Seizoensbrochure 2024-2025

Page 1

Druivenstreek

1

Beste cultuurliefhebbers,

Deze tweede editie van de cultuurbrochure Druivenstreek is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen de zes cultuurhuizen van de Druivenstreek.

Samen spannen we ons in om een gevarieerd en boeiend programma samen te stellen, dat zowel de lokale talenten als (inter)nationale grootheden in de schijnwerpers plaatst. Van theater tot muziek, van dans tot literatuur, voor elk wat wils.

Begin dit jaar startten we ook met een driemaandelijks UiT in de Druivenstreek-magazine, boordevol informatie over de vrijetijdsactiviteiten in onze regio en kan je ook terecht op de website uitindedruivenstreek.be.

Zo blijf je steeds op de hoogte van de laatste culturele nieuwtjes en evenementen.

Op vertoon van je UiTPAS geniet je ook dit jaar van een aantrekkelijke korting van 10 procent op het basistarief voor de voorstellingen in onze cultuurhuizen. Maar dat is niet alles: met de UiTPAS kan je ook punten sparen en die inwisselen voor leuke voordelen en interessante extra kortingen. Het is onze manier om jouw trouw en betrokkenheid bij ons cultureel aanbod te belonen.

Vanuit het intergemeentelijke samenwerkingsverband IGS Vrijetijdsregio Druivenstreek blijven we bovenlokaal structureel verder werken met de vrijetijdsdiensten, de verenigingen en partners uit de streek om zo het aanbod te diversifiëren en zoveel mogelijk inwoners te laten genieten van vrijetijdsactiviteiten.

Alvast veel leesplezier en een fijn cultuurseizoen toegewenst,

Kamil Muyldermans

VOORZITTER VRIJETIJDSREGIO DRUIVENSTREEK

Start ticketverkoop

De ticketverkoop voor de voorstellingen van het seizoen 2024-2025 start op vrijdag 7 juni om 9 uur. Je koopt het snelst en makkelijkst online, via één van onze websites die je achteraan vindt.

Uiteraard ben je ook welkom aan één van onze balies.

UITPAS DRUIVENSTREEK:

NIETS DAN VOORDELEN

Ken je de UiTPAS Druivenstreek al? Dat is de vrijetijdspas waarmee je punten kan sparen en omruilen voor tal van voordelen.

Houders van een UiTPAS krijgen 10 procent korting op het basistarief.

Voor inwoners van de Druivenstreek met een beperkt budget is er een UiTPAS met kansentarief: dan betaal je slechts 20 procent van het basistarief op tal van activiteiten en evenementen in onze regio.

Vraag ernaar aan een van onze balies of surf naar onze websites voor meer informatie.

IEDEREEN IS WELKOM

Ben je een rolstoelgebruiker of slecht te been, dan geven we je graag een aangepaste plaats. Neem hiervoor contact op met de balie van het cultuurhuis waar je graag een voorstelling wil bijwonen.

TAALICONEN

Anderstaligen zijn uiteraard ook welkom in onze cultuurhuizen. De taaliconen tonen je hoe groot je kennis van het Nederlands moet zijn om een activiteit te kunnen volgen. Meer informatie vind je op www.taaliconen.be

PRAKTISCH
2 3 VOORWOORD

COMPAGNIE CHARLIE

Peek-A-Boo FAMILIE 4+

In the left corner … Boğa Crackin’ Pastek! In the right corner … Galli Royal Pastek! Elke dag gaan ze met elkaar op de vuist. Voor een ei, een verloren weddenschap, een vrouw, in voor- en tegenspoed, voor vergane glorie, voor eeuwige roem.

Het zijn bohemers, boksers, broers. Slechts één wordt de King van de Ring. En de dag nadien begint alles van voren af aan.

GC DE LIJSTERBES – VR 6/9/2024 – 19 U.

€ 7 | UiTPAS € 6,3 | UiTPAS met kansentarief € 1,4

KOMMIL FOO

Grind HUMOR

FEEST 40 JAAR DE BOSUIL MUZIEK

Groot feest in GC de Bosuil en wel in jaren 80-stijl!

Het draait allemaal om fluokleuren, epauletten en dansen op nummers van Clouseau, ‘Flash Dance’ en ‘Dirty Dancing’. Haal de haarlak boven, trek die beenwarmers aan en ‘Let’s get physical’!

Wat kan je verwachten?

• haartooi en make-up 80’s-stijl

• aerobics opwarming

• steengoede 80’s-muziek met band en dj

GC DE BOSUIL – ZA 7/9/2024 – 20 U.

€ 10 | UiTPAS € 9 | UiTPAS met kansentarief € 2

Een huis in een straat. Een vrouw op een stoel. Wachtend, hopend op het flinterdunne geluid van voetstappen op het grind. Raf en Mich bijten zich vast in hun familieverleden. Ze graven oude, verdoken geheimen op. Groteske, hilarische, hartverscheurende verhalen, vaak verzwegen uit schaamte. Al 30 jaar lang ontroering, hilariteit, prachtige songs en een absurde beeldtaal.

GC DE LIJSTERBES – ZA 14/9/2024 – 20 U.

€ 28 | UiTPAS € 25,2 | UiTPAS met kansentarief € 5,6

© Jaap Reedijk 4 5
© Radar Neonnights © Jan Maris

A MURDER IN MISSISSIPPI

Seizoensopener MUZIEK

Deze 6-koppige band uit Gent brengt rootsmuziek: een mengeling van americana, country, blues en zelfs Irish traditionals. Zachte harmonieën en opzwepende melodieën die je meevoeren naar de weidse vlakten van Noord-Amerika. Het repertoire bestaat uit zelfgeschreven nummers met een hedendaagse twist.

Na het optreden volgt een receptie.

I.s.m. Cultuurraad

GC DE KAM – VR 20/9/2024 – 20 U.

€ 6 | UiTPAS € 5,4 | UiTPAS met kansentarief € 1,2

DE VLAAMSE JUKEBOX

Van Ann Christy tot Bart Peeters MUZIEK

Een namiddag vol toppers van de Vlaamse muziek. Van de overbekende Will Tura en Bart Peeters tot de obscure protestliedjes uit de jaren 70. Van tekstuele pareltjes tot liedjes die je doen rechtstaan. Een 5-koppige band en de prachtige stem van Soetkin Collier doen de rest.

Jij vraagt … en zij spelen!

GC DE LIJSTERBES – VR 15/11/2024 – 14 U.

€ 15 | UiTPAS € 13,5 | UiTPAS met kansentarief € 3

HENDRIK VOS & FRANS GRAPPERHAUS

Dit is Europa LEZING

Wat is Europa, of beter: wie is Europa? Hendrik Vos geeft het antwoord. Op de planken komt het verhaal van Europa tot leven. Ontmoetingen die tot grote dromen en daden leidden, krijgen vorm voor de ogen van het publiek. Humoristisch, muzikaal, meeslepend. Frans Grapperhaus (cello) zorgt voor de soundtrack van de grote momenten.

I.s.m. Neos Overijse

GC DE BOSUIL – DI 1/10/2024 – 20.30 U.

€ 18 | UiTPAS € 16,2 | UiTPAS met kansentarief € 3,6

MARC DEX

Seniorennamiddag

Marc Dex oogstte in zijn lange carrière tal van successen. Zijn grootste hit ‘Oh Clown’ werd opgenomen in de Eregalerij van Radio 2. Tijd om hem uit te nodigen in GC de Kam voor een namiddag vol nostalgie. Taart en koffie inbegrepen.

I.s.m. OKRA en Cultuurraad

GC DE KAM – DO 26/9/2024 – 14 U.

€ 13 | UiTPAS € 11,7 | UiTPAS met kansentarief € 2,60

© Kras 6
© Pelle De Brabander
© Tine Dewilde
MUZIEK
7 GC
FELIX SOHIE – MA 23/9/2024 – 15 U.

PAUL VERHAEGHE

Onbehagen LEZING

In mei 2023 verscheen ‘Onbehagen’, het boek van doctor in de klinische psychologie, psychoanalyticus en emeritus hoogleraar aan de UGent Paul Verhaeghe. Hij heeft het tijdens deze lezing over hedendaagse mentale en andere problemen, met het accent op maatschappelijke oorzaken en de noodzaak van een juiste aanpak.

I.s.m. Welzijnsraad

DEN BLANK – VR 4/10/2024 – 20 U.

10 | UiTPAS € 9 | UiTPAS met kansentarief € 2

JULIE DELRUE

Mamamanie THEATER

Een jonge actrice wordt moeder. Ze voelt zich zo goed dat slapen niet meer nodig is. Ze blijkt opeens meertalig en kan uit het niets diverse muziekinstrumenten bespelen. Ze kan de hele wereld aan.

Twee weken later wordt ze wakker op de afdeling psychiatrie. Diagnose: kraambedpsychose. Een openhartige solo die een lach en een traan afwisselt en respect oogst voor mentale ziekte.

CLARA CLEYMANS, WARRE BORGMANS & ANDEREN

Classical Jukebox KLASSIEK

Deze jukebox biedt een selectie klassieke muziek die wacht op jou om gedraaid te worden. Want het publiek bepaalt de playlist van de avond: je kan stemmen op voorhand, maar ook tijdens de voorstelling. Topmuzikanten en sympathieke masters of ceremony Clara Cleymans en Warre Borgmans maken er een unieke avond van.

CC DE WARANDEPOORT

VR 4/10/2024 – 20.30 U.

€ 25 | UiTPAS € 22,5 | UiTPAS met kansentarief € 5

CHARLOTTE PANOUKLIA & MICHEL STAS

Aperitiefconcert KLASSIEK

Lyrische sopraan Charlotte en pianist Michel brengen een selectie uit het enorme liedoeuvre van twee onbetwiste grootmeesters van het romantische lied: Robert Schumann en Richard Strauss.

Laat je meevoeren doorheen deze ochtend vol romantiek en sublieme melodieën.

I.s.m. Thoover vzw

CC DEN BLANK – ZO 6/10/2024 – 11 U.

€ 12 | UiTPAS € 10,8 | UiTPAS met kansentarief € 2,4

9 8
CC
ZA
© Lauranne Cleenwerck
DE WARANDEPOORT
5/10/2024 – 20.30 U.
16 | UiTPAS € 14,4 | UiTPAS met kansentarief € 3,2
© Merlijn Doome © Tysje Severens
CC

COLLECTIEF FIAT

Mobi Mobi

FAMILIE 6+

Elk jaar trekt het gezin Van Dremmel erop uit met hun mobilhome. Elk jaar naar dezelfde plek, hetzelfde restaurant, in dezelfde kleren, met dezelfde verhalen en mopjes van papa. Maar dit jaar hebben de kinderen er genoeg van. Ze nemen het heft in eigen handen. Dit jaar wordt een vakantie om écht nooit meer te vergeten.

GC DE LIJSTERBES

ZO 6/10/2024 – 17 U.

€ 7 | UiTPAS € 6,3 | UiTPAS met kansentarief € 1,4

DE LASSIES

Op cruise MUZIEK

Jelle Cleymans en Sam Verhoeven mogen meevaren en als duo optreden op een groot cruiseschip. Het zal misschien niet allemaal van meet af aan van een leien dakje lopen, maar uiteindelijk zal er gezongen, gedanst, gegoocheld en gelachen worden.

GC DE BOSUIL – DO 10/10/2024 – 14 U.

€ 15 | UiTPAS € 13,5 |

UiTPAS met kansentarief € 3

KAMAL KHARMACH

Mag ik even? 2024 – try-out

HUMOR

Kamal komt dit jaar terug met een tong scherper dan het mes dat politici in elkaars rug steken. En het wordt hilarisch, want het zijn verkiezingen. En als er iets grappig is, dan zijn het wel politici die zich in bochten wringen om hun postje te houden. Koop nu tickets, want ze zijn snel weg. Zoals dotaties bij de koninklijke familie.

GC DE KAM

VR 11/10/2024 – 20 U.

GC DE BOSUIL

VR 25/10/2024 – 20.30 U.

€ 16 | UiTPAS € 14,4 | UiTPAS met kansentarief € 3,2

FRED DELFGAAUW

Broos THEATER

Zorg is broos. Tijdens de coronacrisis liep Fred mee in een zorginstelling.

