De Oranjekrant De Ronde Venen 2014

Page 1

Special van De Groene Venen • 0plage 18.500 exemplaren • Lezersbereik 45.000 inwoners • Uitgegeven door A-side Publishing B.V. • De Groene Venen • Industrieweg 15, 3641 RK Mijdrecht • Telefoon: 0297-38 52 57 • E-mail: info@degroenevenen.nl • www.degroenevenen.nl

ORANJEKRANT

2014 HUIS-AAN-HUIS IN: MIJDRECHT • WILNIS • VINKEVEEN18• april WAVERVEEN • DE HOEF • AMSTELHOEK • ABCOUDE • BAAMBRUGGE

1

ORANJEKRANT Mijdrecht

Feestelijk Koningsdag concert

Vinkeveen

Kermis Mijdrecht

vrijdag 25 april vanaf 20.30 uur lampionnenoptocht

Maria-oord terrein & het Boeiplein

Wilnis

kindervrijmarkt in de Dorpsstraat

De Hoef

kinderspelen bij HSV-handbalveld

Martin Mans met Mans Formation

25 april t/m 30 april

Baambrugge

barbecue en saladebuffet bij het Dorpshuis

Abcoude

ouderenmiddag vanaf 14.30 uur UITNEEMEXEMLAAR VAN

DE GROENE VENEN


2

18 april 2014

* nieuwbouw * verbouw * onderhoud Ondernemingsweg 2 3641 RZ Mijdrecht 0297 - 289230 www.krimp.nl

0

an

86 1 o n

ORANJEKRANT


ORANJEKRANT

18 april 2014

3

Voorwoord Een nationale feestdag waarop de verjaardag van onze vorst wordt gevierd, het is al jaren een traditie in Nederland. Maar de komst van koning Willem-Alexander betekent wel dat een en ander verandert. Het meest in het oog springend is dat we voor het eerst in bijna 130 jaar niet meer spreken over Prinsessendag of Koninginnedag, maar over Koningsdag. En waar we sinds meer dan 50 jaar de feestdag vierden op 30 april, is de datum nu drie dagen naar voren geschoven, naar 27 april, de verjaardag van koning Willem-Alexander. Maar omdat 27 april dit jaar op een zondag valt, wordt Koningsdag dit jaar op zaterdag 26 april gevierd. Maar verandert er, behalve de naam en de datum veel aan de dag, vraagt u zich misschien af? Het antwoord is nee. De feestelijkheden en activiteiten zijn als vanouds. De gezamenlijke Oranjeverenigingen en de Stichting Feestelijkheden Abcoude zorgen ook dit jaar weer voor volop vertier. Zo is er in Mijdrecht als vanouds weer een vuurwerkspektakel, zijn er op verschillende plekken in de gemeente optredens te zien en te beluisteren en zullen kinderen op tal van plekken hun spullen te koop aanbieden. Na Koningsdag maken we ons op voor bezinning op 4 en 5 mei. Tijdens de Dodenherdenking op 4 mei, staan we stil bij alle burgers en militairen die zijn omgekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. En terecht, want we mogen niet vergeten dat onze vrijheid niet vanzelfsprekend is. Op 5 mei, Nationale Bevrijdingsdag, is het feest in Nederland. Dan graag de vlag in top en vieren we dat we in Nederland in vrijheid leven. 5 mei is ook een dag om ons te bezinnen op het belang van vrijheid en ons te realiseren dat vrijheid kwetsbaar is. Voor de vrijheid in Nederland hebben velen gevochten en zelfs hun leven gegeven.

Vlaginstructie Vlaginstructie Als u de Nederlandse vlag wilt uithangen, kunt u de dagen van de vlaginstructie volgen. Dit hoeft niet, u mag ook op andere dagen de vlag uithangen. De vlaginstructie is een instructie die het gebruik beschrijft van een vlag.

Martin Mans komt met Mans Formation

Feestelijk Koningsdagconcert in Mijdrecht Op Koningsdag zal de Janskerk in Mijdrecht opnieuw het toneel zijn van een flonkerend feestconcert waar de vonken vanaf zullen spatten. Martin Mans zelf zal het orgel laten spelen zoals u dat van hem gewend bent. Maar er is meer. De Mans Formation zullen de kerk vullen met zang van topklasse. En…niet het minst belangrijk, u zelf kunt tijdens de samenzang het beste beentje voorzetten. Op uitnodiging van de Oranjevereniging Mijdrecht komt een flink aantal vocalisten naar Mijdrecht. Zij zullen een groots Oranjeconcert gaan verzorgen dat u nog lang gaat heugen. Natuurlijk kennen velen Martin Mans, een befaamd organist en dirigent van vele koren. Hij was al eerder te gast in Mijdrecht. De Martin Mans Formation is ook dit jaar weer van de partij. Een groep man-

nen die heel veel tijd in zang en de techniek steekt om die zang te kunnen verfijnen. Het zal een voornamelijk weer een gezellig concert gaan worden. De Zilvervloot komt ongetwijfeld voorbij en andere vaderlandse liederen zullen de Janskerk kleur en klank gaan geven. U vindt de Janskerk in het dorp achter de Boni en winkel-

Kermis Mijdrecht 2014

De toegang is gratis, het is verstandig te reserveren op e mailadres paulbosman@ziggo.nl. Bij de uitgang zal worden gecollecteerd.

