Page 1

M

{Z

D{

6


“ÅNDEN I HIROSHIMA ER ALDRIG AT GIVE OP, AT STRÆBE EFTER DET YPPERLIGSTE. AT FASTHOLDE EN “VI KAN GODT-ATTITUDE”.”

“MED EN KOMPAKT, LET MOTOR, ET LET KARROSSERI OG ET FLOT DESIGN, ER VORES MÅL AT SKABE NYE BILSTANDARDER.”

GØR IKKE BARE ANDERLEDES TING. GØR TINGENE ANDERLEDES Gå din egen vej med den nye Mazda6. Den er designet ud fra vores nye designfilosofi "KODO — Soul of Motion" og fanger øjet med sin coupé-inspirerede profil, markante konturer og dynamiske letmetalfælge, der tilsammen giver en indikation af den køreglæde, du kan forvente. Skønheden ledsages af intelligens i form af vores SKYACTIV-teknologier. Ved at nytænke alle større komponenter har vi skabt en bil, der er lettere samt mere

“MAZDA FORTSÆTTER MED AT UDFORDRE; VI STRÆBER ALTID EFTER AT GØRE TINGENE ANDERLEDES”

sikker og inspirerende at køre, og som samtidig har fremragende brændstoføkonomi og lave emissionstal. Det er også vores første bil, der kan udstyres med i-ELOOP. Fordi smartere tænkning giver smartere biler.

MASAHIRO MORO EXECUTIVE OFFICER

FØLG MED I HISTORIEN PÅ M{ZD{.DK/HISTORIER

“TRODS TEKNOLOGISKE FREMSKRIDT KAN DU KUN NÅ TIL ET VIST PUNKT MED COMPUTERE ELLER ANDRE VIDENSKABELIGE MIDLER. I SIDSTE ENDE KOMMER DET AN PÅ BILPRODUCENTENS DYGTIGHED OG FORNEMMELSE.”

HIROTAKA KANAZAWA MANAGING EXECUTIVE OFFICER

2

3


BEVÆGER DIG. SELV NÅR DEN STÅR STILLE Progressivt design og smart teknologi kombineres som aldrig før i den nye Mazda6. Mazdas nye designfilosofi "KODO — Soul of Motion" ses tydeligt i karrosseriets linier, der er inspireret af et rovdyr med spændte muskler, lige før det sætter sig i bevægelse. Den markante kølergrill fremhæver bilens brede og muskuløse fremtoning, og set fra siden udstråler Mazda6 en udpræget dynamik, som yderligere understreges af de nøje udformede forog baglygter. De store 17" eller 19" letmetalfælge* runder designet perfekt af.

4

*Afhænger af bilens udstyrsniveau.

5


EN SPORTSLIG STATIONCAR, DER IKKE GÅR PÅ KOMPROMIS Ved at kombinere profilen fra den 4-dørs sedan med en lang og ubrudt taglinje er det lykkedes at give Mazda6 Stationcar et udpræget dynamisk udseende. Samt pladsen og alsidigheden til at rumme din travle livsstil. Du går derfor hverken på kompromis med form eller funktion. Mazda6 Stationcar udstråler i stedet en unik blanding af elegance og funktionalitet. Tænk mindre på den som en stationcar og mere som en sportsvogn med ekstra plads.

6

7


M{ZD{ SHINARI. DRØMME GJORT TIL VIRKELIGHED Den nye Mazda6 har et fantastisk design, der beviser, at vores Shinari-konceptbil var alvorligt ment. Ved at overføre konceptbilens skarpe linjer og coupé-agtige profil til den serieproducerede bil er Mazda6 blevet lige så spændende, som vores team af designere ønskede. Inde og ude oplever man vores nye design-filosofi "KODO — Soul of Motion', der giver sig udtryk i en kraftfuld elegance og spændende dynamik. Under overfladen har Mazda6 den fulde vifte af SKYACTIV-teknologier og opnår derfor bemærkelsesværdige præstationer, samtidig med at brændstofforbruget og emissionerne holdes på et minimum. Ved at blande overbevisende design med banebrydende teknologi indfanger den nye Mazda6 sjælen ikonceptbilen. Og gør den til virkelighed.

8

9


PRÆSTATIONER DU FORTJENER KØREGLÆDE DU FORVENTER Arven fra Mazdas sportsvogne er tydelig, når man betragter den nye Mazda6 udefra. Men den bliver endnu mere åbenlys, når man sidder bag rattet. De nye højeffektive SKYACTIV-benzin- og dieselmotorer

er

kombineret

med

kompakte

og

hurtigt

skiftende

gearkasser.

Køreegenskaberne er sportslige og styringen præcis og direkte takket være den avancerede undervognskonstruktion og det hastighedsafhængige styretøj. Kraftige bremser og vores nyeste sikkerhedsteknologi arbejder diskret og effektivt for at give dig bedst mulig kontrol over situationen. Uanset, hvordan du ser på det, får du den kraft og effektivitet, du fortjener. Og den ægte køreglæde, du forventer.

10

11


BENZINMOTORER

DIESELMOTORER

GEARKASSER

Den nye benzinmotor, SKYACTIV-G, har verdens højeste kompressionsforhold på 14:1. Det er højere end i en Formel 1-motor. SKYACTIV-G findes i tre versioner: med 2.0liters slagvolumen og henholdsvis 145 hk og 165 hk og med 2.5-liters slagvolumen med 192 hk. Med et nyt 4-2-1 udstødningssystem, lettere stempler, brændstofdyser med flere huller og andre intelligente konstruktioner reduceres brændstofforbruget og CO2emissionerne til gavn for økonomien og miljøet, samtidig med at drejningsmomentet øges ved alle omdrejningstal.

Motorteknologien i den nye Mazda6 er mindst lige så imponerende, når det gælder dieselmotorerne, SKYACTIV-D. Med verdens laveste kompressionsforhold for dieselmotorer på 14:1 giver de højtydende og meget omdrejningsvillige motorer på 2.2 liter og med henholdsvis 150 hk og 175 hk et imponerende kraftoverskud og et meget lavt brændstofforbrug. Biturbo-teknologi med en lille og en stor turbolader er med til at øge drejningsmomentet fra de helt lave omdrejninger og hele vejen op til 5.200 omdr./min. Tilmed lever motorerne op til den skrappe EU6-norm for emissioner.

