Oranjekrant 2023

Page 1

ORANJEKRANT

ORANJEKRANT21april20231
UITNEEMEXEMLAARVAN DEGROENEVENEN Special van De Groene Venen • 0plage 19.000 exemplaren • Lezersbereik 45.000 inwoners • Uitgegeven door A-side Publishing B.V. • De Groene Venen • Genieweg 14, 3641 RH Mijdrecht • Telefoon: 0297-38 52 57 • E-mail: info@degroenevenen.nl • www.degroenevenen.nl HUIS-AAN-HUIS IN: MIJDRECHT • WILNIS • VINKEVEEN • WAVERVEEN • DE HOEF • AMSTELHOEK • ABCOUDE • BAAMBRUGGE 2023

Wij wensen u wederom een gezellige Koningsdag toe!

21april2023 De aan- en verkoopmakelaar voor woningen en bedrijven! Van der Helm Woning- en Bedrijfsmakelaars BV Herenweg 46, 3648 CJ Wilnis T : 0297- 591 996 F : 0297- 214 904 E : info@vanderhelmmakelaardij.nl www.vanderhelmmakelaardij.nl VDHelmMakelaar vanderhelmmakelaardij Wilt u eens rustig van gedachten wisselen over uw wensen en onze dienstverlening? Neemt u dan gerust contact met ons op. Een afspraak is zó gemaakt. • Aan- en verkoop bemiddeling • Taxaties • Waardebepalingen • Bemiddeling bij huur en verhuur • Nieuwbouw
Openingstijden Dinsdag t/m zaterdag 09.30 - 17.30 uur Herenweg 169a 3645DK Vinkeveen 0297 743 565 GOUDSMEDERIJ DE HOOGSTE PRIJS VOOR UW GOUD EN ZILVER SIERADEN ONTWERP, REPARATIE EN VERKOOP E W info@ormontre.nl www.ormontre.nl ormontre

Maarten Divendal

Een bijzondere periode

De periode eind april, begin mei ervaar ik elk jaar als bijzonder. Het zijn weken waarin we feestelijke bijeenkomsten en gebeurtenissen afwisselen met momenten van herdenking en stilstaan bij donkere bladzijdes uit het Nederlandse verleden. In een korte periode wordt vreugde en plezier afgewisseld met herdenken en verdriet. Gebeurtenissen die net als in het dagelijkse leven soms dicht bij elkaar liggen.

Alweer 10 jaar vieren we de verjaardag van onze koning op 27 april. In 2013 volgde Willem-Alexander zijn moeder op en werd Koninginnedag op 29 april Koningsdag op 27 april. De invulling van de dag is voor een deel hetzelfde gebleven, maar er zijn ook mooie nieuwe tradities ontstaan. Meest in het oog springend zijn de Koningsspelen die op veel scholen worden gehouden. Koningsdag blijft op deze manier een mooie mix van tradities en vernieuwingen.

En voor vernieuwing staat onze koning zeker open. Het kreeg de afgelopen weken al veel aandacht, en ik heb met veel plezier de eerste afleveringen beluisterd: de podcast ‘Door de ogen van de Koning’. Ter gelegenheid van zijn tienjarig koningschap spreekt koning Willem-Alexander in 10 podcastafleveringen met voormalig radiomaker Edwin Evers. In elke aflevering blikt hij terug op een jaar uit zijn koningschap. Zeer de moeite waard om te beluisteren!

Voordat de festiviteiten op Koningsdag losbarsten, hebben we de dag ervoor altijd een mooie bijeenkomst waarin we een aantal inwoners uit onze gemeente verrassen met een koninklijke onderscheiding. Ook dit jaar kan ik tegen een aantal inwoners zeggen dat ‘het de Koning heeft behaagd’ hen een onderscheiding toe te kennen.

De laatste voorbereidingen voor Koningsdag worden nu getroffen. Mooi dat dit jaar weer het grote feest op het Raadhuisplein kan plaatsvinden. Ik wens u een mooie Koningsdag toe. Laten we er met elkaar voor zorgen dat het voor iedereen een feestelijke dag wordt.

Koningsdagconcert in de Janskerk met medewerking

van het ROM-koor

Ook dit jaar biedt de Oranjevereniging een Koningsdagconcert aan met het ROM-koor uit Mijdrecht. Traditioneel zal dit concert plaats vinden in de Janskerk in Mijdrecht.

Het ROM-koor (Regionaal Operette- en Musicalkoor) zal u op deze bijzonder feestelijke dag trakteren op een mooi concert. Anders dan andere jaren wordt het koor dit jaar muzikaal ondersteund door de aanwezigheid van een heus draaiorgel. Uiteraard worden leuke en mooie melodieën gezongen, waarbij u zeker bekende nummers zult herkennen. Kom luisteren en zing gezellig mee. U zult zich niet vervelen!

