Page 1

Satoi tai paistoi, kaikki hyvin.


”Noin puoli vuosisataa sitten aloitin veneenrakentajan urani nikkaroimalla puisia sisustuksia seudun veneveistämöille ja sitten eräänä päivänä rakensin ensimmäisen puuveneeni. Tinkimättömän laadun ajatus on ollut ohjenuoranamme siitä asti.” Edy Sarin, Sarins Båtar Oy Ab:n perustaja (tunnettu venemerkillä Minor vuosina 1967-2014)


Sargon resepti 21. vuosisadan veneilylle: Otetaan raaka-aineeksi suomalaista tervettä järkeä ja ja veistetään siitä vientituote maailman merille. Sargo-brandin lupauksena on tarjota Suomessa rakennettu joka sään vene vaativille käyttäjille, niin ammattilaisille kuin huviveneilijöille. Sargo edustaa järkevää monikäyttövenettä, joka on rakennettu kestäväksi, tarjoaa erinomaiset ajo-ominaisuudet jopa vaativissa meriolosuhteissa ja on omistajalleen rahanarvoinen investointi. 47 vuoden ajan veneemme tunnettiin arvostetun Minor-merkin alla, mutta kesäkuussa 2014 päätimme lanseerata täysin uuden Sargobrandin. Se on tuore tuotemerkki, joka istuu edeltäjäänsä paremmin kasvaville kansainvälisille markkinoillemme. Silti perinteemme perustuu pitkään ja todistettuun tietotaitoon. Sargo-tuotebrandin avainominaisuudet ovat luja laatu, turvallisuus sekä urheilullisuus. Tämä esite tarjoaa lisävalaistusta näihin peruskiviin kertoen samalla kuudesta erinomaisesta Sargo-mallista. Me otamme veneenrakennuksen vakavasti, jotta asiakkaamme saisivat nauttia veneilystä.


Sargo, jokasään vene Suomesta. Sen ovat suunnitelleet ja rakentaneet ammattilaiset, jotka ovat olleet alalla jo vuodesta 1967. Sargo-veneet veistetään Pohjanmaan rannikolla, jonka asukkaat ovat tunnettuja peräänantamattomuudestaan, käytännöllisyydestään, itsenäisyydestään ja kekseliäisyydestään. Täällä veneenrakennus, kalastus ja merenkulku ovat olleet tärkeitä elinkeinoja jo vuosisatoja. Uuden Sargo-brandin geenit ovat peräisin Suomen luonnonkauniin länsirannikon vahvasta veneenrakennuksen perinteestä. Voimmekin ylpeinä esitellä urheilullisten monitoimiveneiden malliston kokoluokassa 25-36 jalkaa. Kysymyksessä on kattava kotimainen mallisto, joka perustuu lähes 50-vuotiseen kokemukseen. Sargon DNA:ssa näkyy suora linja Minor-edelläkävijämerkin perinteeseen, jonka Edy Sarin aloitti jo 1967. Useimmat asiat tässä maailmassa ovat sekä perimän että kasvuympäristön muovaamia. Sargon verenperintönä on terve järki ja vaativan ympäristön karaisema luonne. Jo useamman vuosikymmenen ajan juuri nämä taustatekijät ovat muovanneet sekä suunnittelufilosofiamme että rakentamamme veneet omintakeisiksi. Missä päin kotivetesi ovatkin, lupaamme, että jo lyhyt koeajo uuden Sargon ruorissa antaa tuntuman siitä, mistä Sargo-asenteessa on kysymys.

Sargo-tietotaidon takana on kokkolalainen Sarinin yrittäjäperhe, joka jatkaa kansainvälistyvää menestystarinaansa nyt jo kolmannessa polvessa.


Veneenrakentaja Edy Sarinin iloinen jälleennäkeminen hienosti entisöidyn ensimmäisen mahonkiveneensä kanssa.


