De Groene Venen 22 06 2018

Page 1

DE GROENE VENEN

WEKELIJKS HUIS-AAN-HUIS IN: MIJDRECHT • WILNIS • VINKEVEEN • DE HOEF • WAVERVEEN •AMSTELHOEK • ABCOUDE • BAAMBRUGGE

za 17°C zo 19°C

De Groene Venen Industrieweg 15, 3641 RK Mijdrecht Telefoon: 0297-38 52 57 E-mail: info@degroenevenen.nl www.degroenevenen.nl

Weekendkrant van De Ronde Venen Verschijnt wekelijks 0plage 18.500 exemplaren Lezersbereik 45.000 inwoners Uitgegeven door A-side Publishing B.V.

Jaargang 23 - Week 25 – 22 juni 2018

Molmlaan 5 Wilnis Vraagprijs € 325.000,- k.k.

ACTIE

Heeft u er al lucht van gekregen? Daikin AIRCO geleverd én gemonteerd!

Nieuw in verkoop

vanaf € 999,T 0297 285158

Dorpsstraat 14, Mijdrecht Tel. 0297 - 212 987 www.vidamakelaars.nl

www.zijtveldbv.nl 7 JULI 2018

PLEZIER VERZEKERD! IN ALPHABETICAL ORDER

F O R T B I J U I T H O O R N

BRENNAN HEART

DESERNO DION — DONNIE

JOHNNY 500

MASSIVE MC — MAX VERMEULEN

MC DIRTYKID — MESTO PUINHOOP KOLLEKTIV

SEVN ALIAS

THOMAS NEWSON — WHIPCREAM

2e STAGE TIJDMASJIEN

FOODTRUCKS PHOTOBOOTH

— D I S CO, H O U S E E N R N B C L AS S I C S —

— EN VEEL MEER —

W W W.VO G E LV R I J — F E ST I VA L . N L

A M S T E L H O E K

ZDRV/RVP verzilvert Beursvloermatches op Eiland 5 in Vinkeveen De 8e beursvloer van De Ronde Venen leverde afgelopen maart maar liefst 93 matches op tussen verenigingen, stichtingen en bedrijven. Eén van die matches ging tussen Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen, onderdeel van de ZDRV in Mijdrecht, Gemeente De Ronde Venen en de firma Van Walraven, groothandel in infra- en installatiematerialen aan de Nijverheidsweg in Mijdrecht. ZDRV/ RVP ontving van de gemeente en Van Walraven een AED, een reddingsmiddel dat door een elektrische schok het hartritme bij een hartstilstand kan herstellen. Als tegenprestatie gaf de Reddingsbrigade zaterdag jl. aan gemeenteraadsleden, wethouder Kroon en de BHV'ers van Van Walraven een demonstratie van reddingshulpmiddelen en een rit in de reddingsboot over de Vinkeveense Plassen. Zie ook pagina 4.

Juf Vivian van de Kon. Julianaschool in Wilnis trouwt met haar Daan Na weken van voorbereiding en spanning bij de kinderen van groep 4/5 was het dan zover. Hun juf Vivian trouwde met haar Daan op donderdag 14 juni. Alle kinderen waren uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de kinderreceptie en de kerkelijke inzegening. Tijdens de kinderreceptie kreeg het bruidspaar cadeaus, de kinderen veel lekkers en was het genieten tijdens het levend ganzenbord. Met het bruidspaar werd een mooie foto in het Kasteel van Woerden gemaakt. Bij het uitgaan van de kerk stonden de kinderen klaar met schitterend versierde bogen, waar het pas getrouwde bruidspaar onderdoor liep.

Oudhuijzerweg 39 te Wilnis

Aangekocht via

Ook aankoop advies? Bel ons! 0297- 250 421


2

22 juni 2018

DE GROENE VENEN

Nu bij hét huis van keukens in Woerden

20% KORTING Jubileumkeuken - Compositen werkblad - Wijnklimaatkast - Whirlpool apparatuur

op alle PVC vloeren van het binnen label*

nú voor

€ 9.900,-

*Vraag naar de voorwaarden

*Vraag naar de voorwaarden in de winkel

KOOKPLAAT

CADEAU t.w.v. € 2.895,-*

Genieweg 10 3641 RH Mijdrecht T 02 97 52 50 49 info@denoudenwonen.nl www.denoudenwonen.nl

Al 40 jaar is Mandemakers hét huis van keukens. Alles wat je kunt bedenken - maar vooral waar je nooit aan hebt gedacht - vind je bij ons, Mandemakers in Woerden. Kom tot en met zondag 1 juli langs, om te profiteren van deze fantastische actie. Wij staan voor je klaar met een lekkere kop koffie en een stuk appeltaart.

Met uw kind naar de goochelshow? Kom woensdag 4 juli naar kinderdagverblijf Droomboom en geniet van de goochelshow

Kinderdagverblijf Droomboom organiseert een gratis goochelshow voor alle kinderen uit Abcoude. Uw kind kan genieten van de show en u kunt eventueel een rondleiding krijgen door het kinderdagverblijf. U hoeft zich niet aan te melden, u kunt gewoon samen met uw kind binnenlopen en de show bijwonen.

Tot ziens, Joeri Higler

Datum: Tijd: Locatie:

Mandemakers Woerden

Doelgroep:

woensdag 4 juli 2018 15.30 uur tot 16.30 uur Kinderdagverblijf Droomboom De Weert 1 Abcoude Ouders en kinderen van 1 tot 4 jaar uit Abcoude en omgeving.

www.kmnkindenco.nl Alle werkzaamheden in en om het huis van oa: Bij Ronald van Eijk badkamer-/toiletrenovatie timmerwerkzaamheden Onderhoud- en Woninginrichting raambekleding stoffering kunt u voor bijna alles terecht.

Ook toe aan een badkamerrenovatie? Alle werkzaamheden worden door ons zelf uitgevoerd, van leidingwerk tot tegelwerk. Maak een afspraak voor een vrijblijvende offerte.

Tel: 0297 - 253 800 Vermogenweg 1, Mijdrecht www.ronaldvaneijk.nl Let op onze speciale openingstijden! Dinsdag en Donderdag van 09.30 uur – 17.00 uur. Overige dagen op afspraak.

MM20180604_Bora adv_Woerden 130x390.indd 1

7-6-2018 15:33:12


DE GROENE VENEN

Luistervink Een harde les Het is een vreemde gewaarwording om een wereldkampioenschap voetbal mee te maken waarin Nederland geen enkele rol speelt. Terwijl onze grootverdieners zich wentelen in luxe, laat de wereld zien dat we inderdaad niets in Rusland hebben te zoeken. Zondagavond zat ik op het puntje van mijn stoel toen Duitsland door het ijs zakte. Het is mij nog steeds een raadsel dat de Mexicanen slechts één doelpunt maakten. Maar wat een mooi voetbal, van beide kanten overigens. Het is maar goed dat onze jongens de krachtmeting van de komende weken niet aan hoeven te gaan. Veel te vermoeiend. Wat ik een beetje mis, als kiespijn, is de outfit van vele Nederlanders die zich gedurende een toernooi hullen in oranje jassen en dassen en hoeden. Vaak krijgen ook de auto's een tintje mee. Ik weet niet of deze uitdossingen met voetbal van doen hebben of gewoon simpelweg een evenement. Met kerst rijdt de natie immers ook rond als rendier of kerstman. De straten doen ook akelig kil aan. Helemaal niets doet denken aan het voetbal in Rusland. Het voetbal op wereldniveau maakt voor het eerst kennis met de videoscheids en doellijn-technologie. Een verschijnsel dat in de hockeywereld perfect werkt. Zodra de videoscheids een oordeel heeft geveld, dat altijd door de scheids wordt overgenomen, is de zaak helder en klaar. Niets te protesteren, gewoon accepteren. Wellicht door onze afwezigheid en omdat we toch iets moeten hebben om te zeuren, wordt tijdens de uitzendingen van het voetbal uitgebreid herhaald wat de scheids toch wel heeft bewogen om wel of geen doelpunt of strafschop toe te kennen. De jetset van het Nederlandse voetbal schuift graag betaald aan en levert commentaar. Of we daar op zitten te wachten? Denk nu niet dat ik anti-voetbal ben, maar ik ben ietwat te veel teleurgesteld. Tijdens de oefenwedstrijden oefen, u leest het goed - word ik ziedend als ik die met plaatjes bedekte figuur moeite zie hebben het doel te vinden. In mijn jongere jaren was ik een verdienstelijk keeper en ik heb me vaak laten verschalken vanwege de breedte van het doel. Hoe kan je zoiets missen! Met gefronste wenkbrauwen keek ik naar Portugal versus Spanje. Als je het over kwallenballen hebt, hoort Ronaldo daar bij. Irritant mannetje, maar van mij mag hij. In een zeer beladen wedstrijd laat hij zien hoe het moet. Driemaal raak is prijs. Ten slotte een advies voor Justin. Neem een lekker kussentje mee als je naar Italië vertrekt. Het wordt anders een harde les. Luistervink

22 juni 2018

3

BESTE BURGEMEESTER “Komt u even binnen?” Deze vraag wordt weleens vaker gesteld, en dat kan leiden tot mooie situaties. Op die manier ben ik op een keer terechtgekomen bij een lunch in een van de buurtkamers in de gemeente. Of heb ik een keer kunnen schuilen voor een gigantische wolkbreuk. Deze keer waren we met een deel van het college aan het wandelen en kwam de vraag van een enthousiaste, naar buiten toegesnelde inwoner. Iemand die met andere inwoners bij haar thuis aan het vergaderen was met het Platform Energieke Rondeveners. Sinds 11 november (Energieparade in fort Abcoude) vorig jaar is dit platform druk bezig - uiteraard op vrijwillige basis - om inwoners en ambtenaren te enthousiasmeren, informeren en activeren om duurzame keuzes te maken. Meer over wat ze doen is te vinden op www.energiekerondeveners.nl. Vanaf het najaar zullen daar ook allemaal voorbeelden te zien zijn van wat andere inwoners in

onze gemeente doen op het gebied van duurzame energie, verminderen van afval, biologische landbouw en nog vele andere duurzame thema’s. Dit actieve platform organiseert op zaterdag 10 november een duurzame ‘open-huizen-dag’ in onze gemeente. Inwoners kunnen dan in die ‘open huizen’ van dichtbij duurzame oplossingen voor in en om het huis zien. wwwduurzamehuizenroute.nl Ruim van te voren worden de route en Duurzame Open Huizen bekend gemaakt via de website. En zo leidt deze ontmoeting ertoe dat u nu al wordt geïnformeerd over dit platform en vooral de activiteiten die hopelijk veel meer mensen zullen stimuleren om hun concrete bijdrage aan een duurzame gemeente te leveren. En natuurlijk altijd mooi om geestverwanten te kunnen ontmoeten. “Waarom was u er niet, u bent toch zo’n liefhebber?” Tja...., deze vraag heeft betrekking

Tekst Maarten Divendal

op de haringparty. Helaas kon ik er in Mijdrecht niet bij zijn en is dat ook in Wilnis het geval. In beide dorpen wordt de haringparty aangegrepen om elkaar te ontmoeten en in Mijdrecht bovendien ook een flink bedrag op te halen voor organisaties in onze gemeente die wat extra’s kunnen gebruiken. Dit jaar zijn De Cirkel (soos voor mensen met een verstandelijke beperking) en Jongeren Actief verwend vanuit de opbrengt. Ik merk dat het in de aanloop naar de zomervakantie toe een drukke periode is, met tal van vergaderingen en bijeenkomsten die nog vóór de vakantie schijnen te moeten plaatsvinden. Dat ik dan de haringparty moet laten schieten, wil inderdaad echt wel wat zeggen...

tenactiviteiten in onze gemeente. Het jammere is vooral dat het er zóveel zijn, dat het niet mogelijk is overal naar toe te gaan. Velen van u zijn, denk ik, afgelopen zaterdag naar het 26e Straattheaterfestival geweest. Een aantrekkelijk aanbod, mooi weer: een bruisend centrum van Mijdrecht. Komend weekend zijn natuurlijk Chazz in De Hoef en Vink Cuisine bij SV Herta in Vinkeveen absoluut het bezoeken waard. Persoonlijk geniet ik ook van de diverse afsluitende sport- en scoutingactiviteiten van onze eigen kinderen. Zo heeft u ongetwijfeld uw eigen hoogtepunten. Van mijn kant hierbij nog een welgemeende felicitatie aan alle geslaagde eindexamenkandidaten (en voor de herkansers: veel succes)!

“Heeft u nog iets leuks meegemaakt de afgelopen tijd?” Als het gaat om leuke dingen is deze periode van het jaar wel een hele goede. Er zijn echt heel veel bui-

Heeft u zelf vragen, brandende kwesties of prangende problemen, mail ze dan naar: burgemeester@degroenevenen.nl

V.l.n.r: Gemeentesecretaris Lilian Schreurs, wethouder Alberta Schuurs, burgemeester Maarten Divendal en de wethouders Rein Kroon, Kiki Hagen en Marja Becker. foto marlies wessels maakt met de burgemeester en de vier wethouders Rein Kroon, Alberta Schuurs, Kiki Hagen en Marja Becker. Ook zijn er informatiestands

waar meer informatie te krijgen is over onderwerpen als veiligheid, afval en groen, wonen en economie, recreatie, duurzaamheid, zorg en ondersteuning. Na de zomer is de eerstvolgende bijeenkomst op 5 september in het Piet Mondriaangebouw in Abcoude. Op 25 september is het college in Wilnis. De overige data en locaties worden nog gepland.

