96

Tel. 93 583 65 79

FL0RISTER1A EMMA

GIMNASOSESPORTS

Tel 93 674 31 41

Plana Hospital, 10

bacallà i conserves

M' DEL MAR EJAR

Sola, s/n

Tel. 93 67569 65

GAP.

ESCOLA THAU

Rius I Taulet, 16

CLUB NATACIÓ

ARENASAN

Tel. 93 674 72 54

Sant Aritüni. 50

QUE

fel 93 674 16 20

RODO

Lluís Companys. 29

Vial Interpolar

fel. 93 674 70 45

SANT CUGAT

Enriavailada, 21 bx

IMMARBA, SA

Tel. 93 674 57 52

De la Creu, 25 bx,

NISSAN TALLERES

Av Rius 1 Taulet, 6

fel. 93 589 72 OB

Tel. 93 589 81 08

MARINA COLL

Crist Treballador, s/n

Tei. 93 589 45 66

Lluis Companys. 52

SALUMS

i legums

cuits,

fel. 93 589 54 54 -

ESFERA D'ART

Av. Cerdanyola. 41

Tel. 93674 14 53

BECOVEN

Tel. 93 674 77 76 -

Arts piàst i acadèmia

Tel. 93 674 86 84

DIR SANT CUGAT

Sant Antoni, i 8

93 589 42 05

CamlCanCalder,8A

CONELÉCTRIC DEL

Sant Ramon, 21

ara. de Rubi, 76-78

Tel. 93 544 1660

Tel. 93 674 00 86

Tel. 93 675 20 01

VALLÉS, SL

fel 93 6759144

FORNS

Tel. 901 30 4030

KSA

Punt de servei Fecsa-

GEMMA ESTAPÉ

EL FORN CENTRAL

GIMNÀS ESCOLA

Lluis Companys. 8

IMPRENTA SANT

Endesa

Professora piano

Manel Farrés, 41 bx

SANT CUGAT

fel. 93 587 89 90 -

CUGAT

Av. Cerdanyola, 26 bx

ROMAN

Tel. 93 68982 80

MO

Cerdanya, 10

VICAT2

AL GARRIGA

Orteni. 78 84 4r 4a

Vic, 18

fel <):!675 49 50

Plaça Octavlà. 4

ELECTRICITAT

Tel. 93 67451 11

AL·LUMINI Orient, 65, baixos

-

Tel. 93 675 29 02

* IMPRENTA

ALLUMINIS SANT

ASSEGURAN-

BALL

CUGAT

CES

ESCOLA DE BALLS

CERÀMICA ARTESANAL

S a Anna 10, ICC. 17

Tel. 93 589 67 17

Elisenda, 11

93 589 26 43

Pça. Eíarcelona .4

CATALANA

DE SALÓ

TRES AL TALLER

Tel. 93 589 09 42

Tel. 629 37 82 76

FORN J. VALLS

Tel 93 674 61 72

FINCAS APARICI

Tel. 93 675 51 01

OCCIDENT

Anselm Claué, M

Anselm Clavé, 9

INSTAL·LACIONS JP

KUMON

Elaboració pròpia

GIMNÀS SANT

HUMET

PAPER1NSKI

CARPtNTERIA DE

Fsc. Mada, 77-79

Tel. 93 675 49 37

fel. 93 674 78 07

Aigua i calefacció

Matemàtiques

Maior, 24

CUGAT

Vlllà, 6

Xerrlc, 25

ALUMINIO FANNY

Tel 93 674 77 71

KOLIBRI

Jacint Verdaguer, 74

Cami del Colomei, 10

Tel. 93 674 01 59

Anselm Clavé. 20

Tel 93 59015 20

fel 93 589 87 14

Tel. 93 588 81 93

IMFJ CORREDOR»

BoutiqLie del ball

Tel. 93 675 19 39

Tel. 93 674 65 58

KROXAN

fel. 93 590 82 79

FINCAS SANT

FUSTERIA. D'AL 1

DE SEGUROS

Anselm Clavé, 14

CLUBS ESPORTS

LA BOMBETA. SL

PATUFET PARTICULAR

Av. Catalunya. 15

RUNNING VALLÉS

CUGAT

INFORMÀTICA

Tel. 93 675 48 40

CLUB 8ELLATERRA

Av. Catalunya. 3

Sant Jordi, 22

Tel. 93 589 81 97

Can Matas, 2 local

Abogado API

APPLE CENTER

Lluis de Abalo, S/rt

Tet. 93 674 00 24

Tel, 93 674 12 39

MIRA-SOL MARÍ

Tel. 93 589 86 31

Doctor Murillo. 14

Plaça Unió. 3

PUNTBAT ELECTRI-

FLECA ARTESANA

ST CUGAT ESPORTS

fel. 93 674 08 97

Tel. 93 590 80 60

ESCULTURA

Pça Joan Borràs, 1

PI. Quatre Cantons

GRUP FRASMO

ÀREA SOFTWARE

Tel. 93 674 15 46

Tel. 93 674 30 81

Pati Casals, 28

Girona, 17

Plaça Dr. Galtes, 9 Tel. 93 675 41 21

PVC ST CUGAT

Manel Farrés, 85, C

De la Torre. 1

Tel. 93 675 00 17

Tet. 93 674 15 02

J.6. ASSOCIATS

BELLES ARTS

Tel 93 580 25 42

MOYANO SL

PI Barcelona, 9 B

CABANAS

CLUB MUNTANYENC

CITAT Cami dei Colomer. 2

MIQUEL CASAJUA-

Tel. 93 674 68 06

NASALABERT

Mercfi Rodnreda, 8

Te). 93 675 30 12

Santiago Rusinoi, 54

Plaça Barcelona, 5

Tei. 93 675 20 51

MAPFRE

Tel. 93 674 06 490

Tel. 93 674 53 96

Rbla. Celler. 97

CUGART

CLUB NATACIÓ DE

Tel. 93 589 19 95

Torrent Bomba, 14

SANT CUGAT

ANIMALS

ELECTRÒNICA

SQUASHSANT

Tel. 93 544 22 09

Tel, 93 583 69 07

"Cal Pere Mosso"

FOTO-VÍDEO

CUGAT

INICIATIVES SC

O U INTERNET

La Torre, 8 (Monestir)

CONTRALLUM

Sant Jordi, 33-35

Vlc.2B.2n1a

Avd3 Catalunya, 20

'


52

GUIA

el diari de Sant Cugat

DJÍOUS, 30 de desembre dei 2004

GUIA comercial Tel. 6 0 / 85 63 93

Tel. 93 589 36 32

LUDOTEQUES

Tel. 93 589 50 50

MOTOS

PARAFARMÀ-

estètica

Tel. 93 431 65 97 -

MEC. OE L'AUTO.

Tel.936741182

StGNUS SERVEIS

SCOOTYLUOIC

CASAL FAMIUAR ELS

INDUBRUC

CASTELiVÍ MOTOR

CIA

Xerric,28

625133898

BERROCAL MOTOR

Santiago Rusinol, 35

INFORMÀTICS

Xenric, 8 B

PBXETS

Mobles Oe jardí

Conc. oficial Honda

tVWMAROSA

Tel 93 589 68 49

TOT SERVEIS

SPORT

Tel.936741183

Instal·lació, repara-

Tel. 93 590 61 89

Casals tfestw. Nadal i

Av.Ragt ill, 9-19

Rosselló. 15

Francesc Maaà. 71

PERRUQ. BELLVER

Dr.Gaitès,9

Esp. en Porsche

RW3 RirBtallatta.34

Setmana Santa

Tel. 93 589 00 23

Tel. 93 675 4516

Tel. 93 674 24 89

Av, Catalunya. 12

Tel. 93 675 58 91

Cant Matas, 10

Tel 93675 22 28

Tel. 93 589 47 87

Av, U Companys, 2 Tel. 93 674 41 67

ció.

ma nien Imant,

seguretat

JOIERIES

Eslapè. 37. baixos

JORDI FLORENSA

TWIN MOTORS Venda, reparadO i resL,

Tel 93 67542 02

PÀRQUINGS

RAFFEL PAGÈS

REPARTIDORS

MECÀNICA DE L'AU-

totes les marques

R GALTES

Sant Antoni. 25

MAILING VALLÈS. SL

TO. XAMFRÀ

Bonell.9

Torrent de la Bomba

Tel. 93 674 13 35

Mercè ftodoreda. 8

Sant Esteve. 4-6

TRADUCCIONS

Tel. 93 58923 71

Tel 93 674 62 04

DEUTSCHE AKADEMIE

NISSAN TALLERES

Matant, 3!

