Lydbogmagasinet 5

Page 1

Lydbog Magasinet 5

Truckerhistorier

Bog om Bullshit

fra de lange

vinder

landeveje

Cavlingpris Forsidefruen

Janni Ree

fortæller Hodja fra Pjort Som lydbog

Dokumentar om

Sorte Holgers

søn Anmeldelser af lydbøger

Podcasten 1

LilleTorsdag


2


Velkommen til Lydbogmagasinet Dette magasin er lavet fordi jeg selv synes der manglede sådan et magasin, hvor man kan finde inspiration, se hvem der står bag lydbøgerne og høre om lignende genre. Derfor kommer det ikke kun til at handle om lydbøger, men også om podcast, radioteater og meget andet, i de kommende numre. Der kommer interviews og anmeldelser og hvis du gerne vil skrive om en lydbog, er du også meget velkommen til det, så flere også kan få glæde af historierne. Forlag og lydstudier og forfattere er også meget velkommen til at skrive, når der er nyt på vej. Her kommer der en masse annoncer med link. Tryk på selve annoncerne, og kom direkte ind på hjemmeside eller webshop.

Kort sagt: KIG, KLIK og KØB

Q 1 C

God fornøjelse. Venlig hilsen Lars Qvick 3


Andre magasiner fra Danske Onlinemagasiner

4


Indhold: 6– 7: Anmeldelse: Janni Ree-Golddigger-I think not 10-17: Interview: Janus Køster-Rasmussen-Bullshit 20-21: Anmeldelse: Disneys Coco 22-23: Anmeldelse: Klaus Pagh-Et liv blandt komikere og skønne kvinder 24-31: Artikel: DigiFables-Interaktive lydbøger 34-35: Anmeldelse: GeorgiaBoy-Truckerhistorier 36-37: Annonce: Anne Cathrine Bomann-Agathe 40-41: Artikel: Dokumentar-Sorte Holgers søn 42-43: Anmeldelse: Jesper Buch-Kick Ass 46-49: Interview: Podcasten LilleTorsdag 52-53: Anmeldelse: Ole Lund Kirkegaard-Hodja fra Pjort 56-57: Anmeldelse: Bad company-Fire år i Bandidos 58-59: Annonce: Ulla Søgaard-Instituttet

62-63: Annoncepriser

Q 1 C 5


6


Golddigger - I think not Forfatter: JANNI REE, JIMMY BRO STØVRING Oplæser: JANNI REE Forlag: People'sPress

Spilletid

4 timer og 31 minutter

På trods af Janni, ofte sættes i forbindelse med den blonde Oddset-pige, er det en god lydbog, som kommer godt omkring, på en let og elegant måde.

Vi bliver, som lyttere af lydbogen, taget med ind i Jannis liv, med skilsmisser, fængsel, TV-optagelser og ikke mindst forholdet til den noget ældre rigmand, Karsten Ree.

Et forhold, som omgivelserne har Det har ikke altid været et liv i vild svært ved at acceptere, men som luksus, med champagne og dyrt tøj, lykkeligvis ser ud til at holde. og hurtige biler, for Janni Ree. Hun fortæller åbenhjertigt om sin barndom, med en far der drak, og et liv, der gik fra aflagt tøj, til skabet skuffelse over at få en Audi i gave, i stedet for en Mercedes. Og turen ned igen, til ikke at have nogle penge.

Janni er meget bramfri, og fortæller både om dagene i fængslet, kræft, flirtende mandfolk, og skamlæber der falder af. En god mulighed for at høre hendes vinkel på historien, fra hovedpersonen selv. Og ikke kun de kulørte blade og aviser.

Hun kæmpede for at få styr på sit liv, for hende selv og hendes børn. Og ved et tilfælde fik hun rollen som Oddset-Janni.

Janni Ree har selv indtalt lydbogen om hendes liv. Og det gør den god og troværdig at høre.

Der førte videre til et helt nyt liv i ugebladene, med kendisser og sportsstjerner.

Den kan klart anbefales. 7


8


9


10


Bog om Danmarks første rockerkrig vinder Cavlingprisen Lydbogmagasinet har lavet interview med forfatteren Janus Køster-Rasmussen Først og fremmest, tillykke med udgivelsen, og ikke mindst tillykke med Cavlingprisen.

Bullshits leder, Makrel. Udsendelsen handlede kun om det ene drab, men jeg kunne mærke at det bare var toppen af isbjerget, at det bare var en lille del af en langt større historie, der måske fortjente at blive foldet ud.

Havde I regnet med det, da I startede projektet? ”Tak! Og nej, det havde vi på ingen måde regnet med. Det strejfede os helt ærligt overhovedet ikke. Også fordi vi troede at vi skulle skrive en bog på baggrund af interviews og pressens dækning af krigen mellem Bullshit og Hells Angels. Men nogle måneder inde i processen fik vi aktindsigt i alle de mange drab, der fandt sted under krigen, der varede fra 1977-87.