Automatisk gearkasse SKYACTIVDrive

Fordele

Fordele

Op til 18,2 km/l ved blandet kørsel (Mazda6 Sedan 2.0 SKYACTIV-G 145 hk) 210 Nm ved 4.000 omdr./min (SKYACTIV-G 2.0). SKYACTIV-G 2.5 har 256 Nm ved 3.250 omdr./min

Op til 23,8 km/l ved blandet kørsel (Mazda6 Sedan 2.2 SKYACTIV-D Vision med 150 HK og manuelt gear)

420 Nm ved blot 2.000 omdr./min. (SKYACTIV-D 2.2 med 175 hk, SKYACTIV-D 2.2 med 150 hk har 380 Nm fra 1.800-2.600 omdr./min.)

Opfylder EU6-normen

Verdens højeste kompressionsforhold for en benzinmotor

SKYACTIVKARROSSERI

SKYACTIVUNDERVOGN

Kan det være sjovt og økonomisk at køre med automatgear? Ja, med den nye lette SKYACTIV-Drive-gearkasse. Denne nye generation af automatiske gearkasser med 6 trin skifter gear blødere og hurtigere. Takket være en mere direkte overførsel af kræfterne via en udvidet lock up-funktion opnås en bedre brændstoføkonomi.

En avanceret bil bliver ikke til ved et tilfælde. Det kræver tid og engagement at skabe et karrosseri, der er let i vægt, men samtidig giver fremragende kollisionsbeskyttelse. Med en innovativ rammestruktur i kombination med højstyrkestål og de nyeste svejsemetoder har vores ingeniører skabt en karrosseristruktur, der er mere stabil, selv om den vejer mindre.

Den nye SKYACTIV-UNDERVOGN er et stort skridt frem. Ved udviklingen har vi fokuseret på smidighed, stabilitet, præcision og komfort og skabt en undervogn, der vejer mindre, men samtidig giver den store køreglæde, som kendetegner enhver Mazda.

Fordele

Fordele

Rykfri start og hurtige reaktioner

Bløde og hurtige gearskift

Fremragende kørekomfort

Manuel gearkasse SKYACTIV-MT

Fordele

Giver føreren en følelse af at være ét med bilen

Fremragende kollisionsbeskyttelse

Forbedrede bremseegenskaber.

Lavere vægt for bedre brændstoføkonomi

En optimal balance mellem dynamik og komfort

Meget stærk karrosseristruktur for øget stivhed og dermed køreglæde

Køreegenskaber, der vækker tillid og giver sikkerhed

Med et gearskifte, der er præcist og letgående som i en sportsvogn, gør den nye manuelle gearkasse, SKYACTIV-MT, det til en sand fornøjelse at køre Mazda6. Den 6-trins manuelle gearkasse er kompakt, let og har mindre indre friktion. Den er dermed med til at give forbedret brændstoføkonomi og en endnu større køreglæde. Fordele

Letgående gearskifte.

Præcise og korte skiftebevægelser.

Kompakte dimensioner, mindre indre friktion.

skyactivtechnology. Det bedste fra alle verdener SKYACTIV TECHNOLOGY dækker over en helt ny måde at tænke udvikling af bil på. Det drejer sig ikke kun om nye motorer, SKYACTIV TECHNOLOGY er også helt nye gearkasser og

en

ny

og

lettere

måde

at

konstruere

undervogn

og

karrosseriopbygning. Sammen med unikke teknologier som f.eks. i-stop og iELOOP giver det en enestående kombination af køreglæde, høj ydelse, lavt brændstofforbrug og et højt sikkerhedsniveau.

12

13


YDRE SKØNHED INDRE STYRKE Bag det forførende ydre på den nye Mazda6 gemmer sig et imponerende opbud af intelligente og aktive sikkerhedsfunktioner, der er udviklet til at lade dig slappe af og trygt nyde kørslen. I tæt bytrafik overvåger Smart City Brake Support* (SCBS) hele tiden afstanden mellem dig og køretøjet foran og aktiverer bremserne, hvis du kommer for tæt på. Lane Departure Warning System (LDWS) overvåger vejstriberne i begge sider og advarer dig, hvis du er ved at forlade vognbanen. Mazda Radar Cruise Control (MRCC) hjælper dig med altid at holde en sikker afstand til den forankørende. Om natten oplyser det adaptive forlygtesystem med fjernlysstyring vejen forude optimalt og sørger selv for, at du ikke blænder andre trafikanter. Mazda6 ser ikke kun godt ud, den yder også fremragende beskyttelse af dig og dine passagerer.

Rear Vehicle Monitoring (RVM) RVM advarer mod køretøjer, der nærmer sig bagfra, ved at aktivere en advarselslampe enten i højre eller venstre sidespejl. Hvis man alligevel lægger an til en overhaling og viser af, bliver man advaret ved, at advarselslampen begynder at blinke, og en hørbar alarm aktiveres. (Fungerer ved hastigheder over 30 km/t, standard i Mazda6 Vision og Optimum)

Fjernlysstyring (HBC) Giver en bedre udnyttelse af fjernlyset ved kørsel i mørke. Skifter automatisk forlygterne fra fjernlys til nærlys, nær der registreres modkørende trafik. Når vejen er fri, skifter systemet automatisk til fjernlys igen. (Standard i Mazda6 Vision med Xenon-pakke og Mazda6 Optimum)

Dynamisk stabilitetskontrol (DSC) DSC-systemet forbedrer styreegenskaberne især i sving og under pludselige undvigemanøvrer, uanset vejbanens beskaffenhed. Systemet, der fungerer sammen med ABS-bremserne, regulerer automatisk motorydelsen og aktiverer bremserne på de enkelte hjul, således at bilen kan klare sving og undvigemanøvrer uden at over- eller understyre — samtidig med at trækkraft og stabilitet bevares. Antispinsystemet (TCS) forhindrer hjulspin ved hastigheder op til 30 km/t, så det bliver lettere at sætte i gang på glat og våd vej. (Standard i alle Mazda6)

