Mode og Livsstil 2

Page 1

2

Mode og Livsstil Bakano

Model Majse

Nye tasker

og punge af lædermøbler

Stritters Opskrifter

Podcast for

kurvede kvinder

Stylist Hanne Jacqueline

Stephanie DIBB Design Smukke smykker

Ambassadør for

True North

Skincare

i træ Michèle Bellaiche

Camilla Louise

Clausen Brevkasse

1

Mig og

mine sko


Andre magasiner fra Danske Onlinemagasiner

2

Forsidefoto: Fotograf Torben Jørgensen — Model Majse


Indhold: 8-17: Michèle Bellaiche: Mig og mine sko 22-33: Majse Model 38-39: Stritters Opskrifter 44-47: Stephanie: Ambassadør for True North Skincare

52-59: DIBB Design - Smukke smykker i træ 64-65: Camilla Louise Clausen-brevkasse 68-75: Bakano miljørigtige tasker og punge 78-81: Stylist - Hanne Jacqueline

84-97: Podcast for kurvede kvinder 98-99: Annoncepriser

3


4


5


EKSKLUSIV MODE TIL POWERKVINDER

EMPOWERING WOMEN TO SUCCEED

6 WWW.ROSAFAIZZAD.COM


Model: Cecilie Dissing Fotograf: Anja Ekstrøm

7


Mig og mine sko Som journalist og TV-vært, er Michèle Bellaiche ofte klædt i flot og stilfuldt tøj… og sko. Det fortæller hun lidt om her.

8


9


10


- Mig og mine sko ”Jeg har aldrig opfattet mig selv, som en kvinde, der "går op i sko" - men jeg kan da godt se, at der må være noget om det, når jeg kigger i mit klædeskab! For jeg har efterhånden ret mange sko!

Jeg tror, det for mig handler om, at sko (såvel som tøj) er et udtryksmiddel alt efter den situation, jeg er i. Er jeg til fest eller fin middag, er det en skøn følelse at matche kjolen med et par smukke stiletter (at jeg så altid har flade sko med i tasken til når der skal danses eller traves hjem, - er en anden sag).

Derudover er jeg jo kun 164 cm høj, så sko med hæl hjælper altid lidt på det hele.”

11


Hvornår begyndte du at interessere dig for sko? ”Det må være, da jeg som teenager fandt ud af, at jeg godt kunne trodse min mor ved ikke længere at gå i fodformede rågummisko.” Hvilke typer sko kan du bedst lide?" ”Jeg har svært ved at udpege en bestemt type sko, jeg bedst kan lide, men stiletter, grove støvler eller et par fede sneakers går jeg aldrig galt i byen med.

12


Hvorfor blev du journalist og ikke model? ”Ha ha - tak for dette smigrende spørgsmål! Det er to meget forskellige fag. Journalistisk handler først og fremmest om at kunne formidle gode og relevante historier om mennesker og samfund, om at lytte og være nysgerrig på andre mennesker. Modeljobbet er jeg ikke så bekendt med, men det handler vel en del om at kunne "sælge" tøj og sko på smukkeste vis (...og om at have meget lange ben, hvilket jeg som nævnt IKKE har !)”

Når du er på tv - er det så dig eller andre, der vælger dit tøj? ”Det er først og fremmest mig selv, da det jo netop handler om at være "sig selv" i en professionel udgave på skærmen. Men vi har en stylist tilknyttet, som hjælper med at hænge inspirerende og friske sæt tøj frem i garderoben.”

13


14


Høje spidse sko er vel ikke så godt for fødderne - hvad gør du for ikke at ødelægge dine fødder? ”Dét spørgsmål kommer 25 år for sent!

Jeg har allerede ødelagt mine fødder af de mange år med smukke stiletter på fødderne. Men jeg sørger for altid at have flade skiftesko med mig - og så investerer jeg i at gå til en fodterapeut 2-3 gange om året.”

15


16


Har du en drømmesko, som du bare må eje? ”Nu står der drømmesko, så lad det forblive en drøm: Men et par åbne sandaler fra Manolo Blahnik med sølvspænder, kan jeg da ind imellem godt drømme lidt om.”