Met Tjitze Hesselius varen over de Vecht B & W toert langs alle kernen, start 3 juli in Baambrugge

Kom kennismaken met het nieuwe college

Vanaf 3 juli bezoekt het college van burgemeester en wethouders alle dorpskernen in De Ronde Venen om zich nader voor te stellen en met inwoners te spreken. De bezoeken zijn een mooie gelegenheid de bestuurders nader te leren kennen en met hen van gedachten te wisselen. De eerste bijeenkomst is op 3 juli in Baambrugge. De inwoners zijn van harte welkom in dorpshuis De Vijf Bogen. Tussen 19 en 21 uur is daar een inloopbijeenkomst. Het nieuwe college wil samen met inwoners, bedrijven en organisaties werken aan een prettige en veilige gemeente om te wonen en te werken. Daarom worden komende tijd in alle dorpen van de gemeente inloopbijeenkomsten georganiseerd, zodat inwoners en college met elkaar kennis kunnen maken.

De bijeenkomsten beginnen om 19 uur en duren tot ongeveer 21 uur. Inwoners kunnen de bijeenkomsten bezoeken op het moment dat het hen schikt. Om 19.45 uur heet burgemeester Maarten Divendal alle aanwezigen welkom en stelt hij de collegeleden nader voor. Daarvoor en daarna kan er op een informele manier nader kennis worden ge-

Op dinsdag 31 juli houdt de Stichting Tjitze Hesselius haar traditionele zomeruitje, deze keer gaat men varen over de Vecht. Tijdens de vaartocht langs de buitenplaatsen aan de Vecht worden de gasten getrakteerd op een lekkere lunch en hoort u van alles over de prachtige omgeving. Ditmaal gaat het wel een beetje anders dan bij voorgaande activiteiten! Deze keer vertrekken twee bussen vanaf verschillende locaties in de gemeente, de deelnemers worden dus niet thuis opgehaald. U kunt opstappen in Mijdrecht, Wilnis en Vinkeveen. Bus 1 vertrekt vanaf het Raadhuisplein in Mijdrecht om 10 uur. Bus 2 staat klaar op het parkeerterrein van CSW en vertrekt om 9.45 uur

Agenda Kort

Colofon De Groene Venen is een uitgave van A-side Publishing B.V. Industrieweg 15, 3641 RK Mijdrecht Telefoon: 0297-38 52 57 E-mail: info@degroenevenen.nl www.degroenevenen.nl Hoofdredacteur: Rob Isaacs Redactie en medewerkers: Peter Bakker, Paul Bosman, Piet van Buul, Patrick Hesse, Arthur van der Kooij, Michael Reuling en Anja Verbiest.

Advertentieverkoop: Peter Bakker, Youri Lieberton, Arthur van der Kooij

Kijk op www.degroenevenen.nl voor aanleverspecificaties en -tijden. Druk: Rodi Rotatiedruk, Diemen

Fotografie: Peter Bakker, Patrick Hesse, Arthur van der Kooij, Fem van Duuren, e.a. Vormgeving en opmaak: Rachel Gerards, Rob Isaacs De columnisten die aan onze krant bijdragen doen dit op persoonlijke titel en verkondigen niet noodzakelijkerwijs de mening van de redactie.

www.degroenevenen.nl

naar Vinkeveen, daar stopt hij aan de Herenweg bij de parkeerplaats van Maria-Oord. Hier vertrekt de bus weer om 10 uur. U moet ditmaal dus op eigen gelegenheid naar één van de opstapplaatsen komen. Na de vaartocht over de Vecht wordt er tegen 14 uur aangemeerd in Maarssen, waar de bussen staan te wachten voor de terugtocht naar huis. De activiteiten van de stichting zijn voor alleengaande ouderen en gratis toegankelijk, aanmelden is wel verplicht. Dat kan via info@tjitzehesselius.nl of als u geen internet heeft via een van de Servicepunten. Vergeet bij het aanmelden niet door te geven waar u op de bus stapt! Bij deze activiteit is een beperkt aantal deelnemers mogelijk, vol = vol.

Distributie: De Groene Venen wordt wekelijks huis-aan-huis bezorgd door een eigen bezorgteam. Bel voor bezorgklachten: 0297-38 52 57 © 2018 A-side Publishing B.V. Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever.

Zaterdag 23 juni • 33e Taptoe, Dorpscentrum, Mijdrecht • Chazz, boerderij Stroomzicht, Westzijde 50, De Hoef • Vink Cuisine en Lifestyle, Sportpark Molmhoek, Vinkeveen • Ankertour TTC De Merel, over 15, 40, 70 en 110 km, starten bij Inloophuis 't Anker, Hoofdweg 85, Mijdrecht

Zondag 24 juni • Taizéviering, Morgensterkerk, Vinkeveen • Opening BeeZzHof, Wickelhofpark, Mijdrecht

Meer over deze evenementen en activiteiten leest u in dit nummer!


4

22 juni 2018

Kort nieuws

ZDRV/RVP verzilvert Beursvloermatches op Eiland 5 in Vinkeveen

Mijdrecht

vervolg van voorpagina

De Wegwijzer over de koperen slang Zondag 24 juni hoopt student C. Pronk uit Veenendaal beide diensten in De Wegwijzer te leiden, om 10 en 18.30 uur. 's Morgens wordt Numeri 21: 4-9 gelezen, over de geschiedenis van de koperen slang. Het volk moppert en is nergens meer tevreden over. 's Avonds is de kerntekst 1 Johannes 2: 1-2. Johannes is bezorgd over al de heidense dwalingen die de leden van de gemeenten in de greep hebben. Belangstellenden zijn hartelijk welkom op het adres Koningin Julianalaan 22, Mijdrecht. Bekijk wekelijks nieuwe informatie op

www.cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel.

Vinkeveen

Taizéviering Op zondag 24 juni wordt een Taizéviering gehouden in de Morgenster, Herenweg 253 in Vinkeveen. In deze viering worden Taizéliederen gezongen, uit de Bijbel gelezen, gebeden en ruim vijf minuten in meditatieve stilte doorgebracht. Vanaf 17 uur worden de te zingen liederen ingestudeerd en om 18 uur staat een eenvoudige maaltijd gereed. Via taizederondevenen@ yahoo.com kun je je hiervoor aanmelden. Letta van Maanen en Anja Kooistra verzorgen de muzikale begeleiding bij het instuderen van de liederen en tijdens de viering. Deze begint om 19 uur. In juli en augustus zijn er geen Taizévieringen. Op zondag 30 september wordt de draad weer opgepakt.

Ook met Hotel Mijdrecht Marickenland maakte ZDRV/RVP een succesvolle match. Als tegenprestatie voor het feit dat de jaarvergadering in het hotel mag plaatsvinden, werd de familie De Vries, eigenaar van het hotel, uitgenodigd voor de demonstraties.

Dolblij zijn ze bij Zwemvereniging De Ronde Venen/Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen met hun nieuwe AED. Het draagbare apparaat kan levens redden bij een hartstilstand. Als tegenprestatie woonden een aantal gemeenteraadsleden en wethouder Rein Kroon, samen met de BHV'ers van Van Walraven en algemeen directeur Henk van Walraven een demonstratie bij op Eiland 5 in Vinkeveen. Met een reddingsboot en -vlet werd een rondvaart over de plassen gemaakt. Ook werd een demonstratie gegeven van de reddingshulpmiddelen en het oefenen in het werpen ervan, zoals klos-, werpzak-, werpbal- en lijn gooien om drenkelingen vanaf de kant te redden. Ook was er een heel bijzondere demonstratie om drenkelingen op een rescueboard (surfplank zonder zeil) aan de wal te krijgen. Na het varen, de demonstratie en oefeningen overhandigden wethouder Rein Kroon en algemeen directeur Henk van Walraven de AED aan ZDRV-penningmeester Olivier van Schie.

Nóg een match ZDRV/RVP had nog een tweede match weten te maken op de Beursvloer en wel met Hotel Mijdrecht Marickenland aan de N201 voor een all-in vergaderarrangement bij de jaarlijkse algemene jaarvergadering van de zwemvereniging. Ook de familie De Vries, eigenaar/directeur van Hotel Mijdrecht, genoot zichtbaar van de demonstraties, het oefenen en het op spectaculaire wijze varen met de reddingsboot van de Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen. Aan het slot van de middag reikte Gerard de Vries de voucher uit aan David Drooge, lid van de Zwemvereniging De Ronde Venen en Reddingbrigade Vinkeveense Plassen. Wie belangstelling heeft voor de activiteiten van de ZDRV/RVP kan een mailtje sturen naar info@zdrv.nl voor het volgen van een proefles. Nadere informatie vind je ook op:

www.zdrv.nl.

VLC-leerlingen in actie voor goede doelen

Waverveen

VBW kinderochtend Op zaterdag 7 juli gaan de kinderen van de basisschool bij de kerk aan de Cliffordweg 9 in Waverveen knutselen, spelen, luisteren naar een verhaal en wat lekkers eten tijdens de VBW kinderochtend. Er wordt van alles gedaan rondom het thema 'Zoek het uit!'. Neem ook gezellig je vriendje/vriendinnetje, broertje/zusje mee! Om 12 uur zijn ook je ouders/verzorgers van harte welkom om wat mee te eten. De kinderochtend is van 10 tot 12.30 uur, inschrijven vanaf 9.45 uur. Zondag 8 juli begint om 9.45 uur de VBW-dienst, met aansluitend een high tea. Wil je graag een kleurplaat? Mail dan naar vbwwaverveen@gmail.com, waar je ook met vragen terecht kunt, of bel Tineke Oskamp, tel. 0297-268450. Kan je niet naar de VBW kinderochtend komen, kom dan naar de VBW-dienst op zondagochtend 8 juli.

DE GROENE VENEN

foto arthur van der kooij

Het afgelopen half jaar hebben leerlingen van de brugklassen VB1A VB1B en VB1C van het VeenLanden College in Vinkeveen met het project 'Jij de baas' hun eigen onderneming opgezet om geld op te halen voor de goede doelen: A Sister's Hope, Dierenambulance, Dierenlot, Haarwensen, Hoogvliegers, Japthi, Kika, Michael Wings en Ontwikkelingssamenwerking. Er werd van alles 'ondernomen': klusjes in huis, cupcakes en stroopwafels verkopen, appeltaarten bakken, verkoop van spullen op Koningsdag, lege flessen inzamelen… Niets was hen te gek om geld bijeen te halen. Na afloop van het project gaven de groepjes een presentatie aan hun ouders en aan de goede doelen. In totaal hebben zij ruim 2.875 euro ingezameld, een prachtig resultaat!

Haringhappen in Wilnis op 26 juni

Echtpaar Van der Mik-Verhoek 65 jaar getrouwd In Vinkeveen vierden Willem van der Mik en Grietje Verhoek woensdag jl. het heuglijke feit dat ze 65 jaar geleden in het huwelijk traden. De heer Van der Mik komt uit Wilnis en heeft als gereedschapsmaker gewerkt bij de firma Kooy. Voetballen deed hij bij CSW. Het briljanten echtpaar — inmiddels beiden 88 —, heeft drie zonen en werd op de feestelijke dag persoonlijk bezocht door burgemeester Maarten Divendal. foto arthur van der kooij

Succesvol benefietconcert voor A Sister's Hope Een benefietconcert voor A Sister's Hope op 8 juni heeft maar liefst 4.500 euro opgebracht voor onderzoek naar borstkanker. Een achttal zangers en musici verzorgde in De Ontmoetingskerk in Wilnis een verrassend concert. Mooie luisterliedjes en een ouderwetse Beatles-medley, maar ook liedjes uit bekende musicals werden ten gehore gebracht. Het enthousiasme van deze groep spat er altijd van af en de aanwezigen in de bomvolle Ontmoetingskerk hebben erg genoten en royaal gedoneerd! Team SuperSisters zorgde weer voor een fraaie aankleding van de locatie én voor de inwendige mens.

Op dinsdag 26 juni is het in Wilnis weer haringhappen. Voor het voormalige gemeentehuis nabij het oude dorpscentrum wordt het publiek in de gelegenheid gesteld om gratis haring te eten. Frisdrank, wijn en bier worden verhandeld bij de mobiele tap van Café de Buurvrouw. De Vinkeveense Turfschippers geven het haringhappen een extra tintje met hun vrolijke zeemansliederen. Muzikaal leider van het koor is Con Huijbreghs. Shantykoor de Turfschippers is opgericht in 2008 en bestaat grotendeels uit mannen uit De Ronde Venen. Het haringhappen wordt gesponsord door de volgende bedrijven: Aales Bouw, Admin.kant. Oostveen, Arie de Kruisenruiker, Autobedrijf Bouthoorn, Bots’ Diervoeders, Café de Buurvrouw, De Zwart Dranken & Delicatessen, Frank Tijsterman, Gerrijn, H.I.S., Hans de Zwart, Johan Groeneweg BV, Kringloop, Mallentechniek Leo van Oudenallen, Marco van Zwieten, MGK Bouw, Nant Hartel Juwelier, Renewi, Schadefix, Shell Wilnis, Van Harberden Schildersbedrijf en Van Schie BV.


DE GROENE VENEN

22 juni 2018

5

Prachtige hutten bij basisschool De Zwaluw Basisschool De Zwaluw in Nes aan de Amstel is een kleine, maar gezellige school waar leerlingen uit zowel Uithoorn, De Ronde Venen als Amstelveen het erg naar hun zin hebben. Deze weken staat het thema bouwen centraal. Het project werd afgetrapt met een workshopdag, waarbij de leerlingen kennis hebben gemaakt met allerlei aspecten van bouwen. Zo werd er gemetseld, getimmerd, behangen en geschilderd, maar ook werd er een workshop elektriciteit gegeven, geprogrammeerd en gebouwd met k’nex, lego en kapla. In de klas leerden de leerlingen over verbindingen, veiligheid en technieken, noodzakelijk voor het volgende onderdeel van het project: hutten

Kort nieuws Mijdrecht

Open 50+ tennistoernooi bij TVM

bouwen! Twee dagen lang werd er intensief door alle leerlingen met pallets, balken, latten, dakpannen, touw en ander bouwmateriaal gewerkt aan de hutten. Na die twee dagen stonden er tien geweldige, heel verschillende hutten. Een hut met een schuin dak, hutten met

schommels en touwladders, met een geheime ingang, met een pannendak enzovoorts. Sommige hutten zijn met de buren verbonden door een loopbrug. Het was nog een moeilijke klus voor wethouder Raat, die op vrijdag

de hutten kwam inspecteren. Hij moest de 'Tophut van De Zwaluw' uitkiezen en daarna het huttendorp officieel openen door een lint door te knippen. Hierna kon er door alle kinderen het hele weekend lang tijdens het Nesser dorpsfeest in de hutten gespeeld worden.

