Dansk Musikmagasin 2

Page 1

Dansk Musikmagasin 2

Ny dansk musik Fra Sydfynske

Tom Bjerg

og Band The Consolation

Countrymusik

I blodet

Lalou... Mig og musikken

Fie Laursen Blog, Youtube

og musikliv

80 sider om musik I Danmark

Én-mandsband

Spiller fed Stodder-blues

Bog om Jørgen Ryg

Søren Andersen Don't be an asshole!!!

1


2


Velkommen til Dansk Musikmagasin Jeg vil gerne takke jer alle, for den flotte modtagelse, som første nummer af Dansk Musikmagasin har fået. Mange har måtte aflyse koncerter, her i foråret. Og det er rigtigt trist for både jer der spiller musik og jer der havde glædet jer til at komme ud og høre musik. Derfor har Dansk Musikmagasin, i samarbejde med en

masse musikere, lavet en playliste på Youtube, med nogle bands der har fået aflyst deres koncerter.

I dette nummer af Dansk Musikmagasin, er der også links til de medvirkendes hjemmesider og sociale medier.

Så gå ind på deres sider, og giv dem et like. Det varmer. Og måske er jeres kommende samarbejdspartner med. I er meget velkomne til at dele magasinet, så flere kan få glæde af det. Det er gratis

God fornøjelse. Venlig hilsen Lars Qvick 3


Andre magasiner fra Danske Onlinemagasiner

4


Indhold: 8–19: The Consolation - Countrymusik i blodet 22-31: Lalou - Mig og musikken

32-33: Borg Sounds 34-43: Guitarist Søren Andersen—Tilfældigheder og hårdt arbejde 46-51: Fie Laursen - Blog, Youtube og musikliv 52-53: Dansk Musikmagasins webshop 58-55: Amalie Thørholm—Derfor lyver jeg

84-65: Blue Rose Down—Èn-mands stodderblues 68-71: Jeg vil prøve det hele—Bog om Jørgen Ryg 72-73: Ny dansk musik fra Sydfynske Tom Bjerg og Band 74-75: Den sure anmelder 98-99: Annoncepriser

5


6


7


c

8

f


Countrymusik i blodet Bandet The Consolation er klar med nyt album og Dansk Musikmagasin, fik mulighed for at spørge lidt til deres musik, som de 100 % selv laver Interview med sanger og sangskriver Nis Gaarde

For os er det vigtigt at lave plader og spille koncerter, hvor balancen mellem “rød tråd” og variation og uforudsigelighed holdes.

Og det er der ikke noget galt med. Men for os er det mere spændende at have noget bredde.

Der er mange bands, som læner sig mere ind i én enkelt genre og ét meget defineret udtryk, end vi gør. “Hælde lidt chili i frikadellefarsen”, så at sige, og forhåbentlig have et Altså, som har en særlig konserglædeligt overraskelsesmoment, vatisme omkring det, at fx spille når man fx sætter vores LP på, country. eller hører en af vores koncerter.

c

9

f


HVAD HANDLER JERES SANGE OM? Det er virkelig bredt! Der er sange, som handler om meget personlige og nære ting.

Så den sang prøver ligesom at beskrive den bittersøde og nostalgiske følelse. Så er der sange som handler om mere generelle, større emner.

Et eksempel på det kunne fx være sangen ‘Invisible Girl’, som handler Et eksempel på det kunne være om en pige med et papskilt i Stocktitelnummeret fra vores nye album, holm, der formår at få hele verdens ‘Astoria’, som jeg skrev om et opmærksomhed på et bestemt møde med en gammel ven, en samfundsemne, der er med til at dag, hvor jeg var hjemme i min starte en tværkulturel og tværpolibarndomsby for at lægge blomster tisk bevægelse imod forandring. på min fars grav. Der er også rocksange, som handler Jeg havde ikke været i byen alene i om at pløje derudaf med 200km/t lang tid, og havde ikke set eller haft og slippe sine dæmoner løs kontakt med min ven i over 10 år. (eksempelvis ‘Running The Light’, pladens åbningsnummer), og så er der er endelig sange, som man En ven, som jeg ellers var meget kunne kalde små-satiriske, som fx tæt på dengang, før jeg flyttede nummeret ‘KellyAnne’, der prøver til hovedstaden. at skildre oplevelsen af at være håbløst forelsket i en bragende lystløgner.

c

10

f


HVORDAN LAVER I JERES SANGE?

KOMMER TEKSTERNE ELLER MELODIERNE FØRST?

Jeg skriver sangene, og så arrangerer vi dem sammen.

Det er altid melodierne. Det har det altid været.

Det fungerer typisk sådan, at jeg laver en demo af en sang, hvor jeg programmerer en idé til nogle trommer, indspiller et skrabet akkompagnement (bas, guitar, måske klaver), og indsynger en vokal.

De kommer til mig på de mærkeligste tidspunkter, og så er det bare om at få dem nynnet ind på min telefon, inden de er væk.

Det sender jeg så rundt til de andre i bandet, som så lytter og får en fornemmelse af nummeret.

Jeg er vanvittigt lang tid om teksterne nogle gange.

Så mødes vi og piller det hele fra hinanden, for at bygge det op igen sammen.

Men sådan er det, og jeg har lært at leve med det.

Det er som oftest sådan at vores trommeslager har en meget bedre idé til groovet, bassisten en bedre idé til basfiguren, og så videre.

Så det er en slags dekonstruktion, der finder sted. Men ofte bevarer sangen sin form, sådan nogenlunde.

Jeg kan gå og ruge på en melodi i månedsvis, før der kommer tekst på.

Det hænder faktisk, at vi går i gang med arrangement og sågar indspilninger, før jeg er færdig med teksten.

På vores første album var der fx et nummer, hvor alt var indspillet på sangen, på nær vokalen. ¨

Måske “klippes der en tå og hugges Vi havde kun én studiedag tilbage, så jeg skulle bare levere. en hæl” her og der. Under det pres kom der en komplet Det plejer at fungere rigtigt godt på tekst ud på måske 20 minutter. den måde, og det sparer os en masse tid, at alle møder op til første Og det er faktisk én af de tekster, øver, med en klar idé om hvad det jeg er stoltest af den dag i dag. er for en type sang.

c

11

f


c

12

f


HVAD HAR I AF PLANER OG DRØMME MED JERES MUSIK?

Drømmen er da at komme til udlandet på et tidspunkt.

Vi ambitiøse, og vi vil gerne bredere Vi synes at vores musik har interud, med vores musik. national kvalitet, og det har vi da også nogle anmelderes ord for. Til flere danske koncerter så flere kan få kendskab til bandet. Jeg har spillet nogle koncerter solo og som duo i New York, og også et par afstikkere til Toronto og Montreal. Omvendt må vi også erkende, at det danske marked er relativt lille. Især når mange gatekeepere og medier i kulturlivet synes at foretrække strømlining.

