Page 1

& FILM-X FOR BØRNEHAVER FORÅR 2014

luC


VELKOMMEN TIL BØRNEBIFFEN

FORÅR 2014

BØRNEBIFFEN er Cinematekets gratis tilbud til daginstitutioner. Husk at bestille billetter til BØRNEBIFFEN. Tlf. 3374 3412 eller på cinemateket.dk tir.-ons. 14:00-22:00 / tor.-fre. 09:30-22:00 / lør. 12:00-22:00 / søn. 12:00-19:30. Gratis adgang til alle film i BØRNEBIFFEN på hverdage. Weekend, helligdage og ferier entré 15 kr. www.dfi.dk/boernebiffen Så blænder BØRNEBIFFEN op for en ny sæson for de yngste filmelskere, der tilbydes et væld af kvalitetsfilm. Filmene er nøje sammensat i filmpakker, så de passer til børnenes alder med hensyn til varighed og indhold. Det er vores håb, at BØRNEBIFFEN giver filmoplevelser, der lever længe hos børnene, og at fantasien bærer filmens fortællinger videre i nye dimensioner i børnenes leg og tanker. Foråret byder på mange både nye og velkendte filmperler til de alleryngste. BØRNEBIFFENs program viser film fra velkendte universer, men prøver også at give indblik i nye verdener. Vi glæder os til at præsentere flere nye film i forårsprogrammet. Rita og Krokodille af Siri Melchior består af seks nye animationsfilm, der handler om venskaber, når man bare er fire år. Ritas og Krokodilles venskab er fyldt med konflikter og følelser, som de helt små vil genkende og relatere til. En anden ny filmperle er Mops & Ollie af Christian Vig Kuntz. Filmen handler om to rumvæsener, der bliver uvenner og rigtigt kede af det, før det går op for dem, at de har brug for hinanden.

Flammen og Vattotten af Niels Bisbo har også premiere i BØRNBIFFEN og er en historie om venskab, kærlighed og identitet. Et spændende eventyr om sandheden bag facaderne. For de lidt større børn viser vi den nye film af Jannik Hastrup, Asylbarnet – Jamila, gid jeg kunne flyve. I filmen møder vi den otteårige pige Jamila, der er født og opvokset på et dansk asylcenter. Den handler om venskaber, som bliver afbrudt, og nye, der opstår. FILM-X tilbyder forløb til de ældste børnehavebørn torsdage kl. 10:00 – 11:00. Børnehavebørnene får mulighed for selv at lege med filmproduktion i Filmhusets interaktive FILM-X-studier. Besøget kører parallelt med BØRNEBIFFEN, så det er muligt at tage en lille gruppe børn med i FILM-X, mens en større gruppe ser film. BØRNEBIFFEN viser ekstra film i vinterferien.

Den svenske børnebogsforfatter Eva Lindström har omsat sine historier Dyrevennerne til en serie på tre animationsfilm, som fortæller om følelsen af at længes

INDHOLD JANUAR FEBRUAR MARTS FILM-X FOR BØRNEHAVER APRIL MAJ JUNI KALENDER

efter noget andet. Efter at tage væk hjemmefra for at finde sin plads og finde hjem igen.

Vær opmærksom på programmets aldersanbefalinger – og på, at film sætter følelser, der kan være vigtige at tale om, i gang. God fornøjelse!

BILLETTER 3 7 11 14 16 19 22 25

TLF 3374 3412 CINEMATEKET.DK TIR-ONS TOR-FRE LØR SØN

14:00-22:00 09:30-22:00 12:00-22:00 12:00-19:30


JANUAR

Vi glæder os til at præsentere Rita og Krokodille – Snevejr. De to venner skal ud og kælke, men de bliver lidt uenige om, hvem der er bange for at kælke ned af den stejle bakke. Svalen bygger rede til dens unger, og Agerndrengen bliver gjort levende og får nye venner i myrerne. I Astons gaver pakker Aston alle ting ind, han møder på sin vej. Han kan næsten ikke vente på, at det bliver hans fødselsdag. Flammen og Vattotten bliver gode venner, selv om de er så forskellige som dag og nat. Mon deres venskab vil overvinde de farlige forskelle? FILM-X kører filmworkshop for børnehaver torsdag den 2/1, 9/1, 16/1, 23/1 & 30/1 sideløbende med BØRNEBIFFENs visninger. Se mere på side 14-15 og www.film-x.dk.

Rita og Krokodille – Snevejr


SIDE 4 / JANUAR 2014

TORSDAG 2. + 9. + 16. + 23. + 30 / KL. 10:00 OG 11:00 LØRDAG 4. + 11. KL. 12:30

4 FILM SAMLET TID: 36 MIN. ANBEFALES FRA 3 ÅR

Snuttefilm: Alle må komme med

Astons gaver

Pigen kører rundt i en stor blå lastbil. I den blå lastbil er der plads til alle: En nissemand, der fryser, en gris, der roder i mudder, en dreng, der falder, en hund, der står ude i regnen og en trist bamse. Alle må komme med ud at køre i den store blå lastbil. Hvor kører de mon hen, og hvad skal de, når de kommer frem?

Hvor er det sjovt at pakke gaver op! Den lille hund Aston kan næsten ikke vente til sin fødselsdag og på alle de dejlige gaver. Han er så spændt, at han ikke kan lade være med at pakke alle tingene ind, han møder på sin vej.

Fåret Colette

Rita og Krokodille – SneVEJR

Colette er hurtigt på benene, efter at hun er blevet født, og det er vigtigt. Hele fåreflokken skal op i bjergene, hvor de er på græs sommeren igennem. Turen er hård, og Colette bliver kørt noget af vejen. Der kommer flere får til, og til sidst er der mange tusinde dyr i flokken.

Rita og Krokodille skal ud og kælke. På bakken møder de Boris, som udfordrer dem til at kælke om kap. Men bakken er meget stejl, og Rita tør ikke helt kælke. Hun giver Krokodille skylden. Han bliver sur og lægger sig ned i sneen.

Tidholm, Jacobson. Sverige 2010. Dansk tale. Tfa. / 1 af 4

Adam Schmedes. Danmark 2008. Dansk tale. Tfa. / 2 af 4

Lotta Geffenblad. Sverige 2012. Dansk tale. Tfa. / 3 af 4

Siri Melchior. Danmark 2013. Dansk tale. Tfa. / 4 af 4

FREDAG 3. + 10. + 17. + 24. + 31. KL. 10:00 OG 11:00 LØRDAG 18. + 25. KL. 12:30

3 FILM SAMLET TID: 38 MIN. ANBEFALES FRA 4 ÅR

Safari Europa – Svale

Adam Schmedes. Danmark 2010. Dansk tale. Tfa. / 1 af 3

Det er forår, og svalerne bygger rede af mudderklatter, som de finder på gårdspladsen. Snart er der unger, og svalerne har travlt med at passe de små. Men der er sket noget frygteligt hos landsvalen, og dens unger får ikke noget mad. Heldigvis ender det lykkeligt til sidst.

Et øjeblik

Klaus Kjeldsen. Danmark 1999. Dansk tale. Tfa. / 2 af 3

Et øjeblik varer fem minutter, siger Nathalie. Filmen Et øjeblik varer også fem minutter. En poetisk dokumentarfilm i børnehøjde om tiden, uret og øjeblikkene. ”For min far er et øjeblik bare en halv time”, konkluderer Jesper, da filmen slutter.