Hvilke skodesigner er dine favoritter? ”Jeg er glad for mange af A Pairs sko og støvler, som ofte ender i mit indkøbsnet. De passer til mine fødder og er ofte virkelig smukke.

Sko fra Gianvito Rossi, Valentino og Jimmy Choo er også virkelig smukke - meeen de ligger i den meget dyre ende af sko-skalaen.” 17


18


19


20


21


22


Hvordan kom du i gang med at være model? På Facebook var der en fotograf der havde en konkurrence hvor man kunne vinde et fotoshoot og jeg deltog og vandt.

Så selvfølgelig skulle jeg have taget billeder, og det gjorde jeg og fandt ud af det var rigtig sjovt.

Da jeg fik billederne tænke jeg kunne være der var sådanne model grupper på Facebook så det søgte jeg efter og fandt nogle stykker og lavede et opslag om der var nogen fotografer der kunne bruge mig som model og det var der. Sådan kom jeg i gang.

23

Fotograf Svend-Erik Madsen


Hvordan var det at se sine egne billeder offentligt første gang?

Nu er det mest mig der deler min billeder, med det er altid fed når fotografer deler mine billeder, og så bliver jeg super stolt af mig selv. Men hvordan var det...

Det var fed at se og ja følelsen af stolthed, men også lidt mærkeligt at nogen kan bruge billeder af mi til reklame for deres lille foto firma

Fotograf Janni Ernlund Madsen v/ JEM Photo 24


ne

t ig a.

25


Hvilke ulemper er der som model? At jeg nogle gange bliver kontaktet af mænd, som vil andet end at tage billeder af mig. Men tit forstår de også, når jeg skriver at jeg ikke lige søger selvskabt, og jeg kun er model og ikke andet.

26


27

Fotograf Bo M Sørensen


Hvordan finder du de rigtige fotografer?

Jeg kigger på der potfolie og, ja hvis de vil sende lidt af deres arbejde, og nogle gange tager jeg en chance for nye fotografer.

28


29

Fotograf Torben Jørgensen


H

D d i m er

O en d Fotograf Allan Holst

30


Hvordan er det at finde modelopgaver som plussizemodel?

Det er ikke altid så nemt. Der er rigtig mange fotografer der helst vil tage billeder af tynde modeller. Men der er også fotografer der fortrækker plussize og det er jeg glad for.

Hvad føler du der er af udfordringer som værende plussize?

Der er mange ting, det er svært at finde tøj som er figur syet, det virker som om at når man er større end en størrelse 42 tøj så har man ikke nogen former, og tøjet er som sæk meget af det, for ikke at snakke om undertøj, hvor det r svært at finde sexy undertøj til min størrelse.

Og når man skal have taget billeder, skal man tænke n del over hvordan man står, så der ikke er for mange deller at se på billederne. 31


Fotograf Carsten Hawk Høgk

32


Hvordan foregår en dag som model? Nu skal jeg lige sige jeg har et normalt job og gør normale ting. Men hvis jeg har et shoot en dag forbereder jeg mig altid dagen før pakker taske og fjerner hår på kroppen og ordner ansigtet så bryn osv. ser god ud, så på dagen til shoot skal jeg bare i bad og så sminke og sat hår, så kan jeg komme afsted.

Hvilke aftaler laver man med en fotografer om rettigheder med brug af billeder? Der laves en model/fotograf kontakt hvor vi skal alt i både med hvem må bruge billeder hvad de må bruges til og hvordan og hvorledes. Tit er der altid den aftale med fotografen at han eller hun spørger modellen, om de må dele billede af modellen og hvor så de er enige.

Hvilke Typer af billeder kan du bedst lide at lave? Jeg synes alle slags billeder er sjove at lave, for mig handler det ikke om hvad jeg laver af billeder men mere det at havde det sjovt og få nogle fantastiske billeder ud af det.

Hvad har du af råd til andre plussizemodeller? At de skal tro på de er smukke og gode nok, selv om de får et nej fra en fotograf, for tit er det fordi fotografen ikke er god til at tage billeder af plussize-kvinder. Og så skal man bare have det sjovt, aldrig gå på kompromis med sig selv om, hvilken billeder man vil tage. Og pas på jer selv alle modeller der er desværre fotografer der udnytter at de er fotograf.

