De Heraut week 12 2024

Page 1

Verschijnt gratis huis-aan-huis in de gemeente Lansingerland: Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk

Namens Humanitas

Berkelse Evelien van Os inzending nationale vrijwilligersprijzen

Lansingerland - De landelijke vrijwilligersvereniging

Humanitas heeft een filmpje van Evelien van Os ingezonden om kans te maken op de titel vrijwilligersvereniging van het jaar. Evelien is vrijwilliger bij Humanitas Tandem maatjes in Lansingerland. De Berkelse is een maatje van een vrouw die van tuinieren en paarden houdt.

Evelien en haar deelnemer doen dit nu al een klein jaar en worden er allebei helemaal blij van. Humanitas coördinator Monica van den Akker: “Normaal gesproken gaat het maatje naar de deelnemer toe, maar in dit geval stelde Evelien voor dat iemand die het leuk vond om buiten te zijn bij haar op de mini-boerderij zou komen. Ik ben bij haar gaan kijken en het was een hele geschikte plek, dus ik heb ermee ingestemd.”

Evelien: “Zo is het voor mij ook beter te combineren met mijn coachingspraktijk”. Naast het vrijwilligerswerk bij Tandem maatjes heeft Evelien een eigen coachingsbedrijf met paarden. “Daarin zie ik hoe waardevol het contact met dieren is, ze kunnen je veel vertellen. Dat wilde ik voor mijn maatje ook. Je ziet dat het contact met dieren of in de natuur helpt bij het op gang komen van gesprekken, die komen eigenlijk als vanzelf.”

Maatwerk

Wat Evelien zo leuk vindt aan haar vrijwilligerswerk? “Ik heb mijn maatje zien groeien en ben zo trots op haar waar ze nu staat. Heel bijzonder, hoe je met een uur per week een verschil kunt maken voor een ander.”

Monica: “Fijn dat deze combinatie zo goed heeft uitgepakt. Het is toch maatwerk om een passend duo te vinden. In Evelien ziet zij duidelijk de kenmerken van een Humanitas vrijwilliger terug.

“Onze vrijwilligers staan naast hun deelnemers, nooit erboven. Ze bieden praktische hulp, tips, vriendschappelijk contact en een luisterend oor. Onze aanpak is erop gericht onze deelnemers zelfvertrouwen te geven. Zo kunnen ze hun toekomst zelfstandig

en met plezier tegemoet zien.” Monica vervolgt: ”Onze vrijwilligers ontvangen een training en intervisiemomenten, ze hebben ons coördinatoren om op terug te vallen.”

Nationale vrijwilligersprijzen

Evelien nam een filmpje op zodat Humanitas mee kan dingen met de nationale vrijwilligersprijzen. In juni

worden de prijswinnaars bekend gemaakt via: www.vrijwilligerswerk.nl/ nationalevrijwilligersprijzennl Humanitas steunt mensen om weer grip te krijgen op hun leven en om weer mee te doen in de samenleving. In Lansingerland doen zij dat op het gebied van opvoeden en opgroeien, thuisadministratie, sociaal welzijn en inburgering van nieuwkomers. Lees meer op: www.humanitas.nl/lansingerland .

Eenzijdig ongeval op N209

Bergschenhoek – Een bestuurster van een personenauto reed op zondag 17 maart op de N209 ter hoogte van Bergschenhoek tegen de vangrail, waardoor de auto op z’n kop terechtkwam. De bestuurster is door de politie en de brandweer uit het voertuig gehaald en per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Motor gestolen

Berkel en Rodenrijs – Vanaf een parkeerplaats aan de Simon Carmiggeltstraat is tussen woensdag 13 maart en zondag 17 maart een motor gestolen. Op de plek waar het voertuig stond, trof de gedupeerde eigenaar van de groene Yamaha die zondagmorgen alleen nog de achtergelaten beschermhoes aan.

De Heraut en Hart van Lansingerland slaan handen ineen

Lansingerland - De uitgevers van huis-aan-huiskranten De Heraut en Hart van Lansingerland zullen vanaf heden hun krachten bundelen. Dit betekent dat er vanaf volgende week slechts één sterke huis-aan-huistitel in Lansingerland zal uitkomen: De Heraut.

Maurice Veldkamp, uitgever van De Heraut: “Door het samengaan met Hart van Lansingerland, kunnen we ons blijven ontwikkelen en versterken in het uitbrengen van lokaal nieuws. Daarnaast wordt De Heraut toegevoegd aan een grote titelportefeuille, waardoor adverteerders de mogelijkheid hebben om eenvoudig te adverteren in omliggende regio’s.”

Uitgever van Hart van Lansingerland, Erhard Soeterbroek vult aan: “We geloven in lokale media met hierin de combinatie van huis-aan-huiskranten en online.

Echter zijn wij van mening dat per regio, op termijn, ruimte is voor één wekelijkse huis-aan-huistitel. Daarom wordt Hart van Lansingerland geïntegreerd in De Heraut. De komende tijd zal er verdere integratie plaatsvinden bij De Heraut.”

Contactpersonen en diensten

In het kader van de samenvoeging van

de twee titels ondergaat ook de bedrijfsstructuur van de BV waaruit De

Heraut wordt uitgegeven een transformatie naar De Heraut Mediacentrum. Het team van De Heraut Mediacentrum biedt niet alleen mogelijkheden voor adverteren, maar presenteert tevens een totaaloplossing voor het bedrijfsleven. Ondernemers kunnen bij ons terecht

voor diverse diensten, waaronder contentcreatie voor social media-pagina’s, promotiematerialen zoals brochures en flyers. Voor een overzicht van al onze diensten kunt u een kijkje nemen op www.deherautmediacentrum.nl.

www.herautonline.nl woensdag 20 maart 2024 Een uitgave van Weekblad De Heraut BV Jaargang 51 Nr.12 Oplage 24.500 ex.
Evelien van Os te midden van haar paarden. Foto: Leonie van Duffelen Fotografie.
3 6 10 17 25 Start Boekenweek bij boekhandel Van Atten Jongeren in het hart van de democratie Vrijwiligers enthousiast aan de slag op NLdoet Jan Zuidema debuteert als auteur Licht op groen bij BVCB voor herbouw clubhuis B BERGSCHENHOEK BLANKENWEG 27 € 2.795,- p.m. van 19,99 9,99 Magnolia Soulangeana ‘Cameo’ of ‘Black Tulip’ Prachtige roze of bordeaux rode magnolia van ca. 80cm hoog. Bekijk alle acties op tcdedriesprong.nl/folders www.tcdedriesprong.nl Berkelseweg 5 - 2718 PR Zoetermeer Telefoon: 079-361 13 00
Maurice Veldkamp (l) en Erhard Soeterbroek.

Woonoppervlakten

Maak

WIST

De Heraut woensdag 20 maart 2024 2
133 - 145m2
parkeerplaatsen in garage Interesse?
Inclusief
een afspraak met Van Dullink NVM Makelaars via info@vandullink.nl / 010-511 44 55 MODERNE APPARTEMENTEN OP HISTORISCHE LOCATIE nog beschikbaar 3 appartementen VANAF €695.000 VEEL SPECIALE PAASAANBIEDINGEN VAN GOEDE VRIJDAG T/M 2E PAASDAG WWW.COROLIE.NL W EG EN BOS 1, 2661 DG BERGSCHENHOEK | 010-521 71 18 | INFO@COROLIE.NL Aanbiedingen zijn alleen geldig tijdens het Paasweekend en niet samen met andere aanbiedingen • • • • • EXTRA VOORDEEL OP DE LAATSTE 2023 MODELLEN CAMPERS PAASACTIES BIJ AANKOOP VAN EEN NIEUWE KNAUS OF WEINSBERG CAMPER OPLOPEND TOT WEL € 3.100 NIEUWE ACTIEMODELLEN KNAUS EN WEINSBERG CAMPERS NU IN ONZE SHOWROOM 2E PAASDAG EXTRA VOORDEEL OP GESELECTEERDE ARTIKELEN IN ONZE KAMPEERSHOP BIJ AANKOOP VAN EEN CARAVANMOVER OF DAKAIRCO TIJDENS HET PAASWEEKEND EEN GRATIS RELAXSTOEL OF LIGBED 2E PAASDAG OPEN VAN 11.00 TOT 17.00 UUR
VAN DE NIEUWSTE WEINSBERG EN KNAUS CAMPERS. NOG ENKELE WEKEN CAMPERHUUR BESCHIKBAAR!
VERHUUR
U DAT U UW CAMPER OF CARAVAN OOK IN BEMIDDELING BIJ ONS KUNT VERKOPEN?
‘Bij ons in de familie’

Start Boekenweek bij boekhandel Van Atten met Margôt Ros en Jeroen Kleijne

Berkel en Rodenrijs –Van 16 tot 24 maart is het weer Boekenweek. Tijdens de Boekenweek worden lezers, maar ook niet-lezers, geïnspireerd door boekentips en activiteiten in boekhandel en bibliotheek. Comedieschrijfster en actrice Margôt Ros (Toren C) en haar vriend, schrijver en journalist Jeroen Kleijne, waren zaterdag jongstleden op uitnodiging van Robert van Atten te gast in de vestigingen van de boekhandels in Berkel en Rodenrijs en Pijnacker.

Ruud van den Braak

Wie bij Van Atten in Berkel en Rodenrijs de boekhandel binnenkwam kon er niet omheen: een luidkeelse verwelkoming “Ja hoor, daar zijn ze” van Margôt was hun deel en de aandacht voor het schrijversduo was getrokken. Margôt en Jeroen hebben eind 2023 hun tweede feelgood-roman uitgebracht: ‘Agaath gaat viraal’.

Het is de opvolger van ‘Zeg maar Agaath’ waarin we kennis hebben gemaakt met de 79-jarige, sympathieke en eigenzinnige weduwe Agaath. Samen met haar toevallige vriend Karim gaat zij haar huis ontruimen.

Beide boeken lagen prominent op de ontvangsttafel en bij aanschaf werden deze op verzoek uiteraard voorzien

Robert van Atten met het schrijversduo Margôt en Jeroen. Foto: Ruud van den Braak.

van een ‘feelgood-tekst’ en handtekeningen van het duo.

De klanten voerden veelal vrolijke gesprekken en er werden leeservaringen uitgewisseld. Kortom: een geslaagde middag.

De volgende boekpresentatie vindt plaats op zaterdag 23 maart. Het is dan de beurt aan Sabine de Milliano die bij Van Atten haar boek ‘On the road in Europe’ gaat promoten.

Boekenweekgeschenk

Het thema van de 89ste editie is ‘Bij ons in de familie’ en het boekenweekgeschenk is daarom geschreven door de grootste schrijversfamilie van Nederland: de familie Chabot. Tijdens de Boekenweek krijg je het boek ‘Gezinsverpakking’ cadeau van je boekhandel bij aankoop van Nederlandstalige boeken ter waarde van minimaal 15 euro.

AANGIFTE INKOMSTENBELASTING

Wij helpen je graag ook met de aangiften van overige belastingen o.a. schenkbelasting, erfbelasting, omzetbelasting, dividendbelasting en vennootschapsbelasting.

Neem vrijblijvend contact met ons op: info@newvisionadviseurs.nl | 088 - 0404081

De Heraut in een nieuw jasje

Op de voorpagina van deze krant is te lezen dat de bedrijfsstructuur van De Heraut verandert. Dit betekent echter niet dat onze lezers hun vertrouwde Heraut zullen moeten missen. De naam blijft bestaan en dat geldt ook voor de meeste vaste rubrieken in deze krant. Wel zal het uiterlijk iets wijzigen en in de loop van de komende weken zult u merken dat de lay-out en de opmaak in een wat frisser jasje zullen worden gestoken. Met enthousiasme brengen wij als redactie u wekelijks het nieuws uit Lansingerland. Daar levert u ook een belangrijke bijdrage aan door het inzenden van kopij. Immers, onze verslaggevers kunnen niet bij alle activiteiten en evenementen aanwezig zijn. Wat dat betreft gebeurt er enorm veel in onze dorpen ofwel in de gemeente Lansingerland. Schroom dus niet ons te blijven benaderen en uw verslagen en belevenissen met uw dorpsgenoten te delen.

We heten onze collega’s van Hart van Lansingerland van harte welkom bij de redactie van De Heraut. Met elkaar gaan we vol enthousiasme voor u, onze lezers, aan de slag!

Bestelauto gestolen

Berkel en Rodenrijs – Onbekende hebben vanaf de Parnassialaan een bedrijfsbus gestolen. De wagen stond daar geparkeerd en is tussen donderdagmiddag 14 maart en vrijdagmorgen 15 maart weggenomen.

Gespot: vroege vogel!

Berkel en Rodenrijs - “Tijdens een fietstocht door de Groenzoom zag ik deze reiger die net een kikker had gevangen. Met recht een vroege vogel!”, aldus de maker van deze foto Jan van der Sman.

Het Bestuur van de Huurdersvereniging Lansingerland nodigt haar leden uit om aanwezig te zijn op de Algemene ledenvergadering 2024. Aansluitend hierop het thema “Hebben we allemaal groene vingers?”

Datum: Maandag 10 april 2024

Tijd: Zaal open 19.00 uur, aanvang vergadering 19.30 uur

Plaats: Het Kievitsnest - Wilgenlaan 5, 2651 TA Berkel en Rodenrijs

Einde: ca. 22.00 uur

De vergaderstukken staan per 2 april op de website.

Bezoekadres: De Wielewaal 45, 2665 VB Bleiswijk

Telefoon: 06 57 73 72 60 (maandag 18.00-20.00 uur)

e-mail: secretariaat@hvll.nl website: www.hvll.nl

De Heraut woensdag 20 maart 2024 3
UITNODIGING huurdersvereniging lansingerland
Noordeindseweg 6
Berkel en Rodenrijs (Berkel-Centrum)
LID REGISTER BELASTINGADVISEURS Verschijnt elke woensdag in: Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek, Bleiswijk en Kruisweg. Oplage 24.500 ex. Weekblad De Heraut Berkelse Poort 59 2651 JX Berkel en Rodenrijs 010 - 511 88 92 (keuze 1) advertentie@de-heraut.nl www.herautonline.nl Advertentieverkoop: So e van der Linde Kristel Treurniet Inzendtermijn advertenties: Uiterlijk tot maandag 17.00 uur. Redactie: Annette Docter Berkelse Poort 59 2651 JX Berkel en Rodenrijs 010 - 511 88 92 (keuze 2) redactie@de-heraut.nl Inleveren kopij: Uiterlijk tot maandag 13.00 uur. Klachten bezorging: Bellen kan tot donderdag 12.00 uur: 010 - 511 88 92 (keuze 4) Internet: www.herautonline.nl
ons ook op: Nieuws- en adver tentieblad voor Lansingerland Bel ons op 010 203 83 38 of ga naar www.woongelukmakelaardij.nl HUIS VERKOPEN? www.groenenmobiliteit.nl Berkel en Rodenrijs Berkelse Poort 13a medische Hulpmiddelen Rollator Scootmobiel Sta-op stoel relaxfauteuil Belvooreenafspraak 010 - 303 78 57
Volg

Op deze pagina publiceert De Heraut nieuws uit de gemeente Lansingerland. Wij gebruiken berichten die afkomstig zijn van de website van de gemeente Lansingerland en daarnaast vergaren wij via andere kanalen nieuws dat verband houdt met activiteiten in de gemeente.

Wilt u reageren op deze pagina? U kunt mailen naar redactie@de-heraut.nl of bel de redactie, tel. 010 – 511 88 92 (keuze 2). Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.

De Heraut

Samen Lansingerland

Jeugd- en Jongerenwerk helpt jongeren weerbaarder te worden

Lansingerland - Hoe weerbaar ben jij? Durf jij voor jezelf op te komen of cijfer jij jezelf weg en gaan anderen snel over jouw eigen grens heen? Dit zijn thema’s die aan bod komen tijdens de Rots en Water training voor kinderen in de leeftijd van 10 – 12 jaar.

De jongerenwerkers van Gro-up buurtwerk gaan tijdens deze training aan de slag met psycho-fysieke oefeningen. Dat wil zeggen dat de kinderen veel opdrachten en oefeningen werkelijk gaan ervaren, waardoor ze zelfvertrouwen opbouwen. Daarnaast krijgen ze via de oefeningen rust in hun buik, waardoor ze rust in hun hoofd krijgen. Als ze rust in hun hoofd ervaren, zullen ze merken dat dit meer overzicht gee en hebben ze ruimte om keuzes te maken.

Aan het einde van de training zien de jongerenwerkers uit ervaring dat kinderen zijn gegroeid, maar nog niet klaar zijn. Zodra ze het eigen kunnen maken, groeien ze op tot zelfredzame jongeren die zelfvertrouwen uitstralen. De Rots en Water training start op dinsdag 2 april in jongerencentrum e Point en is gratis na aanmelding. Aanmelden is verplicht en kan tot 26 maart via https://cjgrijnmond.nl/cursus/lansingerland-rots-en-water. Rots staat voor eigen grenzen aan kunnen geven, zelfstandig beslissingen kunnen nemen, een eigen weg kunnen gaan. Water staat voor communicatie, kunnen luisteren, samen naar oplossingen kunnen zoeken, en de grenzen van anderen te respecteren.

Grip en Glans

Mocht je nog hier meer over willen weten of loop je ergens tegenaan, neem dan contact op via: jongerenwerk.lansingerland@gro-up.nl.

Samen Lansingerland

Samen Lansingerland is hét loket waar inwoners van Lansingerland terecht kunnen met hun hulpvragen of als zij vrijwillige hulp willen bieden. Of zit je met andere vragen waar je niet uitkomt? Blijf niet tobben. Naast het Jeugd- en Jongerenwerk van Gro-up zijn er nog veel meer vrijwilligersorganisaties: er is er altijd wel één waar je je vraag kunt stellen en die je verder kan helpen. Kijk op www.komerbijlansingerland.nl/ik-zoek-hulp, bel naar 010 - 310 10 12 of mail naar info@swsl.nl.

Met zo’n zestig vrijwilligers werd een enorme hoeveelheid zwerfafval opgeruimd. Foto: De Rotte Plasticvrij.

Ruim 45 zakken zwerfafval verzameld in Bleiswijkse Zoom

Bleiswijk - Zaterdag 16 maart zijn er ruim 45 zakken met zwerfafval opgehaald tijdens de actie Bleiswijkse Zoom Plasticvrij. Bijna zestig vrijwilligers hadden zich aangemeld om mee te doen aan de NLDoet-actie van AWV De Kieviten. Een gezellige wandeling vanaf Dierenweide ’t Ezelsbruggetje met bijzondere vondsten was de oogst van een zonnige middag op pad met een afvalgrijper.

De activiteit werd gezamenlijk georganiseerd door ‘De Rotte Plasticvrij’ en Atletiek- en Wandelvereniging De Kieviten. Zij organiseerden al eerder een plasticvrij-actie in de Bleiswijkse Zoom. Ze willen graag een maatschappelijke bijdrage leveren door het gebied waar je regelmatig wandelt en loopt ook schoon te maken. De animo was groot. In twee uur tijd zijn ruim 45 zakken met zwerfvuil opgeruimd. Er werden klapstoelen gevonden, een drone, etszadel, bagagedrager, etsbanden, kleding en zelfs een schedel van een dier. Helaas ook nog een veelvoud aan sigarettenpeuken, esjes, blikjes, piepschuim, snoepwikkels en gebruikte condooms. Dierenweide ’t Ezelsbruggetje hee al het afval afgevoerd.

Met het water komen ook afvalsto en en zwerfafval mee (rivierafval). Dit belandt dus uiteindelijk in zee. Schone rivieren zijn van levensbelang voor Nederland en de natuur. Daarnaast recreëren de bewoners uit Rotterdam, Zuidplas en Lansingerland veel en graag langs en op de rivier, dit doen zij en willen zij blijven doen in een veilige en schone omgeving. Bij een toenemende bevolking zoals in de komende jaren wordt voorzien, wordt een schoon Landschapspark de Rotte alleen maar belangrijker.

Lansingerland - Als je ouder wordt, verandert er langzaam veel in je leven. Je kunt te maken krijgen met andere rollen, met het verlies van mensen en met het verlies van plezierige activiteiten. Je kunt soms het gevoel hebben dat je energie mist om de draad van je leven op te pakken en je leven (opnieuw) vorm te geven.

Met de cursus Grip en Glans biedt Welzijn Lansingerland nieuwe mogelijkheden om je tijd op een jne manier in te vullen. Je leert vaardigheden om zelf actief bij te dragen aan de glans van je eigen leven. Vergroting van het besef van je eigen rol en vanuit bewuste keuzes activiteiten te kiezen die je weer meer glansmomenten kunnen gaan brengen. Deze cursus wordt landelijk aangeboden en hee al vele deelnemers weer in een opwaartse spiraal gebracht. Vanaf 13 mei zal Liesbeth Buiel, één van de ouderenadviseurs van Welzijn Lansingerland, de cursus geven in Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a in Bergschenhoek. De cursus bestaat uit zes wekelijkse bijeenkomsten en vindt plaats op maandag van 13.30 tot 15.30 uur. De cursusdata zijn: 13 mei, 27 mei, 3 juni, 10 juni, 17 juni en 24 juni 2024. De kosten bedragen totaal 50 euro per persoon. Neemt u contact op met Welzijn Lansingerland mocht de bijdrage een probleem zijn.

Meer informatie over de cursus is te vinden op de website: www.welzijnlansingerland.nl/grip-englans-cursus/ Na aanmelding zal er een telefonische intake plaatsvinden met Liesbeth. Aanmelden kan ook telefonisch via 010 - 522 55 45 of via: info@welzijnlansingerland.nl.

Tip van Wout

Er is in sommige wijken sprake van een wat grotere parkeerdruk. Zet uw auto bij voorkeur niet op kruispunten en wees kritisch. Kan de brandweer er wel door in geval van nood?

Chatten met Wout?

Dat kan via: www.politie.nl/contact

AWV De Kieviten hee het voornemen deze plasticvrij-actie vaker te organiseren. Houd hiervoor de website en sociale media van www.dekieviten. nl en van www.derotteplasticvrij.nl in de gaten.

Bleiswijkse Zoom Plasticvrij

Dit event is onderdeel onderdeel van het project genaamd ‘De Rotte Plasticvrij Ambassadeurs’? Het water van de Rotte stroomt via de Leuvekolk de Nieuwe Maas in, vanwaar het naar zee stroomt.

