Page 1

Tapahtumat 14.-16.3. Kevätpäivät, Parkano 21.3. Rasismin vastainen päivä 11.-12.4. SONKin EU-koulu, Helsinki

Kuukausitiedote 3/2014


SONKin perinteiset kevätpäivät pidetään 14.-16.3. Vahojärven leirikeskuksessa Parkanossa.

OHJELMA: Pe 14.3.2014 18.00 Välipala ja majoittuminen 19.00 Poliittinen tilannekatsaus, Kaisa Penny 20.00 EU-vaalit, Pekka Tuuri 21.00 Iltapala, pelailua ja rentoa yhdessäoloa

Viikonlopun ohjelmaan kuuluu muun muassa eurovaaleihin valmistautumista, jäsenhankintakoulutusta sekä yhdenvertaisuusohjesäännön suunnit- La 15.3.2014 9.00 Aamupala telua, rentoa toveriseuraa unohtamatta! 9.30 Jäsenhankintatyöpaja, Tuulia Pitkänen Tapahtuman hinta on 30 euroa (sis. ohjelman, ma- 11.00 Rasismin vastainen viikko työpaja joituksen, ruokailut sekä matkakorvauksen halvim- 12.00 Ulkoilua, Pekka Tuuri man julkisen kulkuneuvon opiskelijataksan mu- 13.00 Lounas 14.00 Yhdenvertaisuusohjesääntö, Nelli Nurminen kaan). 15.00 Sosiaaliturva -ohjelma workshop, Anette Ilmoittaudu mukaan 12.3. klo 9.00 mennessä! Karlsson Ilmoittautuminen on sitova ja 12.3. jälkeen tehdyis- 16.30 Tauko ja välipalaa tä peruutuksista peritään koko osallistumismaksu. 17.00 Järjestöasiaa, Anni Lahtinen 18.00 Henkisten taitojen kisa 19.00 Iltapala Ilmoittaudu mukaan tästä. 20.00 Saunomista, pelailua ja rentoa yhdessäoloa Su 16.3.2014 9.00 Aamupala 9.30 Liittohallituksen kokous 13.00 Päätös ja kotiinlähtö (Ohjelmaan saattaa tulla muutoksia)


SONKin Kaisa Penny ehdolla Eurovaaleissa! Kaisa Penny on viimeisten vuosien aikana toiminut Euroopan demarinuorten, Young European Socialists YES:n puheenjohtajana ja hänen tietämyksensä Euroopan unionista on poikkeuksellisen laaja. Eurooppa on ollut taloudellisessa kriisissä jo kohta viiden vuoden ajan. Sosialidemokraattien on yhdessä tehtävä entistä enemmän töitä Euroopan työllisyyden parantamiseksi ja oikeistopopulismin nousun pysäyttämiseksi. Tällaisina aikoina Eurooppa tarvitsee Kaisan kaltaisia vaikuttajia, sanoo puheenjohtaja Anette Karlsson. Euroopan parlamentin jäsenet eivät saa sortua itsekkääseen nationalismiin, vaan heidän tulee ajaa koko EU:n etua. Suomen kaltaiselle pienelle maalle EU ja tiivis kansainvälinen yhteistyö on valtava etu, eikä meillä ole varaa sulkea rajojamme. - Kaisa Penny on tehnyt pitkään ja ansiokkaasti töitä oikeudenmukaisemman Euroopan unionin eteen. Kaisan osaaminen sekä rohkeat visiot solidaarisemmasta Euroopasta ovat juuri sitä, mitä SONK haluaa nähdä Euroopan parlamentissa, sanoo puheenjohtaja Karlsson. Tule mukaan kampanjaan, lisää tietoja saat SONKin puheenjohtajalta Anette Karlssonilta. (puheenjohtaja@sonk)

www.kaisapenny.fi Lähde mukaan kampanjaan tästä.


Kevään KV-kalenteri Lähde mukaan maailmalle! Demarinuoret ja SONK ovat osa kansainvälistä sosialidemokraattisten nuorten liikettä. Euroopassan nuoret demarit kokoaa yhteen YES ja maailmanlaajuisesti nuorison punalippua kannattelee IUSY. Jäsenillämme on mahdollisuus lähteä mukaan kansainväliseen toimintaan ja osallistua erilaisiin tapahtumiin. Niitä on laidasta laitaan eri teemoilla aina vapaamuotoisemmista leireistä kovatasoisiin seminaareihin. Tämän kevään ja kesän aikana on useita loistavia tapahtumia, joissa pääsee tutustumaan tovereihin ympäri maailmaa.

KV-TAPAHTUMAT 2014 Huhtikuu: YES Winter School, Bryssel Winter University on yksi loistavimmista tavoista lähteä mukaan YES:n toimintaan. Yhteistyössä S&D -parlamenttiryhmän ja FEPS:n kanssa järjestetty laadukas seminaari tarjoaa mahdollisuuden tutustua eurooppalaiseen vaikuttamiseen. Seminaari on perinteisesti järjestetty maalis-huhtikuussa Brysselissä. Tarkempi aika ja paikka ilmoitetaan myöhemmin. Demarinuoret ja SONK lähettävät seminaariin neljä osallistujaa ja ilmoittautuminen avataan heti, kun tarkempia tietoja saadaan järjestävältä taholta.