Het concert begint op Koningsdag om 12.00 uur en duurt tot onge-

Kermis Mijdrecht

De botsauto's zijn gepoetst, de draaimolenpaardjes hebben hun proefrondje gedraaid en de nieuwste knuffelbeesten zijn ingekocht om er ook dit jaar weer een onvergetelijk feest

Nog even de openingstijden op een rijtje:

Openingstijden

Zaterdag 22 april:

13.30 - 24.00 uur

Zondag 23 april:

13.30 - 24.00 uur

Maandag 24 april:

13.30 - 24.00 uur

Dinsdag 25 april:

13.30 - 23.00 uur

Woensdag 26 april:

13.30 - 23.00 uur

Donderdag 27 april:

10.30 - 23.00 uur

veer 13.00 uur. Ook dit jaar wordt het ROM-koor gedirigeerd door de immer enthousiaste dirigent Ferdinand Beuse, mmv Hans Worm op piano, James Pollard op orgel en accordeon en Mirjam Vos op viool.

Het draaiorgel wordt verzorgd door Amsterdammertje Draaiorgelverhuur. Het Oranjecomité nodigt u van harte uit ook dit jaar het Koningsdagconcert bij te wonen.

Vlaginstructie

Als u de Nederlandse vlag wilt uithangen, kunt u de dagen van de vlaginstructie volgen. Dit hoeft niet, u mag ook op andere dagen de vlag uithangen. De vlaginstructie is een instructie die het gebruik beschrijft van een vlag.

Dagen vlaginstructie

De vlaginstructie houdt in dat de Nederlandse vlag op rijksgebouwen uithangt op de volgende dagen:

• 27 april: Koningsdag,

• verjaardag koning

• Willem-Alexander;

• 4 mei: Dodenherdenking, vlag halfstok, van 18.00 uur tot zonsondergang;

• 5 mei: Bevrijdingsdag.

Als de dagen op een zondag of christelijke feestdag vallen, geldt de datum tussen de haakjes.

Uithangen en hijsen van de vlag

van te maken! Naast de body shake en botsauto’s komt er nog veel meer vermaak op het kermisterrein te staan. Donderdag 27 april is het Koningsdag en kleurt de hele kermis Oranje. Vanaf

10.30 uur is de kermis geopend om de verjaardag van onze Koning groots en gezellig te vieren.

Een gehesen vlag mag nooit de grond raken of het verkeer hinderen, ook niet als de vlag halfstok hangt. De vlaggenstok moet dus een goede lengte hebben. Vlaggen mogen niet tussen zonsondergang en zonsopgang worden gehesen of blijven hangen. De vlag mag wel blijven hangen als hij zodanig verlicht is dat de kleuren duidelijk te zien zijn.

De vlag halfstok

Als de vlag halfstok moet hangen, wordt de vlag eerst vol gehesen. Daarna wordt de vlag langzaam en statig neergehaald, totdat het midden van de vlag op de helft van de normale hoogte is gekomen. Hierna wordt de vlaggenlijn vastgebonden. De vlag wordt niet opgebonden. Bij het neerhalen van een halfstok gehesen vlag wordt deze eerst langzaam en statig vol gehesen en vervolgens op dezelfde wijze neergehaald.

De Nederlandse vlag

Deze speical is een uitgave van A-side Publishing B.V. in opdracht van Oranjevereniging Mijdrecht en wordt verspreid als bijlage van De Groene Venen.

Redactieadres:

Genieweg 14

3641 RH Mijdrecht Telefoon: 0297-38 52 57

E-mail: info@degroenevenen.nl www.degroenevenen.nl

Hoofdredacteur: Rob Isaacs

Aan deze uitgave werkten mee: Alle oranjeverenigingen

Fotografie: Peter Bakker, Fem van Duuren en anderen Vormgeving en opmaak: Rachel Gerards

Druk: Rodi Rotatiedruk, Diemen

Distributie: De Groene Venen wordt wekelijks huis-aan-huis bezorgd door een eigen bezorgteam. Bel voor bezorgklachten: 0297-38 52 57

© 2023 A-side Publishing B.V. Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever.

De Nederlandse vlag is het symbool van eenheid en onafhankelijkheid van het Koninkrijk der Nederlanden. De vlag moet altijd de ereplaats hebben als deze gebruikt wordt op Nederlands grondgebied. Er zijn geen voorschriften voor de afmeting, maar de lengte moet zich verhouden tot de breedte als 3:2. De kleuren zijn helder vermiljoen, helder wit en kobaltblauw. Het is niet toegestaan versieringen op de vlag aan te brengen.

Oranje wimpel

Op Koningsdag en op verjaardagen van leden van het Koninklijk Huis wordt de vlag met een oranje wimpel gehesen. www.degroenevenen.nl

ORANJEKRANT21april20233
Colofon
Vlaginstructie
DIVENDAL BURGEMEESTER
MAARTEN
DE RONDE VENEN

Lampionnenoptocht en vuurwerkshow in Mijdrecht

Loop gezellig mee met de lampionnenoptocht naar het vuurwerk dat Koningsdag 2023 inluidt. Op woensdag 26 april verzamelen vanaf 20.45 uur jong en oud zich rondom het carillon op het Raadhuisplein. Lampionnen worden door de organisatie verzorgd, maar neem zelf batterijen mee (2x AA). Rond 21.00 uur worden de lichtjes aangestoken, start de tocht en zal de muziek door de straten van Mijdrecht schallen. Onderweg sluiten de mensen aan en wandelen we gezamenlijk naar het via de Dorpsstraat, Raadhuislaan, Kon. Julianalaan,

Koningsdag Oranjeplein Mijdrecht

Eindelijk is het weer zover! Op Koningsdag kleur het Raadhuisplein in Mijdrecht vanaf 14.00 uur weer oranje, gaan we met z’n allen los en vieren we de verjaardag van de Koning. Nadat het enkele jaren stil is geweest op het plein, wordt er dit jaar weer een knallend feest georganiseerd.

