Page 1

V. UPGRADE 2 0 1 3

UPG

Nemzetközi Kongresszus és Kiállítás Programtervezet (2013. 04. 23.)

2013. május 31.–június 1. SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központ 1146 Budapest, Dózsa György út 1.

Platina fokozatú szponzor:

Arany fokozatú szponzorok:

www.upgradecongress.hu


A VALÓSÁG CSAK EGY KATTINTÁSNYIRA..

- Nincs szükség külön röntgensablonra a tervezéshez - Egy egyszerű CBCT felvételt megnyitva az M-Guide szoftverrel azonnal megkezdhető a tervezés - A CBCT felvétel elkészülte után akár 24 órán belül a kezébe adjuk a 3D nyomtatóval készült fúrósablont - Rendkívül kedvező ár - Stresszmentes műtét - Minimál invazív beavatkozás - Díjmentes kipróbálási lehetőség - Hívjon minket (1) 439-1300

MIS büszkén mutatja be a virtuális implantátum tervezési rendszerét: a DICOM formátumú CBCT adatok 3D képekké való átalakításával ábrázolják a valós állapotokat egy virtuális környezetben, lehetővé téve az egyszerű, pontos és biztonságos implantálást. www.misimplants.hu


KÖSZÖNTŐ

A

Dental Press 2013-ban már az V. Upgrade Nemzetközi Kongresszust és Kiállítást rendezi meg, idén először egy új, nagyobb, igényesebb helyszínen, a SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központban. Az állandóan változó, fejlődő szaktudománnyal mindenkinek lépést kell tartania, a meglévő tudásunkat rendszeresen bővíteni, kiegészíteni szükséges. Az IDS 2013 idén márciusban ismét megmutatta, hogy a fogászatban használt technológia, az ipar fejlődése töretlen, a szakmai megoldások tárháza egyre nő. Folyamatosan új módszerek, eljárások, eszközök, technikák adnak új és még újabb kihívásokat a napi praxis során, s közben a páciensek egyre fokozódó elvárásait, igényeit is figyelembe kell venni. Napjainkban a fogorvoslás szinte minden szakterülete fejlesztésre motivált. Az V. Upgrade Nemzetközi Kongresszus és Kiállítás eddigi tematikája ebben az évben tovább gazdagodott, így a résztvevők részletes tájékoztatást kapnak a CAD/CAM és a digitális fogászat trendjéről, a tudomány és technika legújabb eredményeiről. Folytatjuk programjainkat az endodontia legfrissebb kihívásai­ról, a fogászati lézer fejlesztéseiről, az implantológia töretlenül fejlődő újdonságairól, az esztétikai fogászat eredményeiről, a szájhigiéné aktuális kérdéseiről, s a megjelentek részt vehetnek értékesítési és kommunikációs tréningen, valamint a kiállító cégek által szervezett különböző workshopokon is. Várunk mindenkit az V. Upgrade rendezvényünkön, aki gazdagítani szeretné akár az elméleti, akár a gyakorlati ismereteit, s nyitott a fogorvoslás legújabb eredményeinek a befogadására! Rendezvényünk témáival, illetve előadásaival a napi eredményes munkához fontos és jól hasznosítható, valamint a különböző gyakorlati megoldásokhoz is segítséget adó ismereteket szeretnénk átadni az érdeklődőknek. Legyen Ön is részese a kétnapos programunknak!

Laczkó Tamás, Dental Press Hungary Kft., a rendezvény főszervezője


V. UPGRADE 2 0 1 3

UPG

Nemzetközi Kongresszus és Kiállítás 2013. május 31.–június 1. A továbbképző rendezvény célja, hogy több olyan, ma kiemelten fontos kérdést mutasson be mind elméleti, mind gyakorlati megközelítésben, melyek a fogászat vezető témái 2013ban. A szervező cég a korábbi években hasonló témákban már tartott sikeres kongres�szusokat (Update Implantologie, Dental Excellence, Dental World), így ezek tapasztalatai, valamint a felmért igények ismeretében egy szélesebb körű, még átfogóbb tematikával kerül megrendezésre a V. Upgrade Nemzetközi Kongresszus és Kiállítás.

Platina fokozatú szponzor:

Arany fokozatú szponzorok:

Műtéti sablonos implantáció bármely implantátum-rendszerrel, elérhető áron,, kezdőknek is. Nagyobb biztonság, rövidebb műtét, Szponzorok: gyorsabb gyógyulás, kevesebb utópanasz, nagyobb presztízs, több páciens.

Rugalmas megoldások: 1073 Budapest, Erzsébet krt. 8. bérelhető szoftver +36 30 924 3256 on-line tervezés BASALIS IMPLANTÁTUMOK:info@uniguide.hu BCS®, BOI®, TOI®, DISKOS® www.uniguide.hu képzések www.anthogyr.hu • azonnali implantáció és azonnali terhelés csomagajánlatok meghatározott szakmai protokoll szerint www.implantmotorok.hu • rögzített, hosszú távú ideiglenes pótlás

center

Fogászati és Lézer Magánklinika Kutató és Nemzetközi Orvostovábbképző Kö Ecto Derma Polyklinika

center

Dental & Laser Medical Research & International Education Center Ecto Derma Polyclinic


Általános információk A rendezvény szervezője: Dental Press Hungary Kft. 1012 Bp., Kuny Domokos u. 9., tel.: 06-1-202-2994, fax: 06-1-202-2993 e-mail: info@dental.hu, www.upgradecongress.hu A kiállítás nyitva tartása 2013. május 31., péntek: 09.00–18.00 2013. június 1., szombat: 09.00–17.00 Kongresszusi regisztráció, kreditpont A regisztráció a szakmai programokra kötelező. (Kérjük, a befizetést igazoló csekkszelvényét mindenképp hozza magával!) 2013. 05. 31. 08.00–10.00 óra között – kongresszusregisztráció. 2013. 06. 01. 08.00–10.00 óra között – kongresszusregisztráció. Az adott tanfolyam zárása után kötelező a vonalkódos kártyát a regisztrációs pultnál érvényesíttetni. A Dental Press által szervezett tanfolyamokra vizsga nincs, a kreditpont-igazolást a rendezvényt követően küldjük el. Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy az akciós díjakat csak a jelentkezési lapon feltüntetett jelentkezési és egyben befizetési határidőig áll módunkban elfogadni. Az akciós határidő utáni jelentkezéseket, illetve befizetéseket a helyszíni díjszabás alapján számoljuk. A hiányosan, illetve olvashatatlanul kitöltött jelentkezési lapok alapján sajnos nem áll módunkban kreditpont-igazolást küldeni, s az ebből adódó károkért Cégünk felelősséget nem vállal. Tájékoztatásul jelezzük, hogy a kreditpont-igazolással kapcsolatos esetleges reklamációkat csak a kongresszus utáni 60. napig fogadunk el. Megközelítés, parkolás A Syma Rendezvényközpont a kiállítás és a kongresszus helyszíne. Cím: 1146 Budapest, Dózsa György út 1. A Syma Rendezvényközpont Budapest pesti oldalán található, a Dózsa György úton, a Kerepesi út és a Hungária körút közelében. Megközelíthető tömegközlekedéssel: A SYMA Rendezvényközpont bejárata a Danubius Hotel Arena főbejáratával szemben, attól kb. 200 méterre a Dózsa György útról közelíthető meg! (Amennyiben gépkocsival érkezik, akkor ingyenes parkolási lehetőség kínálkozik a Dózsa György út mindkét oldalán, valamint az Ifjúság és a Stefánia úton. Továbbá hétköznap (05 és 19 óra között) 320 Ft összegért veheti igénybe a Budapest Aréna alatt található P+R őrzött parkolót, melyet az Ifjúság útja (Stadion Szálló mellett) felől közelíthet meg. Tömegközlekedéssel érkező látogatók a 2-es metróval, valamint az 1-es villamossal, továbbá a 75-ös, 77-es, 80-as trolival közelíthetik meg a helyszínt.) Figyelem! A Dózsa György úton a járdára parkolni nem ajánlatos! A szakmai programok egyeztetése folyamatban van, a változtatás jogát fenntartjuk.

V. Upgrade Nemzetközi Kongresszus és Kiállítás E z é v t ő l Ú j h e ly s z í n e n !

Helyszín: SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központ „C” csarnok 1146 Budapest, Dózsa György út 1.


V. UPGRADE

UPG

2 0 1 3

Nemzetközi Kongresszus és Kiállítás

Délelőtt

1. előadóterem (250 fő)

2. előadóterem (250 fő)

3. előadóterem (250 fő)

9.00–17.00 III. Endodontiai Kongresszus

9.00–17.00 III. Fogászati Lézer Kongresszus

9.00–17.00 I. CAD/CAM Kongresszus

6

6

kreditp

6

Délelőtt

Délután

Műtéti sablonos implantáció bármely implantátum-rendszerrel, t on ont kreditp kreditp is. elérhető áron,, kezdőknek

ont

Nagyobb biztonság, rövidebb műtét, gyorsabb gyógyulás, kevesebb utópanasz, nagyobb presztízs, több páciens.

Rugalmas megoldások: bérelhető szoftver Magyar Endodontiai on-line tervezés Társaság Közgyűlése képzések csomagajánlatok

1073 Budapest, Erzsébet krt. 8. +36 30 924 3256 info@uniguide.hu

center

www.uniguide.hu www.anthogyr.hu 3Shape www.implantmotorok.hu

Fogászati és Lézer Magánklinika Kutató és Nemzetközi Orvostovábbképző Központ Ecto Derma Polyklinika

Dental System center

™ Dental & Laser Medical Research & International Education Center

Ecto Derma Polyclinic Időtlen megoldás, amely egyre csak erősebbé válik

9.00–16.30 V. Implantológiai Kongresszus

9.00–16.30 II. Esztétikai Kongresszus

6

6

Modellkészítés

9.00–16.30 II. Szájhigiéniai Kongresszus

Készítsen laboratóriumi modelleket közvetlenül az intraorális felvételek alapján – TRIOS ® és más gyártó esetén is. Tervezzen implantátummodelleket vagy különböző szekcionált modelleket egyenesen a modellkészítő gépek által fogadott formátumba.

t

on kreditp

20

Lenyomat- és modellszkenner minden laboratórium számára A D800 szkenner két 5,0 MP-es kamerája nagy pontossággal rögzíti a textúrákat és a rajzolt jelöléseket is. A gyors és robusztus D700 a nagy termelékenység szolgálatában áll, a D500 pedig a CAD/CAM rendszerekhez való gyors hozzáférést segíti.

t

on kreditp

Délután

Szombat, június 1.

Péntek, május 31.

Földszint

Nem csak híd implantátumok

ont

kreditp

Virtuálisan megtervezheti a teljes fogsort fogínyvonallal, fogakkal és implantátumrögzítőkkel. A fogsortervező, a New Abutment Designer™ fejrésztervező, a fogvisszaépítés, a szekunder teleszkópok és az ortodontikus kiegészítők mellett számos további újdonság várja.

TRIOS® Inbox & 3Shape Communicate™ A Dental System™ része a fogászati klinikai TRIOS ® rendszerekhez való ingyenes csatlakozási megoldás is, így a laboratóriumok közvetlenül fogadhatják a szkennelt lenyomatokat. Intelligens kommunikációs eszközök segítik a fogorvossal való együttműködést.

Keressen minket a IDS 4.2 N090-ös standján! Lássa élőben innovatív termékeink teljes palettáját! Kövessen minket itt is:

Szervezők:

BASALIS IMPLANTÁTUMOK: BCS®, BOI®, TOI®, DISKOS® • azonnali implantáció és azonnali terhelés meghatározott szakmai protokoll szerint • rögzített, hosszú távú ideiglenes pótlás

Iratkozzon fel hírlevelünkre! A regisztrációhoz olvassa be a QR-kódot. http://3shapedental.com/Webinar


2013. május 31.–június 1.

Előadó- és workshopterem-beosztás (tervezet) Emelet 1. galéria előadóterem 2. galéria előadóterem

1. előadóterem

2. előadóterem

(30 fő)

(30 fő)

(30 fő)

(60 fő)

9.00–13.00

9.00–17.00

09.30–12.30

09.30–12.30

Mester Fogászat 4.2 – bevételnövelő interaktív kommunikációs és Előadó: dr. Döbrentey Zsolt értékesítési tréning Természetes fog kompozitba klónozva

Új és innovatív megoldások fogorvosoknak és rendelőAzonnali terhelés a napi tulajdonoknak a páciensek gyakorlatban: Hogyan és számának és a rendelő mikor alkalmazható bevételeinek a növelése megbízhatóan? érdekében

13.00–16.30

Előadó: dr. Andrea Palermo

9.30–12.30

Komplex megoldások az implantológia területén MosolyFréz

Előadó: Kluka Attila

9.00–17.00

Biztonsági csomag fogászati rendelők számára 2013–2014

Kizárólag rendelőtulajdonoknak! Hogy Ön is nyugodtan 13.30–16.00 Emdogain alkalmazásának alhasson: tudatos felkészülés a NAV, a Munkaügyi lehetősége a komplex Hatóság, az ÁNTSZ és a peparodontális terápiában reskedő páciensek hatásos Előadó: dr. Keglevich Tibor semlegesítésére

Előadó: Kluka Attila

A gyökércsatornapreparációtól a fog adhezív technikával való felépítéséig Előadó: dr. Budai Zsolt

13.30–16.30

A frontfogak formai- és színbeli jellegzetességei és ezek reprodukálása

Előadó: Makó János

Piezo ultrasurgery

Előadó: dr. Gáspár Lajos center

Fogászati és Lézer Magánklinika Kutató és Nemzetközi Orvostovábbképző Központ Ecto Derma Polyklinika

13.00–17.00 center

Dental & Laser Medical Research & International Education Center Ecto Derma Polyclinic

3D nyomtatás fogászati alkalmazásai, implantációs fúrósablon gyártása Előadó: Falk György

9.30–12.30

09.00–12.00 Műszerkiválasztás, depurálás

Fogászati lézer alkalmazása Előadó: dr. Gáspár Lajos

Előadó: Dr. Keglevich Tibor

center

Fogászati és Lézer Magánklinika Kutató és Nemzetközi Orvostovábbképző Központ Ecto Derma Polyklinika

Dental & Laser Medical Research & International Education Center Ecto Derma Polyclinic

13.00–16.30 center

M-Guide implantációsnavigációs rendszer, avagy hogyan kaphat fúrósablont a fogorvos 24 órán belül? Előadók: dr. Zarándok Mónika, Lutter Ervin

13.30–16.30

BLS-AED tanfolyam – eszköz nélküli elsősegélynyújtás Előadó: Dr. Gáspár Lajos center

Fogászati és Lézer Magánklinika Kutató és Nemzetközi Orvostováb Ecto Derma Polyklinika

center

Dental & Laser Medical Research & International Educatio Ecto Derma Polyclinic

Dental Press Hungary Kft. (a kékkel írt tanfolyamok), kiállító cégek által szervezett workshopok (a feketével írt tanfolyamok)


SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központ 1146 Budapest, Dózsa György út 1. 43

szabad

6m

2

44

szabad

4m

2

46

45

Creativ Dental

47

GáspárMedical Center

Unimet

42

szabad

4m

Kiállítótér

41 Gallax

„C” csarnok rendezvényfolyosó Bejárat

AlphaImplant 33

34 Sinalisal 35 Mindent 69 36

Hernadent

37 DentEast 38 Valid 39 Implanttrade 40

Bejárat

MIS

Kiállítótér

1 Sofort

Nobel Biocare

Vészkijárat

Emeleti galéria előadóterem 2. (30 fő)

Bejárat

Emeleti galéria előadóterem 1. (30 fő)

Rendezvényutca Rendezvényutca

49 Szöllősi dental

Bejárat

Regisztráció

Feljárat az emeleti galéria termekhez

48

Dens Alba

2

SGS 12

13

Fejér-Fog Realtrade

14

15

DómDentsmile Dent 16 17 Regina Since 78 Invest 19 18 Regina Fogbolt Invest 20 21 Bardeco Harmonycom 23 22 Dental Coop 24

Sanitaria 25

Dental Impex

Pro Dental 27 W Star 29

26 Varinex 28

New York Dental 30

Dentec Dentec 31

32

Büfé, kávézó SYMA CSARNOK FŐBEJÁRAT

2

Előadóterem 1. 250 fő

Dental Mode 3 Dental Express 4 Dental Diszkont 5 Full-Tech 6 Sagerpharma 7 Dentium 8 GC 9 Herbodent 10 Volom Dental 11

Színpad


V. UPGRADE 2 0 1 3

UPG

Nemzetközi Kongresszus és Kiállítás

2013. május 31.–június 1. Bejárat

Bejárat

Előadóterem 2.

