__MAIN_TEXT__

Page 1

2

Thomas Winding

Stemmen i stenen

Lydbog om De to bøger om

Mikkel Kessler og boksningens

Se og Hør-skandalen

største helte

Interview med

Anders Matthesen

1

Anmeldelser af lydbøger


Foto: Freja Hald

2


Velkommen til Lydbogmagasinet Dette magasin er lavet fordi jeg selv synes der manglede sådan et magasin, hvor man kan finde inspiration, se hvem der står bag lydbøgerne og høre om lignende genre. Derfor kommer det ikke kun til at handle om lydbøger, men også om podcast, radioteater og meget andet, i de kommende numre. Der kommer interviews og anmeldelser og hvis du gerne vil skrive om en lydbog, er du også meget velkommen til det, så flere også kan få glæde af historierne. Forlag og lydstudier og forfattere er også meget velkommen til at skrive, når der er nyt på vej. Her kommer der en masse annoncer med link. Tryk på selve annoncerne, og kom direkte ind på hjemmeside eller webshop.

Kort sagt: KIG, KLIK og KØB God fornøjelse. Venlig hilsen Lars Qvick 3

d


Andre magasiner fra Danske Onlinemagasiner

4


Indhold: 10-11: Anmeldelse: Flemming Jensen - Breve til Mogens 12-13: Anmeldelse: Mikkel Kessler - Prinsen og den gyldne trone 14-15: Anmeldelse: Historien om Ugens Rapport 18-21: Artikel: Anders Matthesen - Ternet Ninja 24-25: Anmeldelse: Kriminelle betjente 28-29: Anmeldelse: Thomas Winding - Stemmen i stenen 32-33: Anmeldelse: Jason Watt - Fordi jeg vil 36-39: Anmeldelse: Ken B Rasmussen - Livet, det forbandede 40-41: Anmeldelse: Se og Hør-skandalen fra A-Z

d

5


Annoncepris—hel A4-side: 1000 kr. plus moms Inkl. Link til webshop

Annoncepris—halv A4-side: 500 kr. plus moms Inkl. Link til webshop

Annoncepris—dobbelt A4-side: 2000 kr. plus moms Inkl. Link til webshop

6


Danske Onlinemagasiner kontakt@danskeonlinemagasiner.dk cvr-/se-nr. 37354783

d

7


8


9


10


Breve til Mogens Forfatter: Flemming Jensen Oplæser: Jesper Anthonsen Forlag: Lindhardt og Ringhof

En dejlig lydbog, med Flemming Jensens finurlige betragtninger af livet, og kringlede formuleringer.

Bogen er skrevet i et beskrivende sprog, så man uden problemer kan se de personer han møder, for sig. Både på godt og ondt.

Breve til Mogens, er en slags rejseF.eks. Når et spand med slædebog, hvor Flemming Jensen har hunde løber hver sin vej, rundt om skrevet hjem, når han har været en lokumspand, er der ikke noget ude at rejse. med ubehagelige detaljer… Blot Det er jo en meget almindelig ting antydningens kunst… Det er nok. at gøre… Ingen tvivl om at Flemming Jensen Der er bare det ved det … at Mokan noget med sproget og med sine gens, som modtageren hedder, er formuleringer. en hund. Et rundt men meget begavet hoved. Mogens bliver indviet i Flemmings oplevelser, under rejser til Italien, hvor han roder sig ind i et lokalt krybespil med lidt ekstra fut i, rejse til Skotland, med en noget løftet stemning og en rejse til Broadway, hvor han møder en verdenskendt dansk teater-visker.

Bogen er delt op i de rejser han er på. Så man kan sagtens høre den ad flere gange. Den vare 4 timer og 41 minutter. Den er god og underholdende.

Lyder det usandsynligt…

Men… Den mangler lige det sidste..

Ikke når det er Flemming Jensen.

Nemlig Flemming Jensens stemme. 11


12


KESSLER Prinsen og den gyldne trone Forfatter: Kurt Thyboe Oplæser: Tobias May Hertz Forlag: Lindhardt og Ringhof

En bog af boksekommentatoren Til gengæld må man sige, at man Kurt Thyboe, skrevet og indtalt helt som lytter til denne lydbog, får i hans ånd, sprog og ordvalg. rigtigt meget andet. Mikkel Kessler… Not so much… Regner du med at høre om Mikkel Kesslers liv, er det ikke den rette bog. Er du fan af Familien fra Bryggen, og vil høre en masse om dem, og den ”ukendte” bror i serien… Så glem alt om denne bog.

Det her er en bog, der helt som man kender Kurt Thyboe, kommer laaaaaangt laaaaaaangt omkring.