Tulipa sadetta tai aurinkoa, kaikki hyvin. Sargolla pääset turvallisesti ulapalle ja takaisin.

Meri näyttää joskus rajumman puolensa. Juuri siksi merenkävijän turvallisuus ei saa koskaan olla läpihuutojuttu. Sargossa turvallisuus on aina vakiovaruste. Usein Sargon runsas perusvarustus voi olla miltei yhtä kattava kuin kilpailijan lisävarusteineen. Jokainen Sargo on vakiovarustettu useilla turvallisuusratkaisuilla: täydelliset hallintalaitteet ja navigointi-instrumentit karttaplottereineen, keulapotkuri (28’-36’), perävetolaitteen automaattinen trimmi (PTA) sekä huurteenpoistimet ikkunoissa. Vakio-Sargoissa (28’-36’) on lisäturvana kolme akkua (omissa osastoissaan), jotka antavat virtaa erikseen huollolle, moottorikäynnistykselle ja keulapotkurille. Jokaiseen Sargoon saat sertifioituna tehdasasennuksena maailmankuulun Volvo Penta -dieselmoottorin, mikä varmistaa yhteensopivuuden perävetolaitteen, itse moottorin ja Sargo-rungon välillä. Erittäin kattavan vakiovarustuksen lisäksi tarjoamme pitkän listan lisävarusteita, jotka sallivat Sargo-veneesi räätälöinnin omien toiveittesi mukaisesti. Useimmat asiakastoimituksemme ovatkin ”kustomoituja”. Tiukan laadunvalvonnan kannalta on aina suositeltavaa tehdä lisävarusteiden asennus jo tehtaalla. Kun valintasi on Sargo, ei Sinun juuri tarvitse tehdä kompromisseja veneesi varustuksesta. Pääset aina satamasta ulapalle poikkeuksellisen turvallisella veneellä.


Kovallakaan kelillä Sargon kyyti ei ole kovaa. Luja runko ei pidä ääntä itsestään.

Sargon kotivedet ovat Pohjanlahdella. Nämä liki arktiset leveyspiirit ovat kuuluja äkäisistä myrskyistään, terävistä aalloistaan ja vaarallisista karikoistaan. Talvikuukausiksi lahti ja sen rannat saavat jääpeitteen. Pohjanmaan veneenrakentajat ovatkin oppineet läksynsä rankoissa olosuhteissa. Ei siis ihme, että Sargo on joka vuodenajan vene, jonka nopeus, käsiteltävyys ja ajo-ominaisuudet ovat kuin kotonaan myös ”kauniin ilman” mukavuusalueen tuolla puolen. Juhannuksen auringonpaiste muuttuu ennen pitkää syysmyrskyksi. Siksi Sargon runko on suunniteltu ja rakennettu pärjäämään kovassakin kelissä. Sen paksuus ja tukirakenne on mitoitettu turvallisuutta silmälläpitäen. Tuhdin rungon painopiste on riittävän alhaalla tasapainon ja kestävyyden takaamiseksi. Sargon luja ja hydrodynaamisesti nerokas runko on kuulu hiljaisuudestaan kaikilla keleillä. Testikuljettajamme ovat kaarrelleet tuntikausia kovassa aallokossa varmistaakseen, että Sargo on maineensa veroinen. Sargon omistajana voit olla hyvillä mielin siitä, että uusi veneesi tarjoaa enemmän turvamarginaalia kuin mitä luultavimmin koskaan tarvitset. Tämä asiaintila on myös virallisesti todistettu. Sargon ominaisuudet jokasään All-season -veneenä on kansainvälisesti dokumentoitu, sillä koko mallistomme (25-36 jalkaa) on sertifioitu arvostettuun B-Offshore -luokkaan. Faktat puhuvat Sargon puolesta. Eikä asiasta tarvitse pitää sen suurempaa ääntä.