RESIDÈNCIES

ROMAN

Tet. 93 675 27 27

Tel. 93 589 19 68

AMBAR

Tel. 93 583 68 39

Uuis Companys. 23

www.sigfius.infa

Casta*». 33

ESPIRAL

Tel. 93 674 86 42

WEOTIME

Tel. 93 675 62 95

W.22

LA GARRIGA VERDA

Fsc Macià. 87, kK. 2

lafler propi

Tel. 93 589 21 15

Av. Rius i Taulet, 120

ANNAFUSET

PLAVTIME

Tel. 93 544 24 11

Jocs en angles

LA MOYENNE

NETEGES

PASTISSERIES

COPERSE

. Tel 93 583 67 94

:; i Ruariol, 45

Tel. 93 674 88 78

Tel. 93 589 90 68

PERSIANES

INSTAL·LACIONS

Tet. 93 589 50 72

Camí Can Mlnguel, 86

Santiago Rusinol, 15

BRIL1NETSL

LA LIONESA

Francesc Macià. 52 b

LLAR AVIS MIRA-SOL

Cerdanya. iC

LETERATRADUC-

MIREIA'S

Tel. 93 674 91 86

Tel. 93 674 53 54

Uite Companys. 27

Valldoreix, 79

To 93 589 B1 29

Cenlre de dia

Vic, 18

OONS

A ZAMORA. S L

ValktoretK, 33

RIALLES

LETTO

Tel 93675 9595

Tel. 93 674 07 71

AL·LUMINSSANT

Camí

Mn. C. Verdaguer. 18

fet. 93 674 99 40

SanlMerfir. M

Moble luvenli

CLEANTMONT

SÀBAT

CUGAT

Papiol. 193-195

Tel. 93 589 26 38

TOMI LOZANO JOÍER

Tel 93 674 67 38

Pça. Dr. Galtes, 7

NETEGES

Santiago Rusinol, 46

Placa Di. Galtes, 9

FOAP

talar artesà

SCOOTYLUDK

Tel. 93 674 58 51

Tel, 93675 1299

Tel. 93 675 41 21

RfelS I Taulei. 27

Xerïic, 27-29

Xerrtc,8B

TONOSTIERRA

Santa Engràcia 7. bx

TONY MESTRE PAS-

SANT SALVADOR

Tet 93 674 63 62

Tel 93 674 05 03

Tel. 93 674 94 24

Tal. 93 590 61 89

Xemc.24

Tel 93 5 9 0 0 5 9 2

TISSER

PINTURES

Sant Salvador, 47

SOLÉ REPARACIÓ OE

VETERINARIS

MANTSERV. S A

TRES AL TALLER

NETEGES BOK

Ctra. Cerdanyola, 14

DECASA

Tel. 93 674 42 23

LAUTOMOBIL

DISPENSARI

Av Catalunya, 18

Joieria artesana), taller

MARBRES

Neteges en general

Tel. 93 675 53 02

Pintures i decoració

RESIDÈNCIA DÍAZ

Mec, planxa, pintura

VETERINARI DEL

Tel 9 3 6 7 1 6 0 58

Anselm Ciave. 9

SANT CUGAT

Ctra. Roquetes 31 n. 3

Residència assistida

DelaCreg,2

VALLÉS

TOT SERVEIS

Tel 93674 7807

Can

Tel, 93 54410 46

tórtora, 11 (Valldoreix)

Tel. 93 674 1631

Urgències

Tel. 93674 2 0 1 6

TALLER JORDI

Sabadeu,23

t Dr.Gartès,9

Tel. 93 675 58 91

LLAMINADU-

Te). 93 674 70 87

Fatjó

Aurons-

MODA-CONFECCIÓ

Neteges en general

Abat Suro, 20, bx 1a Tel. 93 675 35 02

PBXETERIES

Sant

Cugat-

Tel. 93 674 00 66

Tel 935891968

SERVICART.MEC.

NORMA SERVEIS

Tet. 93 675 02 50

PERE CANALS G.

FSue iTauíer. 31. L3r

RE9D.3AEDAT

Baixada d AJaa, 12

Tel 9358930 50

24

h.

Campuamor. 12 • N 3

ANOAGUA

Tel 93675 5108

Av Catalunya, 18

NETEJA IND.

Av. Catalunya. 2,1.10

PISCINES

RESIDÈNCIA LLAR LA

Rep de l'autorni'iM

Tel. 93 674 69 45

Tel. 93 583 60 17

MDL

Tel. 93 675 0 6 1 9

AQUANET

FLORESTA

Mina, 39

Tel. urg. 608 89 81 36

MARCS

8ENETT0N

Mòduls digitals per ai

MttTorreblancaP.122

Tel. 6499530 50-93

Antoni Grlera, 11

Tel 93674 0617

LA FAUNA

tel 93 675 32 56

589 2870

Tet. 93 674 08 58

TALLERS FX

Rbla Celler, 35-37

VIL LA VALLDOREIX

Servei oficial Bosch

Tel. 93 674 13 05

RES

RIBERA MANERO

INSTITUTS DE BELLESA

SEC 1 DOLÇ

ATEUERBLAU

Sarna Maria. 21

CENTRE D'ESTÈTICA

Santa Maria, 45

Av. Tonettaixa. 2

Tel. 93674 a^ 02

RWa Ceílei. 55 local A

Ctre Ciai S Cugat P 55

BCN PISCINES

DONNA

Tel. 93 67412 53

Tel 9 3 5 6 9 1 9 31

BLUEMOON

Tel. 93 590 85 85

Tel. 93 589 75 BO

Cristóbal Colon, 30

Joan Borràs, 64

Castellví. 25, baixos

VETERWOS

ALLUMINESANT

Major, 16

Tel. 93 6751313

Tel, 93 589 62 58

Tel, 93 674 56 78

Hospital 24 hores

TALLERS TORNER

Av. Rius < Taulei. 31 Tel 9 3 5 8 9 7141

Fruits secs. caramels

JJepilaclons làser 1 massatges

LLANES

CUGAT

Tel. 93 675 02 67

Major, 36.1

CASA DE LES LLANES

Plaça Dr. Galtes, 9

Valldoreix. 43

Tet. 93 675 52 54

QEtatejos.17

Tet. 93 675 41 21

Tel. 93589 43 55

M"ÀNGELS

Tel, 93674 64 91

renta

OB. REGAL

PERRUQUERIA

ESPAI PISCINA

MIL HJNA TROBALLES

AOUIUNO

CmC.CaWen>lD2nl8

ROBA LLAR

Fiaria Hospital, 35

Martorell. 2

Sant Jordi, 18

Tel. 93 675 32 67 -

FALGUERA

Tel, 93 674 69 50

VIATGES

CAMPMANY

Tel. 93 674 14 85

Tel. 93 589 50 84

639312716

VBM

Valldoreix. 16

PACHAMAMA

BLUE

FELDMANN

Tel. 93 675 24 01

TAPISSERIES

TÒTEM VIATGES

LLAR D'AVIS

MATERIAL CONST,

Tel. 93 67414 82

Torrent Bomba. 22

Rambla del Celler. 121

Avda.

SÚPER HOGAR

LA TAPISSERIA

Dr. Murillo, 2

MASAJESA100Q

LA FLORESTA

MAT.RtOMARSL

CASA DE LES LIA-

Tel. 93 583 69 67

Tel. 93 674 97 34

Ganxet. 97 b

Plaça Octavià, s/n

SantMedir.ZbxA

Tet 93 675 69 64

Centre d'estètica

C/1,61

NES

GARNÉ1 BOSCH

Tel. 93 67517 03

Tel. 93 589 89 99

Tel. 93 58911 51

USSIATOURS

Pla del Vinyet 57,1 7

tamn.36 m 93 589 78 00

Fsc, Moragas, 29

Tal 93 544 I I fi

LES PLANES

OBRESCONST. PROM.

FERROtf

Tet. 93 589 60 88

Av.RlusiTauloL20

SABATERIES

TAXIS

lel 93 5 8 9 6 1 5 0

PAY1UBI

Tol. 93 675 51 05

MERCERIES

Tel. 93 674 64 91

CONSTRUALRA

CARRERA

Tel. 93 674 68 47

CARRERA

ASS. RADIO TA»

VIATGES BARCINO

Centre de bromejal

MIRA-SOL

LA MERCERIA

LA MODISTA

Santa Maria, 9 , 1 r 1a

ValtíDreix.69

PtSCBELiATERRA

Valldoreix. 71

Tel 9358944 22-93

Pça Dr Gallès. 6, l. 4

Con Matas, 2

vttena.48

Placa Pern San. 7

Plana Hospital 3 - 5 1 6

M 9358901 S1

Tel 9 3 6 7 5 2 0 1 2

Rius I Tauler. 55. t 3

Tel. 93 675 2 0 1 2

6755151

Tet 93 589 74 64

Tal. 93 589 20 18

Tel. 93 674 05 24

Tel 93 589 86 69

RESIDENCIAL GALTES

DANIEL MONREAL

Tel. 93 590 13 99

REPARACIÓ O a

ELEGANCE MERCE-

LA PERLA

MARIAN

Pça, Dr Galtes. 5,i 1

Oe

CALCAT SABATA

Dr. Galtes. B 2a 4a Tel. 93 589 89 48

. Tel. 93 875 50 11

Totes los talles

Tel 93 588 02 49

Caslilleps, 1 /

QUIROS Tal, 93 589 07 06

LLAR D'INFANTS

RBV

L'ALBA

Fsc Mororjas, ?5

Carme. 4042

Tel 9 3 6 7 5 5 8 6 5

Tel. 93 074 86 99

ViilIJoieix. 70 tus

Can Barata

DES

VÍDEO

tan De luxe Mercedes

VIDEOCLUBSANT

Tel. 619 66 58 40

CUGAT

Sabadell,!/ Pça. Pern

lel 93674 4356

(Valldoreix)