Openingstijden

Vanaf vrijdag 25 april gaat het weer los op het parkeerterrein van Argon Het word weer zwieren zwaaien , en keihard draaien. Zoals elk jaar weer de bekende gezichten afgewisseld met nieuwe attracties. De botsauto’s en body shake komen weer terug. Na het succes van vorig jaar komt ook de City Hopper weer zijn rondjes draaien. Voor de hele familie komt de rupsbaan weer waarin groot en klein zijn vertier kan vinden. Nieuw dit jaar is ‘the Northpole’. Een ijskoude attractie die van-

centrum de Lindeboom. Vanaf 12.00 uur gaat de deur open en om 12.30 uur zet Martin Mans vast de toon. De start van een feestelijk concert dat om 14.00 uur wordt afgesloten.

uit eerst London nu via Praag naar Mijdrecht afreist. Elke dag is er van alles te doen op de kermis met als afsluiting op woensdag de traditionele familie/kortingsdag! Aangevuld met allerlei spelletjes en traditionele kermis lekkernijen word het weer een gezellige en geslaagde kermis!

Vrijdag 14.00 uur - 24.00 uur s Avonds vuurwerk Zaterdag 11.00 uur - 24.00 uur Koningsdag Zondag 14.00 uur - 23.00 uur Kom gezellig naar de kermis Maandag 14.00 uur - 23.00 uur Vanaf 19.00 uur ‘Ladies Night’ Dinsdag 14.00 uur - 23.00 uur Kom gezellig naar de kermis Woensdag 14.00 uur - 23.00 uur Familie-kortingsdag

Alle taken rondom Koningsdag, de dodenherdenking en Bevrijdingsdag worden weer vervuld door een groot aantal vrijwilligers: collectanten, begeleiders, organisatoren, bestuursleden, ondernemers en andere helpende handen. Die inzet is bewonderenswaardig en verdient een groot applaus en ik bedank dan ook graag iedereen die meehelpt of anderszins een bijdrage levert aan een feestelijk en gedenkwaardig verloop van deze dagen.

Colofon

Met vriendelijke groeten, Deze speical is een uitgave van A-side Publishing B.V. in opdracht van Oranjevereniging Mijdrecht en wordt verspreid als bijlage van De Groene Venen.

Burgemeester De Ronde Venen

Maarten Divendal

Redactieadres: Industrieweg 15 3641 RK Mijdrecht Telefoon: 0297-38 52 57 E-mail: info@degroenevenen.nl www.degroenevenen.nl

Hoofdredacteur: Rob Isaacs

Druk: Dijkman Print, Diemen

Fotografie: Peter Bakker en anderen

Distributie: De Groene Venen wordt wekelijks huis-aan-huis bezorgd door een eigen bezorgteam. Bel voor bezorgklachten: 0297-38 52 57

Vormgeving en opmaak: Rachel Gerards, Mariska van der Spoel

© 2014 A-side Publishing B.V. Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever.

Aan deze uitgave werkten mee: Peter Bakker, Paul Bosman

www.degroenevenen.nl

Dagen vlaginstructie De vlaginstructie houdt in dat de Nederlandse vlag op rijksgebouwen uithangt op de volgende dagen: • 27 april (26 april): Koningsdag, verjaardag koning Willem-Alexander; • 4 mei: Dodenherdenking, vlag halfstok, van 18.00 uur tot zonsondergang; • 5 mei: Bevrijdingsdag.

Als de dagen op een zondag of christelijke feestdag vallen, geldt de datum tussen de haakjes. Uithangen en hijsen van de vlag Een gehesen vlag mag nooit de grond raken of het verkeer hinderen, ook niet als de vlag halfstok hangt. De vlaggenstok moet dus een goede lengte hebben. Vlaggen mogen niet tussen zonsondergang en zonsopgang worden gehesen of blijven hangen. De vlag mag wel blijven hangen als hij zodanig verlicht is dat de kleuren duidelijk te zien zijn.