Snuttefilm: Alle må komme med

Cirkeline – Cirkeline på ferie

Jannik Hastrup. Danmark 1970. Dansk tale. Tfa. / 3 af 3

Cirkeline tager på ferie til Mallorca sammen med musen Fredrik. På Mallorca træffer de musen Pablo, som senere bliver fanget af den onde kat. Cirkeline og Fredrik befrier Pablo, uskadeliggør katten og bliver af Pablo inviteret med på en sejltur. Mens Cirkeline prøver frømandsudstyret, bliver båden med Pablo og Fredrik slugt af en stor fisk.

Safari Europa – Svale


JANUAR 2014 / SIDE 5

Astons gaver

Et øjeblik

Agerndrengen

FILMPILOT

EFTERUDDANNELSE I FILM FOR PÆDAGOGER

Det Danske Filminstitut tilbyder korte, skræddersyede filmkurser til pædagoger. Målet med efteruddannelsen er at kvalificere pædagoger til at gå i dialog med børn og arbejde film- og mediepædagogisk med de levende billeders mange muligheder. Læs om Filmpilot på www.dfi.dk/filmpilot


SIDE 6 / JANUAR 2014

SØNDAG 5. + 12. + 19. + 26. KL. 12:30

3 FILM SAMLET TID: 41 MIN. ANBEFALES FRA 4 ÅR

Sallies historier – Derfor prutter man

Flammen og vattotten

Engang for længe siden boede alle mennesker ude i skoven og svingede sig rundt mellem træerne. De bar deres børn mellem tænderne – ligesom kattene gør – når de skulle rundt mellem træerne. Men det var svært at tale sammen, når man havde et barn i munden, så de fandt en måde at tale sammen på.

På hver sin side af den store flod bor Flammen og Vattotten. Den ene bor i et sort, askefyldt landskab af ild og svovl, den anden lever i et blødt, hvidt og dunet land af vat. En dag møder de to hinanden, og skønt de er forskellige som dag og nat, bliver de gode venner. Men de andre vattotter bryder sig ikke om Flammen. Vil deres venskab kunne overvinde fordommene og de farlige forskelle?

Hausner, Tomas. Danmark 1998. Dansk tale. Tfa. / 1 af 3

Agerndrengen

Niels Bisbo. Danmark 2013. Dansk tale. Tfa. / 3 af 3

Dace Riduze. Letland 2010. Uden dialog. Tfa. / 2 af 3

En lille pige laver figurer ud af egetræets agern. Hun taber en i græsset – den lille agerndreng. Han vil gerne lære verden at kende, men først må han lære at gå. Det sørger myrerne for. Og så skal han også lige have fundet sin hue, som bien har brugt. Det fører ham til insekternes by, hvor mange ting kan ske.

Flammen og Vattotten


FEBRUAR

I vinterferien har BØRNEBIFFEN ekstra forestillinger på hverdage. Cinemateket byder også på gode og finurlige film. Vi viser den nye animationsfilm Mops & Ollie, som handler om to rumvæsener, der leger med og spiser skrald. Deres venskab bliver sat på en prøve, men de finder ud af, at de i sidste ende har brug for hinanden. I eventyrgenren kan man se eller gense Per Flys filmperle Den lille ridder. En anden eventyrlig film er Isblomstens hemmelighed, der handler om at trylle og tryllestaven der blev væk. Der er også tid til en tur i zoologisk have med Rita og Krokodille. FILM-X kører filmworkshop for børnehaver torsdag den 6/2, 13/2, 20/2 & 27/2 sideløbende med BØRNEBIFFENs visninger. Se mere på side 14-15 og www.film-x.dk.

Isblomstens hemmelighed


SIDE 8 / FEBRUAR 2014

TIRSDAG 11. + TORSDAG 13. KL. 10:00 OG 11:00 / VINTERFERIE T0RSDAG 6. + 20. + 27. KL. 10:00 OG 11:00 LØRDAG 1. + 8. KL. 12:30

3 FILM SAMLET TID: 38 MIN. ANBEFALES FRA 3 ÅR

Den lille ridder

Rita og Krokodille – Zoo

Der var engang en lille dreng, som boede i et rige, hvor skænderier, slåskampe, raseri og vrede var forbudt, så der var ikke længere brug for riddere. Det var drengen ked af, for det eneste, han ønskede sig, var, at blive en ædel ridder. Drengen rejser ud i verden for at lære og kæmpe. Da han kommer hjem igen, har kongens livlæge overtaget magten, og ingen tør protestere.

Rita vil helst klappe små, nuttede dyr, men Krokodille vil helst lege med krokodillerne i Zoologisk have. Rita “lader” ham lege med dem. Men snart kan hun ikke se forskel på “hendes” Krokodille og de andre. Hun prøver at klatre over hegnet for at finde Krokodille. Hun er lige ved at falde ned, men heldigvis kommer Krokodille og redder hende.

Per Fly. Danmark 1998. Dansk tale. Tfa. / 1 af 3

Siri Melchior. Danmark 2013. Dansk tale. Tfa. / 3 af 3

Mops & Ollie

Christian Vig Kuntz. Danmark 2012. Uden dialog. Tfa. / 2 af 3

De to rumvæsener Mops & Ollie bor på en planet langt ude i rummet. Oven over planeten er et stort motorvejsnet, hvorfra der jævnligt falder lidt skrald ned, som Mops & Ollie enten kan spise eller lege med. Men de bliver uvenner over skraldet og rigtigt kede af det, før det går op for dem, at det, de har brug for, er hinanden, ikke skraldet. Mops & Ollie

Rita og krokodille – Zoo


FEBRUAR 2014 / SIDE 9

ONSDAG 12. + FREDAG 14. KL. 10:00 OG 11.00 / VINTERFERIE FREDAG 7. + 21. + 28. KL. 10:00 OG 11:00 LØRDAG 15. + 22. KL. 12.30

3 FILM SAMLET TID: 39 MIN. ANBEFALES FRA 4 ÅR

Safari Europa – Rådyr

Mors lille vildbasse

Rådyr er sky. Ofte står de på marken og spiser, skjult i det høje korn. Det er højsommer og parringstid. Råbukken, hannen, har travlt med at afmærke sit territorium, og hunnerne holder øje med ham. Hen på foråret kommer der rålam, og så passer det med, at der igen er saftigt korn på marken, som man kan spise og springe rundt i.

En fejende frisk, morsom, rørende og meget klog filmfortælling om det betingelsesløse og overordentligt kærlige forhold mellem en mor og hendes livlige vildbasse af en fantasifuld søn. Vildbassen sætter virkelig sin mors tålmodighed på prøve, men intet kan knække livsmod og glæde.

