Page 1

CSABAGYÖNGYE KULTURÁLIS KÖZPONT

MŰSORFÜZET DECEMBER 2016 1


Mikulásnap - 5. oldal

Boban Marković Orkestar - 7. oldal

Hétvége a tánc jegyében 15-17. oldal

Adventi hangverseny - 19. oldal

Joy Gospel Music - 21. oldal

Brains & Hősök 27. oldal

Felelős kiadó: Szente Béla igazgató Készítette: M³ kreatív csoport Nyomdai munka: Duo Printers Bt. Készült: 1500 példányban

2


A CSABAGYÖNGYE KÖZPONT

NYITVA TARTÁSA

HÉTFŐ - SZOMBAT: 07:45 - 21:00 VASÁRNAP: ZÁRVA

(VASÁRNAPI ÉS ÉJSZAKAI NYITVA TARTÁSUNK RENDEZVÉNYEINKHEZ IGAZODIK)

A CSABAGYÖNGYE KÖZPONT DECEMBER 23-TÓL ZÁRVA TART, NYITÁS JANUÁR 5-ÉN.

JEGYÁRUSÍTÁSA HÉTFŐ - SZOMBAT: 08:00 - 20:00 BÉKÉSCSABA, SZÉCHENYI U. 4. TEL.: (66) 449 222 E-MAIL: INFO@CSABAGYONGYE.COM A MŰSORVÁLTOZÁS JOGÁT FENNTARTJUK!

3


4


Mikulásfesztivál Mikulásnap

December 3. (szombat) 9:00-14:00

A Mikulásfesztivál kiemelt partnere az Egyensúly AE Egyesület és a Békés Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház (CSEÖH)

09.00 A Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete gyermekrajz kiállításának megnyitója Színpadi programok: 10.00 Csabai Színistúdió 11.00 Katicabogárka csapat fellépése 12.00 Zűrzavar zenekar 13.00 Guzsalyas táncház Közös fotózás a Mikulással; Megyeri Kézműves Falu játszóháza; jelmezes fotózás; Bartolák Anna festőműhelye; alternatív kincskeresés; játszószoba a legkisebbeknek Egész nap adományokat lehet készíteni és felajánlani a nélkülöző gyermekeknek, minden adományozó gyermek ajándékot kap! A belépés díjtalan!

5


6


CsaKK programok Boban Marković Orkestar

December 3. (szombat) 19:00 A Boban Marković Orkestar mindent elért, amit zenekar elérhet a világ ezen szegletében; díjak sokasága, több százezer eladott lemez, klub- és fesztiválkoncertek százai, rajongók tízezrei követik örömzenélésüket, bárhol is játszanak Európa országaiban. Boban Marković már vagy két évtizede Szerbia legjobb trombitásának számít, a Songlines zenei magazin szerint a világ legjobbja is. Nagy öröm, hogy újra Békéscsabán hallhatjuk a világhírű előadót és zenekarát.

Jegyár: elővételben 3900,- forint, helyszínen 4900,- forint A jegyek megvásárolhatóak intézményünkben; Tourinform Iroda - Szent István tér 8.; Csaba Center információs pult - Andrássy út 37-43.; Bábika Bt. - Békéscsaba, Gábor köz 6. További információ: +36 30 938-3729

7


Fassel L’ousa Ferenc: Vajdahunyad våra

8


CsaKK programok Vándorfény Galéria kiállítása és vására

December 3-4. (szombat-vasárnap)

A Vándorfény Galéria célja, hogy megismertesse és népszerűsítse a kortárs magyar festészetet a közönséggel, hogy a festmények, a grafikák és tűzzománcok eredeti díszítő funkcióikat visszanyerve minél több otthon enteriőrjét varázsolják még bensőségesebbé, meghittebbé. A kiállítás keretében 700 zsűrizett alkotást mutatunk be 135 neves, kortárs magyar művésztől. A műalkotások részletre is megvásárolhatóak, készpénzfizetés esetén további kedvezmények biztosítottak.

9


10


CsaKK programok I. Józsa Mihály Vers- és Prózamondó Fesztivál

December 4. (vasárnap) 10:00-17:00

A fesztivál szervezője: a Féling Színház Kulturális Egyesület és a Csabagyöngye Kulturális Központ Józsa Mihánynak, a 2014-ben elhunyt orosházi előadóművésznek, újságírónak állít emléket az I. Józsa Mihály Békés Megyei Vers- és Prózamondó Fesztivál. A rendezvényen amatőr jelentkezők mérhetik össze tudásukat.