Hvor kan man se dine billeder? Jeg deler mine billeder på Instagram.com/majsemodel 33


34


35


36


37


c

38


Gulerødder Rødløg Forårsløg Gul og rød peber Koriander (kan erstattes med persille) Røde og gule chilipeber (styrken kan man selv vælge)

Bladselleri 2-3 fed (revet) hvidløg Revet citronskal Salt Pebermix (fra Santa Maria) 2 æg 2 spiseske hvedemel (alt efter hvor lind du vil have farsen) Lidt vand Hakket kyllingekød 7% Margarine eller flydende fedtstof (blanding af smør/olie) til stegningen. Serveres med en lækker salat og kogte kartofler. Bon appetit

39

c


40


41


Danske Onlinemagasiner Læs de øvrige magasiner på www.danskeonlinemagasiner.dk Her finder du Lydbogmagasinet, OdenseMagasinet, Dansk Havemagasin, Børnemagasinet, Dansk Turistmagasin, Kunstmagasinet Blender, Stor Smuk og Dejlig og Dansk Musikmagasin.

www.danskeonlinemagasiner.dk

42


43


44


True North Skincare Hvem er jeg: Jeg hedder Stephanie, jeg er Ergoterapeut og danselærer, og sa er jeg ambassadør for True North Skincare. Hvorfor ambassadør? For mig giver det mening at være med til at udbrede de ”rene” produkter. Der er alt for mange giftige produkter pa markedet, som indeholder for mange kemikalier og egentlig bare stresser huden.

Hvad er True North Skincare: True North Skincare er en økologisk og vegansk hudplejeserie. Den har fokus pa at balancere og afstresse huden, og konceptet ligger op til at man kun køber de produkter som huden har brug for.

Efter mere end 100.000 hudanalyser og ca. 2.500 timers basal forskning, blev True North Skincare til. Du kan læse mere om historien bag hudplejeserien pa

www.truenorthskincare.dk 45


Filosofien bag produkterne: Harmoni og balance i huden Rigtige ingredienser og komplekser Balance True North Skincare kalder konceptet for De-stressed.

46


Hvordan ved man hvilke produkter der passer til ens hud?

Du kan downloade appen Truenorthskincare og fa lavet en gratis hudanalyse. Nar hudanalysen er lavet, kan du se hvilke udfordringer din hud har fx sensibilitet osv, og der kommer automatisk frem pa appen, et forslag til hvilke produkter der ville være gode for dig. Om man køber dem eller ej er jo helt valgfrit, men selve hudanalysen er gratis.

Jeg kan anbefale denne hudplejeserie, den efterlader huden blød og afstresset. True North Skincare har fokus pa ærlighed og kærlighed til huden og forsøger ikke at sælge dig en masse produkter som du ikke rigtig har brug for.

Hvis du bruger koden :

StephanieQ20 nar du handler, far du 20% rabat. 47


48


49


50


51


52


DIBB Design ”Nogle gange skal man presse sig selv og sine grænser. Ellers mærker man aldrig at man lever” – Roald Dibbern

DIBB Design er en dansk smykkevirksomhed, som designer og producerer træsmykker i genbrugstræ. Smykkerne bliver produceret i Danmark, og der plantes et træ i et udsat skovområde for hvert købt smykke.

53


54


Om smykkerne Alle vores smykker bliver designet og produceret i Danmark.

De næste creoler bliver lavet i bæredygtigt sølv.

Træet jeg anvender er til smykkerne er genbrugstræ, der er komprimeret træfibre.

Smykkerne kommer i en miljøvenlig smykkeæske, som også er produceret i Danmark.

Hele essens med produktet Alle smykkerne er med en er at tænke så meget bære925 Sterling creol og ørekrog. dygtighed en i det.

55


56


Historie Min første jul med kæresten nærmede sig, og jeg har altid lavet personlige julegaver til mine familiemedlemmer, så det var ligesom en del af mig. Derfor var valget om at lave en personlig gave til min kæreste ikke noget jeg tænkte over. Først indtil det slog mig at en gave til ens kæreste muligvis ikke er det samme som en gave til sine forældre. Problemet er, at der ingen returret er, så det er enten fiasko eller succes. Det var derfor vigtigt at det var noget specielt over gaven, så hun i det mindste kunne forstå de tanker der lå bag gaven. Gaven endte med at være et træsmykke jeg selv designede og skar ud på skolens laserskærer.

