__MAIN_TEXT__

Page 1

Lydbog Magasinet 7

Julens historier

Anmeldelser af lydbøger

Selvbiografi af

Michael Bundesen

fra Shu-Bi-Dua

Interview med

Gunnar Wille 1


2


Velkommen til Lydbogmagasinet Så kom tiden til et julenummer af Lydbogmagasinet. Der er anmeldelser af nogle af årets julelydbøger.

Og så er der kommet er selvbiografi fra sangeren, i Shu-Bi-Dua, Michael Bundesen, der kunne være en god julegave, hvis man kan lide god dansk musik.

Ikke mindst er der interview med selveste Skrumpens far, Gunnar Wille.

Han er tegner og forfatter, og hvis du kender Wulffmorgentaler, så er Gunnar Wille nærmest de to skøre hoveder, mokket sammen i én person.

Her er der en masse annoncer med link. Tryk på selve annoncerne, og kom direkte ind på hjemmeside eller webshop.

Kort sagt: KIG, KLIK og KØB

Q 1 C

God fornøjelse. Venlig hilsen Lars Qvick 3


Andre magasiner fra Danske Onlinemagasiner

4


Indhold: 8– 9: Anmeldelse: Alting har en ende 12-13: Anmeldelse: Mugge og vejfesten 16-17: Anmeldelse: Lotte kan alt - næsten

18-19: Anmeldelse: Vitello-24 julehistorier 22-27: Interview med Gunnar Wille—Skrumpens far 30-31: Anmeldelse: Rasmus Klump hos nisserne 34-35: Anmeldelse: Snesøsteren 38-39: Anmeldelse: En julehistorie—Og så alligevel ikke 42-43: Annoncepriser

5


6


7


8


Alting har en ende Forfatter: Kaare Sørensen og Michael Bundesen Oplæser: Michael Elo Forlag: People´s Press

Spilletid

9 timer og 6 minutter

En af Danmarks mest kendte sangstemmer, tilhøre… eller rettere, tilhørte Michael Bundesen, fra bandet Shu-Bi-Dua.

Det er historien om en ihærdig mand, med en fantastisk evne til at være på det rigtige sted, på det rigtige tidspunkt.

I selvbiografien, fortæller han om I 2011 blev Michael Bundesen ramt gnidningerne mellem Shu-Bi-Dua af to blodpropper, og måtte lægge og Gasolin´, om springet fra succes karrieren som sanger, på hylden. med rekordsalg af plader, til at starte en TV-station op, helt fra ingenting. Michael Bundesen har aldrig delt ud af sit privatliv. Men her fortæller han Et af Shu-Bi-Duas største hits, er lidt om privatlivet, og en af grundene ”Hvalen Hvalborg”. Et nummer, hvor publikum kaster med kiks. til at han har levet lidt uden for de røde løbere og pressens blitzlys. Det var både godt og skidt. Især når man står forrest på scenen. Som lytter, kommer vi med til Michael Bundesens barndom, ungdom, med talentkonkurrencer, hvordan Shu-Bi-Dua opstod, gik i opløsning, genopstod, floppede og endnu en gang lagde hele Danmark for deres fødder, da de kom stærkt igen med hittet ”Sexchikane”.

Det er en fantastisk bog, for alle os, der holder af Shu-Bi-Duas sange. Og Michael Elos stemme passer godt til denne lydbog. Tak for musikken, spillemand, og tak for denne nærværende bog. 9


10


11


12


Mugge & vejfesten Forfatter: Wulffmorgenthaler Oplæser: Anders Morgenthaler Forlag: Gyldendal

Spilletid

3 timer og 31 minutter

Wulffmorgenthaler må siges at være en sammensat person. Det kan man roligt sige, da det jo faktisk er TO personer…

Mugge bor på Düsseldorfs allé, og er sandsynligvis nok den eneste normale på dén vej.

Mugges veninde er ved at blive teenager, hans forældre skal skilles, Anders Morgenthaler og Michael Wulff, som også har lavet serien om og ingen gider at være med til det Pandaerne på DR, og den blå ninja- som Mugge glæder sig allermest til VEJFESTEN… flodhest Dolph, med køllen Og ganske sikkert, begge med store personlighedsspaltninger.

Det er en sjov historie, med mange sjove figurer og med historier, der stikker ud i forskellige retninger, men som aldrig bliver for meget.