Hij verzamelde er aangrijpende, maar ook humoristische verhalen bij kleurrijke personen die vertellen over hun leven. Een liefdevol, ontroerend eerbetoon aan allen die, onvermoeibaar en vaak ondergewaardeerd, de zorg bieden die ouderen nodig hebben.

CC DEN BLANK

VR 11/10/2024 - 20.30 U.

€ 18 | UiTPAS € 16,2 | UiTPAS met kansentarief € 3,6

10 11
© Eric Roels
© Johannes Vande Voorde
© Ministerie van Beeld

THEATER DE SPIEGEL

Aorta FAMILIE (9MND - 3J)

Vallen, stappen, rollen, tollen, ademen, zuchten. Twee dansers en drie muzikanten zoeken samen met het publiek de uitersten van het lichaam op. Springen, rennen, dansen, vallen en weer doorgaan. Hoe beweeg jij? Hoe beweeg ik? En wat beweegt je? De muzikanten grasduinen in muzikale thema’s uit verschillende strijkkwartetten.

LUCIEN VAN

IMPE & ROGER DE VLAEMINCK

In onzen tijd LEZING

GC DE KAM - ZO 13/10/2024

11 U. EN 15 U.

€ 10 | UiTPAS € 9 |

UiTPAS met kansentarief € 2

Iconen van het wielrennen, grootheden op de fiets! Lucien en Roger behaalden de mooiste zeges en sloegen de wereld van de koers met verstomming. Ze deelden samen lief en leed in het peloton, van het eind van de jaren 60 tot een stuk in de jaren 80. Over die schitterende, hilarische, spannende en sensationele momenten kunnen ze uren praten.

CC DEN BLANK – DI 15/10/2024 – 14 U.

€ 12 | UiTPAS € 10,8 |

UiTPAS met kansentarief € 2,4

SVEN DE LEIJER

Liefde voor publiek HUMOR

Sven groeide van publieksopwarmer uit tot vrolijke presentator van programma’s als ‘Hotel Romantiek’ en ‘Vrede op aarde’. Voor Sven is publiek het zout op de patatten. Het leven is gewoon niet hetzelfde zonder. Meer nog: het publiek, dat zijn de patatten, de rest is zout. Maak je klaar voor een gênante én plezante liefdesverklaring.

CC DE WARANDEPOORT WO 16/10/2024 – 20.30 U.

GC FELIX SOHIE DO 3/4/2025 – 20.30 U.

€ 26 | UiTPAS € 23,4 |

UiTPAS met kansentarief € 5,2

12 13
© Ellie Van den Brande
© Senne van Loock © Koortzz

CHRIS LOMME & MATHIAS VERGELS

La vie et l’amour MUZIEK

In deze muzikale voorstelling spelen Mathias en Chris met de grenzen van ruimte en tijd en leren ze elkaar telkens opnieuw kennen. Hij speelt de songs die als bladzijden zijn uit het rijk gevulde dagboek van Chris. Een dagboek waarin leeftijden vervagen, de waarheid vloeibaar wordt en Mathias de hoofdrol speelt in enkele nooit eerder vertelde verhalen.

GC FELIX SOHIE

VR 18/10/2024 - 20.30 U.

€ 16 | UiTPAS € 14,4 |

UiTPAS met kansentarief € 3,2

DIRK ROOFTHOOFT & NABOU CLAERHOUT

Adjusting Hope THEATER

Thomas Janssens schrijft en regisseert een monoloog voor een van de grootste acteurs van België: Dirk Roofthooft.

Opkomend jazztalent Nabou Claerhout tekent voor de originele livemuziek. Het is aangrijpend muziektheater dat in de complexe relatie duikt van de gevierde schrijfster Susan Sontag en haar enige kind David.

GC DE LIJSTERBES

ZA 19/10/2024 – 20 U.

€ 16 | UiTPAS € 14,4 | UiTPAS met kansentarief € 3,2

GC DE BOSUIL - ZO 20/10/2024 – 11 U.

€ 10 | UiTPAS € 9 | UiTPAS met kansentarief € 2

4HOOG

Stokpaardprins FAMILIE 3+

Tromgeroffel, heldhaftige gevechten en prinsessen wakker kussen! Ware liefde en romantiek in het Zoniënwoud! Welkom in de dromen van ‘Stokpaardprins’. Een sprookjesachtige en humoristische voorstelling over avonturen beleven, proberen, falen en opnieuw proberen. Over zoeken naar liefde. En die vinden op een plek waar je ze niet had verwacht.

LAZARUS

De Miskenden THEATER

‘De Miskenden’ is een gesprek tussen twee vrienden: een mislukte kunstenaar en zijn oud-docent. Ze voeren telkens eenzelfde gesprek doortrokken van cultuurpessimisme, levensverachting en misantropie. Het biedt beiden troost en houvast. Alleen jammer dat niemand naar hen luistert.

Tekst en regie: Stefaan Van Brabandt, Spel: Günther Lesage en Greg Timmermans.

GC DE KAM – DO 24/10/2024 – 20 U.

€ 20 | UiTPAS € 18 |

UiTPAS met kansentarief € 4

14 15
© Michiel Devijver © Fred Debrock © Guy Kokken © Koen Bauters

LUCAS VAN DEN EYNDE

Met permissie! MUZIEK

Acteur Lucas Van den Eynde brengt nummers die vanaf zijn prille jeugd tot op de dag van vandaag zijn gemoed bespelen. Hij vertelt waarom deze specifieke liedjes, in alle kleuren, maten en stijlen, zo vaak zijn pad kruisen. Ze hebben een speciaal plekje in zijn hart veroverd. Ze zijn nauw verweven met herinneringen. Alles in deze voorstelling vertrekt dus van … muziek.

CC DEN BLANK – VR 8/11/2024 – 20.30 U.

€ 22 | UiTPAS € 19,8 | UiTPAS met kansentarief € 4,4

BART HOLLANDERS, BO SPAENC & ANDEREN

De Idealist THEATER

Rockstar? Really? Dirk wil dood. En snel. Of toch zeker semi-snel. Op een nacht wandelt hij naar een brug om te springen. Onderweg overtuigt hij mensen om ook te springen. Want wie springt er dezer dagen nog alleen?

Bart Hollanders speelt Dirk, een eenvoudige jongen met een rock-’n-rollhart. Bo Spaenc en Bjorn Eriksson zetten het kot muzikaal in brand.

CC DE WARANDEPOORT - VR 8/11/2024 – 20.30 U.

GC DE KAM

DO 7/11/2024 – 20 U.

€ 24 | UiTPAS € 21,6 |

UiTPAS met kansentarief € 4,8

ISOLDE LASOEN

Oh Dear MUZIEK

Isolde ken je als drumster en multi-instrumentalist bij Daan en Absynthe Minded. Ze kreeg lovende recensies met haar albums en mag zich ondertussen een grande dame van de belpop noemen. Ze grabbelt lekker bombastisch in verschillende stijlen: van vintage soundtracks over filmische popsongs tot sexy Franse pop. Verwacht je aan een gevarieerde, meeslepende en melodieuze set.

€ 20 | UiTPAS € 18 | UiTPAS met kansentarief € 4

RADIO WILLY & MAANDACHT

History of Britpop + afterparty MUZIEK

Reis terug naar het bruisende Engeland van de vroege jaren 90, waar een muzikale revolutie borrelt in de kelders van Londen. Oasis en Blur strijden om de top, terwijl bands als Pulp en The Verve opkomen. Luc ‘Crapuul de Lux’ Janssen, bewaker van de subcultuur, gidst jou samen met de band doorheen de vurige songs van de Britpop.

Afterparty met DJ Boo-Lee in de Foyer.

CC DE WARANDEPOORT – ZO 10/11/2024 – 20.30 U. € 22 | UiTPAS € 19,8 | UiTPAS met kansentarief € 4,4

16 17
© Koen Bauters
© Pat
© Koen Bauters © Piet Stellamans
Verbruggen

DE HOE

Opening Night THEATER

De eerste grote voorstelling van en met alle spelers van DE HOE. Beginsituatie: een op losse schroeven gezette première. In de wanhopige opvulling van de leemte die ontstaat wanneer een acteur zijn woorden verliest, beginnen de spelers een koortsachtige, tragikomische zoektocht naar hoe ze zo waarachtig mogelijk kunnen zijn.

CC DEN BLANK - VR 15/11/2024 – 20.30 U. € 18 | UiTPAS € 16,2 | UiTPAS met kansentarief € 3,6

4HOOG

Rommelpaard FAMILIE 3+

Rommelpaard is een gepassioneerd verzamelaar. Ze vult haar schuur met blaadjes, pluimen en bellen. Alle dingen van de wereld neemt ze mee en geeft ze een plek in dozen, bokalen en kastjes. Maar soms zoekt ze tussen de chaos en vindt ze niet wat ze nodig heeft. Een beeldrijke voorstelling over orde in de wanorde, het zoeken en het vinden van wat nog niet gevonden is.

CC DE WARANDEPOORT

ZO 17/11/2024 – 15 U.

€ 10 | UiTPAS € 9 |

UiTPAS met kansentarief € 2

THEATER FROEFROE

Øy FAMILIE 10+

Op het eiland Øy is één berg en één school. Tove is elf en woont aan de voet van de berg. Hij heeft één droom: kunnen vliegen net zoals zijn vader. Een poëtische voorstelling in een adembenemend bergdecor over rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan.

CC DEN BLANK

ZA 16/11/2024 – 19 U.

€ 10 | UiTPAS € 9 | UiTPAS met kansentarief € 2

18 19
© Koen Broos ©
Devijver
Michiel

TINA TURNER TRIBUTE

This is Tina MUZIEK

Tina Turner stond bekend om haar krachtige stemgeluid en haar energieke optredens. Maureen Alberg ís Tina Turner. Samen met de 9-koppige band neemt ze je moeiteloos mee naar dé ultieme

Tina Turner-ervaring met bekende hits als

‘Private Dancer’, ‘What’s love got to do with it’, ‘Nutbush City Limits’ en natuurlijk ‘The Best’!

GC DE BOSUIL

ZA 16/11/2024 - 20.30 U.

€ 20 | UiTPAS € 18 |

UiTPAS met kansentarief € 4

BRODER

Een blauwe vogel XL

THEATER

Kierewiet. Een blauwe vogel steelt Mo’s mooiste blauwe potlood en vliegt er zomaar mee weg. Mo twijfelt niet en springt erachter aan. Een waanzinnig avontuur begint. Hij loopt en vliegt en zingt de longen uit zijn lijf. Frans Van der Aa, sopraan Noémie Schellens en Pieter De Praetere vervoegen het feestje. Naar het bekroonde boek van Maurice Maeterlinck.

CC DEN BLANK .

DO 21/11/2024 – 13.30 U.

€ 10 | UiTPAS € 9 |

UiTPAS met kansentarief € 2

JAN HAUTEKIET, ISABELLE A & ANDEREN

De Lage Landen Volume 1 MUZIEK

Het Vlaamse muzieklandschap zit vol verrassingen. Van Ann Christy tot Zjef Vanuytsel, van Brel en Bazart tot Clouseau, Get Ready en Tourist LeMC. Zet je schrap, onze muziek was nog nooit zo groots. Jan Hautekiet, Niels ‘Stoomboot’ Boutsen, Isabelle A, Wigbert en Axl Peleman gidsen je door driekwart eeuw Nederlandstalige muziek van eigen bodem.

CC DEN BLANK

VR 22/11/2024 - 20.30 U.

€ 18 | UiTPAS € 16,2 |

UiTPAS met kansentarief € 3,6

HUGO

Dromen MUZIEK

Eind 2022 verloor Hugo Sigal onverwacht zijn geliefde Colleke. Dat hij wou blijven zingen was snel duidelijk, zo zou zijn Colleke het ook gewild hebben. Zijn eerste soloalbum ‘Dromen’ is een verzameling van persoonlijke nummers over het leven, liefde, geluk en verdriet. Hij brengt zijn nieuwe plaat, aangevuld met liedjes van vroeger, onder begeleiding van een 4-koppige liveband. i.h.k.v. de Ouderenweek

CC DE WARANDEPOORT

ZO 24/11/2024 – 15 U.