Heldigvis elskede hun smykket, og gaven faldt i god jord. Det der så skete, var at flere spurgte til smykket, og hvor det kunne købes. Min kæreste svarede stolt at jeg havde lavet smykket. Jeg var overlykkelig over, at også andre syntes godt om smykket, og med min manglende situationsfornemmelse og sans for at holde gaven personlig, tilbød jeg at lave et par. Jeg havde jo allerede tegningen, øreringen blot skulle skæres ud. Der gik langt tid, før jeg indså, at hendes personlige julegave lige var blevet givet til flere. Jeg var bare så glad for, at andre også syntes godt om smykket, og glemte et alt det kun var en gave til min kæreste.

57


58


Jeg startede på SDU i september 2019, hvor vi skulle skabe en virksomhed, og jeg havde altid gået lidt med ideen om at starte min egen virksomhed. Valget om at skabe en virksomhed der lavede træsmykker, var ikke svær. Dog havde jeg ingen erfaring i noget som helst udover produktet. Men jeg gav mig i kast med ideen. På daværende tidspunkt kendte jeg ikke til de sociale mediers effekt på markedsføring. Jeg kendte ikke til instagram, og indså hurtigt, at jeg havde kastet mig ud i noget, der var større en først anset. Men alle de mange udfordringer har været drivkraft for mig og motiveret mig til at fortsætte. Jeg valgte at stille op til Løvens Hule for at give DIBB Design et skub i den rigtige retning. Virksomheden har i et år blot været en fritidsbeskæftigelse, nu vil jeg have hjulene til at køre og lægge mig 100% i selerne. De to løver Christian Arnstedt og Jesper Buch investerede i DIBB med hjertet og fordi de gerne vil støtte unge iværksættere som kaster sig ud i innovative virksomheder. 59


60


61


62


63


64


65


66


67


68


Hvad laver I hos BAKANO?

Vi designer og syr tasker og accessories af upcycled læder. På vores lille værksted i Holbæk genopstår gamle sofaer og slidte skindjakker som unikt bæredygtigt design. Og vi har stor På værkstedet laver vi også alle fokus på funktionalitet i former for reparationer og designet. transformationer: ny lynlås, rifter, for, nyt snit mm. Og så Taskerne har gode inddelings laver vi costumdesign. muligheder med lynlåse og Vi tror på at hvis en kunde får lommer, regulerbare stropper en taske designet præcis efter og nogle kan bruges i flere sine behov, så er det en taske kombinationer: skuldertaske som vil blive brugt i meget og rygsæk eller bumbag og i lang tid. livet f.eks. selve designet er Og jo længere et produkt er tidløs og klassisk, og holder i brug - jo mere bæredygtigt både i kvalitet og på tværs er det. af modefænomener.

f

69

www.bakano.dk

c


Læder er et særligt meningsfuldt materiale genbruge!

Hvordan kom I til at arbejde med genanvendelse? BAKANO er en fusion mellem Wills passion for design og særligt tasker, og Astrids passion for bæredygtighed.

Både fordi der i første omgang er gået store ressourcer til for Will som er fra Colombia har at producere det: det er et siden 1990erne designet tasker restprodukt fra animalsk i læder, og da han flyttede til landbrugsproduktion, som Danmark i 2016 og fik øje på er en af de rigtig store udleder de store mængder af læder som af C02. og i processen med at bliver kørt på genbrugspladsen forarbejde skindene bruges og derefter på forbrændingen meget forurenende kemi opstod ideen om at upcycle og store mængder vand. det læder som eller ville blive brændt. Ofte er arbejdsforholdene på fabrikkerne dybt kritisable. Til gengæld er læder et ekstremt holdbart materiale! Hvis man passer ordentligt på det så kan et stykke læder i god kvalitet holde i hundredvis af år. Derfor er det så ærgerligt at smide et så værdifuldt materiale til forbrænding, når det kan bruges i mange år efter en sofa er blevet “dømt ude”. Og så er det et lækkert materiale at designe i! Både strukturmæssigt og æstetisk!

f

70

www.bakano.dk

c


Hvor får I jeres materialer fra? Lige nu henter vi sofaer hos private. Vi kører ud og henter i nærhed af Holbæk hvor vi har vores værksted. På sigt vil vi gerne lave en aftale med de lokale genbrugspladser om at hente læderet der.

