Dansk Musikmagasin 1

Page 1

Dansk Musikmagasin 1

Southern

The woman behind

Sound

MAD MAGPIE

udsender sit tredje

Interview med Sofie Karoline

Studiealbum

Kampen for

Musikhuset

København

100 sider

om musik I Danmark Podcast om sangskrivning

1

Interview med Signe Svendsen


2


Velkommen til Dansk Musikmagasin Hvorfor nu det… Hvad skal det nu til for… Jo, ser I… Jeg har aldrig forstået, hvorfor man absolut skal ind i en kæmpestor arkitekttegnet sal, for at hører musik spillet på messinginstrumenter, eller gospel skal være i en kirke… for slet ikke at tale om, at man førhen kun kunne købe dansktopmusik på tankstationer… Det må vi kunne gøre bedre!!! Er der noget musik kan, så er det at nedbryde grænser og samle folk. Så derfor er her plads til alle genre af musik. Dansk Musikmagasin udkommer kun som onlinemagasin.

Dels for at spare miljøet, og dels for at kunne lave links til hjemmesider, sociale medier og webshops.

Her er også mulighed for at få annoncer med for koncerter, udgivelser, festivaler og butikker indenfor musik.

Kort sagt: KIG, KLIK og KØB God fornøjelse. Venlig hilsen Lars Qvick

3


Andre magasiner fra Danske Onlinemagasiner

4


Indhold: 6– 15: The woman behind MAD MAGPIE-Interview med Sofie Karoline 18-23: Southern Sound udsender sit tredje Studiealbum 24-25: Isse & Peter Christian - 10. Juni på Fatter Eskil 28-29: Sølvfisk 32-35: Kampen for Musikhus København 36-43: Interview med Signe Svendsen 44-45: Dansk Musikmagasins webshop 46-55: Ras Bolding— Elektroniske toner 58-59: Lydboganmeldelse-Lis Sørensen - ”Jeg er kommet for at synge” 62-69: AEX-Dans til mørke toner 70-71: Mine fem favoritter-Trommeslager: Michael Rasmussen 74-75: Værings Værksted— En podcast om sangskrivning 78-83: The Cosmic Twins 84-85: Alt er lort - Den sure anmelder

86-93: Danny Stay & Vikarerne 96-97: Isse: Koncertplan 98-99: Annoncepriser 5


Foto; Signe Rasmussen

6


The woman behind

MAD MAGPIE Interview med Sofie Karoline

Hvad / hvem er The woman behind Det er en dystopisk fortælling skrevet MAD MAGPIE som en øjenvidneberetning – deraf navnet. Jeg hedder Sofie Karoline, og mit kunstnernavn er MAD MAGPIE. Universet er mørkt, men i MAD MAGPIEs tekster findes der altid en Jeg er højskolelærer, og freelance form for håb, hvorfor jeg selv kalder voicecoach på et teater og alenemor genren for “Romantisk Science Fiction.” til min tre årige søn. Det kan man følge lidt på min instagram. Jeg er ikke så ”flashy” privat, men når jeg er på arbejde, så er jeg på. Hvad handler det om? Albummet ved navn ”An Eyewitness Account From The New World” er et konceptalbum, som bliver udgivet som en bog, fordi der imellem sangene Coverportræt maleri af Anna Laurine Kornum også bliver fortalt en novelle i fem ”bånd”/kapitler, som jeg har skrevet. De ni musiknumre, der indgår i værket, agerer hovedpersonens ubevidste Det hele er indtalt på engelsk. minder og giver læseren en idé om, hvad hovedpersonen endnu ikke selv Novellen fortæller historien bag mit har forstået. kunstnernavn, MAD MAGPIE – den Udover det, så er novellen én stor “skøre skade”. metafor for min sorg over at have Det er en science fiction fortælling om mistet begge mine forældre, så der er en kvindes og en husskade individuelle store emner i spil og derfor er albummet søgen efter skønhed, håb og eksistens- tungt, til tider aggressivt, men også grundlag i en kold og uvis fremtid. håbefuldt. 7


The woman behind

MAD MAGPIE Interview med Sofie Karoline Jeg er stærkt inspireret af firsernes musikalske og filmiske adaptation af tunge emner som bl.a. Den Kolde Krig, og især James Camerons Terminator fra 1984 har siden jeg var lille haft en særlig sci-fi plads i mit hjerte.

Brad Fiedels innovative, upolerede og rå soundtrack understøtter filmen helt fantastisk.

At blande så stor en kærlighed med så dyster en historie virker som et trækplaster for mig. Det er en genial måde at fortælle historier på, og det smukke i kærligheden får en meget skarp kontrast af den hårde, rå yderhistorie.

Det er for mig en af de mest gennemDer herskede i startfirserne en stærk førte romantiske film, der er lavet. dommedagsfølelse i takt med optrapHistorien indeholder så meget mere ningen af den kolde krig. end en ellers sej beretning om dræbermaskinen, der bliver sendt tilbage i Det høres eksempelvis også i sange som “Forever Young” af Alphaville. tiden for at myrde kvinden Sarah Frygten for en mulig atomkrig påvirkede Connor, fordi hun vil føde et barn, der senere viser sig at blive leder for mange mennesker, og jeg kan ikke Frihedskæmperne under maskinernes lade være med at spekulere i, om det kan have influeret tilblivelsen af atomkrig mod menneskene. Terminator. Denne hårde historie bliver sideløbende utrolig smukt komplementeret af historien om en ung kvindes dramatiske Når jeg så ser på alle disse fortolkninger udvikling og en viljestærk, spontan og af verdenssituationen fra firserne, så uendelig kærlighed, der varer ved på kommer jeg til at tænke på alle de tværs af tid. Og hvor maskinernes ligheder, der er i dag. produktion af nye krigere blot er for krigens skyld, så reproducerer mennesket sig her i kærlighedens navn. Kærlig- Det er som om den kolde krig kun har heden skaber liv trods alt. været i dvale 8


9

Foto; Signe Rasmussen


Coverportræt maleri af Anna Laurine Kornum

10


The woman behind

MAD MAGPIE Interview med Sofie Karoline

Hvordan har processen med album- Jeg mødte tilfældigvis Pape Arce – met været? det føltes som serendipitet på samme måde, som da jeg mødte Christian Det har været en ret sjov, udfordrende, Celinder – og vi fik indspillet vokalen lærerig og drænende proces. og nogle få sidste instrumentale ting. Vi startede i februar 2018 i et hyggeligt, lille semi-analogt studie (TMN studio i Rødovre) med Christian Celinder, der kun optager ved hjælp af harddiscrecordere.