De vlag halfstok Als de vlag halfstok moet hangen, wordt de vlag eerst vol gehesen. Daarna wordt de vlag langzaam en statig neergehaald, totdat het midden van de vlag op de helft van de normale hoogte is gekomen. Hierna wordt de vlaggenlijn vastgebonden. De vlag wordt niet opgebonden. Bij het neerhalen van een halfstok gehesen vlag wordt deze eerst langzaam en statig vol gehesen en vervolgens op dezelfde wijze neergehaald. De Nederlandse vlag De Nederlandse vlag is het symbool van eenheid en onafhankelijkheid van het Koninkrijk der Nederlanden. De vlag moet altijd de ereplaats hebben als deze gebruikt wordt op Nederlands grondgebied. Er zijn geen voorschriften voor de afmeting, maar de lengte moet zich verhouden tot de breedte als 3:2. De kleuren zijn helder vermiljoen, helder wit en kobaltblauw. Het is niet toegestaan versieringen op de vlag aan te brengen. Oranje wimpel Op Koningsdag en op verjaardagen van leden van het Koninklijk Huis wordt de vlag met een oranje wimpel gehesen.


4

18 april 2014

ORANJEKRANT

Programma Mijdrecht Zoals elk jaar barst op het terrein van Argon de Kermis in volle hevigheid los. Vanaf vrijdag 25 april tot en met woensdag 30 april. Openingstijden van de Kermis zijn van 14.00 uur tot 23.00 uur, met uitzondering van vrijdag 25 april van 14.00 uur tot 24.00 uur en zaterdag 26 april van 11.00 uur tot 24.00 uur. Op de kermis mogen geen alcoholhoudende dranken worden verkocht.

Vrijdag 25 april 20.00 uur Penaltyschieten De jeugd van 9 tot en met 12 jaar kan op vrijdag 25 april vanaf 20.00 uur op het terrein van Argon penalty’s schieten op keepers van Argon. mogelijk gemaakt door:

De route is als volgt : Raadhuisplein, Dorpsstraat, Pr. Beatrixlaan, Midrethstraat, Bis.Koenraadstraat, Proostdijstraat, Wipmolen, Korenmolen, Viergang, Molenwiek, Proostdijstraat en Sportpark Argon. mogelijk gemaakt door: bowlingcentrum mijdrecht

homan allicht

20.30 uur Lampionnenoptocht De kinderen die willen mee lopen met de lampionnenoptocht om op vrijdag 25 april om 20.30 uur te verzamelen op het Raadhuisplein. Vios zal daar voor de vrolijke noot zorgen en ter plekke worden de lampionnen uitgedeeld. We vertrekken om 21.00 uur begeleid door de verkeersregelaars van Vios.

22.00 uur Opening festiviteiten Om precies 22.00 uur zal de burgemeester de festiviteiten openen. Dit zal plaatsvinden op veld 5/6 van Argon. Aansluitend zal er een vuurwerkshow worden gehouden ter opening van de festiviteiten. mogelijk gemaakt door: stichting ronde venen fonds

Zaterdag 26 april 05.00-13.00 uur Rommelmarkt Het centrum van Mijdrecht (Dorpsstraat tot aan de Helmstraat) en plein bij de De Lindeboom- fietspad Brug. Haitsmaplein en Raadhuisplein, plein bij ingang van de Passage zal vanaf 08.00 uur (opbouwen mag vanaf 05.00 uur) plaats bieden aan kinderen (en ouders) voor het aanbieden van allerlei spulletjes. Het is niet de bedoeling dat er handelaren /goede doelen en dergelijke aan deze rommelmarkt deelnemen. Om 13.00 uur einde rommelmarkt. De deelnemers zal verzocht worden

om hun restanten op een goede manier mee te nemen of naar de Kringkoop te brengen. Oranjegebak Aan alle bewoners/sters van Huize Nieuw Avondlicht en Huize Gerardus Majella zal bij de koffie/thee op deze ochtend Oranjegebak worden aangeboden door Event Station. 11.00 uur Optocht versierde fietsen Voorafgegaan door Vios vertrekt deze stoet om 11.00 uur vanaf de Dorpsstraat bij Nieuw Avondlicht via

Dukaton, Dr. v.d. Berglaan, Ambachtsherensingel, Maarschalkstraat, St. van Rumelaerstraat, G. van Stoutenborchstraat, Bisschop Koenraadstraat, Proostdijstraat, Sport en recreatiepark naar het speelterrein aan de Windmolen. Ook deze tocht zal begeleid worden door verkeersregelaars. mogelijk gemaakt door: van bergen sports, schadenet kranenburg

12.30 – 14.00 uur Koningsdagconcert Ook dit jaar is Martin Mans weer te gast in de Janskerk in Mijdrecht. Dit keer neemt hij zijn mannenkoor

“Martin Mans Formation” mee. Rekenen maar dat de Zilvervloot weer langs komt. De Blanke Top der Duinen en nog heel veel meer. Uit volle borst meezingen is beslist niet verboden. Wilt u verzekerd zijn van een plaats in de sfeervolle kerk? Reserveer dan even via paulbosman@ ziggo.nl De toegang is gratis. Wel is er naar afloop een collecte. mogelijk gemaakt door: van der wilt, hogendoorn, korver b.v., vd helm b.v. 12.00 – 18.00 uur Activiteiten Windmolenterrein Van 12.00 uur tot 18.00 uur worden er diverse sport en spelinstuif activiteiten gehouden op het speelterrein en op het water aan de Windmolen. Hier kunnen de jonge kinderen zich uitleven met allerlei spelletjes. Bij deze activiteiten is EHBO aanwezig, zal een discotheek passende muziek verzorgen en zal er catering aanwezig zijn voor de verkoop van drankjes en snacks. Nieuw dit jaar zijn de aquabubbels op het water. mogelijk gemaakt door: partycentrum reurings brouwer

de

beheer transport

meijert

en

(schommelschip en

piraat), korver b.v.