Adam Schmedes. Danmark 2010. Dansk tale. Tfa. / 1 af 3

Johan Hagelbäck. Sverige 1983. Dansk tale. Tfa. / 2 af 3

Flammen og vattotten

Niels Bisbo. Danmark 2013. Dansk tale. Tfa. / 3 af 3

På hver sin side af den store flod bor Flammen og Vattotten. Den ene bor i et sort, askefyldt landskab af ild og svovl, den anden lever i et blødt, hvidt og dunet land af vat. En dag møder de to hinanden, og skønt de er forskellige som dag og nat, bliver de gode venner. Men de andre vattotter bryder sig ikke om Flammen. Vil deres venskab kunne overvinde fordommene og de farlige forskelle? Safari Europa – Rådyr

Mors lille vildbasse


SIDE 10 / FEBRUAR 2014

SØNDAG 2. + 9. + 16. + 23. KL. 12:30

2 FILM SAMLET TID: 46 MIN. ANBEFALES FRA 5 ÅR

Bror, min bror

Isblomstens hemmelighed

Teis på ni år er svimmel og tør i halsen. Han er forelsket i Giinjha. Til hans store forundring er det lillebror Nico, der bliver inviteret til hendes fødselsdag. Syg af jalousi instruerer Teis sin lillebror i, hvordan han skal kysse Giinjha, men Nico bliver betænkelig og må skubbes af sted til fødselsdagsfesten.

Svindel forsøger at trylle, og han kommer ved et uheld til at skyde oldefars tryllestav langt ind i De Grønne Ærters Dal, hvor han møder Fup. De to bliver gode venner, og de finder en ny tryllestav til Svindel. Svindel prøver at trylle med den nye tryllestav, men noget går galt.

Henrik Ruben Genz. Danmark 1998. Dansk tale. Tfa. / 1 af 2

Jacob Ley. Danmark 2012. Dansk tale. Tfa. / 2 af 2

Bror, min bror

Isblomstens hemmelighed

Den lille ridder

Flammen og vattotten

LEG MED ANIMATIONSFILM HJEMME I BØRNEHAVEN

FILM-X har udviklet en gratis hjemmeside, hvor man kan lave animationsfilm med samme teknik, som vi bruger i vores filmworkshops for børnehaver, nemlig stop motion. På hjemmesiden finder I også små film, der giver tips og tricks til at planlægge og optage animationsfilm. Aktiviteten er ideel til et æstetisk fortælleforløb – evt. som opfølgning på et FILM-X-animationsforløb, hvor både børn og voksne har fået en god introduktion til at lave animationsfilm. Find det på www.dfi.dk/film-x-animation


MARTS

I denne måned præsenterer BØRNEBIFFEN mange gode blandede bolsjer. Pindsvinet er ved at vågne op fra sit vinterhi. Rita og Krokodille er taget på camping, men det bliver lidt uhyggeligt, når det bliver mørkt. I Havets sang møder vi Silke, som elsker at bade og svømmer som en fisk, og det viser sig, at Silke slet ikke er som alle andre børn. I Bennys badekar forvandles badekarret til et stort hav fyldt med alle mulige mærkelige væsener. Til sidst fortæller Amalie i dokumentarserien Mig og min familie om, hvordan det er at være lidt genert og bo på en meget lille ø, hvor alle kender hinanden. FILM-X kører filmworkshop for børnehaver torsdag den 6/3, 13/3, 20/3 & 27/3 sideløbende med BØRNEBIFFENs visninger. Se mere på side 14-15 og www.film-x.dk

Bennys badekar


SIDE 12 / MARTS 2014

TORSDAG 6. + 13. + 20. + 27. KL. 10:00 OG 11:00 LØRDAG 1. + 8. KL. 12:30

4 FILM SAMLET TID: 38 MIN. ANBEFALES FRA 3 ÅR

Safari Europa – Pindsvin

Rita og Krokodille – Camping

Om foråret vågner pindsvinet af sit vinterhi. Det er sulten, for det har ikke spist i flere måneder – og dets livret er orme. Med sine 7000 pigge er pindsvinet ikke bange for ret meget, og skulle det alligevel føle sig truet, ruller det sig bare sammen til en stikkende kugle. Men hvordan klarer de parringen? Kan de gøre det uden at stikke sig?

Rita og Krokodille skal på campingtur. Det er hyggeligt at ligge i et telt oppe på bjerget. Indtil det bliver mørkt. Månen kaster skygger af ulve og trolde på teltdugen. Rita tvinger Krokodille ud med lommelygten for at skræmme dem væk. Nu kommer der endnu flere skygger! Rita vover sig ud for at redde sin ven.

Mig og min familie – Amalie

Cirkeline – Månen er en gul ost

Mød Amalie, hun er 6 år og bor langt væk fra alting på den lille ø Tunø. De har ikke noget fjernsyn i huset, men det gør ikke noget, for Amalie kan bedst lide at lege udenfor med sin søster og deres angorakaniner. I skolen er de kun seks elever i alt, så det er bare om at være gode venner. Det er bare ikke altid nemt, når man er så genert som Amalie.

Musene har bygget en rumraket, der skal hente den store gule ost – månen – ned. Fredrik og Cirkeline lander imidlertid på jorden midt i et stort museostegilde, så de alligevel får et stort stykke ost med hjem.

Adam Schmedes. Danmark 2010. Dansk tale. Tfa. / 1 af 4

Anja Hauberg. Danmark 2012. Dansk tale. Tfa. / 2 af 4

Siri Melchior. Danmark 2013. Dansk tale. Tfa. / 3 af 4

Jannik Hastrup. Danmark 1970. Dansk tale. Tfa. / 4 af 4

FREDAG 7. + 14. + 21. + 28. KL. 10:00 OG 11:00 LØRDAG 15. + 22. + 29. KL. 12:30

2 FILM SAMLET TID: 38 MIN. ANBEFALES FRA 5 ÅR

Mig og min familie – Frederik

Havets sang

Hjemme hos Frederik bor der hele tre voksne: far, mor og au-pair-pigen Lovely, der kommer fra Filippinerne. Før Lovely flyttede ind, havde Frederiks forældre så travlt, at de ikke altid kunne nå at læse godnathistorie for Frederik. Men sådan er det ikke længere, og Frederik er glad for, at der nu altid er en voksen at lege med.

Lille Silke elsker vand. Hun elsker at bade, og hun svømmer som en fisk. Faktisk har hun det kun godt, når hun er i vandet, for hun har altid eksem, som klør så væmmeligt. Far og mor er bekymrede og går til lægen med Silke, og lægen mener at vide, at hun er allergiker. Men mystiske ting foregår, og en delfin, en hund og en gammel, for længst afdød sørøver-oldefar får betydning.

Anja Hauberg. Danmark 2012. Dansk tale. Tfa. / 1 af 2

Mig og min familie – Amalie

Jannik Hastrup. Danmark 1993. Dansk tale. Tfa. / 2 af 2

Mig og min familie – Frederik


MARTS 2014 / SIDE 13

Cirkeline – Manen er en gul ost

SØNDAG 2. + 9. + 16. + 23. + 30. KL. 12:30

2 FILM SAMLET TID: 52 MIN. ANBEFALES FRA 5 ÅR

Ernst på togrejse

Bennys badekar

Ernst og mor skal med toget ud af byen på en lille ferie. Inde i toget finder mor deres pladser, og Ernst går ud på gangen og kigger ud ad vinduet. Toget standser ved en station, og på perronen får Ernst øje på en vaffelbod. Han løber tilbage til sin kupé, men mor er væk. Ernst ser pludselig mor på perronen. Ernst stiger af toget for at finde sin mor.