Feljárat az emeleti előadó termekhez Emeleti előadóterem 1. 30 fő

Emeleti előadóterem 2. 60 fő Bejárat

250 fő Előadóterem 3. 250 fő

Színpad

Dózsa György út felőli oldal

Színpad


Kiállító cégek listája Cégnév Alpha Implant Kft. Bardeco Kft. CORTEX Creativ Dental Dr. Volom Dental Kft. Dent Smile Kft. Dent-East Kft. Dental Diszkont Dental Mode Kft. Dentalcoop Plus Kft. Dental Express Hungária Kft. Dentalimpex Dentech Kft. Dentium Kft. Dóm-Dent Kft. Fejérfog Kft. Fogászbolt Kft. Full-tech Kft. Gallax Dental Kft. Gáspár Medical Center GC Europe Harmonycom Kft. Herbodent Kft. Hernadent Kft. Min Dent 69 Bt. MIS Implants Mosoly-Fréz Kft. New York Dental Kft. Nobel Biocare Magyarország Pro-Dental Kft. Realtrade Kft. Sagerpharma Sanitaria Kft. SGS International Kft. Sinalisal Kft. Sofort Implant Kft. Szőllősi Dental Kft. Valid Dental Kft. Varinex Zrt. Webonline Kft. W-Star Zdravotnícke zásobovanie, s.r.o Slovakia

Irsz. Város 1027 Budapest 1122 Budapest 1013 Budapest 1212 Budapest 1067 Budapest 1026 Budapest 1112 Budapest 1077 Budapest 4400 Nyíregyháza 9700 Szombathely 1135 Budapest 1112 Budapest 4031 Debrecen 1026 Budapest 6725 Szeged 1118 Budapest 1071 Budapest 2310 Szigetszentmiklós 1121 Budapest 1085 Budapest 1027 Budapest 2089 Telki 1025 Budapest 1045 Budapest 1072 Budapest 1037 Budapest 6400 Kiskunhalas 1135 Budapest 1113 Budapest 4032 Debrecen 1102 Budapest 1026 Budapest 1024 Budapest 1042 Budapest 1025 Budapest 9400 Sopron 8314 Vonyarcvashegy 1083 Budapest 1141 Budapest 6722 Szeged

Utca Horváth u. 14–24. Ráth Gy. u. 60. Krisztina krt. 39/b Széchenyi István u. 92/B Podmaniczky u. 39. Trombitás u. 2. Rétkerülő út 51. Izabella u. 10. Szegfű u. 54/c. Stromfeld Aurél 15/A Kis Gömb u. 22. Éva u. 34. 1/3 Ond u. 16/b Orsó u. 44. Felhő utca 9. Breznó köz 11. Damjanich u. 29. Csepeli út 30. Teleszkóp u. 6. József krt. 37. Fazekas u. 29–31. 1/16. Zápor u. 31. Szépvölgyi út 52. Katona J. u. 4. Erzsébet krt. 8. Bécsi út 250. Dékáni Árpád u. 11. Frangepán u. 66/b Bocskai u. 134–146. Sántha K. u. 7. Hölgy u 9/b Pasaréti út 122. Rómer Flóris u. 34. Károlyi I. u. 1–3. Berkenye u. 8/b Botond u. 4. Tulipán u. 12. Szigony u. 41. Kőszeg u. 4. Bokor u. 15.

94058 Nove Zamky

Kapisztóryho 5.


A Upgrade kongresszusok előadóinak rövid bemutatása Dr. Bodrogi Attila Egyetemi tanulmányait a Semmelweis Egyetem Fogorvosi Karán végezte, ahol 1992-ben summa cum laude minősítéssel diplomázott. Ezt követően a magán praxisban kezdte meg fogorvosi tevékenységét. Már pályája elején elkötelezte magát a minőségi munka, a mindig napra kész ismeretek megszerzése mellett. Ennek érdekében mind a mai napig nagy hangsúlyt fektet a folyamatos önképzésre mind külföldi, mind hazai kongresszusok látogatása, valamint évi több ezer oldalnyi nemzetközi szakirodalom áttanulmányozása formájában. Ennek megfelelően praxisát az utóbbi 10 évben esztétikai és kozmetikai fogászati helyreállításokra valamint implantációs beavatkozásokra limitálta. Kozmetikai fogászati restaurációit itthon szinte egyedül állóan az „AACD protokoll” módszerével végzi. Ennek köszönhetően beavatkozásai még inkább páciensei egyéni karaktereihez illeszkednek. A nagyítás alatt végzett beavatkozások elkötelezett híve. Esztétikai fogászati témájú publikációi a hazai szaksajtóban olvashatóak. Egyik szerzője egy esztétikai témájú szakkönyvnek: „Fémmentes fogpótlások”. Előadásai (Dental World, New York Dental, Dental Trend) nagy szakmai érdeklődésre tartanak számot. Tagságok: Amerikai Kozmetikai Fogászati Akadémia, Európai Kozmetikai Fogászati Társaság, Nemzetközi Arcesztétikai Akadémia, valamint alapító tag a Magyar Esztétikai Fogászati Akadémiában. Implantológiai ismereteit a UCLA (Los Angeles – USA) Master Program in Implantology keretei között szerezte meg, a komplex, funkcionális látásmódot pedig a floridai Dawson Academy for Complex Dentistry curriculum résztvevőjeként alakította ki. Előadás időpontja: 2013. június 1., szombat 11.00–12.00 Előadás témája: II. Esztétikai Kongresszus Előadás helyszíne: S YMA Rendezvényközpont „C” csarnok, földszinti terem 2.

Dr. Csillag Mária

Születési hely és idő: Budapest, 1974. 10. 13 Oktatás: 1993-1998 Fogorvosi tanulmányok: Semmelweis Egyetem, Fogorvostudományi kar (Summa cum laude) 2000-2004. Doktori tudományok, Fokozat: PhD előtt védelem Disszertáció: Normál és kóros forgalomba a marginális gingiva és a pulpa Intézmény: Doktori Iskola Nyelvek: latin, angol és német szakmai középfok C típus. Munkehelyek: 1998-2000. Semmelweis Egyetem, Konzerváló Fogászati, 2004 - 2007.Semmelweis Egyetem, Konzerváló Fogászati (tanársegéd, demonstrátor, kutató), 2007. - Semmelweis Egyetem, Konzerváló Fogászati (oktató, kutató), 2000-2004 Magán Klinika (specialista), 2004-2009. Magán Klinika (klinikai igazgató, esztétikai specialista) 2009. Magán fogorvos, egyetemi docens, 2008. Smylist Ltd. (tulajdonos, ügyvezető igazgató) Szakterület: Konzervatív Fogászat, Endodoncia, Esztétikai Fogászat, Smile design, Ozontherapy a fogászatban Oktatási tevékenység, az innovációk: Előadások és bemutatók tartása az új technikákról az egyetemen, Részvétel az oktatásban német, angol, magyar diákok esetében is, részvétel a kutatásokban és a kutatások oktatásában Smile design akkreditált tanfolyamok (3 nap - 21 kreditpont), Smile Design szoftver - Smylist Profe Posztdoktori képzés: 1999. Robert Franklin Egyetem, Berlin, 2002. University of Bergen, Kutatási együttműködés, a Circulation Group-pal, Norvégia, 2003. University of Bergen, kutatási együttműködés, Circulation Group-pal, Norvégia Előadás időpontja: 2013. június 1., szombat 15.45–16.30 Előadás témája: II. Esztétikai Kongresszus Előadás helyszíne: Syma Rendezvényközpont, „C” csarnok, földszinti terem 2


Elekes Attila

1969. november 17-én születtem Budapesten. Édesapám gépészmérnök, édesanyám fogorvos, jelenleg az EGIS gyógyszergyár üzemi orvosa. Tanulmányaimat a budapesti Táncsics Mihály Gimnáziumban végeztem, majd később felvételt nyertem a Kandó Kálmán Főiskolára, mely az átalakulásokat követően jelenleg az Óbudai Egyetem kara. Itt a sikeres államvizsga után villamosmérnök-közgazdász diplomát szereztem. A fogászat világába elsőként mint orvoslátogató csöppentem be az Land L Dental Kft-nél. Itt sikerült rájönnöm, hogy nekem tetszik ez az igencsak speciális világ. Innen kerültem a Dent East Kft-hez szintén mint orvoslátogató, ahonnan - mivel a cég a GC gyártó termékeinek legnagyobb importőre - egyenes út vezetett az anyacéghez. 2003 óta a japán GC Corporation európai leányvállalatának magyarországi képviseletét látom el. A GC magyarországi piaci részesedésének növekedésével együtt a képviselet mérete is gyarapodott, ma már négyen látjuk el a munkát, mely az orvoslátogatástól a kisebb nagyobb előadásokon, kiállításokon, publikációkon keresztül mindent átölel. Előadás időpontja: 2013. június 1., szombat 14.00–14.45 Előadás témája: II. Szájhigiéniai Kongresszus Előadás helyszíne: Syma Rendezvényközpont, „C” csarnok, földszinti terem 3.

Falk György

Okleveles gépészmérnökként és gazdasági szakmérnökként szakmai pályafutásomat a rendszerváltás előtt a Gépipari Technológiai Intézetben kezdtem 1975-ben. Tudományos főmunkatársként munkásságom eredményeképpen számtalan cikket és tanulmányt közöltem. A rendszerváltáskor 1989tól – kutató intézeti társammal – Voloncs Györggyel – együtt lettem kényszerből magánvállalkozó. Magánvállalkozásunk tevékenységei között a K+F tevékenység napi gyakorlat, elsősorban a Rapid Prototyping/Rapid Tooling (RP/RT) területén értünk el jelentős eredményeket. Ezen technológiák meghatározó eleme a háromdimenziós nyomtatás. A fogászati alkalmazások hazai bevezetésével két éve foglalkozom, jelentős eredményeket értünk el az átlátszó fogszabályozó sínek gyártásához szükséges modellek 3D nyomtatásában. Az elmúlt félévben az implantáció hatékonyságát, pontosságát elősegítő fúrósablonok számítógépes tervezésében és azok 3D nyomtatásában keletkeztek érdemi eredményeink. Előadás időpontja: 2013. május 31., péntek 13.00–17.00 Előadás témája: 3D nyomtatás fogászati alkalmazásai, implantációs fúrósablon gyártása Előadás helyszíne: Syma Rendezvényközpont, „C” csarnok, emeleti 2. előadtóterem

Dr. Gáspár Lajos Dr. Gáspár Lajos kandidátus, egyetemi docens. A SOTE-n 1978-ban szerzett diplomát „summa cum laude” minősítéssel. A Szájsebészeti klinikán 14 évet tölt, tanársegéd, adjunktus, majd 1996-tól a Stomatológiai Tanszéken egyetemi docens, intézetvezető helyettes. 1992-98 között a Központi Honvédkórház Szájsebészeti Osztály főorvosa. 1998tól az Ecto Derma Polyklinika (Gáspár Medical Center)(oktatási-gyógyítási.-tudományos központ) igazgatója. 1985-től az orvosi laseralkalmazással foglalkozik, 1990-ben védi meg kandidátusi értekezését és elinditja az orvosi laseroktatást. Vezetőségi tagja a World Federation in Lasers in Dentistry, International Society Oral Laser Aplication-nak. Tagja az MFE MAFIT vezetőségének. Több nemzetközi szakmai lap szerkesztőbizottsági tagja. 8 saját szakkönyve jelent meg, 177 megjelent idézhető publikáció, 277 tudományos előadást és számos országban továbbképzéseket tartott. 46 kongresszus rendezésében vett részt. Előadások időpontja: 2 013. május 31., péntek 9.30–12.30, 14.45–15.30, 16.30–17.00 2013. június 1., szombat 9.30–12.30, 13.00–16.30 Előadások témája: Piezo Ultrasurgery, III. Lézer Kongresszus, Fogászati lézer alkalmazás, BLS-AED tanfolyam Előadások helyszíne: lásd kereszttáblázat


Dr. Götz Gergely 2001-ben szerezte fogorvosi diplomáját. 2001-től a SE Gyermekfogászati és Fogszabályozási Klinikáján központi gyakornokként dolgozott, ahol általános fogászati és fogszabályozási eseteket egyaránt kezelt. 2003-ban szerezte meg az Általános Fog- és Szájbetegségek szakvizsgát klinikai orvosként, 2006-ban a Fogszabályozási szakvizsgát is teljesíti. 2006-tól egyetemi tanársegédként dolgozik a klinikán. 2005-től aktívan részt vesz az egyetemi oktatásban. Számos fogszabályozási és gyermekfogászati, tantermi és továbbképző előadást tart magyar és angol nyelven. Gyakorlatvezetőként részt vesz a hallgatók ötödéves képzésében. 2001 óta családi magánpraxisban is dolgozik. Előadások időpontja: 2013. május 31., péntek 10.20–10.50, június 1., szombat 12.00–12.30, 14.45–15.30 Előadások témája: III. Lézer Kongresszus, II. Esztétikai Kongresszus, II. Szájhigiéniai Kongresszus Előadások helyszíne: lásd kereszttáblázat

Dr. Keglevich Tibor 1987-ben SOTE Fogorvostudományi Karán végzett summa cum laude eredménnyel. 1989-től a Szájsebészeti és Fogászati Klinika szájbeteg osztályán dolgozott egyetemi tanársegédként, ahonnan 1997-ben rektori áthelyezéssel a Parodontológiai Klinikára került, ahol mint egyetemi adjunktus 2001-től 2008-ig végezte a munkáját. Részt vett a magyar és időnként a német fogorvostanhallgatók gyakorlati és elméleti oktatásában, valamint a dentálhigiénikusok képzésében. Jelenleg a posztgraduális elméleti oktatásban vesz részt alkalmanként, mint előadó. 2001-ben tett szakvizsgát parodontológiából Munkáját, mint parodontológus szakorvos magán praxisban folytatja. Fő érdeklődési területe a a parodontológián belül a mukogingivális defektusok megoldásának sebészi lehetőségei. Előadásai és publikációi is ebben a témakörben jelentek meg főként. Előadások időpontja: 2013. június 1., szombat 9.00–12.00, 13.30–16.00, 16.00–17.00 Előadások témája: M űszer kiválasztás, depurálás, Emdogain alkalmazásának lehetősége a komplex parodontális terápiában, II. Szájhigiéniai Kongresszus Előadások helyszíne: lásd kereszttáblázat

Kluka Attila Kluka Attila, a Fogorvosok független tanácsadója, a Fogászati Akadémia vezető oktatója Hét éves elméleti tanulmány a szervezetfejlesztés, pénzügyek, marketing, értékesítés és kommunikáció terültén: SZIE KVA: vállalkozásszervező közgazdász szak BME MBA (MASTER OF BUSINESS ADMINISTRATION): humán menedzsment és pénzügy szak Nyolc éves szakmai tapasztalat a fogászat területén • British- Hungarian Medical Service angol páciensekre specializálódott fogászati rendelő: piaci bevezetés, szervezetépítés, marketing és kommunikációs rendszerek kidolgozása • Apollónia Dental Center – rendelővezetés, piaci bevezetés, szervezetfejlesztés, marketing és kommunikációs rendszerek kidolgozása • Voyage Dentaire – francia páciens közvetítő cég: cégvezetés, piaci bevezetés, szervezetfejlesztés, rendszerek kidolgozása • Dental Travel Services – angol páciens közvetítő cég: cégvezetés, külhoni marketing, kommunikációs és értékesítési rendszerek kidolgozása • Praxis 360 független fogászati tanácsadó cég – több mint 40 fogászati rendelő menedzselése, marketing, értékesítési és kommunikációs rendszerének kidolgozása, pénzügyi rendszerek tervezése • Fogászati Akadémia – fogorvosos, rendelőtulajdonok, praxismenedzserek, ügyfélszolgálati munkatársak és fogászati asszisztensek kommunikációs és értékesítési képzése Előadások időpontja: 2013. május 31., péntek 9.00–17.00, június 1., szombat 9.00–17.00 Előadások témája: M ester Fogászat 4.2 – bevételnövelő interaktív kommunikációs és értékesítési tréning, Biztonsági csomag fogászati rendelők számára 2013–2014 Előadások helyszíne: Syma Rendezvényközpont, „C” csarnok, emeleti 1. galéria előadóterem


Dr. Poduszló Ernő 1962-ben születtem Ózdon. Miskolcon érettségiztem a Földes Ferenc Giimnáziumban 1980-ban. A SOTE Fogorvostudományi Karán 1986-ban végeztem “cum laude” minősitéssel. Az egyetem elvégzése után Borsod megyében Aggtelek és vonzáskörzetében 4,5 évig dolgoztam körzeti fogorvosként. Két évet voltam a miskolci gyerekfogászaton, 1993-tól csak magánfogorvosként dolgozom Budapesten. Megszerzett szakvizsgáim: Fog- és szájbetegségek, Gyerekfogászat, Fogszabályozás, Konzerváló fogászat és fogpótlástan. Előadás időpontja: 2013. június 1., szombat 9.50–10.20 Előadás témája: II. Szájhigiéniai Kongresszus Előadás helyszíne: Syma Rendezvényközpont, „C” csarnok, földszinti terem 3.

