Straattheaterfestival De Ronde Venen 2023

Page 1

11.00 - 17.00 uur

Mijdrecht Ruim 50 voorstellingen en optredens

Uitneemexemplaar!

STRAATARTIESTEN, DUCKRACE, ACROBATEN EN DANS

Zaterdag 17 juni 2023 heeft alle ingrediënten om de gezelligste dag van 2023 in de dorpskern van Mijdrecht te gaan worden. Het grootste spektakel dat dan plaatsvindt is het straattheaterfestival. Een dag waar jaarlijks door jong en oud naar uitgekeken wordt.

Het straattheater is in De Ronde

Venen en de regio daar omheen een welbekend festival, waarin professionele straatartiesten uit binnen- en buitenland en artiestengroepen uit de regio afwisselend optredens verzorgen. Het mooie van dit festival is dat er aan iedereen die dat leuk vindt een podium geboden wordt.

Het programma

Er wordt ook dit jaar een divers programma geboden. Het wordt een dag met voor elk wat wils.

Het straattheaterfestival zal om 11:00 uur door burgemeester Divendal en twee kinderburgemeesters geopend worden.

De 29ste editie van het straattheaterfestival staat in het teken van ouderwets vermaak. Zo kunt u gaan kijken naar het optreden van JanKlaassen en Katrijn in de poppenkastvoorstelling van Theater Pierewaai.

Maar u kunt zich ook verwonderen over de hoge sprongen van de The Flying Acrobats op hun grote trampoline. De show is gebouwd rond een hoge stellage en een springsteiger gecombineerd met een trampoline en een net. De acrobaten lopen tijdens de show steeds tegen ‘problemen’ aan en daarbij ontstaan hilarische en spectaculaire stunts, met sprongen tot wel 7 meter hoog.

De show Paperwork van Nakupelle is rondom hilarisch te noemen. Hierbij verandert een saaie baan in een speeltuin vol fantasierijk en absurd plezier. Paper Work bevat een niet functionerende papierversnipperaar, een gevecht met een dolle hond,

gekke stunts met papier, een gevecht met een draak en een zingende straatveger in een papieren kippenpak. Een show waarin verschillende acties zich razendsnel opvolgen.

Maar natuurlijk wordt er ook uitgekeken naar onze talenten uit de regio. Diverse dans- en zanggroepen zullen voor veel gezelligheid gaan zorgen. Onder het genot van een hapje en een drankje komen de artiesten ook aan u voorbij. U kunt zomaar Octaaph, een levensgroot vogelskelet met zijn baasjes langs zien komen. Of de bizarre wagens van de afvalbrigade die ervoor gaan zorgen dat de straten er weer spik en span uit zullen gaan zien.

Het wordt dus een dag waarop u zich kunt verwonderen over wat kunst en cultuur te bieden hebben.

Het festival is gratis en het wordt gezellig druk. Kom daarom het liefst lopend of met de fiets naar het centrum of parkeer uw auto op de langparkeerplaats langs de Rondweg.

Lions Duckrace

Net als vorig jaar zal ook dit jaar tijdens de festivaldag de Lionsclub Mijdrecht-Wilnis de Lions Duckrace organiseren. Om 13:00 uur zullen er duizenden badeendjes worden losgelaten om hun race te beginnen in de Ringvaart langs het Burgemeester Haitsmaplein naar de finish. Als uw eendje als eerste over de finish gaat heeft u een mooie prijs gewonnen. Dit heeft vorig jaar voor hilarische taferelen gezorgd. Het goede doel is dit jaar De Voedselbank De Ronde Venen, vooral bestemd om de benodigde studiemiddelen voor de kinderen die van de lagere naar de middelbare school gaan.

In één van de kramen, via de QR-code hiernaast en/of link kunt u een badeendje kopen. mijdrecht.badeendrace.nl/hooks/mollie-order.php

www.straattheaterdrv.nl

DE GROENE VENEN 9 JUNI 2023 11
Centrum

Professionele artiesten

1 Kira&Anders (DE)

Een act van Mr & Mrs Twistly rondom een bijzonder grammafoon die een eigen leven lijkt te leiden. Een act met acrobatische hoogtepunten met de Chinese Paal, doeken voor luchtacrobatiek, verrassingen en dichtkunst.

5. De Straattheaterspecialist. Met afvalbrigade.

Deze mobiele schoonmaakploeg heeft veel weg van een enthousiaste groep beunhazen uit de jaren 50 ! Vrolijke Balkanmuziek, Rook, CO2 en Confetti …. het vliegt je om de oren. Hoe mooi is het, dat het hen is gelukt om van afval drie afvalwagens te bouwen die vervolgens weer afval komen ophalen.