Mazda Radar Cruise Control (MRCC) Lader dig indstille bilens hastighed og fastholde den uden at bruge speederen. Systemet anvender desuden en radarsensor til at overvåge trafikken foran bilen, hvorefter det automatisk holder en sikker afstand til den forankørende bil. Man kan selv indstille den ønskede sikkerhedsafstand i flere trin. Når den forankørende bil er væk, accelererer bilen automatisk til den før indstillede hastighed. (Fås som ekstraudstyr til Mazda6 Optimum med automatgear)

Smart City Brake Support (SCBS) Med Smart City Brake Support behøver bykørsel ikke være stressende. Systemet er designet til at undgå eller reducere virkningerne af kollisioner ved lave hastigheder. Ved hjælp af en laser overvåger systemet kontinuerligt afstanden og hastighedsforskellen til køretøjet, der kører foran, og aktiverer automatisk bremserne, hvis en kollision er sandsynlig. Systemet fungerer ved hastigheder fra 4 til 30 km/t. (Standard i alle Mazda6)

Lane Departure Warning System (LDW) LDW advarer føreren, hvis bilen uventet forlader vejbanen. Et kamera overvåger vejen foran bilen og beregner bilens position i forhold til vejstriberne. Når systemet registrerer, at bilen uhensigtsmæssigt er ved at forlade vognbanen og overskride vejstriberne, aktiveres et advarselssignal gennem bilens højttalere som advarsel til føreren. (Standard i Mazda6 Vision med Xenon-pakke og Mazda6 Optimum)

14

*Fungerer ved hastigheder op til 30 km/t.

Bi-Xenon-forlygter med adaptivt forlygtesystem (AFLS) Bi-Xenon-forlygterne med adaptivt kurvelys følger automatisk rattets bevægelser og oplyser dermed kurver bedst muligt. (Standard i Mazda6 Vision med Xenon-pakke og Mazda6 Optimum)

15


SMART UDEN PÅ SMARTERE INDEN I Hos Mazda mener vi, at intelligent tænkning giver intelligente biler. Derfor vil du se vores nyeste ideer gjort til virkelighed i den nye Mazda6. Ved at nytænke fra bunden har vi formået at indarbejde nogle af vores mest fremadrettede ideer for at hjælpe dig med at få mere ud af hver eneste køretur. De banebrydende ideer bag SKYACTIV TECHNOLOGY udløser en stærk kombination af fremragende økonomi og dynamiske køreegenskaber. Som noget nyt tilføjer vi nu vores unikke regenerative bremsesystem, i-ELOOP, der yderligere understreger, hvor effektiv, sikker og sjov den nye Mazda6 er. Hvorfor følge mængden, når du kan tage føringen? i-stop (intelligent stop- / startsystem) Reducerer brændstofforbruget og udledningen af CO2 ved at standse motoren, når bilen eksempelvis holder stille for rødt lys. Til forskel fra andre systemer udnytter i-stop forbrændingsenergien til at genstarte motoren på blot 0,35 sekunder. Det giver en blødere motorstart og er mere brændstofeffektivt. (Standard i alle Mazda6)

i-ELOOP I den nye Mazda6 gør vi for første gang brug af vores unikke, regenerative bremsesystem, der bruger en kondensator til at lagre strøm. Når bilen bremser, omdanner i-ELOOP (en forkortelse af »Intelligent Energy Loop«) bilens kinetiske energi til elektricitet, som så bruges til at drive forskellige af bilens elektriske systemer. Fordelen er, at det reducerer belastningen af motoren, der skal bruge færre kræfter til at generere elektricitet. Ved at udnytte energi, der ellers ville gå til spilde, kan i-ELOOP reducere brændstofforbruget med mellem 5 og 10% afhængigt af kørselsforholdene. (Standard i alle Mazda6 med dieselmotor og 2.5-liters benzinmotor)

16

17


VI FØLER OS IKKE GODT TILPAS, FØR DU OGSÅ GØR DET Som i alle tidligere Mazda-modeller er interiøret i den nye Mazda6 designet omkring føreren. Find dig til rette i kabinen, oplev de bløde overflader og nyd en finish af højeste kvalitet, der skaber forventning om noget ganske særligt. Tryk på motorens startknap og den nyeste teknologi er klar til at opfylde dine forventninger. Men det sker så selvfølgeligt, at du knap nok lægger mærke til det. Betjeningen er intuitiv, Mazda Radar Cruise Control (MRCC, ekstraudstyr til Mazda6 Optimum med automatgear) hjælper dig med at holde en sikker afstand til den forankørende, og med den innovative HMI Commander har du audiosystemet og navigationssystemet lige ved hånden. Fordi du aldrig kan få det for komfortabelt.

18

Underholdningssystem

Navigationssystem

HMI multi-commander

Mazda6 er klar til at underholde med et audiosystem af høj kvalitet — uanset modelvariant. En cd-radio med 4 højttalere er standardudstyr i Mazda6 Core og er udstyret med både USB- og AUX-tilslutning til en MP3afspiller eller iPod®. Mazda6 Vision har 6 højttalere og er desuden udstyret med Bluetooth® for håndfri telefonbetjening og streaming af musik. Mazda6 Optimum er udstyret med et avanceret Bose® surround— sound audiosystem med hele 11 højttalere og en effektiv forstærker, der giver en fremragende lyd og en kraftig basgengivelse.

En fuldt integreret 5,8" trykfølsom farveskærm giver dig kontrol over informationer og underholdning med fingerspidserne — inklusiv kontrol over navigationssystemet (eftermonteret ekstraudstyr). (Farveskærmen er standard i Mazda6 Core med Business-pakke samt Mazda6 Vision og Optimum).

