Dansk turistmagasin 1

Page 1

Dansk

1

Turistmagasin Zirkus Nemo

Memory Lane Rockmuseum

Mosede

Olsen Banden PĂĽ museum

Ferie pĂĽ hesteryg

Fort Den Fynske 1

Landsby


2


Indhold: 4-5 Velkommen 8-9 Amalienborg Slot 10-15 Segway Langeland 18-27 Memory Lane Rockmuseum 30-33 Olsen Banden på museum 36-37 Ferie på hesteryg 42-47 Zirkus Nemo 54-59 Kunst & Håndværk 62-63 Den Lille Havfrue 64-65 Revy i Teltet og Dansktopfestival 70-71 Jernalderlandsbyen 74-75 Egeskov

78-79 Svanen Dukketeater 82-89 Mosede Fort 90-91 Jernbanemuseet 94-95 Amaliehaven 96-97 HC Andersen Paraden

100-101 Klods Hans som friluftsspil 102-103 Lumby Mølle 106-113 Den Fynske Landsby

3


Foto: Freja Hald

4


Velkommen til Dansk Turistmagasin Dette magasin bliver lavet for at vise nogle af de mange spændende steder vi har i Danmark. Denne gang, ser vi på rockmusik, gamle dage, teater i det fri, ture på både Segway og hesteryg. Med nød og næppe, undgår vi ballade med Smadermanden i Zirkus Nemo. Vi stikker næsen ind hos Olsen Banden og ikke mindst i en duft af friskmalet kaffe og the. Og et par billeder far Amalienborg og ved Den Lille Havfrue skal der da også lige være plads til.

Dansk Turistmagasin er gratis at læse, og I må meget gerne dele det, så flere kan få glæde af det. Her kommer der en masse annoncer med link. Tryk på selve annoncerne, og kom direkte ind på hjemmeside eller webshop.

Kort sagt: KIG, KLIK og KØB God fornøjelse. Venlig hilsen Lars Qvick 5


Annoncepris—hel A4-side: 1000 kr. plus moms Inkl. Link til webshop

Annoncepris—halv A4-side: 500 kr. plus moms Inkl. Link til webshop

Annoncepris—dobbelt A4-side: 2000 kr. plus moms Inkl. Link til webshop

6


Danske Onlinemagasiner kontakt@danskeonlinemagasiner.dk cvr-/se-nr. 37354783 www.danskeonlinemagasiner.dk 7


Amalienb 8


borg Slot 9


10


Moderne og sjov

naturoplevelse

på to hjul Hvornår startede Segway Langeland?

Hvordan er det for jer at ligge på Langeland?

Vi åbnede Segway Langeland den 1. juli 2013, så vi har netop Langeland har jo en helt unik smuk natur, så vi føler os meget taget hul på vores 4. sæson privilegerede over, at vi kan vise Øen frem for gæsterne på en Hvorfor blev det lige Segway? sjov og anderledes måden. Jeg blev egentlig inspireret ved Vesterhavet, hvor jeg var på ferie med min familie.

Men vi er også bevidste om, at vi ligger på et sted, hvor man ikke lige kommer forbi.

Her kunne man køre Segway.

Derfor har vi også valgt, at vi Min familie var total bidt af det. kører ud til arrangementer i hele landet. Og alle på Langeland er enige om, at der skal se noget herovre. Det kan være fødselsdage, Så jeg kiggede på min mand og konfirmationer, sågar bryllupper sagde ”Det her skal vi have på har vi været til. Langeland”. Men især firmaarrangementer rundt om i landet har vi rigtig Og sådan blev det !! meget af 11


Hvor mange kan man køre ad gangen?

Hvad gør man, hvis man ikke har prøvet det før?

Hvis man kommer til Langeland og ønsker at tage med ud på vores guidede Segway ture af 1 eller 2 timers varighed, så er man max 12 personer + 1 instruktør afsted ad gangen.

Det kræver ingen forudgående forudsætninger. Vores instruktør er vant til, at folk ikke har prøvet det før. Så hvis man er frisk på at give det 5 minutter, så kan ALLE lære at køre Segway

Men hvis man laver nogle fælles konkurrencer på et grønt område, som vi ofte gør til firmaarrangementerne, så kan man være 50-55 personer som kører samtidig holdvis

Hvad oplever man på jeres Segwaysture?