Så gik det stærkt med mix og master og nu er det hos trykkeriet – hvilket også har været meget hektisk at få klar. Bogen indeholder en cd.

Jeg er personligt ikke så glad for computere, og ville forsøge at indspille lidt mere primitivt som mange af mine idoler har gjort det, fordi jeg godt kan lide det ikke er overproduceret til perfektion ligesom meget musik er i dag.

På instagram kan man se de fleste af billederne og filmene fra arbejdet med udgivelsen.

#madmagpiemusic

Jeg syntes det var super fedt og vi fik næsten optaget alt bortset fra vokal, men fordi jeg er mor og naturligvis tager hensyn til min søn, så blev det svært at finde tid. I sommeren 2019 slog det mig at jeg ville udgive d. 8. marts 2020, og så fik jeg travlt og var nødt til at gå andre veje. 11

Foto: Peter Langwithz Smith


Foto: Peter Langwithz Smith

Hvad er din musikalske baggrund?

Jeg har en cand.musicae fra Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg som det, man kalder ”rytmisk sanger”.

Men ja, jeg gik til kor, spillede klaver og guitar og sang bare så meget jeg kunne. Det gik stille og roligt op for mig som teenager, at musikken nok var den vej, jeg ville gå og jeg var så lykkelig, da jeg kom ind på konservatoriet.

Jeg har altid elsket at synge, og min mormor har fortalt mig, at jeg som lille sad med sut i munden og sang med på Min teknik var nemlig ikke så stærk, da Nattens Dronnings arie fra Tryllefløj- jeg var yngre, så det var et stort arbejde ten. jeg lagde i at gøre mig selv – ved hjælp Jeg kan jo så observere med min søn, af lærere på MGK (Musikalsk grundkursus) god nok til at komme ind. at musikaliteten starter meget tidligt, for jeg tænkte hun måske havde over- Jeg kom ikke ind på en høj karakter, så drevet, når hun fortalte jeg var en 2-3 år. det var super heldigt. 12


The woman behind

MAD MAGPIE Interview med Sofie Karoline Hvor har du det bedst… I studie eller til koncerter? Jeg foretrækker uden tvivl at synge live, hvor jeg kan bevæge mig mere frit og hvor jeg får energi fra publikum. Jeg bliver så anspændt i studiet og får præstationsangst, men jeg kan heldigvis tage mange positive erfaringer med mig fra denne gang, for Pape han var virkelig god til at hjælpe mig med at slappe af. Og vi indspillede min stemme lidt utraditionelt.

Jeg er simpelthen bare så sønderjysk og som sagt ikke særlig ”flashy” og mine albuer er heller ikke så spidse. Hvad har du af planer og drømme om kommende udgivelser? Jeg har allerede næste album skrevet. Det er også et konceptalbum, men ikke så vildt et projekt – endnu. Det kommer an på om jeg får uddybende ideer til det også. Sandsynligheden er der.

Vi startede i ”stemmeboksen”, men jeg blev så klaustrofobisk, så han satte mig ud i det store studie og der følte jeg Men det er under arbejdstitlen mig mere fri og kunne leve mig bedre ”Escapism” og fortsætter historien fra ind i sangteksterne. første album. Hvordan får du udbredt din musik? Ja, det er et godt spørgsmål.

Tilknytningen er ikke vildt åbenlys, men for mig er det en udvidelse af det første album.

En flugt fra virkeligheden efter de Jeg er ikke så god til pr, men siden jeg undertrykte minder er kommet op til ikke har noget pladeselskab eller nogen overfladen. anden til at hjælpe så må jeg forsøge at henvende mig til magasiner og aviser og håbe det kan give lidt af sig. 13


The woman behind

MAD MAGPIE Interview med Sofie Karoline

Lidt om udgivelsesdagen D. 8. marts er Kvindernes Internationale Som jeg nævnte tidligere handler Kampdag. albummet om mine forældre og min sorg efter at have mistet dem.

Det betyder meget for mig som kvindelig musiker at udgive på den dag. Og det har været super vigtigt for mig, at jeg har skrevet og komponeret det hele.

Så jeg ville så gerne hylde dem på Kvindekampdagen, for den fik i allerhøjeste grad en helt ny betydning for mig for ti år siden, da min mor tabte sin personlige kamp.

Jeg giver mit band sheets, hvor det meste er skrevet ud, og fordi de kender deres instrumenter bedst, så lytter jeg selvfølgelig til, hvis der er noget der er svært at udføre eller måske ville lyde bedre på en anden måde.

Det slog mig i sommers at det var ti år siden, selvom det slet ikke føles som så lang tid. Så derfor er det selvfølgelig ekstra ærgerligt for mig, at bøgerne ikke er klar til den dag.

Men jeg har oplevet som kvindelig sanger, at der er en form for stereotyp betragtning af os, og derfor har det Min søster, Anna Laurine Kornum, nok været vigtigt for mig at vise, at jeg har mange gode ideer og godt selv som har lavet de flotte illustrationer kan skrive min musik og mine tekster. har i samarbejde med grafikerne, Marianna Vinge Schrøter og Gitte Thrane, virkelig gjort et stort stykke arbejEn mere personlig grund til, at jeg vil de med at gøre det færdigt, og jeg udgive d. 8. marts er også, at det er ti glæder mig rigtig meget til at vise det frem. års dagen for min mors død. 14


15

Foto; Signe Rasmussen


16


17


18

www.southern-sound.dk


SOUTHERN SOUND Til foråret 2020 udsender Southern Sound sit 3. Studiealbum, og har indtil videre udgivet to singler forud for selve albummets udgivelse, heraf “Take It Down” og “This Song”

Hvilken genre af musik spiller I? Vi spiller Folk/Rock.