Line up Oranjeplein Mijdrecht

De dag wordt muzikaal ingevuld door verschillende artiesten en dj’s. De line up is al bekend gemaakt. In willekeurige volgorde: Mark Fledderman, Het Meezingteam, Jaime van Dijk, Thomas Oudshoorn, DJ Boes en DJ Jeroen Post.

Pr. Wilhelminalaan, Pr. Bernhardlaan, Midrethstraat, St. van Rumelaerstraat, Gijsb. van Stoutenborchstraat, Bisschop Koenraadstraat, Proostdijstraat en sport- en recreatiepark veld 5/6 van SV Argon.

Officiële opening Koningsdag 2023 Als de kinderen met de lampionnen aankomen op het veld, zal de burgemeester de festiviteiten van Koningsdag 2023 officieel openen. Aansluitend wordt de jaarlijkse vuurwerkshow ontstoken. Dit zal omstreeks 22.00 uur zijn.

Ingang evenement

Anders dan eerdere edities van het Oranjeplein is het Raadhuisplein tijdens het feest toegankelijk via één ingang. Houd daar rekening mee als je naar het feest toe komt. Deze ingang bevindt zich op donderdag 27 april aan de kant van Rendez Vous. Op de bijgaande plattegrond zijn de looproutes vanuit de verschillende kanten van het dorp aangegeven.

Geweldig feest voor jong en oud

Het is geweldig dat na 3 jaar het Raadhuisplein eindelijk weer omgetoverd wordt tot Oranjeplein. Het Rechthuis Eten & Drinken en Rendez Vous zijn op Koningsdag aanwezig met een volledig Oranjeteam om iedereen van een drankje te voorzien. Laten we er een geweldig feest van maken, waar jong en oud plezier aan beleefd!

421april2023ORANJEKRANT Ook een koel paleisje deze zomer ? www.zijtveldbv.nl Adres Constructieweg 14 3641 SB Mijdrecht Contact Tel. 0297-28 51 58 info@zijtveldbv.nl

Programma Mijdrecht

Woensdag 26 april

Penaltyschieten

inschrijving v.a. 18.15 uur, start toernooi 19.00 uur, SV Argon. Lampionnenoptocht

20.45 uur vanaf het Raadhuisplein. Vuurwerkshow & officiële opening festiviteiten ca. 22.00 uur, Veld 5/6 SV Argon.

Donderdag 27 april

Kindervrijmarkt tot 13.00 uur, centrum Mijdrecht.

VIOS Oranjeparade

11.00 uur

vanaf de Raadhuislaan.

Koningsdagconcert ROM-koor

12.00 tot ca. 13.00 uur, Janskerk.

Activiteiten Windmolenterrein

12.00 tot 18.00 uur.

Feest op het Raadhuisplein

14.00 tot 20.00 uur.

Donderdag 27 april Kindervrijmarkt als vanouds

Oranjegebak voor ouderen

Koningsdag is voor iedereen, daarom worden de bewoners van de bejaarden- en verzorgingstehuizen in Mijdrecht getrakteerd op een heerlijk oranjegebakje bij de koffie of thee. Geniet ervan!

Activiteiten Windmolenterrein

Kom van 12.00 tot 18.00 uur springen, spelen, dansen en zingen op het Windmolenterrein. Op het speelterrein aan de Windmolen worden ook dit jaar diverse sporten spel-instuifactiviteiten gehouden. Een greep uit de activiteiten: rodeostier, Hobbel-eekhoorn, Kleuterpark, klimglijbaan en diverse luchtkussens. De kinderen kunnen zich de hele middag uitleven met allerlei spelletjes. Bij deze activiteiten is EHBO aanwezig, zorgt Fresh Licht & Geluid voor passende muziek en is catering aanwezig voor de verkoop van een hapje en een drankje. Dit jaar is het mogelijk om te pinnen.

Tijdens Koningsdag zal ook dit jaar, zoals we vanuit traditie gewend zijn, in het dorpscentrum van Mijdrecht de kindervrijmarkt gehouden worden.

Al vanaf de vroege uurtjes mogen de kleedjes worden uitgestald. Om 13.00 uur ’s middags eindigt de vrijmarkt.

Kindervrijmarkt gebied (zie kaartje) Verkoopwaar mag worden uitgestald in het centrum van Mijdrecht in het roodomrande gebied op de plattegrond (Dorpsstraat tot de Kerkvaart, plein bij de Lindeboom, fietspad Burg-

Koningsdag Penaltytoernooi bij SV Argon

Woensdag 26 april wordt het jaarlijkse Koningsdag Penaltytoernooi weer georganiseerd bij SV Argon. Ook dit jaar organiseert Oranjevereniging Mijdrecht in samenwerking met SV Argon het jaarlijkse Koningsdag Penaltytoernooi, waarbij de deelnemers de keepers van SV Argon onder vuur nemen. Dit jaar zal de muzikale begeleiding op het hoofdveld worden verzorgd door Fresh Licht en Geluid. Vanaf 20:30 uur zal Joost de Vries zijn repertoire ten gehore brengen in de kantine van SV Argon.