Benny bor i et kedeligt højhus, hvor der ikke er særlig meget at lave for børn. Hans mor og hendes veninde snakker og snakker, mens de drikker kaffe og spiser flødeskumskager. Benny går en tur og fanger en haletudse, som han tager med op i badeværelset. Haletudsen viser sig at være en prins, og den tager nu Benny med sig ned i badekarret, som forvandles til et stort hav, hvor de møder alle mulige mærkelige væsener.

Alice de Champfleury. Danmark 2000. Dansk tale. Tfa. / 1 af 2

Quist Møller, Hastrup. Danmark 1971. Dansk tale. Tfa. / 2 af 2

VERDENS BEDSTE BØRNEFILM

Cinemateket byder hver måned på kvalitetsfilm for børn, unge og forældre. Udvalget rummer såvel klassikere som nye titler – film, der har den gode fortælling som omdrejningspunkt. Programmet spænder fra Winkys hest for de yngste til Rejsen til Saturn for de større børn. Læs mere på cinemateket.dk og i Cinematekets trykte program eller ring til billetsalget på 33 74 34 12. Vi ses i biografen i de mørke vintermåneder.


SIDE 14 / FILM-X FOR BØRNEHAVER

FILM-X FOR BØRNEHAVER I FILM-X kan en lille gruppe på fire til seks børn prøve at lave deres egen film. Besøget foregår i faste studierammer, hvor en guide hjælper gruppen godt gennem hele processen. Det forventes derfor ikke, at de voksne, der ledsager børnene i FILM-X, ved noget om filmproduktion på forhånd. Børnene leger med dramatisering af en fortælling, og de eksperimenterer med at optage lyd og lægge musik på den færdige film. I får en dvd med hjem, så filmen kan vises til kammeraterne i børnehaven og familien. Der er udviklet inspirationsmaterialer, så besøget kan starte hjemme i institutionen – først og fremmest med historiefortællingen, men også med den æstetiske del, hvor I enten fremstiller animationsfigurer og baggrunde til animations-

forløb eller kostumer og rekvisitter til forløb med skuespillere. Indholdet i forløbene er målrettet de 5-6-årige, men en moden 4-årig kan også deltage. Forløbet varer 60 minutter og afholdes parallelt med BØRNEBIFFENs filmprogram, så det er muligt at tage en lille gruppe børn med i FILMX, mens en større gruppe ser film. FILM-X, torsdage kl. 10:00 / varighed 60 minutter / anbefales fra 5 år Bestil billetter til FILM-X på www.dfi.dk/film-xbooking. Der kan reserveres 6 mdr. forud. Forløbet koster 100 kr. for op til 6 børn. Læs uddybende programtekster og find materialer til forberedelsen på www.film-x.dk


FILM-X FOR BØRNEHAVER / SIDE 15


SIDE 16 / APRIL 2014

Hvem er sød?

APRIL

I denne måned har BØRNEBIFFEN premiere på den nye svenske animationsserie Dyrevennerne. I Jeg stikker af keder fåret sig uendeligt meget og løber væk fra sin flok. I Hvem er sød? lærer dyrene at blive gode venner igen efter et skænderi. Rita og Krokodille tager på fisketur, og hvem mon fanger flest fisk? I Min min kommer vi tæt på, hvordan det er at blive storebror. Det er ikke altid lige nemt, når der kommer en lille ny baby. Robotten Will-Bot opdager, om en stor robot er ven eller fjende i filmen Will-Bot – Ven eller fjende. FILM-X kører filmworkshop for børnehaver torsdag den 3/4, 10/4 & 24/4 sideløbende med BØRNEBIFFENs visninger. Se mere på side 14-15 og www.film-x.dk TORSDAG 17. KL. 12:45 / SKÆRTORSDAG TORSDAG 3. + 10. + 24. KL. 10:00 OG 11:00 LØRDAG 5. + 12. KL. 12:30

3 FILM SAMLET TID: 37 MIN. ANBEFALES FRA 3 ÅR

Cirkeline – Åh, sik’en dejlig fødselsdag

Min min

Cirkeline, en lille rund pige, der bor i en tændstikæske på tegnerens bord, holder fødselsdag og får besøg af musene. De spiser lagkage og kommer ud for forskellige ”uheld”, der dog ikke ødelægger den gode stemning, selv om alle til sidst har ondt i maven.

Storm er 2 år og skal være storebror inden længe. Indtil nu har mor og far fyldt hans verden med ham selv i centrum. Storm ved ikke, hvad der venter, og bolden i mors mave ligner ikke en baby. Så fødes lillebror, og pludselig er der kommet noget i vejen.

Jannik Hastrup. Danmark 1968. Dansk tale. Tfa. / 1 af 3

K. Astrup Schröder. Danmark 2011. Dansk tale. Tfa. / 3 af 3

Hvem er sød?

Jessica Laurén. Sverige 2010. Dansk tale. Tfa. / 2 af 3

Den gule kat er grim, fordi den er gul. Det siger den rosa bamsegris og den beige bamse nemlig! Den gule fugl siger, at gult er sødt, og at de andre er grimme og krøllede. De skændes alle sammen, indtil kanin kommer med chokoladekugler, som, de alle bliver enige om, er søde. Det gule hus – superhelten Kevin


APRIL 2014 / SIDE 17

FREDAG 18. KL. 12:45 / LANGFREDAG FREDAG 4. + 11. + 25. KL. 10:00 OG 11:00 LØRDAG 19. + 26. KL. 12:30

5 FILM SAMLET TID: 37 MIN. ANBEFALES FRA 3 ÅR

Det gule Hus – Superhelten Kevin

Wellendorf, Kunze. Danmark 2010. Dansk tale. Tfa. / 3 af 5

I Superhelten Kevin besøger Chloë og Thea 6-årig Kevin, der drømmer om at vokse op og blive superhelt. Kevins mor kommer hele vejen fra Senegal i Afrika og har mange billeder at Kevins familie i Afrika. En sød, sjov film om at have masser af energi, en passion for flyvemaskiner og at være en del af to kulturer.

Safari Europa – Mus

Pipungerne – Prinsessen og vagten

Mus sætter pris på en god hule. Den skal være varm og hyggelig. Gerne med udsigt, og der skal være rigeligt med mad, også til vinteren. Så de samler forråd; nødder og bær. Ungerne kan ikke se noget i starten, så de sover bare, og imens passer deres mor godt på dem.

Sille leger prinsesse, men Saxe vil ikke være prins. Han vil være vagt! Sille vil ikke forstyrres, så Saxe holder vagt ved slottet, men en flok myrer er ikke til at styre. De kilder Saxe og stikker af med prinsessekronen. Så nu må Sille og Saxe prøve at finde myrerne og prinsesekronen.

Rita og Krokodille – Fisketuren

DYREVENNERNE – JEG STIKKER AF

Rita og Krokodille skal ud og fiske. Rita belærer Krokodille om, hvordan man fisker. Men ved søen er det Krokodille, der fanger alle fisk, selv om han har det gamle fiskenet. Rita bytter med ham, men det hjælper ikke. Men Rita SKAL fange en fisk. Ikke engang regnen kan få hende til at give op.

