Kunstmagasinet BLENDER 1

Page 1

1


Info om Kunstmagasinet BLENDER de:

www.danskeonlinemagasiner.dk Facebook:

www.facebook.com/kunstmagasinetBLENDER

Annoncer og artikler sendes til: kontakt@danskeonlinemagasiner.dk

cvr-/se-nr. 37354783 2


Indhold: 4-5: Velkommen 8-9: Skagens Kunstmuseum

12-15: Onkel Olga´s Galleri 18-31: Kingos Galleri 34-51: Carrasco Photography

54-65: Bredahl Art 68-85 : Rikke Holler 88-107: Krudthuset.artwork 3


Foto: Freja Hald

4


Velkommen

Kunstmagasinet BLENDER Dette er et online-magasin. Og at det

KUN vil være at finde på internettet, da det er

mest miljørigtigt, og det giver mulighed for at bruge moderne muligheder, som link, lyd og video i selve bladet. Så tryk på annoncerne og videoerne og de links der er til hjemmesider. Så får I mest ud af magasinet.

Her er der plads til kunst i alle afskygninger. Både helt nye talenter, velkendte kunstnere og værker af nogle af de kunstnere der har betydet mest for dansk kunsthistorie.

Jeg håber at I kan lide det nye magasin, og vil bakke op om alle de dejlige mennesker der medvirker i bladet.

Og del det gerne med andre på nettet, på Facebook og andre steder, hvor det kan glæde andre.

Det ér jo lavet, og det er gratis. God fornøjelse, og velkommen til jer alle. Venlig hilsen Lars Qvick

5


6


7


3

Se video her 8


SKAGENS MUSEUM Willumsens store badedag På årets sommerudstilling på Skagens Museum bliver J.F. Willumsens to, store hovedværker i nordisk kunst for første gang nogensinde udstillet side om side.

Der er sat en hel væg af kun til Badende børn på Skagen strand og Sol og ungdom. Og det er nødvendigt! De to værker måler nemlig begge tre gange fire meter. J.F. Willumsen brugte otte år på at arbejde med det samme motiv. Igen og igen lavede han skitser og forstudier af figurerne på maleriet, eksperimenterede med materialer, iscenesættelse og teknikker. I 1909 malede han det, der kan betegne som generalprøven, nemlig Badende børn på Skagen strand, og året efter malede han det samme motiv igen, med en anden teknik og i en anden farvetone. Et billede han kaldte Sol og ungdom. Under overskriften I bølgen blå. Willumsen og de badende børn vises hovedværkerne sammen med hundredevis af skitser, forstudier og skulpturer, for at vise den omfattende proces med at skabe værkerne.

Udstillingen vises på Skagens Museum til den 21. august.

WWW.SKAGENSMUSEUM.DK 9


10


11


12


Onkel Olga’s galleri Et alternativt galleri midt i Odense I Onkel Olga's galleri leder vi efter det der, som man ikke helt kan sætte ord på, noget der er skævt og noget hvor beskueren får lov at undre sig.

Lade kunsten være tilgængelig.

Når folk hører ordet galleri, tænker de fleste, at det er et sted, hvor man kan se på fin dyr kunst.

Vi går ikke så meget op i om der er lidt huller i væggene eller om der trænger til at blive malet.

Vi har indrettet vores lille galleri med en gammel grøn sofa og lidt hyggelig belysning.

For, for os handler det om at vise at der findes dygtige Man skal helst være klædt lidt upcomming kunstnere, som pænt på og man skal også helst har brug for et sted at teste være vidende om det man skal og prøve deres kunst af. se på. Det er ikke sådan vi opfatter ordet! For os handler det om at formidle noget jordnært, noget interessant og noget smukt, skævt, skørt eller helt åndsvagt. 13


14


Noget af det der er allermest givende ved at have åbnet et lille alternativt galleri, er når man får lov til at følge en masse spirende unge mennesker.

Selvfølgelig får man lidt erfaring med sig gennem tiden, men vigtigheden i at vi har gjort det her, startet det her projekt og lykkedes med det, er ren interesse!