Voorafgaand aan het penaltytoernooi zal er vanaf 18:30 uur een clinic worden gegeven door Voetbalschool “De Belofte”. De mannen van “De Belofte” begeleiden de jeugd vanaf 07 in hun ontwikkeling tot een veelzijdige voetballer die steeds zijn tegenstander een stapje voor is. Alle activiteiten vinden plaats op het hoofdveld van SV Argon.

Om 22:00 uur zal de Koningsdag 2023 officieel worden geopend met een spectaculaire vuurwerkshow.

Datum: woensdag 26 april

Tijdstip penalty toernooi: aanvang 19:00 uur; inschrijving vanaf 18:00 uur

Locatie: Hoofdweg 85 in Mijdrecht

In 2023 is er géén enkele generatie uitgesloten tijdens het Koningsdag

Penaltytoernooi! Dus naast meisjes en jongens, dames en heren, kunnen nu ook moeders en vaders en oma’s en opa’s om de felbegeerde trofeeën strijden! Het wordt dit jaar één groot familie spektakel. De diverse categorieën zijn als volgt ingedeeld:

• O7-pupillen (geboortejaar tot en met 2016)

• O9/O8-pupillen (geboortejaar 2014 – 2015)

• O11/O10-pupillen (geboortejaar 2012 – 2013)

• O13/O12-pupillen (geboortejaar 2010 – 2011)

• O15/O14-jeugd (geboortejaar 2008 – 2009)

• O17/O16-jeugd (geboortejaar 2006 – 2007)

• O19/O18 jeugd (geboortejaar 2004 – 2005)

• Senioren 19+ (t/m geboortejaar 2003)

Prijsuitreiking: zodra alle groepen klaar zijn in de kantine van SV Argon

De keepers zijn dit jaar van SV Argon, kortom toppers in de goals!

De scheidsrechters zijn van SV Argon, dus deskundigheid en eerlijkheid gegarandeerd!

Per groep zijn er mooie bekers te winnen, voor de 1e, 2e en 3e prijs.

Voor alle deelnemers in de O7 groep is er een mooie medaille!

meester Haitsmaplein, plein bij de ingang van de Passage, Bozenhoven vanaf de Passage tot en met de Dorpsstraat). Tot 13.00 uur is de Bozenhoven tot einde Beatrixlaan afgesloten voor doorgaand verkeer. Afgelopen jaar was het ook toegestaan je kleedje uit te stallen op het Raadhuisplein. Dit jaar is dat niet het geval, vanwege de opbouw van het feest dat dit jaar weer ’s middags op het plein plaatsvindt. We vragen ouders en kinderen hun kleedje alleen op de aangegeven plaatsen uit te stallen.

Borden geven van tevoren aan waar de vrijmarkt begint.

Rommelmarkt, maar geen rommel De vrijmarkt wordt ook wel een rommelmarkt genoemd, maar het is niet de bedoeling dat het na afloop ook een rommeltje is in het dorp. Daarom vragen we alle deelnemers restanten en niet verkochte spullen weer mee te nemen, weg te gooien in de daarvoor bestemde containers of naar de Kringkoop te brengen. Alle kinderen veel verkoopplezier gewenst!

Na afloop krijgt iedere deelnemer (tot en met de O17) vier EURO muntjes voor de kermis die de gehele kermis in Mijdrecht voor alle attracties geldig zijn!!

Kortom, het belooft weer een gezellige en sportieve avond te worden.

De kantine is geopend van 19:30 uur tot 24:00 uur.

De buitenbar is geopend van 17:30 uur tot 20:30 uur.

Iedereen mag meedoen, ongeacht of je wel of niet op voetbal zit of bij welke club je speelt. Dus neem je vriendjes en vriendinnetjes, vader en moeder, oom en tante en vooral opa en oma mee!

Wees op tijd want de ervaring leert dat het druk wordt.

De Oranjeparade Mijdrecht is er weer!

Natuurlijk is ook dit jaar Show- & Marchingband VIOS weer van de partij en organiseren zij de Oranjeparade. Op 27 april om 11.00 uur openen zij vanaf de Raadhuislaan officieel Koningsdag 2023 op muzikale wijze.

Voor jong en oud

De optocht is voor alle leeftijden. Dus opa’s en oma’s, vaders en moeders, broers, zussen, vriendjes en vriendinnetjes haak aan en zet je beste beentje of wieltjes voor. Het kledingadvies voor alle deelnemers, mens, dier, fiets of kar, is natuurlijk: rood, wit, blauw en oranje. Om 11:00 uur start de parade achter VIOS in de Raadhuislaan.

Parade route

De route loopt dit jaar vanaf de Raadhuislaan rechtdoor de Zr. den

Hertoglaan af. Dan rechtsaf de Prinses Margrietlaan in en vervolgens linksaf de Heemraadsingel op. Via de Gouwenstraat en de Johan van Renessestraat gaat de parade linksaf de Dr. J. van der Haarlaan op en Twistvlied in. Hier gaan we via de Karekiet, de Taling en de Roerdomp naar de Hoofdweg en vanaf daar via de kermis naar het feestterrein aan de Windmolen.

