Straattheater Festivalkrant De Ronde Venen 2022

Page 1

Centrum Mijdrecht Ruim 50 voorstellingen en optredens

! r a a l p m e iU tneemex STRAATARTIESTEN, MUZIEK, EENDJES EN KUNST 11.00 - 17.00 uur

Zaterdag 18 juni 2022 heeft alle ingrediënten om de gezelligste dag van 2022 in de dorpskern van Mijdrecht te worden. Het grootste spektakel dat dan plaatsvindt is het straattheaterfestival. Na twee jaar stilte door coronamalaise is het hoog tijd om het dorpscentrum van Mijdrecht weer eens op stelten te zetten. Het straattheater is in De Ronde Venen en de regio daar omheen een welbekend festival, waarin professionele straatartiesten uit binnen- en buitenland en artiestengroepen uit de regio afwisselend optredens verzorgen. Kramenmarkt Tegelijk met het straattheaterfestival organiseert winkeliersvereniging Mijdrecht Dorp een kramenmarkt op het gebied van kunst en nijverheid. Dus ook wanneer u van het ene naar het andere optreden wandelt komt u ogen tekort en vindt u misschien nog iets van uw gading. Lions Duckrace Een derde bijzondere activiteit vindt die dag plaats in de Ringvaart: Lionsclub Mijdrecht-Wilnis organiseert de Lions Duckrace. Om 13:00 uur worden ze losgelaten: Duizenden badeendjes beginnen hun race in de ringvaart langs het Burgemeester Haitsmaplein naar de finish. In een

18 juni 2022

van de kramen kunt u eendjes kopen. De opbrengst wordt geschonken aan het lokale goede doel Stichting Jongeren Actief. Gaat uw eendje als een van de eersten over de streep dan gaat u met een mooie prijs naar huis. Het programma Oftewel: het wordt een zaterdag vol vertier. Op straat en op het plein, onder het marktzeil en langs het water. Een dag om naar uit te kijken, met voor elk wat wils. De 28e editie van het straattheaterfestival staat in het teken van ouderwets vermaak, spontane ontmoetingen, lachen, verbazen en ontroeren. Op de verschillende speelplekken kunt u zich verwonderen over wat kunst en cultuur te bieden hebben. Onder het genot van een hapje en een drankje komen de artiesten ook aan u voorbij, dus is het soms ook opletten geblazen...

het karretje zit of aan de zijlijn staat. Optredens van een heel andere orde zijn die van een hoog springende menselijke hagedis, van een stel zwalkende steltlopers of van JASper en JASmina. Dat zijn twee wandelende jassen die u onderweg graag aanspreken en bij de mouw nemen. Al met al hebben het straattheaterfestival en de andere activiteiten u

op 18 juni veel te bieden. Loop alvast warm met de informatie op deze pagina’s. Op de website:www. straattheaterdrv.nl vindt u ook de informatie over de veertien lokale artiestengroepen lezen die komen optreden. Die variëren van dansgroepen, lopende clowns, levende standbeelden tot popkoren, van een jeugdige zangeres, een trio tot een

voltallig muziekkorps en een gezellige band. Het festival is gratis. Het wordt gezellig druk. Kom daarom liefst lopend of met de fiets naar het centrum, of parkeer uw auto op de langparkeerplaats aan de Rondweg. Knip het programma uit en neem het mee. Of scan de QR-code met uw smartphone.

Eén van de topacts is Soap Stunters van Tukkers Connexion. Het is een optreden waarin met een enorm kanon een menselijke kanonskogel afgevuurd zal worden, dat ontaardt in een ongeëvenaarde wasbeurt van de stuntman. Vol spektakel en humor. Ook wordt het lachen bij ieder ritje van de hilarische achtbaan. Het maakt daarbij weinig uit of u zelf in

www.straattheaterdrv.nl


Professionele artiesten Babok met PolderCoaster

Reptiel Gecko

Met trots presenteert Babok de ontbrekende schakel tussen straattheater en pretpark. PolderCoaster is een energieke, hilarische, luidruchtige en interactieve straatvoorstelling geïnspireerd op achtbanen. Twintig minuten actie en onzin, boordevol verbijstering, snelheid, opwinding, angst, stupide dansjes, ongelukken en popcorn. Een voorstelling die gierend uit de bocht vliegt. Plat vermaak in de hoogste versnelling. Riemen vast…

Nieuwsgierig, hongerig en vol humor... Ons huisdier is dol op kinderen! Reptiel Gecko is een hagedis van bijna twee meter lang die rondkruipt tussen uw bezoekers. Hij is zeer nieuwsgierig en komt dan ook bij iedereen snuffelen. Alles wat op zijn hoogte voorbijkomt, moet hij van heel dichtbij gezien hebben. Mama’s en papa’s, bewaak uw handtassen, boodschappen en rugzakken! Onze Gecko vindt het geweldig om met uw spullen te gaan lopen. Vergeef hem zijn speelsheid!