Mange af dem vi tager ind, har aldrig prøvet at udstille før.

Så at få lov til, at være en del af den proces, der sker med de mennesker er helt fantastisk! Ind til videre har vi haft 17 forskellige kunstnere igennem det lille galleri og i maj måned byder vi 3 mere velkommen! Maj måned byder på en helt særlig udstilling, vi har sammensat 3 unge kunstnere, som intet kendte til hinanden. Vi har forsøgt at skabe en rød tråd i de udvalgte værker til udstillingen og vi glæder os rigtig meget til fernisering den 7. Og 8. maj! En ting, som er vigtig for os at understrege er, at vi ikke har nogen baggrund inden for kunstverden, vi er ikke uddannede billedkunstnere eller noget som helst andet i den dur, vi er bare mennesker med interesse for kunst og for byen.

Man kan hvad man vil Har du lyst til at følge med, kan du følge os på

facebook instagram Onkel Olga’s galleri Smedestræde 12 5000 Odense C

15


16


17


18


Galleri Kingo Solvejg Kingo: ”en verden af farver” I 2010 flyttede jeg - efter at have boet i Odense i 63 år - sammen med min mand, Kim Kingo, til Svanninge Bjerge. Det var en stor omvæltning, der sammen med andre stærke følelsesmæssige indtryk fik mig til at gå i gang med at male.

19


20


”Jeg kan ikke lade være” Solvejg Kingo har altid set verden i farver – fotograferet i tusindvis af motiver, og i barndommen og ungdommen tegnet og malet – helt enkelt, fordi hun ikke kunne lade være. Og sådan er det stadigvæk. 21


22


Jeg er autodidakt, men har i mange år med glødende interesse været med til at indkøbe kunst til en kunstforening på min arbejdsplads, Odense Tekniske Skole, hvor jeg arbejdede som sekretær. Derinde midt i skoven i Svanninge Bjerge kunne jeg ikke holde billederne tilbage. Farver og former væltede frem på store lærreder. OG - det bliver ved.

23


24


I 2010 tog maleriet dog en drejning og blev kanaliseret over i en decideret produktion, som siden har udviklet sig dag for dag. Årstidernes skiften, naturens sødme – til tider rasen, himmelhvælvet og det vældige univers er en uudtømmelig inspirationskilde.

25


26


Famlende eksperimenter i starten har med tiden udviklet sig til mere strukturerede ideer med farver, former og temaer. Et væld af tanker og dybe følelser trænger sig på og bevæger sig på mange planer i et flow – lag på lag på små og store lærreder.

Bevidstheden kredser om et bestemt færdigt udtryk – men sådan hænger det ikke altid sammen. Farverne lever deres eget liv under processen, og på et tidspunkt er rejsen tilendebragt.

Helheden er på plads, og billedet melder sig færdigt. Solvejg prioriterer detaljerne højt, da det er dem, der gør maleriet levende og aldrig kedeligt at gå på opdagelse i. Hendes arbejdsproces er spontan og intuitiv, og billedfladerne bearbejdes igen og igen gennem mange lag af maling. Materialerne er akryl på lærred og træ med anvendelse af forskellige redskaber og media. 27


28


I det store hus i skoven indrettede jeg Galleri Kingo, som jeg stadig driver hjemmefra - dog nu på en ny adresse - i en ny skov - Rødkilde Skov i Hundstrup mellem Faaborg og Svendborg. Naturen er stadig en uudtømmelig kilde til inspiration.

Den smukke gamle gård danner rammen om et lige så smukt galleri med et alsidigt sortiment inden for keramik, smykker, lædervarer og malerier. www.galleri-riborg.dk I øjeblikket har jeg en udstilling hængende i Seniorhus Odense i Toldbodgade. Jeg sanser farver overalt, og under processen gør former og figurer krav på at blive en del af mine billeder.

Derudover har jeg daglig kontakt med tusindvis af kunstinteresserede via Facebook, hvor jeg udstiller mine billeder på min personlige side samt i Galleri Kingo også på Facebook.