Der tages ikke mange chancer og det kan mærkes Det handler om forretning, så ikke et ondt ord om det.

Det har været nogle fantastisk inspirerende ture, og det er vildt fedt at spille for det amerikanske og canadiske publikum. Musikken resonerer ligesom på en anden måde derovre. Men samtidig er man jo virkelig under pres for ikke at “falde igennem”, når man lissom er kommet til deres kyster for at spille musik, der udspringer af deres tradition.

Men det er klart at det er noget der får et band som vores til at kigge efter steder, hvor nysgerrigheden Det er dog gået rigtigt godt, og og den musikalske mangfoldighed vi har en lille gruppe fans i begge måske er lidt større, samtidig med lande, som er med til at udbrede at markederne jo også er det større. ordet om The Consolation.

Tyskland og resten af Skandinavien er også meget interessant for os.

Som sagt har vi spillet i Berlin, og vi forsøger at komme lidt ind på det svenske marked også. Men det er fortsat “work in progress”, som man siger.

c

13

f


HVORDAN FALDT I FOR COUNTRY-GENREN?

Faktisk er vi ret bredt rundet, rent musikalsk.

Derfra ledte det mig til The Band, Dylans backinggruppe, og videre til navne som Crosby, Stills, Nash & Young, over Gram Parsons til The Grateful Dead og New Riders Of The Purple Sage, som er i den psychedeliske ende.

Sven Busck, vores trommeslager, har boet i New York og spillet jazz, og spiller ved siden af The Consolation i et indiefolk-bandet Death Machine. Så opdagede jeg Johnny Cash, Waylon Jennings, Kris Kristofferson og Willie Nelson. Og derfra Eagles, Jacob Svensson-Hahn, vores bas- som måske sangskrivningsmæssigt sist, har både spillet i rockbands var det band, som fik mig på sporet og med diverse større danske i forhold til The Consolation. popartister, og det samme har vores guitarist, Vincent Daly, som i øvrigt også er en fremragende < bluesguitarist. Der er noget rebelsk

og noget befriende uprætentiøst i meget countrymusik

Leif Bruun, der spiller pedalsteel, er jo en af Danmarks ypperste på det instrument, og jeg tror sådan set at Leif er den af os, der er mest velbevandret i country.

Der var noget mere “beskidt” på spil. Noget bid og noget kant, langt hår og læderjakker. Så jeg blev klar over begreber som country rock og outlaw country. Men også han har spillet med et væld af pop- og rocknavne over årene. For mig personligt begyndte det med Bob Dylan, som på et par af sine album flirter en del med country.

c

Jeg tror der er noget enkelhed i country, som appellerer. En frihedstrang og en udlængsel, men også en nostalgi. Sådan er det i hvert fald meget for mig. 14

f


HVORDAN ER MARKEDET FOR COUNTRYMUSIK I ØJEBLIKKET?

Det er rigtigt pænt, faktisk.

Der er mange ildsjæle derude, som gør rigtigt meget for at få genren frem.

Europa er ved at komme rigtigt godt med, og der dukker hele tiden Det kunne være dejligt, hvis radioen flere og flere festivaler op. herhjemme også kom lidt mere med i kampen. Vi spillede fx for nylig på en ret stor festival i Berlin (Country Music Det er som om at fx DR har en meget Meeting Berlin), hvor countryfans stærk antipati overfor mærkatet fra hele Europa var samlet. “country”. Tyskland, Norge og Sverige har nok haft førertrøjen på i en del år, men Danmark er ved at komme godt med. Vi spillede i 2019 fx på den nye Midland Festival på Fyn, hvor vi også skal spille i 2021.

c

Men heldigvis er der flere af de større danske navne, som er med til at bryde barriererne ned. Vi i The Consolation gør i hvert fald alt hvad vi kan, for at vise, at “country” og “countryrock” er mange ting, og ikke behøver at være, hvad end éns fordomme imod genren så måtte være.

15

f


c

16

f


HVORDAN SYNLIGGØR I JER?

I starten af vores karriere var mantraet: “Spil, spil, spil”. Det handlede om at spille så mange koncerter som muligt. Hvad enten der var hyre eller ej. Bare ud at spille.

Og det gjorde, at vi ligesom “udtjente vores værnepligt”, blev bedre performere og et mere sammenspillet band.

er max fokus på musikken og på at have en stærk aften. Det er højt på vores prioritetslister at prøve at være så synlige som muligt ude i “hjertelandet”, som jeg kalder det (vores forrige album ‘Heartland’ var meget en reference hertil).

Vi fik en fornemmelse af, hvad der fungerede live, og hvad der ikke fungerede. Vi fandt også ud af, bilder jeg mig ind, hvad der skulle til, hvis vi ville rykke et niveau op.

Men foruden koncertaktiviteten, så er det naturligvis i vore dage meget via sociale medier at vi Det var sådan en vigtig læretid, synliggør os på Facebook, Instaog det var selvfølgelig også med til gram, og hvad det ellers hedder. at folk i København, hvor de fleste af vores tidlige koncerter fandt sted, fandt ud af, hvem vi var. Men vi ville Og blogs og andre passionerede jo ikke bare spille der. musikmedier, som ikke kun er styret af annoncekroner og clickbait, men som rent faktisk brænder glødende Siden har vi faktisk mest spillet for at skrive om musik, som kan gå udenfor de større byer. i dybden, og dække dele af musiklandskabet, som fx de store dagDet er rigtigt meget ude i landet, at vi oplever vores musik for alvor blade ikke dækker. resonere. Vi elsker at spille i lokale musikforeninger, regionale spillesteder og lokale festivaler, hvor he- Så derfor vil vi da gerne sige mange tak for muligheden her le byen og lokalsamfundet støtter op om kulturlivet, og hvor der bare i Dansk MusikMagasin.

c

17

f


c

18

f


HVORDAN ER JERES MUSIK BLEVET TAGET IMOD?