€ 22 | UiTPAS € 19,8 |

UiTPAS met kansentarief € 4,4

20 21
© Koen Bauters © Dirk Alexander © Johan Geyskens

THEATER VAN A TOT Z

vreemde man

Een groep mensen van verschillende leeftijden en achtergronden neemt je mee in de wereld van de Nederlandstalige muziek en hun eigen levens. Ze hebben allemaal een andere moedertaal of culturele achtergrond. De combinatie van levensverhalen en vierstemmig gezongen hits geeft je absoluut een warm gevoel. Emoties en ambiance gegarandeerd.

GC DE LIJSTERBES - DO 28/11/2024 – 20 U.

€ 7 | UiTPAS € 6,3 | UiTPAS met kansentarief € 1,4

THEATER TIERET

En suite KLASSIEK

Feest in Residentie Herfstrust: Anna wordt 100. In haar hoofd is het al jaren oorverdovend stil. Wat rest, is wachten. Tot plots één wonderlijke klank een heel leven opensplijt. Theater Tieret giet de cellosuites van Bach in een ontroerend verhaal over schoonheid en vergankelijkheid, over aanvaarding en afscheid. Een unieke pas-de-deux tussen cello en figurentheater.

CC DEN BLANK

ZA 30/11/2024 – 20.30 U.

€ 18 | UiTPAS € 16,2 | UiTPAS met kansentarief € 3,6

JAN DE SMET

Ook de Sint steekt zijn vinger in de lucht!

FAMILIE 3+

Jan De Smet (De Nieuwe Snaar) steekt traditionele sinterklaasliedjes in een verfrissend jasje. De instrumenten zijn verpakt in blinkend geschenkpapier, alsof Zwarte Piet zelf al pakjes heeft gebracht. We gaan zingen en springen

… en we zijn zo blij!

I.s.m. Gezinsbond Overijse

GC DE BOSUIL – ZA 30/11/2024 - 10.30 U. EN 14 U.

€ 13 | UiTPAS € 11,7 | Gezinsbond € 10 |

UiTPAS met kansentarief € 2,6

23 22
Dag
MUZIEK
© Johan Jacobs © Danny Wagemans

COMPAGNIE

CECILIA

Parkplatz THEATER

Op een parkeerplaats treffen twee, ooit beste vrienden, elkaar bij één enkele auto. Die maakte deel uit van hun verleden, tot een T-splitsing hen elk een andere richting uitstuurde. Woorden schieten tekort, maar er is nood aan verzoening. Titus De Voogdt en Robrecht Vanden Thoren brengen deze ontmoeting fysiek en ontroerend tot leven onder de vleugels van Johan Heldenbergh.

CC DE WARANDEPOORT

ZA 30/11/2024 – 20.30 U.

€ 20 | UiTPAS € 18 | UiTPAS met kansentarief € 4

PEDRINI’S REIS NAAR CHINA

Aperitiefconcert

KLASSIEK

We reizen in de tijd van 1698 tot 1701, een avontuurlijke tocht langs de zijderoute. Stormen, piraten en ziekte trotserend, luisteren we naar de muziek die Pedrini achterliet daar in het verre China.

Catherine Daron, Jean-Luc Impe, WeiLian Huang en ensemble nemen je mee op een muzikale ontdekkingsreis met een magische lantaarn.

I.s.m. Thoover vzw

CC DEN BLANK – ZO 1/12/2024 – 11 U.

€ 12 | UiTPAS € 10,8 | UiTPAS met kansentarief € 2,4

HETTY HELSMOORTEL

Missie 2024 VARIA

En het avontuur gaat voort …! Als steeds populairdere wetenschapswatcher op radio en tv, nodigt Hetty je uit voor een gloednieuwe ontdekkingsreis. Ze onthult de meest fascinerende wetenschappelijke en technologische doorbraken van het afgelopen jaar. Na drie bejubelde shows staat ‘Missie 2024’ klaar om je weer te verbazen en te doen lachen.

CC DE WARANDEPOORT

VR 6/12/2024 – 20.30 U.

€ 26 | UiTPAS € 23,4 | UiTPAS met kansentarief € 5,2

ARNOUT HAUBEN

Dwars door de Lage Landen LEZING

Reporter Arnout Hauben trok van de Belgische kust naar het noorden van Nederland. Langs duinen, polders en velden, dwars door de bewogen geschiedenis. In zijn eigen stijl vertelt hij over tal van ontdekkingen en verborgen parels, met oog voor de grote en kleine verhalen van de vele mensen onderweg.

I.s.m. Davidsfonds

CC DEN BLANK

DI 10/12/2024 – 20.30 U.

€ 15 | UiTPAS € 13,5 | UiTPAS met kansentarief € 3 | leden Davidsfonds € 10

24 25
© KREW Collective © VRT © Kurt Van der Elst

COMPAGNIE BARBARIE

Gratis chips! FAMILIE 5+

Roze is voor meisjes, blauw is voor jongens. Dat er verschillen zijn staat vast, maar dat we aan die verschillen te veel belang hechten, staat nog vaster.

Tijd om daar eens aan te wrikken.

Een voorstelling over feminisme, over de strijd om gelijke rechten voor vrouwen én mannen. En dat voor 5-jarigen én voor volwassenen.

CC DEN BLANK – ZA 14/12/2024 – 17 U.

€ 10 | UiTPAS € 9 | UiTPAS met kansentarief € 2

SPELENDERWIJZER

Wetenschapsshow FAMILIE 3-12J

JESSE VANDAMME

NTGENT & WERKTONEEL

Gruis/Aan de twijfel THEATER

Op zoek naar radicale waanzinnigheid, razen de vijf makers van dit jonge theatercollectief door het oeuvre van auteur Willem Frederik Hermans. Als tegengif voor de ratio maken zij de waanzin voelbaar. Een benadering van de wereld in manische geestestoestand. Ontdek zelf waarom velen dit als het beste theaterstuk van 2023 beschouwen.

CC DE WARANDEPOORT

ZA 14/12/2024 – 20.30 U.

€ 18 | UiTPAS € 16,2 | UiTPAS met kansentarief € 3,6

In ‘Ashie Washie’ (3-6 j) geeft Magic Micha een goochelshow. Maar de klusjesvrouw moet eerst het decor nog herstellen en bemoeit zich iets té veel met de voorstelling. En net als de professor in ‘Gassen’ (6-12 j) start met een interessante wetenschapsshow, wil de poetsvrouw helaas de zaal poetsen. Maar dan blijkt dat zij heel wat proefjes kan verklaren!

GC DE KAM – ZO 15/12/2024

11 U. EN 15 U.

€ 10 | UiTPAS € 9 |

UiTPAS met kansentarief € 2

HET FARCETHEATER

De verlegen versierder THEATER

Menno, tv-presentator en begeerd vrijgezel, worstelt met zijn maagdelijkheid. En dat terwijl iedereen denkt dat hij elke dag met een ander de lakens deelt. Met de feestdagen in het vooruitzicht wil zijn nonkel hem helpen. Ook zijn vrouwelijk personeel bemoeit zich ermee. Een komedie in gezellige kerstsfeer met een opklapbaar bed dat voor hilarische situaties zorgt.

CC DE WARANDEPOORT

DO 19/12/2024 – 20.30 U.

€ 25 | UiTPAS € 22,5 | UiTPAS met kansentarief € 5

27 26
© Franky Verdickt © Het Farcetheater
©
© Michiel Devijver Spelenderwijzer

HOMMAGE AAN ROB DE NIJS

Tijdloos MUZIEK

Rob De Nijs heeft generaties in Vlaanderen en Nederland geraakt. Na zijn eerste hit ‘Ritme van de regen’ zorgde zijn televisiewerk in ‘Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer?’ voor de grote doorbraak. De hits stapelden zich op. Je hoort en ziet ze allemaal in deze bijzondere hommage door muzikanten die met hem samenspeelden. Je geniet na de voorstelling van een glaasje glühwein.

CC DEN BLANK

DO 19/12/2024 – 14 U.

€ 12 | UiTPAS € 10,8 |

UiTPAS met kansentarief € 2,4

ZEFIRO TORNA & ICTUS FT LORE BINON & MESKEREM MEES

De soulvolle stem van Meskerem Mees verweeft zich met het klassieke stemgeluid van Lore Binon. Instrumenten met verschillende historische achtergronden en temperamenten zoeken naar harmonische instemming. Zo geeft dit uitgelezen collectief van getalenteerde musici het joelfeest en de winterzonnewende een nieuwe muzikale invulling.

GC DE KAM – VR 20/12/2024 – 20 U.

€ 24 | UiTPAS € 21,6 | UiTPAS met kansentarief € 4,8

CESAR FRANCK INTERNATIONAL PIANO COMPETITION

Pianoconcert

KLASSIEK

Elk jaar strijkt deze prestigieuze internationale pianocompetitie voor -21-jarigen, in dezelfde categorie als de Koningin Elisabethwedstrijd, neer in Kraainem. Topmusici vertolken drie extra concerten. Vrijdag is er het openingsconcert, zaterdag het juryconcert en zondag het slotconcert. Maak nu al kennis met de toppianisten van morgen.

GC DE LIJSTERBES

VR 20, ZA 21 & ZO 22/12/2024 – 19 U.

€ 15 | UiTPAS € 13,5 |

UiTPAS met kansentarief € 3

29
28
© Muziektheater © Pol Viaene © Tine Dewilde

BENJAMIN REITER & MARLENE SIEMENS

Aperitiefconcert

We vieren 65 jaar verbroedering met Bacharach. Pianist Benjamin is docent aan de academie van Wiesbaden.

Zijn liefde voor muziek uit de romantiek deelt hij met celliste Marlene. Ze brengen een sonate van César Franck en Johannes Brahms en ‘Phantasiestücke’ van Robert Fuchs.

I.s.m. Verbroederingscomité Bacharach

CC DEN BLANK ZO 5/1/2025 – 11 U.

€ 5 | UiTPAS € 4,5 | UiTPAS met kansentarief € 1

TG DE LINK

Nachtgasten

THEATER

Vier acteurs krijgen een verhaal, een rol en een geheim. Het publiek ziet dat alles voor zijn ogen gebeuren. Wat dan volgt, is een voorstelling die compleet ontstaat uit improvisatie. Zin in deze unieke, spannende en exclusieve toneelervaring?

De spelers zijn niet van de minsten: Bert Verbeke, Mathias Sercu, Robrecht Vanden Thoren en Clara Cleymans.

BRUNO VANDEN BROECKE

Klink THEATER

GC DE LIJSTERBES

De grootmeester van de monoloog schittert weer, nu in een aangrijpend stuk over ontoerekeningsvatbare mensen. 3.933 personen in België hebben strafbare feiten gepleegd, maar kregen daarvoor geen straf. Ze hebben een ‘geestesstoornis’. Een behandelaar deelt zijn ervaringen met deze geïnterneerden. Een voorstelling die kiest voor de weg naar je hart.

Jens vertelt zonder schroom over zijn leven. Van de backstage van ‘The Masked Singer’ tot de therapieruimte in de psychiatrie. Van zijn eerste communie tot zijn tot hiertoe enige onenightstand. Mocht het allemaal te eerlijk worden, troost je dan met de gedachte dat het allemaal grappig zou zijn als het niet zo triestig was.

CC DEN BLANK

JENS DENDONCKER

Het zou grappig zijn als het niet zo triestig was HUMOR

30 31
CC DE WARANDEPOORT – VR 10/1/2025 – 20.30 U.
18 | UiTPAS € 16,2 | UiTPAS met kansentarief € 3,6
ZA 11/1/2025 – 20 U. € 16 | UiTPAS € 14,4 | UiTPAS met kansentarief € 3,2
KLASSIEK
ZA 11/1/2025 – 20.30 U.
28
€ 25,2
UiT-
met kansentarief €
| UiTPAS
|
PAS
5,6
© Koen Broos © KREW Collective ©
De
Selina Maeyer

De Anderen DANS

ANTON LACHKY COMPANY

STOOMBOOT

Vier vrienden zitten gevangen in een bizarre wereld. Omringd door plastic en schermen, afgesloten van andere levende wezens.