Sopiiko hauskapito järjenkäyttöä unohtamatta? Sargo on luja, urheilullinen – ja nautinnollinen!

Sargon ruorissa on todella ilo ajaa! Jos nautit risteilystä kimmeltävällä merellä, arvostat Sargon aidosti urheilullisia ajo-ominaisuuksia, hyvin reagoivaa ohjausta sekä hienostunutta ajokäyttäytymistä. Voit viedä Sargosi hyvillä mielin jopa lähemmäs rajojaan – käymättä edes kovin lähellä niitä. Useimmissa tilanteissa Sargo jättää monet kilpailijansa peräaaltoihin sen pahemmin edes hengästymättä. Sargo on suunniteltu ja rakennettu sporttiseksi monitoimiveneeksi. Jokainen mallimme, koosta riippumatta, on erilaiseen veneilyyn joustavasti muuntautuva. Sargo on aina yhtä mainio valinta, vietitpä merihenkisen lomasi avovesillä risteillen tai käytitpä venettä monipuolisena joka sään yhteysaluksena mantereen ja mökkisaaresi välillä. Huviveneilijän mieltä rauhoittanee sekin, että Sargo on suosittu myös kovassa ammattikäytössä. Sargo-konseptimme perustuu ’All-In-One Sport Utility’ -teemaan, siis ajatukseen monikäyttöisestä urheilullisuudesta. Veneilyn hauskuutta ei tarvitse uhrata terveelle järjelle – tai painvastoin. Sargo-kokemus yhdistää kahden ajattelutavan parhaat puolet jättämättä kaikkea hauskaa sään armoille. Jos keli ärtyy kovaksi, tuntuu hyvältä tietää, että Sargo tarjoaa nopeusresursseja viedäkseen miehistösi pikaisesti lähimpään satamaan. Satoi tai paistoi, Sargolla on kaikki hyvin. Siitä voit olla varma.


Ketterä, kompakti ja kätevä: Sargo 25 on kaikinpuolin cool.

Vaikka Sargo 25 onkin nykyisen mallistomme pienin, on sillä hyvä syy olla perheemme täysivaltainen jäsen. Se pystyy tarjoamaan hämmästyttävän monia samoja ominaisuuksia kuin suuremmat Sargot alkaen ensiluokkaisesta tilankäytöstä. Esimerkiksi leveä, karhennettu walkaround-kansi ilman portaan porrasta kuuluu jokaiseen Sargomalliin. Takakannelle katsova kätevä penkki heti ohjaushytin avattavan takaikkunan alapuolella tarjoaa tuulensuojaisaa istuintilaa. On helppo huomata, että 25-jalkaisemme ohjaushytti on riittävän tilava ja mukava kuudelle aikuiselle, joilla kaikilla on esteetön näkyvyys joka suuntaan. Sargo 25 on mallikas myös polttoainetaloudessa. Lisäksi se on tunnettu kerrassaan hiljaisesta kyydistään nerokkaan runkonsa, lujan rakenteensa sekä moottoritilan tehokkaan äänenvaimennuksen ansiosta. Suurempien esineiden lastaaminen takakannelle on helppoa takakaiteiden kaksoisportista. Hytin avara kattoluukku voidaan avata, kun halutaan lisää ilmaa ja aurinkoa. Kompaktin ja ketterän Sargo 25:n hallinta onnistuu myös yksin.


Hiljainen, merikelpoinen ja tilava: Sargo 28 sopii perheristeilyihin.