Mooie prijs

Voor de meest origineel uitgedoste deelnemer, versierde fiets, buggy of kar die de hele route deelneemt aan de parade, wacht bij het eindpunt een mooie prijs. Dus doe je best, maak het onze jury maar moeilijk! Ben jij erbij op donderdag 27 april? Want het is geen écht Koningsdagfeest, als je niet bij de Oranjeparade bent geweest!

ORANJEKRANT21april20235

Koningsdagprogramma Wilnis

Woensdag 26 april

19.30 - 21.00 uur Penaltyschieten bij CSW Penaltyschieten is voor iedereen vanaf 15 jaar op welbekende CSW-keepers. Ook dit jaar wordt er weer gestreden om de prachtige G. Brouwer Bokaal. Gerrit Brouwer verricht de aftrap en het commentaar wordt verzorgd door Peter van Leeuwen. Inschrijven kan vanaf 19.00 uur in de CSWkantine.

G. Brouwer & Zn. B.V. stelt de bekers beschikbaar.

Donderdag 27 april

08.00 uur  - Luiden der Klokken, de vlaggen worden uitgestoken. De klokken van de plaatselijke kerk luiden Koningsdag 2023 in. Van openbare gebouwen en particuliere woningen wordt gevlagd en gewimpeld.

08.30 uur - Muzikale rondgang en optocht versierde fietsen, voor kinderen t/m 12 jaar Zodra je de muziek hoort van muziekkorps Triviant, kun je met je versierde fiets aansluiten. Alle deelnemers komen uiteindelijk samen op het plein voor het voormalige gemeentehuis waar de of-

ficiële opening is. Voor alle fietsers is er na afloop een mooie medaille gesponsord door Nant Hartel. Dus maak je fiets heel mooi en zorg voor een bonte optocht!

Route Muziekkorps Triviant:

Start: Hoek Veenman/wagenmaker, over de dijkgraaf naar mandemaker en linksaf richting Marickenlaan, linksaf de veendijk op, rechtsaf waterpeil op, rechtsaf de Veenweg op, linksaf Beemdgras op, linksaf de Vossestaart op. Bij het Johannes Hospitium houden we even halt voor een mini aubade, dan gaan we rechtsaf de Pieter Joostenlaan op, brug over linksaf Herenweg naar de Dorpsstraat richting het voormalige gemeentehuis.

weer kindervrijmarkt in de Dorpsstraat (Dorpsstraat, Eendracht, Zuwe en Stationsweg). Ga maar vast je kamer of de zolder opruimen en neem al je oude spullen mee om te verkopen! Kindermuzikanten zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Op deze markt mogen alleen kinderen hun spullen verkopen. Graag vanaf 08.00 uur je spullen uitstallen.

10.00 - 12.00 uur Seniorenochtend; Oranje Borrel in de Schakel

Natuurlijk zijn er gezellige Oudhollandse spelletjes o.a. Spijkerslaan, Dr.Bibber, vlaggetjesteken en Schminken en ook een paar leuke grote attracties:Giant rollertubes, quadbaan, bungee trampoline . Er is dus weer genoeg te doen voor alle leeftijden. Natuurlijk is er ook limonade en iets lekkers mede mogelijk gemaakt door ‘De Buurvrouw’.

KRINGKOOP KRINGLOOPBEDRIJF

KROON’S ELECTROSERVICE

KOOL HEIWERKEN BV

TAPAS DE BUURVROUW

VERKAIK VOEGWERK

JOHAN GROENEWEG BV

GEMEENTE DE RONDE VENEN

LEO SCHAAPHUIZEN

RIJDES TUINCENTRUM-KWEKERIJ

VRIJWILLIGE BRANDWEER WILNIS

G BROUWER & ZN BV

SMIT FIETSEN

PAUL REURINGS BEHEER BV

M K GORTENMULDER TRANSPORT

TIMMERFABRIEK BLUEMINK

09.15 uur - Officiële opening

Koningsdag

Bij het voormalige gemeentehuis zal de officiële opening van de feestelijkheden in Wilnis worden verricht door een afvaardiging van het college van B&W van De Ronde Venen. Onder muzikale begeleiding van Triviant zullen we gezamenlijk het Wilhelmus zingen.

10.00 - 12.00 uur Kindervrijmarkt in de Dorpsstraat Zoals elk jaar is er ook dit jaar

Wij nodigen alle senioren uit voor een kopje koffie en een gezellige borrel in De Schakel. Hans Vesterink zorgt voor leuke muziek en bespeelt hierbij meerdere instrumenten. Na afloop ontvangt u een leuke attentie.

14.00 - 20.00 uur  De Buurvrouw' in het Speelwoud Voor alle vaders en moeders is tijdens de Kinderspelen gezellige muziek, een lekker hapje en drankje. Komt allen!

Alle 18+ krijgen een polsbandje, neem je ID mee!!

Men hoeft zich hier niet voor op te geven.

De drankjes worden verzorgd door Paul Reurings Beheer BV

Kinderspelen in het

Speelwoud:

14.00 - 18.00 uur Wilnisse Kinderspelen in het Speelwoud Om 13.30 uur barst er een waar kinderfeest los in het Speelwoud.

Dorpsstraat is tussen 06.00 en 19.00 uur afgesloten voor doorgaand verkeer.