Een straatveger komt de straten van de stad opruimen en vindt vuilniszakken vol vreemd papier, magische boeken, papieren beesten en een vliegende helm. Paper Work bevat een niet functionerende papierversnipperaar, een gevecht met een dolle hond, gekke stunts met papier, een gevecht met een draak en een zingende straatveger in een papieren kippenpak.

3. Wandelend huis.

SimBiose is een performance gespeeld door een Siamese tweeling. Zij functioneren als één organisme. Zij vullen elkaars zinnen aan. Zeer bijzondere act om te zien.

7.Latin Duo (Arg)

Het concert dat geen concert werd, is een show van Nora. Zij is een clown en geflipte musicus die in haar eigen bubbel is geboren. Zij maakt het haar partner Cholo, een jongleerartiest, flink lastig. Hij laat kunsten zien met irriterende ballen die terug stuiteren. Zij wil hem veroveren maar valt van de ene domme actie in de andere.

6. Straattheater Ragebol.

De drie poetsdames (Klopper, Doekje en Dusty), zullen al zingend, pratend en poetsend door het centrum van Mijdrecht lopen.

Tussen hun poetswerk door maken zij contact met iedereen die dat leuk vindt.

9. Theater zonder Blabla

Twee broers lopen op straat op zoek naar een bank om te kletsen. Een broer voelt de last van de andere voortdurend op zijn schouders. Dat valt hem zwaar en dat is te merken!

10. The Flying Acrobats.

De show is gebouwd rond een hoge stellage en een springsteiger gecombineerd met een trampoline en een net. De acrobaten lopen tijdens de show steeds tegen ‘problemen’ aan en daarbij ontstaan hilarische en spectaculaire stunts, met sprongen tot wel 7 meter hoog.

11. Theater Pierewaai.

Theater Pierewaai met Jan Klaassen en de verhuismuis. Een poppenkast spel over het verhuizen van heel veel spullen en het onverwachtse bezoek van een muis.

Octaaph is een méér dan levensgroot vogelskelet en wordt door een echtpaar een blik op de levende wereld gegund. Wanneer het niet enkel een ontspannende wandeling blijkt te zijn, maar er van hem ook nog vliegkunsten worden verwacht, slaat de schrik hem om het hart.

8.Espuma Bruma (Arg)

Met show: rOdandO

De show heeft gigantische bubbels, een kristallen bol en de manipulatie van objecten, poëzie en het slappe koord als ingrediënten. Dat wordt alles omlijst met tangomuziek en komedie van een clown.

12 9 JUNI 2023 DE GROENE VENEN
2. Nakupelle (GB) 4.Octaaph (BE)

Lokale en regionale artiesten en gezelschappen

Living statue van Ariën en het avontuurlijke elfje.

13. Amstel Blazers Collectief.

Het orkest bestaat uit zo’n 20 enthousiaste muzikanten met een uitgebreid repertoire.

14. Shanty- en zeemanskoor De Turfschippers.

Gezellig meezingen en meedeinen op de bekende en aanstekelijke zeemansliederen. Gezelligheid ten top!

16. Da Capo’s Popkoor.

Bekende popsongs, een mooie sound en geraffineerde koorarrangementen, onder begeleiding van piano vormen de basisingrediënten voor een muzikaal sfeervol optreden.

17. Popkoor Sonority.

Dit 25 koppige popkoor afkomstig uit Aalsmeer zal op eigen wijze een vrolijk repertoire ten gehore brengen

Deze jonge en talentvolle zangeres en danseres zal een solo-optreden op het straattheaterfestival gaan verzorgen.

De Bent speelt je favoriete Pop Classics

… live

De bandleden hebben duidelijk enorm veel plezier in het spelen van hun favoriete nummers en dat merk je als publiek.

De dansen zijn een onderdeel uit de voorstelling “Escaperoom Dancing Stars”. De voorstelling vertelt het verhaal van een groep jongeren die deelnemen aan een escaperoom.

21. Jazz- en showballet Dansschool Nicole.

De diverse showgroepen zullen verschillende dansstijlen aan het publiek presenteren.

Zoals altijd is dat een genot om naar de optredens van Jazz- en showballet Nicole te kijken!

Tijdens het straattheater zullen zij zoveel mogelijk dansstijlen laten zien om te laten zien hoe ontzettend leuk het is om te dansen! De groepen van Enjoy’s Dance zullen dit jaar het straattheaterfestival gaan openen.