Siden udgivelsen af deres første album, “This is Southern Sound”, er bandet blevet signet hos det aarhusianske pladeselskab DANA Studio, der også har produceret bandets seneste album, “Travel”.

Hvordan mødte I hinanden?

Denne titel blev senere også navnet Vi mødte hinanden på Tønder festival på bandets hidtil største turné, som i 2015, og det er ikke helt uden bød på koncerter i ind- som i udland. betydning, at vi mødtes her, da genren folk/rock/pop lystigt præger Southern Sound modtog samme år musikken på festivalen. et legat for deres musikalske præstation.

Hvorfor blev det lige den stil?

Da vi alle har en vis form for opvækst på Tønder festival, var det oplagt da det nærmest ligger i blodbanerne på os når det kommer til folkemusik.

Bandet, som består af Kasper Buch, Torben Ilsøe Nielsen, Preben Hultgren og Maria Schulz, har på bare få år præsteret mere end 100 koncerter rundt i det danske land. Især året 2019, hvor bandet markerede sig på nogle af landets største festivaler og spillesteder, samt fik airplay på P4, Globus Guld, og Radio 24/7. 19

www.southern-sound.dk


20

www.southern-sound.dk


Hvad handler jeres sange om?

Hvad har været de sjoveste oplevelser, I som band har haft?

Det er alt lige fra livshistorier til fortidens minder og drømme.

Da vi stod på Bork festival og var en del af det officielle program, det var noget af det største vi hidtil har oplevet.

Albummet indeholder 8 sange og kan med fordel godt kaldes for bandets hidtil bedste album, ifølge forsanger Kasper Buch.

Bandet har også spillet support for navne som Signe Svendsen (DK), Anthony da Costa (USA) og På Slaget 12 (DK).

Sangene har en fællesnævner, nemlig “Fortiden”, som Kasper Buch har taget udgangspunkt i.

Bandet lukkede Café scenen fredag aften på Strib Vinterfestival hvor roserne var høje, til Tønder-gruppen som var kommet langvejs fra for at spille sidst på aftenen.

Det har været som en tur ned langs Memory-lane, fordi alle sangene har en betydning fra forholdsvis barndom, opvækst og oplevelser. Albummet forventes at udkomme senest til slutningen af foråret/start sommeren I synger på engelsk, hvilke andre lande end Danmark sigter I efter? Vi skal i Marts måned spille i Tyskland for første gang, vi håber på lande som Sverige, Norge, England og Holland.

www.southern-sound.dk

Hvordan har publikum taget imod jeres musik? Vi oplever at vores musik bliver taget godt imod ude på festivaler og spillesteder. Vi har nogle Fans som sågar har oprettet en “Southern Sound Support-gruppe” hvor de deler billeder, videoer og andet sjovt med hinanden fra koncerterne.

facebook.com/southernsound1

21

www.southern-sound.dk


22

www.southern-sound.dk


Koncerter 2020 • • • • • • • • • • •

• • •

08/02/2020 Strib Vinterfestival 28/02/2020 Huset Esbjerg 07/03/2020 Studio73 14/03/2020 Teufels (DE) 28/03/2020 Grimstrup 23/04/2020 Bedsted 24/04/2020 Haderslevhus 15/05/2020 Midlandsfestival 22/05/2020 Hohenwarte 30/05/2020 Nøffel festival 06/06/2020 Stubbæk familiefestival 20/06/2020 B.U.I Rock 27/06/2020 Rømø Musikfestival 04/08/2020 Gartnerslugten 23

www.southern-sound.dk


Isse & Peter Christian - 1

Isse har siden hun vandt DanskPOP Talent arbejdet på at etablere sig som pop/rock sangerinde og sangskriver ved at udgive musik, lave musikvideoer, spille rundt omkring i landet og blive spillet i radioen. Teksterne handler om oplevelser fra hendes eget og andres liv - på godt og ondt.

Disse tekster kombineres med fængende poppede melodier, som er inspireret af 80ernes catchy tunes. samtidig med hun arbejder som jurist og senest med ny titel som TV-vært på dk4's program "Den Juridiske Brevkasse".

Hendes single fra august 2019 " De handler både om det at føle Så snart jeg forlod din by" sig udenfor, blive svigtet, kæreste- endte på flere officielle Spotifysorger og det pludselig at finde playlister. den store kærlighed.

Link til begivehed:

24


10. Juni på Fatter Eskil

Peter Christian skriver om oplevelser fra hverdagen, braste drømme, livskriser, nyt håb og om at komme videre med et knust hjerte og genfinde en ny kærlighed til livet.

men nu har den danske musik 100 % fokus. Da Peter Christian skulle indspille singlen "Den Samme Forskel", fik han brug for en kvindelig sanger til at lægge kor på og yderligere medvirke i musikvideoen.

Når troubadouren spiller live, er musikken tilsat et twist af egne Peter Christian skrev derfor til fortællinger med både selvironi Isse, som han havde mødt på og humor. et spillested i Aarhus, efter de havde genkendt hinanden fra Peter Christian har tidligere TV, idet de begge deltog i været både professionel pokerspiller DanskPOP Talent 2017. og en lovende countrysanger, 25


26


27


Sølvfisk

28


Sølvfisk

Ny single ude nu; ”Af Valby”.

”Af Valby” er første udspil fra Sølvfisk, som har været længe undervejs.

Stemningsfuld musik af ensomhed og kolde mørke gader, med skumle skygger dr står på lur. Giv den et lyt eller to, ved at trykke på videoen.

29

S lvfisk


30


31


Foto: Mads Mazanti

32


Musikhuset København Det er ikke kun unge mennesker, der må kæmpe en brav kamp, for at få et hus, hvor de kan spille deres musik og afholde koncerter Foto: Mads Mazanti

Interview med Viktor Wennesz, formand Musikhuset København Hvad bliver Musikhuset København? Det bliver et hus for den akustiske musik. Her samles mange af de ensembler og institutioner som i dag er spredt ud over København. Her er tre koncertsale og rigtig meget kontorplads, som gør at huset kan blive et selvkørende økosystem med en robust økonomisk konstruktion.