Hvad gør man, hvis man selv har en gammel lædersofa, som kan bruges hos jer? Giv os et ring: 26714761 så kommer vi og henter dem. Til gengæld får man en fin rabat til eventuelt køb hos BAKANO. Denne rabat gælder både til vores egne design og til vores costumdesign. Faktisk har vi en ide til hvordan man kan gøre det til et socialt projekt at sørge for, at det læder som bliver indleveret ikke bliver brændt, men kan upcycles, både af BAKANO, men også af andre virksomheder som arbejder med læder.

f

71

www.bakano.dk

c


Hvordan finder I ud af, design og form? Vores design er klassisk og tidløst. Vi har nogle faste styles vi altid syr fordi de ikke er trend-afhænge.

Når vi udvikler nye design så er det en intuitiv proces ofte med inspiration fra det materiale vi har til rådighed. Vi får jo læder som i forvejen har godt med patina, og ikke alt slags slid fungerer i alle designs, så vi har ofte stået med et skind og tænkt ud af boksen, fx. opstod vores model “kanguro” fordi vi stod med et skind som var slidt i aflange striber og som kaldte på at blive brugt i en vandret model.

“Kanguro fungerer som en klassisk bumbag men hænger ned over ryggen eller kan bruges foran ned over brystet. Vi har også udgangspunkt i funktionalitet i designprocessen og designer ofte ud fra egne behov: praktiske og æstetiske tasker til et aktivt liv. Man skal helst kunne danse rundt uden at tasken dingler

f

72

www.bakano.dk

c


Hvor mange er I, hos BAKANO? Will og jeg er et par og driver virksomheden sammen.

Det er udsatte ledige som skal i jobtræning, og lige nu er vi faktisk i proces med at lave Så vi er fast to personer, men en ansættelse til en tidligere vi har løbende praktikanter på skrædder fra Afghanistan som værkstedet som bliver rekrutteret nuværende er i asylsystemet. på jobcentret i Holbæk.

73


Hvad har I af fremtidige mål og drømme om BAKANO? Vi håber at mange flere danske forbrugere vil få kendskab til BAKANO og vælge at købe bæredygtigt dansk design hos os.

Den nemme løsning er at få taskerne syet i udlandet hvor arbejdskraften er billigere.

Men der får vi en udfordring med sourcing af genbrugslæder I takt med at efterspørgslen på og transporten vil betyde at vores tasker stiger kommer vi til vi går på kompromis med at skulle skalere produktionen. bæredygtigheden.

f

74

www.bakano.dk

c


Vi håber på at vi kan skabe et stabilt samarbejde med Holbæk kommune om at lade værkstedet være udgangspunkt for aktivering af udsatte borgere, så vi både kan holde produktionen i Danmark og samtidig skabe grøn beskæftigelse til udsatte ledige.

BAKANO ønsker at gå foran i en proces hvor bæredygtighed bliver det naturlige valg i en modebranche som på nuværende tidspunkt har meget plads til forbedring i forhold til mere bæredygtighed: både socialt og miljømæssigt! Se mere på hjemmesiden

www.bakano.dk

Konkret vil det også bidrage til cirkulær økonomi lokalt ved at øge genanvendelsesgraden af læder og tekstil.

f

fc

75

www.bakano.dk

c


76


77


78

Jacqueline’s Lounges

Makeup Dorte Pedersen -

FOTO Dorte Pedersen


Stylist Hvis jeg skal beskrive mig selv på 3 linjer ville de lyde sådan.

For mig er det en filosofi at få kvinder til at føle sig smukke lige præcis som vi er lige nu lige her.