HMI multi-commander er placeret mellem fører og forsædepassager og giver nem kontrol over en række funktioner. Med systemet kan man betjene audio- og navigationssystemet, betjene telefonen og foretage forskellige indstillinger af bilens mange funktioner. Alle informationer vises i farve på den store skærm. (Standard i Mazda6 Core med Business-pakke samt Mazda6 Vision og Optimum).

19


RUMMELIG REJSE I EN NY DIMENSION Det rummelige interiør i den nye Mazda6 adskiller sig fra interiøret i andre personbiler. Høj håndværksmæssig kvalitet viser sig i alle detaljer. Sportsligt udformede sæder giver fremragende komfort og støtte til fem. Førersædet kan justeres i seks retninger, og rattet kan indstilles i højde og længde, så du altid kan finde den position, der passer til dig. Splitbagsædet kan foldes ned i forholdet 60:40 i en enkelt bevægelse og tilføjer dermed endnu en dimension til det meget imødekommende interiør.

Rummelig og alsidig Når det gælder pladsen til bagage, er den nye Mazda6 Stationcar i en klasse for sig. Med et volumen på 506 liter, der kan udvides til 1648 liter, tilbyder Mazda6 Stationcar en generøs mængde plads, på trods af de sportslige linjer.

Karakuri-sæder Bagsædet i Mazda6 Stationcar er af Karakuri-typen. Det vil sige, at det kan fældes ned i to dele i forholdet 60:40 blot ved at betjene et håndtag, der er placeret i bagagerummet. Når bagsæderyglænet er nedfældet, har man et ekstra stort og helt plant bagagerum. I Mazda6 Optimum er forsæderne elektrisk justerbare, og førersædet er udstyret med en hukommelsesfunktion. Den unikke bagagerumsafdækning er hægtet fast på bagklappen og følger med den op. Afdækningen kan let afmonteres og opbevares under gulvet i bagagerummet. 20

21


M{zd{ 6 Core

M{zd{ 6 Vision

M{zd{ 6 Optimum

Standardudstyr

Som Mazda 6 Core samt:

Som Mazda 6 Vision samt:

Smart City Brake Support

Rear Vehicle Monitoring (RVM)

Front- og sideairbags foran samt gardinairbags i hele kabinens længde

Parkeringssensorer for og bag

Automatisk 2-zone klimaanlæg

Lædersæder og elektrisk indstillelige forsæder med memory-funktion i førersiden

5,8" trykfølsom farveskærm med mulighed for eftermontering af fuldt integreret navigationssystem

19" letmetalfælge med dæk i dimensionen 225/45 R19

Bi-Xenon-forlygter med adaptivt kurvelys og LED-dagkørelys

Automatisk dæktrykkontrol

Dynamisk stabilitetskontrol (DSC)

17" letmetalfælge med dæk i dimensionen 225/55 R17

El-spejle med varme, indfarvede og med indbyggede sideblinklygter

HMI multi-commander

Lane Departure Warning (LDW)

Håndfri telefonopkobling og streaming af musik via Bluetooth®

Automatisk fjernlysstyring (HBC)

Bakkamera

Bose® surround sound audiosystem med subwoofer og 11 højttalere

Nøglefrit låse- og startsystem

Fartpilot

Sidespejle med elektrisk foldefunktion

Mørktonede bageste sideruder og bagrude

3-trins sædevarme foran

Tågeforlygter

El-ruder for og bag

Tagrælinger (kun stationcar)

60:40 splitbagsæde

Læderbetrukket rat og gearknop

Bakkebremse

Justerbart midterarmlæn foran

Karakuri-bagagerumsafdækning (kun stationcar)

Ventilationsdyser til bagsædet

Tripcomputer

Bakspejl med automatisk nedblænding

Startknap til motoren

Regn- og lyssensor

Fjernbetjent centrallås

Seks højttalere

CD-radio med MP3-funktion, USB- og AUX-indgang samt fire højttalere

Ekstraudstyrspakke:

Dobbelt udstødningssystem

Hajfinneantenne (kun på stationcar)

Manuelt klimaanlæg

Ekstraudstyrspakke: ■

22

Business-pakke (se udstyrsoversigten bagest i brochuren)

VALGMULIGHEDER Selv med Core-udstyr har Mazda6 et omfattende standardudstyr. Vælger du en Vision eller Optimum, får du endnu mere udstyr og endnu flere avancerede funktioner. Hvilken model vælger du?

Ekstraudstyrspakke: ■

Mazda Radar Cruise Control (MRCC) (Kun Mazda6 Optimum med automatgear)

Xenon-pakke (se udstyrsoversigten bagest i brochuren)

23


VORES ENGAGEMENT FOR DIG

VORES FOKUS PÅ MILJØET

Hos Mazda er vi stolte over den kvalitet, du finder i enhver af vores biler. Men det er ikke alt. Ligesom med

Mazda producerer spændende biler, der er sjove at køre og giver dig lyst til endnu flere køreture. Men i lige så

bilerne får du den samme førsteklasses oplevelse i vores servicetilbud til dig. Fra en af markedets bedste

høj grad interesserer vi os for miljøet: for at skabe en bæredygtig fremtid for alle. Det betyder, at vi sparer på

garantiordninger til gennemført tilbehør. Ingen kender din Mazda6 bedre end os.

jordens ressourcer og energi i så stor udstrækning som muligt, og vi tager altid hensyn til miljøet i forbindelse med koncernens drift.

Mazda Credit

Vores serviceløfte

Mazdas digitale servicebog

Vores løbende programmer om

Halvtør maskinforarbejdningsproces

Genindvinding

Mazda tilbyder en bred vifte af løsninger

Bedre vedligeholdelse, større værdi og mere

Med Mazdas digitale servicebog (DSR) sikrer

bæredygtighed er fokuseret på udviklingen

De støbte metaldele gennemgår en række

Genindvinding bevarer naturens ressourcer

inden for bilfinansiering, leasing og

lidenskab. Hvis nogen holder lige så meget af

du dig mod uægte og forfalskede

af rene teknologier. Det dækker alle

forskellige maskinbearbejdningsprocesser,

og reducerer lossepladser. I 1992 blev

forsikring — som alle er nøje afstemt efter

din Mazda som dig selv, er det helt sikkert os.

servicedokumenter og mod manipulation af

aspekter ved bilens påvirkning af miljøet —

som overfladefræsning og -boring.