Dr. Thorsten Bechert

Biológia tanulmányok (PhD, 1991). 1988-1992 között a Max-Planck Biofizikai Kémi Intézetben (Göttingen). 1993-1995 csoportvezető a Molekuláris Biológiai Intézetben. (Jena) Egyetemi Klinika Erlangen/Nürnberg (1996 -2002) Kifejezetten a gyulladáselleni szerekre (anti-mikrobiális) bioanyagokra. Intenzív kutatómunka jellegzetesen az ezüst hatásmechanizmusára fókuszálva. (Közzététel a Nature Medicine-ben) Klinikai humán vizsgálatok végzése ezüst orvostechnikai eszközökkel, együttműködésben az anyag tudósokkal és polimer szakértőkkel. 1998 óta partner a Fraunhofer Intézetben IFAM (Bremen) Ami Micro-, NanoSilver technológiával és nano-kompozit bevonatokkal foglalkozik. 2000-ben társalapítójává vállt a BioGate Bioinnovative Materials cégnek (Erlangen). 2000/2001, létrehozása az antimikrobiálisvizsgálati mikrobiológiai laboratóriumoknak Nürnbergben. Bio-Gate, orvos technológia vezetőprojekt koordinátor (Bajorország, 2002-2004) 2004-ben a Qualitylabs BT bevezetése, mint egy független céget az antimikrobiális vizsgálatokra. 2004-ben a Bio-Gate megalapítja BioEpiderm céget, ami a kozmetikai termékekre és alkalmazásokra összpontosít. 2005-ben a Qualitylabs BT megkapta a DIN EN ISO 17025 akkreditálást. 2005, Bio-Gate és a Ciba Specialty Chemicals szoros együttműködésben ötvözik a technológiákat, hogy kiszolgálja az antimikrobiális globális piacot. 2006-ban a Bio-Gate-t tőzsdére vitték (IPO 2006 04. 05) Frankfurtban. 2007-bena Bio-Gate bővíti a gyártási lehetőségeit a Bremennél a nano-bevonat felhasználásával, A német gyógyszerpiacra belépnek a kozmetikai termékeikkel. 2008-ban az EPA jóváhagyta a MicroSilver BG-t, mint nem orvosi terméket az Egyesült Államokban. 2009-ben a Bio-Gate megegyezik a licencben és szállítási szerződést köt a nemzetközi csontcement gyártóval. 2010 során, nyomon követik az első klinikai humán ezüst csont cementtel végzett vizsgálatokat. Feltalálója valamint tulajdonosa az ezüsthöz kapcsolódó szabadalmaknak, továbbá publikációknak, és a csontcementért kapott díjaknak. Személyes érdeklődés: Keleti filózófiák, Tai Chi Chuan, sport. Előadás időpontja: 2013. május 31., péntek Előadás témája: III. Endodontiai Kongresszus Előadás helyszíne: Syma Rendezvényközpont, „C” csarnok, földszinti 1. terem

Dr. Andrea Palermo

1996-ban végzett a Fogorvosi Egyetemen, Modenában. Implantológia, szájsebészet, parodontológiai sebészet, haladó implantológia témakörökben post graduális képzéseken vett részt. 2005.-ben Implantológia és esztétikai fogászat post graduális képzésen vett részt a New York Egyetemen. A New York Egyetem olasz programjának vezetője és klinikai koordinátora. Implantológiai és szájsebészeti kurzusok vezetője. Olasz és nemzetközi konferenciák előadója Előadások időpontja: 2013. május 31., péntek 13.00–16.30, június 1., szombat 9.10–10.30 Előadások témája: A zonnali terhelés a napi gyakorlatban: hogyan és mikor alkalmazható megbízhatóan?, V. Implantológiai Kongresszus Előadások helyszíne: lásd kereszttáblázat

Forgács Viktória

Budapest, 1976. augusztus 18. Végzettség, képzettség: 1994. Semmelweis Ignác Eü. Gimnázium, Szakközép és Továbbképző Iskola/Általános ápoló és asszisztens, érettségi bizonyítvány, 1997. Bókay János Eü./ Okleveles Klinikai fogászati higiénikus Munkahelyi tapasztalatok: 2009– Dr. Ajam Feisal magán praxis, Dental Expert Kft. (Higiénikus, fogászati szakasszisztens), 2002–2008 - Iváncsa Patika Bt. Gyógyszertár és Orvoslátogató, 1997–2001 - Dr. Ajam Feisal magán praxis (saját területű munkavégzés, szájhigiénikus illetve prevenciós tanácsadás, általános fogászati szakasszisztensi feladatkör) Előadás időpontja: 2013. június 1., szombat 12.00–12.30 Előadás témája: II. Szájhigiéniai Kongresszus Előadás helyszíne: Syma Rendezvényközpont, „C” csarnok, földszinti 3. terem


Dr. Tasnádi Nóra

1991-ben diplomáztam a budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetem Fogorvostudományi Karán. Harmad-negyed évesként TDK munkát végeztem Gerle János adjunktus úr irányításával a Fogpótlástani Klinikán, amellyel OTDK első helyezést értem el. Negyed évesként Madzsar József Díjat kaptam. Három éven keresztül Népköztársasági Ösztöndíjban részesültem. 1991–1995-ig az állami szektorban dolgoztam a XlV. kerületben. 1995-ben Konzerváló fogászat és Fogpótlástan Szakvizsgát tettem,majd magán fogorvosként folytattam a pályám Zuglóban. 1997-ben Szegeden poszter előadást tartottam a Valplast fogsorokról. 2004-ben áttettem a rendelésem a ll. kerületbe. 2005-ben megnyitottam magánrendelőm a ll. kerületben. 2007-ben letettem az Európai fogszakorvosi vizsgát. 2012-ben lettem a DenMat cég Magyarországi Disztributora. 2012-ben előadást tartottam a lV. Upgrade Konferencián. Disztributorként folyamatosan tartok gyakorlati tanfolyamokat, képzéseket. 2013-ban előadásom lesz az V. Upgrade Konferencián Előadás időpontja: 2013. június 1., szombat 10.00–10.30 Előadás témája: II. Esztétikai Kongresszus Előadás helyszíne: Syma Rendezvényközpont, „C” csarnok, földszinti 2. terem

Dr. Zambaras Dimitrios

A “HYGEIA” Kórház, Athén (Görögország) Fogászati Implantátumok és Szövetregenerációs Osztályának igazgatója. Dr. Zambaras Görögországban az első fogászati implantátumokkal foglalkozó részleg vezetője, amit még 1989-ben alapítottak a HYGEIA” Kórházban. A 21 év során Dr. Zambaras és társai az összes olyan lehetséges esettel találkoztak már, amikor fogászati implantátum beültetése vált szükségessé szövetregenerációval vagy a nélkül. Különböző módszereket alkalmaztak súlyos állcsont-atrófiák kezelésére. Példaként megemlítjük itt a sinus-emelést, az autológ graft-blokkokkal, illetve mini vagy mikro titánlemezekkel végzett csontregenerációt, csípőtaréjból kivett graftok felhasználásával végrehajtott teljes szájüregi kezelést előrehaladott állcsont-atrófiák esetében, valamint a PRP (Platelet Rich Plasma) alkalmazását csontrekonstrukcióra kiválasztott eseteknél. Dr. Zambaras és társai már számos nemzetközi konferencián, szemináriumon, szimpóziumon, stb. vettek részt, ahol eredeti tanulmányokat prezentáltak, illetve a fogászati implantátumok és a szövetregeneráció teljes spektrumából tartottak előadásokat. Több ilyen konferenciára tiszteletbeli előadóként hívták meg Dr. Zambaras-t, hogy beszámoljon az osztály eredményeiről. Kivételes pillanat volt a részleg számára a 2007. május 10-12. között Monaco-ban megrendezett Nemzetközi Oszteológiai Szimpózium, amikor elnyerte a legjobb klinikai tanulmányért járó díjat az „Irányított csontregeneráció a meglévő állcsontgerinc augmentálására: klinikai, hisztológiai és hisztomorfometrikus vizsgálat 46 páciens bevonásával” című klinikai tanulmánnyal. Előadás időpontja: 2013. június 1., szombat 11.10–12.30 Előadás témája: V. Implantológiai Kongresszus Előadás helyszíne: Syma Rendezvényközpont, „C” csarnok, földszinti 1. terem

Dr. Barabássy Katalin

1977-ben Marosvásárhelyen szerzett fogorvosi diplomát. Romániában, majd Németországban szerzett tapasztalatokat, később Budapesten rendelőintézeti majd magánklinikai gyakorlatot folytat. 2005-től az Ecto Derma Polyklinika-Gáspár Medical Centerben az esztétikai fogászat vezető főorvosa. Fog- és Szájbetegségek szakorvosa. Főbb szakterülete a protetika, parodontológia és a lézer alkalmazás. Hazai szaklapokban több közlemény szerzője, konferenciákon előadó. Előadás időpontja: 2013. május 31., péntek 9.10–9.50 Előadás témája: III. Lézer Kongresszus Előadás helyszíne: Syma Rendezvényközpont, „C” csarnok, földszinti 2. terem

Dr. Farkas Dávid

2007-ben szerzett fogorvosi diplomát a Pécsi Tudományegyetemen. Egy évet tölt az Egyesült Államokban, Pennsylvaniaban, egy évet Németországban Münsterben. Szakorvosi vizsgát dentoalveolaris sebészetből tesz. Három év gyakorlatot tölt a Kaposvári megyei kórház szájsebészetén, majd a Semmelweis Egyetem Szájsebészeti Klinikán. 2010-től a Gáspár Medcal Center Ecto Derma Polyklinikán szájsebészként dolgozik. Főbb szakterülete az implantológia és a lézer alkalmazás. Hazai szaklapokban több közlemény szerzője, konferenciákon előadó. Előadás időpontja: 2013. május 31., péntek 9.50–10.20 Előadás témája: III. Lézer Kongresszus Előadás helyszíne: Syma Rendezvényközpont, „C” csarnok, földszinti 2. terem


Gáspár Attila

1965-ben született, diplomás szakápoló, egészségügyi magas beosztású rendőrtiszt, gyakorló mentőtiszt, a sürgősségi betegellátás évtizedes tapasztalatokkal rendelkező szakértője, nemzetközi szinten elismert elsősegély oktató. Hazai és nemzetközi szakmai versenyek résztvevője, többször vett részt külföldi szakmai programokon többek között az Egyesült Államokban és Európa több országában. A mentősök világbajnokságán az Egyesült Államokban a magyar baptista rohamcsapattal a 8-ik helyezést érte el. Magyarországon az elsők között sajátította el majd széles körben oktatja azokat az oktatási programokat, melyek tartalmazzák a következőket: Magyar Resuscitatiós Társaság 2006. Évi Felnőtt Alapszintű Újraélesztési (BLS), valamint a Külső Automata Defibrillátor (AED) Alkalmazására Vonatkozó Irányelvei. A Máltai Mentőszervezet rohamcsapatának tagjaként, az Országos Mentőszolgálat mentőparancsnokaként, a Delta mentőszervezetnél szerzett sok tízezer órás mentési tapasztalatot éles helyzetekben. A Baptista Szeretetszolgálat világhírű Pavelcze lászló vezette mentőcsapatának tagjaként az első napokban járt katasztrófa sújtotta területeken Pakisztánban, Ruandában, Bangladesben, Indonéziában. A World Aid Rescue International Team tagja. Előadás időpontja: 2013. június 1., szombat 13.00–16.30 Előadás témája: BLS-AED tanfolyam – eszköz nélküli elsősegélynyújtás Előadás helyszíne: Syma Rendezvényközpont, „C” csarnok, emeleti 2. előadóterem

Dr. Noszticzius Zoltán

A Budapesti Műszaki és Gazadságtudományi Egyetem (BME) emeritus professzora és a Solumium Kft. ügyvezetője 1942. január 31-én született Budapesten. A BME Vegyészmérnöki karán szerzett oklevelet 1965-ben. Azóta oktat a BME-en. Több évet töltött külföldi egyetemeken: az USA-ban egyedül 4 és fél évet (főként Austinban), továbbá hosszabb időt Németországban, Finnországban, Franciaországban, és Portugáliában mint vendégprofesszor, és mint vendégkutató. Eddig 150 tudományos közleménye jelent meg, amelyekre több mint 2000 független hivatkozás történt. 1981-től a kémiai tudomány kandidátusa, 1989-től a kémiai tudomány doktora. 1990-ben Széchenyi , 2005-ben pedig Polányi díjjal tüntették ki. Munkatársaival együtt 2006-ban találmányt jelentett be nagytisztaságú klór-dioxid előállításra, amely eljárásra 2012-ben európai szabadalmi oltalmat kaptak. A nagytisztaságú klór-dioxid oldat rendkívül hatékony, és a humán alkalmazásokban ugyanakkor mégis igen kíméletes fertőtlenítőszer. A szer ipari előállításához 2007-ben alapította fiával Noszticzius Vilmossal együtt a Solumium Kft.-t , amelynek termékei a Solumium Dental és a Solumium Oral. Jelenleg is a nagytisztaságú klór-dioxid oldatok fogorvosi, orvosi és más gyakorlati alkalmazásait kutatja, a konferencián tartandó előadása is evvel foglalkozik. Előadások időpontja: 2013. május 31., péntek 15.00–15.20, június 1., szombat 10.20–10.45 Előadások témája: III. Endodontiai Kongresszus, II. Szájhigiéniai Kongresszus Előadások helyszíne: lásd kereszttáblázat

Dr. Henriette Lerner

1967. május 5-én született Temesváron. Diplomáját a Temesvári Orvostudományi Egyetem Fogorvostudományi Karán szerezte 1990-ben. Ezután egy hároméves szájsebészeti képzésen vett részt a Karlsruhei Továbbképző Akadémián. 2006-ban elvégezte a „Carol Davila” Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem Szájsebészeti képzését Bukaresten. 2011 óta egyetemi docens az Iasii „Gr. T. Popa” Egyetemen. Jelenleg a HL Dentclinic, HL Academi and Seattle Study Club (SSC) igazgatója, valamint a DGOI (Német Orális Implantológiai Társaság) alapító tagja és a Tanulmányi Klub, Baden Baden Németország igazgatója. Számtalan publikációt közölt a legnevesebb német implantológiai szaklapokban. Fő szakterületei: haladó augmentációs technikák, Lágyrész menedzsment, esztétika és funkció összetett implantológiai esetekben. Előadás időpontja: 2013. június 1., szombat 15.40–16.30 Előadás témája: V. Implantológiai Kongresszus Előadás helyszíne: Syma Rendezvényközpont, „C” csarnok, földszinti 1. terem


Prof. dr. Gera István

A Semmelweis Orvostudományi Egyetem Fogorvostudományi Karán 1972-ben végzett summa cum laude minősítéssel. 1972-től a SOTE Szájsebészeti Klinikájának Parodontológiai Osztályán dolgozott 1997-ig, a Parodontológiai Klinika megalakulásáig. 1997 óta a Parodontológiai Klinika tanszékvezető professzora. Fő kutatási és oktatási területe a parodontológia. Ebben a tárgykörben négy egyetemi jegyzetnek és 13 tankönyvnek ill. szakkönyvnek a szerzője vagy társszerzője. Eddig 92 tudományos közleménye jelent meg, ennek közel egyharmada angol nyelven, idézettsége 1100 felett van, Imp.F.74.23. Ezen felül közel száz egyéb publikáció szerzője 1983-85 között az Egyesült Államokban, a University of Connecticut Fogorvosi Fakultásán fogászati és parodontológiai szakképzésben részesült, és amerikai általános fogorvosdoktori szakképesítést (certificate) szerezett. 1986-ban és 1988-ban vendégprofesszorként egy-egy szemesztert töltött ugyanezen egyetemen. 1992–1998 között Fogorvostudományi Kar dékánhelyettese volt, 2004-2010l a Fogorvostudományi Kar dékánja volt. 1996 óta a Magyar Fogorvosok Egyesületének főtitkára, 2009-től elnöke 2002–2009 a Magyar Parodontológiai Társaság elnöke, 2009-től titkára. 2006-2012 a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság Plénumának tagja volt és több nemzetközi társaság és szerkesztő bizottság tagja. Előadás időpontja: 2013. június 1., szombat 11.15–12.00 Előadás témája: II. Szájhigiéniai Kongresszus Előadás helyszíne: Syma Rendezvényközpont, „C” csarnok, földszinti 3. terem