Samtidig var Camilla vokset op i nærheden af Bullshit – hendes far boede to husnumre fra deres klubhus på Kirkegårdsvej på Amager.

Det gav bogen en anden tyngde.”

Hun havde som barn undret sig over hvad det dog var for nogle vilde, ork-agtige skikkelser, der gik ind og ud af porten der.

Folk som åbenlyst signalerede voldelige metoder i en tid, hvor Hvad har været jeres egen mange børn lærte at vold var tilgang, til denne historie? forkert. Så på den måde havde ”Jeg (Janus) havde i 2009 lavet vi begge en nysgerrighed på at en tv-dokumentar om mordet på finde ud af mere om dem.” 11


Foto fra bogen

Villavejen på Amager, hvor Bullshit-lederen Makrel blev skudt med et automatvåben mans han sad i i sit rødorange folkevognsrugbrød. Morderen, Jønke fra Hells Angels, gemte sig i den gul/hvide kassevogn på den anden side af vejen.

12


Hvorfor kastede I jer ud i at skrive denne bog?

For det andet har vi meget bevidst afstået fra at romantise”Primært fordi den ikke fandtes. re rockerlivet. Man siger at historien skrives Vi ønskede for eksempel ikke af vinderne, og det var i særdenaivt overtage bandens rigide leshed tilfældet, når det gælder kønshierarki, hvor kvinderne den første danske rockerkrig ikke har noget at skulle have fra 1977-87: Historien var sagt. blevet fortalt af Hells Angels. Der fandtes flere bøger skrevet fra det perspektiv, blandt andet H.A.-rockeren Jønkes ’Mit Liv’, og de bøger var de eneste tilgængelige skriftlige primærkilder til historien.

Vi ville skildre miljøet, og vores kilder var dem, der var til stede. Det var kvinderne i høj grad.

Tabernes historie fandtes ikke”.

To af vores vigtigste kilder i bogen er kvinder: Pia Soldthved Larsen, der var Makrels kone, og Betina Andersen, der også Jørn Jønke Nielsen og Dan var kæreste med en af de Lynge, var jo Bullshits modstandere, i den første danske rocker- dræbte Bullshit-rockere. krig, og har også skrev bøger. Dertil kommer at vores bog jo primært handler om den interne Hvordan adskiller jeres bogs beskrivelse, den samme periode forråelsesproces blandt de unge og de samme hændelser? i Bullshit – hvordan de så hurtigt bevæger sig fra at være ”For det første er vores bog småkriminelle til fuldbyrdede ikke et partsindlæg. Det er en rockere. journalistisk fortælling, og alt hvad der står i bogen bygger på Det er også helt forskelligt fra skriftlige eller mundtlige kilder, perspektivet i Hells Angelseller begge dele. rockernes bøger”. 13


Foto fra bogen

Hvorfor har kvindernes historie stået lidt i yderkanten af det været så vigtigt? hele og kigget ind. ”Altså, for det første fordi vi De er heller ikke så interesikke ønske at skelne mellem mænd og kvinder, når det kom serede i våbentyper og den slags, som mændene måske til kilder. går mere op i. Desuden fik en kilde som Mændene skal man i højere Makrels kone, Pia – der er en af bogens to hovedpersoner – jo grad hale ordene ud af, og det besked om alt hvad der foregik handler måske også om at i klubben, fordi hendes mand mange af dem i dag ikke er så stolte over de ting de har gjort fortalte hende alt. og har et ønske om at ryste Og så er der også noget med dem af sig. kvindernes hukommelse: De Dertil kommer at den generafortæller på en anden måde tions mænd fra Vestamager end mændene, der er flere farver, følelser og detaljer på. måske ikke er opdraget til at sætte ord på deres tanker og De har været meget observante følelser på samme måde som dengang, måske fordi de har unge mænd er det i dag”. 14


Hvordan har det været at møde De kilder introducerede os efter de personer, der er med i bogen? nogen tid til et par tidligere medlemmer af klubben, og efter ”Det har for det første været en rum tid igen blev vi inviteret svært. med til en privat sammenkomst, Det er ikke et miljø, hvor man de tidligere medlemmer holdt på bare ringer folk op og spørger en bodega. om de ikke vil være med i en Det krævede lige at vi sank en bog. ekstra gang inden vi åbnede Vi begyndte derfor med de lidt døren, men flere af de tidligere blødere kilder, nemlig kvinderne bandemedlemmer ville gerne og lederen af den fritidsklub tale med os, og vi fik kontakt til på Vestamager, hvor banden mange vigtige kilder den dag”. oprindeligt blev dannet.