schoonmaakbedrijf

(konijn

avontuur),

lübke

kantoor van dort en partners en sc johnson

(aquabubble),

h.w. van

der laan b.v. en van schie (survivalbaan molen), van walraven holding (labyrint), fdm en promofessionals (kop van jut), kringkoop en h.m. van scheppingen b.v. (lach en leerland), abn amro en korver makelaar (kinderboerderij), van walraven bouwen installatiematerialen (picknicktafels)

14.00 – 20.00 uur Raadhuispleinfeest In samenwerking met Event Station zullen Rendez Vous en cafe het Rechthuis de Mijdrechtse dorpskern in Koningsdagsfeer brengen. De bekende band “Beethoven Rocks” zal optreden. Tussendoor zal discotheek “Fresh” een drive-in Show verzorgen, “Ivanildo Kembel” maakt zijn opwachting en DJ Steven Quarre zal ondersteund door een support act een grootse Oranjeafsluiting gaan verzorgen.

(schminkstand), en

b.v.

accountants-

multifill

Koningsdag open!

Tel.: 0297 - 59 37 77 www.strooppot.nl


ORANJEKRANT

Programma Vinkeveen Lionsclub Vinkeveen en Waverveen De Lionsclub Vinkeveen en Waverveen bestaat inmiddels ruim 37 jaar. En dit jaar organiseren we voor de 35ste keer de Braderie. Vroeger op Koninginnedag en dit jaar de eerste Koningsdag. Wij proberen uiteraard weer gelden in te zamelen voor de verschillende doelen die wij steunen en we doen dit ieder jaar met enorm veel plezier. En met wij bedoelen we niet alleen de leden van de Lionsclub Vinkeveen en Waverveen, maar ook Café de Twee Heertjes en Partycentrum Club Roekz, met wie we samenwerken. De Koningsdagviering vindt dit jaar weer plaats op het terrein van Maria-Oord aan de zijde Herenweg. Met de uitbreiding naar de parkeerplaats van Maria-Oord is meer ruimte aanwezig. Hier staat een muziekpodium en er is ook het Kinderparadijs. Het organisatiecomité heeft geprobeerd om er weer iets bijzonders van te maken. Om 10.00 uur start de braderie en zal duren tot ongeveer 18.00 uur. Er zijn weer heel wat marktkramen met voor elk wat wils en aan de inwendige mens is uiteraard ook gedacht.Voor de kinderen is er het bekende kinderparadijs met dit jaar een zweefmolen, een springkussen, de al jaren zeer populaire hindernis-

baan, en als speciale attractie een treintje. En…nog een verrassing van Lot66 als extra fun factor! ’s Middags begint het muziekfeest. Er is een groot podium met live optredens van weer oude bekenden zoals: Onze eigen Vinkeveense Quincy. Ook zal Trafassi weer zijn opwachting maken. Verder zijn we bij het ter perse gaan van dit boekje nog bezig met een grote verrassing. Het wordt in ieder geval weer een oergezellige happening! En… Er mag gedanst worden! Samen met u maken we er weer een onvergetelijke dag van! U bent van harte uitgenodigd!

18 april 2014

5

Vanaf 06.00 uur Vrijmarkt op de Kerklaan, Roerdompbrug, Tuinderslaantje en Boeiplein 10.00 uur Muzikale omlijsting door discotheek Flash 10.00 uur Terras bij Dorpshuis de Boei open voor koffie met gebak. 10.00 uur Diverse kinderattracties op Boeiplein (achter het Dorpshuis)

Vrijdag 25 april 19.30 - 21.00 uur Penaltyschieten bij CSW Penalty schieten voor personen vanaf 15 jaar op de bekende CSWkeepers. Ook dit jaar wordt er weer gestreden om de prachtige G. Brouwer Bokaal. Gerrit Brouwer verricht de aftrap en het commentaar wordt verzorgd door Peter van Leeuwen. Inschrijven kan vanaf 19.00 uur in de CSW-kantine. g. brouwer & zn. b.v. stelt de bekers beschikbaar.