PNEUMÀTICS

Tel. 93 674 01 38

San. 14

S7AN2A

Tii 93 6 / 5 97 38

PNEUMÀTICS S I C.

lel 93 675 32 74

FORMA'S

Austilui Oave, 16-18

TATER'S

Elles Rogent. 18 A

U 93 875 28 53

Sant Antoni, G2

TE

lel. 93 8/4 66 49

Tel 9 3 6 7 5 5 5 0 6

TEASHOP

Avda Cerdanyola Tel. 93 589 52 46

Tel. 93 674 74 28 TOT PUNT

0 Murilki. '1

Tel. 93 674 00 97

C a n t * ?3

MISSATGERS

BOTÀNIA

Tel 93 674 81 62

MRW

VaMoreb 10 lel 93674 6598

SantAntoni, 19

Tel 9 3 6 7 5 5 9 4 2

JARDINERIES

Tel, 93 6 / 5 40 06

OCI INFANTIL

LLIBRERIES

Tel. 93 590 26 BO

Tel. 33 675 61 16 -

ALEXANDRIA

SANT CUGAT

BABYVIP

649 094 100

Villa. 10

EXPRESS SL

Valldoreix, t u

Melons Cerdà. 4

POLLERIES

ZAPARAMA

Ma|or.32

LEndavaDada. 7

Tet. 93 589 02 02

Ta. 93 675 43 94

Lluís Companys. 9

Avda. Cons Catalanes,

Tel. 93 674 51 44

Mct Torreolanca P i -S

tí.níiu 13, parcel·la B

IMATGE MENTIS

Te). 93 875 1389

Tel. 93 674 99 28

Avda Anselm Qavè, 3

XARCUTERIES

SEGURETAT

TELECOMUNICACIONS

AUX-VYD

OLA INTERNET

Martorell. 12

PREV. RISCOS LABORALS

Av 11 Companys. 50

Avda. Cataluti/ii. 20

FEUUGRIFUL

Tel. 93 589 17 99

Tel. 607 85 63 93

flaca Pere San

TINTORERIES

Ml Torreblanca 14-3B

Tel. 93 675 00 55

ÒPTIQUES

Útils Companys. 52

GALATEA

POLLERIA WMA

PLANETA MÀGIC

MODA INFANTIL 1 PUERICULTURA

w*

6

Plana Hospital. 10

Major, 3

LA MANADA

senys *

Can

Tiarrasc Moragas, 6

MERCERIA LOLA

•i inj.n. MnanKiU

l'església.

Carn!

GAROEN ROCAMORA

Tet. 93 675 32 01

Plana Hospital. 32

Tel. 93 590 02 49

CENTRE O'OPTICS

Itü 9 3 5 8 9 5 6 5 7

GEST» HIGIENE 1

Usares. 12

EL CELLER OE LLI-

Tel. 93 589 68 28

CUCARRO

xemc,29

JEAN LOUIS DAVID

SEGURETAT INDUS-

Tel. 93 674 36 94

BRES

OBSJAROl

RHa del Celar, 25

Comi del Colomer, 12

Tel. 93 674 96 59

Tel. 93 589 49 71

HEMERY

SON JARDÍ

lol en esoterisme, lli

Serveis de tardwki

bres. mineral, música

Ltóda.1 Tel 93674 0780

CANS. JULIANA Fsc Moragas, 26 Tel. 93 674 OB 11

Tel. 93 675 56 63

Santiago RUBNW, 30

Tet. 93 589 61 61

Plaça Dr Galtes. 5

TRIAL S.L

MOBLES 1 DECORACIÓ

Tel. 93 674 55 80

ÒPTICA MIRA SOL

tel. 93 675 61 70

Manel Farrés, 97

TALLERS MECÀNICS

DETIOUETA

Tel. 93 6 / 5 32 0 6 - 9 3

JLIANI

Tet. 93 587 99 16

AUTO REC. VALLÉS E

Rius I Tautat. 31

6752955

CARRE MOBLES

Àngel Guimerà. 19

JUUA

Tet 936/56323

XARCUTERIA BISBAL

Fsc Moraons,33

Tel. 93 544 24 19

Recanvis i accessoris

OKNET

Llegums i menjars pre-

Tel 93 674 09 95

PRENATAL

Sani Antoni, 1

CASAJliANA

RHa dol Celler. 43

Tel. 9 3 5 8 9 4 3 8 7

SanHagofluslflol,37

181.936897268

L'AMC MAGINARI

Major, 6

JOGUINES

R K G I TautóL 13

Tel. 93 589 22 32

JOGUINES MARGA

Tel 9 3 5 8 9 3 6 3 2

EGA MOBLES

Santa Mira. 44

LUBREMAPAIDBA

Tel. 93 874 1632

Santiago Rusinol, 40

Tel. 93 569 00 14

Ànge) Guimerà. 19

PtCKIMGPACK

Tel. 93 544 11 75

L'AMIC IMAGINARI

W. 93 674 0314

GRUPOLOBER

Tot. 93 544 24 19

Passatge Diputació. 36

PEL-FAÇ

HusiIaUei. 13

D6A16

Cànovas del Castillo, 2

Tel. 9 3 5 8 9 8 6 6 8

Xarnc.26

TEKIOÓ ÒPTICA

TEU. 93 674 86 99

PUBLICITAT

Sant Jordi. 30

LA PELUQLERlA OE

EVEUNE

Camí de la Creu, 24

Fsc. Macià. 63

UC iH-.

Tel. 93 589 44 95

LAURA

Rbla Mossèn Jacint

Tel, 93 67511 50-93

Tel 936/43600

SB. Marta, 30 Tel. 93 67413 43

Puig 1 Cadalalcli, 46

Verdaguer, 55, local 52

6751951

Rbla. del Celler, 91

PAPERERIES

48. local 3

lel 9 3 6 7 5 5 0 0 2

AI/TORERARACtóST

Tel 93 5895360

XAHCUTERES

MODA JÚNIOR

PAPf-KINSKI

Tel, 93 674 53 77

Panxa l pintura

SOLNETTINT.-

J.GRAU

D6A16

Xordcr25

MIMA

REFORMES

Sant Pere, 6

BUfADERlA

Endavallada, 18

Pla del Vlnyet. 57.1 7

QELT.SL

Tel. 93 6751013

Pg Torreblanca. 52

Tel. 93 675 03 54

Martorell. 49

J.MUN07,

Tel, 93 6/4 41 49

Rlxa. del Celer. 7

Tel, 93 569 79 34

Sola. s/n

TWT.ST CUGAT

TM. 93 589 22 36

FRANOSCO

Tel. 93 674 1620

Sant Antoni. 1

KKIJIIIII»

Tel. 93 589 87 54

Tel. 93 589 37 34

1 luls Companys, 40

Impresion de pòsters

LTndavallada. 15

Articles penuoueria i

ImprEsion digital

RcabaDos especiales

nit -Jet nrín (anute

Piasliru jrtní., plafanidtit..,

Tel.93590 1086

ideaprint@ideaprint.es

tlridjs tortas

PRINT

^!n<!r!^!Iwivi!i^

Seruicio de escflner profesional Ellimtrtcn CJOO ilpi.tr

SantAntoni 15-17

Sant Cugat del Vallès


Oi jous.