Silana (6) verrast papa Taco met stoer horloge van Swaab Juweliers

Actie voor Irene levert 10.454 euro op De brandweerkorpsen van Wilnis, Mijdrecht, Vinkeveen en bedrijfsbrandweer Rütgers hielden op 14 april een autowasdag om geld in te zamelen voor Irene. Irene heeft Tubereuze Sclerose, een zeldzame ziekte. Op die dag werden er ook beschermengeltjes, koffie, thee en taart verkocht. Na de autowasactie waren er geruime tijd nog beschermengeltjes verkrijgbaar. Er zijn zeker 600

auto’s gewassen en 1.300 beschermengeltjes verkocht. Een geweldig resultaat! Dinsdag 12 juni is de actie afgesloten en is de cheque overhandigd in het Wilhelmina Kinderziekenhuis aan neuroloog Floor Jansen. Met dit megabedrag van 10.454 euro kan er onderzoek gedaan worden naar Tubereuze Sclerose. Iedereen die deze actie heeft gesteund: bedankt!

Wat kijkt ze trots, de 6-jarige Silana uit Mijdrecht. Haar vader Taco is de leukste, liefste en stoerste papa van de wereld, maar vooral de grappigste, vindt ze. En dus kwam de Vaderdagactie van Swaab Juweliers als geroepen. Het enige dat je hoefde te doen, was te vertellen waarom nou juist jouw vader een stoer herenhorloge van Kane verdient. Silana wist het wel: “Hij maakt altijd grapjes en doet gek. Hij is heel lief, want hij wil altijd met mij knutselen. En als mama moet werken, gaan we altijd samen iets leuks doen. Mama krijgt bijna een baby, dus papa doet nu extra leuke dingen met mij en dat vind ik heel lief. Papa brengt mij ook vaak naar bed als mama moet werken en dan mag ik nog een boekje voorlezen of doen we een spelletje. Ik hoop dat mijn papa het horloge wint, want mijn lievelingskleur is blauw en bij een stoere papa hoort een stoer horloge.” De jury kon zich helemaal vinden in haar brief en dus mocht Silana met haar vader in de winkel aan de Dorpsstraat zijn fraaie horloge komen ophalen. Gefeliciteerd allebei!

Straattheaterfestival vol muziek en spektakel Op zaterdag 16 juni hebben duizenden mensen genoten van het jaarlijkse straattheaterfestival in Mijdrecht. Sommigen hadden een hele tijdsplanning gemaakt om zo min mogelijk te hoeven missen. En nog kwamen ze tijd te kort... Op het Raadhuisplein stond een grote driepoot waar het trio Company Satchok op spectaculaire wijze acrobatiek, humor en kracht samenbracht. Een andere favoriet was het humorvolle Japanse duo Witty Look. Met grote verwondering toen de man op een drie meter hoge éénwieler reed. Een ander optreden dat veel toeschouwers zeker zal bijblijven, was het lesje taartbakken van 'De men in back'. Is dat een rug? Bij het optreden van Tukkers Connexion werd de interactie met het publiek erg gewaardeerd. Net als bij het serum van Stefan Paridaen, waarmee

TVM houdt een 'Open Seniorenplus Eéndagstoernooi' op donderdag 12 juli overdag op de 10 buitenbanen aan de Dr. J. van der Haarlaan in Mijdrecht. Iedere 50-plusser die lid is van een tennisvereniging mag meedoen. Er wordt gespeeld in de categorieën 6, 7, 8 en 9 en iedereen mag kiezen uit dubbel en/of mix. Ieder speelt 4 partijen van 45 minuten met 45 minuten rust (2 voor en 2 na de lunch). De kosten bedragen 12 euro per persoon (inclusief kopje koffie, lunch, lot en misschien een prijs). U kunt met een maatje inschrijven of alleen, dan zoekt TVM een leuk maatje voor u. Schrijf zo snel mogelijk in via www.tvm-mijdrecht.nl. De ruimte is beperkt. Voor nadere vragen kunt u terecht bij info@tennishalderondevenen.nl. Op 23 augustus is bij TVM het tweede 'Open Seniorenplus Eéndagstoernooi'. Het inschrijfformulier hiervoor verschijnt 12 juli op de website.

Waverveen

Zomerzangavond Immanuel Dinsdag 26 juni houdt het Christelijk Mannenkoor Immanuel een koor- en samenzangavond in de Hervormde kerk te Waverveen. Een mooie verscheidenheid van liederen zal ten gehore worden gebracht onder leiding van dirigent Jan Verhoef, begeleid op orgel en piano door Theo Griekspoor. Ook aan samenzang zal ruime aandacht besteed worden. Aanvang 20 uur, de kerk is open om 19.30 uur en de toegang is gratis.

Mijdrecht

KerstInn zoekt een coördinator! de gedachten van andere mensen gelezen konden worden. Hilarisch waren ook de ontmoetingen met het levende schilderij. In de Dorpsstraat kwam je kangoeroes, stokstaartjes, reusachtige vogels en gezellige clowns tegen. Maar je kwam ook langs gezellige muziek van diverse koren en de Afrikaanse klanken van Masongo. Trés Locos combineerde muziek en acrobatiek en bij Kabaré Púpala genoten vooral de kinderen van de zelfgemaakte marionetten. En er was nog véél meer te zien... Deze straattheaterdag was niet mogelijk zonder de donaties van vele sponsoren en de hulp van vele vrijwilligers. Als u het festival een warm hart toedraagt, kunt u voor 10 euro vriend worden van het straattheater. Dat kan via: www.straatheaterdrv.nl, waar u ook meer foto's vindt.

Jeugdbrandweer Vinkeveen naar finale De jeugdbrandweer van Vinkeveen heeft zich zaterdag 16 juni tijdens de halve finale in Oudewater met een heel mooie tweede plek geplaatst voor de landelijke finale! De Vinkeveners gaan nu met de negen andere beste jeugdploegen van Nederland op 6 oktober in Mijdrecht strijden om de landstitel. Het jeugdbrandweerteam uit Vinkeveen werd gealarmeerd voor een gebouwbrand bij een verhuurbedrijf voor aggregaten. Bij aankomst kwam een medewerker de ploeg tegemoet van wie zijn arm in brand stond. Snel werd deze gedoofd met een blusdeken

en bij de pompbediende gekoeld met water. In de werkplaats bleek brand te zijn, met een uitbreiding door de houten vloer naar een opslagzolder. Door het inzetten van twee stralen lage druk werd de brand geblust en daarna werden zo snel mogelijk alle slangen weer opgeruimd en alle materialen over de finish gebracht. De wedstrijdploeg bestond uit bevelvoerder Femke Jansen, pompbediende Matthijs Kok, Danny Tempelaars, Corné Huijbreghs, Boaz Leeflang, Justin Smit en de reserves Kevin Buitendam en Jelmer Kok.

Wie denkt er in juni al aan kerst? Het kernteam van KerstInn De Ronde Venen wél! Door het vertrek van de huidige coördinator is de KerstInn op zoek naar iemand die haar taak wil overnemen. Gezocht wordt een duizendpoot die goed kan organiseren en op eerste kerstdag ‘s middags en ‘s avonds aanwezig kan zijn. Vanaf september begint het serieuze werk, zoals het werven van vrijwilligers en de invulling van het programma. Het betreft hier een onbezoldigde functie. Ben jij of ken jij iemand die aan dit profiel voldoet, neem dan contact op via kerstinndrv@gmail. com of bel met tel. 06-40581280 (Bob Bouwhuis).


Familieberichten

6

22 juni 2018

Jolanda Dirksen

DE GROENE VENEN

Familieberichten, zoals jubilea, verjaardagen, huwelijksaankondigingen, geboorten en rouwberichten kunnen worden aangeboden tot woensdag 12.00 uur. Begeleidend digitaal fotomateriaal dient van goede kwaliteit te zijn (min. 200 dpi of 1200 x 800 pixels). Bel voor informatie 0297 - 38 52 57 of mail naar: info@degroenevenen.nl.

U itvaartverzorg ing

Met respect voor uw persoonlijke wensen

Volledig begeleid door een ` ` persoon

Groot was zijn liefde, groot het verdriet, mooi de herinnering die hij achterliet. Tot op het laatst betrokken bij allen die hem lief waren, is toch nog onverwacht van ons heengegaan mijn lieve man, onze zorgzame vader, schoonvader en opa

Gerrit Vlug Gert

U kunt mij 24 uur per dag bereiken 0297-594345 / 06-26242126 www.jolandadirksenuitvaartverzorging.nl

ô 25 december 1928

† 12 juni 2018 Jannie Vlug - van Rijn Lia en Ton Harrie (in herinnering) Floris en Charlotte Paul Netty en Jos Gertjan en Stephanie Célize Bas en Joyce Sjors en Annabel

Hofland 124 a 3641 GH Mijdrecht De begrafenis heeft op maandag 18 juni 2018 plaatsgevonden.

Bezwijkt mijn lichaam en mijn hart, dan is God de rots van mijn hart en voor eeuwig mijn deel. Bezwijkt mijn lichaam en mijn hart, Psalm 73 : 26 dan is God de rots van mijn hart en voor eeuwig mijn deel. Psalm 73 : 26 Tot op het laatst betrokken bij allen die haar lief waren, is van ons heengegaan onze lieve moeder, schoonmoeder en oma Tot op het laatst betrokken bij allen die haar lief waren, is van ons heengegaan onze lieve moeder, schoonmoeder en oma

Cornelia Anna Grietje Drost - Maaijen Annie Drost Cornelia Anna -Grietje - Maaijen weduwe van Bert Drost

BeeZzHof opent in Mijdrechts Wickelhofpark Op 24 juni wordt de eerste bijenkast geplaatst en geopend in het BeeZzHof in het Mijdrechtse Wickelhofpark. Het eerste bijenvolkje staat al te popelen Ook leuk om te weten: bijen vertellen elkaar om plaats te nemen in het hof voor bijen en met een communicatiedans waar nectar en insecten, waar die dag om 10 uur onder lei- stuifmeel te vinden is. De bijen kwispelen ding van imker Ester Swaab de eerste kast met hun achterlijf en lopen figuren. De richgeplaatst zal worden. Om 10.15 uur gaat de ting waarin ze bewegen, vertelt iets over de kast open, waarna de bijen voor het eerst kant waar het voedsel ligt. De snelheid van gaan uitvliegen in het park. Om 11 uur is ten de dans zegt iets over de afstand van de bijslotte de officiële opening van de BeeZzHof. enkast naar de voedselbronnen. Als alles goed gaat, dan zal later in het seizoen een tweede bijenvolk in het hof gaan U bent van harte uitgenodigd om samen Werkgroep Groen 23 Twistvlied-Wickelhof wonen. Er is gelegenheid tot afscheid nemen en met condoleren op zaterdag juni van 19.30 tot deze heuglijke gebeurtenis te beleven. Kom Leuk om 20.30 te weten: honingbijen vliegen tot uur in gebouw de Roeping, Kerkstraat 12 te Wilnis. wel 3 kilometer ver, maar bij slecht weer dus ook op 24 juni om 10 uur naar het WicEr is gelegenheid tot afscheid nemen en condoleren op zaterdag 23 juni van 19.30 tot De dankdienst voor haar levenmeter. zal gehouden worden ter op maandag 25 juni om 10.30 uur kelhofpark hoogte van het insectenhotel. blijven ze20.30 binnen straal van 500 uureen in gebouw de Roeping, Kerkstraat 12 te Wilnis. in de Hervormde Kerk aan de Koningin Julianastraat 25 te Wilnis, waarna de begrafenis zal plaatsvinden op de begraafplaats achter de kerk. De dankdienst voor haar leven zal gehouden worden op maandag 25 juni om 10.30 uur in de Hervormde Kerk aan de Koningin Julianastraat 25 te Wilnis, waarna de begrafenis Daarna is er gelegenheid tot condoleren in gebouw de Roeping. zal plaatsvinden op de begraafplaats achter de kerk. De 38e editie van het programmaboekje van Stichting ‘Paraplu’ in Wilnis is verschenen, met Daarnavoor is er het gelegenheid condoleren in gebouw de Roeping. alle informatie komendetot seizoen: ontspanningsactiviteiten, themacursussen en workshops rondom creativiteit, talen, ontspanning, spiritualiteit, digitale kennis en fotobewerking. De activiteiten worden zowel overdag als in de avond gehouden in het gebouw van ‘Paraplu’ in Wilnis van september tot en met april. De gratis programmaboekjes (met inschrijfformulier) liggen bij het gemeentehuis in Mijdrecht. U kunt ze ook, alléén op donderdagmiddag, ophalen bij het gebouw van de stichting aan de Pieter Joostenlaan 28 te Wilnis. Kijk online op www.stichtingparaplu.nl, daar kunt u zich ook direct inschrijven voor een activiteit. Wie eerst informatie wil inwinnen en/of kennis wil maken met een docent is er op zaterdag 25 augustus weer open huis van 11 tot 13 uur. Ook kunt u informatie aanvragen per e-mail via info@stichtingparaplu.nl of een bericht achterlaten op tel. 0297-283908.