Stichting Plezierrivier de Rotte en Plastic Whale Rotterdam zijn daarom gestart met het project ‘Plasticvrije Rotte Ambassadeurs. Samen aan de slag voor een schone Rotte!’. Samen met bewoners, recreanten, ondernemers, verenigingen en stichtingen pakken ze als een ware community hun verantwoordelijkheid om de rivier, de kades en nabije omgeving van Landschapspark de Rotte schoon te houden en te (laten) maken. Het project is onderdeel van het programma Plasticvrije Rotte van de gemeente Rotterdam. De ambitie van dit plan is om het Landschapspark de Rotte in 2025 plasticvrij te krijgen. Kijk voor meer informatie over het project of aanmelden als ambassadeur op www.derotteplasticvrij.nl.

Wegwerkzaamheden en afsluitingen

Lansingerland - In de gemeente Lansingerland en directe omgeving vinden diverse wegwerkzaamheden plaats of zijn er wegen afgesloten. Kijk voor de meest actuele situatie en een volledig overzicht op de website van de gemeente Lansingerland.

Bergschenhoek

Europasingel, gedeelte tussen Meeuwenlaan en Zwanensingel dicht van 15 t/m 18 maart.

Bleiswijk Craenenborgpad, 11 maart t/m 17 mei 2024, dicht in beide richtingen, omleiding wordt aangegeven.

De Heraut woensdag 20 maart 2024 4 WWW.LANSINGERLAND.NL
WWW.LANSINGERLAND.NL

Een verrassend goed concert van nieuwkomers in de muziek.

Vijftien nieuwe leden voor Concordia

BergschenhoekMuziekvereniging Concordia heeft zaterdag 9 maart haar project Muziek maken met Volwassenen afgesloten. Bijna

100 bezoekers waren getuigen van het afsluitende concert van de deelnemers aan dit project.

Begonnen in oktober vorig jaar, zonder enige kennis van het bespelen van een instrument, lieten de deelnemers na slechts tien gezamenlijke repetities horen wat zij in die paar maanden hadden geleerd. Zoals de naam van het project al aangeeft, alle 22 deelnemers waren 18+. Tijdens het project waren er enkele ‘ervaringsdeskundigen’, leden uit het fanfareorkest van Concordia die de beginnende muzikanten ondersteunden.

Met grote waardering voor het in 20 weken bereikte niveau, luisterde het publiek naar de muziek die onder leiding van dirigente Wendy Barten was ingestudeerd. Korte muziekwerkjes, waarbij de werken met diverse dansvormen overtuigend werden uitgevoerd. Hoogtepunt was toch wel de vertolking van de Polonaise, waarbij het publiek niet op de stoelen bleef zitten.

Nieuwe loot ‘Opus2’

Cor Verschoor, fanfarelid, gaf leiding aan dit project. “De deelnemers hebben mij verbaasd. Ze konden echt geen noot spelen. En kijk nu eens, het is al een orkest! Daarom heeft Concordia besloten om deze groep als zelfstandig orkest voort te zetten. Een nieuwe loot aan de vereniging onder de naam ‘Opus2’.” Vijftien deelnemer blijven in dit orkest spelen en zijn nu ook lid van Concordia geworden. Een geweldig resultaat, waarmee de vereniging groeit. Voorzitter René van Rooijen vertelt: “Mede dankzij een bijdrage uit de subsidieregeling ‘Levendig Lansingerland’ kon dit project tot stand komen. Met dit project bereiken wij dus inwoners die altijd al een keer een instrument wilden leren bespelen, maar die daar om een of andere reden nooit aan toe zijn gekomen. Er is duidelijk gebleken behoefte te bestaan aan dit project en daarom komt er vanaf medio september een tweede project MmmV2.

In de Cultuurfabriek op zaterdagmorgen, om de twee weken.” Voor wie nu denkt “dat lijkt mij ook wel wat”? Neem dan contact op met Concordia via mmmv@ concodiabergschenhoek.nl. Dan stuurt de vereniging t.z.t. aanvullende informatie.

Wereldmarkt op Jenaplanschool De Kwakel

Berkel en Rodenrijs - Op vrijdag

15 maart was het een drukte van jewelste op het schoolplein van Jenaplanschool De Kwakel. De leerlingen hadden samen een Wereldmarkt georganiseerd en dat zorgde voor veel bezoekers.

De markt was de spectaculaire afsluiting van een groot schoolproject over het vieren van 100 jaar Jenaplanonderwijs in Nederland. Dit jaar wordt er ook alweer 50 jaar Jenaplanonderwijs gegeven op deze basisschool, voorheen bekend als de Don Boscoschool. In het Jenaplanmuseum, opgericht door kinderen uit de verrijkingsgroep, konden de bezoekers meer leren over de geschiedenis van de school en ontdekken wat een kwakel eigenlijk is. De leerlingen hoorden meer over Jenaplan zelf en over onderwijs in andere landen. Ze hebben geleerd over de vier pijlers van Jenaplan: gesprek, spel, werk en vieren. De missie van de school is: ‘samen je eigen weg’.

van 21 t/m 27 maart:

. een brood naar keuze

. 6 rozijnenbollen

. een stol van 500 gram

. Spiegeleitjes 200 gram

van 16,65 nu 9,95

Ouders en teamleden helpen samen de kinderen hun eigen weg te vinden. In een omgeving waarin iedereen gelijkwaardig is en waarin respect voor elkaar de basis vormt.

Elke klas deed onderzoek naar een eigen land. En tijdens het project gingen de bij leerlingen bij elkaar in de klas op bezoek om van elkaar(s werk) te leren.

Op de markt verkochten de kinderen allemaal zelfgemaakte spulletjes in het thema van hun land voor het goede doel: Stichting Jarige Job. Deze stichting zorgt dat ieder kind in Nederland zijn of haar verjaardag kan vieren. De totale opbrengst van deze dag was ruim 1000 euro!! Vol overgave waren de kinderen aan het ondernemen, presenteren en bovenal aan het samenwerken. Allemaal belangrijke eigenschappen voor een Jenaplanner. Als klap op de vuurpijl ontving directeur Sebastiaan van der Tier uit handen van Edwin Solen, voorzitter Nederlandse Jenaplan Vereniging, het nieuwe bordje van de vereniging voor aan de gevel van het nieuwe schoolgebouw.

De Heraut woensdag 20 maart 2024 5
De markt trok veel publiek.
Paaspakket Noordeindseweg 134 Berkel en Rodenrijs 010-5112321 www.wiltwoninginrichting.nl Wil je deze zomer een insectenvrij huis? Kom langs voor de mogelijkheden.

Jongeren in het hart van de democratie

Lansingerland - Tijdens de gehele maand maart krijgen jongeren van de gemeente Lansingerland de kans om de lokale politiek van dichtbij te bekijken. In totaal 27 klassen van zowel middelbare - als basisscholen ontdekken hoe het is om raadslid te zijn.

Valentijn van Maurik

Om de jongere bewoners in onze gemeente kennis te laten maken met democratie organiseert de gemeente in samenwerking met ProDemos lesprogramma’s voor hen. Voor middelbare scholieren is er dit jaar het lesprogramma Klassenbezoek@Gemeentehuis, waarbij de leerlingen vergaderen over een plan voor een festival. Daarnaast is er voor basisscholieren het lesprogramma Democracity, waarbij de leerlingen hun eigen stad ontwikkelen. Met Democracity heeft de gemeente vorig jaar al een pilot gedaan die dit jaar een vervolg krijgt. In deze lesprogramma’s worden de leerlingen zelf raadsleden en houden ze hun eigen raadsvergadering. Hierbij worden ze ondersteund door echte raadsleden. Dit alles vindt plaats in de raadzaal van Lansingerland om de ervaring zo compleet mogelijk te laten zijn.

Leerlingen als raadsleden

De Heraut mocht een kijkje nemen bij één van deze lesprogramma’s. Op maandag 11 maart was Havo 4 van het Wolfert Lyceum aan de beurt om te ontdekken hoe het is om raadslid te zijn. Om de ervaring zo realistisch mogelijk te maken werd een echte ge-

meenteraadsvergadering nagebootst. De klas werd opgedeeld in vier partijen die uiteindelijk moesten beslissen over het verstrekken van een vergunning voor een festival.

Ook werden er twee leerlingen aangewezen die de rol van wethouder op zich namen. De wethouders presenteerden aan het begin van de vergadering hun plannen voor het festival, alvorens de partijen deze plannen met moties en amendementen naar hun hand probeerden te zetten. Hierbij werden de leerlingen ondersteund door Bianca Boonstra, raadslid namens WIJ Lansingerland, en Wouter de Ruiter, duo-raadslid namens CDA. Zij voorzagen de leerlingen van handige tips en trucjes. Na vele moties en amendementen te hebben besproken werd het voorstel voor een festival door de gemeenteraad, bestaande uit leerlingen, unaniem aangenomen. De wethouders waren naderhand minder tevreden, aangezien er door de moties en amendementen van hun plannen niet veel meer over was. Na het lesprogramma hadden de leerlingen nog de tijd om zelf vragen te stellen aan beide aanwezige raadsleden. Ze waren onder meer benieuwd naar wat raadsleden naast het raadswerk doen en of het in de echte gemeenteraad er even makkelijk aan toegaat als bij hun lesprogramma. De aanwezige raadsleden vertelden dat de meeste raadsleden ook gewoon werken of studeren en dit combineren met hun raadswerk. Ook vertelden ze dat het in de gemeenteraad toch een stuk lastiger is, onder meer doordat het praten via de voorzitter soms lastig kan zijn. Het praten via de voorzitter is een verplichting in de vergaderingen van de raad, maar gebeurde bij dit lesprogramma niet.

Stille Week voor Pasen

Bergschenhoek - In de kerken wordt de week voor Pasen stilgestaan bij het lijden en sterven van Jezus. Deze week wordt de Stille Week genoemd en is van maandag 25 tot en met zaterdag 30 maart. De Hervormde kerk in Bergschenhoek houdt al jaren elke avond in die week een korte bijeenkomst in de kerk aan de Kerkstraat 1.

In deze week voor Pasen staan de kerken stil bij het lijden en sterven van Jezus en komen ze als gemeente in de kerk bij elkaar. Het thema van deze week is: ‘Langs de Via Dolorosa’. Dit jaar is ervoor gekozen om Jezus

Het doel van deze lesprogramma’s

De gemeenteraad hoopt om jongeren op deze manier kennis te laten maken met de lokale democratie om hierdoor zelf ook meer open te staan om hun eigen stem te laten horen. Ook wil de raad meer te weten komen over wat er onder jongeren speelt, zodat de raadsleden zich hard kunnen maken voor initiatieven als het terugbrengen van

de nachtbus. Bij deze lesprogramma’s is dus sprake van een wisselwerking, waarbij de gemeenteraad zowel kennis kan delen als ontvangen.

Toekomstige plannen

Als er enthousiasme is onder de middelbare scholen voor deze lesprogramma’s is het plan van de gemeente om dit elk jaar te organiseren. Dit gebeurt nu al met het lesprogramma voor de

Advertorial

basisscholen. Uiteindelijk hoopt de gemeente om ook het MBO op een bepaalde manier te kunnen betrekken bij de lokale democratie. Mochten leerlingen geïnteresseerd zijn om nog meer te weten te komen over de gemeenteraad van Lansingerland dan zijn ze altijd welkom om als ‘gast van de raad’ langs te komen bij een vergadering. Dit wordt om de maand georganiseerd en is toegankelijk van jong tot oud.

Eindelijk is het dan zover

Berkel en Rodenrijs - Na een periode van ruim 12 jaar is het eindelijk zover. De start van de bouw op de voormalige locatie van de familie Treurniet zal in het tweede kwartaal van dit jaar aanvangen.

De ontwikkelaar (en de familie Treurniet) is zeer verheugd dat ze eindelijk kunnen beginnen met het project waar zij zo lang aan gewerkt hebben en dat een prominente plek in de dorpskern van Berkel en Rodenrijs zal innemen.

Zeer recent heeft er een kopersavond bij Ferro plaatsgevonden waarbij de bouwer en de ontwikkelaar alle toekomstige bewoners die zich reeds hebben ingeschreven op het project, hadden uitgenodigd om hun mee te nemen in de procedure. Het is mooi om te zien, dat mensen die al meer dan 40 jaar in Berkel wonen nu een appartement aanschaffen waarbij ze in hun

zo geliefde Berkel en Rodenrijs kunnen blijven wonen op steenworp afstand van alle winkels en horeca, want het aanbod van dit type woningen is schaars. Ook de familie Treurniet die inmiddels naar alle tevredenheid een actieve bedrijfsvoering heeft op haar nieuwe locatie aan de Berkelse Poort, kan eindelijk met een gerust hart terugkijken op een spannende maar soms ook stroperige en moeizame procedure. “We zijn verheugd dat er op “onze” locatie nu eindelijk iets moois gerealiseerd gaat worden, waarbij de historie van ons familiebedrijf tot in lengte van jaren herkenbaar zal blijven”, aldus Nico Treurniet. De ontwikkeling heeft aardig wat voeten in de aarde gehad, maar door overleg met omwonenden in de afgelopen jaren en door goede afspraken over gereduceerde bouwhoogtes zijn we uiteindelijk tot overeenstemming met zowel de gemeente als de omwonenden gekomen.

‘Oude maalderij’

Ook voor de ‘oude maalderij’ liggen de plannen klaar en kijken we uit naar het moment dat we de vele startende woningzoekers die zich reeds bij de makelaar hebben gemeld, van een mooie woning kunnen voorzien. De ontwikkeling is geheel in de stijl van de oude maalderij. Er zullen diverse details uit het huidige gebouw worden hergebruikt zodat de geschiedenis van deze unieke locatie niet verloren gaat. Helaas hebben we door een bezwaar nog een hobbel te nemen, maar dat zien we positief in, omdat we heel veel onderzoeken en werk verricht hebben om uiteindelijk tot een mooi en verantwoord eindresultaat te komen.

Familie Treurniet

Prodin Properties

te volgen op de kruisweg, ook bekend onder de naam ‘Via Dolorosa’ op weg naar Golgotha. Het is een vertelling over de laatste uren in het leven van Jezus op aarde. Enkele kruiswegstaties zijn: ‘Jezus wordt ter dood veroordeeld’, ‘Jezus neemt Zijn kruis op’, ‘Simon van Cyrene helpt Jezus om Zijn kruis te dragen’, ‘Jezus sterft aan het kruis’. ‘Jezus wordt in het graf gelegd’.

De avonden zijn van 19.15 tot 19.45 uur. Op Goede Vrijdag begint de dienst om 19.30 uur. Op zondag 31 maart wordt Pasen gevierd.

De Werkgroep Stille Week nodigt belangstellenden van harte uit aanwezig te zijn.

De diensten zijn ook online te volgen via kerkomroep.nl, kerkdienstgemist. nl of YouTube (Hervormde Gemeente Bergschenhoek).

De Heraut woensdag 20 maart 2024 6
Leerlingen van het Wolfert Lyceum discussiëren erop los. Foto: Valentijn van Maurik. Een impressie van de toekomstige nieuwbouw op de locatie van de voormalige maalderij Treurniet. Met Pasen vieren de kerken dat Jezus is opgestaan.
De Heraut woensdag 20 maart 2024 7 Vers uit LEKKER VEEL VOORDEEL! PAASBROOD gevuld met stukjes appel, cranberry, noten en kaneelspijs van 7,50 VOOR 6,45 genieten t/m zaterdag 23 maart: PAAS PETIT FOUR 3+1 GRATIS GEVULDE PAAS CROISSANT VOOR 2,75 dit weekend, vrijdag 22 & zaterdag 23 maart: Dorpsstraat 70 2665 BK Bleiswijk Tel. 010 - 521 25 37 www.dewith.keurslager.nl DEZE AANBIEDINGEN GELDEN VAN WOENSDAG 20 MAART T/M DINSDAG 26 MAART KOMKOMMERSALADE 100 gram 1.15 PRUIMEN 500 gram 2.25 GEKOOKTE BIETEN GESNEDEN 400 gram 2.59 JAPANSE KIPREEPJES 100 gram 1.75 HAMLAPPEN 500 gram 6.95 DUO-AANBIEDING 2 BACONBURGERS + 2 KIPSCHNITZELS samen voor 7.95 VARKENSHAAS 500 GRAM 8.95 geldig van 21 maart t/m 27 maart Boeren Speciaal extra groot en extra romig vers van het mes 500 gram 8,95 Cashewnoten xl vers gebrand 250 gram + 50 gram gratis 4,95 010-5248215 - info@kaazaak.nl - www.kaazaak.nl - Dorpsstraat 65/67 - Bleiswijk Boerenkaas jong belegen vers van het mes 500 gram 7,75 Luxe notenmix vers gebrand 250 gram + 50 gram gratis 5,95 Bij besteding vanaf 100 euro ontvang je 25 euro korting tijdens het INSPIRATION WEEKEND SAVE THE DATE INSPIRATION WEEKEND 23 & 24 MAART 2024 Tot dan, Rob en John Toe aan verandering in je garderobe? Wij nodigen jullie graag uit om onze mooie LENTE / ZOMER collectie 2024 te komen bewonderen. Laat je inspireren onder het genot van een hapje en een glas wijn. www.robbusinesscasual.nl Tel: 06 - 50250035 SHOP THE COLLECTION
Suzanne
‘De afspraak bij ons thuis, het bezoek aan de fabriek, de offerte, het plaatsen… Alles was perfect geregeld!’

Neem gerust een kijkje op onze website: BKKD.nl

Direct een afspraak maken?

Bel: 06 81 43 41 42

Westvlietweg 61D

2941 ED Den Haag

Kwadraad:

Houd me vast cursus

Lansingerland - Voel je je vaak niet gehoord of gezien door je partner? Voelt het alsof jullie langs elkaar heen leven? Praten jullie alleen nog maar over de kinderen, het huishouden en geld, of maken jullie er alleen maar ruzie over? Is er geen seksuele spanning meer in de relatie? Wellicht is de Houd me Vast cursus iets voor jullie. De Houd me Vast is bedoeld voor koppels die hun relatie meer houvast, verbinding en sturing willen geven. De cursus is een lichte versie van Emo-

tionally Focused Therapy, ontwikkeld door de Canadese relatietherapeut Sue Johnson. De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten, opgebouwd in delen. Het eerste deel is bedoeld om de theorie met elkaar door te nemen en filmmateriaal te kijken. Daarna ga je zelf met je partner in gesprek onder begeleiding van een relatiecoach. Uiteraard in een aparte ruimte, zodat je niks hoeft te delen in de groep. Tot slot komt de groep bij elkaar en wordt de bijeenkomst afgesloten.

Kwadraad biedt deze cursus gratis aan, wel wordt gevraagd twee boeken aan te schaffen (ca. € 50 per koppel).

Wanneer: maandagen 8 april en 15 april, dinsdag 14 mei, maandag 27 mei, maandagen 3, 10, 17 en 24 juni 2024, 19.30-21.30 uur. Locatie: online of op locatie in De Stander, Wilhelminastraat 1, Bergschenhoek. In overleg met de deelnemers.

Informatie/aanmelding: Kwadraad tel. 088 - 900 4000.

Oproep vrijwilligers verkeersexamen

Bergschenhoek - Op dinsdagmorgen 23 april en woensdagmorgen 24 april vindt het VVN praktisch fietsexamen voor alle basisschoolleerlingen van groep 7 in Bergschenhoek plaats. Een mijlpaal voor de kinderen in groep 7! Er wordt vanaf verschillende controleposten gekeken of de kinderen de kennis en verkeersregels ook in de praktijk brengen. En of ze zich op de weg veilig en verantwoord gedragen en goed kunnen inspelen op verkeerssituaties die zich tijdens de route voordoen. Om deze controleposten te bemannen is de organisatie op zoek naar vrijwilligers. Men zit van 08.30 tot

ongeveer 12.00 uur op 1 controlepost. De instructie ontvangt men vooraf via de mail.

Aanmelden kan voor 31 maart door een mail te

sturen naar: fietsexamenlansingerland@gmail.com of neem contact op met Annet Wit (06-13073223), coördinator Fietsverkeersexamen Bergschenhoek.

- Nieuwbouw

- Verbouw

- Renovatie

- Onderhoud

Venus 30 • 2651 HS Berkel en Rodenrijs

T.: 06 - 12 03 26 32 • E-mail: r.berg83@kpnmail.nl

Bel of mail gerust voor een afspraak of een vrijblijvende prijsopgave!

Onze showroom is elke maandag t/m vrijdag geopend op afspraak.

Zaterdag zonder afspraak geopend van 10:00 -

De Heraut woensdag 20 maart 2024 8
EEN DAKKAPEL VAN
KIES OOK VOOR
BKKD!
• ENERGIEZUINIG • IN ÉÉN DAG GEPLAATST • • PRODUCTIE IN DEN HAAG • THUISBEZOEK VOOR OPMETEN • • SCHERPE PRIJSSTELLING • KORTING Nu tijdelijk 10% BKKD 10 JAAR
en Robert Cornelissen uit Bergschenhoek
ALTIJD de laagste prijsgarantie! Specialist in PVC vloeren en Gietvloeren + Interieuradvies + Wandafwerking + Stalen deuren + Binnenzonwering + Maatwerk Herenstraat 28a | 2651 CB Berkel en Rodenrijs | T. 010 - 20 38 283 | www.modusdesign.nl
16:00 uur.

Grootse verbouwing gerealiseerd zonder winkelsluiting

Berkel en Rodenrijs – Op vrijdag 15 maart vond de officiële heropening plaats van Karwei Berkel en Rodenrijs. Donald de Vogel knipte samen met zijn vrouw Geke en dochters Hannah en Noëlle symbolisch het lint door waarmee de verbouwing werd voltooid en de winkel werd heropend. De klanten konden genieten van koffie, taart en later op de dag van een bolletje schepijs.

Ruud van den Braak

De naam ‘De Vogel’ is geen onbekende bij de klussers in Berkel en Rodenrijs en omgeving. Opa Jaap begon ooit met een houtzagerij in de Herenstraat, waarna zoon Hans de zagerij uitbouwde tot winkel.