Vi bliver gavmildt taget med ind i boksningens verden, af Kurt Thyboe, der fortæller om hans personlige møder med de største stjerner i boksningens historie. Der bliver fortalt om boksernes inderste følelser, frygt, tab, sejre og ikke mindst de alvorlige hændelser, der har været i tidens løb. Desuden en stor ros til Tobias May Hertz, der har indtalt lydbogen.

Det er ganske fremragende, og Faktisk så langt, at man undre sig yder både bogen og Kurt Thyboe over at Mikkel Kessler overhovedet den velfortjente respekt. er på forsiden, og ikke mindst bære Denne lydbog er en rigtig god rejse navnet på bogen. ind i boksningens verden. Og det kan anbefales, at søge på youtube Det er ganske lidt, der handler om efter de kampe der bliver omtalt i bogen. De er verdensklasse. Mikkel Kessler. Men det er ham historien tager udgangspunkt i. Spilletid: 8 timer og 55 minutter 13


14


Historien om Ugens Rapport Forfatter: Søren Anker Madsen Oplæser: Jakob Sveistrup Forlag: Lindhardt og Ringhof

Historien om et af Danmarks mest læste og solgte blad… Som ingen ville indrømme at de havde læst.

I lydbogen, bliver vi inviteret med indenfor, i en verden med en Anders And-forfatter der skriver erotiske historier til De Grå Sider, en storvildtjæger der rejser verden En god historie, om bladet der var rundt, og en mand uden underkrop kendt for nøgne kvinder og vilde og der bliver fløjet til Danmark. blodige historier. Bagsiden af livet i, og med Ugens Kurt Thyboe er der karismatiske Rapport er også en stor del af lyddrivkraft, der lever det vilde liv, og bogen. Pigerne der har foldet sig ud holder hånden over sine ansatte. i de kulørte magasiner, har ikke alle haft et glamourøst liv efter bladet er Penge, sprut og frække damer er blevet udgivet. en stor del af dagligdagen.

Men nogle af pigerne, og nogle af journalisterne, fotograferne og andre, har taget det hele som det det var. Nemlig et øjebliksbillede med fuld fart på, hvor der var I dag kan man undre sig over at der masser af penge, oplevelser, sprut ikke er den samme fest og farver. og fester. Alle var stjerner i showet. En tid der næppe kommer igen. Ugens Rapport kom frem i en tid, En god og gribende lydbog. hvor billedpornografien var blevet Indtalingen af Jakob Sveistrup lovlig, og Simon Spies slog sine folder, med morgenbolledamer og passede fint til historien. vilde udskejelser. Spilletid: 5 timer og 41 minutter En stor torn i øjet på koncernen Aller, der ikke vil kendes ved Ugens Rapport.

15


16


17


18


De fleste er nok stødt på nogle af mange ting, som Anders Matthesen har kastet sig over.

Og, jo… Det gør der nu. Ikke nok med Anders Matthesen laver en helt ny bog, med en helt ny hovedperson, eller to…

Fraklipshow på TV, børneradio, Han formår også at kæde de to rap-plader, julekalender, biograf efterspurgte figurer ind i den -film og ikke mindst stand up i nye historie. Og dermed indfri nogle af landets største sale. sine trofaste fans ønsker. Ikke mindst hans evne til at lave stemmer til børneradio og mere eller mindre gakkede figurer, er noget af det man forbinder ham med. Specielt to figurer, er dem folk ofte efterspørger, når de møder Anders Matthesen.

Historien handler om drengen Aske, der har problemer som mange andre, med mobning i skolen, sammenbragt familie og forelskelse. Da Aske får en ninja-dukke, der ikke er helt almindelig, bliver hans liv ændret, men bestemt ikke nemmere.

”Hvornår kommer der For som i alle gode historier, skal der kæmpes for det man en Terkel i knibe 2” og ”Kommer der ikke drømmer om. Og en hævngerrig snart noget nyt med ninja, i en skoletaske, er ikke Stewart Stardust”? 19det nemmeste at styre.


Du kan büde købe Ternet Ninja som bog hos boghandleren, og som lydbog eller epub lige her: https://anden.contentbase.dk/

Se interviewet som video her>>> 20


Lydbogmagasinet nåede lige at fange Anders Matthesen, i mellem to shows. (og ja… mellem to shows på samme aften)

Anders Matthesen fortæller her om selve historien, personerne og måden bogen er blevet til på. Vi kommer også ind på, hvordan han kom i gang med at arbejde med lyduniverserne, der blev til børneradio, animation og lydbog. Som den perfektionist, som Anders Matthesen er, fortæller han om, hvad han har lært i selve skriveprocessen, og om at blive ved at rette, tilpasse for at få det perfekte resultat. Skriveglæden har gjort at han nu kaster sig over flere nye ting, og han fortæller om sine kommende projekter.