Mazda den første bilproducent, der

dine behov. Når du ser, hvordan tingene

Det gør vi. Vi gør alt for at give dig og din bil

bilens kilometertæller. Servicebogen gør det

fra planlægning og udvikling til produktion,

Traditionel maskinbearbejdning anvender

genindvandt kofangere. Vi måtte dog fjerne

sættes i faste rammer, håber vi, du bliver

den bedst mulige service. Det er derfor, alle

samtidig nemt at holde servicehistorikken

anvendelse og endelig genindvinding /

enorme mængder vandbaseret kølemiddel til

99,85 % af den gamle lak på kofangerne, før

bekræftet i dit valg af Mazda og Mazda

vores teknikere er uddannet hos Mazda, at vi

ajour. Alle informationer opbevares

skrotning. Her får du bare tre eksempler på

køling og smøring af skæreværktøj og til at

plastikken var ren nok til at kunne blive

Credit.

kun bruger originaldele af høj kvalitet, og at

elektronisk og erstatter dermed den

de mange områder, hvor vores miljøpolitik

fjerne metalspåner. Det er også nødvendigt

lakeret igen. Det betød, at vi kun kunne

vi tilbyder garanti på alt. Resultatet er stor

sædvanlige servicebog i papirform. Så du og

har ført til betydelige fremskridt inden for

med en pumpe til udtømning af kølevæsken,

bruge den genindvundne kofangerplastik i

pålidelighed og sikkerhed, en høj

din Mazda opnår en sikker, præcis og ubrudt

miljøvenlig teknologi.

hvilket i sig selv forbruger meget strøm.

områder, som ikke var synlige, da

brugtvognspris og en bil, der er sjov at køre i.

servicehistorik.

Yderligere et problem er bortskaffelse af

traditionelle genindvindingsmetoder kun

overskydende kølevæske. Reduktion af

kunne klare 98,5 %. Mazda er dog aldrig

3 års nyvognsgaranti eller op til 100.000 kilometer Mazdas nyvognsgaranti dækker i 3 år eller

Plantebaseret plastik

op til 100.000 kilometer. Normale sliddele

Originale Mazda-reservedele og originalt

Som førende i branchen anvender vi CO2-fri*

er ikke omfattet af garantien.

Mazda-tilbehør

biomasse fra planter med et stort

Alle originale reservedele og alt originalt

planteindhold til produktion af plastikdele til

tilbehør er udviklet, produceret og testet af

kabinen i vores biler. Det gør os mindre

Mazda for at sikre en ensartet, høj kvalitet

afhængige af fossile brændsler og reducerer

og er med 12 måneders garanti, hvis du

CO2-emissioner. Ud over anvendelse af

køber det sammen med en fabriksny Mazda.

bæredygtige råmaterialer kræver

12 års garanti mod rustgennemtæring Garantien mod rustgennemtæring gælder i 12 år. Dit autoriserede Mazda værksted udfører et årligt rusteftersyn uden beregning. 3 års lakgaranti Mazdas lakgaranti dækker i 3 år, uanset hvor mange kilometer du har kørt. Opstår der problemer med lakeringen inden for denne periode, vil de blive udbedret af et autoriseret Mazda værksted, hvis fabrikanten er ansvarlig for fejlen.

Så kan du være sikker på, at både udformningen og kvaliteten harmonerer perfekt med resten af din bil.

produktionsprocessen 30 % mindre energi end ved petroleumsbaseret polypropylenplastik. Bioplastik skal

tilfreds med det “traditionelle”. Derfor har vi

maskinbearbejdningen var en meget stor

udviklet en ny genindvindingsproces, der

mulighed for Mazda til at indføre mere

fjerner 99,9 % af den gamle lak. Og derfor

bæredygtige produktionsprocesser. Vores

kan vi nu tage de gamle plastikkofangere af

“halvtørre” maskinbearbejdning var svaret,

og omdanne dem til nye.

da den erstatter store mængder af traditionelt kølemiddel med meget små mængder atomiseret bionedbrydelig olie ved lufttryk.

Mazda Premacy Hydrogen RE I dette avancerede køretøj kombineres Mazdas brintdrevne wankelmotor med et hybrid køresystem. Den brintdrevne motor

overholde strenge kriterier til styrke og

danner elektricitet, som driver hjulene via

modstandsdygtighed for at være egnet til

en elektrisk motor. Dette er et meget

bildele. Mazdas bioplastik er tre gange så

energibesparende system, der giver en

stærkt og er 25 procent mere

fantastisk fremdrift, så føreren kan få en god

varmeresistent end traditionelt bioplastik —

køreoplevelse og en rækkevidde på 200 km

således er alle dele lettere, hvorigennem

på brint. Ønskes en længere rækkevidde kan

brændstoføkonomien forbedres. I

bilen med sit dobbelte brændstofsystem

modsætning til traditionel bioplastik, som

køre på både benzin og brint.

kun er egnet til formstøbning, kan vores bioplastik også støbes ved ekstrudering, hvilket giver det perfekte materiale til langt flere forskellige bildele.

24

mængden af kølemiddel anvendt i

*Den samme mængde CO2 der slipper ud, når bioplastik nedbrydes eller bliver brændt, bliver optaget af planterne. Derfor har vores bioplastik en ubetydelig påvirkning af de samlede CO2 -niveauer i atmosfæren.

25


MODELOVERSIGT OG TEKNISKE DATA Modeloversigt

Gearkasse:

Type

Anbefalet brændstof Sedan:

Stationcar:

TEKNISKE DATA

SKYACTIV-G 2.0 (145 HK)

SKYACTIV-G 2.0 (165 HK)

SKYACTIV-G 2.0 (165 HK)

SKYACTIV-G 2.5 (192 HK)

SKYACTIV-D 2.2 (150 HK)

SKYACTIV-D 2.2 (150 HK)

SKYACTIV-D 2.2 (175 HK)

SKYACTIV-D 2.2 (175 HK)

6-trins manuel

6-trins manuel

6-trins automatisk

6-trins automatisk

6-trins manuel

6-trins automatisk

6-trins manuel

6-trins automatisk

————————————— Blyfri benzin 95 oktan ————————————— Core

Vision

Optimum

— —

Optimum

SKYACTIV-G 2.0 (165 HK)

SKYACTIV-G 2.0 (165 HK) Aut.