Både på vores forrige album ‘Heartland’, og til vores nye ‘Astoria’, har vi fået nogle virkelig Enormt godt, synes jeg. flotte ord med på vejen fra diverse Fra første album (“The Consolation”, anmeldere. 2015) har vi været et band, som Der er gudskelov stadig en hånddels har været så heldige at vi har fuld radioværter, som har mandat været i æteren på landsdækkende til at “bryde med doktrinen”, og spille radio, og dels, trods vores base musik, der tiltaler dem og deres i København, har været i stand til smag. Og det er hos de værter, at spille mange koncerter rundt om vi oftest blive spillet. i hele Danmark. Det er guld værd, og har fået os eksponeret overfor en masse mennesker, som rundt derude, Det har vi altid prioriteret højt, for det er ved koncerter, man dels og ikke vidste at de var vilde med den her slags musik. mærker responsen fra publikum bedst, og også der, man kan vinde nye fans. Vi er et ambitiøst band, og man vil jo altid gerne bredere ud. Vores fanskare er vokset støt og roligt over de senere 5 år, og vi har nogle virkelig skønne følgere, som bakker op om koncerter og nye udgivelser. Det er vi ekstremt taknemmelige for.

Hvad angår omtale, anmeldelser og tilstedeværelse på radioen, ja så kan vi bestemt heller ikke klage.

c

Og jeg synes også, at vi med ‘Astoria’ viser, at vi er et seriøst bud på et af de næste store bands indenfor, hvad man kunne kalde “voksenmusik”, i Danmark.

Det er naturligvis ment lidt i spøg. Men med “voksenmusik” mener jeg bare; den håndspillede måske ikke supermoderne, men så til gengæld måske lidt mere langtidsholdbare musik - som kan høres om 10, 20, og 30 år, uden at lyde tåkrummende meget af en bestemt tendens, der lige var fremme et par år, der omkring år 2020. Vi har en stærk tro på at “den gode sang” er en tidløs størrelse. 19

f


20


Trendydonna er et dansk brand, som producerer specielle strømpebukser med motiver som heste, musik, golf og biler.

Vi har gjort vores yderste for at gøre disse tights så elegante og stilfulde som muligt. Så hvis du har en passion for disse emner, og gerne vil have nogle lækre nylonstrømper, der stikker ud og giver en masse komplimenter, så er dette lige noget for dig. Vi har valgt nogle af de bedste materialer, så de er lækre og komfortable.

21


22


LALOU Om mig og musikken Hvilke genrer synger du? Jeg skriver musik indenfor popgenren. Og det er jo et vidt begreb. Men jeg kan sige om min musik, at den ikke er mainstream.

Lige så omskiftelig er også mine sange. Det gør musikken lidt spændende. Min nye single ”When your heart feels free” er også skrevet nede på øen ”La Gomera”.

Jeg kan godt lide at flette lidt uforudsigelighed ind i musikken.

Den er et ganske godt eksempel på den blandede genre, jeg skriver indenfor.

Det gør jeg ved at krydse andre genrer, gerne jazzen, men nogle gange også lidt latin-genren.

Man kan tydeligt fornemme det sydlandske i musikken og at der er lagt vægt på de rytmiske accenter, samtidigt med der er noget farverigt i kompositionen.

Sidstnævnte mest fordi jeg har skrevet mange af mine sange på en lille spansk ø ved navn Det kan man i øvrigt ligesådan ”La Gomera”. Øen hører til de fornemme i musikvideoen! kanariske øer, er ret besværlig at rejse til og derfor endnu ikke så oversvømmet af turismestrømmen.

Her finder jeg inspiration i dens ret afvekslende natur, der skifter mellem rå klipper/lava landskab i dalene og omkring kysterne og frodige skove oppe i bjergene. 23


Skriver du tekst og musik selv? Yes. Melodi, tekst og akkompagnement. Det var gået viralt og havde fået verdenens opmærksomhed. Jeg sparrer med mine bandkolleger, når vi skal have flettet nogle soloer Også Amnesty international havde ind og der skal arrangeres noget startet en kæmpe aktion, da kvinden ekstra, så det passer til en live var blevet fængslet. optræden eller indspilningerne i studiet. Hvad handler dine sange om? Jeg er optaget af at få sagt det usagte med min musik. Meget af det, vi som mennesker kan finde på at tie ihjel. Fordi det er tabuiseret, fordi det er svært at tale om, fordi det ikke er interessant nok til at være kommet i medierne. Eller måske er det nået i medierne, Der var indsamlinger og folk delte men så er der ikke sket mere ved historierne på de sociale medier. det. Men så skete der ikke mere. Måske Jeg skrev en sang om en iransk også fordi nødhjælpsorganisatiokvinde, som var blevet idømt 16 års nerne rendte panden mod en mur… fængsel, for at have taget sit hovedHistorien forsvandt efterhånden ud tørklæde af offentligt og så havde af folks bevidsthed. Og andre histodelt hvide papirblomster ud til rier kom til. kvinder i Teherans gader, mens hun ønskede kvinderne en glædelig For vi er mættet af informationer. kampdag og appellerede til at de Og der kommer hele tiden flere. skulle leve deres drømme. Dette havde hun filmet og delt på internettet.

Så der er historier, der dør. Denne historie fik lov at leve videre. 24


Sange som ganske vist handler om Engang var han skoleleder. noget, der er tungt, men samtidigt Nu er han reduceret til ”ham den altid med et element af håb i sig. gamle”, der ikke vil spise sin mad. Det er sidstnævnte, jeg gerne vil ”That´s not him anymore” hedder sprede. sangen. Jeg håber, at kvinder som har denne historie, en dag kan høre sangen. I teksten fortæller jeg om, hvor meget jeg beundrer hendes mod og hendes evne til at kæmpe. Hun skal aldrig glemmes. Og heller ikke alle de andre, der er i samme situation. Sangen hedder ”Time to heal”.

Et andet emne, jeg er optaget af, er ensomhed. F.eks. har jeg skrevet en sang, jeg blev inspireret til via en novellesamling.

Summa summarum kredser mine sangtekster om det eksistentielle. Om det, vi mennesker som flokdyr har så meget behov for: relationer, kærlighed og en anerkendelse af at vi er gode nok. Mange fællestemaer er opfordringen til at stå op for sine egne værdier og ikke lade andre bestemme, hvad vi skal føle.

Man kan ikke føle forkert

Sangen handler om en ældre herre, der bor på et plejecenter, hvor personalet godt nok gør deres bedste for at bidrage til at hans liv skal væ- Min nye single ”When your heart re godt- efter omstændighederne. feels free” handler netop om det og om at det, at føle sig fri som menneske, ikke bør være knyttet til Han sidder i kørestol, men hovedet et bestemt sted, hvor vi befinder os. fejler intet. Derimod bør vi kunne være os selv, Men det han mangler, er intellektuel hvor end vi er henne og hvem vi stimulans og at føle sig respekteret. end er sammen med. 25


Hvad og hvem er du inspireret af? Inspiration får jeg meget igennem naturen.

Nogle bliver jeg fortalt, nogle har jeg selv oplevet, nogle finder jeg igennem medierne eller ved at læse skønlitteratur.