For det første så oplever man en helt fantastisk natur. Vi kører jo lydløst gennem landskabet, hvilket gør, at vi kommer utrolig tæt på harer, fasaner, rådyrene før de opdager os. Vi kører af de små bagveje, mark- og skovveje.

Hvor gammel skal man være for at køre Segway?

Dansk lovgivning siger, at man skal være 16 år, før man må Segway på offentlig vej.

Og så slår vi også lige et smut ned over stranden, når moder natur tillader at vandstanden ikke er højere, end vi kan køre der.

Men vi har valgt at lave en 17.000 m2 bane hos os selv på Langeland, hvor både børn og voksne kan køre sammen. Typisk når børnene er 6-7 år, så kan de køre. Oftest er de faktisk hurtigere til at lære det end mor og far ude på banen.

I løbet af turen fortæller vi om, hvad det er, vi møder på vores vej, samt historier og anekdoter fra området.

12


Er det kun på Langeland I laver ture?

Har I nogle nye mål eller projekter?

Nej, vi laver turene lige der, hvor folk gerne vil have, at vi skal køre.

Vi er altid på udkig efter gode samarbejdspartnere i eventbranchen.

Men det er klart, at vi kender ikke alle anekdoterne fra området, hvis vi kommer til Sdr. Omme eller Middelfart.

Nogle som ønsker at lave unikke oplevelser af høj kvalitet til kunderne.

Men derfor har vi jo en skøn køretur alligevel, hvor vi på forhånd har planlagt en smuk tur evt. i samråd med kunden, der har hyret os.

Vi har allerede en del gode partnere, men dem kan man aldrig få for mange af.

Hvordan har turisterne taget imod jeres Segwaysture?

Helt fantastisk…. Vi kan kun sige, at vi er meget glade for den modtagelse, vi har fået hos turisterne, der kommer til vores skønne ø. Mange tror, at man kun kan Men derudover er vi også utrolig køre Segway på Langeland, for taknemmelige for den modtagel- vi nu hedder Segway Langeland. se vi har fået af de lokale på Men det er jo bare fordi, at det Langeland og Sydfyn generelt, er her vi holder til. både privat og hos firmaer. Og vi pakker gerne det hele ind i vores trailer og drager ud til Det er helt fantastisk. arrangementer i hele landet. 13


14


Hvis du vil se mere om Segway Langeland, s책 kan du g책 ind p책 hjemmesiden: www.segwaylangeland.dk Eller bruge knapperne herunder

Ture p책 Langeland

Arrangementer

Priser

Om os

Kontakt

15


16


17


MEMOR ROCKM

18


RY LANE MUSEUM Hvad er Memory Lane Rockmuseum? Memory Lane Rockmuseum er Danmarks første rock-, pop og ungdomsmuseum med fokus på musik og ungdomsliv fra 1950erne til i dag. Museet åbnede den 1. oktober 2014 og er beliggende på Fuglsøcentret nær Ebeltoft. Museet ejes af Poul Nowack. På Memory Lane Rockmuseum finder du naturligvis alle de kendte danske og udenlandske bands og solister gennem de mange år, unikke klenodier som f.eks. Mick Jaggers maracas fra Rolling Stones koncerten i Falconer i København i 1965,

sceneoutfits fra Sir Henry and his Butlers, The Cliffters, Baronets, Walkers mv. Hertil musikinstrumenter, ungdomstøj, tidernes blade/ popblade, værelsesinteriør, grammofoner, plader, radioer, båndoptagere, en jukebox osv. Museet er inddelt i årtier, men der er også tværgående temaer om f.eks. kærlighed og sexliv, Melodi Grand Prix og Dansktop. Og der er to nye særudstillinger pr. år. Lige nu er det ”Gnags gennem 50 år”, lavet i et samarbejde med Gnags, og ”Grønlands rock og pop”. 19


20


Hvordan startede det? Jeg er fritidsmusiker, samler, rockhistoriker og forfatter, driver facebookgrupper som ’Fan club for dansk pigtrådsmusik’ og ’Fanklub for dansk rock i 70erne’.