Hvem ellers finder på at skrive en bog, hvor der medvirker nogle femlinger, som allesammen hedder Det er Anders Morgenthaler selv, Allan. som har indtalt lydbogen, og det Og en skør opfinder, der har lavet fungere perfekt, med sjove stemmer energidrik, som ødelægger folks og små diskrete men passende indvolde… ha ha… Langt ude… lydeffekter. Og så… En lille dreng der hedder Mugge.

Wulffmorgenthalers univers er sjovt og dejligt skørt. 13


Lydbogmagasinets webshop

14


15


16


Lotte kan nemlig alt - næsten Forfatter: Astrid Lindgren Oplæser: Laura Drasbæk Forlag: Gyldendal

Spilletid

21 minutter

Lotte fra Spektakelmagergade, kan Derfor går Lotte ud for at finde et alt… Eller... Nej… Hun kan ikke løbe juletræ. Men det er slet ikke så slalom på ski. nemt. Og det er ikke alle der er i julehumør. Men hun kan vrikke med numsen.

Hendes større søskende kan løbe slalom, og er på skibakken, men Lotte hjælper sin mor, med at gå over til Fru Berg med brød, og gå ud med skrald.

Lotte fra Spektakelmagergade, er en serie om pigen Lotte, skrevet af Astrid Lindgren, som også har skrevet og Pippi Langstrømpe og Emil fra Lønneberg.

Det er Laura Drasbæk, der læser historien om Lotte. Og det gør hun Det er snart jul… Men… Der er ikke rigtigt godt. nogen juletræer i hele byen. En blid og indlevende stemme, der tager os godt med ind i historien.

Alle er ulykkelige, over at de ikke har noget juletræ. Hendes storebror siger til hende, at hvis hun kan Det er en historie, som sagtens kan ALT… så kan hun vel også finde høres flere gange. et juletræ. 17


18


Vitello - 24 julehistorier Forfatter: Kim Fupz Aakeson og Niels Bo Bojesen Oplæser: Nicolas Bro Forlag: Gyldendal

Spilletid

1 time og 12 minutter

24 julehistorier om Vitello og hans familie, i december. Vitello bor alene med sin mor i et rækkehus. Det er nogle små gode historier, der kommer ind på mange af julens traditioner og glæder. Men… Der er også små problemer. F.eks. En chokolade-julekalender… Behøver den egentligt at vare 24 dage… Kan den ikke vare et helt år, og kan man så ikke lige så godt spise noget af den allerede nu…

Vitello lære også om drillenissen… Og får en god idé.

Der er også problemer med sne. Både fordi der ikke er ret meget, og fordi det der er der smelter.

Det er Kim Fupz Aakeson og Niels Bo Bojesen, som har skrevet serien om Vitello. Der er mange bøger i denne serie, og de tager udgangspunkt i mange dagligdags situationer i børnehøjde.

Nicolas Bro har indtalt serien om drengen Vitello.

God og frisk stemme. Godt tempo og god en stemme, der ikke virker ensformig, selv om der ikke bliver leget med forskellige betoninger til de medvirkende i bøgerne. 19


20


21


22


23 www.gunnarwille.dk


www.gunnarwille.dk

24


Snakker man om radiohørespil for børn, kommer man hurtigt til at tænke på Terkel i Knibe, og Pas på varerne, Arne. Men før det… Der var det helt store Magiske Mads, og Ritas jul, med sjove lydeffekter og oplæsning. Gunnar Wille slog for alvor i gennem, da han kom på TV, hvor han både lavede Magiske Mads, som en slags tegnefilm, Skrumpen fra Det ydre rum, som var Gunnar Wille, der fortalte og tegnede, i en meget grå og kedelig verden, men blev afbrudt af Skrumpen, som ville lave verden om til farver og striber, og serien Familien Fab, der også havde Gunnar Wille som tegner og fortæller, med dukker som medvirkende i historien.

Det var Gunnar Wille, der var forfatter og tegner på serierne. Og forfatter og tegner… Det er han stadig. Han er stadig i fuld gang, og tager rundt og holder foredrag. Lydbogmagasinet var så heldig at fange ham, efter et af hans foredrag.

Hør hele interviewet her 25


www.gunnarwille.dk

26


27


28


29


30


Rasmus Klump hos nisserne Forfatter: Per Sanderhage Oplæser: Lars Thiesgaard Forlag: Carlsen

Spilletid

6 minutter

Rasmus Klump og vennerne, skal ud og hente et juletræ.

Og det skal være det flotteste. Det begynder at sne, så de må bygge en snehule.

