5 minute read

Susanne: “Heb je onze showroom al gezien?”

Ik moet toegeven, ik wist geeneens van het bestaan van deze showroom met het prachtigste sanitair. Het is onderdeel van het bedrijf Saniceve, enigszins ‘verstopt’ aan de Pannenweg 223-229 in Nederweert. Het blijkt een prachtige, eigentijdse showroom te zijn waar particulieren en installateurs inspiratie kunnen opdoen. Zelfs voor de kleinste badkamer vind je hier alles om er een klein wellnessoord van te maken.

Rijdende winkel

Advertisement

Het bedrijf groeide gestaag. Voorzichtig werd uitgekeken naar een grotere locatie. Toen het pand van staal- en constructiebedrijf Smits in Nederweert te koop kwam, sloeg Frans zijn slag. Het was een kans bij uitstek om het bedrijf te laten groeien.

De nabijheid van Frans’ schoonouders bleek handig: opa werd soms ingeschakeld voor een nabezorging. Geer werd de eerste officiële medewerker van Saniceve. Moeder Nelly verzorgde de administratie en maakte de reclamefolders. Susanne herinnert zich nog goed dat de gestencilde stapeltjes papieren verspreid lagen in de woonkamer. Samen met haar moeder ‘raapte’ zij de vellen om er actiekrantjes van te maken die door hen werden verspreid. Het verhaal van Saniceve begint in 1983, 40 jaren geleden. Vader Frans Everaerts startte een rijdende winkel met installatiematerialen, waarmee hij installatiebedrijven en Doe-Het-Zelf zaken bezocht. Al snel bleek dat hij meer ruimte nodig had dan zijn bus kon bieden. Die ruimte vond hij in de, door schoonbroer Geer Gielen deels in gebruik genomen, loods bij zijn schoonouders. De resterende ruimte werd ingezet voor zijn kantoor en magazijn. Groothandel Saniceve, voor installatiematerialen en centrale verwarming, was een feit.

Een duik in de wereld van sanitair

Het was voor Susanne (49) niet vanzelfsprekend om bij Saniceve te gaan werken, laat staan het bedrijf over te nemen. Toch verliep het zo. Met een onderwijsbevoegdheid economie op zak en bijna vier jaren praktijkervaring in het onderwijs, leek het voor vader Frans voor de hand liggend dat dochterlief op kantoor zou komen als administratief medewerkster. Maar daar lag haar voorkeur niet. Toen haar vader voorstelde om een sanitairafdeling op te zetten als aanvulling op de groothandel, was Susanne’s interesse gewekt. Zij doorliep eerst alle afdelingen van het bedrijf, alvorens zij op de afdeling verkoop begon. Daar maakte ze kennis met de beginselen van de sanitairafdeling. Vervolgens ging ze de baan op, in de buitendienst. Algauw ontstond bij haar de wens om een showroom op te zetten voor sanitair. Daar zouden installateurs en klanten zich kunnen laten inspireren, waarna de installateur alle materialen bij hen zou kunnen kopen. Een win-winsituatie.

Susanne reisde stad en land af, legde contacten, haakte aan op dealernetwerken, ontving vertegenwoordigers, sprak met sanitairverkopers en designers, bezocht beurzen en showrooms in Nederland en België en scherpte al doende het beeld aan hoe zij de showroom zou willen vormgeven. Vader Everaerts liet het volledig aan Susanne over, in het volste vertrouwen dat het goed zou komen. En dat deed het. In 2002 stond de sanitairshowroom er. Eigentijds en actueel in aanbod en mogelijkheden. Met de laatste trends op het gebied van baden, douches, badmeubels, tegels en accessoires.

Overname

In de loop der jaren vroeg Frans regelmatig tussen neus en lippen of Susanne het bedrijf wilde overnemen. De vraag kwam voor haar telkens te vroeg. De realisatie van de sanitairshowroom maakte echter wat in haar los. Het voelde als ‘haar’ bedrijf binnen het geheel van Saniceve. Dit trok haar over de streep. Nog in het kraambed van haar tweede kind tekende zij de papieren voor de overname van het bedrijf per 1 januari 2008.

Sterk zakelijk inzicht

Susanne staat stevig in haar schoenen, is rationeel en recht door zee. Toch laat zij zich met regelmaat leiden door haar gevoel. Is er geen klik met de vertegenwoordiger, dan gaat de deal niet door. Voelt een innovatie, organisatiewijziging of nieuwe aankoop niet goed, dan wordt het niet doorgezet. Kennelijk is voor haar dit de juiste manier van zakendoen, want ondanks tegenslagen is het bedrijf stabiel gebleven. Daar leek het in eerste instantie niet op. Een zware schuldenlast en de economische crisis in 2009 maakten de eerste jaren zwaar.

Susanne: “Ik heb veel waardering voor mijn ouders en partner. Met hun steun en advies, zijn we eruit gekomen.”

40 jaar Saniceve

Saniceve is anno 2023 een goedlopende service-groothandel en installatiebedrijf. Een fijne werksfeer en informaliteit staan hoog in het vaandel.

Het bedrijf biedt installatie- en montagematerialen voor ventilatiesystemen, verwarming, sanitair, lucht- en warmtepompen, infraroodverwarming, zonneboilersen warmteterugwinsystemen. Op verzoek worden warmteverliesberekeningen gemaakt. Installateurs kunnen er terecht voor technisch- en esthetisch advies. Susanne: “We gaan voor service en kwaliteit. We willen niet de goedkoopste zijn, maar wel de beste!”

Vrouw en directeur

Dat zij de directeur is van Saniceve, is wijd en zijd bekend. Daar kijkt – bijna – niemand meer van op. Lachrimpels verschijnen als ze terugdenkt aan situaties in het verleden. De verrassing op de gezichten van fabrikanten of installateurs als zij de koffie ging halen en er vervolgens zelf bij kwam zitten. Of vertegenwoordigers die haar geen hand gaven bij binnenkomst, alsof zij er niet toe deed! De heren weten inmiddels wel beter. Susanne weet precies waar zij over praat en staat vierkant achter Saniceve. Mensen zullen haar niet gauw vergeten, al was het maar door haar opvallende verschijning.

Showroom bezoeken? Maak een afspraak zodat we voldoende tijd voor je hebben

Onze adviseur bespreekt de wensen en gaat in op de technische mogelijkheden. Vervolgens wordt in overleg met de klant een schets gemaakt. Is de schets akkoord, dan volgt een 3d-ontwerp waarop goed te zien is hoe de badkamer wordt. Ben je tevreden over de 3d-schets, dan kunnen de materialen worden uitgezocht en verwerkt op een prijsopgave. De installateur vult deze aan met de kosten van zijn werkzaamheden. Uiteindelijk ontvang je een zorgvuldig uitgewerkte prijsopgave. Is die akkoord? Dan kun je je alvast verheugen op het eindresultaat.