Jeg holder stadig mest af at male de store formater, men det er igennem årene også blevet til utallige billeder i mindre størrelser. - Nu mere struktureret end det første hæsblæsende eventyr.

I påsken 2015 åbnede jeg sammen med tre andre kvindelige kunstnere Galleri Riborg i Den Voigtske Gaard i Faaborg. 29


30


I påsken 2015 åbnede jeg sammen med tre andre kvindelige kunstnere Galleri Riborg i Den Voigtske Gaard i Faaborg. Den smukke gamle gård danner rammen om et lige så smukt galleri med et alsidigt sortiment inden for keramik, smykker, lædervarer og malerier. www.galleri-riborg.dk I øjeblikket har jeg en udstilling hængende i Seniorhus Odense i Toldbodgade. Derudover har jeg daglig kontakt med tusindvis af kunstinteresserede via Facebook, hvor jeg udstiller mine billeder på min personlige side samt i Galleri Kingo - også på Facebook.

Værkerne præsenteres i Galleri Kingo, Hundstrupvej 63, 5762 Vester Skerninge, kunstforeninger.

Og på diverse udstillinger.

www.gallerikingo.com

31


32


33


Carrasco Photography

Foto: Justyna Kilinska

34


Mit navn er Esteban Buhrkall, jeg er født og opvokset i Quito, Ecuador, er 26 år, og er nu bosat i Viborg. Jeg er passioneret for fotografi og har altid bevæget mig ind for det kreativ og anderledes. Når jeg tager billeder, så går jeg efter det surrealistiske og en konceptuel stemning, jeg vil gerne have, de minder om malerier.

Mine fotografier er en blanding af obskure scenerier, varme toner og elegance. Jeg foretrækker rene linjer, kontrast mellem lys og skygger. 35

Carrasco Photography


36 Carrasco Photography


37


Jeg startede ikke ligesom mange fotografer fortæller, at siden de var små elskede de og fotografere, dog har jeg altid elsket kunst og kunstværker og altid beundret folk der kan male og tegne, blandt andet derfor jeg bære også kunst på kroppen i form for tatoveringer.

Jeg startede for Ca. 3- 4 år siden, det er dog også sket en del i de sidste år som har hjulpet mig med og udvikle mig som fotograf, både egne fotografier, jobs til kunder og fotografskolen i Viborg, hvor vi fik en masse forskellige opgaver ind for forskellige genre og de har hjulpet mig og udviklet mig fotografisk men også som menneske.

38 Carrasco Photography


39


40


41


42 Carrasco Photography


43


44


Jeg har altid elsket elektronik og da jeg fik taget et billede af mig selv med en DSLR kamera, kunne se den god kvalitet og hvor detaljeret billedet var så var det ingen tvivl at jeg også ville investere i et.

Jeg elsker forskellige genre ind for fotografi, bland andet street Photography, Star trails, Portræt osv.

Tanken med kameraet i starten var og lave video, sjove flotte videoer med slowmotion og andre tricks, men endte med og lave sjove fotografier, med "levitation", hvor man svæver i luften eller ligner man flyver og andre tricks.

Men kunstnerisk surrealistisk/ konceptuel er det jeg elsker aller mest, og min varemærke efterhånden er og bruge ild på mine fotografier, grundet til det er fordi ild er noget farligt noget man helst ikke skal tæt ved og dermed kan jeg lade folk blive forundret over hvordan jeg udførte fotografiet, men også den kontrast mellem fine, delikate kvinder og den farlige ild.

Næsten ligeså hurtig som jeg fik kameraet i mine hænder brugte jeg den på "manual mode" og det hjalp mig en del med og lære og styr kameraet, senere også kaste mig i RAW verdenen.

Og dem elsker jeg også og udføre stadig med mit eget præg.

Det hele blev lidt mere seriøst da jeg begyndte og tjene lidt på at fotografere og begyndt at have mit eget stil ind for farver / toner osv. Der begyndte jeg også og udvikle min stil fotografisk. Jeg har altid ville skille mig ud fra mængden både udseendemæssigt, tøjmæssigt osv. så selvfølgeligt bære det også præg fotografisk.