SKYACTIV-G 2.5 (192 HK) Aut.

SKYACTIV-D 2.2 (150 HK)

SKYACTIV-D 2.2 (150 HK) Aut.

SKYACTIV-D 2.2 (175 HK)

SKYACTIV-D 2.2 (175 HK) Aut.

Acceleration (0-100 km/t i sek.)

9,5

9,1

10,1

7,8

9,0

9,8

7,9

8,4

Tophastighed (km/t)

208

216

209

223

211

204

223

216

Brændstofforbrug1) (km/l):

By

14,1

13,0

13,0

11,8

19,6

16,9

18,2

16,7

Landevej

21,7

20,0

20,0

20,0

27,8

23,8

25,6

23,8

Blandet

18,2

16,7

16,7

15,9

23,8

20,8

22,2

20,8

129

139

139

148

108

127

119

127

— —

Sedan

SKYACTIV-G 2.0 (145 HK)

—————————————— Diesel, cetantal > 51 ——————————————

Core Vision

Præstationer og økonomi

CO2-emissioner1) (g/km)

EU-norm

———————————————— EU-norm V ————————————————

Brændstoftank (liter)

62

62

62

62

———————————————— EU-norm VI ——————————————— 62

62

62

62

= Kan fås til pågældende model.

Sedan

Motor Slagvolumen (cm3)

1998

1998

1998

2488

2191

2191

2191

2191

Boring x slaglængde (mm)

83,5 x 91,2

83,5 x 91,2

83,5 x 91,2

89 x 100

86 x 94,2

86 x 94,2

86 x 94,2

86 x 94,2

Ventiler pr. cylinder

4

4

4

4

4

4

4

4

Maks. ydelse [hk (kW)/omdr./min]

145 (107) / 6000

165 (121) / 6000

165 (121) / 6000

192 (141) / 5700

150 (110) / 4500

150 (110) / 4500

175 (129) / 4500

175 (129) / 4500

Maks. drejningsmoment (Nm/omdr./min.)

210 / 4000

210 / 4000

210 / 4000

256 / 3250

380 / 18002600

380 / 18002600

420 / 2000

420 / 2000

Kompressionsforhold

14,0:1

14,0:1

14,0:1

13,0:1

14,0:1

14,0:1

14,0:1

14,0:1

CO2-emissioner (g/km)1)

Vendediameter (mellem kantstene) (m) *Stationcar.

12,0 / 11,8*

12,0 / 11,8*

12,0 / 11,8*

12,0 / 11,8*

12,0 / 11,8*

12,0 / 11,8*

12,0 / 11,8*

139

B

B

139

148

A+

B

108

A

A

127119127

A

Stationcar Acceleration (0-100 km/t i sek.)

9,6

9,1

10,2

7,9

9,2

10,0

8,0

8,6

Tophastighed (km/t)

206

214

206

220

210

202

221

215

By

13,9

13,0

13,0

11,6

18,2

16,4

17,5

16,4

Landevej

21,3

20,0

20,0

19,6

26,3

23,8

25,0

23,8

Blandet

17,9

16,7

16,7

15,6

22,7

20,4

21,7

20,4

131

139

139

150

116

129

121

129

———————————————————————— Elektrisk servostyring (EPAS), tandstang ——————————————————————— 12,0 / 11,8*

A

Energiklasse

Brændstofforbrug1) (km/l): Styretøj

129

CO2-emissioner1) (g/km) EU-norm Brændstoftank (liter)

———————————————— EU-norm V ———————————————— 62

62

62

62

——————————————— EU-norm VI ——————————————— 62

62

62

62

Brændstofforbrug og CO2-emissioner i henhold til EU-norm 1999/100/EC.

1)

Stationcar CO2-emissioner (g/km)1) Energiklasse

26

131

B

B

139

B

139

B

150

A+

B

116

A

129121129

B

27


TEKNISKE DATA

TEKNISKE DATA SKYACTIV-G 2.0 (145 HK)

Dimensioner og vægte Sedan Total længde / bredde / højde (mm)

SKYACTIV-G 2.0 (165 HK)

SKYACTIV-G 2.0 (165 HK) Aut.

SKYACTIV-G 2.5 (192 HK) Aut.

SKYACTIV-D 2.2 (150 HK)

SKYACTIV-D 2.2 (150 HK) Aut.

SKYACTIV-D 2.2 (175 HK)

SKYACTIV-D 2.2 (175 HK) Aut.

——————————————————————————————————— 4870 / 1840 / 1450 ———————————————————————————————————

Frihøjde (mm) mellem akslerne — uden last

165

Sporvidde, for / bag (mm)

165

165

165

165

165

165

165

———————————————————————————— 1585* / 1575* og 1595** / 1585** ————————————————————————————

Akselafstand (mm)

2830

For: Loftshøjde / benplads / skulderplads (mm) Bag: Loftshøjde / benplads / skulderplads (mm)

2830

2830

2830

2830

2830

2830

2830

SKYACTIV-G 2.0 (145 HK)

Dimensioner og vægt Stationcar Total længde / bredde / højde (mm) Frihøjde (mm) mellem akslerne – uden last

165

Sporvidde, for / bag (mm)

SKYACTIV-G 2.5 (192 HK) Aut.

SKYACTIV-D 2.2 (150 HK)

SKYACTIV-D 2.2l (150 HK) Aut.

SKYACTIV-D 2.2l (175 HK)

SKYACTIV-D 2.2 (175 HK) Aut.