De omringende winkels werden bij het pand betrokken en in de jaren ’80 was de winkel uitgegroeid tot een vestiging van DoeLand. Vanwege de groeiende vraag naar klus- en woonproducten werd de vestiging aan de Herenstraat al snel te klein en kreeg Hans als eerste een plek toegewezen in wat we nu kennen als de Berkelse Poort. De toen twaalfjarige zoon Donald sloeg daar in 1998 de eerste paal voor het pand van bouwmarkt ‘Big Boss’ met daarboven ‘Runner Meubel’ waar meubelen verkocht werden. In 2004 ging Big Boss over in Karwei en werd het bovenliggende ‘Runner Meubel’ omgedoopt tot ‘de Berckelaer’; ook kwamen zus Marielle en zwager Joost in de zaak.

Nu, 20 jaar later, is Karwei uitgegroeid tot een toonaangevende bouwmarkt in Lansingerland en runnen Donald en Geke de Vogel, samen met ruim 60 personeelsleden, de hypermoderne bouwmarkt van 4600 vierkante meter.

Snelle verbouwing

“We zijn in januari van dit jaar begonnen en zijn tijdens de verbouwing gewoon doorgegaan met de verkoop, wat best wel bijzonder is en waar de klanten erg blij mee waren”, vertelt Donald de Vogel. “De grootste verandering zit hierin dat de echte doehet-zelf producten die bij het klussen nodig zijn naar de begane grond zijn verhuisd en in het midden van de winkel te vinden zijn. Iedereen kan

nu snel even halen wat hij of zij nodig heeft tijdens het klussen. Daaromheen en op de bovenverdieping staan de artikelen die vaak wat meer overleg of bedenktijd nodig hebben alvorens aangeschaft te worden. Tevens zijn de stellingen verlaagd waardoor er visueel meer licht en ruimte ontstaat in de winkel. Ook de buitenkant van het pand van Karwei en de Berckelaer is

flink onder handen genomen en oogt nu meer als één geheel.”

Donald besluit: “Het waren hectische maanden, maar met de inzet en flexibiliteit van al het personeel is het ons gelukt om dit te realiseren met minimale overlast voor de klanten. Bedankt allemaal, het is echt geweldig wat er gepresteerd is en we mogen trots zijn op het resultaat!”

Passie-Paasconcert Hollands Christelijk Mannenkoor

Berkel en Rodenrijs – Onder meer met medewerking van Tenira Sturm houdt het Hollands Christelijk Mannenkoor op vrijdagavond 22 maart een Passie-Paasconcert in de Dorpskerk, Kerkstraat 1 in Berkel en Rodenrijs.

De talentvolle zangeres Tenira Sturm is regelmatig op de televisie te zien en te horen, maar heeft in deze regio nog niet eerder van zich doen horen. De

muzikale begeleiding van het concert is in handen van Joost van Belzen op het orgel. Een meditatie wordt verzorgd door ds. Martina Stougie. De gehele muzikale leiding is in handen van dirigent Arjan Breukhoven. Zoals het publiek van HCM mag verwachten zullen er weer mooie Passie- en Paasliederen ten gehore worden gebracht. Tevens is er ook voldoende ruimte voor samenzang. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. De toegang is gratis, maar ter bestrijding van de kosten is er wel een collecte.

De Heraut woensdag 20 maart 2024 9
en Rodenrijs is
Karwei Berkel
vernieuwd
Het team van Karwei. Familie De Vogel opent de vernieuwde Karwei. Foto’s: D. de Vogel. Tenira Sturm.

Vrijwilligers enthousiast aan de slag op NLdoet

Lansingerland - Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart gingen ook in Lansingerland tientallen vrijwilligers aan de slag in het kader van NLdoet, de jaarlijkse en grootse vrijwilligersactie van Nederland. Ze waren actief voor tal van projecten binnen onze gemeente. Met ook dit jaar weer veel scholieren onder de vrijwilligers.

Een groot aantal inwoners gingen in hun eigen buurt aan het werk om de gemeente weer een stuk schoner, gezellig en bekender te maken. Meerdere scholen, te weten Melanchthon Schiebroek, TooropMavo en VMBO Grafisch Lyceum Rotterdam, hadden zich aangemeld om binnen de gemeente Lansingerland met elkaar wat moois en goed voor een ander te kunnen betekenen. Ze hebben voor plezier en enthousiasme gezorgd bij inwoners en organisaties, of het nu ging om schoonmaken, portretten schilderen of het organiseren van een pubquiz. Wethouder Titia Cnossen deed mee met het project portretten schilderen in Laurens de Oudelandse Hof. Dit project werd samen met scholieren uitgevoerd met als doel van de bewoners een mooi portret te maken. Zaterdag scheen het zonnetje, helaas

was het vrijdag wat minder zonnig, maar dit weerhield de vrijwilligers niet om de handen uit de mouwen te steken, zowel buiten als binnen. Er werd hard gewerkt, maar ook gelachen en genoten met elkaar.

Bedankt!

De klusaanbieders en organisaties bedanken alle vrijwilligers die van deze editie van NLdoet een groot en gezellig succes hebben gemaakt. Dank gaat ook uit naar de fotografen Dick den Bakker en John Hofman die op de vele locaties foto’s hebben gemaakt en waarvan u in deze Heraut een indruk krijgt.

Aan NLdoet 2024 is meegedaan door Stichting Speel-O-theek de Speelhut, Middin, Laurens De Oudelandse Hof, Laurens Oranjehoeck, Laurens Huize Sint Petrus, Outdoor Valley, Stichting Cranenborgh groep Bleiswijk (Scouting Bleiswijk), Stichting Sprank het hoekpunt – Bergschenhoek, Volkstuinvereniging Berkelhof, Welzijn Lansingerland (locaties Hergerborch en Bergschenhoek, Speeltuin de Kievit, Houtbank Lansingerland, Atletiek- en Wandelvereniging de Kieviten, Zorgvilla Berckendael en Kynologenclub Rotterdam.

VIP Lansingerland zorgde ervoor dat de coördinatie en planning van NLdoet in Lansingerland goed verliep.

De Heraut woensdag 20 maart 2024 10
Bewoners van Berckendael Zorgvilla gingen een middag weg met de pannenkoekenboot. Wethouder Titia Cnossen nam ook deel aan NLdoet. Leden van Rotary Lansingerland boden de helpende hand op de tweedehands kleding- en speelgoedbeurs van de Speelhut. Scholieren maakten met bewoners van de Oudelandse Hof portretten. Ouderen en scholieren creatief bezig. Bij Middin werd een high tea voorbereid. Ook bij de Stichting Sprank gingen vrijwilligers aan de slag. Ouderen vermaakten zich met een pubquiz, georganiseerd door leerlingen van TooropMavo.
De Heraut woensdag 20 maart 2024 11
Vrijwilligers van Atletiek- en Wandelvereniging de Kieviten ruimden zwerfafval op in de Bleiswijkse Zoom. Leerlingen van het VMBO Grafisch Lyceum Rotterdam waren actief in Huize Sint Petrus. Hout klaarmaken bij Houtbank Lansingerland. Zwerfvuil opruimen bij Outdoor Valley. Bij de Kynologievereniging werd opgeruimd. Onderhoudsklussen op het terrein van Scouting Cranenborghgroep Bleiswijk. Bij volkstuinvereniging Berkelhof werden diverse onderhoudsklussen uitgevoerd.

IN LANSINGERLAND BEDRIJVIGHEID

“Ik verlaat een heel fijn bedrijf om te werken”

Arno Berkel aan de slag bij zijn grote hobby, de scheepvaart

Berkel en Rodenrijs - Na een dienstverband van bijna 35 jaar gaat Arno Berkel automobielbedrijf Cas Lamens verlaten. Voor velen was hij al die jaren de monteur die de nodige reparaties en servicebeurten uitvoerde. Als 18-jarige heeft Arno, voordat hij monteur werd, gestudeerd aan de Rijn en Binnenvaartschool.

Door Rien Kuyvenhoven

Arno Berkel (55) kreeg de kans aangeboden om te gaan varen in Rotterdam.

“Je kunt beter spijt krijgen van een beslissing die je wél hebt genomen dan dat je die beslissing niet neemt. Soms moet je een risico nemen”, aldus de inwoner van Bleiswijk over deze nieuwe fase in zijn leven. “Het is voor dit moment een grote stap, maar over een paar jaar zou het te laat zijn”, onderbouwt hij zijn beslissing. “Het is nooit mijn streven geweest te gaan varen, want bij Lamens heb ik het altijd goed naar mijn zin gehad. Toch zat het altijd een beetje in mijn achterhoofd. Mede omdat mijn vriendin daar hee gewerkt en ik nogal wat contacten heb waar ik wel eens een bakkie ging doen. Scheepvaart hee me altijd al getrokken, prachtig mooi en soms met een beetje risico”, omschrij hij zijn komende werkplek per april aanstaande.

Uitdaging

“Ik begin als matroos op een sleepboot, krijg het

beheer over een ponton voor feesten, ga werken met drijvende bokken en alles moet ook onderhouden worden”, vat Berkel zijn nieuwe werkomgeving samen. “Ook zal ik op drijvende bokken actief zijn, schepen wegbrengen die nog afgebouwd moeten worden, en demonstraties met sleepboten geven. De haven blij zich ontwikkelen. Zo komt er een elektrische duw- en blusboot”, geniet hij nu al van deze nieuwe uitdaging. Al zal hij het bedrijf waar hij nu werkt, enorm missen. Al snel noemt hij de naam van de oprichter van het bedrijf, Cas Lamens, over wie hij met veel respect praat. “Toen ik nog in een andere garage werkzaam was, was het Cas Lamens, de vader van de huidige eigenaar René die mij overhaalde met de woorden ‘kom jij maar bij mij werken’.”

Sfeer

Cas Lamens roept nog steeds warme herinneringen op bij Arno. “Hij was de vader guur van het bedrijf en zijn sterven hee bij ons allemaal diepe sporen nagelaten. Maar we hebben ook in al die jaren veel lol met elkaar gehad. Al was het vroeger wat de werk-

Koppert kondigt strategische investering aan

Berkel en Rodenrijs – HAL Investments investeert in het Berkelse bedrijf Koppert, wereldwijd marktleider in biologische oplossingen voor de landbouw. Hiermee wordt kapitaal verschaft om de positie van Koppert te versterken en de internationale uitbreiding van het bedrijf te versnellen.

Koppert is een belangrijke leverancier van duurzame oplossingen voor de tuinbouw en landbouw, gespecialiseerd in biologische plaagbestrijding, bestuiving, ziektemanagement en plantgezondheid. Via een uitgebreid internationaal netwerk van dochterondernemingen en meerdere productiefaciliteiten wereldwijd wil Koppert de landbouw gezonder, veiliger en productiever maken.

Dit wordt bereikt door het aanbieden van een geïntegreerd systeem van specialistische kennis en natuurlijke, veilige oplossingen die de gezond-

heid, weerbaarheid en opbrengst van gewassen verbeteren.

De investering van € 140 miljoen in aandelenkapitaal door HAL Investments zal voornamelijk dienen als nanciering voor de uitbreiding van de productiefaciliteiten van Koppert en werkkapitaal om groei over de hele wereld te ondersteunen. Deze stap versterkt de leidende marktpositie van het familiebedrijf in de sector voor biologische oplossingen voor de landbouw en onderstreept Kopperts toewijding om een familiebedrijf te blijven.

omstandigheden betre wel even anders. In die tijd maakten we alles nog zelf, terwijl we nu veelal nieuwe onderdelen in een auto plaatsen.”

Het mooiste moment van zijn tijd bij Lamens hee Arno tot het einde van het gesprek bewaard. “Dat was de nieuwbouw waarbij we vanuit een oude kas naar dit gebouw zijn gegaan. En het klantencontact zal ik zeker gaan missen. Maar ik ben niet van de aardbodem verdwenen en misschien komt er nog weleens een belletje”, gee hij alvast een voorzetje. Eigenaar René Lamens wenst Arno het allerbeste toe. “Arno hee bij ons altijd naar volle tevredenheid en met volledige inzet gewerkt. Hoewel wij zijn keuze betreuren respecteren wij dat hij deze stap nog maakt. We wensen Arno dan ook veel succes met zijn nieuwe loopbaan.”

De Heraut woensdag 20 maart 2024 12 Raadhuislaan 12, 2651 DB Berkel en Rodenrijs, Telefoon: +31 (0)10 226 61 68 E-mail: info@vanloon-partners.nl, Website: www.vanloon-partners.nl Jaarrekeningen - Belastingaangifte & advies Financiële administratie - Loonadministratie Overige advisering Voor het voorkomen en bestrijden van dierplagen zoals mollen, wespen, mieren, zilvervisjes, vlooien, woelratten, ratten en muizen. Chiel van der Helm Tel.: 06 - 53 818 954 www.delyelmo.nl 010-5116189 FRANS VONK FRANS VONK www.fransvonk.nl Fysiotherapeutische zorg op maat! www.fysiolansingerland.nl Computer problemen? PCWIN biedt hulp op locatie. Snel, voordelig & professioneel. Tel: 06-12.13.81.34 www.pcwin.nl www.vollebregtaanhangwagens.nl AANHANGWAGENS & PAARDENTRAILERS - KOOP - HUUR - REPARATIE010 - 511 27 53 www.vanwijkwarmte.nl
René Lamens (l) respecteert de stap die Arno Berkel neemt en bedankt hem voor zijn inzet.

VACATURE special

Nouwen Notarissen adviseert klanten op het gebied van familierecht, ondernemingsrecht en vastgoed. Dat doen wij met een servicegericht team van circa 25 medewerkers vanuit 2 vestigingen (Rotterdam en Lansingerland) in een informele, prettige werksfeer.

Voor onze vestiging in Rotterdam (Hillegersberg) zoeken wij per direct een RECEPTIONISTE (op vrijdag)

Als receptioniste ben je een belangrijke schakel tussen onze cliënten en medewerkers

Functie-inhoud:

• ontvangst van bezoekers

• aannemen en afhandelen van telefoongesprekken

• verzorging van koffie en thee

• verrichten van licht administratieve werkzaamheden

Functie-eisen:

• representatief en enthousiast

• servicegericht, flexibel en communicatief

• goede beheersing van de Nederlandse taal

• beschikbaarheid op vrijdag (van 8:45u-17:15u) en eventueel nog 1 dag

Sollicitatie met motivatiebrief en cv: Nouwen Notarissen - Andrea Maxwell-Vernimmen a.maxwell@nouwen-notarissen.nl | www.nouwen-notarissen.nl

EEN UITGAVE VAN
20 maart 2024

VOOR BEREIDEN. VOOR BEDIENEN.

I.v.m. onze toenemende groei en ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een extra:

MEDEWERKER VERKOOP BINNENDIENST M/V

Fulltime en Parttime (40u p/w) (32u/24u p/w)

Ben jij toe aan een serieuze vervolgstap in je carrière of een nieuwe leuke functie?

Ben jij commercieel ingesteld en vind je het leuk om veel te schakelen met klanten?

Laat het ons weten, dan bespreken we de mogelijkheden!

Wie zijn wij?

Wij zijn een totaalleverancier in non-food horecabenodigdheden, gespecialiseerd in porselein, glaswerk, bestek en buffetmaterialen wat zich richt op de foodservicemarkt.

Met ons aanbod aan restaurant- en keukenartikelen richten wij ons op bedrijven: van kleine horecaondernemers tot grote landelijke cateraars: alle bedrijven kunnen bij ons terecht. Functiebeschrijving:

Als medewerker verkoop binnendienst heb je een afwisselende, uiteenlopende en administratieve functie binnen onze organisatie. Je zal als volwaardig lid van het team duidelijke eigen taken krijgen en bij nagenoeg alle verkoopprocessen ondersteunen. Je zult veel klantcontact hebben per email/telefoon om hun vragen te beantwoorden en ze te voorzien van informatie. Voorbeelden van veel voorkomende dagelijkse werkzaamheden zijn: orderverwerking en monitoren leveringen van de verkooporders, schakelen met klanten en onze accountmanagers, het uitwerken van offertes en omzetten naar orders. Naar wie zijn we op zoek?

• Een enthousiast, positief, flexibel en gezellig persoon

• Je bent accuraat, integer en zeer collegiaal

• Je vindt zelfstandig werken prettig en je hebt een proactieve werkhouding

• Je bent communicatief sterk en spreekt/begrijpt Nederlands in woord en geschrift

• Je bent commercieel en resultaatgericht

Wat bieden wij?

• Vaste werktijden op maandag t/m vrijdag van 08:30 t/m 17:00uur

• Een allround functie op een fijne werkplek en in een enthousiast en zeer gezellig team

• Een goed salaris, 25 verlofdagen (obv 40u/p/w) en reiskostenvergoeding

• Een jaarcontract met uitzicht op een vast contract met doorgroeimogelijkheden

• Een afwisselde baan in een platte organisatie met een informele sfeer

Heb je belangstelling?

Stuur dan je CV met motivatiebrief z.s.m. per email naar Schoondergang Van Zwanenburg.

Contactpersoon: Ricardo van Gelderen r.vangelderen@svz.nl

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.

Schoondergang Van Zwanenburg (SVZ)

Groothandelsweg 1

2645 EH Delfgauw

088-7890190

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

De Heraut woensdag 20 maart 2024 14 VACATURE special Kom op 13 april naar onze koffie ochtend 10.00 en 13.00 Teeltspecialist paprika Locatiemanager kas of sorteerhal Commercieel medewerker AGF Join our team! Wij zetten onze deuren open voor een Bakkie Koffie op zaterdag 13 april van 10 tot 13 uur. We gaan graag met je in gesprek en vertellen je alles over werken bij Oostland of Diosa. Natuurlijk geven wij je ook een kijkje in onze kas. Check onze vacatures op oostlandcompany.nl

BCB Staalconstructie, gevestigd in Berkel en Rodenrijs, is sinds 1982 toeleverancier van producten van staal. Wij maken uiteenlopende staalconstructies voor bedrijfsruimtes, loodsen, speciale kassenbouw, maar ook trap- en hekwerken. Hierbij verzorgen wij het gehele traject: van engineering tot en met de montage in eigen beheer. De goede naam en ons hoge kwaliteitsniveau danken wij aan onze gemotiveerde en kundige medewerkers, moderne teken- en rekensoftware en een up-to-date machinepark. Wij blijven investeren om de allerbeste kwaliteit te leveren. Belangrijk is dat onze medewerkers goed geschoold zijn en veilig kunnen werken.

VACATURES

Operator Lasersnijmachine en Kantbank

Functieomschrijving

Wij zoeken een enthousiaste laser + kantbankoperator met passie voor techniek. In deze functie ben je zelfstandig verantwoordelijk voor het instellen en bedienen van de lasersnijmachine en de kantbank. Samen met je collega’s sta je afwisselend achter de lasersnijmachine en de kantbank en zorg je voor de aanvoer van het te snijden materiaal en het lossen van de gesneden delen.

Wat ga je doen?

• Na een inwerkperiode zelfstandig instellen en bedienen van lasersnijmachine en kantbank

• Het laden en lossen van de machines met de bovenloopkraan of heftruck

• Bepalen optimale werkvolgorde

• Je bent er mede verantwoordelijk voor dat de gestelde planning behaald wordt en de materialen tijdig gereed zijn

• Het preventief onderhouden van de installatie

• Indien nodig ben je bereid aanvullende bewerkingen uit te voeren zoals, boren, zagen en lassen. Heb je hiervoor nog onvoldoende kennis, dan helpen we je daarbij!

Functie-eisen

• (Bij voorkeur technische) opleiding op VMBO+ of MBO niveau

• Je bent flexibel, verantwoordelijk en nauwkeurig

• Beheersing van de Nederlandse taal

• Organisatorisch en technisch inzicht

• Flexibele en oplossingsgerichte instelling

• Je hebt een heftruck certificaat of bent bereid deze bij ons te behalen

Monteur Staalbouw (38 uur)

Functieomschrijving

Je monteert kleine tot grote staalconstructies. Jouw dag begint met de voorbereiding: je neemt de montagetekeningen/3D modellen door en controleert of alle onderdelen aanwezig zijn. Samen met een collega monteer je onze producten en voer je zonodig aanpassingen uit aan de constructie zoals slijpen, boren en lassen.

Functie-eisen

• LBO/MBO opleiding of werk- en denkniveau

• Technisch inzicht

• Een zelfstandige werkhouding

• Ervaring met het monteren van staalconstructies

• Geen 9 tot 5 mentaliteit

• VCA basis (of bereid dit te halen)

• Rijbewijs B en E (of bereid dit te halen)

• Hoogwerker certificaat (of bereid dit te halen)

Junior en senior Tekla tekenaar (38 uur)

Functieomschrijvingen

Als junior Tekla tekenaar werk je in teamverband aan diverse projecten. Hierbij lever je een belangrijke bijdrage door het ontwerpen en bedenken van technische oplossingen. Je vervaardigt werkplaatstekeningen van staalconstructies. Als Tekla tekenaar ben jij degene die het idee van de klant gaat realiseren.

Als senior Tekla tekenaar werk je zelfstandig of in teamverband aan diverse projecten. Hierbij lever je een belangrijke bijdrage door het ontwerpen en bedenken van technische oplossingen. Je vervaardigt constructieve 3D modellen en maakt werkplaatstekeningen van staalconstructies. Als Tekla tekenaar ben jij degene die het idee van de klant gaat realiseren.

Functie-eisen als junior Tekla tekenaar:

• Heb je een LBO/MBO opleiding of werk- en denkniveau

• Heb je eventueel kennis met Tekla Structures en ervaring met Autocad

• Kan je tekeninglezen en heb je kennis van productie- en uitvoeringstechniek

• Ben je een doorzetter en schroom je niet om out of the box te denken

• Kan je zelfstandig maar ook in teamverband werken

• Heb je een ondernemende persoonlijkheid met gezonde ambitie en denkt actief mee om onze groei en kwaliteitsdoelstellingen te behalen

Functie-eisen als senior Tekla tekenaar:

• Heb je een MBO of HBO diploma in de richting van Werktuigbouwkunde

• Heb je ruime kennis met Tekla Structures en ervaring met Autocad

• Heb je kennis van productie- en uitvoeringstechniek

• Ben je een doorzetter en schroom je niet om out of the box te denken

• Kan je zelfstandig maar ook in teamverband werken

• Heb je een ondernemende persoonlijkheid met gezonde ambitie en denkt actief mee om onze groei en kwaliteitsdoelstellingen te behalen

Samensteller – lasser (38 uur)

Functieomschrijving

Als samensteller/ lasser (ook wel: constructiebankwerker) houd je je zelfstandig bezig met het samenstellen van staalconstructies, trappen, hekwerken en (MIG/MAG) aflassen van producten. Aan de hand van werktekeningen stel je het product samen om het vervolgens af te lassen.