Da det har sneet, kan de ikke finde hjem igen.

Hjemme pynter Rasmus Klump juletræet, og han kan glad lægge sig til at sove, og glæde sig til det bliver jule aften. Rasmus Klump hos nisserne, er en kort lille historie, om Rasmus Klump og hans venner, der altid er på nye eventyr.

Det er Lars Thiesgaard, som har indtalt denne lydbog, og det gør han godt.

De kommer hen til nissernes høj, hvor de får varm kakao, og hjælper Bedstemor Nisse med at bage, klipper julestads og pynter juletræ. Der er god afveksling i stemmen, når han skal skildre de forskellige venner, i historien. Heldigvis er en af nisserne rensdyrnisse, hos julemanden, og ved, Rasmus Klump er faktisk en dansk hvor alle børn bor. Så han følger tegneseriefigur, fra 1951. dem hjem. 31


32


33


34


Snesøsteren Forfatter: Maja Lunde Oplæser: Bent Otto Hansen Forlag: Turbine Forlaget

Spilletid

3 timer og 10 minutter

Bent Otto Hansen, lægger stemme Hedvig og Julian triller en stor til denne historie, med rigtig god snebold, og snakker om, hvad indlevelse i stemmen. den skal blive til. En dejlig rolig stemme, der passer rigtig godt til denne julehistorie. Godt valg.

En snemand er for almindelig. Så i stedet bliver den til en snesøster.

Julian er en dreng der glæder sig til jul, men også til sin fødselsdag.

De to børn passer godt sammen, og gør gode ting for hinanden.

Han hedder Julian fordi hans fødselsdag er til jul.

Men… Der er nu noget mystisk ved Hedvig. Og huset hun bor i.

Han søster var født om sommeren, og derfor hed hun Juni. En underlig mand dukker også op. Hun er desværre død. Og derfor er Han har endda nøgle til Hedvigs hus. familien ikke er i julestemning. Historien er i 24 kapitler, så den kan Julian er en stille dreng der stammer. sagtens bruges som en julekalender. En dag møder han pigen Hedvig, som snakker rigtig meget, og hun invitere ham med hjem til varm kakao, Men jeg tror nu den virker bedst, ved at høre den, på én gang. som er det bedste, Julian ved. 35


36


37


38


En julehistorie - og så alligevel ikke Forfatter: Kim Fupz Aakeson Oplæser: Lars Thiesgaard Forlag: Lindhardt og Ringhof

Spilletid

12 minutter

Ja, julen er jo nissernes tid…

Men… Hvad så, når det ikke er jul.

Som en grim ælling, med skæg og nissehue, må den lille nisse, så grusomt meget igennem.

Det er ikke alle job, som små nisser Ingen gider at se på nisser, eller høre lige passer til… eller omvendt. om dem, eller at synge sange om nisser, Det er Kim Fupz Aakeson, der med Hvad skal man arbejde med, efter jule aften, hvis man er nisse.

sin dejlige krøllede fantasi, har lavet denne lille sjove historie.

Kim Fupz Aakeson har et helt stort talent for at skrive historier, der Kan man blive afløser for havenisser, både er sjove, godt formuleret, få job i cirkus, eller ender de som og eftertænksomme at lytte på. hjemløs på gaden. Det er Lars Thiesgaard, der lægger stemme til. Og det er han rigtig god til, i denne historie.

Efter at have siddet i et ensomt skur, med andre triste nisser, går denne lille nisse ud i den store by, for at finde på noget at lave, resten Jeg tror lige, at jeg skal høre den en af året. gang mere. 39


40


41


Annoncepris—hel A4-side: 1000 kr. plus moms Inkl. Link til webshop

Annoncepris—halv A4-side: 500 kr. plus moms Inkl. Link til webshop

Annoncepris—dobbelt A4-side: 2000 kr. plus moms Inkl. Link til webshop

42


Danske Onlinemagasiner kontakt@danskeonlinemagasiner.dk 43


44

Profile for Danske Onlinemagasiner

Lydbogmagasinet 7 jul  

Lydbogmagasinets syvende nummer, er et julenummer. Der er anmeldelser af jule-lydbøger af Astrid Lindgren, Ole Lund Kirkegaard, Kim Fupz Aa...

Lydbogmagasinet 7 jul  

Lydbogmagasinets syvende nummer, er et julenummer. Der er anmeldelser af jule-lydbøger af Astrid Lindgren, Ole Lund Kirkegaard, Kim Fupz Aa...

Advertisement