De Groene Venen 10 oktober 2014

Page 1

DE GROENE OENE VENEN

WEKELIJKS HUIS-AAN-HUIS IN: MIJDRECHT • WILNIS • VINKEVEEN • DE HOEF • WAVERVEEN •AMSTELHOEK • ABCOUDE • BAAMBRUGGE

14-16oC

De Groene Venen Industrieweg 15, 3641 RK Mijdrecht Telefoon: 0297-38 52 57 E-mail: info@degroenevenen.nl www.degroenevenen.nl

Weekendkrant van De Ronde Venen Verschijnt wekelijks 0plage 18.500 exemplaren Lezersbereik 45.000 inwoners Uitgegeven door A-side Publishing B.V.

Jaargang 19 – Week 41 – 10 oktober 2014

Plannen Uithoorn met N196 wekken woede bij college De Ronde Venen Het college van B en W van De Ronde Venen gaat formeel bezwaar maken tegen besluiten van de gemeente Uithoorn om doorgaand verkeer op de N196 (de voormalige N201) onmogelijk te maken. Realisatie van die plannen betekent dat inwoners van Amstelhoek en De Hoef, die veel gebruikmaken van voorzieningen in Uithoorn, kilometers moeten omrijden. Landbouwverkeer moet zelfs nog verder omrijden. Het college van De Ronde Venen vindt dat niet acceptabel en neemt juridische stappen.

De afgelopen jaren hebben De Ronde Venen en Uithoorn regelmatig overlegd over de uitwerking van de wens van de gemeente Uithoorn om het dorpscentrum van Uithoorn, nu de N201 is omgelegd, opnieuw in te richten. Uithoorn wil een volledig autovrij dorpscentrum.

TE KOOP ABCOUDE Achter de Kerken 59 Fantastisch ruim huis met heerlijke (zonnige) tuin. Door de enorme uitbouw beneden is als het ware een apart appartement ontstaan met eigen badkamer en keuken. Deze aanbouw is nu in gebruik als Bed & Breakfast en zorgt voor fijne extra inkomsten. Woonopp. ca. 159 m2 Perceelopp. ca. 282 m2 Vraagprijs: â‚Ź 469.000,- k.k.

Raadhuisplein 2, Abcoude Tel.: 0294 - 282940 www.raad-huis.nl

komt hans winter brillen hier

?

hans winter brillen de lindeboom 8 | mijdrecht

Tel. 0297 - 212 987

Groene inrichting

www.vidamakelaars.nl 2Y\PZPUN UPL\^L VU[ZS\P[PUN TL[ Ă„L[ZWHK en met de route voor laden en lossen met vrachtwagensluis

Wel zo makkelijk: alle verzekeringen

Tijdelijke voorziening ]PZRYHHT RVɉL[LU[ V P K

onder ĂŠĂŠn dak C1000

Bakker Bart Opstelplek boodschappenwagens AH

Voetgangersoversteekplaats Fietspad

Kruidvat

De Ronde Venen heeft bij het overleg met Uithoorn altijd aangedrongen dat bij de uitwerking van de plannen rekening wordt gehouden met de belangen van inwoners van De Ronde Venen. Onze gemeente stelt zich op het standpunt dat alleen ingestemd kan worden, als er een aanvaardbare oplos-TIJDELIJKE INRICHTING AMSTELPLEIN sing komt voor (met name) inwoners De Ronde Venen aanvaardbare oplosvan Amstelhoek en De Hoef, het land- sing wordt gekomen. bouwverkeer, doorgaand fietsverkeer, Bij de neus genomen parkeren en calamiteiten-verkeer. Bij elk overleg had Uithoorn aangegeHoewel de gemeente Uithoorn de ven oog te hebben voor de belangen komende tijd nog geen concrete dui- van De Ronde Venen, maar er blijkt nu delijkheid wil of kan geven over hun van die toezeggingen helemaal niets plannen, gaat het college wel verder terecht te komen. Het college van met de voorbereiding en uitwerking De Ronde Venen voelt zich dan ook van die plannen en treft het daarvoor ernstig bij de neus genomen en gaat nodige besluiten. Zo heeft Uithoorn juridische stappen nemen om zich forinmiddels besloten om ook in de tij- meel te verweren tegen de plannen delijke situatie geen landbouwver- van de gemeente Uithoorn. Daartoe keer toe te staan. Als gevolg van deze is inmiddels al een procedure gestart werkwijze verwacht De Ronde Venen volgens de geschillenregeling, die was dat bij de nadere uitwerking van de opgenomen in de RealisatieovereenUithoornse plannen niet tot een voor komst omlegging N201. Ook gaat het Projectnaam: Opdrachtgever: Datum en status: Schaal | Formaat: Project- en documentnummer:

P NI EU W IN VE RKOO

Dorpsstraat 14, Mijdrecht

Laden en lossen (met rijrichting)

TEKST ROB ISAACS

Hofland 1 Mijdrecht Vraagprijs â‚Ź 1.198.000,- k.k.

Tijdelijke inrichting Amstelplein Gemeente Uithoorn VR[VILY c KLĂ„UP[PLM n.v.t. | A3 PN 063.01 | DN 06187-T

ascol.nl

Amstel

0

50

100 m

Zuidsingel 8a 3811 HA Amersfoort 0334328243

college van De Ronde Venen via bezwaar en beroep actief actie nemen tegen door de gemeente Uithoorn genomen (verkeers)besluiten.

info@kienontwerp.nl www.kienontwerp.nl

Strategie doorboord De gemeente Uithoorn zit ondertussen ernstig in haar maag met de Rondeveense reactie. Een geplande persconferentie op het gemeentehuis van onze buurgemeente, onderdeel van een zorgvuldig in elkaar gestoken communicatiestrategie, is inderhaast vervroegd naar donderdagochtend, waarmee de strategie is doorboord. Voor het drukproces van deze krant helaas te laat om mee te kunnen nemen.

Korenbloem 41 te Mijdrecht

Verkocht!


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.