Programmaboekje voor nieuw seizoen 'Paraplu'

- Annie -

ô 17 november 1941 weduwe van Bert Drost

† 20 juni 2018

ô 17 november 1941

† 20 juni 2018 Wijnanda en André Dirk en Jeannette RaymonenenAndré Ellen Wijnanda Edwin Dirk en Jeannette Gido Raymon en Ellen Christa Edwin Robert Gido en Erica Iris Christa Milo Robert en Erica Hessel Iris Luke Milo Jens Hessel Luke Jens

Correspondentieadres: Dirk Drost Oudhuijzerweg 19 Correspondentieadres: 3648 AA Wilnis Dirk Drost Oudhuijzerweg 19 3648 AA Wilnis Er is gelegenheid tot afscheid nemen en condoleren op zaterdag 23 juni van 19.30 tot 20.30 uur in gebouw de Roeping, Kerkstraat 12 te Wilnis. De dankdienst voor haar leven zal gehouden worden op maandag 25 juni om 10.30 uur in de Hervormde Kerk aan de Koningin Julianastraat 25 te Wilnis, waarna de begrafenis zal plaatsvinden op de begraafplaats achter de kerk. Daarna is er gelegenheid tot condoleren in gebouw de Roeping.

Co Di Ou 36


DE GROENE VENEN

22 juni 2018

7

Wilnisser Kevin de Jong in finale van Sterkste Man van Nederland Kevin de Jong doet zaterdag 30 juni in het Limburgse Schinveld mee aan de finale van de Sterkste Man van Nederland. Nu al een prachtig resultaat voor de 24-jarige Wilnisser, die nog maar anderhalf jaar geleden begon met zijn trainingen voor deze gewichtige sport. tekst anja verBiest

Vorig jaar juni werd Kevin in het Friese Damwoude tijdens zijn tweede officiële wedstrijd - om de titel Sterkste Junior van Nederland zesde in een deelnemersveld van veertien. Dat smaakte naar meer… Hij vertelt: “Na dat kampioenschap in Friesland heb ik aan meerdere lokale wedstrijdjes meegedaan om ervaring op te doen. Ook door mijn trainingen werd ik in de loop der tijd beter en sterker. Dat gaf voldoende vertrouwen om me in te schrijven voor de kwalificatiewedstrijden voor de Sterkste Man van Nederland. Dit jaar waren er drie, maar ik heb alleen aan de laatste twee meegedaan. De eerste kwalificatiewedstrijd voor mij was op 29 april in Ommen. Daar verraste ik vooral jongens die mij nog niet kenden. Ik ben in die voorronde als zevende geëindigd. Twee weken later, op 12 mei, was er de mogelijkheid voor een herkansing, tijdens de voor mij tweede kwalificatiewedstrijd in Monster.” Wildcard Daar verliep het aanvankelijk allemaal heel goed voor Kevin. Op het moment dat het laatste onderdeel begon, stond hij nog derde. En de eerste drie kwalificeerden zich sowieso voor de finale. “Ik werd een beetje zenuwachtig, omdat ik wist dat ik er goed voor stond. Helaas verloor ik op de ‘stones of strength’ van de nummer 4, waardoor hij een plaatsje opschoof en ik net naast het podium eindigde. Waardoor ik me dus ook niet direct plaatste voor de finale. Maar er was nog één kans: de jury deelde een wildcard uit. Ik wist dat ik tijdens mijn kwalificaties veel indruk had gemaakt, maar ik had niet kunnen bedenken dat ik die wildcard zou krijgen… Maar ik kreeg ‘m toch en nu mag ik alsnog meedoen aan de finale in Limburg!” Sterkste Team Onlangs was Kevin ook nog te zien tijdens het

Zomer- en najaarsactiviteiten van ‘Flow of Self’ Wil je jezelf opnieuw ontdekken? Zoek je inspiratie? Heb je spelende vragen, waar je zelf niet uit komt? Zoek je je eigen stroom? Wil je yoga anders beleven? 'Flow of Self' werkt vanuit heling aan de authenticiteit en levensstroom van mensen en organiseert diverse activiteiten, om met jezelf aan de slag te gaan op een inspirerende, verruimende en ontspannende manier. Kom de sfeer proeven tijdens een proefles of een gratis Flow-in om te zien wat er bij jou past.

Kevin de Jong (links) en Eric Hams liften samen een auto met een totaalgewicht van 900 kilo. foto familie de jonG

kampioenschap Sterkste Team van Nederland, op 20 mei in Lopik. “Aan de wedstrijd voor het Sterkste Team zou ik in eerste instantie niet meedoen, omdat ik geen partner had. Maar een paar dagen voor de wedstrijd werd ik gevraagd of ik wilde invallen bij het team van Eric Hams. Bij vier van de vijf onderdelen moesten we om en om aan de bak, maar tijdens de ‘Car Deadlift’ was het echt een prestatie van ons samen. We kwamen op dat onderdeel tot een gewicht van 900 kilo. Uiteindelijk zijn Eric en ik vierde geworden.” Ondertussen zet Kevin z’n trainingsarbeid serieus voort, om ook op zaterdag 30 juni in Limburg goed voor de dag te komen. “Ik doe tot de finale tweemaal per week het ‘Strongman Event’ in Best en train daarnaast nog 2 à 3 keer per week in de sportschool van Beuving Lifestyle in Mijdrecht.”

Tijdens de zomer is er 'Flow of Self Yoga' in de Ruimte in Mijdrecht, op woensdagavond en vrijdagochtend. De dinsdagavond wordt bij voldoende animo na de zomer opgestart. Geef je nu al op! Tussen 18 juli en 24 augustus is er op woensdagavond een stiltewandeling en buitenyoga in Wilnis en op vrijdagochtend buitenyoga in Mijdrecht. Ook zijn de komende maanden vrijblijvende en intensieve coachinghealing trajecten mogelijk door middel van consulten, eventueel ondersteund met e-hulp/ schriftelijk traject of yoga. Godaya Komen is gespecialiseerd in begeleiding bij diepgaande problemen (gezondheid, familie, werk, privé, relaties), bemiddeling in processen die meerderen betreffen, als je je roeping wilt volgen en spirituele transformatieprocessen. Andere activiteiten die zij organiseert: • Flow of Self Coach/Teacher Training Maak een transformatieve reis door de 5 flows van authenticiteit. Leer naast het ervaren van jezelf, andere mensen via vijf stijlen coachen en leer groepen begeleiden door middel van de transformatieve werking van yoga. Voor je eigen ontwikkeling sta je open voor

verbinding met het hiernamaals/universele energie. Start 15 september (maandelijks). • Volle Maan & Yoga Nidra Rondom elke volle maan is er een speciale bijeenkomst op vrijdagavond. Laat je inspireren door het thema van de maan, werk aan persoonlijke ontwikkeling en ontvang een diepgaande ontspannende yoga nidra licht-meditatie, om je intentie voor de komende tijd op een diep niveau te planten of te shiften. Start 24 augustus (maandelijks). • Yoga-concerten i.s.m. Irina Parfenova Het eerstvolgende Yoga-concert is op 29 juni, om 20 uur bij Optisport/Yoga Club in Mijdrecht. Houd de website www.godaya.me in de gaten voor de volgende optredens. • Flow-in Op de woensdagen 11, 18 en 25 juli en op de dinsdagen 7, 14, 21 augustus ben je welkom op gratis flow-ins, die om 9.30 uur beginnen en waarin er een persoonlijke kennismaking is en je meer informatie krijgt over de verschillende diensten en activiteiten van 'Flow of Self', zodat je kunt voelen of het bij je past en wat er bij je past. Reserveer je plekje of kijk voor meer informatie op www.godaya.me

Iedere uitvaart krijgt bij ons de grootst mogelijke persoonlijke zorg

er Veenstek urant De a st e R Café orqq Traiteur V Viersprong aurant De st e R Café vat fé 't Kruyt Bar Eetca Haven aurant De Café Rest nt Il Gusto Restaura et Voordek Eetcafé H Jackz z / Café Club Roek Lust Beachclub en n Kreuning a V Slagerij lla ell Carlloo''ss Pa eer Jssbbe lon De IJ alo IJsssa me Susshhii Tiim

koo tyyk nty ant + Sha

r 16:30

Rosa's Café & Cupcake Casa Andaluz Opticien Bril & Meer Kapsalon Hairlife Isabella Outer Beauty Bonne Nuit (modeshow 18:00) Van Yperen Mode (modeshow 18:00) Garagebedrijf Kooyman Jachthaven Achterbos De Kunstkring g: -

Mart Mar ar artin r ina na a Diel ele el le le enn Lean Le eannn nne ne Bus Busk uske us s ermo rmool ole llen en Marc Mar ar arce rce el Str el Stra trav tr aver verr

Wanneer er iemand overlijdt staat de wereld even stil voor de nabestaanden. Het verdriet is intens, maar in korte tijd moet er ontzettend veel geregeld en georganiseerd worden. U wilt graag op een persoonlijke manier afscheid nemen van uw dierbare. Een uitvaart die past bij de overledene én de nabestaanden. Uitvaartcentrum Finnema verzorgt met aandacht en respect de uitvaart. Voor kostbare momenten rondom de uitvaart, maar ook als een troostvolle herinnering. Het ervaren team van Uitvaartcentrum Finnema staat dag en nacht klaar om u zoveel mogelijk te ondersteunen en adviseren bij alle belangrijke beslissingen die u moet nemen rondom een begrafenis of crematie. Zij werken persoonlijk, respectvol en in stijl. Zo kunt u in alle rust rouwen en afscheid nemen van uw dierbare.

19:00 De Nieuwe Nieuw uw we Band! Ban annd nd nd!

Uitvaartcentrum Finnema Directe hulp na overlijden: 0297 325 865 (dag en nacht bereikbaar)

Uitvaartcentrum Finnema Zwarteweg 108, 1431 VM Aalsmeer

Aula/Uitvaartcentrum De Ronde Venen Ringdijk 4, 3648 EB Wilnis www.uitvaartcentrumfinnema.nl


8

22 juni 2018

DE GROENE VENEN


DE GROENE VENEN

22 juni 2018

9


10

22 juni 2018

DE GROENE VENEN

CULTUUR Amsterdamse Cantorij zingt en speelt Shakespeare op 7 juli in Abcoude Gedurende de laatste jaren voerde de Amsterdamse Cantorij zowel de Johannes Passion als de Mattheus Passion van J.S. Bach theatraal uit in het Muziekgebouw aan het IJ. Op 7 en 8 juli zal het kamerkoor de luisteraar ook als kijker verrassen door in Abcoude en Amsterdam een deel van de gezongen teksten uit sonnetten en toneelstukken van William Shakespeare scenisch uit te voeren.

Zaterdag: 33e Taptoe Mijdrecht Op zaterdag 23 juni vindt de 33e editie plaats van de Taptoe Mijdrecht. Ook dit jaar is er weer een aantrekkelijk programma, dat om 14 uur op het Raadhuisplein in Mijdrecht begint. De toegang is gratis. Omstreeks 13.15 uur vertrekken de deelnemende bands vanaf VIOSclubgebouw De Notenkraker aan de

Windmolen. Deze straatparade voert via diverse straten naar het taptoe-terrein op het Raadhuisplein. Daar is om 13.30 uur dan al het voorprogramma begonnen met een gezellig optreden van Dweilorkest Dorst. Naast Dweilorkest Dorst zijn de deelnemers tijdens deze Taptoe in Mijdrecht: Marchingband ATM uit Amsterdam, Mallet-Percussionband 'Drumband Rhenen' uit Rhenen, Showband KDO uit Groessen (2 shows), Show- & Marchingband VIOS uit Mijdrecht en VIOS TwirlPower, ook uit Mijdrecht. De taptoe wordt omstreeks 16 uur afgesloten met het gezamenlijk spelen van een koraal, het signaal 'Tap-

De regie is in handen van Marijke Beversluis (Theater in Muziek). Het geheel staat onder leiding van Felix van den Hombergh. Uitgevoerd worden cycli van Vaughan Williams, Mäntyjärvi (delen) en Martin (songs of Ariel) plus losse werken van Jurriaan Andriessen en van de Estlandse componisten Uusberg en Seppar. Allemaal gecomponeerd in de afgelopen zeventig jaar.

toe Infanterie' en het Wilhelmus. De Taptoe Mijdrecht is een productie van Evenementenorganisatie VIOS met veel waardering voor de vele vrijwilligers en gemeente De Ronde Venen voor de jaarlijkse subsidie.

Meer informatie over VIOS is te vinden op vios-mijdrecht.nl, twirlpower.nl en dweilorkest-dorst.nl of op de sociale media door te zoeken op viosmijdrecht.

Wil je zelf ook eens een steen open werken en je intuïtie haar gang laten gaan? Kom ontdekken hoe heerlijk het voelt vrij te beeldhouwen met volle aandacht voor jezelf en de steen. Wordt bewust wat vormen met je doen. Je wordt uitgenodigd volop ruimte te maken in de steen, zodat jouw vormen zich helemaal kunnen laten zien. Marjolein Ber-

Join the BBQ Train on the 4th of July Bob van der Spruijt is een bekende naam in Vinkeveen en ver daarbuiten. Hij laat u kiezen uit heerlijke Boneless Spareribs met Louisiana saus, Hamburgers, Cheeseburgers, Steaks, Maiskolven, Pulled Pork en Hotdogs, met diverse sauzen en garnituren waaronder echte Dutch Coleslaw en lekker brood/boter.