Om de verveling op afstand te houden, dansen ze. Elke dag opnieuw. Met precisie, met hart en ziel.

Cynisch jaaroverzicht HUMOR

Kunnen ze ontsnappen uit dit uitzichtloze bestaan en de meest rebelse stap aller tijden zetten?

CC DE WARANDEPOORT – VR 17/1/2025 – 20.30 U.

€ 18 | UiTPAS € 16,2 | UiTPAS met kansentarief € 3,6

Stoomboot (Niels Boutsen) fileert wat er in 2024 gebeurde op een licht cynische, licht muzikale wijze. Hij vertelt wat hem is opgevallen, wat we daar met z’n allen mee kunnen en vooral wat hem dwarszit.

Met hier en daar een flauw mopje en een stukje muziek. En wees gerust: het zal niet enkel over de verkiezingen gaan.

GC DE BOSUIL

DO 16/1/2025 – 20.30 U.

€ 17 | UiTPAS € 15,3 | UiTPAS met kansentarief € 3,4

ELLA MICHIELS & FLORESTAN BATAILLIE

Satie en compagnie KLASSIEK

Pianomuziek in de vorm van een peer? Zoals gedroogde embryo’s? Muziek waar je onder geen beding naar mag luisteren?

Had Erik Satie een slokje te veel op? Een hommage in woord en klank aan deze zonderlinge eenzaat. Omdat we maar geen genoeg krijgen van zijn ‘Gymnopédies’, ‘Gnossiennes’ en het ander moois dat uit zijn pen vloeide.

I.s.m. Thoover vzw

€ 18 | UiTPAS € 16,2 | UiTPAS met kansentarief € 3,6

DEN BLANK
CC
ZA 18/1/2025 – 20.30 U.
33 32
© Romain Vennekens © Dries Pasteels

GRIET HERSSENS

Bruno FAMILIE 6+

KLEIN DRAMA

Morgen is 1 keer slapen

FAMILIE 3+

Ben ik jarig? Morgen. Morgen? Morgen is 1 keer slapen.

Bruno en zijn buurmeisje zien hun stad ten onder gaan aan oorlog. Telkens opnieuw vinden ze samen fantasierijke strategieën om te ontsnappen aan de harde werkelijkheid. Hun vriendschap overstijgt alles. ‘Bruno’ is een woordeloze en surreële papier- en pop-uptheatervoorstelling die schemert tussen realiteit en droom.

Met workshop:

GC DE LIJSTERBES

ZO 19/1/2025 – 14 U. EN 16 U.

€ 10 | UiTPAS € 9 |

UiTPAS met kansentarief € 2

TOM VAN DYCK

Overal zit mens - een moordfantasie

THEATER

Een meeslepende reis door de gedachtekronkels van kluizenaar Kasper Kind die grip wil krijgen op de demonen in zijn hoofd. Niet alleen veracht hij het groepsdenken, ook is hij woedend om het vernietigende effect van de mens op de natuur. Om niet ten prooi te vallen aan totale waanzin, beraamt hij een moord.

Naar een roman van Yves Petry.

GC DE KAM – DO 23/1/2025 – 20 U.

GC FELIX SOHIE

Een voorstelling over nog nét geen 4 zijn ... maar wel bijna. Over een cadeau dat nog niet open mag ... maar wel bijna.

Een prachtige tekst van Katrien De Bruycker en Raf Walschaerts (Kommil Foo) gespeeld door Elena Peeters.

CC DE WARANDEPOORT

ZO 19/1/2025 – 15 U.

€ 10 | UiTPAS € 9 |

UiTPAS met kansentarief € 2

UUS KNOPS

Rouwen in vertrouwen LEZING

Uus Knops is psychiater, auteur en rouwen verliesdeskundige en zet zich in om de rouwcultuur in Vlaanderen een pak warmer te maken. In 2018 debuteerde ze met ‘Casper – een rouwboek’, waarin ze de zoektocht naar haar vermiste broer en het rouwproces omschrijft. In deze lezing belicht en illustreert ze afscheid, rouw en troost op verschillende manieren.

GC DE BOSUIL

DO 23/1/2025 – 20.30 U.

€ 16 | UiTPAS € 14,4 | UiTPAS met kansentarief € 3,2

34 35
– VR 7/2/2025 – 20.30 U. € 22
UiTPAS € 19,8 | UiTPAS met kansentarief
|
€ 4,4
©
©
Diego Franssens
Uus Knops
© Kim Rondas

COMPAGNIE DU SCOPITONE

Lay this drum! MUZIEK

Deze vrouwelijke drumsters slaan de traditionele genderpatronen aan spaanders met een adembenemend showspektakel. Met klassieke drums, body drums en grappige, onconventionele instrumenten zoals blikken motorolie, spijkerplanken, typemachines, olievaten en ijzeren kooien. Knallen maar! Ook voor jongeren vanaf 8 jaar.

CC DEN BLANK – VR 24/1/2025 – 20 U.

€ 16 | UiTPAS € 14,4 | UiTPAS met kansentarief € 3,2

HNT JONG & MARTHA!TENTATIEF

Vreemd ding FAMILIE 6+

Een beeldende, fantasierijke voorstelling over hoe de wereld die je kent, plots vreemd aanvoelt. Een wonderlijk wezentje leeft samen met een roze panter die nooit stopt met praten. De ene deelt bevelen uit en de andere moet volgen. Tot op een dag alle alarmen afgaan. Geïnspireerd op de prentenboeken van Shaun Tan.

CC DEN BLANK – ZA 25/1/2025 – 19 U.

€ 10 | UiTPAS € 9 |

UiTPAS met kansentarief € 2

JUDITH ENGELEN & IKA SCHWANDER

Howl Baby Howl THEATER

Met sculpturen en video verbeelden Judith en Ika een wereld waarin kinderen opgroeien onder atypische omstandigheden. Voor deze voorstelling gaan ze in gesprek met kinderen van wie de ouders kampen met psychische moeilijkheden. Ze werken nauw samen met het centrum voor ambulante drughulpverlening MSOC in Tienen. Een voorstelling in het kader van Eigen Kweek.

CC DEN BLANK

VR 31/1/2025 – 20.30 U.

€ 14 | UiTPAS € 12,6 | UiTPAS met kansentarief € 2,8

MOTHER MERCURY

Theatertour XL

Brul mee met onvergetelijke hits als ‘Don’t stop me now’, ‘Radio Ga Ga’ en ‘Bohemian Rhapsody’ tijdens dit benefietconcert en eerbetoon aan de grootste band uit de rockgeschiedenis. Vertolker Sonny won glansrijk het VTM-programma ‘Starstruck’. Ready, Freddie?!

I.s.m. Rotary Club Overijse Zoniën ten voordele van het Berrefonds en Boven de Wolken vzw

CC DEN BLANK – ZA 1/2/2025 – 20.30 U. . € 22 | UiTPAS € 19,8 | UiTPAS met kansentarief € 4,4

MUZIEK
37 36 © Gilles Lemoine

THOMAS SMITH

Angst te koop, weg wegens nieuwe hobby HUMOR

Angst: de moeder van alle emoties. Thomas Smith brengt gelukkig een voorstelling waar je van je angst verlost wordt. Of toch van een gedeelte ervan. Een aanstormende hongerige tijger blijft iets om bang voor te zijn, een gemene cavia ook trouwens. Om maar te zwijgen over schrikdraad in een wei zonder waarschuwingsbordje. Geen paniek, er zal gelachen worden.

CC DE WARANDEPOORT

ZA 1/2/2025 – 20.30 U.

€ 18 | UiTPAS € 16,2 | UiTPAS met kansentarief € 3,6

ISBELLS

In concert

MUZIEK

Isbells, dat zijn folksongs met fragiele kopstem, akoestische gitaren, uitgebalanceerde blazers, delicaat slagwerk. Leg daarover een verfijnde elektronicasluier in de gewichtsklasse van Nick Drake of Fleet Foxes. De honingzoete melancholie van Gaëtan Vandewoudes debuutalbum

‘Isbells’ (2009) is inmiddels een belpopklassieker van internationale allure én was de start van een mooie carrière.

GC DE BOSUIL – ZA 1/2/2025 – 20.30 U. .

€ 21 | UiTPAS € 18,9 | UiTPAS met kansentarief € 4,2

MANUEL SANGUINO

Aperitiefconcert

KLASSIEK

Pianist Manuel verkent verschillende facetten van de menselijke geest: van romantische drang tot onverschrokken moderniteit. Hij begint met muziek van Schumann, daarna komt Prokofievs zevende sonate. Muziek als een storm met krachtige akkoorden en virtuoze passages die je meeslepen in een draaikolk van klanken.

I.s.m. Thoover vzw

CC DEN BLANK – ZO 2/2/2025 – 11 U.

€ 12 | UiTPAS € 10,8 | UiTPAS met kansentarief € 2,4

WILLIAM BOEVA

13

HUMOR

‘Niet op de witte strepen van het zebrapad lopen!’ Het is een uiting van een dwangstoornis die bij William een beetje doorgeslagen is. Hij vertelt over hoe die stilletjes z’n leven overnam. Hoe hij in soms pijnlijk hilarische situaties toch de schijn hoog probeerde te houden. En hoe hij de stem in zijn hoofd dan toch het zwijgen oplegde.

CC DEN BLANK

VR 7/2/2025 - 20.30 U.

€ 22 | UiTPAS € 19,8 | UiTPAS met kansentarief € 4,4

38 39
© Isabelle Nabuurs © Studio Edelweiss © Studio Caro

ZUIDPOOL

Long Day’s Journey into Night THEATER

Het meesterwerk van Nobelprijswinnaar

Eugene O’Neill beschrijft een dag uit het leven van een toxisch gezin. Elk van hen verkent de diepten van de ziel.

Een onvergetelijke ervaring van liefde, pijn en menselijke verbondenheid.

Acteurs: Sofie Decleir, Laurent Capelluto, Atta Nasser en Tijmen Govaerts.

Nederlands, Frans, Arabisch en Engels gesproken en boventiteld.

CC DE WARANDEPOORT

VR 7/2/2025 – 20.30 U.

€ 24 | UiTPAS € 21,6 | UiTPAS met kansentarief € 4,8

GC DE LIJSTERBES – ZA 8/2/2025 – 20 U.

€ 28 | UiTPAS € 25,2 | UiTPAS met kansentarief € 5,6

MAMA’S JASJE

Dagboek van een zanger MUZIEK

Peter Van Laet grasduint in zijn 33-jarige carrière en kiest zijn meest autobiografische nummers. Zowel liedjes van Mama’s Jasje als intieme songs van hem als soloartiest komen aan bod. Hij schuwt daarbij de persoonlijke verhalen niet. In een sfeervolle setting en met een handvol topmuzikanten, brengt hij muziek en teksten die door merg en been gaan.

I MUVRINI Best Of MUZIEK

De broers Bernardini vormen samen de beroemdste groep uit Corsica. Bekend om hun schitterende livereputatie, tekenen ze voor een typische stijl die traditionele vocale muziek combineert met wereldse invloeden vol levenslust, idealisme en melancholie. Met meer dan twintig albums op de teller en concerten in de grootste Europese zalen, komen ze terug naar Overijse voor een vreugdevol concert.

CC DEN BLANK

ZA 8/2/2025 - 20.30 U.

€ 35 | UiTPAS € 31,5 | UiTPAS met kansentarief € 7

BRUSSELS VOLKSTEJOETER

Kip Kap Maison THEATER

Twee koppels komen samen om op ‘een beschaafde manier’ de gevolgen te regelen van een incident tussen hun twee 11-jarige zoontjes. Wat een verzoenend gesprek had moeten worden, draait uit op een oorlog met woorden. Een komedie met scherpe randjes en haakjes. Een bewerking van ‘Le Dieu du Carnage’ van Yasmina Reza.

GC DE BOSUIL – ZA 8/2/2025 - 20 U. EN ZO 9/2/2025 – 14 U.