Hvilke muligheder bliver der for musikere og bands? Der bliver rigtig fine muligheder for musikere og bands indenfor den akustiske genre da koncertsalene er geniale til Ikke-forstærket musik, ja faktisk i verdensklasse.

33

www.facebook.com/MusikhusetKbh/ https://musikhusetkoebenhavn.dk


Hvilke musikgenre skal der være i huset?

Hvad er der af udfordringer, for at få det i gang?

Der er plads til flere genrer men vi ved at det i dag mangler et samlingssted for dele af den klassiske musik - kammermusikken, de mindre ensembler mm.

Det er vigtigt at Københavns kommune vælger at beholde huset på egne hænder, for at derefter at stille det til rådighed for en selvejende institution som laves til formålet. Derefter skal der findes fondsmidler til renoveringen som er en betragtelig affære. Musikken er klar, indholdet er der - det er sådan set bare rammene som skal fikses!

Vi har VEGA til de rytmiske bands og Alice til verdensmusikken. Men der skal være plads til crossover og anden genreoverskridende musik.

Foto: Mads Mazanti

34


Foto: Mads Mazanti

Hvor langt er I kommet med projektet? Hvordan kan man komme med i Musikhuset København? Vi er midt inde i den politiske proces hvor vi taler med alle partier om det Det bedste man kan gøre lige nu er at store behov, der er for et samlende like vores facebookside, og dele den i Musikhus, både for borgere og musikere. sit netværk. Hvor skal pengene komme fra?

Kontakt os gerne på mail@musikhusetkoebenhavn.dk hvis Selve indholdet, altså musikken er stort man har gode ideer. set finansieret ved de ensembler/ organisationer som har vist ønske om at www.facebook.com/MusikhusetKbh/ leje sig ind i koncertsale og kontorer. https://musikhusetkoebenhavn.dk

35


Foto: Pegasus Foto og Video

36


Interview med Signe Svendsen På en hyggelig aften, på det nu ombyggede spillested Dexter i Odense, nåede jeg at få et hurtigt interview med Signe Svendsen, mellem hendes lydprøve og koncerten på Dexter. Et elsket spillested i Odense. Først og fremmest tillykke med dit nye album.

Er det så blevet et anden slags album, i forhold til de forrige?

Det er jo det jo nummer fire. Ja, det er det helt sikkert. Det Hvordan har det været i forhold er første gang jeg står helt alene til de andre albums? og udgiver selv. Tak. Det har faktisk været en lang proces denne gang, i forhold til de andre.

Jeg har været meget besluttet om at den her plade først skulle ud, når den var klar.

Så jeg synes klart at det er den Det har blandt andet været fordi bedste plade jeg har lavet. at jeg har skrevet det samtidig med at jeg har været på turné. Hvem er dine idoler? Til gengæld har sangene fået lov Jeg kan rigtig godt lide nogle af de store, som Leonard Cohen, til at vokse, og det er kun de bedste af dem der står tilbage. Bob Dylan og Joni Mitchell. 37

signesvendsen.dk


Hvad er det for et hold du har med denne gang?

Lars og Troels Skærbæk har jeg spillet med i mange år efterhånden, og det er Lars Skærbæk der producere mine plader.

En af sangene,”Langsom musik” på den nye plade, er en duet med Michael Falch. Han har jo en ild og en måde at være på, som jeg bare synes er helt fantastisk.

Troels Skærbæk spillede med mig helt fra starten, hvor jeg begyndte at turnere med mine Det føles også meget trygt, at egne ting, og nu har vi fået vi deler musikere og producer. Mads Andersen med på trommer. Mads har jeg gerne ville spille sammen med i nogle år, men det er først nu, det har passet. Så det er jeg super glad for.

Foto: Pegasus Foto og Video

Vi har også support med på denne tur. Ginne Marker, er jeg super stolt af at kunne vise frem for folk.

38


Foto: Oliver Sperling

39

signesvendsen.dk


Foto: Pegasus Foto og Video

40


Hvilke af de nye sange kan du bedst lide? Det er en sang, som i virkeligheden var den breakede det her album, og satte gang i den her skriveproces, som ligger til grund for Men hvis jeg skal fremhæve én, det her album. så er det åbningsnummeret, der også er titelnummeret: Det er en sang der står mig ”Det forlyder” meget nær Det er jo som at skulle vælge mellem sine børn.

41

signesvendsen.dk


Foto: Oliver Sperling

42


Du har også været på turné med Niels Hausgaard, hvordan har det været? Det har været meget specielt, fordi Niels Hausgaard har så stort et publikum, og det er meget store scener og det er lange turnéer. Men jeg har lært rigtig meget, når jeg har været ude at spille med ham.

Hvad har du lært af ham? Jeg har lært noget om timing, i forhold til publikum. Jeg har lært noget om landevejslivet. Altså det med at være ude at turnere. Og meget om livet generelt.

Skal du så på store festivaler her til sommer?

Jeg skal spille på nogle af de rigtig gode. Jeg skal spille på Skagen Festival og på Tønder Festival og nogle forskellige andre udendørsarrangementer. Men jeg kan rigtig godt lide at være på spillestederne efterår og forår.

Niels er en rigtig god ven, og vi snakker sammen et par gange om ugen, selv om vi ikke turnere sammen lige i øjeblikket.

signesvendsen.dk 43


44


45


46

Foto: Malou Reedorf


Hvilken genre er din musik? - Jeg tror dybest set man farves af - Jeg tror de færreste musikere den musik man lytter til, måske bryder sig om at skulle kategorisere ikke mindst som barn og i de det, de laver – man hører selv en såkaldte formative år. masse nuancer grundet alle de Jeg voksede op i en tid, hvor valg og ikke mindst fravalg, der den elektroniske musik for første gang for alvor nåede ud finder sted undervejs. til folket, helt ud til det arbejderJeg rubriceres dog typisk indenfor klassekvarter i Odense S, hvor jeg voksede op, og det var fascigenrer som synth, wave, goth, nerende fordi det var en anden postpunk, 8-bit. Kært barn og alt det der. Selv går jeg ikke så tilgang til musikken end hvad man tidligere havde været vant meget op i om det skal kaldes til. det ene eller det andet; faktisk har jeg det nok bedst med hvis Meget vand er løbet gennem man er lidt i tvivl. Odense Å siden og i dag er den Hvorfor blev det lige det du blev grebet af?

elektroniske musik allestedsnærværende – og jeg fristes ligefrem til at sige på godt og ikke mindst ondt. 47


Hvordan kom du i gang med at spille seriøst?