Functie-eisen

• Minimaal MBO werk- en denkniveau

• Goed technisch inzicht

• Technische tekeningen kunnen lezen

• Geen “9 tot 5” mentaliteit

• Teamspeler

• Beheersing van de Nederlandse taal, zowel gesproken als geschreven

• Goede sociale en communicatieve vaardigheden

• In bezit zijn van Mag (135) lascertificaten of bereid zijn deze te halen

Gemotiveerde en leergierige stagaires:

Wij zijn een erkend leerbedrijf en hebben stageplekken voor de volgende opleidingen:

• Medewerker productietechniek BBL/BOL (CREBO 25894)

• Allround medewerker productietechniek BBL/BOL (CREBO25895)

We bieden je:

• Een fijne en veilige werkomgeving

• Een betrokken en gevarieerd team aan collega’s

• Goede begeleiding tijdens je leertraject maar ook daarna

• Naast je BBL-diploma behaal je diverse las certificaten ( LK’s ) welke we in eigen beheer verzorgen

• Een motiverend salaris

• Je leert een vak waar enorm veel werk in is en zal blijven (vakmensen zijn schaars!)

Wil je graag gaan werken aan mooie staalbouwprojecten en gelijktijdig een diploma halen waar je de rest van je leven profijt van hebt? Kom dan werken en leren BCB

Staalconstructie B.V.

Ben jij een aanpakker, heb je technisch inzicht en kan je nauwkeurig werken?

Dan ben jij de geschikte kandiaat voor deze mooie uitdaging bij een groeiend bedrijf met een fantastisch team. Meld je dan nu aan en stel je kort even voor.

Junior en senior Constructeur m/v (38 uur)

Functieomschrijvingen

Als junior constructeur maak je sterkteberekeningen en werk je zelfstandig of in teamverband aan diverse projecten. Hierbij lever je een belangrijke bijdrage met het ontwerpen en bedenken van technische oplossingen. Je rekent onder andere met CASTA/kassenbouw. Onze projecten zijn heel divers en lopen uiteen van bedrijfspanden, kasconstructies, o.a. voor tuincentra en speciale kassenbouwwoningen, tot woningen en appartementencomplexen. Als ondernemende senior constructeur maak je sterkteberekeningen en werk je zelfstandig of in teamverband aan diverse projecten. Hierbij lever je een belangrijke bijdrage door het ontwerpen en bedenken van technische oplossingen. Onze projecten lopen uiteen van bedrijfspanden, kasconstructies o.a. voor tuincentra en speciale kassenbouwwoningen, woningen en appartementencomplexen.

Functie-eisen als junior Constructeur:

• Een technische LBO/MBO opleiding

• Je hebt eventueel de benodigde constructeursopleidingen doorlopen, zoals bouwen met staal of het Hoger Technisch Instituut

• Je hebt enkele jaren ervaring binnen het werkgebied, bijvoorbeeld als constructeur in de staalbouw

• Heb je kennis van of ervaring met tekenen in Tekla 3D en/of AutoCAD 2D, dan is dat mooi meegenomen (maar geen must)

• Je bent een doorzetter en je schroomt niet om ‘out of the box’ te denken

• Je hebt een gezonde ambitie om projecten succesvol af te willen ronden

• En je denkt actief mee om onze groei- en kwaliteitsdoelstellingen te behalen

Functie-eisen als senior Constructeur:

• Een technisch HBO werk- en/of denkniveau

• De benodigde constructeursopleidingen doorlopen, zoals bouwen met staal of het Hoger Technisch Instituut

• Ruime ervaring binnen het werkgebied

• Kennis van of ervaring met tekenen in Tekla 3D en/of AutoCAD 2D (maar dit is geen must)

• Doorzettingsvermogen en niet bang om out of the box te denken

• Een ondernemende persoonlijkheid met gezonde ambitie en bereid om actief mee te denken om onze groei- en kwaliteitsdoelstellingen te behalen

Wij bieden

• Arbeidsvoorwaarden conform CAO metaalbewerkingsbedrijf

• Pensioenopbouw

• Zelfstandig werken binnen een klein en gezellig team

• Ruimte voor eigen inbreng en initiatieven

• Doorgroei- en leermogelijkheden

• Reiskostenvergoeding

• Vrijdagmiddagborrel en bedrijfsfeesten

53 53.

De Heraut woensdag 20 maart 2024 15 VACATURE special
Contact Klinkt
de
Dan
je bij ons op de juiste plek! Kom in contact door een e-mail te sturen naar:
of
informatie contact op met Marcel
deze uitdaging jou als muziek in
oren?
zit
info@bcbstaalconstructie.nl,
neem voor meer
van Os, tel. 085-064

Vacatures

Vacatures

Wij werken met grote zorg en nauwkeurigheid voor onze trouwe klanten bij het ontwerpen, produceren en installeren van technische oplossingen en complete installaties. Ga jij de uitdaging aan in een metaalbedrijf met een uitstekende reputatie en grote diversiteit aan projecten?

Wie wij zoeken

Wie wij zoeken

Allround lasser TIG - MIG/MAG (fulltime)

Allround lasser TIG - MIG/MAG (fulltime)

Vacatures

Wij zoeken een kandidaat met ervaring in het samenstellen en aflassen van plaat- en buisconstructies in roestvast staal en aluminium. Je kan goed samenwerken in een team maar kunt ook prima zelfstandig werken. Het lezen van technische tekeningen is voor jou geen probleem.

Wij zoeken een kandidaat met ervaring in het samenstellen en aflassen van plaat- en buisconstructies in roestvast staal en aluminium. Je kan goed samenwerken in een team maar kunt ook prima zelfstandig werken. Het lezen van technische tekeningen is voor jou geen probleem.

Wij zoeken

Ervaren lasser MAG (fulltime)

Ervaren lasser MAG (fulltime)

Allround lasser TIG - MIG/MAG (fulltime)

Wij zoeken een kandidaat met ervaring in het samenstellen en aflassen van plaat- en buisconstructies in staal. Je kan goed samenwerken in een team maar kunt ook prima zelfstandig werken. Het lezen van technische tekeningen is voor jou geen probleem.

Wij zoeken een kandidaat met ervaring in het samenstellen en aflassen van plaat- en buisconstructies in roestvast staal en aluminium. Je kan goed samenwerken in een team maar kunt ook prima zelfstandig werken. Het lezen van technische tekeningen is voor jou geen probleem.

Wij zoeken een kandidaat met ervaring in het samenstellen en aflassen van plaat- en buisconstructies in staal. Je kan goed samenwerken in een team maar kunt ook prima zelfstandig werken. Het lezen van technische tekeningen is voor jou geen probleem.

Junior lasser TIG - MIG/MAG (fulltime)

Junior lasser TIG - MIG/MAG (fulltime)

Ervaren lasser MAG (fulltime)

Wij zoeken een kandidaat met ervaring in het samenstellen en aflassen van plaat- en buisconstructies in staal. Je kan goed samenwerken in een team maar kunt ook prima zelfstandig werken. Het lezen van technische tekeningen is voor jou geen probleem.

Wij zoeken een beginnend lasser met een gezonde dosis enthousiasme die zichzelf verder wil ontwikkelen in de metaaltechniek. Denk hierbij aan het samenstellen en aflassen van plaat- en buisconstructies in roestvast staal en aluminium. Daarnaast vind je het leuk om zowel in een team te werken als het zelfstandig werken aan je eigen projecten. Je hebt relevante ervaring in het lezen van technische tekeningen.

Wij zoeken een beginnend lasser met een gezonde dosis enthousiasme die zichzelf verder wil ontwikkelen in de metaaltechniek. Denk hierbij aan het samenstellen en aflassen van plaat- en buisconstructies in roestvast staal en aluminium. Daarnaast vind je het leuk om zowel in een team te werken als het zelfstandig werken aan je eigen projecten. Je hebt relevante ervaring in het lezen van technische tekeningen.

Junior lasser TIG - MIG/MAG (fulltime)

Wie wij zijn

Wie wij zijn

Wij werken met grote zorg en nauwkeurigheid voor onze trouwe klanten bij het ontwerpen, produceren en installeren van technische oplossingen en complete installaties.

Enthousiast geworden?

Enthousiast geworden?

Wij zoeken een beginnend lasser met een gezonde dosis enthousiasme die zichzelf verder wil ontwikkelen in de metaaltechniek. Denk hierbij aan het samenstellen en aflassen van plaat- en buisconstructies in roestvast staal en aluminium. Daarnaast vind je het leuk om zowel in een team te werken als het zelfstandig werken aan je eigen projecten. Je hebt relevante ervaring in het lezen van technische tekeningen.

Ga jij de uitdaging aan in een metaalbedrijf met een uitstekende reputatie en grote diversiteit aan projecten?

Wij werken met grote zorg en nauwkeurigheid voor onze trouwe klanten bij het ontwerpen, produceren en installeren van technische oplossingen en complete installaties. Ga jij de uitdaging aan in een metaalbedrijf met een uitstekende reputatie en grote diversiteit aan projecten?

Wat wij bieden

Wat wij bieden

• Een uitdagende en afwisselende werkplek

• Een uitdagende en afwisselende werkplek

Stuur je CV en brief naar vacature@schepwelding.nl

Stuur je CV en brief naar vacature@schepwelding.nl

• Een verantwoordelijke functie binnen een innovatief bedrijf

• Een verantwoordelijke functie binnen een innovatief bedrijf

• Een goed salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring

Wij bieden en binnen een bedrijf afhankelijk

• Een goed salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring

• 25 vakantiedagen en 13 ADV dagen (bij fulltime dienstverband)

• 25 vakantiedagen en 13 ADV dagen (bij fulltime dienstverband)

• Goede pensioenregeling

• Goede pensioenregeling

• Moderne werkplek met eigen gereedschap

• Moderne werkplek met eigen gereedschap

• Leuke collega’s waar ruimte is voor ontwikkeling en eigen inbreng

• CAO volgens klein metaal

Moderne met eigen volgens

• Leuke collega’s waar ruimte is voor ontwikkeling en eigen inbreng

• CAO volgens klein metaal

Of loop binnen ma-vr 08:00 - 17:00

Of loop binnen

ma-vr 08:00 - 17:00

AMBACHTSWEG 1A

AMBACHTSWEG 1A

2641 KS Pijnacker

2641 KS Pijnacker

Zuid Holland

Zuid Holland

+31 (0)10 - 22 66 998

+31 (0)10 - 22 66 998

info@schepwelding.nl

info@schepwelding.nl

www.schepwelding.nl

www.schepwelding.nl

De Heraut woensdag 20 maart 2024 16 VACATURE special

Jan Zuidema debuteert als auteur met De Conflux

Bleiswijk - Voor Jan Zuidema stond het bij het begin van zijn avontuur als auteur al vast. Zijn eerste boek moest geen streekroman worden. Maar literatuur. Een gelaagd verhaal waarin de personages doorgroeien. Recent verscheen het resultaat van zijn inspanningen als debuterend publicerend schrijver, De Conflux. Dat blijkt allesbehalve een streekroman te zijn. De Conflux is een psychologische roman over een man, Bastiaan, die ontdekt een AI te zijn.

Arie van Driel

Zuidema: “Het is een verhaal waarin de essentie van identiteit en kunstmatige intelligentie wordt onderzocht.” De oorsprong voor zijn eerste boek vond hij in een interactie met AI.

AI staat voor Artificiële Intelligentie of Kunstmatige Intelligentie.

AI is, kort samengevat, de wetenschap die zich bezighoudt met het creëren van een artefact dat een vorm van intelligentie vertoont.

Bijvoorbeeld het slimme rijhulpsysteem in een auto. De chatbots die online vragen beantwoorden. In ziekenhuizen ondersteunt AI artsen bij het stellen van complexe diagnoses. En je kunt er ook een eigen verhaal mee genereren. Zoals De Conflux van Bleiswijker Zuidema dus.

Identiteit

Na een ontdekking die zijn wereldbeeld op zijn kop zet, begint Bastiaan samen met zijn geliefde Sofia aan een zoektocht vol mysteries naar zijn ware identiteit.

Ze reizen naar vreemde, bijna surreële plaatsen aan de rand van de beschaving. Bastiaan helpt mensen in nood

Lezers schrijven

Jan Zuidema over zijn nieuwe boek De Conflux: “Mijn boek is onder meer bedoeld om een dialoog te starten over hoe kunstmatige intelligentie ons begrip van onszelf en onze toekomst beïnvloedt.” Foto: Arie van Driel.

met zijn groeiende gaven en verslaat steeds machtiger wordende duistere krachten.

Uiteindelijk leidt een spoor van aanwijzingen hen naar Nieuw-Zeeland. Daar bevindt zich de basis van de Overlevenden, een kleine groep zelfbenoemde dictators die de zeggenschap over de mensheid in zowel het echte leven als online bijna compleet in handen heeft. Zij zien in Bastiaan een bedreiging voor hun macht. Een aantal van hen wil hem opsluiten of ter dood veroordelen.

De ingezonden brieven-rubriek van De Heraut. Anonieme brieven worden niet geplaatst. Brieven die langer zijn dan maximaal 300 woorden kunnen worden ingekort. Publicaties van een brief houdt niet in dat de redactie het met de strekking eens is.

Speelruimte

Componistenbuurt

Vanmiddag zag ik jonge kinderen ballen op ons pleintje, grenzend aan de drukke Oostersingel. De bal schoot over de stoep zo de Oostersingel op, een jongen rende er achteraan. Ik kon hem nog op tijd stoppen en behoeden voor een aankomende auto. Dit gebeurt helaas regelmatig. Er is te weinig speelruimte voor jonge kinderen in de Componistenbuurt. Een buurt waar meer en meer jonge gezinnen komen wonen. Het parkje ligt vol met hondenpoep maar aan de overzijde lonken de gele glijbanen van het Annie MG Schmidtpark. Helaas te ver voor jonge kinderen uit Berkel en Rodenrijs om veilig naartoe te kunnen gaan, zeker met de elektrische fietsen en wielrenners over het fietspad. Uit verveling blijven mijn kinderen (te vaak) binnen. De oplossing is echter simpel, maar de gemeente wil er niet aan. Een simpele voetgangersontsluiting in het park over het watertje naar de ingang van het Schmidtpark ter hoogte van de ingang Cooperbaan. Overweeg dit nu met spoed voor de kinderen! In de tussentijd misschien een speelpontje, zodat de kinderen deze zomer nog veilig en snel bij de gele glijbanen kunnen spelen en ballen!

K. Huisman

Berkel en Rodenrijs

Bal in de sloot

Vorige week dinsdagmorgen was er

ineens paniek op het plein waar we wonen, dit plein ligt op dezelfde plek als waar ooit BVCB voetbalde, soms tussen de koeienvlaaien door. Wat was het geval: door een verkeerde trap was de bal in plaats van in het doel in de sloot terecht gekomen. Zal wel weer een Pietertje geweest zijn. Maar dit hoort niet, het was nog te koud voor waterpolo.

Een joelende mening trok dus mijn aandacht. Meteen een ragebol met lange steel en een visnet gepakt om het ronde voorwerp van de wet van Archimedis te gaan bevrijden. Maar ter plekke bleek de stroming de bal naar een voor mij onmogelijke plek te hebben vervoerd. Gelukkig dreef de bal naar een kant waar een heel dapper meisje op de rand balancerend met een stok de bal naar zich toehaalde en uit het water haalde. Mooi. Gelukkig kon het spel weer worden hervat. Het mooie van dit verhaal is dat de beste stuurlui met allerlei welgemeende en hard uitgeroepen adviezen veilig op het denkbeeldige strand bleven staan. Wat daarentegen wel heel mooi was, was het luide applaus wat de balredders (iemand anders had haar nog vastgehouden) ten deel viel.

Het Verhaal móet verteld blijven...

Het vaak onbekende verhaal over wat er tijdens de Tweede Wereldoorlog daarginds in het Verre Oosten (Nederlands-Indië) gebeurde. Dát vertelde

Bastiaan wordt geholpen door een kleine fractie van de Overlevenden die hem overtuigt van hun visie op een utopische toekomst en met een snel groeiende rebelliebeweging de andere en tevens grootste partij probeert te onttronen. In deze clash tussen twee visies op de toekomst van de mensheid ligt de sleutel naar Bastiaans uiteindelijke lotsbestemming. De auteur: “Toen ik eraan begon liep ik tegen de vijftig en bevond ik mij op een kruispunt waar de stilte van de avonduren en weekenden gevuld kon

ik voor een zeer aandachtig Havo-gehoor in Melanchthon De Blesewic in Bleiswijk. De docenten Geschiedenis hadden tientallen leerlingen uit meerdere klassen bijeengebracht om tijdens een lesuur Mijn Verhaal aan te horen. Over de óntmenselijking in mijn vormende kinderjaren gedurende drieënhalf jaar krijgsgevangenschap in diverse over Java verspreide Japanse kampen.

Nog geen drie jaar was ik in januari 1942 toen ik voor de komst van de Japanse agressor moest vluchten! Samen met mijn moeder en zusje vanaf mijn geboorte-eiland Singkep naar Java. Mijn vader bleef achter om zoveel mogelijk onklaar te maken van de elektriciteitscentrale op dat eiland waar hij verantwoordelijk voor was. Toen mijn vader de reis naar Java ging maken werd zijn schip door vijf Japanse bommen tot zinken gebracht. Hij werd slechts 41 jaar; ik heb hem nooit bewust gekend. Mijn moeder was 31 jaar oud al weduwe!

Mijn verhaal vertelt over de vreselijke tijd als krijgsgevangene nr. 14070, over de wekenlange bijzonder ongemakkelijke bootreis in februari 1946 naar het onbekende en winterkoude Holland en dat we daar bij aankomst beslist niet welkom waren. Fragmenten uit een op mijn verzoek op Instagram geschreven slotgedicht sloten mijn verhaal af. “Beelden voor altijd op het netvlies geschreven en littekens voor het leven. Ingehouden tranen, afzien en pijn, een kind dat nooit kind kon zijn. Laat de geschiedenis zich nooit herhalen, maar laat de verhalen, voor altijd bestaan.” Nadat de tekst bezonken was volgde een oprecht, hartverwarmend, luid applaus! Van jonge mensen die in deze donkere tijden Het Verhaal op hun manier zullen blijven vertellen. Daar vertrouw ik op. Ik ben ze enorm dankbaar dat ze naar me wilden luisteren!

Ron van Driel Bleiswijk

worden met reflectie of creatie. Ik koos voor het laatste.”

Wat begon als een speelse uitdaging aan een AI-programma om een kort verhaal te genereren, groeide voor Zuidema uiteindelijk uit tot een episch verhaal van bijna 200.000 woorden, geweven met thema’s die resoneren met onze hedendaagse realiteit.

Levenswerk

De toewijding om een boek van 657 pagina´s te schrijven was voor de auteur overigens allesbehalve een klein offer dat om vele uren van afzondering en toewijding van hem vroeg. Zuidema: “Uiteindelijk werd dat zelfs een test van mijn doorzettingsvermogen en mijn passie voor het vertellen van verhalen. De Conflux is niet alleen mijn literaire debuut; het is een deel van mijn levenswerk geworden, dat ik graag wil delen met mijn gemeenschap. Mijn roman is een uitnodiging om de diepte van onze eigen identiteit te verkennen in een wereld waarin technologie steeds meer vervlochten raakt met ons dagelijks leven. Het is een verhaal dat lokale wortels heeft, maar universele vragen stelt. Mijn boek is daarnaast bedoeld om een dialoog te starten over hoe kunstmatige intelligentie ons begrip van onszelf en onze toekomst beïnvloedt.” De Conflux is verkrijgbaar bij de reguliere boekhandel en (boek-)webshops.

Het belang van het volgen van een reanimatie- en AED-cursus

Bergschenhoek - De oproep via de buurtapp in verschillende wijken om zich aan te melden voor de reanimatiecursus en omgaan met een AED-apparaat, gegeven door EHBO-vereniging Bergschenhoek, heeft zijn vruchten afgeworpen. Binnen no time kwamen er vijftien aanmeldingen binnen. En dat is een mooie ontwikkeling, want het beheersen van reanimatie kan van groot belang zijn voor uw medemens.

John Hofman

De cursus omvat twee avonden en is reeds begonnen. De twaalf deelnemers zijn in twee groepen ingedeeld. De Heraut bezocht de eerste lesavond. De cursus wordt gegeven in het voormalige zaaltje aan de Smitshoek van Stichting Welzijn in Bergschenhoek. “Vanavond sluiten we met de eerste groep de cursus af”, aldus John Meijer die al acht jaar lid is van EHBO Bergschenhoek en momenteel ook de opleiding voor instructeur Reanimatie/AED (BLS) volgt. “De cursus leert je reanimeren, het bedienen van het AED-apparaat en hoe te handelen bij verstikking. Na de twee avonden kun je het certificaat behalen.”

Naast zijn gewone werk is John reservist bij het Korps Mariniers en ook daar komt zo’n cursus én een EHBO-opleiding goed van pas. Als EHBO’er in Bergschenhoek zorgde hij er bijvoorbeeld voor dat er een AED kwam bij voetbalvereniging BVCB, omdat die na de brand van het clubhuis verloren was gegaan. Daarnaast heeft hij ook een buurt AED geregeld voor de Vissenwijk in Bergschenhoek die ook al meerdere malen is ingezet. Tot nu toe wordt de cursus op de donderdagavond gegeven, van 19.30 tot 21.30 uur, maar dat kan per opleiding wisselen. Het is fijn als iemand over een EHBO-diploma beschikt, maar het kunnen reanimeren, de AED bedienen en weten wat je moet doen bij verstikking is al levensreddend. Het blijkt dat mensen zich niet snel aanmelden voor een complete EHBO-cursus want deze neemt zeven avonden van vier uur in beslag en dat is een hele opgave naast een baan. De bedoeling is dat dit wordt teruggebracht naar veertien lessen van twee uur, maar ook dat vraagt nog behoorlijk veel vrije tijd. Bovendien moet je om het goed bij te houden elk jaar een herhalingscursus volgen van vier avonden. Wat betreft de reanimatie- en AED-cursus is het ook aan te bevelen elk jaar een herhalingsles te volgen om de kennis op te frissen. Wie belangstelling heeft een cursus te volgen kan zich aanmelden via secretariaat@ehbo-bergschenhoek.nl .