Jeg har glødende interesseret mig for rock/popmusik og ungdomsliv, siden jeg i 1961 første gang hørte Elvis og senere Beatles osv. Og min baggrund med linjefag i historie og samfundsfag, giver en god baggrund for at kunne

sætte det hele ind i historiske sammenhænge. Jeg har tidligere lavet/ medvirket til mange udstillinger om musik og ungdomsliv, bl.a. på Koldinghus, museer i Randers, Grenaa, Den gamle By i Aarhus, på biblioteker i Herning mv., og jeg har altid haft en drøm om at få mit eget museum. Da Jørgen de Mylius engang besøgte en af mine udstillinger, opfordrede han mig kraftigt til at lave mit eget museum, hvilket nu er lykkes med Memory Lane Rockmuseum for egne midler uden nogen form for økonomisk støtte.

21


22


Hvor kommer de forskellige effekter fra? Jeg har samlet musik og ungdomsting helt tilbage fra mine ungdomsår i 60erne, og har købt en del både i Danmark, Tyskland og England.

Hvordan har udviklingen været?

Men de senere år har jeg med stor tak modtaget bjerge af flotte Udviklingen af museet har været donationer fra kendte musikere, eventyrlig dejlig. Jørgen de Mylius og samlere fra Siden åbningen er der etableret hele Danmark. mere en 300 nye genstande og Ja selv engelske The Searchers museet blev i april 2016 udvidet fra doneret mig en del, efter de med et ekstra stort lokale til besøgte Memory Lane Rockmuskiftende særudstillinger. seum i januar 2015, og de kommer igen og spiller koncert på Museet besøges stedet til januar 2017.

af mange tusinde gæster hvert år.

Og så er der jo nu ca. 40 koncerter på Fuglsøcentret pr. år, med kendte bands fra primært 1960erne, 70erne og 80erne. 23


24


Hvad har været den største oplevelse med samlingen? Jeg har været i musik- og udstillingsbranchen, lavet koncerter mv. så jeg har mange gode og store oplevelser at glædes over.

Men når Jørgen de Mylius, store kendte musikere/bands og øvrige besøgende donerer og besøger museet, og mundtligt og skriftligt giver deres store ros til samlingens indhold og den måde jeg har opbygget og formidlet det på, så betyder det naturligvis meget for mig.

Hvordan er museet blevet taget imod af publikum og musikinteresserede? Museet er jo åbent hver dag hele året rundt og er allerede besøgt af mange tusinde gæster fra hele Danmark, Norge, Sverige, Tyskland og Holland.

Jeg får mange rosende ord, når jeg er guide på museet, læser folks hilsner i museets gæstebog, modtager rosende mails og beskeder på facebook osv. Så museet er en stor succes.

25


Er udstillingen et fast sted, eller kommer noget også rundt til andre steder? Memory Lane Rockmuseum er et permanent museum beliggende på Fuglsøcentret. Men jeg udlåner og samarbejder også med andre museer, f.eks. Den gamle By i Aarhus og Ragnarock i Roskilde, og der er også private virksomheder og spillesteder som engang i mellem låner noget af mig til en konkret sammenhæng.

Hvilke bands har du selv interesseret dig mest for, og hvorfor? Hvad fylder mest på museet, dansk eller udenlandsk rock? Der er ca. fifty/fity men med en lille overvægt til dansk rock og pop.

Jeg er stor fan af Elvis Presley, Chuck Berry, Cliff Richard og The Shadows, Rolling Stones, Kinks, Beatles og mange andre Mersey-beatgrupper, og naturligvis danske pigtrådsgrupper, og grupper som Bifrost Gnags, Gasolin, Tv 2 og Røde Mor. Jeg kan godt lide melodiske musiknumre og gerne med tekster der har et budskab.

26


Hvilken målgruppe er museet og indhold herfra vil blive vist for? ved skiftende særudstillinger og særlige anledninger, så jeg Museet er for alle med interesse modtager med stor tak fortsat for at se, genopleve og blive gerne donationer til museet. klogere på musik og ungdomsliv gennem 6 årtier, men den Man kan kontakte mig via min primære målgruppe er folk i mail eller facebookgruppen ’en moden alder’. ’Memory Lane Rockmuseum’ og museet har hjemmesiden. Skal samlingen være endnu større?

memorylanerockmuseum.dk

Ja, bestemt, og udover det som kan ses pt på museet, har jeg et kæmpe arkiv, og genstande mv., 27

Facebook


28


29


30

www.viborgmuseum.dk


Skide godt, Egon! Olsen Banden på museum Hundehoveder og hængerøve, skidesprællere og elendige amatører. Olsen Banden er tilbage i Jylland i en stor særudstilling på Viborg Museum. De 14 Olsen Bande film er måske den største succes i dansk filmhistorie, og denne historie fortjener at blive fortalt på et museum.

