Page 1


27 AUGUSTUS 2013 | DE UITKOMST | PAGINA 21

Sport

SPORTIEF REGIONIEUWS

Krachtige achterhanden in Grootschermer

Unieke samenwerking Breidablick en Budocentrum Fun & Fit Middenbeemster - Budocentrum Fun & Fit, sinds kort ook actief in de gemeente Beemster, organiseerde vandaag judoclinics voor de bewoners van Breidablick. Gedurende de hele ochtend kon kennisgemaakt worden met de judosport, maar ook met trainer Michel Posthumus. Veel enthousiaste gezichten waren het resultaat! Een unieke samenwerking waarvan zowel Posthumus als Susana Rodriquez, fysiotherapeute van Breidablick, hopen dat dit een vervolg kan krijgen in uiteindelijk wellicht structurele judolessen voor deze bewoners. Posthumus, sinds 2007 eigenaar van Budocentrum Fun & Fit in de gemeente Edam-Volendam, heeft onlangs Judoclub Jita Kyoei overgenomen in Middenbeemster. Daarnaast is Posthumus al enige tijd bezig met het opzetten van Judo met Zorg voor specifieke doelgroepen, zoals ook de bewoners van Breidablick. Het organiseren van kennismakingsclinics judo binnen deze wooninstelling is een logische stap voor deze ambitieuze judoleraar. De samenwerking tussen de twee instellingen is tot stand gebracht door de regiomedewerker aangepast sporten van Sportservice Noord-Holland. Deze heeft onder andere tot taak het optimaliseren van het sportaanbod voor mensen met een beperking. Samen met Rodriguez constateerde zij een behoefte aan sportactiviteiten bij onder andere de bewoners van Breidablick. Een koppeling met Budocentrum Fun & Fit was met de nieuwe ontwikkelingen snel gemaakt. Een eerste stap tot het creëren van nieuw aanbod is gemaakt! Nu moet bekeken gaan worden op wat voor manier deze samenwerking een vervolg kan krijgen.

Grootschermer – Tuigpaardenliefhebbers uit de regio West (en ver daarbuiten) kwamen zondag naar het land van de familie Klinkhamer voor hun jaarlijkse clubdag. De jongste deelneemster was 2,5 jaar oud, de oudste al geruime tijd met pensioen. Op het belangrijkste onderdeel, de open klasse, was er een verrassende winnaar: Antwans Boy van stal Sommers uit Nistelrode. Antwans Boy mocht pas voor het eerst meedoen in de topklasse. Eigenaar Jos Sommers glunderde van oor tot oor vanwege de bijzondere overwinning. “We hebben dit paard zelf gefokt in een lijn die mijn vader begonnen is.” Volgens Sommers is zijn geheim dat hij jonge paarden niet te vaak aan wedstrijden laat meedoen. “Met een vierjarige mag je maximaal drie keer in de week starten. Ik kies ervoor om niet meer dan één wedstrijd per week te doen. Dan blijft het voor het paard leuk en blijft hij fris tussen de oren.” Het is bij de wedstrijden de bedoeling dat de

Bent u geïnteresseerd in het vervolg op deze judolessen bij Breidablick? Wilt u meer weten over de mogelijkheden aangepast sporten in de regio? Of heeft u als vereniging wellicht plannen iets op te zetten voor de doelgroep mensen met een beperking? Neemt u dan contact op met de regiomedewerker aangepast sporten, Judith Stroo, tel: (075) 653 99 71, e-mail: jstroo@sportservicezaanstad.nl.

paarden in draf een aantal rondes afleggen. Een jury beoordeelt dan de manier waarop de paarden lopen. Vooral de achterhand (de achterbenen) is erg belangrijk. Die moet mooi krachtig zijn. Sommige paarden overdrijven het echter. Vooral in de nieuwelingenklasse

(paarden van vier jaar) wil het nog wel eens gebeuren dat er vier benen tegelijk de lucht in gaan. Voor het publiek is dit spectaculair om te zien, maar de jury waardeert het minder.

Middagbridge 21 augustus 2013 1. Tineke Stoop - Gré Zomerdijk 2. Gerda Schoonderbeek - Anita Löwenhardt 3. Martin Phaff - Cees Tromp

65,00% 63,33% 58,33%

Tekst en beeld: Em van Es

Eerste Markenbinnenrun 14 september Markenbinnen - Op 13, 14 en 15 september vindt de jaarlijkse kermis in Markenbinnen plaats. Nieuw dit jaar is de Markenbinnenrun op zaterdag 14 september om 11.00 uur. Deze nieuwe recreatie wedstrijdloop over 14 kilometer loopt door de prachtige Marker en Starnmeerpolder. Zelfs de provincie heeft haar medewerking verleent door de Beatrix brug een half uur niet te bedienen.

BRIDGECLUB DE RIJP

De organisatie is in handen van de sport- spel- en ontspanningscommissie (SSOV) van Markenbinnen. De loop is een prima voorbereiding op de Dam tot Damloop de week hierna. Kijk voor meer informatie over de kermis en aanmelding voor de wedstrijd op: www.markenbinnenrun.jimdo.com.

Sportnieuws? MAIL DE UITKOMST: REDACTIE@DE-UITKOMST.NL

 

##0&#)#810& M 5'26'/$'4 56#46 ''0 5'4+' 8#0 <'8'0 -''4T #05'0 0##4 *#46'.756^ 0 %106#%6 /'6 ,'<'.( '0 '.-##4T +6#.+5''46 n 10652#06X &' 6'7)'.5 .#6'0 8+'4'0T +1&#0<# $+'&6 ''0 8'+.+)' '0 52''.5' 2.'-X /'6 2.'<+'4 +0 ,'<'.(X 11) -4+,)'0 8114 &' #0&'4T '84+,&'0& n *'456'..'0&T Sporting (2) De Rijp De Volger Tijd: 19.30 - 21.15 uur Kosten: € 100,Aanmelden: Margriet Kaptein en Marjan van der Vaart Smit Tel: 06 44 20 03 45 www.komdansmetmij.nl

DANSENDE OEFENINGEN, ZONDER DANSPASJES EN ZONDER WOORDEN LATEN KRACHT, ONTSPANNING EN MOGELIJKHEDEN VOELEN, SPEELS & LEKKER!


De uitkomst week 35 2013  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you