For eksempel kan et bestemt udsyn fremkalde melodier eller tekstEndelig kan jeg også sagtens blive passager i mit hoved. inspireret af andre kunstnere. Ofte, fordi tankerne får frit løb, Fx kan jeg sidde midt i publikum til Men ofte også, fordi jeg associerer en koncert og pludselig relatere til følelser eller stemninger med det, noget i sangteksten og så skynder jeg ser. Og den slags ”lade tanker- jeg mig og får skrevet et stikord ind ne flyde” kan jeg bedst, hvor der er i min telefon, så jeg senere kan gå store vidder. videre med idéen. På samme måde er det i øvrigt også nogle gange helt uden stimuli udefra. Jeg kan sidde i bilen og køre og pludselig dumper en idé bare ned fra himlen. Så i værste- nej... i bedste tilfælde, må jeg jo køre ind til siden og skrive den ned :-D Fx når jeg står ved kysten, det kan såmænd også være her i Danmark. Hvis jeg kan se langt ud mod horisonten. Eller hvis jeg kan være i en dybgrøn skov, hvor der er et hav af farvenuancer og små lyde fra en bæk eller nogle fugle.

Hvis jeg skal nævne nogle navne på kunstnere, der inspirerer mig, så er Tori Amos et godt bud. Der er en stor følsomhed over hendes sange.

Det mere smertefulde, som også er del af mit tekstunivers er nok ret Jeg bliver også inspireret af historier, inspireret af Alanis Morisette og jeg bliver vidne til. måske ”The Cranberries”. 26


Musikalsk er jeg også inspireret af Jonatha Brooke.

Det er en ældre DSB bygning, som er omdannet til et kulturhus, hvor der nu er en aktiv forening, der bestyrer en masse projekter, heriblandt bliver der arrangeret koncerter i forbindelse med et event, der hedder ”Musikstationen”, hvor forskellige optræder på skift, både rutinerede artister og også et husorkester og singer-songwriters og alle mulige kreative sjæle.

Jeg elsker de små skævheder, jeg oplever i hendes musik, især harmonisk. Igen er det ikke nemt at forklare med ord.

Det er nogle følelser, hun fremkalder i mig med hendes sange. Og de følelser kan jeg genkende og på en måde er det måske de samme følelser, jeg får igennem den musik, jeg selv skriver. Hvor er det bedste sted du har givet koncert? Der er en ting, jeg elsker allermest ved at spille koncert: Det er når jeg har mulighed for at komme tæt på mit publikum.

Men der bliver også arrangeret Når jeg kan nå dem med de historier, mere ”almindelige” koncertaftener. Jeg holder i øvrigt koncert der den jeg fortæller gennem sangene. 3. oktober i år.

Det kan blive dybt rørende for mig at se, når folk reagerer på den gode måde!

Det særlige ved Stationen er at der kun er plads til ca. 50 mennesker. Og der er en helt speciel ånd på det sted. En rummelighed.

En varme blandt de mennesker, der kommer der.

Det sted, hvor jeg virkelig elsker at optræde er et lille intimt sted, kaldet Det siger både større og mindre ”Stationsbygningen” i Ringe. kendte artister, der har optrådt der. 27


Spiller du altid sammen med de samme musikere? Jeg har nogle faste musikere, jeg indspiller sammen med og som er med i mit projekt. Jeg spiller dog faktisk en del solo eller sammen med en af dem. Det er planen at vi også skal en masse ud.

Jeg er jo inspireret af forskellige kunstnere, jeg kan relatere til og som jeg føler, har påvirket mig til at blive den, jeg er i dag. Som sanger er det fx Marie Frederiksson, forsangeren i bandet ”Roxette”, som jo desværre fornyeligt er gået bort. Hende lyttede jeg meget til som teenager. Og sådan opstod også drømmen om selv at blive sanger.

Ofte former vi jo vores musikalske Tidligere har jeg været i alverdens identitet igennem de kunstnere, vi forskellige løse projekter, men i dag inspireres af. er jeg glad for, at have mere fokus Sanne Salomonsen har i øvrigt og gå mere målrettet til værks. også gjort stort indtryk på mig.

Det er ikke utænkeligt at mit band setup kan blive lidt fleksibel med tiden, og at jeg kan finde på at rekruttere musikere til forskellige lejligheder/arrangementer. Hvilken sang ville du ønske at du havde skrevet? Jeg spiller faktisk ikke så frygtelig mange covers. Og dog: Her under Corona-krisen spiller jeg en del covers herhjemme.

Jeg ville ønske, jeg selv havde skrevet sangen ”Hjem”. For den kan jeg virkelig relatere til. Det er jeg sikkert ikke den eneste, der kan. Jeg kender følelsen af at have kæmpet i mange år for at kunne være den, jeg er i dag. Efter at jeg blev skilt fra mine børns far og min verden var brudt fuldstændigt sammen og jeg knap nok vidste, hvem jeg var, gik der mange år, hvor følelsen af uvished var en trofast følgesvend.

Vi laver sådan et ”fælles-sangprojekt” her i den lille by, hvor vi bor, Jeg måtte på mange måder starte hvor naboer synger med fra hver sit forfra og også her var det musikhus. ken, der faktisk på mange måder Vi streamer det, så flere kan se og reddede mig fra at synke fuldstænhøre det. Det er ret sjovt. digt sammen. 28


Det var i den fase, en veninde lokkede mig med til en af Sanne Salomonsens koncerter. Jeg var slet ikke motiveret for at være social. Jeg havde slet ikke lyst til at tage til koncert. Jeg kan tydeligt huske, at vi stod næsten helt foran i Arena Fyn og Sanne sang denne vidunderlige sang ”Hjem”. Jeg kan huske at tårerne trillede nedad kinderne på mig.

Den gjorde noget ved mig som menneske, men også som sangskriver. Hvad har du af drømme og planer for fremtiden, med din musik? Lige nu lever jeg ikke af min musik. Jeg har et par andre uddannelser også, så jeg har andet arbejde, jeg tjener mit levebrød med, mens jeg opbygger karrieren indenfor musikken. Ingen ved, hvad vej det her vil gå. Og uden at kende vejen, er det lidt svært at kende målet.

Jeg har en drøm om at leve meget mere af musik end jeg gør nu

Det var tårer af lettelse. For jeg kunne mærke at jeg ikke var alene. Der er mange, der oplever smerte. Det vidste jeg jo godt med min fornuft. Men i følelsen havde jeg ofte følt mig alene. Den sang har jeg spillet mange gange herhjemme.

Lige nu har jeg ikke udgivet så meget musik endnu. Jeg har ikke været på en tourné. Det har jeg til gode endnu.