Og så var det faktisk Olsen Banden, som var på lærredet, da jeg som seksårig for første gang i mit liv var i biografen. Det var ”Olsen Bandens flugt over plankeværket” i 1981, og min familie og jeg gik derfra nærmest med hold i nakken, for salen var fyldt til bristepunktet, og vi kunne kun få pladser på første række.

Det var en kæmpe oplevelse, som jeg aldrig glemmer, og jeg Viborg Museum inviterer sine elsker stadig at se filmene i dag gæster indenfor til en helt særlig sammen med mine børn. udstilling, med Olsen Bandenostalgi for alle fans af de tre Nu bliver det sjovt at komme helt tæt på Egon, Kjeld, Benny uheldige helte. og alle de andre og fortælle Museumschef Brian Wiborg, Olsen Bandens historie på fortæller: ”Olsen Banden er et Viborg Museum”. stykke dansk kulturhistorie, som vi rigtig gerne vil fortælle i Viborg.

Det er 14 film, som vi alle kender og genkender med glæde, og som fortæller et lille stykke af Danmarks historie på sin egen fornøjelige måde. 31

Facebook


32

www.viborgmuseum.dk


Træd ind i Yvonnes stue ”Skide godt, Egon” på Viborg Museum bliver en udstilling på filmenes præmisser.

I den forbindelse har Viborg Museum ud over samarbejdet med Kunsthalle Rostock indgået en aftale med Nordisk Film, som Den skal så vidt muligt afspejle står bag Olsen Bande filmene, Olsen Bandens eget univers, om udlån af filmklip, kostumer hvor man f.eks. kan træde ind i og effekter til udstillingen. Yvonnes stue og sætte sig ved det bord, hvor så mange af Udstillingen ”Skide godt, Egon. Egons store planer er blevet Olsen Banden på museum” kan åbenbaret. opleves til d. 14. august 2016 Rammen for fortællingen om på Viborg Museum. Olsen Banden bliver således Se mere på: kendte miljøer fra filmene. www.viborgmuseum.dk

33

Facebook


34


35


36


FerieRytter.dk vil samle danske udbydere af ferieog fritidsoplevelser med hest Det er FerieRytter.dk’s ambition at få hesteturismen i Danmark til at blomstre. Derfor vil vi gerne samle den mangfoldighed af tilbud, der findes i hele landet til en stor buket, som tiltrækker alle, der elsker duften af hest… Vi samler udbyderne af hesteoplevelser i Danmark Under hovedmenupunktet ‘Links Danmark’ på www.ferierytter.dk vises udbydere af hesteoplevelser med link til hjemmeside, firmanavn eller navn samt adresse. Vi gæstede World Tölt i Odense og Hestemesse i Herning , hvor vi mødtes med mange interesserede udbydere, og vi besøgte udbydere af turridning, høhoteller, kurser mv.

Det var meget inspirerende og opmuntrende, og alle steder mødte vi stor interesse for vores initiativ til at skabe overblik over og online tilgang til udbyderne af hesteoplevelser i Danmark. Vi er selv ryttere på Lolland, Falster og i Dyrehaven/Jægersborg Hegn nord for København. FerieRytter har sammensat hesteferiepakker til dig på Lolland-Falster i særligt skønne rideområder, som landskaberne omkring Herregårdene her byder på. Vi har ordnet alt det praktiske: booket overnatninger til dig og hesten, købt ridekort, trykt kort og tegnet ruter ind. Du kan vælge ferie med din egen hest eller du kan leje hest. Vi glæder os til at høre fra dig. 37

www.ferierytter.dk

Facebook


38


39


40


41


42 Foto: Steen Brogaard, Jesper Voldgaard og Captain Frodo


Zirkus Nemo klar til ny og udvidet sæson

Zirkusdirektør Søren Østergaard har udvidet spilleperioden, føjet tre nye byer til turnélisten og genoptaget det populære makkerskab med den vanvittige gummimand Captain Frodo i sæson 2016.