€ 18 | UiTPAS € 16,2 | UiTPAS met kansentarief € 3,6

40 41
© Kaat Pype © Koen Bauters © BVT

GILI

Raar, hè?! HUMOR

Mentalisme, humor, wetenschap, illusionisme en buikspreken. Maar ook fijne leugens en eerlijk boerenbedrog. De shows van Gili zijn een symfonie van al deze elementen en het publiek laat zich met plezier meeslepen. In ‘Raar, hé?!’ gooit de grootmeester de beste en geestigste elementen uit zijn voorgaande optredens bijeen in een ultieme show, met uiteraard ook nieuwe acts.

I.s.m. Cultuurraad

GC DE KAM – DO 13/2/2025 – 20 U.

€ 20 | UiTPAS € 18 |

UiTPAS met kansentarief € 4

THE FURY’S

Valentijnsbal MUZIEK

Een namiddag waarop je de benen kan strekken met swingende oldies. The Fury’s is een retro-orkest met op het repertoire vooral liedjes uit de jonge jaren. Elvis Presley, Cliff Richard, Will Tura, Bobby Prins, The Shadows en vele anderen. Kom en geniet van dit balorkest en de danssfeer van weleer.

GC DE LIJSTERBES

VR 14/2/2025 – 14 U.

€ 13 | UiTPAS € 11,7 | UiTPAS met kansentarief € 2,6

DANSFESTIVAL

Dansproject 2025 DANS

Vijf jonge, talentvolle en bekroonde hedendaagse dansgezelschappen uit

Vlaanderen staan samen op het podium.

Je ziet professionele choreografieën van Compagnie Cocon, Junior Company, Impuls Company, Arlekino, Polydans en gastoptredens. Een gevarieerde avond vol straf werk binnen de hedendaagse dans. Ook voor jongeren vanaf 10 jaar.

I.s.m. Lune vzw

CC DEN BLANK – ZA 15/2/2025 – 20 U.

€ 14 | UiTPAS € 12,6 | UiTPAS met kansentarief € 2,8

PRINS JR. BAND

Valentijn thé dansant MUZIEK

De Prins Jr. Band is een dynamische liveband die een uitgebreid dansrepertoire weet te brengen op maat van het publiek. Zet je schrap voor een onvergetelijke dansnamiddag!

PACHTHOF STROYKENS

€ 10 | UiTPAS € 9 | UiTPAS met kansentarief € 2

DUISBURG/
– VR
– 14 U.
TERVUREN
14/2/2025
43 42 © Dieter Van den Hof © Filip Naudts

KOMMIL FOO

Het Concert MUZIEK

Het is tijd voor muziek. Tijd voor Mich en Raf Walschaerts, die zingen alsof hun leven ervan afhangt. Met een paar welgemikte woorden een zaal laten bulderen van het lachen, om dan met één blik, één noot, één minuscuul gebaar, diezelfde zaal muisstil te krijgen. Kommil Foo én band presenteren veel nieuw werk, maar ook hun bekende hits.

CC DE WARANDEPOORT

ZA 15/2/2025 – 20.30 U.

€ 36 | UiTPAS € 32,4 | UiTPAS met kansentarief € 7,2

HET EENZAME WESTEN

Grysde THEATER

Een verhaal over vergrijzen en niet willen vervagen. Warre Borgmans schuimt de kust af, daar waar vergrijzing zich het hardst laat voelen. Hij gaat er op zoek naar persoonlijke getuigenissen.

Alles wordt uiteraard overspoeld met genoeg humor, als zalf voor een harde werkelijkheid.

CC DEN BLANK – VR 21/2/2025 – 20.30 U.

€ 18 | UiTPAS € 16,2 | UiTPAS met kansentarief € 3,6

THE REAL TIME BAND

Valentijnsfeest MUZIEK

Zoals elk jaar vieren we samen de liefde met The Real Time Band. Bekende hits van vroeger en nu, live begeleid door ons huisorkest. Welke warme stem dit jaar van de partij is, houden we nog even geheim. Tijdens de pauze is er verwennerij met koffie en taart.

I.s.m. Seniorenraad

CC DEN BLANK

MA 17/2 & DI 18/2/2025 – 14 U.

€ 5 | UiTPAS € 4,5 |

UiTPAS met kansentarief € 1

Dit jonge Belgische ensemble biedt een frisse kijk op de ‘tango nuevo’. Met originele arrangementen en subtiele improvisaties verkennen ze volop nieuwe paden. Het creatieve programma gewijd aan hedendaagse componisten van deze tangostijl laat hen schitteren in al hun veelzijdigheid. Laat je meevoeren op een kleurrijke en levendige droomreis door de straten van Buenos Aires!

CC DE WARANDEPOORT I

VR 21/2/2025 – 20.30 U. .

€ 16 | UiTPAS € 14,4 |

UiTPAS met kansentarief € 3,2

44 45
IGUAZÚ QUINTET A New Age of Tango KLASSIEK
© Johan Jacobs ©Dave Wuyts © Marie-Hélène Tercafs

CULA MZANSI

South Africa sings MUZIEK

Cula Mzansi verenigt enkele van de beste vocale componisten van Zuid-Afrika. Je kent hen ook al van de tour ‘Sioen plays Graceland’. In deze voorstelling hoppen ze van genre naar genre, terwijl hun stemmen je gids zijn. Door de geschiedenis en cultuur, door de landschappen naar de ziel van hun land. Cula betekent ‘zang’, Mzansi verwijst naar Zuid-Afrika.

GC DE KAM – ZA 22/2/2025 – 20 U.

€ 24 | UiTPAS € 21,6 | UiTPAS met kansentarief € 4,8

CIRCUMSTANCES

Exit FAMILIE 7+

In een indrukwekkende installatie met draaiende muur en zwevende deuren bewegen vier individuen. Ze drijven elkaar aan, botsen, klimmen, dragen en transformeren. Ze ontmoeten en verlaten, verschijnen en verdwijnen. Een spannende circus- en dansvoorstelling waar acrobatie en balans samenvloeien.

CC DEN BLANK - ZA 22/2/2025 – 19 U.

€ 10 | UiTPAS € 9 | UiTPAS met kansentarief € 2

VINCENT VOETEN

SMAAD HUMOR

Gitzwarte humor en snoeiharde grappen, dat is wat je mag verwachten van ‘Smaad’, de eerste avondvullende zaalshow van Vincent Voeten. Als deze straatflik op een podium klimt, laat hij geen enkel heilig huisje overeind. Laat je gevoeligheden dus thuis en parkeer reglementair als je naar deze voorstelling komt kijken.

GC DE LIJSTERBES

DO 27/2/2025 – 20 U.

€ 20 | UiTPAS € 18 |

UiTPAS met kansentarief € 4

46 47 © Jona Harnischmacher © Tim Tronckoe © Evy Ottermans

BEHOUD DE BEGEERTE

Saint Amour: Liefde is tijd VARIA

30 jaar Saint Amour vraagt om een feesteditie. We plaatsen liefde en tijd tegenover elkaar.

Hebben beide elkaar nodig?

Of loert routine om de hoek?

Wat met relaties waarin een groot leeftijdsverschil een rol speelt? Een inspirerende, literaire verkenningstocht met auteurs uit binnen- en buitenland.

Organisatie: alle cultuurhuizen en bibliotheken van de Druivenstreek

CC DEN BLANK

DI 25/2/2025 – 20.30 U.

€ 20 | UiTPAS € 18 | UiTPAS met kansentarief € 4

ISABELLE BEERNAERT THE COMPANY

La Dame en Noir DANS

Zwart is de kleur van de rust, stilte en duisternis die nodig zijn om zaad te doen ontkiemen. Zwart is zwanger van licht. Klinkt dat niet als een mystieke en resonerende ervaring? Een karaktervol, krachtig totaalspektakel voor jong en oud met moderne dans, zang, gesproken woord en livepercussie. Laat je meevoeren op een reis door alle windrichtingen, culturen en talen.

CC DE WARANDEPOORT -

DO 27/2/2025 – 20.30 U.

€ 40 | UiTPAS € 36 | UiTPAS met kansentarief € 8

UDO MECHELS, ERIK GOOSSENS & ANDEREN

100 jaar kleinkunst

MUZIEK

Udo neemt je mee op een muzikale reis door België en Nederland. Erik Goossens, Ann Van Den Broeck en Mathieu Engels zijn ook van de partij. Ze brengen de rijke geschiedenis van de kleinkunst tot leven met iconische nummers van de afgelopen 100 jaar. Van Wim Sonneveld tot Boudewijn de Groot, van Ramses Shaffy tot Willem Vermandere: alle grootheden krijgen hun plek.

CC DEN BLANK – VR 28/2/2025 - 20.30 U. € 16 | UiTPAS € 14,4 | UiTPAS met kansentarief € 3,2

48 49 © Miles Fischler © Kim Vos

COMPAGNIE

O QUEL DOMMAGE

Kietelkriebels FAMILIE 3+

Op het podium verschijnen een bal, een buis en een piramide. Vol verwachting gaan ze op ontdekkingstocht naar zichzelf en leren ze hun eigen gevoelens en elkaars grenzen kennen. Dat dit niet steeds van een leien dakje loopt, is eigenlijk niet meer dan normaal. Samen spelen, moet je immers leren!

COMPAGNIE SANS SOUCIS

Ondersteboven FAMILIE 6+

Jan en Marth De Kinder, vader en dochter, zijn tekenaar en trapeziste. Ze vertellen samen een verhaal over hersenkronkels, over dwalende, zoekende en vluchtige gedachten. De tekening gaat in dialoog met de trapeziste en omgekeerd. Geïnspireerd op het gelijknamige prentenboek ’Ondersteboven’.

CC DEN BLANK – WO 5/3/2025 – 14 U.

€ 10 | UiTPAS € 9 |

UiTPAS met kansentarief € 2

€ 10 | UiTPAS € 9 |

UiTPAS met kansentarief € 2

TEATIME COMPAGNIE

A matter of time FAMILIE 8+

Gooi een bal en vanzelf reik je je hand uit om hem te vangen. Tussen deze twee momenten ligt een zee van mogelijkheden. Drie artiesten dagen elkaar uit om de zwaartekracht te doorbreken, de tijd te plooien en het onmogelijke te bereiken. Met een wonderlijke combinatie van circus, dans en jongleren, testen ze hoe ver je de regels kan buigen voor ze breken.

CC DEN BLANK – VR 7/3/2025 – 14 U.

€ 10 | UiTPAS € 9 | UiTPAS met kansentarief € 2

HUUB COOIJMANS

De magische kast FAMILIE 4+

Huub heeft een oude kast op de kop weten te tikken. Maar de kast zit op slot met een grote ketting en de sleutel is kwijt … Lukt het jullie om samen de magische kast open te krijgen? Wat zou er in de kast zitten en wat doe je als de kast betoverd lijkt te zijn? Een familievoorstelling vol magische trucs, jongleerkunsten en verrassende effecten.

GC DE BOSUIL – VR 7/3/2025 – 14 U.

€ 10 | UiTPAS € 9 |

UiTPAS met kansentarief € 2

BOSUIL DI
– 14 U.
GC DE
4/3/2025
50 51 © Line Lerho © WieBa Photography © Robin de Ridder © Astrid en Roel

NIGEL WILLIAMS

70 rpm (in Nederlands en Engels)

HUMOR

Nigel Williams draait nog op volle toeren. Aan ‘70 revolutions per minute’ om precies te zijn. Hij neemt je mee achter de schermen van zijn hoofd en probeert te achterhalen hoe de wereld ons gek

maakt met de op volle toeren draaiende ‘vooruitgang’. Hij geeft je inkijk in hoe hij zich heeft aangepast aan de evolutie die steeds sneller raast richting …?

GC DE KAM – DO 13/3/2025 – 20 U.

€ 18 | UiTPAS € 16,2 |

UiTPAS met kansentarief € 3,6

LUKA, NEEKA, KRISTO, BERLAEN

De Affiche

MUZIEK

In dit nieuwe project gaan jonge wolven aan de slag met iconische affiches. Voor de eerste editie nemen ze Rock Torhout/ Werchter 1989 onder handen. De line up van toen: Lou Reed, Texas, The Pixies, Tanita Tikaram, Nick Cave and the Bad Seeds, The Robert Cray Band, Elvis Costello, R.E.M. én Joe Jackson.