Zaterdag 26 april 08.00 uur Luiden der Klokken, de vlaggen worden uitgestoken. De klokken van de plaatselijke kerken luiden Koningsdag 2014 in. Van openbare gebouwen en particuliere woningen wordt gevlagd en gewimpeld. 08.30 uur Muzikale rondgang en optocht versierde fietsen, voor kinderen t/m 12 jaar Zodra je de muziek hoort van mu-

ziekkorps Triviant, kun je met je versierde fiets aansluiten. Alle deelnemers komen uiteindelijk samen op het plein voor het voormalige gemeentehuis waar de officiële opening is. Voor alle fietsers is er na afloop een leuke attentie. Dus maak je fiets heel mooi en zorg voor een bonte optocht!

Route Muziekkorps Triviant: Start: Hoek Marktschipper/Veenman, over de Veenman rechtsaf richting Wagenmaker, linksaf de Veenweg op, rechtsaf de Vossestaart op, rechtsaf de Kamgras op. Bij het Johannes Hospitium houden we even halt voor een mini aubade dan gaan we rechtsaf de Pieter Joostenlaan op, brug over linksaf Herenweg naar de Dorpsstraat richting het voormalige gemeentehuis. 09.15 uur Officiële opening Koningsdag Bij het voormalige gemeentehuis zal de officiële opening van de feestelijkheden in Wilnis worden verricht door afgevaardigde(n) van het gemeentebestuur van De Ronde Venen. Onder muzikale begeleiding van Viribus Unitis zullen we geza-

20.00 uur Einde muzikale feestelijkheden op Boeiplein Alle kinderattracties op het Boeiplein zijn gratis. De vrijmarkt Vinkeveen wordt gecoördineerd door het Oranje Comité Vinkeveen. Voor meer informatie; oranjecomitevinkeveen@live.nl

Nb. Bij slecht weer worden activiteiten naar binnen (Dorpshuis) verplaatst.

Oranje Comité Vinkeveen Zaterdag 26 april de eerste Koningsdag , zullen ook weer in Vinkeveen veel activiteiten worden georganiseerd. Traditioneel is de Braderie van de Lionsclub Vinkeveen/Waverveen rondom het Maria-Oord maar daarnaast heeft ook de vrijmarkt, op de Kerklaan, haar her-intrede in Vinkeveen gedaan. Daarnaast zullen ook weer diverse kinderattracties en andere evenementen worden georganiseerd rondom Dorpshuis de Boei. De Lionsclub Vinkeveen en Waverveen en het Oranje Comité hebben voor Koningsdag 2014 een samenwerking op organisatorisch vlak. Uiteindelijk ligt het in de bedoeling dat beide organisaties willen komen tot één gezamenlijk groots Koningsfeest in Vinkeveen. Dit jaar zal voor het eerst Scouting Eliboe Vinkeveen aanwezig zijn met activiteiten. Eliboe zal deze zaterdag zelf ook de nodige acties ontplooien maar tevens assisteren bij de springkussens en het organiseren van de Aquabubbels. De activiteiten van het Oranje Comité zullen zich dit jaar nog hoofdzakelijk richten rondom het Dorpshuis en de Kerklaan. Op het Boeiplein zal een terras en een muziekpodium worden ingericht en zullen een groot springkussen, een zweef- en een draaimolen worden opgesteld op een ander gedeelte van het Boeiplein. Ook voor de allerkleinsten (tot 4 jaar) staat een springkussentje, bij de bibliotheek, gereed. Alle attracties op het Boeiplein zijn gratis.

Programma Wilnis

11.00 uur Aquabubbels-waterspelen bij de Roerdompbrug door Scouting Eliboe Vinkeveen 12.00 uur Brassband Concordia nabij de Roerdompbrug (onder voorbehoud) 13.00 uur Optreden Shantykoor De Turfschippers (podiumwagen Boeiplein) Vanaf 14.00 uur Optreden ‘Nieuwe Band’ (Boeiplein)

Vrijmarkt Dit jaar, vanaf 06.00 uur, zal er ook weer een grootse vrijmarkt worden gehouden op de Kerklaan, Tuinderslaantje, Boeiplein en de Roerdompbrug. Deelnemer(tje)s (jong en oud) aan deze vrijmarkt worden aangeraden de aanwijzingen van het Oranje comité te volgen, zodat iedereen een mooie en bovenal veilige plek zal krijgen toegewezen. Vinkeveen zal er weer gekleurd opstaan. Met name de Kerklaan en het Boeiplein zullen weer met vlaggetjes worden versierd. Vanaf 10.00 uur zal het terras bij de Boei zijn geopend met koffie en gebak. Met als doel elkaar weer eens gezellig te ontmoeten. De enthousiaste leden van Scouting Eliboe Vinkeveen begeleiden vanaf 11 uur de Aquabubble waterspelen in de Ringvaart bij de Roerdompbrug, naast het Dorpshuis. Muzikaal onthaal Naast de eerder genoemde vrijmarkt en diverse kinderattracties, zijn er ook weer optredens. Zo zal vanaf 11.00 uur Brassband Concor-