Det glæder jeg mig til at følge.

Lyt til interviewet her>>> 21


22


23


24


Kriminelle betjente Forfatter: Henrik Madsen Oplæser: Paul Becker Forlag: Lindhardt og Ringhof

Hvad sker der når folk får magt?

Andre betjente vidner falsk, mod dem, og forfremmes som tak.

Denne bog fortæller historien om nogle betjente, der fik mulighed for at køre deres eget løb og lave deres egne regler, hvor de selv kunne herske og regere, på godt og ondt.

Påstande om handlinger der ikke har fundet sted, er pludselig en del af bevismateriale i retssagerne. De talsmænd, der skulle gå ind i sagerne og hjælpe deres kollegaer svigter gang på gang.

Kort sagt… De opførte sig selv, som dem de skulle bekæmpe.

Betjentene, der har kørt deres eget løb, lavet deres egne regler, og selv har bestemt, hvem der skulle slippe Det blev der dog sat en stopper for, og hvem der skulle have knippel… da de gik over stregen, og de blev bliver nu mødt af en ledelse og et system der gør præcis det samme. stillet til regnskab for de mange grimme ting de havde gjort. Her kunne man jo så glæde sig, og tro at alt ender godt. Og de onde får som fortjent. Men… Det bliver ikke bedre, i næste led af lovens lange arm. Tvært imod.

En historie om voldelige betjente, korruption, uduelige advokater og et system der kan gøre som de vil. Ikke så godt, når det faktisk er dem der skal passe på os. En rigtig god og spændende lydbog med en god speaker. Spilletid: 10 timer og 32 minutter 25


26


27


28


Stemmen i stenen Forfatter: Thomas Winding Oplæser: Thomas Winding Forlag: Gyldendal Lyd

Stemmen i stenen. En stemme som er meget savnet og som de fleste holder af at lytte til. Nemlig Thomas Windings. Her er seks små historier, som han har skrevet, hvor sten indgår. Det er måske hverken de største filosofiske afhandlinger eller den dybeste poesi.

Fantasien får i hvert fald lov at slippe fri, mens man lytter. Og os der er vokset op med Thomas Windings rolige stemme, får lov at komme lidt tilbage til en tid, hvor der ikke var så meget man skulle trykke ”synes godt om” til. Et roligt og skævt univers, der også har et strejf af samme genialitet som Ole Lund Kirkegaards bøger.

Grundene til at denne lydbog kun Det har nok heller ikke været tænkt får tre stjerner er, at historierne er sådan. lidt for ”løst” lavet, de er læst op i et Jeg vil sige at, det er er en ganske lidt for hurtigt tempo, hvor Thomas hyggelig lille lydbog, som sagtens Windings historier og stemme ikke kommer til sin ret. kan bruges til koble af med, hvis man lige trænger til en kort historie. Og så er de seks historier meget hurtigt hørt igennem. Måske en god lille inspiration til selv at finde på historier.

Til gengæld, så ER det Thomas Winding, som har indtalt dem selv.

Oplagt til lidt indendørs hygge, hvis Og det er i hvert fald tre stjerner værd. det regner, mens man er på ferie, og man trænger til en lille historie. Spilletid: 22 minutter. 29


30


31


32


Jason Watt Forfatter: Jason Watt Oplæser: Jesper Dupont Forlag: Lindhardt og Ringhof

En god og inspirerende lydbog, om racerkører Jason Watt, der blev lam, da han væltede med sin motorcykel.

Nå… det er vist en anden snak. Alt i alt en ganske okay bog.

Vi høre om selve ulykken, og minutterne efter, og jeg må indrømme at Der er dog lidt gentagelser i starten, det kommer meget tæt på. hvor man høre om samme situation flere gange, fra flere personer, og Det sætter virkelig ord på om, hvor hurtigt at tingene kan gå galt… det virker ikke helt så godt. Rigtigt galt. Vi følger Jasons sygehusophold, og høre om hans genoptræning, som lægerne også fik gavn af.

En god bog der også fortæller om vejen fra ung gocartkører, og frem til at finde sine egne sponsorer og vinde de store mesterskaber.