Foto: Theis Mortensen

15


Det er jo voldsomme hændelser, borde, og der har det sommetider der er sket, og I må have haft været hård kost at bladre dem adgang til meget materiale, som igennem.” man normalt ikke får at se. Hvordan har det været for jer? ”Vi fik omkring 10.000 siders aktindsigt i krigens ti drab fra Rigsarkivet.

Hvordan har de medvirkende i jeres bog, haft det med at skulle se tilbage, på sådan en voldsom tid?

”Det har de haft det meget Der var primært tale om Politiets forskelligt med. efterforskningsmateriale og Nogle har haft relativt nemt retsdokumenter fra drabssagerne, ved at tale om deres oplevelser, men også obduktionsrapporter, men det har ofte været dem, mentalundersøgelser, papirer der måske har befundet sig fra de sociale myndigheder med lidt i periferien af volden. mere. Især politirapporterne er ekstremt nyttige når man vil lave journalistik, for de er ofte lavet lige efter forbrydelsen har fundet sted, og folks hukommelse endnu er frisk.

De eks-rockere og rockerkærester, der har været til stede da deres venner eller kærester blev slået ihjel, er stadig meget påvirkede af det, og for dem har det ikke været nemt at tale om.

Det er meget interessant at have de primære kilder i hånden, at kunne se gerningsmænd og ofres underskrifter på politiafhøringerne med egne øjne.

En enkelt knaldede røret på efter mindre end et minut og sagde at det han havde oplevet, var for slemt at tale om, og at han siden havde forsøgt at Også politiets billeder har været glemme det hele. nyttige, og nogle af dem er med Men flere af dem har været i bogen. motiveret af at historien om de I andre tilfælde har billederne forfærdelige oplevelser, de har været meget voldsomme, f.eks. været igennem, blev så korrekt fra gerningssteder og obduktions- som muligt.” 16


Hvad er det nye, som jeres bog Vi er stadig lidt shellshocked bringer på banen, siden at I har over at vi fik prisen, men vi er vundet Cavlingprisen? også stadig meget glade for det.” ”Ja, det må du spørge Cavlingkomitéen om! Nej, i sin tale til os sagde formanden at de blandt andet belønner at vi netop fortæller tabernes historie indefra, og det er jo et nyt perspektiv på en ellers velkendt konflikt.

Hvad bliver det næste projekt, som I kaster jer over? ”Vi har snakket om et par ting, men efter to års konstant arbejde på både fuld tid og i ferier, weekender og aften- og nattetimer tror jeg bare at vi trænger til en periode med helt almindeligt ni til fem-rotteræs.”

Lydbogen er indtalt af Maria Garde, som gør det rigtig godt. Det er en personlig, spændende og til tider voldsom bog, om nogle af de kvinder og mænd, der gik fra at være unge mennesker, med krudt i røven, til… ja… rent faktisk at blive skudt i røven. Udvikling fra rødder i en ungdomsklub, til rent faktisk at være voksne i krig. Det er sjældent at jeg høre en lydbog flere gange. Men det har jeg gjort med denne lydbog. Cavlingprisen er fuldt fortjent. Stort tillykke herfra. 17


18


19


20


Coco Forfatter: Disney Oplæser: Lars Thiesgaard Forlag: Saga

Spilletid

24 minutter

Ja… Det her er en lidt rodet lydbog, som faktisk kræver lidt forarbejde, før at man høre den.

Filmen er meget visuel, og har nogle fantastiske scener og god musik. Det er jo desværre ikke noget der kommer med i lydbogen.

Det er en meget kort udgave, af en flot Disney / PIXAR-film, som jo er et helt andet medie.

Og det er heller ikke forklaret særlig godt i lydbogen. Lydbogen vare jo kun 24 minutter, så måske der skulle være brugt noget mere tid på beskrivelser og at illustrere med ord.

Historien handler om drengen Miguel, som elsker musik, og drømmer om at blive en berømt musiker, som sit store idol, Ernesto de la Cruz.

Det er Lars Thiesgaard, som har indtalt lydbogen. Og han har jo god erfaring med både at lave stemmer, og med at arbejde med Disneys univers.

Men… Miguel kommer fra en skomagerfamilie, og her må man af en eller anden mystisk årsag ikke spille musik.

Lydbogen Coco, bør nok ikke stå alene, men fungere nok bedst, hvis man har set filmen.

På ”De Dødes Dag” får Miguel mulighed for at genforene sin familie, og for at opklare, hvad der er sket, siden at hans familie ikke vil have at han høre musik.

Og ellers kan man i hvert fald lige se den flotte trailer for filmen her, så man bedre kan forestille sig de flotte scener, som historien foregår i.

Sammen med hunden Dante, rejser de til ”De Dødes Rige”.

