Page 1

Tapahtumat Kuukausitiedote 11/2013

15.-16.11. SONKin Liittokokous, Tampere 16.11. SONKin 50-vuotisjuhla Tampere 5.12. SONKin ja Demarinuorten glรถgit, Helsinki


Vuonna 1963 perustettu SONK juhlii 50-vuotistaivaltaan lauantaina 16.11. klo 18 alkaen Ravintola Ziberiassa, Tampereella.

Socialdemokratiska Studerande - SONK, som grundats år 1963, firar sin 50-åriga historia lördagen den 16 november från kl. 18 på restaurang Ziberia i Tammerfors.

50-vuotisjuhla on ehdottomasti vuoden kohokohta. Paikalle odotetaan yli kahta sataa sonkkilaista, niin nykysiä kuin entisiä toimijoita. Tilaisuuden juhlapuheen pitää SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen. Illasta tulee varmasti ikimuistoinen.

På kvällens program står bl.a. festtal av SDP:s ordförande Jutta Urpilainen, musik, mat, dryck och minnen från de senaste 50 åren!

Virallinen ilmoittautuminen on päättynyt, mutta jos haluat vielä mukaan ole yhteydessä pääsihteeri Anni Lahtiseen.

Anmälingen har slutat, men ifall du ännu vill komma med på festen kontakta generalsekreteraren Anni Lahtinen.

16.11. ordnas också SONKs alumners seminarium: Under årens lopp. Ifall du vill med på seminari16.11. järjestetään myös Vuosien saatossa -semi- umet kontakta generalsekreteraren Anni Lahtinen naari. Seminaarin ilmoittautuminen on päättynyt, (paasihteeri@sonk.fi). mutta jos haluat vielä mukaan ole yhteydessä pääsihteeri Anni Lahtiseen (paasihteeri@sonk.fi).


SONK edustajistovaaleihin 120 ehdokkaalla Sosialidemokraattiset Opiskelijat – SONK ry valmistautuu lähes kaikissa maamme korkeakouluissa käytäviin edustajistovaaleihin vahvoin rivein. Liiton paikallisosastot ovat perustaneet ehdokaslistoja yhteentoista ylioppilas- ja opiskelijakuntaan ympäri maan. Syksyn edustajistovaaleissa on ehdolla 120 demariopiskelijaa. Ehdolla ovat myös mm. SDP:n varapuheenjohtaja Eero Vainio sekä Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sanna Marin. - Suurin lista demariopiskelijoilla on Turun yliopiston ylioppilaskunnan vaaleissa. SONKilla on kaksikielisenä järjestönä lista myös mm. Åbo Akademin ylioppilaskunnan edustajistovaaleissa. Lisäksi viime vuosista poiketen SONKilaisia on taas ehdolla myös Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan edustajistovaaleissa, täsmentää SONKin puheenjohtaja Anette Karlsson. SONKilla on nykyisellään yhteensä 20 paikkaa ylioppilas- ja opiskelijakuntien edustajistoissa. Liitolla on myös vuonna 2013 ollut edustus usean ylioppilas- ja opiskelijakunnan hallituksessa. Edustajistovaalisyksyn tavoitteena on korottaa SONKin paikkamääriä niin edustajistoissa kuin hallituksissakin. Muutaman viikon kuluttua koittavia vaaleja kohti mennään myös puoluejohdon kannustuksella. - Olen itse toiminut aikanani ylioppilaskunnassa, kuten lukuisat muutkin yhteiskunnalliset vaikuttajat. Kokemus oli korvaamaton ja antoisa myös myöhemmän elämän kannalta. Hyvin toimiva ja demokraattisesti koottu edustajisto on tarpeellinen osa opiskelijayhteisöä. Kannustankin kaikkia opiskelijoita äänestämään tänä syksynä, sillä näissä vaaleissa on pöydällä monia suuria opiskelijan arjen asioita, kertoo SDPn puheenjohtaja Jutta Urpilainen. Ylioppilas- ja opiskelijakuntien vaalit käydään 5.-6.11.

Tilaa itsellesi SONK termosmuki!

Muki maksaa 10 euroa ja voit tilata sen osoitteesta paasihteeri@sonk.fi


Tilaa itsellesi SONKin pinssi t채st채!

P채채sihteeri Anni Lahtinen

Puheenjohtaja Anette Karlsson

gsm +358 45 277 5070 email: paasihteeri(at)sonk.fi

gsm +358 45 112 9299 email: puheenjohtaja(at)sonk.fi

Saariniemenkatu 6, 00530 Helsinki sonk@sonk.fi

www.sonk.fi https://www.facebook.com/Demariopiskelijat

Marraskuun kuukausitiedote  

SONKin kuukausitiedotteessa kerrotaan demariopiskelijoiden ajankohtaisesta toiminnasta, tässä tiedotteessa erityisesti edustajistovaaleista,...