Mine børn elsker at høre den.

Det ville jeg elske at prøve! Og jeg vil skrive meget meget mere musik.

Jeg sang den også til min datters konfirmation.

Det er fantastisk at skrive en masse.

Jeg har længe været i en periode Med det budskab at hun altid skal nu, hvor sangene bare falder ned kunne finde hjem her i livet. Uanset, fra himlen. hvor svært det nogle gange kan Jeg håber at denne kreative fase være. bliver ved rigtig længe.

At jeg ønsker for hende at hun altid Og så længe er det også det, der er skal kunne finde sig selv igen, hvis fokusset: at få skrevet disse sange hun møder modgang i livet. færdigt få dem ud i verden. Jeg er Sanne Salomonsen evig taknemmelig for den sang.

Det er vel enhver original kunstners drøm 29


Hvordan har du og din musik udvik- Måske handler mest af alt om at let sig fra du startede og til nu? turde satse. Og stå ved det og vide, at man godt kan være det bekendt. Nu er det jo sådan, at jeg kun er i begyndelsen af at leve drømmen som udøvende kunstner ud. Du synger på engelsk, hvordan bliver Jeg udgav min første single sidste din musik taget imod i udlandet? efterår. Og siden da er det bare gået Jeg er som sagt ganske meget i stærkt. begyndelsen af min karriere. Jeg fik samlet mit band, og vi Jeg har spillet et par små koncerter begyndte indspilningen af det på ”La Gomera” og så er musikken her album. jo spredt over forskellige internatioJeg havde skrevet nogle sange, nale streamings platforme. som jeg helt sikkert synes, skulle På de sociale medier er der sjovt ud i verden, så sådan blev grundnok mange fra Indien, der følger stenen til ”Secret Smiles” lagt. mig og flittigt kommenterer min Det er navnet på mit kommende musik og der falder den ret meget album. i god jord. Allerede på den korte tid siden efteråret kan jeg dog mærke, der er sket noget med musikken. Jeg tænker at stilen er lidt den samme. Men musikken er på en måde blevet lidt mere ”konkret”.

Jeg har også en del tyske følgere på de sociale medier, men det tror jeg, hænger sammen med at mine rødder stammer derfra og jeg har reklameret i Tyskland igennem de forbindelser, jeg har der.

På La Gomera blev min musik også Måske er det også bare en følelse, taget godt imod. Ellers har jeg ikke der kommer indefra. Fordi jeg som spillet live i udlandet endnu med sangskriver måske har fundet mig min egen musik. selv mere. Fordi jeg følger den her drøm nu. Og derfor begynder at forstå, hvad jeg gerne vil stå for. Både stilmæssigt, men også indholdsmæssigt og ja- især musikalsk. 30


Engelsk er et dejligt sprog at synge på Lydene er gode at kombinere med min musik og så er det selvfølgelig lækkert at man kan nå en bredere målgruppe. Men det engelske kan også skabe en vis distance for mig som sangskriver. Denne distance kan være gavnlig, især når det er svære emner, jeg skriver om.

Emner, der igennem et andet sprog på en måde bliver mere ”tilgængelige” for mig. Nemmere at gå til, så at sige.

Når så det er sagt, så har jeg faktisk også skrevet par få sange på dansk. Jeg er ofte blevet opfordret til det. Måske for at man er lidt ”folkelig”. Jeg er dog ofte vendt tilbage til det engelske. Jeg tror faktisk på at man i live sammenhæng kan formidle en historie så fyldestgørende, at sproget i teksten kan være sekundært for forståelsen af sangen. 31


32


Velkommen indenfor i BORG

SOUND

Besøg en af vores fysiske musikbutikker i København, Odense, Næstved, Lyngby eller Stege og oplev vores store sortiment af kvalitets musikinstrumenter og lydudstyr. Vi fører en lang række af de bedste og mest anerkendte brands i industrien, og udvider løbende vores produktudvalg med de nyeste produkter på markedet. Vi har instrumenter og tilbehør i enhver genrer. Og har vi ikke præcis det du søger, så gør vi alt hvad vi kan for at skaffe det hjem til dig.

Har du brug for vejledning eller hjælp, er du altid velkommen til at komme ind og få en snak. Vores kompetente og professionelle team står klar med svar på hvad end forespørgslen måtte være. Og ved vi det ikke på stedet, finder vi ud af det. Vi kan også tilbyde reparationer og finjusteringer hvis dit instrument eller udstyr skal have nye strenge, fikset elektronikken eller noget helt tredje. Du er altid velkommen til at komme ned med dit udstyr og så kigger vi på det. Vi glæder os til at se dig i BORG SOUND eller på 33

www.borgsound.dk


www.sorenandersen.net 34


Guitarist Søren Andersen Tilfældigheder og hårdt arbejde. Det er vejen frem.. Og en enkelt ting mere… Don't be an asshole!!! Hvordan kan man leve af at spille hård rock nu til dags?

Jeg har jo beskæftiget mig med det, siden jeg var helt lille. Og for 10-15 år siden, jeg besluttede mig for, at nu går jeg efter at blive rendyrket rockmusiker.

mit eget lille ”tivoli”, men hvor gyngerne og karrusellerne er skiftet ud med produktion, sangskrivning, spille live og noget af det er blandet sammen. Så når jeg ikke spiller smart med min guitar, sidder jeg og nørder i Medley-studiet.

Jeg får det til at virke, med mine små forlystelser, i mit ”tivoli”, Jeg har lavet rigtig mange for jeg tror det vil være hardcore ”mærkelige ting”. Jeg har blandt KUN at leve af at spille guitar. andet spillet banjo i Hush, da de kom frem. Men jeg er nok bedre til at stå og tæve en gammel Men… Guitaren ER min bedste ”Strat”, end til at spille banjo. ven. Den brødføder mig, den underholder mig, og den holder mig også vågen om natten. Jeg beskæftiger mig med Så, det drejer sig om den. Rock`N`Roll, og jeg har ligesom 35


www.sorenandersen.net 36


Da ”Grungen” fader, kommer der et hul, hvor guitar-rock faktisk var ikke-eksisterende.

Her nørder vi gear, og der er mange der drømmer om at komme ud at spille, uden for Danmark, og at få et gig hos en etableret kunstner.

Det som jeg har gjort forkert og lært, vil jeg jo gerne give videre.

Det som Lars Danielsson, Poul Jeg lavede et band der hed Kick Halberg og Mikkel Nordø gjorde The Kangaroo, hvor vi havde for mig, da jeg var 16 år, det masser af guitar. Det var skide synes jeg ligesom, at jeg skylder, sjovt, men det var hårdt. at give videre. Men der er sket et eller andet, i gennem de sidste 10 år.