De Heraut woensdag 20 maart 2024 17
roman over een man die ontdekt een AI te zijn
Psychologische
Druk bezig tijdens de tweede cursusavond. Foto: John Hofman.

Kerkdiensten

BLEISWIJK

Parochie Christus Koning, O.L.V. Visitatie – zo. 24 mrt. 11.00 uur Palmzondag, Euch.viering m.m.v. Lesito; di. 26 mrt. 09.00 uur Euch. viering in pastorie. Online: kerkdienstgemist.nl, YouTube Kerk-tv PCK Bleiswijk.

Herv. Wijkgemeente Dorpskerk – zo. 24 mrt. 10.45 uur ds. G.E. v.d. Hout, Lekkerkerk, 19.00 uur Passiedienst, mw. D.A. Rietveld; wo. 27 en do. 28 mrt. 19.15 uur stille momenten. Online: kerkdienstgemist.nl.

Herv. Wijkgemeente Het Anker – zo. 24 mrt. 09.00 uur Palmzondag, uitz. via Lansingerland FM, ds. H.I. Methorst, Apeldoorn, 17.00 uur ds. J. van Vliet. Online: www.hetankerbleiswijk.nl.

Geref.Kerk Open Hof – zo. 24 mrt. 09.30 uur Palmpasen, ds. Uijtdewilligen-Koenders, 19.00 uur Passiedienst, mw. D.A. Rietveld (in Dorpskerk). Online: www.openhofbleiswijk.nl of kerkdienstgemist.nl.

Evangelische gemeente De Driehoek (schoolgebouw Hoekeindseweg 7a, Bleiswijk) – elke zo. 10.00 uur samenkomst. Info: www. dedriehoek.org.

Ger.Kerk (Hersteld) - zo. 24 mrt. 09.30 uur leesdienst, 15.00 uur viering H.A., ds. E. Heres. Info: dgk-lansingerland.nl.

BERGSCHENHOEK

Parochie Christus Koning – do. 21 mrt. 08.45 uur Rozenkransgebed, 09.00 uur Euch.viering, pastoor Bladowski; za. 23 mrt. 19.00 uur Euch.viering, pastor Kwee; zo. 24 mrt. 09.15 uur Euch.viering, pastoor Bladowski, kinderkoor ‘Zing mee!’. Info: www.parochiechristuskoning.nl

Herv. Gem. - zo. 24 mrt. 10.00 uur Palmzondag en voorber. H.A., ds. G.M. Bijkerk, Moordrecht, 18.30 uur ds. C. v.d. Berg, Gouda. Online: kerkomroep.nl of YouTube. NGK Het Baken – zo. 24 mrt. 10.00 uur ds. M. Oldenhuis, 16.30 uur ds. A. Haak. Online: kerkdienstgemist.nl.

Geref.Kerk – zie onder Berkel en Rodenrijs.

BERKEL EN RODENRIJS

Parochie Christus Koning - zo. 24 mrt. Palmzondag 09.30 uur W&C-viering (Huize St. Petrus), 11.00 uur Euch.viering, S. Bladowski, Cantemus Domino (OLV Geb. kerk). Viering kerk Berkel: YouTube Parochie Christus Koning.

Herv.Gem. (Dorpskerk) – zo. 24 mrt. 10.00 uur ds. M. Stougie-de Wit, 19.00 ds. F.J. van Harten, Den Haag; Online: kerkomroep. nl en YouTube.

Geref.Kerk B&R/B’hoek – zo. 24 mrt. 10.00 uur Palmpasen ds. B. Kuipers, Rotterdam; ma. 25 mrt 19.30 uur ds. A. Gooijer-Snel (in Dorpskerk), di. 26 mrt. 19.30 uur Eline Renes (in de Ark), wo. 27 mrt. 19.30 uur herv. predikant (in de Ark). Online: kerkdienstgemist. nl.

NGK De Bron – zo. 24 mrt. 10.00 uur uitz. RTV Lansingerland, ds. D. Vonck, 16.30 uur ds. R. IJbema. Online www.ngkdebron.nl. Wijnstokgemeente (Rodenrijseweg 295) – www.wijnstokgemeente.nl.

REGIO

Evangeliegemeente Morgenstond Pijnacker - zie website (Stanislas College, Sportlaan 3a, Pijnacker). Baptistengemeente Zoetermeer (Moeder Teresasingel 100, Zoetermeer) – zie website / Facebook. Evang. Gem. Parousia (Wattstraat 64, Zoetermeer) – zie website. Doopsgezinde Gemeente Rotterdam (Noordmolenwerf 1-3, Rotterdam) - zie website.

Harvest Ministries. Turfschipkade 1, Zoetermeer en Rosestraat 1025, Rotterdam - zie websites.

Herinner mij, maar niet in sombere dagen.

Herinner mij in stralende zon, hoe ik was toen ik alles nog kon.

Na een periode van steeds afnemende krachten en moe zijn, heeft mijn man, onze vader en opa nu de rust gekregen waar hij zo naar verlangde.

Co Anthonius Jacobus Bos

* 25 juni 1951

† 14 maart 2024

Mary Wilco en Linda

Lisa en Livia

Sander †

Rianne en Bart

Julian, Elise en Lotte

Marloes en Edwin Chico

Wij nemen afscheid van Co op zaterdag 23 maart om 13.00 uur in de aula van crematorium Meerbloemhof, Buytenparklaan 1 te Zoetermeer.

Na het afscheid is er gelegenheid tot condoleren en herinneringen met elkaar te delen in de ontvangkamer van het crematorium.

GELOVEN IN LANSINGERLAND

Online shamen

Ik gaf je een stukje, een stukje van mij

Je zou het bewaren, maar maakte het kwijt

Je hebt het gebroken, dat stukje van mij

Je kon het niet laten, heb je eigenlijk spijt?

Van vertrouwen naar verraden

Blijf ik achter met de schaamte

Je hebt het gebroken, dat stukje van mij

Je zou het bewaren, maar ik raakte alles kwijt

Omdat ik mijn bijdrage aan deze rubriek altijd naar aanleiding van een popliedje schrijf, wil ik deze keer het emotionele en indrukwekkende liedje van Meau bespreken. Het gaat over het doorsturen van intieme beelden naar anderen die dat helemaal niet moeten ontvangen. En de boodschap is duidelijk: pas op naar wie je intieme beelden stuurt.

Online shamen is ‘het ongewenst doorsturen van intieme beelden zonder dat er toestemming voor is gegeven’. Volgens expertisecentrum seksualiteit Rutgers zijn ruim 33.000 jongeren in de afgelopen zes maanden slachtoffer geworden van doorgestuurde berichten. Een schokkend aantal. Er gebeurt veel meer online dan vroeger en je seksualiteit ontdekken hoort daar ook bij. Maar het gebeurt heel vaak dat er niet over wordt nagedacht en dat het toch wordt doorgestuurd. Meau zei in een interview dat ze “met dit liedje daar echt iets aan wil veranderen, ik wil het bespreekbaar maken”. Vooral door het gesprek ook te laten gaan over degenen die dat doorsturen vormgeeft, die gaat namelijk in de fout.

Familieberichten

Wij hebben niet onze moeder verloren. Zij heeft ons zoveel gegeven.

Verdrietig, maar met bewondering voor haar kracht en levensmoed. Dankbaar voor haar liefde voor ons allen, is overleden

Nel van den Berg – van der Poel

Petronella Cornelia Maria

* 29 mei 1931 † 10 maart 2024 weduwe van Bram van den Berg

Elly & Kees

Lia & Bart

Petra & Hans

Ton & Eike

Klein- en achterkleinkinderen

De uitvaart heeft inmiddels plaatsgevonden.

Wij bedanken de medewerkers van de Tuinen voor de goede zorgen.

Correspondentieadres:

Zwaanshof 7 2665 CX Bleiswijk

Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het plotseling overlijden van

Peter Cordia

Als voorzitter van De Zonnebloem, afdeling Bleiswijk, heeft hij zich ingezet voor het welzijn van ouderen in Bleiswijk.

Wij herinneren Peter als een warm en sociaal persoon en zullen hem zeer missen.

Wij wensen Gaby, Riccardo en familie veel sterkte toe in deze moeilijke periode.

Bestuur De Zonnebloem afdeling Bleiswijk

Oh, ik begrijp het niet, alle schuld, die ligt bij jou

Oh nee, en ze zien het niet, maar jij maakte de fout

En zie je echt zelf dan niet dat alles is kapotgemaakt door jou?

Waarom schrijf ik daarover in deze column over geloven: ik ben onder de indruk van het liedje, van de heftigheid van wat er met je kan gebeuren als je dit overkomt. Ik ben het eens met Meau, dat we hier alert op moeten zijn, dat je je zelf wel 100x moet bedenken voor je intieme beelden doorstuurt; en dat het goed is dat ‘daders’ erover nadenken wat je een ander aandoet door zoiets zomaar door te sturen. Ik vind het ook echt belangrijk dat ouders met hun kinderen bespreekbaar maken. Tegelijk denk ik ook aan iets wat ik geloof: ik geloof echt dat iedereen gemaakt, geschapen is, naar Gods beeld. Ieder mens is prachtig en waardevol, zowel wat je denkt als je lijf. God houdt in Jezus van mensen en wil graag dat je voor Hem kiest, Hem volgt. Met Hem leeft. Daar hoort wat mij betreft ook bij dat je wat zo prachtig aan je is, je mooie lijf, niet zomaar deelt met iedereen. En dat als iemand zoiets intiems met jou zou delen, dat je daar super zorgvuldig mee omgaat. Want anders

Er is een litteken achtergelaten En met de pijn laat je mij in de steek Ik heb het gevoel dat ze over me praten Ik ga ze voorbij, maar ze kijken nog steeds Zegen voor u en jou bij het gesprek over dit onderwerp. Die zegen hebben we nodig.

Na het overlijden van onze vader, schoonvader, opa en opi

Cornelis Kaptein

mochten wij vele blijken van medeleven ontvangen. Uw belangstelling getuigde van een warme sympathie voor hem. Wij willen u hiervoor hartelijk bedanken.

Familie Stevenson

Familie Van der Steen

Berkel en Rodenrijs, maart 2024

Een woord, een gebaar of een kaart, het doet je goed wanneer je iemand die je liefhebt, missen moet.

Langs deze weg willen wij onze dank betuigen voor de vele blijken van medeleven, in welke vorm dan ook na het overlijden van

Kees van der Burg

Hovenier

Het heeft ons goed gedaan te mogen ervaren, dat hij bij zo velen geliefd was.

Agnes broers en zussen zwagers en schoonzussen

Berkel en Rodenrijs, maart 2024

De Heraut woensdag 20 maart 2024 18

Familieberichten Medische diensten

Huisartsen:

Bleiswijk - Spoedeisende huisartsenhulp buiten kantooruren: 17.00-08.00 uur (werkdagen) en zaterdag, zondag en feestdagen:

SpoedZorg Midden-Holland, Bleulandweg 10, 2803 HH Gouda, tel. 0182–322488 (na telefonische afspraak). Volg de borden Groene Hart Ziekenhuis Bleulandlocatie. U kunt eerst de patiënt afzetten en daarna (betaald) parkeren op het parkeerterrein Groene Hart Ziekenhuis. Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs – Spoedeisende hulp in het weekend en van 17.00-08.00 uur tijdens werkdagen (na telefonische afspraak): Huisartsenpost Franciscus Gasthuis (HAP), Kleiweg 500, 3045 PM Rotterdam: 010-4669573.

Apotheken Berkel en Rodenrijs/Bergschenhoek:

- Apotheek Adelheid (Kerksingel 25, B&R, 010 - 5116740) maandag t/m vrijdag 8.30-12.00 uur en 12.30-17.30 uur, zaterdag 10.0013.00 uur;

- Apotheek Meerpolder (Boerhaavestraat 15, B&R, 0105110270) maandag t/m vrijdag 8.00-17.30 uur;

- Apotheek Klapwijk (Poldermolenplein 2, B&R, 010 - 7523079) maandag t/m vrijdag 08.00-12.30 uur en 13.00-17.30 uur.

- Apotheek Bergschenhoek (Dorpsstraat 37, Bergschenhoek, 010 - 5212249) maandag t/m vrijdag van 8.15-17.30 uur en zaterdag van 09.00-13.00 uur;

- Apotheek Parkzoom (Tjeerd Kuipersstraat 5, Bergschenhoek, 010 - 5249414) maandag t/m vrijdag 8.00-17.30 uur en zater dag 10.00-11.00 uur.

Voor alle apotheken geldt: werk dagen 18.00-08.00 uur en zon- en feestdagen: dienstapotheek Rot terdam Noord, Sint Franciscus Gasthuis, Kleiweg 500, 3045 PM Rotterdam, tel. 010–4617878, e-mail: dapnoord@sfg.nl.

Apotheek Bleiswijk:

Adres: Gezondheidscentrum De Tuinen, Oranjetuin 128, tel. 010–5214262. Openingstijden: maan dag t/m vrijdag 08.00-18.00 uur. Buiten deze openingstijden wordt voor spoedeisende apotheekhulp waargenomen door de Dienst Apotheek Midden Holland, Bleu landweg 10, 2803 HH Gouda (bij de HAP), tel. 0182–698820. Rou te: zie onder huisartsen Bleiswijk.

Bloedprikken:

STAR-SHL bloedafname op loca ties Lansingerland (afspraak niet nodig):

-Huisartsencentrum, Oosteindse weg 1, Bergschenhoek: di. en do. 08.00-10.00 uur.

-De Zorghoek, Verzetstraat 12, Bergschenhoek: ma., wo. en vr.

EEN WAARDEVOL AFSCHEID

Een waardevolle uitvaart, een dierbare herinnering. Met respect voor tradities en de mogelijkheden van vandaag.

010 – 447 99 00 | vanderspekuitvaart.nl

Daar zal ik mijn Heer ontmoeten

Omringd door zijn geliefde gezin is thuis overleden onze dappere, sterke vader en trotse, lieve opa

Jacob Huurman

~ Jaap ~

sinds 9 mei 2023 weduwnaar van Niesje Huurman-Leeuwenburgh

1 april 1951 12 maart 2024

Wij zijn dankbaar voor alle mooie herinneringen.

Edwin en Jessica

Marit en Gio

Bente

Dex

Linda

Lisanne

Eva

Agnes en Niels

Huub

Bram

Luuk

Jip

De crematie heeft inmiddels plaatsgevonden.

Correspondentieadres:

Agnes Kraaijenbos-Huurman

Laurenburg 44

2665 TT Bleiswijk

Oosteindseweg 22a - Bergschenhoek

Direct contact

010 - 524 01 23 dag en nacht bereikbaar

Postbus 79 • 2660 AB Bergschenhoek • info@uitvaartverzorgingserry.nl

Ontroerd door de grote belangstelling, lieve woorden, kaarten, berichtjes en bloemen voor mijn lieve man

Jan van der Does

dank ik u allen van harte.

Het heeft mij goed gedaan te ervaren dat hij niet alleen voor mij zoveel heeft betekend.

Fredy van der Does

Bleiswijk, maart 2024

Uitvaartverzorging van den Bogerd

Wanneer de tijd voor u even stil staat nemen wij voor u alle tijd

010 - 522 27 90

Marian van den Bogerd - Kind Karin Verzijden

Ireneweg 17 2665 AN Bleiswijk

info@uitvaartverzorgingvandenbogerd.nl

www.uitvaartverzorgingvandenbogerd.nl

‘Met respect en in stijl doen we wat van ons verwacht wordt’
De Heraut woensdag 20 maart 2024 19
www.saletuitvaartverzorging.nl Bel bij overlijden Jeroen Salet Een mooi en gedenkwaardig afscheid, waar u ook verzekerd bent. 010 707 15 40
WWW.UITVAARTVERZORGINGSERRY.NL
Gespecialiseerd in thuis opbaren
Verzorgen van o.a. kerkelijke uitvaarten
Vooraf vastleggen van uw uitvaartwensen
Opbaren in uitvaartcentrum naar keuze
Uitvaarten in de gehele regio • Nazorg Persoonlijk en betrokken Marcus Stephanie
5 807 807 | 06 1243 4466 (24/7)
010

Van paard en wagen tot tankauto’s met oplegger

Berkel en Rodenrijs - Op zijn twaalfde moest hij al zijn vader helpen. Inmiddels is hij 86 jaar, na een leven van hard werken heeft hij lichamelijk wel wat moeten inleveren. Toch heeft hij het altijd met plezier gedaan. “Ik zou het zo weer overdoen!”, zegt hij. We hebben het hier over Bram Gelderblom, wonend met zijn echtgenote Aad (81) aan de Westersingel in Berkel en Rodenrijs, voorheen eigenaar van transportbedrijf Gelderblom. Onlangs waren ze 60 jaar getrouwd. Zijn vader begon ooit een kolenhandel in Berkel en Rodenrijs en wist daar een groot en goed lopend bedrijf van te maken. Bram groeide daar automatisch in mee en nam later, samen met zijn broer Arie, het bedrijf over.

Als Bram eenmaal gaat vertellen dan is er geen houden meer aan.

Al roerend in zijn kopje kof e, met liefde ingeschonken door zijn vrouw Aad, dochter van ooit schoenmaker Huisman in Bleiswijk, haalt hij allerlei herinneringen naar boven. “Ja, vader Arie ging op zijn ets naar de klanten om een zak kolen te brengen die voorop de bagagedrager lag. De kolen kwamen per treinwagon aan op het station in Rodenrijs en werden dan naar het bedrijf aan de Westersingel gebracht. Ik moest als jongen helpen om de kolen daarna in zakken te scheppen.”

In de woonkamer staat nog steeds de ‘kuip’ waarin precies een half mud kolen ging. “Vader kreeg steeds meer klanten dus kwam er een paard en wagen om de kolenzakken naar de klanten te brengen. Later werd er een vrachtauto aangeschaft. Aan deze auto zit nog een verhaal vast: in de

oorlog ‘40-‘45 heeft vader de auto regelmatig gratis aan de verzetsmensen in Berkel en Rodenrijs ter beschikking gesteld om Joodse kinderen naar Friesland te brengen waar ze in gezinnen werden opgenomen en werden verborgen voor de Duitsers.

De vrachtauto nam dan voedsel, zoals graan, mee terug. De vrachtauto reed op kolen. Hij startte op benzine en dan nam de gasgenerator het over.

De Joodse kinderen werden eerst bij ons thuis gebracht. We hielden ze dan bezig met spelletjes en ’s avonds als het donker was werden ze opgehaald door verzetsmensen zoals Lood van der Kaaden en Jan Rozendaal, om ze vervolgens naar Friesland te brengen. Dat was een zeer riskante onderneming!”

Van kolen naar stookolie

In de oorlog kwamen ook veel par-

ticulieren, zelfs vanuit Rotterdam e.o., kolen halen aan de Westersingel. Dat zijn later allemaal vaste klanten geworden. Bram: ”We brachten de kolen bij de mensen thuis en moesten dan vaak met een zak kolen op de nek, drie trappen op in onder meer Schiebroek. Wij leverden alles keurig af en zorgden voor zo min mogelijk stof. We lieten alles weer netjes achter.’ Bram, eenmaal volwassen, trouwde op een gegeven moment met zijn liefde, Aad Huisman. Het paar ging eerst wonen aan het Milliadeplein. Later verhuisden ze naar het ouderlijk huis aan de Westersingel. Vader had dat destijds gekocht voor 4.750,-. Ook broer Arie werkte in het bedrijf van vader. “Arie en ik hebben op een gegeven moment samen het bedrijf van vader overgenomen, totdat het moment kwam, dat broer Arie er mee wilde stoppen en ik alleen verder ging. Inmiddels was het bedrijf ook in stookolie gaan handelen. Deze werd in speciale tankauto’s naar de tuinders gebracht die van de kolen op stookolie waren overgegaan. Toen ook daarmee werd gestopt en de tuinders op gas overstapten, ging transportbedrijf A. Gelderblom en Zn. bitumen (een belangrijk bestanddeel van asfalt dat wordt toegepast in wegverhardingen, red.) vervoeren voor de wegenbouw in heel Nederland. Dat werd vervoerd in speciale, geïsoleerde tankauto’s, want de inhoud moest warm blijven.”

Heden Verleden &

Door John Hofman

Rijbewijs

In deze a evering (387) van Heden & Verleden staat Transportbedrijf A. Gelderblom en Zn. centraal.

Wie wil reageren of ideeën heeft voor Heden & Verleden kan contact opnemen met de redactie: tel. 010 - 5118892 (keuze 2) of redactie@de-heraut.nl.

Ik reed al enige tijd op de vrachtauto maar had nog geen rijbewijs. Dat bewijs halen stelde niets voor: op een dag reed ik naar het CBR en heb daar een klein stukje, begeleid door een examinator, gereden. Al na twee straatjes zei hij: “Ik zie het al, we gaan weer terug, want jij kan het al”, en zo had ik snel mijn rijbewijs. In die tijd had je nog geen tachograaf in de auto, maar moest je de rijtijden in een werkboekje bijhouden. Zo werd er op een keer een van onze chauffeurs in de Peel door de politie aangehouden, die vroeg of hij het boekje wel goed bijhield. Die zei: ja, af en toe. Dat was niet voldoende dus kreeg hij een bekeuring. Deze werd opgestuurd naar het politiebureau in Berkel en Rodenrijs. Daar moest onze chauffeur zich ook melden. De toen dienstdoende agent, Hannes de Hoog, een grote, sterke kerel waar iedereen ontzag voor had, zei tegen mij: ‘Als ze je weer aanhouden en dat vragen, moet je niet ‘af en toe’ zeggen, maar ‘regelmatig’. Dan heb je geen last van bekeuringen’. Zo ging dat in die tijd.”