Hvad spiller du på?

- Jeg plejer gerne at sige, at jeg ikke voksede op i et hjem med klaver, men der var en Commodore 64. Mine første musikalske forsøg foregik på den maskine, når jeg ikke havde travlt med at spille Pac Man, Space Invaders, Last Ninja, Maniac Mansion og hvad det ellers alt sammen hed. Det kom der ingen mesterværker ud af, men jeg lærte mig selv noget om hvordan musik bygges op og også noget om elektronisk lyd – og jeg har stadig Commodore 64 med på scenen den dag i dag som instrument.

- Primært synthesizere og Commodore 64. Jeg synger også, komponerer, skriver tekster, indspiller, mixer, producerer, alt det der. Jeg har også – ved flere lejligheder – sneget guitarer, elektriske og akustiske, fløjter, tvær- og blok-, samt lidt trommer ind på mine numre her og der uden egentlig som sådan at kunne spille på disse instrumenter i traditionel forstand. Det skal man ikke være så bange for.

Jeg har også et percussioninstrument bestående af metalskrot som jeg samlede sammen på nogle bilkirkegårde, Siden kom der en synthesizer til, der muligvis ikke havde givet så flere og jeg begyndte at optræde lov. lidt her og der, bl.a. i et duoprojekt ved navn Organbox, hvor vores sceneshow primært – for ikke at sige omtrent udelukkende – bestod af organer i guldfiskebowle. Siden fulgte mit soloprojekt som har kastet et hav af koncerter af sig gennem årene, i alle mulige og umulige sammenhænge; fra klubber til festivaler, hardcore SM-fester til H. C. Andersens Hus.

Foto: Malou Reedorf

48


49


Jeg kan huske, at du vel nærmest var Odenses eneste ”punker”, hvordan har det været at skille sig ud? - Nu har jeg jo i al beskedenhed givet et væld af koncerter i Odense gennem tiderne, stået bag Klub Golem, der beskæftiger sig med alternativ musik og kultur, nu på trettende år, og i øvrigt været til en masse andre punk-arrangementer også af forskellig art, så jeg tror godt jeg tør sige med sikkerhed, at jeg er ikke og har aldrig været den eneste. Heldigvis.

50

Foto: David Faurskov


51


Hvem er dine forbilleder? - Der er mange. Musikalsk lader jeg mig ikke kun inspirere af andre musikere og komponister, men også af sådan noget som f. eks. film og litteratur. Jeg har, i de seneste år, bl.a. optrådt med flere koncertrækker ved HCA Festivals med musikalske fortolkninger af H. C. Andersens mørkere eventyr og jeg har også optrådt i forbindelse med filmforevisninger af sådan noget som Rocky Horror Picture Show og Blade Runner.

52

Tegning: Mie Jakobsen


Foto: Dag Stinus

Hvordan er interessen for den slags musik i Danmark, og hvordan er det i udlandet?

Det betyder at rigtig megen af den musik, der rent faktisk bedrives i det lille land aldrig præsenteres i de store medier - Der er ingen grund til at vandre mens sådan noget som DR – spagfærdigt om den lunkne stadig – fungerer som de facto grød: Danmark er et musikalsk reklamesøjle for nogle få og uland. Ikke sådan forstået at kommercielt stærke spillere, til der ikke bedrives god musik i trods for at de indkræver licens. det lille land, naturligvis gør der Det er komplet bananstat. det, men musikformidling her- Just say no!! hjemme er en trist omgang og har været det i mange år. 53


Foto: Dag Stinus

Hvordan får du udbredt kendskabet til din musik?

musikken op på nettet – ligesom alle de andre. Risikoen for at drukne i mængden er enorm, - Jeg var heldig at være tidligt så jeg tror stadig, dengang om nu, ude på internettet og helt fra at koncerterne er omtrent det begyndelsen valgte jeg at lægge bedste våben. Her ved du, helt hele numre ud i ordentlig kvalitet konkret, at musikken rammer fordi jeg tænkte det var først og nogle mennesker. fremmest vigtigt at lokke folk til koncerterne. Jeg kan huske at Det kræver naturligvis, at du jeg kort efter gav en koncert i rent faktisk kan trække nogle København; der var pakket og folk til koncerterne, og det er de forreste rækker kunne synge ikke nødvendigvis let, hvis man med. Så et eller andet virkede. er et purungt projekt, der bare har lagt sin musik op på nettet Sådan er verden dog ikke i dag – – ligesom alle andre – og som som man siger i musikerkredse ikke bliver spillet på radioen og lidt lakonisk; du kan lægge og i tv – ligesom alle andre. 54


Hvad er Klub Golem? Klub Golem er vores klub for alternativ musik og kultur her i Odense, som jeg driver med en håndfuld ligesindede.

eyeliner og blåt hår – men man må gerne! Hvilke andre steder, er der i Danmark for den type musik?