Dr. Stefan Ihde

Prof. d. med. dent. Stefan Ihde 1962. júlis 24-én születtem Immenstadtban, Nyugat-Németországban. Fogorvosi tanulmányaimat Würzburgban végeztem 1982 és 1987 között, ahol „Magna cum laude” minősítéssel diplomát szereztem általános fogorvoslásból. Ezután egy évig a Német Hadsereg Kórházának maxillofaciális osztályán dolgoztam Hamburgban. 1988-ban leadtam a doktori tézisemet laboratóriumi kutatás területén. Több mint 20 éve vagyok az IHDE Dental cégcsoport termékfejlesztési osztályának igazgatója valamint én vezetem a klinikai kutatásokat is. Ez a csoport 5 nyugat-európai cégből áll és több mint 70 alkalmazottja van. Kutatásaim fő témája a csontadaptáció, a csontregeneráció és azon technológiák és eszközök kifejlesztése, amelyek lehetővé teszik a fogászati implantátumok azonnali terhelését. Számos eredményemet nemzetközileg szabadalmazták, neves fogászati lapok publikálták valamint tankönyvek adaptálták. Az IF alapítója, az ICOI(USA) tagja és diplomatája vagyok valamint ismert nemzetközi szónokként több egyéb nemzetközi és nemzeti szervezet munkájában is részt veszek és különböző európai egyetemeken tanítok. Előadás időpontja: 2013. június 1., szombat 14.00–15.20 Előadás témája: V. Implantológiai Kongresszus Előadás helyszíne: Syma Rendezvényközpont, „C” csarnok, földszinti 1. terem

Dr. Schindler Árpád

A Szegedi Orvostudományi Egyetem (1991) elvégzését követően fogorvosi pályáját a Radix Kft. fogászati szakrendelőjében kezdte Kiskunhalason. 1998-óta fog-és szájbetegségek szakorvosaként irányítja a rendelő szakmai munkáját. 2011-ben a Münsteri Egyetem képzésén megszerezte a Master of Oral Medizine in Implantology (MOM Implantology) diplomát. Előadás időpontja: 2013. június 1., szombat 9.30–11.00 Előadások témája: Mosoly frézközpont bemutatása, lehetőségek, korlátok, gyakorlati tapasztalatok a cirkon fogpótlások digitális tervezése és kivitelezése során • Váztervezés, abutment designer, implantátum-fejrész tervezés, stégtervezés 3Shape Dental Designer 2013-as szoftverrel Előadás helyszíne: Syma Rendezvényközpont, „C” csarnok, emeleti 1. galériaterem

Dr. Zarándok Mónika

2003–2012 szeptemberéig a székesfehérvári Szt. György kórház szájsebészeti osztályán dentoalveoláris sebészként dolgoztam. 2005 óta foglalkozom implantológiával. Több implantációs rendszerrel szerzett tapasztalat után döntöttem a 2008-ban a MIS implantációs rendszer használata mellett. 2012 január óta mentororvosi a MIS magyarországi képviseleténél tevékenységet végzek. A mindennapi gyakorlatban 5 éve alkalmazom az orientált sebészetet az implantológia területén, a kompjúter vezérelt sebészet előnyeit,és a 3D-s technológiával gyártott sebészi sablonok segítségét 1 éve veszem igénybe a pácienseim kezelése során. Hands on kurzusokat Zurichben (Swiss Meda), Knittelfeld (Dr. Hess; Straumann) végeztem, ahol hasznos tapasztalatokat szerezhettem a navigációs sebészetben. Előadás időpontja: 2013. június 1., szombat 13.00–16.30 Előadás témája: M-Guide implantációs-navigációs rendszer, avagy hogyan kaphat fúrósablont a fogorvos 24 órán belül? Előadás helyszíne: Syma Rendezvényközpont, „C” csarnok, emeleti 1. előadóterem


Lutter Ervin

1979-ben végeztem a Bánki Donát Műszaki Főiskolán, ahol már a szakdolgozatom és TDK munkám is az NC majd CNC technológiával foglakozott. Első munkahelyem sem tudtam elszakadni a számítógépek támogatta munka jellegétől, mert műszaki problémák megoldásához készítettem, írtam alkalmazásokat. 2007-ben csöppentem a fogorvosok, szájsebészek világába, amikor a MIS termékek forgalmazásával kezdtem foglalkozni. Nagy öröm volt számomra, hogy a MIS elkezdte alkalmazni a navigációs rendszer alkalmazását, melybe teljes lendülettel vettem bele magamat. AZ IDS-en megkaptuk a jogot és lehetőséget, hogy a MIS 3D-s nyomtatóval készült fúrósablon projektjét valamennyi európai országba mi támogassuk és legyünk ennek központja. Előadás időpontja: 2013. június 1., szombat 13.00–16.30 Előadás témája: M-Guide implantációs-navigációs rendszer, avagy hogyan kaphat fúrósablont a fogorvos 24 órán belül? Előadás helyszíne: Syma Rendezvényközpont, „C” csarnok, emeleti 1. előadóterem

Dr. Szabó Róbert

Diploma: 1992 SZOTE Munkahelyek: 1992-1994 SZOTE Fogászati Klinika, 1994- Min-Dent 69 Bt. Szakterület: 3D diagnosztika, computer-asszisztált implantáció, lézerterápia. Oktatási tevékenység: Korszerű képalkotó diagnosztika, SZOTE FOK 4. évfolyam. Computer asszisztált implantáció, POTE 4-5. évfolyam. Akkreditált kurzusok: MontBlanc Implantkurzus (2 nap 14 pont), Dental Jedi gyakorlati lézerkurzus (2 nap 8 pont), Viruóz Digitális Diagnosztaképző gyakorlati 3D diagnosztikai és implant-tervezés kurzus (1 nap 14 pont). Előadás időpontja: 2013. május 31., péntek 11.20–12.30 Előadás témája: III. Lézer Kongresszus Előadás helyszíne: Syma Rendezvényközpont, „C” csarnok, földszinti 2. terem

Tanos Ervin

1971-ben végeztem az Eötvös Lóránd Tudományegyetem fizikus szakán. Ettől kezdve 1989-ig a Villamosipari Kutató Intézetben dolgoztam. Kezdetben ipari plazmák fizikájával, majd ezen plazmák tulajdonságainak optikai mérésével foglalkoztam. 1976-tól a lézerlaboratórium csoportvezetője, 1983-tól az osztály tudományos osztályvezetője voltam. A tárgykörben mintegy 40, részben önálló, publikációm jelent meg. 1989-ben a Kutató Intézet –a rendszerváltás mellékkörülményeként- részekre szakadt. Ezt követően két évig az egyik önálló részt vezettem, majd 1992 óta –a 2009 és 2012 közötti átmenetet kivéve - önálló vállalkozás keretében lézerdióda alapú lézerkészülékeket fejlesztek és gyártok gyógyászati célokra. 1992 óta különböző akkreditált orvos-továbbképző tanfolyamokon tanítom a diódalézerek tananyagot. A lézerek orvosi alkalmazásainak biztonsági és törvényi feltételeiről több előadást tartottam. Előadás időpontja: 2013. május 31., péntek 16.00–16.30 Előadás témája: III. Lézer Kongresszus Előadás helyszíne: Syma Rendezvényközpont, „C” csarnok, földszinti 2. terem

Makó János

1994-ben, Budapesten végeztem el a fogtechnikus iskolát. Az 1994-95-ös tanévben az iskolában maradtam tanítani. Itt volt időm és lehetőségem jobban belemélyedni a fogak formavilágába. 2003 tavaszán mestervizsgáztam. Még ez év nyarán megalapítottam az Individual Dental Fogtechnikai Laboratórium, Továbbképző és Kereskedelmi Kft-t. 2004 -től a „GC” cég „Initial”nevű kerámiájának vagyok a magyarországi demonstrátora. 2003 -tól folyamatosan tartok háromnapos front és őrlőfog anatómia kurzusokat fogtechnikusok, fogorvosok, fogtechnikus tanulók és fogorvostan hallgatók, hazai és külföldi kollégák részére. 2005 óta különféle fogtechnikusi, fogorvosi rendezvényeken, kongresszusokon tartok előadásokat, bemutatókat elsősorban foganatómia, rétegtechnika, precíziós munkavégzés témákban. Az utóbbi években minden munkámat láttam, alakítottam szájban, így szembesültem a fogformák, felszínek, színek, effektek élethű utánzásának problematikájával, legyen szó kerámiák vagy kompozitok használatáról. Előadás időpontja: 2013. június 1., szombat 9.10–10.00 Előadás témája: II. Esztétikai Kongresszus Előadás helyszíne: Syma Rendezvényközpont, „C” csarnok, földszinti 2. terem


DOUBLE GRACEY xp TM

- Két vágóél - Kerekített vég - XP technológia: - Nincs többé élezés

1135 Budapest, Frangepán utca 66/B Tel.: 236 4000 | Fax: 236 4001 e-mail: info@newyorkdental.hu


V. UPGRADE 2 0 1 3

2013. május 31., péntek

UPG

Nemzetközi Kongresszus és Kiállítás

III. endodontiai KONGRESSZUSA kongresszus kreditpont értéke:

6

A siker záloga a 3 dimenziós gyökértömés Az előadók sorra veszik a gyökérkezelés minden területét, indikációját, a gyökértömésen át egészen a felépítmények rögzítéséig. A gyökérkezelés és gyökértömés 3 dimenziós kivitelezésének alapvető koncepciója az, hogy figyelembe véve a fog- és a gyökércsatorna-rendszer egyéni sajátosságait, előre megtervezett anyagválasztással, technológiával lépésről-lépésre érje el, hogy a határfelületek lezárása, illeszkedése különböző természetű anyagok integrációja résmentesen valósuljon meg. Ez a siker záloga ahhoz, hogy endodontiai és biomechanikai szempontból is hosszú távú és sikeres komplex terápiát nyújthassunk a pácienseink számára.

09:30–09.35 Dr. Tóth Zsuzsanna: Megnyitó 09.35–10.20 Dr. Tóth Zsuzsanna: Lehetőségek és korlátok az endodontiában 10.20–10.40 Dr. Demeter Andrea, dr. Bogdán Sándor: Trauma következtében kialakult radikuláris ciszta komplex ellátása. Esetismertetés 10.40–11.00 Dr. Pozsgay Sarolta, dr. Marton Rita: Periapikális elváltozás kombinált: endodontiai és sebészeti kezelése. Esetismertetés 11.00–11.30 Kávészünet 11.30–12.15 Dr. Glavanits Mónika: Fejlődés a gyökértömési technikákban. Szélesebb palettával a tökéletesítésért? 12.15–13.00 Dr. Vág János: Az anyag forradalma az endodontiában: biokerámiák 13.00–14.00 Ebédszünet 14.00–15.00 Dr. Thorsten Bechert: MicroSilver BG - A tiszta és természetes antiszeptikum, mely fogászati beavatkozások széles körében alkalmazható 15.00–15.20 PROF. Dr. Noszticzius Zoltán: Miért ideális fertőtlenítőszer a klór-dioxid, és miért ez a leghatékonyabb szer gyökércsatorna kezeléshez? 15.20–15.35 Kávészünet 15.35–16.20 Dr. Budai Zsolt: A gyökértömés koronai lezárásának és a felépítménnyel való kapcsolatának jelentősége 16.20–16.40 Dr. Jelencsics Dávid: Gyökérkezelt fog esztétikai ellátása. Esetismertetés 16.40–17.00 Kávészünet 17:00–18:00 A Magyar Endodontiai Társaság közgyűlése, elnök: Dr. Bartha Károly Napirend: 1. Elnöki beszámoló, 2. Endodontiai szakmai irányelv, 3. Endodontiai szakvizsga, 4. Ráckevei kongresszus, szervezőbizottság, 5. Elnökségi ülések rendje, 6. Egyebek


A VaLiD Dental-Medical Kft. képviseletében méltán híresült el a Dentis Cleanlant Implantológiai rendszer. A Semmelweis Egyetem Fogpótlástani Tanszékével karöltve évente kétszer megrendezésre kerül a rendszer oktatásául szolgáló kétnapos kurzus. A sikeres műtétek elengedhetetlen eszközei a Dentis Cleanlant Club táskában megtalálhatók igen kedvező áron, melynek kialakítása egyéni igény szerint választható.

Cleanlant

Minden igényt kielégítően felszerelt implantológiai készlet Tartalma:

• 1 db Sebészi készlet -35% (I-Clean, S-Clean implantátumokhoz, stoppos fúrókkal, gépi és kézi behajtókkal, nyomatékkulcsal) • 15 db választható méretű implantátum (3.7 - 4.1 - 4.3 - 4.8) zárócsavarral I-Clean (csiszolt nyakú) vagy S-Clean (Bone-level) -35% • 15 db választható méretű egyenes felépítmény, az implantátumokhoz illő méretben -35%

Bruttó 1.521.097 Ft helyett

Bruttó 999.000 Ft Kizárólagos forgalmazó és szakmai kereskedelmi képviselet:

VaLiD Kft. Cégközpont és bemutatóterem: 1083 Budapest, Szigony u. 41. | Tel.: 06-1-210-0185

| Fax: 06-1-303-9460 | e-mail: dental@valid.hu | www.valid.hu


V. UPGRADE 2 0 1 3

2013. május 31., péntek

UPG

III. Lézer KONGRESSZUS

Nemzetközi Kongresszus és Kiállítás

6

09.00–09.10 DR. GÁSPÁR LAJOS: Megnyitó A kongresszus kreditpontértéke: 09.10–09.50 DR. BARABÁSSY KATALIN: Kis teljesítményű lézerek+APDT, DR200 soft diódalézer

A soft lézer alkalmazás gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító és sebgyógyulást serkentő hatása a szájüreg területén rendkívül sokféle kórkép, műtét utáni állapot kezelésében játszik meghatározóan fontos szerepet. Az Antimikrobiális Fotodinamikus Terápia (APDT) eljárás kék festéket és piros színű 660 nm-es soft lézersugarat alkalmaz a parodontalis és periimplantaris szövetek kezelésére. A terápiás eljárás során tradicionális depurálás és tasaktisztítás után metilénkék-oldat alkalmazása, majd a DR200 típusú (200 mW 660 nm) ceruza méretű soft lézer segítségével foganként mindössze 8 másodperces kezelés elegendő a radikális baktériumszám-csökkentés eléréséhez. Az eljárást egymást követően 3 héten át heti egy alkalommal végzik az erre kiképzett szájhigiénikusok.

09.50–10.20 Dr. farkas dávid: Medilas Opal 980 diódalézer alkalmazási területe, különös tekintettel az endodontiai felhasználásra

A korszerű fogászati diódalézerek egyik kiemelkedően fontos alkalmazási lehetősége az endodontiai kezelésekhez történő alkalmazás. Az eljárást lézerrel asszisztált endodontia elnevezéssel vezettük be a klinikai gyakorlatba. A tradicionális mechanikus feltárást követően a diódalézerrel apicalis-koronalis irányú spirális szálmozgatással tudjuk a gyökércsatorna falát, valamint az 1 mm vastagságú, ezt övező dentinréteget dekontaminálni, baktériummentessé tenni. Az eljárás felgyorsítja, biztonságosabbá és jelentősen eredményesebbé teszi a gyökérkezelési eljárásokat.

10.20–10.50 DR. GÖTZ GERGELY: A lágyszövet diódalézerek előnye a gyermekfogászati és orthodontiai területen

A lézerek mindennapos alkalmazása még nem terjedt el széles körben a gyermekfogászati és fogszabályozási praxisokban. Pedig számos rutin beavatkozást lehetne egyszerűbben, gyorsabban, kevesebb posztoperatív szövődménnyel elvégezni a megfelelő lézer segítségével. Az előadásban a teljesség igénye nélkül mind a két fogászati terület lézersebészettel, illetve LLLT-vel kombinálható beavatkozásai bemutatásra kerülnek. A SOL diódalézerrel támogatott beavatkozások sok stressztől, felesleges időkieséstől mentik meg a fogorvost, és a pácienseket igen sok kellemetlen élménytől – nem csak a mindennapi, rutinbeavatkozások során.