SPONSORS WILNISSE ORANJEVERENIGING

VOF BOTS MENGVOEDERS

HIS INDUSTRIAL SERVICE

PROMOFESSIONALS

STIEVA METAALBEWERKING

NANT HARTEL JUWELIER

GERRIJN BV

HFR SERVICES

STG SERVICEPUNT DE RONDE VENEN

TECHN INSTALLATIEBEDRIJF VD WILT

VAN SCHIE BV

Persoonlijke aandacht, vakmanschap en kwaliteit

Zoek je een ervaren en betrouwbaar aannemersbedrijf voor nieuwbouw, verbouw of onderhoud?

SMIT GROEP WAVERVEEN Ma. t/m za. 10:00 - 17:00

Wij zetten je bouwplannen om in daden. Met vakmanschap en persoonlijke aandacht leveren we kwaliteit. Een goede voorbereiding is het halve werk. Via een helder stappenplan werken we toe naar de oplevering van jouw project.

Jouw eerste stap? Ons bellen om een afspraak te maken!

621april2023ORANJEKRANT
Tot binnenkort Ondernemingsweg 2 3641 rZ mijdrecht tel: +31 (0)297-289230 www.krimp.nl

Programma Koningsdag Baambrugge

Koningsdag begint in Baambrugge om 8.30 uur traditioneel met het uitsteken van de vlaggen. Hierna volgt om 9.00 uur de muzikale rondgang door Baambrugge met de Abcouder Harmonie. Om 9.30 uur volgt op het Dorpsplein het welkomstwoord door de voorzitter van de Oranjevereniging en een vertegenwoordiger van de gemeente De Ronde Venen.

Om 10.00 uur beginnen de kinderspelen. De peuters en kleuters gaan onder andere taartjes zoeken en een feesthoed knutselen. En voor de kin-

deren van groep 3 tot en met 8 zijn er spelletjes zoals de spiraal, het golfspel en dokter Bibber.

Voor de senioren start om 10.30 uur de feestelijke oranje-ochtend. Gezellig een kopje koffie of thee drinken en de laatste nieuwtjes met elkaar uitwisselen. Daarna een lekker borreltje! Natuurlijk ontbreekt het jaarlijks prijzencircus niet.

Tot 12.30 uur staat, net als ieder jaar, de draaimolen er. De ritjes zijn gratis voor alle kinderen die willen draaien en zweven. Ook ontbreken de springkussens niet. Deze staan er

de hele dag. Het springkussen in de sportzaal is voor alle kinderen tot en met 6 jaar. Op het springkussen buiten mogen alle kinderen van 7 tot en met 12 jaar.

De middag start om 13.00 uur traditiegetrouw met de kindervrijmarkt. De beste plek om overtollige spullen te verkopen en anderen hier weer blij mee te maken. Kinderen mogen hier ook hun kunsten vertonen door bijvoorbeeld mooi muziek te spelen. Om 14.00 uur start de familiepuzzeltocht die in het teken staat van het

90-jarig bestaan van de Oranjevereniging Baambrugge. Vanaf 15.00 uur mag iedereen proberen de stier te bedwingen. En om 16.00 uur start het sjoelen op de reuzesjoelbak.

Rond 16.00 uur begint ook de maag al voorzichtig te knorren. Tijd voor iets lekkers! Het dorpshuis De Vijf Bogen zorgt ook dit jaar voor de inwendige mens. Vanaf 17.30 uur wordt Koningsdag muzikaal omlijst door Mitchell Dobberlaar. De voetjes kunnen van de vloer en meezingen mag!

Stichting Feestelijkheden Abcoude Koningsdag

Met groot genoegen bieden wij u weer ons programma aan. Voor de kinderen, de ouders en ook de ouderen is er weer van alles te doen. Wij hopen dan ook van harte dat u in groten getale meedoet.

De meeste activiteiten vinden plaats op ’t Markvelt, de Hoogstraat en de Raadhuislaan. Het podium staat in het speeltuintje bij de Raadhuislaan.

De meeste activiteiten vinden plaats op ’t Markvelt, de Hoogstraat en de Raadhuislaan. Het podium staat in het speeltuintje bij de Raadhuislaan.

Vrijmarkt

Dit jaar hebben wij opnieuw het volledige terrein van ‘t Markvelt beschikbaar voor de verkoop van uw waar. Vanaf 06.00 uur zijn wij aanwezig om alles in goede banen te leiden en u om het beste plekje te veroveren. Daarbij geldt: om de veiligheid te waarborgen is de enige manier om met de auto ’t Markvelt te bereiken via de achterkant. Op het pleintje achteraan ’t Markveltwaar in de Feestweek de Polyp staat - kunt u de auto even neerzetten om uw waar uit te laden. Vervolgens vertrekt u natuurlijk weer snel, om ook anderen de gelegenheid te geven. Als u te voet of met de fiets komt – wat wij van harte aanbevelen! – kan dit uiteraard wel via de Hoogstraat.

U mag van ons best wat langer blijven zitten, maar denkt u er aan dat het ophalen van uw niet verkochte waar op dezelfde wijze gebeurt als het wegbrengen: via de achterkant. Hopelijk bent u uw spullen dan grotendeels kwijt en zo niet: dan graag weer meenemen of in de aanwezige vuilcontainers deponeren. Daarna kunt u de verdiende centen meteen

weer uitgeven aan een hapje en een drankje enkele meters verderop op de Raadhuislaan waar de feestelijke activiteiten inmiddels zijn gestart.