Sargo 28:n kaksi erillistä hyttiä tekee veneestä sopivan koko perheen unohtumattomille lomaristeilyille. Laaja takakansi on tilava moniin hauskoihin kokoontumisiin satamassa. Pentteri tarjoaa mahdollisuuden ruuanlaittoon. Sisätilojen valaistus on kokonaan toteutettu kehittyneellä LED-teknologialla sekä palovaaran että energiakulutuksen minimoimiseksi. Sargo 28:n vakiovarustukseen kuuluvat tummennetut sivulasit sekä ikkunoiden huurteenpoistajat; tuulilasi on kirkas paremman hämäränäkyväisyyden varmistamiseksi. Käsiteltävyydessä Sargo 28 on nimensä veroinen hienojen ajo-ominaisuuksiensa ansiosta. Jopa isommissa avomeren mainingeissa kyyti on miellyttävää, sillä runko halkoo aaltoja tekemättä asiasta suurempaa numeroa. Venettä kiertävät kaiteet on tehty kokonaisuudessaan 30 mm ruostumattomasta teräksestä. Pitkän veneilykauden kylmässäkin ilmastossa takaavat hyvin eristetyt runkoseinät sekä hyttien tehokkaat lämmityslaitteet ja ilmanvaihto.


Nopea, näyttävä ja mukava: Sargo 31 on aito herrasmies.

Sargo 31:n uppouma on viisi tonnia, mikä antaa jahdin olemukselle painoarvoa samalla, kun sen käyttäytyminen on vaivatonta ja kyyti ylvään tasaista. Ja silti se tarvittaessa saavuttaa 40 solmun huippunopeuden. Merihenkinen sisustus on tehty toimivaksi, kestäväksi ja silmää miellyttäväksi. Molemmat tilavista hyteistä on varustettu leveillä kaksoisvuoteilla. Sargo 31 ihanteellinen lomaristeilijä koko perheelle tai miksei kahdelle pariskunnalle, joka haluaa merelle irti arjesta. Mallia saa yhdellä tai kahdella koneella. Kaikessa vaikuttavuudessaan 31-jalkaisemme edustaa aitoa, konstailematonta Sargo-konseptia: vankkarakenteista, huipputurvallista ja silti helposti hallittavaa. Molemmin puolin ohjaushyttiä avautuvat liukuovet sallivat rivakan liikkumisen satamamanöövereissä. Kuten muissakin Sargoissa, moottoritilassa on helppo päästä huoltokohteisiin. Kipparia ei voi olla miellyttämättä portaattomasti säätyvä ruorin ja mittariston nerokas yhdistelmä, mikä takaa paremman ajoasennon joko seisoen tai istuen.


Ripeä, pehmeäkulkuinen ja monikäyttöinen: Sargo 33 rakastaa isojen vesien maininkeja.

Sargo 33 on urheilullisuutta, turvallisuutta ja vakautta ilmentävä kompakti vene. Pitkä vesilinja ja voimakas V-pohja tekevät matkasta miellyttävän myös vaativissa olosuhteissa sekä eri nopeuksissa, aina 40 solmuun asti. Hyvin suunniteltu ulkokansi ja korkea varalaita huokuvat koko aluksen kattavaa turvallisuutta. Takakansi L-sohvineen on unohtumaton kokoontumispaikka kauniina kesäiltoina. Sargo 33:ssa olemme modernin 3D-suunnittelun avulla hyödyntäneet joka nurkan, mikä näkyy erityisesti hyttiratkaisuissa. Etuhytin riittoisa varastotila, mukava V-muotoinen vuode, wc sekä erillinen suihku muodostavat kokonaisuuden, joka on enemmän kuin tavanomaisissa 33 jalan veneissä. Keskihytissä on makuupaikka kolmelle hengelle ja vakiovarusteena divaani tai vaihtoehtoisesti erillinen wc-tila. Sporttisuudesta pitävälle Sargo 33 tarjoaa ergonomisen ohjaamon useine kekseliäine ratkaisuineen. Taitettava ohjauskonsoli on tarkoituksenmukainen istuttaessa ja seistäessä. Offshore-ajoistuin ja kaksi upotettua karttaplotteria vakuuttavat kriittisimmänkin kipparin. Ohjaamon ovi sekä mahdollisuus erilliseen porttiin rungon kyljessä takaavat vaivattoman maihinnousun.