De toneelteksten zijn afkomstig uit 'The Tempest', 'A Midsummer Night’s Dream', Macbeth en Cymbeline. De concerten vinden van plaats op zaterdag 7 juli in de Dorpskerk aan het Kerkplein in Abcoude om 20.15 uur en op zondag 8 juli in de Waalse Kerk aan het Walenpleintje in Amsterdam om 15.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar op

www.amsterdamsecantorij.nl.

Zomerworkshops Intuïtief Beeldhouwen

Vier Amerika's onafhankelijkheidsdag in stijl met een USA BBQ in Vinkeveen

Jaarlijks wordt op 4 juli Amerika’s grootste feestdag gevierd ter ere van de onafhankelijkheid sinds 1776. Dit jaar vieren we het ook in Vinkeveen, helemaal in stijl, met een geweldige Amerikaanse barbecue van de spiksplinternieuwe BBQ train van Slagerij Bob van der Spruijt in Het Spoorhuis in Vinkeveen.

De combinatie van zang en theater vormt een groter geheel. Soms sprookjesachtig, maar vaak ook ernstig, indachtig ons sterfelijke leven. Het is muziek die de dichterlijke teksten van Shakespeare tot grotere hoogte brengt door wonderlijke harmonieën en melodieën.

Als dessert serveren wij American Coffee met Cheesecake, Blueberry Muffins en Chocolate Cookies. Maar daarmee is de avond niet compleet. Spoorhuisdirecteur en Amerika-kenner Gert Tetteroo vertelt een met veel beeld en geluid omlijst verhaal over de Nederlandse wortels van Nieuw Amsterdam/New York City. Er is Amerikaanse muziek en een introductie in het line-dancen voor allen. De kosten voor deze avond bedragen 59,95 euro, “all inclusive”, zoals de Amerikanen zeggen, dus ook inclusief àlle drankjes. Lezers van De Groene Venen betalen 57,50 euro per persoon bij inlevering van de bon.

Datum: woensdag 4 juli a.s. Het Spoorhuis, Demmerik, Vinkeveen Inloop: tussen 18.30 en 19.00 uur Einde: tussen 21.30 en 22.00 uur Meer info en reserveringen: info@hetspoorhuis.nl, tel. 06-24861345 www.hetspoorhuis.nl

KORTINGSBON BBQ Train op 4 juli 2018 van 59,95 voor

€57,50 p.p. ALL IN

ger-Vos van IntoTuition begeleidt je bij dit proces en inspireert je om op avontuur te gaan, de controle een beetje los te laten en een beeld te maken waarmee je je echt verbonden voelt. Ervaring is niet nodig, iedereen kan het! De dag workshops inclusief heerlijke lunch vinden plaats op zondag 1 juli, zaterdag 4 en 25 augustus en zondag 2 september (10 tot 16.30 uur, 90 euro). Middagworkshops staan gepland voor vrijdag 6 juli, 10, 17 en 24 augustus en 7 en 28 september (13.30 tot 17.30 uur, 60 euro). Met een eigen groep vanaf 4 personen kan een workshop op een (mid)dag naar keuze worden verzorgd. Het is ook mogelijk te werken aan een eigen of grotere steen. Kijk voor alle informatie op www.intotuition.nl, bel tel. 06-22497997 of stuur een email naar info@intotuition.nl. In september starten cursussen Intuïtief Beeldhouwen op maandagavond, dinsdag- en woensdagochtend. Er zijn nog enkele plekken vrij.

Fiets mee over 15, 40, 70 of 110 km

Zondag: 3e Ankertour voor inloophuizen Zondag 24 juni a.s. organiseren TTC de Merel en WTC uit Woerden voor de derde keer de Ankertour, een tocht voor wielrenners, toertochtrijders en families. Met deze fietstocht wil men meer bekendheid geven de twee Inloophuizen in de regio: Inloophuis ’t Anker in Mijdrecht en inloophuis 'Leven met kanker' in Woerden. Beide bieden een ontmoetingsplaats voor mensen die leven met kanker en hun naasten. Iedereen die met kanker in aanraking is gekomen, patiënten, expatiënten, naasten of nabestaanden kan hier terecht om ervaringen te delen met lotgenoten, of deel te nemen aan uiteenlopende activiteiten. Er zijn vier fietsroutes uitgezet: 15 km, 40 km, 70 km en 110 km, aan-

gegeven met de bekende gele Merelbordjes, zodat verkeerd rijden onmogelijk is. Er kan zowel in Mijdrecht, bij 't Anker (Hoofweg 85A), als in Woerden (Waardsedijk 40 (WTC) worden gestart, de inschrijvingskosten bedragen 5 euro voor de 15 en 40 km en 7 euro voor de 70 en 110 km. Je kunt starten tussen 8.30 uur en 11 uur en de sluitingstijd is 16 uur. Op beide locaties verzorgen de vrijwilligers van de Inloophuizen koffie, thee, fris en lekkers waarvoor een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd. Doe mee en stimuleer mensen in jouw omgeving om ook deel te nemen. De fietstocht is geschikt voor elke fiets, dus ook een elektrische!


DE GROENE VENEN

22 juni 2018

11

HET VERHAAL VAN

Tekst Anja Verbiest

Herman Hilhorst neemt na 43 jaar afscheid van de Pius- en Paulusschool in Abcoude

“Ik streef naar goed onderwijs voor ieder kind”

Herman Hilhorst is na de zomervakantie niet langer ‘meerscholendirecteur’ van de Paulus- en de Piusschool in Abcoude. Na 43 jaar neemt hij afscheid van het onderwijs. Dat vindt hij ‘best lastig’. We spreken elkaar de dag voordat de groepen 3 tot en met 8 van de Paulusschool, die 50 jaar bestaat, met z’n allen op kamp gaan naar het Brabantse Sint-Michielsgestel. De groepen 1 en 2 komen daar een dagje op bezoek. Drie dagen en twee nachten op pad met zo’n grote groep kinderen vraagt om een goede organisatie. Her en der in de school worden de laatste puntjes op de i gezet. Herman Hilhorst ziet alle drukte met veel plezier aan. Jeugdactiviteiten Geboren en getogen in Baarn kwam hij op 1 augustus 1975, recht van de Pedagogische Academie, als onderwijzer werken op de Piusschool in Abcoude. “In de Kerkstraat naast de Cosmas en Damianuskerk, als leerkracht voor de vierde klas. Groep 6 is dat nu. In mijn familie was het onderwijs een logische keuze. Met mijn oudere broers en zussen, ik ben een van de jongsten uit een gezin van zeven, organiseerde ik vakantieactiviteiten voor kinderen. Daardoor leerde ik veel dingen waarvan ik later als onderwijzer profijt had.” In 1985 werd hij directeur van de Piusschool, met Rudy Kats als adjunct-directeur. Vanaf dat moment stond hij niet meer zelf voor de klas. “Ik ben me toen, naast alle bestuurlijke taken, vooral bezig gaan houden met het faciliteren van mogelijkheden voor kinderen die een andere manier van onderwijs nodig hebben. Inclusief het zoeken van de benodigde financiële middelen. Sindsdien is de noodzaak daarvoor, zeker de afgelopen jaren, alleen nog maar groter geworden… Tegelijkertijd moeten we ook blijven zoeken naar een goed pedagogisch klimaat in onze scholen. Constant moeten we afwegen wat goed is voor het kind en of het kind echt iets aan de voorgenomen verandering heeft om verder te komen. Ik streef naar goed onderwijs voor ieder kind.” Eigen karakter In 2001 werd Herman Hilhorst benoemd tot meerscholendirecteur voor zowel de Paulus- als de Piusschool. Hij wordt bijgestaan door twee locatiedirecteuren. Op de Pius-

school is dat Adelheid Nouwen en op de Paulusschool Jeannette ter Laak. “Het zijn scholen met elk een eigen karakter”, zegt hij. “De Pius is bijna 70 jaar geleden begonnen als kleine gemengde dorpsschool. De leerlingen kwamen uit het dorp én van de boerderijen rondom Abcoude. De Paulus is gevestigd in een voormalige landbouwschool, in een wijk waar door de jaren heen veel nieuwe gezinnen van buiten Abcoude zijn komen wonen. Op de Pius zitten nu 220 leerlingen en op de Paulus 250. Groter hoeven de scholen niet te worden, iedereen kent elkaar nu nog. Dat vind ik belangrijk omdat we zo met z’n allen goed kunnen werken aan ieders ontwikkeling en zelfredzaamheid. Ook het leren omgaan met teleurstellingen hoort daarbij, niet alles is immers zo mooi als het soms lijkt.” Het is een kunst om het onderwijs boeiend te houden, zegt hij. “Kinderen hebben een druk leven. Toch vraagt het beklijven van vaardigheden zoals taal en rekenen om herhaling en oefening. Ouders en school kunnen elkaar ontzettend helpen om de kinderen voor te lezen en met de kinderen in gesprek te gaan over de dagelijkse dingen. Het voorlezen en die gesprekken leveren een grote bijdrage aan de woordenschat van de kinderen. Het onderzoek naar de werking van de hersenen en hoe je deze werking positief kunt beïnvloeden, wordt voor het onderwijs een belangrijke bron voor inspiratie. Een voorbeeld hiervan is het samen zingen. Niet alleen gezellig, maar ook nog eens goed voor het ontwikkelen van ieders hersenen én talenten.”

Herman Hilhorst laat kinderen zich graag verwonderen, ook over de natuur. maar dat hebben we opgelost met stevige moestuin-bakken.” Een groep leerlingen is net bezig aan een laatste inspectie van de door hen gezaaide gewassen voordat ze op kamp gaan. Enthousiast vertellen ze dat de mais veel harder groeit dan ze verwacht hadden, net als de meloen. Trots laten ze ook het schrift zien waarin ze een plantschema hebben gemaakt en alle vorderingen bijhouden. Herman Hilhorst glundert. Niet alleen Er is nog één ding dat zeker niet mag ontbreken in dit verhaal, zegt hij. “Ik heb het nummer ‘Ik kan het niet alleen’ van De Dijk tot mijn lijflied gemaakt.

Het is wezenlijk voor mijn bestaan dat ik samenwerk. En we hebben het hier, op de Paulus- én Piusschool, ook echt allemaal samen gedaan. Wat er ook gebeurde, we losten het altijd samen op. Zonder de 45 leerkrachten en alle andere mensen die ons op de scholen helpen, hadden wij nooit dit onderwijs kunnen verzorgen!” Feestdagen Zijn afscheid gaat niet ongemerkt voorbij. Op 29 juni is er een feestdag op de Paulusschool, tussen 9 en 9.30 uur zijn dan ook oud-leerlingen en oud-ouders van de Paulus van harte welkom om met een taartje afscheid te nemen van Herman.

foto arthur van der kooij

Op 5 juli neemt de Piusschool afscheid van hem met een circusdag. Van 17 tot 19 uur is er een afscheidsborrel voor ouders en genodigden. Ook oudleerlingen en oud-ouders van de Pius zijn daarbij van harte welkom. Op 9 juli is er in Boutique Hotel De Witte Dame een afscheidsreceptie met relaties, collega-directeuren en andere genodigden. En dan is daar die laatste schooldag… “‘Ik ga het dagelijks contact met al deze mensen missen”, zegt hij. “Dat vind ik best lastig. Maar zover is het nog niet, ik kan dat nog even voor me uit schuiven. We gaan eerst op kamp!”

Leuke, leerzame viering 25 jaar ‘Spaar het Gein’

foto's fem van duuren

Niet vierkant en hard… Herman Hilhorst laat kinderen zich graag verwonderen. “Geschiedenis vind ik een mateloos interessant vak waarvan ze heel veel kunnen leren, maar ook de natuur moeten onze leerlingen zelf kunnen beleven. Ik leer hen graag dat spinazie niet vierkant en hard is en dat melk toch echt van de koe komt. Mede daarom hebben we schooltuintjes op beide locaties.” Hij gooit het raam open. “Kijk eens hoe mooi deze tuintjes zijn geworden! We hebben hier op de Paulus heel veel last van riet,

DUO BEHANDELING

CommuniCatie is

geniet samen met je moeder, dochter, of vriend(in)

kleur bekennen!

week door de Nu ook

Welk beeld heeft men van uw bedrijf? En klopt dat met hoe u gezien wilt worden? Kan het beter?

Om 12 uur opende burgemeester Maarten Divendal de feestelijke dag bij de Witte Dame. Er waren liederen en leden van 'Spaar het Gein' waren aanwezig om bezoekers te informeren hun activiteiten om het mooie Gein te behouden.

Oostzijdse Molen was de eerste stop voor een rondleiding. Fort Nigtevecht toonde kunstwerken van Sandra van Velzen. Na een wandeling via de Liniedijk naar het Fort kon je bij Anna Haen heerlijke producten proeven. Bij de 17e-eeuwse Maria’s Hoeve was een moderne melkveehouderij te bezichtigen en op veel boerderijen werden biologische producten aangeboden. En verder was er boerengolf, boter schudden op de trampoline, workshops schilderen, een demonstratie kaasmaken en nog veel meer.

Velen waren op de fiets gekomen, maar er waren ook veel wandelaars. Ook kon je gebruikmaken van paard en wagen, boot of tractor om de deelnemende bedrijven te bezoeken. De

Meer weten over Vereniging Spaar het Gein of lid worden? Mail dan voorzitter Rien Leemans via rienleemans@chello.nl of info@spaarhetgein.nl

Zondag jl. werd het 25-jarig jubileum van 'Spaar het Gein' gevierd. De vereniging had de Geinbewoners gevraagd mee te doen met de jubileumactiviteiten, 22 bedrijven gaven hieraan gehoor.

Dat eten... die gastvrijheid... dat uitzicht! Keuken geopend van 12 tot 22 uur. Zondag en maandag gesloten.

Voor de mooiste zonsondergang!