Pixar Youtubekanal

21


22


Klaus Pagh - Et liv blandt komikere og skønne kvinder Forfatter: Bodil Cath Oplæser: Paul Becker Forlag: Lindhardt og Ringhof

Spilletid

7 timer og 47 minutter

En fantastisk lydbog, om Klaus Pagh, som fortæller om sit livs mange underlige op– og nedture.

Det har dog ikke forhindret denne driftige teatermand i at kaste sig ud i store satsninger.

Han gik fra at være totalt ukendt, til Både lokalt og i det store udland. at være Danmarks svar på James Klaus Paghs evner til at charmere Dean, uden at have en uddannelse smukke kvinder og rigmænd, har som skuespiller. givet ham et spændende liv, hvor Da han så tog uddannelsen som han både har mødt kongelige, skuespiller… Ja, så fik han ingen filmstjerner som Clint Eastwood og roller. Frank Sinatra og mange andre. Han har derfor selv skabt sit eget liv, hvor han instruerede og købte sig ind i film, filmudlejning, revy og teater. Men selv om han har haft de største danske stjerne på sine hold, og har været medvirkende til nogle af deres største succeser, så har der ligesom ligget en skygge over Klaus Pagh, der gjorde, at F.eks. Danmarks Radio ikke har nævnt Klaus Pagh særligt meget. Eller vist de mange forestillinger, som han har iscenesat.

Det er Paul Becker, der har lagt stemme til lydbogen, og det gør han rigtigt godt og indlevende, med små fine nuancer for sproget, og giver lydbogen et godt flow. Klaus Pagh, er snart en af de sidste af den tids helt store skikkelser. Denne bog er et lille sammenklip af et langt liv, med komik. Og om en mand, som nok har haft større betydning, end vi lige tænker over. Stor tak Klaus, for det du har skabt. 23


24


D i gi Fa b l e s

Hvad er DigiFablesTM? DigiFables TM er en fællesbetegnelse for en ny, innovativ lydbogsserie, der sammensmelter elementer fra radio dramaer og computerspil. Serien er produceret af tremandsteamet i Mythmaker Media, der består af tonemesteren Mads Stagis, samt Jonas Bjerregaard og Christian Vestøl Lade, der begge har kandidatuddannelser inden for produktudvikling af Interaktive Digitale Medier.

“Gennem virksomhedens kerneprodukt, DigiFables TM tilbyder vi lytteren en indlevende og personlig historie oplevelse.

Dette gøres ved at lytteren sættes i rollen som fortællingens hovedperson, og på udvalgte steder aktivt skal påvirke historiens udfald via valg.

Herudover gør DigiFables TM brug Det var den fælles passion for af et nuanceret og engagerende historiefortælling og lysten til lydbillede med musik, lyd og at nytænke markedet for lydforskellige stemmer til at styrke baserede oplevelser, der fik de historiens univers og stemninger.” tre drenge til at gå sammen om fortæller Jonas, der er den at stifte Mythmaker Media. kreative leder i virksomheden. 25


Hvad kommer jeres historier til at handle om?

Den første historie i lydbogsserien har Mythmaker Media dog selv skrevet.

Konceptet bag DigiFables TM kan tilpasses i alt lige fra genre, Historien har titlen ”A Code to længde og målgruppe. Humanity” og er et intenst sci-fi eventyr, sat i en dystopisk nær fremtid. Den røde tråd i lydbogsserien vil dog altid være lytterens evne Historiens inspiration har sine til at bestemme historiernes gang. rødder i kendte universer, såsom Blade Runner, Terminator og Deus Ex. “Lige nu har vi fokus på at etablere samarbejdsaftaler med forfattere og forlag, så vi kan indsamle historiemateriale og påbegynde indspilningen af DigiFables TM i forskellige genrer såsom fantasy, sci-fi, drama osv.

I fremtiden ser vi også mulighed for at producere undervisningsmateriale, hvor elever skal foretage spændende valg om moral og etik, dette kunne eksempelvis være relevant i religion, historie, dansk og engelsk undervisning.” fortæller Christian, der har det administrative ansvar i Mythmaker Media.

Her er lytteren en del af oprørsgruppen The Uprising, der kæmper en desperat kamp mod det totalitære og fascistisk regime The Sovereignty. Sammen med ens søster og bedste veninde, sendes man på en skæbnesvanger mission for at infiltrere en fjendtlig base, i hjertet af en neon pulserende metropol. Her er målet at stjæle den kode, der vil kunne befrie de forsvarsløse, uskyldige indbyggere fra The Sovereignty’s kontrollerende implantater. Men missionen er langt fra let, og det er op til dine valg hvordan den kommer til at udspille sig…

26


27


28


Hvordan fungerer det? Christian Lade forklarer, hvor man kan forvente at kunne tilgå den første episode i serien. "Episode 1 af "A Code To Humanity" i Digifables -serien vil kunne downloades, som en app gennem Google Play og AppStore. Sammenlagt er første episode med alle sine forgreninger 52 min, lang. De første 10 min af episode 1 er gratis at lytte til.