Een onvergetelijke editie!

CC DE WARANDEPOORT

ZA 15/3/2025 – 20.30 U.

€ 20 | UiTPAS € 18 |

UiTPAS met kansentarief € 4

IERS WEEKEND

MUZIEK

Hou jij ook van die gemoedelijke Ierse sfeer? Op vrijdagavond opent de Ierse pub met de twee bands Mannekin Pistols en Channel 9 en met een volwaardige Ierse bar. Een Ierse dansworkshop met enkele wereldkampioenen staat zaterdag op het programma. ’s Avonds is het dan tijd voor het cabaretconcert met de Carmel Dempsey Band en dansers. Smul heerlijke Iers-Belgische gerechten op zondagmiddag bij de cabaretbrunch met nogmaals de Carmel Dempsey Band. Het wordt een onvergetelijk weekend!

GC DE LIJSTERBES - VR 14, ZA 15 & ZO 16/3/2025 - 20 U. EN 12 U.

€ 14 - € 25 | UiTPAS € 12,6 - € 22,5 | UiTPAS met kansentarief € 2,8 - € 5

52 53
© Bart Boodts © Koen Bauters

KIP MET KOP

Bijzonderland FAMILIE 2,5+

Bij is niet blij. Bij is verdwaald. Weg kwijt, koffer kwijt. Niet getreurd! Wij gaan Bij helpen. Samen met Ezel, Flamingo, Kikker, Pinguïn en tal van andere dieren gaan we op zoek naar het land van Bij. Niks leuker dan een bezoek aan Bijenland!

€ 10 | UiTPAS € 9 | UiTPAS met kansentarief € 2

LE PAVILLON DE MUSIQUE

Niemands Noten KLASSIEK

Ann Cnop ontdekte in een bibliotheek in Stockholm vier vioolconcerti in Italiaanse galante stijl. Met negen musici wekt ze die opnieuw tot leven in de stemmige Sint-Pancratiuskerk in Kraainem. Auteur Veerle Deknopper creëert het verhaal achter de klank: hoe kwamen deze partituren in Stockholm terecht? Een avond in het gezelschap van een toonaangevend barokensemble.

DIE VERDAMMTE SPIELEREI

Sax, Drugs & Marsmuziek MUZIEK

Het is tijd … tijd om op te staan en ten strijde te trekken. Tegen verveling, tegen pessimisme, tegen verdriet en vóór de liefde, de vrede en de samenleving. De zes adonissen van de Spielerei marcheren het podium op, elk met hun eigen kracht en instrument. Ze bieden oplossingen voor alledaagse problemen en laten je als een ander mens naar buiten wandelen.

CC DE WARANDEPOORT

VR 21/3/2025 – 20.30 U.

€ 20 I UiTPAS € 18 | UiTPAS met kansentarief € 4

HERMAN VERBRUGGEN

k(r)aMpioen zijn is plezant HUMOR

De bekende tv-kluns van FC De Kampioenen schudt het juk van zich af in deze heerlijke ontdekkingstocht naar de man achter de legende. Ongecensureerd, zelfrelativerend en vol humor is hij gewoon Herman. De nodige grappige anekdotes, geheimen en leuke weetjes over Vlaanderens populairste sitcom zullen niet ontbreken. Mis deze show niet ‘mijn gedacht!’

GC DE KAM – ZO 16/3/2025 – 15 U.
GC DE LIJSTERBES DO 20/3/2025 – 20 U.
16 | UiTPAS € 14,4 | UiTPAS met kansentarief € 3,2
CC DEN BLANK – ZA 22/3/2025 – 20.30 U. €
22 | UiTPAS € 19,8 | UiTPAS met kansentarief € 4,4
54 55 © Hilde Schuurmans © Tim Acke

ZONZO COMPAGNIE

Mile(s)tones FAMILIE 6+

Een slagwerker, een pianist en een trompettist nemen je mee naar de fascinerende wereld van de legendarische Amerikaanse jazzcomponist Miles Davis. Ze zuigen je onweerstaanbaar mee in de broeierige, soms beklemmende atmosfeer die Miles typeert. Toch blijft dit een luchtige voorstelling die uitermate geschikt is voor jong en oud.

CC DE WARANDEPOORT

ZO 23/3/2025 – 15 U. EN 17 U.

€ 10 | UiTPAS € 9 | UiTPAS met kansentarief € 2

RUDI VRANCKX

Oorlogen en problemen van deze tijd LEZING

”Oorlogsjournalistiek is een puzzel. Hoe meer stukken je kan leggen, hoe dichter je bij de waarheid komt.”

In deze lezing brengt Rudi Vranckx verslag uit en geeft duiding bij grote wereldconflicten. Als actief oorlogsreporter zorgt Vranckx steeds voor een heldere blik op de actualiteit.

GC DE KAM – DI 25/3/2025 – 20 U.

€ 13 | UiTPAS € 11,7 | UiTPAS met kansentarief € 2,6

SKAGEN

Brute passie THEATER

Benieuwd naar een hedendaagse interpretatie van het oorspronkelijke meesterwerk van Johann Sebastian Bach? Skagen vertaalt het complexe oratorium naar een uitgepuurde compositie voor accordeon en stem: een intense en brute versie van de passie. Een bezinning op de kwetsbare mens die struikelt, valt en hoopt op een engel die hem ziet, tranen droogt, luistert en een kruis helpt dragen.

- WO 26/3/2025 – 20.30 U. . € 18 | UiTPAS € 15 | UiTPAS met kansentarief € 3,6

56 57
© Wouter Van Looy © Rudi Vranckx © Korneel Hamers
GC FELIX SOHIE

BEATLESTORY

Beatlestory Help! 60 Years

MUZIEK

Beatlestory neemt je mee op een magische muzikale en visuele reis door de geschiedenis van de Beatles van 1962 tot 1970. Je hoort hun grootste hits, gebracht door een meesterlijke coverband die de Beatles tot in de kleinste details opnieuw tot leven wekt. Pure verwennerij voor elke Beatlesfan.

GC DE LIJSTERBES

20 | UiTPAS € 18 | UiTPAS met kansentarief € 4

DE FRIVOLE FRAMBOOS

Finalementhee MUZIEK

Na 47 jaar brengt De Frivole Framboos nog een allerlaatste nieuwe show. 47 jaar virtuoze, humoristische concerten en musicologisch onderzoek. Flirtuoos gesol met fa kruis en si bemol. Onuitgegeven partituren van grootmeesters in wereldpremière. Zang, cello en piano over heel Europa, met opera’s, oratoria en oratettes. Geschiedenis geschreven en geschied, mis het niet!

CC DEN BLANK

VR 28/3/2025 – 20.30 U.

€ 23 | UiTPAS € 20,7 | UiTPAS met kansentarief € 4,6

KOBE VAN HERWEGEN

Kobe, Gaston en Leo HUMOR

Iedereen kent het populaire duo Gaston en Leo. Maar hoe overweldigend hun succes ook leek, de medaille heeft een keerzijde. Ondanks hun triomfen, kampten ze met ziektes. Van Herwegen brengt een voordracht doorspekt met exclusieve beeldfragmenten, nooit eerder vertoonde foto’s en interessante weetjes. Want wie waren Gaston en Leo nu echt?

CC DEN BLANK

DO 27/3/2025 – 14 U.

€ 7 | UiTPAS € 6,3 |

UiTPAS met kansentarief € 1,4

LEUE

Van den vos die amoc maecte THEATER

Met respect voor het origineel bewerkte Dimitri Leue de klassieker ‘Reinaert de vos’ tot iets origineels. Han Coucke kruipt in de pels van de meest aimabele slechterik. Frank Focketyn geeft volume aan de goedgelovige Nobel. Inge Paulussen neemt het op voor de vos als Grimbert de das. En Jonas Leemans wil als wolf Isengrijn maar één ding: wraak op die rotte vos!

CC DEN BLANK

ZA 29/3/2025 – 20.30 U.

€ 18 | UiTPAS € 16,2 |

UiTPAS met kansentarief € 3,6

58 59
WO
– 20 U.
26/3/2025
© koortzz © Diego Franssens

LADY LINN, GREGORY FRATEUR, STIJN MEURIS & ANDEREN

Murder ballads III

MUZIEK

Ballades over moorden waren ooit de true-crimepodcast van de gewone man. Opzienbarende moorden werden vastgelegd in liedjes die door reizende muzikanten werden gezongen. Ook ‘Murder ballads III’ volgt een huiveringwekkend spoor doorheen de muziekgeschiedenis. Een bloedmooie voorstelling met onversneden muzikale klasse.

CC DE WARANDEPOORT

DO 3/4/2025 – 20.30 U.

€ 24 I UiTPAS € 21,6 | UiTPAS met kansentarief € 4,8

OKIDOK

In petto

Twee clowns zijn onderweg. Maar het karretje dat hen onderdak zou moeten bieden, stelt hen voor heel wat beproevingen. Het schommelt, het slingert heen en weer en schopt hen eruit. Ze proberen zich ondanks alles staande te houden, zodat ze hun weg toch voort kunnen zetten. Een vrolijk Pasen met deze twee geweldige clowns!

I.s.m. Gezinsbond

GC DE BOSUIL

ZA 5/4/2025 – 11 U.

€ 10 | UiTPAS € 9 | Gezinsbond € 7 | UiTPAS met kansentarief € 2

PHILIPPE RASKIN & FRIENDS

Pianoconcert

KLASSIEK

Pianist Philippe Raskin hoeven we niet meer voor te stellen. Hij behoort tot de absolute top in zijn genre, maar komt elk jaar met plezier terug naar ‘zijn Kraainem’ voor een concert op wereldniveau. Wie dit jaar zijn ‘vrienden’ zijn onthullen we later, maar kruis nu al met stip deze datum aan in je agenda.

GC DE LIJSTERBES - ZA 12/4/2025 – 20 U. € 18 | UiTPAS € 16,2 | UiTPAS met kansentarief € 3,6

HET WOLK

Vuil FAMILIE 2+

Er is een meisje. Een mooi, keurig, proper meisje. Maar ze heeft een zak, een zak vol afval. Een zak vol vuil. Een vuilzak, zoals ze zeggen. Het meisje wil er van af, van die vuilzak. Hij stinkt en hij plakt. En het vuil zelf? Het interesseert hem geen zak. Of toch?

GC DE LIJSTERBES

ZO 13/4/2025 – 11 U.

€ 10 | UiTPAS € 9 | UiTPAS met kansentarief € 2

FAMILIE 4+
© Jimmy Keys © Thomas Freteur © Tim De Backer © Eileen Yu 61 60

JEMPY SAMYN, HENRI VANDENBERGHE & MARK STEYAERT

Muzikale lezing over Toots MUZIEK

€ 10 | UiTPAS € 9 | UiTPAS met kansentarief € 2

Toots Thielemans is een muzikale reus, maar bleef toch altijd een gewoon ketje. Zijn vrienden brengen een avond vol sappige anekdotes en straffe of ontroerende verhalen. Op de manier zoals Toots ook sprak, in een mengeling van Brussels, Nederlands, Frans en Engels. Tussendoor luister je naar minder bekende of zeldzame opnames van Toots.

KENNETH BERTH

Piéton

THEATER

Radio-, documentaire- en theatermaker Kenneth verwerkt en vertelt in zijn solodebuut het moment waarop hij aangereden werd. De bestuurder reed door.

De kloof tussen dader en slachtoffer lijkt groot, maar

toch staan beiden vaak dicht bij elkaar. Een ontmoeting op de scène met de man die hem aanreed. Zou dat kunnen?

CC DEN BLANK – ZA 26/4/2025 – 20.30 U.

€ 14 | UiTPAS € 12,6 | UiTPAS met kansentarief € 2,8

JANIS SINGS

Janis Joplin en sixtiesmuziek MUZIEK

Janis Sings dompelt je onder in het jaar 1969. Hippies, flowerpower, de sfeer van peace & love. Een wervelwind aan rock- en popklassiekers ontstaat in deze periode. Karen Boelaerts en 5-koppige rockband brengen de bekendste songs van Janis Joplin tot leven: ‘Piece of my heart’, ‘Mercedes Benz’, ‘Me & Bobby McGee’. Ook heel wat songs van tijdgenoten van Janis staan op de playlist.