Her møder vi et får, der keder sig noget så grusomt, og som derfor løber væk fra sin flok. Da hun opdager, at det ikke lader til, at nogen fra flokken har lagt mærke til, hun er væk, gør hun dem opmærksom på det ved at sende dem et kort, hvor hun fortæller, at hun er taget væk.

Adam Schmedes. Danmark 2010. Dansk tale. Tfa. / 1 af 5

Siri Melchior. Danmark 2013. Dansk tale. Tfa. / 2 af 5

Tone Tarding. Danmark 2009. Dansk tale. Tfa. / 4 af 5

Eva Lindström. Sverige 2013. Dansk tale. Tfa. / 5 af 5

Min min


SIDE 18 / APRIL 2014

SØNDAG 6. + 13. + 20. + 27. KL. 12:30

5 FILM SAMLET TID: 42 MIN. ANBEFALES FRA 5 ÅR

Himmelspejlet

Carlos Salces. Mexico 1997. Uden dialog. T7 / 1 af 5

En fin lille historie om en dreng, der en dag opdager, hvordan de store fly oppe over hans hoved spejler sig i et vandhul, og forsøger at fange et af dem. Men kan man holde et spejlbillede af et fly gemt i en lille trækasse? Hvem bestemmer?

Cirkeline – Sofus på flyvetur

Hvem bestemmer?

Cirkeline og musene laver en drage. De maler et ansigt på den, så den bliver rigtig flot. De sætter dragen op, men den mindste mus, Sofus, flyver væk, da dragesnoren knækker. Sofus møder en masse spændende dyr ude på marken og ved ikke, hvordan han skal komme hjem igen.

Store bamse læser for lille bamse. Da bogen er slut, bestemmer lille bamse, at store bamse skal læse bogen igen. Så bestemmer store bamse, at lille bamse er træt og skal sove, men så bestemmer lille bamse, at store bamse også er træt. Hvem bestemmer?

Mas med mosen

Will-Bot – Ven eller fjende

Kartoffelmos med ærter kan være svært at få ned, men når mosen bliver levende og ærterne samler sig til en grøn bold, der hopper rundt i køkkenet, så bliver det pludselig sjovt.

Robotten Will-Bot er bange for alt! På hans planet sker der ingenting, men han patruljerer alligevel dag og nat. En dag lander der et rumskib, og ud kommer en kæmperobot. Den ser ond og farlig ud, men er den nu også det?

Jannik Hastrup. Danmark 1968. Dansk tale. Tfa. / 2 af 5

Elisa Klement. Tyskland 2008. Dansk tale Tfa. / 3 af 5

Jessica Laurén. Sverige 2010. Dansk tale. Tfa. / 4 af 5

Kim Hagen. Danmark 2011. Uden dialog. Tfa / 5 af 5

Will-bot – ven eller fjende


MAJ

I maj måned bydes der op til et sjovt og filosofisk møde mellem kunst og børn i Det gule hus – Drømmevæsnerne. I Ørnen havde højdeskræk skal ørnen lære at overkomme sin usikkerhed og lære at flyve. Fuglen Flap har også problemer med at flyve i Glidende mavelandinger. I Dyrevennerne – En fugledag følger vi to fugleungers eventyrlige dag med ukendte overraskelser. Rita og krokodille er taget på skovtur og er lige ved at blive væk fra hinanden. I Tigre og tatoveringer møder vi den forældreløse pige, som kommer til at tatovere alfer og nisser på en barsk fyr. FILM-X kører filmworkshop for børnehaver torsdag den 1/5, 8/5, 15/5 & 22/5 sideløbende med BØRNEBIFFENs visninger. Se mere på side 14-15 og www.film-x.dk

Dyrevennerne – En fugledag


SIDE 20 / MAJ 2014

TORSDAG 29. KL. 12:30 / KR. HIMMELFARTSDAG TORSDAG 1. + 8. + 15. + 22. KL. 10:00 OG 11:00 LØRDAG 3. + 10. + 17. KL. 12:30

4 FILM SAMLET TID: 39 MIN. ANBEFALES FRA 3 ÅR

Det gule Hus – Drømmevæsnerne

DYREVENNERNE – EN FUGLEDAG

Chloë og Thea drager på et hemmeligt besøg hos toårige Valdemar Ærtebjerg i hans mors atelier på toppen af Det Gule Hus. Mærkelige ting sker der oppe under taget, hvor alle drømmene fra Det Gule Hus bliver lavet om til store malerier. Et sjovt, filosofisk møde mellem kunst og børn.

I En Fugledag følger vi to fugleungers eventyrlige dag fra solopgang til solnedgang. Vi møder den viljestærke fuglestoresøster og den godmodige og frygtsomme lillebror. Dagen byder på ukendte overraskelser, fremmede insekter og nye venner.

Elsa siger godnat

Rita og Krokodille – Skovturen

Elsa har svært ved at falde i søvn. Heldigvis har hun mange tøjdyr, der kan fortælle en masse spændende historier. Harry Hamster fortæller historien, om dengang han var verdens største detektiv og opklarede sagen om det store madtyveri.

Vennerne skal ud og samle kastanjer i skoven. Rita formaner Krokodille om at blive på stien, så han ikke farer vild. Men da hun ser et helt tæppe af glitrende kastanjer, glemmer hun alt, hvad hun har sagt. I jagten på de flotte kastanjer glemmer hun alt om stien og farer vild. Krokodille hjælper hende med at finde tilbage.

Wellendorf, Kunze. Danmark 2010. Dansk tale. Tfa. / 1 af 4

Christian Ryltenius. Sverige 2012. Dansk tale. Tfa. / 2 af 4

Eva Lindström. Sverige 2013. Dansk tale. Tfa. / 3 af 4

Siri Melchior. Danmark 2013. Dansk tale. Tfa. / 4 af 4

Rita og krokodille – Skovturen


MAJ 2014 / SIDE 21

FREDAG 16. KL 12:30 / BEDEDAG FREDAG 2. + 9. + 23. + 30. KL. 10:00 OG 11:00 LØRDAG 24. + 31. KL. 12:30

4 FILM SAMLET TID: 38 MIN. ANBEFALES FRA 5 ÅR

Ørnen der havde højdeskræk

Prik og Plet hos tandlægen

Kongeørnen Orla kan ikke lide at flyve, for han bliver så ør og svimmel af højder. Han går altid i skovbunden, og en gang i mellem flyver han lige over jorden, men aldrig højere. Men en fuglekonge lover at lære ham at flyve. Orla skal bare lige først op ad en bakke, så op på en træstub og så videre op i et træ.

Prik og Plet elsker at spise slik. Desværre kan det jo nemt ødelægge tænderne! Prik får prikker, og Plet får pletter på tænderne, og så er der kun én ting at gøre – de må besøge tandlægen. Et besøg hos tandlægen kan godt virke lidt farligt, især med alle de mange sære lyde der er.

Glidende mavelandinger

Hvem er vred?

De små fugleunger udfordrer hinanden om, hvem der kan flyve længst ud over en sø, så de kan komme ud og flyve som de rigtig store fugle. Flap kan ikke flyve ligesom de andre unger, og de udfordre ham til at flyve. Da han ikke rigtigt tør, er de ved at opgive at være venner med Flap. Men så får Flap en god ide!