Hvorfor netop denne stil?

På Mythmaker Medias hjemmeside kan man læse mere om den kommende episode 2

“Fælles for næsten alle lydbøger på markedet er det sparsomme og minimalistiske lydbillede som bliver tilbudt, ofte bestående af en enkelt oplæser.

www.mythmakermedia.dk Mythmaker Media har en vision er at blive et forlag af interaktive lydbøger, hvor de udgiver en app til Android og iOS hvor gamle og nye DigiFablesTM vil kunne downloades.

Særligt har vi erfaret, at den unge målgruppe savner noget mere engagerende og kreativt, såsom karakter stemmer, lydeffekter og stemningsmusik.

Elementer, der kan suge dem ind For at realisere dette mål, starter i fortællingens univers og skabe et imaginært rum omkring dem, de ud som en produktionsvirksomhed, hvor de blandt andet mens de lytter. løser opgaver for forlag, forfattere og virksomheder, der kan drage Det er det vores vision i bund nytte af indlevende lydoplevelser og grund går ud på at levere” og interaktiv historiefortælling. uddyber Jonas. 29


“Vi har en intention om at gøre op med det status quo, som eksisterer indenfor kvalitetskriterierne af lydbogsmediet.

Interaktive Digitale Medier ved Aalborg Universitet.

Her var hensigten at undersøge hvorvidt synshæmmede og I vores produktion har vi derfor ordblinde blev afskåret fra at fokus på at tilvejebringe fornyelse opleve de interaktive historier, og kreativitet, ved at skabe som bliver udbudt af det spændende, fordybende og ikke nuværende marked – f.eks. på mindst personlige auditive historie- grund af designet i computerspil oplevelser.” tilføjer Christian. der fokuserer på billedsiden af produktet. DigiFables TM er opbygget på inspiration fra audiodramaer og den interaktive fortælle-genre.

“I samarbejde med unge synshæmmede i alderen 10-14, testede vi en prototype for at Interaktiv historiefortælling besvare problemformuleringen havde sit første gennembrud i om, hvordan en interaktiv 80’erne i form af spil bøger som historieoplevelse kunne tilpasses eksempelvis ’Choose Your Own blinde menneskers egenskaber Adventure’ (Du er Hovedpersoog behov. nen i…) og Fighting Fantasy (Sværd og Trolddom). Disse resultater viste sig at blive fundamentet for DigiFables TM.” I dag oplever genren et nyt fortæller Jonas. gennembrud i form af videospil og i digitaliseringen af publicerede værker om til e-bøger og Baseret på gammelt venskab tekstbaserede spil. og gode samarbejdserfaringer, allierede Jonas sig efter kandidateksamen med lyddesigner Mads Hvordan begyndte jeres Stagis og sin tidligere medsamarbejde og idéudvikling? studerende, Christian Vestøl Konceptet udspringer af Jonas Lade for at realisere konceptet Bjerregaards kandidatspeciale i efter den succesfulde feedback. 30


Hvorfor kun på engelsk? “Der er helt klart et marked for interaktive lydbøger i Danmark vores ønske er dog at DigiFables TM skal være tilgængelig på det globale marked. Det er også derfor at den første historie i lydbogsserien er indtalt på engelsk” forklarer Christian. Optagelserne har dog stadig fundet sted her i Danmark, i samarbejde med det københavnske lydstudie, Camp David, og på rollelisten ses navne som Gordon Kennedy og Mads Hjulmand. Fortælleren, der fører lytteren gennem historien, udføres af skuespilleren Claus Reenberg.

Hvad er jeres fremtidige planer med DigiFables? Virksomheden har mange planer for fremtiden, Christian fortæller om strategien for 2018.

Sidst på året ser vi det aktuelt at udvide holdet med endnu en lyddesigner, så vi kan fordoble vores produktion og begynde at udforske andre produktgrupper, der kan udspringes af Digi Fables TM– eksempelvis en lydbogsserie specifikt til børn eller undervisning.” Du vil kunne følge Mythmaker Media og få mere information om deres proces og fremtidige udgivelser her:

www.facebook.com/ mythmakermedia

“Vores plan for 2018 omfatter at crowdfunde episode 2 og 3 af eller opleve uddrage af deres ”A Code To Humanity”. produkter her:

Herudover også at Indgå aftaler med diverse forlag om, at indspille publicerede værker, samt at få sikret os en investering.

www.youtube.com/ channel/UCA2Eu6W7CH6B9qTUoceGrQ/ featured 31


32


33


34


GeorgiaBoy

- Truckerhistorier fra landevejen

Forfatter: Michael Ravn Oplæser: Jakob Jørgensen Forlag: Turbine Forlaget

Spilletid 3 timer og 39 minutter

Willy Davidsen, har siden barndommen, været betaget af lastbiler. De store maskiner og de lange landeveje, har været hans hjem og liv i mere end 45 år. Det er en rigtig god historie, om det sjove, frie, men også barske liv på landevejene. Med alvorlige ulykker, mord og korrupte toldere og betjente, i de mange lande, hvor turene går til.