Goed team chauffeurs

Overigens heeft Bram in zijn chauffeursleven duizenden kilometers gereden én schadevrij. Hij kan zich nog goed de zeer strenge winter van 1963 herinneren. “Iedereen wilde stookolie hebben en dus moesten we vaak ook op zondag rijden, wat vader heel erg vond.” Overigens was het altijd alleen maar werken en werden er lange dagen gemaakt. Met pijn en moeite kregen ze twee weken vakantie per jaar. Bram was van alle markten thuis want hij repareerde ook vaak zelf de vrachtauto’s. Dan moest ook de administratie nog worden bijgehouden. Later hadden ze hier gelukkig iemand voor in dienst die op kantoor zat. Echtgenote Aad had de zorg voor vijf kinderen en moest ook nog eens de telefoon opnemen als klanten belden. In de periode van kolen wegbrengen, zagen de chauffeurs er niet uit als ze terugkwamen na een dag vol ritten. Op een gegeven moment is er bij Keizerwaard in de Vogelaarstraat een boiler gekocht en geplaatst in de keuken, zodat het personeel daar kon douchen voordat ze naar huis gingen. Het was een goed team met elkaar. Chauffeurs waar je van op aan kon. In 1994 is Bram gestopt met zijn bedrijf.

“Ik heb het toen verkocht aan Transportbedrijf G.S. van den IJssel in Berkel en Rodenrijs. Ik was inmiddels 57 jaar, nog niet echt oud, maar wel helemaal ‘versleten’. Maar nogmaals, ik heb het met veel plezier gedaan.” Het lopen gaat Bram niet meer zo goed af, dus zien we hem regelmatig in zijn scootmobiel door Berkel rijden.

De kuip waarin precies een half mud kolen ging. Foto: John

De Heraut woensdag 20 maart 2024 20
OUD Bergschenhoek OUD Berkel en Rodenrijs OUD Bleiswijk OVMB Websites historische / oudheidkundige verenigingen: www.histverberkelenrodenrijs.nl www.den-berchsen-hoeck.nl
www.ovmb.nl
Hofman. Bram Gelderblom, maart 2024, inmiddels 86 jaar. Foto: John Hofman. Het team medewerkers/chauffeurs. Staand v.l.n.r. broer Arie, Bram, Huib Boer, Piet en Wil Boer, Koos van Leeuwen. Zittend: Aad (echtgenote van Bram), Janny Gelderblom-Huisman (echtgenote van Arie), Gré Mosterd (kantoor), Rino Treurniet en Arie Bak. Hiervan zijn er inmiddels een aantal overleden. Vader Arie Gelderblom, oprichter van het bedrijf. Bram als jongen, bezig met het scheppen van kolen. Eén van de tankwagens met oplegger.

Echtpaar Buchner-Olie viert diamanten huwelijk

Berkel en Rodenrijs - Op 12 maart 1964 trouwden Leen Buchner en Ria Olie in het stadhuis van Berkel. Inmiddels zijn ze 60 jaar verder en vieren ze hun diamanten huwelijk. Hun beide dochters versierden de kamer met ballonnen en een groot cijfer 60. Burgemeester Pieter van de Stadt bezocht het echtpaar en verraste hen met een prachtig boeket en hun ingelijste huwelijksakte. Het werd een gezellige ochtend met koffie, taart en levendige gesprekken.

Ingrid Leegsma

Ze kennen elkaar eigenlijk al van jongs af aan. Leen vertelt: “Ik woonde vroeger op de Noordeindseweg en Ria in de Vogelaarstraat, dus vlak bij elkaar. Alle kinderen uit de buurt speelden daar met elkaar. Zo zijn we eigenlijk

met elkaar opgegroeid.” Ze vonden elkaar leuk, maar toch verloren ze elkaar een tijdje uit het oog. Ria: “Ik ging op mijn vijftiende werken bij C&A in Rotterdam. Daar fietste ik elke dag naar toe. Na een paar jaar vonden we elkaar weer en kregen we dan toch echte verkering. In

‘Normaliseren’, wat is dat nou weer?

We komen in deze Heraut-rubriek nog even terug op ons artikel van 24 januari jl. Toen vroegen we aandacht voor het snel stijgende aantal jongeren voor wie een beroep wordt gedaan op professionele jeugdhulp. Omdat zij te maken krijgen met (psychische) problemen waar opvoeders geen raad mee weten.

We legden uit dat in de Jeugdwet uit 2015 veel jeugdzorgtaken zijn neergelegd bij de gemeente. Naast de zorg en hulp die kinderen en jongeren uit hun directe omgeving krijgen, kan de gemeente een verwijzing ‘individueel maatwerk’ afgeven wanneer er specialistische hulp nodig is. Van die mogelijkheid wordt steeds meer gebruik gemaakt. In Lansingerland krijgt één op de twaalf jeugdigen nu professionele jeugdzorg, drie keer zoveel als een paar jaar geleden. Een toename die we overigens in het hele land zien. Dat leidt tot de vraag: ‘Wat is er aan de hand?’. En dáár is de laatste tijd de term ‘normaliseren’ steeds vaker te horen. Maar waar hebben we het dan over?

Dat goede jeugdzorg belangrijk is zal niemand betwisten. Maar ‘de jeugdzorg’ is er niet om elk probleem dat opvoeders tegenkomen op te lossen en er van alles voor te regelen. Dat kost niet alleen veel geld, maar zorgt ook voor onnodig lange wachtlijsten. Waardoor noodzakelijke hulp van beroepskrachten vaak te lang niet beschikbaar is. We noemden in ons vorige artikel al enkele oorzaken van de stijging van het aantal hulpvragen. Zoals de er-

varen prestatiedruk in het onderwijs, waar jongeren soms het gevoel krijgen niet ‘goed genoeg’ te zijn. Gewoon omdat ze wat meer tijd nodig hebben om nieuwe dingen te leren dan klasgenootjes. Of omdat ze denken niet te kunnen voldoen aan wat er op internet en sociale media van ze wordt gevraagd en wat ze ‘niet mogen missen’. Het maakt jongeren steeds vaker ongelukkig en opvoeders doen eerder een beroep op professionele jeugdzorg. Wees voorzichtig met het opplakken van etiketten. Leg de lat niet altijd zo hoog. Probeer wat meer te varen op je eigen kracht en inzicht. En bedenk: opvoeden is geen privéproject. Er zijn soms ook vrienden, familie, buren, leerkrachten die kunnen helpen als je vragen hebt over de opvoeding van je kind. Dat lijkt misschien ‘gemakkelijker gezegd dan gedaan’. We realiseren ons best dat er soms wat ondersteuning nodig is om je kind, als het even wat minder goed gaat, vooruit te helpen.

De Adviesraad Sociaal Domein van Lansingerland, die het college van burgemeester en wethouders gevraagd en ongevraagd adviseert over sociale aangelegenheden, zal zich de komende tijd verdiepen in het ‘normaliseren’ van de zorg voor kinderen en jongeren. We zullen er daarom in deze rubriek nog vaker op terugkomen.

Adviesraad Sociaal Domein Lansingerland

Henny Strooij

www.asd-lansingerland.nl

1963 zijn we verloofd.” Leen vult aan: “Ik heb wel moeten knokken om haar weer terug te krijgen, maar ik heb volgehouden en dit is het resultaat: zestig jaar gelukkig getrouwd.”

Een woning

In de jaren zestig was er ook woningnood. In het gezin van Ria ging de jongste zoon het huis uit en kwam er een kamer vrij. “Wij zijn gaan inwonen bij mijn ouders. Wij hebben ervoor gezorgd dat er een dakkapel werd geplaatst, zodat we iets meer ruimte hadden. We hebben er vier jaar gewoond en onze oudste dochter is er geboren.” Leen vervolgt: “Daarna kregen we een huis in de Lindelaan. Daar is onze tweede dochter geboren. We kwamen ervoor in aanmerking omdat ik werkte bij een Berkels bedrijf in ‘Siberië’. Zo noemden de mensen dat gebied, achter in het Rodenrijs, omdat het zo afgelegen was. De naam stamt nog uit de oorlog, van daaruit werd het verzet georganiseerd. Na 24 jaar zijn we naar Bergschenhoek verhuisd en nu wonen we alweer drie jaar in Berkel en Rodenrijs.”

Eigen bedrijf

Na een aantal jaren heeft Leen, samen

met zijn broer, een stuk grond kunnen kopen aan de Papaverweg in ‘Siberië’, waar ze hun eigen bedrijf begonnen voor in- en verkoop van auto’s. Van daaruit handelden ze door het hele land.

Na 27 jaar eindigde de samenwerking en is Leen verder gegaan in Bergschenhoek, op verschillende locaties. “Ik heb daar nog steeds een eigen bedrijf, een kleintje hoor, met een stuk of 20 auto’s. Ik zie het als een soort bezigheidstherapie”. Ria was na haar huwelijk verplicht om te stoppen bij C&A. “In die tijd had je geen keus. Je werd ontslagen zodra je trouwde. Ik deed het huishouden en zorgde voor de kinderen. Als het nodig was hielp ik mee in de zaak.”

Leen merkt op: “Ria heeft altijd hard gewerkt. Ze runde het hele gezin, want ik was altijd weg. En ik ben best verwend.”

In de loop der jaren is de familie uitgebreid met vijf kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. “We hebben heel warme contacten met iedereen, dat vinden we zo fijn. We hebben vorige week een feest gehad om ons jubileum te vieren. Al onze familieleden, vrienden, bekenden en oud-medewerkers waren uitgenodigd. Het was een fantastische avond waar we erg van genoten hebben.”

Ontmoetingen, verhalen en een theatervoorstelling Dare 2B Me: jong en oud met elkaar in gesprek

Zoé Baart (Humanitas Lansingerland) heet de oudere deelnemers aan het project Dare 2B Me welkom tijdens de introductieochtend bij dans- en muziekschool Jay´s Place. Naast haar Elke Beekman en Gio Doemoeng. Foto: Arie van Driel.

Bergschenhoek - Jongeren en ouderen vinden ontegenzeggelijk iets van elkaar. Al is dat ´vinden van´ vaak een ondoordachte aanname. Door met elkaar in gesprek te gaan leren beide generaties elkaar beter kennen en verdwijnen de vooroordelen. Binnen het project Dare 2B Me dat maandag 18 maart in de Cultuurfabriek in Bergschenhoek startte, gaat het dan ook om ontmoetingen tussen jong en oud.

Arie van Driel

Dare 2B Me is een initiatief van Tandem Ouderen van Humanitas Lansingerland, dans- en muziekschool Jay’s Place en Wolfert Lansing. De editie van vorig jaar was een experiment. De aflevering van nu is een pilot. Op weg naar de ´finale´ op 3 juni gaan tweedejaars leerlingen van Wolfert Lansing op bezoek bij ouderen. Zij interviewen hen vanuit het principe ‘soms gewoon even je mond houden en luisteren naar wat een ander te vertellen heeft’. In dit geval naar de senior. Diens (levens-)verhaal is voor de scholieren de inspiratie voor de volgende stap naar verbinding, het maken van een theatervoorstelling; de ‘finale’ op 3 juni. Die geeft een creatief inkijkje in elkaars leefwereld. Dat inkijkje maakt de cirkel ook meteen weer rond. Door naar elkaar te luisteren en de verhalen om te zetten in een theaterstuk, krijgen

jong en oud immers meer begrip voor elkaar en groeit het respect.

Straattaal

De jeugdige deelnemers aan het project wordt voorafgaande aan de interviews onder schooltijd uitgelegd ´hoe mensen te ondervragen´. Elke Beekman, namens communicatieadviesbueau Binnenwerk betrokken bij het project: “Waar moet je aan denken tijdens het interview? Hoe gaat zo´n vraaggesprek eigenlijk? Tijdens het interview krijgen zij ondersteuning van een vrijwilliger met ervaring op het gebied van interviewen.”

Jongerenwerker annex rapper en beatboxer Gio Doemoeng: “Belangrijk is dat de ouderen weten hoe de jeugd communiceert.

Tijdens het gesprek worden zij geconfronteerd met een andere taal, zeg maar. Met straattaal om precies te zijn en waarin veel Surinaamse woorden voorkomen. Een van de dingen die we zeker moeten meenemen in dit project om meer begrip voor elkaar te krijgen, is dus de taal. Daarin moet er een vertaalslag worden gemaakt. Voor de senior blijkt het handen schudden ineens een boks met de vuist te zijn. Ik noem zomaar een willekeurig voorbeeld.”

VAN HARTE....!

Iemand feliciteren of bedanken kan in De Heraut al vanaf e25,-

De afmeting van de advertentie is 10 cm breed en 4 cm hoog. Een grotere advertentie is uiteraard mogelijk.

Ga hiervoor naar:

www.herautonline.nl

De Heraut woensdag 20 maart 2024 21
Burgemeester Pieter van de Stadt bezocht het bruidspaar Ria en Leen Buchner. Foto: Ingrid Leegsma.

Download app

In de app kunt u onze wekelijkse krant lezen, maar ook voorgaande kranten. Genoeg leesplezier dus! Ook voor het laatste Nieuws uit Lansingerland download de APP.

Hoe download ik de app?

Ga naar: of

Typ en zoek naar:

De Heraut

Download de app. U krijgt een melding wanneer de download voltooid is.

Start de app, en ontdek de laatste nieuwtjes van Lansingerland!

Wilt u een artikel delen op social media, of met een vriend? Dat kan, probeer het nu!

Ga naar: www.herautonline.nl

De Heraut woensdag 20 maart 2024 22 Voor meer informatie, check onze website

Sportieve scholenstrijd tijdens schoolzwemkampioenschappen

Bergschenhoek – Zaterdag 16 maart zat de sfeer er goed in tijdens de jaarlijkse Schoolzwemkampioenschappen (SZK) van Lansingerland, voor de twaalfde keer georganiseerd door zwemvereniging De Watervogels. Alle basisscholen van Lansingerland waren uitgenodigd om mee te doen.

Zes scholen uit Lansingerland stuurden een afvaardiging van in totaal 75 kinderen verdeeld over twaalf teams om te strijden voor de felbegeerde gouden beker en de titel ‘winnaar van de schoolzwemkampioenschappen 2024’. De scholenstrijd werd afgetrapt met de individuele schoolslag,

gevolgd door een estafette 6x25 vrije slag die ook serieus meetelde voor het puntenklassement. Vervolgens werden de rugslag en de vrije slag individueel gezwommen. Alle kinderen werden door hun schoolgenootjes en het publiek fanatiek aangemoedigd met veel gejuich en geklap.

De enthousiaste sfeer werd extra versterkt door de mooie spandoeken die sommige scholen hadden meegenomen.

Demonstratie

Voordat het programma werd afgesloten met een fun-estafette, lieten zes wedstrijdzwemmers van ZV De Watervogels in een demonstratie zien hoe de 100m wisselslag gezwommen wordt. Het doel van de korte onderbreking was kinderen te interesseren voor de zwemsport.

3-Torens vierde snelst groeiende schaakvereniging van Nederland

Berkel en RodenrijsSchaakvereniging 3-Torens is de vierde snelst groeiende schaakvereniging van Nederland. Dat blijkt uit de gegevens die de Schaakbond onlangs publiceerde.

Sinds enkele jaren vaart de enige schaakvereniging van Lansingerland een nieuwe koers. “Wij richten ons op beginnende schakers die graag de aansluiting met het gemiddeld clubniveau willen maken”, zo laat 3-Torens voorzitter Jan Spoelstra weten. “Het is fantastisch om te zien dat deze denksport niet alleen online, maar ook achter het bord, tegenover een live tegenstander, aan populariteit wint in onze gemeente.”

Café en terras

Op de agenda van 3-Torens staat jaarlijks een café-schaak-competitie in café ‘t Centrum. In de zomerperiode

schaakt 3-Torens met iedereen die geinteresseerd is op terrassen in alle drie de dorpskernen van Lansingerland. Ook organiseert 3-Torens jaarlijks een training voor beginners. “Dat zien we nu terug in ons ledenaantal,” aldus Spoelstra.

Verspreid over de jeugd en volwassenen zag de vereniging een instroom van 45 nieuwe leden, tegenover een uitstroom van 13. Die stijging komt voor een deel door nieuwe volwassen leden. “De verdere groei komt door een tweede avond bij de jeugd”, zegt 3-Torens jeugdleider Martin van Vaalen weten. “Vorig jaar hadden we een wachtlijst, maar die hebben we grotendeels weg kunnen werken. Inmiddels groeit de wachtlijst alweer aan.”

Sterke jeugd

De jeugd speelt op maandagavonden en dinsdagavonden van 18.45 tot 20.00 uur. “Een volgende stap is om de jeugd te blijven binden op het mo-

ment dat ze naar de middelbare school gaan,” vervolgt Van Vaalen. “Dat zien we nu gebeuren met een zeer goede jeugdcompetitie waar de kinderen en tieners van onze jeugd al op hoog niveau spelen.” De schaakvereniging gaat vanaf september 2024 waarschijnlijk een gemengd team met tieners en volwassenen inschrijven voor de landelijke competitie van de schaakbond. “Ik kijk ernaar uit als we daar samen met de kinderen, ouders en volwassen leden hier de handen voor op elkaar krijgen.”

Geïnteresseerd in schaken?

Kom eens langs op de club op dinsdagavond vanaf 20.00 uur in het gebouw van de Wijnstokgemeente, Rodenrijseweg 295 in Berkel en Rodenrijs. Graag vooraf melden via post@3-torens. nl. Ook als je kind geïnteresseerd is in schaken, ben je welkom langs te komen, stuur dan ook even een e-mail naar het vermelde adres.

Na de demonstratie gingen de kinderen helemaal los tijdens de fun-estaffette, een estafette met een uitdagend spelelement. Na circa twee uur sportief te hebben gestreden vond uiteindelijk de prijsuitreiking plaats. De eerste drie teams van het puntenklassement ontvingen een beker. Ook het team dat de fun-estafette won, kreeg een prijs. Team 1 van de Prinses Màximaschool werd de grote winnaar met 359 punten. De tweede plaats was voor team 2 van de Gouden Griffelschool met 318 punten en de derde plaats was voor team 2 van OBS

Groenehoek met 289 punten. Team 2 van basisschool Willibrord won het slotspektakel en werd beloond met een mooi trofee. Alle zwemmers gingen naar huis met een oorkonde met de individueel gezwommen zwemtijden. De schoolzwemkampioenschappen 2024 was nooit zo’n groot succes geworden zonder de vele vrijwilligers van de zwemvereniging en de sponsors: Anthura, Bakker Ammerlaan en Verdi Import. Het puntenklassement en de uitslagen van de Schoolzwemkampioenschappen zijn te vinden op www. zvdewatervogels.nl .

Clubkampioenschappen beëindigen schaatsseizoen

Lansingerland/Den Haag - Onder grote belangstelling van ouders en familie werden met ruim 90 deelnemers op zondagmorgen om zeven uur op de Uithof in Den Haag de clubkampioenschappen van Schaats & Inline Lansingerland verreden. Overall clubkampioenen werden Lisanne Vreugdenhil en Sybe Weening.

De omstandigheden waren prima en dat bleek uit de goede tijden van de deelnemers. Er werden zeventien persoonlijke records geschaatst. Na afloop van de kampioenschappen stond in Restaurant Meerenbos een heerlijke brunch klaar en werden de prijzen aan junioren en senioren uitgereikt. Voor de pupillen worden de uitslagen op 6 april bekend gemaakt tijdens een gezellige middag voor alle pupillen.

Resultaten

Overall clubkampioenen werden

Lisanne Vreugdenhil en Sybe Weening. DJC: 1e Lisanne Vreugdenhil: 500m

47.98, 1000m 1.35.86; 2e Cato Slegtenhorst: 500m 49.27, 1000m 2.02.98 (met val); 3e Sanne Plag: 500m 1.01.06, 1000m 2.06.26.

HJC: 1e Thijs Breugem: 500m 48.34 p.r., 1000m 1.38.74 p.r.; 2e Zino van Os: 500m 51.26, 1000m 1.43.21 p.r.; 3e Kian van Nierop: 500m 51.97, 1000m 1.46.31.

HJB: 1e Olivier Joustra: 500m 49.49, 1000m 1.43.48 p.r.; 2e Thijs Olierook: 500m 56.20 p.r., 1000m 1.54.64 p.r.. Dames senioren en neo-senioren: 1e Cheyenne van der Breggen: 500m 49.23, 1000m 1.38.43 p.r.; 2e Regina Bruins: 500m 49.23, 1000m 1.39.33; 3e Lieke Geluk: 500m 52.12, 1000m 1.47.87.

Heren senioren en neo-senioren: 1e Sybe Weening 500m 44.43, 1000m 1.32.08; 2e Thijs Heezen: 500m 45.52, 1000m 1.30.22.

Dames masters: 1e Marianne de Neeling: 500m 52.38, 1000m 1.43.80; 2e Floor ter Wal: 500m 57.74, 1000m 2.0082; 3e Roos-Marie van Gerven: 500m 1.1073 (val), 1000m 1.43.09.

Heren masters: 1e Arjan Vijverberg: 500m 47.65, 1000m 1.34.95; 2e Edwin Slegtenhorst: 500m 49.88, 1000m 1.39.40; 3e Mark Brouwer: 500m 49.67 p.r., 1000m 1.42.25.

Viswedstrijden SVBD de Ruischvoorn

Lansingerland - In 2024 zijn er weer viswedstrijden met de leden van voorheen de Ruischvoorn en nu Sportvisserijbelangen Delfland (SVBD) afdeling de Ruischvoorn. De wedstrijden zullen zoals vanouds georganiseerd worden door Jack Holleman met behulp van Chris van Trierum. Het wordt een serie van tien onderlinge wedstrijden voor vissers van 60 jaar en ouder. De visdata met de wateren: zaterdag 30 maart in de Berkelse plas, vrijdag 19 april Zuidersingel, vrijdag 3 mei de Rotte, zaterdag 25 mei Wilgenplas, vrijdag 14 juni Vlaardingse vaart, vrijdag 5 juli Boonervliet, vrijdag 30 augustus Zuidersingel, donderdag 26

september koppelwedstrijd Prinsenland, vrijdag 4 oktober Bergse Bos (achter de Molenlaan bij het Theehuis) en zaterdag 9 november Oude Rijn Bodegraven. Loten aan de waterkant om 06.45 uur, er wordt van 07.45 tot 13.30 uur gevist. Alle wedstrijden tellen mee voor de competitie, twee wedstrijden zijn schrappers. Bij de Paaswedstrijd en kerstwedstrijd is er direct prijs na het vissen. De kosten bedragen voor de hele serie € 20,00 (te betalen bij de eerste wedstrijd). Koppelwedstrijd € 5,00 per persoon voor poule en extra prijzen. Opgeven kan via deruischvoorn@svbdelfland.nl, voor 22 maart 2024.