Vi holder til på Kulturmaskinen - Der findes en del klubber i hjertet af Odense og har eksi- rundt om i landet med fokus steret i tretten år nu. på alternativ musik af forskellig art. Der findes for så vidt også flere i Odense end lige Golem. En Golem-aften byder typisk på en koncert eller to samt en Det bedste man i virkeligheden stribe DJs og vi bevæger os kan gøre er at trodse regnvejret mestendels indenfor genrer og begive sig af sted – hvis man som goth, synth, wave, postdukker op er man med til at punk, electronica, industrial, holde scenerne i gang. Og så er dunkelfolk og lignende. Vi har sagen jo tilmed den, at det er været temmelig vidt omkring sjældent lige så dyrt som at tage til Status Quo. Og så kommer gennem årene og præsenteret alskens bud på dansk såvel som Status Quo ikke. Fordelene er mange. udenlandsk undergrund samt større navne som Karl Bartos fra Kraftwerk, N. U. Unruh fra Einstürzende Neubauten, Tiger LINKS Lillies og hele Danmarks egen Martin Hall (hvad han helt sikkert www.rasbolding.com www.facebook.com/rasboldingmusic aldrig er blevet kaldt i andre www.youtube.com/rasbolding www.soundcloud.com/ras-bolding sammenhænge end denne). Golem er og har altid været et meget inkluderende projekt; alle er velkomne så længe man kan finde ud af at opføre sig ordentligt, så man behøver ikke nødvendigvis at have sort 55

Foto: Malou Reedorf


56


57


58


Jeg er kommet for at synge Forfatter: Lis Sørensen og Danni Trawn Oplæser: Anne Sofie Espersen Forlag: Politikens Forlag

Spilletid

7 timer og 56 minutter Lis Sørensen fortæller i denne bog om sin barndom, med respekt for sine forældre, og glæden ved at opdage musikkens verden, som ung.

På privatfronten får vi også et lille kig ind. Men det er uden tvivl musik der fylder mest i både lydbogen her og i Lis Sørensens liv.

En af hendes lærer, havde en stor Det er spændende at hører om interesse for musik, og spillede selv hendes samarbejde med andre musik. musikere. Året efter var Lis Sørensen så heldig Hun har været vidt omkring, med at han blev deres musiklærer. sange af både Steffen Brandt, Anne Han så hendes talent, og da han Linnet, Sebastian, og ikke mindst senere fik en musikalsk kæreste, hendes egne sange. der hed Anne Linnet, fik han de to Og det er netop sangene, der er kvinder til at mødes. den røde tråd i denne lydbog. Og resten er historie. En ganske fin måde at gribe det an på, Endda en god én af slagsen. som forfatteren Danni Trawn foreslog, da han spurgte Lis Sørensen, om ikke Danmarks første kvindeband, Shit hun skulle have skrevet sin bog. & Chanel fik en stor betydning for kvindelige musikere efterfølgende. Det er blevet ganske vellykket.

Men kvindeoprør var der ikke tale om. De holdt fast i deres holdning om, at mænd også skulle være en del af festen.

Der skal også lyde en stor ros til Anne Sofie Espersen, der lægger stemme til. Det gør hun godt.

Lydbogmagasinet 59


60


61


Foto: Nicklas Rosén

Foto: Nicklas Rosén

aexmusic.bandcamp.com

62

facebook.com/AEXMUSIC


Bandet AEX, blev dannet i 2016, Forskelligheden er dog blevet vores og består af sanger Laura Noszczyk og fælles styrke i den musik vi skaber. musiker/producer Steffen Rasmussen. De dansable elektroniske beats går Det var et sammentræf af omstændigheder, hånd i hånd med det mørke tekstunivers der gjorde at vi blev introduceret for og skaber en speciel stemning. hinanden af en fælles bekendt, men efter en hurtig kop kaffe på en cafe Vi ser ikke os selv som et traditionelt på Nørrebro, tog tingene fart. synth-pop band, og skriver ikke lyse, lette kærlighedssange. Vi bliver tit spurgt om, hvad AEX betyder. AEX er en sammentrækning af AEon Men mørk musik kan man altså også deuX – som igen er inspireret af Æon godt danse til! Flux.

Vi vil gerne lave tidløs musik som hører til både i nuet, og langt ind i fremtiden - og vi stræber efter at gøre det i en evighed... Vi har grundlæggende en meget forskellig baggrund – også musikalsk. Laura kommer fra et punk- og indie-miljø, og har spillet med i danske bands som Yellowish og Machinery of Joy, mens Steffen har haft sin musikalske opvækst i det elektroniske miljø, hvor det var Depeche Mode, Kraftwerk og OMD, der blev lyttet til.

Vi vil skabe vores egen stil og finde vores egen vej frem Det er Laura der skriver alle teksterne, og inspirationen hertil findes i film, bøger, drømme, mareridt, mytologi – og fra rummet. Det er vigtigt at de enkelte sange fortæller en historie, som lytteren kan leve sig ind i, og danne sig sine egne billeder ud fra. 63

instagram.com/aexmusic

www.braincorp.dk


64

aexmusic.bandcamp.com

facebook.com/AEXMUSIC


65

instagram.com/aexmusic

www.braincorp.dk


Foto; Dag Stinus

Foto; Dag Stinus

aexmusic.bandcamp.com

66

facebook.com/AEXMUSIC


Vi udgav vores debutalbum i 2019, og vi er glade for den modtagelse det har fået.

Tanja formår på fortrinlig vis at ramme den lyd vi gerne vil have, og på næste plade har vi også tilført nogle guitar elementer, som giver musikken en ny spændende dimension.

Samtidig har vi været heldige at få lov til at spille live sammen med nogle store bands i genren, eksempelvis tyske Solar Fake og Melotron, belgiske Vive På livesiden, kommer 2020 til at byde La Fete og svenske Agent Side Grinder på de første koncerter i Sverige, og og Machinista. herudover håber vi også at få hul på det tyske marked. Det foreløbige højdepunkt var vores opvarmning for legendariske Nitzer Danmark er et lille land, og synthscenen Ebb i Store Vega i januar 2020. har generelt ikke den store bevågenhed fra de etablerede medier. Den københavnske scene for alternativ synth musik er ikke ret stor, men til Der er et langt større publikum i gengæld er publikum trofast og holder ved. eksempelvis Sverige, Tyskland og England, hvor medierne også har en Dette sammenholdt med, at nogle af helt anden positiv tradition i forhold de etablerede arrangører – eksempelvis til at bakke synthscenen op. Club Braincorp og Spillestedet Stengade, har stor fokus på den alternative synth Vi er dog rigtig glade for det trofaste scene, gør, at der bliver skabt nogle publikum vi har i Danmark, og kommer gode liveoplevelser i København. naturligvis også til at spille flere koncerter her i landet. Senere i 2020 udkommer vores andet album, denne gang på vinyl, og det glæder vi os meget til at præsentere. Vi arbejder tæt sammen med producer og guitarist Tanja Vesterbye fra Distortion Girls. 67

instagram.com/aexmusic

www.braincorp.dk


68


69


70


Mine fem favoritter: Sex Pistols : God save the Queen. 1977 Et fantastisk nr., der beskriver den håbløshed der var åbenlys i 1977. Paul Weller : Wild Wood. 1993 Et utroligt godt og velproduceret album. Et værk hvor man må erkende at man bare skal slappe af.... Der er styr på det... Manic Street Preachers : Generation Terrorist. 1992 En plade, jeg aldrig glemmer...