Triviant bestaat uit een sectie slagwerk, een sectie fluitisten en een sectie melodisch slagwerk.

23. Horangi Teakwondo.

Spectaculaire Teakwondo demonstratie waarbij alle aspecten van deze mooie Koreaanse verdedigingssport aan bod komen zoals zelfverdediging, stijl en breektesten.

DE GROENE VENEN 9 JUNI 2023 13
15. De Bent. 18. Jasmin Feldman. 19. Triviant. 20. Karin Dieters Dans. 22. Enjoy’s Dance. 12. Ariën.

Hartelijk dank aan de sponsoren die dit festival mogelijk maken:

Hoogvliet - De Groene Venen - De Hosting Makelaar - Loyals - Gemeente De Ronde Venen - Rabo Dichtbij Fonds - Rendez-vous - Reurings Onroerend Goed bv

Brouwer Transport - Mijdrecht Dorp winkeliers - Stichting Ronde Venen Fonds - van Walraven Mijdrecht

Vriend worden

Wilt u ook blijven genieten van het jaarlijkse straattheaterfestival?

Word dan ‘Vriend van Straattheaterfestival De Ronde Venen’ door het formulier hiernaast in te vullen.

U kunt kiezen uit een eenmalige machtiging, die u eventueel jaarlijks kunt herhalen, of een machtiging voor een automatische incasso. In het laatste geval wordt uw bijdrage jaarlijks tot wederopzegging door onze stichting afgeschreven van de door u ingevulde bankrekening. U wordt ‘Vriend van Straattheaterfestival De Ronde Venen’ met een bijdrage van in ieder geval €10. Maar een hoger bedrag is natuurlijk van harte welkom!

Ik word Vriend van Straattheaterfestival De Ronde Venen

Eenmalige machtiging

Machtiging doorlopende automatische incasso / contante storting

Hierbij verleent: Naam (gevolmachtigd) *

een machtiging tot automatische incasso aan: Stichting Straattheaterfestival De Ronde Venen, Herenweg 129, 3648 CC Wilnis.

Adres

Postcode en Woonplaats

BIC

IBAN

E-mailadres

Euro 10,- Hoger bedrag:

Vanaf welke datum: Akkoord Stuurdezeknipbonopnaar:StichtingStraattheaterfestivalDeRondeVenen,Herenweg129,3648CCWilnis.

Programmering www.straattheaterdrv.nl

14 9 JUNI 2023 DE GROENE VENEN
Programma Straattheater DRV 17 juni 2023 ARTIEST KORTE OMSCHRIJVING DUUR 10h45 11h00 11h15 11h30 11h45 12h00 12h15 12h30 12h45 13h00 13h15 13h30 13h45 14h00 14h15 14h30 14h45 15h00 15h15 15h30 15h45 16h00 16h15 16h30 16h45 17h00 Enjoy's Dance dansvoorstelling 45' Opening officiële opening 10' EspumA BrumA slappe koord en bubbels 20' Kira & Anders acrobatische hoogtepunten 30' The Flying Acrobats trampoline stunts 25' Karin Dieters dans en zang dansvoorstelling 45' Jazz en Showballet Nicole jazz- en showballet 45' Popkoor Sonority popsongs 25' Nakupelle knotsgek met papier 30' De Bent popclassics 40' Latin Duo jongleren, acrobatiek 40' Jasmin Feldman jazzy liedjes 10' Horangi TeaKwondo teakwondo demonstratie 15' Theater Pierewaai Jan Klaassen en de muis 25' Popkoor Sonority popsongs 25' Octaaph levend vogelskelet 30' Da Capo's Popkoor popkoor 45' Het Wandelend Huis SimBiose tweeling 30' Muziekkorps Triviant mars-, pop- en filmmuziek 20' Amstel Blazers Collectief muziek uit Rapunzel 25' De Turfschippers zeemansliederen 40' Afval Brigade recycling en schoonmaak 30' Theater Zonder Blabla samen op zoek 30' De Afval Brigade recycling en schoonmaak 30' Ariën avontuurlijk elfje cont Octaaph levend vogelskelet 45' Het Wandelend Huis SimBiose tweeling 30' Straattheater Ragebol Klopper, Doekje en Dusty cont ARTIEST DUUR 10h45 11h00 11h15 11h30 11h45 12h00 12h15 12h30 12h45 13h00 13h15 13h30 13h45 14h00 14h15 14h30 14h45 15h00 15h15 15h30 15h45 16h00 16h15 16h30 16h45 17h00