30 de desembre dei 2004

el diari de Sant Cugat

GUIA

GUIA gastronòmica BAH ELS PORRONS

Tel. 93 587 92 26

CasHIlejDS, 30 Ta). 93 675 02 69

Santiago Ruslnyol. 11 Tel. 93 589 73 22

BAR LA BRASA

CAFÈ SQUASH

CAFÈGINA

Menú diari i festius Sant Jotà, 33-35 Tel 93 58793 96

Valies. 75

Te) 935892361

BARLACURVA

CAFE-REST. LA FINESTRA

I j Ml'-: Tel 93 E74 91 28

BAR STOP

Menúdedlads Av Rius i Taulet 49-51 16193 58796 00

Av Rius i Taulel. 56 Tel 93 5891299

CAFETERIA FÒRUM

BAR TROPICAL Mmudladv Útils Companys. 27 Tel. 93 674 08 74

BOKATAS Cafeteria i entrepans Plana Hospital. 35-3 Tal 93 589 19 72

BRINS Té, sucs. àpats int. Plaça Pep Veriium, 3 Tel. 93 587 93 74

Cuina de mercat Puigmal, s/n Tel. 93 674 02 67 CAFÈ AUDITORI Cafeteria-bar musical Pla del Vinyet. s/n Tel 936746973

CAFÈ DE BELGRADO

Mentisdtadv Pg. Toireblanca, 2

EL CAFÈ DEL CELLER Bar Restaurant Rbla Celler, 29.1 12 lel 93675 9618

EL CASALET DE VALLDOREIX

Menti, c casolana Endaiallada. 6 Tal. 93 674 67 29

HAMBURG Menú, entrepans Rbla Ribatallada, 36 Tel 93 5B9 01 38

IL FORNETTO

Sant Albert. Vn Tel. 93 675 10 55

Pizzeria trattoria Santiago Husiüol, 27 Tel 93 589 84 32

L'ART REST. CAF,

Brasetia, cuina mrct Placa Octavia. 6 Tel 93 674 1047

Obert tots els dies Rbla. del Celler, 2 Tel. 93 674 42 36

EL PEROLET

LA CANTONADA

Peix i marisc fresc Si Bonavenlura 39 bx Tel 93 6751033 CAN EDO Carn brasa i calçots Uso 81 Tel. 93 692 24 24

CAN ROVIRA Menús dl adv Ctra Roquetes, 2 Tel 9367515 00 Se/v. domicili, menú CastelM. 27, bx Tel. 93 590 00 79

CAFÈ DE LA RAMBLA

LA PASTA BOIXA

EL MESÓN

CHINA TOWN

Concerts dl a ds Rius I Tanlet. 120 Tel. 93 675 38 51

GRJA. MONTSERRAT

CAFETlSSíMO

CAN CASOLETA

CABASSA CASTAfiO

DYA8LIT0 Av. Pla del Vinyet. s/n Tel 93 5442169

Menú diari Sani Bonaventura, 6 Tel 93674 64 33

Cargols llauna Ctra Hutt-Sabadell, km 15.200 Te). 93 697 06 52

Cerveseria Av. Rius i Taulat, 19 Tel. 93 674 10 05

Cuina sana i tresca Tel. 93 675 00 82

iïALIANS

CAN BARATA

CABALLU PEÏÏT

Plaça Augusta. 4 Tel. 93 589 88 90

EL JORDI'S

Mentisdcadg Avtla Llac, 32 (Sol i Aire), Tet. 936743016

Cuina de mercat Lluís ComiïUTys, 9 Tel. 93 589 1901

Rbia Can Mora, 10 Tel 93 58983 23

Amanides, entrepans Sani Jordi. 39 Tel. 9367411 18

CAL MARTÍ

CA L'EUGENI

Quadras La Recepta *- M. Àngels

Mefíúdedladv Ctra Rufo·Sam Cugat. Km. 1 (Edita Fòrum) Tel 93 5836748 Menú de dl a dv Manel Tarrés, 101 Tel. 93 589 61 72

53

Cafè Restaurant Pg. Fsc. Macla, 67 Tel. 93 675 53 03

EL PUNT Copesi sopats Sabadell, 4i 70 59 40 01

FRANKFURT LA PALTA líbia Can Mora, 24 Tel 93 589 50 11

FRANKFURT ROSINYOL Entrepans, tapes SantiagofiusincH.43

Creixi, amanides Pça Dr. Ganes, 5-lc 8 Tel 93 5892332

LA CARBONERIA Barmustal Villa. 8 Tel. 93 675 1551

LA FONDA Menú diari Enric Granados, 12 Tel. 93 675 54 26

LA GRANJA Cuina casolana St. Antoni - Pça. Barcelona Tel. 93 675 52 46

GAUDlCAFÈ

LALLANEGA NEGRA

Esmorzars, aperitius Mercat Torreblanca

Psg. Torreblanca, 37 Tel 93 589 45 84

GEPETTO

LA LLESCA

Tel 93675 56 77

Menús de dl a dv Borrell. 10

De la Granja, 19-21 Tet. 93 5B3 66 79

Tel. 93 675 1202

LA MASIA

GINA COLL FAVA

CUCUFAT CAFÈ

Francesc Macià. 57

Carme. 37 bis Tel. 589 25 57DA

Tel. 93 589 29 55

Cuina catalana Av. C. Catalanes, s/n Tel. 93 589 34 45

JIANG JIN

GRJA AUGUSTA Cafeteria

LA OCA

REST. RANCHO EL PASO

LA PIZZA LOCA Menú oedmadv Uuis Companys, 7 Tel. 93 589 37 81

Menús dl a dv Pas Estació 15 (La Floresta!

LA TAPA BOIXA

Tel, 93 674 38 03

Rbla. Jaume Sàbat, 4 Tel, 589 73 50

REST. STO. DOMINGO

LA TASCA DE SANT CUGAT Menús casolans Fsc. Macià. 71. local 4 TeL 93 589 03 76

Olla aranesa INGREDIENTS:

• Col arrissada, pastanaga, porro, ceba,

- Jarret de vedella

alls. julivert, patates, mongetes seques

Orella, morro, magre i ossos 1 sagí salats de porc

-Ou

- Cansalada, botifarra negra

- Aigua Sal i pebre negre

- Gallina

REST.TAUSMAN Av Cerdanyola. 68 Tel. 93 675 38 06

Menúdedlads Pça. Pep Ventura, 4 Tel. 93 589 2019

Menús migdia (també menú infantil) Pg Fsc. Macià. 82 tal «15836889

j^^jfh±

REST. UBUD

MASIA AMETLLER

J52 sJp #jg SKT^

RISTORANTE TORCELLO

Obert tots els dies Cm. Can Ametller, s/n Tel. 93 589 22 52

Menús de dm a dv Sani Jordi, 18 C Tel 93 59060 14

MATILDA Plana Hospital, 7 Tel. 93 590 05 06

^ v

SANT PANCRAÇ Menús casolans Plaça del PI. 2 (Beliaterraj Tel 93 692 20 50

PA I PA Menti dian. Baguets Sant Jordi Tel. 93 589 49 45

- Fideus gruixuts, farina de galeta

Menúdedlads Rjus i Taulat, 129 Tel 936Í411 24

LAVAQUERIA CAFE-REST,

l i

I bullit d'aquesta vall occitana

^

aiab un altre tros de cansalada, alls i

SEGAFREDO

- * - ^ ( l : r a V a l d ' A r a n ) que f o r m a

j u l i v e r t , s ' a m a n e i x a m b s a l . pebre

Bocates, buffet Plaça Barcelona, 1 Tel 93 589 3846

part de la nostra terra, per aquelles

negre, una m i c a de Farina de galeta i

coses de la història, es realitza de la

un ou batut i es l'a una p i l o t a , i es tira

PANTAIBERIC

TORRADA GRILL

manera següent: es r e m u l l e n unes

a l ' o l l a , j u n l a m e n t amb les patates i

Esp. Ibèrics i vins Can Mates. 2-4 Tel. 93 589 25 91

Creps. amanides Raça Pere San, 6-8 Tel 93 589 72 74

quantes mongetes seques, durant

les verdures, tallades, i la b o t i f a r r a

v i n t - i - q u a t r e h o r e s ; després, es

negra i es d e i x a c o u r e m i t j a hora

REST. BEBOP JAZZ

TOST BOCATA'S

posen a b u l l i r e n una olla amb aigua

mes.

Entrepans calents Av. Torre Blanca, 13 Tel 93 589 8812

abundant, amb la vedella, la g a l l i n a ,

eoure, s ' h i tiren els fideus*

PACHAMAMA T de la Bomba. 22 Tel. 93 583 69 67

Cj actuacions directe Sam Domènech, 19 Tel. 93 587 91 19

REST.CAN MORA

VERSIÓ ORIGINAL Menús per a gnjps Pla def Vinyet, 10 Tel. 93 675 98 63

Rbla de Can Mora, 5 Tel 93674 6125

ENTREPANS ESPECIALS PLATS COMBINATS PLATS DEL DIA

per carn de la bona

Menú i serv. domicili Sant Josep. 2 Tel 93 589 21 82

Pizzeria. creperia Altons Sala, 24 Tal. 93 675 1503

Granja - Bar

y$0uú*2ÍS=à

REST. CHINA ORIENTAL

U n q u a n abans d ' a c a b a r de

l ' o r e l l a , cl m o r r o , un tros de cansalada. un parell d'ossos i u n tallet de sagi; es deixa b u l l i r un parell d ' h o * res o tres; es piea el magre de pore,

AllgUSta

el diari de Sant Cugat

93 589 62 82 Plaça Augusta,4 Tel.93 589 88 90

Hi N fi HTU'I {H'l J.

CERVESERIA

Anivorurn i «ii.-hr.it itïn-.