Danmarks eneste cirkus dedikeret og destilleret til voksne, Zirkus Nemo, slår i år ny rekord med hele 5 måneder på landevejene og i alt 12 danske byer på turnélisten. Denne uhørt lange dannelsesrejse skyldes dels zirkusdirektør Østergaards kærlighed til cirkus og alt dets væsen, dels det faktum, at det er lykkedes ham at få en veritabel perlerække af internationale artister til at tage rejsen hele vejen op til det kolde nord for at berige og begejstre publikum i det ganske danske land. 43


Søren Østergaard har som sin makker i år fået fat på en af de mest populære artister i Zirkus Nemo nogensinde, den vanvittige og vanvittigt morsomme gummimand Captain Frodo, der fik både publikum og anmeldere til at lægge sig fladt ned på maven af grin i 2014.

Han huserer til dagligt i Australien, så det kan meget vel være sidste gang, vi får muligheden for at opleve ham turnere på vores breddegrader. 44


45 Foto: Steen Brogaard, Jesper Voldgaard og Captain Frodo


Denne sæson er kapelmesteren for zirkusorkestret selveste Øjvind Ougaard. Måske man kunne høre en lille en 46

>>>


Herudover kan benovede beskuere gispe, grine og gyse over de indtagende ikariske akrobater Anastasini Brothers, den fantastisk fantasifulde håndstandsduo Duo Solys, de tantrisk forførende tangojonglører Emily & Menno samt den betagende balance-artist Steacy Giribaldi, der kan og gør unævnelige ting med en stige. Sidst, men så absolut ikke mindst, indtager Søren Østergaard selv manegen med såvel kendte som nye stjerneartister fra sit eget aldrig helt tilregnelige repertoire. “Det bliver en sand fest og en milepæl i Zirkus Nemos historie såvel kunstnerisk som omfangsmæssigt – dansk cirkus’ svar på X Factor, Kender Du Typen? og Roskilde Festival på én og samme tid,” siger zirkusdirektøren med et uudgrundeligt smil. Se mere på hjemmesiden om hvor Zirkus Nemo spiller i år:

www.zirkus-nemo.dk

Og på

Facebook

47 Foto: Steen Brogaard, Jesper Voldgaard og Captain Frodo


Andre magasiner fra Danske Onlinemagasiner

48


Danske Onlinemagasiner kontakt@danskeonlinemagasiner.dk cvr-/se-nr. 37354783 www.danskeonlinemagasiner.dk 49


50


51


52


53


www.artandcrafts.dk

54


Kunst & Håndværk Lige midt i Odenses hjerte, i H.C. Andersens kvarter, ligger en lille bitte kunstbutik, der dufter som et helt eventyr, og er en oplevelse at gå på opdagelse i. Lars Peder Marcussen er den Det næste der sker er, at man lykkelige ejer af butikken Kunst bliver ramt af en fantastisk duft & Håndværk. fra butikken. Det første man ser, er en facade med masser af forskelligt kunst og sjove ting man ikke ser hver dag. Og man kan ikke lade være med at studere de mange ting.

The fra forskellige steder og friskmalet kaffe. Man bliver straks fyldt med indtryk og oplevelser. Og Lars er klar til at fortælle og vise frem.

55

Facebook


www.artandcrafts.dk

56


Butikken rummer brugskunst og kunst med mange forskellige stilarter og af både danske og udenlandske kunstnere.

Ikke mindre end 70 forskellige slags rom, er denne lille bitte butik i stand til at levere. Selv rom til folk der normalt ikke kan lide rom. Og butikken arrangere også romsmagninger. Her er kunst af glas, keramik, træ og små og store malerier.

Både i butikken og til havs.

Lars Peder Marcussen er selv god til at male akvarelbilleder. Det kan man selv opleve, når man kommer forbi, og han lige har en ledig stund mellem de mange kunder, der ofte kommer igen og igen, for at se hvad han nu har fået i butikken. Eller for at købe the, kaffe eller rom. 57

Facebook


Kunst & Håndværk Claus Bergs gade 5a 5000 Odense C 29 91 68 39 www.artandcrafts.dk Facebook

58


59


60


61


Den Lille

62


e Havfrue

63


64

www.revyiteltet.dk


65

www.odensedansktopfestival.dk


66


67


68


69


Jernalderl 70


landsbyen 71


72


73


www.egeskov.dk 74


75


76


77


Svanen Du

78


ukketeater

79


80


81


82


Mosede Fort Danmark 1914-18 Af Kamilla Hjortkjær

Mosede Fort, Danmark 1914-18 er et museum og er for gæster i alle aldre om Danmark under 1. Verdenskrig. Det er det eneste museum i Danmark - og formentlig også i resten af Europa - hvor historien om den neutrale småstat fortælles, og hvilken indflydelse 1. Verdenskrig fik på udviklingen af det danske velfærdssamfund.