10.50–11.20 Kávészünet 11.20–12.30 dr. Szabó Róbert és Dr. Jochen Arentz: Fotodinámiás terápia

A fotodinámia nem új eljárás, viszont a technológia fejlődése napjainkban már a magánpraxisok számára is elérhetővé tette annak megbízható, gyári termékeken alapuló alkalmazását. Előnyei vitathatatlanok az eddig általában alkalmazott csíramentesítési eljárásokhoz képest, legyen szó endodontiáról vagy parodontológiáról. A közhiedelemmel ellentétben fotodinámiás terápia nem csak lézerrel végezhető. A lézeres eljárások további két nagy csoportra oszthatók: látható (piros) és infravörös hullámhossztartományban végzett kezelések. Mint általában, itt sincs egyedül üdvözítő módszer, mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya, a különböző módszerek más és más esetekre jelentenek ideális megoldást, a fotodinámia előnyei pedig csak megfelelő felkészültség és tudatos felhasználás mellett aknázhatók ki teljes mértékben.

12.30–14.00 Ebédszünet 14.00–14.45 Dr. Kolozsvári László: Biolase Waterlase alkalmazási lehetőségei Cavitasalakítás, csonkpreparálás. Keményszövetek alakítása, resectio lézerrel. Gyökércsatorna-trepanálás, -tisztítás. Koronahosszabítás lézerrel. Parodontális tasak elimináció.

14.45–15.30 DR. GÁSPÁR LAJOS: K ülönböző típusú nagy teljesítményű lézerek alkalmazása és összehasonlítása a fogászatban, szájsebészetben

A XXI. század elején a fogászati, szájsebészeti, implantológiai praxis mindennapi eszközeivé váltak a lézerek. Különösen a sebészi diódalézer elterjedésével a lágyrészkezelésben, a fogínysorvadás terápiájában, a gyökérkezelésben, a fogfehérítésben olyan új technikai megoldások váltak az evidenciákon alapuló fogorvosi tevékenység nemzetközileg elfogadott részeivé, melyek alapjaiban változtattak meg számos tradicionális eljárást. A szén-dioxid, NdYAG, KTP, argon, kombi, dióda, ErYAG, ErCrYSGG és egyéb speciális lézerfajták alkalmazása egy-egy speciális szakmai területen különösen előnyöket nyújt. Ezen eljárások nagyszámú – közel 20 000 – betegen történt alkalmazásának összehasonlitó elemzése és értékelése útmutatást nyújt az egyes lézertípusok és alkalmazási módok helyének és szerepének meghatározásához a sztomatológiában.

15.30–16.00 Kávészünet 16.00–16.30 Tanos Ervin: A hullámhossz szerepe a lézeres fogászatban A lézerfény keletkezése, a hullámhossz definíciója. A különböző hullámhosszak elnyelődése az emberi szövetekben. Az elnyelés eredménye: termikus jellegű és fotokémiai hatások. A fotokémiai hatások biológiai ablakai: a sejtek akcióspektrumai. A biológiai és a klinikai hatások összefüggései: a biostimuláció és a termikus effektusok szétválasztása.

16.30–17.00 DR. GÁSPÁR LAJOS: K is teljesítményű általános szervezeti hatásai Műtéti lézerek sablonos implantáció

A kis teljesítményű lézerek szervezetre gyakorolt általános hatásai több évtizedes kutatások eredményeként egyre világosabban rajzolódnak ki. A fotobiomoduláció vagy LLLT (Low Lewel Laser Therapy) néven, hideglézer-kezelés vagy lézer-biostimuláció néven ismert orvosi alkalmazásról bebizonyosodott, hogy képes a sejtfolyamatokat stimulálni vagy gátolni, és végül is objektíven mérhető klinikai hatásokat eredményez. Az akadémiai, az evidenciákon alapuló orvoslásban, a széles körű, világszerte zajló vizsgálatok , által finanszírozott eljárások közé. Betegségek kezelésében, sérülések, eredményeként jól definiált protokollok segítségével a softlézer-kezelés bevonult a társadalombiztosítás diszfunkciók gyógyításában, regenerációban világszerte folyamatosan emelkedik az alkalmazások száma. Ebben mind a régebben is jól ismert lokális hatásoknak, mind pedig a Nagyobb biztonság, rövidebb műtét, lézersugár szervezetre gyakorolt általános hatásainak is fontos szerep jut.

bármely implantátum-rendszerrel, elérhető áron, kezdőknek is. gyorsabb gyógyulás, kevesebb utópanasz,

nagyobb szponzorok: presztízs, több páciens. Kongresszust támogató

Rugalmas megoldások: bérelhető szoftver

center

1073 Budapest, Erzsébet krt. 8. +36 30 924 3256

Fogászati Kutató és Ecto Derm


V. UPGRADE 2 0 1 3

UPG

Nemzetközi Kongresszus és Kiállítás

2013. május 31., péntek

I. CAD/CAM KONGRESSZUS

A digitális fogászat már elkezdődött

A kongresszus kreditpontértéke:

6

A márciusi IDS rendezvény többek között azt is igazolta, hogy a fogászat fejlődése és a különböző ipari technológiák korszerűsödése között egyre szorosabb a kapcsolat. A Kölnbe ellátogató érdeklődők meggyőződhettek arról, hogy rendkívül gyorsan fejlődik a technológia, egyre kisebb méretűre zsugorodnak a korábbi ipari méretű berendezések, és rövidesen szinte teljesen digitális lesz a fogászati szakma számos területe. A fogorvos és a fogtechnikus közösen dolgozik (online), és sikerrel oldanak meg eddig kivitelezhetetlen feladatokat, s mindezt akár 24 óra alatt. Bár a fogászati CAD/CAM-ipar meglehetősen magas fejlettségi szintet ért már el eddig is, és vált e szakterület jelentős és megbízható szereplőjévé, ez a trend azonban továbbra sem lassul. A különböző statisztikák azt mutatják, hogy 2050-re a fogászati szolgáltatások több mint 50%-át már CAD/CAM-technológiával fogják megoldani. Ezért is kiemelten fontos lépést tartani a fogorvosoknak, fogtechnikusoknak egyaránt a gyorsan változó technológia legújabb eredményeivel, követni a fejlődést, s ehhez kíván segítséget, tájékoztatást adni az I. CAD/CAM Kongresszus. Tervezett témáink: – Digitális munkafolyamat a fogászatban; – 3D szkennelés a kiinduló adatok biztosítására – gipszminták szkennelése, intraorális szkennerek lehetőségei, mint a digitális lenyomatvétel jövőbeli megoldása; – Fogtechnikai tevékenységek számítógépes tervezése – azaz mit is jelent a CAD szó; – Mit jelent a CAM kifejezés, CAM rendszerrel történő gyártási folyamatok bemutatása; – Egy ipari fréz-központ bemutatása, technológiai határok, lehetőségek ismertetése – cirkónium-dioxid, titán, kobalt-króm, műanyag, fogművek gyártásakor; – Digitális fotózás előnyei, lehetőségei; – 3D nyomtatás fogászati alkalmazásai; – Fogászati implantáció számítógépes tervezése CB-CT felvételek alapján, az adott szituációt megvalósító fúrósablonon típusai – nyitott- és zárt rendszerek közötti különbség; – Fúrósablon készítés a navigációs sebészethez; – Digitális fogszabályozás új alternatívái; – Összefoglalás – a fogászat 3 dimenziós leképezésének komplex áttekintése, ahol a virtuális valóság kézzelfogható valósággá válik. Cégbemutatók A rendezvény tematikájával összefüggően az alábbi cégeket kértük fel részvételre, workshopra: 3M 3Shape Amman Girbach Bego Degudent

Elsner Kerámia Plusz Straumann MIS Nobel

Shütz Sirona Varinex Zirkonzahn

Kongresszust támogató szponzorok:

3Shape Dental System

Időtlen megoldás, amely egyre csak erősebbé válik


1112 Budapest, Rétkerülő út 51. Levélcím: 1525 Budapest, Pf. 104. Tel: 06/1 319 45 68 06/20 982 61 48 06/20 943 81 09 e-mail: mail@dent-east.com web: www.dent-east.com

CS 8100 Új, innovatív megoldásokat nyújtó, ultrakompakt, elegáns digitális panoráma röntgenkészülék, minimális helyigénnyel

Láthatatlan csúcsminőség, látható egyszerűség Generációs újdonság: • Aktív pixel CMOS szenzor – tomosynthesis felvételi technológia – tökéletes képélesség • Az innovatív fókusz zóna kompromisszum nélküli toleráns pozícionálást tesz lehetővé • Exkluzív 2D+ szabályos mélységi rétegfelvétel a kiválasztott régióról, a sima 2D-hez képest lényegesen több térbeli információt biztosít • Új fejtámasza lézer nélküli pozícionálást tesz lehetővé, szemtől szemben

Kedvező bevezető ár Könnyen kezelhető programbeállítás 8 újszerű ikonnal, például: Standard panoráma

Szegmentált

TMI nélküli panoráma

TMI 2x, v. 4x

Sinus


A L E G I N N O VAT Í VA B B , P I A C V E Z E T Ő AZONNAL TERHELHETŐ IMPLANTÁTUM GYÁRTÓ

KOS PLUS

KOS MU

KOS BCS

R

R

BCS MU

Kompressziós és bikortikális egyfázisú implantátumok választhatóan multiunit fejjel. Csavarozható stégekhez, overdenture felépítményekhez. Azonnali implantáció és azonnali terhelés meghatározott szakmai protokoll szerint. Folyamatos, többlépcsős kurzusok, praxistréning, felhasználótalálkozók. ISO, CE, nemzetközi klinikai tapasztalat és tudományos háttér. Folyamatos fejlesztés 16 éve.

Bővebb felvilágosítás és információ: Sofortimplant Egészségügyi Kft. H–9400 Sopron, Deákkúti út 16. tel.: fax: email: web:

+36 70 36 40 600 +36 70 900 3518 sofortimplant@gmail.com www.sofortimplant.com


V. UPGRADE 2 0 1 3

UPG

Nemzetközi Kongresszus és Kiállítás

2013. június 1., szombat

V. ImplantológiaI KONGRESSZUS

09.00–09.10 dr. németh zsolt: Megnyitó

A kongresszus kreditpontértéke:

6

09.10–10.30 Dr. Andrea Palermo: Azonnali terhelés – szóló fogtól teljes körhídig

Napjainkban mind a páciensek, mind az orvosok részéről igény mutatkozik az implantátumok azonnali terhelésére. A lehetőségek adottak, ugyanakkor sok tényezőre figyelemmel kell lennünk. Az előadás bemutatja azokat a faktorokat, amelyek vizsgálata elengedhetetlen a megbízható és hosszú távon is működő fogpótlások elkészítéséhez. Az elméleti megközelítés mellett különböző eseteken keresztül ismerhetjük meg az azonnali terhelés lépéseit.

10.30–11.00 Kávészünet 11.10–12.30 Dr. Zambaras Dimitrios: Irányított csontregeneráció az esztétikai zónában

Az anterior esztétikai zóna fogászati implantátumok és irányított csontregeneráció alkalmazásával (GBR) történő helyreállítása kihívást jelentő feladat. Ezekben az esetekben lágy- és keményszöveteket kell manipulálnunk oly módon, hogy a végeredmény lemásolja a szomszédos természetes fogakat. Jelen tanulmány célja, hogy bemutassa az esztétikai zónában a fogászati implantátumokkal történő helyreállítás különböző technikáit és azon módozatokat, amelyek a lehetséges komplikációk kezelésére alkalmasak. Az esztétikai zónában létfontosságú a csont és az íny felépítésének megőrzése. A lebenymentes technika használata mindennapos az intakt postextractiós fogmederben, hogy elkerüljék a csont felszívódását, és megőrizzék az íny kontúrját. Az azonnali nonfunkcionális terhelés lehet a kielégítő emergenciaprofil létrehozásának egyik módja. Súlyos horizontális és vertikális defektusokat mutató komplikált esetekben többszakaszos eljárásra van szükség. A lebenyeleváció és az irányított csontregeneráció elengedhetetlen az alveoláris gerinc helyreállításához. Általában az autograftot részesítik előnyben csonttömb vagy csontforgács formájában. Ráadásul a nem felszívódó membránok jobb eredményeket biztosítanak a felszívódó membránokhoz képest. Sajnos bizonyos esetekben a fogászati implantátumok körüli lágyszövetek vastagságban és lefutásban nehezen tudják lemásolni az íny természetes architektúráját. Az e probléma megoldására használt különféle technikák kiterjednek a speciális lebenyekre és a szubepiteliális kötőszövetgraftokra. Mindegyik technikának vannak javallatai és ellenjavallatai, amelyekre ki fogunk térni.

12.30–14.00 Ebédszünet 14.00–15.30 Dr. Stefan Ihde: Azonnali megterhelés bazális implantátumok alkalmazásával

A bazális implantológiával a páciensek döntő többségénél elkerülhetőek az augmentációs eljárások, a konvencionális rendszereknél a protetikai ellátást megelőző gyógyulási idő kiiktatható. Komplett szájrehabilitációra szoruló páciensek ellátása egy műtétre, ezzel együtt az azt követő hos�szú távú ideiglenes vagy végleges pótlás időigénye 2-3 napra redukálható. A laterális (BOI) vagy becsavarozható (BCS, ZSI) bazális implantátumok azoknál a pácienseknél jelentenek elsősorban ésszerű döntést, akik a funkciók mielőbbi visszaállításában érdekeltek, és akiknél a komputernavigált implantáció sem minden esetben megvalósítható. A rendszer sebészeti és protetikai protokolljának szigorú és kompromisszumok nélküli végrehajtása mellett ma már jól kiszámítható hosszú távú sikeresség várható el ezektől az implantátumoktól.

15.30–16.30 Dr. Henriette lerner: T ökéletes esztétika az implantátum behelyezése és a graftelhelyezés paramétereinek tükrében

A fogászati implantáció tudomány és művészet is egyben. Kihívás, és egyben lenyűgöző az a tény, hogy ma már bármilyen fokú atrofizált vagy destruált rágóapparátus rehabilitálható. Komplex klinikai eseteken keresztül kerülnek bemutatásra azok a szabályok, eljárások, melyek kiszámítható esztétikát és hosszan tartó funkcionalitást biztosíthatnak.

Kongresszust támogató szponzorok:


Mitôl lesz erôsebb az adhézió a fémmentes fogmûvek beragasztásánál? Az Etch Master mini homokfúró készülék segítségével patyolattiszta felszínekre ragaszthat. Közvetlenül a turbina tömlôre csatlakoztatható. Különbözô portípusok a következô feladatokhoz: • természetes, preparált fog tisztításához • letört porcelán javításánál az exponálódott fémfelszínek tisztításához • cavitas preparálásához • kerámia héjakhoz, koronák belsô felszínének tisztításához • agresszív szennyezôdések eltávolításához Részletek a honlapunkon:

Dr. Volom Dental – 1067 Budapest, Podmaniczky u. 39. Tel.: +36 1 311 65 84, +36 30 520 2000

www.drvolomdental.hu FONALaser, amely hamarosan nélkülözhetetlen eszközzé válik a fogászati gyakorlatban. FONALaser: fantasztikus ár-érték arány. A kezelések ezzel a készülékkel az érzékenyebben területeken is rendkívül kíméletesek. Hordozható! MAGYAR nyelvű menü! Műszaki adatok: - Hullámhossz: 970 nm ±15 nm - Üzemmód: Folyamatos, egyes impulzus, pulzáló - Teljesítmény: 0,5 – 4 W, Frekvencia: 1-100 Hz - Optikai csúcsteljesítmény 7 W - Súly: 1 kg, Méretek: 19,7x18,2x18,9 cm Felhasználási terület: - Endodoncia – üszkösödés, gyökérkezelés, fogbélgyulladás - Parodontológia – fogágy-gyulladás, periimplantitis - Sebészet – tályog, parodontoma, fibróma, implantálás, vérzéscsillapítás, fogpótlás, vágás, metszés, gennyes gócok - Fájdalomcsillapítás – fekélyek, herpeszek - Fogfehérítés Teljes csomag: -

FONALaser alapkészülék, hálózati kábel papírok (angol és magyar nyelvű) kézidarab 1x200 µm fényvezető szál, 4x320 µm fényvezető szál fényvezető vágó, szálhajlító 50 db egyszer használatos tip 3 db védőszemüveg (orvos, asszisztens és páciens számára)

Dóm-Dent Kft. 6725 Szeged, Felhô u. 9. Telefon: 62/426-438, 424-072, fax: 62/202-495, www.dom-dent.hu


V. UPGRADE 2 0 1 3

UPG

Nemzetközi Kongresszus és Kiállítás

2013. június 1., szombat

II. ESZTÉTIKAI KONGRESSZUS 6

09.00–09.10 Dr. Volom András: Megnyitó A kongresszus kreditpontértéke: 09.10–10.00 MAKÓ JÁNOS: A frontfogak formai és színbeli jellegzetességei, valamint ezek reprodukálása

A frontfogak természethű kialakítása fogorvosi és fogtechnikai szempontból is hivatásunk egyik legnehezebb és legszebb kihívásai közé tartozik. Rendkívül fontos, hogy lássunk, ne csak nézzünk! A fogakat szemeinkkel nézni bármikor képesek vagyunk, de meglátni, felismerni, értelmezni, majd reprodukálni azok jellegzetességeit akkor tudjuk igazán, ha az agyunkkal nézünk. Tudatosan keressük, észrevesszük, elemezzük a formai és színbeli jellemzőket, szokványos és egyéni karaktereket. Ezek után állhatunk csak neki munkánknak, okosan kiválasztott, korszerű anyagok és eszközök felhasználásával. E témában próbálok segítséget nyújtani, mindemellett bemutatom még a GC G-aenial tömőanyag színrendszerét is.