2016


Tilava, turvallinen ja uskottava: Sargo 36 on vaativan kipparin valinta.

Sargo 36 tarjoaa kaikkein merikelpoisimman runkomme, jonka korkeat kyljet takaavat pehmeän ja kuivan kyydin. Kansirakenteen walkaround perustuu samaan liukumattomaan yhden tason ratkaisuun kuin pienemmissä Sargoissa, nyt vain erikoisleveänä, mikä mahdollistaa helpon ja turvallisen liikkumisen veneessä. Yksikään kilpailijamme ei tarjoaa samaa. Erikoisleveä liukuva kattoluukku kolmella ikkunalla antaa auringonvaloa ja meri-ilmaa sisään aina, kun niin haluat. Tilava takakansi muodostaa houkuttelevan kokoontumispaikan unohtumattoman hauskoja satamahetkiä varten. Sargo 36:n runko on jaettu kahteen vesitiiviiseen osastoon turvallisuutta silmälläpitäen. Aluksen turvavarustus käsittää täydellisen toimituksen viimeisintä navigointilaitteistoa, keulapotkurin, perävetolaitteen automaattisen trimmin (PTA) ja huurteenpoistimet ikkunoissa. 36-jalkaiseen jahtiimme mahtuu kaksi tilavaa makuuhyttiä, kaksi wctilaa ja erillinen suihkukaappi. Perusvarustus pitää sisällään tehokkaan lämmitysjärjestelmän, invertterin, mikroaaltouunin sekä hyvin varustellun pentterin. Kun halutaan tyylikkyyttä ja tervettä järkeä samassa veneessä, Sargo 36 tarjoaa hienon kompromissin.


Vaikuttava, toimiva ja tyylikäs: Sargo 36 Fly katsoo kauas horisonttiin.

Sargo 36 Fly näyttää häikäisevältä ja se kulkee aalloilla kuin kuningas. Tässä tapauksessa koolla on todellakin merkitystä. Huippumallimme uppouma on hulppeat yhdeksän tonnia, mikä antaa useimmissa merellisissä tilanteissa uskottavuutta. Tyylikäs flybridge on riittävän tilava viidelle aikuiselle, joille avautuu näkymä aavaan horisonttiin samalla, kun tietokoneavusteisesti suunniteltu ’tuulitunneli’ pitää ilmavirran kurissa. 36-jalkaisen Fly:n linjat ovat ylväät, vaikka siinä on sisarmalliensa sargomaista miehekkyyttä. Tämän jahdin tyylikäs hyötyveneen luonne tulee parhaiten esiin paitsi sen hyvällä maulla suunnitellussa sisustuksessa, myös ulko- ja sisätilojen kokoontumispaikoissa. Sisätilat ja cockpit edustavat pohjoismaista tyylitajua: puhtaita linjoja, testattua ergonomiaa, hillittyjä värejä ja runsaasti fiksuja käytännön yksityiskohtia. Kenen tahansa on helppo panna merkille Sargo 36 Fly:n henkimä laatu, sillä kaikessa näkyy ensiluokkainen paneutuminen yksityiskohtien toimivuuteen. Tämä on parasta, mitä pystymme tarjoamaan.


Sargolla hallitsee pohjoismainen tyylikieli: muoto seuraa tehtävää eikä päinvastoin.