Min bror var syg, - som i dødssyg. Han vejede 49 kg. Da han blev udskrevet, var det første han gjorde, at købe dette fantastiske album. The Stranglers : No More Heroes. 1977 Igen, dette album, vil jeg tro at jeg har haft i ca. 30 - 40 år... Et album jeg måtte have.. Den umiddelbare stemning der er i The Stranglers, er fantastisk og for mig uundværlig. Carole King : It's going to take some time. 1971 Dette nr. er simpelthen så dejligt og ikke mindst rart.!! Jeg er sikker på at Carole King's forhold til James Taylor, har påvirket hendes karriere.. Men, utroligt smukt.!!

Michael Rasmussen - Trommeslager 71


72


73


74


Værings Værksted En podcast om sangskrivning Værings Værksted er både en podcast for andre sangskrivere og en podcast for musikelskere, der gerne vil ind under huden på en kunstner og hendes sange. Sanger og sangskriver Trinelise Væring åbner dørene til sit sangskriverværksted. Sang for sang, podcast for podcast, fortæller hun om arbejdet med tekst og musik, fra den første skitse til den færdige indspilning af sangene på sit seneste anmelderroste album "Du går ind ad en dør”. “Man bliver simpelthen klogere på, hvad sangskrivning handler om i denne podcast, og jeg ville ønske at flere musikere var villige til at dele ud af disse detaljer i stedet for at beskytte den kreative proces som et mystisk sted, der ikke vedkommer andre.”

Torben Sangild kulturjournalist og podcastafficionado. "Så kommer du ikke tættere på” (….)"god musik og seriøs musikformidling. Så … what’s not to like? ANBEFALES DERFOR” (Citat Side33) Lyt til Værings Værksted dér, hvor du henter dine podcasts, på iTunes, Spotify, fra din foretrukne app eller fra:

www.vaering.com www.vaering.com/podcast-vaerings-vaerksted/ 75


76


77


Instagram

78

YouTube


Forvent intet mindre end storslået og inderlig popmusik når den aarhusianske duo The Cosmic Twins indtager scenen.

Siden deres TV-debut i 2018 på DR1 har tvillingebrødrene Chris og Alec Andreev udgivet single efter single, fremført show efter show.

Sidste år turnerede de Danmark rundt, specielt med en stor håndfuld shows i deres hjemby Aarhus.

og dramatiske univers, som The Cosmic Twins har skabt fyldt med smukke popmelodier og smagfuld, nede-på-jorden lyrik.

Så snart du hører musikken oplever du tydeligt det dybe og livslange bånd, som tvillingerne Chris og Alec har, glødende med historier som kun sådan et unikt venskab kan fortælle.

Sideløbende med The Cosmic Twins skriver/komponerer tvillingerne på nuværende tidspunkt både tekster og melodier Med Alec på sin følsomme guitar for bl.a. den Gaffa anmelderroste og Chris på sine intense keys vil artist Amea, den debuterende du med det samme blive draget artist Emma Nicoline og X Factor ind i det ekspressive, passionerede 2019 deltageren Albi. 79

Facebook


Derudover arbejder Chris og Alec sammen med producere fra både Danmark og udlandet som Sebastian Igens og Birk Bønløkke (alias Dooqu) The Cosmic Twins udkommer med en akustisk udgave af deres single ”Amelia” d. 28. februar, som vil vise en mere intim side fra tvillingerne.

En moderne version af U2, men mindre støvet og rustent og mere blankt og poleret.

”Vi kan beskrive vores musik som dramatisk og følelsesladet popmusik.

Man kan fornemme en kærlighed, og at det ikke bare er en business.”

Vi ser også meget op til Coldplay, da deres musik er så ærlig og rammer så mange folk.

Man kan mærke ægte personer ”Amelia – Stripped” bliver udgivet bag den store musik, og det samme dag hvor de skal optræde har inspireret os til altid at give i Stockholm for første gang. vores personligheder plads til at skinne igennem i vores sange.

Instagram

80

YouTube


”Hvor meget vi end elsker det polerede pop, så går vi meget op i, at der skal være et organisk element i vores musik, f.eks. en akustisk guitar, for ellers bliver det for programmeret for os – igen fordi vi vægter ærligheden i musikken højt.

Der skal være et uperfekt og ”menneskeligt” element. Siden vi startede med at spille guitar hero som 12årige, har vi begge været passioneret af musik, og har begge vidst fra starten at det var vores vej i livet.”

81

Facebook


”Vi har altid haft hinanden, og har aldrig tænkt at det skulle være anderledes end at vi skulle gøre det sammen. Vi lyttede meget til rockmusik, som Muse, Linkin Park, Oasis og Foo Fighters, som tydeligt har sat sine spor i vores musik i dag, men som ingen andre af vores venner lyttede til dengang.

Instagram

Fordi vi i skolen havde en lidt anden musiksmag og ikke helt var ligesom alle de andre, så set i bakspejlet havde vi en del modgang. Men fordi vi altid havde hinanden, så følte vi aldrig rigtig modstanden; vi havde vores eget lille tvillingeunivers, som kun vi to svævede i.”

82

YouTube


”Det vi ønsker med vores musik, er at kunne give andre den samme følgesvend, som Alec og jeg havde.