45 Carrasco Photography


46 Carrasco Photography


47


48 Carrasco Photography


49


Se flere af Esteban Buhrkall flotte billeder på: Links: Facebook.com/Carrascofotografi

Portfolio: 500px.com/Carrascophotography Personlig Instagram: tattooedlord_dk 50


51


52


53


Jakob Bredahl En ung kunstner på vej frem

www.bredahlart.com/

54


55


56

www.bredahlart.


.com/

57


www.bredahlart.com/

58


Se videoen, hvor tukanen bliver til: Tryk her >>> 59


www.bredahlart.com/

60


61


www.bredahlart.com/

62


63


www.bredahlart.com/

64


Jakob Bredahl er en ung kunster født i Silkeborg i 1995, og har boet der lige siden. Jakob voksede op i et meget frit og kreativt hjem med sin mor, hvilket har haft en stor indflydelse på hans passion inde for kunst. Jakob holder sig bestemt ikke inden for en enkelt genre, og han elsker at udfordrer sig selv rent teknisk ved at eksperimentere med forskellige teknikker og redskaber. Jakob nyder at arbejde med det figurative og naivistiske, hvor hjertet og sjælen er i fokus, det giver ham en stor glæde og ro i sindet.. Ansigter og udtryk er især inspirerende for ham.

www.bredahlart.com/ www.facebook.com/BredahlArt/

Instagram: Bredahlart.dk 65


66


67


Rikke

68


Holler

69

galleri.rikkeholler.dk


Fly med to the moon Det sidste halve års tid, har jeg arbejdet med nogle erotiske motiver. Jeg bruger meget det samme motiv. Og jeg arbejder meget med symboler og baggrunde og farver. 70


dag. Og var meget rundt i kunstforeningerne og på udstillinger. Men så begyndte jeg at undervise med billedpædagoggik i folkeskolen. Det førte til job som kunstpædagog, Jeg har tegnet fra da jeg var 7 år, hvor jeg var i rigtig mange år. og der fandt jeg ud af at man kunne Vi fik arbejdet med en masse male med soyasovs og frugtfarve. forskellige teknikker. Så jeg fik ikke Så der har jeg brugt rigtig mange gjort noget ved min egen kunst. timer med at lave det. Jeg udstillede meget i mine unge

galleri.rikkeholler.dk

71

En kurretisering der duer


Se videoen

72

her

Missfornøjelser


Jeg kastede mig over musikken, og lærte at spille på ti forskellige instrumenter på ti år, men fik så problemer med ryggen. Jeg savnede også at få maling på fingrene, og fandt så ud af, at jeg kunne arbejde med mine billeder på en tablet.

Det gør jeg så nu, hvor jeg både maler ved staffeli og arbejder med billedet i redigeringsprogrammet, så jeg ikke overbelaster ryggen.

Det sidste halve år, har jeg nok tegnet og malet ti timer om dagen.

En svunden tid Billederne her, er fra arbejdet med en video, jeg lavede på min tablet. Den kan findes på Youtube med billeder og musik, hvor jeg har lavet sangtekst, billeder, spiller sax og guitar.

Så jeg har været vildt flittig. Og nu skal jeg bare finde nogle gode gallerier og udstillingssteder.

Den hedder ”Et farvel til en man mister” De er egentlig inspireret af en tanke omkring hvordan Maria Magdalene måtte have haft det, ved at overvære Jesus korsfæstelse, dog i min udgave ment, som en almen trøst til mennesker, der mister en elsket person.

Se videoen galleri.rikkeholler.dk

73

her


74


galleri.rikkeholler.dk

75


As time goes by

76


galleri.rikkeholler.dk

77

Blufærdighed


Jeg har undervist i malerteknikker i mange år, og det digitale, er bare endnu en malerteknik jeg har lært mig.

Det er kun forskellige blyanter, i det program, men man kan bygge det op fra skitser og frem til noget der kan ligne et foto.