Vuosikymmenien tutkimus- ja kehitystoimintamme on opettanut meille ainakin yhden totuuden: muoto on aina seurausta tehtävästä, eikä päinvastoin. Tiedämme kokemuksesta, että huippuveneen teknisten vaatimusten täyttäminen johtaa silmää miellyttäviin muotoihin. Sargon kohdalla tämä pitää paikkansa ei vain ulkonäössä, vaan myös sisätiloissa. Sargon sisätilat ja cockpit edustavat pohjoismaista tyylitajua: puhtaita linjoja, testattua ergonomiaa, hillittyjä värejä ja runsaasti fiksuja käytännön yksityiskohtia. Jotkut ratkaisuistamme ovat niin ilmiselviä, ettei niitä välttämättä edes heti huomaa. Esimerkiksi itsepäinen halumme rakentaa yhtenäinen kansitaso hytin ympärille ilman portaan porrasta merkitsee pienempää kompastumisen vaaraa. Yksikään kilpailijamme ei tarjoa samaa. Mitä enemmän tutkit Sargon yksityiskohtia, sitä vakuuttuneemmaksi tulet sisätilojemme käyttäjäystävällisyydestä. Tämä sisustus on luotu antamaan hyvä mieli ei vain katsojalleen, vaan myös käyttäjälleen – vuosiksi eteenpäin. Kaikki on tehty kestämään ja tekemään veneilystäsi miellyttävää. Jopa sellainen pikku yksityiskohta kuin sivuoven pitäminen ajon aikana hieman avoimena paremman ilmanvaihdon takia on ratkaistu yksinkertaisesti, kestävästi ja tyylikkäästi puisella ovilukolla. Sisustukseltaan tyylikkäästä Sargosta löytyy näitä tarkkaan harkittuja yksityiskohtia runsaasti, niin pieniä kuin suuria. Sargon merihenkinen interiööri on tehty toimimaan, kestämään ja tuomaan iloa. Haluamme puhutella merenkävijän järkeä tarjoamalla sopivasti silmänruokaa.


Jos nyt alkaa tuntua siltä, että vene myös hankitaan, kysymys kuuluu: oletteko jo valmiita Sargo-luokkaan?

Useimmille meistä vapaa-ajan kippareista moottoriveneily edustaa hienointa laatuaikaa perheen ja ystävien seurassa. Tämä on harvinaisen selvä asia. Mutta kannattaisiko sittenkin sijoittaa venemerkkiin, joka on selvästi tavanomaisuuden yläpuolella? Tavattuamme vuosien mittaan Minor/Sargo -kippareita, olemme saaneet käsityksen asiakkaastamme. Kuva on entistä selvempi, kun otamme huomioon myös ne, jotka palaavat hankkimaan uuden Sargon veneiltyään tyytyväisinä yhdellä tai useammalla mallillamme. Millainen siis on Sargo-kippari? Useimmiten tämän merkin omistajalla on ollut mahdollisuus tehdä oma valintansa useamman merkin välillä. Sargo on harvoin vertailun halvin vaihtoehto. Siksi puhummekin järkiperäisestä investoinnista, joka sisältää paljon muutakin kuin pelkän hyvin varustellun huviveneen hankintahinnan. Uusi Sargo – tai miksei käytetty – on käytännöllinen ja järkevä monikäyttövene, jolle on aina kova kysyntä. Sargon sisäänrakennettu laatu ja kestävyys merkitsevät huolettomia veneilyvuosia – ja arvon säilymistä. Toimintaperiaatteemme on joko valmistaa vain paraslaatuisia veneitä tai jättää leikki sikseen. Kun ensinmainittuun on päädytty, meillä onkin paljon yhteistä monen Sargo-kipparin kanssa: Mekään emme pidä turhista kompromisseista. Mieluummin teemme hyviä investointeja.