La Torre, 14

Tel. 93 674 12 85 •

Mercat Municipal Torreblanca Taub 1.6 Tel. 93 675 30 65 •

Mercat Pere San Parada 1.04 Tel. 93 589 14 18 •

Passeig de Rubí, 108 Tel. 93 674 57 47 •

Ramon Escayola, 57 Valldoreix Tel 93 675 00 52

Cafè Auditori

BILLAR FRANCÉS (CARAMBOLA) BILLAR AMERICA POLL 51

FMltK

rh tbri Vjrnwt i/n ti.fIJÏW Q A f f k l

C;imi C'iïn Ametller. Vn Sant Cugat del Vallès Tel.93 674 91 51 - W 5 H 9 22 52

Et

Rius i Taulet, 19 Tel. 93 674 10 05 BAR RESTAURANT

La Tasca de "perit, Cue&*>

W l l / i JCÍSÏV-

SCOTTISH TAVERN - PUB RESTAURANT- SOPARS - CONCERTS EN DIRECTE

[apas Aperitives

Pis del Vinyet, local 12 • Sant Cugat Tel. 93 674 88 84

IÍII<-III1<III i-

1 .mlmiiiliK ibériocw "Ton Menti casera de lunes n \ iemes

&A«0

A b i e r t o l o i l o el a ü o Terrazn d r veraito

I Titiit-i-nr MIII·IÍI. 71

-

I mul. -(

Menú diari • Pk propi Tancat dijous Tel. 93 632 24 24 93 580 66 60 BeNstarra

• i . v A ' í j - " i t *T

tóJkJ-

Pl.Pcw San. 6 (Marcat Vell)

Tel. 93 589 72 74

niw\l

*

ESPECIALITATS EN BRASA Cngeb.4 IJ lluí NIU

Ü PaotQÍbeRÍc Especialistes en ibèrics i vins Menús per a grups i empreses, servei de càtering

Disseny i

Sant Cugal Crníre Comtaviai

Marcti Moos Offrei

SütuC.iONsGíAfigL·iCl

Gràfic Moquetació

Catàlegs - imatge Corporativa editorial • revistes - ... tels 93575 91 71 • 60S 3tl IW 65

#

Euro ohorro Estalvia fins a un 407-

Can Mates, 2 - 4 • Tel.: 93 589 25 91

SMMAAS

*

C i m s i Y r r d u n > hrosi

w. fi *u to **

Tel. 93 58903 7(>

RESTAURANT CAN EDO Sant M a r t i . 10 08190 Sant C u g a t d e l Vallès

Rctcpcifin^

CuUutSOHAlfresca,

1

Tttptïem, H&mjtideU Utumtt tints* fflftut toh tls dití dt l'Mtv

Tel.: 93 675 00 82


^

el

54

tfen * Sant Cugat

GUIA

OÍÍOUS, 3 0 no desembre oei 2004

TELÈFONS d'interès AJUNTAMENT Sant Cugat

93 565 70 00

Casa de Cultura EMDVatldoreix

93 589 13 82 93 674 27 19

OMIC PHOMUSA

93 589 22 88 93 58917 32

ASSISTÈNCIA SANITÀRIA CAP

9358911 22

CAP - Urgències

93 589 44 55

Cl. Soc. Sant. la Floresta , .93 589 30 20 Ct. Alzheimer St. Cugat . . . .93 674 70 61 Creu Roja Sant Cugat 93 674 23 83 Creu Roja Valldoreix 93 674 24 59 Dispensari - La Floresta ...93 674 76 15 H, General de Catalunya . . .93 565 60 00 Vall d'Hebron * Sant Joan de Déu

93 427 20 00 93 203 40 00

Telèfon de l'Esperança . . . . 93 414 48 48

ASSOCIACIONS AAPP W Can Maió Vall 93 674 50 49 AAPP i W Valldoreix. . .93 674 2197 AAPP Montserrat Vall 93 674 21 05 AA Prop. I V ía Floresta . .. .93 674 20 89 AAW Aiguallonga Floresla . .93 674 51 29 AAPP i W Mira-sol

93 674 20 18

AAW V. Carme Mira-sol... .93 674 10 03 AAW St. Joan Mira-sol . . . . 93 674 71 03 AAW I Prop. Mas Gener,., .93 674 99 43 Consumidors 93 488 16 16

ENTITATS

PARRÒQUIA

ASDI 93 674 4610 93 5B9 78 96 CPA .93 589 16 74 C. Castell arto-Manctiegn .. .93 589 76 05 Germanor Cavis ,93 674 70 61 Grup Suport Immigrants . .93 674 9314

Les Planes

Sant Cugat Comerç .93 674 03 22 Unió Santcugatenca . . . . .93 675 20 57

93 697 60 80 112

Sant Pere Octavià Valldoreix

LLEURE Arxiu Gavin Arxiu Municipal Arxiu Nac. Catalunya . . . Casal Cultural Mira-sol . Casal d'Avis Sant Cugat Casal Valldoreix . Centre Cívic la Floresta , Ctre. CMc les Planes... Cines Cinesa (reserves). Cines Velmo (reserves) . Club Muntanyenc Coral de la Unió Esbarl Sant Cugat . . , Llar d'Avis Parròquia . Piscina Valldoreix

. .93 674 25 70 . .93 674 69 93 .93 589 77 88 . .93 589 20 18 .,93 589 16 38 . .93 589 82 69 . .93 589 89 42 . .93 675 51 05 ..93 589 09 41 ..902 12 41 34 , .93 674 53 96 .93 674 10 06 .93 675 26 52 . .93 589 05 98 .,93 675 40 55

MITJANS COMUNICACIÓ Diari de Sant Cugat 93 589 62 82 Ràdio Sant Cugat 93 675 59 59 TOT Sant Cugat 93 674 86 61

Hisenda Jutjat..

.93 589 11 55 .93 674 66 98

EMD Valldoreix

POLICIA Cuerpo Nacional

93 674 76 12

Municipal i Protecció Civil Municipal (Valldoreix)

ORGANISMES OFICIALS BOMBERS Rubl-Sant Cugat Generalitat

. .93 204 75 03 .93 674 11 63 . .93 674 05 69

CASAL DE CULTURA DE VALLDOREIX

.092 93 674 2719

Comissaria St. Cugat

93 674 78 58

DNI (Cita prèvia)

93 589 30 80

Urgències

Informació i i n s c r i p c i o n s De dilluns a divendres De 8 a 14 h (fins el 7 de gener}

SERVEIS 93 674 20 89

Catalana de Gas

93 725 29 44

Correus

93 674 70 96

ENHER Rubi

93 69918 92

FECSA (atenció client]

902 50 77 50

FECSA (avaries)

900 77 00 77

Funerària

93 589 55 52

Repsol-Sutà

93 674 15 80

Recollida voluminosos

93 589 28 17

SOREA

93 589 00 21

L'EMD US DESITJA BON ANY NOU! Cap d'Any Música variada, DJ Toni, DJ Àngel 5K8, projeccions audiovisuals, servei de bar... inici: 00.30 h Lloc: Nau de Cultura de Valldoreix teona C, Cultura) Entrada: 5 E (consumició i nefosa) Dissabte 1 i diumenge 2: • "Pessebre vivent de Valldoreix", amb l'acompanyament de ta Coral l'Harmonia de Valldoreix, Coral Esclat de Germanor i Coral Infantil det Centre Musical Valldoreix. Dissabte 3 torns: 17.DO17.45-18,30 h i diumenge 5

TRANSPORTS Aeropol

93 478 50 00

Carreteres

93 204 22 47

FGC

93 2051515

Grua

93 674 33 71

RENFE

93 490 02 02

Port

93 318 87 50

Ràdio Taxi

93 589 44 22

Taxis (parada)

93 674 09 97

Tel. i fax 93 589 82 69

AGENDA Desembre - gener

091

Aigües la Floresta

Saní Albert, 5

torns: 12.00-12.45-17,0017.45-13.30 h, al Casal de Cultura de Valldoreix. Dilluns 3 i d i m a r t s 4: • El Carter Reial recollirà tes cartes als nens i nenes. Xocolatada per a tothom!!! Horari: de 18 a 20 h Lloc: Seu Associació de Propietaris i Veïns de Valldoreix Dimecres 5: • Arribada i Cavalcada de SM els Reis de l'Orient a Valldoreix. Sortida a les 17.30 h a la pi. Mas Roig, a les 19.15 h arribada a la pi. Maria Sabater (església de l'Assumpció). Animació i xocolatada.