Abcouder Harmonie

De Abcouder Harmonie loopt rond

11.15 uur vanaf het Piet Mondriaangebouw al spelend naar ’t Markvelt voor een kort optreden. Rond 11.50 uur zal de voorzitter van de Stichting zijn openingswoord uitspreken en worden de eventuele gedecoreerden van Abcoude in het zonnetje gezet. Komt allen, want zij zijn met goede reden gedecoreerd en verdienen uw aandacht! Vervolgens begeven wij ons allen naar ons feestterrein in het speeltuintje van de Raadhuislaan.

Poffertjes

Geniet deze dag van de diverse activiteiten, (hopelijk) van het mooie weer, maar nu ook van de poffertjes, zo lekker zoals u ze alleen tijdens de Feestweek maar eet. En is het op deze dag daar té druk, geen nood, “Van Meetelen Nostaligische Specialiteiten” staat er nog tot en met zondag de 30e.

Optreden clown

Van 12.00 uur tot circa 13.00 uur is er op het podium bij de Raadhuislaan een superleuk optreden van een clown. Het belooft weer een prachtig programma te worden voor de kindertjes dus kom allemaal kijken.

Stormbaan, Rodeo Voetbal en natuurlijk een Springkussen

Wie het snelste bij het eindpunt is, daar gaat het om met deze grote stormbaan. Twee personen gaan met elkaar de strijd aan en proberen al ploeterend, klimmend en kruipend het eerste te zijn.

Of denk je hetzelfde balgevoel te hebben en net zo bewegelijk te zijn

als Frenkie de Jong? Trek je favoriete voetbal outfit aan en hou met slechts één hand het touw vast, zet je schrap en ga mee in de beweging. Laat maar zien hoe lang jij kunt blijven zitten.

Voor de allerkleinsten hebben wij weer een springkussen. Vanaf ongeveer 12.30 uur tot 16.30 uur mag ieder kind tot maximaal 10 jaar oud hiervan gratis gebruik maken. Vanzelfsprekend gaan de schoentjes uit en worden andere scherpe elementen even afgedaan.

Spellencircuit

Voor de kinderen tot en met 12 jaar is een spellencircuit uitgezet. Tussen 12.45 en 16.00 uur kunnen zij gratis deelnemen. De kinderen zullen zich weer met de diverse vertrouwde en enkele nieuwe onderdelen vermaken. Deelnameformulieren zijn verkrijgbaar bij de kraam van de Stichting Feestelijkheden Abcoude en na afloop kunnen de deelnemers daar hun persoonlijke deelnamecertificaat ophalen. De inschrijving sluit om 15.45 uur.

De Grabbelton

Dit behoeft natuurlijk geen nadere uitleg meer: de allerjongsten mogen een keer grabbelen in de ton van Ton.

Podiumprogramma en Online Quiz

Op het podium zal er opnieuw – na het grote succes van de vorige keer – tussen 13.00 uur tot 17.00 uur meerdere malen een online quiz gespeeld worden. Via de smartphone kan iedereen meedoen en er zijn weer leuke prijzen te winnen. De muziek wordt verzorgd door een in Abcoude en wijde omstreken bekende DJ. Rondom het podium vind je statafels en er is gelegenheid tot het nuttigen van een drankje en een

hapje, opnieuw verzorgd door Marco Smit van De Sprong.

Ouderenmiddag Om 14.30 uur gaan de deuren van het Piet Mondriaangebouw open en gaat in de grote zaal om 15.00 uur de Ouderenmiddag van start. Onder leiding van de twee welbekende ‘Bingo Masters’ Ben en Hans spelen we een aantal rondjes Bingo. Uiteraard is er genoeg tijd beschikbaar om de laatste dorpsnieuwtjes uit te wisselen, is er gezellige muzikale begeleiding van John Haese en wordt u zoals altijd verwend met een natje en een droogje. Rond 17.00 uur is

Collecte Koningsdag

de Bingo afgelopen omdat de prijzen dan verdeeld zijn, de nieuwtjes en bingobonnetjes op zijn en omdat we er dan toch mee stoppen.

Deelname aan alle activiteiten is GRATIS, maar wel voor eigen risico.

De Stichting Feestelijkheden Abcoude doet zijn best, maar u bepaalt de gezelligheid en het succes door in groten getale aanwezig te zijn. Want een feest is geen feest, als u niet bent geweest. Wij wensen u een aangename en gezellige Koningsdag 2023 toe.

Heeft u de collectant gemist en wilt u toch een gift doen? Dat zien we natuurlijk altijd graag: bijdragen zijn van harte welkom op NL82 RABO 0300 5140 85 t.n.v. Stichting Feestelijkheden Abcoude of met de QR-code hiernaast: het standaardbedrag is ingesteld op 5 euro, maar uiteraard zijn we met ieder ander bedrag net zo blij. Vanwege de kosten van deze flyer en de App staat het minimum bedrag op 1 euro. Uiteraard is er geen maximum: wat ons betreft geldt ‘the sky is the limit’.