Józsa Mihály 1962-2014

11


Dlusztus Imre: Út a borhoz

Dányi László: Az Áchim L. András utcai fiúk

12


Könyvbemutatók Dlusztus Imre: Út a borhoz

December 6. (kedd) 18:00

Diaképekkel illusztrált beszélgetés a borról, és arról a húsz évről, amire szükség volt a könyv megírásához. Aki mesél: Dlusztus Imre, Táncsics-díjas újságíró, szerkesztő Aki kérdezi: Ferencz Rezső, újságíró Közreműködik: Csomós Lajos, a Békéscsabai Jókai Színház művésze A könyv a helyszínen megvásárolható 9.900,- forintos áron.

Dányi László: Az Áchim L. András utcai fiúk December 8. (csütörtök) 16:00

A békéscsabai újságíró, történész az országban elsőként tárta fel a termőföldkérdéssel és a 25 évvel ezelőtt elfogadott, rengeteg visszaélésre lehetőséget adott tulajdoni kárpótlási törvénnyel kapcsolatos parlamenti vitákat. A könyvet bemutatja: Herczeg Tamás szociológus, önkormányzati képviselő és dr. Zsiros Géza, a parlament Mezőgazdasági bizottságának egykori elnöke A könyvbemutató résztvevői tiszteletpéldányban részesülnek.

13


14


Egy hétvége a tánc jegyében

DECEMBER 10-11. (SZOMBAT-VASÁRNAP)

December 10. (szombat) 10:00 47. Országos Társastánc Bajnokság

program: B-A- S Országos Bajnokság és Senior Open Országos Bajnokság Békéscsaba immár 47. alkalommal rendezi meg az ország egyik legrangosabb társastánc versenyét. A B-A-S osztályok legkiválóbb táncosainak izgalmas és látványos versengése várja a rendezvényre látogatókat.

Jegyárak: teljes árú: 2000,- forint diák, nyugdíjas: 1500,- forint két napos jegy: 3000,- forint két napos diák/nyugdíjas: 2500,- forint A jegyek megvásárolhatóak intézményünkben. Magyar TáncSport Szakszövetség www.mtasz.hu

15


16


Egy hétvége a tánc jegyében

DECEMBER 10-11. (SZOMBAT-VASÁRNAP)

December 11. (vasárnap) 10:00 I. Nyíri Lajos Emlékverseny és U21 Tíztánc Magyar Bajnokság

Az emlékverseny a Nyíri Lajos Táncsport Egyesület alapítójának és névadójának állít méltó emléket, 2016-ban első alkalommal. A hagyományteremtő szándékkal megrendezésre kerülő versenyen E, D, C, B osztályokban, standard és latin-amerikai táncokból mérhetik össze tudásukat az indulók. Az U21 Tíztánc Magyar Bajnokság a 21 év alatti versenyzők egyik legrangosabb versenye, ahol egy-egy pár standard és latin-amerikai táncos megmérettetését is figyelemmel kísérhetik a szurkolók. Jegyárak: teljes árú: 2000,- forint diák, nyugdíjas: 1500,- forint két napos jegy: 3000,- forint két napos diák/nyugdíjas: 2500,- forint A jegyek megvásárolhatóak intézményünkben. Magyar TáncSport Szakszövetség www.mtasz.hu

17


Calandrella Kamarakórus

Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar

18


CsaKK programok

A Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar és a Calandrella Kamarakórus adventi hangversenye a Békéscsabai Evangélikus Kistemplomban

December 10. (szombat) 17:00

A Vasutas Művelődési Ház és a Csabagyöngye Kulturális Központ közös rendezésében.

Közreműködik: Chopin Kórus, Békéscsabai Református Gyülekezet Énekkara, Békéscsabai Evangélikus Vegyeskar, Arrisus Ifjúsági Vegyeskar, továbbá Lisztes Balázs - cselló Rázga Áron - zongora Belicza Károly - tenorszaxofon Vezényel: Kutyejné Ablonczy Katalin és Döge Csaba

Belépőjegy: 1000,- forint A jegyek megvásárolhatóak intézményünkben; a Vasutas Művelődési Házban; a www. ticketportal.hu oldalon.