10.00–10.30 Dr. TASNÁDI NÓRA: Lumineers technológia jelentősége az esztétikai fogászatban

A Lumineers technológia a non-prep eljárással készülő, Cerinate porcelánhéjakat jelenti. A megfelelő indikációs területeken hosszú távú, tökéletes esztétikai és funkcionális megoldást ad. Úgy gondolom, hogy az esztétikai fogászatban elengedhetetlen ennek az egyedülálló, csúcstechnológiájú terméknek és az eljárási folyamatnak az ismerete.

10.30–11.00 Kávészünet 11.00–12.00 DR. BODROGI ATTILA: Responsible Esthetics

Avagy hogyan teljesíthetjük túl páciensünk elvárásait úgy, hogy közben kiemelt figyelmet fordítunk a funkció és esztétika egységére. Az amerikai fogászati irodalomban már évek óta ismert fogalom és szemléletmód a kulcsa annak, hogy restaurációink minden szempontból képviselhessék pácienseink érdekeit, és megfeleljenek a hosszú távú tartósság igényének is. Az előadás ízelítőt ad a smile makeover work-flow lépéseibe a digitális tervezéstől, a fotózási tippeken keresztül, a preparációs és kerámiaanyag-választási szempontokon át a dokumentációig. Mindezt rengeteg valós eset képeinek segítségével, hogy mind az e témával csak most ismerkedő, mind a már gyakorlottabb kollégák is megtapasztalhassák: THERE’S NO MISSION IMPOSSIBLE!

12.00–12.30 DR. götz gergely: Az EU-konform, vakító mosoly titka

A 2012. év őszén életbe lépett EU-rendeletnek megfelelően, a 6%-nál magasabb hidrogén-peroxid-tartalmú (vagy ezzel egyenértékű egyéb) fogfehérítő anyag alkalmazása nem megengedett az uniós országokban. Erre elsőként a Philips cég reagált, és kifejlesztette a ZOOM rendszer 6%-os profes�szionális, lámpás fogfehérítő rendszerét. A csökkentett hidrogén-peroxid-tartalomnak köszönhetően garantáltan fájdalommentes rendszert sikerült kifejleszteni. Az előadásban bemutatásra kerül az új ZOOM szett minden eleme, és részletesen lesz ismertetve a „miért és hogyan” kérdéskör a ZOOM technológiával kapcsolatban. A 6%-os ZOOM-olással mindenképpen új fejezet kezdődik az esztétikai fogászat, ezen belül a fogfehérítés történetében.

12.30–14.00 Ebédszünet 14.00–15.15 DR. DOMBI CSABA: S zín- és formavilág. Egyedi tervezésű „láthatatlan” restaurációk készítésének oktatása a Semmelweis Egyetemen

Közel hét esztendő tapasztalatait foglalja össze az előadó, melyet a Vanini-féle anatómiai rétegzési technika oktatásában szerzett. Vajon értik és értékelik-e a fogorvostan-hallgatók azokat az ismereteket, melyeket ebben a témában a gyakorló fogorvosok sem könnyen sajátítanak el? Felkelthető-e az érdeklődés olyan tananyag iránt, amely nem kötelező, miközben a követelményi szint igen magas, és a curriculum anyagának elsajátítása is egész embert kíván? Hogyan válik egy fura tanfolyam szinte kihagyhatatlan szabadon választható tárggyá? És végül: mit is jelent frontfogfelépítésből versenyezni?

15.15–15.45 Kávészünet 15.45–16.30 Dr. Csillag Mária: Tenuia- és direkt héjak komplex kialakítása alsó-felső fogíven a Smylist® tervezés tükrében, step by step – a Smylist® szoftveres tervezés előnyei

A non-, illetve minimálinvazív eljárások egyre népszerűbbek a páciensek körében a minimális fogszövetelvétel, a rövid beavatkozási idő és a maximális esztétikai eredmény miatt. A 2-3 órás vagy esetleg 2 rövidebb ülésű kezelések eredményeként meglepő, olykor hihetetlen átváltozásoknak lehetünk tanúi és megalkotói. Az esztétikailag sikeres, funkcióhelyes, individualizált beavatkozásokhoz, a kezelések megtervezéséhez elengedhetetlen az általános és Smylist® mosolytervezés ismerete, az arcesztétikai szempontok figyelembevétele, a reverz tervezés menetének pontos követése, valamint a szoftveres szimuláció. Hogyan zajlik a tervezés? Milyen előnyei vannak a szoftveres megjelenítésnek, tervezésnek? Hogyan alkalmazhatóak a Smylist® szabályok? Hogyan segíti a fogorvosi munkát a Smylist® Professional szoftver? Az előadás ezekre a kérdésekre adja meg a választ. Esetek bemutatásán keresztül lépésről lépésre végigkíséri a teljes mosolyátalakítás technikáját direkt héjak és tenuia-héjak esetében a Smylist® tervezés tükrében.

16.30–17.00 DR. VOLOM ANDRÁS: A nagyméretű adhéziós fogfelépítések és esztétikus restaurációk elkészítésének új elvei

Ismert tény, hogy a nagyméretű adhéziós tömések nem mindig szolgálnak megfelelően. A nagy volumen, a polimerizációs zsugorodás, az elégtelen kötőerő a fog szöveteihez mind hozzájárulnak az idő előtti sérülésekhez. Különösen igaz ez a felépítésekre, hisz ott általában a retenciót adó saját foganyagot végletesen redukáljuk. Az előadás végigveszi a ma ismert lehetőségeket a retenció növelésére, és új eljárásokat ismertet a tömőanyag és a kavitás közötti kötőerő jelentős növelésére.

Kongresszust támogató szponzorok:


A hétcsillagos fertőtlenítőszer * * * *

Minden mikrobát elpusztít Az emberre nem veszélyes Célzottan hat Használata nem kellemetlen

* Sosem “avul el“ * Nyom nélkül távozik * Nem csak a felszínt fertőtleníti

Solumium® Dental oldat

Solumium® Oral oldat

Fogorvosi és szájhigiéniás fertőtlenítőszer

Bőr- és nyálkahártya-fertőtlenítő szájvíz

Összetétel: 0,12% klórdioxidot tartalmazó oldat. Kiszerelés: 30 ml üvegben

Összetétel: 0,025% klórdioxidot tartalmazó oldat. Kiszerelés: 250 ml üvegben

• Endodoncia (Gyökérkezelés) • Szájsebészet • Parodontológia (Fogágy betegségek) • Fertőző szájbetegségek • Heveny, fertőzéses eredetű fájdalommal, gyulladással járó fogmegbetegedések

• Szájszag - Halitózis • Fogínygyulladás • Torokfájás • Orrdugulás További alkalmazások: • Gombás fertőzések • Kisebb hámsérülések (horzsolás, vágás) fertőtlenítése

Forgalmazó: Telefon: 336-0884, 336-0885 • Fax: 336-0860 E-mail: shop@sanitaria.hu • Honlap: www.sanitaria.hu • sanishop.sanitaria.hu

sanitaria hirdetes 01.indd 1

2013.04.22. 12:25:43

Atraumatikus tûk

Többféle változatban kaphatóak (felszívódó/nem felszívódó), többféle fonalvastagsággal és – hosszal, ill. tûmérettel.

Parasorb kúp/Genta-Coll kúp Parasorb szivacs/ Genta-Coll szivacs Természetes eredetû, kollagén szivacsok és kúpok. Gentamicinnel átitatott vagy gentamicin mentes.

Legjobb út az esztétikus megoldáshoz

Resodont membrán

Természetes eredetû, kollagén rostot tartalmazó membrán.

Parasorb Sombrero

Természetes eredetû, kollagén rostot tartalmazó Parasorb kúp és a Resodont Membrán kombinációja.

Dóm-Dent Kft. 6725 Szeged, Felhô u. 9. www.dom-dent.hu Telefon: 62/426-438, 424-072, fax: 62/202-495


V. UPGRADE 2 0 1 3

2013. június 1., szombat

UPG

II. SzájhigiéniAI KONGRESSZUS 09.00–09.10 Dr. RIBA MAGDOLNA: Megnyitó A kongresszus kreditpontértéke: 20

Nemzetközi Kongresszus és Kiállítás

09.10–09.50 DR. DOMBI CSABA: A szájhigiénia jelentősége a szájüregi daganatok megelőzésében

A szájüregi daganatok kialakulásában számos faktor fedezhető fel, ezek közül nem elhanyagolható a szájhigiéné jelentősége. A szájüreg mikroflórája okozta krónikus gyulladás önmagában is rizikófaktor, de képes a rákkeltő tényezők hatását is erősíteni, ráadásul a rizikó növelése mellett a prognózisra is káros hatással lehet. A klinikai fogászati higiénikus munkája során számos alkalommal jut szerephez a daganatkialakulás megelőzésében. Feladatai az anamnézisfelvételtől és betegvizsgálattól a gondozáson át a manuális és verbális szinteken egyaránt jelentkeznek. Az előadás lényege a stomato-onkológiai érzékenység növelése és a helyes szemlélet kialakítása, melyekhez gondolatok, mozdulatok, anyagok és műszerek (LM) társulnak.

09.50–10.20 Dr. PODUSZLÓ ERNŐ: Dentaid termékek az optimális szájhigiénia szolgálatában Az optimális szájhigénia kialakításának és fenntartásának jelentősége. A gingivitis, parodontitis és halitózis kialakulásának okai, folyamata és kezelése. Ehhez kapcsolódó terméktapasztalatok a megelőzés és a kezelés fázisaiban.

10.20–10.45 Dr. Noszticzius Zoltán: Miért ideális fertőtlenítőszer a klór-dioxid?

Az előadás első része a klór-dioxidnak mint fertőtlenítőszernek különféle előnyös tulajdonságaival foglalkozik, amelyet egyébként az USA-ban „ideal biocid” néven szoktak emlegetni. A klór-dioxid az ózon után a második legerősebb fertőtlenítőszer, biofilmek ellen pedig az ózonnál is sokkal hatékonyabb, mivel az ózonnal ellentétben gyorsan be tud hatolni az ilyen filmekbe. Ugyanakkor emberre nem veszélyes, és még számos más előnyös tulajdonsággal rendelkezik, melyeket az előadás részletez. Szerző és munkatársai 2006-ban olyan eljárást találtak fel, amellyel nagytisztaságú klór-dioxid oldatok készíthetők (az eljárás 2012-ben európai szabadalmi oltalmat kapott EP 2069232 számon). Az előadás második része arról szól, hogy az ilyen nagytisztaságú oldat, amely Solumium Dental néven kereskedelmi forgalomban is kapható [1], alkalmazása a foggyökér –csatorna fertőtlenítéshez miért előnyösebb, mint például a hagyományos nátrium hipoklorit oldaté.

10.45–11.15 Kávészünet 11.15–12.00 PROf. dr. gera istván: A parodontális fenntartó kezelés jelentősége a fogászatban

A parodontium épségének megőrzése alapvetően azon múlik, hogy az egyén hogyan tudja tisztán tartani az egyszer már hosszas kezelések során meggyógyított parodontiumát. Ez nem csupán a beteg részéről igényel különös figyelmet és elkötelezettséget, hanem a fogorvos, parodontológus és szájhigiénikus számára is jelentős feladatot jelent. Az aktív kezelés befejezése után is alapos ellenőrzésre és rendszeres professzionális szájhigiéniás beavatkozásokra van szükség ahhoz, hogy a meggyógyított parodontium épségét megőrizhessük. Ezt a rendszeres és tervszerű professzionális műveletet nevezzük parodontális gondozásnak, angolul: maintenance care vagy recall programme, és legújabb definíció szerint: Periodontal Supportive Therapy. Az előadás a parodontális gondozás szakmai és praxisszervezési kérdéseivel foglalkozik.

12.00–12.30 forgács viktória: Professzionális fogtisztítás a hatékony megelőzés érdekében

A tökéletes szájápolás titka a személyre szabott oktatásban rejlik. A professzionális fogtisztítást az egyénhez kell igazítani, mely függ a páciens higiénés állapotától. Nem lehet elégszer hangsúlyozni a szájhigiéné fontosságát, hiszen a lepedék (plakk) eltávolítása nemcsak preventív, hanem terápiás jelentőségű is. Kevés ember alkalmaz folyamatosan olyan dolgot, ami komplikált vagy kényelmetlen. A profilaxis csak akkor ér valamit, ha a páciens aktívan és folyamatosan részt vesz benne. A fogak és az íny otthoni mindennapos ápolásának a sikeréhez elengedhetetlen az alkalmankénti professzionális tisztítás. Ezért az előadásomban olyan páciensbarát technikákat, eszközöket szeretnék bemutatni, melyek nem igényelnek sok erőfeszítést, használatuk könnyen elsajátítható. Így segítségükkel elérhető az egyik legfontosabb követelmény: a plakkmentes fogazat.

12.30–14.00 Ebédszünet 14.00–14.45 Elekes attila: A minimálinvazív fogászat eszközei és anyagai a GC felfogásában

A XXI. században egyre nő a korszerű minimálinvazív ellátást is nyújtó praxisok száma. Az előadás bemutatja a felismerés eszközeit és azok megfelelő alkalmazását, a prevenció modern anyagait és indikációs területeiket. Eligazítást nyújt az MI helyreállító anyagok terén is, illetve példákkal is bemutatja az eljárások lépéseit. A figyelmes hallgató az előadáson hallottak alapján értékes tagja lehet egy modern MI-csapatnak.

14.45–15.30 DR. götz gergely: B iofilm-mentesítés szájüregen belül és kívül

A legtöbb kariológiai és parodontológiai elváltozásnak az alapja a biofilmképződés. Minden professzionális tisztításnál ennek az eliminációjára törekszik a fogorvos és a dentálhigiénikus is. Ez a törekvés nemcsak a prevenciót, de sok esetben a szájüreg művi vagy természetes sebeinek gyorsabb regenerációját is pozitívan befolyásolja. Ugyanakkor nemcsak a szájüregben, de a különféle fogászati gépi eszközökben is beszélhetünk biofilmképződésről. Ezek kiküszöbölése szintén nagyon fontos a sikeres fogászati beavatkozások során. Az előadás kitér az intra- és extraorális biofilmek eliminációs lehetőségeire, és gyakorlati példákat is bemutat a mindennapi praxisban felmerülő, biofilm okozta problémákra.

15.30–16.00 Kávészünet 16.00–17.00 Dr. keglevich tibor: P arodontális kórképek kezelésének lehetőségei a dentálhigiénikus szempontjából

Hazánkban a lakosság jelentős része szenved a fogágybetegségek valamelyik fajtájában, melyeknek kiváltásában főként a nem megfelelő szájhigiéné következtében felhalmozódott dentális plakk tehető felelőssé. A parodontitis megelőzésében és gyógyításában a fogorvos mellett a dentálhigiénikus kiemelkedő szerepet játszik a teljes körű parodontális kezelés eredményének hosszú távú fenntartásában. A dentálhigiénikusoknak ismerniük kell az oki kezelés és parodontális gondozás terápiás lehetőségeit és eszköztárát. Az előadás célja kiemelni a dentálhigiénikusok jelentőségét a fogágybetegségek kezelésében, és klinikai eseteken keresztül szeretnénk bemutatni, hogyan kapcsolódhatnak be felelősségteljesen, naprakész ismeretekkel a komplex parodontális terápiába.

Kongresszust támogató szponzorok:


Intraoral vezeték nélküli röntgen digitalizáló rendszer

DIGORA ® Optime „mini”

Új!