dia weer een Aubade gaan geven bij de Roerdompbrug. Dit optreden is op het moment van schrijven nog onder voorbehoud. Begin van de middag, om 13.00 uur, zal Shantykoor De Turfschippers wederom een meezingspektakel ‘neerzetten’. Bekende en iets minder bekende zeemansliedjes zullen uit volle borst weer worden meegezongen. Later op de middag zal de Vinkeveense ‘Nieuwe Band’ deze koningsdag afsluiten. De leden van de Nieuwe band hebben hun sporen inmiddels verdient, via de band Blauw maar ook, uit een iets verder verleden, de Ruby Set. Naast alle activiteiten rondom de Boei, zal de LionsClub voor het Maria-Oord terrein weer de traditionele braderie organiseren. Als het aan het Oranje Comité Vinkeveen ligt, gaan zij er weer vanuit dat iedereen ná Koningsdag kan zeggen “het was weer top en gezellig in Vinkeveen, zoals het hoort.” Voor meer informatie oranjecomitevinkeveen@live.nl

Sponsors

VOF Bots mengvoeders • HIS industrial Service • Van Oostveen Medical Service • Promofessionals • Stieva Metaalbewerking • Bouwbedrijf Drost • E. Kroon Wilnis • C1000 Supermarkt De Ronde Venen • WSC Scheenaart, bestratings- en grondwerk BV • HFR Services • v Kreuningen-de Roos • Stg Servicepunt De Ronde Venen • C. de Jong, bouwbedrijf • Techn.Installatiebedrijf vd Wilt • Hoveniersbedrijf Meijers • Kringkoop kringloopbedrijf • Kroon's Electroservice • Advocatenkantoor Kool • Optisport Rondevenen 'Veenweide' bad • M.K. Gortenmulder transport • Johan Groeneweg BV • Gem. De Ronde Venen • Stee-Inn • Vrijwillige brandweer Wilnis • G. Brouwer & Zn. BV • It's 4 Retail BV • Paul Reurings beheer BV • Willisstee • Vedama verhuur

menlijk het Wilhelmus zingen. 10.00 - 12.00 uur Kindervrijmarkt in de Dorpsstraat Zoals elk jaar is er ook dit jaar weer kindervrijmarkt in de Dorpsstraat (Dorpsstraat, Eendracht, Zuwe en Stationstraat). Ga maar vast je kamer of de zolder opruimen en neem al je oude spullen mee om te verkopen! Kindermuzikanten zijn natuurlijk ook van harte welkom. Op deze markt mogen alleen kinderen hun spullen verkopen. Graag vanaf 08.00 je spullen uitstallen. 10.00 - 12.00 uur 55+ Oranje Borrel in de Schakel Wij nodigen alle 55-plussers uit voor een gezellige borrel in De Schakel.

Het duo "Melodia" zorgt voor leuke muziek. Men hoeft zich hier niet voor op te geven. de drankjes worden verzorgd door paul reurings beheer bv

12.00 - 16.00 uur Lego land speelparadijs in de Dorpsstraat. 12.00 - 13.00 uur Pannenkoeken en poffertjes festijn voor 1 euro met limonade bar in de Dorpstraat verzorgd door De Buurvrouw. 13.00 - 16.00 uur Wilnisse Kinderspelen in het Speelwoud Om 13.00 uur barst er een waar kinderfeest los in het Speelwoud. Dit jaar wegens succes weer in het

speelwoud. Natuurlijk zijn er ook gezellige Oudhollandse spelletjes, maar ook een paar leuke grote attracties. Er is dus weer genoeg te doen voor alle leeftijden.tekst weggehaald. Er is ook weer limonade 13.00 - 16.00 uur Café 'Stee-Inn' in het Speelwoud Voor alle vaders en moeders is tijdens de Kinderspelen gezellige muziek en het team van café "Stee-Inn" aanwezig voor de verzorging van de drank! 12.00 - 17.00 uur Dorp activiteiten ter hoogte van 'de Buurvrouw' en 'de Waard' Foute Bingo, stoelendans, ringsteken, lego.


6

18 april 2014

ORANJEKRANT

TOT 80,- RETOUR

NG! I D E I B N A A G KONINGSDTAEL WAARDEVOUCHER!

OP 4 DUNLOP BANDEN*

NU INCL. HO

Koop Dunlop zomerbanden in onze vestiging en krijg geld retour! Dit bedrag is afhankelijk van de inchmaat van de aangekochte banden.

INCHMAAT

KORTING PER BAND

13” - 15”

€ 5 per band

16”

€ 10 per band

17” - 18”

€ 15 per band

19” en hoger

€ 20 per band

KIJK OOK OP: WWW.PROFILETYRECENTER.NL/DUNLOP * Enkel geldig bij aankoop van 2 of 4 zomerbanden (geen winter, geen all-season). Niet geldig voor leaserijders. De actie is geldig van 1 april 2014 t/m 31 mei 2014. Overige voorwaarden op www.profiletyrecenter.nl/dunlop-cashback.