Stiltlife Streettheatre met Drunk Punch Love De schaamte voorbij zitten lachen en huilen dicht naast elkaar. Een samenscholing van steltlopers in hallucinerende kostuums, zwieren al dansend en zingend door de straten. Ze zijn vrolijk, leuk, nodigen iedereen uit om mee te feesten. Kom op doe ook mee, het kan niet op! Maar wacht even. Nadat de eerste glimlach op het gezicht is getoverd, kijkt u er eens beter na. Zijn die steltlopers nu aan het zwieren of zijn ze aan het wankelen? Is die vrolijke lach niet een tikkeltje hysterisch? En is die mooie dame op die veel te hoge stelten nou echt zwanger? Hier klopt toch iets niet…?!

Tukkers Connexion met Soap Stunters Een retro stuntteam met een ongeëvenaarde stuntshow, geïnspireerd op cartoons uit vroegere tijden. No guts, no glory, no legend, no story. Dat is hèt credo van de ‘Soap Stunters’. Dit zijn de vedettes van weleer maar ook de helden van het heden. Vandaag! Een stunt die nog nooit live is vertoond. Maar ook nooit eerder onder deze omstandigheden live vertoond kòn worden. Een heroïsche actie waarmee ze alom verbazing zullen wekken, een heldenstatus zullen verkrijgen en geschiedenis zullen schrijven. Wat denkt het publiek? Is het weer een sprong over vele brandende tankwagens of wordt het een lancering in de ruimte als een menselijke kanonskogel? De volgende garantie kunnen we u nu al geven. Dit moet iedereen gezien hebben.

Theater Tique met Konijn! Mobil en Voorsluis met Holländischer Wahnsinn

Fabuloka met Staal. Twee mensen leven in en om een vijf meter grote metalen constructie. Beiden hebben een droom die het stel uit elkaar lijkt te drijven. Totdat ze door een onverwachte letterlijke wending weer dichter bij elkaar komen. Het verhaal wordt verteld met woorden, partneracrobatiek, jongleren, mime, bizarre uitvindingen, luchtacrobatiek en zelfgemaakte (deels) live muziek.

Living Sculptures met JASper en JASmina Een dansend duo dat met hun koddige handjes en verrassende karakters de leegte komen opvullen. De geestige verschijningen omarmen hun publiek: bieden troost en beschutting, uitdaging en lol. Een hilarische of tedere ontmoeting, it’s up to you! JASper maakt graag kennis met je door een knuffel, een high five of een ouderwetse hand. JASmina zal je beleefd naderen met haar golden touch en als ze je in d’r zak heeft haar olijke kant laten zien. Liefst maken ze beiden een dansje met u en jou.

Een pijnlijke ode aan het variété. Een comedyshow zonder tekst. Een getrouwd artiestenduo brengt een variétéshow vol zang, dans en goocheltrucs. Het is de laatste twintig jaar een prachtige show geweest. Maar hun show en hun huwelijk brokkelen langzaam af. Alles wat overblijft is een pijnlijk gevecht om aandacht. Toch proberen ze steeds de schijn op te houden van een succesvol huwelijk. Vinden ze ondanks alle gênante momenten hun liefde voor elkaar nog terug?

In deze gloednieuwe voorstelling van Theater Tique verschijnt een nieuw hoofdfiguur ten tonele: Konijn! Konijn begeeft zich in de wereld buiten zijn vertrouwde kooi en beleeft daar spannende avonturen. Ook dit nieuwe verhaal van Theater Tique staat weer garant voor verrassing, verwondering en hilariteit. Voor iedereen, van heel jong tot oud. Komt dat zien!

Theater zonder Blabla met Resto la Table De onhandige ober Martin werkt bij Resto La Table. Zoals elke ochtend gaat hij naar zijn werk. Hij veegt de vloer, wast de laatste vuile glazen van de dag ervoor en begint de tafel te dekken. Maar vandaag heeft hij een probleem: de tafel protesteert! De tafel wil niet gedekt worden. Alles wat op tafel wordt gezet, wordt onmiddellijk door de tafel afgewezen. Martin is namelijk iets belangrijks vergeten, iets wat de tafel absoluut nodig heeft. Een gevecht tussen ober en tafel begint. En het restaurant gaat al bijna open… Zal Martin op tijd door krijgen wat hij is vergeten? Mevrouw, mijnheer, van harte welkom in RESTO LA TABLE!