Nu blev Georgia Boy, som er Willy Davidsens trucker-navn, og MR President stjerne, som nu kunne ses i de kulørte blade.

Det tiltrak mange til branchen. Men det blev senere ødelagt af billig arbejdskraft og stramme regler.

Lydbogen er fyldt med gode og sjove røverhistorier, fra de mange I 1978 kom biograffilmen CONVOY, ture på landevejene. der handler om sammenholdet mellem lastbilchauffører i Amerika. Men det er også en rørende historie, om dem som kom galt afsted, og Det gav stor inspiration til at de sammenholdet når livet ikke lige går danske lastbilchauffører dannede som det burde. deres egen klub: CONVOY BUDDY. Og sammen med filmen CONVOY, Denne lydbog er indtalt af Jakob blev det lige pludselig meget populært Jørgensen. Og det passer hans stemme rigtig godt til. at være lastbilchauffør. De store lastbiler, med masser af krom God indlevelse og stemmeføring. og flotte customlakering blev et stor Der må gerne komme flere bøger tilløbsstykke til de store tucker-træf. af den slags. 35


36


Agathe af Anne Cathrine Bomann Beskrivelse: En livstræt psykiater tæller ned til pensionen. Egentlig skal han bare have afviklet sine sidste patienter, men hans plan forstyrres, da en ung, tysk kvinde insisterer på at komme i terapi hos ham.

Og da hans trofaste sekretær pludselig melder sig syg, tvinges han til at overveje, om han for første gang i sit liv skal træde i karakter og række ud efter et andet menneske. Agathe er en lille roman om nogle af de helt store temaer i tilværelsen: ensomheden, kærligheden og den meningsløshed, der kan ramme én, når man ikke for alvor er engageret i sit eget liv. Anne Cathrine Bomann er født i 1983 og er uddannet psykolog. Agathe er hendes første roman. Fil størrelse: 114119 KB Indlæst af: Bent Otto Hansen

Forlag: Forlaget Brændpunkt 37


38


39


40


Sorte Holgers søn Radio 24syv Dokumentar har lavet denne dokumentar, om Leif Corell, som er søn af en af Københavns gamle gangstere

Historien om en af efterkommerne til en af de gamle gangstere, der blandt andet var indblandet i den såkaldte ”Edderkopsag”. Leif fortæller om sin fattige barndom, hos sin plejefamilie, som ændre sig, da hans far dukker op, med en helt ny cykel til hans konfirmation. De mange røverhistorier og de mange sorte penge, gør stort indtryk på den unge knægt. Leif begynder snart at smugle cigaretter, i store dyre biler, men bliver taget, efter at hans far, Sorte Holger, har tippet politiet, fordi at han ikke måtte aftage smuglervarerne.

Dokumentaren tager os godt med ind i Leif´s liv, hvor han fortæller om hans forhold til sin voldelige far, som både slog og nikkede skaller til både koner og børn, for at vise hvem der bestemte. Først mange år senere, da Sorte Holger får kræft, og dør, får Leif ro i livet, og kan slippe frygten. Spændende historie, og godt bygget op, så man kommer med rundt i historiens faser. Podcasten Sorte Holgers søn

Varighed: 54:39 Radio 24syv Dokumentar Optagelse: Morten Narvedsen. Klip og mix: Kim G. Hansen 41


42


Kick-ass Fra kælder til milliard Forfatter: Jesper Buch og Mai Bakman Oplæser: Henrik Mikaelsen Forlag: People'sPress