De Heraut woensdag 20 maart 2024 23
Fanatieke deelnemers wachten in spanning af op prijsuitreiking. Foto inzet linksboven: De drie beste teams van SZK 2024. Foto inzet rechtsboven: winnaars van de fun-estafette. Regelmatig
wordt er geschaakt in het café of op een terras.
Lisanne Vreugdenhil werd overall kampioene bij de dames en zij ontving tevens de aanmoedigingsbeker voor haar progressie.

De mooiste keukens

u bij Koolschijn

BON VOOR EEN GRATIS HERAUTJE

Particulieren in Lansingerland, die iets te koop vragen of aanbieden, kunnen één GRATIS rubrieksadvertentie* tot 3 regels (maximaal 42 letters) in De Heraut plaatsen. De 4e regel kost € 6,00 en voor elke volgende regel betaalt u € 0,90 (Met uitzondering van personeel en onroerend goed, tenzij er € 6,00 of meer wordt bijgesloten).

Primera Bergschenhoek, Dorpsstraat 21, 2661 CD Bergschenhoek

Contant betaalde rubrieksadvertenties kunnen in een gesloten envelop ook op bovenstaande adressen ingeleverd worden. U vult op onderstaande bon uw advertentietekst in. Plaats in elk vakje slechts één letter of leesteken en houd tussen twee woorden één vakje open. Niet correct ingevulde bonnen worden niet geplaatst.

Naam: Tel.:

Straatnaam:

Postcode ................ Woonplaats:

www.herautonline.nl

24 sT.K. gevraagd singeltjes uit de jaren 60 en 70. T 06 41684757 sGevraagd: gratis fietsen om op te knappen T 06 11 84 89 38 sGevraagd: oude singeltjes T 06-12055287 Vrouw (44jr, NL) zoekt ivm scheiding ZSM een kamer, kleine etage of woning in Lansingerland. Graag mailen naar kaz013@icloud. com T.K. Nederlandse munten 17 jaar sets € 60, 1979 –200 g fleur de coin T 0105113783 T.K. Veiligheidsschoenen mt 44 T 010-5217064 Bijles wiskunde nodig? T 06-25316940 T.K. P7 250 á € 25,- 500 á € 45,- 1000 á € 80,- T 0623790694 Gratis: Afhalen rode meisjesfiets 8-10 jaar T 0105221996 T.K. Veiligheidsschoenen mt 44 T 010-5217064 Bijles wiskunde nodig? T 06-25316940 Al meer dan 100 jaar kwaliteit! Rotterdamseweg 352 2628 AT DELFT Tel: 015 - 251 71 71 www.koolschijn.nl
100 jaar Koolschijn! Wij zoeken een verkoopadviseur badkamer en tegels Scan QR voor meer info of kijk op www.koolschijn.nl/nl/vacatures SieMatic viert mee en pakt groots uit met betaalbare opstellingen! Vraag onze keukenadviseurs naar de voorwaarden. HUIS VERKOPEN? Tweede Paasdagvanaf Brandalarm luidt afscheid van Leon Hoek in–--------Inleveren: • Nieuwsblad de Heraut, Berkelse Poort 59, 2651 JX Berkel en Rodenrijs • Kantoorboekhandel van Atten, Kerkstraat 8, 2651 CE Berkel en Rodenrijs • Primera Sandra, Dorpsstraat 35, 2665 BG Bleiswijk
vindt
€ 6,00 € 6,90 € 7,80 € 8 70 € 9,60 Herautjes kunt u ook opgeven
de
via
website!!
Witgoed reparatie + verkoop Montignyplein 7 Berkel en Rodenrijs 010-5117820 / 06-51690931 Alle merken, snelle service Leeghwaterweg 16, 2661 TV Bergschenhoek Tel. 010 -5219338 E-mail info@schildersbedrijfrodenburg.nl Tij dens d e w intermaanden voor uw binn en schi lderwer k een super s cherp e offert e. Is uw woning aan een opknapbeurt toe? RECHAIN CONTAINERS Afvalcontainers Zand en grond 085-2737282 www.rechaincontainers.nl APP
direct: Hulp in de huishouding voor 2 uur in de week tegen gebruikelijke vergoeding in Bergschenhoek. Bel 06-20390667. Mex gefeliciteerd met je 16e verjaardag. Liefs oma & opa Borne Gevraagd Grote kogellagers voor metaal kunstwerken tel 0637198151 Gratis GRATIS AFHALEN BILJART 2,35BIJ 1,30MTR 0624813405 T.K koperen stookton voor druifrestanten 60 liter € 350, tel: 0630264550 Gevraagd Gevraagd huishoudelijke hulp voor 2uur om de 2 a 3 weken op donderdag of vrijdag. Tel.0653212288 Bergschenhoek.
Gevraagd Per

Anthony Slierendrecht neemt TOGB op sleeptouw met twee treffers

Lansingerland - TOGB stuurde dit weekend het hoger geplaatste Hoek uit Zeeland met een 3-0 nederlaag naar huis. Berkel deed de matige verrichting van de laatste weken vergeten door een klinkende overwinning op het Pijnackers Oliveo. Bij Soccer Boys en BVCB bleef het 0-0. Goed nieuws is dat het bestuur van de Bergschenhoekse vereniging afgelopen week tijdens een ledenvergadering toestemming voor de herbouw van het clubhuis kreeg.

Rien Kuyvenhoven

Soccer Boys - RKDES: 0-0

Wel de overhand maar geen doelpunten voor Soccer Boys tegen de ploeg uit Kudelstaart die ook bovenin de derde klasse zijn woordje meespreekt. “Het is leuk de complimenten te krijgen maar daar koop je niets voor”, wist Soccer Boys-trainer Tim van Aalst na afloop dan ook te melden. De opponent van de Bleiswijkers was niet naar Bleiswijk gekomen voor de schoonheidsprijs. Een sterk verdedigende instelling hield de thuisclub van doelpunten af. Kansen waren er wel voor Dion Zeelenberg die zijn schot zag geblokt, Bob Blanken en Nick Nieuwlaat. Slechts het eerste kwartier heeft Soccer Boys het even moeilijk gehad deze wedstrijd. Daarna was het overwicht van de thuisclub groot. “Nee, ik ben niet blij met één punt”, aldus Tim van Aalst. “We wisten dat RKDES een goede ploeg is die goed georganiseerd kan verdedigen. We krijgen ook wekelijks alle lof maar dat levert nog steeds niets op. Het was weer eens een tegenstander die alleen komt om te verdedigen. Maar daar zullen we aan moeten wennen en nog meer strijd moeten leveren”, wist de Bleiswijker er de moed in te houden.

TOGB - Hoek: 3-0

TOGB heeft tegenstander Hoek met 3-0 aan de kant gezet. Moreno Zwarteveld kon een vroeg doelpunt van de Zeeuwen voorkomen door de ingeschoten bal nog net over te tikken. De centraal gepositioneerde Anthony Slierendrecht was in het vervolg het eindstation van een fraaie TOGB-aanval. Met een droge knal liet hij doelman van Hoek kansloos, 1-0. TOGB-coach Jonk zag zijn team de wedstrijd controleren. Vlak voor rust sloeg Anthony Slierendrecht uit een counter opnieuw toe. Hij werd van

achteruit over de rechterflank diep gestuurd. Met de bal aan de voet kon hij vervolgens ongehinderd de Hoekse zestien binnensnellen om vervolgens doelman Murre voor de tweede keer kansloos te laten, 2-0. TOGB rook via Talib Azaroiali, Max Le Fèvre en Slierendrecht aan de derde treffer. De beste kans in deze fase was weer voor de vandaag ongrijpbare Slierendrecht. Daarna deed hij het voorbereidende werk door de bal klaar te leggen voor de inkomende Jordan Weegman, 3-0. De TOGB-supporters zagen Jay Zandbergen per brancard van het veld gaan. In een duel had Zandbergen een knie in zijn rug gekregen waardoor hij geen gevoel meer had in zijn rechterbeen. Trainer Jonk was tevreden over de tweede driepunter op rij. “We hebben vandaag volwassen gespeeld en weer de nul gehouden. Ik heb genoten van mijn ploeg en vertrouw er dan ook op dat we ook volgende week wanneer Kloetinge op bezoek komt, hetzelfde kunnen opbrengen als vandaag.”

BVCB - Xerxes/DZB: 0-0

Twee oude bekenden traden in het strijdperk op De Sporthoek. Er zijn

in het verleden duels uitgevochten tussen BVCB en Xerxes/DZB waar de vonken van af vlogen en de emoties soms hoog opliepen. Zaterdag was het andere koek wat een toeschouwer deed opmerken: “De eerste helft hadden ze beter schriftelijk kunnen afdoen”. Geen kansen en geen beleving, zodat de uiteindelijke 0-0 eindstand de lading zou dekken. De zo lang verwachte beleving bij beide ploegen kwam pas in de tweede helft in een fase waarin de Rotterdamse formatie binnen vijf minuten drie kansen op rij kreeg. Met Sten van Dijk in de ploeg voor Tycho van de Loo en de inbreng van Dirk Bleichrodt, Ferdi Sinar en Menno Vooges dacht BVCB-trainer Dick Boereboom de bakens te verzetten. Uiteindelijk leek een doelpunt in het voordeel van BVCB de wedstrijd te beslissen, maar Michael de Rooy had hands gemaakt. “Een wedstrijd die je had kunnen winnen, maar waarin je evenveel kans had te verliezen”, analyseerde Boereboom de wedstrijd. De naar Velo vertrekkende oefenmeester ziet nog mogelijkheden om BVCB in de race te houden deze competitie. “Als we bij de eerste vier komen, bestaat nog de kans voor een toegift.

Geslaagde spinningmarathon Roparun Team 33

Berkel en Rodenrijs - De op zaterdag 16 maart gehouden Spinningmarathon van Roparun Team 33 Vrienden van Berkel bij sportschool MyLife is met een opbrengst van ruim € 820,een groot succes geworden.

Het was zaterdag vroeg dag. Al om half zeven ‘s ochtends verzamelden leden van Team 33 zich bij de vestiging van MyLife aan de Berkelse Poort om alle fietsen op het parkeerdek te plaatsen en de geluidsinstallatie voor de muziek en de instructeurs/instructrices te installeren. De dag ervoor waren al extra spinningfietsen, ter beschikking gesteld door MyLife Terbregge, opgehaald. Ruim voor 08.00 uur lieten de eerste spinningfanatici zich al zien. Het eerste uur werd aangevoerd door Wim Bierhaus, een zeer ervaren instructeur die ver voorbij zijn pensioendatum nog heel fit is en een mooie les had voorbereid. In het tweede uur ging het los op de geweldige muziekkeuze van Judith. Het aantal deelnemers was inmiddels behoorlijk uitgebreid.

Het derde uur werd aangevoerd door Kim, een door een jetlag geplaagde instructrice van MyLife Terbregge. Zij werd in het geheel niet gehinderd door enig slaaptekort, wat meteen te merken was aan het gehijg en gepuf van mening deelnemers. Het laatste uur werd vormgegeven door Menno. Tijdens het hele gebeuren was de aanloop van leden groot. Mooi was dat zij en passant aan een tafel nabij de

bar nog een donatie gaven. Bijzonder detail is nog wel dat er een vrouw deelnam aan een van de lessen die de woensdag ervoor de diagnose darmkanker had gekregen. Hiervoor was en is alom respect geuit. Team 33 Vrienden van Berkel spreekt zijn dank uit aan sportscholen MyLife Berkel en MyLife Terbregge voor de medewerking en aan alle sponsoren van fruit en bloemen.

Maar als we twee keer verliezen dan moeten we weer uitkijken.”

Oliveo - Berkel: 0-5

Het besef dat het anders moet, lijkt bij Berkel te zijn doorgedrongen. Met veel overtuiging kon de ploeg van trainer Corian Wigboldus dan eindelijk eens tot een grote score komen in Pijnacker. “We hadden een succesje nodig”, wist de Utrechtenaar na afloop dan ook met vreugde te melden. Voor de rust nam Berkel verdiend een 2-0 voorsprong door een fraai afstandschot van Nino Jonkman en een treffer van Vincent Hoogervorst. Hoewel Oliveo ook een aantal goede kansen kreeg, was de wedstrijd in het voordeel van Berkel, waarvan de technische staf de wedstrijd nu ook eens met een gerust hart vanaf de bank kon aanschouwen. Vooral ook omdat de productie in de tweede helft werd opgevoerd door doelpunten van Bart van den Dool na een solo, Nino Jonkman andermaal met een afstandschot en Freek van der Velden die het slotakkoord voor de uiteindelijke 0-5 speelde. “Het was allemaal met meer overtuiging”, aldus de Berkel-trainer na afloop. “We spelen ook een ander systeem en zo’n overwinning geeft de ploeg meer overtuiging.”

Berkel (V) - Eindhoven: 0-6

Op het eigen sportpark hoopten de Vrouwen van Berkel het Eindhoven lastig te kunnen maken. De thuisclub was gebrand op een goed resultaat en had een mooie tactiek om dit te bewerkstelligen in gedachte. Helaas kon dit alles al snel de ijskast in, want na zeventien minuten stond er al een 0-3 op het scorebord en dat bleef het tot de rust.

Berkel kreeg ook kansen, maar zoals bijna het hele seizoen zat het de hardwerkende speelsters niet mee en lukte het maar niet ondanks alle inzet, passie en enthousiasme de bal in het net bij de tegenstander te krijgen. Dat lukte Eindhoven wel met als eindstand 0-6 op het scorebord. Berkel staat nu op een plek die aan het einde van de competitie nacompetitie betekent. De veilige negende plaats is echter nog niet uit zicht, waardoor het vizier de resterende wedstrijden hierop gericht is.

ZATERDAG 23 MAART Aanvang 18.00 uur. Sportpark Het Hoge Land

KLOETINGE

BALSPONSOR: Machinistenverhuur Joris en Marion Slierendrecht

Korfbal

Fiducia - Weidevogels: 31-23

Bleiswijk - Het is Weidevogels niet gelukt om het zaalseizoen met een goed gevoel af te sluiten. De Bleiswijkers slikten een ruime nederlaag (31-23) in de uitwedstrijd tegen Fiducia. Weidevogels begon nog goed aan de wedstrijd en kwam op voorsprong. Bij een 1-5 voorsprong leek er nog niets aan de hand, maar daarna draaide Fiducia het compleet om. Bij rust keek de ploeg van Peter de Waard plots tegen een achterstand van vier doelpunten aan. In de tweede helft kon Weidevogels niets meer inbrengen tegen het scherp schietende Fiducia. “We hadden de pech dat Fiducia alles wat ze los lieten scoorde”, aldus De Waard. “Ze hebben echt een heel hoog percentage geschoten. Daarnaast was het verdedigend bij ons af en toe ook gewoon niet scherp.”

Op 6 april start Weidevogels met de veldcompetitie, waarvoor ze zijn ingedeeld in een pittige poule. Daarvoor hoopt de ploeg uit de negatieve sleur te komen. “Ik denk dat een doel al weer gaat helpen”, voorspelt de coach. “De laatste wedstrijden ballen we eigenlijk zonder doel en dan merk je toch dat de scherpte er net niet is. Dus ik denk met een nieuw doel en nieuwe omgeving dat het kwartje weer onze kant opvalt.”

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:

Zwammerdam - Soccer Boys

TOGB - Kloetinge 18.00 uur

NSVV - BVCB Berkel - DHC 15.00 uur

DSS (V) - Berkel

Mica van den Berg wint internationale wedstrijd

De Heraut woensdag 20 maart 2024 25 Licht op groen bij BVCB voor herbouw clubhuis
Anthony Slierendrecht was zaterdag ongrijpbaar voor de Zeeuwen. Foto: Ron Fruining.
Bergschenhoek - Afgelopen weekend stond voor BMX-er Mica van den Berg (m) de eerste wedstrijd van het seizoen op de kalender. Het was gelijk een Europese wedstrijd in Sarrians, Frankrijk. De gehele dag was Mica ijzersterk en wist hij elke rit inclusief de finale op zijn naam te schrijven. Een mooie aanloop naar het wereldkampioenschap in Rockhill Amerika in mei.
Een geweldige spinningmarathon met een prachtige opbrengst!
TOGB 1

Berkel en Rodenrijs

Klaverjassen KBO

Berkel en Rodenrijs - Vrijdag 22 maart organiseert de KBO een klaverjasmiddag in parochiehuis Willem Huygensz, aanvang 13.30 uur.

Activiteiten Welzijn in Pius X

Berkel en Rodenrijs - Welzijn Lansingerland organiseert wekelijks op dinsdag activiteiten in de Pius X kerk, Anjerdreef 48. Programma: vanaf 10.00 uur koffie en ontmoeting, 12.0013.00 uur lunch (vooraf aanmelden), 13.30-15.00 uur boetseren (kosten deelname € 4,50). Aanmelden voor de lunch (deelname kost € 3,-) kan op maandagmiddag bij Edith Kreber, tel. 06 - 83773836.

Zit-yoga Rodenrijs

Berkel en Rodenrijs - Sinds deze maand kun je aan de Anjerdreef 48 lekker met Zit-yoga aan de slag. Het beoefenen van yoga zorgt voor een betere lichaamshouding, waardoor neken spierklachten afnemen. Stramme spieren worden weer soepel. Je leert je beter te ontspannen. De oefeningen worden vanuit de stoel gedaan. Deze vorm van Yoga is geschikt voor 55+. Elke dinsdag van 15.15-16.15 uur. Locatie: Kelderzaal Piuskerk, Anjerdreef 48. Je kunt de eerste keer kosteloos meedoen zonder je aan te melden. Daarna betaal je per keer een eigen bijdrage aan de docent. Deze beweegactiviteit wordt aangeboden door Welzijn Lansingerland en verzorgd door een professionele docente. Informatie: Welzijn Lansingerland, tel. 010 - 522 55 45.

Activiteiten in De Naeldhorst

Berkel en Rodenrijs – Elke dinsdag kan er in De Naeldhorst, Van Naeldwijcklaan 127, geklaverjast worden, zaal open 13.00 uur, aanvang 13.30 uur. Entree: € 3,- p.p. Op de donderdagmiddag is er van 14.00 tot 16.30 uur schilder- en tekenles, handwerken en kunnen er spelletjes worden gespeeld in de Naeldhorst. Deelname is gratis. De organisatie van beide middagen is in handen van Henny de Vos, tel. 0628367200.

Koffie in de Wijnstok

Berkel en Rodenrijs - Heb je zin in een kop koffie of thee en een praatje? Dan kan je woensdag tussen 10.00 en 12.00 uur om de 14 dagen binnenlopen bij de Wijnstokgemeente, Rodenrijseweg 295. Op 27 maart zijn de deuren weer open. Iedereen is welkom. Bel voor meer info: 06-36535968.

Kaartclub de 4 Azen

Berkel en Rodenrijs – Elke woensdagmiddag organiseert kaartclub de 4 Azen een klaverjasmiddag in de Naeldhorst, Van Naeldwijcklaan 127. Inloop 13.00 uur, aanvang 13.30 uur. Deelname kost € 3,- p.p. De middag staat onder leiding van Hans Rens.

PaasPassie

Berkel en Rodenrijs - In de Onze Lieve Vrouw Geboortekerk vindt woensdag 27 maart de moderne uitvoering plaats van het Paas-Passieverhaal. Een groot projectkoor met band brengt samen met zangeres Francien van der Burg (HIWOT) de boodschap van verbinding, liefde en hoop. Door vertelling, ballads en gospels geven zij interactief met de bezoekers invulling aan het thema van de avond: ComPassie. Aanvang 20.00 uur, kerk open 19.30 uur. Kaarten à € 10,00 via cultuuraanhetlint.nl en in Berkel bij Van Atten en Van den IJssel. In Bleiswijk bij Primera Sandra en in Bergschenhoek bij Schoenmakerij Bik. Toegang jongeren t/m 18 jaar € 6,00.

Geen open maaltijd De Bron

Berkel en Rodenrijs - I.v.m. Goede Vrijdag en de kerkdienst in de avond gaat de Open maaltijd deze maand niet door. Wel gaat Lunch en Meer door ‘s middags 29 maart 12.00 uur.

Lunch en Meer verzet

Berkel en Rodenrijs - De eerstkomen-

de Lunch en Meer is op vrijdag 29 maart. Voor één keer op de laatste vrijdag van de maand. Een mooie kans om aandacht te geven aan de betekenis van Goede Vrijdag en Pasen. Iedereen die houdt van een gezellige maaltijd en leuke gesprekken is hartelijk welkom. De lunch is in de huiskamer van kerkgebouw De Bron, Rodenrijseweg 97 en begint om 12.00 uur (zaal open 11.45 uur) en is afgelopen om 13.30 uur. Graag vooraf aanmelden via tel. 010-5116149 of 06-29268619 (Ria Nederveen).

Bergschenhoek

Demonstratie Ebru kunst

Bergschenhoek - Op 22 maart geeft Vildan Evren van 13.30 tot 15.30 uur een demonstratie van Ebru Kunst. Ebru is de traditionele kunst van het marmeren en is al heel oud. Het werkt ontspannend, therapeutisch en inspirerend. Op deze middag kun je bij interesse je aanmelden voor de workshop van 12 lessen in april t/m juni. Locatie demonstratie: Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a. De demonstratie is gratis bij te wonen.

Wandelen met de KBO

Bergschenhoek - De Katholieke Bond van Ouderen Bergschenhoek gaat zondag 24 maart weer wandelen met Tiny. De start is om 13.30 uur vanaf de Smitshoek 120 (bij de St. Willibrordkerk). Er wordt ongeveer een uurtje gewandeld, het beginpunt is tevens het eindpunt. Deze activiteit is voor iedereen die in een rustig tempo wil lopen. Aanmelden is niet nodig.

Filmmiddag 55+ in Ontmoet!

Bergschenhoek - Op zondag 24 maart is er weer een gezellige filmmiddag in Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a. De spannende film Catch me if you can wordt gedraaid. Het gaat over de jonge Frank Abagnale die wordt gezocht voor oplichting, omdat hij voor miljoenen dollars aan valse checks heeft ingewisseld. Om uit handen te blijven van de FBI vermomt hij zich op vele manieren. Tijd: 13.30-16.15 uur (inloop vanaf 13.00 uur). Toegang: gratis voor Actiefpashouders, anders € 2 p.p. Aanmelden is niet nodig.