Bamse bygger et tårn, og den gule kat vil gerne være med, men det må den ikke. Bamse slår den gule kat, og den gule kat bider tilbage. De bliver heldigvis gode venner og bygger et tårn sammen. Så kan det også være lige så sjovt at ødelægge tårnet, som det er at bygge sammen.

Hamid Navim. Sverige 1999. Dansk tale. Tfa. / 1 af 4

John Mallet. Danmark 2012. Dansk tale. Tfa. / 2 af 4

SØNDAG 4. + 11. + 18. + 25. KL. 12:30

Sallies historier – Min onkel og min onkels nye hund

Hausner, Tomas. Danmark 1998. Dansk tale. Tfa. / 1 af 2

Onkel går rundt og keder sig. Der er ikke rigtig nogen, der har tid til at besøge ham, så han må finde noget at gå op i. Han anskaffer sig en hund, men hunden er en speciel hund, der kan tale. Hunden fortæller Onkel, at den ikke ville være som en almindelig hund, og så må Onkel lege hund i stedet.

Glidende mavelandinger

Geffenblad. Sverige 2012. Dansk tale. Tfa. / 3 af 4

Jessica Laurén. Sverige 2010. Dansk tale. Tfa. / 4 af 4

2 FILM SAMLET TID: 50 MIN. ANBEFALES FRA 5 ÅR

Tigre og tatoveringer

Karla Bengtson. Danmark 2010. Dansk tale. Tfa. / 2 af 2

Den lille forældreløse pige Maj bor hos sin onkel Sonny, der er tatovør. Selvom de har det utroligt godt sammen, er de begge enige om, at Maj hellere bør bo hos en rigtig familie. En dag kommer Maj til at tatovere en barsk fyr fra den lokale motorcykelklub med alfer, nisser og prinsesser på ryggen. Af frygt for mandens vrede må Maj og Sonny flygte ud af byen.

Prik og Plet hos tandlægen


SIDE 22 / SERIE

JUNI

For de mindste filmelskere står juni måned i dyrenes tegn. Vi skal møde det frække hittebarn i Pipungerne – Hittebarnet og se, hvordan myrerne bor i tuer oven på jorden. Den lille kæledyrskanin i Ville og Vilde kanin slipper ud af sit bur, og i Uro prøver koen at få en ny ven. Thea og den vilde flod viser, hvor svært det kan være at være lillesøster, når storesøster også vil lege med andre. For de større børn viser vi for første gang filmen Asylbarnet – Jamila, gid jeg kunne flyve. En tankevækkende film om at bo på et asylcenter. Til sidst en fantasy film for de større børn Taynikma – legenden om Rax. FILM-X kører filmworkshop for børnehaver torsdag den 12/6 & 19/6 sideløbende med BØRNEBIFFENs visninger. Se mere på side 14-15 og www.film-x.dk

Mops & Ollie


JUNI 2014 / SIDE 23

TORSDAG 5. + 12. + 19. KL 10:00 OG 11:00 LØRDAG 7. + 14. KL. 12:30

3 FILM SAMLET TID: 40 MIN. ANBEFALES FRA 3 ÅR

Safari Europa – Myre

Ville og Vilde kanin

Der findes masser af myrer. Nogle bor i tuer oven på jorden. Andre bor under jorden. Nogle myrer holder bladlus, ligesom vi holder køer. Myrene malker dem for sød honningdug, og til gengæld forsvarer de bladlusene mod den store fjende, krabbeedderkoppen.

Ville lever i et kaninbur på en gård. En dag får Ville en chance for at slippe væk. I skoven møder han Vilde, en vild kanin. Vilde lader Ville bo hos sig, og sammen samler de bær og svampe. Ville får hjemve, og Vilde vil hjælpe ham hjem. Men Vilde kommer til skade.

Adam Schmedes. Danmark 2010. Dansk tale. Tfa. / 1 af 3

Gustafsson. Sverige 2006. Dansk tale. Tfa. / 3 af 3

Pipungerne – Hittebarnet

Tone Tarding. Danmark 2009. Dansk tale. Tfa. / 2 af 3

Sille og Saxe finder et forladt fugleæg. Ud kommer en lille fugleunge, som er blevet væk fra sine forældre. De putter fugleungen i Saxes æggeskal, og de bærer fugleungen ud i verden for at finde dens mor. Men fugleungen er så fræk, at ingen vil kendes ved den, og Saxe vil egentlig bare gerne have sin æggeskal tilbage. FREDAG 6. + 13. + 20. KL. 10:00 OG 11:00 LØRDAG 21. KL. 12:30

Pipungerne –Hittebarnet

3 FILM SAMLET TID: 37 MIN. ANBEFALES FRA 3 ÅR

Mops & Ollie

Christian Vig Kuntz. Danmark 2012. Uden dialog. Tfa. / 1 af 3

De to rumvæsener Mops & Ollie bor på en planet langt ude i rummet. Oven over planeten er et stort motorvejsnet, hvorfra der jævnligt falder lidt skrald ned, som Mops & Ollie enten kan spise eller lege med. Men de bliver uvenner over skraldet og rigtigt kede af det, før det går op for dem, at det, de har brug for, er hinanden, ikke skraldet.

Uro

Verena Fels.Tyskland 2010. Uden dialog. Tfa. / 2 af 3

I en uro, sådan en som man finder over en barneseng, hænger en ensom ko. De andre dyr er alt for fine til at være venner med den, men en lille bi vil gerne. Det kan være svært at skabe kontakt, når man er bundet op på faste roller. Men hvis man insisterer, kan det lykkes – selvom det skaber en masse uro.

Thea og den vilde flod

Wellendorf, Kunze. Danmark 2011. Dansk tale. Tfa. / 3 af 3

Thea holder ferie på en campingplads i Frankrig med mor og storesøster Chloé. Ved floden er Chloé optaget af en ny veninde og vil ikke lege med Thea, der keder sig – men så ser hun en havfruehale i vandet. Uro


SIDE 24 / JUNI 2014

SØNDAG 1. + 8. + 15. + 22. KL. 12:30

4 FILM SAMLET TID: 53 MIN. ANBEFALES FRA 7 ÅR

Lille far

Asylbarn – Jamila, Gid jeg kunne flyve

Marie er syv år. Hun skal være hos sin far i weekenden. Marie og far går gennem byen, og far møder hele tiden nogen, han skal snakke med. Marie venter pænt. Men da Marie møder en pige, hun gerne vil lege med, så gider far ikke vente. Han vil hjem. Marie bliver vred på far, men hun kan ikke finde ud af at skælde ham ud.

Jamila er født på et dansk asylcenter for 8 år siden. Hendes forældre kom fra Irak for 10 år siden. Jamila har haft mange venner og veninder. De fleste er dog kun på centret i kort tid. Lige nu er Cecilie hendes bedste veninde. De flirter med drengene og lærer at danse mavedans i klubben. Men Cecilie og hendes familie har fået afslag på asyl og skal forlade centret. Hvem bliver Jamilas næste veninde?