A legújabb DIGORA „MINI” vezeték nélküli legkisebb, leggyorsabb röntgen digitalizáló

100% aktív terület

-os

(4-5 fog)

4C 3

els

48 16 x 54 5.4 00 x mm 9 MB 1800 pix

27 x 5 4 900 x mm 18 3.09 M 00 pixels B

els

m ix 1m p x 3 034 22 4 x 1 B 73 4 M 1.4

0

mm ixels p x 40 24 x 1334 800 MB 3 2.0

1

31 x 41 mm 1034 x 1368 pixels 2.69 MB

2

Bevezetô áron!

BARDECO Kft

•B ármilyen típusú röntgenhez • vezeték nélküli érzékelô lemezekkel • villámgyors képbeolvasás 3 sec • super képfelbontás • kitûnô képminôség • automata funkciók • legkisebb méret: 15x22 mm, mindössze 3 kg • é rzékelôlemezek: 5 méretválaszték (flexibilis, vezeték nélküli, többezerszer újrahasználható) • Digora – Scanora programmal, implant könyvtárral

4C occlusal (opció)


CRANEX ® 3D CBCT

3D CBCT + REAL PAN

ALARA ELV (As Low As Reasonably Achievable radiation dose) Döntô jelentôségû a CBCT felvétel sugárdózisa a páciens kezelése során. Rendelhetô konfigurációk: CRANEX® 3D

Pan

Ceph

3D

Panoráma

4 f f

Panoráma Cephalo

4

3D panoráma

4 f 4

3D panoráma Cephalo

4

4 f

4

4

4 = standard f = fejleszthetô • A Cranex 3D CBCT az ALARA elv alapján a gyors 3D CT elônézeti képet ~1% minimal dózissal készíti. • Egyszerû érintôképernyôs használat, az újra felvételezés elkerülhetô • Szabadon választható FOV terület (Pickpoint) • 2 FOV: XS 61x41 mm, Midi 61x78 mm • Legkorszerûbb technika: beépített p an – CMOS szenzor ceph – CMOS szenzor 3D – CMOS Flat panel • S CANORA és OnDemand 3D Dental szoftverrel (opció: hálózati szoftver) • AES automata exponálási érték a páciens fejméretéhez • SARA és SMAR képjavító technológia a fémárnyékokat szûri ki

3D programs for accurate treatment planning and diagnostics The CRANEX® 3D provides dental clinics the opportunity to perform accurate treatment planning and diagnostics. The 3D image brings efficiency to implant planning and small surgeries enabling more accurate information of bone structures, fractures, impacted teeth, 3rd molars, TMJ and abnormal anatomy. With two selectable fields of view and two resolution selections, the CRANEX® 3D combines diagnostic accuracy, fast imaging and low dose.

• Választható programok: –p an: felnôtt, gyerek, TMJ LAT, TMJ PA, Bitewing, Sinus, Sectional – ceph: teljes koponya, gyerek koponya, PA/AP, (carpus opció) – 3D: 6x4 scout, standard, high resolution • 6x8 scout, standard, high resolution • Kedvezô áron: 13 M Ft + áfától

Endo CT felvétel

1122 Budapest, Ráth György u. 60., tel./fax: 201-8086 Mobil: (30) 948-1255, e-mail: info@bardecokft.hu www.bardecokft.hu 206180_2_Brochure_CRANEX 3D_Eng.indd 5


2013. május 31., péntek

Workshopprogram

V. UPGRADE 2 0 1 3

UPG

Nemzetközi Kongresszus és Kiállítás

Emeleti 2. galéria előadóterem

9.00–17.00 Mester Fogászat 4.2 – bevételnövelő interaktív kommunikációs és értékesítési tréning Előadó: Kluka Attila Új és innovatív megoldások fogorvosoknak és rendelőtulajdonoknak a páciensek számának és a rendelő bevételeinek a növelése érdekében – Hogyan akadályozhatja meg meglévő pácienseinek elvesztését? – Hogyan növelheti az Ön rendelőjébe látogató új pácienseinek számát hétről hétre? – Milyen eszközök állnak már ma az Ön rendelkezésére a bevételek növelésére? – Melyek a 2013-as év leghatásosabb marketingeszközei egy fogászati rendelő számára? – Mit kell tennie Önnek és orvosi csapatának a nagy értékű beavatkozások ajánlatainak sikeres elfogadtatásáért?

Jelentkezés: Dental Press Hungary Kft. 06-1-202-2994 – www.upgradecongress.hu Limitált maximum létszám: 30 Részvételi díj: 29 500 Ft (előregisztrációban 04. 20-ig)

2013. június 1., szombat

9.00–17.00 Biztonsági csomag fogászati rendelők számára 2013–2014 (Kizárólag rendelőtulajdonosoknak!) Előadó: Kluka Attila Hogy Ön is nyugodtan alhasson: tudatos felkészülés a NAV, a Munkaügyi Hatóság, az ÁNTSZ és rendelőnk elleni peres eljárások hatásos megoldására: – Hogyan alakítható ki egy olyan biztonságos rendelői környezet, amely nyugodt alvást biztosít egy rendelőtulajdonosnak? – Hogyan akadályozzuk meg a pácienseink adatainak eltulajdonítását? – Hogyan készüljünk fel a NAV, Munkaügyi Hatóság vagy ÁNTSZ vizsgálataira? – Hogyan készítsük fel munkatársainkat a szakhatósági ellenőrzések problémamentes lebonyolítására? – Mit tehetünk annak érdekében, hogy minimalizáljuk a rendelő elleni peres eljárások kockázatát?

Jelentkezés: Dental Press Hungary Kft. 06-1-202-2994 – www.upgradecongress.hu Limitált maximum létszám: 30 Részvételi díj: 29 500 Ft (előregisztrációban 04. 20-ig)


V. UPGRADE 2 0 1 3

UPG

2013. május 31., péntek

Nemzetközi Kongresszus és Kiállítás

Emeleti 1. galéria előadóterem

Workshopprogramok

09.00–13.00 Természetes fog kompozitba klónozva elméleti és gyakorlati kurzus Előadó: dr. Döbrentey Zsolt Élethű kompozit restauráció egyszerűen – nem csak művészeknek! A kurzus résztvevői elsajátíthatnak egy módszert, aminek alkalmazásával a Micerium cég Enamel Plus Hri kompozitjával megvalósíthatóvá válik a láthatatlan tömés saját magunk és pácienseink nagy örömére. Tematika: – színelmélet – fogakra alkalmazva – a természetes fog és a kompozit optikai tulajdonságai – szín és anyag – az Enamel Plus rendszer – Vanini-féle anatómiai rétegzési technika A tanfolyam résztvevői egy részletgazdag frontfogat fognak felépíteni sablon segítségével.

Jelentkezés: Dental Press Hungary Kft., tel.: 06-1-202-2994, e-mail: info@dental.hu, www.upgradecongress.hu Részvételi díj: 30 000 Ft NOVA

dens.Alba

Dr. Csizmadia Katalin fogorvos

Cím: 1123 Budapest, Alkotás u. 15. IV. em. 4. Tel: (06-1) 201-7103 Mobil: (06-30) 957-0500 E-mail: densalba@densalba.hu Web site: www.densalba.hu

KS fejlupe/szemüveg

A MINŐSÉGHEZ MINŐSÉG kell!

Esztétikus megoldás bármilyen restaurációhoz!

hird_175x121.indd 1

dens.Alba densalba@densalba.hu • www.densalba.hu

Láthatóvá tesszük.

14.4.2009 16:34:56


2013. május 31., péntek

Workshopprogramok

V. UPGRADE 2 0 1 3

UPG

Nemzetközi Kongresszus és Kiállítás

Emeleti 2. előadóterem

13.00–17.00 3D nyomtatás fogászati alkalmazásai, implantációs fúrósablon gyártása Előadó: Falk György A 3D nyomtatás fogászati alkalmazásai közül bemutatásra kerül a gipszmodellt helyettesítő ún. „stone-modell” nyomtatása, az intraorális szkennerrel készült 3D adatok nyomtatása, az átlátszó fogszabályozó sínek készítésének részletei. Ez utóbbi témában külön kiemeljük a Maestro3D asztali szkenner bemutatását és a hozzá kapcsolódó Ortho Studio szoftvert is, amelyekre az a jellemző, hogy nincs éves kötelező frissítési díj.

Nagy hangsúlyt fektetünk a workshop alatt a fogászati implantációs fúrósablonok gyártási folyamatának részletes bemutatására, mivel a CT-felvételek napi használata egyre szélesebb körben terjed a fogászaton belül is. A CT-felvételekből számítógépes térbeli, háromdimenziós megjelenítés segítségével az adott beteg anatómiai adottságainak legjobban megfelelő implantátumot is ki lehet választani. Túl ezen lehetőség nyílik az adott típusú implantátum pontos térbeli elhelyezésére is – ha egy erre a célra kifejlesztett számítógépes programot, szoftvert használunk. A workshop keretein belül egy ilyen szoftver bemutatására kerül sor, amely szoftver kétféleképpen is teljesen nyitott rendszert kínál a fogorvosoknak. Egyrészt az implantátumok térbeli elhelyezésének háromdimenziós eredményeit a rendszerből ki lehet nyerni, és így lehetőség nyílik az operáció hatékonyságát és pontosságát biztosító fúrósablon továbbtervezésére, majd 3D nyomtatással történő hazai gyártására is. A bemutatásra kerülő rendszer másik fontos tulajdonsága, hogy abból a szempontból is nyitott, hogy a szoftver implantátumokat tartalmazó adatbázisából nagyon sokféle gyártó implantátumaiból válogathatunk. Ez az adatbázis folyamatosan bővül. A workshop során bemutatásra kerül a fogra, ínyre és csontra illeszthető fúrósablonok alkalmazhatósága illetve ezek értelmes kombinációja is.

Részvételi díj: ingyenes Jelentkezés: a helyszínen történik, nincs előzetes regisztráció


V. UPGRADE 2 0 1 3

UPG

Nemzetközi Kongresszus és Kiállítás

Emeleti 1. előadóterem

2013. május 31., péntek

Workshopprogramok

09.30–12.30 A gyökércsatorna-preparációtól a fog adhezív technikával való felépítéséig Elméleti és gyakorlati kurzus Előadó: dr. Budai Zsolt Pro Taper Next, a gyökércsatorna-preparáció innovatív módszerének bemutatása. Dentsply Core and Post rendszer és Endo Resto rendszer alkalmazása elméletben és gyakorlatban. Kérjük, minden résztvevő hozzon magával egy kihúzott, megtrepanált frontfogat és egy ugyanilyen moláris fogat a gyakorlathoz. A workshopprogramon minden résztvevő ajándékot kap.

Jelentkezés: Jámbor Beáta, 06-30/561-0990, jambor.beata@gmail.com és Lőke Andrea, 06-30/258-1767, lokeandrea@gmail.com Részvételi díj: 20 000 Ft V. UPGRADE 2 0 1 3

UPG

Nemzetközi Kongresszus és Kiállítás

Emeleti 1. galéria előadóterem

2013. május 31., péntek

Workshopprogramok

13.00–16.30 Azonnali terhelés a napi gyakorlatban: Hogyan és mikor alkalmazható megbízhatóan? Workshop és hands-on kurzus Előadó: dr. Andrea Palermo A workshop első része az azonnali terhelés elméleti oldalával foglalkozik, bemutatja a tervezés lépéseit, a megvalósítás módját. A második részben az implantátum behelyezése, a behelyezési irány megváltoztatása, a preparációs terület kialakítása gyakorolható mulázson, a kurzusvezető segítségével. A kurzus kezdő/középhaladó szintű.

Jelentkezés: Dobrovics Dóra, e-mail: iroda@alphaimplant.hu Részvételi díj: 16 000 Ft


V. UPGRADE

2013. május 31., péntek

2 0 1 3

UPG

Nemzetközi Kongresszus és Kiállítás

Workshopprogramok

Emeleti 2. előadóterem

09.30–12.30 Piezo ultrasurgery – új dimenziók a mindennapi sztomatológiai gyakorlatban Előadó: dr. Gáspár Lajos

center

Fogászati és Léz Kutató és Nemz Ecto Derma Poly

center

Dental & Laser M Research & Inter Ecto Derma Poly

A piezosebészet, az ultrahang alkalmazása a csont kezelésében egy évtizedes múltra tekinthet vissza. A gyémántbevonatú vagy a speciálisan hajlított kezelővégek segítségével a finom rezgőmozgások lehetővé teszik az alveolaris csont pontos megmunkálását, minden csontfelülethez a kényelmes és pontos hozzáférhetőséget. Jól alkalmazható különösen az implantológiában, sinus lift műtétek esetén a csontablak elkészítésében, csontblokk-eltávolításban csontpótláskor. A mindennapi fogászatban az atraumatikus fog- és gyökéreltávolításra és az endodontiában. A szájsebészetben az impaktált fogak műtéteinél, gyökércsúcs, rezekcióra és a sztomatológiai sebészet egyéb területein.

Akkreditáció folyamatban. Részvételi díj: 12 000 Ft (Jelentkezni korlátozott számban lehet) Jelentkezés: Gáspár Medical Center, tel.: 06-1-235-0024, 06-30-542-2026 e-mail: titkarsag@gasparmed.hu, iroda@gasparmed.hu

Ultrasurgery

Ultrahangos csontsebészeti készülék 6 db heggyel ALAPSZETT LISTAÁR: 990 000 Ft AKCIÓS ÁR

Az eddig ismert leghatékonyabb 80 W teljesítményû csontsebé­ szeti készülék, a csontablak akár 1 perc alatt megnyitható • Biztonságos, precíz mûködés – a mélységi és hosszanti vágások a lágyrészek megsértése és roncsolása nélkül elvégezhető

6 db heggyel: 927 500 Ft 14 db heggyel: 1 025 000 Ft

• Használati komfort – könnyű, nem melegedő ké­zi­da­rab, alacsony zajszintű ultrahangos működés

25 db heggyel: 1 159 000 Ft

• Széles választék sebészeti fejekbôl – 14 minden igényt kielégítő, kiváló ár/érték arányú titán ötvözetű hegy (az alapszettben 6 db, 8 db opcióként rendelhető)

bone funkció

perio, endo funkció

clean funkció

Alkalmazható: • Csontvágásra, összegyűjtésre, eltávolításra • Szinusz emelésre, membrán elkülönítésre • Extrakciókhoz, sebészeti endodonciára Felhasználási terület: • Implantáció • Szájsebészet • Esztétikai sebészet • Maxillofaciális sebészet

Bemutató készülékünk kötelezettség nélkül kipróbálható.

Dentalmode Kft.

– kizárólagos magyarországi forgalmazó

Bemutatótermünk: 1037 Budapest, Bécsi út 314/c, 4400 Nyíregyháza, Szegfû u. 54/c Tel.: 06-20/9464-350, 06-1-244-8192, 06-42-400-122 e-mail: info@dentalmode.hu, www.dentalmode.hu (Áraink az áfát tartalmazzák, az árváltoztatás jogát fenntartjuk.)


V. UPGRADE 2 0 1 3

UPG

2013. május 31., péntek

Nemzetközi Kongresszus és Kiállítás

Emeleti 1. előadóterem

Workshopprogramok

13.30–16.30 A frontfogak formai és színbeli jellegzetességei és ezek reprodukálása Előadó: Makó János A gyakorlati bemutató során különböző rétegtechnikákat ismerhetünk meg, és láthatunk majd néhány különleges effekt, színkarakterisztika kialakítását is, GC G-aeenial felhasználásával. A rétegzés palatinális szilikonkulcs segítségével történik majd, mely technika jól használható intra- és extraorálisan is. Részletesen elemezzük a frontfogak formai sajátosságait. Különös hangsúlyt fektetünk az egymástól merőben eltérő felszínek élethű kidolgozására és polírozására is. Meggyőződésem, hogy ezen információk és technikák ismerete, alkalmazásának készsége egyformán fontos a fogpótlások, helyreállítások esztétikai szempontjaival lelkiismeretesen foglalkozó fogorvosoknak és fogtechnikusoknak.

Akkreditált rendezvény: 7 pont Jelentkezés: Papp Annamária (Szeged és környéke): 06-20/517-2030 Máté Annamária (Budapest és környéke): 06-20/517-0050 Részvételi díj: 15 000 Ft

Információk / Tulajdonságok

High Quality

High Quality

100% Made in Germany

100% Made in Germany

A Medilas Opal Diódalézer a müncheni Dornier Medtech legújabb terméke. A Dornier Medtech már több, mint 30 éve a világ legelismertebb lézereket gyártó cége. A rendkívül kedvező induló ár már a kisebb praxisok számára is lehetővé teszi, hogy a "GOLD STANDARD"-nek számító Dornier lézert használjanak.