19


20


CsaKK programok Ez az a nap! - karácsonyi GOSPEL koncert a Joy Gospel Music együttessel

December 18. (vasárnap) 18:00 Vendég: Pintér Béla, Durkó Heléna Különleges ünnepi műsorral készül a Joy Gospel Music. Az együttes 2006-ban alakult és nem túlzás azt állítanunk, hogy hazánk egyik legszínvonalasabb gospel kórusáról van szó. A zenekar különlegessége nem csak egyedülálló felállásukban rejlik - szimfonikus zenekar és kórus -, hanem a saját számok zenei világában is. Nagyszabású karácsonyi koncertjükre igazán egyedi repertoárral készülnek és garantáltan gondoskodnak az ünnepi hangulatról. Az est vendége Pintér Béla - debreceni dalszerző, énekes -, aki legszebb karácsonyi dalait hozza el nekünk, valamint a tehetséges fiatal énekesnő, Durkó Heléna is megörvendezteti a közönséget néhány gyönyörű dallal. Jegyár: 1990.- forint Jegyek megvásárolhatóak intézményünkben; a www.ticketportal.hu és a www.tex.hu oldalakon. Bővebb információ: www.ezazanap.hu

21


Balla Eszter

Nagy Sándor

22

Szinetár Dóra Simon Kornél Szente Vajk


CsaKK programok

Békéscsaba, a musical - Magyarországi premier! December 20. (kedd) 19:00

Improvizáció és musical? Musical és improvizáció? Improvizáció, a musical… Improvizációs musical… Ismételgethetjük, de ez úgy jó, ahogy van. Egy briliáns rendező, négy fantasztikus színész és egy zongorista. Ennyi kellett ahhoz, hogy Magyarország első improvizációs musical társulata létrejöjjön. A magyar nyelvterület első, rögtönzésekre épülő musical comedy-je idén nyáron Tusnádfürdőn került bemutatásra, ahol a zenés színjátszás legjobbjai olyan történetet adtak elő, amelyet a jelenlévő nézőközönség irányított. A zenés színház áthághatatlan szabályrendszerét tiszteletben tartva vágnak most is neki ennek az új vállalkozásnak. Amerre járnak, feldolgozzák az adott város történetét, jelenét, múltját és nem restek a jövőjét sem megénekelni. Először a sorban Békéscsaba városa kerül terítékre… Szereplők: Balla Eszter, Nagy Sándor, Szinetár Dóra, Simon Kornél, Szente Vajk Jegyár: 3.200,- forint A jegyek megvásárolhatóak intézményünkben és a www.ticketportal.hu oldalon.

23


24


CsaKK programok „Kerékpárral a Világ körül”

December 21. (szerda) 18:30

40 ezer kilométer, 46 ország és 1550 nap élményei és tapasztalatai egy másfél órás, videókkal és fényképekkel színesített, mesélős, beszélgetős élménybeszámoló keretében. Szokások, öltözködés, közlekedés, építészet, állatvilág, fenntarthatóság és egyéb érdekességek és tanulságok 4 kontinensről. Előadók: Zárug Zita és Harkányi Árpád (www.360fokbringa.hu)

Jegyár: 1200,- forint A jegyek megvásárolhatóak intézményünkben.

25


Hล‘sรถk

Brains

26


CsaKK programok Hősök, Brains koncert

December 22. (csütörtök) 20:00 Hősök: Az alapvetően Veszprémhez köthető hiphop formáció 2001 óta tevékenykedik a honi rap szcénában. A megalakulásuk óta több saját lemez, szólóalbumok, produceri kiadványok sora jelent meg a ”Híróz” zászlaja alatt. A csapat minden nagyobb hazai fesztiválon szerepelt már, sikeresebbnél sikeresebb dalok születtek, amelyet a YouTube-on való több milliós nézettség is bizonyít. Brains: A Brains Magyarország legsikeresebb elektronikus zenét játszó koncertzenekara. 2006-ban csatlakozott a csapathoz MC Columbo, és vele készült el a Top Shotta című album. A csapat a 2013 áprilisában megjelent „Full range” lemezzel nemzetközi vizek felé kacsintgatott. Legutóbb „Stand Firm” címmel jelent meg albumuk. Jegyár: elővételben 1490,- forint; a koncert napján 1990,- forint A jegyek megvásárolhatóak intézményünkben, valamint a www.ticketportal.hu oldalon.