Som en del af Københavns Befæstning blev Mosede Fort opført under 1. Verdenskrig, og i 2014 åbnede museet i den gennemrestaurerede kasemat. Her viser museet den topmoderne udstilling På kanten af krig – Neutralitet mellem krig og velfærd. Her kan de besøgende bruge både ører, øjne og hænder til at blive klogere på en vigtig, men glemt, periode i Danmarkshistorien.

83

www.danmark1914-18.dk/


En moderne udstilling – Din historie – Danmarks historie – Verdens historie

Der bliver gravet skyttegrave, lagt miner ud og ydet humanitær indsats.

Den danske velfærdsstat bliver født, da politikerne griber ind for at holde befolkningen samlet, alt Når du besøger museet kan du imens gullaschbaroner tjener tage med på en rejse 100 år tilbage styrtende med penge på krigen. i tiden, hvor verdenskrigen raser rundt om Danmark. Få en introduktion til udstillingen Gå på opdagelse i de mange Hver åbningsdag kl. 12.00 er der overraskende historier, der mulighed for at få en introduktion til udfordrer dine sanser. museets udstilling. Bliv suget ind i en tid, hvor Danmark er på kanten af krig.

Når entréen er betalt er de offentlige fortællinger Danmark må kæmpe for sin neutralitet og for ikke at blive revet inkluderet i billetprisen. med i krigen.

84

www.danmark1914-18.dk/


Hvem er udstillingen for? På kanten af krig er både for børn og voksne. Det er bedst at gå rundt i mindre grupper.

Der er drama, men ingen blod.

I 2016 lancerede museet et helt nyt iPad-spil, som giver familier med børn mulighed for at opleve historien på en ny måde. Med en iPad ved hånden kan hele familien gå på opdagelse i udstillingens mange rum og temaer.

Der er meget at tale sammen om, så tag hele familien med.

Lej en iPad for kun 20 kr. og gå på opdagelse i udstillingen på en ny og familievenlig måde.

Bare at komme ind i den nyistandsatte kasemat er en oplevelse for alle aldre.

I spillet skal børn og voksne sammen finde ud af, hvordan de vil klare sig gennem de hårde år under 1. Verdenskrig.

Kasematten veksler mellem det gamle rå og slidte i nogle rum, og andre rum er ført tilbage til den måde, de så ud under 1. Verdenskrig. Du vil blive forbavset over, hvor flot det er.

Med det nye familiespil skal børnefamilier hjælpe tre personer i spillet med at træffe nogle svære valg.

Der er meget på spil for soldaten, husholdningslærerinden og arbejdsdrengen, og spørgsmålet er, om de Tekster og lyd er oversat til engelsk med din hjælp kan sikre, at familien, og tysk, så tag bare dine udenland- formuen og fædrelandet overlever ske venner med. de hårde år. Det er en udstilling, hvor du kan vælge til og fra – og komme igen. Den er sjov at se på overfladen men der er også mange emner at gå i kast med, hvis du vil i dybden. Spil dig gennem udstillingens temaer på iPad. 85


Aktiviteter og events I løbet af året er der også rig mulighed for at deltage i større events, som sætter hele fortterrænet i spil.

Området Mosede Fort ligger ved stranden i Køge Bugt omgivet af store grønne arealer, hvor der er mulighed for at I skoleferierne og på helligdage vil bade, holde picnic på de grønne mange arrangementer være rettet områder, tage en travetur langs mod børn og børnefamilier. stranden med udsigt til København På udvalgte dage vil de besøgende og Stevns Klint eller besøge den kunne møde udklædte mænd og lune kasemat afhængig af årstiden. kvinder fra tiden – her kan du støde på både husholdningslærerinder, soldater, arbejdende folk og måske også en nyrig gullaschbaron.

Området byder på flere caféer og restauranter i gåafstand.

I sommerhalvåret kan børn gå på skattejagt på området med deres egen soldaterbog og –hue, og andre dage inviteres det mere voksne publikum til foredrag og særrundvisninger.

