Page 1

PROVENCE

FOR HELE FAMILIEN SOMMER PÅ AUBERGE DES SEGUINS 24. juni - 6. juli 2012


Det bedste ved Auberget er, at man kan klatre på stenen...det er sjovt at plukke timian oppe på plateauet... Hannah Mai, 4år - København


På Auberge de Seguins kan forældre, børn og bedsteforældre sammen nyde den provencalske sommer. Opholdet er for familier, der ønsker en ferie med gode fælles oplevelser – nogle hele familien sammen, andre hver for sig. Der er aktiviteter med kvalitet for både børn og voksne i alle aldersgrupper. Hele familien kan på kortere eller længere vandreture gå på opdagelse i naturen og bjergene. Man kan slappe af ved poolen, læse de bøger man ikke har fået læst i løbet af året eller tage på udflugter til de omkringliggende byer og landsbyer. Auberge des Seguins ligger midt i Luberon-bjergene i Provence - der hvor vejen ender. I slutningen af juni og begyndelsen af juli er temperaturen om dagen 25-30 grader og om aftenen noget køligere, da stedet ligger i ca. 400 meters højde, og der løber en lille flod i dalen.


Aktiviteter på Auberge des Seguins På Auberge des Seguins kan børnene sammen med forældre eller en børnepasser lege i naturen, være med til at plukke krydderurter i naturen, plukke kirsebær, bælge bønner, grille et helt lam eller hjælpe med at bage brød i en gammeldags stenovn. Alle aktiviteter er planlagt, så de involverer deltagerne og giver indsigt.

Aktiviteter for børn – der tager børn alvorligt På Auberge des Seguins vil der under opholdet være en voksen, der arrangerer aktiviteter for børn. Det er ikke en pasningsordning, men et tilbud til børn med eller uden forældre, som har lyst til at opleve stedet og komme tættere på det rigtige Provence. Da Auberge des Seguins ligger, hvor vejen ender, er der ingen grund til at være nervøs for trafikken.


...og så elsker jeg at se børnene lege dagen lang, uden legetøj, men med hinanden, de voksne, sten, pinde og nedfaldne valnødder. Jeg nyder at se dem bruge deres fantasi, klatre og gemme sig og bare være glade... Melanie Gabrielsen - København

Der er mange muligheder for fysisk udfoldelse for alle aldersgrupper

• Vandreture

• Løbeture

• Svømning i poolen - der er både et stort svømme bassin og et lille soppebassin for børn.

• Lege

• Cykle

For de eventyrlystne, kan der arrangeres bjergklatring under kyndig vejledning af autoriserede klatre-guides på den naturlige klatrevæg få hundrede meter fra Auberge des Seguins.


...jeg synes det er skønt at gå ture, og finde smukke steder, og selvfølgelig alt den gode mad Sofia Lin, 12 år - København

...jeg har stadig noget at det kryddersalt, som jeg lavede af de urter vi indsamlede Louise Bertelsen - København

Vandreturene Der er mulighed for at deltage i kortere og længere vandreture, enten på egne hånd eller med stedkendt ledsager. Sammen med forældrene eller uden. Turene med ledsager kan f. eks. være til det plateau, der ligger over Auberge des Seguins for at plukke krydderurter til at tage med hjem. Eller en tur op gennem dalen langs med den lille Aiguebrun flod, der løber forbi Auberget. Her kan man soppe eller lege i lysningerne langs floden. Der tilbydes følgende vandreture med stedkendt ledsager:

• Fort de Buoux ca. 3 timer

• Landsbyen Sivergue med frokost i naturen. ca. 3 timer

• Vandretur I dalen langs floden, især for børn. ca. 2 timer

• Vandretur til landsbyen Buoux ad den gamle saltvej ca. 3 timer

• Vandretur til toppen af Luberonbjergene med frokost i naturen ca. 5-6 timer

• Vandretur til landsbyen Bonnieux ca. 3 timer


Længere ture med bus til nærliggende byer:

Aix-en-Provence

Marked i Apt

Besøg med spisning på slottet Arnajon. Der er også mulighed for at deltage i et kursus om provencalsk mad på slottets kokkeskole.

Besøg på olivenoliemølle

Besøg på gård med geder, hvor der fremstilles gedeoste.