Da jeg var knægt, sad jeg jo i den lokale musikforretning, Jeg tror at sådan en som John og fik lov at hilse på F.eks. Mayer, har haft stor indflydelse, Søren Reiff, da han holdt workshop, og fortalte om, fordi han har kommercialisere hvordan det var at spille på TV. det at spille guitar.

Der er kommet en ny wave af det. Og det glæder mig.

Han var med i Glæsels Orkester. Og det var jo stor inspiration for mig. Så den bold vil jeg gerne spille videre til andre.

Jeg har undervist i guitar, men gør det ikke så meget mere.

Og så er det bare fedt at møde andre musikere på den måde.

Men jeg kører workshops og clinicks, for det er dejligt at mødes med kollegaer.

Mange er jo selv professionelle guitarister, og deler erfaring.

Og spille GODT på guitar.

Det kan jeg rigtig godt lide. 37


38


www.sorenandersen.net 39


www.sorenandersen.net 40


Er det sværere at starte en guitar-karriere op i dag? Nej, det handler bare om vilje. Det handler om at gå til den.

Man kan aldrig vide når man løber ind i nogen, hvad det kan føre til

Det handler om, ikke at give op. Det handler om at stå fast. Jeg tror at det altid har været svært og håbløst at leve af at lave musik. Jeg tror heller ikke det var let for Black Sabbath eller Aqua. Det gælder nok alle genre. Held og tilfældigheder spiller rigtig meget ind. Man møder lige en der kender nogen der står og mangler en guitarist. Jeg kom ind i musikbranchen via Melodi Grand Prix.

Stig, fra D-A-D faldt på en scene og brækkede armen, og de skulle bruge en bas-vikar. Og det kom jeg til at sige ”ja” til. Og det var jo et eventyr for mig.

Det førte så til et album, med Jesper Binzer, og jeg har haft D-A-D i studiet nogen gange, så jeg føler mig i den grad, som en ven af bandet.

En stor drengedrøm.

Jeg har altid været stor D-A-D-fan, og er det stadig.

Jeg startede med at spille med en kvinde der hed Lonnie Devantier, og af den vej mødte jeg Tommy Seeback og Ivan Pedersen , som introducerede mig for et hav af musikere. 41


www.sorenandersen.net 42


3

gode råd til kommende musikere

Vær forberedt Lad vær med at komme for sent Lad vær med at være et røvhul

Klik her for at se interviewet med Søren Andersen 43


44


45


Foto fra: fielaursen.dk/

46


Den smukke influencer og youtuber Fie Laursen kan andet end se godt ud og lave videoer om make up og kærester Hvornår fik du lyst til at kaste dig over at lave musik?

Hvad kommer først når du laver musik? Melodi eller tekst?

Jeg har sunget siden jeg var helt lille pige, så jeg har altid drømt om at kunne udgive musik og spille koncerter.

Tekst kommer først!!!

Jeg er rigtig taknemlig for at have fået chancen for at kunne lave musik.

Jeg har en EP på vej nu, med en masse rolige sange, hvor teksten er det som folk skal lytte til. Der er ikke nogen crazy beats.

Bare rene tanker, fra mit hjerte. Jeg gik jo fra selv at stå alene med drømmen, hvor ingen troede på mig, til at blive signet hos Warner Hvordan har dine følgere taget Music og nu har meget musik på imod din musik? vej og mange koncerter. Mine følgere tager SÅ godt imod min musik. Hvad handler dine sange om? Faktisk er det det som jeg laver, Mine sange er en blanding af pop- mine følgere glæder sig mest til. sange, der kan danses til men også følsomme sange, der kan føles til.

Jeg går meget op i at nå ud til de unge piger, der ligesom mig har været et breakup igennem og måske har brug for noget selvtillid og styrke. 47


Du er meget nærværende og personlig i dine videoer på Youtube og Instagram. Bruger du også det i din musik? Ja det gør jeg. På min kommende EP synger jeg om emner, som jeg faktisk har rigtig svært ved at italesætte og derfor ikke gør det i videoer. Men det gør jeg i min musik. Jeg føler lidt at man kan gemme sig bag en sang, fremfor at sidde, og sige” sådan har jeg det”.

Jeg vil gerne gøre mit brand til mere “Hun laver musik” end “hun er blogger” Du er gået en noget anden vej, end mange i musikbranchen. Hvad vil du give dem af gode råd fra ”din verden”? Mange artister mener ikke de behøver sociale medier, så de udgiver bare musik og siger “hej” med et selfie, engang imellem.

Du har jo skabt dit eget brand selv. Hvordan er det så at arbejde sammen et pladeselskabet?

Det der hjælper mig, er at jeg holder mig i kontakt med mine fans!

Ja det har jeg, og nu hvor jeg er blevet signet hos Warner, får jeg også hjælp og guidance.

Hvad vil du advare nye musikere imod, som du måske har fortrudt? Læs altid kontrakter igennem!!!

Hvor finder du din inspiration til din musik?

Og altid spørg om hjælp af professionelle.

Jeg lyttere rigtig meget til, hvad der Jeg er blevet snydt før. ligger på Top 50 og jeg lader mig Faktisk for et millionbeløb, når det inspirerer. kommer til min musik.

Men de dybe tekstere, de kommer bare helt fra mig.

Jeg skrev under på én dum kontrakt, som jeg altid vil fortryde.

48


Foto fra: fielaursen.dk/

49


Foto fra: fielaursen.dk/

50


Foto fra: fielaursen.dk/ Lægger du nogen strategi, når du skal lave musik? Nej, ikke rigtigt. Jeg laver det der føles rigtigt, i det jeg står i. Hvad bliver dit næste skridt, i musikkens verden?

At gå all in! Vi har som sagt EP på vej, som er følsom og min måde at vise folk hvem Fie egentligt er, bag hele rampelyset...

Og så har vi én helvedes masse popsange på vej!

51


52


53


www.facebook.com/amaliethoerholm/ www.instagram.com/amaliethorholm/ www.amaliethorholm.dk/ spotify.com/ 54


Kort om sanger og sangskriver Amalie Thørholm Amalie debuterede i 2017 med den fængende single “Love & koffein”, som straks fik airplay på landets lokalradioer og på Danmarks Radio. “Love & koffein” blev i 2018 efterfulgt af EP’en “Amalie”, en udgivelse, som bl.a. førte til masser af livejobs og en landsdækkende TVkoncert hos DK4. I 2019 indledte Amalie og hendes faste samarbejdspartner guitaristen Lasse Baggenæs, deres samarbejde med producer Joachim Ersgaard (Julie, Ea Kaya, Mags m.fl.), som resulterede i singlen “Ingenting” og julesinglen “Dæmoner og engle”.

