Page 1

Emili Casals i Carme Jurado Fotografies de les petjades d’ós: Bea Balmes


MAMÍFERS

Família dels mustèlids

Gorjablanc, fagina - Martes foina

Castellà: Garduña Francès: Fovine Anglès: Beech marten, stone marten

Dimensions : cap+cos= 42-56cm / cua= 20-32cm Pes: femelles= 0,85-1,5Kg / mascles= 1,7-2,5Kg Hàbitat : Tota mena d’ambients, sobretot si hi ha roques. A muntanya n’hi ha menys, per la competència amb la marta. Costums: Normalment crepuscular i nocturna. Individus solitaris. Carnívor, tot i que menja fruits silvestres. Nivell de protecció: Sense regulació específica. Rastres a mida natural:

Petjades (extremitats dretes)

Excrement


Fotografia rastres:

Petjada.

Traça al pas

Excrement a la tardor, quan s’alimenta de fruits del bosc com es pot veure.


Aquí també s’hi veuen fruits

En aquest altre excrement, en canvi, s’hi veuen bàsicament pèls.


Fotografies:


MAMÍFERS

Família dels mustèlids LLúdriga, llúdria - Lutra lutra Castellà: Nutria Francès: Loutre d’Europe Anglès: Otter

Dimensions : cap+cos= 53-86cm / cua= 30-46cm Pes:

4,4-12Kg

Hàbitat : Zones humides, amb vegetació a les ribes i abundància de peixos. Costums: Normalment crepuscular i nocturna. Individus solitaris. Bona nedadora. Carnívora. Nivell de protecció: Protegida. Nivell de protecció.... Rastres a mida natural:

Petjades de les extremitats dretes.


Fotografies de rastres:

Petjada. Fotografies:

Grup de petjades


MAMÍFERS

Família dels vivèrrids

Geneta, gat mesquer – Genetta genetta

Castellà: Gineta, jineta Francès: Genette commune Anglès: Common genet

Dimensions : cap+cos= 44-54cm / cua= 39-46cm Pes: 1,5-2kg Hàbitat : Predilecció pels boscos d’alzines, però pot viure en gairebé qualsevol hàbitat. Costums: Gairebé totalment nocturna, solitària, viu en caus de roca o forats d’arres vells. Carnívora. Se li localitzen les latrines damunt de roques en llocs alts. Nivell de protecció: Sense regulació específica. Pot ser cinegètica quan hi ha control de depredadors. Rastres:

Latrina de geneta


Fotografies:


MAMÍFERS

Família dels cànids

Guineu, guilla - Vulpes vulpes Castellà: Zorro, zorra, raposo Francès: Renard roux Anglès: Red fox

Dimensions : cap+cos= 55-85cm / cua= 28-46cm Pes: 4-8 Kg Hàbitat : Qualsevol tipus d’hàbitat, sovint a prop de nuclis habitats. Costums: Crepuscular i nocturna, tot i que també es veu de dia. Carnívora, però menja fruits silvestres. Viu en nuclis familiars (un mascle i diverses femelles). Nivell de protecció: Cinegètica. Rastres de mida natural:

Petjada pota anterior dreta

Excrement


Fotografies de rastres:

Empremta damunt la neu (La X interdigital ben marcada)

Traรงa de trot damunt la neu

Excrement


Fotografies:

Amb pelatge d’estiu


Amb pelatge d’hivern


MAMÍFERS

Família dels úrsids

Ós bru – Ursus arctos Castellà: Oso pardo Francès: Ours brun Anglès: Brown bear Dimensions : cap+cos= 150-250 cm / cua= 6-14 cm/ alçada a la creu= 90-120 cm Pes: Femelles: 65-220 Kg / Mascles: 80-350 Kg Hàbitat : Boscos de muntanya, però també prats, matollars i camps de conreu, generalment entre els 1400 i els 1800 m d’altitud. Costums: Crepuscular, tot i que també es veu de dia. Omnívor. Vida solitària o femella amb cries. Nivell de protecció: Perill d’extinció, categoria A. Rastres a ¼ mida real:

Petjades potes dretes


Fotografies de rastres:


Fotografies:

Óssa Nhéu


Carnívors  

Fitxes dels principals carnívors de catalunya

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you