Sargo on aina vakuuttanut ammattiveneilijät. Avainsanana on ollut tinkimätön laatu. Vuosien mittaan olemme toimittaneet erikoistilattuja veneitä vaativille ammattikäyttäjille maailman eri puolille. Nämä asiakkaamme, kuten eri maiden poliiisi- ja pelastusviranomaiset, tarvitsevat räätälöityjä veneitä äärimmäisiin olosuhteisiin kaikkina vuodenaikoina. Nämä tilaukset osoittavat, että Sargon sitoutumista laatuun, käytännöllisyyteen ja kestävyyteen arvostetaan. Jokainen Sargo-vene koostuu lukemattomista komponenteista, kehittyneistä karttaplottereista mittaristoineen sekä sadoista metreistä sähköjohtoja. Sargossa yhtäkään komponenttia tai kaapelia ei laminoida piiloon, sillä haluamme taata helpon huollettavuuden. Laadunvalvonta koskee kaikkia tuotantovaiheita. Jokainen alihankkija on valittu tarkkaan. Joka kerta, kun valmistamme uuden Sargon, tähtäämme parempaan kuin vain osiensa summaan. Jokainen tarkkaan valittu komponentti on tehty kestämään vuosien käyttöä ja kulutusta. Ja jokainen valmistamamme Sargo on testattu merellä. Tuotekehittelymme on jatkuvaa evoluutiota tarkkaan harkituin kehitysaskelin. Sargon kohdalla laatu on aina pintaa syvemmällä. Maailman meriltä löytyy suuri joukko sekä ammatti- että huviveneilijöitä, jotka ovat vakuuttuneet merkkimme soveltuvuudesta erikoistehtäviin vaativissa olosuhteissa. Sargolla ajetaan aina hyvällä syyllä. Niin huvin vuoksi kuin hälytysajossa.


SARGO 25

SARGO 28

SARGO 31

MITAT Kokonaispituus 7,85 m Rungon pituus 7,15 m Leveys 2,70 m Syväys 1,05 m Kuivapaino 3200 kg Korkeus vesilinjasta tutkakaareen 2,45 m Makuupaikat 2+2 TILAVUUDET / AKKUVARAUKSET Polttoainesäiliö * 300 l Polttoainesäiliö ** – Makeavesisäiliö 30 l Septitankki 40 l Käynnistysakku 1 x AGM 95 Ah Käyttöakku 1 x AGM 95 Ah Keulapotkuriakku – SUORITUSKYKY Tehosuositus * 225-300 hv Tehosuositus ** – Huippunopeus 33-38 solmua Polttoaineenkulutus (25 kn) 1,10 l/nm Suurin toimintasäde/-aika 272 nm/10,9 h Suurin sallittu hyötykuorma 800 kg CE-luokitus B-Offshore

MITAT Kokonaispituus 8,80 m Rungon pituus 7,99 m Leveys 2,98 m Syväys 1,05 m Kuivapaino 4200 kg Korkeus vesilinjasta tutkakaareen 2,75 m Makuupaikat 2+2 TILAVUUDET / AKKUVARAUKSET Polttoainesäiliö * 375 l Polttoainesäiliö ** 375 l Makeavesisäiliö 100 l Septitankki 80 l Käynnistysakku 1*(2**)x AGM 95 Ah Käyttöakku 1 x AGM 95 Ah Keulapotkuriakku 1 x AGM 95 Ah SUORITUSKYKY Tehosuositus * 260-370 hv Tehosuositus ** 2 x 220 hv Huippunopeus 33-39 solmua Polttoaineenkulutus (25 kn) * 1,46 l/nm Suurin toimintasäde/-aika * 258 nm/9,0 h Suurin sallittu hyötykuorma 1000 kg CE-luokitus B-Offshore

MITAT Kokonaispituus 9,96 m Rungon pituus 8,80 m Leveys 3,30 m Syväys 1,05 m Kuivapaino 5100 kg Korkeus vesilinjasta tutkakaareen 2,95 m Makuupaikat 2+2 TILAVUUDET / AKKUVARAUKSET Polttoainesäiliö * 500 l Polttoainesäiliö ** 700 l Makeavesisäiliö 120 l Septitankki 80 l Käynnistysakku 1*(2**)x AGM 95 Ah Käyttöakku 2 x AGM 95 Ah Keulapotkuriakku 1 x AGM 95 Ah SUORITUSKYKY Tehosuositus * 330-400 hv Tehosuositus ** 2 x 225-300 hv Huippunopeus 32-42 solmua Polttoaineenkulutus (25 kn) * 1,60 l/nm Suurin toimintasäde/-aika * 312 nm/12,5 h Suurin sallittu hyötykuorma 1500 kg CE-luokitus B-Offshore