Beken KLEUR en bel ons voor een afspraak. PRWORKS bv • INDUSTRIEWEG 15 • 3641 RK MIjDREchT 0297 250 530 • info@prworks.nl • www.prworks.nl

Boek 24/7 online www.youfirst.company

Wellness schoonheidssalon

www.voetangel.nl Ronde Hoep Oost 3, Ouderkerk a/d Amstel Tel: 020 496 13 73


12

22 juni 2018

MONDRIA‘S BOEKEN TIP5 Tijden van vuur Kate Mosse Carcassonne, 1562. De 19-jarige Minou Joubert ontvangt een anonieme brief. De brief is verzegeld met een opvallend familiewapen en bevat slechts zeven woorden: 'Zij weet dat jij in leven bent'. Maar voordat Minou de geheimzinnige boodschap kan ontcijferen, verandert haar lot door een ontmoeting met de jonge hugenoot Piet Reydon. Piet heeft een eigen gevaarlijke missie en hij heeft Minou’s hulp nodig om de Cité levend te ontvluchten. Religie zorgt voor steeds meer verdeeldheid in de Midi en oude vrienden worden aartsvijanden...

1.

Dochter van het moeras Karen Dionne “Helena groeit op met haar ouders in een afgelegen moerasgebied in Michigan. Van haar vader leert ze alles over de natuur, jagen, spoorzoeken en

DE GROENE VENEN

Boeken Top 10’s zijn er al genoeg. Daarom tipt het team van Boekhandel Mondria in Mijdrecht elke week vijf boeken die je beslist moet lezen.

Je moet opschrijven dat hier niets gebeurt Marcel van Roosmalen Naast zijn werk als columnist voor NRC Handelsblad schreef Marcel van Roosmalen vele langere reportages over onder meer sport, ‘zijn’ stad Arnhem, Vitesse, politici als Pim Fortuyn, het koningshuis en personages die zich moeilijk kunnen handhaven in onze samenleving. Zijn droge, soms cynische blik op Nederland en de menselijke tekorten van haar bewoners zijn kenmerkend. Hij observeert vanaf de zijlijn en dat levert inzichten op die vaak hilarisch zijn, maar ook treffend en een goede graadmeter van de stand van het land.

Op doorreis Lee Child Lee Child heeft met zijn Jack Reacher een charismatische hoofdpersoon gecreëerd: eerlijk, intelligent, een loner en bovenal iemand die niet tegen onrecht kan. In 2013 ontving Lee Child de prestigieuze 'Diamond Dagger Award' voor zijn Jack Reacher-serie. Reacher is altijd op doorreis en overal waar hij komt, stuit hij op onrecht, dat hij op karakteristieke wijze aanpakt. Na 22 thrillers verschijnt nu deze bundel met tien lange en twee korte verhalen over Jack Reacher - van zijn kindertijd tot en met zijn meest recente litteken.

overleven in de wildernis. Ze adoreert haar vader en zou alles voor hem doen. Maar als ze ouder wordt en in de puberteit terechtkomt, zet ze toch wat vraagtekens bij zijn gedrag en handelen. Zeker als hij Helena's moeder om het minst zwaar mishandelt... Naar het einde toe komt er flink vaart in het verhaal, er ontstaat

een ultiem kat-en-muisspel. Knap en meelevend geschreven, langzaam verdwijnt je sympathie voor de vaderfiguur en verandert dat in kokende woede. Een mooie combinatie van hoofdstukken uit het verleden en heden. Een boek om in één ruk uit te lezen.”

2.

3.

De stalker in de nacht Robert Bryndza Midden in een broeierig hete zomernacht wordt inspecteur Erika Foster opgeroepen. Een dokter is thuis in zijn bed gevonden, gestikt. Zijn polsen zijn vastgemaakt en zijn ogen puilen uit door de doorschijnende plastic zak die strak om zijn hoofd is gebonden. Een paar dagen later wordt een tweede slachtoffer gevonden, in exact dezelfde omstandigheden. Wat linkt de slachtoffers aan elkaar en aan hun moordenaar? Waarom is er zo weinig bekend over hun verleden? Bij het onderzoek stuit Erika op een zeer berekenende dader...

4.

GeleZen door joYCe Gortenmulder

Haarwensen opent eigen haarwerksalon in Prinses Máxima Centrum Stichting Haarwensen uit Mijdrecht heeft op 16 juni haar eigen haarwerksalon geopend in het Prinses Máxima Centrum te Utrecht. In dit kinderoncologisch centrum is Haarwensen dicht bij haar doelgroep en hoopt ze met de komst van deze salon nog meer kinderen te kunnen steunen met een kosteloos haarwerk. De salon werd geopend met het doorknippen van een groen lint door Haarwensen-ambassadeur Gerard Joling en Jolanda van Roparun. Roparun is al jarenlang een zeer betrokken sponsor en heeft gezorgd voor de financiering van de inrichting van de salon. Gerard Joling sprak tijdens het doorknippen van het lint: “Dat jullie dit met z’n allen doen voor de kinderen is fantastisch. Als je de kinderen hier ziet lopen, ben ik heel blij dat ik

Mijn ideale opstelling Het kan je vast niet zijn ontgaan dat het WK Voetbal vorige week is begonnen. Ondanks dat Nederland niet meedoet, staat de tv wel elke avond aan met de nieuwste analyses, nieuwtjes en favoriete opstellingen van alle andere wereldteams. Ik ben eens gaan nadenken over mijn favoriete opstelling. Nee hoor, ik ga hier niet de voetbaldeskundige uithangen. Ik wil je graag eens laten weten van welke productopstelling mijn Bourgondische hart sneller gaat kloppen.

Yvonne de Boer, oprichtster en voorzitter van Stichting Haarwensen: “Het 10-jarig jubileum dit jaar en onze eerste salon maken mij ongelofelijk trots. Zonder de hulp van buitenaf en de fijne samenwerkingen die wij hebben, was dit ons nooit gelukt.” Zie ook www.haarwensen.nl.

Wil je dat effect van die heerlijke oppeppende smaak houden, dan ontkom je niet aan een wissel. Die wissel is voor mij de 'Gunpower green tea met spearmint' van Kusmi Tea Paris. Gerolde theeblaadjes, die zich in het hete water ontvouwen en een heerlijke verfrissende geur vrijgeven. Groene thee is gezond, zit vol anti-oxidanten (mits

5.

Eindpresentatie Verhalenkamer in Raadhuis Wilnis Verhalenkamer De Ronde Venen presenteert de komende week haar tweede historische locatie Raadhuis Wilnis: ‘Over een emmer water, een volkstelling en de kinderraad’. De Verhalenkamer luistert naar de verhalen en geeft zo een gebouw als het oude Raadhuis een stem.

dit mag doen. Dus ik doe dit met alle liefde van de wereld.’’

De dag trap ik af met een espresso macchiato. De cappuccino’s laat ik de laatste tijd even staan, aangezien ik niet 10 km hardloop op een veld in 2x45 minuten en de volle melk uiteindelijk op plekken gaat zitten die niet bevorderlijk zijn voor mijn zomerjurkjes. Dat toefje melkschuim op een sterke espresso laat ik echter voor geen goud schieten. Sterspeler in dit geheel? Koffie gezet van 'single origin bonen' uit het oosterse Sulawesi. Krachtig, kruidig, met een volle body en een klein zoetje in de afdronk.

Het leven van een loser 12: Wegwezen Jeff Kinney Dit is het twaalfde deel in deze megasuccesvolle en supergrappige graphicnovelserie. Bram vindt zichzelf perfect, maar als lezer weet jij wel beter… De familie Botermans kan eindelijk even op vakantie. Wegwezen! Een paar dagen zon zal wonderen doen, dus vliegen ze naar een tropisch eiland. Maar alles pakt anders uit: Brams vlucht is een ramp en eenmaal op het eiland blijkt het vakantiepark een nachtmerrie. Er lopen veel te grote spinnen rond en de zon brandt harder dan verwacht. Laten de Botermansjes hun vakantie verpesten?

goed gezet) en de munt houd je fris en alert gedurende de dag. De eerste helft is voorbij, dus het is lunchtijd! In de zomer maak ik graag gebruik van een elftal aan salades en rauwkost, met een fruitazijn als spits. Wil je scoren met smaak, dan heb je die uitblinker echt nodig. Mijn favoriet? Een rucola-salade met rauwkost en gerookte kip, afgemaakt met perzik/ abrikozen-azijn. Kruidig en rokerig afgewisseld met zoet en fris. De ideale brandstof om er weer fit en gefocust te staan in die tweede helft. Heel soms neem ik halverwege weer zo’n lekkere espresso macchiato met mijn favoriete handgemaakte bonbon... De melkpiramide gevuld met kokos. Zeg maar een kleine Bounty x 100. De fijnste dagen in deze zomerpe-

riode sluit ik graag, zo ongedisciplineerd als ik ben, af met - je raadt het al - een goed glas witte wijn. De speler die er op dit moment met kop en schouders bovenuit kopt? Verdejo, de Spaanse sterspeler uit de Rueda. Tropisch fruit in de smaak, plus abrikozen, anijs en soms een vleugje venkel. Is dit rijtje bevorderlijk voor je prestaties in de topsport? Nee, zeker niet. Maar ik ben van mening dat je geen enkele wedstrijd wint als je niet van het spel kunt genieten.

Dorpsstraat 44 • 3641 ED Mijdrecht Tel 0297-274750 www.prinselijkproeven.nl

Op woensdagavond 27 juni kunt u de presentatie bijwonen. Het programma begint om 20.15 uur in hoeve Veelust, Oudhuyzerweg 2a in Wilnis. Het hoogtepunt, naast de ontmoeting met elkaar, zijn de opgenomen gesprekken met oud-ambtenaren en een oud-burgemeester over de periode 1945-1990. Na afloop is er ruim de tijd om nog met elkaar na te praten. Meer informatie is te verkrijgen bij Elza Vis van Binnenste-Buiten, tel. 06-23150498 of elza@binnenstebuitenverhalen.nl. De Verhalenkamer is een initiatief van Stichting ‘Verhalen horen overal’ en mede mogelijk gemaakt door Rabo Dichtbijfonds, Stichting Ronde Venen Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, K.F.Hein Fonds, Gemeente De Ronde Venen, SC Johnson, Tweed, SVV-groep en BinnensteBuitenverhalen.


DE GROENE VENEN

22 juni 2018

IN VOL BEDRIJF

13

Tekst Piet van Buul

Pijl14 Grafisch Ontwerp Vinkeveen

Van grafisch ontwerper tot uitgever Ruim twintig jaar werkte Jaco Kroon als grafisch ontwerper bij een drukkerij. Toen die een paar jaar geleden failliet ging, was Jaco inmiddels op een leeftijd dat het moeilijk was om een nieuwe baan te vinden. Daarom besloot hij in februari 2015 om voor zichzelf te beginnen. Dat bleek een goede beslissing. Hij is inmiddels betrokken bij tal van uitgaven, waarvoor hij de opmaak verzorgt. En in een enkel geval is hij zelf de verantwoordelijk uitgever. Een van de meest in het oog springende publicaties is het jaarlijkse door Jaco uitgegeven 'Recreatiemagazine Vinkeveen’, gericht op de recreanten die in Vinkeveen op vakantie zijn. Zij vinden er alle informatie over zaken die met de watersport te maken hebben, over de plaatselijke middenstand en horecagelegenheden in Vinkeveen en omgeving, de bezienswaardigheden en de evenementen die er in het vakantieseizoen plaatsvinden. Jaco: “Hoewel het vooral gericht is op de toeristen is het ook voor de inwoners interessant. Daarom wordt het magazine ook in grote delen van de gemeente huis aan huis verspreid. Voor mij is dit een heel leuk project. Het magazine komt eens per jaar aan het begin van het seizoen uit, maar ik ben er in feite het hele jaar mee bezig. Ik werf de advertenties, maak teksten, haal informatie op bij de organisatoren van de evenementen, fotografeer, stel het magazine samen en zorg dat het verspreid wordt. In feite ben je het hele jaar door alert op zaken die wellicht leuk zijn voor het magazine.” De Vinkeveen Agenda Een ander project waar Jaco nu al een aantal jaren met heel veel plezier aan werkt, is de Vinkeveen Agenda. “Dat is een bureau-agenda in een handzaam formaat, die jaarlijks wordt uitgegeven door korfbalvereniging De Vinken. Naast het calendarium worden in de agenda leuke verhaaltjes gepubliceerd. Vaak zijn het anekdotische verhalen uit het verleden, bij voorkeur verluchtigd met bijpassende foto’s.