Besøg på vingård

En tur til en kirsebærplantage, hvor der kan plukkes kirsebær

Der vil nogle aftener være aktiviteter for børn efter middagen, for eksempel film under åben himmel. Der er ikke fjernsyn på Auberge des Seguins. Der er som oftest ingen planlagt under- holdning til - eller efter - middagen for de voksne. Man spiser og taler sammen, og kan blive siddende så længe man har lyst.


Mad og Vin På Auberge des Seguins kan man under kyndig vejledning af køkkenpersonalet deltage i fremstillingen af forskellige specialiteter, for eksempel oliventapanade, pistou (provencalsk pesto) og en af de mest typiske egnsretter: Soupe au pistou. Der vil også være foredrag om en af områdets helt specielle produkter, trøfler, og mulighed for at deltage i et vinsmagningskursus. Om aftenen kan børnene se film på terrassen, mens de voksne smager vin fra området og nyder det provencalske køkken og den lune provencalske aften.

Maden på Auberge des Seguins Det er et rustikt, originalt køkken, der bygger på områdets gamle traditioner og en oplevelse i sig selv. Måltiderne indtages på terrassen ved restauranten. Aftenmenuen består af fire til fem retter: Forret, hovedret, salat, ost og dessert. Den indtages som oftest under åben himmel mens mørket sænker sig.


...nu er jeg et rigtig madøre, så jeg glæder mig allerede til vi skal afsted igen og nyde den fantastiske provençalske mad man får på Auberget Louise Bertelsen - København

Vin Vinudvalget på Auberge des Seguins er ikke stort. Det består af gode lokale vine enten i flasker eller i kander. Der bliver arrangeret mindst to vinsmagninger med forskellige temaer i løbet af opholdet. Der vil også være mulighed for at deltage i en udflugt med besøg på et af områdets vingårde. Her vil vi få en rundvisning og smage stedets vine. Desuden vil der være mulighed for at deltage i et vinsmagningskursus. Vinsmagning handler om den subjektive vurdering af vin. Men denne vurdering må samtidig understøttes af teknisk og faktuel viden om vin. På kurset vil vi med dette udgangspunkt gå på opdagelse i nogle af verdens kendte vinregioner, hvor vi skal lære om vinfremstilling, de forskellige vinregioner, forskellige typer vin, druetyper m.m. Og så skal vi naturligvis smage på vinen.


...det bedste er de hyggelige aftener; man bliver lidt klogere hver aften Karl Granov - København

Om Auberge des Seguins Auberge des Seguins er en provencalsk gård, hvor de ældste dele stammer fra 1500 tallet. Indtil 1960 fungerede stedet som bolig for familien Pessemesse som landbrug med blandt andet geder. I 1960 besluttede sønnen Pierre sig til at indrette nogle værelser til turister. Stedets afsides beliggenhed betød, at det var nødvendigt, at lave mad til gæsterne. Pierre allierede sig med den lokale kogekone, der lavede provencalsk mad til gæsterne. Mad som hun havde lært at lave den i sit barndomshjem. Pierre lærte med årene at fremstille hendes retter. Altid på basis af friske, lokale råvarer. Det er disse opskrifter og denne tradition, der stadig er grundlaget for køkkenet på Auberge des Seguins. Pierre har i dag trukket sig tilbage og dyrker nu sine interesser som foregangsmand i bevægelsen for bevarelse af det provençalske sprog og den provençalske kultur. Han vil under opholdet fortælle om stedets historie og udviklingen fra beskedent landbrug over indretningen af efterhånden alle gårdens rum til værelser til de nyeste tilbygninger, hvor værelserne er holdt i den samme rustikke provençalske stil. I dag har Pierres datter Amélie overtaget stedet - det drives stadig i Pierres ånd men med en lidt mere nutidig tilgang til service og betjening.


Opholdet på Auberge des Seguins Der er på Auberge des Seguins rummelige værelser med 3-4 senge. Der er også mulighed for at få en ekstra barneseng på værelset. Der er derudover værelser med to senge og værelser med dobbeltsenge. Familier med børn bor på værelserne med 3-4 senge. Øvrige familiemedlemmer: bedsteforældre, store børn og andre har eget værelse. Alle værelser har bad/douche og toilet. Der findes nogle få værelser, hvor der kun er douche og toilettet er på gangen. Ønsker man at bo på disse værelser er der en reduktion på kr. 1.000 pr. person i prisen for opholdet, kr. 1.500 for deltagere der bor på enkeltværelse.