TALLERS Ong. EMD de Valldoreix

CINEMA a Sant Cugat

IMPARTITS AL CASAL DE CULTURA DE VALLDOREIX

Ocean's 1 2 / otaai: 17,15 n. DM»S 1,2.3 I T 17.15-20.00 • 22.40h/ YELMO 1 /16,30- 19.15 -22.00/CINESA 4

El P u e n t e d e . . . /OIB31: 1&.ÜOh Dies 1. 2.3 14:19.30 -

Los i n c r e ï b l e s /oia 31:15.45- isosh Dia 1:17.30-20.15 - 22.40 h Dlea 2. 314: 15.45 - 18,05 - 20.25 - 22.45 h / YELMO

Catastróficas... (català) /Dia31: IB.DOn. Dia t: IB.IS • 20.30 ii Dies 2,3 i 4 16.00- 18.15 - 20,30 h/YELMO 8

2 i Fins ei dia 4; 16,30 -19,15/ CINESA 1

22.30 0/YELMO 7

El f a n t a s m a d e l a ò p e r a / D i a s i i s o o n 0101:22.45

S k y C a p t a i n /Dta.ii íeoo ia.isn. Dia i:ia.oo- 20.30 22 45 h 01es2. 31 4: 16.00-1815 20.30-22.4511/YELMO 3

h, Dies 2, 3 i 4: 22.30 h /YELMO 8 / Fins el dia 4:16,10 • 19.05

Taxi, d e r r a p e total > Dia 3i:i6.i5-ia.30ti. oia 1:17.4520,15-22.40 h. Dies 2.3 14.16.15-fB.30-20.40-22.45 h /YELMO

Ong B a k /CNB 31:16.15 -18.30 n. Dia li 17.45 - 20.15 • 22.40 h. Dlea 2,3 14;16.15 -18.30 - 20.40 - 22.45 h /YELMO 9

-22.00/CINESA 2

4 /Finseldla4: 16.05-1B.l5-2O.25-22.35/CINESA 3 l a bÚSqueda / Ola 31:17.00 h, Dies 1,2, 31 4:17.00 -19.45 • 22.30IW YELMO 5 /Fins el dia 4: 22.00 /CINESA 1 Polar ExpreSS /Dia 31 16.00h. Dia 1: iB.ISh Dlea2,314:

16.00- is.ish/YELMO 6

El maquinista / Dia 31: ie.15 n. Dies 1,2,314:20 30 -

HORARIS CINESA SANT CUGAT: SESSIÓ GOLFA (00.30 h): divendres i vigília lesttus SESSIÚ MATINAL (12.00 ti): dissabtes i festius

22.40 n/YELMO 6

YELMO SANT CUGAT:

CinCO ChiCOS V eStO / Oia 31:16.00 h, Dies 1,2,314:

SESSIÓ GOLFA (01.00 h): dissabtes SESSIÓ MATINAL (12.00 h): diumenges I festius

17,30 n/YELMO 7

m

CIN SANT CUGAT 3a SETMANA

- Expressió plàstica per a nens - nou - (inici gener) - Jardineria I horticultura - nou - (Inici gener) - Introducció a l'escriptura jeroglífica i a la llengua egipcla clàssica - nou - (inici gener) • Introducció a la Fotografia - (inici gener) - Ikebana - Grafologia (Iniciació) - Esmalts - Dibuix I pintura per a adults I joves - Estampacló sobre roba bàtlk i seda - Vitralls decoratius - Joieria a ta cera perduda interessats, truqueu al 93 569 82 69 o bé adreceu-vos al Casal de Cultura de Valldoreix (c/ Sant Albert, 5)

El cinema de casa teva 3 a SETMANA

2° SETMANA

5a SETMANA

JRPi's'iiütitfi* EL FANTASMA DE LA ÒPERA SALA 2: 16.10- 19.05-22 00 h GOLFA: 00.45 h. MAJORS 7 ANYS

CINESR '•/hnuMf*tttt:jm&G.*>

OCEAN'S 12 SALA 4: 16.30 -19.15 - 22.00 h GOLFA; 00.35 h MAJORS 13 ANYS

TAXI. DERRAPE TOTAL SALA 3: 16.05 • 18.15 - 20.25 - 22.35 h GOLFA; 00.40 h. MAJORS 13 ANYS

LA SUSQUEDA I LOS INCREÏBLES (català) SALA 1:22.00 fW 16.30- 19.15h GOLFA: 00.40 h APTA

Q S S E S E S S S } ^ Dittiti i *

».J*i<« •


DIJOUS, 3 0 de desembre dei 2004

GUIA mèdica

GER*. DMoBl

ACUPUNTURA-MEDICINA

Hbra Can Moa. 1

NATURAL-ORIENTAl

TM 93 5 8 9 4 3 44

Àngel Guimerà, 3

CTnOOflBnALDE

CtJNK SANT CUGAT

TM 93 6 7 4 0 8 0 4

SAUJO nftfffff*^ 24

Ora Sant Gügal-RuM Km 1,40-50,11

TEUASStS.NPftOSS24H Ajuda geni gran, malalts

Tel. 93 67514 80

Tel 666 613 005

ESPMMÉCHC

Av Tdnablanca. 2-6,3i A

SHUCHUNPBH

DelaMma 15 tw.

TM 93 589 3967

cromes o conwteseents

MANS DE SANT A«da F S C . M B C I Í . 6 2 Tel 9 3 5 8 9 8 3 1 6 PERE FIGUEROLA

Hbia iiel Celler. 129-131

GINECOLOGIA I OBSTE-

Tel. 93 687 96 73-656 39

Tol 6 7 5 6 9 7 9

1HGM DftE.CAYUELAFONT Francesc Moragas, 3,3r 2a

Sant Bartomeu 1 B, local

Sant Bartomeu, 2-4

OBESITAT, MEO. ESTÈTICA

TM. 609 389 283

Ora. R Carda - Ora. Rosario Sagama - Dra Lhjfn Gania

CENTRES PSÍOUICS

lorreBTanca. 2-8,2apta.

TALLER J MORAGAS

Tai. 93 589 43 57

AvVSMMpríl, 79

DBA. M. DOMINGO

Te*. 93 674 5 0 * 8

GALLART

LESCÈNCIA Dra

Medicinageneral dietftlo

SUSANAWC0LETT1 FJUIIIIHI. Grups «i reta» oo. t r a n M i K i e unnara Sant Antoni, 7J TM. 93 674 74 37

DE LA NFANCIA(L'ADO-

r\a.DotrWGa«s,5, H 3 a

Rabasa

Dfl FERNANDEZLAYOS Cliugla general, aparell dlgesllu. Cirurgia menor ObesiBi morna» AM !or(L«tiincs ?-8. KiA i

TM 93 569 47 00

MEOW,

CtAUTATS DjnMiBfoQii •.l'iyi.n.ii.ti :

Map.36.2n

TM. 93 674 00 25 CTRf SANITARI tJAÍJ MORA rjgmOu, ctvtta pediàtrica,

TM. 93 674 85 41

Sant Jordi, 2 4 , « 1a

CT.PStCOTERMArja

TM. 616 26 40 12

VALLÈS

INST DE BENESTAR I

OSTEOPATIA

TM 93 589 00 00

FtSÍC

CÜMCA DENTAL AUTRAN Implamologia,

TMapies maniBls

pròtesis.

TM 93 567 91 87

TM 93 589 4 0 5 1

INSTITUT FStCOMfJX

DRA PALERM

SANT CUGAT

Ansietat, depressió, tras-

Depressions, estrès, toreo

lOCOGINECOLOGlA I

manta, anatelat. laDaousi™

OBSTETRÍCIA

Fac Moragas.25-27,2nla

MTorrebtorta.2-8.3rA

DR JESÚS FEFtNANOEÍ

TM 93 674 36 53

TM. 93 589 37 87

BAIZAN

OR FERRAN FERRAN VTLA

Pça. Uniu. 3. 2n la

Fsc.Mora8as.48.ert.23

TM 93 674 7 2 4 0

TM 9 3 6 7 5 4 8 53

CLÍNEA DENTAL R0SETT1 PEDIATRIA

TM 93 418 4 8 4 8

rSEPCÜNC

TncrtjtTBraloqia

TM 93 589 76 76

AINA-PILAÍt CANOSA

DRA-SILvTAuTEGUQ

Pseotogla draca, psioope-

Av Catalunya 21.2n la

AVUR

CUNtCADÍNTAL VALLS

ÚBEDA

BULDU

Pediatra Med. adotescont

TM. 93 589 35 48 Tal 64993 59 37

CLJN ORTODONOA I ns-

J M. COROMINAS

METGES DE CAPÇALS

FUNQÚ TEMPOflO MAN-

Podiatiia Asunü mtarlil

HA -MEDICINA GENERAL

DIBULAR

FUs. Ftbatatlada, 20. li 3a

CTBE SANITARI CAN

ALBERT FETSCHER EICK

Toneotatita, 2-8.2n A

TM 93 674 72 16

L*m Companys. m

MORA

HOFF

FUa Can Moca, t TM 93 58943 44

De la Creu. 16. ir 2a

TM 93 589 03 96 Tel 93 675 2212

JUAN PABLO MAHT1NE7

TM. 93 675 65 95

TM 93 67461 35

DRAP.LUZCNOO

Av Cerdanyola. 53.5i la

CTFS SANITARI CAN

CtWca Deríal ntantll

TM 93 67411 59

Francesc Moragas, 5,1r 3a

CENTBE TERAPÈUTIC

LABORATORIS

SANT CUGAT

GENERALLA8

Gümasoca terapèutica

Ari nu-.. M e j u

MORA FUa Can Mora, I TM. 93 589 43 44

Pça Pep Vsrlura. 1.2-3

FUa Can Mora. 1

M 93 569 22 85

Tel 93 58943 44 LABORATORI OR. ECHE-

TM 93 674 0506

POOOLOOA

DRA, M JAUME SAURA

JOSEP M. FREIXEDES D P.