SARGO 33

SARGO 36

SARGO 36 FLY

MITAT Kokonaispituus 10,99 m Rungon pituus 9,88 m Leveys 3,45 m Syväys 1,1 m Kuivapaino** 7200 kg Korkeus vesilinjasta tutkakaareen 3,10 m Makuupaikat 2+3 TILAVUUDET / AKKUVARAUKSET Polttoainesäiliö * 600 l Polttoainesäiliö ** 800 l Makeavesisäiliö 260 l Septitankki 100 l Käynnistysakku 1*(2**)x AGM 95 Ah Käyttöakku 2 x AGM 95 Ah Keulapotkuriakku 1 x AGM 95 Ah SUORITUSKYKY Tehosuositus * 1 x 400 hv Tehosuositus ** 2 x 300-400 hv Huippunopeus 28-43 solmua Polttoaineenkulutus (25 kn) * 2,20 l/nm Suurin toimintasäde/-aika * 272 nm/10,9 h Suurin sallittu hyötykuorma 1800 kg CE-luokitus B-Offshore

MITAT Kokonaispituus 11,80 m Rungon pituus 10,67 m Leveys 3,65 m Syväys 1,10 m Kuivapaino** 8400 kg Korkeus vesilinjasta tutkakaareen 3,19 m Makuupaikat 2+3 TILAVUUDET / AKKUVARAUKSET Polttoainesäiliö * – Polttoainesäiliö ** 860 l Makeavesisäiliö 300 l Septitankki 100 l Käynnistysakku 1*(2**)x AGM 95 Ah Käyttöakku 4 x AGM 95 Ah Keulapotkuriakku 1 x AGM 95 Ah SUORITUSKYKY Tehosuositus * 400 hv Tehosuositus ** 2 x 300-400 hv Huippunopeus 28-42 solmua Polttoaineenkulutus (25 kn) ** 2,60 l/nm Suurin toimintasäde/-aika ** 330 nm/13,2 h Suurin sallittu hyötykuorma 2000 kg CE-luokitus B-Offshore

MITAT Kokonaispituus 11,80 m Rungon pituus 10,67 m Leveys 3,65 m Syväys 1,10 m Kuivapaino** 8800 kg Korkeus vesilinjasta tutkakaareen 4,10 m Makuupaikat 2+3 TILAVUUDET / AKKUVARAUKSET Polttoainesäiliö * – Polttoainesäiliö ** 860 l Makeavesisäiliö 300 l Septitankki 100 l Käynnistysakku 1*(2**)x AGM 95 Ah Käyttöakku 4 x AGM 95 Ah Keulapotkuriakku 1 x AGM 95 Ah SUORITUSKYKY Tehosuositus * 400 hp Tehosuositus ** 2 x 300-400 hv Huippunopeus 28-40 solmua Polttoaineenkulutus (25 kn) ** 2,70 l/nm Suurin toimintasäde/-aika** 318 nm/12,7h Suurin sallittu hyötykuorma 2000 kg CE-luokitus B-Offshore * yhdellä moottorilla

** kahdella moottorilla


SMART COMMUNICATION / CREAMEDIA / FRAM

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Kuvien veneet ovat erikoisvarusteisia. Kaikki tekninen tieto koskee kevyesti kuormitettuja veneitä ja on ainoastaan suuntaa-antavaa.

Sarins Båtar Oy Ab Isokarintie 4 FI-67900 Kokkola, Finland www.sargoboats.fi

JÄLLEENMYYJÄ:

Sargo pääesite fi  

The allseason boat.

Sargo pääesite fi  

The allseason boat.