Som sportsmand, kender Jason sin Vi høre om interne drillerier og bil ned til de mindste detaljer. kampe med kollegaerne i branchen. Det samme gjorde sig gældende med hans krop. Og vi høre også, hvordan det fik betydning for den En god øjenåbner for, hvor hurtigt ene af lægerne. og hvor uventet ens liv kan tage en Man kan så desværre undre sig over at det skal være et ”kendt ansigt” der gør opmærksom på, hvad der virker og hvad der ikke virker, før lægerne lytter til patienterne.

helt forkert drejning. Men absolut god inspiration til at kæmpe for sit liv og sine mål. Og gøre det der betyder noget. Spilletid: 6 timer og 41 minutter. 33


34


35


36


Livet, det forbandede Forfatter: Ken B Rasmussen Oplæser: Jesper Bøllehus Forlag: Lindhardt og Ringhof

Her er så den bog, der har startet Jesper Bøllehus, der har indtalt hele den store omtalte ”Se og Hør- lydbogen, gør det ganske godt. skandale”. Indlevende og meget naturligt, og giver historien et godt liv. ”Livet, det forbandede” er skrevet af Det kan den så også godt trænge Ken B Rasmussen, som har været til, da den til tider er lidt tung i det. ansat på Se og Hør, og har stået bag nogle af bladets mest markante Til trods for, at det er en historie, historier. som både indeholder skandaler, F.eks. historien om politikeren, sex, vold og mord… så kan det Naser Khader, der blev konfronteret godt være lidt kedeligt at høre i demed ulovligt byggeri, lige midt i sin taljer, flere gange, hvor meget coke valgkamp. der er blevet snust ind igennem de sønderjyske næsebor. Til trods for at mange nok gerne ville høre meget mere om, hvad der Om hele historien er sand eller ej… er sket på Se og Hør, er det faktisk Ja, det er der vel kun én der ved. en ganske lille del af bogen, der handler om det. Men uanset hvad, så må man sige at Se og Hør-delen, er ganske velDet meste af bogen handler om dokumenteret. ”Sønderjyden”, som hovedpersonen Om ikke andet, er det her nok den kalder sig selv, i Amerika. bog, der har givet mest omtale. Her lever han det vilde luksusliv, Og det er ganske fortjent. med sprut, narko, prostituerede, gangsters og kendisser. Spilletid: 14 timer og 37 minutter. 37


38


39


40


Se og Hør-skandalen fra A-Z Forfatter: Jonas Nyrup Oplæser: Morten Rønnelund Forlag: Lindhardt og Ringhof

Puha…

Det er faktisk en rigtig god lydbog.

Her er en god og meget aktuel bog og al den ballade, der nu er og har været, omkring Se og Hør og deres kontakt, den såkaldte tys-tys-kilde, der har leveret oplysninger om kendisser og kongeliges færden.

Spænding fra starten, og godt indtalt af Morten Rønnelund. Dog falder den lidt i tempo og indhold til sidst.

Dette skyldes hverken forfatteren, Det hele udspringer af en anden Jonas Nyrups skriveevner eller bog. Nemlig ”Livet, det forbandede”, historiens opbygning. af den tidligere ansatte på Se og Men mere, at de der er indblandet Hør, Ken B Rasmussen. enten får ”mundkurv” på af andre, eller ikke ønsker at udtale sig. I den her lydbog, høre vi også Der er også mange involveret i sagen fra andre involverede i sagen, og med– og modspillerne fra sagen. andre medier, kan man også undre Både andre ansatte på Se og Hør sig over, hvordan de får deres og journalister fra andre medier. historier. Ikke mindst de ansvarlige i ALLER For slet ikke at tale om det store og NETS, kæmper for at slippe spørgsmål: ”Hvem holder øje med langt uden om situationen. os, og hvad bliver informationerne om os borgere brugt til?” Sidstnævnte, må siges at slippe billigt i denne sag. Eftersom det er Her er ingen tvivl… Topkarakter. NETS, der har adgang til vores Spilletid: 8 timer og 44 minutter Dankort og Mastercard. 41


42


43


Annoncepris—hel A4-side: 1000 kr. plus moms Inkl. Link til webshop

Annoncepris—halv A4-side: 500 kr. plus moms Inkl. Link til webshop

Annoncepris—dobbelt A4-side: 2000 kr. plus moms Inkl. Link til webshop

44


Danske Onlinemagasiner kontakt@danskeonlinemagasiner.dk cvr-/se-nr. 37354783

d

45


46

Profile for Danske Onlinemagasiner

Lydbogsmagasinet 2  

Interview med Anders Matthesen, om bogen Ternet Ninja, Se og Hør-skandalen, Livet, det forbandede af Ken B Rasmussen, Thomas Winding, Flemmi...

Lydbogsmagasinet 2  

Interview med Anders Matthesen, om bogen Ternet Ninja, Se og Hør-skandalen, Livet, det forbandede af Ken B Rasmussen, Thomas Winding, Flemmi...

Advertisement