Jeg er sprudlende og med mod på livet og har en kæmpe passion for styling, mennesker og rejser. Der findes ingen forkert krop, men der findes tøj der passer bedre til vores krop end andet Styling er for mig, hvad et lærred og det er der hvor du kan bruge er for en kunstmaler, jeg må en professionel stylist. bare inspirere. Jeg har i mine plus 20 år som stylist. Stylet og rådgivet 1000 vis af kvinder blandt andet studieværter, forretnings kvinder og politikere.

Jeg har lavet nogle onlineydelser, som en medlemsklub der hedder Jacqueline’s Lounge, hvor vi taler om kropstyper, styling og garderobetips, samt livsstilsemner

Jeg elsker det og ved hver eneste styling er det vigtigt for mig at møde min kunde lige der hvor hun er.

c

79

hannejacqueline.dk


80

Jacqueline’s Lounges

Makeup Dorte Pedersen -

FOTO Dorte Pedersen


Et andet produkt jeg har lavet og som jeg er ret stolt af, er Danmarks første online styling kursus målrettet kurvede kvinder. Jeg syntes der manglede noget lækkert styling inspiration til os med kurver.

Jeg tror ikke på begrænsninger men muligheder og det er også sådan mit kursus: Curvy Styling – Bløde kurver & skarp stil er bygget op. Curvy Styling – Bløde kurver & skarp stil

hannetarnow.simplero.com

3

Styling tips:

1.: Lær din kropstype at kende – Pasform er altid Nr. 1 2.: Brug farver og accessories til at skabe fokus der hvor du ønsker 3.: Et par lækre støvler kan løfte et kedeligt outfit. Men, et nyt outfit kan ikke løfte et par udtrådte støvler

c

81

hannejacqueline.dk


82


83


Hvad handler jeres podcast om? Sizewise er en samtale-podcast. Det er os, der taler med hinanden – præcis som vi også gør, når mikrofonerne ikke er tændte. Vi taler om at være tykke. Om de udfordringer og fordomme, vi møder i hverdagen, og måske endnu vigtigere, så taler vi om det, der giver os glæde og livskvalitet. Vi taler sådan set om alle livets aspekter med udgangspunkt i at være tyk eller kurvet. Livskvalitet og hvordan man skaber den er i centrum. Sizewise er et virtuelt forsamlingshus fyldt med liv, humor og kvalificerede og opløftende samtaler. Et fællesskab for kurvede kvinder, hvor livskvalitet er i centrum. Sizewise er med andre ord lig med øget livskvalitet og fællesskab. Et ’sisterhood’, hvor kvinder med kurver kan føle sig hjemme, føle sig hørte og sete. Og hvor man kan føles sig lækre, sammen! Vores mission er at inspirere alle til at tage deres plads i verden. For der skal være plads til alle, uanset størrelse. Vi skal gå ud i verden og tage vores plads. Vi er to tykke kvinder, og det er vores egne erfaringer og refleksioner, vi vender i podcasten, og ofte inviterer vi spændende gæster, der altid gør os klogere. Det kan være videnskabelige gæster, der forsker i f.eks overvægt eller spiseforstyrrelser, kostvejledere, influencers, tøjdesignere eller Keto-dronningen Jane Faerber/Madbanditten. Alle gæster, der bidrager til at nuancere og kvalificere debatten omkring det at være tyk. Og som måske ovenikøbet kan være med til at punktere nogle af de mange myter, der findes.

fc

84

www.sizewise.nu/podcasts/

SI

Ane og Bente fyldt med liv, opløftende sa i centrum.


Foto: Adam Løwert

IZEWISE

e laver podcast for kurvede kvinder, humor og kvalificerede og amtaler, med livskvalitet

85

www.sizewise.nu/podcasts/

cf


Foto: Bente

Ane og diætist Inger Bols Hvorfor begyndte I at lave Sizewise? Vi syntes, at der manglede et sted for sådan nogle som os.

Vi er tykke, og så er vi så meget andet!

Et sted med højt til loftet, og hvor man kan tale med ligesindede.

Den nuance mangler i den offentlige debat, hvor der desværre alt for ofte sættes lighedstegn mellem tyk og usund.

Vi ønsker at nuancere synet på og meningerne om tykke mennesker. For vi er hverken dumme, dovne eller usunde.

fc

Der er alt for mange fordomme og myter, som vi gerne vil punktere. 86

www.sizewise.nu/podcasts/


Hvad er de vigtigste emner for jer? Vi vil gerne, at folk skal forstå, at man sagtens kan være sund og stærk, selv om man er tyk.