27


28


Januári előzetes Soulwave koncert

Január 20. (péntek) 20:00 A CasinoLive sorozat keretében fellépő zenekart 2007-ben alapította Fodor Máté énekes-dalszerző és Huszár Ádám gitáros. Dalaikat lélekemelő monumentalitás jellemzi; nagyívű refrének, metaforikus dalszövegek, mindezt a modern akusztikus popzene köntösébe bújtatva. A valódi áttörést az idei év hozta meg a zenekarnak, hiszen a „Mindent Elhittem” című dal sikere után eddigi legnagyobb slágerük, a Kalandor is egyszerre vezette a lejátszási listákat.

Jegyár: 600,- forint A jegyek megvásárolhatóak intézményünkben.

29


„Tegnap - Után”

30


CsaKK kiállítások

A Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületének gyermekrajz kiállítása

Kiállításmegnyitó: December 3. (szombat) 09:00 - Ificasinó Megtekinthető: 2016. december 21-ig

Fotókiállítás „Tegnap - Után” címmel Kiállításmegnyitó: December 5. (hétfő) 17.00 óra - Kerengő A kiállítás megvalósítói: Nagy Tibor - fotó/grafika; Watch-Art: Sebestyén András - festőművész, az óralapok festője; Fodor Krisztián karóragyűjtő és Péter Enikő kulturális szervező. Ha már az idő kerekét pörgetjük vissza, a kiállításon antik órák újrafestett hátlappal is láthatóak lesznek. Megtekinthető: 2017. február 10-ig

A Szemián Sámuel Egylet „Természeti és épített örökség” című fotókiállítása

Kiállításmegnyitó: December 12. (hétfő) 15.00 - Artérium Megtekinthető: 2017. február 2-ig

31


Pintér Györgyi festőművész: „A régi ház körül...”

32


Le Ne Maradj!

DEC. 9-IG

Pintér Györgyi festőművész „A régi ház körül…” című kiállítása - I. emeleti Artérium

JAN. 9-IG

Bartolák Anna grafikái - Ifjúsági kiállítótér

JAN. 13-IG

Betlehemes kiállítás - Hungarikum Klub

Szavazz a legjobb installációra az intézmény Facebook oldalán!

Tárlataink, kiállításaink díjtalanul megtekinthetőek.

33


34


Mezőmegyeri

Arany János Művelődési Ház Rácz Ernő fafaragó mester népi iparművész kiállítása December 2. (péntek) 16:00

A kiállítást megnyitja Baji Miklós Zoltán képzőművész. A tárlat december 18-ig megtekinthető.

Luca-napi Boszorkányságok December 13. (kedd) 10:00

Hagyományőrző program a Tűz-kör Közhasznú Kulturális Egyesület szervezésében.

Megyeri Kézműves Műhely - Mézeskalács készítés December 17. (szombat) 14:00

Vezeti Futóné Tóth Krisztina mézeskalács készítő.

Az Arany János Művelődési Ház Karácsonyi ünnepsége December 18. (vasárnap) 14:00

Ünnepi hangulattal, karácsonyi műsorral és játszóházzal várunk mindenkit.

Az Arany János Művelődési Ház 2016. december 19-től zárva tart, nyitás 2017. január 5-én. Állandó programokról, közösségekről, klubokról és foglalkozásokról érdeklődjön az intézmény telefonszámán: 66/641 311; emailben: megyerimuvhaz@gmail.com; vagy a www.megyerimuvhaz.hu oldalon.

35


36


Lencsési

Közösségi Ház 25 éves a Lencsési Közösségi Ház rendezvénysorozat:

Második otthonunk Képek a Lencsési Közösségi Ház életéről 1991-2016. December 2. (péntek) 17:00

Köszöntőt mond és a tárlatot megnyitja Takács Péter, a közösségi ház vezetője.

András-napi Kolbászparádé December 3. (szombat) 10:00

Kilencedik alkalommal kerül sor a Lencsési kolbászgyúró versenyre, harmadik alkalommal a Lencsési vendégváró és ünnepi sütemények versenyére. Hatszáz adag székelykáposzta és kolbász kínálása a Féja Géza téren.

Advent a Lencsésin December 14. (szerda) 17:00

A József Attila Lakótelepi Településrészi Önkormányzat és a közösségi ház szervezésében.

Karácsonyi koncert a Nyugdíjas klub ünnepi összejövetelén December 19. (hétfő) 14:30 Műsort ad a Kemény Gitárklub.

A Lencsési Közösségi Ház 2016. december 21-től zárva tart, nyitás 2017. január 9-én. Állandó programokról, közösségekről, klubokról és foglalkozásokról érdeklődjön az intézmény telefonszámán: 66/456 177; emailben: lencsesikozhaz@gmail.com; vagy a www.facebook.com/LencsesiKH oldalon.