Laita päivät talteen! Tarkemmat tiedot tap- 14.4.-21.4. Queer Easter 2014 ahtumista ja ilmoittautumisesta saat linkkien takaa sitä mukaa, kun tiedot järjestäjien Toukokuu: taholta tarkentuvat. 28.-30.5. FNSU Congress, Kööpenhamina/Tanska Lisätietoja SONKin KV-toiminnasta: Demarinuorten ja SONKin pohjoismaisen kattojärjestön FNSU:n kongressi järjesPääsihteeri Anni Lahtinen, tetään 28.-30.5. Kööpenhaminassa, Tanspaasihteeri(a)sonk.fi kassa. Siellä päätetään FNSU:n tulevan kauden toiminnasta sekä pohjoismaisKV- ja kehityspoliittisen työryhmän ten järjestöjen poliittisista linjoista. Lisäksi puheenjohtaja Pekka Tuuri, kongressissa FNSU:n puheenjohtajuus siirtuuri.pekka(a)gmail.com tyy seuraavan kaksivuotiskauden ajaksi Suomeen Demarinuorille. Lisätietoa kokousedustajien valinnasta tulee myöhemmin. 11.5.-18.5. International system, law and human rights


Elokuu: 18.8.-24.8. IUSY World Festival, Malta IUSY World Festival on vuoden odotetuin KV-tapahtuma! Viikon kesäleiri kokoaa yhteen tuhansia nuoria sosialidemokraatteja ympäri maailman. Ohjelmassa on luvassa paljon seminaareja, työpajoja, marsseja, pohdintoja, ajatuksia ja keskusteluja erilaisista aiheista erilaisten ihmisten kanssa. Leirille lähtee Suomesta noin 30 hengen delegaatio ja JUURI SINÄ haluat olla siinä mukana! Kurt Löwenstein Education Centre, Werftpful / Saksa Kurt Löwensteinin koulutuskeskuksessa järjestetään vuoden aikana laadukkaita seminaareja. Demarinuoret ja SONK korvaavat 1-2 kiinnostuneelle osallistumismaksut (35-70e, sis. ruuat, majoitus, ohjelma) mutta lennot ja ilmoittautumiset tulee hoitaa itse. Tarkemmat tiedot seminaareista lisätään nettisivuille, kun tietoa on saatavilla. 24.8.-31.8. Summer School on Feminism 24.8.-31.8. Winter School on Migration


Toimistokuulumiset SDP:n puoluekokous 8.-10.5., Seinäjoki SDP:n puoluekokous lähenee hurjaa vauhtia. Puoluekokousedustajista käydään jäsenvaalia monessa piirissä. Toisissa piireissä edustajat on jo valittu. Toivottavasti moni nuori pääsee puoluekokousedustajaksi. Asialistalla puoluekokouksessa on monia aloitteita ja sivistyspoliittinen sekä perhepoliittinen ohjelma. Sivistyspoliittinen ja perhepoliittinen ohjelma julkaistaan puoluehallituksen hyväksynnän jälkeen. Puoluekokousaloitteisiin pääset tutustumaan tästä.

Puolueemme puheenjohtajakisa on tärkeä ja mielenkiintoinen osa tätä kevättä. Toivomme kuitenkin, ettei se vie kokonaan huomiota linjakeskustelulta ja muilta puolueemme tulevaisuuden kannalta keskeisistä asioilta. Puoluekokouksessa päätetään muun muassa puolueemme koulutuspoliittisesta linjasta ja kaksi viikkoa puoluekokouksen jälkeen käydään myös erittäin tärkeät Euroopan parlamenttivaalit. Menestyminen vaaleissa edellyttää kaikilta puolueen aktiiveilta yhteistyötä ja joustoa. Valittiin puolueen puheenjohtajaksi kuka hyvänsä, me toivomme, että puoluekokouksen ovista marssii ulos yhtenäinen ja eteenpäin katsova SDP.

SONKin sosiaaliturvakysely Kevään aikana on keskusteltu puolueen puheenjohtajasta. Tällä hetkellä SDP:n Sosialidemokraattiset Opiskelijat - SONK puheenjohtajaksi ovat ehdolla istuva ry valmistelee vuoden 2014 aikana liitolle puheenjohtaja Jutta Urpilainen ja ammatsosiaaliturva -ohjelman. Ohjelmaan on tiliitto Pro:n puheenjohtaja Antti Rinne. tarkoitus koota nykyisen sosiaaliturvan keskeisimmät ongelmat ja kehitysehdotukset. Terveiset SONKin puheenjohtajistolta: Ohjelma tullaan hyväksymään liittokokouksessa marraskuussa 2014. Tämän jälkeen Jokaisella on oikeus omaan mielipiteeohjelmaa esitellään mm. puolueelle. Kaikki seen. Jokaisella on oikeus myös ottaa ideat ja tarinat ovat tervetulleita. Kyselyn tukantaa siihen, kenestä pitäisi tulla SDP:n loksia hyödynnetään ohjelman valmistelusseuraava puheenjohtaja. Haluamme kansa. Du kan också svara på svenska. nustaa kaikkia SONKin jäseniä pohtimaan omaa kantaansa asiaan sekä keskusteleVastaa kyselyyn tästä. maan aiheesta avoimesti ja vilkkaasti. Toivomme kuitenkin, että keskustelu pysyy Terveisin, vastaisuudessakin reiluna, asiallisena ja kiihkeissäkin väittelyissä pidetään mielessä yhteisen aatteemme etu. Toveri on toverille toveri.

Anette


Tilaa itsellesi SONKin pinssi t채st채!

Puheenjohtaja Anette Karlsson

P채채sihteeri Anni Lahtinen

gsm +358 45 112 9299 email: puheenjohtaja(at)sonk.fi

gsm +358 45 277 5070 email: paasihteeri(at)sonk.fi

Saariniemenkatu 6, 00530 Helsinki sonk@sonk.fi

www.sonk.fi https://www.facebook.com/Demariopiskelijat

Kuukausitiedote 3/2014  

SONKin kuukausitiedotteessa kerrotaan kootusti liiton toiminnasta ja tapahtumista.

Advertisement