Og så håber vi, at vi kan inspirere til at flytte fokus fra krop og kilo til velvære, styrke, glæde og livskvalitet.

Man kan også sagtens være Ingen skal vente med at gøre de succesfuld og have en god karriere. ting, de ønsker, til de har tabt sig x antal kilo. For hvad hvis kiloene Og jo – du må gerne indtage ikke forsvinder? dansegulvet, selv om du tyk. Så venter du forgæves. Alt for mange holder sig tilbage, fordi de er bange for de fordomme, Derfor mener vi det virkelig alvorligt, der desværre er alt for mange af. når vi siger, at det vigtigste er at Så emnerne er mange og meget finde det, der giver dig glæde og forskellige, men vores mission er at så kaste dig ud i det. råbe til verden, at der skal være plads til os alle. Foto: Adam Løwert

87

www.sizewise.nu/podcasts/

cf


Foto: Sara Skytte

fc

88

www.sizewise.nu/podcasts/


89

www.sizewise.nu/podcasts/

cf


Foto: Ane Alsløv

Hvad er jeres egen baggrund? Vi er to tykke kvinder, så vi taler ud fra vores egne oplevelser og tanker. Vi er også to kvinder med damp på karrieren. Kvinder, der går op i at klæde os ordentligt og lækkert på og som kan lide at gøre noget ud af os selv. Og ikke mindst, så er vi to kvinder, der insisterer på at gøre de ting, der giver os glæde – også når vi de tykkeste på holdet eller på dansegulvet.

Vi finder begge velvære i træning og i at bruge vores kroppe, om det er til gåture eller på dansehold. Vi insisterer på at gå ud i verden og tage vores plads og gøre alle de ting, vi har lyst til, selvom normerne og konventionerne måske byder noget andet. Vi taler om at gøre ting på trods, men også om, hvad det er for mønstre i vores liv, som har ført til, at vi er blevet tykke. Vi taler også om, hvordan det føles nu at kigge tilbage på fotos af os selv, eller bare hvordan vi bagklogskabens lys ser på os selv.

fc

90

www.sizewise.nu/podcasts/


Bente og journalist og kropsaktivist Ida Rud

91

www.sizewise.nu/podcasts/

cf


Vi har ikke emner, vi ikke taler om, men det kan være svært at tale om følelser, der udspringer af samtaler med dem, vi er tættest på. For vi ved godt, at de for alt i verden ikke vil såre os, men det gør de nogle gange alligevel, og det kan være svært at sætte ord på.

Hvad har gjort størst indtryk på jer undervejs? Vores mange skønne gæster har lært os en del. De har alle, på hver deres måde, gjort os klogere.

Tag f.eks. vores gæst, læge Det er svært at tale om de situationer, Rasmus Køster Rasmussen. hvor man er sårbar. Det at være tyk Med ham oplevede vi begge en kan være forbundet med meget stor stor lettelse, fordi han simpelthen sårbarhed. Men man bliver også sagde, at slankekure ikke virker. stærk af det, for man har skullet Derudover fjernede han en byrde klare sig et helt liv, på trods. Og fra vores skuldre, da han fortalte man har stået imod meget. om, at man som menneske kan Og så er det nogle gange svært være disponeret for at være tyk. at tale om de situationer, hvor der Det er ikke nødvendigvis din bliver taget indforstået hensyn. egen skyld. Det er jo egentlig rart at få tilbudt Det er jo med til at nuancere forsædet i bilen, men jo samtidig en påmindelse om vores størrelse. debatten, som normalt bliver reduceret til luk munden og Vi prøver at bringe os selv så bevæg dig noget mere. meget i spil, vi kan, og vi tror, Og det er bare ikke så enkelt. at vi sagtens kan tale videre om rigtig mange emner, der Vi har også lært, at vi ikke er alene er relevante for mange med de oplevelser og tanker, som tykke kvinder. vi har gået og tumlet med og hvor sårbart det er. Det berører os, hvor meget skyld og skam mange føler, bare fordi de er tykke eller kurvede. Vi har også talt med en psykolog og en kostvejleder, og alle episoderne har gjort os både klogere og mere kvalificerede i vores videre snak.

fc

Foto: Adam Løwert

92

www.sizewise.nu/podcasts/


Foto: Adam Løwert

Hvad har I lært mens I har lavet Sizewise? At vi kan være med til at gøre en forskel for andre blot ved at dele de samtaler, som vi har med hinanden. Og så har vi lært, at det er sundt og godt og konstruktivt at få nuanceret debatten om tykke mennesker.