Begge singler har fået masser af airplay og flotte anmeldelser med på vejen, bl.a. af DR’s Karrierekanon. I 2020 varsler Amalie flere koncerter og indtil flere udgivelser. Ultimo marts udkommer

“Derfor Lyver Jeg” Sangen følger op på sidste års julesang "Dæmoner og engle", og endnu engang er det producer Joachim Ersgaard, der har produceret musikken i det legendariske Medley Studios i København. 55


56


57


Fotograf: Frederik H. Lacoppidan 58 Artwork: Jakob Lunden Jakobsen


Én-mands

Stodderblues Thejs Nyland Sørensen/Blue Rose Down: Sangskriver, sanger, trommeslager og guitarist Ja, kært barn har mange navne… Og sur mand har mange opgaver

Først og fremmest, tillykke med din nye udgivelse Tusinde tak!

Hvad handler det nye nummer om?

af den mistillid der opstår, når man pludselig ikke tør, at stole på et ''Incandescent'' handler om at være menneske igen, eller har svært ved hvidglødende af vrede, hvor vreden at have tillid til andre mennesker i sidste ende eskalerer ud i, at man generelt. slår et andet menneske ihjel ved at være ''sindssyg i gerningsøjeblikket''. Det er noget der fucker sindssygt meget med hovedet, fordi man Hvis man skal gå lidt dybere til konstant er på vagt og opmærksom værks, så er sangen inspireret af på små ting, som man selv vurderer utroskab, som nogle gange kan kan være tegn på f.eks. utroskab, skabe sindslidelser, på baggrund eller hvad man nu går og frygter. 59


c

60

y


Hvilken musikgenre er din musik?

super meget sangerfaring, eller erfaring med det her one-manvanvid, så frygten for at det ville blive et kæmpe nederlag var enormt, men jeg tog det i stiv arm – det var sindssygt fedt, da det endelig udkom!

Jeg kalder min genre for ''Stodderblues'' eller ''Bastard Blues'' på engelsk.

Hvornår startede du med at udgive musik? Jeg har spillet i nogle forskellige konstellationer, og har været med på forskellige udgivelser fra 2010 og frem, men som Blue Rose Down var min første udgivelse d. 4. maj 2018. Hvordan var det for dig, første gang du skulle udgive din egen musik? Det var krafteddeme noget af det mest stressende og nervepirrende jeg i mit fucking liv har prøvet.

Hvordan bliver den type musik taget imod i vore dage?

Jeg stod for alt selv, og udgav mit første album igennem Gateway Music, men hele processen med at sørge for de rigtige ISRC-koder, artwork, mastering og alt det der, var en meget forvirrende ting, men det var en god læringsproces jeg aldrig ville være foruden. Derudover var det vanvittigt nervepirrende, for jeg havde på daværende tidspunkt ikke

f

Godt spørgsmål! Folk har taget overraskende godt imod det! Jeg ved jo godt selv, at det er en pissespøjs genre at kaste sig ud i, men folk har taget godt imod det, fordi at det er et spøjst projekt, og fordi musikken taler til markant flere, end jeg faktisk havde turde at håbe på. 61


Hvor klarer din musik sig bedst? Efter denne lille episode kigger jeg Koncerter, radio eller på nettet? ned bagest i hallen og får øje på en fyr, som ligner Mike Tramp ufattelig Generelt klarer musikken sig ganske meget. godt alle tre steder, men det er til koncerterne, at musikken virkelig Jeg kigger lidt nærmere og kan så kommer til sin ret, og jeg får altid godt se, at det faktisk ER Mike en masse rosende ord, og ærlige Tramp. kommentarer, fra folk til koncerter. Min musik klarer sig ganske fint i udenlandsk radio – særligt Tyskland!

Det freakede mig fuldkomment ud, fordi jeg synes at mit sing-a-longstykke var gået ad helvede til, og så var det jo ikke fedt, at en kæmpe I forhold til koncerterne, havde jeg musiker som Mike, havde overværet en ret sjov oplevelse, til et af mine min mangel på kontrol under selve supportshows for Søren Andersen. koncerten, men... Jeg har et sing-a-long-stykke, i et Efter koncerten kommer Mike så af mine numre, hvor jeg synger en hen til mig og slår mig på skulderen melodi, og så gentager publikum og siger: så melodien.

”Hold kæft, det er fedt det du har gang i! Du har fandeme nosser”

Til denne koncert, synger jeg så melodien, som jeg plejer, og cutter al lyd for at lade publikum skråle med, men så snart jeg cutter al lyden bliver der bare dødstille – - og det slog mig totalt bagover! Ingen respons OVERHOVEDET.

Det var virkelig et skulderklap der Jeg lader mig ikke slå ud og prøver gav mig energi til flere uger, for den igen, men anden gang er publikum form for anerkendelse får man ikke hver dag. heller ikke super godt med, men til sidst får jeg dem med, og det Det er klart et skulderklap jeg vil ender med at hele salen synger tage videre med mig i min karriere. med til sidst!

c

62

y


Hvorfor har du valgt at spille alene?

Sange om kærlighed, glæde og sådan noget, det har fandeme aldrig sagt mig en skid.

Ærligt? Jeg var pissetræt af at spille i bands, hvor familie og venner var prioriteret højere end øvere og koncerter. Derudover var jeg også rigtig, rigtig træt af at spille i bands, hvor at én person havde sidste og afgørende stemme, uanset holdningen fra resten af bandet. Dog var det også en udfordring at spille alene, for jeg var på daværende tidspunkt, da jeg startede Blue Rose Down, begyndt at nørde det her ''Outlaw country'' og gamle bluesmusikere, hvor at der kun er guitar og måske noget stomp, af en art.

Hvad er der af fordele og ulemper ved det? Fordele: Jeg bestemmer selv, jeg kan gøre hvad jeg vil og jeg kan ALTID spille koncert eller øve – for jeg går ikke på kompromis. Ulemper: Jeg har meget svært ved at vurdere om en ny idé er god eller ej, for jeg har ingen bandkammerater at snakke med. Det typiske problem opstår, når jeg skriver et nyt riff, det er nemlig ikke altid at jeg synes at de er fede, hvorimod andre kan fortælle mig, at det er noget af det bedste jeg nogensinde har lavet.