Det er ikke Photoshop, jeg arbejder med, men et program, hvor jeg skal lave meget selv, for så er det mere levende at arbejde med.

Mange gange, når man arbejder med kunst, så tager billedet over, og forvandler sig til noget andet, end man havde tænkt.

Møen med manden, missen og morgenkaffen

78


galleri.rikkeholler.dk

79

Butterfly


Nogen synes mine billeder er lidt dystre Det passer nok også meget godt, for når jeg spiller musik, spiller jeg også meget i molakkorder. Jeg kan spille på mange forskellige instrumenter, men saxofon er mit hovedinstrument

80

Et lys i mørket


Sprængte rammer

galleri.rikkeholler.dk 81


The last serenade for ladybirds

Bestøvning er bijob

Konen med ægløsning

Find den lille stær, den er efterårsfornøjet 82


kysset på min skulder

galleri.rikkeholler.dk

83


galleri.rikkeholler.dk

84


Jeg arbejder med struktur fra ting jeg finder i hverdagen eller i naturen. Det bliver så arbejdet ind i billederne, hvor det giver nogle gode effekter.

Folk fortjener at det er unika, når de køber min kunst. Jeg bruger meget de samme motiver på forskellige måder, og med forskellige udtryk, så alt hvad jeg laver er unika.

Da sneen forsvandt i min have Jeg har lige nu udstillet en del af mine billeder på Filosoffen, her i Odense. De kan ses i Kunstkælderen i Rosengårdcentret. Og ellers ved at kontakte mig.

Jeg vil rigtig gerne finde flere gode steder at vise dem frem. Så jeg leder efter gallerier og andre steder der kunne være spændende at udstille på.

galleri.rikkeholler.dk 85


86


87


Krudthuset.artwo

Krudthuset.artwork

88


ork Tom Pedersen

89


Krudthuset.artwork

90


Tom Petersen er den ene halvdel af Krudthuset.artwork som ligger midt i Odense, og tager imod i deres hyggelige værksted Ja, her er jo rodet, som der SKAL være. Rod skaber kreativitet Mit udgangspunkt er, at jeg bruger skrottede ting, som jeg enten finder eller køber på markeder eller skrothandlere. Det bliver så sat sammen på nye måder, og får på den måde nyt liv, og nye udtryk.

Det hele er noget der har haft en funktion. Måske skal det have lov at ligge lidt, til der dukker den helt rigtige idé frem.

Telefonen og ravnen er kommet frem, efter politisk snak i medierne, hvor jeg tænkte at vi måtte have fat i Odin og Thor til at klare udfordringerne

De havde jo ikke mobiltelefoner, men ravne.

Og ved siden af, endte en skolæst og en karabidlampe med at blive til ”Easy-Rider”. 91


Som man kan se, er det meget forskelligt der bliver sat sammen, så det får et udtryk. Jeg får indimellem fat i en større mængde af noget der kommer fra samme sted, og så arbejder jeg med det som tema i mine værker et stykke tid.

Det er ikke sådan, at jeg har en bestemt plan, med det jeg laver, men det må gerne have humor og glimt i øjet.

Der er ikke nogen bestemt stil, jeg arbejder efter. Men det kan puttes ind under genrer som f.eks. ”Junk-art” – ”Trash-art” ”Skrotkunst” - ”Upcycling” ”Assemblage” - ”Steam-punk”

Når tingene sættes sammen, kommer der noget forskelligt frem, og et værk forandres mange gange inden det færdige resultat.

Krudthuset.artwork

92


Jeg har øje for ting der kan bruges, og sammensættes til nye udtryk En god titel, skal gerne være flertydig, så beskueren har valgmuligheder.

Denne her, kalder jeg for ”Fotovognen”. Det tema er der mange der er optaget af, og hoveddelen er fra en gammel dias-fremviser. F.eks. har jeg lavet et værk, der hedder ”Jomfruburet” som er en Jeg fik fat i en stak sko-læster, masse dukker i et lille fuglebur. så de har i et stykke tid indgået Det kan også være et udtryk for, som en del af mine værker at man putter for mange elever i skoleklasserne.