Praktiske oplysninger Ankomst søndag den 24. juni efter kl. 16 - Afrejse fredag den 6. juli senest kl. 11. Prisen er 7.945 kr. pr. voksen i dobbeltværelse og halv pris for børn, der bor i forældrenes værelse. Tillæg for enkeltværelse kr. 2.500.

I prisen er inkluderet: 13 dage på Auberge des Seguins med morgenmad, frokost og aftensmad alle dage undtagen 4 dage, hvor kun frokost eller aftensmad er med i prisen. Alle aktiviteter på Auberge des Seguins. Der vil være frugt og vand stillet frem, hvor alle kan forsyne sig hele dagen.

Ikke inkluderet: Drikkevarer til maden. Cykelleje. Bjergklatrekursus. Udflugter fra Auberge des Seguins Transport til og fra Auberge des Seguins Rejsen til Auberge des Seguins


Til og fra Auberge des Seguins Hos Cultours kan købes flybilletter til og fra Auberge des Seguins. Prisen er kr. 2.500 pr. person inkl. transfer til og fra lufthavnen. Der flyves enten til Marseille (køretid ca. 90 min.) eller Nice (køretid ca. 180 min). Flytransport skal bestilles samtidigt med bestilling af opholdet. Pris for transfer fra lufthavnene i Nice eller Marseille for deltagere, der selv køber flybillet er: 250 kr. pr. person pr. strækning til/fra Nice, 150 kr.pr. person pr. strækning til/fra Marseilles. Man kan vælge selv at leje bil under opholdet, afhentning og aflevering af bilen kan ske i lufthavnen. Man kan også vælge at køre i egen bil fra Danmark. Til deltagere, der selv kommer til Auberge des Seguins i bil tilsendes kørevejledning.


Efter vandreturen... Udflugterne med bus: Udflugter bestilles og betales under opholdet på Auberge des Seguins – Aix-en-Provence 20 € pr. person Marked i Apt 10 € pr. person Besøg med spisning på slottet Arnajon 15 € pr. person Kursus i provencalsk madlavning på Arnajon 30 € pr. person Vinsmagningskursus inkl. vine 30 € pr. person Besøg på olivenoliemølle 5 € pr. person Besøg på lokal vingård med besøg i marker og kældre og vinsmagning af stedets vine 5 € pr. person


Tilmelding Tilmelding sker til Cultours. Der betales et depositum på kr. 2.000 pr. person ved tilmelding. Restbeløbet betales senest 60 dage før afrejse. Ved tilmeldingen skal oplyses om man selv kommer til Auberge des Seguins, eller om man ønsker flybillet og transfer eller udelukkende transfer. Deltagere, der selv sørger for flybillet bedes oplyse flynummer og ankomsttid til lufthavnen når den foreligger. Vi kan ikke garanterer transfer umiddelbart efter alle flyankomster, så der kan forekomme kortere ventetid inden transfer.


LÆS MERE OM MADEN OG STEDET I BOGEN: Provence - historier og opskrifter fra Auberge des Seguins

Bogen er krevet af rejseleder på rejsen Provence - for hele familien, cand.mag. Torsten Granov og cand.mag. Lise Malling Olsen. Bogen koster kr. 185,-. Den kan købes på www.cultours.dk eller ved henvendelse hos Cultours på rejser@cultours.dk eller 8610 8605. Tilmeldte til rejsen Provence - for hele familien får bogen gratis

CULTOURS.DK Dr. Margrethes Vej 11 | DK-8200 Aarhus N www.cultours.dk | rejser@cultours.dk | tlf. 86 10 86 05 Medlem af rejsegarantifonden nr. 553 Medlem af Pakkerejse-Ankenævnet

Provence for hele familien  

På Auberge de Seguins kan forældre, børn og bedsteforældre sammen nyde den provencalske sommer. Opholdet er for familier, der ønsker en feri...