Spilletid 9 timer og 38 minutter

Hvad gør man, når man sidder i Oslo, Jesper Buck er ikke en popsmart storbyog lige får lyst til en pizza… mand, der er født med millioner på bankMen ikke ved, hvor man skal få den fra... bogen. Han er købmand fra Kolding, og har en alkoholiseret far. Tja… Jesper Buck gjorde i hvert fald noget ved problemet. Han startede I bogen fortæller Jesper Buck om fast food-kæden JUST EAT. kampen mod konkurrenter, de lange ture rundt i landet, og senere udlandet, Jesper Buck er nok mest kendt for for at komme ind på markedet, med at være en af de skrappe investorer, sin virksomhed. i programmet Løvens Hule, hvor iværksættere kommer og fortæller Den sparsommelige jyde, som helst om deres virksomheder, og søger vil det hele selv, må dog give noget om penge. af ansvaret videre. Og det giver en del gnidninger, når opfattelsen af, Men for Jesper Buck, er det ikke hvordan man griber tingene an, kun pengene der tæller. ikke stemmer overens. Det er i høj grad også rejsen hen Det er en lidt lang lydbog. mod målet, og det hårde arbejde der skal gøres, for at komme derhen. Men afgjort værd at høre, og tage ved lære af. Uanset om man er iværksætter, forretningsmand, eller Det illustreres også ganske godt i bogen, bare gerne vil høre om en moderne da Jesper Buck, efter at have solgt JUST udgave af ”Den grimme ælling”. EAT, beslutter sig for at gå Caminoen, som er en pilgrimsrejse, for at finde sig Jeg glæder mig i hvert fald til næste selv. Og afslutte kapitlet om JUST EAT. bog udkommer. 43


44


45


lilletorsdag.podbean.com/

46


LilleTorsdag En afslappende podcast, med komikerne Jakob Svendsen og Heino Hansen Hvad handler jeres podcast om? Den ene af de ting var at læse gode råd op fra Familie Journalen, Podcasten handler om gode råd. og snakke lidt om dem. Husmorråd, lifehacks fra husholdningen, kald det hvad I vil. Efter et par år blev det så til en hel podcast, kun med de gode råd I Familie Journalen kalder de – som hedder LilleTorsdag. det "læsernes egne råd", og det er netop disse råd der Hvordan er det at have jeres helt er omdrejningspunktet i Lilleeget medie, i forhold til da I lavede Torsdag. podcasten Vikartimen? Hvordan startede Lilletorsdag? Det startede jo helt fra starten med at vi blev gode venner og sparringspartnere i stand-up miljøet. Så det virkede naturligt for os at vi selvfølgelig skulle have nogle fælles projekter – f.eks. en sjov podcast. Vi startede derfor en podcast der hed ”Vikartimen” – som var en blandet landhandel af alt vi synes var sjovt.

Det er på mange måder det samme. Der er faktisk flest fordele ved at være under vingerne hos en større koncern, da de har forhandlet flere rettigheder hjem. F.eks. måtte vi spille musik og bruge klips fra tv i Vikartimen, da den lå under ”RadioPlay” som er en del af NovaFM, The Voice og Radio100 familien. Vores oplevelse er at ingen blander sig i det redaktionelle når man har en podcast. 47


Hvordan begyndte jeres samarbejde? (tror vist vi kom meget godt rundt om det i svar 2 )

Nå, nå… sure mokke…

Der er flere stand up-komikere, der har startet podcast op, og er stoppet igen. Men I står her stadig, stadigvæk... Hvad gør I der virker bedre? Puh.. Det er et stort spørgsmål. Tak... Måske fordi vi i virkeligheden er bedre venner privat end de fleste andre programværter? Vi ville mødes og hygge uanset om der var en mikrofon eller ej.

Hvordan er jeres podcast blevet taget imod af lyttere? Ja, her kommer vi til det mest sindssyge spændende vi begge har oplevet. LilleTorsdag er ikke det projekt vi har lavet der har det største

publikum (endnu), men det er fuldstændig vanvittigt, så dedikeret en skare man får på sådan en podcast.

Det er nærmest en lille klub hvor alle bidrager For nylig sag de vi f or sjov , at vi var bekymret for om en ”GH fra Toftlund” (som tit har et råd med i Familie Journalen) var gået bort, pga. et par uger uden råd fra hende. Det resulterede i at et par af vores lyttere på egen hånd gik alle dødsannoncer fra det område igennem – og en lytter bosat i Japan gik skridt videre og fandt telefonnumre på alle med netop de initialer i den by. Meget, meget fascinerende med hele dedikationen – og det gør at antal ikke er den afgørende faktor for motivationen.

Hvad er den største udfordring ved at lave podcast?

At gøre opmærksom på sig selv. Podcast er stadig så ungt i Danmark at der skal en god portion arbejde i at gøre reklame for den. 48


LilleTorsdag styres med hård og retfærdig hånd, af de to komikere,

Jakob Svendsen og Heino Hansen. Podcasten handler om gode råd, som vi alle kan have glæde af. Råd, hvor især eddike og citron er i høj kurs. Som lytter af podcasten, har man mulighed for at præge den gode stemning, ved at donere et beløb, til en omgang øl til de to værter, via mobilepay på

26136069

49

lilletorsdag.podbean.com/


50


51


52


Hodja fra Pjort Forfatter: Ole Lund Kirkegaard Oplæser: Peter Frõdin Forlag: Gyldendal Lyd

Spilletid

1 timer og 22 minutter

Hodja er en lille dreng, som bor i byen Pjort.

Det er Ole Lund Kirkegaard, der har skrevet bogen i 1970.