37


38


Jaminai

Közösségi Ház

Karácsonyi játszóház December 2. és 9. (péntek) 16:30

Karácsonyi díszek készítése

Csodaműhely December 6. és 20. (kedd) 16:30

A papírfonás csodái

Csodaműhely December 13. (kedd) 16:30

Frivolitás, hajócsipke készítése

Önvédelmi tanfolyam December 2. és 16. (péntek) 17:00 Varázsének Hevesi Imrével December 12. (hétfő) 10:00 Karácsonyváró családi délután December 17. (szombat) 14.00 A Jaminai Közösségi Ház 2016. december 22-től zárva tart, nyitás 2017. január 5-én. Állandó programokról, közösségekről, klubokról és foglalkozásokról érdeklődjön az intézmény telefonszámán: 66/445 655; emailben: jaminaikozhaz@gmail.com; vagy a www.jaminaikozossegihaz.hu oldalon.

39


Schéner Mihály: Karácsonyi üdvözlet

40


Meseház Advent a Meseházban:

Apáról fiúra - családi hagyományőrző délután December 3. (szombat) 14:00

Kalendárium: Luca napi szokások Műhelymunka: angyal, rénszarvas készítése textilből Nagymama kamrája: kókuszos, fahéjas csiga

Karácsonyi készülődés Csoportok számára ajánlott kézműves foglalkozásaink: agyag karácsonyfadíszek (Betlehemes, harang, angyal); textil lovacska készítése; karácsonyi mackó sállal; dióhéj díszek készítése (Jézuska, Betlehemes, angyal); gyertyamerítés, díszítés; asztali dekoráció dobozból; textil képkeret készítése, díszítése Előzetes bejelentkezés szükséges: 326-370, vagy 30/3834-743 A foglalkozás díja 200 Ft/fő.

Január 15-ig megtekinthető a Betlehemi jászol a Meseház góréjában. A Meseház december 19-től zárva tart, nyitás január 4-én. Állandó programokról, közösségekről, klubokról és foglalkozásokról érdeklődjön az intézmény telefonszámán: 66/326-370; emailben: mesehaz@mesehaz.hu; vagy a www.mesehaz.hu oldalon.

41


42


Munkácsy Emlékház Karácsonyi készülődés December 3. és 17. (szombat) 10:00

Betlehem készítése a karácsonyi asztalhoz Adorján Lászlónéval. Régimódi kézimunkák újragondolva - Rongybaba készítése Harangozó Mariannal.

Művészet-történet előadássorozat December 6. (kedd) 15:30

A 19. század újító stílusai: realizmus, impresszionizmus és a posztimpresszionisták.

Rajzszakkör felnőtteknek Bartolák Annával December 10. (szombat) 10:00 Alkotó nők köre - Hagyományos karácsonyi záróprogram December 17. (szombat) 14:00

Beszélgetés művészetekről, életutakról Adorján Lászlónéval, Farkas Welmann Évával és Gábriel Erikával.

A Munkácsy Emlékház 2016. december 20-tól zárva tart, nyitás 2017. január 4-én. Állandó programokról, közösségekről, klubokról és foglalkozásokról érdeklődjön az intézmény telefonszámán: 66/442 080; emailben: munkacsyhaz@globonet.hu; vagy a www.munkacsyhazhaz.hu oldalon.

43


44


Ünnepi játszóházak Családi programjaink a téli szünet idejére

Meseházi morzsaparti - Családi kézműves foglalkozás December 27. (kedd) 10:00-12:00 helyszín: Meseház Jaminai játszóház - Szilveszterre készülődés December 28. (szerda) 10:00-12:00 helyszín: Jaminai Közösségi Ház Mezőmegyeri játszóház - Szerencsemalac készítése December 29. (csütörtök) 10:00 helyszín: Arany János Művelődési Ház Szilveszteri családi játszóház a Lencsésin December 30. (péntek) 10:00-12:00 Szilveszteri dekoráció, szerencsemalac, mókás fejfedők készítése. A foglalkozást Ujj Éva vezeti. helyszín: Lencsési Közösségi Ház

45


46


47


Áldott karácsonyi ünnepeket, és sikerekben gazdag boldog új évet kívánunk!

, ,, Talalkozzunk jövöre is!

ÁLLANDÓ PARTNEREINK:

48

CSAKK Decemberi műsorfüzet (2016)  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you