Idéen om at lave noget singer/ Dog har jeg tre gode kammerater songwriting, som soloartist, var ikke særligt attraktivt, fordi jeg jeg altid ringer til og sparrer med, synes at det hurtigt bliver kedeligt. og de er en kæmpe hjælp når jeg sidder fast i riffs, tekster og idéer. Så jeg kunne lige så godt udfordre mig selv og gøre det mega smadret, ved at købe en resonatorguitar, en fuzzpedal og en stortromme.

f

Sout-out til Frederik H. Lacoppidan, Birk og Emil Guldbrandsen!

63


Fotograf: Frederik H. Lacoppidan Artwork: Jakob Lunden Jakobsen

c

64

y


Hvad har du af planer og drømme om fremtiden? Jeg har ét mål i mit liv, og det er at jeg vil leve af at spille musik. Jeg arbejder lige nu på, at forbedre alt omkring Blue Rose Down og jeg glæder mig til at komme rigtigt i gang med sangskrivningen til mit tredje album! Derudover er planerne, at jeg skal supporte Søren Andersen I maj (hvis vi får lov pga. Corona) og ellers skal jeg spille en masse koncerter, og forhåbentligt snart ned forbi Tyskland og gerne noget turné – enten som support eller sammen med nogle af de bands, som jeg lægger mig godt op af genremæsigt.

f

Drømmen?:

Jeg vil gerne til Nashville og bo, hvor min musik nok også passer lidt bedre ind, og derudover er det en drøm at få en featuring med Brother Dege.

65


66


67


68

Facebook-gruppe for bogen: ”Jeg vil prøve det hele”


Bog om Jørgen Ryg ”Den lille mand” som vil gøre det hele så godt, men altid bliver misforstået.

Det er sådan de fleste kender Jørgen Ryg, fra utallige revyer og film. Men bag de tunge briller, var også en af Danmarks bedste jazztrompetister. De fleste husker nok Jørgen Ryg som en enestående komiker og karakterskuespiller.

Men Jørgen Ryg havde også et andet talent.

Han var en gudsbenådet trompetist, Med monologer som ”Enlig far”, der før skuespillerkarrieren faktisk ”Min kone vil skilles” eller havde gang i en lovende karriere ”Sur” (også kendt som ”Romkager”) som jazzmusiker. lagde Jørgen Ryg de danske revyscener flade af grin i perioden fra En karriere der gav genlyd langt 1960 til sin alt for tidlige død som ud over landets grænser. bare 54-årig i 1981. Som skuespiller brillerede han i roller som invalidepensionisten Arntsen i DR’s tv-drama ”Syg og munter” (1974) og som adjudant Mühlhausen i ”Lenin, din gavtyv” (1972) – en rolle som han modtog en Bodil for.

Som lille var Jørgen Ryg meget optaget af musikken og han fik i teenageårene en trompet forærende, men det var først, da han i slutningen af 1940’erne aftjente sin værnepligt som udsendt i Vesttyskland at trompeten kom til sin ret. 69

Køb bogen: ”Jeg vil prøve det hele”


70

Facebook-gruppe for bogen: ”Jeg vil prøve det hele”


Han gik til optagelsesprøve for at spille den daglige morgenreveille og fik jobbet, men var inden længe dybt involveret i brigadens underholdningsorkester.

Således gik det til, at Jørgen Ryg op gennem 1950’erne etablerede sig som et af dansk jazzmusiks mest lysende talenter.

Med sit band, Jørgen Ryg Quartet, Da Jørgen Ryg efter endt militærturnerede han i hele Europa og tjeneste vendte tilbage til Danmark, vandt kritikernes ros i USA. opsøgte han omgående det københavnske jazzmiljø, hvor han kom Samtidig forsøgte han at skabe sig med i et orkester. en karriere som skuespiller. Det var en voldsom overvindelse, for Jørgen Ryg var sceneskræk, men trangen til at spille overvandt i sidste ende frygten for at stå på scenen.

Da 1960 meldte sin ankomst, var Jørgen Ryg nødt til at vælge, om det skulle være musikken eller skuespillet, der skulle være hans levebrød.

Bogen er skrevet af Peter Borberg I 1950 sad den store danske jazzog Henrik Busborg stjerne, Leo Mathisen, i salen ved en af Jørgen Rygs koncerter, og dagen efter blev en bare 22-årig ung trompetist hyret til et af landets fremmeste orkestre. Engagementet holdt desværre kun et års tid, men Jørgen Ryg havde fået blod på tanden og fandt med det samme sammen med en flok unge, talentfulde jazzmusikere fra København.

Det var folk som Max Brüel, Erik Moseholm, William Schiøpffe og Jørgen Lausen. Navne, der skulle tegne den moderne danske jazz i årene, der kom. 71

Køb bogen: ”Jeg vil prøve det hele”


Så er der ny dansk musik Ny single fra Sydfynske Tom Bjerg og Band ”Hurtigt ud Hurtigt hjem” er første udspil fra deres kommende album

.

y 72

I


73


74


ALT ER LORT!!! Anmeldelse af Helmut Hovedpinepille

For helvede da også… Endelig er der mulighed for at se en koncert med ordentlig musik. Bare én...

kkkkk

Ha… Ja, nu kan de sgu ikke engang komme UD af landet, om de så betalte selv.

Så nu slipper vel for at flere tror at de skal være de nye AQUA. Og planer om at erobre verden.

Jeg har endda siddet i telefonkø Næ, de kan sgu starte med at erobre ”Udkantsdanmarek”, der en time, for at få billet. bor heldigvis ikke så mange de Været ude og købe nyt tøj, og kan genere med deres larmende polere danseskoene, til denne spektakel-musikene koncert. Og så bliver det aflyst.

Så kan vi andre nyde freden og roen her i storb…

Når jeg tænker på alt det elendige Hvad fanden er nu det!!! møg-musik, jeg er blevet sendt ud for at anmelde… Neeeeej… Nu står der fandeme nogle tosser på altanerne overfor Det ene håbefulde band efter og SYNGER… det andet… Med store drømme Åååååårh… Alt er lort!!! om det store udland… 75


76


77


Annoncepris—hel A4-side: 1000 kr. plus moms Inkl. Link til webshop

Annoncepris—halv A4-side: 500 kr. plus moms Inkl. Link til webshop

Annoncepris—dobbelt A4-side: 2000 kr. plus moms Inkl. Link til webshop

78


Danske Onlinemagasiner kontakt@danskeonlinemagasiner.dk 79


Tak fordi du læste Dansk Musikmagasin Det er produceret helt

uden mediestøtte.

Så, hvis du vil støtte Dansk Musikmagasin, så flere musikere kan blive set og komme længere ud med deres musik, er du meget velkommen til at støtte med et valgfrit beløb, så der er lidt til at dække udgifterne. Du

SKAL ikke… Men du MÅ.

Tak for du støtter det danske musikliv

80