Sallies historier – Verdens uartigste dreng

Taynikma – Legenden om Rax

Michael W. Horsten. Danmark 2003. Dansk tale. Tfa. / 1 af 4

Hausner, Tomas. Danmark 1998. Dansk tale. Tfa. / 2 af 4

Verdens uartigste dreng hedder Svend Bent, og han kan bare ikke lyve. Når han får en gave, han ikke kan lide, kan han bare ikke smile artigt og sige ”Tusind tak, hvor er jeg glad for den”. Hans ærlige mening er ikke populær hos de voksne omkring ham, og Svend Bent bliver til sidst sendt på lyveskole.

Jannik Hastrup. Danmark 2013. Dansk tale. Tfa. / 3 af 4

Jan Kjær. Danmark 2011. Dansk tale. T7. / 4 af 4

Rax tror, han hører til i den mægtige bjergklan, men klanen beskylder ham for at være tyv og jager ham på porten. Hjemløs og på flugt bliver Rax tilbudt at komme med i den lokale tyvebande. Nu må Rax vælge, hvad der er vigtigst: At være tro mod sig selv eller være en del af et fællesskab. ”Tyv eller gadeunge.. Du vælger selv!”

Mig og min familie – Frederik


SIDE 25

KALENDER

Forkortelser m Længde i minutter G Gratis visning # 15 kr. pr. billet F Ferie / helligdag

Medierådets forkortelser Tfa Tilladt for alle T7 Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Alder Redaktionens aldersanbefaling

JANUAR

FEBRUAR

MARTS

FILM-X FOR BØRNEHAVER

FILM-X FOR BØRNEHAVER

FILM-X FOR BØRNEHAVER

Alle nævnte dage kl. 10.00 Side 14-15 / 60 m / Anbefales fra 5 år

Alle nævnte dage kl. 10.00 Side 14-15 / 60 m / Anbefales fra 5 år

Torsdag 02.01 kl. 10:00 & 11:00 Side 4 / 3 år / 36m / G Fredag 03.01 kl. 10:00 & 11:00 Side 4 / 4 år / 38m / G Lørdag 04.01 kl. 12:30 Side 4 / 3 år / 36m/ # Søndag 05.01 kl. 12:30 Side 6 / 4 år / 41m / # Torsdag 09.01 kl. 10:00 & 11:00 Side 4 / 3 år / 36m / G Fredag 10.01 kl. 10:00 & 11:00 Side 4 / 4 år / 38m / G Lørdag 11.01 kl. 12:30 Side 4 / 3 år / 36m / # Søndag 12.01 kl. 12:30 Side 6 / 4 år / 41m / # Torsdag 16.01 kl. 10:00 & 11:00 Side 4 / 3 år / 36m / G Fredag 17.01 kl. 10:00 & 11:00 Side 4 / 4 år / 38m / G Lørdag 18.01 kl. 12:30 Side 4 / 4 år / 38m / # Søndag 19.01 kl. 12:30 Side 6 / 4 år / 41m / # Torsdag 23.01 kl. 10:00 & 11:00 Side 4 / 3 år / 36m / G Fredag 24.01 kl. 10:00 & 11:00 Side 4 / 4 år / 38m / G Lørdag 25.01 kl. 12:30 Side 4 / 4 år / 38m / # Søndag 26.01 kl. 12:30 Side 6 / 4 år / 41m / # Torsdag 30.01 kl. 10:00 & 11:00 Side 4 / 3 år / 36m / G Fredag 31.01 kl. 10:00 & 11:00 Side 4 / 4 år / 38m / G

Torsdag 02.01 Torsdag 09.01 Torsdag 16.01 Torsdag 23.01 Torsdag 30.01

Alle nævnte dage kl. 10.00 Side 14-15 / 60 m / Anbefales fra 5 år

Lørdag 01.02 kl. 12:30 Side 8 / 3 år / 38m / # Søndag 02.02 kl. 12:30 Side 10 / 5 år / 46m / # Torsdag 06.02 kl. 10:00 & 11:00 Side 8 / 3 år / 38m / G Fredag 07.02 kl. 10:00 & 11:00 Side 9 / 4 år / 39m / G Lørdag 08.02 kl. 12:30 Side 8 / 3 år / 38m / # Søndag 09.02 kl. 12:30 Side 10 / 5 år / 46m / # Tirsdag 11.02 kl. 10:00 & 11:00 F Side 8 / 3 år / 38m / # Onsdag 12.02 kl. 10:00 & 11:00 F Side 9 / 4 år / 39m / # Torsdag 13.02 kl. 10:00 & 11:00 F Side 8 / 3 år / 38m / # Fredag 14.02 kl. 10:00 & 11:00 F Side 9 / 4 år / 39m / # Lørdag 15.02 kl. 12:30 Side 9 / 4 år / 39m / # Søndag 16.02 kl. 12:30 Side 10 / 5 år / 46m / # Torsdag 20.02 kl. 10:00 & 11:00 Side 8 / 3 år / 38m / G Fredag 21.02 kl. 10:00 & 11:00 Side 9 / 4 år / 39m / G Lørdag 22.02 kl. 12:30 Side 9 / 4 år / 39m / # Søndag 23.02 kl. 12:30 Side 10 / 5 år / 46m / # Torsdag 27.02 kl. 10:00 & 11:00 Side 8 / 3 år / 38m / G Fredag 28.02 kl. 10:00 & 11:00 Side 9 / 4 år / 39m / G

Torsdag 06.02 Torsdag 13.02 Torsdag 20.02 Torsdag 27.02

Lørdag 01.03 kl. 12:30 Side 12 / 3 år / 38m / # Søndag 02.03 kl. 12:30 Side 13 / 5 år / 52m / # Torsdag 06.03 kl. 10:00 & 11:00 Side 12 / 3 år / 38m / G Fredag 07.03 kl. 10:00 & 11:00 Side 12 / 5 år / 38m / G Lørdag 08.03 kl. 12:30 Side 12 / 3 år / 38m / # Søndag 09.03 kl. 12:30 Side 13 / 5 år / 52m / # Torsdag 13.03 kl. 10:00 & 11:00 Side 12 / 3 år / 38m / G Fredag 14.03 kl. 10:00 & 11:00 Side 12 / 5 år / 38m / G Lørdag 15.03 kl. 12:30 Side 12 / 5 år / 38m / # Søndag 16.03 kl. 12:30 Side 13 / 5 år / 52m / # Torsdag 20.03 kl. 10:00 & 11:00 Side 12 / 3 år / 38m / G Fredag 21.03 kl. 10:00 & 11:00 Side 12 / 5 år / 38m / G Lørdag 22.03 kl. 12:30 Side 12 / 5 år / 38m / # Søndag 23.03 kl. 12:30 Side 13 / 5 år / 52m / # Torsdag 27.03 kl. 10:00 & 11:00 Side 12 / 3 år / 38m / G Fredag 28.03 kl. 10:00 & 11:00 Side 12 / 5 år / 38m / G Lørdag 29.03 kl. 12:30 Side 12 / 5 år / 38m / # Søndag 30.03 kl. 12:30 Side 13 / 5 år / 52m / #

Torsdag 06.03 Torsdag 13.03 Torsdag 20.03 Torsdag 27.03


SIDE 26

KALENDER

Forkortelser m Længde i minutter G Gratis visning # 15 kr. pr. billet F Ferie / helligdag

Medierådets forkortelser Tfa Tilladt for alle T7 Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Alder Redaktionens aldersanbefaling