Wolkenruiters met No Show?! Een eigenwijze ballerina staat alleen op het podium, haar vrouwelijke partner komt niet opdagen. Tegen wil en dank stapt de onhandige technicus in haar rol en in een roze tutu. Het is dat hij een oogje op haar heeft. Als hij de show verprutst lijken zijn kansen verkeken. Of toch niet?

Straattheater Ragebol. Straattheater Ragebol zijn drie poetsdames (Klopper, Doekje en Dusty), die al zingend, pratend en poetsend door het centrum van Mijdrecht zullen gaan lopen. Tussen hun poetswerk door maken zij contact met kinderen, jongeren, volwassenen en oude van dagen. De straat, uw toilet, de ramen en uw humeur worden weer opgeruimd en netjes!!! Alles is weer Spic en Span!


Lokale en regionale artiesten en gezelschappen KarinDans Jazz en Showballet Nicole Met de diverse dansgroepen en dansstijlen zal Jazz en Showballet Nicole het Straattheaterfestival dit jaar weer op spectaculaire wijze gaan openen.

De dansen die zij gaan laten zien zijn een onderdeel uit de voorstelling “Escaperoom Dancing Stars”. De voorstelling vertelt het verhaal van een groep jongeren die deelnemen aan een escaperoom.

LucyDijkmantrio Het LucyDijkmantrio speelt Nederlandstalige luisterpop met invloeden van jazz-, blues-, pop- en rockmuziek. Zij spelen eigen composities.

Sister Act Sister Act is in de straten van en rondom het dorpscentrum van Mijdrecht te bewonderen als levend standbeeld. In zelf ontworpen kostuums en met zelfgemaakte grime doen zij mensen verwonderen.

Enjoy’s Dance Enjoy’s Dance zal tijdens het festival diverse dansstijlen laten zien en u laten zien waarom dansen zo leuk is!

Da Capo’s popkoor Da Capo's Popkoor is een gemengd koor met een gedeelde passie; ZINGEN! Bekende popsongs, een mooie sound en geraffineerde koorarrangementen, onder begeleiding van piano vormen de basisingrediënten voor een muzikaal sfeervol optreden. Begeleid door Floor van Erp onze dirigent en Colijn Buis.

Eliahna Foulour Eliahna is 10 jaar en woont in Mijdrecht. Zij is een jonge zangeres die steeds bekender aan het worden is. Zij heeft aan diverse talentenjachten meegedaan.

Atelier De Kromme Mijdrecht Kunstatelier met ieder jaar een tentoonstelling van hun mooiste schilderijen.

ROM koor

Luca als De Vogelaar

Dit koor zal een gevarieerd programma ten gehore gaan brengen. Vol herkenbaarheid, nostalgie en verrassende elementen en natuurlijk mooie en vrolijke musicalnummers.

Deze man is erg gefascineerd door vogels. Soms zit die fascinatie behoorlijk in de weg.

Popkoor Sonority Dit 25 koppige popkoor afkomstig uit Aalsmeer zal op eigen wijze een vrolijk reperoire ten gehore brengen. Zij zijn zeer gemotiveerd hun liedjes in Mijdrecht te laten horen.

Trio Jam Mama Muziekkorps Triviant

Horangi Taekwondo

De Turfschippers

Triviant is een muziekkorps afkomstig uit Vinkeveen. Zij zullen met een sectie slagwerk en een sectie fluitisten het festival gaan opvrolijken.

In een korte en krachtige demonstratie zal Horangi Taekwondo met breektesten en veel actie laten zien wat Teakwondo inhoudt.

Shantykoor met zangers uit De Ronde Venen die op hun eigen wijze de mooiste zeemansliederen laten horen. Met hen is gezelligheid gegarandeerd!

Deze drie vrolijke dames brengen vrolijke eigenzinnige liedjes in diverse muziekstijlen, van swing naar funk en van kleinkunst naar tarantella. Leuk voor jong en oud!


Programmering

18 juni 2022

Hartelijk dank aan de Hierboven zie je het sponsoren die dit complete programma festival mogelijk maken: van het Straattheater, of scan de QR code!

Ascol verzekeringen De Groene Venen Hosting Makelaar De Zwart Dranken & Delicatessen Gemeente De Ronde Venen Hoogvliet Mijdrecht Dorp Rabo Dichtbij Fonds Rendez Vous Reurings Onroerend Goed BV Schadenet Kranenburg Stichting Ronde Venen Fonds van Walraven Mijdrecht

w w w. s t r a a t t h e a t e rd r v. n l