1 minute read

DE CE MOLDOVA A AJUNS AICI?

- PAS este un partid incapabil să administreze o asemenea situație de criză generalizată. Nu există transparență în actul guvernării, interesele de partid au paralizat întreaga societate.

- PAS nu înțelege și nu face față provocărilor de ordin economic cu care se confruntă țara noastră. Nu sunt pregătiți să ofere soluții corecte pentru oamenii Moldovei.

Advertisement

- Lipsește cu desăvârșire un proiect de țară care să ofere oamenilor liberi ai Republicii Moldova locuri de muncă bine plătite și un nivel de trai corect. PAS nu reușește să facă un asemenea plan, iar timpul trece.

- Există un pericolul foarte mare ca procesul de aderare la Uniunea Europeană să eșueze, moment în care Republica Moldova va intra în cel mai grav impas al istoriei sale recente.

la guvernare în campania electorală, reforma justiției fiind cel mai relevant exemplu în acest caz.

- Foarte clara lipsă de cadre și neprofesionalismul cu care sunt abordate cea mai mare parte din temele de interes ale cetățeanului, teme care nu au primit până astăzi rezolvare din partea PAS. Agenda PAS nu mai este de multă vreme agenda cetățeanului.

- Polarizarea continuă a societății, fapt care duce la existența unor falii foarte adânci în societate, între grupuri sociale mari și foarte mari, definite diferit din punct de vedere emoțional si comportamental.

DE CE este nevoie de CUB?

Există un pericolul foarte mare ca procesul de aderare la Uniunea Europeană să fi compromis de improvizațiile actualei puteri. Aderarea la UE trebuie să fie un efort colectiv, al tuturor partidelor pro-europene și un efort al societății, în ansamblul ei. CUB este un partid liberal pro-occidental, validat la nivel european.

- Nivelul îngrijorător de incompetență manifestat în diferite instituții ale statului, obligă CUB la implicare directă. Avem proiecte, avem soluții, avem oameni. PAS nu poate singur. Acest lucru a fost demonstrat deja.

- Ezitările îngrijorătoare și compromisurile asumate de PAS în relațiile întreținute cu zona transnistreană, focar permanent de conflict militar și șantaj economic. CUB știe cum și poate finaliza proiectul prin care Transnistria se poate întoarce la patria mamă.

- Nu există un echilibru stabil între spațiul politic și cel instituțional; PAS se comportă ca un stăpân și conduce Republica Moldova la limita deciziilor constituționale. PAS funcționează astăzi ca un stat în stat.

- Există un blocajul evident pe mai multe paliere de reforme promise de actua-

- CUB are solutii pentru economia Republicii Moldova pentru că este un partid liberal - european. Noi nu experimentăm, noi știm ce trebuie făcut. Vom munci pentru economie, pentru deschiderea de noi afaceri și crearea a cât mai multor locuri de muncă bine plătite.

- CUB militează pentru unitatea societății și pentru bunăstarea fiecăruia dintre noi, pentru dialog, echilibru și respect.