APRIL

Torsdag 03.04 kl. 10:00 & 11:00 Side 16 / 3 år / 37m / G Fredag 04.04 kl. 10:00 & 11:00 Side 17 / 3 år / 37m / G Lørdag 05.04 kl. 12:30 Side 16 / 3 år / 37m / # Søndag 06.04 kl. 12:30 Side 18 / 5 år / 42m / # Torsdag 10.04 kl. 10:00 & 11:00 Side 16 / 3 år / 37m / G Fredag 11.04 kl. 10:00 & 11:00 Side 17 / 3 år / 37m / G Lørdag 12.04 kl. 12:30 Side 16 / 3 år / 37m / # Søndag 13.04 kl. 12:30 Side 18 / 5 år / 42m / # Torsdag 17.04 kl. 12:45 F Side 16 / 3 år / 37m / # Fredag 18.04 kl. 12:45 F Side 17 / 3 år / 37m / # Lørdag 19.04 kl. 12:30 Side 17 / 3 år / 37m / # Søndag 20.04 kl. 12:30 Side 18 / 5 år / 42m / # Torsdag 24.04 kl. 10:00 & 11:00 Side 16 / 3 år / 37m / G Fredag 25.04 kl. 10:00 & 11:00 Side 17 / 3 år / 37m / G Lørdag 26.04 kl. 12:30 Side 17 / 3 år / 37m / # Søndag 27.04 kl. 12:30 Side 18 / 5 år / 42m / #

MAJ

Torsdag 03.04 Torsdag 10.04 Torsdag 24.04

Torsdag 01.05 kl. 10:00 & 11:00 Side 20 / 3 år / 38m / G Fredag 02.05 kl. 10:00 & 11:00 Side 21 / 5 år / 39m / G Lørdag 03.05 kl. 12:30 Side 20 / 3 år / 38m / # Søndag 04.05 kl. 12:30 Side 21 / 5 år / 50m / # Torsdag 08.05 kl. 10:00 & 11:00 Side 20 / 3 år / 38m / G Fredag 09.05 kl. 10:00 & 11:00 Side 21 / fra 5 år / 39m / G Lørdag 10.05 kl. 12:30 Side 20 / 3 år / 38m / # Søndag 11.05 kl. 12:30 Side 21 / 5 år / 50m / # Torsdag 15.05 kl. 10:00 & 11:00 Side 20 / 3 år / 38m / G Fredag 16.05 kl. 12:30 F Side 21 / fra 5 år / 39m / # Lørdag 17.05 kl. 12:30 Side 20 / 3 år / 38m / # Søndag 18.05 kl. 12:30 Side 21 / 5 år / 50m / # Torsdag 22.05 kl. 10:00 & 11:00 Side 20 / 3 år / 38m / G Fredag 23.05 kl. 10:00 & 11:00 Side 21 / 5 år / 39m / G Lørdag 24.05 kl. 12:30 Side 21 / 5 år/ 39m / # Søndag 25.05 kl. 12:30 Side 21 / 5 år / 50m / # Torsdag 29.05 kl. 12:30 F Side 20 / 3 år / 38m / # Fredag 30.05 kl. 10:00 & 11:00 Side 21 / 5 år / 39m / G Lørdag 31.05 kl. 12:30 Side 20 / 5 år / 39m / #

Alle nævnte dage kl. 10.00 Side 14-15 / 60 m / Anbefales fra 5 år

FILM-X FOR BØRNEHAVER

FILM-X FOR BØRNEHAVER

Torsdag 01.05 Torsdag 08.05 Torsdag 15.05 Torsdag 22.05

Alle nævnte dage kl. 10.00 Side 14-15 / 60 m / Anbefales fra 5 år

JUNI

Søndag 01.06 kl. 12:30 Side 24 / 7 år / 53m /# Torsdag 05.06 kl. 10:00 & 11:00 Side 23 / 3 år / 40m / G Fredag 06.06 kl. 10:00 & 11:00 Side 23 / 3 år / 37m / G Lørdag 07.06 kl. 12:30 Side 23 / 3 år / 40m / # Søndag 08.06 kl. 12:30 Side 24 / 7 år / 53m / # Torsdag 12.06 kl. 10:00 & 11:00 Side 23 / 3 år / 40m / G Fredag 13.06 kl. 10:00 & 11:00 Side 23 / 3 år / 37m / G Lørdag 14.06 kl. 12:30 Side 23 / 3 år / 40m / # Søndag 15.06 kl. 12:30 Side 24 / 7 år / 53m / # Torsdag 19.06 kl. 10:00 & 11:00 Side 23 / 3 år / 40m / G Fredag 20.06 kl. 10:00 & 11:00 Side 23 / 3 år / 37m / G Lørdag 21.06 kl. 12:30 Side 23 / 3 år / 37m / # Søndag 22.06 kl. 12:30 Side 24 / 7 år / 53m / #

FILM-X FOR BØRNEHAVER Torsdag 12.06 Torsdag 19.06

Alle nævnte dage kl. 10.00 Side 14-15 / 60 m / Anbefales fra 5 år


ENTRÉ Børnebiffen er Cinematekets gratis tilbud til daginstitutioner. På hverdage er der gratis adgang for alle. I weekender, på helligdage og i ferier entré 15 kr.

SÆRLIG ADGANG

REDAKTION

Der er niveaufri adgang for kørestolsbrugere gennem indgangen i gården, Landemærket 26, hvor der også findes en handicapparkeringsplads.

Rikke Dela (ansvarlig) Line Arlien-Søborg

BILLETBESTILING Tlf. 3374 3412 Tir-ons 14:00-22:00 Tor-fre 09:30-22:00 Lør 12:00-22:00 Søn 12:00-19:30 Mandag lukket Forudbestilte billetter skal afhentes på selve dagen senest 15 min. før forestillingens start. på hverdage, og 30 min. før i weekender og på ferie- og helligdage

ADRESSE Cinemateket Gothersgade 55 1123 København K

GRAFISK DESIGN Pernille Volder Lund, DFI

DESIGN AF HR. OLSEN Sabine Ravn

TRYK Rosendahls-Schultz Grafisk A/S

OPLAG 7.000

FOTO OG ILLUSTRATION

BØRNEBIFFEN PÅ NETTET

DFIs Billed- & Plakatarkiv Forside: Flammen og vattotten, af Niels Bisbo, 2013. Produktionsdesign: Søren Tim Nordbo

Se flere oplysninger om Børnebiffens program på dfi.dk/boernebiffen.

MEDIERÅDETS FORKORTELSER

DISTRIBUTION Nyere film, der distribueres af Det Danske Filminstitut, kan ses via streaming-tjenesterne Filmcentralen og Filmstriben på skoler og biblioteker. Ældre titler kan endvidere lånes på video og dvd på danske folkebiblioteker.

UDGIVER Det Danske Filminstitut Gothersgade 55 DK-1123 København K Tlf. 3374 3400 Fax 3374 3565 dfi.dk/boernebiffen Programmet udkommer to gange årligt.

Tfa: Tilladt for alle T7: Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år


DFI.DK/BOERNEBIFFEN

Gothersgade 55 DK-1123 København K Tlf. 3374 3400 dfi.dk/boernebiffen

Børnebiffen forår 2014  
Børnebiffen forår 2014