Uithoorn, Amsterdamseweg 8 T 0297 56 47 08 Mijdrecht, Provincialeweg 11 WWW.PROFILETYRECENTER.NL T 0297 28 13 63

HOGENDOORN ZOMERBANDEN

WINTERBANDEN

VELGEN

APK

ONDERHOUD •

OOK VOOR LEASERIJDERS


ORANJEKRANT

18 april 2014

7

Programma De Hoef

Programma Baambrugge

Zaterdag 26 april

8:30 uur Uitsteken vlaggen

Van 9.30 tot ca 10.15 uur Optocht versierde fietsen Voor veel mensen én kinderen in De Hoef is de Koningsdag niet compleet zonder dit feestelijke schouwspel. Kinderen van 4 t/m 12 jaar hebben thuis al hun fiets versierd. Met muziek voorop in de bakfiets gaat de feestelijke optocht door De Hoef. De mooi­ste fietsen krijgen een prijs. Let op: start om 9.30 uur in de Van Meerendonkstraat en als eindpunt Schattekerkerweg, het HSV-ter­rein. Beleef het echte oranjegevoel! Van 10.30 - ca 14.00 uur Kindervoetbaltoernooi Voor alle kinderen uit De Hoef: schrijf je in als team (3 per team). Van 6 t/m 14 jaar. We houden rekening met de leeftijden. Inschrijfformulieren via school of via de website. Elk jaar weer een groot succes. Vanaf ca 10.45 uur tot ca 13.00 uur, bij HSV-handbalveld, Schattekerkerweg. Dit mag je niet misen! Wie winnen de bekers?

Kinderspelen Als vanouds zijn er hele leuke spellen. In groepjes gaan de kinderen rond. Ook het springkussen ontbreekt niet. Alle kinderen mogen hun eigen mooie raket maken. Die gaat echt hoog de lucht in! Iedereen graag een plastic fles (“petfles”) meenemen. Vanaf ca 10.45 uur tot ca 12.45 uur, bij HSV-handbalveld, Schattekerkerweg. Jong en oud: doe mee of kom gezellig kijken.

Bij heel slecht weer gaan we naar de Springbok.

9:00 uur Muzikale Rondgang 9:45 uur Welkomswoord Voorzitter en een vertegenwoordiger van de Gemeente bij het Dorpshuis! 10:00 uur Minispelen voor de kleintjes. Spellenkermis groep 3 tot en met 8. Draaimolen, springkussen en verrassingsbonnen.

Van 14.00 tot ca 17.00 uur Voetbaltournooi oudere jeugd en volwassenen, HSV-handbalveld

10:30 uur Koffie en Oranjeborrel voor de Senioren, wees op uw hoede voor de Gochelaar.

Van 18.00 uur Einde.

13:00 uur Kindervrijmarkt.

Vanaf 10.15 uur tot 18.00 uur Feestelijke muziek van discotheek; handbalveld HSV.

14:00 uur Gezellige kindermiddag, met schminken, ballonnen, knutselen, tekenen en tattoes maken. Spel-

lenmiddag met bunjeerun, dartspel, grote sjoelbak en kop van jut.

jaar, ballenbak voor de kleintjes en karaoke.

16:00 uur Barbecue en Saladebuffet verzorgd door Frits van het Dorpshuis.

21:00 uur Afsluiting van een gezellige dag met de Oranjeavond in het Dorpshuis met muzikale ondersteuning van boekeendeejay.nl.

19:00 uur Spellenavond, deelname vanaf 12

Programma Abcoude Zaterdag 26 april Het is even wennen: na 123 jaar een Koninginnedag te hebben gevierd, hebben we het nu over een Koningsdag! Gek? Welnee! We gaan er gewoon weer een mooie dag van maken! De Stichting Feestelijkheden Abcoude heeft er alles aan gedaan om een leuke dag te organiseren en wij hopen dan ook dat u in groten getale komt meedoen. Alle vertrouwde ingrediënten zitten er weer in zoals muziek, een clown en spelletjes voor jong en wat ouder. Vrijmarkt Zoals gebruikelijk staan het Kerkplein en de Kerkgaarde weer ter beschikking voor de verkoop van uw waar. Vanaf 06.00 uur zijn wij aanwezig om alles in goede banen te leiden en u om het beste plekje te veroveren. Hopelijk bent u dan rond de sluiting om 13.00 uur uw overtollige spullen kwijt en zo niet: dan graag weer meenemen of in de aanwezige vuilcontainers deponeren. Daarna kunt u de verdiende centen meteen weer uitgeven aan een hapje en een drankje op de Raadhuislaan waar de feestelijke activiteiten van de Stichting inmiddels gestart zijn. Denkt u er nog aan om de parkeerplaatsen op de Kerkgaarde vrij te laten? Ook hier kunt u namelijk uw waar stallen. Verklede Optocht Omdat dit vorig jaar erg leuk was organiseren wij de Verklede Op-