Linje E og A kører til og fra Karlslunde Station. Fra stationen tager det kun fem minutter at gå til fortet. Fra Køge Bugt Motorvejen afkørsel 29 er der 5 minutter i bil til den store, gratis parkeringsplads. 86

www.danmark1914-18.dk/


87


88


Den internationale cykelrute KøbenhavnBerlin Den internationale cykelrute København-Berlin går gennem Greve, og i 2014 blev den omlagte strækning i Greve indviet, så den nu løber langs strandvejen og kører lige forbi Mosede Fort, Danmark 1914-18, som er et pitstop værd. Ruten er 630 km lang, og hvis du tilbagelægger hele ruten, vil du opleve både storbypuls og flot natur. Se mere på:

www.danmark1914-18.dk/

89


Danmarks Jern

90


nbanemuseum

91


92


93


94

Amalie


ehaven

95


96


HC Andersen Paraden

97


98


99


100


KLODS HANS H.C. Andersen Festspillene opføre i år KLODS HANS i Den Fynske Landsby, frem til den 6. august God musik, flot dans og en musicalforestilling i høj kvalitet. De 70 børn og en ged, der fylder den brede scene, gør det rigtigt godt og meget professionelt.

Udover at optræde på scenen, kan børnene opleves rundt om, i Den Fynske Landsby, hvor de spiller på nogle af landsbyens pladser og ved de flotte huse, fra gamle dage.

Se video og interview her>>>

Og det passer lige i Klods Hansstilen, med tid og sted.

101

www.hcandersenfestspillene.dk


Lumby M 102


Mølle

103


104


105


Den Fynsk

museum.odense.dk/museer/den-fynske-landsby 106 Facebook


ke Landsby Den Fynske Landsby fylder 70 år Den Fynske Landsby er en flot samling af husmandssteder, gamle bondegårde, vandmølle, en vindmølle, et teglværk og en skole fra 1800-tallet.

Hele sommeren er der masser af aktivitet for alle.

Her findes en rigtig flot samling af gamle danske husdyrsracer. De fleste dyr er til at klappe og fodre med brød eller græs.

Den Fynske Landsby er meget familievenlig. Især når det gælder om at bringe generationer sammen. En af det store attraktioner, er køretur i hestevogne.

Her kan bedsteforældre vise og fortælle om de værktøjer, dyr og Her kommer man godt rundt legeredskaber de brugte, da de i Den Fynske Landsby, og føler var børn. Og man kan selv være at man selv er kommet tilbage i med, smage på brød og prøve at tiden, før iPad og mobiltelefon. malke en ko. 107


Den Fynsk

museum.odense.dk/museer/den-fynske-landsby 108 Facebook


ke Landsby

109


museum.odense.dk/museer/den-fynske-landsby 110 Facebook


Den Fynske Landsby Her kan du se et nogle videoer, og høre mere om Den Fynske Landsby Den Fynske Landsby 1 Om Den Fynske Landsby Den Fynske Landsby 2 Om trædyr og klatrebane Den Fynske Landsby 3 Om at være med Den Fynske Landsby 4 Om gamle legeredskaber Den Fynske Landsby 5 Om restaurering og 1864 Den Fynske Landsby 6 Om butikken Den Fynske Landsby 7 Om friluftsteater 111


112


Den Fynske Landsby Den Fynske Landsby er absolut et besøg værd. Det kan anbefales at medbringe tæpper, drikkevare, madkurv og frugt, som kan nydes i de flotte omgivelser. I Den Fynske Landsby får man ikke bare en fortælling, men man får en levende fortælling, hvor man selv kan være med, og se, føle, smage og dufte. Der er rig mulighed for at få brugt benene, så tag noget praktisk fodtøj på, da der både er markveje, hestepære og brosten… Vi er jo på landet. Her er rigtig gode oplevelser, hvor man både kan lære noget og komme tilbage i tiden, og hvor man kan møde de dyr der bor på landet, helt tæt på. God fornøjelse.

museum.odense.dk/museer/den-fynske-landsby Facebook 113


114


115


116


117


Annoncepris—hel A4-side: 1000 kr. plus moms Inkl. Link til webshop

Annoncepris—halv A4-side: 500 kr. plus moms Inkl. Link til webshop

Annoncepris—dobbelt A4-side: 2000 kr. plus moms Inkl. Link til webshop

118


Danske Onlinemagasiner kontakt@danskeonlinemagasiner.dk cvr-/se-nr. 37354783 www.danskeonlinemagasiner.dk 119


120