A fogászati lézerek indikációs területei rengeteg lehetőséget kínálnak. A Medilas Opal Diódalézer arra lett kifejlesztve, hogy helyettesítse a hagyományos módszereket, mint a szike illetve elektrokauter. Szöveteket vág és koagulál minimális trauma és vérzés mellett. A Medilas Opal 10 W-ig terjedő csúcsteljesítményt, valamint előre és egyénileg választott program beállításokat kínál. A készülék a legmodernebb színes érintőképernyővel, akkutechnológiával (opcionális) és vezetéknélküli lábkapcsolóval (opcionális) rendelkezik. Mindezt rendkívül alacsony üzemeltetési költségek mellett. A Medilas Opal egy olyan készülék, amely 100%-os megoldást nyújt az innovatív és magas kvalitású praxisok minden napjai számára. A Medilas Opal diódalézer intelligens menü rendszerének és az előre feltelepített kezelési protokollok segítségével nagyon könnyen kezelhető az unalmas és hosszú tájékoztató elolvasása nélkül. A kábelvégek a "SNAP ON" módszer segítségével kapcsolódnak egymáshoz, nélkülözve a csupaszítást és bevágást. A szál végének a hossza a kézidarab segítségével állítható.

A készülék a következő előre beállított programokkal rendelkezik: SEBÉSZET Vékony nyálkahártya kezelése Normál nyálkahártya kezelése Megvastagodott nyálkahártya kezelése Vérző nyálkahártya kezelése Vérzéscsillapítás Leukoplákiás terület kezelése Leukoplákiás biopszia IMPLANTOLÓGIA Felszabadítás (vékony biotípus) Felszabadítás (normál biotípus) Ínyformázás (vékony nyálkahártya) Ínyformázás (normál nyálkahártya) Periimplantitis

ENDODONCIA Kiegészítő endodonciai kezelés Pulpa eltávolítás Pulpotómia Pulpasapkázás PERIODONTOLÓGIA Zárt küretálás Nyitott küretálás Tasakkezelés Tasak abscessus

EGYÉB KEZELÉSEK Aphta, Herpesz Gombás elváltozások Sulcus tágítás Fogfehérítés Soft-Laser terápia Szál feketítés (a szálon elvégzendő művelet bizonyos kezelések előtt szükséges)

Technikai adatok Hullámhossz

980 nm ± 15 nm

Kábelhossz

2m

Mód

cw, gepulst, peak

Faser szál 300 μ

L= 85 mm, 40 mm beállítható

Hálózat

100 - 240 VAC, 50 - 60 Hz

Faser szál 240 μ

L= 85 mm, 40 mm beállítható

Súly

1,4 Kg

Saphir hegy

Méretek

142 x 72 x 202 (B/H/T)

3x újra felhasználható (sterilizálható)

DMT

DMT

Dornier MedTech

Dornier MedTech

Medilas Opal Diódalézer 980 szórólap 2012.08.18. CMYK

PRO-DENTAL KFT. Pro-Dental Kft. 4032 Debrecen, Sántha Kálmán u. 7. Tel/Fax: +36-52/416-900 • Mobil: +36-20/9468-788 E-mail: pro.dental@mail.datanet.hu • www.prodental.hu

Medilas Opal Diódalézer 980 szórólap 2012.08.18. CMYK


2013. június 1., szombat

Workshopprogramok

V. UPGRADE 2 0 1 3

UPG

Nemzetközi Kongresszus és Kiállítás

Emeleti 1. előadóterem

09.30–12.30 Fogászati lézer alkalmazás

center

Fogászati és Lé Kutató és Nem Ecto Derma Po

center

Dental & Laser Research & Int Ecto Derma Po

Előadó: dr. Gáspár Lajos A lézerek 1960-ban történt felfedezésük óta egyre szélesebb körben terjedtek el a fogászatban. A fizikai alapok, a lézerberendezések felépítése és működése, az alapvető lézeres eljárások kerülnek bemutatásra. A nagy teljesítményű lézerekkel végzett lágyrész-beavatkozások, a parodontalis, endodontiai, fogfehérítési, implantológiai, protetikai eljárások technikájának bemutatására kerül sor. A soft lézerek sebgyógyulást serkentő, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító alkalmazásai mellett, a legkorszerűbb APDT-kezelések elméleti és gyakorlati ismertetése a tanfolyam programja.

Akkreditáció folyamatban Részvételi díj: 12 000 Ft (Jelentkezni korlátozott számban lehet) Jelentkezés: Gáspár Medical Center, tel.: 06-1-235-0024, 06-30-542-2026 e-mail: titkarsag@gasparmed.hu, iroda@gasparmed.hu

fotopolimerizációs lámpától a 3DCT-ig

pályázatírás • hitelügyintézés • rendelő ter vezés, komplett felszerelés • országos szer vizhálózat

DenLase 7.0W

„All in” diódalézer 980 nm!

3 az 1-ben rendszer: • Hard-laser funkció: – Parodontális tasakok kezelésére – Implant, sebészeti, endodontiás beavatkozásokra • Szoft-lézer funkció biostimulációs kézidarabbal: – Lágyrészek, afta, hepresz, gyulladások kezelésére • Fogfehérítô kézidarab és funkció – Dentin állományt is érintô mélyfehérítésre

Fogfehérítő kézidarab

Biostimulációs kézidarab

Speciális hord táska

• Modern design • Kompakt és hordozható • Nagy teljesítmény • Színes érintőképernyő • 15 db gyári program • 3 az 1-ben rendszer

Teljes felszereltséggel 1 824 000 Ft helyett

1 499 000 Ft • Ajándék! Biostimulációs kézidarabbal • Ajándék! 200 μm üvegszál • Ajándék! 200 μm-es blankoló • Ajándék! Fogfehérítô kézidarabbal • Ajándék! Heydent fogfehérítô • Ajándék! Sebészeti kézidarabbal anyag 1 páciensre • 400 μm üvegszál (3 m) • 400 μm-es blankoló


STRAUMANN® EMDOGAIN FONTOS ÖNNEK AZ IGAZI PARODONTÁLIS REGENERÁCIÓ?

elôtte

utána

A szakfolyóiratokban közölt több mint 100 klinikai publikáció azt mutatja, hogy a STRAUMANN® Emdogain biztonságosan és hatékonyan stimulálja az új parodontális lágy- és keményszövet képzôdését. Ezek a klinikai vizsgálatok több mint 2500 páciensnél 3000-nél is több defektusra terjedtek ki.

1,2 ,3

é n y e k 4,5 eredm i a ik ny k li n v ú e lô 6,7 K iv á ló szú tá s o h k a il a g c ie n s e K li n ik bb pá e t e d e lé g e Jóval

1

Tonetti et al. J Clin Periodontol 2002;29:317–325

2

Froum et al. J Periodontol 2001;72:25–34

3

McGuire et al. J Periodontol 2003;74:1110 & 1126

4

Heden et al. J Periodontol 2006;77:295–301

5

Sculean et al. Int JPRD 2007;27:221–229

6

Jepsen et al. J Periodontol 2004;75:1150–1160

7

Sanz et al. J Periodontol 2004;726–733

További információ: Straumann GmbH Magyarországi Fióktelepe Tel.: +36 1 787 10 95 info.hu@straumann.com www.straumann.hu


2013. június 1., szombat

Workshopprogramok

V. UPGRADE 2 0 1 3

UPG

Nemzetközi Kongresszus és Kiállítás

Emeleti 1. galéria előadóterem

09.30–12.30

I. rész: Mosoly frézközpont bemutatása, lehetőségek, korlátok, gyakorlati tapasztalatok a cirkon fogpótlások digitális tervezése és kivitelezése során (45 perc) Előadó: dr. Schindler Árpád (Az előadás ingyenes)

II. rész: V áztervezés, abutment designer, implantátum-fejrész tervezés, stégtervezés 3Shape Dental Designer 2013-as szoftverrel (45 perc) Előadó: dr. Schindler Árpád (Az előadás ingyenes)

Jelentkezés: Mosoly-Fréz Kft., e-mail: schindlerdr@gmail.com tel./fax: 06-77/522-222

Mosoly-Fréz

III. rész: RESORBA kollagén termékek és ÚJ varrófonalaik bemutatása (90 perc) Előadó: dr. Kolozsvári László (Az előadás ingyenes)

Jelentkezés: Dóm-Dent Kft., e-mail: dom-dent@t-online.hu 06-62/426-438, 424-072, fax: 06-62/202-495

13.30–16.00 Emdogain alkalmazásának lehetősége a komplex parodontális terápiában (Alaptanfolyam azok számára, akik szeretnék megismerni az Emdogaint) Előadó: dr. Keglevich Tibor A parodontitis által kialakult parodontális szövetveszteség gyakran okoz tervezési és terápiás nehézségeket, hogy a fog megtartását, vagy adott esetben a kérdéses fog/ak eltávolítását válasszuk. Azokban az esetekben, ahol a páciens a komplex parodontális kezelés kezdeti fázisán sikeresen átesett és a sebészi fázisra alkalmassá vált, kifejezetten jó a szájhigiénéje, mérlegelhetjük a parodontium regenerácóját elősegítő anyagok alkalmazásának lehetőségét. Egyik ilyen kiváló anyag az Emdogain. A hands-on során egyrészt azoknak a fogorvosoknak szeretnénk ismereteket nyújtani, akik nem jártasak a parodontális sebészetben, de praxisukban gyakran találkoznak fogágygyulladásban szenvedő betegekkel. A kurzus célja, hogy az átadott alapismeretek birtokában megismerjék az Emdogain előnyeit és alkalmazhatóságát, így biztonsággal tudják javasolni az indikációs körbe eső betegeiknek, szükség esetén ennek megfelelően irányítsák erre alkalmas pácienseiket sebészetben jártas parodontológushoz. Másrészt a gyakorlati kurzus azoknak szeretne segítséget nyújtani, akik még nem használták az Emdogaint, de szeretnék alkalmazni sebészi gyakorlatukban. A hands-on során az elméleti ismeretek átadását követően mulázsokon gyakorolhatják a résztvevők a parodontális lebenyképzést, az Emdogain aplikálását, sutura technikákat.

Részvételi díj: 20 000 Ft (május 13-ig történő jelentkezéssel és befizetéssel: 15 000 Ft) Jelentkezés: Csenki Attila, tel.: 06-20-366-9325, e-mail: attila.csenki@straumanndigital.hu A kurzuson részt vevő kollégáknak lehetőségük van jelentős kedvezménnyel vásárolni Emdogaint.


V. UPGRADE 2 0 1 3

UPG

Nemzetközi Kongresszus és Kiállítás

Emeleti 1. előadóterem

2013. június 1., szombat

Workshopprogramok

13.00–16.30 M-Guide implantációs-navigációs rendszer, avagy hogyan kaphat fúrósablont a fogorvos 24 órán belül? Előadók: dr. Zarándok Mónika, Lutter Ervin A CBCT-felvételek alapján történő virtuális implantációs tervezés és ennek alapján készült fúrósablonok alkalmazása egyre inkább tért hódít az implantológusok körében. Az eddig alkalmazott rendszerek egyik hátránya, a magas költségek mellett, azok időigényessége és a labormunka, amely több hibaforrást is hordoz magában, fennáll. A bemutatásra kerülő rendszer ezeket a hátrányokat kiküszöböli. Bemutatjuk, hogy a beteg rendelőbe lépését követően hogyan lehetséges 24 órán belül fúrósablont adni az orvos kezébe úgy, hogy rajta kívül senki munkájától nem függ a sikeresség, és a sablonkészítés során más emberi munka nem befolyásolja a sablon minőségét. Az M-Guide szoftver rendkívül felhasználóbarát, nem kell magas költségért megvenni, és a sablon a legmodernebb technológiával, 3D-s nyomtatással készül. melynek időszükséglete csupán 1 óra. A rendszer lehetővé teszi, hogy a sablon elkészültét követően, még a műtét előtt a páciensről készült gipszmodellbe laboranalógot tegyünk, amelyre a fogtechnikus a műtét előtt el tudja készíteni az ideiglenes pótlást. A workshop keretén belül több munkaállomáson lehetőséget biztosítunk a tervezőszoftver kipróbálására, tesztelésére. Ha van konkrét esete, ahol szeretné kipróbálni az M-Guide tervezőszoftvert és a 3D-s nyomtatóval készült fúrósablont, kérjük hozza magával a páciens CBCT-felvételét, és Önnel együtt díjmentesen megtervezzük a sablont.

Részvételi díj: ingyenes, helyet a jelentkezés sorrendjében tudunk biztosítani Jelentkezés: Merfol Kft., tel.: (1) 439-1300, e-mail: info@misimplants.hu

1/2 MIS


2013. június 1., szombat

Workshopprogramok

V. UPGRADE 2 0 1 3

UPG

Nemzetközi Kongresszus és Kiállítás

Emeleti 2. előadóterem

09.00–12.00 Műszerkiválasztás, depurálás Előadó: dr. Keglevich Tibor A parodontitisz megelőzésében és a kialakult tünetek kezelésében kulcsfontosságú mind az egyéni, mind a professzionális szájhigiéné. A professzionális szájhigiéné elsődleges célja olyan tökéletesen sima felszínek kialakítása, melyet a páciens az individualizált szájhigiénés metódusokkal plakkmentesen tud tartani. A parodontitisz kezelésének mind a korai fázisában, mind a fenntartó szakaszában olyan speciális, anatomiform eszközöket alkalmazunk, melyeknek szakszerű alkalmazása záloga a páciens megfelelő parodontális kondíciójának kialakításában, illetve megőrzésében. Napjainkban a parodontális kéziműszerek kínálata óriási, a felelősségteljes műszerkiválasztásnak nagy szerepe van a sikeres terápiában. A kurzus egyrészt elméleti ismeretek átadásával, másrészt mulázson bemutatott gyakorlati tréninggel igyekszik irányt mutatni a dentálhigiénikusoknak.

Részvételi díj: 25 000 Ft Jelentkezés: M olnár Ágnes, agnes.molnar@newyorkdental.hu, tel.: 06-1-236-4000


V. UPGRADE 2 0 1 3

UPG

Nemzetközi Kongresszus és Kiállítás

Emeleti 2. előadóterem

2013. június 1., szombat

Workshopprogramok

13.00–16.30 BLS-AED tanfolyam – eszköz nélküli elsősegélynyújtás (Sürgősségi betegellátás elmélete és gyakorlata az orvosi és fogorvosi praxisban) Előadó: dr. Gáspár Lajos BLS = Basic Life Support (laikusok által eszközök nélkül végezhető alapszintű újraélesztés) AED = Automated External Defibrillator (Külső félautomata defibrillátor használata) A kurzuson, workshopon részt vehetnek orvosok, fogorvosok, asszisztensek, családtagok, laikusok, recepciósok, bárki bejöhet, úgy nevezzük: „szabadegyetemi” résztvevő. A gyakorlati képzést Gáspár Attila nemzetközi BLS-oktató, diplomás mentőtiszt irányítja, aki a világ számos katasztrófahelyszínén szerzett tapasztalatokat Pavelce László baptista segélyszolgálati elsősegélycsapatában.

Akkreditált rendezvény: 7 pont Részvételi díj: 12 000 Ft (Jelentkezni korlátozott számban lehet) Jelentkezés: Gáspár Medical Center, tel.: 06-1-235-0024, 06-30-542-2026 e-mail: titkarsag@gasparmed.hu, iroda@gasparmed.hu

center

Fogászati és Lézer Kutató és Nemzetk Ecto Derma Polykl

center

Dental & Laser Med Research & Interna Ecto Derma Polycl


Megoldások a tökéletes mosolyra! SGS International Ltd. • European Logistic Center • 1047 Budapest, Károlyi István u. 1-3. Tel: +36 1 328 0427 Fax: +36 1 348 0428 e-mail: info@sgs-dental.com web: www.sgs-dental.com


98.3%ségi s e r e k si rány a 648 implantátum tátum övetéses 4 éves utánkövetéses vizsgálata alapján lapján

* Elsődleges jelentés a 2007-es Las Vegas-i Világkonferencián Benny Karmon DMD, Jerry Kohen DMD, Ariel Lor DMD, Yiftach Gratciany DMD, Tsvi Laster, DMD, Gideon Hallel DMD, MPA, Tsvia Karmon által bemutatott, a SPIRAL implantátumra vonatkozó retrospektív multi-centrikus tanulmányból

Kizárólagos magyarországi forgalmazó:

Alpha Implant Kft.

1027 Budapest Horvát u. 14.-24.

Tel.: 1/882-0313 Fax: 1/299-0799 Mobil: 20/299-6700

www.alphaimplant.hu info@alphaimplant.hu

Upgrade programfüzet 2013  
Upgrade programfüzet 2013  

Upgrade programfüzet 2013

Advertisement