BERT GABRIËLS

Live vanuit de Wetstraat HUMOR

Bert Gabriëls geeft een unieke kijk achter de schermen van onze uitvoerende macht. Wie heeft er écht de touwtjes in handen? Waarom loopt het mis?

Een comedyshow boordevol scherpe grappen, absurde inzichten en onmogelijke situaties zoals alleen Bert ze aan elkaar kan rijgen. En dit alles in het wonderbaarlijke decor van de Belgische politiek.

CC DE WARANDEPOORT - ZA 26/4/2025 – 20.30 U.

€ 20 | UiTPAS € 18 | UiTPAS met kansentarief € 4

GC DE KAM – VR 25/4/2025 – 20 U. € 22 | UiTPAS € 19,8 | UiTPAS met kansentarief € 4,4
GC
DE LIJSTERBES – DO 24/4/2025 – 20 U.
© Kras © Johannes Vandevoorde 62 63

TEATER REFLEKSION

Het bankje

FAMILIE 6+

Van op haar bankje doet een dame alles om het leven op afstand te houden. Een jongen skateboardt, een hond snuffelt, vogels tjilpen, ... Het stoort haar, maar het is niet gemakkelijk om eenzaam en chagrijnig te zijn. Een ontroerend, grappig verhaal over een alledaags bankje dat toch voor magie zorgt.

I.h.k.v. Boze Wolf Festival CC DEN BLANK – WO 30/4/2025 – 14 U. € 10 | UiTPAS € 9 | UiTPAS met kansentarief € 2

JANNE DESMET & MARTHA!TENTATIEF

Arme tante Danni

Elke familie heeft een zwart schaap. Bij Janne Desmet was dat tante Danni. Haar hele jeugd lang hoorde Janne bij alles wat ze fout deed: “Just ons Danni gij!” Een tragikomische voorstelling over de drang om te slagen, de zoektocht naar bestaansrecht en het verlangen naar het moment dat iemand zegt: “Je bent er. Vanaf nu komt alles goed.”

CC DE WARANDEPOORT ZA 3/5/2025 – 20.30 U. € 18 | UiTPAS € 16,2 | UiTPAS met kansentarief € 3,6

THEATER © Christoffer Brekne © Jorre Janssens 65 64

MARTIN ROSSO, ANNELIES BOODTS & DAGMAR FEYEN

Aperitiefconcert

KLASSIEK

Martin toont de buitengewone capaciteiten van de contrabas. Samen met harpiste Annelies en pianiste Dagmar vertolkt hij een fascinerend repertoire in deze verrassende combinatie van instrumenten. De contrabas zal met zijn diepe, warme stem ontroeren en verrassen met verbluffende virtuoze passages.

I.s.m. Thoover vzw

CC DEN BLANK – ZO 4/5/2025 – 11 U.

€ 12 |

UiTPAS

aai FAMILIE 4+

Aai poepoes, aai poepoes ... poepoes?… poepoeeeeeeees?

Een woordeloze maskervoorstelling over een eenzame opa met dementie die troost vindt in alledaagse voorwerpen.

Een hilarische en magische reis door zijn oeverloze verbeelding.

CC DE WARANDEPOORT

ZO 4/5/2025 – 15 U.

€ 10 | UiTPAS € 9 |

UiTPAS met kansentarief € 2

€ 10,8 |

€ 2,4

DE ZONDERLINGEN

Welkom in het verloren paradijs

THEATER

Falk Richter verbindt sociaal-politieke vragen over milieu of economie met het werk ‘The Conference of the Birds’ (12de eeuw) van de Perzische dichter Farid ud-Din Atta. Daar beslissen de vogels om Smiroeg op te zoeken, hun ideale leider. De reis is echter lang en uitputtend. Toch zet een kleine groep vogels moedig door.

GC DE LIJSTERBES – ZA 10 & ZO 11/5/2025 – 20 U. € 13 | UiTPAS € 11,7 | UiTPAS met kansentarief € 2,6

HET PRETHUIS

De Instagrannie

HUMOR

Instagrannie Annie verovert de sociale media en krijgt deals aangeboden van een dubieuze zakenman. Maar dat is uiteraard niet naar de zin van kleinzoon Gianni. Een heerlijke, actuele komedie met hilarische wendingen en kleurrijke personages. Acteurs zijn Danni Heylen, Hugo Sigal, Leen Dendievel, Lennart Lemmens en Jeroen Maes. Laat die likes maar komen!

CC DEN BLANK – ZO 11/5/2025 – 14 U. € 16 | UiTPAS € 14,4 | UiTPAS met kansentarief € 3,2

DE MAAN
UiTPAS
met kansentarief
© Diego Franssens 66 67 © Prethuys

HET LAATSTE BEDRIJF/ DE MANNSCHAFT

Tot de dood ons scheidt THEATER

Een tragikomische voorstelling over familie, over vergeten en vergeven, over de dingen die gaan komen en de dingen die komen te gaan. Niets hoort harder bij het leven dan de dood. Heerlijke humor met een lach en een traan in een frisse enscenering, gespeeld door Viv Van Dingenen, Lucas Van Den Eynde, Michaël Pas en Lynn van Royen.

€ 18 | UiTPAS € 16,2 | UiTPAS met kansentarief € 3,6

KONINKLIJKE

HARMONIE KUNST EN VRIJHEID KRAAINEM & BARBARA DEX

Jubileumconcert 150 MUZIEK

Al 150 jaar luistert de harmonie van Kraainem talrijke gelegenheden op. Als het feest is in Kraainem, is ze steeds van de partij. De muziekvereniging staat daarom verdiend in de bloemetjes met een academische zitting op zaterdag en een jubileumconcert op zondag.

Gastsolist is niemand minder dan Barbara Dex.

GC DE LIJSTERBES

ZO 18/5/2025 – 15 U.

€ 15 | UiTPAS € 13,5 | UiTPAS met kansentarief € 3

Een bende dieren met een hoek af komt in opstand tegen de problemen in het bos: droogte, vervuiling, toerisme. Een grappige, krachtige voorstelling over klimaatverandering met onder anderen Titus De Voogdt en Tania Van Der Sanden. Een hoopvol verhaal in de unieke setting van de Paden van de Waaienberg. Organisatie: CC Den Blank en CC De Warandepoort

DE PADEN VAN DE WAAIENBERG TERVUREN ZO 18/5/2025 – 15 U.

€ 12 | UiTPAS € 10,8 | UiTPAS met kansentarief € 2,4

CC DEN BLANK – VR 16/5/2025 20.30 U.
68 69
© Johannes Van de Voorde © Charlie De Keersmaecker
BRONKS & BOS+ BOS FAMILIE 8+

PETER MICHEL

Bal Populaire met Valère MUZIEK

Valère en zijn Viviannekes komen je een namiddag met veel goesting animeren. Verwacht je aan livemuziek, moppen, quizzen, een tombola en bingo. Dit wordt een feest voor en door iedereen, zoals in de goeie ouwe tijd. Zowel senioren als hun (klein)kinderen zijn meer dan welkom. Duik mee in een bad vol nostalgie.

WZC JUSTUS LIPSIUS OVERIJSE

WO 21/5/2025 – 14 U.

€ 5 | UiTPAS € 4,5 | UiTPAS met kansentarief € 1

DE BONANZAS

Golden evergreens MUZIEK

Feest mee in de sfeer van de authentieke spiegeltenten uit de gouden jaren 60 en vroege jaren 70. Van het betere levenslied tot de meest aanstekelijke rocksong: herken je de melodieën nog? Op de playlist prijken songtitels van Elvis, The Everly Brothers en The Beatles. Ook nummers uit eigen land die destijds de dansvloer vol lieten lopen, passeren de revue.

GC DE BOSUIL – VR 23/5/2025 – 14 U.

€ 19 | UiTPAS € 17,1 | UiTPAS met kansentarief € 3,8

PUURLAIN

De

Sterrenplukker

FAMILIE 5+

Het jaar 3024. Op een avond ging een man op een keukenstoel staan. Hij stak zijn handen zo hoog hij kon en raakte de sterren aan. Zonder het goed te beseffen, blonk er even later een ster in zijn hand. Vanaf dat moment was er geen houden meer aan. Elke nacht plukte de man sterren. De waarschuwingen van zijn zoon gingen het ene oor in, het andere oor uit ...

I.k.v. Familiedag Ruimtereis

GC DE LIJSTERBES – ZO 25/5/2025 – 15 U. EN 16 U.

€ 7 | UiTPAS € 6,3 | UiTPAS met kansentarief € 1,4

70 © Peter Michel © Koen Bauters 71

HET BANKET/ JAN DECLEIR

Landru

Het Banket, I SOLISTI en het Vlaams Radiokoor brengen een theaterconcert over de illustere zaak rond de Franse seriemoordenaar Henri-Désiré Landru. In deze voorstelling krijg je een spannend portret van deze gruwelijke grappenmaker, wiens geheim wellicht nooit helemaal onthuld zal worden.

SOUNDOS

Witte ruis

HUMOR

GC FELIX SOHIE – DI 27/5/2025 – 20.30 U.

€ 18 | UiTPAS € 15 | UiTPAS met kansentarief € 3,6

CC DE WARANDEPOORT

VR 6/6/2025 – 20.30 U.

€ 27 | UiTPAS € 24,3 | UiTPAS met kansentarief € 5,4

Baby’s slapen heerlijk op witte ruis. Soundos daarentegen ervaart veel witte ruis die géén kalmerende werking heeft. Mensen die haar tegenwerken of toetsenbordridders die online haat verspreiden. Soundos heeft besloten zich te bevrijden van alle ruis. Die vrijheid maakt haar gelukkiger. Zorgt ervoor dat ze nóg meer schijt heeft aan de wereld en nóg zelfverzekerder wordt.

Heb jij al een UiTPAS? Met de UiTPAS Druivenstreek spaar je punten bij heel wat activiteiten en je ruilt ze om voor leuke voordelen. Mensen met een beperkt budget krijgen met een UiTPAS bovendien straffe kortingen.

Een UiTPAS Druivenstreek kost 5 euro. Als je recht hebt op een kansentarief betaal je maar 1 euro. Bij aankoop krijg je meteen drie punten en welkomstvoordelen: een gratis zwembeurt, een leuke draagtas, …

Je koopt een UiTPAS Druivenstreek bij de dienst vrije tijd in Bertem, Hoeilaart, Huldenberg, Overijse en Tervuren en in de gemeenschapscentra van de Rand in Kraainem, Overijse en Wezembeek-Oppem.