Vi har spillet mere end 60 shows på blot to år og ser frem til at udgive en masse ny musik i 2020.

Det med, at når man har det hårdt, at man så har noget at forsvinde væk i.

Vi planlægger en rejse til USA til sommer for at udforske den amerikanske musikscene, andre sangskrivere og ikke mindst os selv og vores musik.

En ting, som kan trække en ud af verdens ansvar og problemer.

Vi udgav i august 2018 vores debut EP SAVE ME, hvor vi i samme måned blev headhuntet af DR1 til at optræde live på deres Tv-kanal. I 2019 udgav vi bl.a. i marts en kampagne i samarbejde med flere danske organisationer, hvor vi satte fokus på mobning blandt børn og unge.

Hvis man har lyst til at følge vores tvillingerejserejse, kan man tjekke os ud på Instagram og høre vores musik på Spotify.”

Instagram YouTube Facebook 83

Facebook


84


ALT ER LORT!!! Anmeldelse af Helmut Hovedpinepille

kkkkk

Jeg er blevet pålagt, at lave en Det skulle da lige være at starte anmeldelse af stadionkoncerten musikken. med hiphop-bandet Birkenstock Møg-system. Mage til elendig larm og talentløse tekster. Det er meget mod min vilje, så derfor vælger jeg, at lade være med at dukke op til koncerten. Det skal dog ikke afholde mig fra at udbasunere min afsky og væmmelse, når nu lejligheden byder sig. Stadion er sikkert helt pakket med begejstrede fans, der lefler for stjernerne, og vil i løbet af aftenen både prøve at synge med på sangene og hoppe i takt.

Ja, nu har jeg jo ikke hørt det... men det må det jo være… Ellers skulle jeg jo tage fejl, og ikke være min opgave voksen.

Under normale omstændigheder, ville jeg have forladt koncerten efter 10 minutter… men da jeg jo slet ikke er kommet afsted, vil jeg spise mig en sildemad. Måske kommer der noget sjovt i fjernsynet, med nogle kendte der skal gætte pris og tykkelse på spånplader.

Intet kunne være mere smagløst, Det kan jeg også meget bedre lide at se. i min verden. 85


dannystay.dk/vikarerne/

www.facebook.com/dannystayogvikarerne/

www.instagram.com/dannystayogvikarerne/

86

dannystay.dk/vikarerne/

www.facebook.com/d


dannystayogvikarerne/

87

www.instagram.com/dannystayogvikarerne/


88

dannystay.dk/vikarerne/

www.facebook.com/d


Vokal/Guitar- Danny Stay. Bas/Kor- Martin Sivertsen. Guitar/Kor- Jonas Lorentzen

Trommer- Bo Andersen

Hvor Længe har I spillet sammen?

Spiller i kun egne sange?

Men vi har spillet sammen Ca. et år.

Og i fællesskab arrangere vi dem i øvelokalet.

Og vi har brugt tiden i øvelokalet for at blive spillet sammen og arrangeret numrene sammen.

Det er altid spændene at se hvor et nummer ender når vi er fire der kommer med hver vores input til en sang vi arbejder med.

Ja, Alle vores numre skriver vi Vi har alle sammen tidligere selv, både tekster og melodier spillet i forskellige andre bands. til.

Hvilken genre spiller i? Hvis vi skal sætte èn specifik genre på vil det blive Pop.

Hvad handler jeres sange om?

De handler meget om følelser vi alle sammen kan rende rundt Vi har numre der er lidt stille og og har. Eller nogle oplevelser andre der er lidt mere Rockede. man har haft. Som fx. forelskelse Men fælles for alle vores numre, og kærlighed, eller Sorg efter at er at de er dansksprogede. have mistet. Så vi kan kalde det Dansksproget De er meget ærlige og med følelPop. serne uden på tøjet.

dannystayogvikarerne/

89

www.instagram.com/dannystayogvikarerne/


90

dannystay.dk/vikarerne/

www.facebook.com/d


dannystayogvikarerne/

91

www.instagram.com/dannystayogvikarerne/


92

dannystay.dk/vikarerne/

www.facebook.com/da


Hvordan er jeres musik blevet taget imod?

Vi har desværre været for sent ude til at få jobs på fx. festivaler til sommer. Men vi har udgivet Vi synes det er blevet taget rigtig vores første single "Når Verden godt imod. Går I Sort" som er tilgængelig Vi har kun fået positive tilbage- på alle streaming tjenester. Og meldinger. vi har flere på vej. For os er det allervigtigste faktisk at vi selv er tilfredse med den Hvor kan man opleve jeres musik? musik vi udgiver. Så tænker vi også at andre vil synes om det. Vi skal indtil videre spille til Uldum festival, og til "Live & Vi mener selv at det er til at holde unplugged" i Herlufmagle, som ud at høre på for de fleste. er en live streamet velgørenhedskoncert på facebook.

Hvad betyder hitlister for jer? Det vil jo være en drøm at ryge på en hitliste. Det vil jo betyde at vi vil blive hørt. Så på den måde vil det ha en stor betydning og samtidig vil det jo sprede vores musik.

Derudover skal vi også spille for "Musisk forening Skælskør". Der vil løbene blive opdateret på vores Facebook side med begivenheder. Men vi håber da at vi kan få lov til at spille lidt flere koncerter i løbet af året.

Men det er ikke noget vi sigter målrettet efter.

Hvad har været jeres største musikalske oplevelse? Vi har ikke haft de store fælles musikalske oplevelser endnu.

annystayogvikarerne/

dannystay.dk/vikarerne/

www.facebook.com/dannystayogvikarerne/

www.instagram.com/dannystayogvikarerne/ 93

www.instagram.com/dannystayogvikarerne/


94


95


96


97


Annoncepris—hel A4-side: 1000 kr. plus moms Inkl. Link til webshop

Annoncepris—halv A4-side: 500 kr. plus moms Inkl. Link til webshop

Annoncepris—dobbelt A4-side: 2000 kr. plus moms Inkl. Link til webshop

98


Danske Onlinemagasiner kontakt@danskeonlinemagasiner.dk 99


100