Onmoetingsmiddag Pasen

Bergschenhoek - De Hervormde Kerk organiseert op dinsdag 26 maart weer een Ontmoetingsmiddag die dit keer in het teken van Pasen staat. De Paasviering begint om 10.30 uur en zal rond 14.00 uur afgelopen zijn. Tussendoor wordt een lunch gebruikt. Medewerking wordt verleend door Rik Gorter (meditatie), Jan Teeuw (orgel) en Margreet Schouls (dwarsfluit). Een ieder is van harte welkom.

Paasklaverjassen het Schooltje

Bergschenhoek - Op dinsdagavond

26 maart organiseert het Schooltje

Paasklaverjassen en een leuke loterij in Het Berghonk, Burg. van Oostenweg 4. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Hoofdprijs: een diner voor twee personen aangeboden door eetcafé het Keerpunt in Rotterdam. Daarnaast is er voor iedereen een prijs. Kom ook gezellig kaarten! Entree € 4,-. Informatie/inschrijven kan bij Margaret de Gruijter, tel. 06 - 42332107.

Rotta Kapoentjes op zoek naar vogels

Bergschenhoek - Het voorjaar is al een beetje begonnen. Je ziet om je heen alweer allerlei voorjaarsbloemen bloeien. Ook hoor je de vogels weer fluiten. De Rotta Kapoentjes gaan vanuit het Trefpunt op zoek naar vogels. Misschien kunnen sommige vogels een klein beetje geholpen worden met het maken van een nestje. Er valt zo ontzettend veel te ontdekken! Wanneer: woensdag 27 maart van 14.00 tot 15.30 uur. Meld je aan via jeugd@rotta-natuur.nl (aanmelden is verplicht). Aanmelden voor 25 maart. De kosten zijn € 2,- inclusief iets te drinken en wat lekkers. Verzamelen bij het Trefpunt, Hoeksekade 164. Rotta Kapoentjes zijn kinderen van 4 t/m 6 jaar en zijn elk onder begeleiding van een ouder, verzorger of grootouder.

Bleiswijk

Inloopspreekuur SeniorWeb

Bleiswijk - Elke donderdagmiddag staan vrijwilligers van SeniorWeb van 13.30 tot 15.30 uur paraat in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2, om bezoekers te helpen bij hun PC, laptop, tablet of smartphone vragen en problemen. Er hoeft geen afspraak gemaakt te worden en de toegang is gratis. Iedereen is welkom, het inloopspreekuur is dus niet voorbehouden aan alleen leden van SeniorWeb. Verzamelbeurs in De Leeuwerik

Bleiswijk - Zaterdag 23 maart is er een verzamelbeurs in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. Aanvang 13.30 uur, einde 17.00 uur. Aanwezig zijn postzegels, ansichtkaarten en andere verzamelobjecten. Gratis toegang. Informatie: Bert van Kampen, tel. 0105216622. De verzamelbeurs in april gaat in verband met Koningsdag niet door. De volgende beurs is dan weer op zaterdag 25 mei.

Passiedienst

Bleiswijk - Zondag 24 maart begint om 19.00 uur een Passiedienst in de Dorpskerk, Kerkstraat 4. Voorganger is mevrouw Dicky Rietveld, organist Wim Madderom. Coro della Passione verleent muzikale medewerking.

Historisch Museum Bleiswijk

Bleiswijk - In de Oudheidkundige Vereniging en Museum Bleiswijk, OVMB, Dorpsstraat 73A, is een tentoonstelling met een gevarieerd thema ingericht. Naast voorwerpen en foto’s van en over Bleiswijk zijn er ook filmpjes te bekijken met het thema van de tentoonstelling. Nieuw is de vitrine met materialen gekregen van de Vrouwen van Nu, afdeling Bleiswijk. Openingstijden: elke woensdagmiddag en de 1e en 3e zaterdag van de maand van 14.0016.00 uur. Vanaf 8 april ook op maandagavond van 19.00-21.00 uur. Op maandag 25 maart is de Algemene Ledenvergadering in De Leeuwerik, zaal de Pauw, aanvang 19.30 uur. Na de pauze zal dijkgraaf de heer T. van der Klugt een lezing geven. Voor een groepsafspraak op een ander moment: tel. 010 - 5213843 of ovmb.bleiswijk@planet.nl. Info: www.ovmb.nl en op www.facebook.com/HistorischBleiswijk.

Activiteiten KBO

Bleiswijk - De KBO afdeling Bleiswijk organiseert elke dinsdagmiddag een fiets- of wandeltocht waaraan iedereen kan deelnemen. De route gaat door onze eigen omgeving en duurt ongeveer twee uur. Vertrek 14.00 uur vanaf het kerkplein Hoefweg 53. Aanmelden is niet nodig. Wanneer: 26 maart fietsen. De soosmiddagen zijn op 3 en 17 april. Op 10 april vindt het klaverjastoernooi om het senioren kampioenschap van Lansingerland plaats. Aanmelden is inmiddels mogelijk.

Live muziek voor 55+

Bleiswijk - Elke eerste woensdag van de maand kunnen 55-plussers genieten van een gezellige middag live muziek en zang. Gratis entree, men betaalt € 5,- voor drankjes en lekkers. Tot en met mei. Maximaal 15 personen. Aanmelden bij Aad en Ien, tel. 0653147060. Welkom!

Regio

Voorjaarsconcert Helicon

Berkel en Rodenrijs - Zaterdagavond 23 maart geeft muziekvereniging Helicon onder leiding van dirigent Jeroen de Wit een Voorjaarsconcert. Het programma omvat een diversiteit aan muzikale stukken, variërend van levendige melodieën tot serene klanken. Ook Natuurmonumenten, Rotta en De Groenzoom zijn aanwezig om een bijdrage te leveren. Muziek wordt afgewisseld met gedichten. Het concert vindt plaats in het gemeentehuis van Lansingerland,Tobias Asscherlaan 1 in Bergschenhoek. Aanvang 20.00 uur, deuren open om 19.30 uur. Kaarten zijn te koop aan de deur (t/m 12 jaar € 5,00 en vanaf 13 jaar € 10,00 incl. pauzedrankje) of via de leden van Helicon.

Bijeenkomst naasten en mantelzorgers

Lansingerland - Voor de tweede keer organiseert het Centrum voor Levensvragen Rotterdam en Delft in samenwerking met het Steunpunt Mantelzorg Lansingerland een themabijeenkomst voor naasten en mantelzorgers. Dit keer op 26 maart in Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a in Bergschenhoek. In deze bijeenkomst is er aandacht voor de manier waarop je kunt (leren) omgaan met een naaste waar je voor zorgt en die misschien niet meer dezelfde is, met toekomstverwachtingen die niet uit kunnen komen, met verlies aan contacten en ontspanning. Tijd: 19.30 tot 21.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur. Informatie en aanmelden: Maria Boersma, tel. 06 - 86868596 of mail naar mariaboersma6@gmail.com. Wie vervoer nodig heeft, kan haar ook bellen.

Steunpunt Mantelzorg

Lansingerland - Welzijn Lansingerland biedt ondersteuning aan mantelzorgers van alle leeftijden. Er worden regelmatig mantelzorgontmoetingen georganiseerd voor informatie en lotgenotencontact. Wie geregistreerd staat als mantelzorger bij Welzijn Lansingerland wordt automatisch op de hoogte gehouden via een nieuwsbrief. Vervangende mantelzorg door vrijwilligers is ook mogelijk. Informatie/ aanmelden: Welzijn Lansingerland, tel. 010-5225545 (werkdagen 09.0016.30 uur) of mail naar mantelzorg@ welzijnlansingerland.nl. Info: www. welzijnlansingerland.nl.

Warme Maaltijdservice Welzijn

Lansingerland - Welzijn Lansingerland biedt mensen die om wat voor reden dan ook (tijdelijk) niet zelfstandig in staat zijn te koken of een maaltijd op te warmen, warme maaltijden aan

huis. Er is keuze uit vele verschillende maaltijden en deze worden van maandag tot en met vrijdag tussen 11.30 en 13.00 uur bezorgd. Informatie/ aanmelding: Welzijn Lansingerland, tel. 010-5225545 (op werkdagen tussen 09.00-17.00 uur) of via maaltijdservice.3B@welzijnlansingerland.nl. Welzijn kan in de hele gemeente nog vrijwilligers gebruiken. Info: www. welzijnlansingerland.nl.

Maatschappelijke Begeleiding Nieuwkomers zoekt vrijwilligers Lansingerland – Maatschappelijke Begeleiding Nieuwkomers van Humanitas Lansingerland richt zich op begeleiding van statushouders bij inburgeren, administratie en welzijn. Vrijwilligers bieden praktische ondersteuning bij het aanvragen van toeslagen en de inrichting van de woning. Bij het wegwijs raken in de gemeente en woonomgeving maar ook bij het zoeken van een sport of hobby. Wil jij een nieuwkomer helpen een goede start te maken in onze gemeente? Meld je dan aan via nieuwkomers.lansingerland@ humanitas.nl of kijk op humanitas.nl/ lansingerland.

VTV Thuismaatjes gezocht Lansingerland - Thuismaatjes bemiddelt bij het vinden van vrijwilligers voor kinderen, jongeren en volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking, autisme of chronische ziekte. Je kunt je inzetten als maatje (samen wandelen, koffiedrinken of erop uitgaan), oppas (een avond of een middag oppassen in een gezin), speelmaatje (spelletje doen of samen knutselen) of als gastgezin (het kind verblijft bij jou in het gezin bijvoorbeeld een weekeinde of een dag). Vrijwilligers worden begeleid door de professionals van Thuismaatjes. Info: www.wijzijnvtv. nl/thuismaatjes of mail naar thuismatjesdelft@vtvzhn.nl.

De Ark organiseert HIKE

Berkel en Rodenrijs

– Wandelen samen met buurtgenoten, familie of collega’s, met onderweg een aantal spelelementen. Dat is in het kort samengevat wat een HIKE inhoudt. Zaterdag

25 mei is er weer één in Berkel en Rodenrijs en omgeving. Je kunt je aanmelden bij de organisatie. Bedenk wel eerst een originele naam voor je team.

De HIKE wordt georganiseerd vanuit de Gereformeerde kerk De Ark aan de Oranjestraat 2 in Berkel en Rodenrijs. Initiatiefnemers zijn Jan van den Beukel, Aafke Neelis, Tom Lous en Corien Hoogerbrugge. Het leuke van dit evenement is dat het openstaat voor iedereen die van wandelen en gezelligheid houdt. Als die ingrediënten op jou van toepassing zijn, dan roepen de organisatoren je op een team samen te stellen (minimaal 6 en maximaal 8 personen) en je aan te melden. Overigens kun je je ook individueel opgeven. Dan word je bij een team ingedeeld. Ook leuk, ontmoeting met mensen die je misschien niet kent.

Een dagje op stap

De teams starten ’s morgens met tus-

senpozen na elkaar, zodat zij elkaar niet voor de voeten lopen. Gedurende de dag komen zij elkaar soms tegen, onder andere bij de lunchlocatie. De dag wordt afgesloten met een laatste opdracht aan het begin van de avond bij De Ark. Daar worden alle deelnemers verwacht. Daarna zal de prijsuitreiking plaatsvinden. De HIKE duurt ongeveer zes uur en bestaat uit het wandelen van een uitgestippelde route door de natuur in onze omgeving en het doen van een aantal, soms ludieke, opdrachten. Tussendoor zijn er pauzes en is er ergens op locatie een lunch. Voor iets te drinken en te eten wordt gezorgd. Om de kosten te dekken wordt per persoon een inschrijfbedrag van € 20,00 gevraagd.

Aanmelden

Meld je zo snel mogelijk aan. Dat kan als team, maar als het je niet lukt een team te formeren dan zijn individuele aanmeldingen ook mogelijk. Iedereen is van harte welkom mee te doen. Tot slot: de organisatie heeft ook mensen nodig die op de verschillende locaties een post willen bemensen.

Aanmelden/informatie: https://bit.ly/hike-2024 of stuur een mail naar: Hike-Berkel@outlook.com.

De Heraut woensdag 20 maart 2024 26
Prikbord
De organisatoren zijn ook dit jaar Corien, Jan, Aafke en Tom (v.l.n.r.).

Beste boerenboter van Nederland

en dus ook het eindproduct. We hebben al jaren goede resultaten tijdens de keuring, maar nog nooit is de boter zo goed beoordeeld. Het grote verschil tussen roomboter gemaakt op de boerderij of boter uit de supermarkt is het karnen

van volle aangezuurde melk waarbij boter het bijproduct is van karnemelk (of andersom) en daardoor met als enige ingrediënt boter veel meer smaak heeft. Alleen maar boter produceren kan dus niet en daardoor is de hoeveelheid altijd beperkt.

Op donderdag 14 maart werden prijzen uitgereikt op de landelijke Cum Laude keuring voor kaas en zuivel gemaakt op de boerderij. Tijdens deze keuring worden verschillende soorten kaas en zuivel gekeurd door een jury. Zuivel van Zus had boerenkaas, karnemelk, yoghurt en boerenboter ingezonden en viel goed in de prijzen. De karnemelk werd geclassificeerd in de bronzen categorie, de oude boerenkaas viel met 92 punten binnen de zilveren categorie en de grootste winnaar was de boerenboter. Met 99 punten werd de boter bekroond met de platina medaille en is daarmee de lekkerste boerenboter van Nederland! Echt iets om trots op te zijn. Deze zuivel producten worden wekelijk vers gemaakt van melk van onze eigen koeien. Ieder jaar laten we onze producten keuren tijdens de Cum Laude keuring om te weten of we het bereiden van lekkere zuivel nog in de vingers hebben. Omdat we op ambachtelijke wijze met dagverse melk boerenkaas en zuivel maken heeft bijvoorbeeld ieder seizoen zijn invloed op de melk

Bij de boerderijwinkel Zuivel van Zus in Berkel en Rodenrijs aan de Noordeindseweg 244 helpen Lisette of Emmi (zusjes van der Burg) je graag, aan onder andere echte boerenkaas en zuivel. De winkel is open op vrijdag van 12:30 tot 17:00 uur en zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur. Van maandag tot en met zaterdag is ook de zuivelautomaat gevuld met boerenkaas, zuivel en ander lekkers. De automaat is open van 8:00 uur 19:00 uur. Mocht je in de winkel de boerenboter net mislopen, dan kun je altijd nog gaan voor de zilveren oude boerenkaas of de bronzen karnemelk!

WWW.VAN-ZUS.NL

DESKUNDIG

Spoorhaven 60

2651 AV Berkel en Rodenrijs

010 - 310 10 14

info@spoor60.nl

www.SPOOR60.nl

Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Je bent van harte welkom.

ONZE AFHAALPUNTEN

Maki & More Westpolder

Boekhandel Van Atten

Gemeentehuis Lansingerland

Primera Berkel en Rodenrijs

Primera Bergschenhoek

Primera Bleiswijk

Kantoor Heraut

OF DOWNLOAD DE HERAUT APP

Verkrijgbaar

Wijziging afvalinzameling met Pasen Op tweede Paasdag is er geen afvalinzameling

Ook is het afvalbrengstation in Bergschenhoek op deze dag gesloten

Afvalinzameling

Wordt uw afval normaal op maandag 1 april opgehaald?

Dan verschuift dit nu naar de zaterdag ervoor: zaterdag 30 maart. Het betreft hier GFT, PMD en papier/karton

Mis de vuilniswagen niet Bied uw minicontainer of PMD-zak uiterlijk om 7.30 uur aan op uw vaste aanbiedplaats.

Wilt u meer informatie?

Kijk op www.mijnafvalwijzer.nl voor uw gewijzigde inzameldag. Zo weet u precies wanneer welk afval bij u wordt opgehaald.

Afvalbrengstation

Het afvalbrengstation is tijdens de Pasen gesloten. Goede Vrijdag is het afvalbreng-station gewoon geopend.

Klantenservice Renewi

Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact op met de klantenservice van Renewi via het telefoonnummer 010 – 44 54 199 of stel uw vraag per e-mail: lansingerland@renewi.com

De Heraut woensdag 20 maart 2024 27
• Jeugdrecht • Sociaal Zekerheidsrecht
- ERVAREN - BETROKKEN
en
Berkelse Poort 59 2651 JX Berkel
Rodenrijs www.herautonline.nl /herautonline /herautonline
T. 010-5118892 advertentie@de-heraut.nl
in de

De corona was net uitgebroken toen ik met mijn praktijk ging verhuizen naar het Medisch Hart. Het was er ernstig stil in de dit tijd. Ik zat alleen in mijn kamer en veel collega’s waren niet aan het werk of deden hun werkzaamheden online. Nu is het een levendig geheel. Er zijn veel verschillende disciplines. Ik werk het meest met de Fysiokids samen, maar ook de diëtist zoek ik wel eens op. Sinds kort is er ook weer een POH voor kinderen bij de huisarts. Mijn ervaringen zijn dat het prettig is om daar ook geregeld contact mee te hebben. www.praktijk-groei.nl

Ook Fysiokids maakt deel uit van het Medisch Hart Bleiswijk. Na 10 jaar zijn de praktijkruimtes weer opgefrist en duidelijk op kinderen gericht. Vooral de samenwerking met de kinderpsycholoog heeft een toegevoegde waarde in de zorg voor kinderen. Het gebruik kunnen maken van de trainingsruimte van de algemene fysiotherapie vergroot de behandelmogelijkheden. www.fysiokidslansingerland.nl

10 JAAR

Vanaf 2014 bestaat gezondheidscentrum Medisch Hart Bleiswijk. Een groot aantal verschillende zorgverleners werkt hier "Hart voor Herstel".

In de oefenzaal en praktijkruimten, zorgen collega’s alweer 10 jaar voor diverse behandelingen/specialisaties in ons vak Fysiotherapie. Als praktijk Fysiotherapie Lansingerland proberen wij door samenwerking, deskundigheid, met aandacht en innovatie zo goed mogelijk fysiotherapeutische zorg te leveren. www.fysiolansingerland.nl

Zorg- en Herstel Centrum

Namens de regio heeft de gemeente Lansingerland het Zorg en Herstelcentrum beschikbaar gesteld voor Oekraïense ontheemden met een (tijdelijke) zorgvraag. Denk hierbij aan medisch evacués, dementerende ouderen, oncologische patiënten of Oekraïners die moeten herstellen na een operatie. Samen met Passende zorg en alle collega organisaties van het Medisch Hart Bleiswijk bieden wij hulp aan hen die dit zelf niet kunnen organiseren. Dankbaar voor deze prachtige samenwerking en locatie. Op naar de volgende 10 jaar.

Feet Body and Mind

Vanaf november 2013 erbij, gestart met Fysiotherapie Lansingerland en huisarts De Gruijl. Daarna liep het centrum vol met meerdere huurders. Begonnen in Medisch Hart Bleiswijk als Medisch Pedicure, Reflexzonetherapeut en integrale lichaamstherapeut. www.feet-body-and-mind.nl

Ik werkte 3 dagen en binnen een jaar zat ik op 5 dagen. Halverwege 2018 was ik weer toe aan een nieuwe uitdaging, vol enthousiasme ben ik aan de studie acupunctuur begonnen en mijn diploma in 2021 behaald. Na een jaar rust genomen te hebben, qua studie, ben ik door gegaan aan de studie TuiNa voor acupuncturisten (volgens de TCG massage van het hele lichaam) erg mooie aanvulling van acupunctuur. In april neem ik mijn diploma in ontvangst. Doordat ik in mijn praktijk meerdere disciplines aanbied kreeg ik het erg druk en ben in 2020 gaan samenwerken met de Medisch Pedicure Sonja Ras, www.gezondevoeten2009.nl. Ik bouw nu langzaam mijn Medisch Pedicure praktijk af, waardoor ik me meer kan richten op acupunctuur, TuiNa, reflexzonetherapie, massages. Nu neemt Sonja Ras de Medisch Pedicure voor haar rekening. Als Medisch Pedicure werken we samen met Paul Docter, de Podotherapeut. Zo fijn dat we in 1 centrum zitten. Hierdoor zijn de lijnen kort. www.podotherapiedocter.nl

Op 1 april 2019 is Thuiszorg Lansingerland gestart in Bleiswijk. Dit jaar bestaan we dus 5 jaar wat gevierd mag worden. Al snel groeide onze organisatie en kregen we meer cliënten binnen de 3 gemeenten van Lansingerland, maar ook in Zoetermeer. Ons personeelsbestand groeide ook mee met deze ontwikkelingen. Medisch Centrum was onze thuisbasis, maar ook de partijen die zich in dit centrum bevinden, werden goede samenwerkingspartners. Huisarts de Gruijl, Fysiotherapiepraktijk van Ed van den Broek en niet te vergeten het Herstelhotel. In het Herstelhotel werden de cliënten door TZL verzorgd en er was een grote samenwerking met de gastvrouwen! Een onvergetelijke tijd en zo jammer dat dit initiatief waar we met veel plezier aan terugdenken, door corona is gesneuveld! Maar gelukkig zijn we een betrouwbare zorgpartner voor vele cliënten en we hopen dat nog lang te kunnen blijven doen! Afgelopen jaar zijn we gestart met de scholingen voor niet alleen eigen medewerkers maar ook voor ZZP ers en voor collega instellingen in de buurt. Wij hebben een trainer die de BIG scholingen verzorgt voor verzorgenden IG, verpleegkundigen en helpende plus. Hier zijn we dan ook erg trots op. Wij hopen nog lang binnen deze regio onze fantastische collega’s en medewerkers samen te werken en door te gaan op de huidige ingeslagen weg. www.thuiszorglansingerland.nl

Westersingel Berkel en Rodenrijs

Stijlvol, duurzaam en exclusief wonen in De Vier Heren.

• Centrum locatie

• Dakterras op het zuiden

• Zes kamers

• Woonoppervlakte van 190m² tot 230m²

• Dankzij de dubbele entree is er een uitstekende mogelijkheid om wonen met werken te combineren

• Twee parkeerplaatsen op eigen terrein

• Vergunning verleend

• Koopsommen vanaf € 841.500,- VON

De Heraut woensdag 20 maart 2024 28 Interesse? Maak een afspraak met Van Dulink NVM Makelaars via info@vandullink.nl / 010-5114455

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.