THEATER
72 73 © Julie Rommelaere
© Frauke Van den Broeck
© Anne van Zantwijk

DANS

17/01/2025 Anton Lachky Company: De Anderen | De Warandepoort 32

15/02/2025 Dansfestival: Dansproject 2025 | Den Blank 43

27/02/2025

Isabelle Beernaert The Company: La Dame en Noir | De Warandepoort 49

FAMILIE

06/09/2024 Compagnie Charlie: Peek-A-Boo | de Lijsterbes (4+) 5

06/10/2024 Collectief Fiat: Mobi Mobi | de Lijsterbes (6+) 10

13/10/2024 Theater de Spiegel: Aorta | de Kam (9mnd-3j) 12

20/10/2024 4Hoog: Stokpaardprins | de Bosuil (3+) 15

16/11/2024 Theater FroeFroe: Øy | Den Blank (10+) 19

17/11/2024 4Hoog: Rommelpaard | De Warandepoort (3+) 19

30/11/2024 Jan de Smet: Ook de Sint steekt zijn vinger in de lucht! | de Bosuil (3+) 23

14/12/2024 Compagnie Barbarie: Gratis chips! | Den Blank (5+) 26

15/12/2024 Spelenderwijzer: Wetenschapsshow | de Kam (3-12) 27

19/01/2025 Griet Herssens: Bruno | de Lijsterbes (6+) 34

19/01/2025 Klein drama: Morgen is 1 keer slapen | De Warandepoort (3+) 34

25/01/2025 HNT Jong en MartHa!Tentatief: Vreemd ding | Den Blank (6+) 36

22/02/2025 Circumstances: Exit | Den Blank (7+) 47

04/03/2025 Compagnie O Quel Dommage: Kietelkriebels | de Bosuil (3+) 50

05/03/2025 Compagnie Sans Soucis: Ondersteboven | Den Blank (6+) 50

07/03/2025 TeaTime Compagnie: A matter of time | Den Blank (8+) 51

07/03/2025 Huub Cooijmans: De magische kast | de Bosuil (4+) 51

16/03/2025 Kip met Kop: Bijzonderland | de Kam (2,5+) 54

23/03/2025 Zonzo Compagnie: Mile(s)tones | De Warandepoort (6+) 56

05/04/2025 Okidok: In petto | de Bosuil (4+) 60

13/04/2025 Het WOLK: Vuil | de Lijsterbes (2+) 61

30/04/2025 Teater Refleksion: Het Bankje | Den Blank (6+) 64

04/05/2025 DE MAAN: aai | De Warandepoort (4+) 66

18/05/2025 BRONKS & BOS+ BOS | De Paden van de Waaienberg Tervuren (8+) 69

25/05/2025 Puurlain: De Sterrenplukker | de Lijsterbes (5+) 71

14/09/2024

11/10/2024

Kommil Foo: Grind | de Lijsterbes

Kamal Kharmach: Mag ik even? 2024 - try-out | de Kam 11

16/10/2024 Sven de Leijer: Liefde voor publiek | De Warandepoort 13

25/10/2024

11/01/2025

Kamal Kharmach: Mag ik even? 2024 - try-out | de Bosuil 11

Jens Dendoncker: Het zou grappig zijn als het niet zo triestig was | Den Blank 31

16/01/2025 Stoomboot: Cynisch jaaroverzicht | de Bosuil 33

01/02/2025 Thomas Smith: Angst te koop, weg wegens nieuwe hobby | De Warandepoort 38 07/02/2025 William Boeva: 13 | Den Blank 39 13/02/2025 Gili: Raar, hè?! | de Kam 42

27/02/2025 Vincent Voeten: SMAAD | de Lijsterbes

22/03/2025

Herman Verbruggen: k(r)aMpioen zijn is plezant | Den Blank 55

27/03/2025 Kobe Van Herwegen: Kobe, Gaston en Leo | Den Blank 58

03/04/2025

Sven de Leijer: Liefde voor publiek | Felix Sohie 13

26/04/2025 Bert Gabriëls: Live vanuit de Wetstraat | De Warandepoort 63

06/06/2025 Soundos: Witte ruis | De Warandepoort 73

KLASSIEK

04/10/2024

Clara Cleymans, Warre Borgmans & anderen: classical Jukebox | De Warandepoort 8

06/10/2024 Charlotte Panouklia & Michel Stas: Aperitiefconcert | Den Blank 9

30/11/2024 Theater Tieret: En suite | Den Blank 22

01/12/2024 Pedrini’s reis naar China: Aperitiefconcert | Den Blank 24

20/12/202422/12/2024 César Franck International Piano Competition: Pianoconcert | de Lijsterbes 29

05/01/2025 Benjamin Reiter & Marlene Siemens: Aperitiefconcert | Den Blank 30

18/01/2025 Ella Michiels & Florestan Bataillie: Satie en compagnie | Den Blank 33

02/02/2025 Manuel Sanguino: Aperitiefconcert | Den Blank 39

21/02/2025 Iguazú Quintet: A New Age of Tango | De Warandepoort 45

20/03/2025 Le Pavillon de Musique: Niemands Noten | de Lijsterbes 54

12/04/2025 Philippe Raskin & Friends: Pianoconcert | de Lijsterbes 61

04/05/2025

Martin Rosso, Annelies Boodts & Dagmar Feyen: Aperitiefconcert | Den Blank 66

74 75
HUMOR
5
47
52
13/03/2025 Nigel Williams: 70 rpm | de Kam
INDEX

01/10/2024

LEZING

Hendrik Vos & Frans Grapperhaus: Dit is Europa | de Bosuil 7

04/10/2024 Paul Verhaeghe: Onbehagen | Den Blank 8

15/10/2024

10/12/2024

Lucien Van Impe & Roger De Vlaeminck: In onzen tijd | Den Blank 13

Arnout Hauben: Dwars door de Lage landen | Den Blank 25

23/01/2025 Uus Knops: Rouwen in vertrouwen | de Bosuil 35

25/03/2025 Rudi Vranckx: Oorlogen en problemen van deze tijd | de Kam 56

MUZIEK

07/09/2024 Feest 40 jaar de Bosuil | de Bosuil 4

20/09/2024 A Murder in Mississippi: Seizoensopener | de Kam 6

23/09/2024 De Vlaamse Jukebox: Van Ann Christy tot Bart Peeters | Felix Sohie 6

26/09/2024 Marc Dex: Seniorennamiddag | de Kam 7

10/10/2024 De Lassies: Op cruise | de Bosuil 10

18/10/2024 Chris Lomme & Mathias Vergels: La vie et l'amour | Felix Sohie

15/02/2025 Kommil Foo: Het Concert | De Warandepoort

Cula Mzansi: South Africa sings | de Kam

28/02/2025 Udo Mechels, Erik Goossens e.a. : 100 jaar kleinkunst | Den Blank 49

15/03/2025 Luka, Neeka, Kristo, Berlaen: De Affiche | De Warandepoort 52

14/03/202516/03/2025 Iers Weekend | de Lijsterbes 53

21/03/2025 Die Verdammte Spielerei: Sax, Drugs & Marsmuziek | De Warandepoort 55

26/03/2025 Beatlestory: Beatlestory Help! 60 Year | de Lijsterbes

03/04/2025 Lady Linn, Stijn Meuris e.a.: Murder ballads III | De Warandepoort

24/04/2025

10/11/2024 Radio Willy & Maandacht:

76 77
Kam 16 08/11/2024
16
History of Britpop | De Warandepoort 17 15/11/2024 De Vlaamse Jukebox: Van Ann Christy tot Bart Peeters | de Lijsterbes 6 16/11/2024 Tina Turner Tribute: This is Tina | de Bosuil 20 22/11/2024 Jan Hautekiet, Isabelle A e.a. : De Lage Landen Volume 1 | Den Blank 21 24/11/2024 Hugo: Dromen | De Warandepoort 21 28/11/2024 Theater van A tot Z: Dag vreemde man | de Lijsterbes 22 19/12/2024 Hommage aan Rob De Nijs: Tijdloos | Den Blank 28 20/12/2024 Zefiro Torna & Ictus ft Lore Binon & Meskerem Mees: Yule | de Kam 29 24/01/2025 Compagnie du Scopitone: Lay this drum! | Den Blank 36 01/02/2025 Mother Mercury: Theatertour XL | Den Blank 37 01/02/2025 Isbells: In concert | de Bosuil 38 08/02/2025 I Muvrini: Best Of | Den Blank 40 08/02/2025 Mama's Jasje: Dagboek van een zanger | de Lijsterbes 41 14/02/2025 The Fury's: Valentijnsbal | de Lijsterbes 42 14/02/2025 Prins Jr. Band: Valentijn thé dansant | Pachthof Stroykens Tervuren 43
14 07/11/2024 Lucas Van den Eynde: Met permissie! | de
Isolde Lasoen: Oh Dear | Den Blank
MUZIEK
44 17/02/2025
The Real Time Band:
Den Blank 44
46
18/02/2025
Valentijnsfeest |
22/02/2025
58
59
28/03/2025 De Frivole Framboos: Finalementhee | Den Blank
60
Jempy Samyn e.a. : Muzikale lezing over Toots | de Lijsterbes 62 25/04/2025 Janis sings: Janis Joplin en sixtiesmuziek | de Kam 62 18/05/2025 K.H.Kunst
Barbara Dex: Jubileumconcert 150 | de Lijsterbes 68 21/05/2025
Michel: Bal
wzc Justus
Overijse 70 23/05/2025 De Bonanzas: Golden evergreens | de Bosuil 70 THEATER 05/10/2024 Julie Delrue: Mamamanie | De Warandepoort 9 11/10/2024 Fred Delfgaauw: Broos | Den Blank 11 19/10/2024 Dirk Roofthooft & Nabou Claerhout: Adjusting Hope | de Lijsterbes 14 24/10/2024 Lazarus: De Miskenden | de Kam 15 08/11/2024 Bart Hollanders, Bo Spaenc & anderen: De Idealist | De Warandepoort 17 15/11/2024 DE HOE: Opening Night | Den Blank 18 21/11/2024 Broder: Een blauwe vogel XL | Den Blank 20 30/11/2024 Compagnie Cecilia: Parkplatz
De Warandepoort 24 14/12/2024 Jesse Vandamme/NTGent & Werktoneel
de
| De Warandepoort 26 19/12/2024 Het Farcetheater: De verlegen versierder
De Warandepoort 27 10/01/2025 TG de LINK: Nachtgasten | De Warandepoort 30 11/01/2025 Bruno Vanden Broecke: Klink | de Lijsterbes 31
en Vrijheid Kraainem &
Peter
Populaire met Valère |
Lipsius
|
: Gruis/Aan
twijfel
|

THEATER

23/01/2025 Tom Van Dyck: Overal zit mens - een moordfantasie | de Kam

31/01/2025 Judith Engelen & Ika Schwander: Howl Baby Howl | Den Blank

07/02/2025 Zuidpool: Long Day’s Journey into Night | De Warandepoort

07/02/2025 Tom Van Dyck: Overal zit mens - een moordfantasie | Felix Sohie

08/02/202509/02/2025 Brussels Volkstejoêter: Kip Kap Maison | de Bosuil

21/02/2025 Het Eenzame Westen: Grysde | Den Blank

26/03/2025 SKaGeN: Brute passie | Felix Sohie

29/03/2025 Leue: Van den vos die amoc maecte | Den Blank

26/04/2025 Kenneth Berth: Piéton | Den Blank

03/05/2025 Janne Desmet & MartHa!tentatief: Arme tante Danni | De Warandepoort

10/05/202511/05/2025

De Zonderlingen: Welkom in het verloren paradijs | de Lijsterbes

11/05/2025 Het Prethuis: De Instagrannie | Den Blank

16/05/2025 Het laatste bedrijf/ De Mannschaft: Tot de dood ons scheidt | Den Blank

27/05/2025 Het Banket/Jan Decleir: Landru | Felix Sohie

06/12/2024

VARIA

Hetty Helsmoortel: Missie 2024 | De Warandepoort 25

25/02/2025 Behoud de Begeerte: Saint Amour: Liefde is tijd | Den Blank 48

CC DEN BLANK

Begijnhof 11 - 3090 Overijse

T 02 687 59 59 – vrijetijd@overijse.be www.denblank.be - www.facebook.com/denblank

CC DE WARANDEPOORT (AGB BEXIT)

Markt 7B – 3080 Tervuren

T 02 766 52 03 – ccdewarandepoort@tervuren.be www.dewarandepoort.be – www.facebook.com/ccdewarandepoort

GC DE BOSUIL

Witherendreef 1 – 3090 Overijse

T 02 657 31 79 – info@debosuil.be www.debosuil.be – www.facebook.com/debosuil

GC DE KAM

Beekstraat 172 – 1970 Wezembeek-Oppem

T 02 731 43 31 – info@dekam.be www.dekam.be – www.facebook.com/dekam

GC DE LIJSTERBES

Lijsterbessenbomenlaan 6 – 1950 Kraainem

T 02 721 28 06 – info@delijsterbes.be www.delijsterbes.be – www.facebook.com/delijsterbes

GC FELIX SOHIE

Gemeenteplein 39 – 1560 Hoeilaart

T 02 657 05 04 – cultuur@hoeilaart.be www.felixsohie.be - www.facebook.com/felixsohie

78 79 CONTACT
35
37
40
35
41
45
57
59
63
65
67
67
68
72

V.U.: Kamil Muyldermans (voorzitter) en Hilde Weygaerts (Coördinator)Vrijetijdsregio Druivenstreek / AC De Zevenster Markt 7a, 3080 Tervuren

80

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.