tocht dit jaar gewoon opnieuw. Het verschil met vorig jaar is dat wij ditmaal weer, net als in het verleden, starten vanaf het plein van de Piusschool. Vanaf 10.15 uur kunnen de deelnemer(tje)s zich daar aanmelden en omdat het bij deze optocht gaat om de aankleding van de kinderen zelf heeft de Stichting Feestelijkheden Abcoude hulp ingeroepen: binnen zitten ervaren schminkers die er voor zorgen dat de kinderen er nog mooier uit gaan zien. Maar let op: als je geschminkt wil worden, kom dan op tijd! Met de Olympische Spelen achter de rug, de Koningsspelen nog in de benen en het Wereldkampioenschap voetbal in het vooruitzicht is dit jaar gekozen voor het thema: ‘Sport’ Kinderen tot maximaal 12 jaar komen in aanmerking voor de prijzen. Er is een vriendelijke, onomkoopbare, maar toch kritische jury die de deelnemers zal beoordelen en de prijzen toekent.

Onder begeleiding van de klanken van de Abcouder Harmonie zet de kleurrijke stoet zich om 10.45 uur in beweging voor de feestelijke optocht, die door de Hoogstraat naar het podium in de speeltuin van de Raadhuislaan gaat. Na een kort optreden vindt daar de prijsuitreiking plaats. Reclame in de optocht is niet toegestaan. Optreden clown Na de prijsuitreiking van de Verklede Optocht en het optreden van de Abcouder Harmonie komt om 11.45 uur de clown Pepe met een prachtig programma. Hij is vaker geweest en ontzettend leuk. Luchtkussen Na het lachen, gieren en brullen bij de clown is het tijd voor de kleinsten om zelf aan de slag te gaan: in de Raadhuislaan is voor hen een luchtkussen geplaatst. Vanaf ongeveer 12.30 uur tot 16.30 uur mag iedereen van maximaal 8 jaar oud hiervan gratis gebruik maken. Vanzelfsprekend gaan de schoentjes uit en worden scherpe elementen even afgedaan. Rollercoaster Survivalbaan De allerkleinsten hebben zich al mogen verkleden als sportman of sportvrouw, de wat groteren moeten het zelf maar eens gaan doen; doe – eveneens tussen 12.30 uur tot 16.30 uur - een wedstrijdje met je vriendjes en probeer in de snelste tijd deze baan ‘te overleven’.

Spellencircuit Voor de kinderen tot en met 12 jaar is een spellencircuit uitgezet. Tussen 12.45 en 16.00 uur kunnen zij gratis deelnemen. De kinderen zullen zich weer met de diverse vertrouwde en enkele nieuwe onderdelen vermaken. Deelnameformulieren zijn verkrijgbaar bij de kraam van de Stichting Feestelijkheden Abcoude en na afloop kunnen de deelnemers daar hun persoonlijke deelnamecertificaat halen. De Grabbelton Dit behoeft natuurlijk geen nadere uitleg meer; de allerjongsten mogen een keer grabbelen in de ton bij Ton. Podiumprogramma Op het podium zal er vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur door een bekende band worden opgetreden. Rondom het podium zijn statafels geplaatst en is er gelegenheid tot het nuttigen van een drankje. Er is zelfs ruimte gecreëerd voor een dansje op de swingende klanken van deze band. RosaDigitaal Op het feestterrein zal een welbekende afvaardiging van RosaDigitaal live aanwezig zijn. Afwisselde reportages vanuit Abcoude en van bezoekjes van omliggende dorpskernen zullen de ether vullen. De interviews zullen met muziek worden afgewisseld zodat ook de

thuisblijvers de sfeer van de dag kunnen proeven. Maar u wilt toch helemaal niet thuisblijven want natuurlijk bent u er bij! OuderenMiddag Om 14.30 uur gaan de deuren van het Piet Mondriaangebouw open zodat in de grote zaal om 15.00 uur de OuderenMiddag van start kan gaan. Onder het genot van een hapje en een drankje en onder leiding van deskundige ‘Bingo Masters’ spelen we een aantal rondjes Bingo. Uiteraard is er genoeg tijd beschikbaar om de laatste dorpsnieuwtjes uit te wisselen en wordt u zoals altijd verwend met een natje en een droogje. Rond 17.00 uur is de Bingo afgelopen omdat de prijzen dan verdeeld zijn, de nieuwtjes en bingobonnetjes op zijn en omdat we er dan toch mee stoppen.

Deelname aan alle activiteiten is gratis, maar wel voor eigen risico. De Stichting Feestelijkheden Abcoude doet zijn best, maar u bepaalt de gezelligheid en het succes door in groten getale aanwezig te zijn. Want een feest is geen feest, als u niet bent geweest. Wij wensen u een aangename en gezellige Koningsdag 2014 toe.


8

18 april 2014

ORANJEKRANT

Voor ons is elke klant Koning! Ascol is anders en dat merkt u! ascol.nl


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.