ORA MONTSERRAT

Clínica dental

Mslaities det peu, otantiltos

GARRIGA

Estape2-B,r»/XamWPg

odopédiques.

Visites a domcili

SanrtMagi

cirurgia OM peu TM. 93 589 63 t ï - 629

papilumes.

Major, 36,2

Tel 93 B74 23 35

Saiitanofluariol.iíta

TM 93 674 0 0 2 5

IRIDENI

169 536 - 6 3 5 636 8B9

IIIIÍK-, Ajbell

tat 93 589 60 55

JAUME ROS MONLLAO

CastHejts.33

TOMÀS GÚME2

Diplomat Medicina suOa-

TM 93 675 91 47

Vstès, 22, D6

BEPCUNIC

TM 93 675 01 60 FWa . FtoataJada, 6. ir ta

Plaça Psresart.13.tr 2a [0)93 58926 99 LOGOPÈDIA SU

TM 93 674 5 3 3 0

Trastorns de parla I ten-

SOFIA ROMA FEBRE

guatge, retard de lectoes-

Fsuutajto AssEt.Similarla

crotiira. detona. toniaüia.

VM.49

lartamudesa,

TM 93 674 48 72

atípiques.

tlentiatüloçtt. endocdnoííl·gv. Qracobgta, psicologia. GSUATKIA

deglucions

TtajrrBtnkigta i onppèdra Torreb(anca.2-8,2a-IO

r

TM 9 3 5 8 9 18 88

FARMÀCIES de torn DIJOUS 30

Parc Central

Manel Farrés. 95

93 674 05 12

DIVENDRES 31

Ruiz rte Bustlllo

avda. Cerdanyola, 23

93 590 10 35

Des de ['1 de gener de 2005 el sistema d'horaris i de guàrdies de les farmàcies es moc% fica a causa d'un canvi endegat pel Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona, Ara, les farmàcies amplien els seus horaris.

OBREN TOT L'ANY: Farmàcia Diaz-Puerto (pg. Sant Magí, 50, Tel. 93 674 33 53): oberta les 24 hores Farmàcia Pinto (Església, 3 - Valldoreix, Tel. 93 674 28 71): oberta de 9 a 22 h

TM 94 589 1167 J.R ESQUIROL CAUSSA Genatria AsalsL Sanitària.

Avda fsc Mada, 72,1 3

JOSEP DOMINGO PECH

MÈNOE2

MM (Ml

terapeutes.

TM 93 58905 34

TM. 93 589 4 8 0 9

TM. 93 675 64 77

TM 93 674 72 16

Ctrora,2l,lr3a TM 93 674 43 46

FUa. Fautalada. 20, ir 2a

Snviï *

^""Q"

torns a l'adolescència

TM. 93 6 7 5 1 7 1 !

MEDICINA NATURAL

Tel 93675 6339

RSOCOS

QrufgtaortopàrJcatraurïïat

Pça.LVGaïas.5,2n3a

FUti.RlBtalMri20.1r3a

LOGOPÈDIA

DR FEHMIN ARAMFJUFB

Escatetes. 11,1.5

TM 93 675 08 03

Av Torre Bterca. 2-6.3r

TM, 93 675 35 46

teempues I par e la rreoWat

TcrrebSarica.2-6.2ac4

[v. FKardo Prtuo Lempra

$ TRAUMATOLOGIA

FUa CanMora.i5.ir la

MEDICINA ESTÈTICA

TM. 935891307

Comtal, internarà, afudes

logopeda

KESTHAL MARKET

Fsc Moragas. 125, lr 2a

MESSERVFJS

Psicologia,

INFEItMFJtIA

CÜMCANEUROLOGtCA

BB

TM 9 3 5 8 7 90 90

NATURHOUSE ilifiltitl

SALUT COMUNITÀRIA

psiquiatria.

GÚMEZCABEZA SERVEIS SOCtOSANTIA-

CSM.23.baWs

oflrjrttopedtattH. ortodòncia

Major. 23-25, Ir 3a

TM. 93 674 63 29

gotogie. pettama. angwlo jia.raurçH.cardioloffB

Pça. LV Galtes, 5, lr 2a

Dra. Marta Sukk'i Frena

Astúries, 1 (Mta-soO

CENTRE MÈDIC D-ESPE-

grups

nsfirts Pça.Ajjmamanl

DE FISIOTERÀPIA CONSULTORIS CENTHE

Baimes.i.2n2a

QOFtlRGIC ST CUGAT

Hoswtít Col. 15097

H5IUTERAPIA

CMUM'ilA

pia indrndual. de parMta i

IjraniNOLARINGÍlLEG

Naturopatta I teràpies atter-

Margarita

Tractament Tdniaüs

CÜMCAOeNTAL MAJOR

Tel, 93 589 0 3 1 2

HOMEOPATIA

MARTÍNEZ M E D N A I J J .

TM. 93 5 8 9 5 1 06

CTR£. DENTAL I

TM 6 5 9 2 8 0 3 6 4

TM 93 B74 6611

TM 935892699

TM. 93 589 70 40

FUa Ha Cota. 67. om. 4

DIETÈTICA INUTRICIÓ

DRAMLAGnOS

cions, totes les edats, terà-

Tel 93 674 73 76

POUCLMC SANT CUGAT

íl·lONG-YI

TM 33674 7409 PerUcuei

Plaça Pere S a r t . t 3 . 1 r 2 a

CTRf DE SALUT OCULAR

gas xinesos

36 W

daoogia. m ú w s

Psiquiatria. pMoMogla. a d * -

OFTALMOLOGIA

Santa Maria. 9.1r2a

Qunmassai diploma!

Tel 93 5 9 0 1 3 1 0

SANCHEZ

Oocitï Mudi*. 21

PSICOLOGIA IFSMXMTRIA ALBS

CUGAT LWs Companys, 33, Ir 2a

MASSATGE TERAPÈUTIC

TM 93 675 IB 01

(TIBES REHABUTACm

el darí de Sant Cugat 5 5

GUIA

OBREN ELS FESTIUS:

Urg. 24 h. ttomlddl

Farmàcia Diaz-Puerto: tots els diumenges de l'any

Av.Tonefctanca. 2-8 TM 93 589 39 26

Farmàcia Isern (pg. La Floresta, 9 - La Floresta. Tel. 93 674 18 63): tots els diumenges de l'any, de 9 a 13.30 h

TM 609 33 1080

dteartrtes.

Pariwi&fln, rsclorosl muti

OOOHTOIOGIA

f * . Mes >es «ets. Servei e

CLÍNICA DENTAL. SANT

Dra. Pitaf C a n o » Úbeda Pediaitit

Farmàcia Pinto: tots els diumenges de l'any

, &r 0. AiítíSlO (if i * r ™ . trixlrtltfll, M-l'ftyn ni*.-Ji:il C?r M. Alvoro Loiino: ptdUrtrlt,

CLÍNICA DENTAL SANT CUGAT

OBREN A LES NITS: Farmàcia Diaz-Puerto: totes les nits de l'any

"^ l Cfli'n«t d e i * Pifdína: .laTTiJL QHtrCKmtsrologiJ

OBREN ELS MIGDIES: Farmàcia Diaz-Puerto: tots els migdies de l'any

Ortodòncia OdontopediatriQ

Odontologia general Montse Sànchez COM 4 , 4 1 9

Ci Santa Maria, 9, 1-2 Te). 93 589 70 40

Tel. 93 589 35 48 Av. tòTT> Blwm, IS, 3* plirnn, dttfmtx t

Farmàcia Llorens (Santa Maria, 27, Tet. 93 67415 31): de 9 a 22 h. de dilluns a dissabte Farmàcia Teixidó (rbla. del Celler, 97. Tel. 93 674 77 49): laborables, de 8,30 a 21.30 h Farmàcia Beringues (av. Lluís Companys. 46. Tel, 93 674 04 83): de 9 a 22 h, de dilluns a dissabte

mes Persones grans • SAD - Infermeria AJÜDU TtCHMUCI I P I * 4 LA MOVILITAT

Cadires de Rodes - Ults articulats 93 875 17 11 - 680 94 20 0 0

Farmàcia Moral (Santa Teresa, 40. Tel, 93 675 33 44): de 8 a 22 h, els dies laborables Farmàcia Pinto: de 9 a 22 h, durant tot l'any Farmàcia Serces (pg. Torrent. 1 - Les Planes. Tel. 93 674 92 51): de 9 a 13.30 h, de dilluns a dissabte

PI. Pep Ventura Local r f S Saint C u g a t d d l Valle»

NO TANQUEN PER VACANCES:

Dr.Ferran Ferran Vila i col·laboradors Consultori d'otorinolaringologia i logopèdia C/Francesc Moragas 48, entl 2ona. 06190 Sant Cugat del Vallès Tel I fax 93 675 48 53 (ASC,DKV,FIATC, MUT.GRL DE CAt.WIMTHERTUR)

*l| t ^

Centre mèdic d'especialitats

Dra. Montse Garriga -medicina genera] -visites a domicili a Major, 3 6 . 2n convingudes al Uf. 9 3 6 7 4 0 0 2 5

Farmàcia Diaz-Puerto (servei permanent nocturn) Farmàcia Llorens Farmàcia Beringues Farmàcia Isern Farmàcia Pinto Farmàcia Ruiz de Bustlllo (av. Cerdanyola. 23. Tel. 93 59010 35)


Dijous. 3 0 de desembre det 2CKM

el diari de Sant Cugat UxHSantCupt&L·ciSanAnton.«-«

OSlSDSartCugattWVaSo 93S89KS2 redaoctoadWdBKWcijQacom

l'estirabot

> SANTCUGATENCS

JORDI CASAS

' Salvador

Contratemps

Guarner 0

H

Membre de I'Associació Amics dels Veterans, entitat organitzadora de la Cavalcada de Reis

"Les cares que posen els 'nens no s'obliden mai" Nascut el 1961 aquest santcugatenc ha seguit sempre molt de prop la Penya Regalèssia, raó per la qual des de fa quatre anys va passar a for,mar part dels Amics dels Veterans de la Penya Regalèssia, que s'encarrega de la Cavalcada dels Reis de l'Orient. Guarner es declara un incondicional d'aquesta tradició i cada any entrega la carta als Reis.

-Què.heu aconseguit durant aquests quatre anys en l'organització de la Cavalcada dels Reis? ' -Nosaltres sempre intentem d ' a l guna forma que cada any hi hagi novetats, renovacions pel que fa a les vestimentes, carrosses, i a les sorpreses d'última hora dins la

, Cavalcada.

-Des de quan es comencen a preparar per a l'esdeveniment?

-t quines són les novetats per enguany? -Pel que la a les carrosses de concurs. les novetats estan gelosament guardades, i de les carrosM ses dels Reis i la de l'estrella no en podem avançar res, L'única novetat es que el dia 4 de gener fem la presentació de les carrosses dels Keis a la plaça d'Octavià perquè la gent pugui fixar-se en els detalls, perquè en el recorrel gul, amb els nervis, no es pol veure tol amb detall. Aquesi any hem incorporat mès novetats.

-Enguany, quina participació de carrosses hi ha? \ par! de les dels ires Reis i l'estrella, on van tes fades, cada any en surten entre set i vuií. Aquesi

I I

any, en un principi, en sortiran unes deu. però la convocatòria per inscriure's no s'ha tancat encara i hi ha molta gent que es decideix a última hora. Després hi haurà els petits coixes que acompanyen, que nosaltres els anomenem 'tagamochis'.

"Si enguany es compleixen les previsions serem més de 50.000 persones"

Ott que vam acabar l'any passat, però físicament des del juliol. Nosaltres acabem la Cavalcada i al cap de dos dies fem una avaluació de com ha anal. perquè l'any passat hi va haver una gran sorpresa: la gran quanlital de gent que va sortir, i ens vam trobar col·lapsats i bloquejats i ens ho vam passar moll malament.

-Quina assistència de públic espereu per a aquest any? -Nosaltres no tenim una previsió de les persones que ens vindran a veure, l a dos anys es va parlar de 30.000 persones, i l'any passai prop de 50.000. Si enguany es compleixen les previsions serem mes de 50.000 persones, perquè Sani Cugat és un poble al qual li agraden moll les tradicions, que les disfruta i que a més hi participa. i això sens dubte és el més

important -Creu que actualment hi ha la mateixa il·lusió i intensitat que en edicions passades ? -La il·lusió és la mateixa, veus

FOTOGRAFIA JORDI GARCIA

les cares dels nens petits i les cares que posen i no se t'obiiden mai més,

diu "Aquesta carrossa l'ha fet C o c a - C o l a " . Les grans ciutats tenen més publicitat.

-Com ha canviat, des que vostè era petit fins ara, tot el que fa referència als Reis?

-Quin és el seu Rei preferit?

-La Cavalcada és Tacte en què més gent surt al carrer en un sol dia. perquè és una tradició i perquè son els Reis. Quan j o era pcúi van començar anant amb cavalls, després amb una trona en aquells cilroeus que eren descapotables. IX'sprés van anar amb tractors petits i tractors grans, i quan vam començar nosaltres vam fer un trencament i vam introduir les carrosses tirades per tot terrenys. Aquest any els Reis continuen arribant amb helicòpter a l'Arhoretum.

-Pel que fa a entitats i comerços, troba la Cavalcada suficientment participativa? -Lstà oberla a empreses, comerços i si es vol a gent particular. Nosaltres pretenem que els Reis siguin una cosa no comercial, i volem que hi hagi la mínima proclamació de comerç, tant com sigui possible, naturalment sempre hi ha noms i marques, no podem negar segons quines coses, però pretenem que els Reis siguin els Reis i que no portin publicitat. Tot i que molts són els que ens ajuden amb ma d ' o bra, voluntàriament o amb material, pretenem que no passi com en altres ciutats, en què un rètol

-Tots tres. Jo intentava que el meu parc em portés a veure cis tres, però potser em tirava més el negre.

-Quina ha estat la Cavalcada amb més condicions adverses? -La de la nevada de l'any 1°X2. Va ser moll dura, vam acabar com el doctor Zhivago, l l i ha una COSa que és molt clara, i és que plogui o nevi, els Reis surten. l'estrella potser no, però els Reis si. Nosaltres tenim les carrosses preparades, amb elements de seguretat i d'emergència, com extintors, llums d'emergència i estris per si plou amb uns muntants per instal·lar uns tendals de plàstic transparents.

-De totes les vegades que vostè ha participat en la Cavalcada, amb quin record es queda? - I ' l que mès recordo és de l'a dos anys. Una senyora d'uns 70 anys va estar fent cua, i quan j a no quedava ningú, es va asseure a la falda d'un dels Reis per fer-sc una fotografia. A l'hora de disparar la imatge va mostrar un paquet embolicat amb un Tot Som Cugat on In havia una columna que demanava la f i de la fam, de la misèria i de la guerra, i això ho demananava a un Rei. / / M. Sagalés I Mas

i ha coses que no canvien. Per exemple, l'inoportunitat d'alguns fets o manifestacions. Mentre el conseller d'economia ens recorda que és fonamental per a Catalunya millorar les seves infraestructures per al transport, ens assabentem que tot fa preveure que el TGV no pararà al Vallès, és a dir, a Sant Cugat. La qual cosa se suma a la nostra mala estrugança pel que fa al transport ferroviari en general: estació de Coll Fava de la Renfe i futura estació dels FGC de Vullpalleres. Suposo que DO ca! que m'hi extengui. Mentre el regidor de seguretat ciutadana, per tal de treure importància a la nostra baixa ràtio policia/habitants, indica que el nostre nivell de delinqüència és

"La ciutadania ha presentat una esmena important ala política cultural de l'equip de govern" baix; es publica la noticia de dos atracaments, als quals podria sumar-hi el que va patir un familiar meu molt proper. Mentre l'alcalde diu als periodistes que la salm del pacte de govern es bo, m'arriben notícies que el partit minoritari ha posat en escac la seva estabilitat i fins i tot la seva continuïtat. Però hi ha inoportunitats o contratemps que podríem denominar estructurals. En un dit i fet, la ciutadania ha presentat una esmena important a la politica cultural de l'equip de govern. Mentre un grapat de persones discutíem com encaixar la política cultural institucional i la iniciativa ciutadana I l'equip de govern feia desaparèixer per via pressupostària la representació de Pedra i sang. la ciutadania s'ha mobilitzat per posar les coses al seu lloc. Poc importen els motius pels quals cadascú ha posat la seva signatura en aquesta reivindicació (si ho feia per la seva qualitat teatral, perquè considerava que ja forma p a l del nostre patrimoni col·lectiu o per atres motius), l'Important ès que s'ha dit amb veu alta que les coses s'han de fer d'una altra manera, ta! enterao.

Gestoria - Assessoria fiscal i laboral - Comptabilitat - Impost de societats Comptes anuals - Constitució i administració de finques - Lloguer i vendes - Serveis jurídics

León Tomàs <3*

&•

;r

;jo

GESTIÓ I

CONFIANÇA

•vi

:"-, ••

Carrer Sant Medir, 35 - Tel. 93 589 49 44 Fax 93 589 63 38 - Sant Cugat del Vallès - teontnmas@leontomas.com

;© S'N

Diari de Sant Cugat 551  

Diari de Sant Cugat 551, 30 de desembre de 2004

Diari de Sant Cugat 551  

Diari de Sant Cugat 551, 30 de desembre de 2004

Advertisement