Hvad håber I at podcasten kan ændre?

Det er en vigtig mission! Vi har også lært at lægge noget af den skyld og skam, vi har følt, på hylden.

Vi håber, at vi kan være med til at nuancere debatten om tykke mennesker og at vi kan forebygge, at der bliver gravet nye grøfter, mens vi flytter fokus fra krop og kilo til velvære og styrke.

Vi gider ikke have det som en byrde længere

Vi håber, at vi kan inspirere en masse medsøstre til at gå ud i verden og tage deres plads.

Vi oplever at have fået det bedre med vores kilo af at tale om dem og dele vores tanker og erfaringer med andre.

På med den lækre kjole, op med hovedet, tilbage med skuldrene, på med læbestiften og ud i verden.

Det viser os, at vores projekt er både rigtigt og vigtigt.

Det lyder enkelt, men det er det ikke nødvendigvis.

Vi vil gerne fortsætte med at udvide fællesskabet og få endnu Vi håber at kunne skubbe på flere skønne kvinder til at blande sig i den rigtige retning. i debatten og dele deres historier. Foto: Adam Løwert Og endelig har vi lært, at det er dejligt at have et sted, hvor vi kan dele historier og erfaringer på godt og ondt. Og at vi får det bedre af at gøre det.

93

www.sizewise.nu/podcasts/

cf


Hvordan har lytterne taget imod podcasten? Vi har heldigvis kun fået positive tilbagemeldinger, og lytterne har taget virkeligt godt imod Sizewisepodcasten.

Det er vi meget taknemmelige for. Det, at vi har ”oversat” venindesnakken til en podcast, syntes vi selv manglede, og så tænkte vi, at hvis vi har det sådan, så er der nok også andre, der har det sådan. Vi har opdaget, at vi selv bliver klogere af at tale med hinanden, og det er dét, vi gerne vil bringe ind i Sizewise.

fc

94

www.sizewise.nu/podcasts/


Foto: Adam Løwert

95

www.sizewise.nu/podcasts/

cf


Foto: Adam Løwert

fc

96

www.sizewise.nu/podcasts/


Hvilke fordomme har I selv mødt? Vi har heldigvis begge stort set været forskånet for tilråb og ondskabsfulde kommentarer fra fremmede. Men vi kender til fornemmelsen af at føle, at man er den største i selskabet, til angsten for ikke at kunne være på det ledige sæde i bussen og frygten for havestolen af plastik. Og så støder vi alt for tit på de systemiske og indforståede tabuer og myter, der desværre stadig findes i samfundet.

Fx når vi lytter til slanke mennesker, der har taget på, og gerne vil tabe sig. Det er jo helt reelt, men det kan godt gøre lidt ondt og puste til et eller andet inden i os, når de omtaler sig selv som ”fede eller overvægtige”. For hvad er vi så? Og nå ja – så er der besøgene hos lægen, hvor selv en halsbetændelse skyldes de mange kilo.

Hold op! Alt for meget forklares og bortforklares med, at hvis du bare taber dig, så skal det hele nok blive godt.

Men sådan fungerer det jo ikke. Og vi gider helt ærligt ikke høre på det. Bring det på banen, når det er relevant, ellers ikke. 97

www.sizewise.nu/podcasts/

cf


Annoncepris—hel A4-side: 1000 kr. plus moms Inkl. Link til webshop

Annoncepris—halv A4-side: 500 kr. plus moms Inkl. Link til webshop

Annoncepris—dobbelt A4-side: 2000 kr. plus moms Inkl. Link til webshop

98


Danske Onlinemagasiner kontakt@danskeonlinemagasiner.dk 99


Danske Onlinemagasiner 100


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.