165

165

165

165

165

165

165

————————————————————————————— 1585* / 1575* og 1595** / 1585** —————————————————————————————

Akselafstand (mm)

2750

2750

2750

2750

2750

2750

2750

2750

——————————————————————————————————— 975 / 1073 / 1450 ———————————————————————————————————

For: Loftshøjde / benplads / skulderplads (mm)

——————————————————————————————————— 975 / 1073 / 1450 ———————————————————————————————————

———————————————————————————————————— 942 / 984 / 1410 ————————————————————————————————————

Bag: Loftshøjde / benplads / skulderplads (mm)

———————————————————————————————————— 971 / 955 / 1408 ————————————————————————————————————

489

489

489

489

489

489

489

489

Køreklar vægt (kg), inkl. fører (75 kg) (min.)

1375

1375

1405

1435

1480

1495

1485

1495

Tilladt totalvægt (kg):

Total

1935

1945

1975

2000

2055

2070

2055

2070

For / bag

970 / 965

980 / 965

1015 / 960

1040 / 960

1085 / 970

1105 / 965

1085 / 970

1105 / 965

Uden bremser

680

680

680

680

730

730

730

730

Køreklar vægt (kg), inkl. fører (75 kg) (min.)

Med bremser

1300

1500

1500

1500

1600

1600

1600

1600

Tilladt totalvægt (kg):

endnu ikke fastlagt

endnu ikke fastlagt

endnu ikke fastlagt

endnu ikke fastlagt

endnu ikke fastlagt

endnu ikke fastlagt

endnu ikke fastlagt

endnu ikke fastlagt

Maks. taglast (kg)

SKYACTIV-G 2.0 (165 HK) Aut.

——————————————————————————————— 4805 / 1840 / 14801) —————————————————————————————————————

Bagageplads, iflg. VDA-norm (liter)

Anhængervægt (kg):

SKYACTIV-G 2.0 (165 HK)

Bagageplads, iflg. VDA- Med alle 5 sæder i norm (liter): brug (til nedre rudekant)

Anhængervægt (kg):

*Med 17" hjul. **Med 19" hjul.

506

506

506

506

506

506

506

506

1648

1648

1648

1648

1648

1648

1648

1648

1380

1380

1415

1450

1495

1505

1495

1505

Total

1980

1990

2020

2040

2090

2110

2090

2110

For / bag

960 / 1020

970 / 1020

1005 / 1015

1025 / 1015

1070 / 1020

1090 / 1020

1070 / 1020

1090 / 1020

Uden bremser

680

680

680

680

730

730

730

730

Med bremser

1300

1500

1500

1500

1600

1600

1600

1600

endnu ikke fastlagt

100

100

100

100

100

100

100

Med nedfældet bagsæde

Maks. taglast (kg)

Højden uden tagrælinger (Mazda6 Stationcar Core) er 1475 mm. *Med 17" hjul. **Med 19" hjul.

1)

1451 mm

1585 mm** / 1595 mm* 1840 mm

2830 mm

1455 mm

4864 mm

1585 mm** / 1595 mm* 1840 mm

28

2750 mm 4799 mm

29


UDSTYR Karrosseri og undervogn Kraftigt, vridningsstabilt og selvbærende karrosseri i stål med deformationszoner for og bag, sikkerhedskabine med kollisionsbeskyttelse i sidedørene SKYACTIV-karrosseri, der er udviklet til at minimere indtrængen i kabinen i tilfælde af sammenstød For: Uafhængig affjedring med MacPherson-fjederben og 6-punkts gummiophængssystem Bag: Multilink-bagaksel med enkeltrørs-støddæmpere og lavt monterede fjedre for maksimal bagageplads = Standardudstyr.

UDSTYR Core

Vision

Optimum

Sikkerhed

Core

Vision

Optimum

ABS-bremsesystem med elektronisk bremsekraftfordeling (EBD) og elektronisk bremseassistance (EBA) Dynamisk stabilitetskontrol (DSC) med antispinsystem (TCS) Rear Vehicle Monitoring (RVM):

Radar-baseret sysem, der advarer mod biler i den blinde vinkel ved vognbaneskift

Smart City Brake Support (SCBS) Lane Departure Waning (LDW)

Automatisk fjernlysstyring

Dobbelte frontairbags Sideairbags foran Gardinairbags for og bag Afbryderkontakt til front-airbag i passagersiden Selealarmer ved alle sæder Seler:

For: 2 stk, 3-punktseler med seleforstrammere og selekraftbegrænsere Bag: 3 stk, 3-punktseler

ISOFIX-beslag til barnesæder Barnesæder

A

A

A

A

A

A

Startspærre Tyverialarm: = Standardudstyr;

30

Med ultralydssensor A = Tilbehør mod merpris;

= Del af en ekstraudstyrspakke mod merpris.

31


UDSTYR

UDSTYR

Udvendigt udstyr

Core

Dæk og fælge:

Vision

Optimum

17" letmetalfælge med dæk i dimensionen 225/55 R17

Stænklapper:

A

19" letmetalfælge med dæk i dimensionen 225/45 R19

A

A

I gennemfarvet materiale (sort)

A

A

Indvendigt udstyr Forsæder:

Vision

Optimum

3-trins sædevarme foran A

Elektrisk indstillelige forsæder med memory-funktion i førersiden

Dækreparationssæt

Højdejusterbare hovedstøtter foran

Metallak / Micalak

Stofindtræk

Kofangere for / bag:

I karrosserifarve

Læderindtræk

A

A

A

Beskyttelsesliste til bageste kofanger i børstet, rustfrit stål (kun til stationcar)

A

A

A

A-, B- og C-stolper i højglans:

Piano black

A

A

A

Karakuri-bagsæde (kun Stationcar)

Tagspoiler:

Skal lakeres (kun til stationcar)

A

A

A

Tre hovedstøtter

Bagspoiler:

Skal lakeres (kun til Sedan)

A

A

A

Midterarmlæn

Dørhåndtag:

I karrosserifarve

Udstødning:

Dobbelt udstødningssystem

Mørktonede ruder:

Bageste sideruder og bagrude

Vinduesviskere:

For, med intervalfunktion

— —

— —

Skiftekontakter ved rattet til automatgear

Gearknop:

Læderbetrukket

Bi-Xenon-forlygter med aktivt kurvelys (AFS), fjernlysautomatik og forlygtevaskere

Dørtrinsbeskyttere:

For og bag med oplyst Mazda6-logo

Automatisk lyssensor

Håndbremsegreb:

Læder

LED-dagkørelys

Audiosystem:

Tågeforlygter

A/

Tågebaglygte For og bag

Bakkamera

Hajfinneantenne:

Kun på Stationcar (Sedan har indbygget rudeantenne)

Sidespejle:

El-justerbare med karrosserifarvede spejlhuse —

Tagrælinger (sølvfarvede):

Kun på Stationcar

Tagbøjler:

Kun til Stationcar med tagrælinger

Anhængertræk:

Aftageligt = Ekstraudstyr mod merpris;

A A = Tilbehør mod merpris;

A

A

A

Radio med CD / MP3, 4 højttalere, USB- og AUX-indgang

Radio med CD / MP3, 4 højttalere, Bluetooth®, USB- og AUX-indgang

Radio med CD / MP3, 6 højttalere, Bluetooth®, USB- og AUX-indgang

Bose® surround sound audiosystem med CD / MP3, 11 højttalere, Bluetooth®, USB- og AUXindgang

— —

Ratbetjent audiosystem

El-justerbare og elektrisk foldbare med karrosserifarvede spejlhuse

HMI Commander og 5,8" trykfølsom farveskærm —

Automatisk

Betjeningsknapper i rattet

Manuel

Parkeringssensorer:

Læderbetrukket Justerbart i højde og længde

Halogen

Lyslængderegulering:

Splitbagsæde i forholdet 60/40

Luftdyser til bagsædet Rat:

For, med regnsensor Forlygter:

Bagsæder:

Indstilleligt midterarmlæn foran

Beskyttelsesfolie til bageste kofanger

= Standardudstyr;

Core Førersæde med justerbar lændestøtte

A

A

A

A

Navigationssystem:

Mazda navigationssystem med Tom Tom-teknologi, til eftermontering i biler med 5,8" trykfølsom farveskærm

Velkomstlys:

Fodrumsbelysning foran i fører- og passagersiden (LED)

—/

A

A

A

A

A

A

Lighter

A

A

A

Askebæger

A

A

A

Bagagerumsbakke

A

A

A

Bagagerumsmåtte med beskyttelse af bageste kofanger

A

A

A

Møntrum Bagagerum:

= Del af en ekstraudstyrspakke mod merpris.

Bakspejl:

Automatisk afblænding

= Standardudstyr; = Ekstraudstyr mod merpris; A = Tilbehør mod merpris; = Del af en ekstraudstyrspakke mod merpris. Bose® og Bose logoet er registrerede varemærker tilhørende Bose Corporation i USA og andre lande. ® Bluetooth -mærket og logoer indehaves af Bluetooth SIG, Inc. og enhver anvendelse af sådanne mærker af Mazda Motor Corporation er under licens. Andre varemærker og navne tilhører deres respektive ejere.

32

33


UDSTYR

Farver og indtræk

Komfortudstyr

Core

Vision

Optimum

Fjernbetjent centrallås med superlås Nøglefrit startsystem

Nøglefrit låse- og startsystem Servostyring:

Elektrisk

Fartpilot Mazda Radar Cruise Control (MRCC):

Adaptiv fartpilot (kun i forbindelse med automatgear)

El-ruder:

For og bag, med et-tryksfunktion op og ned Mulighed for at lukke alle ruder ved tryk på nøglen

Aircondition:

Manuel

Automatisk 2-zone klimaanlæg Gulvmåtter:

Solskærme:

Stofmåtter, standard, sort

A

A

A

Stofmåtter, luksus, sort

A

A

A

Gummimåtter

A

A

Til fører og forsædepassager, med spejl og kortholder Til fører og forsædepassager, med spejl, kortholder og lys

Sort stof (Standard i Mazda6 Core og Vision).

Sort læder (Standard i Mazda6 Optimum).

Lyst læder* (Mod merpris til Mazda6 Optimum).

Arctic White (A4D)

Snowflake White Pearlescent* (25D)

Aluminium Metallic* (38P)

Meteor Grey Mica* (42A)

Soul Red Metallic* (41V)

Blue Reflex Mica* (42B)

Stormy Blue Mica* (35J)

Jet Black Mica* (41W)

A —

Udstyrspakker Business-pakke:

Automatisk 2-zone klimaanlæg, fartpilot, 5,8" trykfølsom farveskærm, HMI Commander, tågeforlygter, armlæn foran, luftdyser til bagsædet, Bluetooth®

Xenon-pakke:

Bi-Xenon-forlygter med adaptivt kurvelys (AFS), automatisk fjernlysstyring, LED dagkørelys og Lane Departure Warning (LDW)

Adaptiv fartpilot:

Mazda Radar Cruise Control (MRCC) (kun med automatgear)

= Ekstraudstyr mod merpris;

34

= Standardudstyr;

A = Tilbehør mod merpris;

= Del af en ekstraudstyrspakke mod merpris.

*Ekstraudstyr.

35


DEFY CONVENTION

Din Mazda-forhandler:

Hos Mazda udvikler vi hele tiden vores produkter. Derfor forbeholder vi os retten til at ændre vores specifikationer og udstyrssortiment. Som følge af begrænsninger i trykningen af denne brochure kan de viste farveprøver og eksempler på indtræk afvige fra de faktiske farver. Kontakt derfor din Mazda-forhandler for yderligere informationer og rådgivning. Bose® er et registreret varemærke tilhørende Bose Corporation i USA og andre lande. Bluetooth® -mærket og logoer indehaves af Bluetooth SIG, Inc. og enhver anvendelse af sådanne mærker af Mazda Motor Corporation er under licens. Andre varemærker og navne tilhører deres respektive ejere. December 2012. BJN 201996/DNK dk/V2

Besøg os på mazda.dk

Den nye Mazda6_Brochure_2013  
Den nye Mazda6_Brochure_2013