Så der ligger både humor, ironi og dobbelttydighed her.

Nogle af værkerne har titler, men ikke alle. Titlerne kommer nogle gange af sig selv. Den lille røde træsko, kom selvfølgelig til at hedde ”Dyt-BåtDynamolygte”. 93


Krudthuset.artwork

94


Jeg bliver fascineret af materialerne og deres historie. Det skal bare have et nyt liv, og ikke bare smides ud. Jeg er vild med nogle skæve udtryk, som man selv skal tænke lidt over, og hvor man trækker på smilebåndet

95


Krudthuset.artwork

96


Over tid, har jeg købt en del gamle musikinstrumenter. Dem laver jeg om til lamper, og det er fantastisk smukt. Instrumenterne er tænkt til at skulle spilles på, men nu får de så en ny funktion.

Det er nye ledninger, som jeg bruger.

Når det nu er noget med strøm, er det vigtigt at det er sikkert at bruge.

97


Krudthuset.artwork

98


Det er en blanding af loppefund og skrottede ting. Sidst fik jeg en masse tandhjul og urskiver fra en urmager, så de bliver også arbejdet med ind i det jeg laver i øjeblikket.

99


Krudthuset.artwork

100


Jeg er helt med på at det kan være lidt provokerende, men det kan jo også være lidt sjovt.

Når man begynder at arbejde med døde dyr, så kan folks pis komme i kog.

Og så har jeg noget med lamper.

Det er godt når tingene har en Det kan godt være provokerende funktion. for nogen, men dyrene er jo døDer er f.eks. nogle skønne målede, og det er ikke mig der har instrumenter, oliepumper og cislået dem ihjel. garpressere imellem det jeg har fundet, som bliver til lamper. I krudthuset kan de få et ”nyt Det giver noget specielt fordi liv”. man kan se, hvad det er.

Det hele bliver sat sammen på nye måder. 101


Krudthuset.artwork

102


103


Krudthuset.artwork

104


Figuren i midten består af en gammel bollesprøjte, til at lave kød– og melboller med. På maven har den stemmeskruer fra en guitar. Hovedet er en flødekande og noget fra et smykke, og nogle knapper fra politiuniformer. Og så har den fået nogle greb på som arme.

Der er også nogle af værkerne der er blevet mere alvorlige.

Den hedder ”I surrender”

Figuren over her, er jo lidt kontroversiel, men den er kreeret i forbindelse med Tønder-sagen. Nogle gange kan børn nemlig blive spændt så hårdt op, at deres krop og sjæl bliver splittet ad. Det var det jeg havde i tankerne, da jeg lavede den.

Jeg købte engang nogle gamle violiner. Den på billedet til venstre, har været skilt helt ad, fordi tingene er monteret indefra.

Det skal jo sættes ordenligt fast. Hun hedder ”Fyr-Den-Af-Elise” – jeg kan også godt lide at lege med ordene 105


Krudthuset.artwork

106


Krudthuset.artwork består af Tom Pedersen, som vi her har set kunst fra. Og så af Peter Byskov, som er kunsthåndværker indenfor træ, horn, gevirer og andre jagtrelaterede værker – og så er han en dygtig møbelmaler.

Man kan følge med på facebooksiden:

Krudthuset.artwork Instagram:

Krudthuset.artwork Hjemmeside for Vesterbro Odense – under Virksomheder:

Vesterbro Odense Der er åben efter aftale med de to kunstnere. Og deres værksted ligger i Krudthusgade, lige midt i Odense Centrum.

Odense Magasinet siger tak til Tom Pedersen, for en rigtig god oplevelse, og et sjovt interview. 107


108


109


Annoncepris—hel A4-side: 1000 kr. plus moms Inkl. Link til webshop

Annoncepris—halv A4-side: 500 kr. plus moms Inkl. Link til webshop

Annoncepris—dobbelt A4-side: 2000 kr. plus moms Inkl. Link til webshop

110


Danske Onlinemagasiner kontakt@danskeonlinemagasiner.dk 111


112


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.