Een deel van die verhaaltjes schrijf ik zelf, maar ook mensen als Jaap Meulstee, Cees Verrips of Fons Compier, die veel weten over de historie van Vinkeveen, leveren bijdragen. En veel van de oude foto’s worden aangeleverd door ‘Vinkeveen Promotion’. Mijn taak bestaat uit het verzamelen van het materiaal en het verzorgen van de lay-out. Dat is ook erg leuk om te doen. De agenda wordt jaarlijks door De Vinken te koop aangeboden en de opbrengst is voor de vereniging. Dit jaar zijn er ongeveer negenhonderd exemplaren verkocht. Niet slecht, vind ik.” De Proosdijkoerier Zijn de verhalen in de Vinkeveen-agenda vooral anekdotisch, de Proosdijkoerier - het kwartaalblad van de Historische Vereniging Proosdijlanden - bevat de meer serieuze en wetenschappelijk verantwoorde geschiedschrijving van deze regio. "Hiervoor mag ik de vormgeving verzorgen. Dat is telkens weer een uitdaging. Om het blad een prettige uitstraling te bezorgen, maken we graag gebruik van oude foto’s en prenten. Die zijn soms niet allemaal van optimale kwaliteit. Aan mij de taak om er, samen met de drukker, nog een goede afdruk van te maken. De vereniging komt ook met een zekere regelmaat met themanummers, waarvan ik ook de vormgeving verzorg.” Diversiteit Zijn bekendheid, die voortvloeit uit de medewerking aan de verschillende publicaties, heeft Jaco

Eerste 'Handen uit de Mouwen Award voor P.A. van Rooyen Topmovers

Wat ondernemers kunnen leren van gastvrijheid in de horeca

Zo’n 70 ondernemers, directeuren en managers van Rondeveense bedrijven werden tijdens het alweer laatste evenement van het verenigingsjaar van VIB De Ronde Venen op 18 juni jl. gastvrij onthaald door directie, management en medewerkers van Apollo Hotel Vinkeveen-Amsterdam. VIB-voorzitter Daniël Storm introduceerde een nieuw initiatief: De Handen uit de Mouwen Award. Deze ondescheiding, bestaande uit een overhemd met opgerolde mouwen op een luxe kledinghanger, wordt uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich op één of andere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor ondernemend De Ronde Venen. De eerste award werd toegekend aan Patrick van Rooijen (Van Rooyen/ Topmovers). Zijn bedrijf besloot onlangs zich te vestigen op het bedrijventerrein in Mijdrecht. Het bedrijf heeft daarmee extra waarde toege-

voegd aan het bedrijventerrein en daarmee de leegstand drastisch gereduceerd. Wie een kandidaat wil nomineren voor de volgende prijsuitreiking in september, kan dit melden op www.vibaward.nl. Wie weet staat uw kandidaat dan op het podium! Alexander Kluit (Area General Manager at Apollo Hotels & Resorts) inspireerde de aanwezige ondernemers met een gepassioneerd betoog over de impact van gastvrijheid in de klantbenadering. “Gastvrijheid dient een prominent onderdeel te zijn in iedere ondernemingsstrategie”. Om zijn betoog kracht bij te zetten konden de aanwezigen in groepen tijdens een rondleiding door het hotel en restaurant aan den lijve ondervinden hoe het Apollo Hotel en de Harbour Club invulling geeft aan het thema Gastvrijheid. Het avondprogramma was ingericht voor het VIB netwerkdiner in de Harbour Club. Meer informatie en foto’s zijn te vinden op de Facebookpagina: VIBDRV

Patrick van Rooyen (links) krijgt de allereerste Handen Uit de Mouwen Award overhandigd door VIB-voorzitter Daniël Storm. foto PatriCk hesse

De eerstvolgende VIB-bijeenkomst is de ALV en Management Sociëteit op 24 september a.s. in de Willisstee in Wilnis.

Jaco Kroon van Pijl14 vindt dat zijn ontwerpen praktisch, duidelijk en herkenbaar moeten zijn. “Een logo moet de sfeer van het bedrijf uitstralen. Als het goed is herkent men op den duur het bedrijf aan het logo. Stop je er al te diepzinnige gedachten achter die niemand snapt, dan schiet je je doel voorbij.” foto PatriCk hesse

inmiddels tal van leuke opdrachten opgeleverd. Zo is hij betrokken bij de Vertelacade-mie. "Dat is een groep mensen die bij verschillende gelegenheden verhalen vertellen. Ik heb meegewerkt aan de opmaak van hun boek ‘Vertel’, waarvoor mijn partner Ingrid de illustraties heeft verzorgd." Daarnaast ontwerpt hij voor tal van bedrijven folders, flyers en catalogi. "Ik werk niet alleen met papier. Zo heb ik ook grote fotocollages gemaakt die als wandversiering dienen. Verder houd ik me bezig met belettering op panden en auto’s en dergelijke. Voor onder meer het Sport Medisch Centrum De Bron in Vinkeveen heb ik de nieuwe huisstijl en het logo ontworpen. Zo’n logo maken is erg leuk. Je moet je verdiepen in het bedrijf. Niet alleen weten wat ze doen, maar ook hoe ze zijn. Het logo moet ook de sfeer van het bedrijf uitstralen.

Het is toch een soort visitekaartje en als het goed is herkent men op den duur het bedrijf aan het logo.” Jaco vindt dat zijn ontwerpen praktisch, duidelijk en herkenbaar moeten zijn. “Wanneer er al te diepzinnige gedachten achter zitten, die niemand snapt, schiet je je doel voorbij”, vindt hij. Jaco kijkt tevreden terug op de laatste drie jaar, waarin hij zich als zelfstandig ondernemer een plek heeft veroverd in de wereld van de vormgevers. “Mijn werk is heel divers en dat maakt het zo leuk.”

Pijl14 Grafisch Ontwerp is gevestigd aan de Pijlstaartlaan 14 in Vinkeveen. Jaco Kroon is bereikbaar via tel. 06-27291849. Meer informatie is te vinden op www.pijl14.nl.


14

22 juni 2018

DE GROENE VENEN

Coöperatie Zon op De Ronde Venen houdt informatie-avond op woensdag 27 juni

Zonnepanelen op het dak van het Veenweidebad

De gemeente De Ronde Venen heeft als doelstelling om in 2040 een duurzame en energie-neutrale gemeente te zijn. Om dat te kunnen realiseren, ontwikkelt de gemeente tal van initiatieven om over te stappen op energiebesparing en het gebruik van schone energie. Voor particulieren en bedrijven worden verschillende acties opgezet. Zoals de collectieve inkoop van zonnepanelen voor particulieren of de Subsidieregeling Duurzame Energie voor bedrijven, grootverbruikers van elektriciteit, voor de installatie van panelen op hun bedrijfsdaken. tekst Piet van Buul

Voor particulieren en bedrijven die zelf geen panelen kunnen of willen aanschaffen, is er een heel bijzondere regeling. Men woont bijvoorbeeld in een appartement of heeft een dak dat niet geschikt is voor zonnepanelen. Deze inwoners kunnen lid worden van de coöperatie Zon op De Ronde Venen. De coöperatie biedt haar leden de mogelijkheid zonnepanelen aan te schaffen die elders worden geplaatst. Op die manier kan men toch een bijdrage leveren aan de klimaatdoelstelling. En de aanschaf van een of meer panelen levert ook nog eens geld op. Na het eerste grote project in Baambrugge, waar 208 panelen op Dorpshuis De Vijf Bogen zijn geplaatst, heeft de gemeente het dak van het Veenweidebad aan Zon op De Ronde Venen toegewezen om daar panelen te installeren. In totaal worden dat er 440 stuks. Inwoners van de gemeente

kunnen participeren in dit project, zeg maar 'aandelen' kopen. Minse de Bos Kuil en Piet Heemskerk, bestuursleden (vrijwilligers) van de coöperatie, leggen uit hoe het werkt. “Allereerst willen we duidelijk stellen dat wij ons richten op degenen die niet zelf zonnepanelen kunnen of willen plaatsen, maar die wel willen bijdragen in de aanschaf van zonnepanelen. Wij zoeken locaties die geschikt zijn voor het plaatsen van zonnepanelen, bij voorkeur voor meer dan 200 stuks. Wij regelen een overeenkomst met de dakeigenaar, wij vragen offertes voor de installatie en maken een keuze uit die offertes. Hierbij worden wij ondersteund door een overkoepelend orgaan: Zon op Nederland. Als dit geregeld is, kunnen inwoners van De Ronde Venen participeren in dit project voor één of meerdere panelen. Zo worden ze lid van de coöperatie en gaan ze ook meedelen in de opbrengsten van die panelen.”

Het Veenweidebad Toen de coöperatie van de gemeente het dak van het Veenweidebad kreeg toegewezen, is zij eerst nagegaan hoeveel zonnepanelen er geplaatst kunnen worden. Dat zijn er in totaal dus 440. Vervolgens heeft men bij een aantal leveranciers offerte aangevraagd. Daarbij is de keuze gevallen op Kroese Daken uit Vinkeveen. “We zijn blij met het feit dat het project door een plaatselijk bedrijf kan worden uitgevoerd”, stellen Minse en Piet vast. “Wij kunnen de panelen te koop aanbieden voor 300 euro per stuk. Eenmaal geplaatst gaan we de groene energie, die door de panelen wordt opgewekt, verkopen aan een energieleverancier." Voor elke kWh stroom die daar wordt opgewekt, ontvangt de coöperatie op dit moment vijf cent. Dit is sterk afhankelijk van de marktprijs! De deelnemer krijgt voor elke kWh dat zijn paneel levert een teruggave van de energiebelasting op zijn eigen verbruik. Momenteel is dat ongeveer 12 cent (inclusief btw) per kWh. Dat komt neer op een rendement van zo’n 4,5 à 5 procent. De administratie van deze verrekening regelt de coöperatie met de energieleverancier via

de jaarlijkse energierekening van de deelnemer. “Met een investering van 300 euro per zonnepaneel draagt men dus bij aan het opwekken van schone energie en men verdient er nog wat aan ook”, zeggen de enthousiaste promotors. “We verbruiken in Nederland per huishouden gemiddeld 3.500 kWh, meestal met fossiele brandstof opgewekte, stroom per jaar. Dat levert een uitstoot van bijna 2.000 kilo koolstofdioxide (CO2) per jaar op. Daar moeten we dus wat aan doen. En wanneer we dat samen doen, is het ook voor iedereen bereikbaar om daar een bijdrage aan te leveren.” Informatieavond De coöperatie Zon op De Ronde Venen belegt op woensdag 27 juni een informatieavond in het Veenweidebad,

Ontspanningsweg 1 in Mijdrecht. Vanaf 19.15 uur kan men er terecht en het informatieve gedeelte begint om 19.30 uur. Minse: “Tijdens die avond krijgen mensen informatie over het project. Wij leggen uit hoe er met de energie, die door die zonnepanelen wordt opgewekt, wordt omgegaan en hoe de kopers van zo’n paneel daarvan kunnen profiteren. Ook leggen we uit welke risico’s er eventueel voor de kopers aan verbonden zijn, zodat men precies weet waar men aan begint. Tijdens de informatieavond is er ook gelegenheid om in te schrijven voor de aankoop van één of meer panelen.”

Voor meer informatie: www.zonopderondevenen.nl. E-mail: zonopderondevenen@gmail.com.


DE GROENE VENEN

22 juni 2018

15

AUTO & MOTOR

Tekst Michael Reuling foto's PatriCk hesse

Mitsubishi Eclipse Cross

Eclipse in een totaal ander jasje Het is druk in het segment van de crossovers. Nissan scoort met de Qashqai, Mazda met de CX-3 en CX-5 en Peugeot met haar 3008. Mitsubishi pikt daar graag een graantje van mee en introduceert de Eclipse Cross. We krijgen deze auto mee van Autobedrijf Van Yperen in Mijdrecht. Mitsubishi-specialist in hart en nieren. Maar de markt verandert en zo verandert het bedrijf mee. Het autobedrijf is inmiddels overgenomen door de lokale ondernemer Jos Priem en de showroom is gevuld met meerdere merken. De naam en service blijft hetzelfde, het aanbod is een stuk breder. Sterk in elk merk. Mitsubishi heeft de laatste jaren goed gescoord met de Outlander PHEV. Wie binnenkort zijn leaseauto moet inruilen, zal het echter moeilijk krijgen om een vergelijkbare auto voor een vergelijkbare bijtelling te rijden. En dus zijn de Japanners op tijd met het lanceren van een kleiner en betaalbaar al-

ternatief in de vorm van de Eclipse Cross. Overigens, de échte autoliefhebber zal nu al zeker twee alinea's vol verbazing hebben gekeken naar de naam Eclipse in combinatie met de foto's die hiernaast staan. De Mitsubishi Eclipse werd in 1989 op de markt gebracht en kent maar liefst vier generaties. Vooral in de tuningen driftwereld waren en zijn deze auto's enorm geliefd. Geen wonder dus dat een gifgroen exemplaar werd ingezet in de eerste 'The Fast and the Furious'-film om Paul Walker te introduceren. Laten we één ding meteen duidelijk maken; de kans is erg klein dat een Eclipse Cross in een nieuw 'The Fast and the Furious'-deel (waar zit-

ten we inmiddels?) te zien zal zijn. Maar de naam Eclipse in combinatie met Cross geeft al aan dat Mitsubishi hier een lekker vlotte crossover voor ogen heeft. En dat lijkt gelukt te zijn. De 1.5 liter benzinemotor levert 163 pk en daarmee kom je goed vooruit. De motor is gekoppeld aan een CVT transmissie, maar kan ook geleverd worden met een handbak. De auto ligt lekker op de weg en stuurt goed. De Eclipse Cross mag overigens 1.600 kilo trekken. De Eclipse Cross staat wat hoger op de poten, waardoor de auto ook in trek zal zijn bij een oudere doelgroep. Nadelig is dan de balk die de twee achterruiten van elkaar scheidt. Hierdoor zie je niet altijd even goed wat er achter je rijdt. Toch is deze balk nodig om de auto een soort coupé-lijn mee te geven, zonder al te veel te hoeven inleveren in de bagageruimte.

moeten koppelen met Android Auto of Apple Carplay. Dat is misschien even wennen en niet iedereen zal ervan gecharmeerd zijn, maar aan de andere kant ben je altijd voorzien van up-to-date kaarten en verkeersinformatie. Inparkeren wordt extra makkelijk gemaakt door een knop op het stuur, waarbij de stoepranden getoond worden. Zo beschadig je nooit je velg.

Zoals je verwacht van een Japanse auto heeft de Eclipse een aantal mooie snufjes aan boord en beschikt het type over de meest gangbare veiligheidssystemen. Ook kun je kiezen voor een head-up display, dat alle relevante informatie projecteert bij de voorruit. Zo hoef je je ogen nauwelijks van de weg te halen. Het multimediasysteem kun je bedienen via het touchscreen, voicecontrol of via een touchpad op de middenconsole. Navigatie is niet leverbaar op de Eclipse. Daarvoor zul je je telefoon

Met de Eclipse Cross heeft Mitsubishi weer een mooi model in de showroom. In dit segment is de concurrentie moordend. Maar wie gecharmeerd is van zijn eigenschappen heeft aan de Eclipse Cross een heel fijne reisgenoot.