Hans far er en skeløjet skrædder, Hans univers i børnehøjde, og med og vil også have at Hodja skal være sjove personer som modstandere, skrædder, når han bliver stor. går igen i hans bøger. Hodja får en dag lov at låne et flyvende tæppe… Men… Det er jo ikke så nemt at styre sådan et flyvende tæppe.

Et enkelt og meget tilgængeligt sprog, der kommer godt omkring beskrivelser, gør at det er nemt at følge med. Selv for små børn.

Peter Frõdin lægger stemme til Desværre er der ikke mange denne lydbog, og det gør han voksne der vil hjælpe en lille dreng. rigtig godt. Tvært imod, er der mange der gerne vil af med ham, og have fingrene i det flyvende tæppe.

Især en lille gnækkende general, som ligner en rotte. Han vil give tæppet til landets sultan.

God indlevelse, og forskellige stemmer, gør historien sjov at høre på. Lydbogen vare kun 1 time og 22 minutter, men kunne sagtens have tålt lidt mere af den gode historie. Men så må vi jo kaste os over nogle af de andre sjove bøger, fra Ole Lund Kirkegaard. 53


54


55


56


Bad Company - Fire år i Bandidos Forfatter: Peter Graae Oplæser: Tobias Hertz Forlag: People'sPress

Spilletid

14 timer og 47 minutter

René Vestergaard havde et liv med kone og børn og job som slagter.

Han vælger at tage mod et tilbud fra politiet, og fortælle ALT.

Han havde været dørmand på diskoteker og vagtmand, da han valgte at gå i den helt modsatte bane, og blive kriminel rocker i Bandidos.

Så er spørgsmålet bare, om politiet kan beskytte ham, og vil hjælpe ham som de lovede…

Fire år, som nederst i hierarkiet, med sure opgaver, dummebøder, og som offer for de fuldgyldige medlemmer af rockergruppens krav og humørsvingninger.

Bad Company, er endnu en bog om den kriminelle underverden, med nogle af de personer, som fylder avisernes overskrifter.

Det er ikke den bedste bog, jeg har hørt i den genre. Men da den er autentisk, og måske kan få nogen til at holde sig væk fra, at gå i den retning, kommer den med.

Et liv med røverier, indbrud, narkokriminalitet og pengeafpresning, for selv at skaffe penge, tager hårdt på den 44 årige, der føler sig forbi- Lydbogen er ganske udmærket indtalt, af Tobias Hertz. gået. God stemmeføring. Og da hans familie bliver truet, af hans egen klub, bliver det for meget for ham.

Men… Næsten 15 timer… Det er nok lige i overkanten. 57


58


Instituttet Af Ulla Søgaard

Instituttet er navnet på en velanskreven og gammel institution, der tilbyder uddannelse i psykoterapi i Berlin, og er omdrejningspunktet for romanen. Instituttet er grundlagt af Dick og Dahlia, som også er daglige ledere. Vi følger en gruppe på 9 medlemmer under deres 2-årige uddannelse. Danskeren Hannah viser sig at blive hovedpersonen i et psykodrama, som kommer til at udspille sig i gruppen. Instituttet er en fortælling om manipulation i en forvrænget virkelighed. Hannah ender med at stå alene og stemplet af de andre, som bliver i forblændelsen og den angst, der fastholder dem i den manipulatoriske verden. Bogen er struktureret om 11 kapitler, der har hver sin stemme, idet hvert medlem i gruppen fortæller historien ud fra sit synspunkt. Instituttets ledere kommer også til orde i bogens første og sidste kapitel. Uddrag: Med Dick kom gestaltterapien for alvor til Vestberlin. Han havde lært dem om mønstrene, gestalterne som de blev kaldt, og som bestemmer hvordan verden opleves. Mønstre og vaner, som bliver ledetråde uden man forestiller sig det kunne være anderledes. De havde trænet det igen og igen, i første omgang med sig selv og Dick, senere i arbejdet med klienter. Hvis vi vil være frie, må vi gøre op med gestalterne, indse de mønstre der styrer os og så kigge på verden igen med friske øjne. Kun sådan er vi i stand til at foretage et reelt valg og være til stede her og nu. Det havde Dick lært dem, og det havde de kunnet bruge. Titelinfo: Indtalt af Ellen Dahl Bang • Tid: 7 timer, 12 min. • Download: 120,00 kr. • Lydprøve:

59


60


61


Annoncepris—hel A4-side: 1000 kr. plus moms Inkl. Link til webshop

Annoncepris—halv A4-side: 500 kr. plus moms Inkl. Link til webshop

Annoncepris—dobbelt A4-side: 2000 kr. plus moms Inkl. Link til webshop

62


Q 1 C Danske Onlinemagasiner kontakt@danskeonlinemagasiner.dk 63


Q 1 C

64


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.