ORANJEKRANT21april20237

Programma Vinkeveen

Kinder-kramenmarkt, kinderattracties en muziek

Donderdag 27 april zal Vinkeveen er weer (oranje) gekleurd opstaan. Door samenwerking met Partycentrum de Vink en het Oranje Comité Vinkeveen, zal de Kerklaan, het Boeiplein en het Tuinderslaantje weer in het teken staan van een groots Oranjefeest met de kinderkramenmarkt, dansschool Enjoy’s Dance, diverse kinderattracties, een eetstraat en veel livemuziek.

De activiteiten van Koningsdag zullen zich ook dit jaar hoofdzakelijk richten op de Kerklaan en op en rondom het Boeiplein. Op het Boeiplein, het evenemententerrein achter het Dorpshuis, staan diverse kinderattracties, er is een eet-

straatje, een bar met toebehoren en uiteraard een groot podium.

Gratis bonnenkaart

De kinderen op de lagere scholen in Vinkeveen zullen een gratis bonnenkaart uitgereikt krijgen, waarmee ze versnaperingen en deelnames aan attracties kunnen verkrijgen.

Koningsnacht 26 april van 22.30 - 03.30 UUR

Zowel bij café de Heertjes als bij Partycentrum de Vink aan de Herenweg zal een Koningsnacht plaatsvinden. Bij Café de Heertjes een avond met optredens van de DJ’s Juula, Mike Madeira en Youp. In Partycentrum De Vink zullen Murcy en DJ Rutger Koninklijke deuntjes laten horen. In beide lokaliteiten is de entree gratis.

Vrijmarkt met kramen voor kinderen

Op Koningsdag zal vanaf 07.00 uur weer de kinder-kramenmarkt worden gehouden op de Kerklaan en het Tuinderslaantje. In samenwerking met Makelaardij Witte zullen er ook dit jaar weer 40 gratis kramen worden neergezet en speciaal bedoeld voor de (Vinkeveense) kinderen. Deze actie loopt al even maar mochten er nog kramen over zijn, reserveer dan snel een kraam via de website van het Oranje Comité; www.oranjecomitevinkeveen.nl

Verder kunnen alle deelnemer(tje)s

aan deze kinder-kramenmarkt, ook tussen de kramen plaatsnemen op de welbekende kleedjes, dit op aanwijzingen van de organisatie. Het Comité zal ervoor zorgen dat iedereen een mooie en bovenal veilige plek krijgt toegewezen.

Boeiplein en haar activiteiten

Op het Boeiplein zullen diverse activiteiten plaatsvinden. Voor de jeugdigen zal er een Bungee-Jump worden opgebouwd, de Jumbo draaimolen en natuurlijk ook weer een springkussen. In de tent van het Oranje Comité kunnen de kinderen ‘hengelen’ naar gratis prijsjes en kunt u tevens ‘Oranje vriend’ worden voor € 25 per jaar, dit ter ondersteuning van alle kinderattracties. Daarnaast zal de oranje DJ Henny V gedurende de ochtend de Kerklaan op perfecte wijze muzikaal ondersteunen.

Ponyrijden

Ook dit jaar zijn weer Pony’s beschikbaar zijn om rondjes te rijden, houd wel rekening met wachttijden vanwege de noodzakelijke rustmomenten van deze kleine paardjes.

Programma Koningsdag 2023

07.00 uur

Kinderkramenmarkt op de Kerklaan

09.00 uur

DJ Henny’s muzikale omlijsting op de Kerklaan

10.00 uur

Diverse kinderattracties op het Boeiplein

10.30 uur

12.00 uur

Optredens

Natuurlijk zullen ook de Brassband Concordia, muziekkorps Triviant en het Shantykoor De Turfschippers niet ontbreken tijdens Koningsdag. Zij zullen vanaf 10.30 uur hun opwachting maken op de grote podiumwagen op het Boeiplein.

Enjoy's Dance

Vanwege het overweldigend succes zal ook Enjoy’s dance haar medewerking weer verlenen. De kinderen van Enjoy’s dance zullen diverse pasjes en uitvoeringen aan het grote publiek tonen om 12 uur.

Muzikale afsluiting Koningsdag 2023 in Vinkeveen zal muzikaal worden afgesloten met optredens van DJ Rutger, Quincy Smolders, John Keijer, Mark Fledderman, DJ Ome Cor en De Lawineboys

Optreden Enjoy’s Dance op het podium

13.00 uur

Optreden Shantykoor op het Boeiplein

14.00 – 20.00 uur

Optredens van DJ Rutger, Quincy Smolders, John Keijer, Mark Fledderman, DJ Ome Cor en de Lawineboys op het Boeiplein

Triviant over de Kerklaan en op het podium

11.00 uur

Brassband Concordia op het podium op het Boeiplein

Koningsdag Vinkeveen 2023 wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente De Ronde Venen, Albert Heijn Vinkeveen, Makelaardij Witte, Jumbo Supermarkten, Drukkerij Schilperoord, OVM/de Regiobank en het Oranje Comité Vinkeveen. Voor algemene informatie; facebook.com/oranjecomite.vinkeveen, oranjecomitevinkeveen.nl en mail naar info@oranjecomitevinkeveen.nl

821april2023ORANJEKRANT

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.