Mitsubishi Van Yperen Constructieweg 2 3641 SB Mijdrecht tel. 0297-284610 www.vanyperen.nl

Mitsubishi Eclipse

Gereden versie: Mitsubishi Eclipse Cross First Edition Gecombineerd vermogen: 163 pk 0-100: 9,3 s Top: 200 km/u Gemiddeld verbruik: 1 op 12,2 / 8,2 l/100km Prijs: 34.899 euro Alternatieven: Mazda CX-5, Opel Grandland X, Peugeot 3008, Volkswagen T-Roc

MOTOR & AUTO

Tekst en foto's Patrick Hesse

Rij-impressie Kawasaki GTR 1400 2014

Comfortabel cruisen Vandaag een echte 'snelle toerfiets'. Met het oog op de vakantie een ideale fiets om kilometers te maken op een vlotte, maar zeer comfortabele manier: de Kawasaki GTR 1400. Deze fiets is uit 2014 en heeft slechts 18.000 kilometer gelopen. Ik schrijf bewust 'slechts', want op zo'n toerbuffel is dat natuurlijk een lachertje. Het blok komt onder een ZZR 1400 vandaan en dat was voor mij een van de meest angstaanjagende snelle fietsen die ik ooit reed. Het blok is wat terug-getuned voor het betere toerwerk, maar met zijn 155 pk nog steeds een serieus snelle fiets. Het starten gaat zonder problemen. De GTR is namelijk uitgevoerd met het KIPASS-systeem van Kawasaki, met een hoofdsleutel waarmee de hoofdschakelaar van de motorfiets op afstand kan worden bediend. De hele fiets is eigenlijk gemaakt voor het gemak. Ondanks dat het een forse fiets is, heeft Kawasaki de zithoogte beperkt weten te houden. Bij het opstappen wel even oppassen voor de topkoffer! Ook is deze 1400 nog eens uitgevoerd met een Corbin-zadel, dat nog iets lager en bijzonder lekker zit. Eenmaal aan boord is het in zijn één schakelen en de boel gaat vooruit dankzij een zijdezachte secundaire aandrijving door middel van een car-

dan. Deze is voorzien van het door Kawasaki ontwikkelde Tetra-Leversysteem. Dit systeem zorgt dat cardanreacties volledig achterwege blijven en je alleen maar gebruik maakt van de grote voordelen van een cardanaandrijving. Onderhoudsvrij, slijtvast en schoon. Ook is deze moderne fiets uitgerust met het KTCR, het traction control systeem van Kawasaki. Al deze technische hoogstandjes zorgen ervoor dat de reus met het grootste gemak door het verkeer gestuurd kan worden. Binnen tien minuutjes zijn we al dikke maatjes en geeft hij veel vertrouwen. Een klein minpuntje is het zicht in de trillingsvrije laaggeplaatste spiegels. Dat wordt beperkt doordat de koffers een deel van het zicht wegnemen. Maar zoals Cruijff al zei: 'elk nadeel heb z'n voordeel'. De stand van de spiegels is wel weer goed bruikbaar als referentie wanneer je in een file tussen de auto's doorrijdt.

Met de rempartij is het dik in orde. De radiaal gemonteerde vier-zuiger Nissin voor-remklauwen met ABS doen hun werk geweldig goed: uitstekend doseerbaar en ze vragen weinig kracht voor een forse vertraging. Natuurlijk heb je meer nodig dan een rondje om de kerk om deze fiets op waarde te kunnen schatten. Dus neem ik het er lekker van en ga voor een lekker toerritje langs de Amstel .Het is geweldig weer en uitstekend toeven op de dikke Kawa. Ik krijg meteen zin in de vakantie! Na een uurtje rijd ik de fiets terug en sta hem met tegenzin weer af. Deze fiets is met zo weinig kilometers een echt buitenkansje. Dat blijkt ook wel als de fiets dezelfde middag nog van eigenaar is gewisseld. Heb ik even mazzel dat ik hem nog mee uit heb kunnen nemen! Ik had het voor geen goud willen missen...

www.motorserviceuithoorn.nl.


16

22 juni 2018

DE GROENE VENEN

Wij zoeken een bezorger!

VACATURES

... voor de wekelijkse bezorging van onze krant en folders op donderdag- of vrijdagmiddag,

Voor een totaaloverzicht van alle vacatures kijk je dagelijks op 0297.nl. Hieronder een selectie van de vacatures. Ga voor info over deze jobs naar 0297.nl/vacatures

Functie: Logsitiek Medewerker Organisatie: CE Services Group Plaats: Mijdrecht

Functie: Commercieel medewerker Verkoopbinnendienst INFRA Organisatie: Van Walraven Plaats: Mijdrecht

voor een wijk in Abcoude. Heb je interesse? Neem dan contact op met ons via info@degroenevenen.nl of bel 0297-38 52 57.

Functie: Beleidsadviseur Sociaal Domein Organisatie: Plaats: Mijdrecht Functie: Strategisch beleidsadviseur Organisatie: Gemeente De Ronde Venen Plaats: Mijdrecht

Functie: Stagiair verkoop adviseur (vestiging Aalsmeer) Organisatie: Van Kouwen Opel Aalsmeer Plaats: Aalsmeer

Functie: JUNIOR PLANNER Organisatie: P.A. van Rooyen Top Movers Plaats: Mijdrecht

Functie: Machine operators Organisatie: Colombier International B.V. Plaats: Mijdrecht

Functie: Logistiek Analist Organisatie: Logistiek Analist Plaats: Mijdrecht

Functie: Gevorderd assistent-accountant Organisatie: Van Dort & Partners, accountants en belastingadviseurs Plaats: Mijdrecht

Functie: Uitvoerder Organisatie: Aannemingsmaatschappij Bos BV Plaats: Mijdrecht

Functie: KAM adviseur Organisatie: Van Walraven Plaats: Mijdrecht

Functie: Uitdagende banen in de horeca! Organisatie: Luba Uitzendbureau Plaats: Aalsmeer

Functie: Boorder/ Zager Organisatie: Aannemingsmaatschappij Bos BV Plaats: Mijdrecht

Functie: Vakantie/Bijbaan Chauffeur Parking Organisatie: Move On Parking Plaats: Amstelveen

Functie: Verkoop Medewerker Binnendienst Organisatie: Constructor Dexion Holland BV Plaats: Mijdrecht

Functie: Sloper Organisatie: Aannemingsmaatschappij Bos BV Plaats: Mijdrecht

Functie: APK-Monteur Organisatie: Autobedrijf Peek Plaats: Mijdrecht

Functie: Chauffeurs leerlingenvervoer Organisatie: Van Driel Groep Plaats:

Functie: Grafische vormgeving Online Organisatie: H&R Products Plaats: Mijdrecht

Functie: Spoelkeuken / Afwas Organisatie: Hoeve Landzicht Plaats: Nieuwer Ter Aa

Functie: Medewerker Artikel- en Voorraadbeheer Organisatie: Van Walraven Plaats: Mijdrecht

Functie: Schoonmaakmedewerkers Organisatie: Van Dam bedrijfsdiensten Plaats: Mijdrecht

Functie: Beleidsadviseur Sociaal Domein Organisatie: Gemeente De Ronde Venen Plaats: Mijdrecht

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan op een te gekke school? Dan is de Pius in Abcoude op zoek naar jou! We zoeken een enthousiaste onderbouwleerkracht voor groep 3 en/of 4. Het gaat om een in overleg in te vullen WTF van 0,4 tot 1,0 met uitzicht op een vaste aanstelling. Voor uitgebreide vacature zie website Kalisto! Wil je meer weten bel dan Adelheid Nouwen, locatiedirecteur Piusschool, 0294 281314 reacties naar: a.nouwen@piusschool.nl

Gezocht: Veerpontschippers ODV Maritiem zoekt per direct pontschippers voor de kabelpont bij Nessersluis in Waverveen. Je zorgt voor een vlotte en vooral veilige overtocht van de pont. Ben je in bezit van een klein vaarbewijs, marifooncertificaat en beschik je over een goede concentratie en focus?

Functie: Orderpicker Organisatie: Van Walraven Plaats: Mijdrecht

Solliciteer dan direct via werving@odvmaritiem.nl. www.odvmaritiem.nl

Finesse Bodyline Clinic: al 11 jaar voorgoed van uw vetrolletjes af!

ÂŽ

Finesse Bodyline Clinic is uniek in Nederland. Uit het hele land bezoeken mensen de kliniek. Ook mensen uit omliggende landen: BelgiĂŤ, Duitsland, Schotland, Oostenrijk en Portugal hebben behandelingen in het Woerdense centrum ondergaan.

Finesse Bodyline Clinic onderscheidt zich door gebruik te maken van apparaten die zijn voorzien van het MDD certiďƒžcaat (Medical Device Directive). Dit betekent dat de apparatuur goedgekeurd is voor medische toepassing in Europa. De behandelingen mogen daarom alleen door gespecialiseerde verpleegkundigen worden uitgevoerd. $FWXHOH FKHFN

YURXZHOLMN -DUHQ

'DWXP

/LFKDDPVYHW

11 jaar

VEILIG

• BLIJVEND • VERJONGEND

Pompmolenlaan 19-A 3447 GK Woerden

0348-409199

NJ

9LVFHUDDO YHW

NJ

5RPSYHW DQDO\VH > @

07 Sinds 20

NJ

5RPSYHW

Bel nu

3URJUHVV $QDO\VLV IURP WR

/LFKDDPVYHW $QDO\VH > @

NJ

/HYHO

9LVFHUDDO YHW $QDO\VH >1LYHDX@

*HZLFKW

NJ

NJ

/HQJWH

FP

%0,

NJ P

NJ

6SLHUPDVVD

NJ

NJ

NJ

6SLHUPDVVD $QDO\VH > @

6NHOHWDO 0XVFOH 0DVV NJ %RW 0DVVD

%0, $QDO\VH >NJ PĂ°@

9HWYULMH PDVVD

*HZLFKW $QDO\VH >NJ@

NJ

NJ

NJ

'DWXP

:DDUGH NJ NJ NJ NJ NJ NJ

'DWXP

:DDUGH

'DWXP

:DDUGH 1LYHDX 1LYHDX 1LYHDX 1LYHDX 1LYHDX 1LYHDX

'DWXP

:DDUGH NJ NJ NJ NJ NJ NJ

'DWXP

:DDUGH NJ PĂ° NJ PĂ° NJ PĂ° NJ PĂ° NJ PĂ° NJ PĂ°

'DWXP

:DDUGH NJ NJ NJ NJ NJ NJ

9HWSHUFHQWDJH>NJ@

UltiMed Contour zorgt dat hardnekkige vetrolletjes die met lijnen of sporten niet weggaan, deďƒžnitief verdwijnen. Daarnaast voorkomt UltiMedÂŽ Contour dat er weer nieuwe vetopslag ontstaat.

9HUDQGHULQJ NJ

5RPSYHW> @

Het lichaam voert daarna de vergruisde vetcellen via natuurlijke weg af. Er is daarom geen herstelperiode nodig. Na twee weken is het resultaat zichtbaar.

ÂŽ

UltiMed Contour omvat de behandeling van het totale proces vanaf het ontstaan van ongewenst vet tot het veilig, volledig en voorgoed verwijderen van vetcellen.

9HUDQGHULQJ

9LVFHUDDO YHW>1LYHDX@

De UltraShape gebruikt ultrageluid om vetcellen te vergruizen. Dat is veilig en het resultaat is blijvend.

Ook de Ultherapie, waamee we facelifts uitvoeren, werkt met geluidsgolven. De huid zet het oude collageen om in nieuw collageen. Hierdoor verbetert de elasticiteit van je huid, wordt hij gladder en steviger. De Ultherapie werkt met geluidsgolven onder controle van echo.

/LFKDDPVJHZLFKW>NJ@

De Ultrashape is de beste deďƒžnitieve oplossing voor het plaatselijk verwijderen van vetcellen, zonder snijden en narcose.

ÂŽ

UltiMed Contour In samenwerking met UltraShape heeft Finesse ÂŽ Bodyline Clinic de UltiMed Contour behandeling ontwikkeld.

Facelift zonder operatie

%0,>NJ PĂ°@

Finesse Bodyline Clinic is wereldwijd toonaangevend op het gebied van het vergruizen van vetcellen. Vele buitenlandse artsen hebben de kliniek al bezocht en zijn enthousiast over de resultaten.

UltraShape is dĂŠ ideale methode tegen hardnekkige vetrolletjes die ondanks lijnen en sporten niet verdwijnen.

9HUDQGHULQJ 1LYHDX

9HUDQGHULQJ NJ

9HUDQGHULQJ NJ PĂ°

6SLHUPDVVD>NJ@

WOERDEN Finesse Bodyline Clinic voert al 11 jaar behandelingen uit met de UltraShape. Dit is een medische behandeling waarbij vetcellen vergruisd worden. Finesse Bodyline Clinic werkt al 11 jaar met de UltraShape omdat deze doet wat het belooft: het veilig en blijvend verwijderen van die hardnekkige vetrolletjes zonder operatie!

UNIE K IN NED ERLA ND

9HUDQGHULQJ NJ

NJ

/HJHQGH

9HUEHWHUG /DDJ

$IJHQRPHQ

*RHG

7RHJHQRPHQ

2QYHUDQGHUG

9HUVOHFKWHUG

+RRJ +HDOWK 0RQLWRU 9HUVLH ZZZ JPRQ HX

SDJLQD

info@finessebodylineclinic.nl - www.finessebodylineclinic.nl


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.